Mikä on kellarikerros?

Esikaupunkialueilla, joilla on kehittynyt infrastruktuuri, lähellä megacities, rakennus ei ole yhtä lähellä kuin kaupungeissa itse. Piilotettujen varantojen vuoksi käytettävän tilan laajentaminen on erittäin tärkeä asia sivustoprojektin luomisessa.

Yksi vaihtoehdoista on pohjakerros: tämä on tilaisuus kasvattaa talon elintilaa ottamatta senttimetriä pois puutarhasta tai kasvispuutarhasta.

Onko kellarikerros pohjakerroksessa?

Onko kellari maanalainen tai maanpäällinen? Konseptia voidaan käyttää molemmissa vaihtoehdoissa, mutta tämä on väärä.

Kellarin erikoisuus - se on osittain haudattu maahan.

Tilan alapuolella oleva huone on oikeampi soittaa kellariin, ja ensimmäinen kerros on aina yläpuolella.

Onko pohja itsessään seinä tai pohja?

Tämä on pohjakerros kellarista, joka erottaa kellarin kadulta. Sen suunnittelukorkeus voi olla mikä tahansa, 30 cm: stä puolentoista metriin tai enemmän.

Kellari on osa taloa, joka ottaa suurimmat kuormitukset ja altistuu kaikista aggressiivisista vaikutuksista sekä kadulta (sademäärä, tuuli, lumimassa, erilaiset mekaaniset vaikutukset) että maan alla (pohjavesi, mukaan lukien erilaiset kemialliset aineet aktiiviset ainesosat).

Joskus kellari on maanalainen kerros: se voidaan tehdä myös ilman ikkunoita ja ulkoovia, ja sitä voi käyttää vain asuinalueelta. Mutta yleensä tämän tilan toimivuus on korkeampi.

Kellareita käytetään useammin liike-elämän tarkoituksiin (kellari, kattilahuone, varasto). Perusta voidaan varustaa oleskeluun tai virkistäytymiseen.

SNiP-määritelmän mukaan pohjakerroksessa on huone, jonka alaraja (lattiakorkeus) haudataan maaperään korkeintaan puolet koko huoneen korkeudesta edellyttäen, että ensimmäisen kerroksen päällekkäisyys on maanpinnan yläpuolella enintään kaksi metriä.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

Rakenteelliset erot laitteen kellarissa tavallisen pienen kellarikerroksesta. Jos pohja on betonilaatta, se asetetaan maanpinnan alapuolelle; jos säätiö on nauha, sen maanalaisessa osassa menee kellariin.

Seinät ja lattiat tehdään useimmiten pohjaseinästä tai monoliittisesta betonista. Materiaalien ominaisuudet riippuvat alueen maaperän ja ilmaston ominaisuuksista. Kuiville stabiileille maille voidaan käyttää onttoja lohkoja, joilla on pieni massa. Niiden etuna on alhainen lämmönjohtavuus: kun laitetta käytetään, kellarin energiankulutus lämmitykseen on vähemmän.

Vaikka käytettäessä materiaaleja, joilla on alhainen lämmönjohtavuus "kuivissa" olosuhteissa, aluslohkojen on oltava vedenpitäviä ja eristettyjä.

Laitteen tärkeä kohta on ilmanvaihto. Toisin kuin asuinalueilla, kellarissa ei ole ikkunoita tai lasitusalue on pieni. Ilmanvaihto saadaan aikaan luomalla erityisiä hengitysteitä rakenteeseen ja / tai asentamalla nykyaikaiset ilmastointilaitteet lattialle ilmanpoistotoiminnon avulla. Näin vältetään liiallinen kosteus ja seurauksena kondensaation muodostuminen seinämille.

Mitä voidaan ja jota ei voi tallentaa:

 • klassisen monoliittisen sijasta on sallittua tehdä epäjatkuvan esivalmisteen perustus hyvällä maaperällä: järjestää lohkot ei päästä päähän vaan tietyin väliajoin. Levyjen väliset alueet asennuksen lopussa nukkuvat maaperään. Tällaisen perustan laskeminen olisi annettava asiantuntijalle;
 • Talouden kannalta ei pidä loukata huoneen lämmöneristys- ja lämpöeristystekniikkaa. Tämä johtaa paitsi kosteuteen, materiaalien huonontumiseen ja mikroilmastoon talossa, mutta myös nopeuttaa tukirakenteiden kulumista;
 • samoista syistä sokea aluetta ei pidä laiminlyödä, ja korkealla pohjaveden pinnalla - vedenpoistoa ei pidä laiminlyödä;
 • erillisryhmä viimeistelyaineita käytetään sokeiden päin: kellarikerros, keraamiset graniittilaatat, jne. Ei ole toivottavaa käyttää julkisivuja sen sijaan. niiden lujuus ja kulutuskestävyys eivät täytä säätiöiden vaatimuksia.
sisältöön ↑

Edut ja mahdollisuudet käyttää kellarikerroksia

Lisätilan luomisen lisäksi tällainen kerros mahdollistaa koko talon ulkoasun järkiperäistämisen. Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja hyödyllisten huoneiden kompaktiin ja toimivaan järjestelyyn:

 • järjestää pesula alemmalle tasolle;
 • työpajan;
 • keittiö yhdistettynä kellariin ja kasvisliikkeeseen. Edellä voit tehdä ruokasali tai olohuone ja tarjoilla ruokia ylöspäin rakentaa improvisoitu hissi;
 • varaa kattilahuone. Erillinen huone lämmityskattilaa varten säästää tilaa vain asuinalueella, mutta myös varmistaa ympäristön puhtauden.

SNiP säätää yksityisten talojen rakentamista koskevat säännöt. Yli kaksi kerrosta ullakolla vuokranantajalla ei ole varaa. Pohjakerrosta, joka on tehty perusnormien mukaisesti (ks. Edellä), ei oteta huomioon. eli omistajat saavat ylimääräisen täyden osan talosta rikkoen hallinnollisia vaatimuksia. Paikka tässä kattilahuoneessa, jossa on kaasukattila, ei ole myöskään ristiriidassa standardien kanssa.

Yksi suosituimmista tavoista käyttää puoli-kellareita on rakentaa autotallit. Tällaisen hyödyntämisen edut ovat ilmeisiä: sivustolla ei ole ylimääräistä tilaa; Voit varustaa uloskäynnin autotallista suoraan taloon, jotta ei pääse käymään autotallin ja talon välillä sateessa. Mutta on myös miinus: bensiinin, öljyjen ym. Tuoksut jne. tunkeutumaan asuinalueisiin. Jotta tämä ei tapahdu, kellari vaatii parannettua ilmanvaihtoa. Lisääntynyt huomio kiinnittyy seinien päällekkäisyyden kaikkien liitosten tiivistämiseen.

Toinen haittapuoli: kun rakennat autotallin suoraan taloon, palovaara lisääntyy. Palamattomia ja palonkestäviä materiaaleja tulee käyttää rakentamiseen.

Muut lattian käyttötavat:

 • makuuhuone tai lastentarha. Äänieristys tässä huoneessa on parempi kuin päärakennuksessa;
 • kirjasto;
 • toimisto;
 • elokuvateatteri Jos ikkunoita ei ole, pimennysongelma on jo ratkaistu.
 • kuntosali;
 • baari;
 • biljardihuone;
 • sauna;
 • allas, jne.

Jos talo on rinteessä, kellarin alapuoli voi olla täysin lasitettu ja varustettu alkuperäisellä olohuoneella tai talvipuutarhalla.

Ja jos alakerroksen koko on suurempi kuin päärakennus, terassi sopii yläpuolella olevan "ylijäämäisen" alueen päälle.

