Kuivasekoituksen likimääräinen laskeminen lattiaa kohti 1 m2

Ennen lattian kaatamista, sinun on ensin valittava hyvä ratkaisu. Tulevan pinnoitteen laatu riippuu siitä. Seuraavaksi lasketaan kuivan seoksen kulutus 1 m2: n tasolle.

Mikä on parempi käyttää

Klassinen vaihtoehto lattialle on sementti-hiekkaseos. Se tehdään 3 osaa sementin ja 1 osa hiekkaa, tässä voit myös lisätä erilaisia ​​pehmittimiä. DSP: itä myydään valmiiksi pakatuissa pusseissa. Kaikissa osissa on havaittavissa komponentteja, mutta vain oikean veden määrän lisääminen. Pakattu hiekkasementti koostuu erilaisista fraktioista, kemiallisista lisäaineista ja yleensä portland-sementistä. Käytä usein vahvistavaa silmää, joka auttaa tasaisesti jakamaan kuormaa. Sementti-hiekkaseoksen kulutus 1 m 2: n tasolle lasketaan kerroksen ja laatan paksuuden perusteella. Se kuivuu tarpeeksi kauan - jopa 28 päivää. etuja:

 • kestävyys;
 • vahvuus;
 • erinomainen imukyky;
 • höyryläpäisevyys.

Toinen vaihtoehto lattialle on betonin käyttö. Yleisesti käytetään seuraavia luokkia: B20, B10, B15. Lisää soraa, hiekkaa tai soraa liuokseen. Betonipohja voi olla eri sakeus: puolikuiva tai paksu muovia, täyteaineen koon on oltava alle 1/3 sen paksuudesta. Tarjoile tällainen ratkaisu voi käyttää pneumoniaa. Betoni ei pelkää kosteutta, raskaita kuormia, erittäin kestäviä ja kestäviä.

Kipsin käyttö lopettaa työn lyhyessä ajassa. Liuos valmistetaan vedettömästä kalsinoidusta kipsistä (anhydridistä), vedestä ja kalkista. Tällainen pohja on helppo järjestää, se kuivuu noin 24-29 tunnissa. Materiaali on hyvin muovia ja käytännössä ei kutistu, sopii ohut kerros, pinta on tasainen ja sileä.

Ei ole toivottavaa tehdä kipsilattia kosteassa tilassa, koska se imee hyvin vettä.

Anhydriittivärjäys ei kaada, sietää lämpötilan muutoksia eikä repeä.

Laitekerros synteettisten hartsien ansiosta tekee siitä pinnan täysin tasaiseksi. Itsetasaava materiaali sijoitetaan yhteen tai useampaan kerrokseen. Synteettiset hartsit ovat perustana itsetasaava lattia, ne ovat tasaisia, ne voivat olla eri värejä.

Vaaditun määrän laskeminen

Ennen kuiva-aineksen virtausnopeuden laskemista lattiatäytteelle 1 neliömetrin alueelle mitataan huoneen pituus ja leveys sekä tulevan pinnan korkeus. Jotta lattia olisi tasainen, on välttämätöntä sijoittaa majakoita huoneen ympärille Laske tarvittava tilavuus voidaan kertoa korkeuden ja leveyden pituudella. Sementtihiekkaperustan rakentamista varten lisää 20% tähän numeroon - tämä huomioi käärimisen laastin jähmettymisen aikana.

Pakattujen tuotteiden käytön yhteydessä on välttämätöntä lukea pakkauksesta annettuja ohjeita huolellisesti. Tällöin mainitaan täsmälliset tiedot ja materiaalin laskenta. Yleensä lannoitteen seoksen likimääräinen kulutus on 15 - 20 kg / 1 m 2 alueelta (päällysteen paksuus 10 mm).

Kuinka paljon sementti-hiekka-seosta kuluu yhden m2: n osalta?

Tiilien, kipsiseinien, lattiaterien ja muiden rakennuskohteiden rakentaminen perustuu märkien laastien käyttöön. Sementti-hiekkaseos takaa pitkäaikaisen palvelun ja moitteettoman rakenteen. Jotta saataisiin laadullinen homogeeninen koostumus, on tarpeen määrittää komponenttien oikeat mittasuhteet. Kustannukset perustuvat rakentamisen seoksen todelliseen kulutukseen 1 m 2 työalueelta. Lisätietoja tästä sementtiformulaatiosta voi olla tästä artikkelista.

TsPS - rakennustöiden klassikot

Perinteisesti hiekalle ja sementille perustuva liuos valmistetaan suhteessa 3: 1. Ainesosien tarkoituksesta ja merkistä riippuen seoksen raaka-arvot voivat vaihdella. Eri lisäaineiden syöttö rikastuttaa koostumusta ja antaa peskobetonulle lisäominaisuuksia, jotka vaikuttavat lopputuotteen laatuun.

Kehittäjille tarjotaan kaksi tuotantovaihtoehtoa:

 • ostaa kaikki komponentit erikseen ja itsenäisesti valmistaa seosta;
 • Osta valmis hiekkakiveä kuivassa muodossa, pakattu 40- tai 50 kg: n pusseihin.

Toinen vaihtoehto on kalliimpi, mutta näyttää houkuttelevalta erityisesti kokemattomille ihmisille. Pakattu jauhe valmistetaan suhteellisesti, joten se on helpompi laskea kuivan seoksen kulutus 1 m 2: n kohdalla. Ratkaisun tekemiseksi riittää, että kaadetaan veteen ja sekoitetaan perusteellisesti kunnes homogeeninen massa on.

Kuinka laskea seoksen tilavuus kytkimestä?

Asuinalueella olevan lattian pinta on yleensä alttiina suurille kuormille. Siksi laite laatoitetaan käyttäen ratkaisumerkkiä M200. Valmistukseen vaaditaan seuraavia materiaaleja:

 • 50 kg sementtiä - 1 laukku;
 • 200 kg sakkoja - noin 13 10 l kauhoja;
 • 30-32 litraa vettä - nesteen lopullinen tilavuus riippuu hiekan kosteudesta.

Sementti-hiekka-seoksen elastisuuden lisäämiseksi siihen lisätään 700-800 g lasikuitua.

Kuivan koostumuksen määrä vaihtelee työpinnan luonteen mukaan. Pakatun seoksen pakkauksissa ilmoitetaan sen tarkoitus ja raaka-aineiden laskenta. Keskimäärin 1 m2: n pinta-alaltaan 1 cm: n kerrosta varten tarvitaan 18-20 kg.

Ennen kuin DSP: n kokonaistilavuus lasketaan tietylle huoneelle, on tarpeen mitata lattian täytön pituus, leveys ja määrittää korkeus. Kokonaismittojen moninkertaistaminen keskimääräisellä kulutuksella saadaan halutun kuiva-aineen tilavuus.

Esimerkiksi huoneen pinta-ala on 24 m 2 (6x4), jossa sinun on täytettävä 2 cm: n paksuus:

Saatuihin tietoihin lisäämme 18-20% kutistumiseen levyn kovettumisen aikana:

Jos aiot ostaa valmiin DSP: n, sen on edelleen määritettävä haluttu määrä pusseja:

Seinän kulutus

Seinämissä ei ole niin suuria poikkeamia keskilinjasta kuin lattialla. Lisäksi pystysuorilla pinnoilla on paljon vähemmän kuormitusta kuin vaakatasossa. Siksi kuivahiekkakiven M150 käyttö on optimaalista kipsiseinien seinämille. Eli 150 kg hiekkaa otetaan 50 kg portland-sementtiä varten.

Keskimääräinen kulutusmäärä m2 / m2 on 25 kg. Kuivan DSP: n tilavuuden laskeminen saman rakenteen mukaisesti kuin lattiapinnoille.

1. Liuoksen laatuun ja kulutukseen vaikuttaa sementin säilyvyys. Jos valmistusajankohdasta on kulunut yli kuukausi, kipsin lujuus vähenee 10-15%. Tämän haitan kompensoimiseksi kuivaseosta lisätään enemmän.

2. Kaikki DSP: n itsensä valmisteluun liittyvät ohjeet ovat luonteeltaan neuvoa- antavia. Käytännössä ainesosien valinnasta ei ole helppoa säilyttää täsmällisesti. Mitä suurempi hiekkakehikki, sitä heikompi kipsin kovettuneen pinnan tarttuvuus ja lujuus.

