Betonipinnan väri

Satunnainen vikoja, että korkea W ​​/ C-sementtikivi on kevyempi. Tästä syystä epätäydellinen hydraatio, sementin määrän väheneminen sekä kapillaaripuuvuuden lisääntyminen voivat osaltaan selkeyttää. Mitä korkeampi sementtikulutus, sitä tummempi betoni näyttää. Tämä lausunto kuitenkin viittaa taipumukseen pikemminkin kuin jatkuvan riippuvuuden olemassaolosta. Joten jos lisäät sementin kulutusta 300-400 kg / m 3: ssä, osoittautuu, että hydratoitavan sementtimassan määrä on vain 4% enemmän.

Suunnittelumallista tunnetaan, että sementti on osa suurinta osaa betonipinnasta ja sillä on siksi tärkeä rooli värin luomisessa. Eri alkuperää olevat sementit eroavat toisistaan, ne voivat olla kevyempiä tai tummempia, ne voivat sisältää jonkin muun värisävyn. Tämä vähäinen väriero sementin laadun lisääntyessä havaitaan betonipinnalla, jos näytteet, jotka on valmistettu samojen koostumusten seoksesta mutta eri sementteistä, ovat sijoitettu lähelle toisiaan. Harmaat ja värilliset sementit ovat pääsääntöisesti riippuvaisia ​​alkuperästä, toisin sanoen raaka-aineista, joista ne valmistetaan.

Sementin ohella sementtikiven tuottaman kalkin määrä vaikuttaa suuresti pintaväriin. Ilmoitetaan vain suoraan pintaan muodostuneita kalkin määriä. Käytännössä kalkin määrä on useimmissa tapauksissa paljon suurempi, koska kosteus pesee kalsiumhydroksidia betonin sisäpuolelta ja kantaa sen pinnalla. Jos otetaan huomioon kalkkipesun sademäärät 0,3 mm paksuisissa pintakerroksissa, niin kevyen pigmentin osuus kasvaa 12-60%, mikä aiheuttaa vahvan pinnan. Kalkin ulkonäköön vaikuttavat tai estävät olosuhteet ovat moninaiset, eivät aina selkeät. Siksi harmaan sävyn vaihtelu on usein epäsäännöllistä ja vaikeasti lisääntyvää.

Tapoja tarkistaa betonin laatu

Rakentaminen on aika vievä prosessi. Jos haluat poistaa tarpeettomat rahoituskustannukset ja jättää aikaa, kannattaa huolehtia materiaalien laadusta. Ensinnäkin, sinun täytyy miettiä, miten tarkistaa betonielementin merkki.

Tilattu ratkaisu ei aina vastaa asiakirjassa määriteltyjä ominaisuuksia. Jos lisätty raaka-aine betonin valmistukseen ei vastaa oikeita mittasuhteita, liuoksen laatu muuttuu automaattisesti. Tuotemerkin tarkka tuntemus edellyttää laadun arviointia.

Miten määritellä betonin merkki

Betonimerkki on osoitus puristuslujuudesta. Sopivan brändin M300-400 rakentamiseen. M100-250: llä on vähimmäisvoimakkuus, joka soveltuu vain ylimääräiseen työhön. Paljon riippuu valituista toimittajista. On suositeltavaa etsiä hyvämaineisia yrityksiä, jotka voivat toimittaa tarvittavat asiakirjat ehdotetuille tuotteille. Jos jostain syystä epäilet toimittajan eheyttä, kannattaa harkita lisätutkimusta ratkaisun noudattamiseksi määritellyn tuotemerkin kanssa.

Betonin laadun määrittäminen voidaan tehdä eri menetelmillä:

 • Laboratoriotutkimus, tarkastaminen ammatillisten laitteiden kanssa;
 • Ultraäänitutkimusmenetelmä;
 • Itsetarkastus.

Jokainen menetelmä eroaa prosentti- tarkkuudella ja sillä on tiettyjä hienouksia.

Ota yhteyttä vahvistusmenetelmiin

Yhteyden tarkistaminen suoritetaan kahdella tavalla. Ensimmäinen - ammattilaislaitteiden avulla - sklero- metri. Laite määrittää voimakkuuden iskuimpulssilla. Sclerometri voi olla mekaaninen ja elektroninen, ja sen hinta vaihtelee 10: stä 35 tuhanteen. Yksittäisen käytön ostaminen ei yksinkertaisesti ole rationaalista tavalliselle ostajalle.

Toinen tapa on lähettää näytteitä laboratoriolle. Ensinnäkin sinun on tehtävä useita manipulaatioita:

 • Valmista puinen laatikko, 15 cm³;
 • Kaada ostettu liuos puuosaan suoraan sekoitusastiasta, kostuta laatikko vedellä. Kondensoidaan tulvainen liuos tekemällä useampia lävistysreikiä;
 • Aseta näyte 28 päivän ajan samoissa olosuhteissa kuin päärakenne;
 • Jäädytetty näyte kuljetetaan laboratoriolle tarkastettavaksi. Arviointi voidaan tehdä asetusten välissä (3, 7 ja 14 vrk).

Tutkimus antaa lausunnon tämän tuotemerkin näytteen tutkimisesta ja sen noudattamisesta.

Ultraäänitekniikka

Ultraäänilaitteita käytetään lujuuden testauksen lisäksi virheiden havaitsemiseen. Ultrakäsittelyn nopeus betoniin saavuttaa 4500 m / s.

Äänen nopeuden ja betonin puristuslujuuden välinen kalibrointisuhde on vahvistettu etukäteen kullekin seoksen koostumukselle. Jos käytät 2 kalibrointiriippuvuutta konkreettisia vaihtoehtoisia tai tuntemattomia koostumuksia varten, voimakkuuden määrittämisessä voi olla epätarkkuuksia. Betonin lujuuden suhde - ultraäänen nopeuteen vaikuttavat monet tekijät, joiden vaihtelut on tässä tapauksessa hylättävä ultraäänitutkimuksen yhteydessä:

 • 1. Menetelmä konkreettisen ratkaisun valmistamiseksi;
 • Määrä ja raekokoostumus;
 • Sementin kulutuksen muutos yli 30%;
 • Mahdolliset louhokset, halkeamat ja virheet valmiissa rakenteissa;
 • Betonin tiivistymisaste.

