Mikä on pohjakerros

Usein he tilaavat talon rakentamisen kellarilla tai kellarilla, ei aivan selkeästi kuvittele, mitä kellari tarkoittaa ja itse asiassa kellari. Tässä ei ole mitään yllättävää, koska näiden huoneiden nimeäminen on suunnilleen sama, ei ole mitään, että kellarista kutsutaan puolipohjiaksi. Ja vielä on toivottavaa kuvitella entistä paremmin kellarin ominaisuuksia, se auttaa muuttamaan sitä asianmukaisesti eri toiminnoille. Ja vain kellarin ja kellarin järjestäminen voi olla halvin tapa lisätä talon elintilaa.

Alakerta ja kellari - mikä on ero

Sekä kellari että kellari ovat tiloja, jotka ovat osittain tai kokonaan haudattu maahan. Joten miten eroaa toisistaan? Ero niiden välillä on tekninen ja siinä syvyyteen, johon ne upotetaan:

 • kellarikerros syvennetään maan suunnittelutasoa alle puolessa;
 • kellari on alle tämän merkin yli puolet tai täysi.

On syytä muistaa, että molemmat huoneet voivat tehdä erilaisia ​​toimintoja - jos katot ovat alle 180 cm, niin tämä on tekninen maanalainen syvyysasteesta riippumatta. Korkeammissa ylärajoissa ne voidaan luokitella asuinalueiksi.

Kuntosali kellarissa

Pienillä tontilla kellarikerrokset / kellarit mahdollistavat ylimääräisten, välttämättömien tilojen luomisen lisäämättä talon koko rakennusaluetta.

Kellarijärjestely

Kun on käsitelty määritelmä siitä, mitä se on - kellari, kannattaa selventää sen piirteitä. Tämä helpottaa uusien tehtävien tilaa (älä pidä tyhjänä sitä varten). Sopeutumiskustannukset ja siihen liittyvä tarvittavien töiden määrä riippuvat pitkälti rakennuksen rakenteellisten osien teknisestä kunnosta sekä uusista toiminnoista, jotka suunnitellaan sijoitettavaksi kellariin / kellariin.

Vähimmäisohjelma

Kellarissa tai pohjakerroksessa on helpointa käyttää huonetta, jotka eivät tarjoa ihmisten pysyvää oleskelua, ts. Voi olla solarium, sauna, kuntosali, työpaja, autotalli ja niin edelleen. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia monista tiukoista suosituksista huoneiden koosta, niiden ylimääräisestä päivänvalosta, lämmityksestä, ulkoseinien lämmöneristyksestä ja vastaavista.

Säännön mukaan henkilöt voivat oleskella jopa 4 tuntia päivässä väliaikaiseen oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa.

Suurin ohjelma

Tämä järjestely kellarissa makuuhuoneen alle, lepohuone ja tutkimus. Sitten sovelletaan samoja sääntöjä kuin asunnon rakentamisessa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tilojen korkeuden on oltava vähintään 250 cm, käytävien leveys on vähintään 120 cm, portaiden portaiden korkeus on enintään 19 cm ja niiden leveys on vähintään 25 cm, päivänvalon läsnäolo ja niin edelleen. Normaalissa kellarissa kaikkien näiden vaatimusten täyttäminen on myös mahdollista, mutta rakennuksen joidenkin rakenteellisten osien uudelleenkäsittely / muuttaminen ja korkeat rahoituskustannukset saattavat olla tarpeen.

Mitä ongelmia on ratkaistava?

Useilla tekijöillä on ratkaiseva vaikutus kellarin tai kellarin järjestelyn kustannuksiin ja monimutkaisuuteen.

Suuri kosteus

Kellarissa oleva kosteus on hyvin yleinen ilmiö, mutta sinun ei pitäisi pelätä sitä, sinun tarvitsee vain poistaa kosteuden tunkeutumismahdollisuus rakennuksen alusta alkaen. Pääsääntöisesti tämä voidaan saavuttaa tekemällä korkealaatuista vedenpitävyyttä, mukaan lukien lattian vedeneristys.

Paljon huonompi tilanne, kun myöhemmin seinät näyttävät muotteja tai sientä. Tämä osoittaa tilojen riittävän ilmanvaihdon puute sekä ulkopuolisten seinien löysä tai vahingoittunut vedenpitävyys ja niiden riittämätön lämmöneristys. Puutteiden poistamiseksi tarvittavan työn määrä ja kustannukset ovat melko suuret.

Lämmitin ja vedenpitävä kellari

Pohjaveden taso ja maaperä, jolla rakennusta rakennetaan, liittyvät läheisesti myös kellarikerrosten seinien ja lattioiden kosteuteen. Kun kellarikerroksessa ja kellarikerroksessa esiintyy hiekkaisia ​​ja pohjavettä, ne ovat yleensä kuivia. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa vakava nykyaikaistamistyö (esimerkiksi kellarin kellarin järjestely) ei todennäköisesti ole liian hankalaa ja kallista. Erityisesti kun päärakennustyöt tehdään kesällä.

Tilanne on paljon pahempi, kun paikan päällä on läpäisemättömiä maaperää (savesta) - tässä tapauksessa, vaikka pohjaveden alhainen taso, kellarit voivat olla hyvin märkiä. Syy tähän on vesi, joka imeytyy maaperän läpi ja kerää lähellä kellariviä (entisen kuopan alueella). Tällaisissa tapauksissa on tarpeen tyhjentää, ja tämä tietysti vaikuttaa arvon nostamiseen.

Mikä pätee, kun pohjavesi on rakennuksen perustan yläpuolella. Tällöin sekä kellarin että kellarin järjestely (erityisesti) liittyy useisiin vaikeuksiin. Talossa pitäisi olla tiukka vedenpitävä korkealaatuinen, ja se voi vaatia erillistä työtä viemäröintialueella.

Vedenpitävässä laitteessa kellari kiinnostaa ja kohtuudella kuvataan videossa:

Se on myös vaikea tilanne, kun kellarikerroksen seinät ovat kuivia ja murentuvat kosketettaessa. Tämä tarkoittaa, että ne voivat tuhoutua kosteudelta ja pakkaselta, että niiden vahvuus on paljon pienempi kuin suunniteltu. Ja sitten eristystyölle lisätään rakennuksen tukirakenteen vahvistamiseen liittyvää toimintaa, mikä on erittäin vaikeaa ja kallista.

valaistus

Päivänvalon saatavuus on toinen ero kellarikerrokseen ja kellariin. Se on erityisen tärkeää olohuoneissa. On pidettävä mielessä, että ikkunoiden pinta-alan on oltava vähintään 1/8 lattian pinnasta ja huoneissa, jotka eivät ole tarkoitettu pysyvään oleskeluun, vähintään 1/12. Tämä on tavallisesti paljon enemmän kuin tavalliset pienet kellariikkunat.

Ne on suunniteltu parantamaan ilmanvaihtoa enemmän kuin tilojen valaisemiseksi. Aukkojen leveys on erittäin tärkeä. Ikkunan tulee olla vähintään 90 cm (mieluummin 120 cm), jolloin valaistustilanne on varsin suotuisa.

Olohuone kellarissa

korkeus

Kellarin korkeus - tämä tekijä on erittäin tärkeä määritettäessä, kuinka järjestää ylimääräinen tila. Useimmissa projekteissa se on noin 220 cm, mikä mahdollistaa tilojen tilapäiseen oleskeluun suunniteltujen tilojen suunnittelun. Monille sijoittajille tämä rajoitus ei kuitenkaan ole este. Kellarin seinien nostaminen 30 cm: n ajaksi voi saada kellarihuoneita, jotka on mukautettu asuinkiinteistöihin. Korkeus riittää laitteeseen kellarissa, jossa on useita oleskelutiloja tai makuuhuoneita, eli elintilan lisäämistä.

Lämmitä kellarissa

Lisähuoneiden lämmitys ei ole ongelma, jos alun perin tarjotaan sopiva lämmitysjärjestelmä (joka yleensä tapahtuu rakennuksen rakentamisen aikana). Jos tätä ei kuitenkaan säädetä, on pidettävä mielessä, että 5-8 ° C: n lämpötila riittää varastoissa, 12-16 ° C tilapäisessä asumisessa ja 18-22 ° C asuntoissa.

