DSP-pohja

Kerro meille, kuinka tehdä DSP: n pohjan lähellä taloa ruuveilla ja onko sinun tehtävä sokea alue. Kiitos.

Oleg, Pietari.

Hei, Oleg Peterista!

Sokea alue on aina erittäin toivottavaa jokaisen talon ympärillä, myös talon ympärillä ruuveilla. Se on välttämätöntä useista syistä, joista tärkeimpiä ovat veden poistaminen talosta pinnan kaltevuuden vuoksi (vesi ei kulje talon alle ja sillä on kaikki seuraamukset); samoin kuin hyvä esteettinen ulkonäkö, jota suunnittelijat suosittelevat.

Laitekanta talon ympärillä, riippumatta siitä, mitä - kellarikerroksessa, sileissä liuskekiven levyissä, levyissä DSP tai muissa materiaaleissa, esillä olevan tyyppisen lisäksi, merkitsee lämpimämpää tilaa talon lattian alle. Riippumatta siitä, miten ei ole luonnoksia, eikä maaperän jäähdytystä ole talon ja lattian alle.

Minun sivustoni, kuten muistan, olen jo kuvannut mahdollisuuden asentaa tällainen tukikohta. Sen ydin on se, että levyjen tai paneelien yläosa (mukaan lukien sementtipohjainen lastulevy) on kiinnitetty suoraan talon seinien alapintoihin. Levyjen alaosa ei ole lainkaan kiinnitetty, tai se on kiinnitetty erityisten kiinnittimien avulla ja niihin kiinnitetyllä leikkuulaitteella.

Kiinnikkeinä, kiinnikkeinä voit käyttää tavanomaisia ​​ostettuja tuotteita, joita myydään tyhjennysletkuineen. Tarvittaessa kiinnittimet on räätälöity halkaisijaltaan ruuvien paalujen putkien halkaisijaan.

Selvennyksessä mainitsen vastaavan luonnoksen. Vaikka voit suunnitella ja erottaa sen.

Päälle DSP-levyjen pää on peitetty metallisilla tai muovisilla valukappaleilla veden virtaukseen ja kauniimpiin rakenteellisiin käsityksiin.

Levyt DSP pystysuorat kiinnittävät keskenään ruuveja ripustamalla pystypalkkien sisäpuolta. Tällöin pinnat eivät muutu.

Muita kysymyksiä seinistä eri huoneissa:

Zavalinka

sokkeli

Tiili talon yli

Kysymyksiä seinistä

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Suoraan kodin CSP kellarikerrokseen itsenäisesti

Talon edessä tapaaminen edellyttää vastuullista lähestymistapaa. Tämä ei ole pelkästään rakennuksen kasvot, vaan sen lämpö, ​​melusuojaus, sääsuojaus. Erityisen tärkeää on suojata rakenteen kellarista, koska se on kaikkein herkimpiä hävittämiseen. Säätiön viimeistely CSF-julkisivupaneelilla on edullinen ratkaisu kaikilta osin. Tuotteessa käsitellään tällaisten tuotteiden, tyyppien ja ominaisuuksien ominaisuuksia.

pitoisuus

Edut ja haitat csp ↑

Sementti-parranajolaatan päällysteellä on edullisia puolia muiden materiaalien edessä useille pisteille. Mutta katsotaanpa tarkemmin, mitä se on.

Mikä on sementtipohjainen lastulevy: koostumus ja tekniset ominaisuudet ↑

Itse materiaalin nimi jo vastaa kysymykseen sen koostumuksesta, valmistelumenetelmästä. Puhtaassa muodossaan csp on vaaleanharmaa sileä materiaali. Se tehdään painamalla:

 • Portland-sementti - 65%;
 • puuhedelmät - 24%;
 • kemialliset lisäaineet: nestemäinen lasi ja alumiinisulfaatti - 2-3%;
 • vettä.

Seoksen koostumus, joka johtuu GOST: stä, on ilmoitettava levyjen ohjeissa. Tarkista se ennen ostoa, jos prosenttiosuus ei täsmää, niin haluat myydä huonolaatuisen tuotteen. Ei ole huono pyytää tavaran vaatimustenmukaisuustodistusta. Hyvä valmistajat tarjoavat myyjilleen tämän asiakirjan. Paperin puute voi myös tarkoittaa väärennettyä.

Paneelien yleiset ja fysikaalis-tekniset ominaisuudet ↑

Valtion standardoinnin vaatimusten mukaan, joka ottaa jopa huomioon pinnan karheuden tason, sementtihiukkasten komposiittipaneelit voivat olla melko laaja koko. Valmistajat ottavat huomioon kaikkien rakentajien pyynnöt. Mutta GOST: n mukaan on yleisiä parametreja, tsp: n pitäisi olla:

 • vetolujuus noin 0,4 MPa;
 • taivutuslujuus - 9 - 12 MPa;
 • kosteus - enintään 1300 kg / m3;
 • karheus - jopa 80 mikronia

Levyn paksuus on 8 - 36 mm. Mitkä paksuus valita riippuu tarpeesta:

 • Ulkokehysseinien käyttö -10,12,16, 20,24 mm.
 • Pylväiden ja ristikkojen päällä - 8,10,12,16.
 • Voit peittää rakennuksen perustan hankkimalla paksumman tuotteen - 20, 24 ja 36.

Kaikkien csp-kasvien kunnioittamat klassiset mitat: 3200x1250 mm ja 2700x1250 mm. Laadun tuotteen mittatarkkuus ei saa olla yli 3 mm.

Jos tuotteiden pituus- ja leveysparametrit ovat tarkasti rajattuja kehyksiä, paino vaihtelee merkittävästi. Se riippuu ensisijaisesti levyn paksuudesta. Taulukossa on luettelo CSD: n tärkeimmistä mitoista, niiden ominaispainosta, neliömetristä painoarvosta, joka on tarpeen rakennuksen perustan kuormituksen kannalta.

Se on tärkeää! Kun ostat, kiinnitä huomiota tuotteen pintaan. Jos ostat ei sileitä paneeleita, ja ne peitetään kivisillä siruilla, paino nousee. Muista katsoa teknisesti passi, joka on liitettävä tuotteeseen.

Hyödyt ja haitat viimeistelystä ↑

Kun olet lopettanut tämän materiaalin valinnan, saat useita lisäosia, jotka ovat tärkeitä koko julkisivuun ja kellariin erikseen.

 1. Tuotteella on hyvä iskunkestävyys, mikä on välttämätöntä seinien pitkäksi ajamiseksi ilman korjausta. Tämä pätee erityisesti talon pohjaan, koska siinä on koko mekaanisten vaurioiden todennäköisyys.
 2. Huolimatta siitä, että tuotteen koostumus sisältää hakkeen, tämä rakennusmateriaali ei ole palavaa. Paloturvallisuustestit asettavat turvakynnykset:
  • G1 - hieman palava;
  • B1 - liekinkestävä;
  • Polttotuotteiden myrkyllisyysluokka on T1 tai pieni vaara;
  • Savun tuotannossa - D1;
  • Liekin jakeluryhmä РП1, jota ei jaeta.
 3. Se on bioturvallisuusmateriaali, jota sienet ja muotti eivät vaikuta. Huolimatta puun läsnäolosta tuotteiden koostumuksessa, puupuristimet eivät tuhoa kaunista julkisivua, koska valmistuksen aikana lisätään erityinen antiseptinen aine.
 4. Materiaalin kosteuden kestävyys mahdollistaa sen käytön myös alueilla, joilla on korkea kosteus, saostuminen. Kostutuksen prosenttiosuus on 2%, kun se upotetaan veteen 24 tunniksi. Tämä ominaisuus osoittaa, että todellisissa olosuhteissa on vaikea kuvitella tätä, ja siksi voimme puhua suuresta kestomuovista. Mutta asennuksen aikana on otettava huomioon lineaarinen venymä, joka on 1,5 mm / 1 m. Tätä ei ole vaikea tehdä, riittää jättää väliin 4-5 mm.
 5. Erinomainen äänieristys mahdollistaa äänen tunkeutumisasteen pienentämisen huoneeseen ja ulos. Oikein asennettuna eristeellä tämä luku kasvaa merkittävästi.
 6. Facing on hyvä höyryä läpäisevä, mahdollistaa suunnitella tuuletetut julkisivut. Perusosan osalta tämä indikaattori on arvokas siinä, että pohja ei roskaa sisällä.
 7. Tuotteilla on hyvä jäätymislujuus eikä muodonmuutos, halkeilu merkittävän lämpötilaeron vaikutuksesta, mahdollistaa CSF: n käytön pohjoisessa.
 8. Tuotteen ekologinen puhtaus.
 9. Maalin kestävyys mahdollistaa jopa 50 vuoden takuuaikana asennuksen.