3. Noin 60-90 minuuttia sekoittumisen jälkeen sementtilaasti alkaa asettaa. Se muodostaa pieniä kiinteitä pellettejä, jotka vähentävät kipsin laatua. Negatiivisten ilmiöiden välttämiseksi ja kustannusten ylittymisen vuoksi on suositeltavaa tehdä pieniä määriä erät.

4. Jos lattiassa on kuoppia, halkeamia, seoksen arvioitua kulutusta on lisättävä vielä 10-20%. Niissä tapauksissa, joissa havaitaan suuria pintojen putoamisia, kohdistukseen lisätään jopa 50% lisätilavuudesta.

5. Kaarevien ja epämuodostuneiden pintojen kuiva-aineksen kulutuksen m 2: n määrittämiseksi tarkemmin on välttämätöntä mitata kaatussyvyyttä useissa paikoissa huoneessa. Saatujen tietojen perusteella johdetaan kipsikerroksen paksuuden keskiarvo.

6. Voit pienentää kustannuksia ja vähentää DSP: n kulutusta, joten voit siirtyä pienien jakeiden täyteaineiden koostumukseen. Tällöin sopiva murskattu kivi, laajennettu savi, graniittisirut. Tämän säästämismenetelmän valinnassa on muistettava, että tämä johtaa valmiiden pinnoitteiden teknisten ominaisuuksien muutoksiin.

Sementtihiekkaseos, kulutus per 1m2

Jokainen rakennustyöt täytyy aloittaa tarvittavan materiaalimäärän laskemiseksi. Tällöin syntyy erilaisia ​​kysymyksiä seoksen määrän, laadun ja sääntelymäärien suhteen.

Materiaalimäärän tunteminen voi merkittävästi säästää vain välttämättömien komponenttien hankkimista. Sinun ei myöskään tarvitse ajaa ylimääräistä seosta, vain jos suunnittelematonta työtä on tapahtunut.

ominaisuus

Sementin ja hiekan sekoittamisen seurauksena saadaan seosta, joka lisättäessä vettä on käyttökelpoinen. Laajamittaisessa rakentamisessa käytetään usein itse seosta valmistetta, vaikkakin yritys on myös valmistettu yrityksen DSP: ssä.

Sementtihiekkaseos

Jos ostat tehdasseoksen, koostumukses- saan peruskomponenttien lisäksi on pehmittimiä ja muita lisäaineita. Niitä käytetään tekemään liuos homogeeninen, muovi, jotkut lisää rouhamattomia lisäaineita työskentelemään vuoden kylmäkaudella.

Sementtilaastin valmistelu riippuu suuresti sementin tuotemerkistä ja vaaditusta laastista. Tästä on laskettu tarvittava ainesosien suhde.

Komponenttien määrä riippuu voimakkaasti seoksen tarkoituksesta, koska eräät työtyypit merkitsevät pienempää määrää hiekkaa (betonointi) tai päinvastoin suurempia määriä (muninta).

Ratkaisun joustavampaa valmistusta varten sinun tulisi sekoittaa hiekka ja sementti käsin, standardisuhde on 1-3, mutta ehkä 1-2 2-4. Sekoitukset ovat myös erilaisia, valtava valikoima kattaa useimmat tavalliset tarpeet.

Jotta ylimääräiset kustannukset voidaan välttää sellaisten materiaalien osalta, jotka eivät ole käyttökelpoisia rakentamisessa, on tehtävä laskelma. Se auttaa tuntemaan seoksen tarkan määrän.

Mutta tarkkaa arvoa ei ole aina mahdollista, koska materiaalin tiheydestä ei ole tietoa, koska se saattaa erota.

Sementin tarkoitus on tärkeä rooli brändin valinnassa:

 • m100 käytetään vain kipsiseinien seinämiin, noin 550-570 kg / m3;
 • m150 käytetään yleensä tiilien, hiekkalaatan tai asentamisen yhteydessä, harvoissa tapauksissa kulutuksen betonisointi on 570-590 kg / m3;
 • m200 muuraus ja asennusseos on valmistettava 590-620 kg / m3;
 • m300 käytetään betonisointiin ja kaatamiseen alueille, joilla lisääntynyt kuorma laskee, kulutus 620-660 kg / m3;
 • m400 erittäin kestäviin betonirakenteisiin, kulutus on 660-710 kg / m3.

Tarvittavien materiaalien laskemista 1 m3 kohti on mahdollista määrittää riittävän tarkasti DSP: n merkki ja määrä. Ne ovat myös vaihdettavissa, jos M150: n käyttöä suositellaan, voit korvata sementin M200: n ja M100: n avulla ilman suuria vahinkoja laskutoimituksille ja rakenteelliselle lujuudelle.

Aineenkulutus / m2, 1 m3

Sementti-hiekkaseoksen määrän laskeminen perustuu huoneen tai paikan kuutiokapasiteettiin. Metrijärjestelmä on helppo laskea tavanomaisen mittanauhan avulla ja sitten kertomalla pituus leveydellä, saat paikan alueen, joka on täytettävä sementillä.

Keskeinen parametri on kerroksen syvyys. Syvyys on välttämätön indikaattori, koska se vaikuttaa suoraan virtausnopeuteen. Keskimäärin, jos kerroksen paksuus on 10 mm, tarvitaan 22 kg / m2. Levitä 10 cm, 50 kg M400-seosta.

Seoksen määrän yksilölliseksi laskemiseksi on käytettävä indikaattoria 1 m3, joten liuoksen tilavuus on mahdollista laskea. Annamme likimääräisiä laskelmia rakennusmateriaalien määrän määrittämiseksi.

Jos huoneen pinta-ala on 100 m2 ja kerroksen syvyys on 10 cm (muunnetaan m: ksi), saadaan: 100 * 0,1 = 10 m3.

Erittäin karkea, mutta keskimäärin 555 - 713 kg seosta kohti 1 m3, pakkauksessa on oltava tarkemmat tiedot. Jos se on sekoitettu käsin, on tarpeen laskea tarvittava paino noin. Sääntö on, että mitä suurempi liuoksen laatu on, sitä suurempi paino on.

M400-sementin enimmäispaino on 700 kg / m3. Kun astia laskee, paino laskee myös. M100 painaa noin 550-600 kg / m3.

Tämä kuvio soveltuu käsin ja täyttää seoksen. Kuivan seoksen määrä ei heijasta volyymia liuoksena, 1 l sisältää noin 1,4 kg kuivaa seosta. Tällöin, mikäli on tarpeen täyttää 10 m3, lisälaskelma on (M300: n esimerkissä):

(10 m3 * 650 kg) * 1,4 = 9100 kg

Niinpä 10 m3: n täyttämiseksi tarvitaan seosta 6 500 litraa tai 9 100 kg kuivaa seosta.

Kipsin materiaalien laskenta

Seinän kipsin kulutustarvikkeiden määrä ja tilavuus on melko vaikea määrittää. Syynä on, että seinät ovat harvoin tasaisia, yleensä ulkonemia, uria ja kerros jokaisessa osassa on hieman erilainen.

On tarpeen määrittää kerroksen keskimääräinen syvyys sementti-hiekkaseoksen tilavuuden laskemiseksi. Esimerkiksi 5 kg kerrosta kertyy 7 kg seosta kohti 1 m2.

Laskeminen kipsiin

Kipsin paksuus vaihtelee välillä 5 - 30 mm. Kun kipsi on harkittava lisäkomponenttien lukumäärää, lisätään usein sammutettua kalkkia.

Suurten työmäärien osalta seos, joka koostuu seuraavista:

 • 4 pussia sementtiä;
 • 40 kg sammutettua kalkkia;
 • 550 kg hiekkaa;
 • 100 litraa vettä.

Niin monet ainesosat noudattavat määräyksiä 1 m3.

Jos kipsiä käytetään vakioina, käytetään sementtiä 1-3 hiekkaa. Jos kerrospaksuus on enintään 12 mm, 1 m2 kipsi nousee noin 1,6 kg M400-seosta, jos käytät M500: a, määrä laskee 1,4 kg: ksi.

