Hyödyt ja haitat kellarista yksityisessä rakentamisessa

Usein yksityisissä kodeissa luodaan kellarihuone. Se on ensimmäinen tai alakerta. Vaikka itse asiassa se on kellari. Työ on tehtävä tiukasti tiettyjen kriteerien mukaisesti. Laissa on erityisiä kriteerejä (2,5-3 metriä). Ne liittyvät tämän tilan korkeuteen.

Myös asumiseen rakennettua aluetta verotetaan. Tämä kysymys kiinnostaa kaikkia kodin suunnittelussa mukana olevia.

Kellarin huoneen haitat ovat valtavia kustannuksia, jotka ulottuvat kaivuta reikiä ja päättyvät sähköjohtojen kanssa. Arvioidut kustannukset lasketaan geologisen ja teknisen tutkimuksen jälkeen: maaperän tyyppi määritetään, pohjaveden taso. On tilanteita, joissa nämä tekijät kategorisesti eivät salli pohjakerroksen luomista - sen rakentaminen ja ylläpito ovat kohtuuttoman kalliita.

Kellarikerroksen tavoite

Omakotitalojen kellarikerrokset tarvitsevat hyvää vedenpoistoa, voimakasta vedensuojausta ja eristystä. Vain muodostavat perustan jatkaminen ei riitä. Jos jätät huolta vedenkestävyydestä ja huonolaatuisista materiaaleista työskentelemään, teet vakavasti hukkumisvaaran.

Yleensä ikkunat kellareissa eivät ole tyytyväisiä, se on lähes mahdotonta. Poikkeukset - alla olevassa kuvassa. Mutta vaikka ikkunoita olisi, täysi-ikäinen luonnonvalo ei toimi täällä. Siksi tilat, jotka ovat asuinrakennuksia ja joita ei oteta huomioon. Täällä pääsääntöisesti ne järjestävät: urheilumahdollisuuksia, kotikäyttöön tarkoitettuja elokuvateattereita, saunoja jne. Kellarissa olevan tuuletuksen kysymys on erityisen tärkeä, kun kuntosali rakennetaan. Käytä painehäviötä täällä on välttämätöntä, jos luot saunoja ja suihkut.

Soveltuu virkistysalueiden kellarissa: biljardihuone, baari

Yleensä suunnitelma perustaa kellari näyttää, kun on mahdotonta luoda kaikki suunnitellut tilat talossa tai niiden alue on pieni joillekin päällikön ideoille. Myös kellarikerroksen tarve on ehdollistettu, kun paikassa on kaltevuus, jolla on huomattava korkeusero. Oikean rakennustyön avulla voit kuitenkin saavuttaa hyviä säästöjä ja kehittää työtä.

Miten järjestää se? Ensinnäkin on hyödytöntä ajaa asuntojen neliömetriä. On parempi valita pienet tilat (näin ollen voi olla korkeintaan 3 kerrosta). Mutta myös soclen nimittämisestä täytyy olla edustustoja. Mitä siellä on? Leikkihuone, varastointi, kellari, virkistyskeskus tai paikka muita juttuja varten? Esimerkiksi erikseen rakennettava varasto tai varikko tai kiinnitys taloon on paljon halvempaa. Kellari tai kellari kuumenee varmasti, ei joka vuosi, mutta yhä useimmissa kellarikerroksissa omistajat joutuvat ryhtymään toimenpiteisiin lisääntyneen kosteuden varalta.

Paikallisen luonnollisen kataklometin korjaamiseksi kaivon pohjassa on suositeltavaa tarkastella tätä materiaalia:

Sokeiden tyypit

 1. Zaglublonny. Tämä on yleisin tyyppi. Hänellä on erittäin voimakas vastustuskyky kosteudelle. Vesi lähtee nopeasti tällaisesta korkista.
 2. Kaiutin Hän on yleensä tyytyväinen, kun talon seinärakenne on melko ohut.
 3. Samalla tasolla kuin säätiö. Ei järkevää vaihtoehtoa, koska hänellä on huono kosteuden kestävyys ja samalla se on seinän alku. On tarpeen lisätä vakavasti vesiväyliä, ja nämä ovat lisäkustannuksia. Tämän vaihtoehdon avulla et voi parantaa rakennuksen ulkonäköä.

Pohjamateriaalit

Jalusta jatkaa säätiötä. Ja sen materiaalia käytetään samalla tavalla. On harvinaista soveltaa materiaaleja, jotka menivät luomaan seinärakenteita.

Suosituimmat materiaalit perusta:

Kumpi tahansa vaihtoehto mieluummin, työ alkaa aina laskelmista. Erityisesti on tärkeää laskea seinien paksuus. Betonipinnoitteet ja -laatat muodostavat yleensä lattian. Perusta voidaan luoda jo muodostetuista betoniteräksistä. Pintamaalaukselle tulee puumateriaalia.

Jos kellari on paljon korkeampi kuin maanpinnan taso, silloin yläosassa tehdään koko ikkunat ja ovet. Heidän ei pitäisi mennä pohjoiseen. Joten kehys voi olla epämuodostunut johtuen lumisesta lumen kertymisestä.

Alkuvaiheen edessä on tikkaiden perustaminen kellarikerroksessa. Useimmiten tällaiset vaihtoehdot luodaan:

 1. Klassinen marssi. Se on järjestetty vain, jos alue on riittävä.
 2. Ruuvi. Se syntyy, kun perusasetuksen edellytykset eivät salli ensimmäisen vaihtoehdon järjestämistä.

hydroprotection

Jalustaan ​​on tehtävä kaksipuolinen vedeneristys. Erottamalla komponentteja, jotka ovat maanpinnan yläpuolella, ei ole välttämätöntä.

Tehokkain suoja on järjestetty vain, jos pohja perustuu konkreettiseen monoliittiin. Jälleen työ vaatii erittäin korkealaatuista, muuten kosteuden takia oleva levy ei tartu kiinni seinistä. Älä unohda pohjan korkeuden vaatimuksia - 250 cm. Tätä varten muodostuu asianmukaisen syvyyden kaivo.

Hankkeiden luominen

Kuten jo todettiin, on erittäin tärkeää määrittää seinien haluttu paksuus. Maaperän tyyppi, rakenteen sijainti, maaperän tyyppi ja käyttäytyminen otetaan huomioon. Jos maa on luotettava, korkin seinämän paksuus voi vastata talon muita seiniä. Jos maaperässä on ongelmia, niiden paksuus kasvaa 20-30 cm.

Jos rakennus on rakennettu puusta, pohja voidaan muodostaa betonilohkosta.

Hankkeessa olisi otettava huomioon pohjavesiasema. Koska kuopan syvyydelle on vaatimus - sen ei pitäisi saavuttaa tasoa. Maaperää tutkitaan etukäteen, se määrittää vesien syvyyden.

Hinnoittelukysymykset

Ne määritetään seuraavilla tekijöillä:

 1. Asuinpaikkasi alue (ilmasto, maa, maaperä jne.)
 2. Hinnoittelumateriaalit alueellasi.
 3. Asiantuntijoiden ja työntekijöiden kustannukset.
 4. Kellarin ja säätiön käsitteet.

Seuraavassa on joitain esimerkkejä sokeiden luomisesta.

Esimerkki 1. Kellarametrit: 10x10. Perusta on nauha. Sen syvyys - 240 cm, leveys - 30 cm, korkeus maanpinnan yläpuolella: 60 cm.