Arvioida, kuinka paljon sementtiä sitova komposiitti on parempi kuin muut vastaavat materiaalit. Riittää tutkia taulukkoa, jossa esitetään tärkeimmät ominaisuudet.

Kuten vertailusta voidaan nähdä, on olemassa yksi merkittävä miinus ennen pluses - painon massaa. Asennus ilman tällaisen painavan tuotteen avustajaa on työläs tehtävä. Korkeissa kerroksissa on käytettävä vintturia. Toinen haitta on heikko murtumavoima. Älä koskaan kuljeta paneeleita, jotka ovat yhdensuuntaisia ​​maan kanssa kulmissa. Paras tapa kuljettaa on kylkiluu.

Tyypit ja päätuotteiden valmistajat ↑

 • Valmistajat yrittävät korjata tavanomaisen sementtilevyn ei-liian-houkuttelevaa ulkonäköä eri tavoin. Perusliuos - pohjustus värjäyksellä. Joskus pinnalle levitetään kaksinkertainen paksu väriainepinta, joten se muuttaa kokonaan estetiikkaa ja pysyy parempana kuin itse maalattu maali.
 • Tänään korkkipäällysteiset paneelit ovat yhä suosittuja. Useimmiten niitä käytetään sisätiloissa, mutta talon perustuksen suunnittelu tällä iskunkestävällä ja kauniilla materiaalilla on täysin hyväksyttävää.
 • Tiilen tai luonnonkiven alapuolella oleva teksturoitu tai jauhettu pinta käytetään aktiivisesti rakennuksen kellariin.
 • Yksi suosituimmista csp: stä, joka on päällystetty kivenhahmoilla. Ne ovat moninaisia ​​ja hyvin näyttäviä. Kivikerros parantaa julkisivun suojaavia ominaisuuksia.

Nykyään rakennusmarkkinoilla on tarjolla sekä ulkomaisia ​​että venäläisiä valmistajia. Kotimaisilla tuotteilla on useita etuja, ensinnäkin kustannukset. Tällainen viimeistely on halvempaa, eikä laatu kärsi lainkaan. LLC Ural-Plate -tyyppiset tuotteet ovat suosittuja sisustussuunnittelijoiden keskuudessa, se täyttää täysin valtion standardit sekä tarvittavat parametrit kellarin pinnoitukselle.

Tamak, TsSP-Svir, Tekhnonikol, NPO Krasko, MasterMario LLC ja muut tarjoavat sertifioituja, korkealaatuisia tavaroita edullisella hinnalla. Kustannukset on tarkistettava valmistajan kanssa, mutta kokonaiskuvan voi katsoa alla olevasta kuvasta.

CSF: n asentaminen teknologiaan säätiöön omilla käsillään ↑

Jotta korkealaatuista säätiötä voidaan käyttää, tarvitset tiettyjä työkaluja, avustajaa, joitain erityisosaamista. Vähintään yksi henkilö on tarpeen auttamaan sinua, koska on vaikea pitää osaa, jonka paino on vähintään 36 kg, mutta vielä vahvistaen sen. Jos talossa on toinen kerros, tarvitset vintturin tai hyvän rakennustelineen. Kaikki julkisivujen viimeistely koostuu tavanomaisista vaiheista.

Harkitse niiden lyhyt kuvaus:

 • Ensimmäinen vaihe on alustan valmistaminen. Pinnan tasoittamista ei tarvita, mutta sinun on poistettava ylimääräiset: ulkonevat osat, käteisnostot, rinteet jne. Jos talo on puinen, käy sitten antiseptisellä nesteellä tai pohjamaalilla. Varmista, että seinien halkeamat tiivistyvät kittiä. Poista juuret, jotka ovat lähellä kotia. Germinating kasvit pystyvät tuhoamaan kaunis base.
 • Toinen vaihe on vaaditun materiaalin laskenta. Mittaa korkin pinta-ala. Pohjaa katsotaan pääsääntöisesti etäisyydeksi maasta ja 40 cm ylöspäin. Meidän tapauksessamme tätä etäisyyttä voidaan lisätä levyn korkeudella. Tuloksesta vähennä oven alue, mutta lisää 10% rajausta varten, tarvittavat lämpötilaerot.
 • Levyt ovat suuria, jos et kiinnitä niitä kokonaan, sinun on leikattava ne. Leikkaaminen tapahtuu hiomakoneella, jossa on timanttilevy tai pyörösaha. Älä yritä leikata materiaalia haarukalla - tämä yksinkertainen työkalu lisää huomattavasti käyttöaikaa. Lisäksi haavasaha jättää leikattuna ja voi heikentää ulkoseinien esteettisyyttä. Leikkaamisen on tapahduttava etukäteen ulkoilmassa - tämä tuottaa pienimmän sementtipölyn, joka on haitallista terveydelle. On parempi käyttää erityistä hengityssuojainta. Jos huomaat räikeästi leikattujen levyjen reunojen leikkaamista, ne on hiottu. Hiominen tapahtuu, kun käytetään hiomakone, jossa on 80 yksikköä, nopeudella 20 m / s. Älä koskaan unohda silmien ja hengityselinten suojaamista kotona jyrsittämällä.

Porausreikien käsittely edellyttää joidenkin sääntöjen noudattamista:

 1. Levyjen pitäminen lujasti ja kiinnitykset eivät riko julkisivujen estetiikkaa, käytä itsekierteittäviä ruuveja.
 2. Asennusyksiköiden halkaisijan on oltava 3-6 mm. Pituuden tulisi vastata levyn paksuutta ja syöttää pohja vähintään 10 cm.
 3. Reiän poikkileikkaus, anna 1,2 halkaisijan ankkurin koko.
 4. Älä koskaan porata lähemmäksi kuin 20 mm levyn reunasta. Vaihe itsekierteittävien ruuvien väliin - 200 mm. Etäisyyskorjaus on mahdollista, mutta enintään 40 cm.
 5. Jos reikiä ei ole mahdollista valmistaa etukäteen, käytä itsekierteittäviä ruuveja, joissa on kestävä kärki ja laskosulku. Kiinnittimissä on oltava korroosionkestävä pinnoite.

Taulukko esittää kiinnittimien koot riippuen CSD: n paksuudesta.

