Plinth julkisivut

Jalkaterän vaippaa ei useinkaan suoriteta paljaaseen seinään vaan runkoon. Kehyksen rakenne koostuu kolmesta pääelementistä: alkukohdasta ja tavallisesta profiilista, asennuskiinnikkeistä.

Aloittelijat ja jopa kokeneet asentajat usein unohtavat tai eivät tiedä tarpeesta asentaa kellarin profiili. Vaikka se suorittaa useita hyödyllisiä toimintoja, jotka parantavat julkisivujärjestelmän toimintaa:

tehtävät

 • Prop. Se sisältää ensimmäisen eristyksen rivin, levyn viimeistelymateriaalin, sivuraiteen ja myös osan kuormasta koko julkisivusta.
 • Puskuri. Käynnistysprofiili toimii esteinä julkisivuverhouksen ja maan välissä. Se suojaa eristyksestä märästä ja mätästä.
 • Se on asennettu tarkalleen tasolle. Siksi, vaikka rakennus olisi epätasaista, julkisivun pohja on linjassa horisontin kanssa.

Aloitusprofiilia käytetään maadoitukseen, eristämiseen, paneeleihin. Riippumatta vuoraukseen käytetystä materiaalista on kolme erilaista kellariprofiilia:

alumiini

Kellarin Al profiili (lyhennetty alumiinista) koostuu laadukasta anodisoitua materiaalia. Erityisen valmistustekniikan ansiosta metallin ulkopinnalle muodostuu ohut ja kestävä kalvo, joka suojaa sitä korroosiolta ja mekaanisilta vaurioilta. Tämä ei tarkoita sitä, että metalli on "ikuinen". Mikä tahansa naarmu tuhoaa suojapinnoitteen koskemattomuuden, metalli alkaa ryöstää.

Alumiininen socle-profiili on U-muotoinen. Siinä on kaksi hyllyä ja tukipohja. Yksi hylly on rei'itetty ja korkeampi kuin toinen. Sen avulla se kiinnitetään seinään. Toisella hyllyllä helma on kaareva poistaakseen sadeputket.

Elementin vakiomitat: pituus 2500 mm, leveys 40-200 mm. Metallipaksuus 0,6-1 mm. Toiminta-aika on 20-30 vuotta.

Koostuu voimakkaasta ja ympäristöystävällisestä muovista. Se ei romahda saostumisen vaikutuksista, ei syövytä. Profiili ei ole muodonmuutos eikä se puhkeaa kausiluonteisista lämpötilavaiheista. Se on pieni paino, mikä tekee siitä miellyttävän mökkien ja talonrakennusten kellarista. Mittarin hinta on alhaisempi kuin alumiiniprofiili.

Ainoa kaivos, muovi vähenee vähitellen ultraviolettisäteilyllä.

Pohja PVC-profiilin vakiomitat eivät eroa alumiinista. Kodinsisustukseen omilla käsillään käytetään useimmin profiilia 50 mm tai 100mm. Kaikki riippuu eristeen paksuudesta.

kaksinkertainen

Se eroaa muista profiileista sen leveyden säätämisen avulla. Kaksoisprofiilin ensimmäinen osa on L-muotoinen elementti, joka on kiinnitetty pohjaan. Tämän tekemiseksi toisaalta tehtiin paljon reikiä kiinnittimiin. Toinen U-muotoinen osa työnnetään siihen. Se on varustettu palautusjäähdytyksellä ja vahvistuslasi, jotta se sopii erinomaisesti eristeeseen. U-muotoinen osa työnnetään T-muotoiseksi ja liikkuu niin pitkälle kuin eristeen leveys mahdollistaa.

lisälaitteet

Kellariprofiilien ohella myös muita elementtejä käytetään kellarijärjestelmien asentamiseen: liitosliuskat ja seinän epäsäännöllisyysturvaajat.

 1. Liitäntälevy on alumiini- tai muovilevy, jossa on liitäntä kahden vierekkäisen käynnistysprofiilin liittämiseen.
 2. Seinän epäsäännöllisyyksien kompensoijat ovat välikappaleet pohjan ja profiilin välissä. Ne ovat eripaksuisia, mikä mahdollistaa pohjan taivutusten tasoittamisen. Se kiinnitetään seinään, jossa on itsekiertyvä tappi tai naulanivel.

asennus

Perusprofiilin asentaminen on yksinkertainen prosessi, joka koostuu useista vaiheista:

 1. Merkintä. Se suoritetaan käyttämällä laser- tai rakennustasoa ja köyttä. Kynän toisella puolella on ruuvien merkintä. Vaakasuora viiva asetetaan siihen täysimittaiseksi ja kiristetään johtoa pitkin, missä porausreikien paikat on merkitty.
 2. Poraa poranreikä, joka on pienempi kuin tapinruuvin halkaisija, poraa reikiä jokaiselle kiinnittimelle. Porausvaihe riippuu ripustusjärjestelmän painosta 300-700 mm.
 3. Äärimmäisten profiilien päät leikataan 45 astetta, jolloin kulmaliitos saadaan 90 astetta.
 4. Asennus alkaa kulmasta. Jokainen elementti on esiasennettu seinälle. Tarvittaessa asennetaan kompensaattorit. Sitten napa asetetaan kuhunkin reikään. Profiili ruuvi lopulta.
 5. Toisistaan ​​profiilit kiinnitetään säleiden voimalla.

Aloitus- tai pohjaprofiilit on helppo asentaa omalla kädellä. Tämän seurauksena julkisivun alareuna on sileä ja siististi toteutettu. Eristys on suojattu. Julkisivun alaosa ei heikkene eikä sumenta kosteudelta. Tärkeintä on asettaa se tiukasti horisontaalisesti, jotta rakennuksen koko korkeus ei vääristy.

Kellari ja muut sivuraideosat

Suoritettaessa viimeistelysiivistys, tarvitset ehdottomasti erikoisosia. Jotkut niistä tekevät koristeellisia ja suojaavia rooleja, ja jotkin, kuten julkisivun socle-lankku, ovat tarpeen materiaalin kiinnittämiseksi tai oppaiksi.

Joka tapauksessa ilman lisäelementtejä ei toimi.

Liitettävien komponenttien tarkoitus

Kaikki tämän verhousmateriaalin valmistajat tuottavat itse silloituksen ohella erityisen sarjan komponentteja, jotka on tarkoitettu asennettavaksi.

Ne voivat poiketa hieman toisistaan ​​profiilissa, väreissä, koossa ja jopa eri nimissä, mutta ne kaikki on suunniteltu suorittamaan samoja tehtäviä:

 • Julkisivun "heikkojen" paikkojen suojaaminen kosteudelta ja muilta ilmakehän vaikutuksilta;
 • Julkisivun solmujen suunnittelu;
 • Kiinnityspaneelit.

Seuraavaksi tarkastelemme tarkemmin olemassa olevia osia ja niiden tarkoitusta.

Seinän sivuraide

Aloituspalkki

Socle sivuraiteen socle- tai aloituskohta on elementti, jolla seinäkoriste alkaa. Se asennetaan vaakasuoraa linjaa pitkin, joka on 40 mm päällyksen alareunan yläpuolella.

Tämän jälkeen paneelin alareuna asetetaan aloituskiinnikkeeseen. Vuoren yläreuna on kiinnitetty laatikkoon tai seinään. Seuraavassa tarkastellaan tarkemmin, kuinka socle-palkki asetetaan omiin käsiisi.

Kiinnitä huomiota!
Suojus kokonaan piilottaa alkutason, joten paneelien väriä ei tarvitse sovittaa.

Minun on sanottava, että tätä yksityiskohtaa ei käytetä vain asennettaessa sivuraitaa. Erityisesti pohjalevyjä käytetään laattoihin, termopaneleihin ja seinien ja kellari-pinnoitteiden muihin päällystämateriaaleihin.

Liitäntä- ja koriste-tarvikkeet

Kuten yllä mainittiin, on olemassa muutamia lisäelementtejä, joita käytetään eri tarkoituksiin:

 • H-profiili (liitosnauhat) - liittää paneelit keskenään, kun lisäät pituutta tai vaihdat väreistä toiseen.
 • Tyhjennys tai saranoitu levy - käytetään suojelemaan rakennuksen kellarista ja ikkunoiden mutkista. Kiinnitetään pohjan liitoskohtaan aukkojen pintaan tai yläosaan.
 • Ulko- ja sisäkulma - komponentit paneelien liittämiseen koneiden risteyksissä.
 • J-viistettä (tuulipeliä) käytetään kattojen rungon viimeistelyyn.
 • Ovia ja ikkuna-aukkoja viimeistelevät levyt ja läpinäkyvät ikkunat.
 • Viimeistelynauha - asennetaan ennen viimeisen paneelin asentamista peittämällä sen rei'itetyn tai leikatun reunan.

Kiinnitä huomiota!
Edessä olevan materiaalin hinta riippuu myös lisäelementtien kokoonpanosta ja saatavuudesta.

Tästä seuraa, että tarvittava komponenttijoukko riippuu suurelta osin rakennuksen alueesta, jossa käytetään sivuraitaa. Esimerkiksi keittiölle ei tarvita tuulilasia, mutta slipboards ovat hyödyllisiä, kun taas talon kellarissa olevien paneelien viimeistelyyn tarvitaan täysin erilaiset osat.

Pohjalevyn asennus

Pohjalevyn asennus

Edessä oleva pätee riippuu pohjalevyn asennuksesta, joten tätä prosessia tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Joten aloituslevyn asennusohjeet ovat seuraavat:

 • Ensinnäkin on tarpeen löytää alimman pisteen tulevasta vuorauksesta, minkä jälkeen on tarpeen lykätä 40 mm siitä.
 • Käytä sitten rakennustasoa vetämällä vaakasuoraa viivaa julkisivun reunaa pitkin. Jos sivuraide on kiinnitetty laatikkoon, sinun on tehtävä tarroja pystysuorilla profiileilla.
 • Seuraavaksi yläreunan osa kohdistetaan viivaa tai merkintää varten ja kiinnitetään ruuveilla tukirakenteelle tai seinälle lävistysreikien läpi.
 • Asennettaessa "käynnistys" on välttämätöntä jättää 5-6 mm: n rako kiinnittimien päiden väliin, jolloin ne voivat laajentua vapaasti lämpötilavaiheilla. Muussa tapauksessa päällysteessä saat aaltoilun vaikutuksen. Samat etäisyydet tulisi jättää kiinnikkeiden ja kehyselementtien väliin.

Kiinnitä huomiota!
Ruuveja ja kynsiä ei saa käyttää reunasta, vaan pitkulaisen reiän keskeltä.
Kiinnittimen ei tulisi olla hyvin tiukka, jotta osa voisi liikkua seinää pitkin asennusreikään.

