Etupuoli DSP

Yritys Vista Group on tiiviissä yhteistyössä suurimman yrityksen "Tamak" kanssa aloittanut tuottaa koristeellisia sementti-parranajolevyjä (DSP). Yrityksemme valmistaa valmiita sementtivaahtoleipiä ulkopintaan, akryylimaalia ja HPL-muovia, jotka jäljittelevät erilaisia ​​puulajeja, sekä lasku luonnonkiven etureunalle. paneeli TsSP tiilen alla ja muurausta. Sementtihuonekalusta (DSP) on monoliittinen levy, jonka tiheys on 1250-1400 kg / m3, materiaali kuuluu rakenteeseen, se sitoo jäykkäästi rakenteen kehystä. Tällaisia ​​levyjä kutsutaan DSP: stä valmistetulla julkisivupaneelilla koristepinnoitteella.

DSP-etulevyt, joissa on koristeellinen pinnoite, valmistetaan koristelemalla sementti-parranajokennoja erityisillä akryylimaaleilla, jotka on suunniteltu ulko- ja sisäkäyttöön. Julkisivupaneelit, jotka on valmistettu DSP: stä koristepinnoitteella, on vakiopaksuus 8, 10, 12 mm. Voi olla sileä ja kuvioitu.

Maalatut etulevyt kestävät sään, biologiset ja sienimuodostumat, huurre, ääneneristysominaisuudet eivät sisällä asbestia ja formaldehydiä. DSP-pohjaisia ​​paneeleja on käytetty kohteisiin, joilla on lisääntyneet paloturvallisuusvaatimukset. Paneeleissa on seuraavat syttymisryhmät:

 • syttyvyys G1.
 • syttyvyys B1.
 • savunmuodostuskykyä D1.
 • palamistuotteiden myrkyllisyys T1.

DSP: stä valmistetut julkisivuelementit ovat ympäristöystävällinen turvallinen tuote ihmisten terveydelle ja ympäristölle. DSP: iin perustuvien paneelien vahvuus ei riipu kuorman ja kannan suunnasta. Asennus- ja asennuslevy voidaan asentaa mihin tahansa suuntaan.

Suurten lujuusominaisuuksien ansiosta DSP: iin perustuvat julkisivupaneelit ovat suosittuja parvekkeiden, asuin-, toimisto- ja teollisuusrakennusten rakentamisessa ja koristuksessa. DSP-julkisivupaneeleja käytetään julkisivujen ja runkorakennusten, seinäpaneelien, modulaaristen rakenteiden, väliseinien ja monien muiden vastaavien esineiden suojaamiseen. Etupaneelin käyttäminen DSP-laitteista säästää aikaa, yksinkertaistaa viimeistelytoimintoja, valmiit rakenteet palvelevat pitkään vaikeissa ilmasto-olosuhteissa.

Päällystetty tsp-levy, joka on jauhettu tiilen ja kiven alla

Etupäällystyslaatikko DSP, joka on päällystetty korkilla ja kiven alla:

(Hinta etummaisen DSP: n arkki ja neliömetri, materiaalin asennus julkisivuun)

Yhtiö "TsSP-Svir" on ainoa sementtipohjaisen lastulevyn DSP-valmistaja lounaisosassa. DSP-uuni on täysin todistanut itsensä, joka kestää vähintään 50 vuoden käyttöikä. Julkisivulta, jossa on kuvioitu jauhemaali TsSP tiilen ja kiven osalta, on kannattava vaihtoehto, jonka avulla luot luotettava ja ulkoisesti houkutteleva muotoilu edullisesti.

Maalattujen, julkisivujen kuvioitujen levyjen DSP ja TsSP-KORK (korkkisuihkutus) hinta:

Maalattu DSP-levy 3200х1200х10 mm (ilman jyrsintä) julkisivujen viimeistelyyn:

Hinnasto DSP 3200h1200h10 mm. (3,84 m2) + Maaperä + (maali) x 2 = 2000 hieroa. per arkki (520 ruplaa / m2)

Uusi!

Kivilevy TsSP 1200h500h20 mmfakturnaya, jauhettiin kiven alla ja maalattu maaperä + (paint1) + (paint2) x2:

TsSP-arkin hinta kynällä 1200h500h20 mm. = 546 hieroa. per arkki

Ostajien valinta!

Tyylikäs, etulevy TsSP 3200х1200х10 mm jauhettu kiven / tiilen alla ja maalattu maaperä + (paint1) + (paint2) x 2:
TsSP-arkin hinta 3200 h1200h10 mm: n tiilen alla. (3,84 m2) = 2500 hieroa. per arkki (650,00 ruplaa / m2)

* Kevyet saumat (valkoinen ja hiekan väri) lisäksi 100 hieroa. per arkki.

TsSP-arkin hinta 3200 h1200х10 mm kiven alla. (3,84 m2) = 2600 ruplaa. per arkki (677,00 rub / m2)

* Kevyet saumat (valkoinen ja hiekan väri) lisäksi 100 hieroa. per arkki. * Lisäkoot kiviä varten: 1500x1000x10 mm., 1000x500x10 mm. = (677,00 rub / m2)

Exclusive!

DSP-Cork (DSP 10mm peitetty nestemäisellä tulpalla): DSP + Maaperä + (tulppa) x 2 = 4800 hieroa. per arkki (1250 ruplaa / m2)

Lisätietoja jauhatuotteiden valmistusprosessista ota yhteyttä LLC TsSP-Svir: n johtajiin soittamalla numeroon 600-31-06.

DSP-julkisivujen asennuspalvelut, mukaan lukien:

Crate, eristys, kiinnitysmateriaalit, tiivistyssaumat
= 850 ruplaa / m2 (työt) + 400 ruplaa / m2 (materiaalit)

Päällysteen ulkoseinä DSP-päällysteen päällystetty päällystetty tiilen ja kiven: DSP-julkisivun pääpiirre on ihanteellisesti sileä pinta, jonka avulla voit käyttää mitä tahansa materiaalia rakennuksen koriste-esineisiin tulevaisuudessa. Asuinrakennuksissa on tavallista käyttää 10-16 mm: n levyjä. Tavallinen levy on väriltään harmaa, mutta olemme mukana maalatun paneelien ja DSP: n valmistamisessa tiiliä tai kiveä varten. Tämä on loistava vaihtoehto erinomaisen ja modernin ulkoasun luomiseen. Usein tilaamme tämän tuotteen mökeille ja toimistorakennuksille. Seuraavat DSP-julkisivujen edut voidaan erottaa toisistaan: bioresidenssi ei muodosta muotia, sienten pesäkkeet ovat korkeita paloturvallisuutta, palamisryhmä G-1 kestää kosteutta ja erinomainen äänen eriste mätää. DSP-julkisivun viimeistely edellyttää erityistä kehystä. Ruuveja käytetään useimmiten kiinnittämiseen. Seinän ja julkisivun välille on asetettu eristyskerros, joka takaa suurimman energiansäästön. Myymme DSP-laatat julkisivulle asiakkaillemme edulliseen hintaan! Odotamme sinua osoitteessa: Pietari, pr. Obukhovskoy Defense, d.112, rakennus. 2, palaa "З", toimisto 405.

