Talouskehitysministeriö
Venäjän federaatio

Esikaupunkialueilla, joilla on kehittynyt infrastruktuuri, lähellä megacities, rakennus ei ole yhtä lähellä kuin kaupungeissa itse. Piilotettujen varantojen vuoksi käytettävän tilan laajentaminen on erittäin tärkeä asia sivustoprojektin luomisessa.

Yksi vaihtoehdoista on pohjakerros: tämä on tilaisuus kasvattaa talon elintilaa ottamatta senttimetriä pois puutarhasta tai kasvispuutarhasta.

Onko kellarikerros pohjakerroksessa?

Onko kellari maanalainen tai maanpäällinen? Konseptia voidaan käyttää molemmissa vaihtoehdoissa, mutta tämä on väärä.

Kellarin erikoisuus - se on osittain haudattu maahan.

Tilan alapuolella oleva huone on oikeampi soittaa kellariin, ja ensimmäinen kerros on aina yläpuolella.

Onko pohja itsessään seinä tai pohja?

Tämä on pohjakerros kellarista, joka erottaa kellarin kadulta. Sen suunnittelukorkeus voi olla mikä tahansa, 30 cm: stä puolentoista metriin tai enemmän.

Kellari on osa taloa, joka ottaa suurimmat kuormitukset ja altistuu kaikista aggressiivisista vaikutuksista sekä kadulta (sademäärä, tuuli, lumimassa, erilaiset mekaaniset vaikutukset) että maan alla (pohjavesi, mukaan lukien erilaiset kemialliset aineet aktiiviset ainesosat).

Joskus kellari on maanalainen kerros: se voidaan tehdä myös ilman ikkunoita ja ulkoovia, ja sitä voi käyttää vain asuinalueelta. Mutta yleensä tämän tilan toimivuus on korkeampi.

Kellareita käytetään useammin liike-elämän tarkoituksiin (kellari, kattilahuone, varasto). Perusta voidaan varustaa oleskeluun tai virkistäytymiseen.

SNiP-määritelmän mukaan pohjakerroksessa on huone, jonka alaraja (lattiakorkeus) haudataan maaperään korkeintaan puolet koko huoneen korkeudesta edellyttäen, että ensimmäisen kerroksen päällekkäisyys on maanpinnan yläpuolella enintään kaksi metriä.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

Rakenteelliset erot laitteen kellarissa tavallisen pienen kellarikerroksesta. Jos pohja on betonilaatta, se asetetaan maanpinnan alapuolelle; jos säätiö on nauha, sen maanalaisessa osassa menee kellariin.

Seinät ja lattiat tehdään useimmiten pohjaseinästä tai monoliittisesta betonista. Materiaalien ominaisuudet riippuvat alueen maaperän ja ilmaston ominaisuuksista. Kuiville stabiileille maille voidaan käyttää onttoja lohkoja, joilla on pieni massa. Niiden etuna on alhainen lämmönjohtavuus: kun laitetta käytetään, kellarin energiankulutus lämmitykseen on vähemmän.

Vaikka käytettäessä materiaaleja, joilla on alhainen lämmönjohtavuus "kuivissa" olosuhteissa, aluslohkojen on oltava vedenpitäviä ja eristettyjä.

Laitteen tärkeä kohta on ilmanvaihto. Toisin kuin asuinalueilla, kellarissa ei ole ikkunoita tai lasitusalue on pieni. Ilmanvaihto saadaan aikaan luomalla erityisiä hengitysteitä rakenteeseen ja / tai asentamalla nykyaikaiset ilmastointilaitteet lattialle ilmanpoistotoiminnon avulla. Näin vältetään liiallinen kosteus ja seurauksena kondensaation muodostuminen seinämille.

Mitä voidaan ja jota ei voi tallentaa:

 • klassisen monoliittisen sijasta on sallittua tehdä epäjatkuvan esivalmisteen perustus hyvällä maaperällä: järjestää lohkot ei päästä päähän vaan tietyin väliajoin. Levyjen väliset alueet asennuksen lopussa nukkuvat maaperään. Tällaisen perustan laskeminen olisi annettava asiantuntijalle;
 • Talouden kannalta ei pidä loukata huoneen lämmöneristys- ja lämpöeristystekniikkaa. Tämä johtaa paitsi kosteuteen, materiaalien huonontumiseen ja mikroilmastoon talossa, mutta myös nopeuttaa tukirakenteiden kulumista;
 • samoista syistä sokea aluetta ei pidä laiminlyödä, ja korkealla pohjaveden pinnalla - vedenpoistoa ei pidä laiminlyödä;
 • erillisryhmä viimeistelyaineita käytetään sokeiden päin: kellarikerros, keraamiset graniittilaatat, jne. Ei ole toivottavaa käyttää julkisivuja sen sijaan. niiden lujuus ja kulutuskestävyys eivät täytä säätiöiden vaatimuksia.
sisältöön ↑

Edut ja mahdollisuudet käyttää kellarikerroksia

Lisätilan luomisen lisäksi tällainen kerros mahdollistaa koko talon ulkoasun järkiperäistämisen. Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja hyödyllisten huoneiden kompaktiin ja toimivaan järjestelyyn:

 • järjestää pesula alemmalle tasolle;
 • työpajan;
 • keittiö yhdistettynä kellariin ja kasvisliikkeeseen. Edellä voit tehdä ruokasali tai olohuone ja tarjoilla ruokia ylöspäin rakentaa improvisoitu hissi;
 • varaa kattilahuone. Erillinen huone lämmityskattilaa varten säästää tilaa vain asuinalueella, mutta myös varmistaa ympäristön puhtauden.

SNiP säätää yksityisten talojen rakentamista koskevat säännöt. Yli kaksi kerrosta ullakolla vuokranantajalla ei ole varaa. Pohjakerrosta, joka on tehty perusnormien mukaisesti (ks. Edellä), ei oteta huomioon. eli omistajat saavat ylimääräisen täyden osan talosta rikkoen hallinnollisia vaatimuksia. Paikka tässä kattilahuoneessa, jossa on kaasukattila, ei ole myöskään ristiriidassa standardien kanssa.

Yksi suosituimmista tavoista käyttää puoli-kellareita on rakentaa autotallit. Tällaisen hyödyntämisen edut ovat ilmeisiä: sivustolla ei ole ylimääräistä tilaa; Voit varustaa uloskäynnin autotallista suoraan taloon, jotta ei pääse käymään autotallin ja talon välillä sateessa. Mutta on myös miinus: bensiinin, öljyjen ym. Tuoksut jne. tunkeutumaan asuinalueisiin. Jotta tämä ei tapahdu, kellari vaatii parannettua ilmanvaihtoa. Lisääntynyt huomio kiinnittyy seinien päällekkäisyyden kaikkien liitosten tiivistämiseen.

