Alakerta: mitä se on, tärkeimmät rakennuskohteet

Jos viittaat SNiP: ään, niin voit tavata tällaisen tulkinnan kellarikerroksesta - tämä on sellainen lattia, jonka lattia on sovitettu alle tietyn korkeuden maa-alueen. Se ei ylitä puolta kotitilojen korkeudesta.

Mikä on pohjakerros? Jos sen päällekkäisyyden yläpuoli ylittää maan keskimääräisen kohdepisteen korkeintaan 2 metriä.

Sitä kutsutaan myös socle-seinäksi, joka suojaa maanalaista tilaa ulkopuolelta. Kellarissa tulisi olla vahva lujuus, sademäärän ja pohjaveden vastustuskyky.

Mestareilla kellarin huoneen määritelmällä on sama merkitys, mutta se kuulostaa hieman erilaiselta: tämä huone sijaitsee maanpinnan alapuolella. Tämä on rakennuksen alempi osa, joka on rakennettu juuri perustaan. Jalustan, erityisesti sen pintaosien, valmistuksessa kannattaa käyttää kestäviä materiaaleja.

Jos käännymme termin historiaan, "kellarin" alkuperää tulee italiankielisestä sanasta "zoccolo". Sitä pidetään rakennuksen pohjana säätiölle.

Itse asiassa pohja on yksinkertainen perustan jatkuminen. Sen alin piste on maan pinta, yläosa on pohjakerroksen taso. Suunnittelulla on vähän eroa siitä. Mutta ulkonäöltään hän on yhdistettävä harmonisesti koko talon arkkitehtuuriin.

Hanke on talo, jossa kellarikerroksessa on avustustyö.

Motivaatio korkin luomiseksi

Tällaisen huoneen tarve johtuu useimmiten sivuston helpottamisesta. Esimerkiksi, jos kehys rakennetaan kehysrakennukselle rinteelle, niin tämä huone on tärkein päätös samankaltaisessa tilanteessa. Perus mahdollistaa monien helpotustasojen käytön suurella tehokkuudella. Samaan aikaan rakennuksen estetiikka ei häiriinny.

Kun kellarikerroksessa oleva rakennelma rinnastetaan rinteeseen, osa kellarihuoneesta melkein ylittää maan pinnan ja saa täydellisen auringon valaistuksen. Joissakin tapauksissa auringon valaistuksen puute heikentää huomattavasti kellariin liittyvien vaihtoehtojen luetteloa. Ja täällä he järjestävät sisäänkäyntialueen, olohuoneen tai ruokasalin.

Tärkein este kellarin rakentamiseen - korkea pohjavesiasema. Tässä tilanteessa luodaan monimutkainen viemäröintitekniikka. Pumput voidaan järjestää. Myös korkealaatuinen vedensuojaus. Tällaiset tekijät vaikuttavat dramaattisesti rakentamisen hintaominaisuuksiin ja mökkien toimivuuteen.

Pohjakerros on pystytetty edellä mainituista syistä. Henkilökohtaisten toiveiden lisäksi tarvitaan kiireellisesti vuoristoalueilla, joilla on kapriittisia maaperä, alueilla, joilla on vaarallisia seismisiä olosuhteita.

Pohjakerros sai erityisen jakelun Skandinaviassa. Suuri kunnia hän antoi norjalaisille. Siellä he varustavat kylpyhuoneita, kirjastoja, luokkahuoneita, saunoja, kasvihuoneita. Jälkimmäisessä tapauksessa vähennetään erillisen kasvihuoneen rakentamista ja pysyvän korkean lämpötilan säilyttämistä. Luonnonvalo kasvaa paremmin, kun kellari ylittää alueen päärakenteen. Ja sen katto on samanlainen kuin ammatillisten kasvihuoneiden kattorakenteet.

Norjalaiset, perustamalla kellarissa, järjestävät pohjakerroksessa suuria keittiöt ja olohuoneet.

Kellarin korkeus ne vaihtelevat välillä 2-3 metriä.

Moderni skandinaavinen talo

Venäläiset järjestävät usein kellarikerroksessa varastoja, kattilahuoneita, varastoja jne. Ja tässä korkin korkeus on vähintään 210 cm.

Jotkut käsityöläiset tekevät autotallit kellarista. Mutta tällainen yhdenmukaistaminen tosiasiassa tuo kotiin ympäristölle haittaa. Ja kellari-autotalli luo yhä vähemmän.

Mutta kaikki yksityisten talojen venäläiset omistajat eivät pidä pohjakerroksessa jotain. Ja hänestä tulee lepo- ja terveysalue. Siellä voi olla "sammakoita" tai uima-altaita, "rocking", elokuvateattereita, biljardia. Tällaisilla käsillä pohjan on oltava lämmin. Tässä ovat vivahteet ylläpitää vaadittua lämpötilaa. Se voi vaihdella suuresti, riippuen tarkoituksesta. Tästä johtuen kustannukset ovat erilaisia.

Kellari määrää huomattavasti rakennuksen kerrosten lukumäärän. Tämä on erittäin tärkeää, koska IHC: n rakennuksissa saa olla korkeintaan kaksi kerrosta korkeus (mansardit eivät ole otettu huomioon). Pohjakerros on maanpinnan yläpuolella ja se lisätään talon lattioihin, jos katon yläosa ylittää maan pinnan 2 metriä tai enemmän.

Kiinnitysten ansiosta rakennuksen arkkitehtuuri kasvaa. Sen pinta-alaa voidaan tehdä enemmän tai vähemmän kuin päärakenne. Ensimmäisessä versiossa sen katto on toimiva litteä katto. Sen päälle voit luoda terassin tai parvekkeen. Toisessa vaihtoehdossa on runsaasti erilaisia ​​malleja. Nämä voivat olla taloudellisia, viihde- ja vapaa-ajan tehtäviä.

Korkkien tyypit

Tänään on perustettu seuraavat peruslajit:

 1. Kaiutin Tämä on perinteinen ilme. Yleensä se on järjestetty, kun rakennus on säädetty kevyestä kivestä. Tämän näkymän avulla voit säätää seinien asentoa, kun säätiön rakenne on läpäissyt virheet. Tämäntyyppiset haitat:
  • suuret rakennusmateriaalikulut
  • tarve luoda suojaava tyhjennys ulkoseinän ulkopuolelle,
  • rakenteen estetiikan rikkominen.
 2. Pudota pois Tänään tämä tyyppi on erityisen suosittu, kun on tarpeen luoda hyvä esteettinen perusta. Se suojaa vesivarastosta saostumista, mikä parantaa sen toimivuutta. Kun se on pystytetty, vähemmän materiaalia tuhlataan. Ei tarvitse luumuja. Ja näyttää miellyttävältä, koska ulkonema on piilossa vesisuojakerroksella.
 3. Yhdellä tasolla ulkoseinällä. Glory tässä lajissa on erittäin heikko, koska niin hydro-suojaava päällyste on avoin. Ja siihen vaikuttavat ympäristötekijät ja luonto. Myös vedeneristysmateriaali kuuluu ulkoisen tarkastelun piiriin, mikä on epämiellyttävä estetiikan kannalta.

Tietoja materiaaleista

Materiaalien valinta riippuu myös pohjan tyypistä. Niiden on oltava korkealaatuisia. Tyypillisesti pohja on luotu: betonista, butobetonasta, kiveistä ja tiilestä.

Paras vaihtoehto lujuuden ja kestävyyden kannalta on kiinteä betoni. Monoliittisen kellarikerroksen rakentaminen menee välittömästi rakennuksen yleisen kehän varrella. Ei ole saumoja (horisontaalinen, pystysuora). Base on luotu muottiin. Työssä käytetään M300-400-sementtejä. Suunnittelu on vahvistettua vahvistavaa silmää. Sen solut: 15 x 15. Se on valmistettu lanka, jonka poikkileikkaus on 6 cm. Niiden halkaisija on 8-12 cm. Kellarin alaosa on peitetty antiseptisten aineiden kanssa. Tämä luo esteen pohjan kosketuksesta maan kanssa. Tällainen toimenpide vähentää laajennetun maaperän vaikutusta tähän komponenttiin.