Ultraäänitestaus soveltuu minkä tahansa muotoisten rakenteiden massatestaukseen rajoittamattomina määrinä sekä ylläpitää vakio-ohjausta tai vähentää voimaa. Menetelmän haittapuoli on virhe siirtymisessä akustisesta lujuusindikaattoriin. Ultraäänilaitteita ei pidä käyttää lujuusluokkien laadun tarkistamiseen, sallittu alue on rajoitettu luokkiin B7.5... B35 (10-40MPa) GOST 17624-87 mukaisesti.

Itsetarkastusmenetelmät

Tarkista laboratoriossa tai erikoistyökalujen avulla ei ole aina suositeltavaa. Tämä pätee tapauksiin, joissa pieni rakennus rakennetaan yksityiselle alueelle. Tulva ja jäätynyt liuos voidaan tarkistaa kotona useilla tavoilla. Jos hän ei täytä vaadittuja vaatimuksia, voit käyttää maksettua asiantuntemusta ja maksaa vahingot toimittajalta.

Sileyden tarkistus

Tarkastele varovasti jäädytettyä rakennetta. Sen pitäisi olla sileä, malleissa esiintyminen osoittaa kaatumisohjeiden noudattamatta jättämisen. Tällainen ratkaisu on todennäköisesti jäätynyt, mikä vähentää huomattavasti sen vahvuutta. Itse asiassa M300 betoni on sen ominaisuuksia M200-250.

Soitto testi

Voit tarkistaa vaikutuksen äänen. Tee näin vasaralla tai metalliputkella, joka painaa enintään 0,5 kg. Se on tärkeä soittoääni silmiinpistäessä. Tumma ääni ilmaisee pienen lujuuden ja huonon tiivistymisen. Ja halkeilla, muruilla on tarpeen korvata rakenne kokonaan tai osittain.

Visuaalinen arviointi

Menetelmässä tarkastellaan ratkaisun ominaisuuksia hyväksyttäessä. Voidaan havaita sellaisia ​​hetkiä kuin:

 • Väri - harmahtava ja sinertävä sävyinen laatuinen seos, jos keltaisuus ilmenee selkeästi sementtihyytelöön, seoksessa on saviepäpuhtauksia tai kuonan lisäaineita. Ruskea tai punainen väri on ominaista ylimääräinen hiekka tai aggregaatti on kohtuuton määrä, on järkevämpää kieltää ratkaisu epätasainen sävy ollenkaan;
 • Oikea sakeus on yhtenäinen, ei ole oksentelua ja hyytymiä ja muistuttaa kosteaa maata;
 • Ylimääräinen vesi - määritetään kaatamalla pieni määrä seosta kuoppaan, saat kaakaota ilman kerroksia ja halkeamia;
 • Riittämätön laadun ostettu liuos alkaa purkautua jopa kuljetuksen aikana, seosta ei voi poistaa lapin avulla tai syöttää holkin läpi.

Jos sekoitin toimitetaan, on mahdollista määrittää betonin laatu ilman tarkastuksia ainoastaan ​​toimitetuilla asiakirjoilla. Tässä tapauksessa kaikki riippuu myyjän vilpittömästä mielestä.

Betonin tarkistaminen vasaralla ja taltalla

Vasara ja taltta ovat helpoin vastaus kysymykseen siitä, miten betonin kaatamisen laatu tarkistetaan. Tätä testiä varten tehdään isku vasaralla. Täysin kuivattujen pohjien pinnalle kiinnitetään taltta ja levitetään keskimääräistä voimaa puhaltaa. Jos syntyvä hammastus ylittää 1 cm, lujuusluokka on B5 (M75), alle 0,5 cm - B10 (M150). Pieni hammaspyörä on edelleen B15-25 (M200-250), B25 (M350): ssa on merkityksetön merkki.

Kiinnitä huomiota! On tarpeen ottaa 300-400 gramman painoinen vasara.

Kaikilla edellä mainituilla menetelmillä on niiden etuja ja haittoja, ja lopullisen tuloksen tarkkuuden on oltava asiantuntijoiden apua. Laboratorio-, ultraääni- ja iskusitoutumistutkimukset ovat luotettavampia ja kattavampia. Laatu riippuu suoraan komposiittiosien ominaisuuksista, mittasuhteiden noudattamisesta, varastointi- ja kuljetusolosuhteista. Siksi voit suojata itsesi valitsemalla luotettavaa toimittajaa, jolla on hyvä maine, mikä vähentää huomattavasti tulevien ongelmien riskiä.

Manuaalinen betonivalmistus: mittasuhteet, taulukko

Joka ei ole koskaan käsitellyt sementtiä, on vaikea ymmärtää, mikä konkreettinen ratkaisu on ja miten se valmistetaan oikein. Mutta edes kokeneet rakentajat eivät aina ole tietoisia kaikista hänen kanssaan työskentelevistä hienoista piirteistä. Tässä artikkelissa kuvataan paitsi betoniratkaisun valmisteluprosessi, mutta myös sen osien oikea valinta.

Betoniseos on helppo valmistaa säätiön kaatamiseksi, pienet raudoitetut betonirakenteet, raidat. Voit vaivattaa sen missä tahansa vanhassa kylpyammeessa, kylpyammeessa tai laatikossa tai koputtaa puulevy. Pienen laastirakenteen valmistuksessa prosessi voidaan koneistaa käyttäen erikoissuutinten porata. Jos tarvitset paljon betonia, sinun on käytettävä tavallista lapiota, pieniä puutarhakahkoja, kuokkia tai muuta sopivaa laitetta. Mutta ennen sekoittamisen aloittamista sinun on valittava laadukas sementti, murskattu kivi ja hiekka.