Kun viimeistelypalkin valokuva asennetaan

Liitosnauhojen ja kulmaelementtien asennus

Kulmaelementit on asennettava pystysuoraan. Lankan yläpää ei saa nousta rintaan 6 mm. Tällöin kulmaelementin alapää on alennettava 8 mm aloituspalkin alapuolella.

Liitäntä H-profiili asennetaan samalla tavalla.

Viimeistelypalkin asennus

Yleensä leikkauksen aikana viimeistelevä sivuraide asennetaan alapinnan seinään tai kellariin, lähellä ristikkopohjaa. Sitä voidaan kuitenkin käyttää myös seinän ulkonevien aukkojen esteettiseen viimeistelyyn.

Kuten edellä mainittiin, osan asentaminen suoritetaan ennen viimeisen yläpaneelin asentamista. Se on kiinteä, kuten kaikki muut viimeistelyelementit - reunan reiän läpi. Tämän jälkeen sivuraide leikataan leveyteen ja rei'itys tehdään leikattuun reunaan nähden.

Kun reunus kiinnitetään edelliseen paneeliin, sen yläosa asetetaan viimeistelymuovauksen taivutuksen alle. Niinpä vuorauksella on siisti, täydellinen ulkoasu.

johtopäätös

Ilman lisäosia, on mahdotonta tehdä laadukasta sivuraitaa. Jokainen yksityiskohta on tärkeä ulkoisen rakenteen kannalta ja pinta-alan suojelemiseksi sääolosuhteilta. Tärkein elementti on kuitenkin socle-palkki, johon koko vuorauksen laatu riippuu.

Lisätietoja tästä aiheesta saa tässä artikkelissa olevasta videosta.

Perusmetalliprofiili julkisivujen eristysjärjestelmille

Työskentelyä julkisivujen kipsijärjestelmän valmistuksessa käytettiin erityistä metalliprofiilia. Pohjaprofiili on valmistettu karkaistusta rei'itetystä alumiinista, se toimii seinäasennuksen tukena ja suojaa myös eristemateriaalin levyjen päätä kosteudelta, jyrsijöiltä ja muilta negatiivisilta vaikutuksilta. Artikkelissa on kaikki tarvittavat tiedot asennusprofiilista. Opit myös asentamaan julkisivueristyksen.

Perusprofiilin tarkoitus

Alumiiniprofiilia käytetään asennettaessa eristysjärjestelmä talon julkisivulle. Eristeitä, mineraalivillaa, polystyreenivaahtoa ja muita materiaaleja käytetään yleisesti.

Julkisivujen eristysjärjestelmän kaavio.

Koska eristävän kerroksen paksuus on usein epätasaista, valmistajat tekevät eri kokoisia profiileja. Kaikki tuotteet erottuvat korkealla korroosionkestävyydellä. Tämän ansiosta ne voivat palvella 30-50 vuotta ilman korjausta.

Kellariprofiilin laatuvaatimukset ovat:

 • ei hapetusta kosketuksiin muiden aineiden kanssa;
 • palonkestävyys;
 • mahdollisuus käyttää eri lämmittimien perustana.

Profiilin käyttö parantaa rappauksen laatua, kun se muodostaa koristeellisen julkisivun ja estää lämmön menetyksen "kylmien siltojen" kautta.

Kellariprofiili tukee eristystä ja ei salli kosteuden ja lian pudottamasta materiaaliosaan.

Alumiiniprofiilia käytetään ulkovaiheessa tapauksissa, joissa ns. Märkä menetelmä on valittu.

Asennusprofiili suoritetaan seuraavasti. Sivut, joissa on suuret aukot, asennetaan suoraan julkisivulle ja pienemmillä aukoilla lämmöneristyskerrokseen. Seuraavaksi eristeen pinnalla on kipsipinnoite.

Eristeen sivulta tehdyt reiät antavat poistettavan materiaalin sisään päästetyn kosteuden. Alumiiniprofiili suojaa myös eristävien levyjen pohjaa vahingoilta, jotka liittyvät maaperän kiinteiden hiukkasten mahdolliseen sisäänpääsyyn.

Komponentit koristeellinen julkisivu

Profiilin asennustöissä on useita teknisiä vivahteita, mutta voit helposti tehdä sen itse, jos luet huolellisesti ohjeet.

Kiinnitys tukiseinään.

Asennukseen tarvitaan:

 • alumiiniprofiili;
 • pistokkeet;
 • kompensoijat;
 • pesurit;
 • rakennustasolla.

Lisäksi tarvitset rakennusliimaa ja kipsiä.

Julkisivujärjestelmän asennusprosessi

Kuinka asentaa alumiiniprofiili ja suorittaa julkisivueristys? Työssä käsitellään seuraavia vaiheita:

 1. Aloita asettamalla telineitä.
 2. Valmista pinta. Huuhtele seinä perusteellisesti vedellä ja kuivaa se. Jos siinä on tahroja tai muuta kontaminaatiota, käsitellä niitä erityisin keinoin. Kaikki epätasaisuudet ja pudot, jotka ovat yli 1 cm, on korjattava.
 3. Käsittele pinta alukkeella. Tarkastele huolellisesti koostumuksen valinta tätä menetelmää varten. Laadukas työkalu laajentaa koristepinnoitteen kestävyyttä. Yritä välttää aukkoja ja avioeroa.
 4. Nyt voit kiinnittää alumiiniprofiilia. Asennus suoritetaan alhaalta ylöspäin. Sen pitäisi alkaa kulmasta. Kiinnitä liuskat 20 cm: n korkeudella maasta. Luotettavuuden varmistamiseksi asennusvaihe saa olla enintään 50 cm.
 5. Prosessissa sinun on käytettävä tiivisteitä ja aluslevyjä pinnan epäsäännöllisyyksien kompensoimiseksi. Nämä elementit suorittavat kohdistustoiminnon ja auttavat kiinnittämään alumiiniprofiilin, mikä luo tiiviin liitoksen julkisivurakenteeseen liitoksissa. Profiilin vinot profiilit on tehty helpottamaan sen kytkemistä vierekkäisiin tuotteisiin. Jotta vältät päällysteen vaurioitumisen maasta, sinun on jätettävä 2-3 mm: n etäisyydellä jalkakäytävän ja profiilin välille.
 6. Valmista lujituslaasti. Aseta seos kauhaan, kaada vettä pakkauksen ohjeiden mukaan ja sekoita pienellä nopeudella varustettuun porakoneeseen suuttimen kanssa.
 7. Voitele eristyslevy liimalla ja paina sitä tiukasti seinää vasten. Liitokset ja urat, jotka ovat yli 2 mm lähelle ohuita eristysnauhoja.
 8. Jos käytit mineraalivillaa, harkitse niiden pintaa ja poista mekaanisesti kaikki epäyhtenäiset sulkeumat. Muodostuneet ontelot täyttävät saman eristemateriaalin. Jos jätät osallisuuden, kun paikalleen on aikaa, näkyvät pimeät paikat, jotka pilaavat talosi ulkoasua.
 9. Lämmöneristyslevyt voidaan lisäksi vahvistaa mekaanisesti. Tätä varten käytetään tikkaita. Työ on tehtävä 3 päivää liimauksen jälkeen. Kiinnittimien määrä lasketaan seinien epätasaisuuden, ilmaston ja korkeuden mukaan. Reiän syvyydestä riippuen tappi joko ajetaan tai ruuvataan poralla.
 10. Asenna sitten ikkunaprofiili rinteiden sijasta.
 11. Levitä lujitetut nauhat 20 cm: n etäisyydellä 30 cm: n etäisyydellä ikkunoiden ja ovien aukkojen kulmista.
 12. Vahvistetaan ulkoseinien kulmia ja rinteiden sisäreunoja muovisilla kulmilla, joissa on verkko.
 13. Levitä vahvistusyhdiste hammastetulla lastalla.
 14. Aseta verkko päällekkäin edelliselle nauhalle, estäen sen vähintään 10 cm.
 15. Tasaa pinta laajalla lastalla.
 16. Suorita kerros ja jatka ulkoisen koristepinnoitteen levittämistä. Sen luomista varten käytetään koristeellisia julkisivuja. Pidä mielessä, että sitä voidaan käyttää vähintään 3 tuntia alukkeen päättymisen jälkeen. Älä myöskään odota liian kauan - pinta saattaa peittyä rakennuspölyltä. Käytetyt eristyskerrokset ja kipsi luovat epätavallisen kuvioidun pinnan.

Näin voit asentaa alumiiniprofiilin itse ja tehdä julkisivueristeitä. Sinun tarvitsee vain valmistaa kaikki tarvittavat työkalut ja noudattaa suosituksia.

Sivukonsultti, asentaja, jolla on 8 vuoden kokemus. Hän aloitti toimintansa asennustyöntekijänä, joka työskenteli tällä hetkellä maanrakennusyrityksen perustajana.

Perusprofiili

Pohjaprofiili on suunniteltu tukemaan eristys- ja viimeistelymateriaaleja sekä suojaamaan niiden alapäätä. Se on myös välttämätöntä, jos julkisivu on kaareva tai sillä on muita puutteita. Tällaisissa olosuhteissa, kun asennetaan kellariprofiili, käytetään PVC-kompensaattoreita ja liittimiä.

Eristeen pohjaprofiili

Perusprofiilin tyypit ja ominaisuudet

Kellariprofiilia käytetään harvoin itse viimeistelyyn ja lämmittämiseen. Tämä on virheellinen virhearvio, joka voi aiheuttaa paljon ongelmia rakennuksen toiminnan aikana.

Aloitusprofiilin asennus. Eristys Styrofoam

Kaikkien nykyaikaisten julkisivujärjestelmien rakentamiseen käytettävät teknologiat sisältävät kellarin profiilin asentamisen. Siksi asiantuntijoiden suositusten huomiotta jättäminen on viisasta.

Näitä materiaaleja on kolme:

Alumiiniprofiili

Profiili aloittaa alumiinista 53 mm: n tiputtimen

Tämäntyyppiset tuotteet on valmistettu anodisoitua alumiinia, joka on kaikkein kestävin kosteus. Erityisen metallin käsittelymenetelmän soveltamisen seurauksena sen pinnalle muodostuu ohut suojakalvo, jolla on riittävän suuri mekaanisen rasituksen kestävyys. Mutta aina, kun asennat alumiinisen kellariprofiilin, sinun tulisi pyrkiä välttämään metallin naarmuuntumista. Tämän jälkeen korroosio voi kehittyä näillä alueilla.

Aloitusprofiili

Pohjaprofiili on U-muotoinen palkki, joka on hylly, joka on pienempi kuin toinen. Korkeammalla tasolla on rei'itys, jonka avulla ne asentavat alumiininauhan rakennuksen seinään. Toisella hyllyllä on myös reikiä ja varustettu pisaran taivutuksella, joka huutaa kosteuden profiilin viereisistä materiaaleista.