FBS-korttelia pidetään myös erinomaisena vaihtoehtona. Pohjalla on niiden ansiosta kestävyys, korkea lujuus ja luotettavuus.

Luonnonkivi. Sen pohja on rakennettu sementtikoostumukseen. Alkuvaiheessa säätiö asetetaan säätiölle. Sen leveys vastaa tarkoitetun korkin leveyttä. Muuraus alkaa kulmista. Laita kaikkein ulottuvimmat kivet.

Kun asetat kivien asentoa: suurin approksimaatio toisiinsa. Niiden väliset aukot on täytetty sementtikoostumuksella. Asennuksessa pystysuuntaiset saumat ovat erityisen merkittäviä. Ne ovat sitoutuneet kehittämään voimaa. Antaa seinän tasaisuuden käytetyn johdon "hymy". Hän venyttää kiviä kulmissa.

Kellarin yläpinta tasoitetaan monoliittisella betonilla. Muurauksessa olevien rivien korkeuteen vaikuttaa kivien korkeus ja saumojen paksuus vaakasuunnassa (10-15 mm). Sallittu sauman paksuus pystysuunnassa: 8 - 15 mm.

Brick. Muuraukseen käytetään tavallisesti punaista ulkonäköä. Erityisen suosittu tuotemerkki 50 Mp3. Alueilla, joissa on kylmää säätä -30 ja kellarin seinän alapuolella, ne tuottavat 1,5 - 2 tiiliä (paksuus). Asuminen on varmasti suojattu erikoisrakenteilla tai maaleilla. Alaosa on vahvistettava: lanka, halkaisija - 6 mm, solut - 13 x 13. 25 cm: n langankoukut asetetaan 25 cm: n sisään tämän halkaisijan sisällä (sama halkaisija - 6 mm)

Peruslaite. FBS-lohkot

Edellä pidettiin vaihtoehtoja betonin, kiven ja tiilen perustamiseksi. Nykyisin suosituimmat ovat kuitenkin FBS-lohkot.

Työskentely heidän kanssaan perustuu liuskan perustukseen ja liikkuu tämän järjestelmän mukaisesti:

Työvaiheet ovat seuraavat:

 1. Maan toimintoja. Määrätyn maaperätyypin mukaan. Lasketaan pohjan ja sen muiden parametrien syvyys (leveys ja pituus). Kaivaa kaivo lasketun syvyyden alle. Yleensä se on 2-2,5 m. Sen seinät laskevat nollasta pohjaan. Heidän asema saadaan 45 asteen kulmassa. Kaivon pohja puhdistetaan huolellisesti ja tasoitetaan.
 1. Perustapohjan luominen. Tämä on levy, jossa on vahvistusta. Sen paksuus: 15-20 cm. Laatta kaadetaan muottiin. Muottiparametri on samanlainen kuin säätöparametrit. Vaadittava sementti valu: M400. Vahvistusmateriaali: aallotettujen sauvojen verkko (niiden halkaisija on 12 mm). Kaivon pohjalla asettuu hiekan ja soran tyyny. Kerros: 30-40 cm. Se on peitetty kerrosmateriaalilla.
 1. Perustan seinien luominen. Työ alkaa peruslevyn absoluuttisen kovettumisen jälkeen. Asemointilohkot kulkevat nimettyyn linjaan. Suunta: kulmat - keskusta. Käytä ligaatiota. Monoliitti täyttää aluselementin päälle kootun muotin, joka on vahvistettu poikittaiselementeillä (välikappaleet). Pystyvahvistustangot liitetään hitsaamalla aiemmin luoman levyn vapautumiseen.

Tärkeitä kriteereitä tässä työssä:

 1. Lohkojen koko ei ole alhaisempi kuin kellarin korkeus.
 2. Vaakasuuntaiset saumat eivät ole sallittuja.
 3. Manuaalisen muurausmenetelmän mukaan suurin sallittu paino on 100 kg.
 4. Teknisellä menetelmällä massa on 500 kg.

Lohkojen ulkopinta voidaan leikata kiveillä, keramiikalla ja rauniolla. Se voi olla reliefit tai sileä.

Luodut seinät on myös eristettävä. Tässä on mukana lämmittimen levyt. Ne yhdistävät seinät vedenpitävällä mastilla. Ja ne on kiinnitetty lämpöä kestävillä tapilla. Näiden levyjen väliset saumat täytetään vaahdolla.

Laitteen korkin muut hetket

Kun jokin laitteen kellarista on tärkeää noudattaa seuraavia vaiheita:

 1. Sen korkeus maanpinnan yläpuolella on vähintään 50 cm.
 2. Erityistarpeita tarvitaan. Ne tarjoavat ilmanvaihtoa. Perustaan ​​luodaan 15 x 25 cm: n reiät (noin). Ne on suojattu verkolla. Niiden sijainti on vähintään 15 cm maanpinnan yläpuolella. Laskelma: 1 reikä - epaulet. metrin pohja). Kylmässä reiät sulkeutuvat.

Laite on tiili

Materiaali on voimakas, brändi M-50. Kellarikerroksen minimikorkeus on 4 tiilirivistöä. Sovitetun kiven viimeistely, laatta, sivuraide.

Laitteeseen. Pilarin perusta

Täällä työ vaatii valtavaa työtä, aikaa ja keskittymistä. Socle täällä on grillage ja aita. Nämä ovat palkkeja tai levyjä. Ne on järjestetty pilarien väliin.

Esimerkki 1. Rostverk:

Zabirku luo paljon helpompaa. He puolustavat kellarin sateelta ja likaa. Se luodaan tavallisesti puurakennuksissa tämän säätiön kanssa. Sen materiaali on samanlainen kuin pylväiden materiaali.

Esimerkki 2. Vibraattori:

Se upotetaan maaperään 0-50 cm: n päähän. Jos maaperä on savi, tehdään hiekkakerros 15-20 cm poran alla.

Jos käytetään tiiliseinää, sen paksuus on puolet tiilestä - tiilestä, raskasta muurausta - 20-30 cm, betonista, joka on vahvistettu - 10-12 cm.

Jalkakäytävän tuuletuksen varmistamiseksi tehdään 14 x 14 cm: n ilmakanavat. Laskenta ja asennot ovat samat. Ruuveilla voit järjestää tuuletusaukot.

Vedeneristysongelma

Veden suojaava kerros on kellarikomponentissa. Se on järjestetty 15-50 cm maanpinnan yläpuolella, mutta aina lattian alapuolella. Se estää kosteuden liikkumisen seinämiin.

Hydrosuojausmateriaali: kastomateriaali mastilla, sementtiseoksen kaistaleet. Jos maa on kuiva, luodaan sementti-hiekkastre. Taso - 2-3 cm. Jos se on märkä, se peitetään 2-3 kerroksella.

lämpeneminen

Tämän tehtävän materiaalin on vastattava luonnollista ja kausittaista metamorfosta, huurretta, sadetta ja kosteutta.

Kellarin sisäpuoli on eristetty laajennetulla savella tai mineraalivillalla.

Ulkoeristeisiin käytetään merkkituotteita, kuten yritys "Izover".

Hintaan liittyvät näkökohdat

Rakentamisen estimaatti riippuu siitä, millaista pohjaa ja mitä materiaaleja olet rakentanut. On myös tärkeää, mihin yritykseen haetaan tai suoritetaan työ itse. Esimerkiksi Keski-alueilla keskimääräiset hinnat ovat:

Mikä on pohjakerros

Usein he tilaavat talon rakentamisen kellarilla tai kellarilla, ei aivan selkeästi kuvittele, mitä kellari tarkoittaa ja itse asiassa kellari. Tässä ei ole mitään yllättävää, koska näiden huoneiden nimeäminen on suunnilleen sama, ei ole mitään, että kellarista kutsutaan puolipohjiaksi. Ja vielä on toivottavaa kuvitella entistä paremmin kellarin ominaisuuksia, se auttaa muuttamaan sitä asianmukaisesti eri toiminnoille. Ja vain kellarin ja kellarin järjestäminen voi olla halvin tapa lisätä talon elintilaa.