Betoniosat

Pääkomponentin laatu - sementti

Laastin vahvuus määräytyy ensisijaisesti sementin laadun vuoksi, joten sen oikea valinta on erityisen tärkeää. Venäjällä on monia tehtaita, jotka tuottavat tällaisia ​​tuotteita ja myyvät niitä yleensä naapurimaissa. Siksi painopiste ei ole niin valmistajan vaan sementin ulkonäkö.

Muista kiinnittää huomiota valmistuspäivään - ajan myötä, sen toiminta vähenee jyrkästi. Tuore sementti, kun sitä puristetaan nyrkkiin, ei muuttu kokoon, mutta helposti herää sormien väliin. Erityisen nopeasti menettää ominaisuuksia korkealaatuisen hienojakoisen tuotteen varastoinnin aikana.

Kun se on väärennös, käytetään dolomiittia, mineraalijauhetta, tuhkaa ja muita täyteaineita. Kun ne sekoitetaan luonnollisesti, betoni ei vain hitaasti asetettavaksi, mutta kovettumisen jälkeen se ei ole tarpeeksi vahva:

 • laatu sementti-jauhe väri on tummempi;
 • ratkaisu siitä pysyy hyvin ja nopeasti asettaa;
 • kuivattujen betonien väri on hieman kirkkaampi ulkopuolelta, mutta jos lyödään nurkkaan, sen sisäpinta on tumma;
 • täydellisen kuivauksen jälkeen (yksi kuukausi myöhemmin) on vaikea lyödä kynsi valmiiseen betoniin.

Liuoksen vahvuus riippuu sementtimerkistä. Nimikkeellä kirjainten M seisottamat numerot tarkoittavat kykyä kestää 1 ov: n kuormitusta. cm. Toisin sanoen M200-sementti kestää 500 kg kuutiosenttimetriä. Luonnollisesti, mitä korkeampi on, sitä vahvempi betoni on. Erikoisluokkia, joiden vahvuus on 600-700, käytetään harvoin, joten monimutkaisten tai monikerroksisten rakenteiden kanssa on parempi käyttää M500-sementtiä.

Numeron jälkeiset kirjainmerkit viittaavat lisäaineiden esiintymiseen siinä. Esimerkiksi brändin M500 B tuote on nopea kovettuminen, ARCC on vedenpitävä, BC on valkoinen, joka on tarkoitettu viimeistelyyn. Nimitys BTS20 tarkoittaa sitä, että se sisältää 20% sakeuttamattomia epäpuhtauksia. Tärkein lisäaine meille - sukellusvene - tekee siitä huurteisen, joten on toivottavaa käyttää sitä kadutustyössä, etenkin Siperiassa ja pohjoisessa.

Pitkäaikainen varastointi, sementti-jauhe koagulates, kondensoituu ja sen spesifinen paino kasvaa. Siksi, jos ostat sen etukäteen, muista säilyttää se kuivassa, vakiintuneessa paikassa. On suositeltavaa lisäksi kääriä paperipussit muovikelmulla. Harkitse, että puolen vuoden varastoinnin jälkeen sen laatu vähenee vähintään kolmanneksella.

Mikä hiekka on parempi

Paras hiekka - joki. Se pestään vedellä ja, toisin kuin ura, ei sisällä epäpuhtauksia. Kun työskentelet talvella, on parempi käyttää joki, joka on täysin vapaa savi sulkeumia. Lämpötilojen alapuolella niiden nukat eivät liukene hyvin veteen, vaikka ne kestävät pitkään, ja betonin pinta on epätasaista.

Rikkomisen valinta

Dolomiitti, kalkkikivi murskattu kivi on useimmiten käytetään luomaan pieniä kevytrakenteita, joiden laatu ei ole kasvanut vaatimukset. Sora- tai graniittimateriaali on kestävämpi ja kestää alhaisimmat lämpötilat.

Valmista ratkaisu

Seoksen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä, mitä merkkiä (eli mitä vahvuutta) tarvitsemme. Yleisin osuus käytettäessä M500-laatua on 1: 2: 3 (ts. Tarvitset sementtiä, kahta hiekkaa ja kolme raunioitusta). Mitä korkeampi laatu, sitä vähemmän sementti menee. Siksi M350: n mittasuhteet ovat erilaiset. Joka tapauksessa veden ja sementin suhde ei saa olla yli 0,5.

Taulukko - Betoni M500

Vaadittava betonin laatu

Sementin, hiekan ja soran osuudet (Tskhpshch), kg

Betonin laadun tarkistaminen

Betoni laatu: miten tarkistaa?

Jos olet suunnitellut kodin rakentamista, voit tuskin hallita ilman konkreettisia.

Jotta voidaan valita laadukas materiaali, joka takaa rakenteen kestävyyden, on hyödyllistä tietää, mitkä indikaattorit määräävät betonin laadun, mikä on luokka ja luokka, miten laadunvalvonta toteutetaan.

Pohdimme myös tapoja, joilla voit suorittaa betonin laadunvalvontaa: visuaalisesti, kontaktiin tai laboratorioon ja kuinka määritellä jäädytetyn seoksen laatu.

Seoksen laatu

Betonin laadullisten ominaisuuksien määrittämiseksi on useita indikaattoreita, jotka ovat:

 • Pakkasvaste. Jäätymisvastus määrää betonin kestävyyden alhaisten lämpötilojen vaikutuksiin. Testattaessa seoksen tulisi säilyttää voimaa betonin jäätymisen ja sen sulamisen jälkeen. Tämä ominaisuus on otettava huomioon, jos materiaalia käytetään alueilla, joiden lämpötila on nolla.
 • Vedenkestävä. Betoninäytteen läpi tapahtuvan veden tunkeutumisaste määrittelee materiaalin vedenpitävän laadun. Tätä ominaisuutta on harkittava, jos materiaali asetetaan kosteaan ympäristöön tai suoraan kosketukseen veden kanssa.
 • Korroosionkestävyys. Tämä ominaisuus osoittaa betonin laadun, joka säilyy jopa aggressiivisten kemikaalien altistumisen jälkeen. Jos käytetyn betonin käsittelyssä on tarkoitus olla vuorovaikutuksessa kemikaalien kanssa, tällaisen tutkimuksen tulokset ovat hyvin tärkeitä.