Pehmentimiä, nestesaippuaa ja vastaavia ei pitäisi ottaa huomioon, koska niiden osuus on vähäpätöinen. Suuria erät ei ole suositeltavaa kerrallaan, koska liuos voi kovettua, jos sitä ei voida tahrata 1-1,5 tunnin kuluessa.

Muurauslaskenta

Tiiliseinät on sijoitettava seoksella, jossa on merkintä tiiliin. Tällainen rakenne on kestävin ja homogeeninen. Yleensä M100-M200 käytetään muuraukseen.

Niinpä on tarpeen ottaa huomioon materiaalin laatu ja lujuus (seoksena ja tiilinä). Perusstandardien käyttäminen 1 m3: n seinälle on poistettava noin 250 kg M100-seosta.

Sementti on tärkein ja tärkein komponentti useimmille rakennuksille ja rakenteille. Tässä sementin laimentamista.

Hiekan käyttö on välttämätöntä, kun tehdään mitään rakennus- tai korjaustöitä. Tässä kaikki on kvartsihiekkaa.

Keittiöparannus on erittäin tärkeä ja vakava asia, ja sinun on lähestyttävä sitä kaikin vastuisin. Seuraavalla linkillä tutustut muovipakkausten seinäpaneeleihin valokuvien painamiseen.

Jos itse valmistat ratkaisun itse, sinun on noudatettava osuutta 1-4: stä. DSP: ssä tulisi lisätä nestettä, joka on yleensä puolet seoksen kokonaispainosta.

Tietenkin seinän asentaminen riippuu voimakkaasti nivelten paksuudesta, kun tiilien välinen tila laajenee ja laastin määrä kasvaa 1 m3: lla. Seinien paksuus on myös tärkeä rooli, kun kyseessä on 1 kerroksessa oleva päällystetty tiili, tarvitaan sementtiä huomattavasti vähemmän kuin 2-4 tiilet kantavien seinien osalta.

Muurauslaskenta

Sääntelyasiakirjoissa on yksityiskohtaisia ​​suosituksia ja seinämän paksuuden ja käytetyn liuoksen määrän riippuvuus.

Esimerkkejä esitetään tavallisten tiilien ja tarvittavan määrän osalta 1 m3:

 • 12 cm: n seinämä - 420 tiiliä ja 0,19 m3 laastia;
 • 25 cm: n seinämä - 400 tiiliä ja 0,22 m3: n laasti;
 • 38 cm seinä - 395 tiiliä ja 0,234 m3 laasti;
 • 51cm seinä - 394 tiiliä ja 0,24 m3 laasti;
 • 64 cm seinään - 392 tiiliä ja 0,245 m3 laasti.

Laskeminen laastille

Laastille on ominaista lisääntynyt paine valmiissa paikoissa. Tämä luonnehtii kasvavaa tarvetta lasin lujuuteen. Siksi sinun tulisi käyttää M300- tai M400-sekoitetta. Joissakin tapauksissa käytetään myös M200, mutta vain silloin, kun ei tarvita suurta lujuutta.

Levyn päärynä on sen syvyys, sitä suurempi on, sitä enemmän laattoja käytetään 1 m2: ksi. Yleensä tasoitus on harvoin yli 30 cm, lisäksi kerros rikki tai sora on määritelty alla luoda alustan.

Laske DSP: n määrä on tarpeen irtotavaran alustan muodostamisen jälkeen, jos sellainen on suunniteltu.

Tarvittavan materiaalin määrän laskeminen voidaan tehdä parametrin 1 m3 perusteella. Alueen ja syvyyden tulisi alun perin muuntaa tämä arvo. Huoneen 50 m2 ja 20 cm: n syvyyssuunnassa tarvitaan 50 m2 * 0,2 m = 10 m3.

Laskeminen laastille

Seuraavaksi valitsemalla tehtävän vaatima sekoitusluokka, yleensä M200 tai M300, voit määrittää ostetun materiaalin määrän. Brändin painon lisäksi 1 m3 riippuu myös valmistajasta ja sen osista, joita sitä käytettiin.

M200: aa 10 m3: a kohti on tarpeen käyttää virtausnopeutta, joka on 600 kg / m3 * 10 m3 = 6000 kg, ja laskelma arvoon 1 - 1.4 on otettava huomioon. Eli sinun pitäisi saada 8 400 kg seosta 10 m3: n kerrokselle.

M300: n osalta 650 kg / m3 * 10 m3 = 6500 kg on hieman erilainen. Kun otetaan huomioon jonkin verran sitkeyttä seoksen valmistuksessa, tilavuus nousee suunnilleen 9100 m3: ksi.

Riippumatta valmistusmenetelmästä (manuaalisesti tai valmiin DSP: n), tällainen laskenta auttaa sinua suuntaamaan itse materiaalien määrän. Mutta kun seosta valmistetaan käsin, on ratkaisevan ratkaisun tarkkuus määritettävä.

Lisätietoja lasin materiaalien laskemisesta on videossa:

Muita suosituksia

On pidettävä mielessä, että kukin yksittäinen seos voi sisältää suuren määrän komponentteja ja niiden suhdetta tai laatua. Näin ollen on melko vaikeaa tietää paino tarkasti, vain noin seuraten keskimääräistä tietoa, joka perustuu seoksen merkkiin.

Ei vain hiekan määrä, vaan myös sen osa. Hieno hiekka on raskaampaa kuin karkea hiekka. Karkean murto-osan tyhjennys johtaa koko liuoksen helpottamiseen. Itsenäisesti valmistettua ratkaisua ei voida laskea ollenkaan, koska jokainen erä eroaa jonkin verran edellisestä.

Yleensä koostumuksen luokka voi vaihdella jonkin verran suositelluista parametreistä, mutta tässä tapauksessa suurempi määrä laastia kulkee 1 m2: iin, mikä kompensoi jonkin verran vahvuuden laskua.

Samoin suuremmalla brändillä on pienempi määrä seosta 1 m2 kohti. Joten kun täytät sivuston, sitä voidaan käyttää muiden M300-merkkien sijaan, niin M200: n kuin M400: nkin kohdalla, tulokset poikkeavat hieman.

Sementti tuoreus on tärkeä rooli. Jos sementti valmistettiin yli kuukausi sitten, sen ominaisuudet vähenevät jonkin verran, noin 10-15%. Siten liuokseen lisätään hieman sementtiä.

Liuoksen kuivaus valmistushetkestä kestää noin 1-1,5 tuntia. Tulevaisuudessa se lakkaa olemasta sopiva ja alkaa muodostaa johdonmukainen kokonaisuus. Jopa veden lisääminen ei palauta seoksen kunnollista elastisuutta.

johtopäätös

Sementti ja DSP ovat välttämättömiä tilojen rakentamiseksi ja niiden parantamiseksi, mutta materiaalien määrän määrittäminen on erittäin vaikeaa. Runsaasti aikaa DSP: n uuden osion päivittäiseen hankintaan käytetään paljon tehotonta aikaa ja polttoainekustannuksia on enemmän.

Käyttäen artikkelissa kuvattuja menetelmiä pystyt oikein määrittämään seoksen kokonaismäärän ja ostamaan sen kerralla.

Mikä on KKP: n kulutus 1 m2: n kerroslevystä?

Yleisin tapa tasoittaa lattiaa huoneesta - levittämällä hiekkaa ja sementtiä. On kuitenkin syytä huomata, että valmistusprosessi kestää kauan. Vain vahvan katon osalta voit käyttää sementti-hiekkastetta, koska tämän materiaalin paino on melko suuri.

Jos kerroksen paksuus on 1 cm, niin neliömetrin paino on noin 20 kg. Mutta käytännössä se on 3 cm paksu, ei vähempää. Jos tämä kerros on pienempi, levitys alkaa murentua ja sitten halkeilee.

Miten tehdä ja mitä tyyppiä haluat valita

Rakentamisessa käytetään kahdenlaisia ​​seoksia: säännöllinen ja valmis. Tavanomaista ratkaisua ei ole pelkästään lattian tasolle vaan myös seinien tasolle. Yksinkertaisin vakioratkaisu valmistetaan käyttäen sementti-astetta M300 ja puhdasta hiekkaa, jolla on keskikorkea osa. Kolmas osa on vesi.