Julkisivu märkä tyyppi. Perusprofiili

Kotimaisten ja ulkomaisten yritysten tuottama alumiiniprofiili. Tunnetuimpia ja suosituimpia tuotemerkkejä ovat "Rostec", "Alta-Profile", "Profile Systems", BauKom (Saksa).

Alumiinisen kellariprofiilin ominaisuudet

PVC-profiili

Tämäntyyppisen profiilin lamellien muoto on sama kuin alumiini. Ainoa ero näiden tuotteiden välillä on valmistusmateriaali. PVC-profiilien valmistukseen käyttäen lujatta muovia, joka ei pelkää huurretta, eikä kosteutta eikä korroosiota. Se kestää äärimmäiset lämpötilat.

Profile ground PVC, asennusjärjestelmä

Toinen ero PVC: n ja alumiiniprofiilien välillä on huomattavasti alhaisempi hinta. Tämä on yksi syy siihen, miksi tällaisia ​​tukipalkkeja käytetään pääasiassa yksityisissä asuntorakentamisessa. Rakentamisen aikana perinteisen alumiiniprofiilin teollisen ja siviilikanavan rakentaminen.

Kaksiosainen profiili

PVC-komposiittipohjaprofiili

Tämäntyyppisellä profiililla on omat suunnitteluominaisuudet. Se koostuu kahdesta osasta: taka- ja etu- (pää) nauhat. Takana on L-muotoinen. Yksi hyllylevyllä on reikiä asennuskiinnittimiin.

Kolme erilaista profiilia, mukaan lukien kaksiosainen

Toisella hyllyllä on U-muotoinen. Tässä kapeassa urassa työnnä profiilin toinen osa - etuosa. Ulkopuoleltaan on viemäriputki ja kestävä vahvistava lasikuitu. Tällaisen laitteen profiilin avulla voit säätää ensimmäisen ja toisen hyllyn välistä etäisyyttä. Lasikuitu on ylimääräinen tukielementti ja se on välttämätön, kun kipsataan julkisivuja.

Märkä julkisivu. tekniikka

Kellariprofiilin osat

Kellariprofiilien komponenttien avulla voit näyttää täysin tasaisen julkisivun. Liittimiä tarvitaan alumiini- tai PVC-nauhojen liittämiseen. Nämä tuotteet ovat kiinteä levy, jossa on ontto U-muotoinen pää. Alumiinilevyt liukuvat näihin aukkoihin, jotka on yhdistettävä toisiinsa.

Liitäntä kellariprofiileille

Jos kattoprofiili on löyhästi kiinni seinään, sen ja laakerin pinnan väliin asennetaan erityisiä tuotteita - kompensoijia. Kaikilla niillä on aukot, joiden kautta asennus suoritetaan. Kompensaattorien rooli vastaa heidän nimensä. Näiden komponenttien paksuus voi olla erilainen. Valitse se, jota tarvitaan kattamaan kantavien seinän ja alumiinilistan välinen rako.

Pohjaprofiilin kiinnittämiseen komponenttien lisäksi tarvitset tikkaita tai tukilenkkejä. Jos julkisivun seinät ovat epätasaiset ja kompensaattoreita käytetään, kiinnittimien kanssa käytetään eri halkaisijoina olevia vuorauslevyjä.

Asennuspohjapinta

Käytettäessä lämpöä eristäviä töitä useimmiten käytetään alumiini- tai PVC-profiilia. Liuskojen leveyden tulisi vastata eristävän materiaalin paksuutta. Asennustekniikka on seuraava.

Vaihe 1. Suorita eristekerroksen alemman rajan vaakasuuntainen merkintä. Jotta tasainen viiva saadaan, käytä tasoa tai kuplan tasoa. Jos julkisivun pituus on merkittävä, ruuvit ruuvataan jokaiseen kulmaansa ja niiden väliin vedetään vahva lanka. Profiili voidaan asentaa siihen tai merkin merkinäviiva.

Vaihe 2. Julkisivun kulmasta lähtien on ensin tehtävä kangasalustusprofiilin kulmaelementti. Tämä tehdään seuraavasti:

 • aseta profiili tasaiselle pinnalle siten, että sen hyllyt on suunnattu ylöspäin;
 • profiilin 40-50 cm: n reunasta poispäin, alimmalla hyllyllä, jossa on viivoitin ja yksinkertainen lyijykynä, vedä linja kohtisuorasti sivuhyllyihin nähden;
 • yhdistää tämän viivan kanssa metallin rakennekulman kulma;
 • vetää viivoja neliöön niin, että saadaan oikea kulma;
 • sakset metallille tai kulmahiomakoneille, joilla on metallinen levy, leikkaavat kulman oikean kulman;

Vaihe 3. Liitä profiili julkisivun kulmaan ja käyttämällä profiilin korkean hyllyn profiileja merkkiaine merkitse seinän kiinnityspisteet. Niiden on oltava 30-50 cm etäisyydellä toisistaan. Kiinnityspisteiden välinen nousu riippuu eristemateriaalin painosta. Jos se on kevyt vaahtolevy, voit lisätä etäisyyttä 50 cm: iin.

Vaihe 4. Käytä poraa ja poraa kovametallikärjellä poraa reiät seinään.

5sklad.ru Rakennus- ja viimeistelymateriaalit

4.5.1 Pohjalevyt

Julkisivun ulkolämpöeristysjärjestelmissä kaikenlaiset eristysasennukset alkavat asennuksen aloituksella tai, kuten sitä kutsutaan myös, kellarilevyksi. Tämä osa voi olla sinkittyä rautaa tai alumiinia. Muoto muistuttaa J-profiilia. Toisin sanoen se on poikkileikkaukseltaan U-muotoinen, jossa on pitkänomainen takahylly, joka on suunniteltu kiinnittämään koko nauhan seinään. Ensimmäinen eristysrivi on tuettu alemmalle palkille. Sen vuoksi pohjalevyn leveys tulisi valita eristysarkkien paksuuden mukaan.

Pohjalevyn tarkoituksena on asettaa tarkka taso ensimmäiselle eristysmateriaaliriville sekä järjestää vesilinja, jonka tulee virrata seinästä vapaasti, eikä joutuisi rakennuksen pohjaan. Metallinauha on lisäksi este jyrsijöillä, jotka usein tunkeutuvat rakennuksen pohjan eristämiseen. Ja jos kiinteä julkisivu mineraalivilla on tietty uhka heille, niin loiset ovat jo melko hyvin vakiintuneet vaahtopolystyreenieristykseen.

Pohjalevyn kiinnitys tehdään seinille kiinnittimien avulla, jotka ovat parhaiten sopivia seinämätyyppien kanssa. Jos suljettavat rakenteet ovat puusta tai OSB: stä, niin sinkittyjen itsekierteittävien ruuvien riittäminen riittää ohutlevyille. Ja jos seinät ovat kiviä, niin jalustan asennusta varten sinun on käytettävä tukipuita.

Ennen asennusta sinun täytyy merkitä paikka, jossa liuskat kiinnitetään talon ympärillä. Tätä varten et voi käyttää hengetasoja tai vastaavia työkaluja, jotka antavat liian suuren kokonaisvirheen. Merkintä olisi tehtävä joko optisen tai lasertason alapuolella. Vain tässä tapauksessa voit taata korkean tarkkuuden mittaukset.

Sitten lamellit asennetaan tiukasti linjaa pitkin, kiinnittämällä ne vaaditulla kiinnittimellä. Naapuriliuskat on kytkettävä toisiinsa pituusliittimillä tai upottamalla toinen toisiinsa. Pohjalevyjä asennettaessa tapahtuu usein se seinämä, joka ei kulje suorassa viivassa, mutta on pudonnut tai päinvastoin kaatuu. Liuskat voidaan asettaa oikein viivaan ja toistaa seinämän epätasaisuudet. Asennuksen aikana on tarpeen asettaa tukilevyt paikkoihin, joissa on aukkoja seinissä, estäen lankojen muodonmuutoksen asennuksen aikana.

On välttämätöntä tehdä siirtymiä kulmien läpi koko nauhoilla, leikkaamalla niiden läpi kaarevat leikkaukset kulmien paikoissa. Tämä johtaa vakaampaan järjestelmään ja parempaan tasoon.

Julkisivujen sisäpaneelien tyypit ja tekniset ominaisuudet

Talon ulkoseinät voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista. Julkisivupaneelien joukossa on yksi ensimmäisistä paikoista, jotka johtuvat asennuksen helppoudesta, korkeista käyttö- ja koristeominaisuuksista.

Luodun pinnan laatu on niin korkea, että se voi muuttaa tavanomaisen rakennuksen ulkonäköä voimakkaasti ja muuttaa sen tyylikkääksi, hyvin rakennettuun kartanoon.

Kiinteistön julkisivulevyjen luettelo on melko laaja ja se päivitetään jatkuvasti uudella kehityksellä, mikä luo korkealaatuisemman, tyylikkään kerroksen talolle.

Mikä on perusta

Jalkakäytävä on perustan jatkuminen, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Se ottaa suoraan kuorman seinistä, suojaa talon tiloja pohjaveden vaikutuksilta sekä lämmön vuotamisesta. Jos kellarissa on kellari, osittain osittain ulkoisen seinän rooli.

Sijaintiominaisuudet ovat sellaiset, että pohja altistuu jatkuvasti erilaisille vaikutuksille:

 • Mekaaniset vaikutukset, jotka liittyvät ihmisen käytettävissä olevaan asentoon maanpinnan yläpuolella.
 • Kosketus pohjaveteen ja ilmakehään, sadeveden tai kapillaariveteen.

Eräänlaisen tai toisenlaisia ​​mekaanisia vaikutuksia voidaan jossain määrin ohjata tai rajoittaa. Kosketus vedellä voidaan sulkea pois vain, kun koko säätiön pätevä laite, korkealaatuinen vedeneristys sekä tehokas sokea-alueen laitteisto.

Kellari on puhtaasti utilitaristinen rooli, mutta se on suunniteltava samalla tavalla kuin koko julkisivu.

Julkisivun pohjapaneelin ominaisuudet

Kattopaneelit - verhousmateriaali, joka on erityisesti suunniteltu talon kellarikerroksen viimeistelyyn.

Materiaalina käytetään julkisivukoristeiden valmistusta:

 • Galvanoitu teräs.
 • Muovi (polypropeeni, vinyyli jne.).
 • Kuitusementti.
 • Posliinilaatta (keinokivi) jne.

Yleisimmät polypropeeninäytteet, joissa on paras hinta- ja suorituskyvyn yhdistelmä.

