Plinth laatta leikata

Talon kellarikerroksista löytyy usein yksittäisiä rakennuksia. Tämä on hieno viimeistelymateriaali, jota käytetään tässä työssä. Erilaisten suunnittelutoimitusten laaja valikoima aiheuttaa joskus lisävaikeuksia tietyn ratkaisun valitsemiseen. Tällainen rakenne mahdollistaa perustuksen tekemisen mielenkiintoisella tavalla, mutta myös suojaa rakenteen pohjaa ultraviolettisäteiltä, ​​sateelta, tuulelta ja mekaanisilta vaikutuksilta.

Käyttötapa

Kiven alapuolella oleva kiviseinä muodostaa optimaaliset olosuhteet rakennuksen turvallisuuden kannalta. Tämä edellytys saavutetaan kuitenkin vain, jos oikea materiaali valitaan. Sen on sallittava liimaamalla tuotteita, jotka kestävät lämpötilan vaihteluita ja korkeaa kosteutta. Tällaisten vaatimusten noudattaminen on yksi tärkeimmistä. Vain tällä ehdolla voimme puhua seuraavista materiaalin positiivisista ominaisuuksista:

 • Kellarikerroksella voi olla täysin erilainen muoto ja väri, minkä ansiosta voit luoda oman yksilöllisen ja aiemmin käyttämättömän mallin.
 • Valmistus tapahtuu polymeereistä, koska se ei ime kosteutta, ei altistu pakkaselle eikä tiivisty.
 • Asennus jalusta laatta on melko yksinkertainen, jonka avulla voit suorittaa sen itse. Kiinnitys suoritetaan tavallisella laattaliimalla.
 • Mahdollisuus hankkia materiaalia keinotekoisesta tai luonnonkivestä, joka eroaa sekä ominaisuuksista että kustannuksista, tekee mahdolliseksi valinnan käytännöllisesti katsoen mihin tahansa väestön osaan.

Puutteista voi korostaa kyvyttömyyttä tehdä eristyskellari. Runkorakenne (ristikudos), johon socle laatta tai kivi on asennettu, puuttuu.

Laatat talon kellarikerroksen viimeistelyyn

Monenlaisia ​​valintoja

Talon kellarikerrokseen käytetään monia erilaisia ​​materiaaleja: muovi, metalli, kivi ja asbestisementtilaatat. Kuitenkin tällä hetkellä suosituin keinotekoinen tai luonnonkivi. Nykyaikaiset rakennuttajat käyttävät sitä laajalti erilaisissa toimintamuodoissa ja ovat osoittautuneet pitkällä käyttöiänsä, mikä ajoittain ylittää kaikki mahdolliset analogit.

Jalkakäytävälaatta on kiinnitetty ulkopuolelle ja sen suoja- ja koristeominaisuuksien ohella on lämmöneristyksen rooli, joka kasvattaa sen mitoituksella seinän alaosan paksuutta.

klinkkeri

Suurin suosio saatiin tiililevylle socle. Se on tehokas ja pitkäikäinen. Se eroaa kaikista analogeista sen ainutlaatuisella resistenssillä alueen epäsuotuisiin ilmakehään ja ilmastoon, jossa kohde sijaitsee. Käyttämällä klinkkeriä voit varmistaa vedenpinnan korkean vedenpitävyyden. Nykyaikaisilla markkinoilla voidaan edustaa 2 tällaista viimeistelyainetta:

 • Julkisivulaatat käsityönä.
 • Materiaali on valmistettu erikoispuristimella.

Ensisilmäyksellä materiaalit ovat identtiset, ja vain ammattilainen voi paljastaa niiden välisen eron. Kuitenkin lähemmällä analyysillä voidaan havaita, että koneella valmistetun socle-laattojen tiheys on huomattavasti suurempi. Tästä voimme päätellä, että mitä korkeampi tämä kerroin, sitä enemmän muita kiven teknisiä indikaattoreita.

Myös epäsuotuisien sääolosuhteiden vastustuskyky on korkeampi, joten kun valitset laadukkaita materiaaleja, sinun ei tule säästää rahaa, mutta on parasta ostaa välittömästi hyviä tuotteita, jotka on tehty kaikkien säännösten ja vaatimusten mukaisesti.

Tee itsenäinen laskenta tarvittavasta materiaalin määrästä, voit käyttää alla olevaa taulukkoa.

Tällaisen viimeistelyn kustannukset ovat suunnilleen yhtä suuret kuin koristekerroksen taloon perustuva määrä. Mutta älä unohda, että voit liittää klinkkerin kellarilevyn julkisivuun laattaliima-aineella, suoraan pohjaan. Lisävahvistusta ei tarvita. Materiaalin vähäinen paino sallii sen kiinnittämisen talon pohjaan ilman omaa perustaa.

Lisäksi, kuten taulukossa on osoitettu, on olemassa erityisiä lisäelementtejä ulkoisten ja sisäisten kulmien muodossa. Laaja valikoima väriratkaisuja ja erilaisia ​​tekstuureja ja tekstuureja antaa sinulle mahdollisuuden valita vaativimmankin kuluttajan. Asiakkaan pyynnöstä voit poimia jäljitelmän tiilimuurauksesta, repimäisestä, kallioisesta tai kiillotetusta kivestä.

Klinkkerin kiinnitys suoritetaan samalla tavalla kuin laatta. Liimaa levitetään sisäpuolelle, sitten seinän osa käsitellään ja elementti liimataan. Tontti, joka jäljittelee tiiliä, toteutetaan kellarilla, jossa on muovisia risteyksiä, joiden tarkoituksena on säilyttää yksittäisten osien väliset sileät saumat. Tuotteiden asennus, toistuvat luontaiset komponentit kaarevilla saumoilla, sallitaan ilman niitä.

Kellarin viimeistely klinkkerilevyillä, jotka on tehty paneeleiksi, viittaa siihen, että ne voidaan asentaa rungolle ja sijoittaa eristysarkit rakennuksen sisään.

Luonnonmateriaalit

Luonnollisesta luonnonkivestä valmistettuihin kellariin pohjautuu laajalti kehitetty alueille, joilla on tämän materiaalin kerrostumia. Viimeistelyvaihtoehto koskee juuri sellaisia ​​tapauksia, jotka mainittiin aikaisemmin: kiven paino on suuri, koska se on tarpeen rakentaa erillinen alusta, joka toimii perustana.

Asennus suoritetaan suoraan seinälle, sillä sitä käytetään laattaliima. Kuitenkin kyky suorittaa lämpöeristys ja sijoittaa polystyreeni tai laajennettu polystyreeni sen ja seinän väliin puuttuu.

Luonnonkivipohja

Luonnonkivestä valmistetusta socle-laatasta on useita ominaisuuksia, jotka erottavat sen tiilestä: keinotekoisesta tai klinkkeristä. Ensinnäkin se on näkyvä ja tyylikäs ulkonäkö. Käyttövaiheessa ei ole tarvetta hoitaa pintaa myös sellaisilla aineilla, jotka estävät sienen esiintymisen.

Vaikka voimakas lämmitys ja altistuminen avotulelle, luonnonkiveä, toisin kuin polymeerihiontainen socle laatta tai klinkkerin, ei ala vakavasti muutoksia mitoissa ja säilyttää sen alkuperäisen ulkonäön. Laaja valikoima värejä ja materiaaleja edistää hintaominaisuuksien monimuotoisuutta:

 • Hyvä - graniitti, marmori.
 • Edullinen - hiekkakivi, kuori rock, kalkkikivi.

Jos kiinnität hiekkakiviä pohjalle, kustannukset ovat 1000 - 1500 ruplaa / m2. Alhaisimman laatuluokan graniittijalustalevyn hinta on huomattavasti suurempi - 2500 ruplaa / m2.

Keinotekoinen laatta

Keinotekoinen laatta socle viimeistelyyn eroaa luonnollisista pienistä kustannuksista ja alkuperästä. Sen hinta on tuntuvasti alhaisempi kuin luonnonmateriaalit, ja mahdollisuutemme tuottaa käytännöllisesti katsoen minkäänlaisia ​​erikoisvarusteita, voimme puhua näiden tuotteiden heikkenemisestä rakennusmarkkinoilla.

Tuotteiden koostumus on melko yksinkertainen: polyesterihartsi, luonnonkivi jauhe ja värilliset betonit. Materiaaliin, joka on asennettu pohjaan, se koostuu valkoisesta tai harmaasta sementistä, sorasta ja hiekasta. Kaikki osat sekoitetaan kivenhirsiin, tuloksena on alkuperäinen säätylaatta, joka on kestävä ilmastollisiin vaikutuksiin.

Asennus tehdään kahdella tavalla. Ensimmäinen koskee liiman ja kiinnittymisen käyttöä suoraan seinälle. Jos kuitenkin liimaa materiaali, aseta ylimääräinen eristyskerros ei toimi. Tässä tapauksessa voit käyttää toista menetelmää. Asennetaan metallikehikko, joka asennetaan kiinteään alustaan ​​laskettuna koko rakenteen painosta.