Nyt on aika aloittaa laatikoiden tekeminen. Ei ole tarpeen vain pohjan tasoittamiseen, kuten jotkut kokemattomat käsityöläiset olettavat. Raskaita tuotteita ei voi kiinnittää tavalliseen seinään ilman romahtamisen vaaraa. Lisäksi CSP: n eristys voidaan suorittaa vain tällä tavoin. Kehystä varten käytetään teräsprofiileja tai puupalkkeja 50x60 mm. Tangojen vaatimuksia on noudatettava tarkasti: niiden on oltava kuivia, vahvoja, ilman muotin tahroja. Parasta käsitellä puuta antiseptisellä tai kuivausöljyllä. On parempi käyttää metallia jalustaan, koska kellarialusta on alttiina kosteudelle ja pilaantumiselle enemmän kuin muut julkisivuosuudet.

 1. Ensimmäinen askel on kiinnittää pohjatelineen talon pohjaan. Tätä varten talon seinää pitkin tehdään asianmukaiset merkinnät lyijylinjalla. Hihna kiinnitetään ripustuksella tai kannattimilla.
 2. Huomaa, miten valokuvakehys on tehty. Sen alla on järjestetty vaahtolevylevyjä. Tämä malli on tarkoitettu koko, leikatut tuotteet. Pohja, ensimmäinen lankku, sijaitsee portaan tasossa, jossa on viistetty rivi rakennuksen pohjasta.

Asennustyön jälkeen tee lasku pohjan yläosaan. Se suojaa koko rakennetta ilmakehästä.

Julkisivun kauneus ei riipu pelkästään materiaalin väristä, korkeasta kustannuk- sesta vaan sen hoidosta. Viimeistely säätiön kanssa sementti-sidotun lastulevy tekee siitä virheetön. Kun olet lukenut artikkelin, voit säästää viimeistelykappaleen työtä, mutta jos sinulla ei ole kokemusta, avustajaa tai itsevarmuutta, ota yhteyttä päälliköihin - paras tapa ulos.

Plinth päättyy: tasainen liuskekivi ja DSP, klinkkerin ja luonnolliset laatat, luonnollinen ja tekokivet, sivuraide, kipsi

Kun rakennuksen pääkotelo on valmistunut, julkisivun käsittely eri rakennusmateriaaleilla alkaa korjata rakennuksen ulkoa, eristää ja suojata kantavia seiniä ympäristövaurioilta. Seinien koristelujen ja suojien lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota pohjan suojaukseen ja koristeluun.

Tämän sivuston koristelu ei ainoastaan ​​anna talolle ainutlaatuista viimeisteltyä ulkoasua, vaan myös suojaa sitä tuhoutumiselta ja kosteuden tunkeutumiselta. Nykyään on olemassa useita vaihtoehtoja kellarin viimeistelyyn monenlaisten materiaalien avulla, mutta päätavoitteena on suojata sitä, koska perusta on tärkein osa rakennetta ja vastaa rakennuksen eheydestä ja vakaudesta.

Kiinteistön viimeistelyyn käytetään erilaisia ​​materiaaleja, mukaan lukien vinyylipaneelit.

Materiaalityypit viimeistelyyn

Alla on yksityiskohtainen kuvaus tavallisimmista vaihtoehdoista kellarin viimeistelyyn luonnollisten ja synteettisten materiaalien avulla.

Useimmiten koristekoristeita ja suojaa varten:

 • litteä liuskekivi tai DSP;
 • klinkkeri ja luonnonkivet;
 • luonnollinen ja tekokivet;
 • sivuraide;
 • koristeellinen kipsi.

Kaikki edellä mainitut materiaalit eroavat kustannuksista, kestävyydestä, asennustavasta ja viimeistelykustannuksista. Jokainen valitsee itse sellaisen materiaalin tyypin, joka sopii paremmin rakenteeseen, sopii rakenteen yleiseen suunnitteluun ja hinta vastaa arvioituja kustannuksia.

Seuraavassa tarkastellaan mainittujen materiaalien ja niiden ominaisuuksien pääominaisuuksia.

Litteä liuskekivi tai DSP

Kiinnitä litteä liuska ruuveihin profiileihin.

 1. Halvin vaihtoehto on leikata pohjakerroksen litteä liuskekivi, koska sille on tunnusomaista suhteellinen lujuus ja helppokäyttöisyys.
  Sileän liuskekiven koostumus sisältää:

Asbestikuidut jakautuvat tasaisesti koko seoksessa ja toimivat lujitusalustana, joka antaa levyn lujuuden. Levyt voidaan painaa tai puristaa.
Unpressed-levyn lujuusominaisuudet ovat pienemmät ja käyttöiän vähentynyt. Tasainen liuskekivi ei kaadu, se ei ylikuumenta auringonvalon vaikutuksesta ja sillä on hyvät äänieristysominaisuudet.

 • Usein DSP (sementti-sidotut lastulevy) levyt käytetään vaihtoehtona tasainen liuskekivi.
  Levyn koostumus sisältää:

  • Portland-sementti;
  • puu siru;
  • vesi;
  • kemiallinen lisäaine - mineralisaattori.
 • Sementtipohjainen lastulevyn leikkaus.

  Taloudelliselta kannalta DSP-paneelien pohjan viimeistely on suhteellisen edullinen vaihtoehto liuskeille, mutta sen lujuusominaisuuksien osalta se on paljon huonompi kuin se.

  Samanaikaisesti DSP: t ovat merkittävästi kevyempiä. Kemiallinen mineralisaattori antaa voimaa ja suojaa puulastuja kosteudelta. Yleensä DSP ja tasainen liuskekivi sisustukseen on maalattu ulkopinnalla tai peitetty ohut kerros koriste kipsi.

  Klinkkerin ja luonnolliset laatat

  1. Klinkkerilevyä, joka visuaalisesti näyttää klinkkeripeileltä, käytetään usein kellarin koristeellisena päin, mutta se on paljon kevyempi, ohuempi ja halvempi kuin todellinen tiili. Aluslattian viimeistelyyn asennetut kaakelilaatat valmistetaan erityisen vedenpitävällä ja pakkasenkestävällä liimalla.
   Klinkkerilevyllä on pieni erityispaino, se on nopeasti asennettu ja näyttää näkyvältä.

  Klinkkerilevyjen asentamiseen tarvitaan:

   • alusta pintakäsittelyyn;
   • riittävä määrä klinkkerilevyjä;
   • liima;
   • injektointilaastia.

  Vihje!
  Kiinteistön kynnysten viimeistely kalliorakenteiksi pidetään kalleimpana ja aikaavievänä menettelynä, mutta tämä materiaali näyttää erittäin kauniilta sen luonnollisen värin ja tekstuurin ansiosta.
  Yleisimmin käytetyt hiekkakiven, graniitin tai kalkkikiven levyt.

  Näyttää hyvältä graniittivaihtelulta.

  1. Asennus kivi laatat käytetään tavallinen laatta liima ulkona asennus. Itse prosessilla on monia erilaisia ​​vivahteita, joita on tutkittava etukäteen.
   Luonnonlaattojen asentamiseen on oltava samat materiaalit kuin klinkkerilevyn asennuksessa.
   Myös molempien laattojen työkalujen asennusta tarvitaan:
  • lakkausrulla alusta;
  • lastalla;
  • veden tai lasertason;
  • haavasaha (trimmitasojen kokoon);
  • hankauslaastin terävien reunojen hiomiseen.

  Laatoitustyökaluja.

  Luonnollinen ja keinotekoinen kivi

  Vähemmän suosittu on kellarin koristelu laattojen avulla, joka jäljittelee erilaisia ​​luonnonkiviä. Luonnonkiveksi myös laajimmin levinnyt oli kellarikerroksen koristelu hiekkakivellä.

  Näillä materiaaleilla on suuria etuja, kuten pakkasenkestävyys, kosteuden kestävyys, kestävyys lämpötilaan ja mekaaninen rasitus, lisäksi niiden tyylikäs ulkonäkö. Jäljitellään laattoja eri sävyillä ja tekstuureilla.