Talouskehitysministeriö
Venäjän federaatio

Kerrosten ja kerrosten lukumäärän määrittäminen ja kriteerit rakennusten luokittelemiseksi yksittäisten asuntorakentamisen kohteiksi

VENÄJÄN FEDERATIONIN TALOUDELLINEN KEHITYSYHTEISTYÖ

o 03.03.2013 nro OG-D23-1426

Venäjän taloudellisen kehityksen ministeriön kiinteistöosasto (jäljempänä kiinteistöosasto) tarkasteli 12.2.2013 päivätyt muutoksenhakupyynnöt ja raportit.

Venäjän taloudellisen kehityksen ministeriön Venäjän federaation hallituksen hyväksymän Venäjän federaation hallituksen 5. kesäkuuta 2008 hyväksymän asetuksen mukaisesti Venäjän talouskehitysministeriöllä ei ole toimivaltaa selkeyttää Venäjän federaation lainsäädäntöä ja sen käytäntöä.

Samalla olemme sitä mieltä, että valituksessa esitetyistä seikoista voidaan mainita seuraavat.

1. Asettaessaan kiinteän omaisuuden kiinteistörekisterin ja siihen liittyvien liiketoimien yhdistyneen valtionrekisteriin I, jäljempänä "USRR", tietoja rakennuksen kerrosten lukumäärästä, jossa valtion oikeudet rekisteröidään.

122 §: n 1 §: n 1 momentin mukaan "kiinteistöjen oikeuksien rekisteröinnistä ja sen kanssa suoritettavista liiketoimista", 20 §: n 1 momentin, 1 §: n 1 momentin, kiinteistöjen ja kauppojen kanssa, jotka on hyväksytty Venäjän federaation hallituksen 18 päivänä helmikuuta 1998 antaman asetuksen 219 §: n 1 momentilla, sisältää lyhyen kuvauksen kiinteästä omaisuudesta sellaisten asiakirjojen perusteella, jotka organisaatio (elin) on todentanut kiinteistökohteiden rekisteröimiseksi omaisuuden rekisteröintialueella. USRR: n 1 momentin mukaiset merkinnät voidaan tehdä muiden asiakirjojen perusteella rekisteröintilain mukaisissa tapauksissa.

Näin ollen IDRR: n I momentin mukaista omaisuutta koskevat tiedot tehdään valtion kiinteistörekisterin sisältämien tietojen perusteella.

Edellä mainitut tiedot rakennuksen kerrosten lukumääristä tulee rakentaa valtion kiinteistörekisteriin, kun se on merkitty kiinteistörekisterin rekisteröintiin tällaisten rakennusten ja rakenteiden osalta maalausinsinöörin laatiman teknisen suunnitelman perusteella.

Rakennuksen teknisen suunnitelman laatimista koskevat vaatimukset, jotka on hyväksytty Venäjän talouskehityksen ministeriön asetuksen N: o 403 määräyksellä, jäljempänä "vaatimukset", 42 kohdan mukaisesti rakennuksen teknisen suunnitelman "Rakennuksen ominaisuudet" -taulukon sarakkeessa "3" olevat vastaavat linjat perustuvat tämän asetuksen 12 Vaatimukset syötetään tietoja rakennuksen kerrosten lukumääristä (myös maanalaisista). Jos rakennuksen maanalaisia ​​kerroksia ei ole, merkintä "-" (viiva) on kiinnitettävä vastaavaan viivaan.

Samanlaiset vaatimukset sisältyvät rakennusalan teknisen suunnitelman valmisteluihin, jotka on hyväksytty Venäjän talouskehitysministeriön 23. marraskuuta 2011 antamalla määräyksellä nro 693.

2. Lattiamäärän ja kerrosten lukumäärän määrittämisessä.

Valtion kiinteistörekisteristä annetun lain 24 §: n 2 momentin 19 (2) 19 §: n 2 momentin, jäljempänä "katastrofi-laki", 7 §: n 2 momentin mukaan kiinteistörekisteriin on merkitty lattiamäärä (lattiamäärä) lattiat, jos kiinteistö on rakennusta tai rakennetta (jos rakennuksessa tai rakenteessa on korkeuksia).

Venäjän federaation asuntolainan ohjeita, jotka on hyväksytty Venäjän federaation ministeriön maakohde-, rakennus-, asunto- ja kunnallispalveluissa, jotka on päivätty 4. elokuuta 1998 n: o 37 (jäljempänä "ohjeet"), asuinrakennusten kerroksissa ovat:

Pohjakerroksessa (ullakolla) - lattialla ullakolla, jonka julkisivu on täysin tai osittain muodostunut kaltevan tai kaltevan katon pinnasta tai pinnoista ja katon leikkauspisteiden ja julkisivujen tasojen on oltava enintään 1,5 metrin korkeudella ullakkeen lattiapinnasta;

lattia maanpinnan yläpuolella - tilan lattiapinta-ala ei ole alhaisempi kuin maan suunnittelutaso;

kellarikerros - lattian lattiamallissa maanpinnan alapuolella sijaitsevien tilojen lattia on yli puolet pohjan korkeudesta;

tekninen lattia - lattia teknisten laitteiden sijoittamiseen ja viestinnän käyttöönottoon; se voidaan sijoittaa alhaisempaan (tekniseen maanalaiseen), ylempään (tekniseen loft) tai rakennuksen keskiosaan;

pohjakerros - kerros lattian merkissä, joka sijaitsee maan suunnittelumerkin alapuolella korkeintaan puolet tilan korkeudesta.

Myös ohjeiden mukaan asuinrakennusten kerrosten lukumäärän tulisi määrittää yläkerrosten lukumäärällä. Määritettäessä kerrosten lukumäärää pohjakerrokset sisältyvät yläkerrosten lukumäärään, jos kellarin päällekkäisyys ylittää maanpinta-alan taso vähintään 2 m. Ensimmäisessä kerroksessa on lattia, jonka lattia ei ole alhaisempi kuin suunnittelualustan taso.

Nykyinen lainsäädäntö ei sisällä termiä "maanalainen lattia". Samaan aikaan kiinteistön osaston mukaan kaikki rakennuksen kerrokset, jotka eivät kuulu maanpäällisiin kerroksiin, ovat maanalaiset kerrokset (kellari, pohjakerros, jos katon yläosuus on alle 2 metrin keskimääräisen tason yläpuolella).

SNiP 2.08.02-89 * "Julkisten rakennusten ja tilojen" mukaan rakennusten kerrosten lukumäärän määrittämiseksi kaikki yläkerrokset, mukaanlukien tekniset kerrokset, ullakkokerros sekä kellarikerros, sisältyvät kerrosten lukumäärään, jos katon yläosa ylittää suunnittelutason vähintään 2 metriä maata. Maanalaista ilmastointia rakennuksissa, jotka on suunniteltu permafrostin rakentamiseen, sen korkeudesta riippumatta, ei sisälly maanpinnan yläkerrosten lukumäärään. Ylemmässä kerroksessa olevaa teknistä kerrosta ei oteta huomioon rakennuksen kerrosten lukumäärän määrittämisessä.

Liitteissä B ja C SNiP 31-01-2003 "Asuintalojen rakennukset" annetaan määritelmä lattiat ja säännöt rakennusten kerrosten lukumäärän määrittämiseksi. Rakennuksen kerrosten lukumäärän määrittämisessä kaikki yläkerrokset, mukaanlukien tekniset kerrokset, ullakkokerros sekä kellarikerros, sisältyvät yläkerrosten lukumäärään, jos katon yläosa on vähintään 2 metrin korkeudella maanpinnan tasosta. Maanalainen lattia rakennuksen alapuolella, korkeudesta riippumatta, sekä alle 1,8 m: n korkeudelle sopiva väliseinä ei sisälly maanpinnan yläkerrosten lukumäärään.

