Pohdin keskustelua Ajatukseni DSP: iden ja muiden paneelien kiinnittämisestä puusta.

Laitoin keskustelun Ajatukseni DSP: ien ja muiden paneelien kiinnittämisestä puuhun, metalliin.

Tarkoitus: kiinnitä paneeli tukevasti runkoon. Lisäksi se tarjoaa riittävästi vapautta kehyksen ja paneelien "sää" muodonmuutoksissa.
Ajatuksen syy: On vaarallista kiinnittää tällaiset arkit itsekierteillä ruuveilla, joissa on laskostuspää. he alkavat kaatua (hän ​​näki naapureineen ensimmäisen kauden jälkeen).

Työkalut: vaahtomoduuli, 1-komponenttinen polyuretaanivaahto (tarkistin "Super Real"), Phillipsin itsekierteittävät ruuvit puristinpesukoneella, halkaisija 2 mm. halkaisijaltaan suurimmat ruuvit, pora, ruuvimeisseli jne.

TECHNOLOGY. Asenna arkki paikalleen. Merkitse ja porata reikiä. Injektoimme vaahtoa reiän läpi niin, että se menee paneelin ja kehyksen väliin. Nopeasti (5-7 minuutissa) ruuvataan ruuvi tähän reikään vaahdolla. Vaahto tukee laatan runkoon ja samalla luo pehmustekerroksen. Ruuvien korkit ovat lähes näkymättömiä. Ne voidaan peittää peitteillä saumoilla.
Älä tee sitä mieluiten sateisella säällä, niin että kosteus ei pudota vaahtoon. Ja mieluiten käytä vaahdon laatua minimaalisella laajentamisella. [/ B]

TsSP: n julkisivu: valmisteleva vaihe

Portaalin käyttäjät jakavat julkisivuun asennuksen ja käytön salaisuudet säröilylevyjen perusteella.

Maan talon julkisivun osalta kukin kehittäjällä on kolme tavoitetta. Haluan koristella ulkoseiniä kauniisti ja mieluummin, ei "kuin naapurin", mutta samalla säästää rahaa. Ja kolmas - julkisivu on tarkoitus toimia monta vuotta ilman sävytystä, maalausta ja usein korjausta. Talousarvioratkaisun tavoittelussa monet maan ihmiset ovat kiinnittäneet huomiota DSP: n perusteella tehtyyn julkisivulle. Tekniikka on hyvin kehittynyt ja oikein toteutettu tällainen julkisivu kestää vuosia. Mutta kuten tavallista, on olemassa lukuisia vikoja, jotka tietävät, mistä etukäteen kehittäjä pystyy tekemään tietoon perustuvan päätöksen - onko tällainen julkisivu sopisi hänelle ja miten se asennetaan oikein. Näin keskustelemme tässä artikkelissa ja vastaamme seuraaviin kysymyksiin:

 • DSP: n fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.
 • Kuin leikata ja porata DSP.
 • Kuinka kiinnittää sementtipohjainen lastulevy julkisivulle.

Sementtihiukkasten tärkeimmät tekniset ominaisuudet

Jotta ymmärtäisit, kuinka DSP voidaan korjata maalaistalon julkisivulle ja miten se voidaan leikata, sinun on selvitettävä, millaista materiaalia. DSP sisältää: sementin (sideaine, noin 65%), hakkeen (24%), veden (joka tarvitaan seoksen hydratoitumiseen) ja erityisiin mineraalivalmisteisiin. Seos muokataan tuotannossa suulakepuristamalla ja tuloksena saadaan läpäisyä tiukasti määritellyn geometrian ja paksuuden omaavia levyjä.

DSP: ien eduista esimerkiksi OSB: n (orientoidun lastulevyn) suhteen paljastetaan paloturvallisuus (DSP G1: n syttyvyysryhmä, syttyvyysryhmä B1, liekinkestävä materiaali). Myös DSP ei leviä liekkejä ja sillä on matala savunmuodostuskyky. DSP on ympäristöystävällinen materiaali, koska se ei sisällä fenolisia liimoja ja haitallisia kemikaaleja. Sementtipohjaiset lastulevyillä on suuri lujuus, eivät roiskeita, kestävät kosteuden ja haitallisten ilmakehän vaikutusten kielteisiä vaikutuksia.

Kaikki edellä mainitut ominaisuudet antavat mahdollisuuden käyttää tätä materiaalia esimerkiksi peiteinä kehysseinille, sisäisten väliseinien rakentamiseen, lattian rakentamiseen, perustusten luomiseen muottiin jne. Mutta kosteuden muutos (vaikkakin hieman) johtaa levyn lineaarisen geometrian muutokseen. Siksi, kun asennat DSP: n maanrakennuksen julkisivulle, levyjen väliin on jätettävä korjausväli (4-8 mm).

Myös aloitteleville kehittäjille on kysymys siitä, etteivät levyt loeloja altistuessaan kosteudelle. Loppujen lopuksi DSP toimii "julkisivulla", ja levyjen puristaminen tai venyttäminen vaikuttaa lopulliseen viimeistelyyn.

Pehmein kehysrakenne DSP-levyillä 10 mm paksu. Koko vuoden ajan mitattiin levyjen välisen kuilun leveys. Hän ei ole muuttanut millimetriä. Jatkossa viimeistän julkisivun kehyksen alle imitoitujen kuitujen sementtiseinien seinämien päälle. Pretty budjetti vaihtoehto.

DSP-asennus

DSP voidaan kiinnittää tukirakenteisiin ruuveilla ja erikoisilla nauloilla. Kaikilla liitäntäelementeillä on oltava korroosionkestävä pinta.

Varoitus! Ennen DSP: n asennusta on varmistettava, että kehyselementit ovat pystysuorassa ja vaakasuorassa. Kehyksen elementtien on oltava samassa tasossa.

Asennetaan DSP kynsillä

Levyjen kiinnittämiseen tarvitaan galvanoidut ruuvin naulat 2,5 mm: stä. Kynsien koko valitaan ehdosta, jossa puristetun osan pituus on vähintään kaksi DSP-levyn paksuutta ja vähintään 10 kynsien halkaisijaa (katso taulukko)

Asenna DSP ruuveilla

Ruuvin reikiä suositellaan esiporautuiksi päiden syvennyksillä, joiden läpimitta on 1,2 kertaa suurempi kuin ruuvin halkaisija. Asennuslevyille ilman esiporausreikiä voit käyttää vain itsekierteittäviä ruuveja, joissa on lujitettu piste ja vastakkainen pää, joka on varustettu terien avulla, jotta se muodostaa syvennyksen mittoihin. Laattojen kiinnittämiseen rakenteeseen on mahdollista käyttää ruuveja kipsilevyyn. Ruuvien koko valitaan sillä ehdolla, että puristetun osan pituus on vähintään kaksi DSP-levyn paksuutta ja vähintään 10 ruuvinhalkaisijaa (ks. Kohta 5.1). Ruuvien välinen etäisyys valitaan kohdassa 5.1 kuvatun järjestelmän mukaisesti. Ammattimaiseen asennukseen on suositeltavaa käyttää pneumaattisia tai sähköisiä ruuvimeisseleitä.

Kynsien ja ruuvien vähimmäiskoko riippuen DSP: n paksuudesta ja tukipisteen halkaisijasta

DSP: ien teknisesti oikean asennuksen varmistamiseksi on välttämätöntä tarkkailla niiden välisten etäisyyksien ja levyjen reunojen välistä askelta.

Asennetaan DSP kehykseen

1 - puupalkki; 2 - DSP; 3 - terästeline; 4 ruuvi; d - ruuvin pituus

Huomaa: käytettäessä tavanomaisia ​​ruuveja niiden reikiä porataan kooltaan 1,2 ruuveja; On suositeltavaa suorittaa syvennys laskostuspäähän.

Ompeleet (sijoittelu ja toteutus)

DSP TAMAK, kuten kaikki puusta valmistetut materiaalit, muuttuu pakkauksen ja venytyksen aikana, kun kosteus muuttuu. Siksi suuri määrä saumoja (pienimuotoiset levyt) johtaa levyjen vähäiseen siirtymiseen ja pieni määrä saumoja (suurikokoiset levyt) - suurempaan siirtymään. Virheet keskeytetään kiinnittämällä levyt itse saumaan. Levyjen pitkän aikavälin testien aikana levyjä puristettiin taipumalla, ja erityistä huomiota olisi kiinnitettävä suljettujen liitosten yhteydessä. Jotta estettäisiin halkeamien muodostuminen laastille tiivistysliitoksille, suljetun, näkyvän laajennusliitoksen leveyden tulisi olla 8 mm ulkokäyttöön ja 4 mm sisäiseen käyttöön. Asennuksen luotettavin ja yksinkertaisin ratkaisu, tekninen ja esteettinen näkökulma on suljettu, näkyvä laajennusliitos, jonka leveys on 4-8 mm.