Tämän jälkeen laatikon alla tehdään lämpö, ​​vesi, äänieristys (jos tarpeen). Vain tämän jälkeen on vuorattu keinotekoinen kivi laatat.

Kun käytät ensimmäistä menetelmää, sinun on valittava huolellisesti liima. Halvan ja huonolaatuisen koostumuksen käyttö voi johtaa elementtien kuorintaan.

Joka tapauksessa voit järjestää rakennuksen julkisivun alaosan "kiven alla" eri tavoin ja materiaaleihin. Tietyn menetelmän valinta riippuu suurimmasta sallittavasta budjetista, joka on tarkoitus käyttää tällaiseen työhön.

Kiven alapuolinen kaakeli: ominaisuudet ja asennusmenetelmä

Nykyaikaisessa rakennustyössä, kun tehdään viimeistelyä, varsin usein säätiön kellarista eristetään erikseen. Tämä tehdään, jotta rakennetta saadaan tietty ulkoasu ja samalla suojata tätä aluetta kosteuden jatkuvasta vaikutuksesta.

Samanaikaisesti uskotaan, että julkisivujalkojen laatta, revitty kivi, on optimaalinen materiaali tällaiselle työlle, koska se yhdistää paljon positiivisia ominaisuuksia.

Amatööri kuva laatoitusta pohjasta

Laattojen tyypit ja asennustapa

Aluksi on sanottava, että puhumme yksinomaan erikoistuneesta aineistosta, joka on luotu nimenomaan näihin tarkoituksiin. Sitä ei saa verrata perinteisiin kaakeloihin, joita käytetään sisustukseen tai julkisivujen yläosaan.

Eräänlainen tällainen materiaali

Ominaisuudet ja lajikkeet

 • Suosituin tällaisista töistä nimeltään rikkoutunut kivi. Se on tekstuuri lähinnä luonnollisia materiaaleja ja pystyy sopivaksi lähes mihin tahansa muotoiluun. Samaan aikaan on olemassa useita sen värejä ja helpotuksia, jotka monipuolistavat mitä tahansa muotoilua.
 • Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että kaikilla tällaisilla tuotteilla on hyvä vastustuskyky ulkoisille vaikutuksille. Ne ovat hyvin siedettyjä suorassa kosketuksessa veden kanssa, käytännössä eivät haalistu auringossa, niillä on pieni laajenemiskerroin ja ne kestävät merkittäviä lämpötilanmuutoksia.

Samankaltaisten laattojen muunnelmat, jotka on tehty muiden rakennusmateriaalien jäljitelmänä

 • On huomattava, että tämä laatta ei voi korvata korkealaatuista eristämistä kellariliitokselle, mutta koska se luo jonkinlaisen pinnan tiivisteen, lämpö pysyy huoneessa pidempään. Jos rakennus on kuitenkin kylmällä ilmastoalueella, pohja on suojattava edelleen.
 • Tällä hetkellä tällaisia ​​tuotteita on paljon. Nykyään rakennusmateriaalimarkkinoilla sekä suuria että pieniä moduuleja voidaan ostaa helpottamaan asennusta ja tietynlaista ulkonäköä. On huomattava, että suurien osien käsittely on paljon helpompaa ja nopeampaa, vaikka ne vaativat tarkkoja mittauksia ja laskelmia.

Tämä materiaali on upea ulkonäkö ja sopii täydellisesti mihin tahansa julkisivuun.

 • On sanottava, että ripustetun kiven kellariin sopii hyvin erilaiset kemialliset vaikutukset ja korkea tarttuvuusaste. Siksi sen pohja voidaan maalata tai lakata. Useimmat suunnittelijat käyttävät tätä ominaisuutta luomaan ainutlaatuisia julkisivuja jopa taiteellisten piirustusten avulla.
 • Erityistä huomiota on kiinnitettävä materiaalin paksuuteen. Tosiasia on, että sen lisäksi, että tuote suojaa kylmää vastaan, myös sen vahvuus, riippuu siitä. Mitä paksumpi moduuli, sitä voimakkaampi se on ja pystyy kestämään huomattavan mekaanisen rasituksen.

Jotkut näistä tuotteista ovat ainutlaatuisia ja niillä on oma patentti.

 • On syytä sanoa, että jokainen valmistaja yrittää antaa tuotteilleen lisäominaisuuksia tai ominaisuuksia. Siksi, jos materiaalin valinta tapahtuu käsin, sinun on kysyttävä myyjältä valmistajan laatua ja määrityksiä koskeva vaatimustenmukaisuustodistus. Joten saat yksityiskohtaisia ​​tietoja tietystä tuotteesta.

Vihje!
Kun ostat samanlaisen laatta, sinun on välittömästi ostettava seos saman valmistajan liittämistä varten.
Joten voit valita täydellisen värin yhdistelmän ja olla huolissasi materiaalien yhteensopivuudesta.

Ennen työn aloittamista kannattaa tehdä lämpeneminen ja tasaus

asennus

 • Ensinnäkin pinta puhdistetaan huolellisesti ja pyyhkäisee pois pölyä. Tämä voidaan tehdä harjalla, jossa on metallisia harjaksia ja luuta.
 • Lisäksi asennuskäsikirja vaatii pinnan päälle useita pohjamaaleja. Tämä on tarpeen lisäämään tarttuvuutta ja suojaamaan sieniä ja hometta vastaan, jos käytetään yhdistettä, jolla on antibakteerinen komponentti.
 • Sen jälkeen liima-sementti levitetään alustaan ​​ulkoisille töille lovetun lastin avulla.

Asennus alkaa alareunasta, vähitellen ylöspäin

 • Seuraava askel on asentaa laatta. Veden tasoa ja luodia on käytettävä vääristymien tai vääristymien estämiseksi. Ammattimaiset käsityöläiset neuvoo kiinnittämään huomiota kellariin pinnan tasaisuuteen valmistuskauden aikana kaatopaikan kaatamiseksi, koska se säästää sementtiseoksen kanssa.
 • Kun haluat luoda saumoja, käytä erityisiä muovisia risteyksiä. Ne valitaan vaaditun paksuuden mukaan. Tyypillisesti tällaisen lisämateriaalin hinta on alhainen, ja sen edut tuntuvat todella tuntuvilta, kun työskentelet kellarissa.

Lattian ja laattojen väliin jää pieni aukko, joka myöhemmin suljetaan sementillä tai seoksella saumojen aikaansaamiseksi

 • Kun asennat moduuleja, niiden välinen tila on tyhjennettävä ja kaikki ylimääräinen liuos on poistettava kankaalla. Muussa tapauksessa se kovettuu ja voi pilata ulkonäköä tai estää työn jatkamista.
 • Kun laatta on hyvin kiinnitetty, voit aloittaa maalieristyksen. Se valmistetaan käyttämällä erikoisruiskuja tai käsin. On kuitenkin muistettava, että tähän käytetty koostumus voi sisältää vaikuttavia aineita, joilla on huono vaikutus ihoon.

Jotkut laatat viittaavat saumattomaan käyttöön.

 • Kun kaikki työ on tehty, pinta pyyhitään alustalla, jolloin muodostuu ylempi suojaava kerros ja tiivistetään liitokset laatat.

Vihje!
Trimmausmoduulien kohdalla on parasta käyttää erikoislaitetta tai pyörösahaa.
Niinpä leikkauksen paikka muuttuu tasaiseksi ja suoraksi.

Visuaalisesti pidä samaa etäisyyttä luomaan saumoja voi olla vain ammattimaisia ​​päälliköitä, joilla on hyvä silmä, joten on parasta käyttää ristejä

johtopäätös

Tarkasteltuasi ehdotettua videota tässä artikkelissa saat lisää tietoa työskentelystä tämän materiaalin kanssa. Samaan aikaan edellä olevan tekstin perusteella on pääteltävä, että tässä työssä ei ole mitään vaikeaa, ja tällaista laattaa pidetään korkealaatuisimpana ja luotettavimpana suuntauksena.

Kun työskentelet sen kanssa, on kuitenkin jatkuvasti tehtävä mittauksia vääristymien tai vääristymien estämiseksi, jotka yleensä näkyvät työn viimeistelyvaiheessa.

Jalusta laatta luo kuvan talosi, suojaa sen alaosaa.

Ystäväni rakentaa maalaistalon. Hän käänsi minulle kysymyksen siitä, mikä kellari laatta suojaisi paremmin rakennusta ja miten se näyttäisikin. Päätin kertoa Vadikille tärkeimpien suojamateriaalien tyypistä ja ominaisuuksista. Rautakaupassa näytetään ulkonäkö. Osoita talo, jonka tiimimme viimeisteli muutama vuosi sitten. Hän on amatööri ratkaisemaan monimutkaisia ​​ongelmia ja suunnittelemaan talonsa.