Alakerta ja kellari - mikä on ero

Sekä kellari että kellari ovat tiloja, jotka ovat osittain tai kokonaan haudattu maahan. Joten miten eroaa toisistaan? Ero niiden välillä on tekninen ja siinä syvyyteen, johon ne upotetaan:

 • kellarikerros syvennetään maan suunnittelutasoa alle puolessa;
 • kellari on alle tämän merkin yli puolet tai täysi.

On syytä muistaa, että molemmat huoneet voivat tehdä erilaisia ​​toimintoja - jos katot ovat alle 180 cm, niin tämä on tekninen maanalainen syvyysasteesta riippumatta. Korkeammissa ylärajoissa ne voidaan luokitella asuinalueiksi.

Kuntosali kellarissa

Pienillä tontilla kellarikerrokset / kellarit mahdollistavat ylimääräisten, välttämättömien tilojen luomisen lisäämättä talon koko rakennusaluetta.

Kellarijärjestely

Kun on käsitelty määritelmä siitä, mitä se on - kellari, kannattaa selventää sen piirteitä. Tämä helpottaa uusien tehtävien tilaa (älä pidä tyhjänä sitä varten). Sopeutumiskustannukset ja siihen liittyvä tarvittavien töiden määrä riippuvat pitkälti rakennuksen rakenteellisten osien teknisestä kunnosta sekä uusista toiminnoista, jotka suunnitellaan sijoitettavaksi kellariin / kellariin.

Vähimmäisohjelma

Kellarissa tai pohjakerroksessa on helpointa käyttää huonetta, jotka eivät tarjoa ihmisten pysyvää oleskelua, ts. Voi olla solarium, sauna, kuntosali, työpaja, autotalli ja niin edelleen. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia monista tiukoista suosituksista huoneiden koosta, niiden ylimääräisestä päivänvalosta, lämmityksestä, ulkoseinien lämmöneristyksestä ja vastaavista.

Säännön mukaan henkilöt voivat oleskella jopa 4 tuntia päivässä väliaikaiseen oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa.

Suurin ohjelma

Tämä järjestely kellarissa makuuhuoneen alle, lepohuone ja tutkimus. Sitten sovelletaan samoja sääntöjä kuin asunnon rakentamisessa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi tilojen korkeuden on oltava vähintään 250 cm, käytävien leveys on vähintään 120 cm, portaiden portaiden korkeus on enintään 19 cm ja niiden leveys on vähintään 25 cm, päivänvalon läsnäolo ja niin edelleen. Normaalissa kellarissa kaikkien näiden vaatimusten täyttäminen on myös mahdollista, mutta rakennuksen joidenkin rakenteellisten osien uudelleenkäsittely / muuttaminen ja korkeat rahoituskustannukset saattavat olla tarpeen.

Mitä ongelmia on ratkaistava?

Useilla tekijöillä on ratkaiseva vaikutus kellarin tai kellarin järjestelyn kustannuksiin ja monimutkaisuuteen.

Suuri kosteus

Kellarissa oleva kosteus on hyvin yleinen ilmiö, mutta sinun ei pitäisi pelätä sitä, sinun tarvitsee vain poistaa kosteuden tunkeutumismahdollisuus rakennuksen alusta alkaen. Pääsääntöisesti tämä voidaan saavuttaa tekemällä korkealaatuista vedenpitävyyttä, mukaan lukien lattian vedeneristys.

Paljon huonompi tilanne, kun myöhemmin seinät näyttävät muotteja tai sientä. Tämä osoittaa tilojen riittävän ilmanvaihdon puute sekä ulkopuolisten seinien löysä tai vahingoittunut vedenpitävyys ja niiden riittämätön lämmöneristys. Puutteiden poistamiseksi tarvittavan työn määrä ja kustannukset ovat melko suuret.

Lämmitin ja vedenpitävä kellari

Pohjaveden taso ja maaperä, jolla rakennusta rakennetaan, liittyvät läheisesti myös kellarikerrosten seinien ja lattioiden kosteuteen. Kun kellarikerroksessa ja kellarikerroksessa esiintyy hiekkaisia ​​ja pohjavettä, ne ovat yleensä kuivia. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa vakava nykyaikaistamistyö (esimerkiksi kellarin kellarin järjestely) ei todennäköisesti ole liian hankalaa ja kallista. Erityisesti kun päärakennustyöt tehdään kesällä.

Tilanne on paljon pahempi, kun paikan päällä on läpäisemättömiä maaperää (savesta) - tässä tapauksessa, vaikka pohjaveden alhainen taso, kellarit voivat olla hyvin märkiä. Syy tähän on vesi, joka imeytyy maaperän läpi ja kerää lähellä kellariviä (entisen kuopan alueella). Tällaisissa tapauksissa on tarpeen tyhjentää, ja tämä tietysti vaikuttaa arvon nostamiseen.

Mikä pätee, kun pohjavesi on rakennuksen perustan yläpuolella. Tällöin sekä kellarin että kellarin järjestely (erityisesti) liittyy useisiin vaikeuksiin. Talossa pitäisi olla tiukka vedenpitävä korkealaatuinen, ja se voi vaatia erillistä työtä viemäröintialueella.

Vedenpitävässä laitteessa kellari kiinnostaa ja kohtuudella kuvataan videossa:

Se on myös vaikea tilanne, kun kellarikerroksen seinät ovat kuivia ja murentuvat kosketettaessa. Tämä tarkoittaa, että ne voivat tuhoutua kosteudelta ja pakkaselta, että niiden vahvuus on paljon pienempi kuin suunniteltu. Ja sitten eristystyölle lisätään rakennuksen tukirakenteen vahvistamiseen liittyvää toimintaa, mikä on erittäin vaikeaa ja kallista.

valaistus

Päivänvalon saatavuus on toinen ero kellarikerrokseen ja kellariin. Se on erityisen tärkeää olohuoneissa. On pidettävä mielessä, että ikkunoiden pinta-alan on oltava vähintään 1/8 lattian pinnasta ja huoneissa, jotka eivät ole tarkoitettu pysyvään oleskeluun, vähintään 1/12. Tämä on tavallisesti paljon enemmän kuin tavalliset pienet kellariikkunat.

Ne on suunniteltu parantamaan ilmanvaihtoa enemmän kuin tilojen valaisemiseksi. Aukkojen leveys on erittäin tärkeä. Ikkunan tulee olla vähintään 90 cm (mieluummin 120 cm), jolloin valaistustilanne on varsin suotuisa.

Olohuone kellarissa

korkeus

Kellarin korkeus - tämä tekijä on erittäin tärkeä määritettäessä, kuinka järjestää ylimääräinen tila. Useimmissa projekteissa se on noin 220 cm, mikä mahdollistaa tilojen tilapäiseen oleskeluun suunniteltujen tilojen suunnittelun. Monille sijoittajille tämä rajoitus ei kuitenkaan ole este. Kellarin seinien nostaminen 30 cm: n ajaksi voi saada kellarihuoneita, jotka on mukautettu asuinkiinteistöihin. Korkeus riittää laitteeseen kellarissa, jossa on useita oleskelutiloja tai makuuhuoneita, eli elintilan lisäämistä.

Lämmitä kellarissa

Lisähuoneiden lämmitys ei ole ongelma, jos alun perin tarjotaan sopiva lämmitysjärjestelmä (joka yleensä tapahtuu rakennuksen rakentamisen aikana). Jos tätä ei kuitenkaan säädetä, on pidettävä mielessä, että 5-8 ° C: n lämpötila riittää varastoissa, 12-16 ° C tilapäisessä asumisessa ja 18-22 ° C asuntoissa.

Tietenkin huoneiden lyhytaikainen lämmitys esimerkiksi kannettavien sähkölämmittimien avulla on hyväksyttävää ja kustannustehokasta, mutta jatkuvan lämmityksen lisäämiseksi tarvittavat varaukset lämmitysjärjestelmään tai erillinen lämmityslaitteisto ovat tarpeen.

saniteettitekniikka

Kellarissa tiloissa käytetään usein putkistoja ja sanitaatioita. Kylpyhuoneen, wc: n tai keittiön järjestäminen on yhteydessä vesihuoltoon ja jäteveden käsittelyyn. Kuitenkin, jos vesijohtoveden syöttäminen kellariin ja kellariin suurimmaksi osaksi ei ole mitään ongelmia, sitten kellarikerroksessa olevan lisäosan osa voi aiheuttaa ongelmia. Sillä, kuten tiedetään, nesteet eivät virrata vuorille ja syvillä kellareissa, on melkein varmaa, että tarvitaan asianmukaisen pumpun asennus, mikä lisää koko järjestelmän kustannuksia.

sähkö

Laitteen sähköjärjestelmä - useimmiten ei ole liian monimutkaista ja kallista. Useiden muiden hehkulamppujen ja koskettimien asentaminen lähes kaikki voivat käsitellä. Jopa sähkön lattialämmityksen mahdollistaessa. On vain tarpeen tarkistaa, onko verkon kapasiteetti riittävä energiankulutukseen.