Tietenkin huoneiden lyhytaikainen lämmitys esimerkiksi kannettavien sähkölämmittimien avulla on hyväksyttävää ja kustannustehokasta, mutta jatkuvan lämmityksen lisäämiseksi tarvittavat varaukset lämmitysjärjestelmään tai erillinen lämmityslaitteisto ovat tarpeen.

saniteettitekniikka

Kellarissa tiloissa käytetään usein putkistoja ja sanitaatioita. Kylpyhuoneen, wc: n tai keittiön järjestäminen on yhteydessä vesihuoltoon ja jäteveden käsittelyyn. Kuitenkin, jos vesijohtoveden syöttäminen kellariin ja kellariin suurimmaksi osaksi ei ole mitään ongelmia, sitten kellarikerroksessa olevan lisäosan osa voi aiheuttaa ongelmia. Sillä, kuten tiedetään, nesteet eivät virrata vuorille ja syvillä kellareissa, on melkein varmaa, että tarvitaan asianmukaisen pumpun asennus, mikä lisää koko järjestelmän kustannuksia.

sähkö

Laitteen sähköjärjestelmä - useimmiten ei ole liian monimutkaista ja kallista. Useiden muiden hehkulamppujen ja koskettimien asentaminen lähes kaikki voivat käsitellä. Jopa sähkön lattialämmityksen mahdollistaessa. On vain tarpeen tarkistaa, onko verkon kapasiteetti riittävä energiankulutukseen.

Usein usein sattuu, että ylimääräisten sähkölaitteiden määrä (uunit, uunit, ilmastointilaitteet, pakastimet, tietokoneet, lämmittimet jne.) Ovat niin suuria, että koko järjestelmä on tarpeen korvata. On parempi ottaa tämä huomioon ennen rakentamisen aloittamista.

ilmanvaihto

Kellarissa olevien huoneiden asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä. Pohjakerros ei ole poikkeus. Muussa tapauksessa sieni voi muodostua seiniin lyhyeksi ajaksi korkean kosteuden vuoksi, joten on toivottavaa varmistaa raitisilman virtaus ja poistoilman poisto. On kuitenkin pidettävä mielessä, että ikkunoissa ei ole tarpeeksi ikkunoita, vaan on tarpeen, että koko talon yhteiset tyhjennyskanavat menevät kellarihuoneeseen. Parhaat, mutta myös kalleimmat ratkaisut sisältävät tietenkin mekaaniset ilmanvaihtojärjestelmät. Monissa tapauksissa voit kuitenkin ilman niitä. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä kokeneen hengityslaitteen.

Kaikki edellä mainitut kohdat ratkaistaan ​​parhaiten suunnitteluvaiheessa ja rakennuksen alussa, minkä jälkeen sinun ei tarvitse turvautua kalliisiin korjauksiin. Kellarin toteutettavuuden osalta kellari ja kellari ovat hyvä tapa lisätä käyttökelpoista tai elävää tilaa, ja se on järkevää jopa erittäin tilavissa talossa.

Mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?

Edellä mainittuihin voidaan lisätä vain seuraavat.

Yksi kellarikerroksen tärkeimmistä eroista kellarista on se ikkunoiden läsnäolo. Samalla on syytä huomata, että koska kellari on haudattu maahan, korkeus, joka vastaa puolta rakennuksen tiloista, näiden ikkunoiden koko on yleensä kaksi kertaa pienempi kuin muiden kerrosten ikkunat. Kaupungissamme kellarissa on pääasiassa urheiluseuroja ja tanssiklubeja.

Kellari on talonrakennuksen maanalaista osaa. Koska tämän huoneen keskimääräinen päivittäinen ja keskimääräinen vuotuinen lämpötila on suunnilleen sama, yleensä noin 6-8 ° C, vihannekset ja hedelmät säilytetään luotettavasti pitkään kellarissa.

Vain muutamia merkittäviä (kardinaalisia) eroja.

Kellari voidaan varustaa vain liuskajohdotuksen yhteydessä.

Padwal on osa kellarista ja se on täysin maanalaista rakennusta (maan alla).

Kellarikerros voidaan varustaa kantopohjalla ja pohjakerroksen pääsääntöisesti vain pieni osa sijaitsee syvennyksellä.

Voit lisätä luonnollisen valaistuksen läsnäollessa kellariin ja sen puute kellarissa.

Kaikki muu ei ole niin ilmeinen, koska kellarissa ja vielä enemmän kellarissa voidaan tehdä sekä asumis- tai apuhuoneita.

Toisin sanoen kellari ei välttämättä ole raakas pimeä huone, jossa tietoliikenneyhteydet asetetaan ja varastot varastoidaan varastointiin, kellari voidaan muuntaa urheilutiloiksi tai biljardihuoneeksi jne.

Yksi merkittävä ero on kellarin ja kellarin syvyys, kellari on maanpinnan alapuolella (pääosa) ja kellari on enintään puolet.

Ja muuten, kellari katsotaan myös rakennuksen kerrokseksi,

Ei ole mitään tarvetta keksiä mitään, riittää lukemaan sääntelyasiakirja, joka selvästi erottaa käsitteet "kellari" ja "pohjakerros"

Näitä asiakirjoja kutsutaan nimellä SNiP 31-02-2001 "Yhden perheen asuinrakennukset" ja SNiP 2.08.01-89 * "Asuinrakennukset"

Kellari eroaa kellarikerroksesta maanpinnan yläpuolella ja tämän seurauksena tapauksesta riippuen.

Jos huoneen hyödyllisen korkeuden alaosa ja enemmän, se on maanpinnan alapuolella, niin tämä on eniten mitä voit syödä.

No, jos suurin osa huoneesta on maanpinnan yläpuolella, tämä on oletus, että se toimii täysin kellarikerroksena.

Juuri tästä on kyse näiden kahden näennäisesti samanlaisen huoneen toiminnasta.

Pohjakerros mahdollistaa enemmän tai vähemmän täynnä ikkunoita, jopa taskuilla auringonvalolle. Tämä määrää mahdollisuuden järjestää asuin- ja toimistotiloja tällaiseen huoneeseen.

Kellaria ei voida täysin valaista ja siksi sen tilavuuksia käytetään pääasiassa varastotiloihin, varastotiloihin, vesihuoltoon, lämmöntuotantoon ja viemäröintiin.

Etäisyys kellarista kellarista vain maanpinnan korkeudella!

Siinä on ikkuna ja se, ja toisessa huoneessa, sekä erillinen kurssi, nimitys ja niin edelleen.

Erikoisesti maalasin sen niin, että se näyttää, miten talossa sekä kellari että kellarikerros voivat välittömästi tyhjentää.

Punainen viiva on maatasoa.

Vihreä huone jakaa punaisen viivan niin, että se on korkeampi kuin se on korkeampi kuin alle, sanotaan tämän huoneen kokonaiskorkeuden olevan 2,5 metriä. Maataso 1,5 metriä maanpinnasta - 1,0 metriä.

Tällaista huonetta kutsutaan - pohjakerrokseksi.

Nyt sininen huone. Visuaalisesti näet, että alla on korkeus maanpinnalle enemmän, ylhäältä sanotaan, että koko huone on 3,5 metriä, ylhäältä 1,5 metriä ja pohjasta 2,0 metriä.

Tämä huone on jo kutsuttu - kellari.

eli maataso jakaa huoneen kahteen osaan ja ilmaisee minkälaisen esineen se on.

Teoriassa tämä rivi voi jakaa korkeuden puoliin, sitten se voidaan osoittaa tämän ja toisen nimen mukaan.

Pohjakerroksessa on usein asuinkerros, eli lattia, jossa järjestöt, yritykset, laitokset, varastot ja niin edelleen sijaitsevat. Sisäänkäynti kellarille, tyypillisten rakennusten ja korkeiden rakennusten osalta, tehdään yleensä ulkopuolelta, vastakkaisella puolella talon sisäänkäynnin sisäänkäynti. Pohjakerros on aina hieman kostea ja pimeä, koska se on yleensä osittain maanpinnan alapuolella. Sen ikkunat on yleensä lisäksi aidattu ja suojattu sekä sademäärästä että mekaanisista vaikutuksista.