Jalusta loppuun

Käyttötarkoitus ja erilaisia ​​kellarilevyjä

Pohja sijaitsee lähellä maata. Kosteus nousee sen yli. Vedeneristys, joka on rakennettu rakennuksen aikana, suojaa seiniä kosteudelta ja tuhoutumiselta. Talon alempi osa kastuu jatkuvasti sadesta, talvella se jäätyy ja lumi peittää. Lattia sijaitsee kellarin yläosassa. Kylmä ja kostea tunkeutuvat siihen. Tuloksena on muotin kulmissa ja kosteudessa huoneissa.
Laattajalusta on tullut suosittu suojan muoto. Se on asennettu ulkopuolelle ja suojaa mekaanisia vaurioita, roiskeita ja likaa sateen aikana. Samalla alhainen lämmönjohtavuus lämmittää rakennuksen pohjassa. Suuri valikoima profiileja ja värejä tekee rakennuksista yksilöllisen, erottaa useista samanlaisista tyypeistä.

Tile jalusta on tullut suosittu loppuun

Nykyaikaiset rakentajat käyttävät useita erilaisia ​​laattoja:

 • luonnonkivi;
 • tekokivestä;
 • klinkkerilevyt;
 • PVC-paneelit;
 • hartsiin perustuvat;
 • polymeeri hiekkakivi.

Jokaisella tyypillä on omat ominaisuutensa ja etunsa muihin materiaaleihin nähden. Kiinnitys kiinnitetään liimalla ja ruuveilla, riippuen materiaalin materiaalista. Maalin ulkonäkö toistaa perusrakennusmateriaalit: kivi, tiili, lohkot. Myymälöissä on laaja valikoima kuvioita ja värejä. Jokainen voi luoda unelma-asunnon standardirakennuksesta. Seinien koristeluun käytetään käytännöllisiä ja kauniita kellareita pihalle.

Plinth-laatta suojaa pohjaa

Luonnonkivestä valmistetut laatat antavat luonnollisen kauneuden

Ystäväni ei ole rajoitettu keinoin, joten tarkastelu aloitimme luonnonkivestä. Lähestyttiin jalustat, joiden näytteet hiekkakivestä, tuffista ja kalkkikivestä kuvioiduilla karkeilla pinnoilla osoitettiin. Takapinta oli tasainen. Kasvoskivelle ei käsitellä. Hän välitti kaikki lämpimän hiekan sävyt, auringon säteiden punertava sävy ja ruskeat sävyt. Talon tarpeeksi koristaa pohja tällaisella kivi, ja sen ulkonäkö on ystävällinen. Sisällä kunnossa mukavuutta.
Marmorilla ja graniitilla on runsaasti värivalikoimaa ja ääretön määrä piirustuksia. Tämä on erityisen havaittavissa kiillotetuissa näytteissä. Levyjen koot ovat erilaiset. Pienistä niistä voit tehdä mosaiikkimaisia ​​kuvioita. Suuri lohko laitetaan yhteen riviin korkin koko korkeudelle. He tekevät talon ylelliseksi. Kellarissa olevat raikkaat ja raunioituneet laatat muuttavat rakennuksen muinaiseen linnaan. Varsinkin jos lopetat seinät.

Socle laatta luonnonkivestä

Luonnonkivi on kiinnitetty suoraan talon kellariin sementtiliimalla. Liitokset on suljettu tiivisteellä. Efektin tehostamiseksi saumat tehdään suhteessa laattojen kokoon. Kuivumisen jälkeen ne sävytetään kiviin vastakkaisella värillä, joka on täynnä huijausta, mikä lisää pakkasvastusta. Kiven pinta peitetään vettähylkivällä suojaavalla koostumuksella. Tiheä marmori ja graniitti eivät voi peittää. Ne absorboivat korkeintaan 3% kosteutta kauden aikana. Se ei vaikuta niiden lujuuteen ja kestävyyteen.
Luonnonkivi laatta on kallista. Sen etu on materiaalin vastustamaton kauneus, luonteen ja vahvuuden luomat kuvioiden ainutlaatuisuus. Ystäväni kiehtoi materiaalin kauneus. Hän piti hänen käytännöllisyyttään. Se kestää 3 - 4 vuotta kiven suojelemiseksi suojaavalla yhdisteellä, ja se kestää yli kymmenkunta vuotta.

Tekokivet eivät ime vettä

Sementin ja hiekan pohjalta pehmittimien lisäämiseksi maalit ja suojaavat yhdisteet loivat laatat jalustan viimeistelyyn. Keinotekoinen kivi on huonompi kuin luonnon kauneus. Sen etu erilaisissa lisäaineissa ja suuri tiheys. Se ei absorboi vettä. Lika voidaan helposti pestä pois vesivirralla letkusta.
Erilaisia ​​tekstuureita ja värejä, keinotekoisia kivia kopioita rock, shell rock. Se on "kuluneiden" ulkoasua, joka aiheuttaa kouristuksia, siruja ja halkeamia. Hartsien ansiosta se on enemmän muovia kuin luonnollinen materiaali ja kestää iskuja. Korkin pintaan kiinnitetään erikoisella sementtipohjaisella liimalla. Levyjen välinen tila täytetään erikoisliitoksella suurille saumoille. Hydrofobinen aine suojaa niitä kosteudelta ja pakkaselta.

Socle laatta keinokivestä

Klinkkerilevyt pitävät ruokia

Klinkkerilevyn puolella näyttää tiilen leikattu viipaleiksi. Sillä on sama koko ja väri. Valmistustekniikka on erilainen.

Kerroin ystävälle, että sitä tuotetaan useassa vaiheessa:

 1. Erityinen tulenkestävä savi louhitaan. Se tyhjennetään kuolleiden kasvien, juurien, ulkomaisten kivien jäännöksistä.
 2. Savi massaa sekoitetaan lisäaineiden kanssa. Paksu koostumus hajotetaan muotoon ja puristetaan. Poistaa ylimääräisen kosteuden ja poistuu ilmasta.
 3. Hehkutus suoritetaan lämpötilassa 1000 - 1200 astetta. Savi on sintrattu, kovaa. Kiiltävä pinta ei päästä veteen.

Väritys suoritetaan ennen hehkutusta. Kuva välittää eri tiilimuotoisten värejä: päin, vanhentuneita. Ystäväni opiskeli pitkään, miten sokkelilevy on tehty savesta. Sitten hän sanoi, että tekee ruokia. Ero astian laadussa ja muovausmenetelmä.
Pohja pohjaan on kiinnitetty pintaan erityisellä synteettisellä liimalla. Se on sijoitettu tasaisiin riveihin merkinnällä ja luo ulkonäön. Kulmille tehdään erityisiä L-muotoisia elementtejä, joilla on eri pituudet sivuilta. Tiililevy on vakaasti hapen ja muiden aggressiivisten aineiden vaikutusta vastaan. Hän leikkaa teollisuusrakennusten ja rakennusten seinät lähellä kemikaaleja. Kestävyyteen päin oleva klinkkerilevy ylittää kiven.

Klinkkerilevyt

Polymeeri sementin sijasta

Muuraus jäljittelee ja polymeeri hiekkakivi laatat. Sen pohjana on hienojakoisen hiekan runsaus. Sementtipolymeerin sijasta. Eri värit ja tekstuurit luovat suuren määrän vaihtoehtoja. Levyt valmistetaan luonnonkiven alapuolella. Ne ovat muovia, kiinnitys voi olla erityinen liima. Useimmiten asennetaan ruuveihin laatikolle tai suoraan seinän pinnalle. Pehmeys ja joustavuus mahdollistavat pinnoille epätasaiset pinnat.
Muokkaajien arvostamia kykyä tehdä minkä tahansa tekstuurin, mukaan lukien vanhentunut kivi. Polymeeripohjainen jalusta laatta asennetaan mihin tahansa seinämateriaaliin, mukaan lukien puu. Kiinnittämistä varten riittää, että kiinnitysosat kiinnitetään vastaaviin reikiin ja napsautetaan paikalleen.
Polymeeri-hiekkakiven alhaista lämmönjohtavuutta käytetään talon eristämiseen. Kosteuden ja huurteen kestävyys tekevät siitä hyvän suojan koko julkisivuun.
Samanlaisia ​​ominaisuuksia on hartsiin perustuva laatta. Se on ohutta, helppo leikata jopa saksilla. Se voidaan taivuttaa kulmissa. Sitä käytetään vähemmän kuin polymeeriset hiekat. Pitkäaikainen kuivausaine puuttuu. Kolmen päivän pohja on suojattava sateelta ja kosteudelta.