Seuraavat materiaalit ovat mukana tässä:

 1. Näytteen maa - 360 ov. m = 360 tuhatta ruplaa
 2. Aaltopahvipakkaus, lohko 0,14 cm, mukana 5700 m. Tilauskustannus 205 150 ruplaa.
 3. Betoni. Kulut: 265 900 ruplaa.
 4. Kotelointi, 10 kuutiometriä Kustannukset: 62 000 rub.
 5. Hydroprotection. Bitumiset mastit. Kysyi 60 000 ruplaa. Tämä on sisäkerros. Kateaineen ulkokerros maksaa noin 60 000 ruplaa.
 6. Eristys. Styroksi. Yksi levy on paksuus - 10 cm, leveys - 58 cm, pituus - 26 cm. Kustannukset järjestyksessä 32 000 -35 000 ruplaa.
 7. Välikerrosten materiaalit (sora ja hiekka) + kynnet. Menot: 42 000 ruplaa.

Mittaristo:

 • Laskelmissa: ruletti, lyijykynä, taso.
 • Asennukseen: hankaus, pikkuleipä.
 • Muut: lapio, vasara, lyijy.

Niiden kokonaiskustannukset ovat 30 000 ruplaa.

Työntekijöiden palvelut maksavat noin 130-140 tuhatta ruplaa. Tämä viittaa palkkioon ja huone- ja kartonkikuluihin.

Jos teet itse työtä, niin on muita numeroita. Kaivaminen tarvittava kuoppaan ja sen vuodevaatteet maksaa noin 50.000 ruplaa.

Esimerkki 2. Perusparametrit 8 x 8 m. Seinät on valmistettu lohkoista FBS. Säätiö on tasainen, monoliitti.

materiaalit:

 1. Vedensuojaus, katemateriaali.
 2. Eristys. Penoplex. Paksuus - 5 cm.
 3. Vaihda talo Parametrit 2,5x5 m.

Työkaluettelo on lähes sama. Se edellyttää myös töiden, vuokrauslaitteiden ja materiaalien luovutusta.

Kaikkien määritettyjen kumulatiivinen hinta - noin 1000 000 ruplaa.

Kun kellari on rakennettu korkean pohjaveden tilan mukaan, kustannukset kasvavat vakavasti. Meidän on rakennettava erittäin vahva perusta. Yleensä tällaisissa tapauksissa ne luovat pile-pohjan ja sen pohjan. Ensimmäisessä esimerkissä ilmoitetut kustannukset voivat nousta noin 1,5-2 kertaa.

Tietenkin, rakentaminen kellarista voidaan säästää. Tärkeintä on tehdä se uhraamatta laatua. Erityisesti ei ole välttämätöntä säästää betoni- ja hydraulisuojaukseen sekä lämmittimiin. On parempi luoda pienempien muuttujien pohja, mutta luotettava ja voimakas tukikohta.

Älä myöskään tallenna korkealuokkaisiin työntekijöihin. Jos et itse pysty tekemään laadukasta työtä tai sinulla ei ole aikaa, on parempi antaa asia asiantuntijoille, joilla on ominaisuuksia. Tänään on varsin suosittu tilata avaimet käteen -perusta. Hintataso on hyvin laaja. Suuri osa riippuu yrityksen suunnitellusta pohjasta, geologisista tekijöistä, materiaalien ja palveluiden hinnoista. Lisäksi joitakin esimerkkejä avaimet käteen -perustaista ehdotetaan ottaen huomioon erilaiset parametrit ja tekijät.

Puuportaan pohjakerros

Tee maalaistalo mahdollisimman toimivuudeltaan ja laajenna käyttökelpoista tilaa lisähuoneiden avulla. Olemme jo puhuneet ullakolla järjestelystä, tällä kertaa puhumme siitä, miten tehdään pohjakerros.

Kellari on aivan universaalinen huone. Täällä voit varustaa sekä asuin- että liiketilat - kattilahuone, pesutupa, autotalli. Tällaisen talonrakennuksen valinta on merkityksellistä silloin, kun talon pinta-alaa ei ole mahdollista korottaa korkealaatuisten kerrosten kustannuksella.

Samaan aikaan kellarihuoneessa asetetaan suuria vaatimuksia vedenpitävälle ja vedenpoistolle. Tämä talon osa altistuu useimmiten pohjavedelle, kosteudelle, toistuville jäädytys- ja sulatusjaksolle.

Siksi on välttämätöntä tehdä se kestävistä ja kestävistä rakennusmateriaaleista - luonnon- tai tekokivestä, tiilestä tai betonista. Portlandsementtiä sekoittaen muokkausaineita ja hieno kvartsihiekkaa lisätään betoniseokseen parantamaan veden kestävyyttä.

Kellarikerroksen vedenpitävyys tehdään riippuen siitä, milloin se on varustettu. Jos kellari tehdään rakennustöiden aikana, käytetään erityistä vedenpoistoa suojaamaan sitä kosteudelta.

Järjestelyn jälkeen käytä syvävesisuojaa. Rakennetyypistä riippuen pohjat ovat ulkonevat tai alaspäin.

Puuportaalle toinen vaihtoehto on edullinen, koska sen ohut rakenne ei vaadi tyhjennysjärjestelmää.

Lattian päällekkäisyydet

Puustalo, jossa on kellari, merkitsee sitä, että sen lattioiden väliset lattiat ovat myös puisia.

Mutta tässä ensimmäisen päällekkäisyyden voi tehdä turvallisesti betoni, sillä se sijaitsee suoraan pohjaan. Lisäksi esivalmistetuissa puutaloissa se on monoliittinen kellarikatto, joka on vallitseva.

Jos puhumme kehyspaneelin mökistä, sen lattian on kestettävä huonekalujen paino, mutta myös koko rakennuksen rakenne.

 • Puulattiat ovat edullisin ratkaisu. Lisäksi voit tehdä sen itse. Suurin haitta on sen haavoittuvuus. Puun käyttöajan pidentäminen peitetään antiseptisilla aineilla.
 • Monoliittiset teräsbetonilaatat - paras mahdollinen tilan jäykkyys. Tätä vaihtoehtoa on kuitenkin vaikea toteuttaa ja luo suuren kuormituksen säätiölle. Tällaisen päällekkäisyyden rakentaminen on kallista sekä rahoituksessa että ajassa. On tarpeen järjestää lava, asentaa ristikko raudoitusta, rakentaa muotti ja niin edelleen. Lisäksi tähän tapahtumaan tarvitaan paljon hiekkaa.

Asuintitalo

Jos pohja ei nouse maan päällä 2 metriä, sitä ei pidetä täydellisenä kerroksena. Tällöin saat toisen tason rikkoen rakentamisen sääntöjä, joissa rakennetaan kaksikerroksisia rakennuksia.

Kuten jo todettiin, tämä huone on yleismaailmallinen ja mahtuu sekä virkistysalueeseen että oheistuotteisiin. Yleensä uima-altaat, kuntosalit, pelihuoneet on varustettu täällä.

Asuinrakenne vaatii paitsi korkealaatuisen vedenpitävyyden myös tehokkaimman ilmanvaihtojärjestelmän. Lisäksi tällaisessa huoneessa täytyy tuoda lämmitysjärjestelmä ja sähkö.

Kaikki tämä on tärkeää tehdä, noudattaen tarkasti ohjeita. Muussa tapauksessa kellarin seinät alkavat raa'asta, mikä heikentää paitsi mikroilmastoa myös rakenteen eheyttä ja lujuutta.