  Hiekkakivestä on luonnollinen luonnollinen ilme. Useimmiten laatta tuotetaan muotoiltuina kappaleina, mutta joskus on olemassa tiukasti määriteltyjä levyjä.

  Luonnollinen hiekkakivi.

  Asennuksen keinokivestä tai luonnollisesta hiekkakivestä omilla kädillä ei ole vaikeaa, kun käytetään erityistä joustavaa liimaa. Kun materiaali on asetettu pohjaan, saumat täytetään sementtilaastilla. Sisustukseen voit lisätä erilaisia ​​väriaineita liuokseen.

  Sivuseinätöitä

  Sides on erityinen paneeli viimeistely pohja, valmistettu kestävä polyvinyylikloridi (PVC). Tätä viimeistelyn vaihtoehtoa pidetään nopeimpana ja samalla antaa laadukkaan ja kauniin tuloksen ilman "märkiä" munintamenetelmiä.

  Tällaisten paneelien asentamiseksi puuhun tai metallipäällysteeseen on asennettu runko. Kehyksen alareunassa ne kiinnittävät pohjaprofiilin ja aloittavat paneeleiden asentamisen erityisillä urilla päissä. Kulmaliitoksissa käytetään erityisiä kulma-paneeleja.

  Seinälevyt voivat olla eri värejä, pintakuvioita ja jäljitellä kiviä tai tiiliä, jonka avulla voit valita sopivan materiaalin yleiseen sisustukseen. Yleensä sivupaneeleilla on valmistajan ohjeita niiden asennuksen tekniikasta.

  Koriste kipsi

  Koristeellinen kipsi.

  Kipsi (kuva) viittaa "märkään" verhoiluun. Sitä käytetään tavallisesti silloin, kun pohja on lopetettava polystyreenivaahdolla, jota käytetään emäksen eristämiseen.

  Koriste-kipsin koostumus sisältää suuria määriä erilaisia ​​värejä ja fraktioita sisältäviä mineraaleja. Tätä kipsiä kutsutaan usein mosaiikiksi.

  Tämä märkä viimeistely ei vain näytä alkuperäiseltä, vaan myös luo suojaavan vedenpitävän kerroksen, joka estää kosteuden tunkeutumasta eristeen sisään. Kipsi kestää lämpötilan muutoksia ja kestää huomattavia mekaanisia kuormituksia.

  Kipsiä käytetään koristelemaan ja suojaamaan kalkkia, sementtiä, kipsiä ja rappausta, sekä helposti levitetty muovipinnoille huokoisella pohjalla.

  Pinta on viimeisteltävä koristeellisella kipsillä, joten:

  • oikea määrä kipsiä;
  • alusta pintakäsittelyyn;
  • vuoraus massa kipsi;
  • raastin;
  • lastalla tai lastalla massan levittämiseksi korkin pinnalle.

  johtopäätös

  On tärkeää muistaa, että rakennuksen sisätilojen mukavuus riippuu kellarin suojaavan viimeistelyn laadusta ja sen sisustuksesta - yleisestä näkemyksestä paitsi itse rakennuksesta myös koko takapihasta.

  Voit tutustua artikkelin artikkeliin liittyvistä videoista.

  Sisustaminen maalaistalon kellarissa: miten ja millä?

  Jalkakäytävä nimeltään julkisivun perustan alaosa. Se on suunniteltu suojaamaan seiniä lialta ja mekaanisilta vaurioilta sekä nostamaan talon optimaaliseen korkeuteen esimerkiksi tulvan estämiseksi.

  Plinth koristelu luonnonkivellä

  Kun kysymys on siitä, miten leikata pohjaa, on tärkeää valita kestävät materiaalit, jotka eivät ainoastaan ​​anna hihnan esteettistä ulkonäköä, vaan myös tekevät siitä toimivan ja kätevämpää ylläpitää.

  Kellarin viimeistelyn edut ja haitat

  Rakennustandardien mukaan talon koriste-kellarin korkeus ei saa olla alle 50-70 cm, mutta on tapauksia, joissa se nostetaan 150 cm: n korkeudelle maan pinnasta. Tämä on perusteltua, kun kyseessä ovat kellarit ja autotallit rakennuksen alla. Korin koristeellinen koristelu omalla kädellä ratkaisee seuraavat tehtävät:

  • säätiön ja sen pohjapinnan suojaus kosteuden vaikutuksilta, joka pudotetaan pinnalle ilmakehästä. Esteen avulla voit säilyttää optimaaliset kosteusparametrit kellarissa ja koko talossa.
  • kodin suojeleminen lämpötilan äärimmäisiltä, ​​mikä mahdollistaa mikroilmaston tasoittamisen talvella ja kesällä;
  • koristelu julkisivulle, niin että rakennus näyttää kokonaisvaltaisemmalta ja kunnioittavilta.

  Ilmeisistä eduista huolimatta päällysteiden käyttö voi johtaa kondensaation muodostumiseen kellarikerroksen seinien pinnalle. Miten tämä on menossa? Huoneen sisemmässä osassa muodostunut vesihöyry putoaa ulkopuolelle ja putoaa vedenpitävään esteeseen, joka toimii viimeistelynä. Viimeistelymateriaalin vähäinen hydrofobisuus voi myös johtaa kuorintaan talvella.

  Tämän välttämiseksi sinun on noudatettava kellarirakenteen ja sisustuksen yhteensopivuuden sääntöjä. Esimerkiksi maali on hyvin yhteensopiva tiilen kanssa, mutta ei luonnollista betonipäällysteille. Tämä on otettava huomioon valittaessa viimeistelyaineita.

  Muoviset trimmit

  Muovipaneeleiden suurin etu on märän työn puuttuminen. Yksityisen talon paneelien julkisivun pintaan on kiinnitetty puinen tai metallinen runko. Asennuksen jälkeen rakenteen alareunaan muodostetaan aloitusprofiili. Tällöin käytetään tangon ura-menetelmää, ja loput materiaalista muodostetaan.

  Jalustan muovipaneeleiden käsittely ulkopuolelta riippuu sen muodoista. Jos se on rakennettu ulkoneman muodossa, on käytettävä erityistä kynnystä; jos se on rakennettu uppoasennettuna seinän kanssa, tarvitaan siirtymähihna, joka yhdistää paneelit ja talon julkisivun yläosan viimeistelymateriaalin.

  Kun säätimen ulkoneva osa leikataan paneeleilla, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  Plinth trim muovi paneelit

  • Kierrä ruuvit pohjapintaan vaakasuoraan kaltevuuden välttämiseksi mahdollisimman paljon.
  • Älä ruuvaa ruuveja niin pitkälle kuin ne menevät. On välttämätöntä jättää 2 mm: n lämpöerotus;
  • on parempi leikata paneeleita leikkurilla, sahalla tai palapelillä;
  • jos ensimmäinen paneeli, joka on kiinnitetty runkoon, on leikattava, niin aloitusprofiilin asennus ei ole välttämätöntä;
  • aloituslevy ja raja kiinnitetään 300 mm: n välein;
  • jos haluat asentaa yhden paneelin, käytä vähintään viisi ruuvia.

  Koristeellinen kipsipinta

  Tämä materiaali koostuu pienistä jyvistä, joiden läpimitta on 0,8-3,0 mm, ja ne on tehty sen jälkeen, kun ne ovat perustaneet yksityisen talon pinnalle, luomaan vaikutelman monivärisestä mosaiikista. Sen pääosa on hartsi, joka suojaa kellarista kosteuden tunkeutumista ulkopuolelta, mutta vapauttaa höyrymassan sisäpuolelta.