DSP (sementtipohjainen lastulevy), meidän tapauksessamme FCSP (etupintakuvioitu levy, DSP-paneeli jauhetaan) saadaan puristamalla puulevyt sementtisideaineella ja mineraali-lisäaineilla. Sen jälkeen FCSP: n lopullisen tuotteen käsittelyn jälkeen saadaan jyrsittyjä uria (teksturoitu tiili ja kivi ), pohjustettu ja maalattu kahdesti.

Puuhiekkoja on valmistettu ei-kaupallisesta puusta sekä havupuusta että kovapuusta. Mineraali sideaineena käytetään portlandsementtiä M500 ilman lisäaineita. Pääkomponenttien kulutus per 1 m³ sementtiä lastattu lastulevy TsSP: sementti 750-850 kg; lastut 280-350 kg; vettä haluttuun johdonmukaisuuteen.
Seos asetetaan alustoille ja puristetaan 1,8-2,0 MPa: n paineessa, jonka jälkeen lämpökäsittely suoritetaan 80-90 ° C: ssa 8 tuntia. Lopullinen kovettuminen etenee normaaleissa olosuhteissa 14 päivän ajan.
Etuprofiilisen levyn DSP suuri etu on käsittelyn mukavuus. Levyt voidaan leikata, jauhaa, porata ja maata. Levyjen ammattimaiseen käsittelyyn on välttämätöntä käyttää työkaluja, joiden työpinnat ovat kovia metalliseoksia. Tämän laatan lisäksi on toivottavaa, ettei se altistu syvähionnolle, koska se rikkoo ylemmän peitekerroksen (joka on kaikkein tiiviin) ja avaa laatan sisäisen rakenteen, mikä johtaa fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien heikentymiseen kosteuden läpäisevyyden ja veden absorption kasvun vuoksi. Kiinnityslevyt DSP tukirakenteeseen valmistetaan käyttämällä haponkestäviä aallotettuja kynsiä tai ruuveja.

Yritys "Somvels" tarjoaa palveluja asiakkaan pyynnöstä teksturoiduille piirustuksille DSP: lle!
Näytä yksilöllisyys, maaseudun julkisivut ovat yksinoikeudella!

Etusijalla vaikuttavan levyn ominaisuudet TsSP:

Levyn paksuus: 10-36 mm

Tiheys, kg / m³ 1100-1400

Taivutuslujuus, MPa 7-12

Jousitusmoduuli, MPa, vähintään 3000-3500

Kovuus, MPa: 45-65

Iskusitkeys, ei vähäisempi, J / m² 1800

Erityinen vastus ruuvin vetämisestä muodostumasta, N / m 7

Vetolujuus kohtisuoraan levyn sauman suhteen, MPa, vähintään 0,35-0,4

Jäätymisvastus, syklit: 50

Kosteus: 9 ± 3%

Paksuus turvotus 24 tunnissa, enintään 2%

Veden imeytyminen 24 tunnissa, enintään 16%

Paksuus turvotus (20 lämpötilan ja kosteuden vaikutuksen jälkeen), enintään 5%

Taivutuslujuuden pieneneminen (20 lämpötilan ja kosteuden vaikutuksen jälkeen), enintään 30%

Erityinen lämpöteho DSP, kJ / kg ° C: 1,15

Lämmönjohtavuus, W / m ° С 0,26

Syttyvyysryhmä: G-1 (ei palava)

Flame Spread Index 0 (ei levitä liekkiä pinnalle)

Palonkesto, min: 50

Jos haluat tarkastella DSP-etulevyn kuvioita ja värejä, katso kategoria "Etupaneelin valokuvatallenteet"

Kutsumme sinut tutustumaan DSP: n etupintakuvioidun laatikon (paneelin) kokoihin ja hintoihin:

* Taulukossa on DSP-julkisivulevyjen vakiopintainen väripaletti, yksittäinen värivalikoima ja sävytys on mahdollista!

Perinteiset, vuosisatojen ajan käytettävät menetelmät, rakennusten viimeistelymenetelmät hitaasti mutta varmasti menettävät merkityksensä, sillä nykyaikainen rakennustekniikka keskittyy materiaalien käyttöön, joilla on korkeat rakenteelliset, toiminnalliset ja ympäristöominaisuudet. Yksi tällaisista materiaaleista on sementtipohjainen lastulevy (DSP). Kotimarkkinoilla DSP-paneelit julkisivujen verhousta ilmestyi melko äskettäin, mutta asuntorakentamisen mittakaavassa käyttömahdollisuudet ovat varsin merkittävät.

Mikä on DSP julkisivuun?

Sementtipelti on monoliittinen levymateriaali, jonka paksuus on enintään 35 mm ja tiheys jopa 1400 kg / m3. Tällaisten levyjen yläkerros on hyvin sileä ja tietty kovuus. Tämä tuote on erityisen suosittu rakennustekniikoissa, jotka ovat suosittuja, kun kaikki märät toiminnot jätetään pois ja "kuivatyyppinen asennus" toteutetaan. Sementtisidonnaisten lastulevyjen laatua säännellään GOST 26816-86 sekä EU: n aluetta koskevalla lainsäädännöllä EN 635-2EU.

Ennen raken- nuksen ulkoasua sementtipohjaisella lastulevyllä on tarpeen määrittää materiaalin koko. Nykyisen standardin mukaan arkkien parametrit olisivat seuraavat:

 • pituus: 3200-3600 millimetriä;
 • leveys: 1200-1250 millimetriä.

Koska materiaalin paksuuden merkitys ulkoisen viimeistelyn kannalta on tärkeätä, sinun on otettava huomioon seuraavat parametrit: vaadittu lämmön- ja tuulenvastus, laatan kuormitus ja rakennusrungon materiaalin aiheuttama kuorma.

DSP asennettaessa asiantuntijat suosittelevat seuraavien arkkien paksuutta:

 • kehysrakennus - 14-35 millimetriä;
 • ikkunaluukut, markiisit, rinteet - 18-30 mm;
 • kiinteä muottirakenne - 14 - 20 millimetriä;
 • seinät, väliseinät - 14-18 millimetriä.

Runkorakenteen mittakaavassa tilojen seinät tehdään pääsääntöisesti 12-40 mm: n poikkileikkauksilta ja ulkosivuilta 16-28 mm paksuja levyjä. Asennettaessa sementtipohjaista lastulevyä talon julkisivulle, on suositeltavaa ottaa 16-18 millimetrin levyjä - Tällaiset levyt eivät rikkoudu sallitun vaikutuksen alaisena eivätkä aiheuta liiallista kuormitusta rakennuksen rakenteeseen.

Myös varsin usein TsSP: tä käytetään pohjan viimeistelyyn. Erityisen tyylikäs kotona näyttää, jos käytät paneelia tiilen alla. Tämäntyyppisten levyjen ominaisuudet antavat sinun jättää ne pois erikoiskoostumuksineen, mikä tekee tällaisesta viimeistelystä entistä kätevämpää.