Toinen haittapuoli: kun rakennat autotallin suoraan taloon, palovaara lisääntyy. Palamattomia ja palonkestäviä materiaaleja tulee käyttää rakentamiseen.

Muut lattian käyttötavat:

 • makuuhuone tai lastentarha. Äänieristys tässä huoneessa on parempi kuin päärakennuksessa;
 • kirjasto;
 • toimisto;
 • elokuvateatteri Jos ikkunoita ei ole, pimennysongelma on jo ratkaistu.
 • kuntosali;
 • baari;
 • biljardihuone;
 • sauna;
 • allas, jne.

Jos talo on rinteessä, kellarin alapuoli voi olla täysin lasitettu ja varustettu alkuperäisellä olohuoneella tai talvipuutarhalla.

Ja jos alakerroksen koko on suurempi kuin päärakennus, terassi sopii yläpuolella olevan "ylijäämäisen" alueen päälle.

SP 4.13130.2013. Ehdot ja määritelmät

Nykyisissä säännöissä hyväksytään seuraavat termit vastaaviin määritelmiin.
3.1 pysäköinti (pysäköinti): Rakennus tai rakenne (autotalli) tai sen osa tai erityinen ulkotila, joka on suunniteltu varastoimaan (pysäköinti) autot.

3.2 parkkipaikka maanpinnan yläpuolella: Maanpäällinen pysäköinti ulkokierroksilla.

3.3 avoin pysäköinti: Pysäköinti ilman ulkoisia seinän aidoja. Avoimen tyyppinen pysäköintialue katsotaan myös sellaiseksi rakenteeksi, joka on avoin ainakin kahdelta suurimman pituuden vastakkaiselta sivulta. Sivua pidetään avoimena, jos sivulle sijoitettujen reikien kokonaispinta-ala on vähintään 50% tämän puolen ulkopinnasta kussakin tasossa (lattia).

3.4 Pysäköintitilat, joissa on ramppeja: Pysäköintitilat, joissa käytetään jatkuvasti nousevia tai laskeutuvia kerroksia tai lukuisia liitosrappeja lattioiden välissä, jolloin auton voi liikkua ja maanpinnasta matkalla.

3.5 Entresol: alustan lattian rakennuksessa, jossa on tilaa eri tarkoituksiin tai tekniset ja tekniset laitteet sijaitsevat.

3.6 parveke: Seinätasosta ulkoneva alusta.

3.7 Asuntoyksikkö: Lukittavan asuinrakennuksen itsenäinen osa, johon kuuluu yksi asunto ja tarvittaessa muut tilat.

3.8 Estetty asuinrakennus: Rakennus, joka koostuu kahdesta huoneistosta ja enemmän, joista jokaisella on suora pääsy paikallisalueelle.

3.9 veranta: Lasitetussa lämmittämättömässä huoneessa, joka on kiinnitetty rakennukseen tai sisäänrakennettu siihen, jolla ei ole syvyysrajaa.

3.10 räjähdyssuojatut olosuhteet: kohteen tila, jossa yksi kahdesta ehdosta täyttyy:

a) räjähdyksen esiintymistiheys ei ylitä normien sallimaa arvoa;
b) räjähdysvaarassa olevat kuormat eivät ylitä hyväksyttäviä arvoja.

3.11 ylipaine kohde: Kiinteistön kunto, jossa ei ole mahdollista vahinkoa kantavat rakenteet ja laitteet, henkilövahinkoja, vaarallinen räjähdys tekijöitä, jotka voivat saada aikaan vapauttamalla paine (räjähtävä energia) ilmakehässä turvalliselle tasolle seurauksena avaamista aukkojen rakennuksen vaippaan, lohkot turvallisuutta Räjähdys laitteet (lasit, erikoisikkunat tai helposti nollattavat rakenteet).

3.12 INSERT, INSERT: Rakennuksen osa, joka on tarkoitettu teollisuusrakennuksessa sijaitseviin hallinto- ja asuintiloihin, koko pituudeltaan ja leveydeltään (sisätilaan), osa sen korkeudesta tai leveydestä (sisätiloissa) ja merkitty paloesteillä.

3.13 Korkean hyllyn säilytys: Säilytys telineissä, joiden varastointikorkeus on yli 5,5 metriä.

3.14 Yhden perheen asuntotalo: Talo, joka on tarkoitettu yhden perheen ja siihen liittyvien sukulaisten tai muiden läheisten ihmisten pysyvään oleskeluun.

3.15 Galleria -tyyppinen asuinrakennus: Rakennus, jossa kaikki lattian huoneistot ovat poistuneet yhteisen gallerian kautta ainakin kahdelle portaalle.

3.16 Käytävän tyyppinen asuinrakennus: Rakennus, jossa kaikki lattian huoneistot ovat poistuneet yhteisen käytävän kautta vähintään kahteen portaikkoon.

3.17 monitahoinen asuinrakennus: Asuinrakennus, jossa asunnoissa on yhteisiä asumattomia tiloja ja insinöörijärjestelmiä.

3.18 Osittaisrakennuksen asuinrakennus: Rakennukset, jotka koostuvat yhdestä tai useammasta osasta, jotka on erotettu toisistaan ​​asuinalueella rakennusten rakenteilla ilman aukkoja ja joilla on itsenäiset hätäuloskäynnit.

3.19 Rakennustekniset laitteet: Laitteisto, laitteet, koneet ja viestintä, jotka tarjoavat nesteet, kaasut, sähkö (vesi, kaasu, lämmitys, sähkö, viemäröinti, ilmanvaihtolaitteet jne.).

3.20 kattilahuone: rakennusten ja rakenteiden monimutkainen, rakennukseen tai huoneeseen, jossa on lämmöntuottajia (kattiloita) ja apuprosessilaitteistoihin, jotka on suunniteltu tuottamaan lämpöenergiaa lämmöntuotantoon.

3.21 hissin sali: huoneen edessä oleviin sisäänkäynteihin.

3.22 loggia: Sisäänrakennettu tai kiinnitetty, lasitettu tai avoin ulkotilaan, joka on aidattu kolmelta sivulta seinällä (kahdesta - kulmikas järjestelyllä) huone, jonka syvyys rajoittaa huoneen luonnollisen valon vaatimuksia, jonka ulkoseinään se on vieressä.

3.23 koneistettu parkkipaikka: Pysäköinti, jossa ajoneuvoja kuljetetaan varastointipaikkoihin (solut) erityisillä mekaanisilla laitteilla (ilman kuljettajien osallistumista).

3.24 Öljynsilmukka: Jäteveden mekaaninen käsittely öljystä ja öljytuotteista, jotka pystyvät painovoiman erottamiseen, sekä laskeutuvista mekaanisista epäpuhtauksista ja suspendoiduista aineista.