Varoitus! DSP-levyt toimitetaan tehtaalta, jonka kosteuspitoisuus on 9 ± 3%. Ennen asennusta laatat on suojattava kosteudelta.

Reunat ja saumat

Suunnittelumenetelmän valitseminen reunoille ja saumoille on annettu ulkoiselle ja sisäiselle ilmastolle ja erityisesti kosteudelle. Mahdolliset reunojen ja saumojen mallit ovat melko monipuolisia. Yleisimmät ratkaisut esitetään alla.

DSP: ien väliset liitokset

1 - vedeneristysmateriaalin kaistale; 2 - elastinen mastinen aine (tiiviste)

Sementtipohjaiset lastulevyt: usein kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin

Mikä on DSP ja sen koostumus?

Tämä on levymateriaalia, jonka valmistusta varten käytetään: puulastuja, mineraali sideainetta (portland-sementtiä 500), kemiallisia lisäaineita ja vettä. Tuloksena materiaali hankkii uusia ainutlaatuisia ominaisuuksia: se on palo-, bio-, kylmäkestävää ja ei aiheuta myrkyllisiä tuotteita, se on helppo käsitellä ja liimata. Sitä käytetään viimeistely- ja rakennusmateriaalina asuin- ja julkisissa rakennuksissa sekä teollisissa ja maatalousrakennuksissa.

Portland-sementtiä, ohutta kaupallista puutavaraa sekä paljain puuntyöstöjä ja sahoja (laatat ja säleet) sekä kemiallisia lisäaineita käytetään raaka-aineena lastulevylevyjen valmistukseen. DSP-yhdisteiden valmistuksessa on suositeltavaa käyttää havupuuta - kuusi, kuusi, mäntyjä, joita talviso-syksyllä korjataan.

Kovalla puutavaraa voidaan käyttää DSP: n tuottamiseen, mutta ceteris paribus, levyn lujuusindikaattorit vähenevät. Sideaineena käytetään portlandsementtiä 500 (GOST 10178-76). Lisävaatimuksia asetetaan sille: pehmittimen läsnäolo ja kuonan lisäaineiden (yli 5%) lisääntyminen eivät ole sallittuja.

DSP: n koostumus

2. Sementti-sidotun lastulevyn (DSP) käyttö.

Runkorakenne

Ulko- ja sisäseinäverhouksina (pitkin laatikkoa), julkisten, teollisten ja maatalousrakennusten pylväiden tai palkkien päällysteinä käytetään 10,12 ja 16 mm: n paksuisia levyjä. Runko voi olla metalli tai puu. Nahat kiinnittyvät puupalkkeihin tai metalliprofiileihin kiinnitettyyn runko-koriin.

Nykyisten rakennusten lämpöeristys

Tällä hetkellä rakennusten uusien lämmönsäästötilojen käyttöönoton yhteydessä nykyisten rakennusten eristys on ajankohtainen. Ehdotettu eristysvaihtoehto ei edellytä suuria pääomasijoituksia. Lisäksi näiden töiden suorittamiseen liittyvät työvoimakustannukset ovat merkityksettömiä.

Menetelmän ydin on luoda 50x80x (50x50) mm: n puupalkit, joihin kiinnitetään 12 tai 16 mm paksuja levyjä. Eristysmateriaalit asetetaan seinän ja DSP: n väliin. Sementtilaamojen välisten aukkojen annetaan jättää enintään 10 mm. Liitokset on tiivistettävä tiivisteillä tai elastisella mastilla. Liitosten päälle kiinnitetään kiinnittimet, joita voidaan käyttää käytettävissä olevista materiaaleista: DSP, puu, metallit.

Kosteudenkestävät väliseinät

Levyjä 12 ja 16 mm paksuja käytetään kosteutta kestävissä väliseinissä. Tämä johtuu materiaalin korkeista fysikaalisista ja mekaanisista ominaisuuksista.

DSP: tä voidaan käyttää seuraaviin tarkoituksiin: julkiseen, teolliseen, maatalouteen, tilapäiseen konttiin ja kokoontaitettavaan rakennukseen.

Levyt on pohjustettava ja pinnoitettava maaliyhdisteillä, jotka soveltuvat kosteaan toimintaan. Levyjen epätasaisen veden kyllästymisen välttämiseksi on tarpeen kiinnittää huomiota reunojen suojaamiseen vettähylkivillä koostumuksilla.

Parvekeurheilu. Yksityiskohtia

Levyjä 12 ja 16 mm paksuja käytetään aita loggias, parvekkeet. DSP ei ole hauras materiaali verrattuna asbestilevyihin.

Levyjä voidaan käyttää tulenkestävien ovien asennukseen. Metalliset ovet ovat vaipanneet DSP: n yhdestä tai kahdesta sivusta, mikä luo esteen tulen leviämiselle. Esimerkiksi: 16 mm: n paksuinen DSP: ssä on 30 minuutin palonkesto.

Pysyvä muotti

Levyjä 12,16 ja 24 mm paksuja voidaan käyttää muottielementteinä matala- rakennusten perustusten rakentamiseen.

Laattoja ei vääristetä betoniseoksen asettamisessa, koska niillä on suuri lujuus ja jäykkyys. Muotoilun yksinkertaisuus vähentää työvoimakustannuksia perustoiminnan suorituksessa.

Levyt voivat olla pystysuoran vedenpitävyyden rooli, jos niiden ulkopinta päällystetään maalaus- tai pinnoitemateriaaleilla.

Aliwindow-levyt

DSP: n ikkunalasit ovat ihanteellisia mihin tahansa moderniin sisustukseen. Ominaisuuksiltaan DSP-ikkunan kynnys on kestävä puun analogina, ja hinta on useita kertoja halvempaa.

Tällä hetkellä 24 ja 36 mm: n paksuisten ikkunoiden (GOST 8242-88) tuotanto, jolla on seuraavat edut:

- kolmiulotteinen stabiilius; - tasainen kestävä pinta; - ei liitoksia ja saumoja; - kohtuullinen hinta.

Lattiat, katot.

DSP: tä suositellaan käytettäväksi lastulevyn sijasta. On huomattava, että lattian tekniikka on tässä tapauksessa sama kuin lastulevyn käytössä. Jos TsSP: n lattiat on järjestetty viivästetyiksi, niiden tarkastus hyväksytään 600 mm, ja vähimmäisosuus on 50 x 80 mm.

Sementtipohjaiset lastulevyt, joiden paksuus on 16,24 ja 36 mm, voivat toimia seuraaviin lattiaelementteihin: pohjat lattioille, taustalla olevat kerrokset; tasoituskerrokset, puhtaat lattiat etupäällysteellä.

Levyjä 24 ja 36 mm voidaan käyttää valmistettaessa valmiiksi valmistettuja kerroksia irtotavaraa varastotiloissa ja apuhuoneissa. Samanaikaisesti märät prosessit suljetaan pois, mikä mahdollistaa työskentelyn negatiivisissa lämpötiloissa. Lisäksi levyt voivat korvata sementtirauta.

Tämän ratkaisun edut ovat: työvoimavaltaisen työn vähentäminen; ei pölyä ja likaa; kyky suorittaa korjaustöitä pysäyttämättä tuotantoa.

Levyt 16 ja 24 mm paksut voivat toimia pohjana pehmeälle katolle. Tässä tapauksessa ennen levytettyä mattoa levykkeiden liitoksille asetetaan jäykän arkkimateriaalin vahvikkeet. Seuraavaksi levyjen kaikki liitokset ovat liimattuja katto-rullamateriaaleja. Tämän jälkeen valmistetaan rullamatto tarra.

Seinän koristelu

DSP: tä käytetään onnistuneesti seinien sisustuksessa. Ympäristöystävälliset levyt luovat sileän seinän ja sisätilojen pinnan. Levyjä käytetään sisäisissä seinäpeitteissä huoneissa, joissa on kuivat, normaalit ja märät olosuhteet asuin-, siviili- ja teollisuusrakennuksissa. Kiinnityslevyt voidaan tehdä eri tavoin:

1. nauloja tai ruuveja sisältävien puupalkkien kanteen; 2. liuoksella tai mastilla varustetuilla majakoilla ja merkillä; 3. metalliprofiileihin, joissa käytetään itsekierteittäviä ruuveja.