Toinen epätavallinen vaihtoehto ovat CIP-paneelit, jotka on valmistettu TsSP: stä - nämä ovat kahta sementtisidonnaista lastulevyä, joiden välissä on eristyskerros. Koko rakenne on liimattu liimalla hyvin korkeassa paineessa, joten paneelit ovat erittäin kestäviä. Käytettyjen eristettyjen materiaalien korkean laadun ansiosta SIP-paneelit ovat täysin ympäristöystävällisiä materiaaleja, joilla on lisäksi korkea paloturvallisuusindeksi. Tämä vaihtoehto sopii ihanteellisesti yksityisen talon rakentamiseen ja sen viimeistelyyn ja eristämiseen.

soveltamisalansa

DSP on ydin, joka on välttämätön materiaali vanhojen rakennusten korjaamisessa ja uusien sekakäyttöisten laitteiden rakentamisessa. Sementtipohjaiset lastulevyt eivät lataa kantavia rakenteita ja seiniä, mutta niitä käytetään rakenneaineina elementtien jäykkyyden lisäämiseksi.

Ilman DSP suorittaa matalia rakentaminen mahdotonta levyjä käytetään muottina nauha ja vankka perusta, mikä vähentää aikaa, vaivaa ja monimutkaisuus asennuksen, koska sementti-sidottu paneelit eivät tarjoa kanta tai valun aikana tai sen aikana koko ajan kovettumisen konkreettisia seosta.

Lisäksi DSP-laitteiden avulla voit unohtaa sellaisia ​​monimutkaisia ​​toimintoja kuin sementtilaastin valmistuksessa ja sekoittamisessa, seinien rappauksessa ja tasoittamisessa. Levyjen sileyden takia pintatäytteen esivalmistelut eivät myöskään kuulu, joten niitä voidaan käyttää välittömästi pohjustukseen ja maalaukseen.

Ominaisuudet ja laite

Toimivia yhdistelmäsementtisementtiä sisältävien levyjen koostumus sisältää:

 • Portlandsementti, jonka luokka on vähintään M-500 - 65%;
 • havupuuseen liittyvästä jätteestä peräisin oleva puu - 24%;
 • vesi - 6%;
 • mineraaliset lisäaineet (alumiinisulfaatti tai kloridi) - 3%;
 • nestemäinen lasi - 2%.

Huomio: Kun ostat DSP: n talon julkisivun viimeistelyä varten, suositeltavaa on antaa nestemäistä lasia sisältävät materiaalit, koska tällaiset arkit ovat kestävämpiä kosteudelle, lämpötilan muutoksille ja sademäärille.

DSP-paneelien tuotantotekniikka on melko yksinkertainen:

 • rumpuun sijoitetaan tietty määrä hakkeen puunleikkausta;
 • lisätä mineraaleja;
 • Portland-sementti, vesi ja vesilasi otetaan käyttöön;
 • sekoitetaan voimakkaasti homogeeniseen massaan asti;
 • muodostavat useamman kannen laatta (sisempi kerros sisältää suuren osan siruista, mikä määrää levyn lujuuden tason: ulkokerrokset sisältävät hienojakoisia siruja, jotka antavat materiaalin sileän pinnan);
 • käsitellä työkappale puristimella;
 • käyttäen hihnaa palvelee puolivalmiita tuotteita kammioon edelleen jähmettämiseksi.

Lopullisessa tuloksessa saatu materiaali on monoliittisia sementti-parranajolevyjä, joihin ei liity delaminaatiota. Tällaisen yhdistelmän merkittävä etu on haitallisten haihtuvien aineiden täydellinen puuttuminen, koska levyjen koostumuksessa ei ole synteettisiä komponentteja.

Sementtiä sitovien lastulevyjen koostumuksen lisäksi on muita teknisiä ominaisuuksia, joiden osalta lopputuotteita välttämättä tarkistetaan:

 • Normaalilla kosteustasolla DSP: n tiheys ei saa olla yli 1300 kg / m²;
 • veden imeytymisnopeus ei saa ylittää 16%;
 • 6-12%: n kosteudessa laatta ei saa paisua yli 2%;
 • lopputuotteen vetolujuuden ei tulisi olla alle 0,4 MPa;
 • kun taivutetaan, sovelletaan seuraavia standardeja: levyt, joiden paksuus on 10-16 mm - 12 MPa, 18-24 mm - 10 MPa, 26-40 mm - 9 MPa.

Hyväksytyt valtion standardit säätelevät kaikkea, mukaan lukien karheuden aste. Nykyisen GOST: n mukaan kiillotettujen mallien suurin sallittu karheusindeksi on 80 mikronia ja jalostamattomille tuotteille - 320 mikronia.

Arviot: edut ja haitat

Kuten käytännössä ilmenee, sementtihiukkasten levyt ovat useita kiistattomia etuja, kuten:

 • toiminnallisuus (TsSP voidaan käyttää sekä vanhojen rakennusten korjaamiseen että uuden rakentamiseen);
 • lujuus (taipumisen muodonmuutoksen aikana DSP: n lujuus vaihtelee enintään 10%: lla);
 • työstettävyys (levyt voidaan leikata, sahata, jauhaa, porata ja jauhaa);
 • kosteudenkestävyys (kun DSP upotetaan veteen 24 tunniksi, materiaali turpoaa vain 2%);
 • ympäristöystävällisyys (levyt eivät sisällä myrkyllisiä aineosia eivätkä kerää sähkövarauksia);
 • palonkestävyys (DSP-levyt ovat palonestoaineita ja heikosti syttyviä eivätkä aiheuta savuttamattomia aineita;);
 • alhaisissa lämpötiloissa (yhdistelmän tuhoutuminen tapahtuu vasta 50 taipumispisteen syklin jälkeen);
 • Biostabiliteetti (DSP: t eivät ole alttiita mätämiselle, antiseptisen yhdisteen - kalsiumhydroksidin ja sienen tai muotin negatiiviset vaikutukset, ja väkevän alkalisen ympäristön suojaavat levyt jyrsijiltä).

Samanaikaisesti huomattava määrä levyjä voi johtua DSP: n merkittävistä puutteista, koska se huomattavasti vaikeuttaa asennustöitä. Lisäksi on välttämätöntä käsitellä materiaalia äärimmäisen varovasti, koska sen paino voi yksinkertaisesti rikkoa.

Lisäksi levyjä leikataan vain hiomakoneen tai pyörösahan avulla - samaan aikaan on tarpeen vetää leikkausviiva mahdollisimman varovasti, koska levy voi räjähtää, jos se liikkuu väärin.

On myös huomattava, että levyjen liitoksissa esiintyy melko usein pieniä halkeamia jonkin ajan kuluttua asennuksesta, mikä voi vaikuttaa haitallisesti paitsi julkisivun ulkonäköön myös sen suojaominaisuuksiin.