Useimmiten sellaisella kellarilla ei ole erillistä uloskäyntiä tontille, paitsi jos talo sijaitsee rinteessä.

Kellarikerros

Tontti, jossa on kellari, tarjoaa monia etuja omistajalle. Käyttämällä tätä tasoa kellarina mahdollistetaan viestintäjohdotus. Näin ollen niillä on jatkuvasti vapaa pääsy, mikä yksinkertaistaa huomattavasti niiden toimintaa ja ylläpitoa.

Tätä kerrosta kutsutaan myös tech undergroundiksi. Se voi olla läpikulku, läpikulku ja puoli kävely. Pohjan pohja on joko maanpinnan tasolla tai hieman alhaisempi.

Sisätiloissa voit varustaa kellarin tai kellarin - se sijaitsee 2/3 pohjakerroksessa ja ei ole ikkunoita. Jälkimmäisen vaihtoehdon rakenne ei ole kovin erilainen kuin edellinen, paitsi että tiettyjä lämpötilaolosuhteita on noudatettava (13-15 celsiusastetta), mikä on optimaalinen säilötyt vihannekset.

Tyypin mukaan rakenteelliset kellarit jaetaan seuraavasti:

 1. Laatikko - koostuu monoliittirakenteisesta betonirakenteesta. Seinät, pohjalevy ja lattiat kaadetaan samanaikaisesti. Sillä on suuret kantavuusominaisuudet.
 2. Lasi - valmistetaan samalla tekniikalla, mutta kellarikatto voidaan tehdä muusta rakennusmateriaalista, esimerkiksi puusta.

Autotalli alakerrassa

Kellarin suunnitelma, joka sisältää autotallin järjestämisen siinä, on yleisin.

Kellarissa on useita etuja.

 • Kellarissa oleva autotalli mahdollistaa säästät paikan päällä, mikä vapauttaa tilaa muiden hyödyllisten esineiden rakentamiseen. esimerkiksi guest house tai kylpy.
 • Voit päästä autotalliin poistumatta kotisi. Tämä vivahde on erityisen tärkeää talvella.
 • Mökin ulkoreunan sisällä on kätevää tarjota tällainen autotalli lämmitysjärjestelmällä ja sähköllä.

Argumentit "vastaan" autotalli laitteiden kellarissa voi olla seuraavat vivahteet:

 • Kellarikerroksen läsnäoloa ei ole tarkoitettu puurakenteiden vakiomalliin, sinun täytyy tilata yksittäinen projekti.
 • Autojen huolto kellarissa on vaarallista, koska pakokaasut ja polttoaineen tuoksu voivat tulla asuinympäristöön. Siksi on välttämätöntä käyttää rahaa korkealaatuiseen pakotettuun ilmanvaihtoon.

Rakennuksessa kellarissa autotallin alle voidaan käyttää samoja rakennusmateriaaleja kuin edellisissä tapauksissa. Ainoa poikkeus on säätiön tyyppi. Tässä tapauksessa on parempi rakentaa monoliitti.

Koska huone on maanpinnan alapuolella, sen vaara on sulaveteen ja sadetta. Siksi vedeneristys- ja viemäröintijärjestelmä - lisääntyneet vaatimukset. Koska autotalli (ramppi) sisäänkäynti on usein rinteessä, vesi pääsee huoneeseen. Tässä yhteydessä on tärkeää tarjota tehokas järjestelmä kosteuden poistamiseksi. Kellarin läsnäolo talossa tekee siitä mahdollisimman toimivan. Se ei vain laajenna käyttökelpoista aluetta, vaan se toimii myös tehokkaana suojana puutalon alareunuksille kosteuden kielteisistä vaikutuksista. Näin mökin elämä kasvaa.

Talon kellarista - kunnollisten materiaalien valinta sisustukseen. 90 uutta valokuvaa

Talon kellari sijaitsee rakennuksen perustuksen ja ensimmäisen kerroksen välissä. Ensinnäkin se on suunniteltu suojaamaan asuntoa kosteudelta ja alhaisilta lämpötiloilta, jotka tulevat asuintiloihin. Yritetään selvittää, mikä tämä muotoilu on ja miten talon kellari pystytään oikein.

Yhteenveto artikkelista:

Erityisominaisuudet

Yksityisen talon kellari on rakennusrakenteen melko tärkeä osa, mutta kaikki eivät selvästi ymmärrä toimintojaan. Tämän elementin päätoiminnot löytyvät sen nimestä. Italiankielellä "socle" tarkoittaa rakennuksen perustaa tai toisin sanoen rakennuksen päärakennetta.

Tämä on välttämätön elementti jokaiselle rakennukselle, olipa se sitten tiilitalon kellari, tulosteita jne. Yksityisen talon kellarikerroksen rakentamisen perusperiaatteet eivät poikkea periaatteesta, jonka mukaan rakennusta on rakennettava. Pohjakerroksen päätavoite on suojata talon tiloja ympäristölääkkeiltä (kylmä, kosteus jne.). Siksi tämä talon osa on eristetty ja vedenpitävä.

Alustan liittäminen muiden talon tasojen kanssa on eristettävä aggressiivisista ympäristövaikutuksista. Veden ja lämmöneristyksen ansiosta kosteus ei tunkeudu rakennusaineeseen eikä se anna mahdollisuutta kondenssin kehittymiseen huoneessa. Lisäksi kellari estää kylmän tunkeutumisen taloon ja toimii lisäkoristeisena elementtinä.

Rakennusmarkkinoiden monipuolisten viimeistelymateriaalien ansiosta on monia mahdollisuuksia suunnitella ideoita viimeistelemällä talon kellarista. Voit innostaa katsomalla valokuvien mielenkiintoista talon pohjaa verkossa tai lehdissä.

Myös perusta tärkeistä toiminnoista voidaan erottaa:

 • Luodaan ilmaraja, joka tarjoaa eristyksen talon kellarista.
 • Vakaa ilmankierto, joka takaa rakenteen pitkän käyttöiän.
 • Talon seinien nostaminen, mikä edistää niiden suojaamista kosteudelta ja vaurioilta.

Korkkien tyypit

Riippuen ulkoisen seinän yhteydestä kellari voi olla eri tyyppisiä: upotettu, ulkoneva, yhdellä tasolla. Asiantuntijoiden mukaan viimeinen vaihtoehto on kaikkein irrationaalinen, koska samalla tasolla kellarissa ja seinällä kosteus tunkeutuu helposti huoneeseen. Ihanteellinen olisi vaihtoehto zapadayuschey base.

Uppoavan rakenteen tärkeimmät edut ovat:

 • ylikuormitussuojaus;
 • talousarviorahastosta.

Jalkakäytävällä oleva ulokeosa luo lisätyn suojan sadevedeltä. Se näyttää houkuttelevalta. Valitettavasti tällaista rakennetta ei ole suositeltavaa käyttää ohuiden seinien talojen rakentamisessa.

Mitä tulee ulkonevaan alustaan, se tehdään, jos se merkitsee kellarin / alilevyn läsnäoloa. Tämä vaihtoehto soveltuu vain ohuiden seinien koteihin. Tämän tyyppinen korkki suojaa kosteudelta ja alhaisen lämpötilan tunkeutumiselta.

Jos talo on asettunut nauhan pohjalle, niin maa, joka työntyy maan yläpuolelle, on pohja. Talon pylvässpohjalla tarkoitetaan pilarien välistä seiniä. Toisella tavalla kutsutaan varjo. Lisäksi samanlainen perusta vahvistaa merkittävästi talon pohjaa.