Pohjaosuoja PVC-paneeleilla

Laasti ja liima aiheuttavat haittaa ja likaa. Kuivan asennuksen tukijat voivat käyttää PVC-paneeleja. Kiinnitys heille on erikoisprofiili ruuveille. Heidän välillään ne on yhdistetty uraseinämiin. Avaruusvaipoissa voidaan asettaa eristys. Levyt toistavat erilaisten kivien ja tiilien kivien asettamisen. Helppo asentaa itse. Yksi henkilö voi hoitaa tehtävän.

Vadik oli väärässä. Hän haluaa oppia uusia erikoisuuksia. Hän piti PVC-verhouspaneelin tarjoamaa tilaisuutta, joka oli vaatimaton ja helppo asentaa. Polymeerilevyjen kiinnityksen ansiosta hän myös selviytyy. Mutta luonnonkivi ihastutti häntä kauneudessaan. Odotan hänen päätöstään aloittaa laskelmat ja kertoa ystävälle, kuinka paljon hänen pitäisi ostaa.

Socle-laatta: viimeistelymateriaalien valinnaisuudet

Nykyään rakennusmarkkinat ovat täynnä erilaisia ​​julkisivuja. Valinta olisi kuitenkin tehtävä, eikä sitä olisi ohjattava henkilökohtaisten mieltymysten mukaan, kuten materiaalin nimittäminen. Joten, laattojen varten Socle on suuria vaatimuksia koskevat voimaa, kulutusta kestävyys, säänkestävyys.

Erityisominaisuudet

Jalkalistat ovat julkisivun alaosa, tavallisesti hieman eteenpäin. Tämä on eräänlainen "kerros" säätiön ja rakennuksen pääosan välillä.

Pohja enemmän kuin muut julkisivuominaisuudet altistuvat mekaanisille ja iskukuormituksille. Talvella se ei ole alttiina vain matalille lämpötiloille, mutta se jäätyy myös maahan.

Lumen sulamisen aikana ja sademäärän aikana kellarissa esiintyy kosteuden aktiivinen vaikutus, ja useimmissa tapauksissa sulamisvedessä on hiukkasia tiekemikaaleja ja muita aggressiivisia komponentteja.

Kaikki tämä lisää kellunta-aineen viimeistelymateriaalin lujuutta, jäätymisvastusta, kemiallista inertia ja kosteutta. Ja koska se on erottamattomasti sidoksissa julkisivulle, on tärkeää, että materiaalia leimataan visuaalisesti.

Socle-laatta, jolla voi olla erilainen muotoilu, jäljitellä tätä tai tätä pintaa ja valmistetaan eri rakenteista, vastaa näitä vaatimuksia. Ainoastaan ​​korkeat tiheys jalusta laatat, suurempi paksuus verrattuna julkisivun vastineet, ja vastaavasti parannettu voimaa indeksit pysyvät ennallaan.

Materiaalin paksuuden lisääntyessä sen lämpö- ja äänieristysominaisuudet kasvavat.

Kilven ilmeiset edut kellarin koristeluun ovat:

 • rakennuksen luotettava suoja kosteuden tunkeutumiselta;
 • rakenteen lämpöhyötysuhteen parantaminen;
 • nykyaikaiset materiaalit eivät ole syttyviä tai niissä on alhainen syttyvyysluokka;
 • lisääntynyt lujuusominaisuudet, kulutuskestävyys;
 • säänkestävyys;
 • yksinkertaisuus asennus - laatta on kätevä koko (sen korkeus yleensä vastaa korkeutta säätiön);
 • helppo huolto - monilla pinnoilla on itsepuhdistuvat pinnat, joista suurin osa on helppo puhdistaa jäykillä harjalla ja vedellä;
 • Pitkä käyttöikä, keskimäärin 30-50 vuotta.

Haittapuolena on materiaalin suurempi paino, joka vaatii perustuksen lisäämistä. Löydät kuitenkin aina kevyemmän vaihtoehdon, ja ehkä kannatat säätiön vahvistamista.

Esimerkiksi jos perustan voima ei riitä klinkkerilevyjen asentamiseen, se saattaa riittää asennettavaksi kevyemmästä epäjalosta metallista.

Tarvittaessa voit noutaa paneeleita, joilla on sama klinkkeri.

Pohja voidaan laatia erilaisista materiaaleista. Harkitse yleisimpiä laatatyyppejä.

päällystys

Tämä julkisivulaatta ilmestyi vaihtoehtona kalliimmille ja raskaille tiilitiilille. Ei ole yllättävää, että se jäljittelee tiilimuurausta, vaikka on myös vaihtoehtoja kiville.

Klinkkerilevyn perustana on savi, joka altistuu korkean lämpötilan polttamiselle. Tuloksena on erittäin luja materiaali, jolle on ominaista matala kosteuden absorptio, lämmönkestävyys, pakkasenkestävyys. Luotettavuudellaan se on verrattavissa graniittilaattoihin.

Itse materiaalilla ei ole korkeita lämmöneristysominaisuuksia, joten se vaatii eristeen käyttöä. Mutta tänään voit myös löytää lämpölaatat - parannettu näyte perustuu klinkkerin, joka on varustettu kerroksella polyuretaani tai mineraalivilla eristys. Tämän kaksikerroksisen lämpösovelluksen lisäksi on kolme ja neljä kerrosta, jotka on varustettu jäykkyydeltään ja tulenkestävillä lisälevyillä. Tiililevy vaihtelee korkealla kustannuksella, joka kuitenkin maksaa pitkän käyttöiän - 50 vuotta ja enemmän.

polymeeri

Hiekassa koostumuksessa laatta on kevyt, hyvä höyryläpäisevyys. Tuotteen alhainen paino mahdollistaa sen asentamisen jopa vahvistamattomille alustoille sekä tukirakenteille, joilla on pieni suoja. Polymeerihartsien läsnäolo luo tuotteen lujuutta ja kosteutta, sen kykyä säilyttää eheys ja geometria altistuessaan korkeille ja matalille lämpötiloille. Korkea muovattavuus suojaa laatat haketuksesta ja halkeilusta. Se on asennettu sekä kuivaan että märkään tapaan.

hyperpressed

Tileelle on ominaista myös pieni paino ja kestävyys, korkea kosteudenkestävyys sekä houkutteleva ulkonäkö. Se näyttää hyvin samalta kuin klinkkerilaatat.

kivi

Tämä laatta tehdään luonnollisella tai keinotekoisella kivellä. Luonnonkiviä käytetään kuitenkin vähemmän koristeluun. Suuresta turvamarginaalista huolimatta se on liian raskas, vaikea hoitaa ja hoitaa, sillä voi olla säteilytausta ja lopulta kallis hinta.

Mutta jos päätät käyttää luonnonkiveä, valitse liuskarakentaminen. Tämä on kivirakenne, jolla on epäsäännöllisen muotoisia levyjä, joiden paksuus on harvoin yli 50 mm.

Materiaalin arvokkaita analogeja ovat posliiniset kivitavara, fagot, jotka ovat keinotekoisten kiven lajikkeita. Tällaisten materiaalien pääkomponentit ovat murskattu graniitti ja muut luonnonkivet sekä polymeerihartsit. Tuloksena ovat laatat, jotka eivät ole huonompia luotettavuutta luonnolliseen vastineeseen verrattuna, mutta kevyempiä, kosteutta kestävämpiä ja edullisempia.

On oikeudenmukaista huomata, että posliinista valmistettu kivitavara painaa edelleen huomattavasti, joten sitä käytetään vain kiinteissä perustuksissa. Nykyaikaisen tekniikan ansiosta keinokivistä valmistetut laatat muistuttavat luonnollisia pintoja - graniittia, liuskekiveä, käsiteltyjä ja karkeita kiveä ja niin edelleen.

Hartsipohjainen levy

Tämä vastapäätä oleva laatta eroaa joustavuudestaan ​​ja joustavuudestaan, minkä ansiosta se voidaan käyttää pohjan puoliympyrän ja pyöreän elementin pinnoittamiseen. Ulkopuolella he jäljittelevät tiilimuurausta tai "runtelemaa" kiveä.

Koriste-laatat voidaan leikata saksilla, mikä helpottaa asennusta. Asennus toteutetaan märällä erikoisliimalla, ei tarvita välilevyjä, joten vaikuttava monoliittinen pinta muodostuu. Tuotteen alla voidaan asettaa eristyskerros. Laattojen alla voi olla betoni tai kipsiä oleva pinta.

Valitaan jalusta kaakeli julkisivuun

Socle-laatta suojaa kaikkia pohjaa kosteudelta ja mekaanisilta vaurioilta. Alhainen lämmönjohtavuus luonnehtii luotettavaa eristystä.

Julkisivun edessä on erilaisia ​​materiaaleja, jotka toistavat rakennuksen perustuksen ja seinien rakentamisessa käytettävät tunnetut rakennusanalogit.

Pinta-ainemateriaalityypit

Tile talon kellarista on valittu houkuttelevalla tavalla. Se voidaan asentaa ilman paljon vaikeuksia. Se voidaan tehdä (alla):

 • luonnollinen ja tekokivet;
 • tiilimuoto ja koko - klinkkeri;
 • polymeeri-hiekkakokoonpano;
 • hartsiin perustuvat materiaalit;
 • hyperpainamalla.