Tyypit TsSP-levyille julkisivuille: koot ja hinnat

Tähän mennessä sementtihiukkaset ovat seuraavia tyyppejä:

 • sileä, karkea pinta;
 • maalattu pinta;
 • jauhettu pinta;

Erityisen huomionarvoisia ovat jauhatut laatat. Tämän käsittelymenetelmän ansiosta paneeli voi antaa tietyn tekstuurin ja siten antaa esteettisen valinnan. Erityisen suosittuja ovat TsSP, jossa on kivi tai tiili - ne pystyvät tarjoamaan näkyvän ulkoasun paitsi julkisivulle myös rakennuksen perustalle.

Tavallisilla sementtipohjamaaleilla on houkutteleva harmaa väri. Kuitenkin valmistajat pyrkivät kaikin keinoin korjaamaan tämän haitan levittämällä ja maalaamalla paneelit. Molempien DSP-käsittelymenetelmien ansiosta tuotteella ei ole pelkästään näkyvää ulkonäköä vaan myös ylimääräistä kosteuden suojausta, joten jotkin valmistajat käyttävät kaksinkertaista maalikerrosta ja tekevät siten vuorauksesta entistä kestävämmän.

Viime aikoina korkkipäällysteiset DSP-laitteet ovat yhä suosittuja - tämä materiaali tarjoaa korkealaatuisen suojauksen sähkömagneettiselta säteilyltä, minkä vuoksi se on erityisen kysyntää geopatogeenisillä alueilla. Korkkipäällyste muodostaa lisäksi iskuja kuvioidulle pinnoille, joka helposti peittää paneelien väliset liitokset.

Rakennuksessa ei käytetä harmaita harsoja. Tällaisia ​​tuotteita käytetään väliseinien asentamiseen, lattioiden ja seinien karkeaseen pinnoitukseen sekä sandwich-paneeleiden valmistukseen.

Sementtihiukkasten valmistusmenetelmiä kehitetään jatkuvasti. Esimerkiksi tämän sivukanavan kehittyneet teknologiat antoivat mahdollisuuden valmistaa erittäin ohutlevyt, joiden poikkileikkaus on jopa 4 millimetriä. Näiden levyjen pääasiallinen etu on kiillotuksen tarve, joka heikentää merkittävästi markkinahintojaan.

Sementti-sidotun lastulevyn hinta arkkia kohti vähittäismyynnissä määräytyy sen koon mukaan. Tällaisen materiaalin tuottamisessa on vakiolevyn koko, joka on 3200x12500 millimetriä ja paksuus voi olla välillä 10-40 millimetriä.

Nykyisen GOST: n mukaan koon indikaattoreiden poikkeamat ovat sallittuja. Lisäksi paksumpi levy, sitä suurempi poikkeama sallitaan. Esimerkiksi 10 millimetrin paksuiselle DSP-levylle maksimipoikkeama on 0,6 millimetriä, kun taas levyt, joiden poikkileikkaus on 30-40 millimetriä, sallitaan 1,4 millimetrin poikkeama. Tällöin kokonaisvirhe ei saa ylittää 3 millimetriä per tuote.

Selkeyden vuoksi esitämme pienen taulukon:

Tällä hetkellä DSP: n keskimääräiset hinnat ovat seuraavat:

 • levy 10 millimetriä paksua: 900-1000 ruplaa;
 • levyn paksuus 20 millimetriä: 1600-1900 ruplaa;
 • levyn paksuus 30 millimetriä tai enemmän: 2000 ruplaa.

Viimeistelevä julkisivu DSP: asennus

Sementtiruuvilevyjen valmistelu asennettavaksi

Jotta DSP asennettaisiin asianmukaisesti asennukseen, sinun on ensin tutustuttava tämän materiaalin ominaisuuksiin. Koska sementtipohjaiset lastulevyt koostuvat sementti- ja puukuiduista, niillä on suhteellisen vähän iskunkestävyyttä. Tästä syystä sinun on käsiteltävä niitä äärimmäisen varovasti.

Levyjä voidaan sahata - tällaisten paneelien oikean kokoiset porausreiät ovat melko yksinkertaisia. Tämä on juuri se, mitä on tehtävä, DSP: n valmistelu asennusta varten, koska levyt on kiinnitettävä telineeseen. Tämän tehtävän yksinkertaistamiseksi asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti porrastusta vaaditun reikien lukumäärään etukäteen.

On muistettava seuraavista työn vivahteista:

 • paneelin kiinnittämiseen tarvitaan ruuveja tai ruuveja vastakkaisella päällä;
 • kiinnittimien optimaalinen halkaisija on 3-6 millimetriä;
 • paneelin reiän poikkileikkauksen tulee olla 1,2 ruuvin halkaisijan koko;
 • kiinnittimet on sijoitettava 2 cm: n etäisyydelle levyn reunasta;
 • optimaalinen askel kiinnittimien välillä on 20 senttimetriä, mutta tarvittaessa sitä voidaan säätää;
 • ruuvien suurin sallittu kaltevuus on 40 senttimetriä.

Jos ei ole mahdollista esilata reikiä lautasessa, asennusprosessin aikana paneeleiden kiinnittämiseen on käytettävä ohuita ja kestäviä reunoja sisältäviä salaisia ​​itsekierteittäviä ruuveja.

Huomio: Levyjen kiinnittämiseen metalliin tai puisiin telineisiin ei saa käyttää ruiskuja, jotka on suunniteltu kipsi- ja kipsilevyjen kanssa. Levyjen reikien porauksessa on käytettävä poranterät, jotka on suunniteltu toimimaan metallilla tai kärjen avulla.

Myös asennusvaiheessa käytettävien DSP-levyjen valmistuksen vaiheessa voidaan tarvita levyjen leikkaamista. Sahatavaraa varten voit käyttää hiomanauhaa tai pyörösahaa, ja työkaluihin on asennettu timanttipäällystetty segmenttilevy. Ennen sahausvaiheen aloittamista on otettava huomioon, että sementtipöly muodostuu työn suorittamisen aikana, joten pölynkeräyslaite on valmisteltava työskentelemään huoneessa.

Pintaverkkoteknologia

DSP: n julkisivu on valmis seuraavan algoritmin mukaan:

 • Jalustat asennetaan pystysuoraan ja vaakasuoraan julkisivulle. Suurin askel - 60 senttimetriä. Mitä raskaampi muotoilu, sitä pienempi piki on.
 • Eristys on asetettu, joka kiinnitetään pohjaan tylkillä (kaksi kutakin laatua kohti). Tuulenpitävä kalvo asetetaan yläpuolelle ja jäljelle jäävät tapitangot ovat jo kiinnitetty sen läpi.
 • Varustettu laakerirenkaalla. On välttämätöntä tarkkailla paitsi vertikaalisuutta / vaaka-arvoa myös elementtien sijaintia samassa tasossa. Käytännöllisyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää rakennustasoa. Laatikoiden paksuuden tulee olla sellainen, että kehyksen ulkoreunasta jää tuulenpitävään kalvoon vähintään 2 senttimetriä.
 • DSP-levyt on asennettu. Laatikkoon tulee kiinnittää ruuvit tai piiloruuvat. Levyjen välisen raon on oltava 3-5 millimetriä.
 • Saumat suljetaan. Sementin tai kittien käyttäminen tähän tarkoitukseen ei ole välttämätöntä - lämpöerotuksen vuoksi ne särkyvät. On suositeltavaa käyttää tiivisteainetta. Sen päälle on tehty puusta tai metallilevyjä.