Korkin asennus erilaisiin säätiöihin

Kellarin muotoilu ja ominaisuudet ovat suoraan riippuvaisia ​​säätiön tyypistä. Esimerkiksi nauhan jalustaan ​​tarvitaan pohja, joka kantaa kantoaallon toiminnon. Pylvaarisessa kellarissa kellari toimii suojana epäsuotuisilta ympäristöolosuhteilta.

Strip-säätiö

Tämäntyyppisille soveltuville erilaisille kellarintorakenteille.

 • Monoliitti. Samanlainen socle-tyyppinen muotoilu tekee pohjasta yhtenäisen mallin.
 • Brick. Tiilet rakennetaan pohjan päälle. Ihanteellinen ratkaisu talon hakkuista.
 • Betoni. Tämän mallin perustana ovat betonilaatat, jotka asetetaan pohjan päälle tai pohjaan.

Pile-pohja

Siinä tapauksessa, että rakennus pystytetään paalun tyyppisillä sääolosuhteilla, on seuraavat vaihtoehdot kellarin rakentamiseen.

Suspendoitu pohja. Hänelle rakennuksen ulkoreunaa pitkin tarvitaan laatikko, johon verhoilu asennetaan. Suurin etu on helppo asennus. Tällainen kellari pystyy varustamaan omat kätesi. Tämä vaihtoehto ei ole sopiva, jos tarvitset lämmintä maanalaista kotona.

Seinät paalujen välillä. Hän sulkee maan alla. Jos pohja ei ole liian syvä, niin nauhan pohja on asennettava kehän ympärille ja viimeisteltävä tiilillä.

Vedenpitävä kellari: suositukset

Talon kellari on alttiina kosteudelle, sateelle, sulavalle lumelle jne. Kellarin materiaaleissa kertynyt kosteus voi nousta muihin kerroksiin ja tulla asuinalueille. Seinillä näkyy suolavärjäys, julkisivu menettää houkuttelevuutensa, talon seinien lämmönjohtavuus lisääntyy. Tällaisten ongelmien välttämiseksi on tarpeen asentaa korkealaatuinen ja luotettava vedeneristys.

Suurin altistuminen tällaisille ympäristövaikutuksille on paikka, joka sijaitsee kolmekymmentä senttimetriä maanpinnasta. Toisin sanoen esteiden korkeus ei saa olla pienempi kuin tämä luku. Ihannetapauksessa talon kellarikerroksen korkeus on 70-80 senttimetriä.

Jos talossa on kellari, on asennettava kaksi vedenpitävää vyötä. Ne sijaitsevat yleensä kellarikerroksessa ja kellarissa. Jälkimmäisessä asennetaan vaakasuora vedeneristys, joka estää kosteuden nousun rakennuksen kapillaareissa.

Kellarille on useita erilaisia ​​vedeneristys, mutta suosituin: obmazochnaya ja liimaus.

Ensimmäinen koostuu useista kerroksista vedenpitävä pinnoite, joka sisältää bitumi, polymeerit, mastiset ja erilaiset polymeeriliuokset. Edut pinnoituksen vedenpitävyys, helppokäyttöisyys ja edullinen hinta. Miinukset: huono pakkasvaste ja epävakaus (käyttöikä enintään viidellä vuodella).

Vedeneristyksen liimaus koostuu rullatuista bitumin kalvoista, joiden paksuus on enintään viisi millimetriä (useita kerroksia) ja kalvo.

Kun suunnittelet talonrakennusta, harkitse tulevan rakennuksen teknisiä ominaisuuksia ja toivottuja tuloksia. Esiohjelmoidut materiaalit auttavat tulevaisuudessa suunnittelemaan rakennuksen huolellisesti kaikkiin ominaisuuksiin.

Puuportaan kellari - rakennamme omin käsin

Kellari on rakennuksen tärkeä rakenneosa, joka on suunniteltu suojaamaan asuintiloja kosteudelta ja kylmästä maasta. Erityisesti puutalon kellarissa on seuraavat toiminnot:

 • Kellari erottaa talon perustan sen puusta "ydin" eli alempi sidonta. Tällaista estettä tarvitaan, koska pakastetulla sementtilaastilla on paljon kosteutta, joka vähitellen alkaa nousta kapillaarien läpi. Näin ollen, jos ei ole suojaavaa estettä, kosteus vaikuttaa suoraan puurakenteisiin, jotka johtavat niiden mätänemiseen ja tuhoutumiseen.
 • Ensimmäisen kerroksen pohjakerroksen taso nostetaan ja kellarin seinämien tuuletusaukot mahdollistavat ilmatilan vapaan tilan tuuletuksen. Tämä auttaa varmistamaan lattian maksimaalisen käyttöiän ja lisää sen käyttömukavuutta, koska levyt eivät kerry lauhdetta, ne ovat kuivia ja eivät murskaa.
 • Korkealla pohjalla talon seinät on suojattu pilaantumiselta, vesivirroilta ja muilta maanpäällisiltä vaikutuksilta. Talvella ei ole otettu huomioon puuseinien ja lumen kosketusta, mikä myös vaikuttaa positiivisesti puun ja lämmöneristysominaisuuksien käyttöikään.
 • Olohuoneen viihtyisään mikroilmastoon eristetään talon kellari. Lattian alapuolella oleva vapaa tila tarjoaa lisälämmöneristyksen ensimmäiselle kerrokselle.

Rakennetyyppejä

Kellarimallin kolme päätyyppiä ovat:

 1. Kaiutin Ulkopalkki, kuten nimestä käy ilmi, tarkoittaa talon seinämää, joten näyttää siltä, ​​että rakennus on jalustalle. Tämän kellarin seinät ovat paksumpia kuin itse talon seinät. Ulkoneva rakenne sopii taloon, jossa on baari ja rakenteet, joissa ei ole paksuja seiniä. Se tehdään siinä tapauksessa, että hanke edellyttää lämmitettyä kellarista tai alustalta. Ulkonevasta alustasta vaaditaan ebbs-järjestelmän asentaminen. Tämä estää sedimentin kosteuden tunkeutumisen seinämateriaaliin.
 2. Uppoava pohja on edullisin vaihtoehto talon baarista. Tämän mallin käyttö on tyypillistä rakenteille, jotka on rakennettu paalun tai pilarin perustuksen perusteella. Koska talon kuorma tässä tapauksessa kuuluu paaluille ja pylväille, pohja ei tarvitse erityistä voimaa. Siksi se voidaan tehdä ohuista tai koristeellisista materiaaleista, mikä vähentää huomattavasti rakennusmateriaalien ja työn kustannuksia.
 3. Kellarihuuhtelu (eli seinän huuhtelu) näyttää olevan seinärakenteen jatkuminen, mutta se ei ole. Tämäntyyppinen rakenne on merkityksellistä puutavarakaupoista, jotka on rakennettu nauhateollisuuteen.

Vaihtoehtoinen suunnittelu huuhtoutuu seinän kanssa.

Rakentajat eivät suosittele kattoterassin tekemistä seinän kanssa. Loppujen lopuksi rakentaminen on tehtävä valmiiksi lämpöeristetyillä materiaaleilla, jotka on suojattava yläpuolelta kosteudelta. Jopa korkealaatuisen vedeneristyksen jälkeen ei ole aina mahdollista puhua eristeen pitkästä käyttöikää, joka on asennettu tällaiseen pohjaan.