  Ennen kuin seinää käsitellään koristeellisella kipsillä, pinta voidaan valmistaa sementti- tai kipsilevyllä. Tämä ei ole välttämätöntä, koska se tavallisesti vuorovaikuttaa betonin kanssa. Valmistusliuosta käytetään pinnan tasoittamiseen ja tarttumisen parantamiseen. Käytä materiaalia, vältä kosketusta kalkin tai lämpöä suojaavan kipin kanssa.

  Koriste-kipsi levitetään yksityisen talon pinnalle käsin.

  Ainoa työkalu, jota käytetään, on ruostumaton teräsverkko. Massaa on kasattu seinälle kerroksen paksuuden kanssa, joka vastaa kokoonpanon sisältämien jyvien kokoa. Ennen kuivauksen aloittamista on välttämätöntä tasoittaa massa floatilla.

  Röyhtäilyliikkeet tulisi tehdä yhdestä suunnasta. Jotta vältetään siirtymät kipsin aivojen välillä, on parempi suorittaa työ "märällä märkällä" menetelmällä. Työn päätyttyä pohja on suojattava vettä hylkivällä aineella useita päiviä auringon ja sateen haitallisilta vaikutuksilta.

  Tyypit laattojen ja paneelien viimeistelyyn kellarista

  Laattoja käytetään jäljittelemään luonnollisia pintoja - kiviä, tiiliä jne. Sen etu on ohuempi pinta ja nopeampi asennus. Säätiön viimeistelyyn tuotetaan tällaisia ​​laatat:

  • klinkkerin;
  • laatta kivi;
  • polymeeriset hiekkakivilevyt;

  Tiililevy jäljittelee tiilen pintaa. Se on täsmälleen sama koko kuin paksuus. Materiaalin asennuksessa on tärkeää määrittää oikea ensimmäinen rivi.

  Voit tehdä tämän laskemalla laskutustason. Laskenta tehdään seuraavasti: jakaa korkin korkeus laatta leveydellä, suurentaa sauman leveydellä. Jos saat tyhjän aukon, kun koko laatta on säädetty, se voidaan tiivistää akryyli- tai polyuretaanimassalla.

  Puutaloon perustuvat kivilaatat asennetaan samalla tavalla kuin klinkkeri. Se levittyy vuorotellen pohjan pinnalle kiinnittämällä materiaali liimaliuokseen.

  Viimeistelylaatta koristeellinen kipsi

  On tärkeää käyttää erityistä liimaa kivenvalmistukseen, muutoin rakenne saattaa peittyä halkeilla. Jos pienimuotoinen laatta on asennettu, on tavallisesti jätettävä 5 mm: n saumoja elementtien ja 10 mm: n välillä suurien levyjen väliin. Lopullisessa vaiheessa ne on suljettu huurtumattomalla materiaalilla leikkiä varten.

  Polymer-hiekkalaatta jäljittelee rikkoutuneita kivi- tai tiilimuurauksia. Sen etu on pieni paino, joten materiaalia voidaan käyttää puutalon viimeistelyyn. Tämä laatta on asennettu ruuveilla laatikkoon. Sen ja materiaalikerroksen välillä on suositeltavaa tehdä eristys.

  Jalustapaneelien viimeistely DSP

  DSP-materiaalin nimi dekoodataan sementtisidonnaisiksi lastulevyiksi. Niiden tärkein etu on alhaiset kustannukset ja palonkestävyys.

  DSP-paneelin ominaisuudet tekevät siitä sopivan vaihtoehdon maalaistalon, puutalon, viimeistelyyn. Se on vastustuskykyinen termiitteja ja jyrsijöitä vastaan, mikä on myös tärkeä yksityisille kodeissa. Materiaali koostuu sementistä, puuhakkeista ja mineralisoiduista lisäaineista. Ne tekevät paneelit kestäviksi hometta ja homeen leviämistä vastaan.

  TsSP ei ole pelkästään viimeistelyaineistoa vaan myös puurakenteisen soclen lämmittäminen. Kellarissa oleva lämmitys on tärkeää, jos se sijaitsee kellarissa.

  DSP: n avulla eristeen valinta kehittäjä saa parempaa eristystä kuin mineraalivilla tai vaahtomuovi. Samanaikaisesti DSP: n muotoilu ei vaadi ylimääräistä sisustusta.

  Asennettu DSP suluihin tai palkkeihin. Tämä menetelmä mahdollistaa hajoamisen uunin eristyksen alla. Se on kiinnitetty tykkimäkeillä. Sitten asennetaan tuuleneste, joka myös suljetaan sienten avulla. Seuraavaksi kiinnitä laatikko. Rungon ja tuulensuojan välille on jätettävä 10 mm: n rako. Eristeen päässä kiinnitetään DSP ruuveilla.

  Tee se itse trim (video)

  Pohjusvaippa

  Pinnoitettu päällyste sopii puurakennuksen kellariin, koska tämä materiaali mahdollistaa ulkoisen tekijän alttiuden olevan puun käytön pidentämisen. Näihin tarkoituksiin sinkitty levytyyppinen tyyppi. Päällystetty profiili:

  • asenna runko lyhyellä etäisyydellä pohjan pinnasta. Turvatyyny antaa lisäeristeen ja äänieristyksen;
  • peitä se profiililla pitkin tai poikki (pystyasennusmenetelmä suojaa julkisivulta sateelta tai lumelta);
  • ruuveja käytetään ruuvien kiinnittämiseen, kussakin 25-30 cm ruuvissa;
  • tarkista lujuuden kiinnittimet;
  • maali emaliin.

  Jos rakennetta käytetään tiilipohjan vuoraukseen, eristys tehdään kipsilevyllä, puulla ja erityisellä kalvolla.

  Sementtipäällysteisten lastulevyjen viimeistely

  Yksi rakennusrakennuksen lopullisista toimista on ulkoseinät ja kellari, joka parantaa ulkonäköä ja parantaa talon suorituskykyominaisuuksia. Pohja on itsessään osa julkisivujen kellarista, joka sijaitsee alla.

  Sokerin käyttötarkoitus on saavuttaa tarvittava talon nostaminen ennalta määrätylle korkeudelle sekä suojata taloa vedestä, lian, tuulen ja erilaisten vaurioiden varalta. Kellarin rakentamisen aikana tehdään usein huolta, joten tulevaisuudessa talon tämä osa on vuorattu. Julkisivujen laajalle levinneelle käytölle löytyi sementtiä sitovia lastulevyjä.

  Ominais DSP

  Sementtipohjaiset lastulevyt kodin sisustukseen ovat suosittuja suhteellisen edullisuuden vuoksi.

  Rajapintaisten DSP-laitteiden käyttö on järkevin ratkaisu, koska ero kilpailevien materiaalien kanssa on vain ulkonäköä ja viimeistelymenetelmää, kun suorituskykyominaisuudet pysyvät samoina.

  DSP: lle on tunnusomaista tulen saanti ja korkeat lämpötilat, kosteus, hometta leviävät ja roiskeet perustukselle. Jyrsijät ja muut tuholaiset eivät vahingoita tätä materiaalia. Alhainen lämmönjohtavuus ja talon ulkonäkö paranevat, paneelit lisäävät kellarin eristämistä, mikä on tärkeää, jos on kellareja.
  Nykyaikaiset valmistajat tarjoavat laajan valikoiman DSP: tä säätämistä varten, johon kuuluvat sementtilaasti ja erilaiset sahanpuristuksella vahvistetut mineraalilisäaineet.

  Levyillä on suuri plastisuus, mikä lisää isku- ja muodonmuutoskuormituksen lisääntymistä. Paneelit ovat kestäviä, koska ne eivät käytännössä muuta niiden ominaisuuksia.