Viimeinen vaihe voi maalata paneelit. Tässä tapauksessa ei ole tarpeen käyttää pohjamaalia, koska maali tasaisesti makaa ja pysyy paneelissa. Kuitenkin akrylaattiformulaatiot tunkeutuvat melko syvälle pintaan, vahvistavat sitä ja vähentävät imukyvyn tasoa. Tässä tapauksessa värin ja emäksen tarttuvuus on vielä parempi.

Lisätietoja DSP-julkisivun pinnoitustekniikasta on alla:

Kuinka maalata DSP julkisivulle: mikä maali valitsee?

Kuten jo mainittiin, sementti-sidotut hiukkaset eivät periaatteessa edellytä ylimääräistä suojaa - niiden pinta on jo riittävän kestävä erilaisille negatiivisille vaikutuksille ja voi kestää useita vuosia. Estetiikan näkökulmasta harmaa ei kuitenkaan sovi kaikkiin rakennuksiin, ja saattaa olla tarpeen päivittää olemassa oleva pinnoite. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää valita oikea kokoonpano.

Asiantuntijoiden mukaan DSP-laitteiden sopivimmat värit ovat:

 • Akryyli. Ne ovat erinomainen vaihtoehto tällaisen pinnan viimeistelyyn. Ne toimivat vuorovaikutuksessa sementtilankojen kanssa ja niillä on korkea tarttuvuus. On suositeltavaa valita liuotinpohjaiset koostumukset - vesipohjaiset maalit tunkeutuvat materiaalin rakenteeseen pahimmiksi ja voivat siten tarttua pinnalle paljon vähemmän.
 • Lateksia. Alkaalisiin vaikutuksiin kestävät, kun ne kuivuvat, muodostavat voimakkaan elastisen kalvon. Suuri kosteuden suojaus ja höyryläpäisevyys. Lateksimaalatut julkisivut voidaan pestä.
 • Silikaatti. Niillä on suurin tarttuvuusaste - päällyste kirjaimellisesti tunkeutuu materiaalin syvyyksiin. Niillä on korkea höyryläpäisevyys ja säänkestävyys. Sopii myös märille pinnoille.

On huomattava, että DSP-yhdisteiden värjäys alkydiyhdisteillä ei ole sallittua - tällaiset maalit reagoivat erittäin huonosti alkaliin, joten pinnoite voi halkeilla tai irrottaa kokonaan lyhyessä ajassa.

Siten julkisivun itsenäinen suorittaminen DSP-paneelien kanssa ei ole niin vaikeaa kuin voi ilmeisestikin näkyä. Jos kaikkia sääntöjä ja asennustekniikkaa noudatetaan, päällyste kestää monta vuotta, ei ainoastaan ​​koristelemalla rakennusta vaan myös suojaamaan sitä ulkoisten negatiivisten tekijöiden negatiivisilta vaikutuksilta.

Cement-bonded chipboard (csp), jossa on tiiliseinä:

csp alla tiilen Ryazanissa

Voit ostaa CSP: n tiilen Ryazanille yrityksellämme.

CSP-koko tiilille: 1250x3200 mm tekstuuri tiiliä varten ilman väriä, paksuus 12 mm.

Tiili sijaitsee lyhyellä sivulla (1,25 m).

On mahdollista maalata CSP väriä, kustannukset lasketaan erikseen.

Voit ostaa CSB: n laskun tiilille yrityksellämme.

Yrityksemme tarjoaa palveluja etupaneelin TsSP asennusta varten, asentajien joukkue mahdollisimman lyhyessä ajassa tekee CSF-levyjen ja niihin liittyvien materiaalien asennuksen!

Sementtisidottua lastulevyä, jossa on "tiili" koostumus, käytetään seinien ja kellarien ulko- ja sisustustöihin uusien rakennusten rakentamisessa sekä vanhojen rakennusten jälleenrakentamisessa.

Julkisivurakenteilla ei ole ainoastaan ​​tavanomaisten DSP-levyjen etuja ja fyysisiä ominaisuuksia, vaan niillä on myös koristeellinen pinta, joka antaa kunnollisen ulkonäön mihin tahansa rakennerakenteeseen.

Tiiliseinä on erinomainen ulkonäkö, mutta moderni rakennusmateriaali mahdollistaa julkisivun viimeistelyn nopeasti ja helposti.

Riittää, että asennat DSP: stä valmistetut etulevyt tiilikuituun.

DSP-etupaneeleissa on kaunis ulkonäkö, etkä erota DSP-etupaneelia ulkoseinästä ja kosketuksesta.

Talon rakentaminen mahdollistaa julkisivujen koristamisen mutta myös merkittävästi parantavan eristysominaisuuksia.

Erinomainen vaihtoehto on käyttää julkisivujen kuvioitua DSP-levyä tiilen alla. DSP-levyjen tärkeimmät edut:

 • Estetiikka ulkonäkö.
 • Särkyvyys.
 • Paloturvallisuus (syttyvyysryhmä NG).
 • Suuri tiheysmateriaali.
 • Se ei ole murtunut ja muotti.
 • DSP-paneeleiden lämpöeristys ja äänieristyslaatu.
 • Nämä ominaisuudet ja edut käyttävät DSP-julkisivulevyä.
 • kannattava talojen sisä- ja ulkokoristukseen.

Vertaamalla materiaalia, esimerkiksi DSP-levy tiiliä ja kiveä varten koristekuvioilla, DSP: llä on valtavat edut. Tärkein asia mielestämme DSP: n etuna tiilille on sen saatavuus ja materiaali on helppo asentaa.

Helppo asennus. DSP: n etupaneelilla on edullinen hinta lähes kaikille asiakkaille.

Materiaalilla on valmistajan takuu, jonka huolellinen hoito on ollut yli 50 vuotta. Tällainen pitkä käyttöikä liittyy teksturoidun julkisivun sementti-sidotun lastulevyn DSP: n vakauteen hajoamisprosesseihin, kun taas ne ovat täysin ympäristöystävällisiä.