Usein usein sattuu, että ylimääräisten sähkölaitteiden määrä (uunit, uunit, ilmastointilaitteet, pakastimet, tietokoneet, lämmittimet jne.) Ovat niin suuria, että koko järjestelmä on tarpeen korvata. On parempi ottaa tämä huomioon ennen rakentamisen aloittamista.

ilmanvaihto

Kellarissa olevien huoneiden asianmukainen ilmanvaihto on välttämätöntä. Pohjakerros ei ole poikkeus. Muussa tapauksessa sieni voi muodostua seiniin lyhyeksi ajaksi korkean kosteuden vuoksi, joten on toivottavaa varmistaa raitisilman virtaus ja poistoilman poisto. On kuitenkin pidettävä mielessä, että ikkunoissa ei ole tarpeeksi ikkunoita, vaan on tarpeen, että koko talon yhteiset tyhjennyskanavat menevät kellarihuoneeseen. Parhaat, mutta myös kalleimmat ratkaisut sisältävät tietenkin mekaaniset ilmanvaihtojärjestelmät. Monissa tapauksissa voit kuitenkin ilman niitä. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä kokeneen hengityslaitteen.

Kaikki edellä mainitut kohdat ratkaistaan ​​parhaiten suunnitteluvaiheessa ja rakennuksen alussa, minkä jälkeen sinun ei tarvitse turvautua kalliisiin korjauksiin. Kellarin toteutettavuuden osalta kellari ja kellari ovat hyvä tapa lisätä käyttökelpoista tai elävää tilaa, ja se on järkevää jopa erittäin tilavissa talossa.

Pohjakerros foorumin jäsenten kysymyksiin ja asiantuntijoiden vastaukset

Kaikissa vaikeissa asioissa tärkein asia on oikea alku, ja asiantuntijat auttavat sinua oppimaan kaikki pohjakerroksen rakentamisen salaisuudet ja ominaisuudet!

Uskomme, että jokainen FORUMHOUSE-käyttäjät näkevät kodin eri tavalla. Joku haluaa kivimökkiä, mutta joku haluaa puurakennusta enemmän. Mutta riippumatta siitä materiaalista, josta kotisi rakennetaan, tavallisesti jonkin asunnon eturintamassa sijoitetaan mukavuus elämään ja toimivuus. Ja kellari jokaisen talon alle on kätevä ja erittäin käytännöllinen.

Pohjakerroksen laite yksityisessä talossa

Jos haluat rakentaa yksityisen talon kellarissa, mutta et tiedä mistä aloittaa, niin opit tästä artikkelista:

 • Minkä tyyppiset kellarit ja mitä hyötyä niiden käytöstä on?
 • Millaisia ​​materiaaleja se voidaan rakentaa;
 • Mistä rakentaminen alkaa?
 • Millä maaperällä se on paras rakentaa;
 • Rakenteiden ominaisuudet;
 • Kuinka vedenpitävä kanta;
 • Toiminnan ominaisuudet.

Mikä on pohjakerros

Ennen kuin tutustut kellarin rakentamisen teknisiin yksityiskohtiin, on ymmärrettävä, mitä se on ja mitä hyötyä kehittäjä saa rakennustöissään.

Rakennusalan konsultti Roman Nikonov:

- Pohjakerros on hyödynnettävissä oleva huone, eli huone, jossa on pääsy, jota käytetään tilapäiseen tai pysyvään ihmisten oleskeluun. Lattian korkeus maanpinnan alapuolella rakennuksen ympärillä.

Useimmiten sitä käytetään teknisiin, varastotiloihin ja kodinhoitohuoneisiin, eli kaikkiin tiloihin, paitsi olohuoneisiin. Sitä voidaan käyttää myös kommunikointikaapeleissa, joissa on kätevä pääsy korjaamiseen ja huoltoon.

Yritysrakentaja Pohjimmiltaan. RF Andrey Pashukhin, Moskova.

- Talon käyttäminen kellarilla lupaa monia etuja omistajalle. Loppujen lopuksi lisäksi tilan omistaja saa monitoimisen huoneen, johon voit sijoittaa:

 • autotalli;
 • Kattilahuone;
 • kuntosali;
 • Biljardihuone;
 • työpajan;
 • Sauna.

Niinpä saamme niin sanotun talon talon alle. Lisäksi koska kaikki tekniset viestinnät ovat piilossa "alempi talo", ei ole hajua ja melua työvälineet, joka tarjoaa lisää mukavuutta päärakennuksessa.

Kuinka käyttää pohjakerroksessa

Huolimatta siitä, että monet kuvittelevat pohjakerroksessa suuren kellarikerroksen muodossa, tällä rakennuksella on omat ominaisuutensa.

Roman Nikonov:

- Pohjakerros, jota ei ole tarkoitettu ihmisten löytämiseen, kutsutaan tekniseksi maanalaiseksi, ja sitä käytetään levittämiseen ja tietyn ruoan, perunan jne. Tarjontaan.

Riippuen korkeudesta, se voi olla läpikulku, puoli kävely ja läpikulku. Teknisen maanalaisen lattian taso on yhtä suuri tai se sijaitsee aivan maanpinnan alapuolella rakennuksen ympärillä.

Jos kellari on yli kaksi kolmasosaa maanpinnan alapuolella ja lisäksi sillä ei ole luonnollista valoa kellarissa olevien ikkunoiden muodossa, sitä kutsutaan kellariksi.

Jos tällaisissa huoneissa lämpötila on alle +12 - +15 astetta ja sitä käytetään ruokaan tai viiniin, niin nimi "kellari" soveltuu paremmin siihen.

Kellarikerrokset voidaan valmistaa seuraavista materiaaleista:

 • Monoliittinen betoni;
 • Kiinteä tiili;
 • Esivalmistettu betoni (PBS) vahvistetut betonielementit.

Tämä malli sisältää lattialaudan ja seinät, jotka voivat molemmat levätä laudalle tai sijoittaa sen kehälle. Ensimmäisessä tapauksessa käytämme käytännöllisesti katsoen pohjalevyä, joka upotetaan kellarikerroksen tasolle.

Tällainen ratkaisu on perusteltu raskaille rakennuksille ja pohjaveden korkeille tasoille. Toisessa tapauksessa tämä on nauhalappu ja lattialevy voi olla suhteellisen ohut, mutta vain nauhatusperusta olettaa koko kuorman talolta sen perustaksi.

Käytäntö osoittaa, että lopulliset kustannukset ja kestävyys riippuvat kellarin valmistusmenetelmän valinnasta.

Andrey Pashukhin:

- Monoliittisen kellarin etuja ovat voima ja parhaat vedeneristysominaisuudet. Esikäsitellyn kellarin edut - se on edullisempi verrattuna monoliittirakenteeseen ja sen rakentamisen yksinkertaisuuteen.

Roman Nikonov:

- Kun valitset betonielementtien kellarikerroksen, sinun on tiedettävä, että joskus rakennuksen pienestä kuormasta - jos sellainen kellari rakennetaan kevytkehyksen tai bar-muotoisen talon alle, FBS-lohkojen asentaminen voi heikentyä pakkasenkenevien voimien vaikutuksesta.

Maaperätyypin rakentavan kellarin riippuvuus

Kuten tiedetään, säätiön rakentaminen alkaa maaperän tutkimuksella. On erityisen tärkeää ottaa tämä hetki huomioon kellarirakennuksen yhteydessä. Loppujen lopuksi kaikki tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat johtaa koko rakennusbudjetin kustannusten huomattavaan kasvuun.