3.25 säiliön nimellistilavuus: pyöristetty tilavuusmäärä, joka on määritetty erilaisten säiliöiden mallien normien vaatimusten määrittämiseksi laskettaessa säiliöiden tilavuutta, varastointikapasiteettia, säiliötilojen sijoittelua sekä laitosten ja palonsammutusaineiden määrittämistä.

3.26 järjestäytynyttä vähäkorjattua rakennusta: vierekkäisiä maapalstoja, joiden rakentaminen toteutetaan yhdellä arkkitehtonisella ja yhdistelmällisellä tyylillä yhtenä alueen kehitystoiminnan suunnittelua koskevien asiakirjojen mukaisesti ja joka on kehitetty ja hyväksytty Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukoodissa määrätyn menettelyn mukaisesti.

3.27 alusta: samanlaisen rakenteen rakentaminen ramppiin. Toisin kuin ramppi, se on suunniteltu kaksisuuntaiseksi: toinen puoli sijaitsee rautatien varrella, ja vastakkainen puoli on autokäyttöä pitkin.

3.28 Suunnittelun maantieteellisen korkeuden taso: Maa-alueen raja ja rakennuksen sokea alue.

3.29 teknologiakohta: Rakennuksessa tai rakennuksessa oleva yksitasoinen rakenne (ilman seinää), jota tuetaan rakennuksen tai laitteiden rakenteen riippumattomilla tuilla ja joka on tarkoitettu laitteiden asennukseen, huoltoon tai korjaukseen.

3,30-todiste turvalaite: Laite muodossa erityinen ikkunat tai ikkunat rakenteiden legkosbrasyvaemyh paljastaa alkuvaiheessa räjähdyksen kaasun, höyryn, pölyn ja ilman seoksia turvallisuus jätteet aukot rakennuksen vaipan, ja tarjoaa turvallisen paine rakennuksessa (tiloissa) ja ympäröivän tilan.

3.31-laajennus: Rakennuksen ulko-osa, jolla on erilainen käyttötarkoitus tai palotekniset ominaisuudet (palonkestävyys, rakentava palovaara, paloluokka jne.), Erotettu päärakennuksesta tulipaloilta.

3.32 Tuotepumppausasema: Ryhmä pumppuyksiköitä, jotka on asennettu rakennukseen, viheralueella tai avoimella alueella ja jotka on suunniteltu öljyn ja öljytuotteiden pumppaamiseen.

3.33 tuotteita aerosolisäiliöissä (aerosolituotteet): metallia, lasia tai muovia sisältäviä astioita, joissa on venttiili ja sumutuspää, joka sisältää pääainetta (valmistetta) ja puristettua tai nesteytettyä kaasua ruiskutetun aineen tuottamiseksi.

3.34 välisäiliö (tyhjennysastia): säiliö lastaus- / purkaustelineissä, jotka on tarkoitettu tukemaan tyhjennysastioiden toimintaa.

3.35 ramppi: Rakenne, joka on tarkoitettu lastaus- ja purkutoimintoihin tuotanto- ja varastointitiloissa sekä liikkuvien autojen kuljettamiseen eri tasoilla pysäköintialueiden välillä.

3.36 pullotusöljytuotteet: Rakenne, joka on varustettu välineillä ja laitteilla, joilla varmistetaan öljytuotteiden tynnyreissä tapahtuvien toimien suorittaminen.

3.37 Öljytuotteiden pakkaus: Rakennus tai rakenne, joka on varustettu välineillä ja laitteilla, jotka varmistavat öljytuotteiden täyttötoimenpiteet pienissä säiliöissä, joiden kapasiteetti on enintään 40 litraa.

3,38 säiliöalue: ryhmä (t) tarkoitettujen säiliöiden öljyn varastointia ja sijaitsee alueella, jota rajoittaa kehän penkereen tai säiliön seinämän maanpinnan säiliöiden ja teillä tai tulipalon kohtia - maanalaisissa (haudattu maahan tai sirotellaan maahan) säiliöt ja säiliöiden perustettu ojaan tai ruoppaukseen.

3.39 Öljyn ja öljytuotteiden varastot: Öljyn ja öljytuotteiden vastaanottoon, varastointiin ja jakeluun tarkoitetut rakennukset, säiliöt ja muut rakenteet.
Öljy- ja öljytuotteiden varastoihin kuuluvat: öljytuotteiden toimittajat (säiliötilat); öljyputkien ja öljyputkistojen tankkauslaitokset ja täyttöasemat; Öljykenttien, öljynjalostamojen ja petrokemian yritysten keskuspankkien hyödykepuistot; öljyvarastot, jotka kuuluvat teollisuuteen, liikenteeseen, energiaan, maatalouteen, rakentamiseen ja muihin yrityksiin ja järjestöihin (kulutusvarastot).

3.40 Lastaus / purkulaite: Tekninen väline, jolla varmistetaan öljyn ja öljytuotteiden päästäminen rautatie- tai autosäiliöihin ja säiliöihin.

3,41 kiinteän asennuksen aluksen jäähdytys: sarja, joka koostuu vaakasuoraan leikattua rengas kastelu (kastelu putki laitteilla veden suihkuttamista varten), joka sijaitsee ylemmässä vyöhykkeessä säiliön seinään, kuiva nousuputket ja vaaka-kanavat yhdistävät kertainen kastelu rengas verkko pääpaloputkistoon ja sulkuventtiilit manuaalisesti toimimaan tulipalon sattuessa veden säiliön koko pinnan jäähdyttämiseen ja sen neljänneksestä tai puoliskosta (laskemalla reunan ympäri) riippuen määräysten säiliöiden ryhmän.

3.42 eteinen: Ovien välinen kulku rakennuksen sisäänkäynnin, portaikon tai muiden huoneiden välillä, joka suojaa palavien kaasujen, höyryjen, pölyn ja tulipalojen aiheuttamilta kylmältä ilmalta ja hajuilta.

3.43 Tribune: Rakennus, jossa katsojat kohoavat istuimia.

3.44 Aerosolituotteiden palovaaran taso: Aerosolipakkauksissa olevien tuotteiden palovaaran ominaisuudet, joka määritetään sylinterin sisällön palamislämpötilan perusteella (enintään 20 MJ / kg - taso 1, 20 - 30 MJ / kg - taso 2, yli 30 MJ / kg - taso 3).

3.45 ullakko: Ylemmän kerroksen päällekkäisyyden, rakennuksen katon (katon) ja ulkoseinien (mikäli sellainen on) yläkerroksen yläpuolella olevan tilan välissä.