DSP (sementtipohjainen lastulevy), jota kutsutaan nimellä FCSP (julkisivulevy, jauhettu DSP-paneeli), saadaan puristamalla puulastuja sementtisideaineella ja kivennäisaineilla, minkä jälkeen ne saavat FCSP: n lopullisen tuotteen, jauhatut urat, saavat teksturoidut tiili- ja kivirakenteet, pohjustettu ja maalattu kahdessa kerroksessa. DSP-julkisivulevyn suuri etu on käsittelyn helppous. Levyt voidaan leikata, jauhaa, porata ja maata. Levyjen ammattimaiseen käsittelyyn on välttämätöntä käyttää työkaluja, joiden työpinnat ovat kovia metalliseoksia. Tämän laatan lisäksi on toivottavaa, ettei sitä altisteta syvähiontaksi, koska se rikkoo ylemmän peitekerroksen (tiheämpi), mikä johtaa fysikaalisten mekaanisten ominaisuuksien huonontumiseen sen kosteuden läpäisevyyden ja veden absorption kasvun vuoksi. Kiinnityslevyt DSP tukirakenteeseen valmistetaan käyttämällä haponkestäviä aallotettuja kynsiä tai ruuveja.

Julkisivujen DSP-laattojen asennus tiili- ja kivirakoille maanrakennusten julkisivuihin.

DSP-etulevyn asennukseen käytettävät materiaalit maanrakennuksen, kylpyammeen, kotitalousrakennusten rakenteeseen:

 • Julkisivun sementti-lastattu lastulevy TSSP 12 mm paksu. Materiaalin laskenta määräytyy julkisivun perusteella 15 - 20%: n marginaalin perusteella.
 • Bar koko 50x50 laatikoille. Vaadittavan materiaalin määrän laskeminen suoritetaan sillä perusteella, että tangot on asennettu vaakasuoraan tai pystysuoraan noin 50-60 cm etäisyydelle toisistaan. Voit myös käyttää galvanoidusta profiilista kipsilevyä ja koristeellisia viimeistelyprofiileja sml-paneeleille.
 • Basaltin eristys lasketaan pinta-alan mukaan.
 • Tuulilasi, joka suojaa eristystä kondensaatiosta.
 • Galvanoitu ruuvit ja tangot (eristeen kiinnittämiseen)
 • Vedenpitävä tiivistysaine tai rakennusliima tiivistysliitoksille.
 • Asennus.

Asennuksen yhteydessä TsSP: n etulevy on muodostettu puupohjaiseksi. Pohjan alla käytettyjä puurakenteita käsitellään erityisellä sienilääkkeellä (tulipalo, biosuojaus). Seuraavaksi asennetaan höyrysulku, sitten sorvaus lämpöeristykseen, sitten vesivoima, tuulilasi ja sitten seulan julkisivujen DSP-paneeleihin. Etupaneelit, jotka on valmistettu DSP: stä, on liitetty toisiinsa alumiinisen koristeprofiilin avulla paneeleiden värillä tai kielellä ja ura-menetelmällä tehtyjen liitosten avulla.

Porausreiät ruuveille suoritetaan seuraavassa järjestyksessä: ruuvimeisselillä, joka ulottuu 10 cm: n kulmasta ja jopa 2,5 cm: n reunoista, reiät tehdään 25 cm: n etäisyydellä toisistaan; suuri pora, hylsyt reiät alle niiden korkit, rajattimet sijoitetaan porakone.

Merkitse palkkien keskiöiden keskiöt ylä- ja alapuolelta.

Kynnet ylhäältä ja pohjasta ajetaan rungon äärirakoon. Paina arkin etupuoli DSP: n reunaa niihin kiinnittämällä ne tiukasti ruuveillaan. Samaa toimenpidettä tehdään kaikkiin muihin arkkeihin, jolloin signaalinauhaa siirretään vähitellen kynsillä. Poranreiät on porrastettu.

Etupuolen DSP-levyt on asetettu ikkunan reunasta seinämän reunaan. Aseta sitten koko DSP-levyt ja lisää sitten kappaleita.

Ruuvin päitä syvennetään 1-2 mm: llä. kuvioidulla DSP: n saumalla, peitellään sitten tiivisteellä tai kiinnitysliimalla ja sävytetään sitten julkisivujen DSP-laatan sovittamiseksi. Itsekierteittävät ruuvit on sinkitty.

Sementtiliima-arkkeja julkisivujen viimeistelyyn: kuinka asentaa ja kuinka paljon se maksaa

Perinteiset, vuosisatojen ajan käytettävät menetelmät, rakennusten viimeistelymenetelmät hitaasti mutta varmasti menettävät merkityksensä, sillä nykyaikainen rakennustekniikka keskittyy materiaalien käyttöön, joilla on korkeat rakenteelliset, toiminnalliset ja ympäristöominaisuudet. Yksi tällaisista materiaaleista on sementtipohjainen lastulevy (DSP). Kotimarkkinoilla DSP-paneelit julkisivujen verhousta ilmestyi melko äskettäin, mutta asuntorakentamisen mittakaavassa käyttömahdollisuudet ovat varsin merkittävät.

Mikä on DSP julkisivuun?

Sementti lastulevy on monoliittinen levymateriaali, jonka paksuus on enintään 35 mm ja tiheys jopa 1400 kg / m 3. Tällaisten levyjen yläkerros on hyvin sileä ja tietty kovuus. Tämä tuote on erityisen suosittu rakennustekniikoissa, jotka ovat suosittuja, kun kaikki märät toiminnot jätetään pois ja "kuivatyyppinen asennus" toteutetaan. Sementtisidonnaisten lastulevyjen laatua säännellään GOST 26816-86 sekä EU: n aluetta koskevalla lainsäädännöllä EN 635-2EU.

Ennen raken- nuksen ulkoasua sementtipohjaisella lastulevyllä on tarpeen määrittää materiaalin koko. Nykyisen standardin mukaan arkkien parametrit olisivat seuraavat:

 • pituus: 3200-3600 millimetriä;
 • leveys: 1200-1250 millimetriä.

DSP asennettaessa asiantuntijat suosittelevat seuraavien arkkien paksuutta:

 • kehysrakennus - 14-35 millimetriä;
 • ikkunaluukut, markiisit, rinteet - 18-30 mm;
 • kiinteä muottirakenne - 14 - 20 millimetriä;
 • seinät, väliseinät - 14-18 millimetriä.

Runkorakenteen mittakaavassa tilojen seinät tehdään pääsääntöisesti 12-40 mm: n poikkileikkauksilta ja ulkosivuilta 16-28 mm paksuja levyjä. Asennettaessa sementtipohjaista lastulevyä talon julkisivulle, on suositeltavaa ottaa 16-18 millimetrin levyjä - Tällaiset levyt eivät rikkoudu sallitun vaikutuksen alaisena eivätkä aiheuta liiallista kuormitusta rakennuksen rakenteeseen.

Myös varsin usein TsSP: tä käytetään pohjan viimeistelyyn. Erityisen tyylikäs kotona näyttää, jos käytät paneelia tiilen alla. Tämäntyyppisten levyjen ominaisuudet antavat sinun jättää ne pois erikoiskoostumuksineen, mikä tekee tällaisesta viimeistelystä entistä kätevämpää.

soveltamisalansa

DSP on ydin, joka on välttämätön materiaali vanhojen rakennusten korjaamisessa ja uusien sekakäyttöisten laitteiden rakentamisessa. Sementtipohjaiset lastulevyt eivät lataa kantavia rakenteita ja seiniä, mutta niitä käytetään rakenneaineina elementtien jäykkyyden lisäämiseksi.