Niinpä kerrosten yläpuolella olevien kerrosten lukumäärä, mukaan lukien tekninen kerros, ullakkokerros ja kellarikerros, olisi ymmärrettävä, jos katon yläosa on maan keskimääräisen tason yläpuolella vähintään 2 metriä.

Termi "kerrosten lukumäärä" on vahvistettu Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukoodin 49 §: ssä kriteerinä arvioitaessa hanketodisteiden valtiontutkimusta, eikä sitä voida korvata termillä "kerrosten määrä".

Niinpä kerrosten lukumäärän tulisi ymmärtää kaikkien kerrosten lukumäärä, mukaan lukien maanalainen, kellarikerros, maanalainen, kohotettu, tekninen katu.

On todettu, että tällä hetkellä Venäjän talouskehitysministeriö työskentelee liittovaltion lakiehdotuksesta № 54480-6 «muutoksista Kaikki säädökset Venäjän federaation koskien valtion rekisteröinti oikeudet ja valtion kiinteistörekisterin rekisteröinti kiinteistö", hyväksyttiin duuman Venäjän federaation ensimmäinen 11.12.2012, jossa säädetään tilojen lukumäärän poissulkemisesta valtion kiinteistörekisteristä X kappaleen määräysten osan 19 2 artiklan 7 §: ssä Cadastre.

3. kriteereistä, jotka koskevat rakennusten sijoittamista yksittäisten asuntojen rakentamiseen.

Venäjän federaation asuntokoodin 16 §: n 2 kohdan mukaan asuntorakennus on yksilöllisesti määritelty rakennus, joka koostuu huoneista sekä lisäkäyttötiloista, jotka on tarkoitettu kansalaisille kotimaahan ja muihin tarpeisiin, jotka liittyvät heidän asumaansa tällaiseen rakennukseen.

Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukäytännöstä annetun lain 48 §: n 3 kappaleen määräysten mukaan yksittäiset asuntorakentamiskohteet ovat erillisiä taloja, joissa on enintään kolme kerrosta, jotka on tarkoitettu yhdelle perheelle, eikä hankkeen asiakirjojen valmistelua tarvita rakentamisen, jälleenrakennuksen ja kunnostuksen aikana.

Kohdan mukaisesti 6 asetusten tunnustamisesta tiloissa asuintilojen, asuintiloissa kelpaamatonta asutuksen ja kerrostalo hätä ja jollei purku tai kunnostamiseen hyväksymä Venäjän hallitus 28 päivänä Tammikuu 2006 kpl 47, kerrostalon myöntää yhdistelmä kahdesta tai useammasta asuntoja, joilla on itsenäinen uloskäynti joko asuinrakennuksen vieressä olevalle maa-tontille tai tällaisten talojen yhteisiin tiloihin.

Näin ollen irralliset asuinrakennukset, joissa on enemmän kuin kolme kerrosta (laskettaessa kerrosten lukumäärää, jotka sisältyvät kaikkiin kerroksiin rakennuksessa), eivät kuulu yksittäisiin asunto-hankkeisiin.

Tällöin kellari tai kellari ei ole lattia

sanoa, jos lattia on alle kaksi metriä tai alle kaksi ja puoli metriä korkeita, mitkä tekijät? Tai pohjakerros olisi kaivettava puoliksi maahan niin, että sitä ei pidetä lattiaksi. Asun Sotshissa ja aion rakentaa 4 kerrosta, ja siksi miten se tehdään, jotta pohjakerrosta ei lasketa lattiaksi. Minulla on tontti rinteessä ja siksi lattian lattia voidaan kaivaa maahan. ?

4 vastausta 9111.ru asianajajan kysymykseen

VENÄJÄN FEDERATIONIN TALOUDELLINEN KEHITYSYHTEISTYÖ

päivätty 20.3.2013 N OG-D23-1426

Lattiat ja lattiamäärät sekä rakennusten toimitukset

Yksittäisten asuntorakentamisen kohteet

Venäjän taloudellisen kehityksen ministeriön kiinteistöosasto (jäljempänä kiinteistöosasto) tarkasteli valituksia ja selvityksiä.

Venäjän federaation hallituksen Venäjän federaation hallituksen hyväksymän, kesäkuun 5. päivänä 2008 N 437 hyväksymän asetuksen mukaisesti Venäjän talouskehitysministeriöllä ei ole toimivaltaa selkeyttää Venäjän federaation lainsäädäntöä ja sen käytäntöä.

Samalla olemme sitä mieltä, että valituksessa esitetyistä seikoista voidaan mainita seuraavat.

1. Asettaessaan yhdistyneeseen valtion kiinteistörekisteriin ja sen kanssa tapahtuviin liiketoimiin (jäljempänä "USRR") I momentin, jossa ilmoitetaan sellaisen rakennuksen kerrosten lukumäärä, jossa valtion oikeudet on rekisteröity

Liittovaltion laki 21 päivänä heinäkuuta 1997 annetun lain N 122-ФZ "Kiinteistöjen oikeuksien rekisteröinnistä ja sen kanssa suoritettavista liiketoimista" (jäljempänä rekisteröintilaki) 21 §: n 1 momentin 1 kohdan määräysten perusteella on todettava, USRR: n 18.2.1998 päivättyyn N 219 §: n 1 momentin mukaiseen kiinteistöön ja liiketoimiin, joka hyväksyttiin Venäjän federaation hallituksen asetuksella N 219, sisältää lyhyen kuvauksen kiinteästä omaisuudesta sellaisten asiakirjojen perusteella, jotka organisaatio (elin) on todentanut kiinteän omaisuuden kirjanpitoon omaisuuden rekisteröintialueella. USRR: n 1 momentin mukaiset merkinnät voidaan tehdä muiden asiakirjojen perusteella rekisteröintilain mukaisissa tapauksissa.

Näin ollen IDRR: n I momentin mukaista omaisuutta koskevat tiedot tehdään valtion kiinteistörekisterin sisältämien tietojen perusteella.

Edellä mainitut tiedot rakennuksen kerrosten lukumääristä tulee rakentaa valtion kiinteistörekisteriin, kun se on merkitty kiinteistörekisterin rekisteröintiin tällaisten rakennusten ja rakenteiden osalta maalausinsinöörin laatiman teknisen suunnitelman perusteella.

Rakennuksen teknisen suunnitelman laatimista koskevat vaatimukset, jotka on hyväksytty Venäjän talouskehitysministeriön 1. syyskuuta 2010 N 403 (jäljempänä "vaatimukset") määräyksellä, rakennuksen teknisen suunnitelman taulukon "Rakennuksen ominaisuudet" vastaavat sarakkeet "3" perustuvat edellä kohdassa 12 Vaatimukset syötetään tietoja rakennuksen kerrosten lukumääristä (myös maanalaisista). Jos rakennuksen maanalaisia ​​kerroksia ei ole, merkintä "-" (viiva) sijoitetaan vastaavaan viivaan.

Samanlaiset vaatimukset sisältyvät Rakennetta koskevan teknisen suunnitelman valmisteluvaatimuksiin, jotka on hyväksytty Venäjän taloudellisen kehityksen ministeriön 23. marraskuuta 2011 N 693 määräyksellä.

2. Lattiamäärän ja kerrosten lukumäärän määrittämisessä.

Valtion kiinteistörekisteristä annetun 24 päivänä elokuuta 2007 annetun lain nro 221-ФZ "Julkisen kiinteistörekisterin" 7 §: n 2 momentin 19 kohdan mukaisesti valtion kiinteistörekisteriin on merkitty myös tiedot kerrosten lukumäärästä (kerrosten määrä) maanalaisten kerrosten lukumäärä, jos kiinteistö on rakennusta tai rakennetta (jos rakennuksessa tai rakenteessa on korkeuksia).