DSP on energiaa säästävä materiaali, jolla on hyvät palonestoominaisuudet. Tästä johtuen sisustus voidaan yhdistää rakennusten eristämiseen.

Seuraavat päin olevat yksityiskohdat voidaan tehdä laattoista: tuulilevyjä, vyönauvoja, pohjalevyjä.

3. Mitkä ovat DSP-tyypit?

GOST 26816-86: n mukaan TsSP-1: n ja TsSP-2: n levyjä voidaan tuottaa Venäjällä

DSP: n fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien vakioindikaattorit

Tee-se-itse-koristelu julkisivuun DSP-levyillä: asennusohjeet ja sementti-parranajolevyn tekniset ominaisuudet

Julkisivun koristelu on tärkeä askel kauniin talon ulkoasun luomisessa. Materiaalin valintaan olisi painotettava. Se, mikä on tärkeää, ei ole niin kaunis julkisivu kuin tarjoamalla mahdollisimman suurta suojaa ulkoisen ympäristön kielteisiltä vaikutuksilta. Monista vaihtoehdoista DSP-levyjen julkisivun viimeistely on ehkä yksi optimaalisista tavoista tehdä se itse.

Tällaisissa "kuivassa asennuksessa" käytetyissä levyissä rakenne antaa lisää vakautta, vesivoimaa, lämpöä ja tuulen suojausta. Ymmärrä yksityiskohtaisesti DSP-levyjen julkisivun pinnoitusprosessi, jotta voit selvittää, mitkä tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet ovat luontaisesti sementtihiekkakartongissa. Voit lukea artikkelin.

DSP-levyjä julkisivulle

Julkisivun koristelu TsSP-levyt valokuva

Tämä on arkkitehtimateriaali, jossa on kiinteä sileä pinta harmaa väri, jonka nimenomaisesti - sementti-parranajolevy puhuu sen osista. Lyhyesti sanottuna tuotanto tapahtuu puristamalla seosta, joka koostuu seuraavista ainesosista: Portland-sementti (65%), puuhedelmät (24%), kemialliset lisäaineet, jotka parantavat levyjen fysikaalisia ja teknisiä ominaisuuksia 2,5%: n tilavuudella ja vettä (8, 5%). Kun koko prosessi kulkee läpi, saadaan riittävän vahva materiaali, jolla on monoliittirakenne ja sileä pinta.

Yleensä julkisivun DSP-levy on ihanteellinen viimeistely. Jalostuksen helpottamisen ansiosta tämä on erinomainen tilaisuus mahdollisimman pienellä kustannuksella antamaan talolle yksilöllinen, upea ulkoasu. DSP: tä on helppo leikata, poraa, myydä ja jauhaa, mutta sementin laatikon koostumuksessa on käytettävä työkalua, jossa on kovien seosten työpinta. Suosittelemme hiomakoneiden ja piikkien käyttöä betonilla tai kive- lillä.

Saatavana teksturoiduissa DSP-levyissä, jotka jäljittelevät tiiliä tai muurausta. Lisäksi on olemassa paneeleja, joissa on päällystetty kivi-siruja, valmistettu eri väreillä.

DSP-levyn ominaisuudet ja tekniset ominaisuudet

Sementti lastulevy julkisivuun

Valitsemalla DSP-levyn julkisivujen pinnoitukseen, jonka tekniset ominaisuudet antavat paljon etuja muihin arkistomateriaaleihin verrattuna, on mahdollista luoda kaikki edellytykset rakenteen pitkäaikaiselle toiminnalle. Täten on kokeellisesti todistettu, että sadalla jäätymisen sulatusjaksolla ei ole käytännössä mitään vaikutusta levyjen laatuun ja ominaisuuksiin.

Harkitse sementtisahauksen laatan toiminnallisia ja teknisiä ominaisuuksia tarkemmin:

 • Materiaalin voimakas lujuus, mukaan lukien isku. Se ei muutu suunnasta riippuen, ts. Se pysyy yhtä korkeana kuin asennettuna poikittaiseen ja murto-suuntaiseen suuntaan.
 • Paloturvallisuus. Palamista hidastava ja palamaton materiaali; ei aiheuta vaarallisia aineita tai tupakoi kuumennettaessa.
 • Kosteudenkestävyys. Se ei ukkosta yli 2%, kun se on vedessä 24 tuntia. Ottaen huomioon, että käytön aikana on vain riski kastua saostuksesta, on ilmeistä, että tämä on erinomainen osoitus kosteuden kestävyydestä.
 • Höyryläpäisevyys
 • Hyvä melueristys.
 • Suuri biostabiliteetti DSP. Sementin läsnäolon vuoksi laattarakenteessa ja siksi emäksisessä ympäristössä materiaali ei kaadu, eikä se ole altis vahingollisille hyönteisille ja erilaisille mikro-organismeille.
 • Pakkasvaste. DSP: itä käytetään kaikissa ilmasto-olosuhteissa, jopa äärimmäisillä.
 • Absoluuttinen ekologinen puhtaus, haitallisten lisäaineiden puuttuminen.

Ominaisuudessaan houkutteleva kehittäjäominaisuuksiin, julkisivun sementtipohjainen lastulevy tulee optimaaliseksi ja luotettavaksi viimeistelymenetelmäksi.

Julkisivut DSP-levyt

Monista eduista huolimatta on myös haittoja. Tärkein niistä on levyjen suuri paino, mikä vaikeuttaa heidän kanssaan työskentelyä. Se on melko hankala asentaa DSP-levyjä julkisivulle, kun niiden korkeus on 3 m, ja paino koosta riippuen on 35-87 kg, vaikka sitä ei tehdä yksinään. Korkealla työskentelyllä on suoritettava koneellistamisen käyttö, esimerkiksi vintturit.

Ison iskunkestävyyden ansiosta materiaalilla on alhainen taivutuslujuus. Toisin sanoen laatta voi murtautua ilman oman painonsa ylläpitämistä. Älä nosta pitkiä paneeleita, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​maata pitkin vain reunoja. Vie ne vain reunalla.

Julkisivulevyjen asennus ja päällystys TsSP

Talot, joissa DSP-levyjä käytetään verhousmateriaalina, kykenevät kestämään varsin vaikeita toimintaolosuhteita. Erinomaiset tekniset ominaisuudet ja materiaaliominaisuudet takaavat rakenteen suojauksen, eheyden ja kestävyyden. Jos DSP-levyn paksuus talon seinille (runko) on esimerkiksi 10 - 40 mm, ulkoverhousmateriaalille tulisi valita materiaali, jonka paksuus on 10-20 mm. Optimaalinen julkisivujen viimeistelyyn voidaan katsoa paksuksi 12-16 mm. Tässä on otettava huomioon se, että tämän parametrin kasvu lisää ylimääräistä kuormitusta ja materiaali, joka on ohuempi ja jolla on huomattavia epätasaisia ​​perustekijöitä ja liiallinen altistuminen, voi yksinkertaisesti rikkoa.

Teltta TsSP kehysrakennuksen julkisivulla

Suojalevyt DSP voidaan tehdä eristämällä ja ilman sitä. On kuitenkin suositeltavaa käyttää eristystä asennuksen aikana - se pystyy suojaamaan millä tahansa lämpötila-alueella alhaisimmasta erittäin korkeaan. Tämä vaihtoehto asennetaan levyille DSP, harkitsemme vaiheittain.

 • Kantajan seinään on vaakasuoraan tai pystysuoraan kiinnitetty 60 cm: n portaita. Pystysuuntaista menetelmää käytetään yleisemmin, vaakasuoraa käytetään tavallisesti pienillä alueilla. Sementtiruiskulevyjen kiinnitysjärjestel- mät tarvitsevat kiinteän, vakiona suunniteltuja kuormia. Siksi puun tulee olla vähintään 50x50. Joskus palkki korvataan suorakulmaisilla putkilla (50x20).
 • Kehyksen elementtien välissä on eriste. Käytä usein basaltin mineraalivillaa. Jokainen eristyslevy kiinnitetään seinään kahdella tapilla. Tuulenpitävä kalvo asetetaan päälle, joka asennetaan samalla tavalla kuin lämmitin tai rakennusteline.
  • Seuraava vaihe on DSP-levyjen asennus. On huomattava, että kalvon ja kehysrakenteen ulkoreunan välisen tuuletuksen välisen aukon on oltava vähintään 2 cm. Tämän ehdon varmistamiseksi on tärkeää valita oikea palkin paksuus runkoon. Ennen kuin asennat DSP: n, tarkista lavan asennetun elementin pystysuuntaus tai vaakasuora asento. Rakenteen kaikkien osien on oltava samassa tasossa.
  • Kiinnityspaneelit on tehtävä kiinnittimien välisen vaiheen mukaisesti. Joten teknisesti oikea etäisyys reunasta on 2-4 cm ja reuna-kiinnittimien välillä - 20-60 cm. Parempi esiporaus ruuvin reikiin. Niiden halkaisijan on oltava 1,2 kertaa kiinnikkeen halkaisija. On tärkeää muistaa, että kiinnittimiä on käsiteltävä korroosionestoaineella. Prosessia voidaan käyttää pultteja, metallikannattimia, ruuveja.