3.46 rautatien lastaus / lastinpurkulaite: Erityisten rautatiekiskoiden rakentaminen, joissa on lastaus / purkulaitteet, joilla varmistetaan öljyn ja öljytuotteiden purkautuminen rautatiesäiliöiltä tai niiden lastauksesta.
Kiskot voivat olla yksisuuntaisia, jolloin ne voidaan purkaa yhdelle raideliikenteelle tai kaksipuolisia, jolloin purkaus (lastaus) on kaksi rinnakkaista raideliikennettä, jotka sijaitsevat ylikulkusuhteen molemmilla puolilla.

3.47-kerros: Rakennuksen osa katon yläosan tai maanpinnan alapuolella olevien merkkien ja katon yläosan merkin välissä. Lattian sijoittaminen maanpinnan yläpuolelle, kellariin, kellariin ja maan alle suoritetaan lattiamerkin ja maatason merkinnän suhteellisen sijainnin mukaan.

3,48 yläpohjan (ullakko): Floor ullakkotilan, joka julkisivu on täysin tai osittain muodostettu pinta (t) kaltevan tai kaltevan katon, kun leikkauslinja tason katon ja ulkoseinään pystyleikkauksena julkisivun sijaitsee korkeudella ei ole suurempi kuin 1,5 m ullakkokerroksen lattiatasosta.

3.49 kerros yläpuolella: Lattia, jonka lattian taso ei ole alhaisempi kuin maan suunnittelutaso.

3.50 1. kerros: Rakennuksen alempi kerros.

3.51 Pohjakerros: Lattia, jonka tilat ovat alle puolet huoneen korkeudesta maanpinnan alapuolella.

3.52 Maanalainen lattia: lattia, jonka lattia on korkeintaan maaston suunnitteleman korkeuden alapuolella koko tilan korkeudelle.

3.53 tekninen kerros: Lattia teknisten laitteiden sijoittamiseen ja tietoliikenneyhteyksien sijoittamiseen, joka voi sijaita rakennuksen alapuolella (tekninen maanalainen), ylempi (tekninen ullakko) tai keskellä rakennusta. Käytettävissä oleva tila, joka on vain alle 1,8 metrin korkeudelle, ei ole tekninen kerros.

3.54 Pohjakerros: Lattia, jonka lattia on korkeintaan puolet huoneen korkeudesta maan alapuolella.

3.55 whatnot: Monikerroksinen runkorakenne (ilman seiniä), vapaasti seisova rakennus tai sen ulkopuolella ja tarkoitettu talonrakennukseen ja teknisten ja muiden laitteiden säilytykseen ja ylläpitoon.

3.56 rakennuksen kerrosten lukumäärä: Rakennuksen kerrosten lukumäärä, mukaan lukien kaikki maanpinnan yläpuoliset kerrokset sekä tekniset ja kellarikerrokset, jos niiden päällekkäisyydet ylittävät maan keskimääräisen suunnittelutason vähintään 2 metriä.

Onko kellarissa lattia?

Kun kiinteistöjen tai rakennusten kerrosten lukumäärää rekisteröidään Yhdistettyyn valtionrekisteriin, jossa kiinteistöoikeudet on rekisteröity - USRR: n mukaan kiinteistöoikeuksien ja kiinteistökauppojen rekisteröintiä sääntelevän liittovaltion lain 122-ФЗ mukaisesti kiinteistön kuvaus on toimitettava asiakirjoista, jotka on vahvistettu valvontaa ja kirjanpitoa alueella, jolla tämä sääntelyviranomainen sijaitsee.

On myös erityistapauksia, kun tietoja syötetään eri asiakirjojen perusteella. Siten USRR: n kiinteistötiedot syötetään kiinteistörekisteriluettelon perusteella.

Talon kerrosten lukumäärästä ilmoitetaan talojen, rakenteiden ja muiden rakenteiden rekisteröinnissä, jotka tehdään teknisen suunnitelman mukaisesti.

Tällaisen suunnitelman mukaan, jos ei ole maanalaisia ​​kerroksia, katastrofirekisteriin viitataan, joka on laillisesti hyväksytty kauppa- ja kehitysministeriön määräyksellä numerolla 403, 1.9.2010. Samat vaatimukset on täsmennetty järjestyksessä nro 693, 11.23.2011.

Kirjoita kaikki lainsäädännöllisten asiakirjojen tiedot ja tekstit saadaksesi julkisesti saatavilla olevat oikeudelliset koodit etsimään tarvittava tilaus- tai toimitusteksti.

Rakennuksen korkeuden määrittäminen

Valtion kiinteistörekisterin 24 päivänä heinäkuuta 2007 annetun lain (nro 221-FZ) 7 §: n 2 momentin 19 §: ssä säädetään, että kiinteistöä koskevat tiedot, mukaanlukien kerrosten lukumäärä ja maanalaiset, kirjataan myös tällaiseen rekisteriin, mikäli rakennukseen sovelletaan kiinteistöjä.

Lattiatyypit kotona

Mukaan erityisiä ohjeita täytäntöönpanosta rahaston kirjanpidon asuinrakennusten Venäjällä, tilauksista ministeriön Venäjän federaation rakentaminen, asuin- ja kunnallistalouden ja maapolitiikan, lattiaan talon kuuluu useita erilaisia ​​huoneita, joista osa on täysimittainen suunnittelun tasolla.

ullakko

Huoneen ullakkotila, jossa julkisivu on osittain tai kokonaan muodostettu katon pinnan viivoilla, rikki tai kalteva. Linjan vaatimukset - enintään puolitoista metriä lattialinjalta ullakolla;

yläpuolella

Talon lattiatyyppi, jossa huoneen lattian leveys ei ole pienempi kuin maanpinnan suunnittelutaso.

kellarikerros

Talon alle oleva tila, jonka lattiamerkki on matalampi kuin maaperän pinta. Syventämistä harkitaan, jos kellareissa olevat seinät ovat maan päällä yli puolet sen korkeudesta.

tekninen

Talon tila, joka on tarkoitettu talon viestintätarvikkeiden järjestämiseen, kattiloiden ja yksiköiden laitteistoon, joka voidaan sijoittaa rakennuksen alaosaan tai yläosaan.

Kaikki alemmat huoneet ovat nimeltään teknisiä maanalaisia, ja ylät ovat teknisiä ullakkoja.

Alakerta

Tämän kerroksen erityispiirteenä on asettaa lattia maanpinnan alapuolelle korkeintaan puolet sen seinien korkeudesta. Monoliittinen kellari vaihtelee vain pohjan täyttämisen tapaan, seinien vaatimus pysyy yhteisenä kaikille lajikkeille.

Määritelmä pohjakerrokset

Ohjeen mukaan talon kerrosten lukumäärää tarkastellaan niiden lukumäärän mukaan maan yläpuolella. Tilojen korkeuden määrittelyssä myös kellarikentät otetaan huomioon, jos kellarikerroksen ylempi ylälinja on tullut taloon maanpinnan yläpuolelle vähintään kaksi metriä.

