Sivupöydän vastainen tiili

Voit ostaa Voronezhissa sijaitsevasta socle-tiilestä 9 ruplaa kappaletta kohden. Talon suojaamiseksi kosteudelta, kosteudelta, tulvilta ja muilta epämiellyttäviltä hetkiltä rakennuksen pohja on rakennettu - kellari. Se sijaitsee aivan maan päällä, joka on valmistettu materiaaleista, jotka ovat vastustuskykyisiä pakkaselle ja kosteudelle.

Säätiön suoja

Seinän lähellä maata on haavoittuva ja vaatii korkealaatuisen suojan. Se on tekniset ominaisuudet, jotka erottavat socle-tiilen etulevystä.

Siksi materiaaleille on erityisiä vaatimuksia. Ensinnäkin voimakkuus stressiin ja vastustuskykyyn ulkoisista vaikutteista. Huonolaatuisten rakennusmateriaalien käyttö, jotka ovat heikompia ominaisuuksiltaan kellariin, ei ole turvallinen. Jotta vältetään koko rakenteen hävittäminen, on valittava huolellisesti valintansa.

Cap ja sen merkitys

Taloon oli houkutteleva ulkonäkö, jotta pohja hieman leveämpi kuin seinät. Säätiö nykyaikaisissa hankkeissa ei piilota täysin maan alla. Siksi on haluttu nähdä tämän talon osan, yli 50 cm korkea, houkutteleva, ymmärrettävää. Riippumatta talon koosta, verhousperiaate edellyttää eräiden vivahteiden huomioimista.

toiminnot:

 • suojaa kosteudelta;
 • ottaa huomioon seinien ja lattioiden kuormituksen;
 • tarjoaa lämpöeristystä;
 • antaa rakenteelle täydellisen ilmeen.

Jotta ei olisi mitään ongelmia myöhemmin, on tärkeää valita oikea kivi päin pohjaan. Älä missään tapauksessa käytä silikaattilattiaa, se on altis tuholle kosteudelta. Keraamiset mallit ovat täydellisiä, varsinkin jos niiden vahvuusmerkki on M-200 ja sitä korkeampi. Ihanteellinen vaihtoehto olisi luonnollisesti klinkkeri, sen tiheyden ansiosta pohja toimii monta vuotta, mutta tämän materiaalin hinta on erittäin korkea.

Kuinka valita tiili riippuen säätiöstä?

 1. Käytämme tavallista tiiliä, jos säätiö on monoliittinen. Samanaikaisesti lisättävän kuorman, jonka hän lisää, ei ole väliä.
 2. Kun nauha ja pylväspohja edellyttävät erikoisen viimeistelyteiliä pohjaan.

Tiilen tarpeelliset indikaattorit:

 • matala veden absorptiokerroin;
 • korkea tiheys;
 • jäätymisvastus yli 50 sykliä;
 • vahvuus M-200 ja korkeampi.

Käsityöläiset, jotka ovat valmiita tekemään itse rakennustöitä, tulisi huolellisesti tutkia asennustekniikkaa, jotta vältytään uudelleenkäsittelystä tulevaisuudessa.

Talon kellarikerroksen viimeistely tiiliin

Nykyaikaisessa rakentamisessa ei ole tavallista piilottaa pohjaa maan alla, joten monet asunnon omistajat ovat kiinnostuneita tekemään talon pohjaosan (ns. Kellarista) ulkoneva osa houkuttelevammalta ja kiinnostavalta. Pohja voi olla erikokoisia (kaikki riippuu perustuksesta ja suunnitteluratkaisuista), mutta sen viimeistelyn periaate ei poiketa toisistaan. Kun talon pohja on tiilistä, on otettava huomioon joitain vivahteita, jotka kuvataan alla.

Kortin viimeistelyyn voidaan valita mikä tahansa materiaali, mutta monet rakentajat mieluummin käyttävät sitä tiiliä. Voit ostaa tavallisen tiilen tai päin. Kaikki riippuu pohjatyypistä, seinien materiaalista ja päätoiminnoista, joita tiilikerroksessa vaaditaan suorittamaan pohjaan.

Mitkä ovat maanrakennuksen kellarikerroksen tehtävät?

Kaikki eivät tiedä, mutta kellari on suunniteltu paitsi sisustukseen ja talon kauniiseen ulkotilaan:

 • Rakennuksen kellari suojaa sen seiniä kosteudelta.
 • Kellarissa on myös tietty kuorma talon seinistä ja lattioista.
 • Tarjoaa sisätilojen korkean lämmöneristyksen.
 • Viimeistelyn jälkeen rakennus antaa täydellisen ilmeen.

Jos kellari on alhainen, maalaistalo visuaalisesti näyttää pienemmältä, ja jos sitä syövät, rakennuksen visuaalinen venytys ylöspäin. Maan talon suunnittelussa sinun on harkittava, millaista kellarista rakennetaan. Hän voi pudota, puhua tai olla tasossa talon seinän kanssa. Riippumatta siitä, mikä rakennusvaihtoehto on valittu, kellarissa on oltava erityiset kanavat, jotka takaavat sisätilan normaalin ilmanvaihdon.

Kellarikerroksen korkeus keskimääräisessä maalaistalossa on noin 60-70 cm, mutta joissakin tapauksissa kellarin korkeus on 100-150 cm, koska rakennuksessa on kellarikerros, jossa on erittäin kätevää varustaa sekä kodinhoitohuoneita että asuinrakennuksia.

Teltan talon kellariin on kiinnitettävä erityistä huomiota, koska rakennuksen rakenneosien työhön liittyvän tekniikan loukkaukseen vaikuttaa kosteus ja lämpötilan muutokset, jotka johtavat pian niiden tuhoamiseen. Törmäyssuojus tulee valita asianmukaisesti tiiliä varten.

Valikoima tiiliä viimeistelyyn kellarista

Jos sinulla on vankka monoliittinen säätö, viimeistely on täysin mahdollista valita tavallisimmista tiilistä, joka lajikkeessa on markkinoilla. Tietenkin tällainen materiaali luo ylimääräisiä kuormia pohjaan ja huomattavia, mutta tällaisella pohjalla ei ole mitään huolta.

Lajikkeiden edessä tiiliä.

Tapauksissa, joissa pohja on nauhaa tai pylvästä, jalustaan ​​päin on tehtävä erityinen viimeistely tiili. Kun valitset materiaalia myymälästä, on otettava huomioon, että pohjan viimeistelyssä olevan tiilen on täytettävä seuraavat ominaisuudet:

 • Minimaalinen veden absorptiokerroin. Tämä mahdollistaa sen, että tiili kestää kosteuden ja lämpötilan muutoksia pitkään aikaan.
 • Materiaalin pakkasvastuksella on myös tärkeä rooli. Varsinkin jos alueesi on kuuma kesä, sateinen syksy ja huono talvi.
 • Tiilen on oltava vahva, koska rakennuksen kellarissa on huomattavaa stressiä.

Lisäksi, kun valitset talon kellarikerroksesta, sinun on otettava huomioon joitain lisäohjeita:

 • Suunnittelijat huomauttavat, että maalaistalo näyttää mahdollisimman houkuttelevalta, jos sen pohjaosa sävyssä on jonkin verran vastakohta seinien ja katon värin kanssa.
 • Samanaikaisesti päällystystuloksen ulkonäköä, jota käytetään talon edessä, ei saa päätyä rakennuksen yleiseen tyyliin.