Rakennusmateriaalit

Perheen talossa omalla kädellään voidaan valita erilaisia ​​materiaaleja. Ainoa poikkeus on kenties puun perustaminen puun haavoittuvuuden vuoksi aggressiivisiin ulkoisiin vaikutuksiin. Valitun materiaalin on vastattava täysin rakenteen toimintaolosuhteita.

Puutalon kellarissa oleva laite on seuraavien materiaalien käyttö:

 1. Betoni. Jalusta voidaan tehdä tehdasvalmisteisista betoniteräksistä tai sementtiä käsin. Valmislohkojen käyttö säästää paljon vaivaa ja aikaa, koska niiden asentaminen on suoritettu riittävän nopeasti, eikä sinun tarvitse odottaa, kunnes sementtilaasti kovenee ja vahvistuu. Monoliittisen betonirakenteen rakentamisprosessissa yleensä perustuksen seinät rakentuvat.
 2. Brick. Tiilimuuraus on puusta valmistettu puurakenteiden perinteinen versio puusta. Tiilellä on korkea jäätyvyystaso ja se on kosteutta kestävä. Teknisten ominaisuuksiensa mukaan nykyaikainen tiili ei ole paljon alhaisempi kuin vahvistetut betonilohkot, joten sen käyttö perusrakenteiden rakentamiseen on oikea päätös.
 3. Luonnonkivi. Tämä on erinomainen materiaali, mutta monet kehittäjät ovat estäneet sen korkeat kustannukset. Kivi on kestävä pitkäaikaiseen kosteuteen ja lämpötilaan altistumiseen, joka sopii käytettäväksi etelä- ja pohjoisilla alueilla. Käytettäessä sitä ei ole tarpeen viimeistellä pintaa täydellisesti millä tahansa koristeellisella materiaalilla. Voit tehdä omat kätesi. Luonnonkiven käyttöikä jopa ylittää talon toiminnan keston palkista.
 4. Tree. Teoreettisesti puuta voidaan käyttää puutalon kellarikerrokseen, joka on suhteellisen vastustuskykyinen kosteuden jatkuvaan vaikutukseen. Näistä roduista voidaan erottaa: mahonki, lehtikuusi jne. Kuten edellä mainittiin, asiantuntijat huomauttavat, että tämä on sopimattomimpia rakennusmateriaaleja, koska se suojaa taloa vettä ja kylmää ilmaa pahalta.
 5. Vaahtobetonialustat ja muut lohkomateriaalit (kaasusilikaatti, hiilihapotettu betoni, paisutettu savibetoni jne.). Ottaen huomioon, että puusta valmistettu puutalo antaa käytön aikana melko pienen kuormituksen, jälkimmäisen muotoilu voidaan tehdä nykyaikaisista betonipohjaisista lohkoperusteista. Tämän tyyppisissä lohkoissa on hyvät lämmöneristysominaisuudet, ne soveltuvat verhousmateriaaleihin millä tahansa viimeistelymateriaalilla, mutta ne tarvitsevat ylimääräistä suojaa kosteudelta, koska ne imevät vettä hyvin.

Puinen talo jalustaan

Puuportaan kellarista puututaan lähes aina (jos rakennusta ei käytetä luonnonkivestä). Viimeistelyn on täytettävä paitsi esteettiset vaatimukset myös hoitaakseen talon kosteudelta ja jäätymiseltä. Valittaessa materiaalia viimeistelyyn kannattaa ottaa huomioon, että useimmissa tapauksissa on tarpeen asentaa lämpöeristys koristekuvion alle.

Sisustuksen ei ainoastaan ​​pitäisi tehdä pelkästään koristeellisia toimintoja vaan myös suojata seinäaineistoa luotettavasti ulkoisilta vaikutuksilta.

Tärkeimpiä viimeistelyaineita ovat seuraavat:

 • Julkisivu-laatat.
 • Luonnollinen tai keinotekoinen kivi.
 • Koriste kipsi (kosteutta kestävä).
 • Sides tai polyvinyylikloridipaneelit (PVC).
 • Ammattilevy.

Luonnonkivi on yksi parhaista vaihtoehdoista kohti puutalon kellarista. Tällaisten teosten tekeminen omalla kädellä on kuitenkin erittäin vaikeaa, joten sinun on palkattava asiantuntijoita. Itse materiaali on melko kallis.

Kipsiä ei pidetä luotettavimpana kellarina viimeisteltävänä materiaalina, koska se ei useinkaan tarjoa riittävää suojaa kosteutta vastaan. Lisäksi sillä ei ole pitkä käyttöikä ja lujuusominaisuudet.

Kädet voivat viimeistellä talon kellarilla sivuraide tai paneelit. Näiden pinnoitteiden asennustekniikka mahdollistaa eristysaineiden asettamisen alle. Tämä on käytännöllinen, taloudellinen ja monipuolinen vaihtoehto kodin talon viimeistelyyn, joka on tehty mistä tahansa rakennusmateriaalista.

Valinta materiaali viimeistely riippuu suurelta osin taloudelliset mahdollisuudet ja toiveet kehittäjä. Jos puutalouden rakentamisessa pystyttiin suojaamaan kellarista kosteutta ja kylmää vastaan, ei ole kiireesti tarvetta käyttää kalliita materiaaleja toisen suojakerroksen luomiseksi viimeistelyn aikana.

Puutavaran käytön aikana kellarin tilaa on kiinnitettävä erityistä huomiota, varsinkin jos rakennuksen jälkeen on kulunut yli 5 vuotta. Riippumatta materiaaleista, joista se on tehty, rakenteessa voi esiintyä halkeamia, kapillaareja ja muita vikoja, jotka on löydettävä ja korjattava ajoissa.

Jos olet epävarma perusmateriaalin valinnasta, ota yhteyttä talonrakentamiseen osallistuviin asiantuntijoihin. Säästäminen rakennuksen kellariin ei pitäisi olla, varsinkin jos se vie kuorman koko talosta.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Kuinka rakentaa kellari puuportaan alle?

Olet täällä

Kysymyksiä voi kysyä vain rekisteröinnin jälkeen. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy, kiitos.

Minulla on tavallinen maalaistalo, asuinosa 6x6. Kulmat ovat betonipoikkeja 0,5x0,5 ja syvyys 1,5 metriä. Lokitiedostojen siirrettävissä lokeissa. Asuinalueen lattia on korkeintaan 1 metriä maanpinnan yläpuolella, sen alapuolella on kellari. Haluan muuttaa tämän maanalaisen kokonaisuuden osaksi erillistä sisäänkäyntiä (järjestää sisäänkäynti, sinun on leikattava useampia yhden seinän alempaa tukkia). Haluaisin tehdä sen laadullisesti lämpenemisen myötä, mutta halvempaa kuin mahdollista.
Toistaiseksi on kysymyksiä enemmän kuin vastauksia. Näyttää siltä, ​​että sinun on käännyttävä jalkoihin ja lisättävä ne kunnolliseen kokoon. Mutta eikö ensimmäinen seisonta kulje tunnelin suuntaan? Seinän alle, joka on leikattava, luultavasti on järjestettävä vahvistetut betonikannattimet etukäteen. Mutta leikkaamisen aikana se silti näyttää vähän, kuinka olla? Pohjamaalaus tarvitsee noin 1,5 metriä. Kuinka järjestää seinät pohjan ja maan välille? Buttresses sisällä on epämiellyttävä. Ehkä on mahdollista korjata metallikehys peukaloihin ja nojata sen ulkopuolelle, esimerkiksi paksu HDPE-levy? Kuinka lämmetä? Ainoa asia, joka ei häiritse minua on vesi; maa on hiekkainen, syvenee maanalaista - vettä ei ole huomattu, lisäksi on syvä ravitsemus 20 metrin päässä.
Haluaisin arvostaa reseptejä tai vain fiksuja ajatuksia.