Venäjän federaation asuntolainan ohjeita, jotka on hyväksytty Venäjän federaation ministeriön aluepolitiikasta, rakentamisesta, asumisesta ja kunnallisista palveluista 4 päivänä elokuuta 1998 N 37 (jäljempänä "ohjeet") mukaisesti, asuinrakennusten kerroksissa ovat:

Pohjakerroksessa (ullakolla) - lattialla ullakolla, jonka julkisivu on täysin tai osittain muodostunut kaltevan tai kaltevan katon pinnasta tai pinnoista ja katon leikkauspisteiden ja julkisivujen tasojen on oltava enintään 1,5 metrin korkeudella ullakkeen lattiapinnasta;

lattia maanpinnan yläpuolella - tilan lattiapinta-ala ei ole alhaisempi kuin maan suunnittelutaso;

kellarikerros - lattian lattiamallissa maanpinnan alapuolella sijaitsevien tilojen lattia on yli puolet pohjan korkeudesta;

tekninen lattia - lattia teknisten laitteiden sijoittamiseen ja viestinnän käyttöönottoon; se voidaan sijoittaa alhaisempaan (tekniseen maanalaiseen), ylempään (tekniseen loft) tai rakennuksen keskiosaan;

pohjakerros - kerros lattian merkissä, joka sijaitsee maan suunnittelumerkin alapuolella korkeintaan puolet tilan korkeudesta.

Myös ohjeiden mukaan asuinrakennusten kerrosten lukumäärän tulisi määrittää yläkerrosten lukumäärällä. Määritettäessä kerrosten lukumäärää pohjakerrokset sisältyvät yläkerrosten lukumäärään, jos kellarin päällekkäisyys ylittää maanpinta-alan taso vähintään 2 m. Ensimmäisessä kerroksessa on lattia, jonka lattia ei ole alhaisempi kuin suunnittelualustan taso.

Nykyinen lainsäädäntö ei sisällä termiä "maanalainen lattia". Samaan aikaan kiinteistön osaston mukaan kaikki rakennuksen kerrokset, jotka eivät kuulu maanpäällisiin kerroksiin, ovat maanalaiset kerrokset (kellari, pohjakerros, jos katon yläosuus on alle 2 metrin keskimääräisen tason yläpuolella).

SNiP 2.08.02-89 * "Julkisten rakennusten ja tilojen" mukaan rakennusten kerrosten lukumäärän määrittämiseksi kaikki yläkerrokset, mukaan lukien tekninen kerros, ullakko ja myös pohjakerros, sisältyvät kerrosten lukumäärään, jos katon yläosa ylittää keskimääräisen suunnittelutason vähintään 2 metriä maata. Maanalaista ilmastointia rakennuksissa, jotka on suunniteltu permafrostin rakentamiseen, sen korkeudesta riippumatta, ei sisälly maanpinnan yläkerrosten lukumäärään. Ylemmässä kerroksessa olevaa teknistä kerrosta ei oteta huomioon rakennuksen kerrosten lukumäärän määrittämisessä.

SNiP 31-01-2003 liitteissä B ja C "Asuinrakennukset" annetaan määritelmä lattiat ja säännöt rakennusten kerrosten lukumäärän määrittämiseksi. Rakennuksen kerrosten lukumäärän määrittämisessä kaikki yläkerrokset, mukaanlukien tekniset kerrokset, ullakkokerros sekä kellarikerros, sisältyvät yläkerrosten lukumäärään, jos katon yläosa on vähintään 2 metrin korkeudella maanpinnan tasosta. Maanalainen lattia rakennuksen alapuolella, korkeudesta riippumatta, sekä alle 1,8 m: n korkeudelle sopiva väliseinä ei sisälly maanpinnan yläkerrosten lukumäärään.

Niinpä kerrosten yläpuolella olevien kerrosten lukumäärä, mukaan lukien tekninen kerros, ullakkokerros ja kellarikerros, olisi ymmärrettävä, jos katon yläosa on maan keskimääräisen tason yläpuolella vähintään 2 metriä.

Termi "kerrosten lukumäärä" on vahvistettu Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukoodin 49 §: ssä kriteerinä arvioitaessa hanketodisteiden valtiontutkimusta, eikä sitä voida korvata termillä "kerrosten määrä".

Niinpä kerrosten lukumäärän tulisi ymmärtää kaikkien kerrosten lukumäärä, mukaan lukien maanalainen, kellarikerros, maanalainen, kohotettu, tekninen katu.

Samaan aikaan ilmoitamme, että Venäjän talouskehitysministeriö toimii tällä hetkellä Venäjän federaation valtion duuman hyväksymien liittovaltion lakien N 54480-6 "Venäjän federaation tiettyjen säädösten muuttamisesta valtion kiinteistöjen rekisteröinnistä ja kiinteistörekisterin rekisteröintiä koskevasta lainsäädännöstä". 11.12.2012, jossa säädetään tilojen lukumäärän poissulkemisesta valtion kiinteistörekisteristä 19§: n 2 momentin 19 §: n säännökset.

3. kriteereistä, jotka koskevat rakennusten sijoittamista yksittäisten asuntojen rakentamiseen.

Venäjän federaation asuntokoodin 16 §: n 2 kohdan mukaan asuntorakennus on yksilöllisesti määritelty rakennus, joka koostuu huoneista sekä lisäkäyttötiloista, jotka on tarkoitettu kansalaisille kotimaahan ja muihin tarpeisiin, jotka liittyvät heidän asumaansa tällaiseen rakennukseen.

Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukäytännöstä annetun lain 48 §: n 3 kappaleen määräysten mukaan yksittäiset asuntorakentamiskohteet ovat erillisiä taloja, joissa on enintään kolme kerrosta, jotka on tarkoitettu yhdelle perheelle, eikä hankkeen asiakirjojen valmistelua tarvita rakentamisen, jälleenrakennuksen ja kunnostuksen aikana.

Asuinrakennuksen katsotaan olevan kahden tai useamman asunnon yhdistelmä asuntotiloja, asuintiloja, asuintiloja, asuinrakennuksia, asuntojen hätätilanteita ja purku- tai jälleenrakennustöitä koskevien asetusten 6 kohdan mukaisesti, jonka Venäjän federaation hallitus on hyväksynyt 28.1.2006 N 47, joilla on itsenäinen uloskäynti joko asuinrakennuksen vieressä olevalle maa-tontille tai tällaisten talojen yhteisiin tiloihin.

Näin ollen irralliset asuinrakennukset, joissa on enemmän kuin kolme kerrosta (laskettaessa kerrosten lukumäärää, jotka sisältyvät kaikkiin kerroksiin rakennuksessa), eivät kuulu yksittäisiin asunto-hankkeisiin.

Mikä on pohjakerros

Usein he tilaavat talon rakentamisen kellarilla tai kellarilla, ei aivan selkeästi kuvittele, mitä kellari tarkoittaa ja itse asiassa kellari. Tässä ei ole mitään yllättävää, koska näiden huoneiden nimeäminen on suunnilleen sama, ei ole mitään, että kellarista kutsutaan puolipohjiaksi. Ja vielä on toivottavaa kuvitella entistä paremmin kellarin ominaisuuksia, se auttaa muuttamaan sitä asianmukaisesti eri toiminnoille. Ja vain kellarin ja kellarin järjestäminen voi olla halvin tapa lisätä talon elintilaa.