Kellarikerroksen viimeistelytoimintaan kuuluu useiden peräkkäisten vaiheiden toteutus: on tarpeen tehdä vedenpitäviä ja lämmöneristysseiniä seinien ja sisätilojen materiaalien suojaamiseksi sekä antaa talon kellarille miellyttävä ulkonäkö.

Viimeistelevien tiilien ominaisuudet. Klikkaa suurentaaksesi.

Valmisteleva osa työtason viimeistelystä

Talon kellarikerroksen viimeistely voi alkaa heti, kun loput rakennuksesta on täysin rakennettu ja eristetty. On pidettävä mielessä, että lämmöneristyskerroksen muodostamisen jälkeen jokainen pohja työntyy 2-3 cm (tai enemmän). Jos eristyskerroksen leveys ei riitä varmistamaan, että kellari ulkonee, voit lisätä sitä tavallisella sementtilaastilla.

Lisäksi on syytä huomata, että pohjan päällys on suoritettu jonkin matkan päässä eristemateriaalista (muutamia senttimetrejä). Tämä on välttämätöntä mikroventiloinnin varmistamiseksi eristeen ja maalin välillä, mikä ei salli kosteuden kertymistä sisäiseen tilaan. Kun ensimmäinen rivi muuraus tehdään, on välttämätöntä jättää sementtimäiset liitokset (3-5 kpl), jotka myös suojaavat kosteuden kerääntymistä pohjan sisällä.

Järjestelmä yksi vaihtoehdoista viimeistely kellarista.

Laakerit ja seinät voidaan liittää seuraavasti:

 1. Ensimmäinen menetelmä liittyy teräksen ankkuripulttien käyttöön. Suurelta osin ei ole tarvetta lisäkysymyksiin: ankkurin toinen pää sijaitsee pääseinällä ja toinen pää on liitoksissa, kun talossa on tiili.
 2. Lisäksi pääseinällä voit kiinnittää tapin, sitoa sen johtoon ja vahvistaa sen päitä vuorien saumoihin. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää varmistaa, että lanka ei ulotu rakennuksen ulkopuolelle.

Asiantuntijat huomauttavat, että 1 m²: n osalta on tehtävä 4-6 päällystystä pääseinällä. Ihanteellinen - pariutuu 55-70 cm: n välein ja joka muutaman rivin pystysuoraan. Paikoissa, joissa on erilaisia ​​aukkoja (ikkunat tai ovet), on tarpeen tehdä vanteet hieman tiiviimpiä.

Yleensä yksinkertaista sementtilaastia voidaan käyttää tällaiseen viimeistelyyn. On parasta käyttää sementtimerkkiä M500, koska se on erinomainen työn ja tiilien viimeistelyyn. On huomattava, että laastin valmistuksen jälkeen on välttämätöntä aloittaa välittömästi viimeistely, sillä juuri valmistettu koostumus asetetaan paljon paremmin ja varmistaa muurauksen maksimaalinen käyttöikä.

Tiilien viimeistelytekniikka

Yleensä ei ole erityisiä vaikeuksia tällaisen työn suorittamisessa. On kuitenkin erittäin tärkeää säilyttää tarkkuus asetettaessa elementtejä sekä varovaisesti ompeleet ja kirjoa ne. Viimeistelyperustaan ​​kuuluu useita perusmenetelmiä:

 1. Ketjuttaminen. Sisäseinä on poistettava käyttämällä 2 riviä muurausta. On suositeltavaa tasoittaa muurauskorkeutta koristeita sisältävien tiilien avulla, jotka on kiinnitetty pöydällä asetettuihin riveihin. Pukeutuminen on tehtävä joka 2-3 riviä muurausta (riippuen korkin korkeudesta). Asiantuntijat suosittelevat harkitsemaan vaihtoehtoa usean ligaation avulla. Tätä varten on tarpeen asettaa kaksi tiilet каждом jokaisessa nurkassa elementtejä, jotka on asetettu pöydällä (voidaan leikata jyrsimellä). Lusikan rivi on kiinteä ¼. Kun rakennuksen kellari pystytettiin vaahtobetoni- lohkoista, muurausrivillä kiristetty sidottu tiili leikattiin jatkotoimenpiteiden aikana, koska vaahtobetonilla on erilainen kutistumistaso. Siksi suositellaan, ennen kuin rakennat vaahtobetonialustalle talon, jotta heille olisi aikaa lepäämään rakennusmateriaalin kutistumisen minimoimiseksi.
 2. Jos talon kellarista tehdään koristeellinen tiili, niin työn on alettava asentamalla erityinen kilometrimäärä. Ensimmäinen rivi sopii, ja seuraavat kaksi - lusikalla. Rivissä voidaan käyttää sisustukseen tarkoitettujen tiilien puolia (niiden asentaminen on tehtävä pokingin avulla).
 3. Voit valita kolmannen menetelmän talon edessä. Ensinnäkin, kellarin ulko- puolelle asetetaan, minkä jälkeen tehdään yksinkertainen tiili käyttämällä sisäistä kilometriä ja zabutokia. Tällaisissa tapauksissa ligaatio on tehtävä käyttäen sidotun muurausmenetelmää, joka on noin puoli upotettu rivi viimeistely muuraus, koska sidottu muuraus on korkeus 2 riviä. Soveltamalla tätä viimeistelymenetelmää ketjusuojan avulla on mahdollista kiinnittää ulkoiset ja sisäiset seinät mahdollisimman luotettavasti.

Edellä kuvatuissa menetelmissä esitetään talon kellarikerroksen likimääräinen suunnitelma, jota käytetään useimmiten. Jos päällikkö on tekemisissä työn kanssa, hän voi muuttaa tiilien muotoa ja kokoa sekä muuttaa lohkareunan elementtejä. Jos et ole varma kyvyistasi ja sinulla on mahdollisuus kutsua ammattilaisia ​​suorittamaan talon kellarista, älä unohda tätä mahdollisuutta.

Tiilipinta näyttää hyvältä ja kauniilta.

Lämpö ja vedeneristys

Emme saa unohtaa eristys- ja vedeneristyskerrosten laatua, jotka on sijoitettava tiilen alle. Tällöin voidaan käyttää kaikkia kotelosi sopivia eristeitä (mastiset aineet, höyrysulkuaineet, kalvot, kateaine, polyuretaanivaahto jne.). Joka tapauksessa on välttämätöntä maksaa tämä hetki yhtä paljon huomiota kuin pääosto.

On erittäin tärkeää, että kun laastia levitetään tiiliin, se ei saavuta noin 1-1,5 cm kummallakin puolella olevasta reunasta. Jos elementin säätämisen jälkeen kellarin pintaan lisätään sementtiä, se on poistettava välittömästi. Lisäksi 2-3 riviä muurattujen seinien jälkeen on suositeltavaa käsitellä kostealla liinalla siten, että pinnan ulkonäkö ei ole pilaantunut kuivatuista sementtilaastin jälkiä.

Sivukonsultti, asentaja, jolla on 8 vuoden kokemus. Hän aloitti toimintansa asennustyöntekijänä, joka työskenteli tällä hetkellä maanrakennusyrityksen perustajana.