Mitä kellarista, se on yksinomaan huone, jossa on putkia, kattilahuoneita, kattiloita, jätevesiä, käsiteltyjä kerroksia hiekan ja maaperän muodossa ja niin edelleen. Kellarissa ei voi olla lämpöä ja vesihöyryä, sekä kellarissa voi olla ulkoisia pieniä teräsovia ja tuuletusikkunoita, joissa on grillit. Toisin sanoen pääsy tällaiseen kellariin kadulta on yleensä vapaa sekä hyönteisille että tietyille eläinlajeille, mikä tietysti riippuu kellarikerroksen kunnosta kokonaisuutena. Tietenkin kellarit usein yksityistetään ja jalostetaan, mutta tämä on erillinen tapaus.

Etäisyys ja samankaltaisuus kellarista ja kellarista

Tällä hetkellä kehittäjä haluaa rakentaa mukavimpia taloja, jotka tarjoavat kellarin tai pohjakerroksen. Usein näistä käsitteistä on sekaannus, koska tuleva talon omistaja ei ymmärrä eroa esineiden välillä.

Järjestelmän laite kellarissa kotona.

Ero esineiden nimeämisessä

Ei ole yllättävää, että tällainen sekaannus syntyy. Kellari ja kellari suunnitellaan yhtä lailla laajentamaan rakennuksen tilaa. Molemmissa tiloissa käytetään tiloja, jotka tallentavat ei-toivottuja tuotteita, puutarhatyökaluja ja talviin korjatut tuotteet. He järjestävät biljardipöytiä ja järjestävät altaat. Samalla voit käyttää niitä asuntona, jos tuovat lämmityksen ja suorittavat täydellisen korjauksen.

Jopa niiden rakenteessa laite ei käytännössä ole eroa. Esineiden lattia ja seinät toimivat asuinrakennuksen perustana.

Ainoa merkittävä ero on se, että toisin kuin kellari, kellari sijaitsee kokonaan maanpinnan alapuolella.

Kellarikerros on puolet koholla maanpinnan yläpuolella.

Monet omistajat haluavat lattiaa valmiina, esimerkiksi koristekivi, se tekee miellyttävän vaikutelman. Pohjakerros, jopa kaikkein hyvin hoidettu, on piilotettu maan alle ja ei tee ulkoista vaikutelmaa. Kuitenkin, kuinka perusteltua perustan rakentaminen on?

Onko sen arvoista rakentaa jalusta?

Kaavion kellari ja kellari.

Socle on huone, jonka lattiataso on maamerkin alapuolella korkeintaan puolet huoneiden korkeudesta. Lisäksi kellarin päällekkäisyyden yläosa sijaitsee enintään 2 metriä maanpinnan keskimääräisen suunnittelutason yläpuolella. Asennettaessa esinettä yksittäisten kotelorakenteiden osalta lattia, jonka katto on yli 2 metriä maanpinnan yläpuolella, sisältyy kokonaislukumäärän määrittelyyn. Nykyisten standardien mukaan on mahdollista rakentaa toinen korkealuokkainen kerros sen yläpuolelle sekä ullakko. Siksi korkin rakentaminen menettää merkityksensä. On paljon helpompaa rakentaa toinen maanpäällinen kerros.

Jos katto on alle sallitun hinnan, talossa voi olla kellari, 2 kerrosta maanpinnan yläpuolella ja ullakko. Vaikka jos taloudelliset mahdollisuudet antavat mahdollisuuden päästä iskeytyä tällaiseen projektiin, on helpompi toteuttaa mökki suuremmalla pohjalla, jossa ei ole kellarissa eikä kellarissa.

Alustan rakentaminen on perusteltua vain silloin, kun rakennus sijaitsee jyrkässä rinteessä. Tällöin lattia on osittain haudattu maahan ja se on täysin tuulettu ja se pysyy lämpimänä ja kuivana. Voit varustaa kellarin rakennettaessa hiekka- tai kivikkoa, jossa on luonnollinen vedenpoisto ja pohjaveden syvä sijainti.

Huolimatta näennäisestä perusteettomasta pohjakerroksesta omistajat yhä suosivat sitä kellarihuoneeseen. Talon rakentaminen voi olla sellainen, että satunnainen henkilö ei ymmärrä, kellari on varustettu tässä rakennuksessa tai kellarissa. Maatilan omistajalle erot ovat kuitenkin hyvin merkittäviä. On esimerkiksi kiellettyä sijoittaa kaasukattilahuone kellarikerrokseen. Lainsäädäntö ei kuitenkaan estä kaasukattilan sijoittamista kellariin. On erittäin kätevää varustaa pieni pesula, keittiö, ruokakomero tällaisessa huoneessa.

Järjestelmä kellarista, joka on rakennettu gazoblokovista.

Usein perusta toimii autotallina. Vaikka lukuisten tutkimusten tulosten mukaan tällainen huoneen käyttö ei ole toivottavaa, koska se huonontaa ympäristötilannetta edellä olevissa kerroksissa. Mutta rinteessä rakennettu kellari, voit järjestää ruokasali, elokuvateatteri, uima-allas ja jopa talvipuutarha. Oikealla lämmityksellä tällainen lattia ei ole käytännössä erilainen kuin asuinrakennus.

Korkin avulla voit merkittävästi monipuolistaa rakennuksen suunnittelua. Jos teet lattiaosan suuremman kuin talon pohja, kattoa käytetään terassien rakentamiseen tai koko rakennuksen ympäröivään parvekkeeseen. Pienemmällä kellarialueella voit alun perin voittaa epästandardin ratkaisun ja tehdä kotisi kohteeksi naapureiden jatkuvaa huomiota.

Samankaltaisuudet ja erot esineiden rakentamisessa

Monin tavoin esineiden rakentaminen tapahtuu samalla tavoin. Ensinnäkin on tutkittava maaperä ja tunnistettava syvyys, johon pohjavesi sijaitsee. Väärä päätös on väärässä maaperässä, jossa on matala pohjavesi. Joko se on aina kostea, tai sinun on investoitava lisää varoja luotettavaa vedenpitävyyttä varten.

Maanalaisen rakenteen rakentamisen aikana on otettava huomioon neljä tekijää:

 • vedenpitäväksi;
 • eristys;
 • ilmanvaihtojärjestelmä;
 • lämmitys.

Rakentamisprosessi on varsin työläs, mikä pätee yhtä hyvin kuin kellariin ja kellariin. Rakentaminen muistuttaa perustusnauhan rakentamista. Pohjakerroksen ja kellarikerroksen syventäminen on hyväksyttävää pohjaveden tasolle. Kummassakin tapauksessa pohja on monoliittinen laatta, joka asetetaan hiekkaa ja soraa varten.

Kellarissa on tarpeen täyttää 10-25 cm paksulla betonipannu, mutta ennen kaatamista on vedettävä polyeteenistä, kalvosta tai muusta materiaalista valmistettu vesitiiviys. Erityistä huomiota kiinnitetään sellaisen ilmanvaihtojärjestelmän luomiseen, joka estää lauhteen kertymisen maanalaiseen huoneeseen. Seinät ja lattia kellarissa kyllästetään erikoisratkaisuilla, jotka estävät kosteuden laskeutumisen.

Kellarin seinien korkeuden tulisi olla vähintään 2,5 m. Seinien rakentamisessa käytetään samoja materiaaleja kuin kellarin huoneiston rakentamisessa. Lattiaa järjestettäessä tehdään 15-25 cm paksuinen betonipinta ja sen yläpuolelle asetetaan vedenpitävä kerros. Lattian ympärillä sinun on tehtävä asfalttia tai betonia, jonka rinteessä on maahan. Tätä liuosta käytetään estämään veden pääsy huoneeseen sateiden tai sulavan lumen aikana.

Mikä rakenne valita?

Kun päätät valita kellarista tai kellarista, on otettava huomioon esineiden samankaltaisuudet ja erot. Samankaltaisuus on seuraavilla tekijöillä:

 • lattian laite, joka on alhaisempi kuin ensimmäisen nostotason pohjan taso;
 • mahdollisuus käyttää kotitarkoituksiin;
 • veden ja viemäritilojen sijoittaminen, lämmityslaitteet;
 • lattian ja seinien vedenpitävyyden tarve veden pääsyn estämiseksi;
 • käytä samoja rakennusmateriaaleja.