  DSP-kiinnitysruuveja

  Jos työn koristeosa siirretään jostain syystä, niin julkisivu on yksinkertaisesti päällystetty DSP-levyillä ja jätetty parempaan aikaan. Mitään ei tapahdu tällaisten levyjen reunojen tai pinnan suhteen. Vaikka on olemassa mahdollisuus, että kosteuden vaikutuksesta levyt ja liitokset voivat hieman siirtyä.

  DSP-levyjen päällystettyä julkisivua voidaan vuorotella millä tahansa sopivalla materiaalilla, joka on maalattu tai viimeistelty julkisivukoristeella. Mutta etukäteen on tarpeen levittää pohjamaalia.

  Yksinkertaisin tapa viimeistellä DSP-väri. On suositeltavaa käyttää maaleja silikonilla tai akryylillä, joita käytetään yhdessä tai useammassa kerroksessa.

  DSP-laattojen julkisivuarkkitehtuuri on yhä yleisempi yksittäisissä asuntorakenteissa. Ja se on ansaittu. Loppujen lopuksi materiaalin erinomaiset laatuominaisuudet antavat sen käytettäväksi monissa malleissa hyvin erilaisiin tarkoituksiin: julkisivuilta ja sisustukselta, polkujen päällystämiseen ja ikkunoiden valmistukseen.

  Suositukset sementtihiukkaset (DSP)

  Sementtisilloitetut DSP-levyt, jotka ovat sekä tavallisia että jauhettuja, on kiinnitetty runkoon puupaneelista tai metalliprofiilista, jossa on korroosionkestäviä ruuveja, joiden halkaisija on 3-6 mm laskostuspään kanssa. Levyyn käytetyn levyn paksuus on vähintään 25 mm ja kosteus ei saa olla korkeampi kuin kuljetus (enintään 20%). Luonnon kosteuden levyt eivät sovellu laatikoihin, koska voi häiritä rakenteen geometriaa, mikä johtaa ylimääräisten aukkojen ilmaantumiseen levyn tai levyjen väliin. Suositeltu kattovaihe - 400 mm. Levyyn käytetyn lavan leveyttä suositellaan vähintään 80 mm.

  Kiinnittämiseen voidaan käyttää galvanoituja ripustettuja ruuveja. Tässä tapauksessa DSP: ssä reiät, joiden halkaisija on suuri, ovat esiporautuneita 20%. Ruuvien pituuden on oltava vähintään 4 kertaa DSP: n paksuus.

  Laattojen reunan yli ruuvit sijoitetaan vähintään 20 mm: n etäisyydelle laudan reunasta enintään 200 mm etäisyydeltä toisistaan. Lisäasennus suoritetaan lautan kehän sisäpuolella olevassa kassissa, jossa rivejä on sijoitettu 400 mm: n etäisyydelle toisistaan.

  DSP-levyillä on lineaarinen laajeneminen pituudeltaan ja leveydeltään 0,1 - 0,3% lämpötilan ja kosteuden vaikutuksesta. Tämä ominaisuus on otettava huomioon levyt asennettaessa. Mitä pienempi levyformaatti, sitä pienempi muutos levyjen välissä. DSP-toiminnan alkuvaiheessa pinnalla voi näkyä kouristuksia, mikä ei ole avioliitto. Tämä plakki poistetaan etikkahapon ja veden liuoksella suhteessa 1:20.

  Levyt kiinnitetään laatikkoon 3-4 mm etäisyydellä toisistaan. Levyjen väliset raot täytetään polyuretaanilaastilla, jolla on suuri muuntuvuus (murtovenymä 400-600%: n repeämishetkellä) tai suljettu Omega-muotoisella alumiiniprofiililla. Tämä profiili korvaa levyjen kiinnityksen ruuveilla kehän ympärillä. Voidaan käyttää H-muotoista telakointiprofiilia ja erityisiä profiileja sisäisille ja ulkoisille kulmille. Sangojen saaminen suljetaan liuskalla, joka voi samalla toimia levyjen kiinnityspisteeksi. Pienikokoisten DSP-levyjen kiinnittämiseen (esimerkiksi 600x600mm) voit käyttää standardi julkisivujärjestelmää posliinilaatoille (leikkeille).

  DSP ulkoseinien viimeistelyyn tulisi peittää vedenkestävä pohjamaali kaikilla puolilla, mukaan lukien päätypinta. Levyjen etupuoli ja päitä on suojattava maalaustyökaluilla, jotka on tarkoitettu maalaamaan DSP: t ulkokäyttöön.

  Julkisivujen suunnittelu ja levyjen asentaminen olisi suoritettava päteviä asiantuntijoita, jotka tuntevat GOST 26816-2016 ja TU 23.65.11-001-55146110-2017 luetellut DSP: n fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet.

  Viimeistely DSP: Vaiheittainen opas julkisivujen muuntamiseen

  Kuvassa: tämäntyyppinen sisustus on yksinkertainen.

  DSP: n ulkopuolisen talon viimeistely (sementtipohjainen lastulevy) on ratkaisu, jonka jokainen voi ymmärtää. Nykyisessä katsauksessamme selvitetään, miten järjestää työnkulku oikein, niin että aikaa ja vaivaa saadaan aikaan erinomaisella tuloksella. Puhun työkokemuksestani ja jakan joitakin temppuja.

  Tämä on tulos, jonka voit päätyä.

  Tämä materiaali soveltuu sekä olemassa olevan rakenteen muuttamiseen että rakennettavien talojen rakentamiseen, se sopii hyvin pääovetuksen toimintaan ja sillä on kaikki tarvittavat ominaisuudet.

  Hyvin usein runkorakenteet heiluttavat DSP: t, joten jos rakennat talon vain, voit välittömästi tarjota tämän materiaalin käyttöä projektissa.

  Runkorakenteet, joissa käytetään sementtiä sitovia lastulevyjä - kohtuullinen ratkaisu

  Työnkulun vaiheet

  Ennen kuin aloitan valmisteluvaiheen, haluan kertoa lyhyesti DSP: n eduista ja haitoista, jos et tunne materiaalia. Tärkeimmät edut ovat:

  Levyjen pääkomponentit - sementti ja puuhake

  • Suuri lujuus ja iskunkestävyys;
  • Aine ei pala eikä ime kosteutta;
  • Ympäristöystävällinen;
  • Se on höyryä läpäisevä ja pakkasenkestävä, sillä sen höyrysulku on hyvä.

  Alla olevista miinannoista on syytä huomata taivutuksen hauraus (siksi materiaali tulisi kuluttaa reunalla) ja elementtien suuri paino (käytämme vaihtoehtoa 12 mm paksu ja arkin paino on lähes 53 kg).

  Et saa valita kovin paksuja arkkia, koska ne painavat satoja kilogrammaa

  Vaihe 1 - tarvittavien materiaalien ja työkalujen hankinta

  Käsittelemme tarvittavien materiaalien luettelon. Yksinkertaisuuden vuoksi kaikki tieto esitetään taulukkomuodossa.

  Ohjeissa siirretään arkkeja pystysuoraan asentoon ja säilytetään vaakasuorassa

  Vakiolevyn koko on 2700x1250 mm, mutta muita vaihtoehtoja voi olla. Edellä mainitun formaatin tuotosyksikköhinta on noin 920 ruplaa.

  Jotkut käyttävät metalliprofiilia, joka menee kipsilevyyn, mutta se on paljon kalliimpaa. Valitse vaihtoehto, joka on helpompi tapauksessasi.

  Huomaa, että DSP: n ja eristyksen välillä on oltava noin 20 mm: n aukko ilmanvaihtoa varten, joskus tämä tekijä vaikuttaa materiaalin paksuuden valintaan.

  Lisäksi lämpöeristykseen käytetään myös tyynyliinoja sekä suspensioita, mikäli on tarpeen siirtää kehys poispäin seinästä tai tasoittaa merkittäviä tasoeroja

  Ostaessasi aina tarkista materiaalien laatu: DSP: n on oltava sileä ja pinnalle ei saa aiheutua vahinkoa, baari on kuiva, muutoin sorvaus voi deformoitua kiinnityksen jälkeen.