Valitse tiili loppuun talon kellarista - vertaamalla eri vaihtoehtoja

Kellarissa on monia vaihtoehtoja. Yksi tämän prosessin kohokohdista on valittujen kiven tai laattojen yhdistelmä rakennuksen viimeistelyn avulla. Työ alkaa aina pintavalmistuksella. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityistä kipsilasia, vedeneristys ja lämmöneristysmateriaali. Useimmiten viimeistelyä varten valitaan tiili. Se on nopea ja kätevä työskennellä hänen kanssaan. Markkinoilla tämä rakennusmateriaali on ansaittu suosittu alhaisen hinnan ja teknisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Pohja on tehtävä erittäin lujasti ja kestäväksi, koko se on, että se kantaa saman kuorman kuin perustustuki. Samalla hän joutuu työskentelemään kaikkein epäsuotuisimmissa olosuhteissa. Sateessa, vaikka suojaava räystäs, paviljongit ja katokset läsnä, pohja peitetään kosteudella. Kaltevan suihkun tapauksessa vesihöyry vielä osuu rakennuksen pintaan. Talvella lumi voi koskettaa ja ajallisesti pilata rakennusmateriaalia. Lumipeitteen korkeus liittyy suoraan ilmastovyöhykkeeseen.

Esimerkiksi Etelä-Uralsissa se on noin metriä. Lisäksi lumikuorma on otettava huomioon offseason tasolla. Tällä hetkellä sulat ja pakkaset korvataan toisistaan, minkä seurauksena pinta jäätyy ja jäätyy. Et voi jättää huomiotta rakennuksen painoa ja hyötykuormaa, joka syntyy kodinkoneiden, huonekalujen, asukkaiden läsnäolosta.

Päättää, mitä tehdä omalla kädelläsi, sinun on analysoitava materiaalien etuja ja haittoja. Yksi suosituimmista pidetään tiilenä.

Suhteellisen suurella lujuudella se on yhtenäinen koko. Tämä vähentää merkittävästi työn monimutkaisuutta. Tiilien valmistuksessa käytettävät materiaalit ovat ympäristöystävällisiä, ja näin varmistetaan, että ne eivät vahingoita ihmisiä. Kosteuden kestävyys laajentaa merkittävästi koko rakennuksen elämää.

Kun valitset tiilen työn viimeistelyä varten, on suositeltavaa ohjata seuraavat parametrit:

 • vahvuus;
 • Pitkä käyttöikä;
 • esteettiset ominaisuudet.

On otettava huomioon tällaiset indikaattorit, kuten huurteen ja kosteuden kestävyys. Toisin sanoen valitun materiaalin on kestettävä kaikki voiman kuormitukset ja ilmakehän ilmiöiden vaikutukset.

Asennukseen käytetään seuraavia tyyppisiä tiiliä:

Perusrakennuksen kokemus kertoo, että maassamme paras ratkaisu on käyttää savi-tiiliä, joka suljetaan sitten sulkemalla tai kipsillä.

Joskus vuoraus voidaan tehdä luonnollisesta tai keinotekoisesta kivestä. Useimmin käytetty meri- tai jokivaihtoehto, marmori, hiekkakivi ja kalkkikivi. Luonnolliset ominaisuudet luonnollisista ominaisuuksista: lämpötilan kestävyys, kestävyys, ympäristöystävällisyys.

Yleisnäkymä edessä olevista teoksista on seuraava:

 • pintakäsittely;
 • kipsin asentaminen vahvistusverkkoon;
 • vesieristys ja lämmöneristys;
 • työskennellä tiilien kanssa;
 • asennus vuorovesi.

Viimeistelyseinä voi olla huuhtelu pääkannella, työntyä rakennuksen seinän yli tai uppoamaan sen tasolle. Yksi vaihtoehdoista tarkoittaa sitä, että käytetään ankkuriliitoksia. Toisin sanoen ankkurin toinen pää kiinnitetään pääseinään, toinen asennetaan päällystysmateriaaliin (tiiviissä asennossa muodostuneissa saumoissa). Luotettavan kerroksen varmistamiseksi on suositeltavaa käyttää 4-6 pinnoitusta / neliömetri. metri.

Asiantuntijat alkavat rakentaa talon kellarikerroksia, kun koko rakennus on jo täysin pystytetty ja eristetty. On huomattava, että lämpöä eristävä kerros työntyy 2-3 cm: n ja enemmän. Jos sen leveys ei riitä kellarikerrokseen, sitä voidaan lisätä käyttämällä tavallista sementtilaastia.

Muista, että vuoraus tehdään etäisyydellä lämmöneristysmateriaalista (useita senttimetrejä) niin, että eristeen ja viimeistelyn välillä on mikro-tuuletus.

Tämä ei salli kosteuden kerääntyä sisätiloihin ja tuhota seinän rakenteen. Kun ensimmäinen rivi muuraus tehdään, on välttämätöntä jättää sementtimäiset liitokset (3-5 kpl) suojaamaan kosteuden kerääntymistä sisälle.

Pitkän aikavälin rakennuskäytännöstä käy ilmi, että silikaatti- ja betonilevyjen käyttöä ei voida hyväksyä ulkopinnan ulkopuolelle. Asia on, että nämä materiaalit ovat hyvin hygroskooppisia.

Silikaatti imee kosteutta hyvin, ja tämä on syy sen tuhoamiseen. Lämpötilapäästöillä on myös negatiivinen vaikutus tiilarakenteeseen. Se on kaste, joka kerääntyy pinnalle ja imeytyy vähitellen. Hyppyjen toiminnan aikana se jäätyy, sulatetaan ja tuhoaa seinän. Kaikki tämä johtaa siihen, että hyvin lyhyen ajan kuluttua (noin pari vuotta) sinun on tarkistettava kellari tai annettava se uudestaan.

Ja mitkä ovat vuorin tuhoutumisen epämiellyttävät seuraukset? Koska kellari deformoituu, säätiö alkaa nousta ja seurauksena se johtaa rakennuksen kulmien romahtamiseen. Siksi materiaalin hankinnan tulisi välttää silikaattitiilet ja betonilohkot, vaikka niiden kovuuskynnys olisi paljon suurempi.

Toivomme onnistuneen korostamalla valitun aiheen! Onnea rakennustöissä sivustossa!

Tiilen jalusta

On mahdotonta valita tiiliä perustaa ymmärtämättä mitä tämä arkkitehtoninen elementti on, kun sitä tarvitaan ja mitä vaatimuksia se esittää. Ainoastaan ​​näiden tietojen huomioon ottaminen on mahdollista valita pohjaan parhaiten soveltuva tiili, jotta voidaan ottaa huomioon kaikki parametrit ja toiminnalliset ominaisuudet.

Cap - osa rakennusta, joka palvelee maanpinnan yläpuolella. Tämä voi olla perusta-nauhan (nimeltään säätiön kellari) jatkaminen, betoniteräkset tai tiilimuuraus.

Cap-parametrit riippuvat suurimmista kuormituksista. Jos talossa on ensimmäistä kerrosta betonilaattoja, niin kellarin pitäisi olla paljon vahvempi kuin seinät, sen leveys kasvaa, käytetään rakennusmateriaaleja, joissa on sopivat kantavuusmittarit. Kaikissa muissa tapauksissa kellarin koko ei saa poiketa tavallisista julkisivujen seinistä.

Usein ei ole taloudellisesti mahdollista tehdä betonin kellarista, muuraus on paljon halvempaa. Myös erillinen kellari asennetaan, kun kellareihin suunnitellaan asuintilat. Tiili on paljon lämpimämpää kuin konkreettinen, mikä mahdollistaa oleskelun mukavuuden parantamisen ja edullisen mikroilmaston ylläpitokustannusten pienentämisen.