Ero kellarissa ja kellarista määräytyy seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 • pohja ei ole osa säätiötä;
 • kellari on täysin maanalainen;
 • socle voidaan asentaa sekä nauhalle että laatoitettuun pohjaan;
 • kellari voidaan sijoittaa vain tietyn rakennuksen osan alle;
 • kellari - erinomainen suoja kosteuden tunkeutumista vastaan ​​asuintiloihin;
 • kellarin korkeus 1-2 metriä, kellarin korkeus on vähintään 2,5 metriä;
 • kellari on paljon korkeampi kuin pohjaveden taso, mutta se voi kulkea saostumisen;
 • kellari voidaan muuntaa olohuoneeksi.

Valinta tehdään henkilökohtaisten mieltymysten perusteella ja jonkin tietyntyyppisen lisätilauksen tarpeelle.

Kellari ja kellari: ero ja rakentavat ratkaisut

Kellari ja kellari: erot

Mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä? Tämä kysymys kiinnostaa niitä lukijoita, jotka aikovat rakentaa talon omin käsin. Ymmärtää rakennuksen terminologian, ohjekirjan ja videon vaikeudet.

Kerromme paitsi rakentavista eroista kellarikerrokseen ja kellariin, mutta myös vastaamme moniin muihin rakentamiseen ja sisustukseen liittyviin kysymyksiin.

Mikä on perusta

Socle kutsutaan välirakenteeksi, joka yhdistää kantavien seinien pohjaan. Sen päätehtävänä on suojata rakennusta kosteuden tunkeutumiselta, mukaan lukien perustilakenteiden kapillaarinen imu.

Rakennuksessa kellarista kutsutaan pohjaseinä:

 • Kun se on pystytetty, sijoitetaan kolminkertainen vaakasuora kosteusesteri: pohjakerroksen pohjan, teipin ja kellarin seinän väliin sekä kellarikerroksen ja ensimmäisen kerroksen seinän väliin. Jos teatterin kellarissa ei ole pohjaa, niin kosteus nousee helposti seinien kapillaareihin toisen kerroksen korkeuteen.

Betonin pohja tiilipohjaan

 • Tästä syystä pohjaseinien tulee aina olla maanpinnan yläpuolella: se on vähintään 15 cm ja korkeintaan 2,5 m. Tämä perusseinämien näkyvä osa on nimeltään socle - kuvassa ylhäältä voidaan selvästi nähdä, koska seinän pintaosa on tehty tiili. Mikä ero on kellarin kellarista?

Jos perusseinämät ovat korkeintaan 2 m, ja ne on upotettu vähintään puoleen korkeudesta muodostaen vapaan tilan, niin tämä on jo kellari.

 • Kellari on huone, joka sijaitsee perusseinien sisäpuolella. Joten kellari voidaan pitää kellarina, mutta kellarikerroksessa - ei aina.
  Loppujen lopuksi sitä voidaan syventää hyvin vähän tai lainkaan. Kellarikerroksen laitteiden tällaiset muunnelmat ovat edullisempia lähekkäin sijaitsevan pohjaveden olosuhteissa samoin kuin maaperän syväjäätymisalueilla.
  Sitä ei voida kutsua kellariksi, vaikka sen seinät ovat yhtä metriä syvältä.

Etäisyys kellarista kellarista: rakennus, jossa maapohja

 • Ja toinen, välttämätön ero kellarikerroksesta kellarista: kellari on maanalainen huone, joka voidaan varustaa vain nauhamaisella pohjalla. Jalusta on vain seinä, joka voidaan järjestää rakennukseen, jolla on kaikenlaisia ​​säätöjä: paalu, pylväs, piste. Etäisyys kellarikerroksen ja kellarikerroksen välillä on itse asiassa tarpeellista vähintään 2,5 m: n varustamiseen.
 • Joissakin alustyypeissä socle ei ole lainkaan lainkaan, esimerkiksi pino. Tyypillisesti paalunpäät nousevat maanpinnan yläpuolelle, vähintään 20 cm, ja ne tuetaan grilliin, joka puolestaan ​​toimii talon seinien tukena.
  Sulkemalla tämä etäisyys järjestä väärennetty tukilevy, peittää paaluilla sivuraide, aseta tiiliä vastaavia välejä tai asenna polipropyleenipaneeleja kiven alla.

Talossa kasa perusta

 • Jos paalut ulkonevat maanpinnan yläpuolelle riittävän etäisyydelle, kuten esimerkiksi yllä olevassa kuviossa, leikkautuvat ovet, niiden väliin asennetaan muotti, ja kaadetaan matala nauha. Sen päälle voit rakentaa pohjakerroksen seinät ja varustaa pohjakerroksen.

Tässä tapauksessa pohjan seinät eivät kanna mitään kuormaa, paitsi omasta painostaan, mutta suorittavat vain sulkeutuvat ja koristeelliset toiminnot. Kellarin seinät ovat aina mukana, ja lisäksi ne voivat itse olla rakennusperusta.

Selosimme yksityiskohtaisesti, mikä on ero kellarin ja kellarin välillä. Seuraava keskustelu keskittyy niiden suunnitteluominaisuuksiin.

Sokeiden tyypit

Jos katsomme kellarista rakennuksen tukirakennetta, eikä edellä kuvattua koriste-seinää, voimme erottaa kolme vaihtoehtoa. Ensimmäinen tyyppi on seinäpinnan ulkopuolelta ulkoneva jalusta.

Kuka ei ole kuullut sanaa "cram"? Tämä on hänestä!

 • Tällainen rakentaminen näet tänään, paitsi vanhassa rakennuksessa. Syy epäsuhtaisuutena on se, että kellarista ulkoneva osa on kaikkein alttiimpia saostumisen vaikutuksille ja sen suojelemiseksi tarvitaan erityinen vedenpoistolaite. Suunnittelijat suosivat useammin putoavaa jalusta.
 • Tämän mallin avulla talon seinän ja kellarin risteys on suojattu reunalla. Tällainen soclen julkisivu ei näytä kovin harmonisilta, mutta se on helppo korjata. Tasoja voidaan tasoittaa tasoittamalla alusta pohjaan kiinnitettävällä materiaalilla.

Ero poistuu levyn elementtien paksuuden ja niiden välisen eristyksen vuoksi. Kellari voidaan alun perin suunnitella samassa tasossa talon seinämien kanssa, ja tämä on kolmas vaihtoehto, vaikkei se ole suosituin.

Säätiön seinät

Nykyisten rakennustandardien mukaan kellari- tai kellari-seinät voidaan asentaa vain monoliittisista betonista, raudattamattomista betonilohkareista, keraamisista tiilistä ja raunioista (ks. GOST: kellari ja ontot kellarilohkot).

 • Ensimmäinen vaihtoehto on kestävin ja kestää suurimman rasituksen puristusta ja leikkausta vastaan. Monoliittisen perustuksen rakentamisen prosessi sisältää rakennuksen akselien hajonnan; maaperän kaivaus; muottiyksikkö; vahvistuskotelon kokoaminen ja asennus; betonin kaataminen.
 • Muotti voidaan asentaa reunapaneelista, valmiiksi koottujen kilpien tai aluekomponenttien avulla. Vaikka rakennustöissä käytetään käytännössä kiinteää muottirakennetta, joka on koottu litteistä paneeleista tai irtotavaralohkoista.
  Yksityisessä rakentamispaneelissa käytännöllisesti katsoen ei käytetä, mutta lohkot - melko usein. Nämä ovat yhtenäisiä rei'itettyjä lohkoja - jos lyhyesti: UDB.