Tärkeimmät ominaisuudet kellari-paneelit - jäljitelmä kivi tai tiilimuuraus tehty suurella realismilla. Muotojen valmistukseen käytetään valukappaleita seinämien luonnollisista alueista, jotka on kiedottu erilaisista kiveistä tai tiilistä.

Paneelit, jotka on valettu tällaisiin muotoihin, tarkasti toistavat luonnollisia materiaaleja, ne voidaan tuskin erottaa nykyisestä muurauksesta.

Tyypit kellaripaneeleista

Socle-etupaneeleja on kaksi tyyppiä:

 • Homogeeninen.
 • Yhdistetty (lämmitetty), joka koostuu eristys- ja koristekerroksista, yhdistettyinä yhteen yksikköön.

Yhdistetyillä paneeleilla voi olla klinkkerilevyjä koristeena kerroksena, mikä luo erittäin kestävän suojakerroksen, joka on kestävä kaikentyyppisille törmäyksille.

Tällaisten paneelien asennus on melko yksinkertaista - ne asennetaan tukipuihin. Niitä varten tarvitaan laatikko vain siinä tapauksessa, että pohja on epätasaisesti epätasaista.

Lisäksi kelleripaneelit toistavat seuraavia rakenteita:

 • Kivestä.
 • Muuraus (tiilen alla).

Molemmilla lajeilla on monia lajikkeita. Joten, kiven alla olevat levyt voivat jäljitellä:

 • Kaatopaikka.
 • Slate.
 • Graniitti karkeat käsittelylohkot.
 • Kivinen kivi
 • Tuff, jne.

Tiilipaneeleilla ei ole vähempää lajiketta:

 • Sileä tiili.
 • Uurrettu.
 • Löysä.
 • Poltettu jne.

Kaikenlaiset materiaalit voidaan valmistaa eri väreillä, mikä lisää entisestään sopivimman paneelityypin valitsemista.

Mikä on julkisivupäällysteiden erilainen ero tavalliseen tapaan?

Kattopaneelit eroavat tavallisista seuraavissa parametreissä:

 • Paksuutta. Talon maapinta-alaan kohdistuu kaikki mahdolliset mekaaniset kuormitukset, mikä vaatii lisääntyneen lujuuden vaipan. Yleisimpien polypropeenipaneelien paksuus on 3 kertaa tavallista.
 • Mitat. Toisin kuin perinteiset pinnoitustyypit, kellari-paneelit ovat lähes suorakaiteen muotoisia. Sivut eivät ole suorat, mutta ne leikataan piirustusten elementtien ääriviivojen mukaan ja luovat kankaan, jossa on huomaamattomat liitokset kokoonpanon aikana.
 • Kattopaneelit jäljittelevät kivi- tai tiiliseinätöitä, kun taas tyypilliset tyypit ovat erikoistuneet erilaisten puupintojen - puun, tukkipuun jne. Luomiseen.
 • Kellaripaneelien koostumuskomponentit vähenevät huomattavasti verrattuna muihin tyyppeihin.

Tekniset tiedot

Kun otetaan huomioon useat kellarikerroksen versiot, annetaan vain yleisiä parametreja, jotka liittyvät useimpiin materiaalinäytteisiin:

 • Pituus on 1100-1250 mm.
 • Leveys - 440-460 mm.
 • Paksuus - 2-3 mm.
 • Lämpötila-alue - -50 ° - +60 °.
 • Käyttöikän kesto - 30 vuotta tai enemmän.
 • Paneelin pinta-ala on 0,4-0,6 m2.

Suuret valmistajat

Tunnetuimmat kellarinpaneelit ovat yrityksiä:

 • Nordsayd.
 • Alta-profiili.
 • Holtsplast.
 • Faynbir.
 • Vox.
 • Grandlayn.
 • U-muodostelman.
 • Tekniset laitteet jne.

Täydellinen valmistajien luettelo on erittäin suuri ja epämiellyttävä. Materiaalia valittaessa tulisi ohjata paitsi tavaramerkki, myös tekniset ominaisuudet.

Alustan valmistelu paneeleihin

Asennuksen alussa tulee olla peruspinnan perusteellinen valmistelu. Tämä menettely ei ole yhtä vastuussa kuin paneelien todellinen asennus, sillä pohja on tukijärjestelmä, johon kaikki seinistä ja katosta tulevat kuormat siirretään, joten pohjan tilan tulisi olla mahdollisimman lähellä ihanteetta. On mahdotonta myöntää vikoja, halkeamia tai muita ongelmalajeja.

Valmistelutyön järjestys on seuraava:

 • Pinnan tarkastus, sen laadun arviointi, puutteiden lukumäärän ja monimutkaisuuden määrittäminen.
 • Halkeamia ja kuoppia on suljettu kitti. Kuori tai kuorinta tulee poistaa mahdollisimman paljon, kunnes saadaan täysin kiinteä monoliittinen pinta.
 • Moninkertaiset ja syvät kuoppalevyt kipsi korkin pinnan kokonaan. Samoin olisi tehtävä pinnan kaarevuuden läsnäollessa.
 • Joissakin tapauksissa voit saada asentamalla operaattorin osajärjestelmän - laatikot. Se auttaa kompensoimaan seinien kaarevuutta, mutta vain tiettyyn rajaan asti. Suuret korkeuserot heikentävät merkittävästi laatikkoa.
 • Kipsattu tai puttied pinta pidetään tarpeellisen ajan ja se peitetään kahdella kerroksella aluketta. Paras valinta olisi syvä penetraatioaluke, joka vahvistaa pohjan pintakerrosten rakennetta ja parantaa tarttumista liima-aineeseen eristämiseen.
 • Eristeen asennus voidaan tehdä suoraan seinälle tai kassin alle. Molemmissa vaihtoehdoissa on kipsiohjainten suorat suspensiot. Sitten joko taakse asennettu, eristyslevyjen leveydellä yhtä suuret välein tai eristys asetetaan tiheään kangaspiiriin, jossa leikkaukset tehdään jousituslehtien kulkiessa.
 • On suositeltavaa käyttää höyrynkestäviä materiaaleja eristeenä, sillä kellarissa on yleensä runsaasti tuuletettu ja sillä ei ole niin suurta osapainetta kuin talon lattiat. Materiaalit - vaahto, EPPS, vaahto - ovat täysin vettä läpäisemättömiä vesiä, joka on tärkeä suolalle, alttiina jatkuvalle altistumiselle kosteudelta ulkopuolelta.
 • Jos jostain syystä käytetään mineraalivillaa tai muuta höyryä läpäisevää ainetta, sen päälle on asetettava jatkuva vedeneristyskerros. Sen tulee peittää pohjan koko alue ja kääriä seinälle vähintään 15-20 cm.
 • Paneeliasennuksen tulee vastata niiden kokoa. Levyn materiaali on puiset lankut tai metalliset ohjaimet. On suositeltavaa valita metalli, koska toimintaolosuhteet ovat erittäin puutteellisia puuosille.

Yksityiskohtaiset asennusohjeet

Paneelien asennus toteutetaan tietyn suunnitelman mukaisesti.

menettely:

 • Asennus alkaa tai J-nauha. Se on kiinnitetty laatikkoon tai seinään (jos ei ole eristystä) tiukasti vaakatasossa, jolle aloituspalkin reunaa merkittävä viiva kohdistetaan rakennustason pinnalle. Kiinnitys tehdään ruuveilla, joiden korkeus on noin 40 cm. Ruuvit ruuvataan tarkasti soikeiden reikien keskelle. Niitä ei ole kiristetty, ennen kuin se pysähtyy, jättäen pienen aivohalvauksen mahdollisiin lämpötilavaiheisiin.
 • Materiaalin asennus suoritetaan vaakasuorissa riveissä vasemmalta oikealle ja alhaalta ylöspäin. Ensimmäinen paneeli vasemmalla on leikattu, jotta saadaan sujuva kulma reuna. Se asetetaan aloituskiskoon ja kiinnitetään ruuveilla ylhäältä.
 • Seuraava paneeli asetetaan aloituslevyyn ja käämistään vasemmalle, kunnes se on täysin kosketuksessa lukitusjärjestelmän kanssa, minkä jälkeen se kiinnitetään yläreunaan ruuveilla.
 • Kaikki muut paneelit asennetaan samalla tavalla.
 • Kulmaprofiilit muodostavat pohjan ulkokulmat ja ulkonevat osat. Ne on asennettu valmiin rainan päälle, sulkevat kulmaliitokset, suojaavat niitä veden tunkeutumiselta, tuulelta jne.
 • Levyjen yläreuna on joko viimeistelyliima tai J-nauha. Muita vaihtoehtoja on verholiuska tai vastaava elementti. Valinta riippuu seinämien ja pohjan eron suuruudesta.

Kattopaneelit ulkokalustukseen ovat vahvempia ja kestävämpiä kuin erilaisilla pinnoitteilla. Suurilla käyttöominaisuuksillaan niillä on vaikuttava koristeellinen vaikutus, jonka ansiosta niitä voidaan käyttää talon seinien täydelliseen koristeluun.

Asennuksen helppous mahdollistaa talon itsensä leikkaamisen, mikä merkitsee huomattavia säästöjä palkattujen työntekijöiden maksettavaksi. Laaja valikoima paneeleja ja kuvioita on mahdollista luoda tyylikäs ja kiinteä ulkonäkö asunnosta, mikä osoittaa omistajan hyvän maun.

Hyödyllinen video

Asennuspaneelien asennus Deké-vuorauksen esimerkissä:

Taso alkaa socle-paneeleista 2m

Voronezin alueen lämmitys- ja vesihuollon materiaalien ja laitteiden tukku- ja vähittäiskauppa.

 • +7 (473) 250 - 22 - 33
 • +7 (473) 200 - 89 - 80
 • Myymälöiden osoitteet

Henkilötietojen käsittelysäännöt

Annan suostumukseni henkilökohtaisesti, omasta tahdostani ja kiinnostuksestani käsittelystä (kerääminen, systematisointi, kertyminen, varastointi, selvennys (päivitys, muutos), 27 päivänä helmikuuta 2009 annetun liittovaltion lain nro 152-, käyttö, jakelu, siirto (mukaan lukien rajat ylittävä siirto), depersonalisaatio, salassapito ja hävittäminen, mukaan lukien automaatiotyökalujen käyttö.

Henkilötietojen käsittelysäännöt

Annan suostumukseni henkilökohtaisesti, omasta tahdostani ja kiinnostuksestani käsittelystä (kerääminen, systematisointi, kertyminen, varastointi, selvennys (päivitys, muutos), 27 päivänä helmikuuta 2009 annetun liittovaltion lain nro 152-, käyttö, jakelu, siirto (mukaan lukien rajat ylittävä siirto), depersonalisaatio, salassapito ja hävittäminen, mukaan lukien automaatiotyökalujen käyttö.