  Materiaaliryhmä on melko yksinkertainen

  Nyt käsittelemme työkalua, jota tarvitaan, kun työskentelet omalla kädelläsi:

  • DSP-levyjen leikkaamiseen tarvitsemme hiomakoneen, jossa on erikoislevy kiven päälle, jonka avulla työnkulku on nopein ja helpoin. Älä kuuntele neuvojaa, jotka suosittelevat palapelin käyttöä. Jokainen, joka suosittelee, todennäköisesti ei ole koskaan leikannut tällaista materiaalia itsekseen tällä tavalla;

  Levy valitaan hiomakoneesi koon mukaan.

  • Poraa reikiä DSP: ssä ja kiristä ruuveja, jotka tarvitsevat ruuvimeisseliä, hän voi helposti selviytyä tällaisesta työstään, joten ei tarvitse ylimääräistä porata. Älä unohda kiinnittimiä ja porakoneita, joiden läpimitta on 4 mm;

  12 voltin ruuvimeisseli tekee helposti DSP: n

  • Tuulenpitävän kalvon kiinnitys on helpointa toteuttaa rakennusnastajan avulla. Sen avulla voit nopeasti kiinnittää materiaalin puulevyihin. Käytössä on 6-8 mm: n pituisia työtasoja;
  • Kehyselementtejä altistaessa on tarpeen hallita tasoa rakennustason avulla. Tarvitset myös neliön ja lyijykynät työn merkitsemiseen. Lisäksi, jotta tasoa ei tarkastaisi jatkuvasti, voit venyttää johtoa pitkin pinnan suuntaviivoja, jotta se paljastaa palkin helpommin ja nopeammin.

  Johto on kiristetty oikeilla paikoilla tasolle ja toimii erinomaisena oppaana työskentelyn aikana

  Luonnollisesti saatat tarvita muita työkaluja ja materiaaleja, kaikki riippuu työn yksityiskohdista. Olen listannut perustiedot, ja alla kerron, mitä voidaan käyttää joissakin tilanteissa.

  Vaihe 2 - kehyksen ja pinnan lämpenemisen asennus

  DSP: n viimeistelyn talon valmistelemisella on omat ominaispiirteensä, vaikka yleensä prosessi on yksinkertainen ja yksinkertainen. Tietenkin, jos rakennat kehysrakennetta, niin mitään muuta ei tarvitse tehdä, kaikki on valmis.

  Kaikissa muissa tapauksissa on tarpeen rakentaa kantoaaltojärjestelmä, ja tämä tapahtuu seuraavien sääntöjen mukaisesti:

  • Työ on tehtävä kuivalla lämpimällä säällä, saostuminen on erittäin epätoivottavaa, koska puu imeytyy kosteuteen. On myös tärkeää, että puu on kuiva, tämä sulkee rakenteen muodonmuutoksen sen kiinnityksen jälkeen. Seinät on tarkistettava etukäteen, ja jos niissä on laastia, niitä on syytä heittää, tarvitsemme tasaisen pinnan.

  Seinien tulee olla sileitä ja kuivia.

  • Ennen asennusta tangon on käsiteltävä antiseptisella liuoksella, on parasta käyttää kourua tai kaivaa reikä maahan, peittää se polyetyleenillä ja käyttää sitä kylpyyn upotettaessa puisia elementtejä. Tällainen käsittely on korkealaatuista ja mahdollistaa parhaan tuloksen saavuttamisen. Jos tämä ei ole mahdollista, palkki yksinkertaisesti käsitellään harjalla;

  Voit rakentaa kourun laudat ja vuori sen kanssa elokuva

  • Sitten voit alkaa mitata muotoilua ja leikata palkki haluamasi koon kappaleiksi. Muista, että korkeuden korkeus on enintään 60 cm, ja voit tehdä sen vähemmän, jotkut elementit jopa 40 cm: n kuluttua. Voit kiinnittää johtoja naulojen reunoilla kynsillä tai tukilevyillä vaaditulla tasolla, jotta pystyt heti asettamaan tulevan rakenteen taso;

  Tämä on tarkin tapa ommella johto, voit vain venyttää kaksi riviä alla ja yläpuolella.

  • Tangon kiinnittämisen osalta prosessi voi vaihdella olosuhteista riippuen. Jos elementit sijaitsevat pinnasta sisennettynä, suorat suspensorit asennetaan 50 cm: n linjaa pitkin ja jo ruuvatetaan ruuvilla ruuveilla. Jos kiinnitys suoritetaan suoraan seinälle, kiinnitysmenetelmä riippuu alustan tyypistä, tykkitekniikkaa käytetään lohkoissa, tiilissä ja betonissa, ja sopivan pituiset itsekierteittävät ruuvit ovat parempia puulle;

  Näin palkki tai profiili kiinnitetään suoralla ripustuksella.

  • Pystysuorat virrat ovat useimmiten kiinnitettyjä, on parasta aloittaa äärimmäisistä elementeistä ja siirtyä keskelle. Kun kaikki elementit ovat paikallaan, voit vahvistaa rakenteen vaakasuuntaisilla hyppyillä, mutta tämä on tarpeen, jos puitteissa ei ole jäykkyyttä. Jos kaikki on normaalia, voit kiinnittää vaakasuorat elementit vain alareunasta ja ylhäältä reunoilta pitkin, joten on kätevää korjata viimeistely;

  Kehys on kiinnitettävä tukevasti.

  Ylä- ja alareunan avulla voit kiinnittää DSP: n reunat turvallisesti

  • Seuraavassa vaiheessa asetetaan eristys runkoon, kuten olen kirjoittanut edellä, on tärkeää, että lämpöeristeen ja DSP: n välillä on aukko, jos ei ole, niin sinun on asennettava laskuri, mikä vaikeuttaa prosessia. Minvata on yksinkertaisesti leikattu kappaleiksi, jotka ovat sopivan kokoisia ja tiukasti sijoitettu kehykseen. Periaatteessa se pidetään tällä tavoin, mutta voit nyt, ja voit korjata sen pienellä sateenvarjolla;

  On tärkeää, että kehyksen reunan ja lämmöneristyksen välissä on tilaa.

  • Sitten kannattaa kiinnittää tuulenpitävä kalvo, on parasta leikata haluttuun kokoon palasiksi ja kiinnittää se kehyksen sivureunoihin painamalla kalvoa eristykseen. Alkuperäisen kiinnityksen jälkeen voit kiinnittää mineraalivillakanarat tuulilasin avulla, niin että puristat materiaalit parhaalla mahdollisella tavalla.

  Se näyttää seinältä asennuksen ja tuulilasin asennuksen jälkeen

  Vaihe 3 - Sementtipaneelin asennus

  Nyt käsitellään asennustyötä, prosessi on yksinkertainen, mutta sillä on monia tärkeitä vivahteita, joita sinun on ehdottomasti tiedettävä. Älä unohda, että vaikka DSP ulkokoristeluun eikä pelkää kosteutta, ennen materiaalin kiinnittämistä on suojattava vettä niin, että se säilyttää alkuperäisen koon.

  Työnkulun osalta se koostuu seuraavista toimista:

  Työsuunnitelma ei ole vaikea

  • Ensin sinun on tehtävä mittauksia selvittääksesi, tarvitsetko leikata materiaalia tai se voidaan kiinnittää kokonaan. Useimmiten käy ilmi, että käytetään sekä kokonaisia ​​että leikattuja elementtejä, tässä tapauksessa on parempi mitata tarkat sahauksen parametrit koko levyjen kiinnittämisen jälkeen, joten et voi mennä vikaan. Leikkauksen suhteen työ tehdään hiomakoneella merkityllä linjalla, älä unohda varastoida hengityssuojainta ja suojalaseja;

  Leikkausmateriaali - pölyinen prosessi

  Ennen minkä tahansa tulevaisuuden julkisivun viimeistelyä, olkoon se maalaus, kipsi tai kipsi, sinun täytyy leikata pinta. Päität vaativat erityistä huomiota, mutta kun materiaali on jo korjattu, on vaikea päästä niihin, joten suosittelen sinua ottamaan ne etukäteen, kun taas DSP on vielä pinoon. Leikattuja elementtejä levitetään välittömästi, ei tarvitse odottaa pinnan kuivua, ne voidaan asentaa välittömästi.

  Levyjen päitä on helpompi käsitellä, kun ne ovat vielä pinossa.