Esivalmistettu monoliittinen perustus kiinteään muottiin

 • Pysyvän muottien käytön ydin on se, että se on osa rakennetta, ja aivan kuten betoni, joka kaadetaan sen sisäiseen tilaan, kuljettaa kuormia rakennuksen painosta.
  Säätiön hinta nousee hieman, mutta sen vahvuus kasvaa myös suhteellisesti. Lisäksi työvoimakustannuksia alennetaan, mikä nopeuttaa rakentamisen vauhtia.
 • Yleensä on olemassa sellaisia ​​olosuhteita, joissa säätiötä ei ole mahdollista purkaa. Loppujen lopuksi säätiö voi olla porrastettu tai muu rakenne, kaatunut kapeaan kaivantoon.
  Rakenteen vahvistaminen muottiin tehdään tavallisesti ristikkona tai tilakehyksenä. Lisäksi alempi vaakasuora verkko asetetaan ennen muottikokoonpanoa.
 • Kehyselementit on yhdistetty toisiinsa hitsaamalla, neulottua teräslangaa. Tämä osa säätiön rakentamista on aikaa vievää. Jos pohja on korkea, muottiosan alaosa asennetaan ensin, tasoitetaan ja sitten yläosa asennetaan.
 • On sanottava, että pohjan pohja sekä kellari seinät voidaan koota betonielementistä. Tätä varten on pohjalevyjä (tyynyjä) ja lohkot FBS ja FBP (ontto).
  Tämä perusta on menossa nopeasti ja halvemmaksi, mutta tällainen leikkausvoima, kuten monoliittinen rakenne, hän ei tietenkään voi ylpeillä.
 • Suunnittelu voidaan yhdistää: betoniseinä pystytetään syvyyteen tunkeutumisen maahan ja näkyvä (socle) osa on säädetty tiilestä. Etulintaan voidaan käyttää tiiliä, mikä estää kellarin viimeistelyn.
 • Betonityöt kentällä - ja tämä pätee paitsi täyttääkseen pohjat, myös pohjan perustukset, on tehtävä huolellisesti valmistetulla pohjalla.
  Se puhdistetaan häiriöttömäksi maaperän kerrokseksi: hedelmällinen maakerros, orgaaniset ja irtonaiset kerrokset poistetaan, hionta- ja sora-seos täytetään ja tiivistetään. Raskasbetonin kaatamista ei käytetä alhaisempaan kuin luokka B-15.
 • Pohjan lujuuden varmistamiseksi betonitointi suoritetaan jatkuvasti, välittömästi koko seinän pituudelta, 20-40 cm paksuisina kerroksina. Tällainen lähestymistapa mahdollistaa saumojen muodostumisen.
  Jokainen kerros on tiivistettävä huolella värähtelijällä ja odottamatta sen asettamista, kaada seuraava. Pääsääntöisesti nauhat perustuvat betoniin kahdessa tai kolmessa vaiheessa, kaikki riippuu niiden koosta ja kokoonpanosta.

Betoni tiivistys värähtelijällä

 • Kovettavia kiihdyttimiä lisätään tavallisesti betoniin, kun kaivataan perustuksia. Rakenteen kuumentaminen auttaa myös nopeuttamaan prosessia. Jos päätät rakentaa talon itse, lue tämän aiheen materiaalit - tämä auttaa vähentämään säätiön rakentamiseen tarvittavaa aikaa.
  Haluttaessa kellarikerroksen monoliittiset seinät voidaan asentaa paitsi syvennetyssä osassa myös maanpinnasta ensimmäisessä kerroksessa olevaan lattiaan.
 • Korkin korkeus maadoitusosassa voi olla alle 20 cm, enemmän - kiitos. Mitä korkeampi alusta, sitä parempi talo on suojattu kosteudelta.
  Alueilla, joilla talvella on suuria lumikelloja, on yksinkertaisesti välttämätöntä tehdä korkea pohja, sillä keväällä keväällä tapahtuva voimakas lumi voi aiheuttaa suuria ongelmia yksityisten talojen asukkaille. Lumen eteläosissa ei ole koskaan koskaan tapahtunut, joten miksi maksaa enemmän?
 • Monoliittinen säätiö ei ole halpa, joten monet ihmiset haluavat käyttää tiiliä tätä tarkoitusta varten, eikä vain maanalaiseen osaan vaan myös upotettuun osaan. Pidä mielessä, että tiiliseinän sekä betonin tulee olla leveämpi alareunassa (lue Basement Walls: asennuksesta viimeistelyyn).
  Voit tehdä sen tällä tavalla: myös muotti on asennettu seinän pohjaan, tiilistä, jossa on tyhjät aukot.

Tiilen perustuksen rakentaminen

 • Jokainen rivi on täytetty sementtilaastilla, joka täyttää aukot ja muodostaa melkein monoliittisen alustatyynyn. Liuosta ei käytetä alle M-100: n, pehmittimen pakollinen lisäys. Samalla tavalla säätiö on säädetty raunioista. Tässä tapauksessa tarvitaan muottipinta, jotta liuos ei pääse ulos.
 • Alapaksen korkeus ei yleensä ole yli 50 cm, seinämän paksuus pienenee, ja sen rakenteen toinen menetelmä voidaan käyttää. Se käyttää sekä kiinteitä että onttoja tiiliä, mutta se on sijoitettu kahteen rinnakkaiseen seinämään, joissa on poikittainen ligaatio tyhjien kanavien muodostamiseksi.
 • Muuraus sisällä oleva vapaa tila on täytetty rakeistetulla eristyksellä ja täytetty sitten sementtilaastilla. Tulos ei ole vain kestävä, vaan myös erittäin lämmin kellari seinät.
  Niiden korkeuden tulisi olla tiilen korkeuden monipiste sekä vaakasuorien nivelien paksuus. Kellariseinän asentamisen tekniikka ei eroa talon seinien asentamisesta. Se myös, joka neljään tai viiteen riviin, järjestää vahvistushihnat.

Basement seinät muuraus

 • Ilman tuuletusaukkojen tulee olla sekä betonissa että kellariseinissä. Nämä ovat teknisiä aukkoja, jotka mahdollistavat luonnollisen ilmanvaihdon.
  Monoliittisella betonisoinnilla putken osa voidaan sijoittaa muottiin; tiilimuodossa, tee lovi puoliksi tiilen; betonilohkoissa, joissa ei ole sisäistä lujitusta, reikä voidaan porata pois timanttikruunuilla.
 • Älä unohda, että pohja on elementti julkisivuun, ja sen on täytettävä tietyt esteettiset vaatimukset. Kun muotti on irrotettu tai muuraustyö on suoritettu, se osa seinistä, joka joutuu kosketuksiin maan kanssa, on käsiteltävä hydrofobisella kyllästyksellä ja se on kipsattu laastilla sementtikantaan.

Base, kuten pääkoriste elementti julkisivun

 • Sitten kipsiin lisätään kipsiä bitumimateriaalilla ja liottamalla valssatun vedeneristysmateriaalin. Korkin yläpuolella oleva osa on tavallisesti viimeistelyn alainen, ja siinä on paljon vaihtoehtoja.

Useimmiten seinän paneelien tai keraamisten laattojen asennus runkoon, jonka soluissa eristys on asetettu. Monet haluavat käyttää koristekiviä kellarissa.

Kauniisti viimeistelty kellari antaa julkisivulle kunnioitettavan ulkoasun, luo täydellisyyden tunteen ja tietenkin suojaa kellarista ja pohjakerroksesta kosteutta ja kylmää.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Yksityisessä omistuksessa rakentaminen tapahtuu useimmiten ilman hanketta. Tämän kanssa.

Maapallon jäädytysaste (UHF), joka näkyy alla olevassa taulukossa #.

Ostaminen tontti, joka ei vain rakentaa,.

Kuinka rakentaa kesäkeittiö kellarilla, ja tarvitsetko sitä siellä ollenkaan? Mukaan meidän m.

Kommentit

Kellari on aina maanpinnan yläpuolella, ainakin osittain, mutta kellarin on aina oltava maanpinnan alapuolella. Kellariseinät voivat olla pohjaseinät tai itsenäiset seinät, jotka on sijoitettu vain kellariin.

Ero kellarin ja kellarin välillä

Lähes jokaisessa asuin- tai hallintorakennuksessa on maanalaiset tilat. Jotkut niistä ovat vesijohto, lämmitys, viemärijärjestelmä. Toiset muuttuvat lisähuoneiksi, kauppoiksi, kellareiksi, laajentamalla merkittävästi talon hyödyllistä aluetta. Puhumme kellareista ja kellarikerroksista, niiden välistä eroa ei ymmärretä kaikki. Sillä välin se on varsin huomattava. Tarkastelkaamme tarkemmin, miten kellari eroaa kellarikerroksesta.

määritellä

Kellari - maanalainen osa rakennusta, joka palvelee viestinnän, varusteiden ja muiden kotitalouksien tarpeiden huomioon ottamista. Maaperän lämpöeristysominaisuuksien ja luonnonvalon puutteen takia se on ominaista vakaat päivittäiset ja vuotuiset lämpötilat. Termi itse ilmestyi kauan sitten. Se on peräisin suojarakennuksen alla olevissa linnoissa sijaitsevien tiloista. 1900-luvun lopulla asuntorakennusten määrä kellarineen alkoi laskea merkittävästi. Harjoitustyön järjestäminen ilmatilanteissa on aiemmin tullut, ja keskuslämmitys on tullut tuntumaan. Lisäksi talojen rakentaminen ilman kellareja voi merkittävästi vähentää maanalaisen osan kustannuksia. Samaan aikaan nämä huoneet antavat rakennukselle lisää vakautta. Tilavissa kellareissa on usein varastoja, kauppoja, pienimuotoista tuotantoa ja toimistoja sekä pysäköintipaikkoja.