Lisäksi DSP-laitteiden avulla voit unohtaa sellaisia ​​monimutkaisia ​​toimintoja kuin sementtilaastin valmistuksessa ja sekoittamisessa, seinien rappauksessa ja tasoittamisessa. Levyjen sileyden takia pintatäytteen esivalmistelut eivät myöskään kuulu, joten niitä voidaan käyttää välittömästi pohjustukseen ja maalaukseen.

Ominaisuudet ja laite

Toimivia yhdistelmäsementtisementtiä sisältävien levyjen koostumus sisältää:

 • Portlandsementti, jonka luokka on vähintään M-500 - 65%;
 • havupuuseen liittyvästä jätteestä peräisin oleva puu - 24%;
 • vesi - 6%;
 • mineraaliset lisäaineet (alumiinisulfaatti tai kloridi) - 3%;
 • nestemäinen lasi - 2%.

Huomio: Kun ostat DSP: n talon julkisivun viimeistelyä varten, suositeltavaa on antaa nestemäistä lasia sisältävät materiaalit, koska tällaiset arkit ovat kestävämpiä kosteudelle, lämpötilan muutoksille ja sademäärille.

DSP-paneelien tuotantotekniikka on melko yksinkertainen:

 • rumpuun sijoitetaan tietty määrä hakkeen puunleikkausta;
 • lisätä mineraaleja;
 • Portland-sementti, vesi ja vesilasi otetaan käyttöön;
 • sekoitetaan voimakkaasti homogeeniseen massaan asti;
 • muodostavat useamman kannen laatta (sisempi kerros sisältää suuren osan siruista, mikä määrää levyn lujuuden tason: ulkokerrokset sisältävät hienojakoisia siruja, jotka antavat materiaalin sileän pinnan);
 • käsitellä työkappale puristimella;
 • käyttäen hihnaa palvelee puolivalmiita tuotteita kammioon edelleen jähmettämiseksi.

Lopullisessa tuloksessa saatu materiaali on monoliittisia sementti-parranajolevyjä, joihin ei liity delaminaatiota. Tällaisen yhdistelmän merkittävä etu on haitallisten haihtuvien aineiden täydellinen puuttuminen, koska levyjen koostumuksessa ei ole synteettisiä komponentteja.

Sementtiä sitovien lastulevyjen koostumuksen lisäksi on muita teknisiä ominaisuuksia, joiden osalta lopputuotteita välttämättä tarkistetaan:

 • Normaalilla kosteustasolla DSP: n tiheys ei saa olla yli 1300 kg / m²;
 • veden imeytymisnopeus ei saa ylittää 16%;
 • 6-12%: n kosteudessa laatta ei saa paisua yli 2%;
 • lopputuotteen vetolujuuden ei tulisi olla alle 0,4 MPa;
 • kun taivutetaan, sovelletaan seuraavia standardeja: levyt, joiden paksuus on 10-16 mm - 12 MPa, 18-24 mm - 10 MPa, 26-40 mm - 9 MPa.

Arviot: edut ja haitat

Kuten käytännössä ilmenee, sementtihiukkasten levyt ovat useita kiistattomia etuja, kuten:

 • toiminnallisuus (TsSP voidaan käyttää sekä vanhojen rakennusten korjaamiseen että uuden rakentamiseen);
 • lujuus (taipumisen muodonmuutoksen aikana DSP: n lujuus vaihtelee enintään 10%: lla);
 • työstettävyys (levyt voidaan leikata, sahata, jauhaa, porata ja jauhaa);
 • kosteudenkestävyys (kun DSP upotetaan veteen 24 tunniksi, materiaali turpoaa vain 2%);
 • ympäristöystävällisyys (levyt eivät sisällä myrkyllisiä aineosia eivätkä kerää sähkövarauksia);
 • palonkestävyys (DSP-levyt ovat palonestoaineita ja heikosti syttyviä eivätkä aiheuta savuttamattomia aineita;);
 • alhaisissa lämpötiloissa (yhdistelmän tuhoutuminen tapahtuu vasta 50 taipumispisteen syklin jälkeen);
 • Biostabiliteetti (DSP: t eivät ole alttiita mätämiselle, antiseptisen yhdisteen - kalsiumhydroksidin ja sienen tai muotin negatiiviset vaikutukset, ja väkevän alkalisen ympäristön suojaavat levyt jyrsijiltä).

Samanaikaisesti huomattava määrä levyjä voi johtua DSP: n merkittävistä puutteista, koska se huomattavasti vaikeuttaa asennustöitä. Lisäksi on välttämätöntä käsitellä materiaalia äärimmäisen varovasti, koska sen paino voi yksinkertaisesti rikkoa.

Lisäksi levyjä leikataan vain hiomakoneen tai pyörösahan avulla - samaan aikaan on tarpeen vetää leikkausviiva mahdollisimman varovasti, koska levy voi räjähtää, jos se liikkuu väärin.

Tyypit TsSP-levyille julkisivuille: koot ja hinnat

Tähän mennessä sementtihiukkaset ovat seuraavia tyyppejä:

 • sileä, karkea pinta;
 • maalattu pinta;
 • jauhettu pinta;

Erityisen huomionarvoisia ovat jauhatut laatat. Tämän käsittelymenetelmän ansiosta paneeli voi antaa tietyn tekstuurin ja siten antaa esteettisen valinnan. Erityisen suosittuja ovat TsSP, jossa on kivi tai tiili - ne pystyvät tarjoamaan näkyvän ulkoasun paitsi julkisivulle myös rakennuksen perustalle.

Tavallisilla sementtipohjamaaleilla on houkutteleva harmaa väri. Kuitenkin valmistajat pyrkivät kaikin keinoin korjaamaan tämän haitan levittämällä ja maalaamalla paneelit. Molempien DSP-käsittelymenetelmien ansiosta tuotteella ei ole pelkästään näkyvää ulkonäköä vaan myös ylimääräistä kosteuden suojausta, joten jotkin valmistajat käyttävät kaksinkertaista maalikerrosta ja tekevät siten vuorauksesta entistä kestävämmän.

Rakennuksessa ei käytetä harmaita harsoja. Tällaisia ​​tuotteita käytetään väliseinien asentamiseen, lattioiden ja seinien karkeaseen pinnoitukseen sekä sandwich-paneeleiden valmistukseen.

Sementtihiukkasten valmistusmenetelmiä kehitetään jatkuvasti. Esimerkiksi tämän sivukanavan kehittyneet teknologiat antoivat mahdollisuuden valmistaa erittäin ohutlevyt, joiden poikkileikkaus on jopa 4 millimetriä. Näiden levyjen pääasiallinen etu on kiillotuksen tarve, joka heikentää merkittävästi markkinahintojaan.