  • Porausreiät on välttämätöntä paitsi asennuksen yksinkertaistamiseksi myös rungon ja materiaalin välisen raon muodostamiseksi. Reiän tulee olla 0,5 mm suurempi kuin kiinnittimen halkaisija, jotta estettäisiin elementtien vaurioituminen kosteuden aiheuttamien materiaalin muodonmuutosten aikana. Jos käytät 3,5 mm: n halkaisijaltaan tavallisia ruuveja, voit porata 4 mm: n poranterällä. Reikien välinen etäisyys on 20 cm reunoilla ja 40 cm keskellä.

  On tärkeää kiinnittää kiinnittimet oikeaan etäisyyteen.

  Levyn reunasta reiän tulee olla vähintään 20 mm, et saa kiinnittää kiinnittimiä aivan reunaan, jotta voit vahingoittaa levyjä ja ne halkeavat.

  • Nyt on välttämätöntä arvioida arkin sijainti koneessa. Koska se painaa paljon, tarvitset vähintään yhden, mieluiten kaksi avustajaa. Muista, että levyjen välille on jätettävä vähintään 4 mm: n levyinen muodonmuutosväli, jotta vältetään aineelliset vahingot tulevaisuudessa.
  • DSP: n julkisivun viimeistely saatetaan loppuun kiinnittämällä materiaali ruuvien avulla, ne kiertyvät siististi ja tasaisesti, kun joku tekee tämän työn, molempien avustajien on pidettävä elementti silti niin, että se ei kierrä. Älä unohda arkkien välisiä aukkoja, samoin kuin että kiinnittimen korkit on syvennettävä pintaan 2-3 mm, jotta ne eivät häiritse tulevaisuutta maalauksen tai rappauslaitteiden yhteydessä.

  Levyjen ja upotettujen ruuvien välinen rako - merkki korkealaatuisesta asennuksesta

  Vaihe 4 - julkisivuarkkitehtuuri

  DSP-talon koristelu ei ole kaikkea, sinun on ehdottomasti käytettävä joko maalia tai koriste-kipsiä pinnalle, valitset oman. Kerron teille, miten pinnan valmistaminen kipsiin tai maaliin.

  Yksinkertaisin vaihtoehto päättyy

  • Ensin sinun on käytettävä pohjamaalia pintaan, ja tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistavia akryyliperustaan ​​syvälle tunkeutuvia koostumuksia. Helpoin tapa työskennellä on rulla, sen jälkeen kun tarvitset, sinun on odotettava, kunnes pinta on täysin kuiva - kadulla kestää pari tuntia;
  • Liitokset on täytettävä erityisellä yhdisteellä, paras tapa näihin tarkoituksiin on polyuretaani tiiviste. Sitä myydään putkissa (tässä tapauksessa käytetään erityistä pistoolia) tai kauviin (levitys tehdään spatulilla). On tarpeen täyttää liitokset koostumuksella ja tasoittaa kerros laastilla, kunnes tiiviste kuivuu, ja sama koostumus voidaan peittää myös kiinnitysten syvennyksillä itsekierteittävien ruuvien avulla;

  Erityinen tiiviste sulkee nivelet

  • Pintamaalaus on valinnainen, joten se näyttää hyvältä, jos sinulla on paljon puutteita, voit levittää ohuita julkisivuja jopa seinille;

  Kun tiivisteet tiivistetään tiivisteellä, julkisivut voivat olla jopa koko talven, mitään ei tapahdu.

  • Maalaukseen käyttäen mitä tahansa ulkopintaa. Jotta koristekehyksen rakenne saataisiin nivelet, voit kiinnittää nauhat, ne kiinnitetään ruuveilla, jotka on ruuvattu saumoihin.

  Ruusut antavat talolle eurooppalaisen ilmeen

  johtopäätös

  Nyt tiedät, että DSP on erinomainen julkisivuille, materiaali on helppokäyttöinen, kestävä ja palvelee vähintään puoli vuosisataa. Tämän artikkelin video näyttää elävästi tärkeitä työnkulun osia, ja jos et ole vielä täysin ymmärtänyt aiheita, kirjoita kaikki kysymykset tämän tarkastelun mukaisiin kommentteihin.

  Pohdin keskustelua Ajatukseni DSP: iden ja muiden paneelien kiinnittämisestä puusta.

  Laitoin keskustelun Ajatukseni DSP: ien ja muiden paneelien kiinnittämisestä puuhun, metalliin.

  Tarkoitus: kiinnitä paneeli tukevasti runkoon. Lisäksi se tarjoaa riittävästi vapautta kehyksen ja paneelien "sää" muodonmuutoksissa.
  Ajatuksen syy: On vaarallista kiinnittää tällaiset arkit itsekierteillä ruuveilla, joissa on laskostuspää. he alkavat kaatua (hän ​​näki naapureineen ensimmäisen kauden jälkeen).

  Työkalut: vaahtomoduuli, 1-komponenttinen polyuretaanivaahto (tarkistin "Super Real"), Phillipsin itsekierteittävät ruuvit puristinpesukoneella, halkaisija 2 mm. halkaisijaltaan suurimmat ruuvit, pora, ruuvimeisseli jne.

  TECHNOLOGY. Asenna arkki paikalleen. Merkitse ja porata reikiä. Injektoimme vaahtoa reiän läpi niin, että se menee paneelin ja kehyksen väliin. Nopeasti (5-7 minuutissa) ruuvataan ruuvi tähän reikään vaahdolla. Vaahto tukee laatan runkoon ja samalla luo pehmustekerroksen. Ruuvien korkit ovat lähes näkymättömiä. Ne voidaan peittää peitteillä saumoilla.
  Älä tee sitä mieluiten sateisella säällä, niin että kosteus ei pudota vaahtoon. Ja mieluiten käytä vaahdon laatua minimaalisella laajentamisella. [/ B]

  TsSP: n lattian asettaminen

  Maailma on suunniteltu siten, että uusia materiaaleja ja laitteita kehitetään jatkuvasti, jotka korvaavat täysin vanhentuneet keksinnöt. Tällaisia ​​rinnastuksia voidaan hyödyntää monissa nykyaikaisissa rakennusmateriaaleissa, jotka menestyvät menestyksellisesti vanhojen kilpailijoidensa kanssa.

  Tällaisiin innovaatioihin tulisi kuulua myös DSP-lattialevyt, joita käytetään erinomaisesti sementti-hiekkalaastien sijasta karkeana lattiapinnoitteena, erityisesti puu- ja kehysrakennuksissa.

  DSP: n ominaisuudet ovat sen edut ja haitat

  Sementtipohjainen lastulevy (DSP) on luotettava rakennusmateriaali, jolla on erinomainen lämmöneristys ja vesitiiviys.

  DSP: n lattia on tunnettu nopeasti muodostetusta rakenteesta, jolla on paksuuden vaihtelut, jotka riippuvat suoraan huoneen läpäisevyydestä. Tällaisella alustalla on omat ominaisuutensa asennuksessa ja rakenteessa sekä eräillä erottuvilla ominaisuuksilla.

  DSP-ominaisuudet

  Yksi tärkeimmistä indikaattoreista, jotka luonnehtivat DSP-levyä lattialle, on tiheys. Normaalissa sementtivaunussa on sen arvo 1300 kg / m 2.

  Laatan tiheys on korkea

  Myös materiaalin tärkein ominaisuus voidaan katsoa kosteudeksi, joka on aina alueella 6-10% (tuote läpäisee tehtaatestit). Jos lastulevy on kosketuksissa veden kanssa pitkään, turpoamisen prosenttiosuus ei saa ylittää 2%. Ainoastaan ​​silloin, kun tämä vaatimus täyttyy, materiaali voi tulla markkinoille. Tämä ominaisuus on DSP: n tärkeimpiä etuja.

  Lattiat voidaan asentaa TsSP: ssä kylpyhuoneissa puurunkoilla tai betonipohjalla, tasoittamalla pintaveden.

  DSP koostuu sementistä, siruista, nestemäisestä lasista ja nesteestä

  Vastaus kysymykseen: "Mikä on DSP?", Voimme sanoa, että se on monikomponenttinen tuote. Itse asiassa tämän tyyppinen levy sisältää 65% sementtiä, 25% eri lajeja, 8% vettä tai muuta kosteuttavaa nestettä ja 2% nestemäistä lasia tai vastaavaa.

  Suuri määrä sementtiä tuotteessa sallii sen käytön pitkäksi ajaksi menettämättä sen ominaisuuksia ja arkin eheyttä (ilman delaminoitumista, kuten lastulevyä).

  Levyn paksuuden valinta riippuu pinnoitteen tarkoituksesta.

  Lattialle DSP: n vakiokoko on 3200x1250, mutta tämä ei tarkoita sitä, että tuote ei voi olla muita kokoja (tehdasjärjestyksessä ne voivat tehdä minkä tahansa parametrin sementtilangan aluksella).