Vaatimukset jalustan ja materiaalien valmistuksesta

Olemme jo maininneet yksi erityispiirre socle - se on pidettävä suurin kuorma kaikki arkkitehtoniset rakenteet rakennuksen. Mutta se ei ole kaikki - pohjaa käytetään kaikkein epäsuotuisimmissa olosuhteissa.

 1. Maapallon läheisyys lisää sademäärän ja pohjaveden kielteisiä vaikutuksia. Jos seinämän yläosa sateen aikana on hieman kostutettu, kaikki etuseinien alueelta tuleva vesi pääsee pohjaan.
 2. Kovaantumisen usein ja voimakkaasti johtuen lämpötilan lasku positiivisesta negatiiviseen on erittäin negatiivinen.
 3. Kellarissa on ilmaventtiilit maanalaiseen tuuletukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että se on enemmän kuin kaikki rakennuksen elementit haitallisissa toimintaolosuhteissa.
 4. Jos talossa on kellari, materiaaleilla pitäisi olla alhainen lämmönjohtavuus. Samanaikaisesti lujuusindikaattoreita koskevia vaatimuksia ei vähennetä.

Tiilen pohja ilmakanavilla

Useiden tiilimuotoisten tiilien käyttö mahdollistaa rakenteen, jossa vaaditut parametrit paksuus ja korkeus ovat mahdollisimman lyhyessä ajassa ja pienet taloudelliset menetykset. Fyysisen lujuuden indikaattorit vaihtelevat riippuen kellarin paksuudesta, lämmönjohtavuutta säätelevät tiilen erityispiirteet tai nykyaikaisen eristämisen avulla. Seinien pintakäsittelyä käytetään suojaamaan kellaripintoja ilmastollisten olojen negatiivisilta vaikutuksilta. Se parantaa myös rakennuksen julkisivun muotoilua. Tätä tekijää on pidettävä mielessä, eikä kaikentyyppisiä tiiliä saa käyttää viimeistelyä, ja jos se voidaan tehdä, sen on käytettävä kalliita materiaaleja ja monimutkaisia ​​rakennustekniikoita.

Mitä tiiliä suositellaan muuraukseen

Kellarien vaatimukset on määritelty SNiP II-22-81: ssä. Ne osoittavat, että kiven ja lohkojen, keraamisten tai muiden kuivatuotteiden valmistusmenetelmien käyttöä ei sallita. Tämä tarkoittaa sitä, että rakennuksen joidenkin "asiantuntijoiden" väittämä, että onteloita ei käytetä kellareihin, on kohtuutonta. Rakennuskoodissa ja -säännöissä luetellut rakennusmateriaalityypit eivät sovellu socleille yhdestä yleisestä syystä - ne reagoivat erittäin kielteisesti lisääntyneeseen kosteuteen. Tällaisissa olosuhteissa on merkittävää kärsimättömyyttä ja nopeutettua tuhoutumista.

SNiP II-22-81. "Kivi ja armokamenny mallit". Lataa tiedosto

Kaikkien muiden tyyppisten tiilien osalta tärkein vaatimus on puristus- ja taivutuslujuuden indikaattorit. Nykyaikaiset valmistajat ovat hallinnoineet pisimmälle kehittyneitä tekniikoita, joiden avulla voidaan tuottaa erittäin vahvoja onttoja tiiliä, luokka M 150 tai enemmän, joista he rakastavat kaksikerroksisia ja enemmän rakennuksia kantavia seiniä.

Miksi tällaista materiaalia ei voida käyttää yksikerroksisten tiilien tai puurakenteiden kellariin? Jos kuorma sallii, voit käyttää niitä alustalle.

M 150: n yksi tiili

Toinen vivahde. Kun valitset tiilet, sinun on pidettävä mielessä, että mitä suurempi kapselin pinta-ala on, sitä enemmän se ponnistelee. Kokonaiskuormituksen perusteella valitaan valmistusmateriaali ja lineaariset mitat. Mitä tulee lämmön säästöominaisuuksiin, ei ole sääntelyä.

Et voi laittaa kellarista, koska se ei tiedä talon kokonaispainoa, lumisadan korkeutta, alueen seismisiä ominaisuuksia ja muita tekijöitä, jotka vaikuttavat säätiöön ja kellariin.

Talon projekti valmistellaan vasta geologisten tutkimusten jälkeen.

Maksimikuormituksesta lasketaan tiilen lujuusparametrit ja pohjan mitat. Käytännössä M 100: n alhaisempi brändi on harvoin käytetty soclessa, mutta tämä on valinnainen ehto. Kaksi M 50-tiiliä kestää lähes saman kuorman kuin yksi M 100, mutta se on levitettävä muurauksen koko pinnalle. Hanke asettaa turvallisuustekijän, joka kompensoi pieniä poikkeamia sääntelyvaatimuksista. Ja poikkeamat ovat aina arkkitehtonisen suunnittelun aikana.

Muista, että perustaa "silmä" on erittäin riskialtista liiketoimintaa. Muuten kaikki asuinalueilla on oltava projekti, muutoin niitä ei voida ottaa käyttöön. Ilman toimintaa, teknisiä verkostoja ei ole yhdistetty, oleskelulupaa ei ole annettu, tällaisia ​​rakennuksia ei voi myydä, lahjoittaa tai laskea. Laillisesti he eivät yksinkertaisesti ole olemassa.

Suositukset tiilen valinnalle kellarista

Kuten edellä mainittiin, suosituksemme eivät koske asuinrakennuksia, vaan ne on rakennettava vain projektin mukaan ja siinä on mainittava kaikki tiilien vaatimukset ja parametrit. Tarkastele tapauksia, joissa valitaan tiili kellarikerroksessa vain muille kuin asuinrakennuksille ja ansiorakenteille. Mitkä ovat ominaisuudet materiaalin valitsemiseksi?

Pakkasvaste

Tiilet, riippuen tuotemerkistä ja tuotannon tekniikasta, on tämä indikaattori F15-F100 ja enemmän. Tämä tarkoittaa, että materiaali kestää 25-100 jäädytys- / sulatuskierrosta suurimmalla kosteudella. Ja kosteuden läpäisevyys vaihtelee 2%: sta 12%: iin. Valtion standardit säätelevät rakennusten luonnollisen heikkenemisen vähimmäisajan, se on 50 vuotta. Jos F50-merkin tiili kastetaan viisikymmentä kertaa veteen ja altistuu pakkaselle, se menettää noin 30% alkulujuudesta, jota pidetään kriittisenä arvona. Pohjakerroksen tiili ei kuitenkaan koskaan ole täysin märkä, vaan se on aina päällystetty tai suojattu muilla päällysteillä. Käytännössä F50-tiilillä on paljon enemmän kuin viisikymmentä jäädytys- / sulatuskierrosta.

Pakkasenkestävyys - jäätymis- ja sulatusjaksojen lukumäärä, joissa kivi säilyttää alkuperäisen voimakkuutensa

Miksi tiilet menettävät voimaa jäädyttämisen / sulamisen aikana ja mistä se riippuu? Jäätymisen aikana vesi lisää tilavuutta noin 10%, kun taas jään voimat ovat niin suuret, että mikään tunnettu rakennusmateriaali ei kestä niitä. Mitä enemmän vettä on tiilissä, sitä enemmän jää mikrokiteitä tiilessä, sitä nopeammin tuhoaminen tapahtuu.