Jos hiekkaa ja kiviä löytyy paikka, on parempi täyttää monoliittiosat eristämällä vaahtopaneelien ulkopuolelta.

On hiekkaa, mielestäni keräävät pikkukiviä. ShahterPetr, jos ei ole vaikeaa, soita suunnilleen suunnitelma askel askeleelta.

Minun piti tehdä tämä 8 vuodessa.
House 8 * 6 seisoi tammea pylväät aika möhkäsi ja hän seisoi kaikki vinossa, Lähellä oli puhe, jossa hiekka ja sora olivat täynnä, ja valitsin monoliitti, minun piti ostaa vain sementti loput kädestäni.
Hän aloitti alimmasta kulmasta, jonka hän kaivoi kahdessa metrissä, vahvistus oli 50cm vaakatasossa, pystysuunnassa, neulomalla metrin läpi neulomalla, jonka ankkuri oli 30cm. pohjapaksuus. Pituusmitan pituus on pidettävä hieman pidempään kuin 2,20, jotta se yhdistää seuraavan pysäyttimen.
Ennen muovin asennusta alemman kruunun alapuolelta peitettiin kastopaperilla mastilla sekä 50 mm: n kynsillä.
Muotti oli asennettu siten, että betonista olisi mahdollista kaataa ämpäriltä talon ulkopuolelle, minulla oli 10mm vaneri. 2 metriä 2 metriä kiristettiin yhdeksällä nauhalla, joiden ruuvien pääty oli peitossa (panssaroitu). Jokaisesta 2 metristä kesti 5 päivää aikaa, jolloin valettu betoni oli alttiina 3 päivälle noin +40 ° C: n lämpötilassa (kesä Saratovin alueella)
On välttämätöntä, että vesitaso (läpinäkyvä letku värillisellä vedellä) säätää säätiön korkeutta.
Joten kahdella metrillä kaatoin säätiön talon alle kellarilla, jonka korkeus oli 2 metriä.
Tuolloin oli vain polystyreenivaahto 30mm. yläreunassa ja muurausverkossa.
Ja ulkopuolella lämmitetty ei hengittää erilaisia ​​muck.

Toistaiseksi ymmärrys ei ole tullut minulle. Loppujen lopuksi nurkasi olivat puiset pylväät, jotka olivat mädätettyjä ja teidät kaikki asetettiin paikalle. Meillä on konkreettisia "umpikujia" koko ajan. Se ei näytä olevan mahdollista sitoa seinää, on vain epäilyttävää vaihtoehtoa huuhtelemaan seinät kuolleiden päiden sisäpuolelle ja siten suojelemaan sekä seinät että kuolleet päät pudottamasta sisään. Ja toinen kysymys: tällä vaihtoehdolla nämä seinät eivät ole talon kannattimia, paitsi manipuloimalla jackia, eikö? Ja mahdollisuus poistaa umpikujat ja niiden sijaan järjestää monoliitti, kuten ShahterPetrissä, eikö ole liian kallista?

Taloni pylväitä oli tammi, vaikka ne olivat vahvoja, mutta mädäntyivät 60 vuotta.
Jotta voit vastata oikein kysymykseesi, sinun on nähtävä perusta ja romahduttava omin silmin.
Edellä kirjoitin teille, että aloin oikeasta kulmasta (maanpinnasta alempiin kruunuun oli noin 1,50 m). Minun piti kaivaa toinen mittari saadakseni 2 metriä korkeutta, ennen kuin kaikki kaivurit poistettiin. Hän säilytti säätiön korkeuden vesitasolla, kun talo kaadettiin, hän vapautti sen. Yhdessä passissa 2 metriä se osoittautui 2,5-3 metrin seinälle ripustettuna. Puutaloille ei ole pelottavaa, jos koko puoli on ripustettu, jos lattiamuutoksia ei leikata alemman kruunun päähän, vanhan rakennuksen puutalot lattia on erillään seinistä.

Miten en halua nostaa ja laskea sitä! Vaikka meillä on kokemusta, nostamme sagging palveluportaalin jackilla; mutta täällä asuinalue alkaa pelata, eikä se anna heikoita vaatimuksia "nauhalle" (taso ja voima). Hän seisoo näillä peukaloilla hyvin, voi tehdä sen ilman sitä? Voit esimerkiksi kaivaa yhden seinän ulkona koskematta maata pylväisiin, kaivaa sisäänpäin kohti tulevaa kellarissa puolikolonnia (25 cm) - se ei näytä liikuttavan ?, Pistä tämä seinä, lämmitä sitä ulkopuolelta, hauta se; ja niin ympyrässä. Mutta miten voit kaivaa pilarin sisäpuolelta, voiko se kulkea diagonaalisesti sisäänpäin? vai ei?

tai ne voivat järjestää tällaiset seinät puolipylvääseen sisäpuolelta, ja ne voivat yhdistää ne sisäpylväät 45 astetta, se voi tulla alas, kuormat eivät ole valtavat. No, se liikkuu, niin mitä voisimme sitten nostaa tilanteen mukaan. Lämmin sisäpuolelta - tule jälleen alas?

Suunnitelma toteutui. Lähes suunnitelmasi mukaan, Peter. Kiitos!

Puuportaan kellari: ominaisuudet, materiaalit, verhous

Puustalon kellarin rakentaminen on tärkeä osa koko rakennetta. Tämän sivuston asennuksen ja käsittelyn laatu ei riipu ainoastaan ​​mukavuudesta vaan myös kodin elämästä. Kerromme sinulle materiaaleista, joista kellarikerrokset rakennetaan ja miten puutalon kellarista on edessä.

Puuhuoneen pohja on erityisen tärkeä.

Kellari puutalossa

tehtävät

Puuportaiden kellariin kuuluu monia tärkeitä toimintoja.

Joten, miksi tarvitsemme kellarikerroksen säätiön ja puutalon seinien välille?

Hänellä on monia toimintoja:

 • Kellaripehmuste luo jonkinlaisen puskurin säätiön rakenteen ja hirsitalon alemman leikkauksen välillä. Tämä on erittäin tärkeää, koska kosteus on keskittynyt betonin paksuuteen, joka kapillaarin imun vuoksi nousee ja tunkeutuu talon seinämien alareunojen puuhun. Kuten tiedät, puu ei pidä kosteutta, ja tällainen puskuri on tässä hyvin sopiva;
 • Ensimmäisen kerroksen lattia on kellarikerroksen yläpuolella. Koska vastakkaisilla seinillä on aukon reiät, on mahdollista tuuleta lattiatilaa, mikä lisää huomattavasti lattian mukavuutta ja käyttöikää, koska lokit ja lattiapinnat pysyvät kuivina eivätkä röyhtä;
 • Puuportaan seinät nostetaan kellarin korkeuden vuoksi. Tästä johtuen ne eivät pääse pudotuksiin, pomppimaan maasta ja kuljettamaan likaa, seurauksena seinät pysyvät kuivina ja puhtaina;
 • Maanalainen tila luo ylimääräisen ilmatyynyn lattian ja kellarikerroksen väliin. Tämä lisää merkittävästi huoneen eristystä edellyttäen, että puutalon kellari on luotettavasti eristetty;
 • Korkeammasta sijainnista johtuen hyönteisiä, eläimiä ja kasveja vaurioituvat vähemmän puuseinät;
 • Talvella seinät eivät lakaise lumikuvia, eivätkä ne ole kosketuksissa märän lumen kanssa.