Alakerta ja kellari - mikä on ero

Sekä kellari että kellari ovat tiloja, jotka ovat osittain tai kokonaan haudattu maahan. Joten miten eroaa toisistaan? Ero niiden välillä on tekninen ja siinä syvyyteen, johon ne upotetaan:

 • kellarikerros syvennetään maan suunnittelutasoa alle puolessa;
 • kellari on alle tämän merkin yli puolet tai täysi.

On syytä muistaa, että molemmat huoneet voivat tehdä erilaisia ​​toimintoja - jos katot ovat alle 180 cm, niin tämä on tekninen maanalainen syvyysasteesta riippumatta. Korkeammissa ylärajoissa ne voidaan luokitella asuinalueiksi.

Kuntosali kellarissa

Pienillä tontilla kellarikerrokset / kellarit mahdollistavat ylimääräisten, välttämättömien tilojen luomisen lisäämättä talon koko rakennusaluetta.

Kellarijärjestely

Kun on käsitelty määritelmä siitä, mitä se on - kellari, kannattaa selventää sen piirteitä. Tämä helpottaa uusien tehtävien tilaa (älä pidä tyhjänä sitä varten). Sopeutumiskustannukset ja siihen liittyvä tarvittavien töiden määrä riippuvat pitkälti rakennuksen rakenteellisten osien teknisestä kunnosta sekä uusista toiminnoista, jotka suunnitellaan sijoitettavaksi kellariin / kellariin.

Vähimmäisohjelma

Kellarissa tai pohjakerroksessa on helpointa käyttää huonetta, jotka eivät tarjoa ihmisten pysyvää oleskelua, ts. Voi olla solarium, sauna, kuntosali, työpaja, autotalli ja niin edelleen. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia monista tiukoista suosituksista huoneiden koosta, niiden ylimääräisestä päivänvalosta, lämmityksestä, ulkoseinien lämmöneristyksestä ja vastaavista.

Säännön mukaan henkilöt voivat oleskella jopa 4 tuntia päivässä väliaikaiseen oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa.

Suurin ohjelma

Tämä järjestely kellarissa makuuhuoneen alle, lepohuone ja tutkimus. Sitten sovelletaan samoja sääntöjä kuin asunnon rakentamisessa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tilojen korkeuden on oltava vähintään 250 cm, käytävien leveys on vähintään 120 cm, portaiden portaiden korkeus on enintään 19 cm ja niiden leveys on vähintään 25 cm, päivänvalon läsnäolo ja niin edelleen. Normaalissa kellarissa kaikkien näiden vaatimusten täyttäminen on myös mahdollista, mutta rakennuksen joidenkin rakenteellisten osien uudelleenkäsittely / muuttaminen ja korkeat rahoituskustannukset saattavat olla tarpeen.

Mitä ongelmia on ratkaistava?

Useilla tekijöillä on ratkaiseva vaikutus kellarin tai kellarin järjestelyn kustannuksiin ja monimutkaisuuteen.

Suuri kosteus

Kellarissa oleva kosteus on hyvin yleinen ilmiö, mutta sinun ei pitäisi pelätä sitä, sinun tarvitsee vain poistaa kosteuden tunkeutumismahdollisuus rakennuksen alusta alkaen. Pääsääntöisesti tämä voidaan saavuttaa tekemällä korkealaatuista vedenpitävyyttä, mukaan lukien lattian vedeneristys.

Paljon huonompi tilanne, kun myöhemmin seinät näyttävät muotteja tai sientä. Tämä osoittaa tilojen riittävän ilmanvaihdon puute sekä ulkopuolisten seinien löysä tai vahingoittunut vedenpitävyys ja niiden riittämätön lämmöneristys. Puutteiden poistamiseksi tarvittavan työn määrä ja kustannukset ovat melko suuret.

Lämmitin ja vedenpitävä kellari

Pohjaveden taso ja maaperä, jolla rakennusta rakennetaan, liittyvät läheisesti myös kellarikerrosten seinien ja lattioiden kosteuteen. Kun kellarikerroksessa ja kellarikerroksessa esiintyy hiekkaisia ​​ja pohjavettä, ne ovat yleensä kuivia. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa vakava nykyaikaistamistyö (esimerkiksi kellarin kellarin järjestely) ei todennäköisesti ole liian hankalaa ja kallista. Erityisesti kun päärakennustyöt tehdään kesällä.

Tilanne on paljon pahempi, kun paikan päällä on läpäisemättömiä maaperää (savesta) - tässä tapauksessa, vaikka pohjaveden alhainen taso, kellarit voivat olla hyvin märkiä. Syy tähän on vesi, joka imeytyy maaperän läpi ja kerää lähellä kellariviä (entisen kuopan alueella). Tällaisissa tapauksissa on tarpeen tyhjentää, ja tämä tietysti vaikuttaa arvon nostamiseen.

Mikä pätee, kun pohjavesi on rakennuksen perustan yläpuolella. Tällöin sekä kellarin että kellarin järjestely (erityisesti) liittyy useisiin vaikeuksiin. Talossa pitäisi olla tiukka vedenpitävä korkealaatuinen, ja se voi vaatia erillistä työtä viemäröintialueella.

Vedenpitävässä laitteessa kellari kiinnostaa ja kohtuudella kuvataan videossa:

Se on myös vaikea tilanne, kun kellarikerroksen seinät ovat kuivia ja murentuvat kosketettaessa. Tämä tarkoittaa, että ne voivat tuhoutua kosteudelta ja pakkaselta, että niiden vahvuus on paljon pienempi kuin suunniteltu. Ja sitten eristystyölle lisätään rakennuksen tukirakenteen vahvistamiseen liittyvää toimintaa, mikä on erittäin vaikeaa ja kallista.

valaistus

Päivänvalon saatavuus on toinen ero kellarikerrokseen ja kellariin. Se on erityisen tärkeää olohuoneissa. On pidettävä mielessä, että ikkunoiden pinta-alan on oltava vähintään 1/8 lattian pinnasta ja huoneissa, jotka eivät ole tarkoitettu pysyvään oleskeluun, vähintään 1/12. Tämä on tavallisesti paljon enemmän kuin tavalliset pienet kellariikkunat.

Ne on suunniteltu parantamaan ilmanvaihtoa enemmän kuin tilojen valaisemiseksi. Aukkojen leveys on erittäin tärkeä. Ikkunan tulee olla vähintään 90 cm (mieluummin 120 cm), jolloin valaistustilanne on varsin suotuisa.

Olohuone kellarissa

korkeus

Kellarin korkeus - tämä tekijä on erittäin tärkeä määritettäessä, kuinka järjestää ylimääräinen tila. Useimmissa projekteissa se on noin 220 cm, mikä mahdollistaa tilojen tilapäiseen oleskeluun suunniteltujen tilojen suunnittelun. Monille sijoittajille tämä rajoitus ei kuitenkaan ole este. Kellarin seinien nostaminen 30 cm: n ajaksi voi saada kellarihuoneita, jotka on mukautettu asuinkiinteistöihin. Korkeus riittää laitteeseen kellarissa, jossa on useita oleskelutiloja tai makuuhuoneita, eli elintilan lisäämistä.

Lämmitä kellarissa

Lisähuoneiden lämmitys ei ole ongelma, jos alun perin tarjotaan sopiva lämmitysjärjestelmä (joka yleensä tapahtuu rakennuksen rakentamisen aikana). Jos tätä ei kuitenkaan säädetä, on pidettävä mielessä, että 5-8 ° C: n lämpötila riittää varastoissa, 12-16 ° C tilapäisessä asumisessa ja 18-22 ° C asuntoissa.