  Sementtihiukkaset, joiden koko on mm, perustan viimeistelyyn ovat usein markkinoilla. Myös levyjä, joiden mitat ovat 3200 × 1250 mm. Levyjen paksuus on esitetty kooltaan 8, 10, 12, 16, 20, 24 mm. Yhden vastakkaisen yksikön massa, jonka paksuus on 10 mm, on noin 16. 10 mm: n paksuisen yksikön vahvuus on 12 MPa.

  DSP: n kestävyys on vähintään 50 vuotta oikeilla asennus- ja käyttöolosuhteilla.

  DSP: n soveltuvuus on erityisen ominaista kehysrakennusten rakentamisessa. Tässä tapauksessa paneelit eivät ole vain päin, vaan myös seinien muovausmateriaali. Esivalmistettu runko on päällystetty sementti-parranajopaneeleilla molemmin puolin vähintään 10 cm: n etäisyydellä toisistaan, minkä jälkeen täytetään tiivistemateriaalilla muodostettu ontelo.

  Video-vinkkejä mestareiden kokemuksesta

  DSP: n edut ja haitat

  DSP: n käyttö kellarista päin on tyypillistä pienten talojen rakentamiseen. Materiaalin edut ovat huomattavasti päällekkäisiä puutteidensa kanssa ja ne ovat seuraavat:

  • edullinen lähdemateriaali;
  • mikä tahansa henkilö voi suorittaa asennustyöt ilman kokemusta ja asiaankuuluvaa pätevyyttä;
  • materiaali soveltuu erilaisten työkalujen työstöön;
  • paneelin pinta ei vaadi ylimääräistä pintakäsittelyä;
  • lähdemateriaalilla ei ole sivuvaikutuksia ja se on ympäristöystävällinen;
  • CSP-vuoraus vastustaa hyvin kosteutta, korkeita lämpötiloja, erilaisia ​​tuholaisia ​​ja sieniä;
  • DSP: t yhdistävät samanaikaisesti vahvuuden ja plastisuuden parhaat ominaisuudet;
  • lämmöneristyspaneeleilla on äänieristysominaisuudet;
  • Ehdotetulla paneelivalikoimalla on erilainen värimaailma ja muotoilu, joka sopii minkä tahansa pohjan vuoriin.

  Tämän materiaalin haitat ovat vähäisiä, mutta ne tapahtuvat.

  • Suuren koon ja suuren massan vuoksi yhden työntekijän käytännössä on mahdotonta asentaa korkealaatuisia paneeleita, tarvitsee apulaisia ​​ja joskus erikoislaitteita omaavia asiantuntijoita;
  • Kokeneet työntekijät eivät suosittele pohjakerroksen ulkopinnalle pintaa, jonka paksuus on enintään 16 mm, koska asennuksen aikana paneelit ovat helposti vaurioituneita;
  • asennettaessa on aina kiinnitettävä huomiota nivelten käsittelyyn;
  • sementtipäällysteisten paneelien leikkaamiseen tarvitaan työkaluja, jotka leikkaavat kiviä tai betonia.

  Asennustekniikka DSP

  Kiinnikkeet, lisätarvikkeet ja työkalut ovat välttämättömiä päällystystarkoitusten toteuttamiseksi talon perustuksen sementti-parranajokoneilla.

  Levyjä, joiden paksuus on 16 mm, suositellaan.

  DSP-sovellusohjelma

  Levyjen määrä määritetään viimeistelypinnan alueelta ja 20%: n marginaali materiaalista ennakoimattomissa tilanteissa. Materiaalin loppuosa ei ole tarpeetonta monien vuosien jälkeen korjaamaan pistokkeita tai korvaamaan vahingoittuneita paneeleja.

  Muita materiaaleja talon viimeistelyyn ovat eristys ja materiaali eristyksen eristämiseksi tuulesta. Basalttimaista villaa käytetään usein eristeenä. Jos haluat suorittaa laatikoita, tarvitset palkin, jonka poikkileikkaus on mm. Tarvittava määrä puuta määräytyy myös vuoratun pinnan alueen mukaan, ottaen huomioon tangot vaakasuorassa tai pystysuorassa asennossa noin 500 mm: n etäisyydelle toisistaan. Vaihtoehtoinen palkki on galvanoitu profiili, jossa ripustimet.

  Kiinnitysmateriaalit näihin töihin ovat tupsut, sateenvarjot ja ruuvit. Erotusvälineitä, kuten hiomalaitteita, mittaustyökaluja, asennusvälineitä tarvitaan.

  Viimeistely alkaa kiinnittää kannattimet tai palkit pohjaan pystysuoraan tai vaakasuoraan, minkä jälkeen eristys asennetaan.

  Eristys on kiinnitetty sienen tapilla. Seuraavaksi, käytä samaa kiinnittimenä säätötyyppisessä tuulensuojassa. Suositeltu määrä eristinyksiköitä varten on 2, tuulensuojan ollessa 3. Mittausten ja alustavan merkinnän jälkeen vaipan asennus tapahtuu tavallisella langalla. On suositeltavaa tarkkailla tuulensuojan ja 10 mm: n kehyksen välistä välystä.

  Seuraava vaihe on suoraan talon DSP: n viimeistely. Esireiät rei'issä ja vastaavissa rei'issä paneeleissa itse poraamalla. Kiinnitys tehdään ruuveilla tarkkailemalla aukkoja muutaman millimetrin levyisten paneelien välillä.

  Sementin sidotun hiukkaslevyn talteenoton viimeistely päättyy liitosten liittämiseen. Edellä mainittu toiminta suoritetaan erityisellä aseella, jossa on sementtitiiviste. Kokeneet asiantuntijat suosittelevat saumojen sulkemista 3 päivää DSP: n asentamisen jälkeen

  Sementtiliima-arkkeja julkisivujen viimeistelyyn: kuinka asentaa ja kuinka paljon se maksaa

  Perinteiset, vuosisatojen ajan käytettävät menetelmät, rakennusten viimeistelymenetelmät hitaasti mutta varmasti menettävät merkityksensä, sillä nykyaikainen rakennustekniikka keskittyy materiaalien käyttöön, joilla on korkeat rakenteelliset, toiminnalliset ja ympäristöominaisuudet. Yksi tällaisista materiaaleista on sementtipohjainen lastulevy (DSP). Kotimarkkinoilla DSP-paneelit julkisivujen verhousta ilmestyi melko äskettäin, mutta asuntorakentamisen mittakaavassa käyttömahdollisuudet ovat varsin merkittävät.

  Mikä on DSP julkisivuun?

  Sementti lastulevy on monoliittinen levymateriaali, jonka paksuus on enintään 35 mm ja tiheys jopa 1400 kg / m 3. Tällaisten levyjen yläkerros on hyvin sileä ja tietty kovuus. Tämä tuote on erityisen suosittu rakennustekniikoissa, jotka ovat suosittuja, kun kaikki märät toiminnot jätetään pois ja "kuivatyyppinen asennus" toteutetaan. Sementtisidonnaisten lastulevyjen laatua säännellään GOST 26816-86 sekä EU: n aluetta koskevalla lainsäädännöllä EN 635-2EU.

  Ennen raken- nuksen ulkoasua sementtipohjaisella lastulevyllä on tarpeen määrittää materiaalin koko. Nykyisen standardin mukaan arkkien parametrit olisivat seuraavat:

  • pituus: 3200-3600 millimetriä;
  • leveys: 1200-1250 millimetriä.

  DSP asennettaessa asiantuntijat suosittelevat seuraavien arkkien paksuutta:

  • kehysrakennus - 14-35 millimetriä;
  • ikkunaluukut, markiisit, rinteet - 18-30 mm;
  • kiinteä muottirakenne - 14 - 20 millimetriä;
  • seinät, väliseinät - 14-18 millimetriä.