Vahvuus. Toinen erittäin tärkeä betonisekoitus. Vahvuus osoittaa materiaalin resistenssin erilaisiin kuormituksiin. Vahvuuden ilmaus näyttää voimayksiköstä yksikköalueelta. Yleensä tämä näyttää: kgf / cm ². Betoniseokselle on tunnusomaista kolmen tyyppinen lujuus:

 • puristuskestävyys. Tämä indikaattori määrittää materiaalin kyvyn puristuskuormiin;
 • aksiaalinen kuormituskestävyys. Tämä kyky osoittaa materiaalin resistanssin kestämään vetolujuuden kuormituksia koko poikkileikkauksessa;
 • taivutuskestävyys. Tämä indikaattori määrittää materiaalin vastuksen taivutuskuormiin.

Laboratorio-olosuhteissa näiden betoni-indikaattoreiden testaamiseksi ja määrittämiseksi suoritetaan erityisiä näytteiden kokeita painamalla tai katkaisemalla ne erikoiskoneilla.

Luokka ja brändi: määritelmä ja suhde

Betonimassan pääominaisuus on luokka. Lisäksi betoni on erilainen brändillä. Molemmilla indikaattoreilla on eroja, jotka liittyvät näiden määritelmien vaatimuksiin.

Materiaalimerkki on arvo, joka määrittää keskimääräisen betonin vakauden rajan. Näiden indikaattoreiden ilmaisemiseksi käytetään nimitystä kgf / cm². Materiaaliluokkaa kutsutaan MPa: lla ilmaistun puristuskestävyyden ominaispiirteenä.

Erilaisten betonityyppien laajuus

Ilmeisesti luokassa on tiukemmat vaatimukset. Luokan vaatimusten mukaiset parametrit on täytettävä 95 tapauksessa 100: sta. Tuotemerkin täyttämiseksi nämä indikaattorit voivat olla hieman korkeammat tai pienemmät. Luokkien määrittelemiseksi asetuksissa on tavallista käyttää kirjaimia ja numeroita. Materiaalin laadun B50 on kestettävä 50 MPa: n paine 95%: lla.

Rakennusmarkkinoilla löydät materiaaleja, joiden luokka voi vaihdella B7.5: stä B40: een.

Betonimerkin nimeämiseksi on käytännöllistä käyttää kirjainta "M", numeerisesti merkin voi vaihdella 50: stä 100: een. Useimmissa tapauksissa käytetään materiaaleja M100: sta M500: een. Taulukossa esitetään laatujen ja betoniluokkien suhde:

Arvojen ja laatuluokan suhde

Betoniseoksilla on aluksi hyvin alhainen lujuus, joten se voidaan määrittää 7-14 päivän aikana tavanomaisissa kiinteytysolosuhteissa.

Se on tärkeää! On muistettava, että materiaalin lujuusominaisuudet riippuvat fysikaalis-kemiallisista reaktioista, joita esiintyy veden ja sementin vuorovaikutuksessa.

Erilaisessa asetusvälineessä vuorovaikutuksen nopeus on erilainen.

Esimerkiksi nopea kuivaus johtaa näiden prosessien päättämiseen, mikä johtaa rakenteen vahvuuden heikkenemiseen.

Jotta valunut betoni täyttää luokan osoittamat lujuusominaisuudet, on luotava optimaaliset olosuhteet. Nimittäin, kunnes 28 päivän kuluttua kaatamisen jälkeen pinta on ajoittain kostutettava vedellä. Suojaus voi olla bitumin emulsio tai muovikalvo, joka asetetaan päälle.

Mikä on betoniseoksen laadunvalvonta?

Kuten edellä mainittiin, materiaalin laadun määrittäminen määritetään seuraavilla kriteereillä:

 • vahvuus;
 • Vedenkestävyys;
 • Pakkasenkestävyys;
 • Vedenläpäisevyys.

Jäätyneen betonin laatuominaisuuksiin vaikuttavat aineosien ominaisuudet ja suorituskyky.

Tämän vuoksi toimenpiteet betonin laadun määrittämiseksi toteutetaan seuraavilla työalueilla:

 • kun kaikki betonin osat on annettava;
 • sekoittamalla betoniseosta;
 • liuoksen kaatamisen ja tiivistämisen aikana;
 • kun valmis tuote on viimeistelty kehitettyjen projektien noudattamiseksi.

Rakentamisessa on kahdenlaista valvontaa:

Ensimmäinen ohjaustyyppi suoritetaan jokaisen toimenpiteen lopussa. Aloitetaan saapuvien materiaalien tarkastuksesta ja lopetetaan valmiin rakenteen tarkastuksessa.

Toista ohjaustyyppiä käytetään tapauksissa, joissa materiaali on jo jäädytetty. Tällaisen valvonnan päätehtävänä on määrittää jäädytetyn materiaalin keskimääräinen tiheys ja lujuus. Näiden tarkastusten perusteella noudatetaan vakiintuneita standardeja. Tarkastuksissa valitaan betonin tai korkealaatuisten rakenteiden näytteet.

Kuinka määritellä laatu?

Betonin laadun määrittämiseksi voit käyttää useita menetelmiä:

Visuaalisella tavalla voit määrittää betonin ominaisuudet:

 • Johdonmukaisuutta. Sen tulisi olla yhtenäinen, ilman koomia ja hyytymiä;
 • Ylimääräinen vesi. Ylimääräisen veden määrittämiseksi on tarpeen kaataa pieni osa betonista kaivoon. Ihannetapauksessa pitäisi saada kakku ilman kerroksia ja halkeamia;
 • Väriyhdistelmä. Hyvälaatuinen materiaali on harmaa. Ruskea tai punertava sävy osoittaa ylimääräistä hiekkaa tai aggregaattia. Jos ratkaisussa on epätasainen väri, on parempi kieltää se.