Kaikki osat sekoitetaan seuraavasti: otetaan 1 osa sementistä ja lisätään 1, 5 - 3 osaa keskirasvaa hiekkaa. Mutta veden määrä laskettiin sen mukaan, kuinka paljon kiloa sementtiä otettiin. Säilytä 1 kg sementtiä 0, 5 litraa vettä.

Nyt rakennusmarkkinoilla on paljon modifiointiaineita ja täyteaineita, jotka lisätään hiekosementtiseokseen. Mitä he tekevät tämän? Jäätymisvahvuuden lisäämiseksi lyhentää jähmettymisajankohtaa sekä pienentää halkeamien ja delaminaation todennäköisyyttä.

Perinteisiä ratkaisuja myydään rakennusmarkkinoilla. Niiden käyttö vähentää korjaustöihin kuluvaa aikaa. Tällaisissa seoksissa kaikki komponentit ovat täysin sopusoinnussa ja täydellisessä suhteessa. Jokainen valmistaja valmistaa tietyntyyppistä yhteyttä lattiaan.

Videokulutuksessa cpc per 1 m2: n tasoituslevy:

Paino riippuu komponenttien osuudesta, jotka sisältyvät: veden määrään, levyn paksuuteen ja käytettyyn sementtimerkkiin. Lattian enimmäispaksuus ei tavallisesti ole yli 7 cm, muuten on tarpeen vahvistaa talon perustusta niin, että se kestää niin suurta kuormaa. Kerroksen paksuuden vuoksi valitse ligamentti tyyppi:

 • laatta liitetään karkealle pohjalle ja seinille;
 • ei kommunikoi minkään rakenteen kanssa;
 • tuloksena on eristävä kerros, joka on kelluva kerros.

Täältä näet höyrystetyn betonin liima-aineen koostumuksen.

 1. Puolikuiva.
 2. Itsetasaus
 3. Peskobeton.
 4. Kuiva.

Puolikuivan levitinrakenne sisältää sementtiä, hiekkaa ja lasikuitua. Nimi tulee siitä, että se käyttää vähimmäismäärää vettä. Yleensä tällainen kerros levitetään erikoiskoneilla. Puolikuivat ovat erittäin kestäviä. Sitä käytetään tapauksissa, joissa on tarpeen tasoittaa suuria pintoja, joiden kerrospaksuus on yli 5 cm. Seuraavassa kuvataan yksityiskohtaisesti puolikuivattujen lattiapinnoitteiden etuja ja haittoja.

Itsetasaava tai itsetasaava levitys. Kolmas nimi - itsetasaava itsetasaava lattia. Seos sisältää sementin ja hiekan. Mutta on hyvä tietää, että tässä käytetty hiekka on hieno. Lisäksi lisätty pehmittimiä ja kovettajia. Asennettaessa seos on hyvin jakautunut koko pinnalle.

Mutta tässä tapauksessa se vie paljon vettä. Sitä käytetään viimeistelykerroksena. Sitä käytetään myös, jos sinun on korjattava virheet ja väärinkäytökset. Irto-osan paksuus ei tavallisesti ole yli 30 mm. Tästä huolimatta tämäntyyppisellä lasilla on suuri lujuus.

Peskobetonia käytetään niissä tapauksissa, joissa ei ole muita keinoja selviytyä lattiasta. Koostumus sisältää portlandsementtiä, karkeaa hiekkaa, hienoa pestyä hiekkaa ja graniittirumua. Linkin alla voit lukea, mikä hiekkasbetoni on paremmin lattiapinnoille.

Hiekkakiven valmistuksessa käytetään vähän vettä, kuin lattiapinnoitteessa. Peskobetonilla on erittäin suuri lujuus. Mutta tämän takana on melko monimutkainen päällysteen asettaminen. Kohdistus tehdään manuaalisesti. Täysin kuivattuun peskobetoniin täytyy odottaa tarpeeksi kauan - noin kuukausi.

Kuivan levityksen koostumus ei sisällä vettä. Yleensä käytetään siinä tapauksessa, että haluat tasoittaa puun lattiaa tai tehdä korkean lattian. Koostumus sisältää laajennettua savea, mikä osoittaa alhaisen lujuuden. Tässä ovat kuivat lattiapinnoitteet hyviä ja huonoja puolia.

Jos haluat luoda sementti-hiekkalaatan, sinun on valittava oikeat osat. Sinun on puolestaan ​​tunnettava merkinnät. Sementin merkitsemisen yhteydessä näet kirjaimen M ja numeron. Esimerkiksi M200 - tarkoittaa, että 1 kuutiometri pystyy kestämään 200 kg: n kuormituksen.

Jotta ratkaisu itsenäisesti valmistettaisiin, sinun on käytettävä etiketti M400. Mutta valmiin seoksen tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota muihin numeroihin. Ratkaisu, nimetty M150 tai M200, puhuu kahdesta mittasuhteesta. Ensimmäinen vaihtoehto: käytettiin sementin M600 merkitsemistä, joka sekoitettiin hiekkaan 1: n ja 3: n välissä. Toinen vaihtoehto: sementtimerkki M400, joka on sekoitettu hiekkaan 1: n ja 2: n välissä. Myös sementti on merkitty lisäalennuksella. Aiheen puitteissa on hyödyllistä lukea siitä, mikä m 150: n kuiva yleismaailmallinen seos on.

 1. Sulfaa vastustuskykyistä sementtiä kutsutaan CC: ksi. Sitä käytetään yleensä silloin, kun lämpötilaero on korkea.
 2. Kuona Portland-sementti tai SCR - tällainen sementti sisältää monia epäpuhtauksia.
 3. PL - sementissä on erittäin paljon lisäaineita pehmittimien muodossa, jotka lisäävät materiaalin plastisuutta.
 4. Hydrofobinen sementti - kestää kosteutta ja huurretta.
 5. Vedenpitävä sementti on merkitty VRTS: ksi. Seos sekoittuu hyvin myös veteen.

Miten laskea virta

Tieto sementin ja hiekan osuuksista lattiapinnoille ja muille komponenteille on tarpeen laskea virtausnopeus oikein. Esimerkiksi, sinun on katettava 100 neliömetrin pinta-ala. Jatka näitä parametrejä: kerroksen paksuus on 5 mm, hiekassa ja sementtiliuoksessa suhde 4 - 1. Nyt meidän on tiedettävä koostumuksen määrä. Huoneen pinta-ala on kerrottava sementtipohjan paksuuden mukaan. Tuloksena on 5 kuutiometriä. Seoksen valmistamiseksi sinun on lisättävä vettä. Se muodostaa noin puolet kokoonpanosta. Tämän vuoksi vähennämme tämän määrän, se jää jäljelle 2,5 kuutiometriä.

Nyt sinun täytyy tietää, kuinka paljon sementtiä tarvitset. Kun valitaan suhde 1 - 4, sinun täytyy lisätä kaksi lohkoa, lopulta saat numeron 5. Loput 2, 5 ovat jaettavissa 5: llä, osoittautuu 0, 5. Tämä tarkoittaa, että yksi osa sementistä tarvitaan 0,5 kuutiometriä. Jotta saisit selville, kuinka paljon hiekkaa tarvitaan, sinun on vähennettävä 0, 5 alkaen 2. 5. Tuloksena on seuraava: 100 neliömetriä kohden tarvitaan 0,5 kuutiometriä sementtiä ja 2 kuutiometriä hiekkaa. Mutta jos ostat materiaalia markkinoilla, sinun on tiedettävä, että sitä myydään paketeissa. Sementti tarjous ostaa 25 kg pakkauksessa ja 50 kg. Eli on parempi tehdä laskelmat kilogrammoina. 1300 kg painaa noin kuutiometriä sementtiä. Tämän seurauksena 0, 5 täytyy kertoa 1300: lla ja saada 650 kg. Se kestää 13 pakkausta sementtiä 50 kg.

Jos puhumme hiekasta, se on raskaampaa. Yksi kuutiometri painaa noin 1600 kg. Ja 2 kuutiometriä on 3200 kg hiekkaa.