  Tämäntyyppisellä tuotteella on eroja rakennusmateriaalin paksuuteen, joka voi olla 10, 20, 25, 30 ja 40 mm, mikä lisää tuotteen monipuolisuutta ja mahdollistaa sen käytön melko laajalla alueella sekä sisäisessä että ulkoisessa käytössä.

  Jotkin taulukon parametrit on annettu taulukossa.

  DSP: n edut ja haitat

  Sementtipohjainen lastulevy on yksiselitteisesti laadukas arkistomateriaali, jota käytetään laajasti sisäisten ja ulkoisten töiden aikana. DSP: itä käytetään usein lattiapäällysteiden järjestämisessä ja julkisivuverhouksen tuottamisessa.

  Kuten mikä tahansa muu materiaali, sillä on sen positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet. DSP: n ilmeiset edut ovat:

  • hyvä vettä hylkivä;
  • helppo asentaa;
  • suhteellisen alhaiset materiaalikustannukset;
  • hyvä melueristyskyky (indikaattorit saavuttavat 30 dB);
  • vastus äkillisiin lämpötilan muutoksiin;
  • tuotetta ei altisteta mätämpää ja sieni-infektioille;
  • korkea palonkestävyys (DSP: n koostumuksen erityisten lisäaineiden vuoksi);
  • pitkä käyttöikä;
  • ympäristöystävällinen materiaali (ei haitallisia hartseja);
  • ihanteellisesti sileä pinta (valmis asennettavaksi laatta tai kivi).

  Sementti-sidotun materiaalin tuotteen haitat saattavat johtua ennen kaikkea haitallisesta asennuksesta (sahaus DSP) ja levyn painosta. Lisätietoja levytyypeistä ja niiden käyttöominaisuuksista on tässä videossa:

  On tärkeää muistaa, että lastulevyn leikkaamisen yhteydessä on erittäin tärkeää noudattaa turvaohjeita ja turvautua henkilökohtaisten suojavarusteiden, erityisesti hengityssuojaimen käyttöön.

  Koska materiaalin leikkauksen aikana vapautunut pöly on haitallisia elementtejä ja helposti pystyy tukkiutumaan hengitysteihin. Lisäksi pölyn takia työn näkyvyys on vähentynyt, joten sinun on oltava erittäin varovainen ja varovainen välttää vahinkoa.

  DSP: n asennus lattialle

  DSP on erinomaisen lämmöneristys- ja vesitiivisominaisuuksien ansiosta erinomainen materiaali karkealle lattiarakenteelle käytännöllisesti kaikissa tiloissa: verannalla, kylpyhuoneella ja kylpyhuoneella.

  Pohjapiirros DSP: llä

  DSP-levyjen käyttöä lattiaan suositellaan voimakkaasti runkorakenteiden rakentamiseksi kanadalaisen tekniikan mukaisesti. Koska levy (26-40 mm) kykenee kestämään riittävän suuren kuormituksen, se saa tehdä seksuaalisista viiveistä 40 cm mutta 50-60 cm (eristysleveyden osalta).

  Laita levy 5 - 8 cm leveisiin lokeihin

  DSP: ien valmistelu ennen asennusta ei tarvita (vain sahaus haluttuihin mittoihin asti), laatta voidaan levittää lokeihin, jotka ovat 50-80 mm leveä, jättäen 2 mm: n muodonmuutosväli (arkkien väliin).

  Ennen kuin kiinnität DSP: n aluslattiaan, sinun on tutkittava, onko levy peitä putken reikä. Jos levy edelleen peittää putken, on tarpeen merkitä 1 cm suurempi kuin putken halkaisija ja leikata aukko pistoolilla (jos halkaisijaltaan suuri), esikäsätä reikä 6-8 mm: n porakruunulla tai leikata haarukalla ja lyödä sitten reikä ( reuna).

  Jätä levyjen väliin asennuksen aikana

  Liukuprofiilien ominaisuuksien perusteella voit "laittaa" DSP: t lattiaan liimaliuoksella, joka lisäksi kiinnittää kiinnityksen ruuveilla.

  Ennen asennusta liima laimennetaan tietyssä määrin veteen ja sekoittuu sekoittimeen haluttuun sakeuteen, minkä jälkeen se levitetään tasaisesti lattian pinnalle (ei pienempi kuin arkki), vasta sitten arkki asetetaan. Levyjen on noudatettava aukkoa (kuten lokien asennuksessa). Kun lattia on asetettu, kaikki aukot täytetään liimalla. Tiedot materiaalin seinästä ja lattiasta, katso tätä videota:

  Sinun on tiedettävä, että ennen sementtisahauksen asentamista lattialle on tarpeen mitata kaikki huoneen mitat, leikata levyt ja laskea ne järjestyksessä. Jos mahdollista, katkaise putket välittömästi.

  Yhteenvetona artikkelissa voimme varmasti sanoa, että DSP on uusi, ehdottoman tehokas materiaali, joka auttaa yksinkertaistamaan ja nopeuttamaan sekä lattian että talon asennusta ilman laadun heikkenemistä.

  Sementtipohjainen lastulevy oli kovan painonsa takia voittanut suuren armeijan "rakentajien ihailijoista", jotka eivät koskaan kieltäytyisi käyttämästä tätä tuotetta, koska valtava luettelo sen positiivisista eduista.

  DSP: n lattiaan asennusta ja asennusta koskevat säännöt

  Horisontaalisten rakenteiden viimeistelyn valmistelu edellyttää aina tasapainoista lähestymistapaa. Jos valitset väärän materiaalin tukikohdalle, myöhemmin voi syntyä ongelmia. Sovellus DSP-levyille on erinomainen ratkaisu. Tuotteilla on tarvittavat käyttöominaisuudet ja ne voidaan asentaa erilaisiin pintoihin eri tavoin.

  Edut sementtihiukkaset levyt

  Tämä materiaali on yhä suosittu, koska sen erinomaiset parametrit ovat olemassa.

  Tuotteiden tärkeimmät edut ovat:

  • Vahvuus. Tämä laatu takaa tuotteiden vakauteen jopa vakaviin mekaanisiin vaikutuksiin. Pistekuormat eivät heikennä osan rakennetta.
  • Ympäristöystävällisyys. Sementtiä ja puutavaraa, johon erityiset modifikaattorit sekoittuvat, ei muodosta uhkaa ihmisten terveydelle.
  • Paloturvallisuus. Tuloksena olevat päällysteet ovat erittäin palonestoaineita. Altistuminen vaikeille lämpötiloille ei vääristä tai erittele haitallisia aineita.
  • Kestää homeen ja hometta. Alkalin läsnäolo poistaa kehityksen mikro-organismien pinnalta.

  Nestemäisen lasin ja portland-sementin tandem aikaansaadaan sementti-sidotun lastulevyn ainutlaatuiset vettä hylkivä- ja antiseptiset ominaisuudet.

 • Kosteudenkestävyys. Tuotteilla on matala hygroskooppisuus, jonka ansiosta voit tehdä työtä viimeistelyyn paitsi talon sisällä myös ulkona. Esimerkiksi runkorakenteessa lattia voidaan asettaa pitkälle ennen seinien ja katon pystyttämistä.
 • Huoneen lisäääni- ja lämmöneristys. Tiedot absorboivat melua ja parantavat rakennuksen energiatehokkuutta, vähentävät kustannuksia ja tarjoavat mukavaa elämää.
 • Saatavuus. Hinta vastaa tuotteiden laatua. DSP: n suosio kasvattaa vähitellen sen jakelua ja lisää tuotantomääriä, mikä vaikuttaa hinnanalennukseen.
 • Pakkasvaste. Levyt eivät vääristy lämmittämättömissä tiloissa.

Voit laittaa osat itse ilman asiantuntijoiden osallistumista, mutta teoksilla on tiettyjä vivahteita.

Materiaaliset haitat

 1. Paino. Joidenkin komponenttien koostumuksessa läsnäololla elementit ovat suuria tiheyksiä ja huomattavaa massaa, joten kuljetettaessa ja kuljetettaessa levyjä määränpäähän tarvitaan apua. Pintaneulojen suuresta kuormituksesta johtuen on tarpeen ottaa huomioon tuki- elementtien paksuuden ja etäisyyden suhde.

Kun otetaan huomioon materiaalin vakava paino, sementtipohjaisten lastulevyjen kuljetukseen tarvitaan voimakas lastinkuljetus.