Seoksen laadun määrittämiseksi laboratoriomenetelmällä on välttämätöntä suorittaa tällaiset manipulaatiot:

 1. Kaada ostettu liuos veteen kostutettuihin puupaneeleihin.
 2. Sulje liuos ja tee muutama lävistysliitin.
 3. Aseta näyte huoneeseen samoin edellytyksin kuin päärakenne.
 4. 28 päivän jälkeen jäädytetty koekappale on otettava laboratorioon tutkimusta varten.

Karkaistun betonin laadun tarkistamiseksi käytä erityislaitteita.

Jos haluat tarkistaa betonin laadun kosketuksesta, sinun on ostettava erityinen laite - sklerometri. Toiminnan periaate on iskupulssin vaikutus näytteeseen.

Mutta ei kaikilla ole varaa tällaiseen tarkistukseen, koska laitteen hinta on melko korkea.

Jäädytetyn rakenteen laatu

Karkaistun materiaalin laadun määrittäminen erikoisnäytteitä käyttäen kuutioita, jotka täytetään samanaikaisesti suurimman osan materiaalista. Useimmissa tapauksissa betonin laadun määrittäminen toimitetaan laboratorioille, jotka kirjataan tutkimuslehtiin. Kotona tällainen testi on melko vaikeaa ja kallista.

Tällaisen työn suorittamiseksi käytetään useita menetelmiä:

Poraus tarkoittaa tuhoisia menetelmiä. Tällainen työ vaatii erityisen työkalun, joka erottaa nämä näytteet. Sitten saadut osat tutkitaan lujuuden suhteen.

Tuhoamattomat menetelmät sisältävät mekaanisen ohjauksen, joka perustuu Kashkarov-vasaran vaikutukseen betonialustalle.

Tällaisen vasaran pallo yhdellä puolella puristetaan betonia vasten ja toinen puoli vertailukaarta vasten. Kun lyönti on vasaralla, betonissa ja ytimessä esiintyy merkkejä, jotka mitataan. Kun tuloksena olevien lukujen suhde määrittää materiaalin voimakkuuden kalibrointikäyrien suhteen.

Seuraavalla menetelmällä, jolla ei ole tuhoisaa menetelmää betonin laatuominaisuuksien tarkistamiseksi, on ultraääni. Tällaisen valvonnan periaate perustuu tällaisen laitteen tuottamien aaltojen kulkemisnopeuden muuttamiseen eri vahvuuksilla olevasta materiaalista. Materiaalin laatu ja lujuus määritetään kalibrointikäyrien perusteella.

Venäjän rakentajan verkkokaupan palvelut konkreettiselle laadulle

Minkä tahansa kohteen rakentaminen on monimutkainen prosessi, johon liittyy monia vaiheita. On erittäin tärkeää, että tällä hetkellä sinulla on luotettavat kumppanit, jotka voivat tarjota sinulle monenlaisia ​​palveluja. Ottamalla yhteyttä Venäjän rakentajaan verkkokaupasta saat luotettavan tuen mistä tahansa työvaiheesta, myös silloin, kun ostavat tarvikkeita.

Asiantuntijat auttavat sinua valitsemaan oikeat materiaalit talon rakentamiseen. Lisäksi verkkokauppa "venäläinen rakentaja" tarjoaa asiakkailleen palveluita ja betonin laadunvalvontaa.

Huonolaatuiset kulutustarvikkeet voivat aiheuttaa ongelmia heti rakennuksen alusta lähtien. Tällaisten ongelmien välttämiseksi voit luottaa asiantuntijoihin ja tilata teknologiasi esineeseesi - hän valvoo betonin laatua ja antaa asiantuntevaa apua käytettävien materiaalien valinnassa.

Korkeatasoiset asiantuntijat auttavat tekemään laadunvalvontaa paitsi tuoretta betonia, myös täytettyä betonia. Samanaikaisesti työn kustannukset ilahduttavat sinut - teknologin palvelut maksaa 5 tuhatta ruplaa. Palvelujen luettelo sisältää:

 • saapuminen rakennustyömaalle;
 • täytetyn tai toimitetun materiaalin laadun tarkastaminen ja toimitettujen asiakirjojen toimittaminen;
 • kulutushyödykkeiden laadunvarmistuspalvelut;
 • kaikkien esineiden valmistuksessa käytettävien kulutustavaroiden tekeminen.

Asiantuntijamme ovat päteviä kaikissa rakentamiseen liittyvissä asioissa, joten voimme auttaa sinua milloin tahansa. Meillä on ilo nähdä teidät verkkokaupassamme "venäläinen rakentaja".

Katso videokokoelmasi:

Miten tarkistaa betonin laatu ja mitä tarvitaan tähän?

Kun hankitaan tai rakennetaan yksityinen talo betonipohjassa, on tärkeää valvoa valmiin tai kaadetun betonin laatua erittäin huolellisesti. Lisäksi tämä toimenpide voidaan tehdä yksin ilman erityisiä mittauslaitteita. Tässä artikkelissa kuvataan betonin laadun tarkistaminen yleisellä työkalulla.

Betonin laadun rikkomattomat testausmenetelmät

 • Ensinnäkin sinun tulee tarkastaa pinta tarkasti. Pinnan on oltava sileä. Jos täyttö tehtiin talvella betonilla, ei pitäisi olla "kuviota". Jos ne ovat, niin kaatamisen aikana betoni jäädytettiin, mikä pienentää rakenteen lujuutta 50-100 kg / cm2;
 • Laadunvalvonta käyttäen vasaralla, jonka paino on vähintään 0,5 kg. Knock betonirakennetta ja arvosta äänen sävyä. Soittoäänet ja vahingoittumattomuus osoittavat, että betonin korkea laatu ja lujuus ovat vähintään 200 kg / cm2; soinnillinen ääni ja vasarat osoittavat antinodin 150-200 kg / cm2 tasolla; tylsää ääntä ilman vaurioita - betonilla on vakavia vikoja; tylsää ääntä ja vaurioita - betoni on heikko laatu, lujuus on enintään 100 kg / cm2;
 • Näkyvät pinnan puutteet, jotka muodostavat huomattavan määrän huokosia, puhuvat huonosta tiivistymisestä. Lisäksi se on absoluuttinen takuu huonolaatuisesta betoniliuoksen valmistelusta. Jos se on betonirakenne ulkoilmassa, syklissä on suuri vaara asteittaiselle tuhoutumiselle: "kosteuden tunkeutuminen, kosteuden jäädyttäminen, mikrobetonikerroksen tuhoutuminen" jne.