Alemman kruunun lokit eivät ole kosketuksissa pohjaan.

Se on tärkeää! Näemme, että kellarirakenne olettaa suurimman osan negatiivisista ympäristötekijöistä suojaamalla puiset seinät ja pidentämällä niiden käyttöikää.

laji

Kuvassa on tiilipohja sisäpuolelta.

Rakentamisessa on kolme päätyyppistä kellarikerroksia:

 1. Kaiutin Tämän tyyppinen ero poikkeaa siitä, että sen pinta-ala ylittää talon seinämien rajoittaman alueen. Tällaisen rakenteen tuottaminen vaatii suuria materiaalikustannuksia ja työvoimakustannuksia, sen hinta on korkeampi, mutta se soveltuu hyvin taloja, joissa on ohuet seinät ja lämmin kellari tai maanalainen;
 2. Pudota pois Tälle tyypille on ominaista pienempi pinta-ala verrattuna talon pinta-alaan. Taloudellinen vaihtoehto materiaalien ja työn kustannusten kannalta;
 3. Värin. Tämäntyyppisellä rakenteella on sama ulkoseinämä seinämien kanssa. Useimmiten se on liuskan perusta, mutta se voidaan tehdä myös erikseen.

Puutalo, jossa on ulkoneva tyyppi kellarista.

Ulkoneva rakenne vaatii veden valukappaleiden asentamista niin, että kosteus ei läpäise muurausmateriaalia ylhäältä. Se estää myös veden kertymisen ja lokojen muodostamisen tukkien tukien ja yläpään yläpään väliin.

Paalupaikka löytyy paalun ja pylvään perustuksista.

Plinth-tyyppiset kellari seinät asennetaan useimmin tiloihin tai paaluihin asennetuille taloille. Koska rakennuksen painosta johtuva kuorma pudotetaan tukipilareille tai pylväille, pohjaa ei kohdella painetta ja sisäisiä rasituksia. Näin voit tehdä sen ohuemmaksi, säästämällä rahaa lisäominaisuuksien hankkimiseen ja työn maksamiseen.

Se on tärkeää! Lämpenemisen ja päällystyksen jälkeen putoava muuraus voi muuttua seinämien huuhtelemiseksi tai jopa alkaa seistä hieman niiden takana. Kuitenkin vedeneristyskerros ja eristys peitetään seinillä päälle, mikä ei salli kosteuden vuotaa näiden kerrosten alla.

Uppoasennettava rakenne seinillä.

Seinien ja pohjan välinen huuhteluväle on vähiten suositeltava, koska sen eristämisen ja pinnoituksen takia materiaaleja ei suojata ylhäältä ja sadevesi putoaa pinnoitteen alle. Jopa vedenpitävänä se vaikuttaa haitallisesti kellarirakenteiden kuntoon ja kestävyyteen.

tarvikkeet

Betonielementit - tämä voi tehdä tukikohdasta nopeamman.

Puuhuoneen kellarissa olevan materiaalin on täytettävä olosuhteet, joissa sitä käytetään. Kuten olemme sanoneet, kellarierroksessa on paljon kielteisiä vaikutuksia. Lisäksi sen on kestettävä talon massan valtava paine.

Tiili - yleisimpiä materiaaleja peruskiven kuilu.

Perusrakennetta varten ne käyttävät kestävimpiä ja luotettavia materiaaleja, jotka eivät enää pelkää kosteutta kuin toiset ja jotka kestävät suuria puristuskuormia.

Tällaisia ​​materiaaleja ovat:

 1. Betoni. Käytännössä käytetään sekä monoliitti valurakenteita että valmiita betonituotteita. Monoliittisten tyyppien valmistuksessa useimmiten säätiön seinät yksinkertaisesti ulottuvat ylöspäin ja ne muuttuvat kellariksi. Lohkojen avulla voit säästää aikaa, koska muuraus on mahdollista koota paljon nopeammin kuin tiilestä;
 2. Brick. Tiilimuokkaus sopii täydellisesti kaikkien lueteltujen olosuhteiden kanssa. Myös tiili sietää huurretta paremmin ja ei pelkää vettä kuin betonilla, joka on vahvistettu terästangoilla, koska kemiallisesti tiili on poltettua savea, joka ei käytännössä sisällä vesiliukoisia yhdisteitä;
 3. Luonnonkivi. Kauniita tavaroita, joskin kalliita. Kivi ei ime lainkaan kosteutta, joten se ei pelkää korroosiota ja huurretta, ei tarvitse ylimääräistä vuorausta ja palvelee lähes ikuisesti;
 4. Puuta. Kellarungon rakentamiseksi voit käyttää vain vesitiiviitä puulajeja - lehtikuusi, mahonkia, liimapuuta jne. Vähiten sopiva materiaali, koska puu ei ole paras suoja kosteudelta ja pakkaselta;
 5. Vaahtobetoni ja vastaavat rakennuspalikat. Puuportaan paino ei ole kovin suuri, joten se voi kestää sellaisen materiaalin kuin vaahdotettu betoni ja muut sellaiset. Nämä lohkot eivät ole pahoja, lämmittävät huoneen lattian alle, mutta tarvitsevat korkealaatuista vedenpitävyyttä ja verhousta, koska ne imevät voimakkaasti kosteutta.

Täällä betoniseinät nauhatuloksen toimivat kellarina.

Se on tärkeää! Näistä materiaaleista suosittelemme tiilen tai raudoitetun betonin valintaa, koska ne ovat kestävin, käytännöllinen ja luotettava. Luonnonkiven kustannukset ovat liian korkeat ja sen asennus vaatii taitoja ja kokemuksia.

vuori

Facing vaatimukset

Jos et tiedä, miten päällystää pohja - käytä luonnonkiviä tai hiekkakiveä.

Kellarin etupiha on erittäin tärkeä ja ratkaiseva tekijä. Kasvojen tulee olla vahvoja, kauniita, vedenpitäviä ja pakkasenkestäviä. On myös toivottavaa, että lämmöneristysmateriaali voidaan sijoittaa leikkauskerroksen alle.

Pohjarakenne on erinomainen materiaali suojaamaan rakennetta ulkoisesta ympäristöstä.

Teknologiat, kuten tuuletetut julkisivut, sivuraide, vedenpitävä koriste-kipsi, luonnollinen julkisivu kivi ja etulevy sopivat hyvin näihin vaatimuksiin. Myös metalliprofiilin, PVC-paneelien tai vuorien asennus on mahdollista.

"Vähän veren" avulla voit käyttää teräsprofiilia.

Luonnonkivestä ja hiekkakivestä valmistettujen pinnoitteiden asentaminen edellyttää kokeneiden asiantuntijoiden ja huonekalujen työtä ja raaka-aineiden hinta on erittäin korkea. Tällaiset pinnat koristavat kaikki jopa edistyksellisimmät rakenteet, ja sen käyttöikä sopivalla asennuksella voi olla monta vuosikymmentä.

Kipsi- ja seinäpaneelit - materiaalit näissä olosuhteissa ovat epäluotettavia, koska ne sallivat kosteuden, ne eivät ole riittävän vahvoja eivätkä kestä kovin pitkään. Poikkeuksena voi olla kipsi polystyreenivaahto tai vaahto, mutta tässä tapauksessa pinnoite voidaan valita sopivammaksi.