Andrey Pashukhin:

- Jalustan rakentamisen kustannukset riippuvat suoraan maaperätyypistä. Mitä parempi geologia, sitä helpompi ja halvempi säätiön rakentaminen.

Harkitse useita erilaisia ​​maaperä:

Laitan kellari saviin, kallistuva maaperä ja korkea GWL.

Roman Nikonov:

- Kun kellarissa on istutettu maaperä, on välttämätöntä suojata kellarikerroksen seiniltä vaakasuorat voimat pakkasella ja maaperän epätasaista paineita seinillä. Tämä saavutetaan järjestämällä hiekkalaatikko seinämien ympärillä, tavallisesti täyttämällä kuonon oikosulkumetjut epämuodollisella maalla - karkeaa hiekkaa, hiekkaa ja soraa hiekkaa tai keskikohtaa.

Korkealla pohjaveden pinnalla samoin kuin vesijohtojen vaarallisuudesta - vettä rankkasateesta tai sulavedestä, pohjan koko muoto on suojattava vedeneristysmateriaaleilla.

Jos GWL on korkeampi kuin pohja 0,5 metriä tai enemmän, on suositeltavaa lisäksi suojata vedenpitävyys vaurioilta litteiden asbestisementtiarkkien tai tiilipinta-seinämän avulla.

Tehokas suojaustekijä on säiliö- ja seinän tyhjennyslaite.

Yrityksen BAUBILD Alexander Zemskovin johtaja:

- Kellarin rakentaminen vaikealle maaperälle korkealla GWL: llä johtaa rakentamiskustannusten huomattavaan kasvuun. Vain tyhjennys- ja vedeneristyskustannukset voivat kattaa kellarin rakenteellisen osan kustannukset.

Kellaran rakentamisen ihanteelliset olosuhteet ovat hiekkaiset maaperät, joiden pohjavesi on alhainen. Näissä olosuhteissa vaaditaan minimaalinen vedenpitävyys ja vedenpoistoa ei tarvita, samoin kuin näissä olosuhteissa voit täyttää.

Andrey Pashukhin:

- On muistettava, että kaikki maaperä ei ole sopiva täyttöön. Ja tässä tarvitaan yksilöllistä lähestymistapaa.

Roman Nikonov:

- Täyttöä varten voit käyttää vain maaperää, jolla ei ole vetovoimaa.

Pohjakerroslaite turpeen, suolaisen maaperän, veden kyllästyneen hiekan.

Näillä korkean kosteuspitoisuuden omaavilla maaperän muunnoksilla vain korkin muotoinen korkki on sallittu - eli täysin vedenpitävä rakenne.

Tällaisten maaperän pohjakerroksen ominaisuuksista on ominaista monimutkaisuus ja korkeat valmistuskustannukset, mikä johtaa rakentamiskustannusten perusteettomaan kasvuun.

Laituri kellari hiekkaisilla mailla, suspensioilla, kallioisella maaperällä.

Nämä ovat melkein ihanteellisia perusteita kellariin (matala GWL). Mikä mahdollistaa vedenpoistolaitteen kieltämisen.

Perusrakennuksen ominaisuudet

Jokainen kokenut kehittäjä tietää, että kun rakennat säätiötä, sinun on ensin vietävä aikaa ja valmistauduttava sivustoon. Ja oikea aloitus on puolet taistelusta. Tässä on, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota, kun valmistellaan sivuston rakentamiseen kellarista:

Andrey Pashukhin:

- Ensinnäkin on tarpeen suojata rakennustyömaa, järjestää kotitalouskaupunki, sähkö, tekninen vesi ja pääsyteitä. Varmista myös, että työn alueella ei ole olemassa olevaa viestintää.

Aleksander Zemskov:

-Kylpyhuoneen rakentaminen vaatii suurta määrää maanrakennustöitä, ja kaivaminen on kaivukoneen järkevintä käyttöä, jossa kauhan tilavuus on lähes 1 kuutiometri. Jopa kuopan kaivamisvaiheessa sinun on ajateltava etukäteen, mistä maaperä sijoitetaan rakennuspaikalta. Ja siitä lähtien se on yleensä hyvin suuri määrä, silloin oikein on kaivamisen ja maaperän poiston samanaikainen kaivaus. Kaivinkone kaivaa ja latautuu välittömästi kaatopaikkaan.

Monet itsenäiset kehittäjät tekevät virheen ja kaivaavat "kaatopaikalle" jättäen ongelman maaperälle myöhemmin. Mutta silloin, kun talo on jo rakennettu, on vaikeampaa poistaa maaperää, koska koneita on vaikea ohjata paikalle ja sinun täytyy tilata kaivinkone uudelleen maaperän lastaamiseksi.

Andrey Pashukhin:

- Jo kaivon kehittämisvaiheessa on välttämätöntä luoda kuoppaan, johon vesi kerätään, ja josta olisi kätevä pumpata se. Myös ojan laitoksella on tärkeää suorittaa oikeat rinteet, että ne eivät murtuneet eivätkä vaikeuttaneet rakentamista.

Kaivaustilaa tehdään yleensä 1-1,5 metriä leveämpi kuin kellari - tämä on välttämätöntä vedenpitävälle ja vedenpoistolle, ja kellarista tulee täyttää ilman kuumentamatonta maata.

Aleksander Zemskov:

- Omakotitalon rakentaminen kellarikerroksella on tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että kellarin tukirakenne on perinteisesti jaettu kolmeen osaan:

Andrey Pashukhin:

- Suunnittelussa kellarikerrokset ovat kahta tyyppiä: "lasi" ja "laatikko".

 • "Lasi" - on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista. Pohjalevy ja seinät valetaan, ja kellarikerroksen päällekkäisyys on toinen materiaali - lokit, esivalmistetut lattiat jne.
 • "Box" - on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista. Cast kaikki yhteen - pohja, seinät ja katto kellarin.

Laatikolla on suurempi kantavuus.

Lue FORUMHOUSE, mitä osallistujat ajattelevat, onko järkevää tehdä pohjakerroksen seinälevyjen (paneelit).

Vedenpitävä kellari

Jätemenetelmän tarkoituksena on alentaa pohjavettä kellarin kellarikerroksen alle ja estää tai vähentää niiden tunkeutumista kellariin. Pääty kuivatus putoaa kevättulvan aikana.

Viemäröinti on luonnollista - johtuen paikan vapauttamisesta ja pakottamisesta - imupumpun avulla.

Roman Nikonov:

- Rakennustöiden aikana on tärkeää estää kaivamisen pohja liottamalla, varsinkin jos se koostuu savimaasta. Siksi kaivon reunalla tehdään vedenpoistojärjestelmä veden pumppaamalla tai rakentamisen veden väheneminen - käytännössä tämä on kuivatusta pitkin kehä- tai neulansuodattimia.

Näin ollen veden poistaminen paikalta, minimoimme tällaisen ei-toivotun prosessin kuin pakkasen turvotus ja jotta ruuan tunkeutumisen syvyys vähenisi, on tarpeen lämmittää säätiö kaivamalla ekstrudoitua polystyreenivaahtolehteä levyn ympäri.

Andrey Pashukhin:

- EPPS: n paksuus ei-asuinrakennuksille 50 mm asuinalueille 100 mm. Mutta suosittelen paksuutta 150 mm.

Kellarin vedeneristysjärjestelmän valinta alkaa tulevan kodin suunnittelussa.

Asiantuntija TehnoNIKOL Oyj Andrei Zubtsov.

- Kellarin vedenpitävyys ei ole vain betonipäällystäminen bitumilla kahdessa kerroksessa. Tämä on lukuisia toimintoja, joiden tarkoituksena on estää veden pääsy huoneeseen.

Tämän järjestelmän elementit voivat olla:

 • Betoni- tai teräsbetoniseos;
 • Vedeneristyskalvo;
 • Säätiön salaojitus.

Betoni itsessään on melko hyvä vedeneristysmateriaali.

Ja jotta konkreettinen näyttää vedenpitävät ominaisuudet hyvin, on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä.

 • Kellarin muotoilu ei saisi mahdollistaa halkeamien muodostumista missään kuormituksessa, jotka vaikuttavat siihen;
 • Koko betonimäärän kaataminen olisi suoritettava ilman teknisiä liitoksia.