Ja jokainen lattia, joka sijaitsee talossa, on tiloja, joiden korotettu osa ei sijaitse maanpinnan alapuolella.

Nykyaikaisessa lainsäädännössä ei ole käsitteitä "maanalaisesta lattiasta". Kiinteistöjen osastolla katsotaan, että kaikki rakennuksen kerrokset, jotka eivät kuulu maanpäällisiin kerroksiin, katsotaan maanalaiseksi (kellari, kellari, jonka lattiat ovat alle 2 metriä).

On olemassa erityisiä vaatimuksia SNIP 2.08.02-89, joka säätelee näiden julkisen ja -tilat, mikä osoitti, että otetaan huomioon kerrosluku talon Juttumäärä sisältää kokoelman kaikki maanpäälliset rakennukset, kuten teknisen tason talon, ullakko ja korkit, joiden päällekkäisyys on enemmän kuin 2 metriä maanpinnan yläpuolella.

Poikkeus on maanalainen, joka on tuuletettu rakennuksen alle, rakenteeltaan jäädytetyt maaperät tai permafrost, riippumatta sen seinien korkeudesta.

SNiP: n lisäykset 31-01-2003 (puhutaan asuinrakennuksista) annetaan määritelmä lattialle ja useita sääntöjä niiden määrittelylle.

Niinpä he pitävät kaikkia yläpuolisia tiloja ja teknisiä tiloja sekä ullakkoa ja kellarikerroksia seinien korkeudella yli 2 metrin päähän maasta. Maanalaiset maanalaiset talot, joissa on kaikki seinien korkeudet ja alle 1,8 metrin lattiat, eivät sisälly kerrosten lukumäärään.

Pohjakerros on rakennuksen lattia, jos sen yli 2 metrin katot ylittävät maanpinnan yläpuolella. Perustelluista lainsäädännöllisistä määritelmistä voidaan päätellä, että talon kerrosten lukumäärää pidetään teknisten tilojen ja ullakolla varustettujen kerrosten lukumääränä sekä pohjalla, jonka lattian korkeus on vähintään kaksi metriä maasta.

Lattiojen summan ja rakennuksen korkeuden välillä on merkittävä ero.

Onko kellarissa ja kellarissa huomioitu yhteensä? Lattiamäärä on määritelty Venäjän federaation kaupunkikehitystoimiston 49. artiklalla.

Se toimii kriteerinä arvioitaessa tarvetta tutkia taloja ja teknisiä hankkeita koskevat asiakirjat, eikä niitä voi korvata sana "kerrosmäärä".

Kerrosten lukumäärää pidetään kaikentyyppisten tilojen kokonaisuutena - tekninen, maanalainen, kellari, kellari, maanpinnan yläpuolella ja mansardissa.

Perusteet rakennusten yksilölliselle asuntorakentamiselle

Venäjän federaation asuntokoodissa 16 artiklan 2 kohdassa määritellään yksittäinen rakennus asuntorakennuksena, jos se koostuu huoneista ja apuvälineistä, jotka ovat välttämättömiä kotitaloudensa ja muiden tarpeidensa vuoksi, jotka aiheutuvat asumisesta taloon.

Kaupunkisuunnittelukoodin (48 §: n 3 momentin) mukaan asuinrakennusten yksittäisten rakennusten kohteet ovat toisistaan ​​erillään olevia asuntoja, joiden numerointi on korkeintaan kolme ja ne on tarkoitettu perheelle (enintään yksi). Nämä tilat eivät koske projektin dokumentaation kehittämistä, korjaamista tai uudistamista.

Säännöstä, joka koskee talon tunnustamista asuinpaikkana kohdassa 6, osoittaa, että asumismahdollisuutta ei ole, jos yksityinen tai asuinrakennus tunnustetaan hätätilanteeksi tai se on purettava.

Venäjän federaation hallituksen 28.1.2006 antama asetus (nro 47) säätelee asuinkerrostalossa asumista kahden tai useamman huoneiston rakennuksessa, joka on varustettu uloskäynnillä rakennuksen vieressä olevalle tontille tai taloon, joka on yhteinen kaikille asukkaille.

Tämän perusteella voidaan väittää, että erillisiä asuinrakennuksia, joissa on useita kerroksia vähintään kolme (mukaan lukien kaikki rakennuksen tilat), ei voida luokitella yksittäisiksi asuinrakennuksiksi.

Tällöin kellari tai kellari ei ole lattia

sanoa, jos lattia on alle kaksi metriä tai alle kaksi ja puoli metriä korkeita, mitkä tekijät? Tai pohjakerros olisi kaivettava puoliksi maahan niin, että sitä ei pidetä lattiaksi. Asun Sotshissa ja aion rakentaa 4 kerrosta, ja siksi miten se tehdään, jotta pohjakerrosta ei lasketa lattiaksi. Minulla on tontti rinteessä ja siksi lattian lattia voidaan kaivaa maahan. ?

4 vastausta 9111.ru asianajajan kysymykseen

VENÄJÄN FEDERATIONIN TALOUDELLINEN KEHITYSYHTEISTYÖ

päivätty 20.3.2013 N OG-D23-1426

Lattiat ja lattiamäärät sekä rakennusten toimitukset

Yksittäisten asuntorakentamisen kohteet

Venäjän taloudellisen kehityksen ministeriön kiinteistöosasto (jäljempänä kiinteistöosasto) tarkasteli valituksia ja selvityksiä.

Venäjän federaation hallituksen Venäjän federaation hallituksen hyväksymän, kesäkuun 5. päivänä 2008 N 437 hyväksymän asetuksen mukaisesti Venäjän talouskehitysministeriöllä ei ole toimivaltaa selkeyttää Venäjän federaation lainsäädäntöä ja sen käytäntöä.

Samalla olemme sitä mieltä, että valituksessa esitetyistä seikoista voidaan mainita seuraavat.

1. Asettaessaan yhdistyneeseen valtion kiinteistörekisteriin ja sen kanssa tapahtuviin liiketoimiin (jäljempänä "USRR") I momentin, jossa ilmoitetaan sellaisen rakennuksen kerrosten lukumäärä, jossa valtion oikeudet on rekisteröity

Liittovaltion laki 21 päivänä heinäkuuta 1997 annetun lain N 122-ФZ "Kiinteistöjen oikeuksien rekisteröinnistä ja sen kanssa suoritettavista liiketoimista" (jäljempänä rekisteröintilaki) 21 §: n 1 momentin 1 kohdan määräysten perusteella on todettava, USRR: n 18.2.1998 päivättyyn N 219 §: n 1 momentin mukaiseen kiinteistöön ja liiketoimiin, joka hyväksyttiin Venäjän federaation hallituksen asetuksella N 219, sisältää lyhyen kuvauksen kiinteästä omaisuudesta sellaisten asiakirjojen perusteella, jotka organisaatio (elin) on todentanut kiinteän omaisuuden kirjanpitoon omaisuuden rekisteröintialueella. USRR: n 1 momentin mukaiset merkinnät voidaan tehdä muiden asiakirjojen perusteella rekisteröintilain mukaisissa tapauksissa.