Tiilikeraamiset, vahvistetut 250 * 120 * 88 mm, M-150, F 50

vahvuus

GOST 530-2007 -standardin mukaan määritetty tiilimuotoinen muurausseinien tiilen on oltava vähintään M125, ja turvamarginaalin suunnittelijat suosittelevat tiilen M150 käyttämistä sokkeloille.

GOST 530-2007. Keraaminen tiili ja kivi. Lataa tiedosto

Useista materiaaleista ja erilaisista tekniikoista koostuvat tiilet sopivat näihin indikaattoreihin, mutta osa niistä ei voi käyttää korkeassa kosteudessa.

Kuinka tehdä tiilet

Harkitse yksi esimerkki. Mark M100 tarkoittaa sitä, että tiili voi kestää yhden neliösenttimetrin kuormituksen vähintään 100 kg ja enintään 125 kg. Standardin tiilen pinta-ala on 25 cm x 12 cm = 300 cm2. Yksi tiilen merkki M100 on suunniteltu vähintään 30 tonnin kuormalle.

Kiinteä tiili M100

Teimme laskutoimituksen, jotta pystytte selkeämmin esittelemään, mitä ponnisteluja kestää eri laatuluokkia. Tietenkin nämä arvot merkitsevät sitä, että kuorma jakautuu tasaisesti koko pinnalle (sängyn pinnalle), käytännössä tämä tapahtuu harvoin johtuen ilmataskut muurauksessa.

Millaisia ​​tiiliä voin käyttää jalustalle?

Nyt, kun ajatellaan vaatimuksia kellarista ja tiilien teknisistä parametreistä, voit tietoisesti valita tiettyjä materiaaleja ja aloittaa elementin asettamisen.

Vaiheittain Masonry Plinth

Vaihe 1. Laske tarvittava määrä muurauksen leveydestä ja korkeudesta riippuen. Tiedot taulukon likimääräisestä otosta.

Kuinka paljon tiiliä tarvitaan 1 m3 kellarikerroksessa.

Bastardin tiilikoko

Jos työskentelet ei-vakioisten tiilien kanssa, sinun on laskettava itsenäisesti pohjan tilavuus ja jaettava se tiilen tilavuudella. Mitään monimutkaista laskutoimitusta ei ole, eikä niitä tarvitse kuvata.

Vaihe 2. Tarkista perusnauhan vaakasuora asento. Jos vastuuhenkilöt ovat tehneet säätiön, rakennuksen kulmista poikkeava horisontaalinen poikkeama ei ylitä kahta senttiä, tällainen leviäminen poistuu helposti ilman ylimääräisiä toimenpiteitä soclen ensimmäisen rivin pohjan valmistelun aikana. Säätiön vaakasuoraa asentoa on tarkistettava veden tai laserin avulla. Löytyi merkittäviä poikkeamia? Meidän on tasattava nauha.

 1. Kiinnitä tasakiskot pystysuoraan säätöasennon kulmiin. Koot ovat mielivaltaisia, ei tarvitse kestää kauan.
 2. Voittaa vaakasuora jompikumpi niistä, siirrä vaakasuora arvo toiselle kiskolle.
 3. Vedä köysi etiketin päälle, älä anna sen kaatua. Mittaa köyden ja pohjatason välinen etäisyys nauhan koko pituudelta. Näin voit arvioida työn likimääräisen määrän ja laskea materiaalin määrän.
 4. Jos epäsäännöllisyydet ylittävät 2 senttimetrin, sinun on valmisteltava betoniseos, levitys on vähäisempi - voit käyttää tavallista sementti-hiekkalaatikkoa. Yksi edellytys - materiaalin valmistuksen aikana lisätään sementin määrää, sen on oltava vähintään kolme osaa hiekkaan.
 5. Laita valmistettu laasti pohjustusvyön pinnalle ja kohdista se kiristyshihnalle. Työ voidaan tehdä silmään, tulevaisuudessa kellarin tiilet asennetaan tason mukaan ja kaikki puutteet poistetaan.
 6. Kovettumisen kesto kestää vähintään kaksi viikkoa. Jos sää on erittäin kuuma ja kuiva, liuos tulee kastua runsaasti vedellä vähintään kolme kertaa päivässä.

Älä kiirehdy välittömästi aloittamaan soclen asettamista, noudata tiukasti suositeltua tekniikkaa.

Vaihe 3. Aseta litteälle nauhalle kaksi kerrosta katemateriaalia tiilien vedeneristykseen. Tämä on erittäin tärkeää, ilman vedenpitävyyttä, kellarissa nopeasti romahtaa.

Vaihe 4. On aloitettava muniminen asettamalla kaksi kulmaa. Teknologia riippuu siitä, kuinka monta tiiliä on leveydessään peräkkäin. Voit laittaa kulmat yhdeltä, puolelta, kahdelta, kahdelta ja puolelta ja kolmelta tiiltä. Jos sinulla ei ole kokemusta tällaisten teosten tuotannosta, käytä sitä. Taita ensin tiilet ilman laastia, ja sitten työ laastilla. Liikkeen on oltava automaattinen, kun käytät sitä, käytä aina valvontatyökaluja. Muista tehdä pukeutuminen, vaihda lusikka ja sidotut rivit. Oli kokemus - laittaa kulmat suoraan pohja nauhalle. Kulmien korkeus on 5-7 tiiliä. Riittää käynnistää korkeus, on helpompi hallita oikeaa asentamista ja korjata ajassa mahdolliset poikkeamat alustan sijainnista.

Ketjupäällystejärjestelmä pohjan asettamisen yhteydessä

Vaihe 5. Kunkin kulman ensimmäisen rivin korkeudella, aja neulassa, venytä köysi. Varmista, että köysi makaa täsmälleen tiilien reunoilla. Tässä valmistelutöissä, jotka koskevat kellarin kulmien valmistamista valmiiksi, aloittaa työskentely suorilla osuuksilla.

Muurauslaatta

Brick Laying

Kerroksellinen tiili kellari rivi

Työtaso kellarissa ei ole erilainen kuin seinällä tehtävä työ, jatkuvasti rivien ligaatio. Jos käytät klinkkerin tiilien ulkopintoja, käytä niitä vain näkyvillä puolilla.

Aloittelijan virheet

Rakennustaso ja muuraus

Jalusta on erittäin tärkeä osa rakennusta ja ainoa, jota ei voida korjata. Jopa ongelmat säätiön kanssa voidaan ratkaista, erityisiä teknologioita on vahvistettava. Totta, se vie paljon aikaa ja on kallista. Jos pohja alkoi romahtua virheellisten laskelmien vuoksi, mitään ei voida korjata. Keskitymme tähän huomion paitsi pelottamaan kehittäjiä, mutta pyrkimyksissämme saada heidät noudattamaan tarkasti ammattilaisten ja todistettujen teknologioiden suosituksia vuosien varrella. Yritämme vastata muutamiin kysymyksiin, joita usein kysytyt miehet haluavat.

Onko mahdollista tasoittaa kellarissa yhden senttimetrin paksumpi laasti? Tämä tarve syntyy useimmiten raudoitettujen betonilohkojen pohjalla. Oikein asettanut tällaisten materiaalien perustan vain päteviä asiantuntijoita ohjaavan kokeneen johtajan. Hänen on jatkuvasti seurattava kunkin yksikön asemaa ammattitason avulla. Jos korkeuden vaihtelu ei ole yli 2-3 senttimetriä, se voidaan poistaa ratkaisulla. Varmista kuitenkin, että käytät metallia vahvistavaa verkkoa, langan halkaisija on vähintään 5 mm. Mitään muovimateriaaleja ei kestä kuormaa pohjaan, ne sopivat vain kipsinseinille.