 • Jalostuksen monimutkaisuus. Leikkaaminen on suoritettava sopivalla työkalulla, muutoin toimenpiteet voidaan merkittävästi viivästyä.
 • Pölyn muodostus. Leikkauksessa leimautuu suuri määrä suspendoitua ainetta, jolla on haitallinen vaikutus hengityselimiin, joten työ on tehtävä hengityssuojaimessa.
 • Ostaessasi materiaalia, sinun on tarkistettava turvatodistusten saatavuus.

  Muotoiluominaisuudet

  Jotta tuotteet voidaan asentaa oikein, sinun on valittava tarkasti sementtiruiskulevyjen paksuus:

  • Optimaalinen arvo, kun työskentelet betonin tai kartongin kanssa - 10-16 mm.
  • Jos asennus tehdään lokeille, joiden askel on 50-60 cm, valitaan paksuus 20 - 26 mm. Ensimmäisessä kerroksessa on suositeltavaa sijoittaa paksuus 10-14 mm kahdessa kerroksessa.
  • Esivalmistetut lattiat kotitalous- ja teknisissä tiloissa voidaan tehdä arkkeina 24 - 36 mm paksuina.
  Yksityisen talon lattian taattu korkealaatuinen järjestely on suositeltavaa käyttää vähintään 20 mm: n paksuisia laattoja, ja kaikki materiaalit sopivat jatkuvaan asentamiseen lattialaattojen päälle asunnossa

  Lisäprosessi muodostuu peräkkäisistä vaiheista, joiden noudattaminen antaa laadullisen tuloksen.

  Valmistelutyöt

  Jotta DSP-laitteiden lattiat eivät kestäisi paljon aikaa, kaikki valmistelut on suoritettava etukäteen.

  merkki

  1. Huoneen pinta-ala mitataan ja saadaan saatu yksityiskohtainen kaavio.
  2. On erittäin tärkeää kiinnittää huomiota vaikeisiin alueisiin. Jos huoneessa on kapeita osia tai aukkoja, on välttämätöntä jakaa nämä paikat useisiin jaksoihin saadakseen oikean tuloksen.
  3. Lämpötilan aukot jäävät seiniltä, ​​jotka tasoittavat muodonmuutoksia rakennuksen kutistumisessa.
  4. Suunnitelman mukaan, ottaen huomioon valitun levyn koon, määritetään, miten levyt kiinnitetään. Jäljellä oleva tekniikka edellyttää osien asettamista poikki.
  5. Sementti-sidotun lastulevyn valmistus. Tällöin lattianpäällysteen sijainnin mukaan mitat siirretään osiin.
  Suunniteltaessa levyjen asettamista siirretään muutos, on myös otettava huomioon vaimennuserojen määrä

  sahaus

  Lisätoiminnot saattavat aiheuttaa joitain vaikeuksia: sinun on valittava, mitä DSP: tä leikataan.

  Levyn leikkaamiseen sovelletaan seuraavia työkaluja:

  • Bulgaria. Tämä on tehokkain vaihtoehto, jos käytetään paneeleja, joiden paksuus on yli 12-14 mm. Työ vaatii erityisiä timanttilevyjä, jotka tarjoavat nopean ja luotettavan leikkauksen.
  • Jigsaw. Tällaisen työkalun käyttö on vähäistä: ne voivat leikata vain ohuita osia. Paksummat elementit edellyttävät joukkoa hyviä tiedostoja, jotka valitaan empiirisesti ja paljon enemmän aikaa ja vaivaa.
  • Rakennusveitsi. Voit leikata ohuet levyt tällä kiinnittimellä seuraavasti: terä tai viilto, joka korostaa viivoittajan tai vyötärön reunaa, muodostaa syvennyksen linjaa pitkin, jonka jälkeen tuote siirtyy pöydän reunan ulkopuolelle ja hajoaa.

  Vihje! Asennettaessa DSP-levyjä lattialle, kaikkien reunojen tulee olla erittäin sileitä, joten viimeinen leikkausvaihtoehto saattaa vaatia lisävalmistusta johtuen virheistä.

  Puhdas ja tasainen leikkaus mahdollistaa hiomakoneen käytön vinoneliölevyllä tai kädessä pidettävällä pyörösahalla, jolla on suuri kierrosluku.

  Levyasennus

  Osien sijoittaminen vaakatasoon yksityisessä talossa tai asunnossa, voit käyttää erilaisia ​​menetelmiä, jotka riippuvat pinnan tyypistä.

  Kiinnitä liima tai ruuvit

  Kiinnitysmenetelmä valitaan erityistilanteen perusteella:

  • Ruuvit muodostavat turvallisen kiinnityksen puupohjiin.
  • Kun käytät itsekierteittäviä ruuveja, on suositeltavaa esitellä reikiä suurella kierrosluvulla varustetulla työkalulla. Niiden tulisi olla hieman suurempia estämään kutistumisen kutistumisen aikana.
  • On tarpeen liimata osat erityisillä yhdisteillä levyn ja lattian pinnan alustavan pohjustuksen jälkeen.

  DSP-levyjen kanssa työskentelevän taatun laatutuloksen saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää erikoistyyppisiä liimoja.

 • Betonipohjan läsnä ollessa on suositeltavaa sijoittaa elementtejä liitosseokseen. DSP voi olla viimeistelysidoksen rooli.
 • Joissakin tilanteissa menetelmät voidaan yhdistää.

  Lokit lokiin

  Prosessille valitaan 5 * 8 cm: n osainen puupalkki, joka tarjoaa parhaan luotettavuuden ja jäykkyyden. Tiedot on kuivattu ja käsiteltävä suojaavilla yhdisteillä.

  Puulattian täydellinen tasaaminen tukkien päälle, lattia on valmistettu TsSP: stä eristeellä

  1. Asennettu viive. Kaikki elementit on kohdistettu toisiinsa ja kiinnitetty. On suositeltavaa sijoittaa niiden alle eristys, leikattu kaistaleiksi, jolloin vältetään kylmäsiltojen esiintyminen. Tarvittaessa hyppääjät järjestetään.
  2. Tyhjä tila on täytetty eristävällä materiaalilla. Samalla tavoin luodaan kuiva levitys.
  3. DSP-levyt on pinottu kaavion mukaan, jossa on aukko seinistä. Jos talo on rakennettu äskettäin, on suositeltavaa jättää pieni etäisyys kaikkien osien väliin tiivistämällä se kittiin tai tiivisteeseen.
  4. Kiinnitä paneeli ruuviin 20 - 35 cm: n välein. Hattun on oltava tasainen.
  Lattialevyjen välisen sauman järjestämismenetelmän valinta valitaan asennuspaikan ja viimeistelypäällysteen mukaan, joka on tarkoitus asettaa päälle

  Jos kaksi kerrosta asetetaan, ne on järjestetty kohtisuoraan niin, että edelliset liitokset ovat kiinni.

  Betoniasennus

  Aseta levyt sellaiselle alustalle seuraavasti:

  1. Pinta puhdistetaan kaikesta ylimäärästä, lika ja roskat poistetaan. Teokset tehdään vain päällysteen matalalla kosteudella.
  2. Pohjustus suoritetaan syvällä tunkeutumisella, lattia kuivataan.
  3. Seoksen valmistus. Asennukseen tarvitaan tarrakiinnitys, joka varmistaa yhtenäisen levittämisen ilman aukkojen muodostumista.

  DSP betonialustalla, joka on pinottu samalla tekniikalla kuin laatta

 • Liima jaetaan pohjaan. Levy asetetaan käsitellylle alueelle, painetaan ja tasataan.
 • Lähimäisten osien on oltava tasalaatuisia. Noudata tarvittavat välit.
 • Tämä menetelmä sopii erinomaisesti lämpimään vesikerrokseen, mutta kaikki putkien väliset raot esipainotetaan massatuotteella.

  Sementtipohjaiset lastulevyt sopivat erinomaisesti "lämpimän lattian" järjestelemiseen puutalossa

  Hyödyllisiä vinkkejä

  Parhaan tuloksen saavuttamiseksi voit käyttää joitakin suosituksia:

  • DSP: n kiinnittäminen lattialle on tärkeintä asennettaessa laatat: tässä tapauksessa saavutetaan korkealaatuinen kahva.
  • Ennen materiaalin käyttöä on parempaa säilyttää sisätilat päivän aikana. Tämä poistaa mahdolliset virheet.
  • Jos työ tehdään "märkää" tasolle, odota, kunnes se on täysin kuiva.
  • On parasta hoitaa avustajan ohjeita, varsinkin kun käytetään paksuja levyjä.

  Edellyttäen, että kaikki työ suoritetaan oikein, pinnalla on erinomainen luotettavuus.