Näin ollen IDRR: n I momentin mukaista omaisuutta koskevat tiedot tehdään valtion kiinteistörekisterin sisältämien tietojen perusteella.

Edellä mainitut tiedot rakennuksen kerrosten lukumääristä tulee rakentaa valtion kiinteistörekisteriin, kun se on merkitty kiinteistörekisterin rekisteröintiin tällaisten rakennusten ja rakenteiden osalta maalausinsinöörin laatiman teknisen suunnitelman perusteella.

Rakennuksen teknisen suunnitelman laatimista koskevat vaatimukset, jotka on hyväksytty Venäjän talouskehitysministeriön 1. syyskuuta 2010 N 403 (jäljempänä "vaatimukset") määräyksellä, rakennuksen teknisen suunnitelman taulukon "Rakennuksen ominaisuudet" vastaavat sarakkeet "3" perustuvat edellä kohdassa 12 Vaatimukset syötetään tietoja rakennuksen kerrosten lukumääristä (myös maanalaisista). Jos rakennuksen maanalaisia ​​kerroksia ei ole, merkintä "-" (viiva) sijoitetaan vastaavaan viivaan.

Samanlaiset vaatimukset sisältyvät Rakennetta koskevan teknisen suunnitelman valmisteluvaatimuksiin, jotka on hyväksytty Venäjän taloudellisen kehityksen ministeriön 23. marraskuuta 2011 N 693 määräyksellä.

2. Lattiamäärän ja kerrosten lukumäärän määrittämisessä.

Valtion kiinteistörekisteristä annetun 24 päivänä elokuuta 2007 annetun lain nro 221-ФZ "Julkisen kiinteistörekisterin" 7 §: n 2 momentin 19 kohdan mukaisesti valtion kiinteistörekisteriin on merkitty myös tiedot kerrosten lukumäärästä (kerrosten määrä) maanalaisten kerrosten lukumäärä, jos kiinteistö on rakennusta tai rakennetta (jos rakennuksessa tai rakenteessa on korkeuksia).

Venäjän federaation asuntolainan ohjeita, jotka on hyväksytty Venäjän federaation ministeriön aluepolitiikasta, rakentamisesta, asumisesta ja kunnallisista palveluista 4 päivänä elokuuta 1998 N 37 (jäljempänä "ohjeet") mukaisesti, asuinrakennusten kerroksissa ovat:

Pohjakerroksessa (ullakolla) - lattialla ullakolla, jonka julkisivu on täysin tai osittain muodostunut kaltevan tai kaltevan katon pinnasta tai pinnoista ja katon leikkauspisteiden ja julkisivujen tasojen on oltava enintään 1,5 metrin korkeudella ullakkeen lattiapinnasta;

lattia maanpinnan yläpuolella - tilan lattiapinta-ala ei ole alhaisempi kuin maan suunnittelutaso;

kellarikerros - lattian lattiamallissa maanpinnan alapuolella sijaitsevien tilojen lattia on yli puolet pohjan korkeudesta;

tekninen lattia - lattia teknisten laitteiden sijoittamiseen ja viestinnän käyttöönottoon; se voidaan sijoittaa alhaisempaan (tekniseen maanalaiseen), ylempään (tekniseen loft) tai rakennuksen keskiosaan;

pohjakerros - kerros lattian merkissä, joka sijaitsee maan suunnittelumerkin alapuolella korkeintaan puolet tilan korkeudesta.

Myös ohjeiden mukaan asuinrakennusten kerrosten lukumäärän tulisi määrittää yläkerrosten lukumäärällä. Määritettäessä kerrosten lukumäärää pohjakerrokset sisältyvät yläkerrosten lukumäärään, jos kellarin päällekkäisyys ylittää maanpinta-alan taso vähintään 2 m. Ensimmäisessä kerroksessa on lattia, jonka lattia ei ole alhaisempi kuin suunnittelualustan taso.

Nykyinen lainsäädäntö ei sisällä termiä "maanalainen lattia". Samaan aikaan kiinteistön osaston mukaan kaikki rakennuksen kerrokset, jotka eivät kuulu maanpäällisiin kerroksiin, ovat maanalaiset kerrokset (kellari, pohjakerros, jos katon yläosuus on alle 2 metrin keskimääräisen tason yläpuolella).

SNiP 2.08.02-89 * "Julkisten rakennusten ja tilojen" mukaan rakennusten kerrosten lukumäärän määrittämiseksi kaikki yläkerrokset, mukaan lukien tekninen kerros, ullakko ja myös pohjakerros, sisältyvät kerrosten lukumäärään, jos katon yläosa ylittää keskimääräisen suunnittelutason vähintään 2 metriä maata. Maanalaista ilmastointia rakennuksissa, jotka on suunniteltu permafrostin rakentamiseen, sen korkeudesta riippumatta, ei sisälly maanpinnan yläkerrosten lukumäärään. Ylemmässä kerroksessa olevaa teknistä kerrosta ei oteta huomioon rakennuksen kerrosten lukumäärän määrittämisessä.

SNiP 31-01-2003 liitteissä B ja C "Asuinrakennukset" annetaan määritelmä lattiat ja säännöt rakennusten kerrosten lukumäärän määrittämiseksi. Rakennuksen kerrosten lukumäärän määrittämisessä kaikki yläkerrokset, mukaanlukien tekniset kerrokset, ullakkokerros sekä kellarikerros, sisältyvät yläkerrosten lukumäärään, jos katon yläosa on vähintään 2 metrin korkeudella maanpinnan tasosta. Maanalainen lattia rakennuksen alapuolella, korkeudesta riippumatta, sekä alle 1,8 m: n korkeudelle sopiva väliseinä ei sisälly maanpinnan yläkerrosten lukumäärään.

Niinpä kerrosten yläpuolella olevien kerrosten lukumäärä, mukaan lukien tekninen kerros, ullakkokerros ja kellarikerros, olisi ymmärrettävä, jos katon yläosa on maan keskimääräisen tason yläpuolella vähintään 2 metriä.

Termi "kerrosten lukumäärä" on vahvistettu Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukoodin 49 §: ssä kriteerinä arvioitaessa hanketodisteiden valtiontutkimusta, eikä sitä voida korvata termillä "kerrosten määrä".

Niinpä kerrosten lukumäärän tulisi ymmärtää kaikkien kerrosten lukumäärä, mukaan lukien maanalainen, kellarikerros, maanalainen, kohotettu, tekninen katu.