Muuraus vahvistuksella

Onko mahdollista käyttää tiilet, jotka on tehty ilman polttamista alustalle? Se on mahdollista, mutta ei toivottavaa, edellä olemme jo pysäyttäneet tämän kysymyksen. Mutta jos todella tarvitset jonnekin laittaa nämä tiilet, laita ne vain pohjan alle, kaikki puolet pitäisi sulkea keraamisia tiiliä. Näin ollen niitä voidaan käyttää vain jalosteilla, joiden leveys on vähintään kaksi tiiliä, muuten on mahdotonta tehdä oikeaa vannetta ja täyttää kuvattu tila.

Käytä laadukasta tiiliä

Milloin voit tehdä tasoitusteippiä tasoittamalla konkreettisella ratkaisulla? Tämä on melko vaikea tekniikka, pitäkää se yksityiskohtaisesti.

 1. Säätiön kummassakin nurkassa leikittelee (ampuu) arvot, joiden avulla pohjan yläpinta tulee nostaa. Nämä mittaukset tehdään tasolta. Esimerkiksi +12 cm on kirjoitettu pohjan yhdelle kulmalle, +20 cm toisella, +15 cm kolmannella jne. Tällaisia ​​merkkejä tehdään kaikkiin pohjaseinän osiin, joille lattialevyt pitäisi olla, näissä paikoissa pohjan pitäisi mennä nollamäärä on sukupuolisen päällekkäisyyden taso. Tietenkin suuri vaihtelu korkeus säätiö nauha osoittaa, että se on tehnyt rehellisiä hakkereita.
 2. Kehitä alustava suunnitelma halutun korkeuden saavuttamiseksi. Sinun on aloitettava kulmista, ja sitten kaikki rivit on kohdistettu niihin. Suunnittele ratkaisu ongelmaan. Jos esimerkiksi kellarikerroksen korkeus on nostettava 15 cm kahdella rivillä, niin tämä voidaan tehdä vain ratkaisun avulla. Aseta pohjaan noin 2,5 cm ja pakollista metallin vahvistamisverkkoa, jolloin tiilien yläkerrokset vastaavat nettopainoa. On olemassa tapauksia, joissa on tarpeen käyttää eri paksuisia tiiliä, sinun on ostettava ne myös. On kiellettyä käyttää vasaralla jauhatusta tiilistä koko pohjan paksuutta, niitä voidaan leikata vain erikoislaitteella, jossa on timanttilevy ja vesijäähdytteinen.
 3. Kun kaikki kulmat on tehty ottaen huomioon mittaukset, aloita nostamalla rivejä ja samalla hallita asentoa, käytä kiristettyä köyttä. Kerromme heti, että tällaiset teokset ovat monimutkaisia, aloittelijoille emme suosittele niiden tekemistä. On parempi kutsua ammattilainen muutaman päivän ajan, hän asettaa kulmat ja on jo helpompi työskennellä heidän kanssaan.

Mitkä ovat socles tyypit?

Edustapinnan sijainnista riippuen julkisivujen seinään pohja voi olla:

 • kaiuttimet. Sitä käytetään, jos on tarpeen lisätä kellarin laakeri-indikaattoreita, elementti tasoitetaan muutaman senttimetrin etäisyydellä seinätasosta. Haittana on se, että erityistoimenpiteitä tarvitaan seinämien tulevan sadeveden ohjaamiseksi;
 • pesuallas. Julkisivuseinä riippuu kellarista. On suositeltavaa soveltaa tapauksissa, joissa pohja on valmistettu kestävistä rakennusmateriaaleista, jotka eivät vaadi viimeistelyä;
 • samassa tasossa. Julkisivuseinä ja kellari on järjestetty yhdelle riville. Vaihtoehto on harvinainen, useimmiten vastuutonta sotilasta. Julkisivujen ja jalustan viimeistely tehdään samoilla materiaaleilla, käyttäen samaa tekniikkaa tai ei lainkaan.

Mikä on korkin korkeus? Ei ole erityisiä vaatimuksia, kaikki riippuu kellarin ja horisontaalisen kellarinauhan saatavuudesta ja käyttötarkoituksesta. Jos rakennuksessa ei ole kellareja ja nauha on tasainen, ei ole tarvetta tehdä erikoispohjaa. Mitä vinkkejä "vähintään 50-60-70" ja niin edelleen, senttimetrejä, sinun ei pitäisi kiinnittää huomiota niihin. Lopullinen päätös tehdään vain ottaen huomioon rakennuksen arkkitehtoniset piirteet.

Mikä korkeus perustuu

Ja viimeinen. Älä unohda jättää tuuletinten kellarissa maanalaiseen tilaan luonnollista tuuletusta. Ellei tietysti talon projekti anna saatavuutta.

Socle-tiili toteuttaa sekä esteettisiä että suojaavia toimintoja

Tiilipintainen jalusta

Kellari on rakentava osa rakennusta, jonka tehtävänä on estää pohjaveden pääsy talon ensimmäisiin kerroksiin. Kellari koostuu karkeista rakennusosista: betonista, tavallisesta punaisesta tiilestä tai suurikokoisista pohjalevyistä. He pitävät kiinni sosovista, mutta ne pilkottavat usein rakennuksen ulkonäköä.

Ilman ylimääräistä viimeistelyä nämä rakennuselementit heikentävät lämpöä rakennuksen sisällä, tuhotaan sademäärän kielteisistä vaikutuksista. Kaikkien haittojen tasoittamiseen käyttäen pohjalevyä. Mansikoilla talot on rakennettu ruuveille ja pylväsperusteille, joissa rakennuksen alemman hihnan aurinkorakenne on pystytetty kellarikerroksesta.

Tyypit tiiliä

Socle-tiili on tavanomainen nimi, jota käytetään tavanomaisten muurattujen tiilien nimeämisessä vanhan vuorauksen olosuhteissa ja uuden soclen rakentamisessa. Tähän on useita vaatimuksia:

 • Vastus, lumi, lämpötilan muutokset. Tämä johtuu siitä, että se sijaitsee rakennuksen ulkopuolella, usein ilman ylimääräistä suojaa kipsistä tai sivuraidosta.
 • Tasokokoiset. Tärkeä parametri, jota käytetään projektin luomisessa;
 • Ekologinen turvallisuus, epämiellyttävä tuoksu;
 • Kohtuullinen hinta ja tyydyttävä ulkonäkö.

Silikaattitiili

Valkoinen, valmistettu kalkin ja hiekan seoksesta. Käytetään harvoin kellariin. Kaikki koskee veden imeytymisen suurta määrää. Silikaattilasissa se saavuttaa 16%, mikä ei ole hyväksyttävää rakenteiden rakentamiselle, jotka joutuvat kosketuksiin veden kanssa käytön aikana. Kun kosteus on kyllästynyt, se tummenee, sisäiset yhteydet alkavat hajota ja tiili on kirjaimellisesti "karkaistu".

Harvoissa tapauksissa silikaattitiilet on peitetty sokkeleilla alueilla, joilla on kuiva ilmasto, parannettu vedeneristys ja suojaava kerros sementtipohjaista kipsiä.

Punainen savi tiili

Yhteinen rakennusmateriaali kellarin järjestämiseksi. Se on valmistettu savesta erityisissä uuneissa. Kosteuden imeytymisen punainen tiilikerroin on matalampi kuin silikaatti.