Henkilötietojen käsittelysäännöt

Annan suostumukseni henkilökohtaisesti, omasta tahdostani ja kiinnostuksestani käsittelystä (kerääminen, systematisointi, kertyminen, varastointi, selvennys (päivitys, muutos), 27 päivänä helmikuuta 2009 annetun liittovaltion lain nro 152-, käyttö, jakelu, siirto (mukaan lukien rajat ylittävä siirto), depersonalisaatio, salassapito ja hävittäminen, mukaan lukien automaatiotyökalujen käyttö.

Henkilötietojen käsittelysäännöt

Annan suostumukseni henkilökohtaisesti, omasta tahdostani ja kiinnostuksestani käsittelystä (kerääminen, systematisointi, kertyminen, varastointi, selvennys (päivitys, muutos), 27 päivänä helmikuuta 2009 annetun liittovaltion lain nro 152-, käyttö, jakelu, siirto (mukaan lukien rajat ylittävä siirto), depersonalisaatio, salassapito ja hävittäminen, mukaan lukien automaatiotyökalujen käyttö.

Henkilötietojen käsittelysäännöt

Annan suostumukseni henkilökohtaisesti, omasta tahdostani ja kiinnostuksestani käsittelystä (kerääminen, systematisointi, kertyminen, varastointi, selvennys (päivitys, muutos), 27 päivänä helmikuuta 2009 annetun liittovaltion lain nro 152-, käyttö, jakelu, siirto (mukaan lukien rajat ylittävä siirto), depersonalisaatio, salassapito ja hävittäminen, mukaan lukien automaatiotyökalujen käyttö.

Henkilötietojen käsittelysäännöt

Annan suostumukseni henkilökohtaisesti, omasta tahdostani ja kiinnostuksestani käsittelystä (kerääminen, systematisointi, kertyminen, varastointi, selvennys (päivitys, muutos), 27 päivänä helmikuuta 2009 annetun liittovaltion lain nro 152-, käyttö, jakelu, siirto (mukaan lukien rajat ylittävä siirto), depersonalisaatio, salassapito ja hävittäminen, mukaan lukien automaatiotyökalujen käyttö.

Maanpuolustus

Talon kellarikerroksen edessä oleva julkisivu julkistetaan nykyään taloudellisimpana viimeistelynä. Erilaiset tekstuurit ja muodot mahdollistavat rohkeimman suunnittelupäätöksen toteuttamisen.
Haluatko ostaa Voronezh-valmistajalta laadukkaita sivupaneeleja? Sitten sinun pitäisi ottaa yhteyttä verkkokauppaan "Kvartal", koska meillä on vain kohtuulliset hinnat per m2, valtava valikoima ja ammatillinen neuvoja. Kaikki sivustolle lähetetyt kuvat vastaavat alkuperäistä.
Socle siding - on sovellettu rakennuksen socle. Tämäntyyppisten paneelien paksuus on kaksinkertainen vakiomalleihin verrattuna ja se suojaa täydellisesti mekaanista rasitusta ja sadetta vastaan. Samanaikaisesti ilman paineita säätöön.

Yrityksemme toimii tiiviissä yhteistyössä kotimaisen valmistajan Alta Profilein kanssa, joka valmistaa tuotteita, jotka täyttävät kansainväliset laatustandardit. Luettelossa on seinälevyt jalustaan ​​jäljitelmällä:

 • Tiivisteen eri muunnelmissa.
 • Kivi: luonnollinen, kivinen tai kanjoni.
 • Graniittia.
 • Etulevy.

Kaikilla tuotteilla on valtava värivalikoima. Kun valitset materiaalin, aina ilmoita, että tarvitset paneeleja samasta erästä niin, että sävy ei ole erilainen.

Brick maa sivuraide

 • Talon kellarin viimeistelyyn. Tavoitteena on suojata lämpötilavaihteluilta ja tarjota vandalilman vastusta.
 • Sekoitettu julkisivuverhoilu - tätä menetelmää käytetään koristeellisiin tarkoituksiin ja tekee rakennuksesta ainutlaatuisen.
 • Täysin päin - vaatii suuria taloudellisia investointeja, mutta tulos ei jätä ketään välinpitämätöntä, koska saat todellisen mestariteoksen.

Vinyylistä valmistetut peruspaneelit erikoismateriaaleineen. Käytön aikana sivuraide ei vaadi lisäkäsittelyä tai suojausta.

edut

Asiantuntijat huomaavat seuraavat peruspilarin edut:

 • Se ei aiheuta korroosiota, mätää ja halkeilua.
 • Lämpötilavaihteluilla ei ole muodonmuutosta.
 • Korkea mekaaninen lujuus.
 • Se on valtava valikoima sävyjä ja tekstuureita, joten se kykenee täyttämään kaikki ostajat.
 • Pieni paino
 • Helppo ja nopea asennus. Ei riipu ilmastollisista olosuhteista.
 • Helppo puhdistaa.
 • Ei menettää laatuominaisuuksiaan 50 vuoden ajan.
 • Kohtuullinen hinta.
 • Ei altistu auringon alla.
 • Materiaali on ympäristöystävällistä.
 • Tyylikäs ulkonäkö.

Kuinka paljon se toimii, riippuu vuorauksesta.

asennus

Suunnittelussa oli upea ulkoasu, sinun tulisi noudattaa seuraavia ohjeita:

 • Metallisten laatikoiden asennus. Tuottanut sen jälkeen, kun määritettiin kaikkien profiilien pituus ja lukumäärä. Lattian korkeus riippuu ilmasto-olosuhteista: lämmin asennus on maasta, ja kylmälle on oltava noin 15 cm: n sisennys.
 • Aloita profiili. Asennat merkinnät, kulmat ja ripustukset ruuveilla. Rakenteisiin kiinnitetään pystysuorat pylväät ja kiinnikkeet. Telineiden väliin on sijoitettu työntövoima, ne on yhdistetty ruuveilla.
 • Paneeli on leikattava. Oikean paneelin asennus suoritetaan vasemmalta oikealle. Työ suoritetaan alhaalta ylöspäin.
 • Toisen rivin asennus. Kynnet ajetaan alustaan ​​(korkit koskettavat hieman paneelia). Kaikki seuraavat rivit tekevät samoin.
 • Lämmönerottimet. Koska kellarinoviila voi muuttaa mittojaan korkeissa lämpötiloissa, levyjen välisten liitosten tulee olla 13 mm: n välein. Kun asennat sivuraiteen leikkausta, suoritetaan lisävaruste (noin 3 mm).
 • Sisäisten kulmien asennus.
 • Viimeistelevyn asennus.

Jos epäilet, että voit itsenäisesti tehdä pihavaihtoehtoja, käytä ammattirakentajien apua.

Asiantuntijoiden suositukset

Ennen talonpuoleisen reunan viimeistelyä sinun on otettava huomioon seuraavat säännöt:

 • Rakennuksen alaosa olisi yhdistettävä kattoon.
 • Käytettäessä vastakkaisia ​​värejä.
 • Estää muotin sulkemisesta käyttämällä erityistä antibakteerista ainetta.
 • Vahva paneelin jännitys käytön aikana ei ole hyväksyttävää.
 • Putkien reikien tulee olla 6 mm leveämpiä.

Ennen työskentelyn aloittamista julkisivun pinta on tasoitettava, sillä jopa pieni sivuseinä sivuseinässä näyttää valtaisalta.

Siding on socle: rehellisin hinta

Verkkokauppa Kvartal tarjoaa parhaat yhteistyöehdot:

 • Tavaroiden edulliset kustannukset.
 • Valtava valikoima: erilaisia ​​malleja, kokoja, värejä ja kuvioita.
 • Kyky tehdä tilaus ympäri vuorokauden.
 • Helppo navigointi.
 • Vain korkealaatuisia tuotteita.
 • Erikoistarjoukset: tarjoukset, alennukset ja myynti.
 • Myymälämme on mukana rakennusmateriaalien vähittäismyynnissä ja tukkukaupassa.
 • Tilauksen poistaminen noutopisteistä.
 • Mahdollisuus järjestää osoitteen toimitus.
 • Vapaa apu valintaa kellarissa sivuraide ja muut rakennusmateriaalit.

Erilaisten vierekkäisten paneelien laatuominaisuuksien ansiosta kotisi näyttää upealta monta vuotta.

Pohjalevy. Perusprofiili

Julkisivun ulkolämpöeristysjärjestelmissä kaikenlaiset eristysasennukset alkavat asennuksen aloituksella tai, kuten sitä kutsutaan myös, kellarilevyksi. Tämä osa voi olla sinkittyä rautaa tai alumiinia. Muoto muistuttaa J-profiilia. Toisin sanoen se on poikkileikkaukseltaan U-muotoinen, jossa on pitkänomainen takahylly, joka on suunniteltu kiinnittämään koko nauhan seinään. Ensimmäinen eristysrivi on tuettu alemmalle palkille. Sen vuoksi pohjalevyn leveys tulisi valita eristysarkkien paksuuden mukaan.

Pohjalevyn kiinnitys tehdään seinille kiinnittimien avulla, jotka ovat parhaiten sopivia seinämätyyppien kanssa. Jos suljettavat rakenteet ovat puusta tai OSB: stä, niin sinkittyjen itsekierteittävien ruuvien riittäminen riittää ohutlevyille. Ja jos seinät ovat kiviä, niin jalustan asennusta varten sinun on käytettävä tukipuita.

Ennen asennusta sinun täytyy merkitä paikka, jossa liuskat kiinnitetään talon ympärillä. Tätä varten et voi käyttää hengetasoja tai vastaavia työkaluja, jotka antavat liian suuren kokonaisvirheen. Merkintä olisi tehtävä joko optisen tai lasertason alapuolella. Vain tässä tapauksessa voit taata korkean tarkkuuden mittaukset.

Sitten lamellit asennetaan tiukasti linjaa pitkin, kiinnittämällä ne vaaditulla kiinnittimellä. Naapuriliuskat on kytkettävä toisiinsa pituusliittimillä tai upottamalla toinen toisiinsa. Pohjalevyjä asennettaessa tapahtuu usein se seinämä, joka ei kulje suorassa viivassa, mutta on pudonnut tai päinvastoin kaatuu. Liuskat voidaan asettaa oikein viivaan ja toistaa seinämän epätasaisuudet. Asennuksen aikana on tarpeen asettaa tukilevyt paikkoihin, joissa on aukkoja seinissä, estäen lankojen muodonmuutoksen asennuksen aikana.