Menetelmä betonin laadun tarkistamiseksi vasaralla ja taltalla

Betonin testaamiseksi tarvitset vasaran, jonka paino on 500-800 grammaa ja teräksinen taltta.

Asenna taltta testipinnalle noin 180 asteen kulmassa ja paina sitä keskimääräisellä voimalla. Tarkemman tarkistuksen varmistamiseksi tällainen toiminta on tehtävä rakenteen eri osissa. Arvioimme vaikutusreitin:

 • Jälki on tuskin havaittavissa - betonin korkea laatu vastaa laatua B25;
 • Jälki on erittäin havaittavissa - betonin laatu B15-B25;
 • Muodostuneet vahvat syvennykset. Betoni alkoi maalata - betonin laatu B10;
 • Talki tuli materiaaliin yli 10 mm - betonipitoisuus enintään B5.

Kun rakentaminen on käynnissä, on järkevää määrittää betonin laatu ennen kaatamisen alkua. Tällöin on täytettävä 100 x 100 x 100 cm: n mitat. Vaikka betonia ei ole takavarikoitu, sinun on lävistettävä se ilmatäytteisellä betonisella tangolla.

Seuraavaksi näytettä kuivataan ympäröivässä lämpötilassa 20-25 ° C ja 28 päivän kuluttua otetaan erikoistuneeseen laboratorioanalyysiin. Näin saat tarkimmat tekniset ominaisuudet ja betonin merkin.

Olettamus! Jos rakennusaika on tiukka, näyte voidaan kuljettaa 7-14 päivän kuluttua kaatamisen jälkeen. Tässä tapauksessa laboratoriota tulisi kutsua tarkaksi altistumisajaksi.

Betonin laadun määrittämisen lisäksi improvisoidulla tavalla on olemassa seuraavat menetelmät, jotka vaativat erikoistyökaluja, laitteita ja laitteita:

 • Betonin lujuuden määrittäminen Fizdel-vasaralla;
 • Betonin lujuuden määrittäminen Kashkarov-vasaralla;
 • Ultraääni-menetelmä: betonin laadun määrittäminen määrittämällä ääniaallon etenemisaika ja nopeus erikoislaitteilla.

Kuinka tarkistaa betonin laatu nestemäisessä ja kiinteässä tilassa

Kun aktiivinen työ rakentaa seoksia, ennemmin tai myöhemmin on oppia tunnistamaan tiettyjä ominaisuuksia visuaalisilla merkinnöillä tai erityisten laitteiden avulla. Tarvittaessa betonin laatutarkistus voidaan suorittaa sekä nestemäisessä tilassa että kovettuneessa tilassa, kun rakenne on täysin valmis.

Kuva näyttää nestemäisen ratkaisun, jota ei ole vielä nähtävissä.

Nestemäisen seoksen parametrien määrittäminen

Heti ennen kuin juuri valmistettu liuos kaadetaan, on suositeltavaa varmistaa tekniset ominaisuudet, varsinkin jos erä on suoritettu omilla käsillä tai valmistaja ei herättänyt luottamusta. Suorittamalla itsenäisen ohjauksen voit oppia paljon tuotteen laadusta.

Tiheyden tarkistus

Kun aineen likimääräinen massa on laskettu tiettyyn tilavuusyksikköön, voidaan arvioida, minkä luokan tämä koostumus kuuluu. Tämän parametrin vaikuttavat erityisesti paikkamerkin tyyppi. Yksityiskohtaiset tiedot seosten tiheydestä on esitetty taulukossa.

Varoitus! Ensimmäiset kaksi ratkaisuryhmää käytetään pääasiassa ylimääräisen kerroksen muodostamiseen.

Joissakin tapauksissa niiden avulla voidaan kuitenkin luoda pieniä rakenteita.

Välittömästi ennen testausta on suoritettava valmistelutoimet. Työ vaatii kaksi litran kapasiteettia, lastaus, vaa'at ja metallinen sauva tiivistykseen. Käytetty säiliö punnitaan heti, minkä jälkeen sen tilavuus määritetään kuutiosenttimetreinä.

Muistin peruskaava korostuu.

Seuraavaksi seos levitetään huovalla valmistetuissa astioissa. Armature pin on valmistettu bajonetista. Tiivistysprosessin jälkeen betoniliuoksen pinta tasataan leikkaamalla ylimäärä.

Täytetty astia punnitaan tarkkuudella korkeintaan grammaa.

 1. Ensiksi määritetään seoksen nettomassa, jolle testissä käytetyn tara paino vähennetään. Esimerkki: 5000-400 = 4600 g.
 2. Sitten tulos jaetaan kahden litran astian tilavuudella. Tulos on: 4600/2000 = 2,3 kg / 2000 cm3.
 3. Laskujen viimeisessä vaiheessa on vielä selvitettävä, että tiheys on yksi kuutiometri: 2,3 × 1000 = 2300 kg / m3.

HUOM! Koostumuksen tiheyttä voidaan lisätä valitsemalla aggregaatti, vähentämällä veden määrää sekä käyttämällä korkealaatuista tärinää erikoislaitteilla.

Jäykkyyskoe

Tästä parametrista riippuu paitsi asennuksen helppous, mutta myös jossain määrin betonin lujuusominaisuudet. Virallisesti testi suoritetaan GOST 10181.1-81: n mukaisella erityislaitteella. Laite on metalliliuska, joka on lieriömäinen.