Pohjakerros on maatason merkinnän alapuolella oleva tila. Upotettu maahan, se lepää rakennuksen perustana. Soveltuu sekä kotitaloustavaroiden että olohuoneen sijoittamiseen. Kellarin pinta-ala voi olla enemmän tai vähemmän kuin talon ensimmäinen taso. Se on varustettava erityisillä ilmanvaihtotuotteilla, jotka varmistavat ilmankierron ja estävät kondensaatin muodostumisen rakennusten rakenteissa. Rakennuksen tässä osassa sijaitsevat usein kampaajat, kaupat, ateriapalvelut, pysäköinti jne.

vertailu

Aluksi puhumme kyseessä olevien tilojen suunnittelun piirteistä. Siten kellari on osa rakennuksen perustaa, ja se on usein lähes kokonaan maan alle. Huonekalujen puutteesta johtuen vakaa vuotuinen lämpötila säilyy, mikä tekee siitä ihanteellisen varastoinnin vihanneksille, valmisteille, viineille jne. Pohja upotetaan maahan vain puolet rakennuksen yläkerrosten korkeudesta. Talon perustan perusteella se ei ole osa sitä. Kellarikerroksessa on pienet ikkunat, jotka eivät sovi sopimaan kellareihin. Mutta samanlaisia ​​tiloja käytetään useimpiin erilaisiin tarpeisiin.

Tämä johtaa toisen eron kellarista kellarista, joka on rakennuksen maanalaisten osien tarkoitus. Ensimmäistä huonetta käytetään ensisijaisesti laitteiden ja viestintöjen sijaintiin. Siinä ei ole lämpöä ja vedenpitävyyttä, viimeistelee lattiaa ja seiniä, hallitsee kosteaa ja viileää mikroilmastoa. Tältä osin käytävän käyttäminen asuntotarkoituksiin on harvoin mahdollista. Koska suoja on yksinkertaisesti täydellinen. Lisäksi kellari voidaan rakentaa vain kaistaleen tai paalun pohjalla. Erityinen uhka sille on pohjavesi.

Pohjakerroksessa käytetään paljon useammin olohuoneen järjestelyyn. Ilman lämpötila ei ole paljon pienempi kuin itse talossa. Se suojaa rakennusta ylimääräisen kosteuden tunkeutumiselta. Ihanteellinen pohja kellarin rakentamiselle on laattaversio. Osittain haudattu maahan ei ole kauheaa pohjavettä, mutta se voi saada kosteutta sulatusta lumesta ja muista sateista.

Mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?

Jokaisessa rakennuksessa, hallinnollisessa tai asuinrakennuksessa ei ole vain yläkerroksia, vaan myös maanalaisia ​​huoneita, joissa kaikki viestinnät ovat saatavilla - lämmitys, viemäröinti, vesihuolto ja myös laitteiden asentaminen koko rakenteen normaalin toiminnan varmistamiseksi.

Näitä maanalaisia ​​käytetään myös asuintiloihin, asuntojen tai varastojen varustamiseen siellä. Kaikki nämä maanalaiset tasot ovat nimeltään kellari ja kellari. Mikä on ero kellarin kellarissa? Ne ovat samankaltaisia ​​kuin lattian sijainti ensimmäisen kerroksen alapuolella, mutta kellarit eroavat ominaisuuksistaan.

Sinun pitäisi tietää, mitä kellari on erilainen kuin kellarikerroksessa. Kellari on kokonaan maan alle, on tapauksia, että jotkut tuotosta maan yläpuolella, mutta koko lattia ei toimi, koska korkeus seinät.

Kellari sijaitsee osittain maanpinnan alapuolella, joka ulkonevat hieman alle puolet sen korkeudesta maanpinnan yläpuolella sen seinämien kanssa ja lepää rakenteen pohjalla. Joskus kellari kutsutaan pohjakerrokseksi tai ensimmäiseksi alhaiseksi.

Tärkein ero kellarin ja kellarikerroksen välillä on se, että se on alle puolet sen kellarista. Lisäksi se ei ole osa säätiötä. Sekä kellarissa että kellarissa on erilaisia ​​parametrejä, nimityyppejä ja sijainti suhteessa rakennukseen.

Käyttötarkoitus ja laite kellari

Siinä tapauksessa, että rakennus perustuu liuskan perustukseen, on mahdollista järjestää kellari taloon. Tehdäksesi tämän, säätiötyön päätyttyä tehdään kaivo, josta maaperä otetaan pois - siellä sijaitsee maanalainen huone.

Pääsääntöisesti kaikki putket ja viestinnät menevät sinne, laittaa kattiloita, laitteita veden lämmitykseen ja muihin yksiköihin. Jotkut omistajat järjestävät kellarin varastoimaan tuotteita, jotka ovat sekä tuoreita että jalostettuja, varustavat esineitä tai esineitä varastointihuoneita ja harvoin käytettyjä tavaroita ja käytetään myös autojen tai muiden moottoripyörien ajoneuvoissa.

Kellarit eivät sovellu asuintilojen järjestämiseen johtuen luonnonvalon, kosteuden ja viileyden puutteesta. Jos luonnollinen kataklimo tai jonkinlainen hätätilanne tapahtuu, tällaista maanalaista voidaan käyttää suojana, ja siellä tehdään sodan aikana pommisuoja.

Kellarin mitat

Kellojen korkeus voi olla yhdestä kahteen metriin ja niiden seinien paksuus riippuu suoraan rakennusmateriaaleista, niiden yleisistä muuttujista sekä laadusta ja maaperän kerroksesta, joka on 10-71 senttimetriä. Jos seinä on tehty teräsbetonista, sitten puolitoista metriä ja kaksi metriä pitkä, paksuus on noin 15 senttimetriä.

Saman parametrin omaava tiili on noin 40 senttimetriä. Kellari voi sijaita rakennuksen koko perustuksen alapuolella, mutta vain sen osan alapuolella, eikä ainoastaan ​​nauhan pohjalla vaan myös paalun perustuksissa. Aivan tässä tapauksessa tee seinät paksummaksi ja aseta lisäkerrokset vedenpitäviksi.

Tällaisen huoneen korkeus on enintään yksi metri, mikä erottaa kellarista kellarista korkeuden 2,5 metriä.

Ominaisuudet kellarissa

Suuri vaara kellarille on pohjavesi, mikä vaikeuttaa rakentamista ja johtaa maanalaisen tilan tulviin. Kosteuden suojaamiseksi lattiat on sijoitettava maaperän vedenpinnan yläpuolelle, ja painopiste on sijoitettava betonipohjaan - pehmuste 15 - 20 cm paksuiseksi. Ennen kaatamista on ehdottomasti asennettava vesitiiviit kerrokset - suojaava folio, kateaine, vaahtomuovi tai polyeteeni. Kellarissa käytetään tiiliä, betonia, teräsbetonia ja muita rakennusmateriaaleja.

Kellari vaatii pakollista ilmanvaihtoa ilman, että lauhteen kertyminen on yksiselitteistä. Sekä seinät että lattian katto on käsiteltävä erityisen läpäisevillä vedeneristysratkaisuilla tai ruiskutetulla suojauksella.

Pohjakerroslaite

Kun järjestetään kellarikerroksen seinät ja lattia pohjaan, joka sijaitsee koko talon alueella. Pohja voi olla minkä tahansa tyyppinen - nauha, kasa tai monoliitti. Rakennuksen kellarikerroksessa päätehtävänä on suojata rakennusta kosteudelta, ja se sopii hyvin tehtävään, joka mahdollistaa maanalaisen asuinrakennuksen.