Samaan aikaan ilmoitamme, että Venäjän talouskehitysministeriö toimii tällä hetkellä Venäjän federaation valtion duuman hyväksymien liittovaltion lakien N 54480-6 "Venäjän federaation tiettyjen säädösten muuttamisesta valtion kiinteistöjen rekisteröinnistä ja kiinteistörekisterin rekisteröintiä koskevasta lainsäädännöstä". 11.12.2012, jossa säädetään tilojen lukumäärän poissulkemisesta valtion kiinteistörekisteristä 19§: n 2 momentin 19 §: n säännökset.

3. kriteereistä, jotka koskevat rakennusten sijoittamista yksittäisten asuntojen rakentamiseen.

Venäjän federaation asuntokoodin 16 §: n 2 kohdan mukaan asuntorakennus on yksilöllisesti määritelty rakennus, joka koostuu huoneista sekä lisäkäyttötiloista, jotka on tarkoitettu kansalaisille kotimaahan ja muihin tarpeisiin, jotka liittyvät heidän asumaansa tällaiseen rakennukseen.

Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukäytännöstä annetun lain 48 §: n 3 kappaleen määräysten mukaan yksittäiset asuntorakentamiskohteet ovat erillisiä taloja, joissa on enintään kolme kerrosta, jotka on tarkoitettu yhdelle perheelle, eikä hankkeen asiakirjojen valmistelua tarvita rakentamisen, jälleenrakennuksen ja kunnostuksen aikana.

Asuinrakennuksen katsotaan olevan kahden tai useamman asunnon yhdistelmä asuntotiloja, asuintiloja, asuintiloja, asuinrakennuksia, asuntojen hätätilanteita ja purku- tai jälleenrakennustöitä koskevien asetusten 6 kohdan mukaisesti, jonka Venäjän federaation hallitus on hyväksynyt 28.1.2006 N 47, joilla on itsenäinen uloskäynti joko asuinrakennuksen vieressä olevalle maa-tontille tai tällaisten talojen yhteisiin tiloihin.

Näin ollen irralliset asuinrakennukset, joissa on enemmän kuin kolme kerrosta (laskettaessa kerrosten lukumäärää, jotka sisältyvät kaikkiin kerroksiin rakennuksessa), eivät kuulu yksittäisiin asunto-hankkeisiin.

Mikä on pohjakerros

Usein he tilaavat talon rakentamisen kellarilla tai kellarilla, ei aivan selkeästi kuvittele, mitä kellari tarkoittaa ja itse asiassa kellari. Tässä ei ole mitään yllättävää, koska näiden huoneiden nimeäminen on suunnilleen sama, ei ole mitään, että kellarista kutsutaan puolipohjiaksi. Ja vielä on toivottavaa kuvitella entistä paremmin kellarin ominaisuuksia, se auttaa muuttamaan sitä asianmukaisesti eri toiminnoille. Ja vain kellarin ja kellarin järjestäminen voi olla halvin tapa lisätä talon elintilaa.

Alakerta ja kellari - mikä on ero

Sekä kellari että kellari ovat tiloja, jotka ovat osittain tai kokonaan haudattu maahan. Joten miten eroaa toisistaan? Ero niiden välillä on tekninen ja siinä syvyyteen, johon ne upotetaan:

 • kellarikerros syvennetään maan suunnittelutasoa alle puolessa;
 • kellari on alle tämän merkin yli puolet tai täysi.

On syytä muistaa, että molemmat huoneet voivat tehdä erilaisia ​​toimintoja - jos katot ovat alle 180 cm, niin tämä on tekninen maanalainen syvyysasteesta riippumatta. Korkeammissa ylärajoissa ne voidaan luokitella asuinalueiksi.

Kuntosali kellarissa

Pienillä tontilla kellarikerrokset / kellarit mahdollistavat ylimääräisten, välttämättömien tilojen luomisen lisäämättä talon koko rakennusaluetta.

Kellarijärjestely

Kun on käsitelty määritelmä siitä, mitä se on - kellari, kannattaa selventää sen piirteitä. Tämä helpottaa uusien tehtävien tilaa (älä pidä tyhjänä sitä varten). Sopeutumiskustannukset ja siihen liittyvä tarvittavien töiden määrä riippuvat pitkälti rakennuksen rakenteellisten osien teknisestä kunnosta sekä uusista toiminnoista, jotka suunnitellaan sijoitettavaksi kellariin / kellariin.

Vähimmäisohjelma

Kellarissa tai pohjakerroksessa on helpointa käyttää huonetta, jotka eivät tarjoa ihmisten pysyvää oleskelua, ts. Voi olla solarium, sauna, kuntosali, työpaja, autotalli ja niin edelleen. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia monista tiukoista suosituksista huoneiden koosta, niiden ylimääräisestä päivänvalosta, lämmityksestä, ulkoseinien lämmöneristyksestä ja vastaavista.

Säännön mukaan henkilöt voivat oleskella jopa 4 tuntia päivässä väliaikaiseen oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa.

Suurin ohjelma

Tämä järjestely kellarissa makuuhuoneen alle, lepohuone ja tutkimus. Sitten sovelletaan samoja sääntöjä kuin asunnon rakentamisessa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tilojen korkeuden on oltava vähintään 250 cm, käytävien leveys on vähintään 120 cm, portaiden portaiden korkeus on enintään 19 cm ja niiden leveys on vähintään 25 cm, päivänvalon läsnäolo ja niin edelleen. Normaalissa kellarissa kaikkien näiden vaatimusten täyttäminen on myös mahdollista, mutta rakennuksen joidenkin rakenteellisten osien uudelleenkäsittely / muuttaminen ja korkeat rahoituskustannukset saattavat olla tarpeen.

Mitä ongelmia on ratkaistava?

Useilla tekijöillä on ratkaiseva vaikutus kellarin tai kellarin järjestelyn kustannuksiin ja monimutkaisuuteen.

Suuri kosteus

Kellarissa oleva kosteus on hyvin yleinen ilmiö, mutta sinun ei pitäisi pelätä sitä, sinun tarvitsee vain poistaa kosteuden tunkeutumismahdollisuus rakennuksen alusta alkaen. Pääsääntöisesti tämä voidaan saavuttaa tekemällä korkealaatuista vedenpitävyyttä, mukaan lukien lattian vedeneristys.

Paljon huonompi tilanne, kun myöhemmin seinät näyttävät muotteja tai sientä. Tämä osoittaa tilojen riittävän ilmanvaihdon puute sekä ulkopuolisten seinien löysä tai vahingoittunut vedenpitävyys ja niiden riittämätön lämmöneristys. Puutteiden poistamiseksi tarvittavan työn määrä ja kustannukset ovat melko suuret.