Määritelmä erityisellä instrumentilla.

Tuotteen jäykkyyden määritysprosessissa kiinnitetään värähtelyalustalle 0,35 mm: n liikkeen amplitudi ja taajuus 2800 - 3200 tärinää minuutissa. Lopullinen indikaattori on kahden samasta näytteestä samanaikaisesti otettujen kahden määrityksen aritmeettinen keskiarvo.

Tällaisten laitteiden hinta on kuitenkin melko korkea, joten yksittäiset kehittäjät eivät pysty tekemään tutkimusta tällä tavoin. Siksi voit käyttää yksinkertaistettua versiota, joka mahdollistaa yksittäisen värähtelevän läsnäolon.

Kuutio, jonka reunus on 20 cm, on asennettu tärytystauluun ja kiinnitetty yhteen asentoon. Siinä on täyteaineella täytettävä tavanomainen kartio. Tärinä jatkuu, kunnes nestemäinen koostumus jakautuu vaakasuoraan. Arvo määritetään sekuntikellolla.

Liikkuvuuden arviointi

Testaus suoritetaan galvanoidusta raudasta tai teräslevystä valmistetulla standardikartiolla. Kohteen saostuminen määrää liuoksen liikkuvuutta. Jos lukemat ovat liian alhaisia, lisätään vettä ja sideainetta.

Järjestelmä betonin liikkuvuuden määrittämiseksi.

Karkaistun materiaalin ohjaus

Betonin laadun tarkka arviointi tehdään lopullisen jähmettymisen jälkeen 28 päivän kuluttua siitä, kun se on valettu. Ohjaus voi olla tuhoisaa ja tuhoamatonta. Ensimmäisessä tapauksessa suorassa näytteessä otetaan toinen, ja toisessa testaus suoritetaan eri instrumenteilla, joiden lukemat eivät ole täysin tarkkoja.

Ei tuhoisat menetelmät

 • Levyjen erottaminen edellyttää jännityksen poistamista, joka syntyy paikallisen tuhoutumisen aikana. Tässä tapauksessa käytetty voima jaetaan pinnan ulkoneman neliöllä.
 • Ristikoiden katkaisu mahdollistaa lineaaristen rakenteiden, kuten sarakkeiden, palkkien ja paalujen, ominaisuuksien määrittämisen. Menetelmää ei voida käyttää, jos suojakerros ei ole yli 2 cm.
 • Erotus haketuksella on ainoa tuhoamaton testausmenetelmä, jolle kalibrointiriippuvuudet virallisesti säännellään. Testauksessa on mahdollista saavuttaa suuri tarkkuus.
 • Äänen laadun tarkistaminen edellyttää aaltojen kulkua nopeuden määrittämistä. Erottele läpi ja pinnallinen äänimerkki. Ero eroaa antureiden sijainnista.

Suoritetaan ultrasound testaus säätiölle.

 • Elastinen rebound antaa mahdollisuuden mitata määrä, jolla rumpali liikkuu sen jälkeen, kun se altistuu rakenteen pinnalle. Testit tehdään kevätvasaroilla.
 • Iskunvaimennuksella voit rekisteröidä täydellisen iskuenergian, joka muodostuu, kun hyökkääjä koskettaa tasoa. Tällaiset laitteet ovat pienikokoisia.
 • Muovinen muodonmuutos perustuu mittaamaan teräksestä aiheutuvan iskun jälkeen jäljellä olevaa painatusta. Menetelmä on hieman vanhentunut, mutta sitä käytetään edelleen, mikä liittyy laitteen halvalla.

Niin on muovisen muodonmuutoksen menetelmä.

Hävitettävät menetelmät

 • Betonirakenteesta otetun näytteen leikkaaminen suoritetaan URB-175-tyyppisellä erikoislaitteella, joka on varustettu leikkuutyökalulla, kuten timanttilevyillä.
 • Poraus suoritetaan porauslaitteilla kuten IE 1806. Niillä on timantti- tai karbidipora.

Näyttää haketusprosessin.

Lopuksi

Ennen kuin ostat valmiskoostumuksen valmistajalta, sinun on selvitettävä, onko hänellä betonin laatusertifikaatti. Tämä ei ole ennakkoedellytys, mutta antaa ajatuksen yrityksen aikomuksista. Tarkemmat aiheen ohjeet näkyvät tämän artikkelin videossa.

Betonin valinta ja laadunvalvonta

Betonin oikea valinta ja laadunvalvonta - vahvuus, kestävyys ja turvallisuuden tulevaisuuden rakenne. On erittäin tärkeää harkita huolella toimittajan valintaa, betonin toimitustapaa ja betoniliuoksen käyttöä.

Betonialusta

Koko rakennuksen pääosaelementti on perusta. Se on jaettu eri tyyppeihin. Palo- tai lohkoperusteita on olemassa, mutta useimmiten yksityisten talojen, nauhojen, pylväs- tai yhdistelmärakenteiden rakentamisessa käytetään. On erittäin tärkeää, että betonin laatu perustuu perustusten rakentamiseen. Tämä menetelmä on erittäin suosittu, koska sen kohtuuhintaisuus, rakenne on helppokäyttöinen ja rakenteiden korkea lujuus.

Betonin laatu on erittäin tärkeä, rakenteen vahvuus riippuu siitä. Yksityisissä kodeissa voit käyttää 200-merkkisiä betonia. Kuitenkin se, että olet määrittänyt tarvitsemasi brändin betonin, ei tarkoita sitä, että tällainen ratkaisu tuodaan sinulle. Vähäisempiä indikaattoreita käytettäessä betonia on tamping-aste, asennus- ja asettamisolosuhteet.