Kosteudeltaan kyllästynyt, se jäätyy talvella ja sulaa kesällä. Tästä johtuen sen rakenne muuttuu vähitellen. Tiili alkaa sortua, pieni pinta ja halkeamat näkyvät. On suuri todennäköisyys, että yksinkertainen keraaminen tiili erottaa pohjan, joka häviää houkuttelevan ulkonäön useita vuosia kestäneen toiminnan jälkeen.

Käyttöiän lisäämiseksi on tarpeen käyttää M250-merkin tai sen yläpuolella olevan tiilen käyttöä.

Hyperpuristettu tiili

Kestävä viimeistelymateriaali, jolla on pieni veden absorptiokerroin. Tuotannostaan ​​käytetään marmoria, dolomiittia ja kuori rockia. Sideaineena käytetään korkealaatuista Portland-sementtiä. Ainekset sekoitetaan yhteen ja puristetaan erityisiin muotoihin.

Hyperpuristettua tiiliä käytetään usein jalustan lopettamiseen paitsi korkean lujuuden lisäksi myös sen kauneuden takia. Kiven ulompi puoli voi olla sileä tai tehty "rikkoutuneen kiven" alla.

Clinker tiili

Erilaisia ​​punainen keraaminen kivi. Se tehdään polttomenetelmällä, vain tavanomaisen klinkkerasaven sijaan. Tämän seurauksena tiilellä on hyvin pieni osuus veden imeytymisestä jopa 6%: iin. Se on myös vahvempi kuin yksinkertaisen saven analogi.

Koska klinkkerilatti ei käytännössä absorboi kosteutta, se ei murtaudu kylmässä. Rakennuksen käyttöikä voi kestää 100 vuotta.

Sen lisäksi, että koostumus kellari tiili eroaa rakenteen ja tasomaisuuden kasvot.

 • Täysikokoinen - ei sisällä kämmenten. Tämän ansiosta se on kestävämpi ja luotettavampi. Kiinteä tiili on raskaampaa kuin ontto tiili;
 • Hollow - on sisällä ontelo. Tästä johtuen lujuus ja luotettavuus vähenevät hieman ja paino pienenee merkittävästi.

Kellarissa päin oleva ero ei ole tärkeä. On parempi ja halvempi käyttää onttoa tiiliä.

Kasvojen tasaisuudesta:

 • Yksityinen - jumittujen reunojen kanssa. Sitä käytetään kellariin päin, jota seuraa rappaus muuraus;
 • Facing - sileät reunat. Sitä käytetään liitoksen alusmateriaalin vuoraukseen.

mitat

Maassamme käytetään kahta kokoa:

 1. Venäjän - tiili voi olla kolmesta tyypistä: yksi 250x120x65 mm; yksi ja puoli: 250x120x88 mm; kaksinkertainen 250x120x138 mm. Pituus ja leveys eivät muutu, ero on vain paksuus.
 2. Eurooppalainen - harvoin käytetty: DF-240x115x52 mm; 2 DF-240x115x113 mm; NF-240x115x71 mm; RF-240x115x61 mm; WDF-210x100x65 mm; WF-210x100x50.

Kallion tiilen hinta

Ennen kuin päätät materiaalin käytöstä, sinun on tiedettävä tarkalleen, kuinka paljon se maksaa yksikköä kohden. Kotitalousrakenteessa tiili mitataan palasina, ei kuutiometreinä:

 • Silikaattilattia voi ostaa 12 ruplaa kappaleelta;
 • Tavallinen punainen tiili voidaan ostaa 12 ruplaa kappaleelta;
 • Clinker tiilet voidaan ostaa 27 ruplaa kappaleelta.

Tiilipenkki

On olemassa muutamia sääntöjä, joita on noudatettava, kun edessä on socle kanssa tiilet:

 1. Muuratut tiili kellarista tehdään vain betonin tai sementti-hiekkalaastien pohjalla. Jos uutta taloa rakennetaan, niin tiilen perustus asetetaan etukäteen. Jos on tarpeen peittää vanha alusta, kaivaa kaivannot 300 - 400 mm syvyyteen, joka kaadetaan betoni- tai muurauslaasti. Tämä on perusta.
 2. Tiilen ja kellarin ulkosivun välissä voit laittaa eristyskerroksen puristetusta polystyreeni-vaahdosta.
 3. Laasti voidaan tehdä paikan päällä, sementin ja hiekan suhde on 1: 3, tai voit ostaa valmiin seoksen.
 4. Muurauksen täydellinen kuivausaika on 7 päivää. Pintamaalaus voidaan aloittaa 24 tunnin kuluttua tiilien asettamisesta.

Tiilikuvioinen jalusta näyttää edustavalta. Muuraus kestää kauan, edellyttäen, että noudatetaan kaikkia työmääräyksiä ja laadukkaita tiili- ja muurausseoksia.

Käytä vastakkaisia ​​tiiliä pohjaan

Tiililinjaus on mahdollisuus viimeistellä rakennuksen perustuksen yläosa, joka antaa tukirakenteen luotettavan suojan ilmaston ja saostumisen kielteisiltä vaikutuksilta.

Lisäksi se estää lämmön menetyksen ja yhdessä lämmöneristysmateriaalien kanssa parantaa merkittävästi talon energiansäästöominaisuuksia. Kasvot, joissa on värillinen tai kuvioitu tiili ja koristeelliset toiminnot.

Valitsemalla viimeistelyn, joka yhdistyy julkisivun ja aidan muotoiluun, voit luoda mielenkiintoisen arkkitehtonisen kokonaisuuden.

Värien valinnan edessä

Kun olet ostamassa materiaalia viimeistelyyn perustan yläosasta, sinun on kiinnitettävä huomiota sen toimintaominaisuuksiin, rakenteeseen ja väriin. Valitsemalla koristeellinen tiilivuori pohjaan, sinun pitäisi antaa etusija tuotteille, jotka eroavat toisistaan:

 • alhainen kosteuden absorptiokerroin;
 • alhainen lämpötila ja sen vaihtelut;
 • lujuus ja kestävyys;
 • kyky kestää huomattavia kuormia.

Viimeistely on valittu yhdellä värimallilla talon julkisivulla tai voit tehdä siitä kontrastin. Mielenkiintoinen koristeellinen vaikutus saavutetaan käyttämällä yhtä varjostusta, joka suojaa rakennuksen ja aidan perustaa.

Useamman kuin kolmen primäärivärin käyttö viimeistelyyn on epätoivottavaa, koska rakennuksen värejä ja arkkitehtuuria on vaikea valita harmonisesti.

Tyypit ja ominaisuudet

Koristeellinen tiili, joka voi viimeistellä talon kellarissa, on esitetty neljässä versiossa. Käytetyistä raaka-aineista ja tuotantomääristä riippuen se voi olla:

 • keraamiset;
 • klinkkerin;
 • hyper painettu;
 • Silikaatti.

Jokaisella lajilla on tiettyjä ominaisuuksia ja sillä on sen edut ja haitat.

keraaminen

Se valmistetaan polttamalla saven seos pigmentillä, jolloin materiaali antaa tiettyä sävyä. Keraamiset tiilet talon perustaksi voi olla sekä korpulentaisia ​​että tyhjiöitä sisältäviä. Koska toisen tyypin tuotteen paino pienenee, se voi vähentää rakennuksen tukirakenteiden kuormitusta.