Tietenkin huoneiden lyhytaikainen lämmitys esimerkiksi kannettavien sähkölämmittimien avulla on hyväksyttävää ja kustannustehokasta, mutta jatkuvan lämmityksen lisäämiseksi tarvittavat varaukset lämmitysjärjestelmään tai erillinen lämmityslaitteisto ovat tarpeen.

saniteettitekniikka

Kellarissa tiloissa käytetään usein putkistoja ja sanitaatioita. Kylpyhuoneen, wc: n tai keittiön järjestäminen on yhteydessä vesihuoltoon ja jäteveden käsittelyyn. Kuitenkin, jos vesijohtoveden syöttäminen kellariin ja kellariin suurimmaksi osaksi ei ole mitään ongelmia, sitten kellarikerroksessa olevan lisäosan osa voi aiheuttaa ongelmia. Sillä, kuten tiedetään, nesteet eivät virrata vuorille ja syvillä kellareissa, on melkein varmaa, että tarvitaan asianmukaisen pumpun asennus, mikä lisää koko järjestelmän kustannuksia.

sähkö

Laitteen sähköjärjestelmä - useimmiten ei ole liian monimutkaista ja kallista. Useiden muiden hehkulamppujen ja koskettimien asentaminen lähes kaikki voivat käsitellä. Jopa sähkön lattialämmityksen mahdollistaessa. On vain tarpeen tarkistaa, onko verkon kapasiteetti riittävä energiankulutukseen.

Usein usein sattuu, että ylimääräisten sähkölaitteiden määrä (uunit, uunit, ilmastointilaitteet, pakastimet, tietokoneet, lämmittimet jne.) Ovat niin suuria, että koko järjestelmä on tarpeen korvata. On parempi ottaa tämä huomioon ennen rakentamisen aloittamista.

ilmanvaihto

Kellarissa olevien huoneiden asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä. Pohjakerros ei ole poikkeus. Muussa tapauksessa sieni voi muodostua seiniin lyhyeksi ajaksi korkean kosteuden vuoksi, joten on toivottavaa varmistaa raitisilman virtaus ja poistoilman poisto. On kuitenkin pidettävä mielessä, että ikkunoissa ei ole tarpeeksi ikkunoita, vaan on tarpeen, että koko talon yhteiset tyhjennyskanavat menevät kellarihuoneeseen. Parhaat, mutta myös kalleimmat ratkaisut sisältävät tietenkin mekaaniset ilmanvaihtojärjestelmät. Monissa tapauksissa voit kuitenkin ilman niitä. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä kokeneen hengityslaitteen.

Kaikki edellä mainitut kohdat ratkaistaan ​​parhaiten suunnitteluvaiheessa ja rakennuksen alussa, minkä jälkeen sinun ei tarvitse turvautua kalliisiin korjauksiin. Kellarin toteutettavuuden osalta kellari ja kellari ovat hyvä tapa lisätä käyttökelpoista tai elävää tilaa, ja se on järkevää jopa erittäin tilavissa talossa.

Pohjakerros maan alla tai maanpinnan yläpuolella

Kolmiulotteisten rakennemallien kehittäminen coloristic passiin.

Mikä on kellari, maanalainen, kellari

SNiP 31-02-2001 "Yhden perheen omakotitalot" viitaten SNiP 2.08.01-89 * "Asuinrakennukset" erottelevat seuraavia tiloja:

Kellari (kellari)

Lattia on merkitty lattialla tilojen alapuolella maan suunnittelutason yli puolet huoneen korkeudesta. Kellari voidaan lämmittää (asennettu lämmittimet) ja lämmittää.

Maapallon alapuolella olevan tilan alapinnan ja ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyden välillä.

Rakennuksen alareunassa sijaitseva huone, jossa on talotekniikka ja viestintä, asetetaan.

Tuuletetut maan alla permafrost -vyöhykkeessä

Avotila rakennuksen alta maanpinnan ja ensimmäisen (maaperän, teknisen) kerroksen päällekkäisyyden välillä.

Lattia on maan leveyden alapuolella sijaitsevan tilan lattian yläpuolella korkeintaan puolet tilan korkeudesta. Toisin kuin maan alla, kellarissa on luonnollinen valo ja paljon toiminnallista sisältöä.

Lattia teknisten laitteiden sijoittamiseen ja työntöviestintään; voidaan sijoittaa alempaan (tekniseen maanalaiseen), ylempään (tekniseen loft) tai rakennuksen keskiosaan

Upotettu maaperän tilaan ympäri vuoden tuotteiden varastointiin; voidaan irrottaa, sijaitsevat asunnon alla, ulkorakennus.


Ulkomaisessa käytännöstä on tavallista erottaa kolme vaihtoehtoa perusrakenteiden rakentamiseksi matalan asuntorakennuksille:

kellari tai osittain upotettu kellari;

tekninen maanalainen (yleensä enintään 1,5 m);

betonilattia maaperän pohjalle.

Rakennuksen alueella ei ole mukana ullakkohuoneita eikä taloutta maanalainen.

Asuinrakennuksen rakennemäärät määritellään rakennemäärän summana merkin +/- 0,000 (maanpäällinen osa) yläpuolella ja alle tämän merkinnän (maanalainen osa).

Maanalainen ilmanvaihtojärjestelmä rakennuksissa, jotka on suunniteltu rakentamaan permafrost-maaperää, ei sisälly maanpäällisten kerrosten lukumäärään.

SNiP 31-01-2003 "Asuinrakennusten rakennukset"

Etäisyys ja samankaltaisuus kellarista ja kellarista

Tällä hetkellä kehittäjä haluaa rakentaa mukavimpia taloja, jotka tarjoavat kellarin tai pohjakerroksen. Usein näistä käsitteistä on sekaannus, koska tuleva talon omistaja ei ymmärrä eroa esineiden välillä.

Järjestelmän laite kellarissa kotona.

Ero esineiden nimeämisessä

Ei ole yllättävää, että tällainen sekaannus syntyy. Kellari ja kellari suunnitellaan yhtä lailla laajentamaan rakennuksen tilaa. Molemmissa tiloissa käytetään tiloja, jotka tallentavat ei-toivottuja tuotteita, puutarhatyökaluja ja talviin korjatut tuotteet. He järjestävät biljardipöytiä ja järjestävät altaat. Samalla voit käyttää niitä asuntona, jos tuovat lämmityksen ja suorittavat täydellisen korjauksen.

Jopa niiden rakenteessa laite ei käytännössä ole eroa. Esineiden lattia ja seinät toimivat asuinrakennuksen perustana.

Ainoa merkittävä ero on se, että toisin kuin kellari, kellari sijaitsee kokonaan maanpinnan alapuolella.

Kellarikerros on puolet koholla maanpinnan yläpuolella.

Monet omistajat haluavat lattiaa valmiina, esimerkiksi koristekivi, se tekee miellyttävän vaikutelman. Pohjakerros, jopa kaikkein hyvin hoidettu, on piilotettu maan alle ja ei tee ulkoista vaikutelmaa. Kuitenkin, kuinka perusteltua perustan rakentaminen on?

Onko sen arvoista rakentaa jalusta?

Kaavion kellari ja kellari.

Socle on huone, jonka lattiataso on maamerkin alapuolella korkeintaan puolet huoneiden korkeudesta. Lisäksi kellarin päällekkäisyyden yläosa sijaitsee enintään 2 metriä maanpinnan keskimääräisen suunnittelutason yläpuolella. Asennettaessa esinettä yksittäisten kotelorakenteiden osalta lattia, jonka katto on yli 2 metriä maanpinnan yläpuolella, sisältyy kokonaislukumäärän määrittelyyn. Nykyisten standardien mukaan on mahdollista rakentaa toinen korkealuokkainen kerros sen yläpuolelle sekä ullakko. Siksi korkin rakentaminen menettää merkityksensä. On paljon helpompaa rakentaa toinen maanpäällinen kerros.