On välttämätöntä tehdä siirtymiä kulmien läpi koko nauhoilla, leikkaamalla niiden läpi kaarevat leikkaukset kulmien paikoissa. Tämä johtaa vakaampaan järjestelmään ja parempaan tasoon.

Pohjaprofiili on suunniteltu tukemaan eristys- ja viimeistelymateriaaleja sekä suojaamaan niiden alapäätä. Se on myös välttämätöntä, jos julkisivu on kaareva tai sillä on muita puutteita. Tällaisissa olosuhteissa, kun asennetaan kellariprofiili, käytetään PVC-kompensaattoreita ja liittimiä.

Perusprofiilin tyypit ja ominaisuudet

Kellariprofiilia käytetään harvoin itse viimeistelyyn ja lämmittämiseen. Tämä on virheellinen virhearvio, joka voi aiheuttaa paljon ongelmia rakennuksen toiminnan aikana.

Kaikkien nykyaikaisten julkisivujärjestelmien rakentamiseen käytettävät teknologiat sisältävät kellarin profiilin asentamisen. Siksi asiantuntijoiden suositusten huomiotta jättäminen on viisasta.

Näitä materiaaleja on kolme:

Tämäntyyppiset tuotteet on valmistettu anodisoitua alumiinia, joka on kaikkein kestävin kosteus. Erityisen metallin käsittelymenetelmän soveltamisen seurauksena sen pinnalle muodostuu ohut suojakalvo, jolla on riittävän suuri mekaanisen rasituksen kestävyys. Mutta aina, kun asennat alumiinisen kellariprofiilin, sinun tulisi pyrkiä välttämään metallin naarmuuntumista. Tämän jälkeen korroosio voi kehittyä näillä alueilla.

Pohjaprofiili on U-muotoinen palkki, joka on hylly, joka on pienempi kuin toinen. Korkeammalla tasolla on rei'itys, jonka avulla ne asentavat alumiininauhan rakennuksen seinään. Toisella hyllyllä on myös reikiä ja varustettu pisaran taivutuksella, joka huutaa kosteuden profiilin viereisistä materiaaleista.

Kotimaisten ja ulkomaisten yritysten tuottama alumiiniprofiili. Tunnetuimpia ja suosituimpia tuotemerkkejä ovat "Rostec", "Alta-Profile", "Profile Systems", BauKom (Saksa).

Alumiinisen kellariprofiilin ominaisuudet

PVC-profiili

Tämäntyyppisen profiilin lamellien muoto on sama kuin alumiini. Ainoa ero näiden tuotteiden välillä on valmistusmateriaali. PVC-profiilien valmistukseen käyttäen lujatta muovia, joka ei pelkää huurretta, eikä kosteutta eikä korroosiota. Se kestää äärimmäiset lämpötilat.

Toinen ero PVC: n ja alumiiniprofiilien välillä on huomattavasti alhaisempi hinta. Tämä on yksi syy siihen, miksi tällaisia ​​tukipalkkeja käytetään pääasiassa yksityisissä asuntorakentamisessa. Rakentamisen aikana perinteisen alumiiniprofiilin teollisen ja siviilikanavan rakentaminen.

Kaksiosainen profiili

PVC-komposiittipohjaprofiili

Tämäntyyppisellä profiililla on omat suunnitteluominaisuudet. Se koostuu kahdesta osasta: taka- ja etu- (pää) nauhat. Takana on L-muotoinen. Yksi hyllylevyllä on reikiä asennuskiinnittimiin.

Toisella hyllyllä on U-muotoinen. Tässä kapeassa urassa työnnä profiilin toinen osa - etuosa. Ulkopuoleltaan on viemäriputki ja kestävä vahvistava lasikuitu. Tällaisen laitteen profiilin avulla voit säätää ensimmäisen ja toisen hyllyn välistä etäisyyttä. Lasikuitu on ylimääräinen tukielementti ja se on välttämätön, kun kipsataan julkisivuja.

Kellariprofiilin osat

Kellariprofiilien komponenttien avulla voit näyttää täysin tasaisen julkisivun. Liittimiä tarvitaan alumiini- tai PVC-nauhojen liittämiseen. Nämä tuotteet ovat kiinteä levy, jossa on ontto U-muotoinen pää. Alumiinilevyt liukuvat näihin aukkoihin, jotka on yhdistettävä toisiinsa.

Jos kattoprofiili on löyhästi kiinni seinään, sen ja laakerin pinnan väliin asennetaan erityisiä tuotteita - kompensoijia. Kaikilla niillä on aukot, joiden kautta asennus suoritetaan. Kompensaattorien rooli vastaa heidän nimensä. Näiden komponenttien paksuus voi olla erilainen. Valitse se, jota tarvitaan kattamaan kantavien seinän ja alumiinilistan välinen rako.

Pohjaprofiilin kiinnittämiseen komponenttien lisäksi tarvitset tikkaita tai tukilenkkejä. Jos julkisivun seinät ovat epätasaiset ja kompensaattoreita käytetään, kiinnittimien kanssa käytetään eri halkaisijoina olevia vuorauslevyjä.

Asennuspohjapinta

Käytettäessä lämpöä eristäviä töitä useimmiten käytetään alumiini- tai PVC-profiilia. Liuskojen leveyden tulisi vastata eristävän materiaalin paksuutta. Asennustekniikka on seuraava.

Vaihe 1. Suorita eristekerroksen alemman rajan vaakasuuntainen merkintä. Jotta tasainen viiva saadaan, käytä tasoa tai kuplan tasoa. Jos julkisivun pituus on merkittävä, ruuvit ruuvataan jokaiseen kulmaansa ja niiden väliin vedetään vahva lanka. Profiili voidaan asentaa siihen tai merkin merkinäviiva.

Vaihe 2. Julkisivun kulmasta lähtien on ensin tehtävä kangasalustusprofiilin kulmaelementti. Tämä tehdään seuraavasti:

Vaihe 3. Liitä profiili julkisivun kulmaan ja käyttämällä profiilin korkean hyllyn profiileja merkkiaine merkitse seinän kiinnityspisteet. Niiden on oltava 30-50 cm etäisyydellä toisistaan. Kiinnityspisteiden välinen nousu riippuu eristemateriaalin painosta. Jos se on kevyt vaahtolevy, voit lisätä etäisyyttä 50 cm: iin.

Vaihe 4. Käytä poraa ja poraa kovametallikärjellä poraa reiät seinään.

Vaihe 5. Kellariprofiili levitetään seinään, jossa sitä tarvitaan, minkä jälkeen kompensaattori valitaan niin paksuiseksi, että se vastaa julkisivun ja alumiininauhan välisen raon leveyttä.

Vaihe 6. Profiilin ja kompensaattorin lävistyksen kautta on asennettu seinään reiälle ontto tanko (tappu).

Vaihe 7. Käytä vasaraa vasaralla naulaa tukaan. Kiinnitä tukiprofiili koko pituudeltaan.

Vaihe 8. Liitin asennetaan profiilin päähän ja siirtyy seuraavaan alumiini- (tai PVC-nauhaan).

Työn päätyttyä siirry eristyksen asettamiseen. Sen alapäät on asennettava aloituspohjan profiileihin. Jos eristys on liimattu, siihen on ensin liimaa. Lämpöeristystyön loppuun mennessä seinän ja kellariprofiilin välinen rako täyttyy kosteudenkestävällä ja pakkasenkestävällä vaahdolla.

Video - Kellarin profiili

Keittiökokoonpano voi koostua useista huonekaluista, jotka yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi yleisin elementtein - julkisivujen, varusteiden, pöytälevyjen ovet. Yksi tällaisista tärkeistä osista on keittiön pohja - liuska, joka on kiinnitetty peukalojen pohjaan tai tukijalkoihin. Tämä suoja suorittaa useita toimintoja kerralla: se kattaa huonekalujen alla olevan pölyn, lasten lelujen, lemmikkieläinten, elintarvikkeiden puhdistuksen ja muiden roskien välisen tilan sekä parantaa merkittävästi keittiösarjan ulkonäköä.

Keittiön pohja on melko yksinkertainen muotoilu, joka koostuu koristeellisesta ulkolevystä, kiinnikkeistä, tiivisteistä ja päätykappaleista. Huonekalujen ääriviivojen tarkkailemiseksi järjestelmää voidaan täydentää erilaisilla apuelementeillä:

 • standardi liittimet kulmien 90 tai 135 astetta;
 • sädefragmentteja, joiden avulla voit tehdä tasaisia ​​kierroksia tai piirtää taivutuksia;
 • sovittimet eri korkeuksiin;
 • ilmanvaihtosäleiköt, jotka luovat ilmavirtauksen sisään rakennettuihin kalusteisiin ja laitteisiin (uuni, jääkaappi, pesukone tai astianpesukone).

Perusrakenne ja erilaiset lisävarusteet

Cap - keittiön sarjan viimeinen osa

Sen lisäksi, että koristeelliset nauhat helpottavat huolta keittiöstä (kuka tahansa, joka on koskaan yrittänyt puhdistaa lattiaa ohjaamalla peukalokivien välistä mopia), arvostavat sitä! Ne peittävät täydellisesti viestinnän, esimerkiksi tyhjennysletkut tai sähköjohdot. Ja tarvittaessa pohja on helppo purkaa irrottamalla kiinnittimet, jotka pitävät sitä pystyasennossa. Järjestelmän sovittaminen huonekalujen pintaan ilman merkittäviä aukkoja on tärkeää valita korkeus oikein, ja tämä parametri riippuu suoraan kuulokkeen suunnittelusta ja lattian tasosta.

Vihje! Jos keittiön lattia ei ole täysin linjassa, voit nostaa jalustan säädettävissä ripustimilla. Jos haluat nähdä halkeamia, sitä ei ole sijoitettu julkisivuihin, vaan "upotettu" useita senttimetrejä syvemmälle.

Keittiön kellarikerroksessa suosituimmat koot ovat 100 mm, 120 mm, 150 mm ja 200 mm, mutta on olemassa myös muita lajikkeita, joten kun ostat mallin, on tärkeää tietää etäisyys jalustan pohjasta reunaan lattiaan (etenkin, jos jalkojen jalat eivät ole korkeuden mukaan säädettävissä).

Se on tärkeää! Järjestelmä voi koostua vain kannattimesta ja kiinnikkeistä tai sitä voidaan täydentää pohjalevyllä - muovi- tai metallinen U-muotoinen profiili, joka "ottaa" noin 5 mm korkeudelta.

Läpinäkyvä pohja koriste-nauhan alla

Pohjalevy sopii hyvin lattian pinnalle ja suojaa kosteutta vastaan. Mutta jotkut huonekaluvalmistajat haluavat asentaa pohjan suoraan silikoniliima-aineelle. Suunnittelu on kestävämpää, mutta tarvittaessa purkamaan se, sinun on leikattava suoja veitsellä ja palautettava yhteys uudelleen.