  Runkorakenteen mittakaavassa tilojen seinät tehdään pääsääntöisesti 12-40 mm: n poikkileikkauksilta ja ulkosivuilta 16-28 mm paksuja levyjä. Asennettaessa sementtipohjaista lastulevyä talon julkisivulle, on suositeltavaa ottaa 16-18 millimetrin levyjä - Tällaiset levyt eivät rikkoudu sallitun vaikutuksen alaisena eivätkä aiheuta liiallista kuormitusta rakennuksen rakenteeseen.

  Myös varsin usein TsSP: tä käytetään pohjan viimeistelyyn. Erityisen tyylikäs kotona näyttää, jos käytät paneelia tiilen alla. Tämäntyyppisten levyjen ominaisuudet antavat sinun jättää ne pois erikoiskoostumuksineen, mikä tekee tällaisesta viimeistelystä entistä kätevämpää.

  soveltamisalansa

  DSP on ydin, joka on välttämätön materiaali vanhojen rakennusten korjaamisessa ja uusien sekakäyttöisten laitteiden rakentamisessa. Sementtipohjaiset lastulevyt eivät lataa kantavia rakenteita ja seiniä, mutta niitä käytetään rakenneaineina elementtien jäykkyyden lisäämiseksi.

  Lisäksi DSP-laitteiden avulla voit unohtaa sellaisia ​​monimutkaisia ​​toimintoja kuin sementtilaastin valmistuksessa ja sekoittamisessa, seinien rappauksessa ja tasoittamisessa. Levyjen sileyden takia pintatäytteen esivalmistelut eivät myöskään kuulu, joten niitä voidaan käyttää välittömästi pohjustukseen ja maalaukseen.

  Ominaisuudet ja laite

  Toimivia yhdistelmäsementtisementtiä sisältävien levyjen koostumus sisältää:

  • Portlandsementti, jonka luokka on vähintään M-500 - 65%;
  • havupuuseen liittyvästä jätteestä peräisin oleva puu - 24%;
  • vesi - 6%;
  • mineraaliset lisäaineet (alumiinisulfaatti tai kloridi) - 3%;
  • nestemäinen lasi - 2%.

  Huomio: Kun ostat DSP: n talon julkisivun viimeistelyä varten, suositeltavaa on antaa nestemäistä lasia sisältävät materiaalit, koska tällaiset arkit ovat kestävämpiä kosteudelle, lämpötilan muutoksille ja sademäärille.

  DSP-paneelien tuotantotekniikka on melko yksinkertainen:

  • rumpuun sijoitetaan tietty määrä hakkeen puunleikkausta;
  • lisätä mineraaleja;
  • Portland-sementti, vesi ja vesilasi otetaan käyttöön;
  • sekoitetaan voimakkaasti homogeeniseen massaan asti;
  • muodostavat useamman kannen laatta (sisempi kerros sisältää suuren osan siruista, mikä määrää levyn lujuuden tason: ulkokerrokset sisältävät hienojakoisia siruja, jotka antavat materiaalin sileän pinnan);
  • käsitellä työkappale puristimella;
  • käyttäen hihnaa palvelee puolivalmiita tuotteita kammioon edelleen jähmettämiseksi.

  Lopullisessa tuloksessa saatu materiaali on monoliittisia sementti-parranajolevyjä, joihin ei liity delaminaatiota. Tällaisen yhdistelmän merkittävä etu on haitallisten haihtuvien aineiden täydellinen puuttuminen, koska levyjen koostumuksessa ei ole synteettisiä komponentteja.

  Sementtiä sitovien lastulevyjen koostumuksen lisäksi on muita teknisiä ominaisuuksia, joiden osalta lopputuotteita välttämättä tarkistetaan:

  • Normaalilla kosteustasolla DSP: n tiheys ei saa olla yli 1300 kg / m²;
  • veden imeytymisnopeus ei saa ylittää 16%;
  • 6-12%: n kosteudessa laatta ei saa paisua yli 2%;
  • lopputuotteen vetolujuuden ei tulisi olla alle 0,4 MPa;
  • kun taivutetaan, sovelletaan seuraavia standardeja: levyt, joiden paksuus on 10-16 mm - 12 MPa, 18-24 mm - 10 MPa, 26-40 mm - 9 MPa.

  Arviot: edut ja haitat

  Kuten käytännössä ilmenee, sementtihiukkasten levyt ovat useita kiistattomia etuja, kuten:

  • toiminnallisuus (TsSP voidaan käyttää sekä vanhojen rakennusten korjaamiseen että uuden rakentamiseen);
  • lujuus (taipumisen muodonmuutoksen aikana DSP: n lujuus vaihtelee enintään 10%: lla);
  • työstettävyys (levyt voidaan leikata, sahata, jauhaa, porata ja jauhaa);
  • kosteudenkestävyys (kun DSP upotetaan veteen 24 tunniksi, materiaali turpoaa vain 2%);
  • ympäristöystävällisyys (levyt eivät sisällä myrkyllisiä aineosia eivätkä kerää sähkövarauksia);
  • palonkestävyys (DSP-levyt ovat palonestoaineita ja heikosti syttyviä eivätkä aiheuta savuttamattomia aineita;);
  • alhaisissa lämpötiloissa (yhdistelmän tuhoutuminen tapahtuu vasta 50 taipumispisteen syklin jälkeen);
  • Biostabiliteetti (DSP: t eivät ole alttiita mätämiselle, antiseptisen yhdisteen - kalsiumhydroksidin ja sienen tai muotin negatiiviset vaikutukset, ja väkevän alkalisen ympäristön suojaavat levyt jyrsijiltä).

  Samanaikaisesti huomattava määrä levyjä voi johtua DSP: n merkittävistä puutteista, koska se huomattavasti vaikeuttaa asennustöitä. Lisäksi on välttämätöntä käsitellä materiaalia äärimmäisen varovasti, koska sen paino voi yksinkertaisesti rikkoa.

  Lisäksi levyjä leikataan vain hiomakoneen tai pyörösahan avulla - samaan aikaan on tarpeen vetää leikkausviiva mahdollisimman varovasti, koska levy voi räjähtää, jos se liikkuu väärin.

  Tyypit TsSP-levyille julkisivuille: koot ja hinnat

  Tähän mennessä sementtihiukkaset ovat seuraavia tyyppejä:

  • sileä, karkea pinta;
  • maalattu pinta;
  • jauhettu pinta;

  Erityisen huomionarvoisia ovat jauhatut laatat. Tämän käsittelymenetelmän ansiosta paneeli voi antaa tietyn tekstuurin ja siten antaa esteettisen valinnan. Erityisen suosittuja ovat TsSP, jossa on kivi tai tiili - ne pystyvät tarjoamaan näkyvän ulkoasun paitsi julkisivulle myös rakennuksen perustalle.

  Tavallisilla sementtipohjamaaleilla on houkutteleva harmaa väri. Kuitenkin valmistajat pyrkivät kaikin keinoin korjaamaan tämän haitan levittämällä ja maalaamalla paneelit. Molempien DSP-käsittelymenetelmien ansiosta tuotteella ei ole pelkästään näkyvää ulkonäköä vaan myös ylimääräistä kosteuden suojausta, joten jotkin valmistajat käyttävät kaksinkertaista maalikerrosta ja tekevät siten vuorauksesta entistä kestävämmän.

  Rakennuksessa ei käytetä harmaita harsoja. Tällaisia ​​tuotteita käytetään väliseinien asentamiseen, lattioiden ja seinien karkeaseen pinnoitukseen sekä sandwich-paneeleiden valmistukseen.