Kunkin kehittäjän kellarikerroksessa olevat julkisivulevyt on valittu itsenäisesti sen jälkeen, kun tutkittiin kunkin tyyppisiä ominaisuuksia ja kiinnitysmenetelmiä rakennuksen ulkosivulle.

Kellarin koristeluun käytetyllä laatoilla on suurempi lujuus materiaalin lisääntyneen paksuuden vuoksi. Lisäksi tämä koristeelementti suorittaa myös tällaisen lisätoiminnon, koska se korostaa rakennuksen alaosaa julkisivuun liittyvän kokonaiskuvan taustalla.

Laatoituksen ominaisuudet

Luonnonkivestä valmistetut levyt on valmistettu hiekkalaatikosta, tuffista, kalkkikivestä, graniitista ja marmorista. Raaka-aineen ulkosivulla voi olla karkea tai kiillotettu pinta.

Laatta asennettu sementti-hiekalla tai liima-aineella.

Mahdolliset tuotetut laatat

Klinkkerilevyt kestävät kosteutta hyvin

Kellarissa oleva klinkkerilevy on valmistettu erityisistä saviastioista tiilen koon ja värin mukaan. Siinä on kiiltävä lakka pinta, joka kestää hyvin kosteutta. Lisäksi materiaalilla on suuri hapenkestävyys, joten sitä käytetään useimmissa tapauksissa teollisuusyritysten rakennusten viimeistelyyn.

Mitä tulee raaka-aineiden kestävyyteen, se ylittää kaikki tällä hetkellä käytettävissä olevat päällystysmateriaalityypit tässä indikaattorissa.

Polymeeri-hiekkakokoonpanon pohjalta tehdyt laatat ovat luonnonkiven ulkonäkö. Tällaisten elementtien kiinnittäminen julkisivulle tehdään liiman avulla. Kellarin puupintaan voit kiinnittää laattojen itsekierteittävät ruuvit.

Jokainen elementtielementti kiinnitetään toisiinsa erityisellä salpalla, tasaamalla pinnan ja poistamalla aukon erot.

Polymeerilevyille on tunnusomaista lisääntynyt jäätymisvastus. Tästä huolimatta ne voidaan helposti leikata oikeaan paikkaan tai taivuttaa kulmassa.

Hyperpuristettujen löysästi sekoitettujen altaiden viimeistelylaatta on hyvä kosteudenkestävyys, korkea lujuus, alhainen paino edullisen hinnoittelupolitiikan avulla.

Ennen kuin päätät, mitkä laatta valitsee talon kellarikerroksen, on syytä tutkia kunkin laattojen tyyppisiä ominaisuuksia ja neuvotella asiantuntijan kanssa.

Plinth vaatimukset

Kehittäjä voi suorittaa vuoraustyöt itsenäisesti, ja jos tarvittavat taidot puuttuvat, ota yhteyttä rakennusalan ammattilaisiin, jotka ovat erikoistuneet tämäntyyppiseen toimintaan.

Kun otetaan huomioon, että kellarilevyillä on lisääntynyt kuormitus, niistä on suuria vaatimuksia:

 1. Paksuuden tulisi olla kaksi kertaa suurempi kuin standardi.
 2. Kestävyys aggressiivisissa ympäristöissä, mikä estää laatuominaisuuksien ja ulkonäön menetyksen.
 3. Alhainen lämmönjohtavuus lämmönhukan vähentämiseksi.

Kun olet päättänyt kattota talon kellarikerroksella, voit olla varma, että työn päätyttyä:

 • tehokkaan suojan talon kellarista tai kellarista kosteudelta ja lämpöhäviöltä;
 • pinta voidaan pestä milloin tahansa käyttämällä pesuainekoostumuksia ja lakkaa, pinta on helppo palauttaa;
 • mekaanisen iskun seurauksena julkisivuun käytettävät socle-laatat eivät vaurioidu.
Huolehdi oikeasta laattaliima-aineesta

Jalustan kiinnittämiseen rakennukseen käytetään erilaisia ​​koostumuksia: liima "cerezit", liimasementti, PVA-liima ja sementti-hiekkalaasti suhteessa 1: 3.

Visuaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi ratkaisuun voidaan lisätä erilaisia ​​väriaineita.

Joten, jotta saadaan punertava sävy, on suositeltavaa lisätä kuiva miniumi liuokseen ja ruskean noki, joka on tekninen hiili.

Laattojen väliseen saumaan oli valkoinen, niiden välissä oleva ontelo on täynnä erityistä valkoista täyteainetta.

Jotta kivi kiven alla täysin täyttää tehtävänsä, luoda kaunis ja kestävä pohja, sinun pitäisi seurata teknologiaa sen asennus.

Menetelmä kellarista

Ennen kuin aloitat muninnan, sinun on valmisteltava koko rakennuksen ympärysmitan ympärille: leikata pinta spatolla; poista vanhoja viimeistelyaineita; vahvistavat vahvistettua verkkoa, joka varmistaa laatan kiinnityksen luotettavuuden pohjaan. Koko kellarikerroksen edessä oleva prosessi näyttää tässä videossa:

Alustalle asetetut laatat ovat erilaiset. Tämä määrittää, missä ja mitä laatan kellarista päin.

Työn suoritusjärjestys:

 1. Valmisteltu sementti-hiekkalaasti, lisää siihen hieman PVA-liimaa. Tämä antaa sille linnoituksen ja muodostaa turvallisen yhteyden vastakkaisen pinnan ja kiinnitettävän materiaalin välillä.
 2. Sementtiliimaa käytettäessä sen paksuus ei saa ylittää 5 mm. Samanaikaisesti on suositeltavaa käyttää sitä sekä kellarin pinnalle että laattojen takapuolelle.
 3. Pintapuolella on tarpeen soveltaa erityisiä tukiprofiileja tasaiselle saumalle vaakasuoralle ja pystysuoralle.

Sileisiin saumoihin käytetään erityisiä tukia.

 • Alustan asettaminen alustalle alkaa ylimmästä rivistä. Tämä varmistaa jäljelle jäävien rivien hyvän lujuuden ja vaakasuoran kohdistuksen. Rivien horisontaalisuus tarkistetaan rakennustasolla.
 • Alarivin epätasaisuus sen läsnäolon sattuessa peitetään myöhemmin sokealla alueella, joka suoritetaan pohjakerroksen viimeistelyn jälkeen.
 • Kulma-alueet on upotettu erityisiin kulmaelementteihin.
 • Levyliitokset on suljettu erityisellä laastilla, jota käytetään vain sen jälkeen, kun liima on täysin kuivunut. Sen väri voidaan valita riippuen itse laatan sävyistä.
 • Kun kaikki työt suoritettiin kellariin päin, laatta peitetään suojaavalla pohjamaalilla tai lakalla, joka myös suojaa kellarin eri ulkoisista vaikutteista.

  Mikä on socle laatta julkisivu + ominaisuuksia sen asentamista

  Plinth-laatta - ulkopinta materiaali, joka on suunniteltu suojaamaan kosteutta, lämpöä ja mekaanisia vaikutuksia vastaan, jotka talon alaosaan kohdistuvat - kellariin.

  Seinämiin vaikuttavat kaikentyyppiset kuormat testataan täysin kellarilla, mutta tavanomaisiin lisätään myös muita tyyppejä - maaperän kosteuden ja mekaanisten vaikutusten vaikutukset pinnan helppoon saantiin.

  Talon ulkoasu on vakava asia, jossa yhdistyvät useat paikat:

  • Koristeellinen laatu.
  • Suojausaste mekaanista rasitusta vastaan.
  • Kyky kestää ilmakehän ilmenemismuotoja - kosteutta, ääriolosuhteita jne.

  Pääkuorma putoaa rakennuksen alaosaan, koska pohjasta tulevan kapillaarisen kosteuden vaikutus lisätään myös kaikentyyppisiin kuormituksiin. Riippumatta siitä, kuinka hyvin säätiö on hydro-eristetty, ei ole mahdollista täysin poistaa kosketusta maaperän vesien kanssa, ja sadetta joka tapauksessa kerääntyy talon jalkoihin.

  Jalkakäytävällä olisi vastustettava menestyksekkäästi sellaisia ​​ilmentymiä kuin jalustalevyjen laatat menestyivät onnistuneesti.

  Miksi tarvitset ja mikä on socle laatta julkisivuun

  Viimeistelymateriaalilla, joka kykenee kestämään näitä kuormia, on oltava suuri lujuus ja vedenkestävyys, mikä parhaiten osoittaa socle laatta. Toisin kuin muilla pinnoilla, sokkelilevy mahdollistaa elementtien itsenäisen asentamisen ilman mekaanisesti liittämistä toisiinsa.