Tiiviste luotettavasti suojaa vettä ja matalaa jätettä vastaan.

Vihje! Suunnittelijoille on suositeltavaa, että huoneet, joissa on alhaiset katot, poistavat standardi 100 mm: n jalustat. Laajemmat lankut soveltuvat keittiöihin, joiden korkeus on vähintään 3 metriä.

Materiaalilajit pohjalaudalle

Keittiöryhmä voidaan ostaa erikseen, tilata yhdessä sarjan kanssa tai tehdä omalla kädelläsi leikkaamalla vaaditun kokoisen palkin lastulevystä tai kosteutta kestävästä kipsilevystä. Suunnittelussa on myös vaihtoehtoja. Voit valita julkisivujen, pöytälevyjen, lisävarusteiden tai oman vaihtoehdon, kun haluat korvata alhaisen kuulokkeen alueen - monenlaisten materiaalien ja pinnoitteiden avulla voit löytää sopivan suojan mihin tahansa sisustukseen. Tarkastele yksityiskohtaisesti keittiön suosituimpia tyyppejä sekä etuja ja haittoja.

Budjetin vaihtoehto - muovi

Muovinen keittiön pohja on yksi edullisimmista ja käytännöllisimmistä vaihtoehdoista lattian ja kuulokkeiden kaappeiden välisen kuilun korjaamiseen. Tietenkin kustannukset ovat suurelta osin riippuvaisia ​​PVC: n laadusta ja tuotteen paksuudesta, mutta hintaluokassa ja valtavassa valikoimassa värejä voit valita parhaimman mahdollisen ratkaisun mihin tahansa sisustukseen ja budjettiin.

 • Erinomainen kosteuden kestävyys - materiaali ei pelkää vettä eikä kosteutta heikennä.
 • Hygienia ja helppo hoito - muovissa ei käynnisty sientä, eikä sitä ole vaikea puhdistaa, vaikka merkittäviä kontaminaatioita tai rasva-aineita esiintyy.
 • Muovailu - materiaali voi olla mitä tahansa muotoa, mikä on erittäin tärkeää keittiön kaappeille, joissa on mutkat tai sileät käyrät. Jotta järjestelmä näyttäisi monoliittiselta, käytetään muita sovittimia ja liittimiä.
 • Pieni paino ja helppo asennus, erityisesti nauhan sisäpuolella olevien urien ansiosta.

Koristeellinen nauha tiivisteellä

Keittiön muovinen pohja on melko luotettava vaihtoehto - se ei kuihtua auringonvalosta tai kosketuksesta veden kanssa, mutta mekaanisten vaurioiden kestävyys riippuu nauhan jäykkyydestä - ohutlevyllä voi olla jalkojen tai mopin tahattomasta koskettamisesta jäljellä olevia hammaslenkkejä.

Muoviset puutteet eivät ole niin paljon. On huomattava, että sen pinnalla on selvästi näkyviä tahroja ja tippoja, joten paneeli (erityisesti kiiltävä) on pyyhittävä säännöllisesti. Hoitoa varten tulee valita ei-hioma-aineita, jotka eivät sisällä klooria.

Lastulevy- tai puukuitulevyjä tehdään tavallisesti yhdessä sarjan kanssa, toistaen sen värin ja tekstuurin. Tämän seurauksena keittiö näyttää hyvältä ja sen muotoilu on sopusointuista.

Värivaihtoehdot "puun alla" MDF: n tai lastulevyyn valmistetuille säleille

Puupintojen etuja:

 • Laaja valikoima värejä.
 • Luonnonmateriaalin rakenteen luotettavat jäljitelmät puuprojektin alla.
 • Suhteellinen mekaanisen rasituksen kestävyys - jos vahingossa kosketat tällaista pohjaa, siihen ei muodostu kouruja, mutta jos terävä esine vahingoittaa ulkoista pintaa, puulevyyn voi kehittyä sieni.

Puulevyjen tiiviste - vaadittava elementti

Tällaisten pohjamateriaalien hinta riippuu itse levyn laadusta ja sen ulkoisesta päällysteestä. Paneelilaudan katsotaan olevan yksi edullisimmista ratkaisuista, mutta tuotteen käyttöikä on lyhyt, varsinkin jos et suojele sitä vedestä kaikilta puolilta kalvolla tai muulla pinnoitteella. Lisäksi sokkelit sekä lastulevystä valmistetut kalusteet ovat heikko kohta - kulmat ja päätyvät liimareunaan, joka lopulta hiutuu.

Vihje! Lastulevykaistaleiden käyttöiän pidentämiseksi on tärkeää suojata pinnalle pitkäaikainen kosketus kosteuteen, jättää lätäköitä lattialle ja irrottaa paneelit säännöllisesti kuivumaan auringossa tai lähellä lämpöpattereita.

MDF on 1,5-2 kertaa kalliimpaa kuin lastulevy, se on paremmin kestää kosteutta, vaatii myös anti-sieni-impregnointia, mutta puukuitulevyjen suojakerros (myös päitä) pidetään paljon parempana ja pitempänä sileän pinnan ja suuren sahanpurun puuttumisen vuoksi koostumus. Jos kuitenkin valitset muovia maalina, MDF-pohja voi kilpailla jopa metallin kanssa.

MDF-kellari näyttää harmonisen jatkona huonekalusivustolta.

Vihje! Puulevyjä käytetään vain huonekaluihin, joissa on yksinkertaiset, lähinnä suorat muodot - materiaali taipuu huonosti. Kyllä, ja sopivien sovittimien löytäminen on varsin ongelmallista, joten ei-vakiomallisten taivutusten tai korkeudenerojen vuoksi sinun on tehtävä liittimiä tilauksesta, leikata omilla käsillään tai yhdistää muovielementteihin.

Käytännöllinen metalli

Luotettavin (mutta myös kallein) keittiöpohja on alumiinista valmistettu. Metallin tärkeimmät kilpailuedut muihin materiaaleihin ovat ilmeiset - vahvuus ja kestävyys. Alumiiniliuska voi toimia vuosia ilman, että se häipyy auringon ja muuttumatta muotoon kosteuden tai lämpötilan muutosten vuoksi.

Korkean lujuuden omaavia alumiinipalkkeja lisäksi on muita etuja:

 • Hygieenimetalli ei luo suotuisaa ympäristöä haitallisten mikro-organismien lisääntymiselle.
 • Materiaalin joustavuus ja laaja valikoima liitoselementtejä mahdollistavat melkein minkä tahansa muotoisen huonekalujen viilun.
 • Pieni paino takaa tuotteen helppoon asentamisen ja purkamisen.

Alumiinilistat ottavat helposti kaarevat muodot

Lähes ainoa alumiinin haitta voidaan kutsua pieneksi eri väreiksi. Vaikka voit löytää ja maalata nauhoja, mutta tällainen valikoima erilaisia ​​sävyjä ja kuvioita, kuten puupohjaisia ​​paneeleja tai muovia, ei ole lähellä. Metallin loistokkuus on kuitenkin täysin sopusoinnussa huonekalujen, erilaisten laitteiden, kylpyhuonekalusteiden ja orgaanisesti täydentää mitä tahansa modernia keittiötä, joka on erityisesti sisustettu nykyaikaisen, loftin tai korkean teknologian tyyliin.

Alumiinipohja yhdistyy täydellisesti muiden keittiön osien kanssa

Suojaus ja sisustus - hyvät mahdollisuudet pienille lankkuille

Keittiökalusteiden jalustan valitseminen voit käyttää joitain design-temppuja, jotta tavallinen suoja voidaan muuttaa sisustuksen kirkkaaksi yksityiskohdaksi. Ja mikä se on - vain koristeellisia, käytännöllisiä tai yhdistää "kaksi yhdellä" - sinä päätät!

Joitakin inspiraation ideoita:

Tiedetään, että keittiössä ei ole paljon valoa. Tietenkin, funktionaalista näkökulmasta, alemman kaappien valaistusta voi tuskin kutsua välttämättömäksi apuvälineeksi ruoan puhdistamista tai ruoanlaittoa varten, mutta se voi tuoda romanttisen tunnelman huoneen sisätilaan tai tulla mielenkiintoiseksi kohokohtaksi.

Jotta "huonekalujen leijuu lattian yläpuolelle", riittää, että LED-nauha kiinnitetään kaapin pohjaan kaksipuolisella teipillä. Erityisen vaikuttava valaistus näyttää monimutkaiselta, jossa on kiiltävä lattiapäällyste ja muut alueelliset valaistus.

Jos jalusta on riittävän suuri, LEDien sijasta voidaan käyttää sisäänrakennettuja valonheittimiä - ne antavat valoisampaa valoa, mutta ne vaativat myös enemmän virrankulutusta. Keittiöpohjan valaistus on yksinkertainen ja kaunis:

 1. Peilipohja

Jos et voi päättää koriste-nauhan väristä - harkitse vaihtoehtoa heijastavalla pinnoitteella. Tämä elementti antaa keveyden kuuluville kuulokkeille, se näyttää tyylikkäältä ja epätavalliselta, mutta tarve on välttämätön, jos tahrat ja tahrat ovat läsnä, ilmiön vaikutus muuttuu negatiiviseksi.

Peili ja valaistus - win-win duetto

 1. Kaikilla ergonomian säännöillä - laatikoihin upotetut laatikot

Pienien keittiöiden omistajat ovat tottuneet ymmärtämään jokaisen senttimetrin vapaata tilaa. Monet heistä pitävät tuhlaavina yksinkertaisesti sulkemaan koristeellinen nauha tyhjä aukko 10 tai jopa 20 cm korkea!

Niille, joille ei ole asetettu tällaisia ​​uhrauksia estetiikan nimissä, huonekalujen valmistajat tarjoavat kompromissivaihtoehdon - lisätä useita lokeroita laatikoihin pyöriin tai juoksijoihin, joiden julkisivut on vuorattu samalla materiaalilla kuin socle-järjestelmä. Paikalle on olemassa erilaisia ​​keittiön pieniä asioita, kotitalouskemikaaleja tai paistinpannuja, mutta tilavissa tiloissa tällainen lisäys ei todennäköisesti ole kysyntää - silti kynnyslokero ei ole kovin kätevä ja korkeus rajoittaa asetettujen kohteiden määrää. Sokkelit, joissa on liukuja eri tarpeisiin:

Vihje! Älä unohda, että pohja on irrotettava hihna. Ja jos sen muotoilu on tylsää tai haluat vain antaa sisätilalle uuden kosketuksen - voit aina korvata paneelin kirkkaammalla ja alkuperäisemmällä.