Video-sementti-hiekkaseoksella lattiapinnoille:

Valmiin tuotteen hinta

Ensinnäkin hinta riippuu siitä, mihin liuokseen käytetään seosta. Myös seokseen vaikuttavat lisäaineet vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi pehmittimet ovat erittäin kalliita. Tämän seurauksena sementti-hiekkaseos maksaa enemmän. Keskimääräiset kustannukset vaihtelevat valmistajan, alueen ja koostumuksen mukaan.

Koostumus "Story Handy" on keskimäärin 80 ruplan hinta. Pakkaus 25 kg M150: llä maksaa 90 ruplaa. Tätä seosta voidaan käyttää korkeassa kosteudessa olosuhteissa primäärilevyn laitteelle.

M200 40 kg pussissa maksaa 155 ruplaa. Tyypillisesti ratkaisua käytetään tiilitaloissa ja tiiliseinissä. M300 25 kg pussissa maksaa noin 100 ruplaa. Laukut, joiden sementti-hiekkaseos on 50 kg, ovat 185 ruplaa.

Erilaiset lähteet tarjoavat erilaisia ​​ohjeita ratkaisun valmistamiseksi. Jokainen niistä ehdottaa, että sinun on valittava seoksen oikeat osat. Hiekalla on tärkeä rooli tässä. Karkea tai hieno hiekka - on tärkeää harkita. Kun itse ruoanlaittoon on vaikea harkita kaikkia tekijöitä. Void on suurempi, sitä suurempi murto. Nämä aukot täyttävät sementin jyvät.

Jos haluat käyttää sementtiä M300 M200 sen laatuluokan sijaan, sen määrää on lisättävä, jotta saavutetaan samat ominaisuudet. Mutta jos otat M400-sementtiä, silloin sen osuus pitäisi pienentää. Tässä on kuvattu lattiapinnoitteiden sementtimääriä.

Kun ostat minkä tahansa brändin sementin, ota huomioon sen tuotannon päivämäärä. Itse asiassa kuukauden jälkeen voima vähenee 15%. Siksi tällaisen sementin on otettava enemmän.

Valmistettaessa seosta on parempi ottaa pieniä osia johtuen siitä, että liuos kovettuu nopeasti. Noin sementti asetetaan 1, 5 tuntiin. Jos vähäistä sementtiä lisätään laastiin, tämän laskeuman lujuus vähenee. Mutta liiallinen määrä tekee myös hauraaksi.

Mitkä ovat sementti-hiekkaseoksen positiiviset ominaisuudet?

 1. Kestävyys.
 2. Hyvä imeytyminen.
 3. Suuri lujuus.
 4. Höyryläpäisevyys

Sementti-hiekkalaatan verrattuna muihin lajeihin on paljon halvempaa. Asentaminen erikoistyökaluilla ei ole niin vaikeaa. Aikaa ja kustannuksia ei tarvita kovin paljon. Pääasia on valita tai tehdä oikea ratkaisu. Sementti-hiekkastat tänään ovat kohtuuhintaisia ​​lähes kaikille.

KKP: n kulutus per 1 m2: n laskennalaskuri

10 kg kuivaa seosta kuluttaa noin 1,6 - 1,8 litraa vettä. Peskobetonia käytetään tiilen tai betonipohjan päälle. aikaisemmin puhdistettu pöly ja kostutettu vedellä.

Soita meille +7 (495) 743 3836 - me neuvomme ja autat valintaa

Hiekkakiven kulutus per neliömetri

Hiekkakiven kulutus neliömetriä kohden on 19-20 kg M300-seosta, jonka kerrospaksuus on 10 millimetriä.

Kulutus per 1 m 3

Hiekkaseoksen kulutus 1 kuutiometriin on 1 750 kg M300-seosta (kulutuksen mukaan 1 m2).

Miten rokottaa peskobetonia

Kaada tarvittava määrä hiekkakiveä erikoisvalmisteisessa astiaan. täytä vettä ja sekoita hyvin kunnes homogeeninen massa (parempi käyttää poranterää, jossa on erityinen suutin).

Tasoitus kulutus

Hiekkasementin laskeminen lattiamateriaalilla riippuu lasin vaaditusta paksuudesta. Esimerkiksi n. 1 neliömetriä tarvitaan noin 1 kiloa hiekkaa. jos kerroksen paksuus on 1 senttimetri.

Lasketaan kalkkikiven kulutus per huoneisto, jonka pinta-ala on 100 neliömetriä ja jonka kerrospaksuus on 5 senttimetriä. Kyseisen alueen hiekkasulun kulutus on 18kg * 100m2 * 5/50 = 180 pussia (9 tonnia). Tässä esimerkissä kerroin hiekkasulun kulutusta 1 m2 kerrospaksuudella 1 senttimetriä asuintilasta kohti, sitten vaaditulla kerrospaksuudella ja jaettiin yhden pussin (50 kg) tilavuudella.

Mutta riippuen tuotemerkistä ja pinnasta, jolla laatoitus tehdään. peskobetona-kulutus voi olla enemmän tai vähemmän. Joten esimerkiksi, jos asennat lattian tasoituksen liitin, tämä kaava ei ole kovin sopiva, koska pinnan korkeus ei ole sama (jos kohdistat lattian, sen pinta "tanssit", eli yhdessä paikassa se on tasainen toisessa - ei).

Kuinka paljon sementti-hiekka-seosta kuluu yhden m2: n osalta?

Tiilien, kipsiseinien, lattiaterien ja muiden rakennuskohteiden rakentaminen perustuu märkien laastien käyttöön. Sementti-hiekkaseos takaa pitkäaikaisen palvelun ja moitteettoman rakenteen. Jotta saataisiin laadullinen homogeeninen koostumus, on tarpeen määrittää komponenttien oikeat mittasuhteet. Kustannukset perustuvat rakentamisen seoksen todelliseen kulutukseen 1 m 2 työalueelta. Lisätietoja tästä sementtiformulaatiosta voi olla tästä artikkelista.

TsPS - rakennustöiden klassikot

Perinteisesti hiekalle ja sementille perustuva liuos valmistetaan suhteessa 3: 1. Ainesosien tarkoituksesta ja merkistä riippuen seoksen raaka-arvot voivat vaihdella. Eri lisäaineiden syöttö rikastuttaa koostumusta ja antaa peskobetonulle lisäominaisuuksia, jotka vaikuttavat lopputuotteen laatuun.

Kehittäjille tarjotaan kaksi tuotantovaihtoehtoa:

 • ostaa kaikki komponentit erikseen ja itsenäisesti valmistaa seosta;
 • Osta valmis hiekkakiveä kuivassa muodossa, pakattu 40- tai 50 kg: n pusseihin.

Toinen vaihtoehto on kalliimpi, mutta näyttää houkuttelevalta erityisesti kokemattomille ihmisille. Pakattu jauhe valmistetaan oikein suhteissa, joten kuivan seoksen kulutusta on helpompi laskea 1 m 2: n kohdalla sen kanssa. Ratkaisun tekemiseksi vain kaadetaan vettä ja sekoitetaan perusteellisesti, kunnes saadaan homogeeninen massa.

Kuinka laskea seoksen tilavuus kytkimestä?

Asuinalueella olevan lattian pinta on yleensä alttiina suurille kuormille. Siksi laite laatoitetaan käyttäen ratkaisumerkkiä M200. Valmistukseen vaaditaan seuraavia materiaaleja:

 • 50 kg sementtiä - 1 laukku;
 • 200 kg sakkoja - noin 13 10 l kauhoja;
 • 30-32 litraa vettä - nesteen lopullinen tilavuus riippuu hiekan kosteudesta.

Sementti-hiekka-seoksen elastisuuden lisäämiseksi siihen lisätään 700-800 g lasikuitua.

Kuivan koostumuksen määrä vaihtelee työpinnan luonteen mukaan. Pakatun seoksen pakkauksissa ilmoitetaan sen tarkoitus ja raaka-aineiden laskenta. Keskimäärin 1 m2: n pinta-alaltaan 1 cm: n kerrosta varten tarvitaan 18-20 kg.

Ennen kuin DSP: n kokonaistilavuus lasketaan tietylle huoneelle, on tarpeen mitata lattian täytön pituus, leveys ja määrittää korkeus. Kokonaismittojen moninkertaistaminen keskimääräisellä kulutuksella saadaan halutun kuiva-aineen tilavuus.