Se on tärkeää! Tuuletetut julkisivut ja sivuraide ovat helpommin asennettavissa, jopa harrastaja tai aloittelija voi tehdä tämän, ja tekniikka mahdollistaa eristyksen kerroksen seinän ja seinän välille ja seinät voivat vapaasti kulkea ilman. Tämä on edullisin vaihtoehto, sekä käytännöllisestä että taloudellisesta näkökulmasta.

Metalliprofiilinen kiinnitys

Yksinkertaisin ja halvin tapa viimeistellä kellarissa on leikata rakenne metalliprofiililla.

Niille, jotka haluavat viilentää kellarin omilla kädillä, olemme laatineet ohjeet metalliprofiilien asennusta varten käyttäen ilmastoitua julkisivujärjestelmää:

 1. Talon koko kehän ympäri, seinien ja pohjan välisellä raolla kiinnitä metallilevyjen kiinnityskohdat;

Kiinnitämme ohjauskiskot.

 1. Kehys on kiinnitetty erityisesti suunniteltujen ripustimien avulla;

Lisäksi kehitämme puitteet ohjaajien avulla.

 1. Asettamme kerros eristysvaahtoa. Levyt peitetään liimalla ja kiinnitetään seinään lautasen muotoisilla tapilla. Levyjen välisiä liitoksia käsitellään kiinnitysvaahdolla tai tiivistysaineella;

Kiinnitä vaahtolevyt liimalla ja tangoilla.

 1. Leikkaa metalliliuskat sellaisen raon kokoon, joka on peitettävä. Älä unohda tuuletusaukkoja;

Leikkaa nauhat profiilista aukon koon mukaan.

 1. Kiinnitä profiili ohjaimeen ruuveilla metallista yhden ja puolen senttimetrin välillä;

Me räätälöimme kehyksen metallilevyillä.

 1. Suljemme ulkonevan pohjan yläosan ruostumattomasta teräslevystä;

Peitä ulkoneman yläosa ruostumattomasta teräslevystä.

 1. Suljemme nivelet kulmissa L-muotoisen metallivanteen avulla;

Sulje liitokset pöydän kulmissa.

 1. Asenna muoviset säleiköt ilmareikiin.

Asettamme ristikot ilmalle.

Tuloksena saadaan hyvin eristetty ja säänkestävä ja kosteutta kestävä pohja:

Kellari on täysin eristetty ja peitetty kosteudelta.

Se on tärkeää! Kun asennat kehyksen, varmista, että se on pystytasossa. Voit tehdä tämän käyttämällä lyijyä tai rakennustasoa, on parempi, jos laite on laser.

johtopäätös

Puustalon kellarin rakentaminen lisää merkittävästi sen mukavuutta, luotettavuutta, kestävyyttä ja energiatehokkuutta. Kuitenkin itse kellariin on myös suojattava ilmakehän ilmiöiden ja sateen haitallisilta vaikutuksilta, joten se on eristettävä ja peitettävä suojamateriaalilla, jota kuvasimme yksityiskohtaisesti viimeisessä luvussa (katso myös artikkeli "Puutalon peruskiven viimeistely: materiaalien ja asennusominaisuuksien valinta")..

Tässä artikkelissa oleva video täydentää rakennustyökalun oppaamme.

Puutalon pohjakerros on käytännöllinen ratkaisu nykyaikaan.

Maaomistajien tärkeä kysymys on käytettävissä olevan tilan laajentaminen piilevien varantojen kustannuksella. Yksi mahdollisuuksista lisätä tulevan rakenteen käyttökelpoista tilaa on luoda ylimääräinen kerros. Puun talon pohjakerroksessa laajennetaan olohuone, joka säilyttää leikkipaikan tai puutarhan joka tuumaa.

Mikä on talon kellari?

Plinth kutsutaan korotetun alueen perustuksen rakennuksen. Sen ero perinteisestä lattiasta on, että tietyt osa kellarista on upotettu maahan. Se voi olla suuri tai ei - riippuu omistajan toiveesta. Kellari on samanlainen kuin kellari, mutta se ylittää kellarin huoneen toimivuuden.

Jos käännymme terminologiaan, lattiaa kutsutaan kellariksi, jonka lattiamerkki sijoitetaan maamerkin alapuolelle korkeuteen, joka ei ylitä puolta rakennuksen huoneiden korkeudesta.

Mitkä ovat kellarikerroksen edut?

Maan kartanon kellarikerroksen rakentaminen voidaan turvallisesti kutsua perustelluksi sen merkittävän edun vuoksi:

 • Vapaan tilan laajentaminen, jota voidaan käyttää eri tarkoituksiin.
 • Tarjoaa rationaalinen järjestely huonetta talossa. Siten kellari voi toimia erinomaisena pesulaitteena. Täällä voit varustaa keittiön hedelmää ja vihanneksia varten.
 • Tilojen tarjoaminen erikoislaitteille (kaasukattilat, sähkövarastointi jne.).

Kellarissa on muita etuja, mutta ne ovat erityisiä kussakin tapauksessa.

Kellarin rakentaminen: vivahteet ja hienot yksityiskohdat

 1. Ennen työn aloittamista on arvioitava maaperä ja pohjavesien syvyys, jotta vedenpoistojärjestelmän tarve voidaan eliminoida.
 2. Maaperän liikkumisen minimoimiseksi kaivannon pohjalle asetetaan kerros hiekkaa, joka toimii nauhan perustana.
 3. Klassinen monoliittinen säätö voidaan korvata epäjatkuvalla kokoonpanolla, eli lohkot on sijoitettava tiukasti, mutta lyhyillä väliajoilla, jotka myöhemmin peitetään maan päällä. Tämä on mahdollista vain, jos maaperän laatu.
 4. Ennen kuin aloitat kellarin seinien rakentamisen, sinun on varmistettava, että betoninen alusta, tuleva rakenteen pohja, on täysin kuiva.
 5. "Tyynyn" halkeilu voidaan estää kastamalla ajoittain sen yläkerros.
 6. Luotettavin vaihtoehto seinien rakentamiselle - monoliittinen pohja, johon kuuluu laudan muottien rakentaminen, betonien vahvistaminen ja kaataminen.
 7. Kellarin rakentamisen vaihtoehtoinen ja vähemmän työvoimavaltainen muunnos - lohkot yhdistetään sementtilaastilla. Tällöin on suositeltavaa käyttää erikoislaitteita.
 8. Vesitiivistykseen olisi kiinnitettävä paljon huomiota. Muussa tapauksessa huone on aina kostea. Kosteuden torjumiseksi lattia-seinät on peitetty bitumimateriaaleilla tai liimamateriaaleilla.
 9. Sinun ei pitäisi säästää kellarin lämpöä. Valtava määrä lämpöä pohja on menettänyt sen alaosan ansiosta. Lisäeristeiden asiantuntijat suosittelevat tavanomaisen vaahdon käyttöä
 10. Verhousmateriaalille on sallittua käyttää vain erillistä materiaaliryhmää. Näihin kuuluvat keraaminen laatta, kellarikerros jne. Etumateriaalit eivät ole vaihtoehto. Niiden ominaisuudet eivät vastaa vaadittuja.

Puuportaan pohjakerros on todellinen löytö, joka ei ainoastaan ​​laajenna toiminnallista tilaa vaan myös järkevästi suunnitella asuinrakennuksen huoneiden asettelua. Ainoa edellytys kellarin kestävyydelle on omistajan oikea lähestymistapa lattian rakentamiseen.