Asennuksen perustaminen

Suojapaneelin asennus on melko yksinkertainen, se on mahdollista tehdä itse, myös pienin työkalu. Prosessin ydin on kiinnittää kellarijärjestelmä huonekalujen tukijaloihin erityisten kiinnittimien avulla.

Työlle tarvitaan:

 • Mittalaitteet: ruletti, taso.
 • Haavasaha tai tiedosto.
 • Ruuvimeisseli, ruuvit, pienet kynnet ja vasara (lastulevyn pohjan / MDF: n asentamiseen).
 • Tiiviste ja liima-aine.
 • Lyijykynä tai merkki.
 • Jalkakäytäväjärjestelmä liitäntäelementteineen ja kiinnityspidikkeineen.

Se on tärkeää! Jalustan oikea asento on sijoitettava siten, että suojapalkki on syvennys 5-10 cm: n syvyyteen ääritapauksissa - tasoittaa julkisivujen kanssa. Muuten on epämiellyttävää pestä ruokia tai seistä telinepöydän lähellä ruoanlaittoa. Mutta sisennyksen sivut voivat olla pienempiä - 3-7 cm.

Kellari kiinnitetään äärimmäisiin jaloihin ja useisiin välivaiheisiin 0,8-1,2 m: n välein. Keskikokoiselle 1,5-2 m: n pituiselle pienikokoiselle kuulokkeelle riittää kolme kiinnityspistettä - 2 reunaa ja yksi keskellä. Sinun ei pitäisi tehdä rakennetta jäykemmäksi ja yrittää liittää sen kaikkiin etureunaan - kannatuslinjan yhdensuuntainen kohdistaminen on melko ongelmallista, ja jos siinä on jopa pieniä poikkeamia, lankan pinta tulee pian "aalloksi", joka heikentää julkisivun ulkonäköä.

Koristekaistan asennus - prosessi on yksinkertainen

Jotta pohja sopisi hyvin lattiapintaan, ennen asennusta on tarpeen kiinnittää tiiviste nauhan alareunaan (lastulevyn ja MDF: n tapauksessa se voi olla ohuen profiilin metalli- ja muovi-silikoninauhalle). Tiiviste on kiinnitetty pieniin kynsiin, PVC: hen tai alumiiniin - liimalla tai tiivistysaineella.

Riippuen koriste-nauhan materiaalista on kaksi asennusvaihtoehtoa:

 1. Lastulevyyn ja MDF - kiinnitykseen ruuveihin. Lankku on merkitty jalkojen lukumäärän ja sijainnin mukaan, jolloin U-muotoiset puristimet on ruuvattu, jotka napsahtavat paikalleen tukeille.

Jalkalistojen kiinnikkeitä voi ostaa tukipalkkeineen

 1. Muovi- ja alumiiniputkien sisäpuoli on varustettu erityisillä kouruilla, joten tarkkoja mittauksia ja merkintöjä ei tarvita. Lukituspidike on yksinkertaisesti työnnetty jalkaan kuluneeseen uraan.

Muovisen tai alumiiniprofiilin asennus on helppoa hyvin suunnitellun kiinnitysjärjestelmän ansiosta.

Jos keittiön seinämä on suorassa - riittää mitata lankan pituus tarvittaessa leikkaamalla reunat haarukalla ja varustettava pistokkeilla. Mutta monimutkaisten mallien on kovaa työtä, kerätä palapelien ja erikoisliittimien "palapeli".

Asennus lastulevyn kellarissa:

Yksinkertainen tapa taivuttaa muovinen keittiön pohja:

Vaikeinta on itse koota keittiön suojapalkki, jossa on sileät muodot tai suuri määrä sädeelementtejä. Materiaalin riittämättömällä joustavuudella on välttämätöntä tehdä leikkauksia pohjan sisäpuolella niin, että lankku saa halutun muodon, mikä on melko vaikeata suorittaa ilman taitoa ja kokemusta materiaalista. Tässä tapauksessa on parempi antaa asennus ammattimaisille huonekalujen valmistajille, jotka valitsevat oikean muodon ja kokoavat pohjan niin, että se muuttuu keittiön seinämän orgaaniseksi jatkeeksi.

Tavallinen kipsi- ja muurausmenetelmä vähitellen korvataan nykyaikaisilla vuorausmateriaaleilla. Eräänlainen materiaali on kellari, ns. Sivuraide.

Useiden koristepaneelien käyttö viimeistelyyn voi merkittävästi vähentää niiden asennuksen monimutkaisuutta, säästää huomattavasti kustannuksia ja antaa talon julkisivun houkuttelevan ulkoasun.

Monet ihmiset unelmoivat tehdä jalusta luonnonkivestä, mutta niillä on siihen varaa. Jos käytät paneeleja kiven alapuolelle, et voi erottaa sitä visuaalisesti luonnollisesta materiaalista. Vuoriprosessi on melko yksinkertainen, ja se on käytettävissä myös aloittelijoille.

Paneelien ulkonäkö on luotu täydellisellä jäljittelemällä luonnonmateriaaleja sisustukseen. Myynnissä on sivuraide luonnonkiven, tiilen tai vyöruusujen alla. Tämä luo epäilemättä pohjan ulkonäköä omaperäisyyteen, koska väri- ja rakenteellinen ratkaisu on monipuolinen.

On huomattava, että tällaiset materiaalit ovat luontaisia ​​ja kestäviä.

Pohja-alueita käytetään useimmiten säätiön pinnan suojaamiseen, sillä tämä osa taloa on kaikkein heikoimmassa asemassa. Talon pohjaan vaikuttavat jatkuvasti kosteus, siihen kohdistuu järjestelmällisiä mekaanisia kuormituksia.

Ne syntyvät sekä maaperän rakenteen muutosten että ilmastollisten ominaisuuksien vuoksi. Lisäksi koristepaneeleja voidaan käyttää viimeistelemään paitsi pohja tai jalusta, mutta täysin kaikki talon seinät.

edut

Runsaasti kestävää materiaalia, joka on laajalle levinnyt juuri tämän laadun takia. Kuluttajat ovat myös erittäin tyytyväisiä sivuraideen ulkonäköön, joka jäljittelee luonnollista materiaalia erittäin hyvin, esimerkiksi kiveä.

Tämä on yksi suosituimmista paneelityypeistä. Tämäntyyppisellä viimeistelyllä on monia positiivisia ominaisuuksia:

 • ne suojaavat luotettavasti säätiötä ja kellariasemaa eri ilmastollisten olosuhteiden vaikutuksilta;
 • paneeleiden hyvä paksuus antaa heille riittävän tiheyden ja tämän ansiosta sen voima ja pitkän aikavälin toiminta voidaan taata;
 • helppokäyttöisyys, joka jopa noviisirakentaja pystyy käsittelemään;
 • kyky monipuolistaa julkisivun ulkonäön taiteellisia päätöksiä;
 • universaalisuus sovelluksessa - sopii sekä yksityisasuntoihin että hallinnollisiin rakennuksiin;
 • metalli sivuraide voidaan yhdistää jäljittelemällä luonnonkivi vinyyli seinä koristelu;
 • ei vaadi erityisiä kuljetuskustannuksia - se on melko kevyt materiaali, lisäksi se on pakattu erittäin pieniin erikoisruokiin.

Tärkeitä ovat myös sen tekniset ominaisuudet, jotka pysyvät vakaina hyvin kauan:

 • jolla on suuri vastustuskyky lämpötilavaihteluille alkaen alkaen miinus 50 0 ja lopussa plus 60 0;
 • materiaalin lujuus ja sen ulkonäkö säilytetään hyvin pitkään;
 • ei ole alttiina mekaanisille vaurioille edes matalimmissa lämpötiloissa;
 • kestää muotteja ja sieniä.

Asennusominaisuudet

Kuten yllä mainittiin, peruskantapaneelien asennus säätiölle on varsin yksinkertainen, kun verrataan erilaisiin päällystetyyppeihin. Esimerkiksi viimeistely luonnonkivellä vaatii paljon työtä. Jos käytät kiviä sivuraide, työvoimakustannukset vähenevät merkittävästi. Ensinnäkin, koska paneelit ovat pieniä.

Ne ovat erittäin kompakteja ja sopivia viimeistelyyn. Ne on liitetty toisiinsa erityisillä lukoilla, joita tuotannosta on saatavana. Levyjen kiinnittämiseen talon kellarissa käytetyt ruuvit.

Kun käytät kiven seinään, sinun on harkittava joitain vivahteita, jotka vähentävät huomattavasti materiaalin kustannuksia ja varmistavat työn laadun.

On välttämätöntä kiinnittää huomiota tällaisiin hetkiin:

 • Asennusjärjestys on tehtävä alusta korkin pohjasta ja siirtymästä vasemmalta oikealle;
 • Seuraavan seinän vastakkainasettelu aloitetaan edellisen kappaleen täydellisen viimeistelyn jälkeen;
 • Ruuveja tulee asentaa vain erityisiin reikiin paneeleihin ja ehdottomasti kohtisuoraan;
 • Liitettävien paneelien kohdalla on välttämätöntä jättää pieni aukko, joka on enintään 7 mm, mikä on välttämätöntä materiaalin laajenemisprosessissa;
 • Voit leikata levyt jigsawilla, hiomalla tai sahan avulla;
 • Näkymissä on hankittava erityisiä koristelistat.
 • On tarpeen huolellisesti harkita pohjan muotoilua oikein valitsemalla sivuseinä.

Siinä tapauksessa, että rakenteiden erityispiirteiden vuoksi levyjen ja levyjen usein leikkaaminen on välttämätöntä, on parempi käyttää sivuraidetta kiven tai tiilen jäljitelmänä.

Missä on parempi soveltaa

Viimeistele kellarissa useimmin käytettyjä paneeleja kiven alla. Materiaali on metalli. Muovipaneeleja käytetään seinäkoristeluun. Koristeita voidaan myös käyttää viimeistelyyn:

 • Jotkut koristeelliset mallit sekä talon sisällä että sen ulkopuolella;
 • Julkisten korjaustöiden, arjen, aidojen jne. Viimeistelyyn;
 • Seinien purkaminen lämmityksen jälkeen;
 • Sisäseinät huoneissa, joissa on korkea kosteus.

Niitä voidaan käyttää erikseen, kunkin tyypin tai yhdistelmänä. Esimerkiksi metalli- ja muovipaneelit yhdistetään usein.

Katso videota siitä, miten koota kellerilevyä tiilen alle omiin käsiisi.

Liukukäytävien käyttäminen esim. Viimeistelyn jälkeen luonnonkiven jäljitelmänä auttaa unohtamaan seinien jatkuvaa maalausta sekä tarve tehdä säännöllisiä korjauksia.

Se pystyy suojelemaan säätiön ja kellarikerroksen vahingoilta ja tarjoamaan kauniin ulkonäön.