  Tämä ominaisuus tekee mahdolliseksi vaihtaa helposti yhden tai useamman elementin helposti purkamatta koko seinäpeitettä vahingoittumispaikkaan. Jalkalistatyynyn ominaispiirre on myös kyky asentaa eristeen päälle, jolloin voit luoda ilmanvaihdon tai tiheän pinnan ilman ilmaa.

  Plinth vaatimus

  Jalkakäytävälaattojen tärkeimmät vaatimukset ovat:

  • Kosteudenkestävyys.
  • Kestävyys, kyky kestää mekaaniset rasitukset - iskut, naarmut ja kosketukset vieraiden esineiden kanssa.

  Näiden vaatimusten lisäksi tärkeä tekijä on tulossa koristeellinen komponentti, joka tekee pinnasta valmiiksi kellarikerroksella, esteettisesti houkuttelevaksi. Tällaisten ominaisuuksien yhdistelmä on useimmiten klinkkerilevy, mikä luo pintaa, joka jäljittelee kivi- tai tiiliseinämateriaalia ja jolla on kaikki näiden materiaalien ominaisuudet.

  Materiaalin luotettavuuden ja kestävyyden suhteen kaikkiin vaikutuksiin pintalevyn paksuus on suurempi kuin tavanomaisten ulkovaippojen. Samanaikaisesti on olemassa tiettyjä rajoja, sillä paksuuden huomattava lisääntyminen aiheuttaa painon kasvua ja vastaavasti kantavien rakenteiden kuormitusta.

  Siksi keskiarvona pidetään pohjana. Jotkut asiantuntijat suosittelevat mieluummin laatikoita, joiden paksuus on 16-18 mm, mikä mahdollistaa korkealaatuisen suojauksen ulkopuolelta, mutta luo lisäkuormituksen seinille. Useimmissa klinkkerinäytteissä valmistajat tarjoavat paksuuden 8-9 mm.

  Plinth-laatta - useiden erilaisten pinnoitustyyppien yhteinen nimi, kuten:

  • Klinkkeri. Yksi kestävimmistä materiaaleista, joka on kestävä kaikille ilmentymille. Valmistettu eri kiviä tai tiilikiviä käyttäen. Jälkimmäisessä tapauksessa ei ole niin paljon jäljittelyä kuin paksuuden muutos - klinkkerilaatat ja tiilet ovat samasta materiaalista saman tekniikan mukaan, joten tässä tapauksessa on olemassa vaihtelu eikä jäljitelmä.
  • Polymeerinen hiekkaa. Tällaisella vuorauksella on suuri joustavuus, pakkasenkestävyys ja kosteudenkestävyys. Materiaalin ulkonäkö lähinnä jäljittelee karkeasti käsiteltyä kiveä, ainakin - tiilimuurausta. Verhousn alhainen paino on omiaan käyttämään heikoissa tukirakenteissa. Asennus liimaan tai itsekierteittäviin ruuveihin on mahdollista - ns. kuivalla tavalla.
  • Luonnonkivi. Kallein vaihtoehto, sekä materiaali että asennus maksaa huomattavan määrän. Eri tyyppisiä kivejä käytetään - liuskekivi, marmori, kalkkikivi, graniitti jne. Levyjen mitat ovat myös monipuolisia, riippuen materiaalin kokoonpanosta ja ulkoisista ominaisuuksista. Asentamiseen vaaditaan kokenut asiantuntija, koska luonnonkiven asentaminen vaatii eräiden erityisominaisuuksien ja laajentamiskertoimien huomioon ottamista.
  • Keinotekoinen kivi tai keraaminen graniitti. Komposiittimateriaali, joka useimmiten muodostaa luonnollisen ja keinotekoisen alkuperän eri komponenttien sulamisen. Siinä on monia muunnelmia ulkonäöstä, sileä tai karkea pinta, erityinen helpotus tai koostumus. Suoritusominaisuudet eivät poikkea luonnonkivestä ominaisista ominaisuuksista. Materiaalin hinta on korkea, mutta hiljattain hintakehitys on ollut teknologian kehityksen vuoksi vähäistä.
  • PVC-paneelit. Vaihtoehtoinen, luo korkin kevyt ja ilmatiivis pinnoitus. Paras tapa suojata kevyitä rakennuksia, jotka eivät kestä karkeampien kuorimallien kuormitusta. Kestää kosteutta, lämpötila ääripäitä, UV-säteitä. Niillä on melko korkea lämpölaajenemiskerroin, joka on otettava huomioon asennuksen aikana. Vyöhykkeen pakastamisesta tulee haurasta, mikä rajoittaa sen käytön talojen kellarikerroksissa, joissa on ihmisten tai laitteiden raskasta liikennettä seinien välittömässä läheisyydessä.

  Mikä laatta on parempi valita?

  Kellarin verhousmallin valinta on monimutkainen tehtävä, joka vaatii tiettyä osaamista materiaalitieteen alalla ja erityisten toimintaolosuhteiden huomioon ottaminen. Jos mahdollista, on parempi antaa tämä menettely ammattilaisille, jotka pystyvät arvioimaan oikein tietyn tyyppisen materiaalin ominaisuuksia. Omavalinta on kuitenkin mahdollista myös, jos sinulla on jonkinlainen käsitys parhaista kaakeleista.

  Asiantuntijat suosittelevat yksimielisesti klinkkerityyppisiä materiaaleja kellarista. Niiden kyvyt, sekä koristeelliset että toiminnalliset, täyttävät täysin kellari pinnoitteiden vaatimukset.

  Kestävyys ja kulutuksenkestävyys lisäävät kestävyyttä - joissakin tapauksissa pinnoitteen 100-vuotinen toiminta havaittiin, mikä ei vaikuttanut klinkkerilevyn ominaisuuksiin. Materiaali ei kosteudu, se kestää sokketta tai muita mekaanisia kuormia, se siirtää vapaasti lämpötilavaihtoja. Tarvittaessa voit korvata yhden tai useamman laatan tuhoamatta koko pintaa.

  Muotoiluominaisuudet

  Kuiva-ainekerroksille (jos materiaali sallii sen), vaaditaan pohjalevyn tai osajärjestelmän esiasennus. Se on järjestelmä, joka on sijoitettu niin kauas toisistaan, että se mahdollistaa laattojen kiinnittämisen.

  Osajärjestelmään käytetyt materiaalit ovat puupalkit, oppaat kipsilevyjen asennusta varten tai harvoin erityisosajärjestelmät, jotka on tuotettu tietyille pinnoille. Kuiva menetelmä yhdistetään menestyksekkäästi ulkoisen seinien eristämiseen, koska se ei häiritse eristyksen moitteetonta toimintaa ja edistää höyryjen poistamista seinämateriaaleista.

  Samanaikaisesti ennen asennuksen aloittamista on asennettava yksipuolinen vedenkestävä vesisuojakalvo, joka estää eristyksen kostuttamisen mutta auttaa höyryn poistamista siitä.

  Märällä asennuksella on paljon yhteistä tavanomaisen laattaasennuksen kanssa. Kulma-elementtien läsnäolo mahdollistaa kulmien, ikkunoiden tai oviaukkojen suunnittelun helpottamisen ja arkkitehtuurin ulkonevat elementit.

  Laatta asennetaan asianmukaiseen liimaan, joka on tarkoitettu ulkokäyttöön ja joka kestää lämpötilan muutoksia ja kosteutta. Asennus tehdään tavallisella tavalla - pohjaan asennetaan vaakasuora tukipalkki, johon materiaalin alariviä tuetaan.

  Levyjen välisten etäisyyksien varmistamiseksi käytetään tiettyjen kokoisia muovisia ristejä.

  Saumatonta asennusta ei suositella, koska vesi pääsee laattojen välisiin aukkoihin, jotka voivat jäädyttämällä tuhota tai kaataa laattojen pohjalta. Grouting suoritetaan samalla liimalla, jossa vuori on asennettu tai erityisellä yhdisteellä, jolla on vastakkainen väri, mikä luo lisäkoristeellista vaikutusta.

  johtopäätös

  Jalkakäytävälaatta on kestävä materiaali, joka on kestävä kaikille ulkoisille vaikutuksille, jolloin talon alaosa suojataan mahdollisimman suuresta mahdollisesta vaurioitumiselta. Oikea materiaalivalikoima ja asianmukainen asennus parantaa laattojen suorituskykyä ja lisää käyttöikää.

  Julkisivun paremmalle harmonialle kannattaa harkita kellarin ja pääpinnan yhteensopivuutta taiteellisessa merkityksessä, jotta varmistettaisiin koko seinän koristeelliset ominaisuudet eikä vain yksittäisiä elementtejä. Korkealaatuinen ja luotettava jalusta laatta tarjoaa monta vuotta palvelua ja suojata seinät talon ei-toivottuja vaikutuksia.