Verrattuna altaaseen siinä on paljon enemmän valoa, ikkunoita ja lämpötila on hieman alhaisempi kuin yläpuolisissa huoneissa.

Myös kellarissa johdetaan putket viestintätilojen, tehdä kattiloita. Mutta pommisuojana tai suojana se ei toimi, koska useimmat seinät ovat pinnalla.

Pohjan yleiset ominaisuudet

Rakennustandardien mukaan kellarin seinien korkeuden tulisi olla vähintään 2,5 metriä ja seinämän paksuus vaihtelee 0,2-0,6 metristä. Se riippuu rakennuksessa käytetyistä materiaaleista - jos käytetään betoniteräksiä, seinämän paksuus on 20-25 senttimetriä ja tiilien osalta tämä luku nousee 50 senttimetriin. Rakentaa käyttäen samoja menetelmiä ja vedeneristys, kuten jos järjestelyyn kellarissa.

Sokeiden tyypit

Pohja voidaan tehdä syvennykseksi, ulospäin tai rakentaa yksi taso maahan. Eri tyyppien ero johtuu seinien sijainnista maanalaisiin tiloihin verrattuna. Kun se haudataan, talon seinät sijaitsevat maanalaisissa seinissä. Jos valitaan jyrkkä näkymä, seinät tehdään lähemmäksi säätöä. Jos ne on rakennettu parille, maanalaisten ja maanalaisten lattian seinät ovat samalla tasolla.

Yleensä valitaan useimmiten haudattu kellari, joka putoaa alas, koska se on ainoa kaikentyyppinen, joka on vähiten alttiina veden tunkeutumiselle rakenteeseen. Rakentamisen aikana on tärkeää varustaa paitsi ikkunoita myös ilmakanavia - ilmanvaihtoaukkoja oikean ilmanvaihtoa varten.

Kellarin optimaalinen pohja on laatta, joka edustaa ryhmää tai monoliittista laattaa, joka on asennettu alakerrassa. Lattian rakentamisessa kellarissa he tekevät pohjan hiekalle ja betonille, joiden korkeus on 25 cm, jonka päälle tehdään useita kerroksia vedenpitävyyteen.

Vain silloin voit aloittaa seinien rakentamisen. Rakennuksen ympäryksen ympärille tehdään sokea alue, jossa kaltevuus asettuu kohti rakennuksen luonnollista vedenpoistoa talosta.

Mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?

Maanalaisen tilan järjestäminen olisi valittava rakennuksen rakentamisen aikana. Kellarissa ja kellarissa on haittoja ja etuja verrattuna toisiinsa.

Vastaavuudet kellari ja kellari

 • Huoneen lattiat sijaitsevat rakennuksen ensimmäisen kerroksen alapuolella;
 • Käytetään kotitarkoituksiin esimerkiksi varastojen järjestelyyn;
 • Niiden kattilahuoneiden sijainti lämmitys-, vesihuolto- ja viemäröintijärjestelmissä;
 • Kaikissa tapauksissa on tarpeen järjestää vesitiiviit ja ilmanvaihtojärjestelmät ylimääräisen kosteuden poistamiseksi;
 • Seinien rakentamiseen käytettiin samoja rakennusmateriaaleja ja vedenpitäviä suojaustyyppejä.

Kellari- ja kellarierot

 • Ei ole osa talon perusta;
 • Yli puolet sen tiloista on maan alla;
 • Järjestely on mahdollista paitsi pohjan teipin muodossa, myös laattoilla;
 • Sijaitsee koko laitoksen alueella;
 • Suojaa talon luotettavasti veden tunkeutumiselta;
 • Siitä on ominaista korkeat seinät (jopa 2,5 metriä), kellarissa vain noin metri;
 • Särmättömiä pohjaveden tunkeutumiseen niiden yläpuolella olevan sijainnin vuoksi, mutta saattavat olla alttiina saostukselle ja sulavedelle;
 • Sopii asuintiloihin - huoneisiin ja huoneistoihin;
 • Nostaa talon ensimmäisen kerroksen tasoa.

johtopäätös

Maanalaisen tilan valinta riippuu suoraan omistajien ja omistajien mieltymyksistä. Otettuaan selville, miten kellari eroaa kellarista, he rakentavat yhden tai toisen maanalaisen tilan.

Kellari voidaan asentaa asuinalueella varustelemalla huoneistoja ja muita tiloja, koska mikroilmasto tarjotaan mahdollisimman mukavaksi. Mutta sinun pitäisi välttää autotallin sijainnin kellarissa, koska kaikki päästöt ja myrkylliset huurut putoavat elävään tilaan maanpinnan yläpuolella.

Mikä eroaa kellarin kellarista

Ulkonäköä ajatellen kellari- ja kellarikerrokset ovat hyvin samankaltaisia, mutta ne eroavat toisistaan ​​huomattavasti tarkoituksessa ja suhteessa maatasoon. Seuraavaksi kerromme:

 • mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?
 • mikä ero niiden tarkoituksen välillä on;
 • millaisia ​​materiaaleja tällaisten kerrosten seinät tekevät;
 • miten vedeneristys tehdään;
 • kuinka eristää tällaiset seinät;
 • miten tehdä ulko- ja sisustusta;
 • Mitkä ovat suosituimmat vaihtoehdot käytettäessä kellari- ja kellarikerroksia?

Mikä ero on kellarin ja kellarikerroksen välillä?

Kellarin ja kellarin välinen ero on kirjoitettu kahteen asiakirjaan: SNiP 31-02-2001 "Yhden perheen asuinrakennukset" ja SNiP 2.08.01-89 * "Asuinrakennukset". Kellarin ja kellarin välinen ero on vain maan korkeudella - kellarin katsotaan olevan huoneita, joissa maanpinnan taso on alle puolet huoneen korkeudesta ja kellari on sellainen, jossa maanpinta on puolet tai enemmän kuin huoneen korkeus. Siksi kellariin voidaan sijoittaa suhteellisen korkeita ikkunoita, kun taas kellarissa on oltava pienet leveät ikkunat. Tämä on ainoa tekninen ero kellarista ja kellarista, koska seinien materiaali ja tekniikka, viimeistely ja vedenpitävät menetelmät ovat samoja.

Mikä erottaa kellarin ja kellarikerroksen käyttötarkoitukset

Kellarikerrosten ja huoneiden tärkein tarkoitus on varastotiloja ja apuhuoneita sekä paikantamispaikkoja. Loppujen lopuksi on mahdotonta tehdä tavallista luonnollista valaistusta, joten niitä on vaikea sopeutua muihin tarpeisiin. Kellarissa olevia huoneita ja kerroksia voidaan käyttää asuintiloissa, keittiöissä, työpajoissa ja niin edelleen. Loppujen lopuksi korkeus maasta ja kattoon päästään tekemään siellä hyvää luonnonvaloa, joten päivällä voit tehdä ilman keinovalaistusta. Lisäksi seinän osa, joka on maanalainen, vähentää huoneen kokonaislämpöhäviötä, koska se on erotettu ilmasta maapallon kerroksella. Siksi kellarin huoneet ja lattiat ovat helpommin kuumentavia kuin kellareissa ja etenkin asuinrakennuksissa. Myös kellarihuoneissa, puhumattakaan kellarista, kadusta läpäisevän melun taso on paljon alhaisempi kuin huoneissa, joissa on sama äänieristys, tämä vaikuttaa myös niiden tarkoitukseen.

Materiaalit tekevät kellarin ja kellarikerroksen seinät

Näiden lattiojen seinämiin käytetään myös puutaloja, tiilet, erilaiset lohkot ja kiinteät betonit. Tämä johtuu maaperän voimakkaasta paineesta, joka voi muuttaa puisen seinän. Tiilet ja lohkot asetetaan sementtilaastille, lisäksi joka neljäs tai viides rivi vahvistetaan vahvikkeella, joka on asetettu kehälle. Tämä vahvistus lisää seinien lujuutta niin, että maaperän voimakas paine ei vahingoita niitä.

vedeneristys

Kun rakennetaan kellari- tai kellarikerroksia, vaaditaan kolminkertainen vedeneristys:

 • maan ja säätiön välillä;
 • pohjan ja seinän välissä;
 • lattian seinän ja talon seinän välissä.