Pohjakerros, joka on rakennettu FBS: stä ilman ylimääräistä suojaa, kulkee veden läpi. Loppujen lopuksi joukkueenrakennuksen heikoin kohta on sen saumat.

 • Jos teknologiset saumat ilmestyivät, on välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin niiden sulkemiseksi.
 • Työventtiilit on asennettava tiukasti hankkeen mukaisesti;
 • Betonin betonipuhdistus on varovasti tärisevää tai itse tiivistyvää betonia on käytettävä.

Roman Nikonov:

- Kun käytät kellarissa - tarvitset ensin seurata huoneen kosteutta ja vuotoa. Muussa tapauksessa muotti muodostuu pinnalle, kosteus ilmestyy ja rakenteiden nopeutettu hävittäminen alkaa.

Kellarin tiloissa tulee olla hyvin tuulettu - ilmanvaihtoa tai säännöllistä ilmanvaihtoa. Sinun tulisi myös tarkastella tyhjennysjärjestelmien tilaa, sokeita alueita ja kuivatusta katolta.

Viemäröinti vaatii säännöllistä pesua ja tyhjennys- ja sokea alue, joka ei salli veden päästä suoraan kellarin seiniin, on pidettävä hyvässä kunnossa.

Siten kellarin rakentamisen aikana on vielä otettava huomioon koko joukko tekijöitä, jotka vaikuttavat rakentamisen luotettavuuteen, kestävyyteen ja kustannuksiin, ja kellarista itsessään on pidettävä pitkän aikavälin investointeja kodin mukavuuden ja toimivuuden lisäämiseen.

FORUMHOUSE-käyttäjät voivat tutustua portaaliimme kaikki tiedot perustuksista. Tutustu yksityiskohtaiseen ja selkeään tarinaamme foorumiimme, joka koskee monoliittisen kellarin rakentamista. Osallistu kuumaan keskusteluun säätiön kaivamisesta. Tarkastele videomme ongelma-alustan muutoksen työvaiheista.

Mikä on kellarikerros?

Esikaupunkialueilla, joilla on kehittynyt infrastruktuuri, lähellä megacities, rakennus ei ole yhtä lähellä kuin kaupungeissa itse. Piilotettujen varantojen vuoksi käytettävän tilan laajentaminen on erittäin tärkeä asia sivustoprojektin luomisessa.

Yksi vaihtoehdoista on pohjakerros: tämä on tilaisuus kasvattaa talon elintilaa ottamatta senttimetriä pois puutarhasta tai kasvispuutarhasta.

Onko kellarikerros pohjakerroksessa?

Onko kellari maanalainen tai maanpäällinen? Konseptia voidaan käyttää molemmissa vaihtoehdoissa, mutta tämä on väärä.

Kellarin erikoisuus - se on osittain haudattu maahan.

Tilan alapuolella oleva huone on oikeampi soittaa kellariin, ja ensimmäinen kerros on aina yläpuolella.

Onko pohja itsessään seinä tai pohja?

Tämä on pohjakerros kellarista, joka erottaa kellarin kadulta. Sen suunnittelukorkeus voi olla mikä tahansa, 30 cm: stä puolentoista metriin tai enemmän.

Kellari on osa taloa, joka ottaa suurimmat kuormitukset ja altistuu kaikista aggressiivisista vaikutuksista sekä kadulta (sademäärä, tuuli, lumimassa, erilaiset mekaaniset vaikutukset) että maan alla (pohjavesi, mukaan lukien erilaiset kemialliset aineet aktiiviset ainesosat).

Joskus kellari on maanalainen kerros: se voidaan tehdä myös ilman ikkunoita ja ulkoovia, ja sitä voi käyttää vain asuinalueelta. Mutta yleensä tämän tilan toimivuus on korkeampi.

Kellareita käytetään useammin liike-elämän tarkoituksiin (kellari, kattilahuone, varasto). Perusta voidaan varustaa oleskeluun tai virkistäytymiseen.

SNiP-määritelmän mukaan pohjakerroksessa on huone, jonka alaraja (lattiakorkeus) haudataan maaperään korkeintaan puolet koko huoneen korkeudesta edellyttäen, että ensimmäisen kerroksen päällekkäisyys on maanpinnan yläpuolella enintään kaksi metriä.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

Rakenteelliset erot laitteen kellarissa tavallisen pienen kellarikerroksesta. Jos pohja on betonilaatta, se asetetaan maanpinnan alapuolelle; jos säätiö on nauha, sen maanalaisessa osassa menee kellariin.

Seinät ja lattiat tehdään useimmiten pohjaseinästä tai monoliittisesta betonista. Materiaalien ominaisuudet riippuvat alueen maaperän ja ilmaston ominaisuuksista. Kuiville stabiileille maille voidaan käyttää onttoja lohkoja, joilla on pieni massa. Niiden etuna on alhainen lämmönjohtavuus: kun laitetta käytetään, kellarin energiankulutus lämmitykseen on vähemmän.

Vaikka käytettäessä materiaaleja, joilla on alhainen lämmönjohtavuus "kuivissa" olosuhteissa, aluslohkojen on oltava vedenpitäviä ja eristettyjä.

Laitteen tärkeä kohta on ilmanvaihto. Toisin kuin asuinalueilla, kellarissa ei ole ikkunoita tai lasitusalue on pieni. Ilmanvaihto saadaan aikaan luomalla erityisiä hengitysteitä rakenteeseen ja / tai asentamalla nykyaikaiset ilmastointilaitteet lattialle ilmanpoistotoiminnon avulla. Näin vältetään liiallinen kosteus ja seurauksena kondensaation muodostuminen seinämille.

Mitä voidaan ja jota ei voi tallentaa:

 • klassisen monoliittisen sijasta on sallittua tehdä epäjatkuvan esivalmisteen perustus hyvällä maaperällä: järjestää lohkot ei päästä päähän vaan tietyin väliajoin. Levyjen väliset alueet asennuksen lopussa nukkuvat maaperään. Tällaisen perustan laskeminen olisi annettava asiantuntijalle;
 • Talouden kannalta ei pidä loukata huoneen lämmöneristys- ja lämpöeristystekniikkaa. Tämä johtaa paitsi kosteuteen, materiaalien huonontumiseen ja mikroilmastoon talossa, mutta myös nopeuttaa tukirakenteiden kulumista;
 • samoista syistä sokea aluetta ei pidä laiminlyödä, ja korkealla pohjaveden pinnalla - vedenpoistoa ei pidä laiminlyödä;
 • erillisryhmä viimeistelyaineita käytetään sokeiden päin: kellarikerros, keraamiset graniittilaatat, jne. Ei ole toivottavaa käyttää julkisivuja sen sijaan. niiden lujuus ja kulutuskestävyys eivät täytä säätiöiden vaatimuksia.
sisältöön ↑

Edut ja mahdollisuudet käyttää kellarikerroksia

Lisätilan luomisen lisäksi tällainen kerros mahdollistaa koko talon ulkoasun järkiperäistämisen. Seuraavassa on muutamia vaihtoehtoja hyödyllisten huoneiden kompaktiin ja toimivaan järjestelyyn:

 • järjestää pesula alemmalle tasolle;
 • työpajan;
 • keittiö yhdistettynä kellariin ja kasvisliikkeeseen. Edellä voit tehdä ruokasali tai olohuone ja tarjoilla ruokia ylöspäin rakentaa improvisoitu hissi;
 • varaa kattilahuone. Erillinen huone lämmityskattilaa varten säästää tilaa vain asuinalueella, mutta myös varmistaa ympäristön puhtauden.

SNiP säätää yksityisten talojen rakentamista koskevat säännöt. Yli kaksi kerrosta ullakolla vuokranantajalla ei ole varaa. Pohjakerrosta, joka on tehty perusnormien mukaisesti (ks. Edellä), ei oteta huomioon. eli omistajat saavat ylimääräisen täyden osan talosta rikkoen hallinnollisia vaatimuksia. Paikka tässä kattilahuoneessa, jossa on kaasukattila, ei ole myöskään ristiriidassa standardien kanssa.