  Ohjeet betonipohjan viimeistelyyn keinokivellä

  Rakennuksen perusta on perusta, johon koko rakenteen luotettavuus riippuu. Sen vuoksi on tärkeää paitsi laadun rakentaminen, mutta myös hänen huolensa. Rakennuksen kellariin ei romahdeta ajan mittaan kaikenlaisilta ulkoisilta vaikutuksilta, vaan sinun täytyy tehdä se oikein. Sen lisäksi sen pitäisi olla paitsi luotettava, myös kaikkein esteettisin.

  On monia tapoja viimeistellä säätiön yläosa. Mutta kellarin koristelu keinokivellä voidaan perustellusti pitää suosituimpana koristekoristeena saatavuuden ja helppokäyttöisyyden ansiosta.

  Hyödyt ja haitat kiven pihalla

  Tällaisiin painokkaisiin etuihin voit lisätä muutamia muita etuja, joista keinokivi sai laajan suosionsa ihmisten keskuudessa:

  • kestää kosteutta millä tahansa tilavuudella;
  • täysin sietää lämpötilahäviöitä;
  • jopa keinokivestä valmistetuilla massiivisilla tuotteilla on pieni paino, jonka ansiosta ne kestävät tukevasti pohjan pintaa ja samalla eivät anna ylimääräistä kuormitusta säätiölle;
  • suhteellisen alhaiset kustannukset;
  • kestävyyttä. Toiminta-aika on paljon pidempi kuin muut edessä olevat etumateriaalit;
  • ei altistu poltettavaksi. Liekki altistuessaan ei aiheuta myrkyllisiä aineita;
  • helppous ja yksinkertaisuus asennusprosessissa, jota jopa aloitteleva rakentaja voi tehdä;
  • valtava valikoima keinotekoisen kiven suunnittelua.

  Puutteista johtuen ne voivat johtua tuotteiden itse teknologisen tuotantoprosessin rikkomisesta. Tällainen huolimattomuus voi vaikuttaa sekä ulkonäköön että suorituskykyyn.

  Jotta epäoikeudenmukainen valmistaja ei saa erehtyä, kun hankit julkisivujen viimeistelytuotteita, pyydä aina todistuksia, jotka vahvistavat niiden laadun.

  Tekokivetyypit

  Tällainen materiaali on melko rikas. Keinotekoinen kivi eroaa paitsi värityksestä ja koostumuksesta, mutta myös perusmateriaalin tyypistä, josta tuotteet valmistettiin.

  Joustava viimeistelykivi

  Joustava kivi on viimeinen sana julkisivujen pinnan alalla. Se on kaksikerroksinen materiaali. Koristeellinen kerros - ohut hiekka-agglomeraattisekoitus on tiukasti liimattu liimapohjaan - akryylidispersiota. Joustavalla kullalla on useita irrotusaineita - rullia ja kpl laatat.

  Erottamisominaisuudet aiheuttavat suotuisasti keinotekoista kiveä:

  • Lisääntyneen joustavuuden ansiosta voit tehdä minkä tahansa alustan vuorauksen jopa monimutkaisten arkkitehtonisten elementtien avulla.
  • pieni paino - 3 kg / m 2;
  • ei polta;
  • höyryläpäisevyys;
  • kosteuden kestävyys;
  • lämpötilaeroja ei voida muuttaa;
  • etupinnan erityiskäsittely, viimeistelyaineen antaminen antistaattisilla ominaisuuksilla;
  • kestävyys;
  • asennus on helppoa pohjan pohjalle;
  • taloudellinen kulutus.

  Näihin kiistattomiin etuihin voit myös lisätä ympäristönsuojelun korkeaa tasoa ja kaunista ulkonäköä, minkä ansiosta sisustuksesta tulee joustava keinotekoinen kivi.

  Tällainen materiaali leikataan yksinkertaisesti tavallisilla saksilla tai paperitavaran veitsellä. Tässä tapauksessa voit valita minkä tahansa elementin yleisestä kankaasta. Tämä tekee mahdolliseksi koristella rakennuksen julkisivun lisäkoristeilla, esimerkiksi kehyksen ympärillä oleva ikkuna, jossa on joustava kivi, on erittäin vaikuttava. Kun ostat tällaista materiaalia, muista, että sen etupuoli on suojattu erityisellä kalvolla, joka poistetaan vasta sen jälkeen, kun kaikki julkisivut on valmistettu.

  Vaahtoa voidossa kimmoisan joustavan kiven voiteessa - luonnonkivin hinta, joka on verrattavissa luonnonkiven hintaan. Jos kohtaat materiaalia, jossa on perushinta, on parempi kysyä valmistajalta ennen ostamista.

  Tekokivet polymeeri-hiekkaseoksesta

  Tällainen keinotekoinen kivi on komposiittimateriaali, joka on valmistettu erityisen hiekan ja polymeerien seoksesta. Tämän koostumuksen avulla voit tehdä koristeellisia tuotteita, niin paljon kuin mahdollista, toistamaan luonnonkiven rakenne.

  Kuten edellisellä keinokivellä, polymeerikerrosvuorella on samat positiiviset ominaisuudet lukuun ottamatta tuotteen joustavuutta. Mutta jos vertaa tätä ominaisuutta luonnollisella tai betonikivellä, polymeerivuoraus on taipuisampi. On kuitenkin huomattava, että polymeeripinnoitettujen kiven lämmönkestävyys lisääntyy.

  Voit tehdä päällysteen tällaisesta materiaalista ehdottomasti minkä tahansa pintaveden. Tällainen keinotekoinen kivi on asennettu pohjaan puu- tai metalliosastolla. Lisäksi se on valmistettu levyistä, joissa on kiin- teä ja uros kiinnitysjärjestelmä niiden välissä, mikä yksinkertaistaa huomattavasti niiden asennusprosessia.

  Betonin kiveä päin

  Yksi ensimmäisistä julkisivupäällystysmateriaalien markkinoilla on konkreettinen kellarikivi, joka on säilyttänyt ennennäkemättömän suosion jo pitkään hyvän suorituskyvynsä ansiosta:

  • ei ole altis sienimuodostumille;
  • korkea lujuus ja pakkasenkestävyys;
  • kestävyys ajoissa korjaamisessa;
  • ei vaikuta ilmakehän olosuhteisiin.

  Samankaltainen päällystysmateriaali valmistetaan tavanomaisesta hiekkasaumarakenteesta lisäämällä pehmittimiä. Suurikokoiset tuotteet ovat lujasti vahvistettuja. Kuten mikä tahansa muu koristeellinen betonielementti, edessä kivi on huomattava paino. Siksi liima- tai sementtikoostumuksiin kiinnittäminen on tehokasta harvinaisissa tapauksissa. Tehokkaampi asennus tapa on erityisellä ankkurilla. Mutta tässä tapauksessa koristekerros kärsii.

  Näiden kielteisten olosuhteiden välttämiseksi voit ostaa betonituotteita harmaana, asentaa ankkuriin, sinetöidä pienet asennusreiät sementtiliimalla ja maalilla haluamallasi värillä.

  Clinker Facing Stone

  Socle-laattapinta on valmistettu erikoislaatuisista saviasteista korkean lämpötilan paahdolla. Koristeellinen kerros jäljittelee pelkästään luonnonkiven leikkausta, mutta myös tiilimuurausta. Väri, muoto ja tekstuuri on hämmästyttävä.

  Klinkkerilevy valmistetaan sekä pienikokoisina tuotteina että suurikokoisina paneeleina, joissa on kielen ja uran kokoonpanomenetelmä. Piece-laatat ovat erittäin käteviä, koska ne täydentävät täydellisesti nurkkaan "tiilet".

  Tämä jalokivikoristeinen keinokivi on kuuluisa korkeasta suorituskyvystäan:

  • lämmönkestävyys;
  • korkea vedenkestävyys;
  • ei alttiita terävästä lämpötilasta ja ilmastollisista muutoksista;
  • laadukkaan liimakoostumuksen valinnassa klinkkerilevyt voivat pitää kiinni siitä, kuten sanotaan, "ikuisesti";
  • säilyttää sen värin ja alkuperäisen muodon vuosien varrella;
  • kestää kaikki mekaaniset vaikutukset.

  Puutteista voidaan erottaa huomattavat kustannukset. Mutta ylivertainen suorituskyky ja esteettiset ominaisuudet ovat enemmän kuin sen arvoinen hintalappu.

  Koristeellinen kerros tavallisesta betoniliuoksesta "kiven alla"

  Tarvitsetko talviviljelyn keinokivestä vuorauksen talousarvion versiossa? Sitten tämä on sinulle. Betonilaastia levitetään paksulla kerroksella pohjaan, ja kivenpoisto ilmenee erityisen koukulla. Täydellisen jähmettymisen jälkeen koristeellinen kerros peitetään millä tahansa värillä ja mahdollisuuksien mukaan lakalla.