Esimerkiksi huoneen pinta-ala on 24 m 2 (6x4), jossa sinun on täytettävä 2 cm: n paksuus:

Saatuihin tietoihin lisäämme 18-20% kutistumiseen levyn kovettumisen aikana:

Jos aiot ostaa valmiin DSP: n, sen on edelleen määritettävä haluttu määrä pusseja:

Seinän kulutus

Seinämissä ei ole niin suuria poikkeamia keskilinjasta kuin lattialla. Lisäksi pystysuorilla pinnoilla on paljon vähemmän kuormitusta kuin vaakatasossa. Siksi kuivahiekkakiven M150 käyttö on optimaalista kipsiseinien seinämille. Eli 150 kg hiekkaa otetaan 50 kg portland-sementtiä varten.

Keskimääräinen kulutusmäärä m2 / m2 on 25 kg. Kuivan DSP: n tilavuuden laskeminen saman rakenteen mukaisesti kuin lattiapinnoille.

1. Liuoksen laatuun ja kulutukseen vaikuttaa sementin säilyvyys. Jos valmistusajankohdasta on kulunut yli kuukausi, kipsin lujuus vähenee 10-15%. Tämän haitan kompensoimiseksi kuivaseosta lisätään enemmän.

2. Kaikki DSP: n itsensä valmisteluun liittyvät ohjeet ovat luonteeltaan neuvoa- antavia. Käytännössä ainesosien valinnasta ei ole helppoa säilyttää täsmällisesti. Mitä suurempi hiekkakehikki, sitä heikompi kipsin kovettuneen pinnan tarttuvuus ja lujuus.

3. Noin 60-90 minuuttia sekoittumisen jälkeen sementtilaasti alkaa asettaa. Se muodostaa pieniä kiinteitä pellettejä, jotka vähentävät kipsin laatua. Negatiivisten ilmiöiden välttämiseksi ja kustannusten ylittymisen vuoksi on suositeltavaa tehdä pieniä määriä erät.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

4. Jos lattiassa on kuoppia, halkeamia, seoksen arvioitua kulutusta on lisättävä vielä 10-20%. Niissä tapauksissa, joissa havaitaan suuria pintojen putoamisia, kohdistukseen lisätään jopa 50% lisätilavuudesta.

5. Kaarevien ja epämuodostuneiden pintojen kuiva-aineksen kulutuksen m 2: n määrittämiseksi tarkemmin on välttämätöntä mitata kaatussyvyyttä useissa paikoissa huoneessa. Saatujen tietojen perusteella johdetaan kipsikerroksen paksuuden keskiarvo.

6. Voit pienentää kustannuksia ja vähentää DSP: n kulutusta, joten voit siirtyä pienien jakeiden täyteaineiden koostumukseen. Tällöin sopiva murskattu kivi, laajennettu savi, graniittisirut. Tämän säästämismenetelmän valinnassa on muistettava, että tämä johtaa valmiiden pinnoitteiden teknisten ominaisuuksien muutoksiin.

Seoksen laskeminen lattiapinnoituslaskimelle

Laske seoksen määrä lattiapinnoille

Sementtilaasti, tai koska sitä kutsutaan myös perinteiseksi tasoituskerrokseksi. Sitä pidetään perustellusti luotettavimpina ja edullisimpina käteiskustannuksina. Sitä käytetään usein erilaisissa tiloissa, esimerkiksi asunnoissa, maalaistaloissa, kahviloissa, toimistoissa, myymälöissä, autotallissa ja niin edelleen. Sementti-hiekkalaatan perustana käytetään kuivaa seosta (peskobetonia) M-150 tai M-300. Ja kuinka paljon tämä seos tarvitsee laastaria? Seuraavassa on esitetty lattialevyjen hiekkatehnan laskeminen.

Seoksen laskeminen lattiapinnoille

Ensimmäinen vaihe on huoneen mittaaminen. Lasertason ja mittanauhan avulla mitataan ja mitataan koko huone ja näemme, missä erot ovat. Laskemme, kuinka paljon m2: n on tehtävä, niin tarkastelemme kaikkia rakennusmateriaaleja, joita tarvitaan työhön. On erityisen tärkeää laskea oikein tarvittavan kuivan sekoituksen määrä.

Meidän on tehtävä tasoitus 25 cm: n huoneeseen, jonka paksuus on 5 cm.

1 m 2 paksuudeltaan 1 cm kestää noin 22 kg seosta.

Kerro 5 cm lasista 22 kg seoksella (5 x 22 = 110). Niinpä 110 kg painaa 1 m 2 meidän 5 senttimetrin paksuudelta.

Nyt kerrotaan 25 m 2 110 kg: lla seosta (25 x 110 = 2 750). Tämä merkitsee sitä, että 2 750 kg painaa 5 cm: n liitintä 25 metrin alueella.

Seuraavat 2 750 kg jaettuna kuivaseoksen pussin painolla (2 750 kg, 50 kg = 55). Joten 55 pussia seosta, jonka paino on 50 kg, tarvitsemme.

Materiaalia pidetään lattiapinta-alalta helppoa.

Laiteastian osalta tarvitsemme:

 1. Profiili for lighthouses
 2. Kuiva seos M-150 tai M-300
 3. Pohjamaali tai betoni
 4. Vahvistettu verkko (levitettynä)
 5. Nauhan reunustaminen
 6. Höyrysulkukalvo (toisella tai kolmannella päivällä on tarpeen irrottaa lattia vedellä ja päällystää kalvoa 7 päivän ajan). Prosessi voidaan toistaa uudelleen.

Huomaa, että korkeamman asteen seos osoittaa, että seoksessa on enemmän sementtiä. Puhdas sementti on merkitty M-500: lla. Siksi mitä korkeampi kuiva seoslaatu on, sitä vahvempi on tasoitus.

Sementtihiekkasten kovettuu (voiton voimakkuus) 30 päivän kuluessa, jonka aikana vain laatta voidaan asettaa sille. jäljelle jäävä lattia voidaan asentaa 30 päivän jälkeen. Tosiasia on, että kerroksessa oleva kosteus imeytyy ja romuttaa päällysteen. Jos lattian paksuus on yli 5 cm, suosittelemme käyttämään laajennettua savea pohjakerroksessa. Se on kevyt ja mahdollistaa lasin kokonaispainon poistamisen, joten lattialautasen kuormitus pienenee.

Kun laske- taan ja toimitetaan esineeseen hiekkate- nin lattiapinnoille ja muulle materiaalille, päällikkö aloittaa työn. Ensinnäkin lattialevy on valmis täyttämään lattian, eli se on puhdistettu kaikenlaisista roskista ja pohjustettu. Kun pohjamaali kuivuu, kiinnitämme reunakaistan seinään, sitä tarvitaan keventämään lasin jännitystä. Asennetaan majakat ennalta mitatulla korkeudella. Jos on tarpeen käyttää vahvistusverkkoa, se on nostettava ja kiinnitettävä juuri sen alapuolelle.

Seoksen valmistaminen: 10 kg kuivaa seosta kaadetaan 0,8 - 1,3 litraan puhdasta vettä ja sekoitetaan homogeeniseen massaan ilman kokkareita rakentamisekoittajalla. Seoksen on oltava 1 tunnin sisällä.

Kaada seos ja kaada se sora-aukolla pitkin majakoita, kunnes rakennus on täysin täytetty. 2-3 päivää levittymisen jälkeen se on pudonnut vedellä ja peitetty kalvolla. Kestää lasia 30 päivän ajan ja lasitus on valmis jatkokäyttöön!

Lattialaattojen laskeminen

Useimmiten rakennuksen ja korjauksen aikana sinun on laskettava itsenäisesti materiaalin määrä, vaikka palkitsisitkin muita töitä itse. Joskus sitä voidaan välttää, mutta tarvittavien laskelmien suorittaminen ei ole tarpeetonta. Pidäthän tämä asia tarkemmin, selvitä, kuinka paljon kuivaa seosta on ostettava ja mitä muita elementtejä tarvitaan lattian sivelöintiin.

Materiaalit lattiapinnoille

Laskelmien suorittamiseksi ja materiaalien määrän selvittämiseksi sinun on ensin selvitettävä, mitä tarkalleen tarvitaan. Joten osta:

 • pohjamaali
 • sementtibrändi M400 tai 32,5 (eli se on kohtuullinen hinta ja hyvä laatu)
 • rakentamaan hiekkaa
 • lasikuitua parantamaan lattiaterien lujuutta
 • pehmittimen, joka mahdollistaa seoksen käytön pitemmän ajan sekä yksinkertaistaa työtä.