Jos katto on alle sallitun hinnan, talossa voi olla kellari, 2 kerrosta maanpinnan yläpuolella ja ullakko. Vaikka jos taloudelliset mahdollisuudet antavat mahdollisuuden päästä iskeytyä tällaiseen projektiin, on helpompi toteuttaa mökki suuremmalla pohjalla, jossa ei ole kellarissa eikä kellarissa.

Alustan rakentaminen on perusteltua vain silloin, kun rakennus sijaitsee jyrkässä rinteessä. Tällöin lattia on osittain haudattu maahan ja se on täysin tuulettu ja se pysyy lämpimänä ja kuivana. Voit varustaa kellarin rakennettaessa hiekka- tai kivikkoa, jossa on luonnollinen vedenpoisto ja pohjaveden syvä sijainti.

Huolimatta näennäisestä perusteettomasta pohjakerroksesta omistajat yhä suosivat sitä kellarihuoneeseen. Talon rakentaminen voi olla sellainen, että satunnainen henkilö ei ymmärrä, kellari on varustettu tässä rakennuksessa tai kellarissa. Maatilan omistajalle erot ovat kuitenkin hyvin merkittäviä. On esimerkiksi kiellettyä sijoittaa kaasukattilahuone kellarikerrokseen. Lainsäädäntö ei kuitenkaan estä kaasukattilan sijoittamista kellariin. On erittäin kätevää varustaa pieni pesula, keittiö, ruokakomero tällaisessa huoneessa.

Järjestelmä kellarista, joka on rakennettu gazoblokovista.

Usein perusta toimii autotallina. Vaikka lukuisten tutkimusten tulosten mukaan tällainen huoneen käyttö ei ole toivottavaa, koska se huonontaa ympäristötilannetta edellä olevissa kerroksissa. Mutta rinteessä rakennettu kellari, voit järjestää ruokasali, elokuvateatteri, uima-allas ja jopa talvipuutarha. Oikealla lämmityksellä tällainen lattia ei ole käytännössä erilainen kuin asuinrakennus.

Korkin avulla voit merkittävästi monipuolistaa rakennuksen suunnittelua. Jos teet lattiaosan suuremman kuin talon pohja, kattoa käytetään terassien rakentamiseen tai koko rakennuksen ympäröivään parvekkeeseen. Pienemmällä kellarialueella voit alun perin voittaa epästandardin ratkaisun ja tehdä kotisi kohteeksi naapureiden jatkuvaa huomiota.

Samankaltaisuudet ja erot esineiden rakentamisessa

Monin tavoin esineiden rakentaminen tapahtuu samalla tavoin. Ensinnäkin on tutkittava maaperä ja tunnistettava syvyys, johon pohjavesi sijaitsee. Väärä päätös on väärässä maaperässä, jossa on matala pohjavesi. Joko se on aina kostea, tai sinun on investoitava lisää varoja luotettavaa vedenpitävyyttä varten.

Maanalaisen rakenteen rakentamisen aikana on otettava huomioon neljä tekijää:

 • vedenpitäväksi;
 • eristys;
 • ilmanvaihtojärjestelmä;
 • lämmitys.

Rakentamisprosessi on varsin työläs, mikä pätee yhtä hyvin kuin kellariin ja kellariin. Rakentaminen muistuttaa perustusnauhan rakentamista. Pohjakerroksen ja kellarikerroksen syventäminen on hyväksyttävää pohjaveden tasolle. Kummassakin tapauksessa pohja on monoliittinen laatta, joka asetetaan hiekkaa ja soraa varten.

Kellarissa on tarpeen täyttää 10-25 cm paksulla betonipannu, mutta ennen kaatamista on vedettävä polyeteenistä, kalvosta tai muusta materiaalista valmistettu vesitiiviys. Erityistä huomiota kiinnitetään sellaisen ilmanvaihtojärjestelmän luomiseen, joka estää lauhteen kertymisen maanalaiseen huoneeseen. Seinät ja lattia kellarissa kyllästetään erikoisratkaisuilla, jotka estävät kosteuden laskeutumisen.

Kellarin seinien korkeuden tulisi olla vähintään 2,5 m. Seinien rakentamisessa käytetään samoja materiaaleja kuin kellarin huoneiston rakentamisessa. Lattiaa järjestettäessä tehdään 15-25 cm paksuinen betonipinta ja sen yläpuolelle asetetaan vedenpitävä kerros. Lattian ympärillä sinun on tehtävä asfalttia tai betonia, jonka rinteessä on maahan. Tätä liuosta käytetään estämään veden pääsy huoneeseen sateiden tai sulavan lumen aikana.

Mikä rakenne valita?

Kun päätät valita kellarista tai kellarista, on otettava huomioon esineiden samankaltaisuudet ja erot. Samankaltaisuus on seuraavilla tekijöillä:

 • lattian laite, joka on alhaisempi kuin ensimmäisen nostotason pohjan taso;
 • mahdollisuus käyttää kotitarkoituksiin;
 • veden ja viemäritilojen sijoittaminen, lämmityslaitteet;
 • lattian ja seinien vedenpitävyyden tarve veden pääsyn estämiseksi;
 • käytä samoja rakennusmateriaaleja.

Ero kellarissa ja kellarista määräytyy seuraavien ominaisuuksien mukaan:

 • pohja ei ole osa säätiötä;
 • kellari on täysin maanalainen;
 • socle voidaan asentaa sekä nauhalle että laatoitettuun pohjaan;
 • kellari voidaan sijoittaa vain tietyn rakennuksen osan alle;
 • kellari - erinomainen suoja kosteuden tunkeutumista vastaan ​​asuintiloihin;
 • kellarin korkeus 1-2 metriä, kellarin korkeus on vähintään 2,5 metriä;
 • kellari on paljon korkeampi kuin pohjaveden taso, mutta se voi kulkea saostumisen;
 • kellari voidaan muuntaa olohuoneeksi.

Valinta tehdään henkilökohtaisten mieltymysten perusteella ja jonkin tietyntyyppisen lisätilauksen tarpeelle.

Kuinka talon kerrokset ovat

Tämä materiaali julkaistiin sähköisessä viikoittain Pravovedissa. Tilaamalla voit saada viimeisimmät ongelmat sähköpostitse julkaisupäivänä.
Liity nyt!

"APARTMENT HOUSE LATTIA"

Venäjän federaation kiinteistöjen esineiden katastrofi-viraston kirje 27.8.2008 päivätty nro. AM / 1567

Asuntorakennusten kerroksissa asuintalojen kerrokset ovat Venäjän federaatiossa asuvien asuntojen kirjanpitokäytännön mukaisesti, jotka on hyväksytty Minzemstron järjestön nro.

- Pohjakerroksessa (ullakolla) - lattialla ullakolla, jonka julkisivu on täysin tai osittain muodostunut kaltevan tai kaltevan katon pinnasta tai pinnoista ja katon leikkauspinnan ja julkisivujen tason on oltava korkeintaan 1,5 metrin korkeudella ullakoren lattiatasosta ( Liite nro 1 Pakollinen, SNiP 2.08.01-89 *);

- lattia maanpinnan yläpuolella - tiloissa lattian tasolla oleva lattia ei ole alhaisempi kuin maan suunnittelun korkeus (liite nro 1 on pakollinen, SNiP 2.08.01-89 *);

- pohjakerros - lattian alakerroksen alapuolella sijaitsevan tilan lattia on yli puolet huoneen korkeudesta (liite nro 1 on pakollinen, SNiP 2.08.01-89 *);

- tekninen lattia - lattia teknisten laitteiden sijoittamiseen ja viestinnän käyttöönottoon; voidaan sijoittaa alempaan (tekniseen maanalaiseen), ylempään (tekniseen ullakolle) tai rakennuksen keskiosaan (lisäys nro 1 pakollinen, SNiP 2.08.01-89 *);

- pohjakerros - kerros maanpinnan alapuolella olevan tilan lattian alle korkeintaan puolet tilojen korkeudesta (lisäys nro 1, pakollinen, SNiP 2.08.01-89 *).