Seuraavat ovat tyypillisiä keraamisille tiilille:

 • palonkestävyys ja alhaiset lämpötilat;
 • vahvuus;
 • kyky tallentaa parametrit pitkään;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • ympäristönsuojelu.

Materiaalin haitoista voidaan mainita korkeat kustannukset ja taipumus päällystää valkoista pintaa, mikä vähentää rakennuksen houkuttelevuutta ulkopuolelta.

Hyper painetaan

Se voidaan saada murskattua kalkkikiveä lisäämällä sementtiä ja väriainetta painamalla korkealla paineella. Tämäntyyppinen tiili ei ole ammuttu, mutta ei ole heikompia kuin klinkkerin ja keraamisten vastakappaleiden voimakkuus. Se on kestävä alhaisissa lämpötiloissa ja se on helppo työstää, ja pieni lämpötehokkuus kompensoi eristyksen. Kiitos mielenkiintoisesta tekstuurista, joka muistuttaa luonnonkiveä, säätiön koristelu hyperpressoitujen tiilien avulla mahdollistaa sisustuksen suunnitteluideoita.

Klinker

Se on muunnettu versio tavanomaisesta tiilestä, joka on valmistettu erityisestä savityypistä lämpökäsittelyllä. Tuloksena on voimakasta materiaalia, jolla on tiheä rakenne.

Se imee veden vähimmäismäärän, kestää voimakasta käyttöä ja sitä käytetään viimeistelyalustana, ja sitä käytetään myös polkujen ja ikkunoiden ja oviaukkojen kehystämiseen. Klinkkerin suurin haitta on korkea lämmönjohtavuus.

Silikaattitiilien käyttö on epäkäytännöllistä, koska alhaisten kustannusten lisäksi sille on ominaista lisääntynyt kosteuden imeytyminen ja alhainen lämpötilakesto.

Koristeelliset vaihtoehdot

Edessä olevien tiilien suorituskykyominaisuuksien lisäksi tärkeitä ominaisuuksia ovat sen pinnan väri ja rakenne.

Työkalut ja kalusteet

Talon kellarikerrokseen tai aidan kiinnittämiseen ei ollut vain mielenkiintoista suunnittelua, vaan myös kestävää, sinun on noudatettava sen toteutuksen tekniikkaa.

Seuraavat on tarpeen tukirakenteen pinnan viimeistelemiseksi:

 • ratkaisuvalmius;
 • betonisekoitin;
 • lianpyyhkijät;
 • taso, lyö, mittanauha ja johto;
 • vasara;
 • työkalu saumojen liittämiseen.

Lisäksi tarvitaan hienoa hiekkaa, vettä, sementtiä ja pigmenttiä sävyttämään liuosta rakennuksen pohjan vuoriin. Tiilien lukumäärä lasketaan kellarikerroksen ja talon ympäryksen kokonaismittojen mukaan.

Väri-asteikko

Hyperpressoitua tiiliä maalataan lisäämällä pigmenttiä muovausyhdisteeseen. Paahdon puuttumisen vuoksi kaikki tiilet ovat samanväriset koko tilavuuden ajan ja eri materiaalierät sävyinä. Kuitenkin sementin lisääminen heikentää värien kirkkautta, joten talon kellarissa on harmaata "konkreettista" sävyä. Hänen palettiaan edustavat eri värit, kuten musta, valkoinen, terrakotta, olki ja suklaa. Näyttää mielenkiintoiselta peippien, pistaasien, kirkkaan vihreän tai taivaansinisen värisävyn pohjan.

Klinkkerin ja keraamisten tiilien värejä edustavat eri muunnelmat punaisista, ruskeista, beigeistä ja muista väreistä. Värin intensiteettiä voidaan muuttaa käyttämällä erilaisia ​​epäpuhtauksia ja lisäaineita. Se vaikuttaa tiilien väriin ja korkeiden lämpötilojen vaikutuksiin polttamisen aikana, joten erilaiset erät eivät vastaa kirkkautta. Tällaisia ​​tuotteita käytetään säätiöön tai aidan sekaan, minkä ansiosta voit luoda pinnan tasaisen siirtymisen vaikutuksen.

Silikaattilangan tiettyä väriä voidaan saada lisäämällä pigmentti seokseen muovaukseen tai maalaamalla kasvot molemmille puolille. Jälkimmäinen viimeistely on vähemmän kestävää ja nopeasti menettää houkuttelevuutensa ja kirkkautensa.

Suosittelemme katsomaan videota, joka kertoo, miten valitaan tiilestä vuoraus.

Pintakuvio

On mahdollista monipuolistaa sisustussuunnittelua tiilien talon edessä avustusten avulla, jotka luovat yhdistelmän syvennyksiä, syvennyksiä ja karheutta. Tuloksena oleva malli voi olla kaoottinen tai tilattu. Muunlaisia ​​keinoja muodostaa mielenkiintoinen tiilikuvio talon kellarikerrokseen ovat:

 • mineraalimurron pinnalla oleva betonipullo tai laskeuma, joka suoritetaan ennen klinkkerin palamista;
 • keraaminen päällyste (engobing), joka saadaan suihkuttamalla nestemassa ja sen jälkeinen ampuminen;
 • lasia käyttäen erityistä koostumusta.

Hyperpressoitua tiiliä ei altisteta poltettavaksi, joten sen pinnan muutokset suoritetaan käsittelemällä erikoiskoneilla, jolloin saadaan eri rotujen luonnonkiven rakenne.

Pintaverkkoteknologia

Ennen kuin viimeistät kellarissa esikaupungit tai yksityisen sektorin koteja, sinun on tehtävä luettelo valmistelevasta työstä. Se voi sisältää seuraavat toiminnot:

 • tasoitetaan peruspinta tasolla;
 • Täytä halkeamat ja täytä aukot betoniliuoksella;
 • pohjamaalihoito.

Alukkeen kuivauksen jälkeen voit siirtyä pohjan vuoraukseen. Ensinnäkin kaikki rivit tiilet ovat kuivia, eivät liimojen välillä ratkaisu. Tämän avulla voidaan arvioida materiaalin kuntoa ja lykätä tuotteen siruja ja muita vikoja. Samaan aikaan suunnitelma ja ligaatio, joiden avulla rakenteen vakaus ja luotettavuus.

Sitten valmistetaan sementtilaasti sekoittamalla komponentit ja levittämällä ensimmäinen tiilinjälki korkin yläosaan. Jäljellä olevien rivien asettaminen suoritetaan kulmien muodostamisen jälkeen. Voit tehdä tämän viiltoa nurkkien korkeuteen 4-5 riviä ja kiristä johto mahtuaksesi tiiliin yhdellä tasolla. Se jatkaa jäljellä olevien koristelementtien asettamista.

Katso videota siitä, miten käytetään tiiliä pohjapinnoitukseen.

Työn päätyttyä saumat kiristetään ja ylimääräinen laasti poistetaan. Ventilaation varmistamiseksi joka neljäs alaraja on jätettävä tyhjäksi. Lisävoimakkuutta varten maali voidaan kiinnittää jalustaan ​​ankkuripultteilla tai langoilla kiinnitetyillä kielekkeillä. Aitaa vastapäätä tehdään samalla tavalla, ja tiilien ja rakennuksen kirjekuoren on oltava yhteisellä pohjalla.

Tiililinjan alla voi olla eristyskerros. Kosteuden kerääntymisen estämiseksi sinun on jätettävä 2-3 cm: n rako eristeen ja viimeistelyn väliin.