Lisäksi ratkaisu tarvitsee vettä, mutta tietenkään sinun ei tarvitse ostaa sitä. Seuraavaksi kerrotaan mittasuhteista, joissa sinun on käytettävä koko tätä ja miten lasketaan koko koko lattia-alue.

Ensin sinun on päätettävä mittasuhteet, joissa elementit sekoittuvat. Tarvitsemme 150 tai 200 merkin lopullista sementtikoostumusta, mutta yleensä ne ottavat jotain keskenään ja sekoittavat M400 hiekalla suhteessa 1: 3, eli yksi pussi sementtiä (25 kg) vaatii 75 kg rakennushiekkaa.

Vettä otetaan 0,55 sementtimäärästä, eli 25 kg vettä käytetään 25 kg: aan.

Kuitujen osalta kuitu ei ole niin voimakas rajoitus, mutta yleensä 25 kg: aan M400: a se kestää 65-75 grammaa lasikuitua.

Pehmittimen laskeminen ei myöskään ole vaikeaa: 25 kg sementtiä kestää noin 95 grammaa.

Sementtilaskenta

On aika oppia laskemaan oikein rakennusmateriaalin määrä. Jotkut sivustot tarjoavat online-laskimia, joissa sinun on määriteltävä sidoksen tyyppi, valmistaja, lopullisen seoksen vaadittu laatu ja muut parametrit, mutta tärkeimmät niistä ovat lattia-alue ja sidoksen paksuus. Jos kenttä on epätasaista, on laskelmissa otettava huomioon korkeuserot ja laskettava aritmeettinen keskiarvo.

Jos tiedät olemuksen, niin voit tehdä ilman tällaista laskinta. Tätä varten on tarpeen oppia niin paljon tietoa, itse asiassa vain, että 500 kuutiometriä sementtiä M400 menee 1 kuutiometriin saviä.

Nyt on vain selvitettävä, kuinka monta kuutiometriä kuivaa seosta tarvitaan omaan tiloihisi. Tarkastelemme vaihtoehtoa, jossa lattiapinta-ala on 15 metriä ja lattian paksuus 0,05 m tai 5 cm (on kätevämpää laskea metreinä, koska tämä on yhteinen mittayksikkö).

Joten tällainen solmun lopullinen tilavuus on 15 * 0,05 * 500 = 375 kg, tai 15 pussia 25 kg. Voit nopeasti laskea huoneesi arvon laskimessa korvaamalla kaksi ensimmäistä numeroa vaaditulla kerrosalueella ja tasoituspaksuudella. Mittausvirheen aiheuttaman puutteen välttämiseksi on parasta kertoa tulokseksi saatu arvo 1,02. 375 * 1,02 = 382,5. Tässä tilanteessa on suositeltavaa ostaa lisäpussi (yhteensä 16) ja lisäksi tehdä kuumasekoituksen lisä laskelmia virheen tuloksen perusteella.

Muut materiaalit

Kuten muistamme, hiekka otetaan kolme kertaa enemmän. Laskimessa (tai mielessä) kerro 382,5 x 3 ja saat 1147 kg rakennushiekkaa. Tässä seoksessa on lisättävä kuitua 65-75 grammaa 25 kg: n pussia kohden. Viimeisessä osassa pidimme 16 pussia eli ostaen kuitua 1,04-1,2 kg.

Teemme samoin pehmittimen, joka kestää 95 grammaa 25 kilogrammalta. Syötä laskin 95 * 16 ja saamme 1,52 kg: n arvon, kun otetaan huomioon virhe. Voit ottaa riskin ja ostaa 1,52: ei ole mitään erityisiä muutoksia.

On tärkeää, ettei sekoiteta litroja kilogrammoina, koska pehmitin on tavallisesti saatavissa nestemäisessä muodossa ja muissa mittayksiköissä voidaan ilmoittaa pakkauksessa.

Mitä tulee alukkeeseen, muista lattian alue lukea pakkaus. Kulutusta per neliömetri on yleensä osoitettu sille ja vaihtelee riippuen alukkeiden seoksesta.

Laske sementti laskeaksesi lattia itse

Yksi tärkeimmistä rakennus- ja korjaustöistä ovat sementtipinnoitteet, jotka voivat palvella eri tarkoituksia ja ovat rakenteellisesti hyvin erilaisia ​​toisistaan.

Mutta kaikkien niiden osalta yhteinen pääparametri on sementtikulutus per kerros.

Sementtipohjamallit: 1 - pohja, 2 - hiekkakerros, 3-4 - kerrokset, 5 - betonielementti, 6 - laattaliima, 7 - laatta, 8 - erottava reunakerros.

Tärkeimmät toiminnot ja tasoitustyypit

Aloitamme tarkastelemalla lasin perustoimintoja.

 • pinnan tasaaminen lattian alla (parketti, linoleumi, laminaatti)
 • lattian lämmön- ja äänieristysominaisuuksien parantaminen: kotitalouksien absorptio, isku, ilmakohina ja lattianeristys
 • putkien sulkeminen ja tekninen viestintä
 • lämpöenergian jakelu lattiatiloissa integroidulla lämmityksellä
 • antaen pinnoille tietyn kaltevuuden.

Lähteet: http://remontami7.ru/raschet-peskobetona-dlja-stjazhki, http://upola.ru/podgotovka/styazhka/raschet_styazhki_pola.html, http://1pokirpichy.ru/rastvory/rasxod-cementa-na- styazhku.html

Ei kommentteja vielä!

Etusivu> Betonilattiat> Kuivasekoostumuslaskuri lattiapinnoille

Kuivasekoostumus lattialaastalaskimelle

Kuivasekoostumus tasoitettavalle tasolle on joukko komponentteja, jotka sekoitetaan tiettyinä mittasuhteina. Lasketaan oikein lopullisen seoksen kulutus auttaa online-laskimissamme, tarpeeksi tietää huoneen pinta-alan ja kerroksen paksuuden.

Laskimemme näyttää sekä huoneen vaatima seoksen kokonaismäärän että seoksen määrän 1 m2: n tasolle määritellyllä paksuudella.

Laskimen tiedot voivat hieman poiketa todellisesta kulutuksesta, niin ylöspäin kuin alaspäin, tällainen virhe on enintään 10-15%. Tähän voi olla kaksi syytä:

 • eroja lattian pohjan tasossa, ero betonikorkeudessa eri paikoissa
 • tosiasiallisen massan paksuus voi poiketa suunnitellusta.

Seoksen likimääräinen kulutus kuivalla kerroksella voidaan laskea itsenäisesti. Tätä varten sinun on tunnettava huoneen pinta-ala ja kerroksen paksuus. Suosituimpien ja käytettyjen seosten keskimääräinen kulutus per m2 on 15 kiloa 1 senttimetriä kerrospaksuutta kohti.

Yksi suosituimmista kuivalastateknisistä järjestelmistä on Knauf, verkkolasku tälle seokselle.

Lattialastin laskin: kuinka laskea virtaus?

Sementtilaastin päätehtävä on tehdä lattian vankka ja tasainen pohja. Jos kaikki on tehty oikein, sinulla ei ole vain täydellistä lattiaa, mutta merkittäviä säästöjä rakennustarvikkeiden järkevän käytön kautta. Mutta onnistumisen kannalta on välttämätöntä laskea lattialaattoja ja kuinka harvat ihmiset osaavat tehdä sen. Siksi kerromme kaikista oikeiden laskelmien vivahteista ja tarjoamme kätevän online-lattialaskurin.

Lattian päätyypit ja toiminnot

Löytyneitä on useita menetelmiä, jotka eroavat käytetyistä materiaaleista (hiekka, sementti, laajennettu savi, kuitu) tai valmistusmenetelmät. Esimerkiksi lattia voidaan sulkea vedellä tai vain käyttämällä kuivia rakennusmateriaaleja. "Märät" kivilannoitteet puolestaan ​​eroavat käytetystä sideaineesta - sementistä tai kipsistä.