  Tällaisen päällysteen valtava plussa on se, että koneistetun pohjan epätasaisuuksia ei voida tasoittaa ja lyödä kivitetyksi kuvioiduksi helpotukseksi. Yksi kiistämätön etu on luotettava tarttuminen rakennusaukkoon ja verraton kestävyys. Jäljellä olevat suorituskykyominaisuudet ovat samanlaisia ​​kuin julkisivujen betonilaatan ominaisuudet.

  Halusin huomata, että kun hankitaan julkisivulevyä, on välttämätöntä luottaa paitsi sen esteettisyyteen, myös perustan suunnitteluun ja ikään.

  Jos aiot uudistaa rakennuksen "vuosina", niin ennen kuin on tarpeen tutkia huolellisesti säätiötä. On suositeltavaa ostaa "kevyitä" muunnelmia kiveistä, jotka jäljittelevät kiven luonnollista leikkausta, jotta perusrakenne ei olisi raskaampaa. Jos uuden talon kellarista on tarkoitus irrottaa, tässä tapauksessa kannattaa aloittaa itse säätiön tyyppi ja koristeellinen samankaltaisuus pääseinämän kanssa.

  Asennusteknologia jalusta edessä

  Kellarissa on paljon keinotekoisia kiviä. On olemassa myös useita tapoja asentaa ne, jotka ovat suoraan riippuvaisia ​​ostetuista tuotteista:

  • "Märkä" tapa. Se koostuu liimakoostumuksen levittämisestä pohjaan päin olevan laattatuotteen kiinnittämiseksi myöhemmin. Tämä on halvempi ja suosittu tapa tasata pohja. Tätä pidämme jäljempänä.
  • "Kuiva" -menetelmä tarkoittaa, että perustana on keinotekoinen kivi valmiiksi asennetulla puu- tai metallilevyllä.

  "Märkä" suuntainen jalusta

  Jos olet ostanut "joustavan" kiven, klinkkerilevyt tai betoni- ja polymeeripohjaisten betonipohjaisten tuotteiden, sinun on laadittava pohja laadukkaan viimeistelyn, nimittäin vetämällä se betonipinnoilla tai päällystämällä kosteutta kestäviä levyjä.

  Kaikkien julkisivujen tekemiseen kannattaa muistaa, että ne voidaan suorittaa vain ympäristön lämpötilassa, joka ei ole alle +5 ° C ja keskimääräisessä kosteudessa 75%.

  Tasoitusbetonipohja

  Perinteinen tasoitusjärjestelmä kellarikerroksen alle - käyttämällä haluttua kerrosta betonipinta. Tarvittaessa:

  • tiiviste;
  • pohjamaali;
  • majakat;
  • profiilit;
  • pikakiinnitysliima;
  • ruletti, rakennustaso;
  • lastat;
  • sääntö;
  • betoniliuosta suhteessa 1: 3.

  Vaihe 1. Seinä on hyvin puhdistettu pölystä ja vanha kipsi. Tarkista halkeamat. Jos niitä on, ne on suljettava tiivisteellä. Liimauksen lisäämiseksi on välttämätöntä käydä läpi alusta useissa kerroksissa.

  Vaihe 2. Sen jälkeen, kun seinä on kokonaan kuivunut, rakennuksen tason ohjaamana, sinun on kiinnitettävä majakat puolen metrin etäisyydelle toisistaan. Työssäkäynti meni nopeammin, profiilit voivat "laittaa" ratkaisun "ilmaista kuivausta".

  Vaihe 3. Kun liima on kuivunut, betoniliuos voidaan heittää niin, että se on majakoiden yläpuolella noin 1 cm.

  Vaihe 4. Säännönmukaiset liikkeet, joiden sivut muuttuvat hitaasti, niin että liuos saa tasaisen pinnan samalla tasolla kuin majakka. Toimiiko se? Kohdista seinä loppuun.

  Vaihe 5. Kun liuos on täysin asetettu noin 3-4 viikkoon, riippuen liuoksen kerroksesta, sinun on mentävä läpi syvä aluke. Sen jähmettymisen jälkeen voit siirtyä julkisivujen viimeistelyyn.

  Puupohjan valmistus

  Mutta jos tarvitset puutalon loppuun, sinun on toimittava eri tavalla.

  Vaihe 1. Pyykimme pintaan ja poistamme mahdolliset puutteet.

  Vaihe 2. Peitä pohja kateaineella haluttuun korkeuteen ja kiinnitä se.

  Vaihe 3. Adheesion lisäämiseksi on tarpeen asentaa kipsiraudoitus korroosionkestävällä pinnoitteella vedenpitävyyteen ja sulkea se kipsilevyllä. Kun se kuivuu, voit lopettaa jalustan.

  Tiilipohjan valmistelu

  Tiilipohjaan ei tarvita erityistä valmistelua, mikäli tietenkin ei ole merkittävää vaurioitumista tiilimuuraukseen, joka on täytettävä. Kun käsittely suoritetaan erityisellä liuoksella, joka eliminoi kukinnan ja estää sen valinnan sekä lisää laattojen tarttumista seinään. Seinän pohjamaalaus ja kuivaus.

  Tekniikkakiven valmistusprosessi

  Tärkeintä hyvässä muurauksessa on merkintä. Se alkaa oikeasta yläkulmasta, jossa ensimmäinen likimääräinen laatta asennetaan, ja sen pitäisi ulottua hieman reunan yli. Jos haluat poistaa kulman, tarvitset toisaalta laittaa laatta tai ostaa kulma-elementtejä. Seuraava on prosessi, joka perustuu seuraaviin periaatteisiin.

  Vaihe 1. Laattojen avulla sinun täytyy merkitä tulevaisuuden rivejä päin, muistaen, että sinun pitää tehdä kastike puolessa laatta.

  Vaihe 2. Alamme kertoa ensimmäisen alarivin. Voit tehdä sen tasaiseksi, laita sääntö laattaan ja aseta se sen pohjaan. Liimaa tulee levittää 8 mm: n kerrokselle.

  Vaihe 3. Kun olet laatinut ensimmäisen rivin, siirry toiseen, säädä laatat niin, että saat kauniin munimisen. Samaan aikaan, kun toisella puolella on koko laatta nurkassa, se tarkoittaa, että toisella puolella on puolet (ottaen huomioon pukeutuminen). Ei ole tarpeen koskettaa näitä puolia vielä. Palaamme niihin myöhemmin. Sillä välin tämän periaatteen mukaan kiinnitämme kiven, joka peittää pohjan pohjaan koko pituudelta.

  Vaihe 4. Vain kun muninta on valmis, voit siirtyä kulmien poistamiseen. Voit tehdä tämän leikkaamalla kaakeliuuneja ja kiinnität laattojen seinälle. Saumat suljetaan erityisellä laastilla tai sementtiliimalla. Työn päätyttyä voit maalata pohjan millä tahansa värillä.

  "Kuiva" -menetelmä

  Kuivan tekniikan mukaisen kellarin koristelu keinokivellä heijastaa tuuletetun julkisivun asennustapaa, mutta ensimmäinen vaihtoehto on paljon helpompi toteuttaa.

  Vaihe 1. Ennen kelkan järjestelyn aloittamista on tarpeen työskennellä kellarin seinän kanssa eli peittää halkeamat ja poistaa ulkonevat osat. Jos korkin pinta on betonia tai tiiliä, muista käsitellä sitä liuoksella, joka estää kukinnan. Jos se on puuta, tarvitset erityisen suojaavan pohjamaalin.

  Vaihe 2. Rungon rungon rakentamiseksi käytetään galvanoitua profiilia 28 * 67 tai puupalkeja. Tasoa käytetään ensimmäisen profiilin kiinnittämiseen, jonka etäisyyden nurkkaan pitäisi olla noin 10 cm, loput asennetaan samalla periaatteella 40 cm: n etäisyydelle toisistaan.

  Vaihe 3. Jotta julkisivut voidaan lämmittää tehokkaasti, voit tehdä kellarineristyksen. Mineraalivillalevyjen leikattu osa asetetaan kiinteiden profiilien väliin, joka on peitetty höyrysulkukalvolla ja kiinnitetty lautasen muotoisilla tapilla.

  Vaihe 4. Edellä selostettiin päällysteen tilan merkitsemisen periaatetta rivien sopusointuun järjestelyyn. Tällaisen viimeistelymateriaalin asennus tapahtuu erityisten "korvien" ruuveilla.

  Varoitus! Ensimmäinen alempi rivi on asennettu neljään ruuviin (ylempi ja alempi asennus) ja seuraavat kaksi (vain yläosassa).

  Vaihe 5. Viimeinen vaihe - kellarin järjestely nurkkaan julkisivuelementteihin ja viemäröintijärjestelmään.

  Lopuksi, saadaksesi lisätietoja siitä, miten talon pohjan laadukas viimeistely keinokivellä tehdään, tutustu liitteenä oleviin videoihin ja valokuviin.