Vedenpitävyyden hylkääminen mistä tahansa paikasta johtaa kapillaarivaikutuksen syntymiseen - kosteus nousee ohuissa huokosissa seinien materiaalissa ja pystyy liotamaan koko talon, jonka jälkeen seinämiin tulee muotti. Lisäksi talot, joissa ei ole lämmitettyä pohjaa ja kellari / kellari, on suositeltavaa lämmittää kellarikerroksen tai kellarin seinät ulkopuolelta koko kehällä, muuten sateiden aikana ja kun ilman lämpötila nousee, maaperä ja seinän jälkeen märkä. Vedeneristyskäyttöön käytetään kattohuopaa, tervaa tai bitumia.

Ensimmäiset kaksi materiaalia leikataan nauhoiksi ja asetetaan jakautuneiden osien väliin, ja bitumi kuumennetaan nestemäiseen tilaan ja kaadetaan sitten alempaan jaettuun pintaan. Vedenpitävyyteen kellarin / autotallin lattian seinien maanalainen osa pinnoitetaan nestemäisellä bitumilla, joka suojaa tehokkaasti kosteudelta. Voit käyttää myös nestemäisen lasin sementtiastioita, jotka eivät ole tehokkaita bitumiin nähden, mutta jotka eivät vaadi lämmitystä ja ovat sen vuoksi vähemmän vaarallisia.

lämpeneminen

Kellarissa ja kellarikerroksissa on eristetty vain ulkotiloihin, koska sisäinen eristys johtaa kondensoitumiseen ja vahingoittumiseen materiaalille, josta seinä on tehty, mutta kylmäalueilla on myös kaksipuolinen eristys. Useimmiten maanalainen osa lämmittimenä käyttää kiinteää vaahtoa, joka helposti kestää maaperän paineen. Se on kiinnitetty sementtipohjaisiin liima- ja ankkurikelloihin, jotka työnnetään esiporaisiin reikiin, mikä tarkoittaa, että laitteiden ja materiaalien kustannukset ovat vähäiset. Voit myös eristää seinän maanpinnan alapuolella vaahtopolyuretaanilla. Tällaisen eristyksen materiaali ja laitteet ovat erittäin kalliita, joten niitä ostetaan kahdessa tapauksessa:

 • erittäin suurilla työmäärillä;
 • on mahdollista vuokrata laitteita tai eristää seinät muissa esineissä.

Yllä olevan maanosan eristys suoritetaan samalla tavalla kuin talon jäljellä olevien seinien eristys. Kuumentaminen maanalaisen osan kellarista / kellarista on toivottavaa laittaa päälle vedenpitävä, se lisää turvallisuutta talon. Poikkeuksena on vaahtopolyuretaanin eriste, koska polymeroinnin jälkeen aine muodostaa kestävän vedenpitävän kuoren, joka tunkeutuu tiilen, kiven ja muiden rakennusmateriaalien ulkopohjiin.

Ulkopuoli ja sisustus

Ulkopinta suojaa kellarista / kellarista saostumista ja lämpötilan äärimmäisyyksiä, joten eristys asennetaan usein sen alle. Monissa taloissa kellarin tai kellarikerroksen seinämä on huomattavasti paksumpi kuin laakeri, joten sateen aikana ulkonevat osat kastuvat paljon voimakkaammin. Pohjan / kellarin suojelemiseksi on välttämätöntä siirtää vettä niistä, joten talon seinämän reunalla asentavat visiirit. Joskus kellarikerroksen seinämän paksuus on yhtä suuri kuin talon seinämän paksuus, joten voit käyttää samaa sisätilojen pintaa, joten sinun ei tarvitse laittaa visiiriä.

Eteläisillä alueilla talossa on vain lämmitetty, jolloin ensimmäisen ja kellarikerroksen ja pohjakerroksen seinien paksuus on sama, ulompi viimeistely luo askeleen, jossa jopa pieni visiiri suojaa tehokkaasti sateelta. Loppujen lopuksi kellarin / kellari-seinämän alue on paljon pienempi kuin talon seinän alue, joten pienikin visiiri poistaa suurimman osan vedestä, minkä vuoksi kellari / kellariin jää paljon vähemmän sateita. Kellarin / kellarikerrosten sisustus riippuu siitä, miten aiot käyttää niitä. Jos on suunniteltu teknisiä tiloja, niin saat mahdollisimman halvalla ilman mitään ylimielisiä. Jos asuin- tai kodinhoitohuoneissa on tilaa, ne voidaan koristella kauniisti.

Käyttökerrokset kellarista ja kellarista

Tässä osiossa keskustelemme mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista kellarin ja kellarihuoneiden käyttämiseen sekä eri tavoista viimeistellä ne.

Huolimatta ikkunoiden pienestä koosta ja niiden huonosta sijainnista, kellarista voidaan käyttää työpaja. Loppujen lopuksi luonnonvalon puute kompensoidaan sähkövalaistuksella, ja suuret mitat mahdollistavat paitsi järjestää kaiken mukavasti myös puristaa paljon hyödyllisiä laitteita.

Koska suurin osa tiloista on maanpinnan alapuolella, on helpompi säilyttää optimaalinen lämpötila viinin säilyttämiseksi siihen. Kesäkuumennuksen aikana maa suojaa kellarin ylikuumenemiselta, ja talvella se pitää sen ylikellolta, joten oikean lämpötilan ylläpitokustannukset ovat vähäiset.

Jopa kellari voidaan sovittaa lepohuoneeseen. Täysin asuminen siinä ei toimi luonnollisen valaistuksen puutteen takia, mutta lounaan tai muutoksen muutoksen vuoksi tällainen huone on varsin sopiva. Pienen tuuletusaukkojen kautta tapahtuva raikasta ilmaa heik- kää virtaa voidaan kompensoida pakotetulla tuuletuksella, jotta voit lepytellä mukavasti huoneeseen.

Jopa yksityisissä talleissa ei ole helppoa jakaa suurta tilaa kuntosalille, sillä mitä suurempi on koko talon pinta-ala, sitä korkeammat ovat rakennus- tai ostokustannukset. Kellarissa tai kellarissa on riittävästi vapaata tilaa, ja heikko ilmanvirtaus pienien ikkunoiden läpi kompensoidaan pakotetulla tuuletusjärjestelmällä. Tällainen huone ei vie talon hyödyllistä aluetta, mutta tuo monia etuja.

Aseta uima-allas talon asuintalolle varsin vaikeaksi korkeiden vedenpitävyysvaatimusten takia sekä tarve jakaa paljon vapaata tilaa. Kellarissa tai kellarikerroksissa vedenpitävyys on suoritettava tilojen tarkoituksesta riippumatta, joten riittää vain parantamaan sitä. Lisäksi kellari / kellari sijaitsee koko talon alle, joten on helppo valita sopiva huone ja sijoittaa altaan siihen.

Talon vapaata tilaa ei useinkaan tarvitse etsiä uutta keittiön tilaa. Hyvää ruokaa voi tehdä kellarissa tai kellarissa. Se on katkaistu päärakennuksesta, joten ruoanlaittoon ei tuoksu pääse tunkeutumaan olohuoneisiin, ja pakotettu tuuletus selviää raittiuden puutteesta. Lisäksi tämä keittiö sijaitsee ruokakodin vieressä, joten sinun ei tarvitse mennä kauas päivittäistavarakauppaan.

Jos jostain syystä oli mahdotonta tehdä tarvittava määrä makuuhuonetta talossa, kellari tai kellari lattiat tulevat pelastamaan. Kaikkien vapaa-ajan viettäminen tällaisessa huoneessa on epämiellyttävä luonnonvalon puutteen takia, mutta yöllä sitä ei tarvita. Kun ikkunan pienen koon aiheuttamat puutteet raikasta ilmaa, selviytyvät pakotetun ilmanvaihdon järjestelmään.

johtopäätös

Kellari- ja kellarikerrokset tarjoavat valtavasti tilaa luovuuteen, koska ne sijaitsevat asuintiloissa ja niissä on suuri alue. Kun olet lukenut artikkelin, olet oppinut eron kellarista ja kellarista, miten voit käyttää molempia tiloja ja näe erilaisia ​​esimerkkejä huonekalujen suunnittelusta kellarissa / kellarikerroksessa.