Yksi suosituimmista tavoista käyttää puoli-kellareita on rakentaa autotallit. Tällaisen hyödyntämisen edut ovat ilmeisiä: sivustolla ei ole ylimääräistä tilaa; Voit varustaa uloskäynnin autotallista suoraan taloon, jotta ei pääse käymään autotallin ja talon välillä sateessa. Mutta on myös miinus: bensiinin, öljyjen ym. Tuoksut jne. tunkeutumaan asuinalueisiin. Jotta tämä ei tapahdu, kellari vaatii parannettua ilmanvaihtoa. Lisääntynyt huomio kiinnittyy seinien päällekkäisyyden kaikkien liitosten tiivistämiseen.

Toinen haittapuoli: kun rakennat autotallin suoraan taloon, palovaara lisääntyy. Palamattomia ja palonkestäviä materiaaleja tulee käyttää rakentamiseen.

Muut lattian käyttötavat:

 • makuuhuone tai lastentarha. Äänieristys tässä huoneessa on parempi kuin päärakennuksessa;
 • kirjasto;
 • toimisto;
 • elokuvateatteri Jos ikkunoita ei ole, pimennysongelma on jo ratkaistu.
 • kuntosali;
 • baari;
 • biljardihuone;
 • sauna;
 • allas, jne.

Jos talo on rinteessä, kellarin alapuoli voi olla täysin lasitettu ja varustettu alkuperäisellä olohuoneella tai talvipuutarhalla.

Ja jos alakerroksen koko on suurempi kuin päärakennus, terassi sopii yläpuolella olevan "ylijäämäisen" alueen päälle.

Mikä on kellarikerros?

Talonrakentamisen suunnittelussa omistajat haluavat lisätä rakenteen toimivuutta lisäämällä aluetta. Ongelma ratkaistaan ​​helposti. Se olisi toimitettava projektin kellarissa. Tämä on osa rakennusta, joka sijaitsee nollamerkin alapuolella. Rakennuksen kellarikerroksessa on kätevää sijoittaa ylimääräiset tilat. Kellarissa ei ole vain houkutteleva näkymä rakennukselle, vaan se myös vähentää lämpöhäviötä. Harkitse kellarihuoneen suunnittelua ja järjestelyä.

Mikä on perusta

Keskustelu yksityisten talojen rakentamisesta, monet kehittäjät mainitsevat pohjakerroksessa. Tämä on mikä kerros, joskus kysymys syntyy ihmisistä, jotka eivät ole mukana rakennusteollisuudessa.

Tämä on osa maaperän tason alapuolella sijaitsevaa rakennusta, jossa yhdistyvät rakennuksen perustan ja lisätilat eri tarkoituksiin:

 • Rakennushankkeissa säädetään olohuoneen järjestämisestä, josta on tarpeen tehdä ikkunoita kellarissa.
 • Alueen avulla voit järjestää työpaja ja sen jälkeen, kun portin sisäänkäynnin kellarissa on valmiina, se on helppo vaihtaa autotalliin tai tekniseen huoneeseen.
 • Urheilun harrastajilla on mahdollisuus varustaa kuntosalin perustamiseen tai muuhun aputoimintaan;
 • Mitat mahdollistavat sen järjestämisen kellaripesuissa, kuivaus- ja silityspaikassa (kodinhoitohuone).
Pohjakerros - rakennuksen jalka

Alustan käyttöä on useita vaihtoehtoja. Monikerrosrakennuksissa se on kasvanut ja sitä käytetään useimmiten seuraaviin tarkoituksiin:

 • varastojen järjestäminen;
 • pysäköintijärjestelyt;
 • majoitustoimistot.

Harkitse korkin toiminnallinen tarkoitus, jonka avulla voidaan ratkaista tehtävien monimutkaisuus:

 • suojata seiniä kosteuden imeyttämiseltä;
 • suojata rakennuksen alakerran lattiaa hypotermiasta;
 • jakaa tasaisesti kuorma rakennuksen massasta pohjaan;
 • muodostamaan horisontaalisen perustan seinien ja lattiarakenteiden rakentamiseksi;
 • lisää sisätilojen korkeutta rakennuksen kellarissa;
 • varustaa eri toiminnallisiin tiloihin.

Kellari on alttiina negatiivisille tekijöille:

 • korkea kosteus;
 • lämpötilan ääriarvot;
 • mekaaniset kuormat.

Siksi perustamisen yhteydessä on välttämätöntä noudattaa teknologian vaatimuksia, soveltaa kestäviä rakennusmateriaaleja.

Kellariprojekti ei voi olla täysin piilossa tai maanpinnan yläpuolella

Kellari yksityisessä talossa - optimaalinen koko

Tontit, joissa on kellari, sisältävät pakollisia tietoja huoneen koosta:

 • Korkeus: rakennuskoodit tarjoavat mahdollisuuden perustaa kellarissa korkeudeltaan vähintään 50 cm. Kokoonpanon noudattaminen vähentää kylmän ja kosteuden kielteisiä vaikutuksia, mutta ei salli kattotilan täysimittaista käyttöä. Siksi kehittäjät yrittävät tarjota kätevä käyttökorkeus, joka on 1,6-2,4 m;
 • Huoneen pituus ja leveys sekä pohjapohjan seinien paksuus. Kellarissa on rakennuksen mittoihin sopivat sisäiset mittasuhteet, joissa otetaan huomioon muurausmateriaalin mitat tai kiinteän alustan paksuus. Kellariseinien paksuus on 30-50 cm, riippuen pohjapohjan rakenteesta.

Rakennussääntöjen mukaisesti kellarikerroksen seinät on varustettu ilmanvaihtokanavilla. Kellarissa oleva ilmanvaihto mahdollistaa mukavan kosteuden ja välttää kondensaatiota. Ilmansuuntaiset reiät, joiden suositeltu koko on 20 x 20 cm, sijaitsevat pohjan yläpuolella maanpinnan yläpuolella 15 cm: n etäisyydellä 2,5 metrin askelin.

Vedenpitävä kellari

Seinien luotettava suoja kosteuden läpäisystä tarjoaa vedenpitävyyden. Se on suoritettava pohjan sisäpuolelta ja ulkopuolelta.

SNiP: n mukaan kellarin lattian pitäisi mennä kellariin korkeintaan puolet huoneen korkeudesta.

Kosteudensuojeluun käytetään seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • Valssatut: ne ovat kantajapohjaa, käsitellään bitumilasilla, synteettisellä yhdisteellä tai erityisellä suojalla polymeeripohjaan. Monikerroksinen rullamateriaali lisää kosteuden suojaamista. Materiaali on asetettava päällekkäin 15-20 cm;
 • Läpäisemättömyys: ominaisuus vedenpitävästä materiaalista tunkeutumistoiminnasta - höyrymäinen täyttö halkeilla ja kapillaarikanavilla pintakäsittelyn aikana. Rakennuksen kellarikerroksen seinät hankkivat lisää vahvuutta ja kemikaalien kestävyyttä.
 • Päällystys: ne on suunniteltu kattamaan kellarin ulkoseinät ja sisäseinät. Vedeneristysmateriaaleja edustavat erilaiset mastit, jotka perustuvat bitumiin, polymeereihin, sementtiin. Vedeneristysvaikutuksen lisäämiseksi vedeneristys tehdään 2-3 kerroksella.

Pohjan perustaminen on suojattava tarkoin kosteudelta tunkeutumiselta maaperältä ja saostumisen kielteisistä vaikutuksista.

Kellari - kellarityyppi

Talon rakentamisen suunnittelussa sinun pitäisi päättää kellarista.

Kiinteä laatta tai kaista valetaan kuopassa, jonka syvyys on noin puolet huoneen korkeudesta.

Seuraavat kellarivalinnat ovat mahdollisia:

 • Puhuja: pohjan ulkoreuna on offset-seinämässä, mikä parantaa esteettistä rakennetta. Suunnittelua pidetään kuitenkin kalliimpana. Rakennuksen ulkoneva kellari vaatii rakennusmateriaalien lisääntynyttä määrää ja suojaavan visiirin asentamista veden poistoon;
 • Vetäytyminen: sen ulompi taso siirretään rakennukseen 50-80 mm. Se vaatii vähäisempää rakennusaineistoa, jonka ansiosta voit säätää pohja- ja vedeneristyskerroksen sekä pohjarakenteiden turvallisen suojan kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Pääominaisuus cap - halpa;
 • Suoritetaan tasossa rakennuksen ulkoseinien ulkoisen tason kanssa. Jalkakäytävärakenteen spesifioitua versiota käytetään harvoin, koska tässä suoritusmuodossa oleva ulkovaihtosuodin menettää suojaavat ominaisuudet. Lohkomateriaaleja, teräsbetonia ja tiiliä käytetään kellarin pohjan valmistukseen.