Sementti-sidotun lastulevyn hinta arkkia kohti vähittäismyynnissä määräytyy sen koon mukaan. Tällaisen materiaalin tuottamisessa on vakiolevyn koko, joka on 3200x12500 millimetriä ja paksuus voi olla välillä 10-40 millimetriä.

Selkeyden vuoksi esitämme pienen taulukon:

Tällä hetkellä DSP: n keskimääräiset hinnat ovat seuraavat:

 • levy 10 millimetriä paksua: 900-1000 ruplaa;
 • levyn paksuus 20 millimetriä: 1600-1900 ruplaa;
 • levyn paksuus 30 millimetriä tai enemmän: 2000 ruplaa.

Viimeistelevä julkisivu DSP: asennus

Sementtiruuvilevyjen valmistelu asennettavaksi

Jotta DSP asennettaisiin asianmukaisesti asennukseen, sinun on ensin tutustuttava tämän materiaalin ominaisuuksiin. Koska sementtipohjaiset lastulevyt koostuvat sementti- ja puukuiduista, niillä on suhteellisen vähän iskunkestävyyttä. Tästä syystä sinun on käsiteltävä niitä äärimmäisen varovasti.

Levyjä voidaan sahata - tällaisten paneelien oikean kokoiset porausreiät ovat melko yksinkertaisia. Tämä on juuri se, mitä on tehtävä, DSP: n valmistelu asennusta varten, koska levyt on kiinnitettävä telineeseen. Tämän tehtävän yksinkertaistamiseksi asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti porrastusta vaaditun reikien lukumäärään etukäteen.

On muistettava seuraavista työn vivahteista:

 • paneelin kiinnittämiseen tarvitaan ruuveja tai ruuveja vastakkaisella päällä;
 • kiinnittimien optimaalinen halkaisija on 3-6 millimetriä;
 • paneelin reiän poikkileikkauksen tulee olla 1,2 ruuvin halkaisijan koko;
 • kiinnittimet on sijoitettava 2 cm: n etäisyydelle levyn reunasta;
 • optimaalinen askel kiinnittimien välillä on 20 senttimetriä, mutta tarvittaessa sitä voidaan säätää;
 • ruuvien suurin sallittu kaltevuus on 40 senttimetriä.

Jos ei ole mahdollista esilata reikiä lautasessa, asennusprosessin aikana paneeleiden kiinnittämiseen on käytettävä ohuita ja kestäviä reunoja sisältäviä salaisia ​​itsekierteittäviä ruuveja.

Huomio: Levyjen kiinnittämiseen metalliin tai puisiin telineisiin ei saa käyttää ruiskuja, jotka on suunniteltu kipsi- ja kipsilevyjen kanssa. Levyjen reikien porauksessa on käytettävä poranterät, jotka on suunniteltu toimimaan metallilla tai kärjen avulla.

Myös asennusvaiheessa käytettävien DSP-levyjen valmistuksen vaiheessa voidaan tarvita levyjen leikkaamista. Sahatavaraa varten voit käyttää hiomanauhaa tai pyörösahaa, ja työkaluihin on asennettu timanttipäällystetty segmenttilevy. Ennen sahausvaiheen aloittamista on otettava huomioon, että sementtipöly muodostuu työn suorittamisen aikana, joten pölynkeräyslaite on valmisteltava työskentelemään huoneessa.

Pintaverkkoteknologia

DSP: n julkisivu on valmis seuraavan algoritmin mukaan:

 • Jalustat asennetaan pystysuoraan ja vaakasuoraan julkisivulle. Suurin askel - 60 senttimetriä. Mitä raskaampi muotoilu, sitä pienempi piki on.
 • Eristys on asetettu, joka kiinnitetään pohjaan tylkillä (kaksi kutakin laatua kohti). Tuulenpitävä kalvo asetetaan yläpuolelle ja jäljelle jäävät tapitangot ovat jo kiinnitetty sen läpi.
 • Varustettu laakerirenkaalla. On välttämätöntä tarkkailla paitsi vertikaalisuutta / vaaka-arvoa myös elementtien sijaintia samassa tasossa. Käytännöllisyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää rakennustasoa. Laatikoiden paksuuden tulee olla sellainen, että kehyksen ulkoreunasta jää tuulenpitävään kalvoon vähintään 2 senttimetriä.
 • DSP-levyt on asennettu. Laatikkoon tulee kiinnittää ruuvit tai piiloruuvat. Levyjen välisen raon on oltava 3-5 millimetriä.
 • Saumat suljetaan. Sementin tai kittien käyttäminen tähän tarkoitukseen ei ole välttämätöntä - lämpöerotuksen vuoksi ne särkyvät. On suositeltavaa käyttää tiivisteainetta. Sen päälle on tehty puusta tai metallilevyjä.

Lisätietoja DSP-julkisivun pinnoitustekniikasta on alla:

Kuinka maalata DSP julkisivulle: mikä maali valitsee?

Kuten jo mainittiin, sementti-sidotut hiukkaset eivät periaatteessa edellytä ylimääräistä suojaa - niiden pinta on jo riittävän kestävä erilaisille negatiivisille vaikutuksille ja voi kestää useita vuosia. Estetiikan näkökulmasta harmaa ei kuitenkaan sovi kaikkiin rakennuksiin, ja saattaa olla tarpeen päivittää olemassa oleva pinnoite. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää valita oikea kokoonpano.

Asiantuntijoiden mukaan DSP-laitteiden sopivimmat värit ovat:

 • Akryyli. Ne ovat erinomainen vaihtoehto tällaisen pinnan viimeistelyyn. Ne toimivat vuorovaikutuksessa sementtilankojen kanssa ja niillä on korkea tarttuvuus. On suositeltavaa valita liuotinpohjaiset koostumukset - vesipohjaiset maalit tunkeutuvat materiaalin rakenteeseen pahimmiksi ja voivat siten tarttua pinnalle paljon vähemmän.
 • Lateksia. Alkaalisiin vaikutuksiin kestävät, kun ne kuivuvat, muodostavat voimakkaan elastisen kalvon. Suuri kosteuden suojaus ja höyryläpäisevyys. Lateksimaalatut julkisivut voidaan pestä.
 • Silikaatti. Niillä on suurin tarttuvuusaste - päällyste kirjaimellisesti tunkeutuu materiaalin syvyyksiin. Niillä on korkea höyryläpäisevyys ja säänkestävyys. Sopii myös märille pinnoille.

On huomattava, että DSP-yhdisteiden värjäys alkydiyhdisteillä ei ole sallittua - tällaiset maalit reagoivat erittäin huonosti alkaliin, joten pinnoite voi halkeilla tai irrottaa kokonaan lyhyessä ajassa.

Siten julkisivun itsenäinen suorittaminen DSP-paneelien kanssa ei ole niin vaikeaa kuin voi ilmeisestikin näkyä. Jos kaikkia sääntöjä ja asennustekniikkaa noudatetaan, päällyste kestää monta vuotta, ei ainoastaan ​​koristelemalla rakennusta vaan myös suojaamaan sitä ulkoisten negatiivisten tekijöiden negatiivisilta vaikutuksilta.