Asuntohuoneiden kerrosten lukumäärän tulisi määrittää yläkerrosten lukumäärällä.

Määritettäessä kerrosten lukumäärää pohjakerrokset sisältyvät yläkerrosten lukumäärään, jos pohjakerroksen katto ylittää maatason yläpuolella vähintään 2 m.

Ensimmäinen yläpinta on lattia, jonka lattia ei ole alhaisempi kuin suunnittelualueen taso.

SNiP 2.08.02-89 * "Julkisten rakennusten ja tilojen" mukaan rakennusten kerrosten lukumäärän määrittämiseksi kaikki yläkerrokset, mukaan lukien tekninen kerros, ullakko ja myös pohjakerros, sisältyvät kerrosten lukumäärään, jos katon yläosa ylittää keskimääräisen suunnittelutason vähintään 2 metriä maata. Maanalaista ilmastointia rakennuksissa, jotka on suunniteltu permafrostin rakentamiseen, sen korkeudesta riippumatta, ei sisälly maanpinnan yläkerrosten lukumäärään. Ylemmässä kerroksessa olevaa teknistä kerrosta ei oteta huomioon rakennuksen kerrosten lukumäärän määrittämisessä.

Rakennuksen, rakenteen, keskeneräisen rakennuskohteen (Venäjän oikeusministeriön 18.2.2008 päivätty, nro 32) määräys, katonumeron mukaan rakennuksen tai rakenteen kerrosten kokonaismäärä on eritelty rivin "maanalaisten kerrosten lukumäärän" mukaan. (lattiat, joissa merkintä lattian tilojen alle suunnittelun merkki maata yli puolet korkeus huone) ja tasot kellarissa.

Niinpä määrittelemällä lattiat "3" ja lattiatilojen "1" lukumäärän määrittämiseksi rakennuksen korkeus määritellään näiden ilmaisimien "2" eron mukaan. Kaksikerroksinen rakennus ei ole ristiriidassa yksittäisen asuinrakennuskohteen määritelmän kanssa omakotitaloksi, jossa on enintään kolme kerrosta yhtä perheelle (Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukoodin 48 §).

Lattiat ja kerrosten lukumäärä

Kerrosten määrä -

Asuntokannan inventoinnin yhteydessä asuntotalon kerrosten lukumäärän määrittäminen määrää maanpinnan yläkerrosten lukumäärä, mukaan lukien:

 • kellarikerrokset, jos kellarikerroksen katto nousee maanpinnan korkeuden yläpuolella vähintään 2 metrin korkeudella.

Asuinrakennusten suunnittelussa ja rakentamisessa sekä julkisten rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa otetaan huomioon rakennusten kerrosten lukumäärät kaikki yläkerrokset, mukaan lukien:

 • tekninen kerros;
 • mansardin lattia;
 • kellarikerroksessa, jos katon yläosa on maan keskimääräisen suunnittelutason yläpuolella vähintään 2 metriä.

Teollisten rakennusten rakentamisessa ja käyttämisessä kerrosten lukumääränä ymmärretään rakennusten kerrosten lukumäärä, mukaan lukien kaikki maanpinnat:

 • tekninen kerros;
 • kellarikerroksessa, jos sen päällekkäisyys ylittää maan keskimääräisen suunnittelutason vähintään 2 m;
 • alustoilla, hyllylevyillä ja mezzanineilla, joiden pinta-ala on kaikilla tasoilla yli 40 prosenttia rakennuksen lattiapinta-alasta.

Turvallisuusvaatimusten turvaamiseksi kerrosten lukumäärä on rakennusten kerrosten lukumäärä, mukaan lukien kaikki maanpinnan yläpuoliset kerrokset sekä tekniset ja kellarikerrokset, jos niiden päällekkäisyys ylittää maan keskimääräisen tason yläpuolella vähintään 2 metriä.

Kerrosten määrä -

Asuinrakennusten suunnittelussa ja rakentamisessa sekä julkisten rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa otetaan huomioon rakennuksen kaikkien kerrosten lukumäärä:

 • maanpinnan yläpuolella;
 • maanalainen;
 • katto;
 • tekniset ullakkot

lukuun ottamatta tiloja ja tiloja, joiden tilavuus on alle 1,8 metriä ja tilat maan alla.

Kerrostumien määrä, mukaan lukien maanalaiset kerrokset (jos rakennuksen tai rakenteen kerrosten lukumäärä on läsnä) merkitään kiinteistörekisteriin.

32 artikla Asuintalojen kerrosten ja kerrosten lukumäärä

32 artikla Asuintalojen kerrosten ja kerrosten lukumäärä

1. Tässä asetuksessa käytetään seuraavia termejä vastaaviin määritelmiin asuintalojen kerrosten määrän määrittelemiseksi:

Lattian yläpuolella on lattia, jossa tilan lattia ei ole alhaisempi kuin maan suunnittelutaso.

Maanalainen lattia - lattia, jossa on merkintä lattian tilojen alla maan suunnittelumerkin alla koko tilan korkeudelle.

Ensimmäinen kerros - rakennuksen alempi kerros.

Pohjakerros - kerros, jossa on merkintä lattian tilasta maan suunnittelun alapuolella alle korkeintaan puolet tilan korkeudesta.

Kellarikerros - lattia, jossa on lattiamerkki maanpinnan alapuolella olevien tilojen alapuolella yli puolet huoneiden korkeudesta tai ensimmäisestä maanalaisesta kerroksesta.

Pohjakerros - lattia ullakkotilassa, jonka julkisivu on täysin tai osittain muodostunut kalteva, kalteva tai kaareva katto.

Tekninen kerros - kerros rakennusteknisten laitteiden sijoittamisesta ja viestinnän rakentamisesta voidaan sijoittaa rakennuksen alaosaan (tekninen maanalainen), ylempi (tekninen ullakko) tai yläkerroksen välissä. 1,8 m: n ja sitä alhaisemman tilakorkeuden, jota käytetään vain maalausyhteyksiin, ei ole lattia.

Suunnitelma maan korkeudelle - maan taso maan rajalle ja rakennuksen sokea alue.

2. Ylempiin kerroksiin ei sisälly maanalaista rakennuksen alaa, korkeudestaan ​​riippumatta, sekä väliseinä ja tekninen parvi, joiden korkeus on alle 1,8 m.

Erilaisilla kerroksilla rakennuksen eri osissa sekä rakennuksen sijoittamisessa kaltevalle alueelle, kun kerrosten määrä kasvaa rinteen vuoksi, kerrosten lukumäärä määritetään erikseen jokaiselle rakennuksen osalle.

3. Rakennuksen kerrosten lukumäärän määrittämisessä otetaan huomioon kaikki yläkerrokset, mukaan lukien tekninen kerros, ullakko ja kellarikerros, jos katon yläosa on maan keskimääräisen suunnittelutason yläpuolella vähintään 2 metriä.

4. Rakennusten kerros vahvistetaan näiden sääntöjen vastaaviin artikloihin.

5. Lattiamäärää määritettäessä otetaan huomioon kaikki kerrokset, mukaan lukien maanalainen, kellari, maa, maanpäällinen, tekninen, mansardi ja muut.

6. Näiden sääntöjen mukaan enimmäismääriä ei ole.