Vaihtoehdon valinta määräytyy yksilöllisesti taloudellisten mahdollisuuksien ja hankkeen vaatimusten mukaisesti. Kun päätät rakentaa kellarin, kuuntele ammatillisten rakentajien mielipiteitä, jotka auttavat sinua valitsemaan parhaan ratkaisun.

Pohjakerroksen rakenne - käytetyt materiaalit

Käytetyistä rakennusmateriaaleista riippuen on seuraavan tyyppisiä alustoja:

 • Tiili: se on rakennettu eri merkkien tiilistä;
 • Monoliittinen: pystytetty betonoinnilla taitettavaan muottiin vahvistuskammioineen;
 • Kivi: on lisääntynyt turvallisuustaso, mutta se tarvitsee lisäeristystä;
 • Lohko: rakennettu raudoitetuista betonielementeistä, joiden alapuolella on betonipyörä.
Jos majoitetaan olohuoneiden, toimistojen ja julkisten organisaatioiden osittain maanalaisissa tiloissa, tarvitaan huomattavia lämmityskustannuksia.

Näistä vaihtoehdoista ammattilaiset arvostavat tiilipohjan edut. Tiilen kellari on useimmiten rakennettu yksityisasuntoihin. Materiaali kestää kosteutta ja luonnollisia tekijöitä.

Pilarin pohja kellarilla

Tämän tekniikan ansiosta pystyt nopeasti rakentamaan kellarikerroksessa rakennuksen alle sarakepohjaan. Kellariosan korkeus vastaa etäisyyttä maanpinnasta pylväiden ulkonevaan osaan.

Perusta on kaksi vaihtoehtoa:

 • Suspensoitu: se on valmistettu paneeleista tai sivuraidasta, joka on kiinnitetty pohjatukeen. Väistää halvalla, mutta ei salli lämmön säästämistä sisätiloissa;
 • Kiinteä: sen rakentamiseksi on tarpeen kaivata pientä syvyyttä kaarteiden väliin sarakkeiden väliin ja muodostaa nauhan pohja.

Toinen vaihtoehto auttaa vähentämään lämpöhäviötä, mutta on kalliimpaa.

Joissakin tapauksissa kellarin rakentaminen on erinomainen ratkaisu, varsinkin jos talo sijaitsee rinteessä

Miten tehdä kellarista pylväsperustainen

On helppoa perustaa kellarikanta rakennustyömaille. menettely:

 1. Valmista kaivo, joka seuraa rakennuksen ääriviivaa.
 2. Aseta murskattu kivi-hiekka tyyny maanpinnalle ja tiivistä se.
 3. Aseta tiili ylös pylväiden ylimmälle tasolle tai betonille koko pohja.

Liuoksen kuivauksen jälkeen jatka eteenpäin.

Upotettu säätiö

Nollapisteen alapuolella oleva kellari seuraa rakennuksen ääriviivaa ja se on rakennettu liuskajohdoksi.

Tärkeimmät olosuhteet syvän kellarin pohjan rakentamiseksi:

 • maaperällä on normaali kosteus;
 • vesistöalueet sijaitsevat riittävän syvälle.

Mahdollisuus rakentaa upotettu pohja määräytyy geodeettisten tutkimusten tulosten perusteella.

Tästä johtuen on mahdollista lisätä tehokkaasti koko rakennuksen elintilaa.

Yksi kerroksinen talo kellarilla - kellarin rakentamisen vaihe

Tontin perusrakennuksen päävaiheet:

 1. Maanrakennustyöt.
 2. Betonoinnin.
 3. Vedeneristys.
 4. Lämpenemistä.
 5. Viimeistely.

Työn päätyttyä lattia on rakennettu ja lattia on asennettu. Sitten asenna ikkunat kellarikerrokseen. Harkitse päävaiheen ominaisuuksia.

Aseta ja täytä säätiön kellari

Aseta säätö ja betonointi seuraavassa järjestyksessä:

 1. Merkitse ääriviivat.
 2. Poista pohjamaali ja laita kuoppaan.
 3. Kaada kerros hiekkaa ja roskaa, tiivistä se.
 4. Kaada betonia, jonka kerros on 5 cm.
 5. Kerää suojamoduuli.
 6. Vedenpitävä sisäpinta.
 7. Kokoa vahvikeharja ja asenna se muottiin.
 8. Valmista konkreettinen ratkaisu, tee betonointi.
 9. Täytä betonipilvi, suunnittele sen pinta.
Järjestelmän tärkein ominaisuus on täyttää koon, lujuuden ja sisäisen tilan vaatimukset

Kun betoni kuivuu, voit pystyttää kellarin seinät tai muodostaa ne kaatamalla betonia muottiin. Työssä on tärkeää avata aukkoja oviin ja ikkunoihin.

Vedenpitävä suoja ja kellarin eristys

Vedeneristys suojaa kellarista kosteutta. Yleisimmät ja edulliset materiaalit vedenpitävälle suojaukselle:

 • Valssattu kateaine: se on asennettu mastille kahdessa kerroksessa;
 • Sementtilaasti: se valmistetaan lisäämällä nestemäistä lasia.

On olemassa muita vaihtoehtoja, joiden käyttö riippuu taloudellisista mahdollisuuksista.

Kellariosan lämpöeristys tehdään seuraavilla rakennusmateriaaleilla:

 • vaahto muovi;
 • polystyreenivaahto;
 • sandwich-paneelit.

Lämmittimien yhdistelmällä voit luotettavasti eristää pohjan ja varmistaa sen houkuttelevan ulkonäön.

Sinun ei pitäisi olettaa, että kellari on kellari

Pidämme pohjakerroksessa omilla kädillä

Itsestään päin on kaksi tapaa:

 • päin olevat rakennusaineet asetetaan valmistettuun pohjaan;
 • asennettava tukikehys, joka toimii pohjana koristekuvioiden kiinnittämiselle.

Käytetään seuraavia verhousmateriaaleja:

 • luonnonkivi;
 • keraamiset laatat;
 • koriste-kipsi;
 • muovipaneelit.

Erikoistuneet kaupat tarjoavat erilaisia ​​materiaaleja vuoraukseen. Valinta riippuu makuista ja taloudellisista mahdollisuuksista.

Miten rakentaa kellarikerroksen lohkojen

Teollisissa olosuhteissa tuotettujen betonilohkojen käyttö nopeuttaa rakennuksen kellarin rakentamista. menettely:

 1. Kaivaa kaivanto.
 2. Suunnittele maa.
 3. Ripottele soran ja hiekan tyyny.
 4. Kaada ohut betonikerros.
 5. Asenna nosturi riveittäin.

Asenna jäljellä olevat lohkot rivit sementtilaastille huolellisesti tiivistämällä aukot.

Miten rakentaa monoliittinen kellari valmiiseen rakennukseen

Mitä etsiä rakennettaessa kellari aiemmin rakennetuissa rakennuksissa? Tämä on vakava tehtävä, joka voidaan ratkaista, jos rakennus rakennetaan nauhalle tai pinoille ja kaikille.

Työpaketti sisältää seuraavat toiminnot:

 1. Maaperän poistaminen pohjan sisällä.
 2. Vahvikotelon kokoaminen ja asennus.
 3. Tulevan korkin pohjan ja seinien betonointi.
 4. Kantajan vedeneristys ja eristys.

Kun rakennetaan kellari valmiiksi rakenteeksi, on tärkeää olla heikentämättä säätiötä. Kellari on tärkeä ja toimiva osa rakennusta, jonka rakentaminen on tehtävä teknisten vaatimusten mukaisesti. On suositeltavaa kehittää kunnostushanke ja antaa työn ammattimaisille rakentajille.