  Sementtihiukkasten valmistusmenetelmiä kehitetään jatkuvasti. Esimerkiksi tämän sivukanavan kehittyneet teknologiat antoivat mahdollisuuden valmistaa erittäin ohutlevyt, joiden poikkileikkaus on jopa 4 millimetriä. Näiden levyjen pääasiallinen etu on kiillotuksen tarve, joka heikentää merkittävästi markkinahintojaan.

  Sementti-sidotun lastulevyn hinta arkkia kohti vähittäismyynnissä määräytyy sen koon mukaan. Tällaisen materiaalin tuottamisessa on vakiolevyn koko, joka on 3200x12500 millimetriä ja paksuus voi olla välillä 10-40 millimetriä.

  Selkeyden vuoksi esitämme pienen taulukon:

  Tällä hetkellä DSP: n keskimääräiset hinnat ovat seuraavat:

  • levy 10 millimetriä paksua: 900-1000 ruplaa;
  • levyn paksuus 20 millimetriä: 1600-1900 ruplaa;
  • levyn paksuus 30 millimetriä tai enemmän: 2000 ruplaa.

  Viimeistelevä julkisivu DSP: asennus

  Sementtiruuvilevyjen valmistelu asennettavaksi

  Jotta DSP asennettaisiin asianmukaisesti asennukseen, sinun on ensin tutustuttava tämän materiaalin ominaisuuksiin. Koska sementtipohjaiset lastulevyt koostuvat sementti- ja puukuiduista, niillä on suhteellisen vähän iskunkestävyyttä. Tästä syystä sinun on käsiteltävä niitä äärimmäisen varovasti.

  Levyjä voidaan sahata - tällaisten paneelien oikean kokoiset porausreiät ovat melko yksinkertaisia. Tämä on juuri se, mitä on tehtävä, DSP: n valmistelu asennusta varten, koska levyt on kiinnitettävä telineeseen. Tämän tehtävän yksinkertaistamiseksi asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti porrastusta vaaditun reikien lukumäärään etukäteen.

  On muistettava seuraavista työn vivahteista:

  • paneelin kiinnittämiseen tarvitaan ruuveja tai ruuveja vastakkaisella päällä;
  • kiinnittimien optimaalinen halkaisija on 3-6 millimetriä;
  • paneelin reiän poikkileikkauksen tulee olla 1,2 ruuvin halkaisijan koko;
  • kiinnittimet on sijoitettava 2 cm: n etäisyydelle levyn reunasta;
  • optimaalinen askel kiinnittimien välillä on 20 senttimetriä, mutta tarvittaessa sitä voidaan säätää;
  • ruuvien suurin sallittu kaltevuus on 40 senttimetriä.

  Jos ei ole mahdollista esilata reikiä lautasessa, asennusprosessin aikana paneeleiden kiinnittämiseen on käytettävä ohuita ja kestäviä reunoja sisältäviä salaisia ​​itsekierteittäviä ruuveja.

  Huomio: Levyjen kiinnittämiseen metalliin tai puisiin telineisiin ei saa käyttää ruiskuja, jotka on suunniteltu kipsi- ja kipsilevyjen kanssa. Levyjen reikien porauksessa on käytettävä poranterät, jotka on suunniteltu toimimaan metallilla tai kärjen avulla.

  Myös asennusvaiheessa käytettävien DSP-levyjen valmistuksen vaiheessa voidaan tarvita levyjen leikkaamista. Sahatavaraa varten voit käyttää hiomanauhaa tai pyörösahaa, ja työkaluihin on asennettu timanttipäällystetty segmenttilevy. Ennen sahausvaiheen aloittamista on otettava huomioon, että sementtipöly muodostuu työn suorittamisen aikana, joten pölynkeräyslaite on valmisteltava työskentelemään huoneessa.

  Pintaverkkoteknologia

  DSP: n julkisivu on valmis seuraavan algoritmin mukaan:

  • Jalustat asennetaan pystysuoraan ja vaakasuoraan julkisivulle. Suurin askel - 60 senttimetriä. Mitä raskaampi muotoilu, sitä pienempi piki on.
  • Eristys on asetettu, joka kiinnitetään pohjaan tylkillä (kaksi kutakin laatua kohti). Tuulenpitävä kalvo asetetaan yläpuolelle ja jäljelle jäävät tapitangot ovat jo kiinnitetty sen läpi.
  • Varustettu laakerirenkaalla. On välttämätöntä tarkkailla paitsi vertikaalisuutta / vaaka-arvoa myös elementtien sijaintia samassa tasossa. Käytännöllisyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää rakennustasoa. Laatikoiden paksuuden tulee olla sellainen, että kehyksen ulkoreunasta jää tuulenpitävään kalvoon vähintään 2 senttimetriä.
  • DSP-levyt on asennettu. Laatikkoon tulee kiinnittää ruuvit tai piiloruuvat. Levyjen välisen raon on oltava 3-5 millimetriä.
  • Saumat suljetaan. Sementin tai kittien käyttäminen tähän tarkoitukseen ei ole välttämätöntä - lämpöerotuksen vuoksi ne särkyvät. On suositeltavaa käyttää tiivisteainetta. Sen päälle on tehty puusta tai metallilevyjä.

  Lisätietoja DSP-julkisivun pinnoitustekniikasta on alla:

  Kuinka maalata DSP julkisivulle: mikä maali valitsee?

  Kuten jo mainittiin, sementti-sidotut hiukkaset eivät periaatteessa edellytä ylimääräistä suojaa - niiden pinta on jo riittävän kestävä erilaisille negatiivisille vaikutuksille ja voi kestää useita vuosia. Estetiikan näkökulmasta harmaa ei kuitenkaan sovi kaikkiin rakennuksiin, ja saattaa olla tarpeen päivittää olemassa oleva pinnoite. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää valita oikea kokoonpano.

  Asiantuntijoiden mukaan DSP-laitteiden sopivimmat värit ovat:

  • Akryyli. Ne ovat erinomainen vaihtoehto tällaisen pinnan viimeistelyyn. Ne toimivat vuorovaikutuksessa sementtilankojen kanssa ja niillä on korkea tarttuvuus. On suositeltavaa valita liuotinpohjaiset koostumukset - vesipohjaiset maalit tunkeutuvat materiaalin rakenteeseen pahimmiksi ja voivat siten tarttua pinnalle paljon vähemmän.
  • Lateksia. Alkaalisiin vaikutuksiin kestävät, kun ne kuivuvat, muodostavat voimakkaan elastisen kalvon. Suuri kosteuden suojaus ja höyryläpäisevyys. Lateksimaalatut julkisivut voidaan pestä.
  • Silikaatti. Niillä on suurin tarttuvuusaste - päällyste kirjaimellisesti tunkeutuu materiaalin syvyyksiin. Niillä on korkea höyryläpäisevyys ja säänkestävyys. Sopii myös märille pinnoille.

  On huomattava, että DSP-yhdisteiden värjäys alkydiyhdisteillä ei ole sallittua - tällaiset maalit reagoivat erittäin huonosti alkaliin, joten pinnoite voi halkeilla tai irrottaa kokonaan lyhyessä ajassa.

  Siten julkisivun itsenäinen suorittaminen DSP-paneelien kanssa ei ole niin vaikeaa kuin voi ilmeisestikin näkyä. Jos kaikkia sääntöjä ja asennustekniikkaa noudatetaan, päällyste kestää monta vuotta, ei ainoastaan ​​koristelemalla rakennusta vaan myös suojaamaan sitä ulkoisten negatiivisten tekijöiden negatiivisilta vaikutuksilta.