Seuraavaksi luetellaan lattialaattojen päätoiminnot:

 • jolloin lattia kattaa tietyn kaltevuuden;
 • pinnan tasoittaminen laminaatin, linoleumin, parketin ja muiden lattiatyyppien alla;
 • lattian lämmön- ja äänieristysominaisuuksien parantaminen: isku-, ilma-, kotimainen melun eristys ja imeytyminen;
 • teknisen viestinnän ja putkistojen peittäminen;
 • lämmön jakelu järjestelmissä "lämmin kerros".

Oikea säätiö takaa tulevan lattian laadun.

Online Floor Tie Laskin

Tämän laskimen ansiosta voit tehdä laskelmia, vaadittua seosmäärää ja materiaaleja erilaisiin lattiapinnoitteisiin:

Laskimemme avulla voit määrittää tarkan kulutuksen hiekkaa, sementtiä, hiekkakiveä, kuitua ja muita rakennusmateriaaleja lattiapinnoille.

Kuinka tehdä laskelmia itse?

Laskeaksesi kuinka paljon sekoitusta tarvitset, sinun on ensin mitattava huone nauhamittauksella ja lasertasolla. Joten selvitämme lattia-alueen ja nähdä, missä on eroja. Yksinkertaisten laskelmien avulla selvitämme neliömetrien lukumäärän ja laske- malla tarvittavan rakennusmateriaalin määrä.

Esimerkiksi meidän on tehtävä tasoitus 25 cm: n huoneeseen, jonka paksuus on 5 cm.

 1. 1 m 2 paksuudeltaan 1 cm kestää noin 22 kg seosta.
 2. Kerro 5 cm lasista 22 kg seoksella (5 x 22 = 110). Niinpä 110 kg painaa 1 m 2 5 cm: n emästä.
 3. Nyt kerrotaan 25 m 2 110 kg: lla seosta (25 x 110 = 2 750). Tämä merkitsee sitä, että 2 750 kg painaa 5 cm: n liitintä 25 metrin alueella.
 4. Seuraavat 2 750 kg jaettuna kuivaseoksen pussin painolla (2 750 kg, 50 kg = 55). Joten 55 pussia seosta, jonka paino on 50 kg, tarvitsemme.

Materiaalin loppuosa laskee helposti lattiapinta-alasta.

Kuinka laskeaksesi paksuuden?

SNiP-standardien mukaan lattian paksuuden tulee olla vähintään 40 mm, mutta jos huone ei vaadi lisääntynyttä lämpöeristystä, kuten käytävää tai varastotilaa, niin tällaisissa tiloissa sallitaan 30 mm: n paksuinen pohja, mutta ei missään tapauksessa vähemmän, muussa tapauksessa lasin lujuus ja kestävyys huomattavasti.

Jos haluat varustaa lämmitetyn lattian, niin tällaiselle pinnoitteelle kaadetaan 40 mm: n paksuinen sementti, sähkölämmitystä varten paksuutta lisätään 10 mm: iin eli 50 mm: iin, ja jos päätät tehdä veden lämmitystä, on sitten tarpeen tehdä paksuus 70 mm: stä 100 mm.

Äänieristys huone oli parempi, sinun täytyy kaataa ratkaisu kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen kerros on 20 mm ja toinen 25-30 mm. Näiden kerrosten välillä on tarpeen asettaa lämmitin tai muu materiaali äänieristykseen, on tarpeen laittaa erityinen kalvo pesualtaiden päälle. Siksi laskeaksesi lasia, muista ottaa paksuus huomioon.

Miten määrittää nollataso?

Ennen lasin laskemista sinun täytyy löytää ja asettaa nollataso erityisellä laitteella - laserilla tai vesitasolla. Laitetta liikutetaan lattian ympäryksen ympärille ja tehdään merkkejä, jotka sitten liitetään suoralla viivalla. Tämä on ainoa tapa määrittää oikea vaakasuora taso, eli nollataso.

Tuloksena olevasta rivistä alempaan tasoon sinun on mitattava etäisyys eri pisteissä. Kaikki indikaattorit tallennetaan, ja enimmäis- ja vähimmäiskorkeus määritetään. Näiden tietojen avulla laske lasin keskikorkeus.

suurin korkeus on 1 cm, pienin 0,7 cm, on selvää, että niiden välinen ero (1 - 0,7 = 0,3) on keskimääräinen paksuus, joka on otettava huomioon. Kerroslevy on 3 cm, se tarkoittaa 3 + 0,3 = 3,3. Päätelmä, ostaa seoksen pitäisi perustua 3,3 cm leveä.

Lattiakiven laskeminen erilaisilla lattiapinnoilla

Joskus jopa samassa huoneessa käytetään useita erilaisia ​​lattiatyyppejä - laatat ja laminaatit, levyt ja linoleum jne. Tässä tapauksessa sinun täytyy miettiä hetki, että tällaisen lattian laite muodostaa suuria eroja. Jotta lattiat saataisiin tasaisiksi, sinun on täytettävä kerros ottaen huomioon liitosten eroja käytettäessä eri materiaaleja lattiapäällysteestä.

Esimerkiksi liimalla, vanerilla, mastilla ja parketeilla käytetään parkettia, ja vain keraamisia laattoja käytetään liimalla ja laattoilla. On selvää, että paksuus eroaa merkittävästi.

Joten oikea laskelma:

Parketti -15 mm, liima - 1 mm, vaneri - 10 mm, mastattu - 2 mm. Tulos - 28 mm.
Laatta - 10 mm, liima - 5 mm. Tulos - 15 mm.

Seuraava toiminta: 28-15 = 13 mm, käy ilmi, että näiden kahden materiaalin risteyksessä ero on 13 mm. Asiantuntijat suosittelevat tässä tapauksessa lisäämään muutaman millimetrin, koska useimmissa tapauksissa parkettien asettamisessa se voi nousta.

Eli laattojen alla oleva kaakeli on kaadettava 13-15 mm korkeammalle kuin parketin alla.

Mitä materiaaleja tarvitaan?

Oikeanlaisen sivelöinnin osalta on tarpeen tutkia etukäteen sen koostumusta, joka sisältää paitsi sementtiä, hiekkaa ja vettä, myös muita komponentteja, jotka on suunniteltu suorittamaan tiettyjä toimintoja. Ratkaisussa voit lisätä polystyreeniä rakeina tai laajennettuun saviin eristämistä varten, vahvistavan verkon lisäämiseksi jne. Muista kuitenkin, että sementin ja täyteaineen suhde on 50-50%.

Laitekerroksen osalta tarvitsemme:

 • profiili majakat (majakat)
 • kuiva seos (sementti, kipsi)
 • rakentamaan hiekkaa
 • lasikuitu (valinnainen)
 • pehmitin (lisävaruste)
 • reunanauhan
 • alusta tai konkreettinen kosketus
 • vahvistavaa verkkoa
 • höyrysulkukalvo
 • vettä.

Kuinka täyttää tasoitus?

Kun kaikki materiaalit lasketaan, ostetaan ja tuodaan sivustoon, voit aloittaa työn:

 1. Ensinnäkin sinun on valmistauduttava kaatosavien kaatamiseen, tyhjentämisestä roskista ja pohjustetusta.
 2. Sen jälkeen, kun alusta tai betonikosketus on kuivunut, reunakaista kiinnitetään seinään jännityksen keventämiseksi.
 3. Tämän jälkeen majakat asennetaan ennalta mitattuun korkeuteen.
 4. Tarvittaessa vahvistetaan verkkojen nostovälineitä ja kiinnitetään hieman solmun keskikohdan alapuolelle.
 5. Sitten seos valmistetaan: 10 kg (sementti + täyteaine) - 0,8-1,3 l vettä, sekoitetaan huolellisesti kunnes homogeeninen massa on. On välttämätöntä käyttää seosta 50-60 minuutissa.
 6. Liuos kaadetaan pinnalle ja se tasataan tasaisesti majakkaa pitkin, kunnes lattia on kokonaan täytetty.
 7. 2-3 päivän kuluttua laske on kaadettava vedellä ja peitettävä höyrysulkukalvolla.

Sitten lasin annetaan kuivua ja kovettuutua 25-30 vuorokautta ja päällyste on valmis jatkuvaan työskentelyyn!