Lämmitin ja vedenpitävä kellari

Pohjaveden taso ja maaperä, jolla rakennusta rakennetaan, liittyvät läheisesti myös kellarikerrosten seinien ja lattioiden kosteuteen. Kun kellarikerroksessa ja kellarikerroksessa esiintyy hiekkaisia ​​ja pohjavettä, ne ovat yleensä kuivia. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa vakava nykyaikaistamistyö (esimerkiksi kellarin kellarin järjestely) ei todennäköisesti ole liian hankalaa ja kallista. Erityisesti kun päärakennustyöt tehdään kesällä.

Tilanne on paljon pahempi, kun paikan päällä on läpäisemättömiä maaperää (savesta) - tässä tapauksessa, vaikka pohjaveden alhainen taso, kellarit voivat olla hyvin märkiä. Syy tähän on vesi, joka imeytyy maaperän läpi ja kerää lähellä kellariviä (entisen kuopan alueella). Tällaisissa tapauksissa on tarpeen tyhjentää, ja tämä tietysti vaikuttaa arvon nostamiseen.

Mikä pätee, kun pohjavesi on rakennuksen perustan yläpuolella. Tällöin sekä kellarin että kellarin järjestely (erityisesti) liittyy useisiin vaikeuksiin. Talossa pitäisi olla tiukka vedenpitävä korkealaatuinen, ja se voi vaatia erillistä työtä viemäröintialueella.

Vedenpitävässä laitteessa kellari kiinnostaa ja kohtuudella kuvataan videossa:

Se on myös vaikea tilanne, kun kellarikerroksen seinät ovat kuivia ja murentuvat kosketettaessa. Tämä tarkoittaa, että ne voivat tuhoutua kosteudelta ja pakkaselta, että niiden vahvuus on paljon pienempi kuin suunniteltu. Ja sitten eristystyölle lisätään rakennuksen tukirakenteen vahvistamiseen liittyvää toimintaa, mikä on erittäin vaikeaa ja kallista.

valaistus

Päivänvalon saatavuus on toinen ero kellarikerrokseen ja kellariin. Se on erityisen tärkeää olohuoneissa. On pidettävä mielessä, että ikkunoiden pinta-alan on oltava vähintään 1/8 lattian pinnasta ja huoneissa, jotka eivät ole tarkoitettu pysyvään oleskeluun, vähintään 1/12. Tämä on tavallisesti paljon enemmän kuin tavalliset pienet kellariikkunat.

Ne on suunniteltu parantamaan ilmanvaihtoa enemmän kuin tilojen valaisemiseksi. Aukkojen leveys on erittäin tärkeä. Ikkunan tulee olla vähintään 90 cm (mieluummin 120 cm), jolloin valaistustilanne on varsin suotuisa.

Olohuone kellarissa

korkeus

Kellarin korkeus - tämä tekijä on erittäin tärkeä määritettäessä, kuinka järjestää ylimääräinen tila. Useimmissa projekteissa se on noin 220 cm, mikä mahdollistaa tilojen tilapäiseen oleskeluun suunniteltujen tilojen suunnittelun. Monille sijoittajille tämä rajoitus ei kuitenkaan ole este. Kellarin seinien nostaminen 30 cm: n ajaksi voi saada kellarihuoneita, jotka on mukautettu asuinkiinteistöihin. Korkeus riittää laitteeseen kellarissa, jossa on useita oleskelutiloja tai makuuhuoneita, eli elintilan lisäämistä.

Lämmitä kellarissa

Lisähuoneiden lämmitys ei ole ongelma, jos alun perin tarjotaan sopiva lämmitysjärjestelmä (joka yleensä tapahtuu rakennuksen rakentamisen aikana). Jos tätä ei kuitenkaan säädetä, on pidettävä mielessä, että 5-8 ° C: n lämpötila riittää varastoissa, 12-16 ° C tilapäisessä asumisessa ja 18-22 ° C asuntoissa.

Tietenkin huoneiden lyhytaikainen lämmitys esimerkiksi kannettavien sähkölämmittimien avulla on hyväksyttävää ja kustannustehokasta, mutta jatkuvan lämmityksen lisäämiseksi tarvittavat varaukset lämmitysjärjestelmään tai erillinen lämmityslaitteisto ovat tarpeen.

saniteettitekniikka

Kellarissa tiloissa käytetään usein putkistoja ja sanitaatioita. Kylpyhuoneen, wc: n tai keittiön järjestäminen on yhteydessä vesihuoltoon ja jäteveden käsittelyyn. Kuitenkin, jos vesijohtoveden syöttäminen kellariin ja kellariin suurimmaksi osaksi ei ole mitään ongelmia, sitten kellarikerroksessa olevan lisäosan osa voi aiheuttaa ongelmia. Sillä, kuten tiedetään, nesteet eivät virrata vuorille ja syvillä kellareissa, on melkein varmaa, että tarvitaan asianmukaisen pumpun asennus, mikä lisää koko järjestelmän kustannuksia.

sähkö

Laitteen sähköjärjestelmä - useimmiten ei ole liian monimutkaista ja kallista. Useiden muiden hehkulamppujen ja koskettimien asentaminen lähes kaikki voivat käsitellä. Jopa sähkön lattialämmityksen mahdollistaessa. On vain tarpeen tarkistaa, onko verkon kapasiteetti riittävä energiankulutukseen.

Usein usein sattuu, että ylimääräisten sähkölaitteiden määrä (uunit, uunit, ilmastointilaitteet, pakastimet, tietokoneet, lämmittimet jne.) Ovat niin suuria, että koko järjestelmä on tarpeen korvata. On parempi ottaa tämä huomioon ennen rakentamisen aloittamista.

ilmanvaihto

Kellarissa olevien huoneiden asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä. Pohjakerros ei ole poikkeus. Muussa tapauksessa sieni voi muodostua seiniin lyhyeksi ajaksi korkean kosteuden vuoksi, joten on toivottavaa varmistaa raitisilman virtaus ja poistoilman poisto. On kuitenkin pidettävä mielessä, että ikkunoissa ei ole tarpeeksi ikkunoita, vaan on tarpeen, että koko talon yhteiset tyhjennyskanavat menevät kellarihuoneeseen. Parhaat, mutta myös kalleimmat ratkaisut sisältävät tietenkin mekaaniset ilmanvaihtojärjestelmät. Monissa tapauksissa voit kuitenkin ilman niitä. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä kokeneen hengityslaitteen.

Kaikki edellä mainitut kohdat ratkaistaan ​​parhaiten suunnitteluvaiheessa ja rakennuksen alussa, minkä jälkeen sinun ei tarvitse turvautua kalliisiin korjauksiin. Kellarin toteutettavuuden osalta kellari ja kellari ovat hyvä tapa lisätä käyttökelpoista tai elävää tilaa, ja se on järkevää jopa erittäin tilavissa talossa.