Miten valita toimittaja

Huolellinen valmistaja valvoo aina betonin valmistusta, sen koostumusta ja komponenttien laatua. Mutta miten valita tällainen toimittaja? On useita tapoja:

 1. Voit ottaa yhteyttä konkreettisia suuria rakennusprojekteja tarjoaviin yrityksiin. Heidän yhteystiedot löytyvät sivuston ylläpitäjiltä.
 2. Uusien asuntojen omistajat voivat myös auttaa tekemään konkreettisia valintoja säätiölle. Tässä tapauksessa sinun on tutkittava niiden perusta. Jos havaitset vikoja suolan, halkeamien ja delaminaatioiden muodossa, tämä merkitsee betonin heikkoa laatua.
 3. Kun valitset myyjäkohteita, kiinnitä huomiota niihin, joissa ei ole vain puhelinnumeroa, vaan myös organisaation osoite, yrityksen tiedot, rekisteröintitiedot jne.
 4. Ostaessasi betonia, pyydä postimerkkiä. Ja hänen täytyy mennä jokaiseen autoon erikseen. Siinä on mainittava tuotemerkin vahvuus, liikkuvuus, pakkasvaste, lähetysajankohta ja -päivä. Käsin kirjoitettuja passeja, joissa ei ole tiivisteitä, ei pitäisi ottaa. On suositeltavaa ostaa Gostovskin konkreettisia, eikä kaupallisia.
 5. Myös hankintasopimusten tallentaminen on välttämätöntä. Joten voit tehdä valituksen valmistajalle.

Betonin laadun tarkistaminen olisi kuitenkin tehtävä joka tapauksessa.

Toimitusehdot

Kuljetus voi vaikuttaa seoksen liikkumiseen, sen johdonmukaisuuteen. Jos auto liikkuu kourujen yli suurella nopeudella, liuoksen homogeenisuus voi olla rikki. Tämän seurauksena suuret betonielementit asettuvat pohjaan ja neste nousee. Tällaista ratkaisua ei voida käyttää. Tietenkin ratkaisu voidaan sekoittaa, mutta on parempi, ettei sitä käytetä lainkaan. Myös kannattaa tehdä ja kuljettaa avoimessa tilassa.

Betonin valinta on tehtävä ottaen huomioon kuljetukseen käytetty aika. Jos tämä aika ylittyy, betoni voi irrottaa. Sen pitäisi olla 2-3 tunnin sisällä. Jotta aikaa säästyy, on parempi purkaa suoraan muottiin.

Betonin laadunvalvonta

Se voidaan tehdä useilla tavoilla. Visuaalinen menetelmä on seuraava:

 1. Betonin toimittamisen jälkeen koostumuksen tulee olla yhtenäinen.
 2. Voit suorittaa kokeiluversion. Betoni ei saa kaataa vettä eikä kaatua. Se puhuu sen heterogeenisuudesta.
 3. Ylimääräisen veden tarkastaminen suoritetaan seuraavasti: kun kaadetaan pieni osa betonista kuoppaan, tasainen kakku on muodostettava ilman halkeamia tai kerroksia. Jos koostumus näyttää puutteina nestemäisessä aineessa, se on huonolaatuista.
 4. Hyvä betoni on harmaa. Ruskea väri osoittaa ylimääräistä hiekkaa, punainen väri osoittaa huonoja aggregaatteja. Käytettäessä pehmitettäviä aineita betonin väri voi kuitenkin poiketa harmaasta. Tarvitaan varoitus ja epätasainen väri. On parempi kieltää tällainen koostumus.

Myös laboratorio voi tarkistaa betonin laadunvalvonnan:

 1. Tätä varten sinun on kaadettava saatava betoni kostutetuksi puulaatikoksi. Tiivistä koostumus, räjäyttämällä hänen ankkurinsa. Laita laatikko huoneeseen, jossa on ennalta määrätty kosteus ja tavallinen lämpötila. 28 päivän kuluttua näyte otetaan tarkastettavaksi.
 2. Älä unohda, että sinun on otettava näyte ja kaada se betoniin laadun tarkistamiseen. Sinun on saatava se suoraan autosta. Sinun on myös kuljettajan allekirjoitettava näytteenotto.
 3. Laboratoriossa käytetään erityistä laitetta betonin laadun tarkistamiseksi.

Seoksen täyttäminen

Betoniluokan valinta on yhtä tärkeää kuin seoksen asianmukainen sijoittaminen. Se suoritetaan tällä tavalla:

 • Ensin sinun on tarkistettava pohja kuopassa. Irtoavan pohjan on oltava pölyinen ja puhdas. Tätä ennen kaadetaan seos, kuopan pohja puhdistetaan ilmanpaineella.
 • Ennen kaatamista koko muotti on kastettu kalkkimaitoon tai emulsioihin. Tämä suojaa betonia voimakkaalta tarttumiselta muottiin ja helpottaa sen purkamista.
 • Täyte täytetään kokonaan yhden päivän aikana. Tämä on tarpeen kiinteän monoliittisen rakenteen aikaansaamiseksi. Suurten sivustojen kohdalla työ tehdään useilla eri koneilla samaan aikaan.
 • Käytä 1,5 m: n pituista kaivoa betonin syöttöön. Sen on siirryttävä säätöhihnan eri kohtiin, muuten et pysty tasaisesti jakamaan betonia hihnan yli. Hyvän betonivetovelvollisuuden saavuttamiseksi on erittäin tärkeää tehdä oikea sementin valinta betoniin. Mutta jos et siirrä kourua hihnalla, sinun on lisättävä pituutta. Joten voit siirtää kaivannon päätä oikeaan paikkaan.
 • Helpoin tapa kaataa betonipumpun seosta. Kulutus on enemmän, mutta tuottavuus kasvaa. Lisäksi yksikkö voi toimittaa ratkaisun pituudeltaan 50 m. Näin ollen on mahdollista täyttää yhdestä koneesta pohjan eri kohtia.
 • Etäisyys, jolle seos pudotetaan, saa olla enintään 200 cm.
 • Betoni kerrokset 5-10 cm, keskeyttämättä täyttöä.
 • Kaatamisen jälkeen suoritetaan betonin tamping. Voit selvittää, miten valita vibratori betoniin toisessa artikkelissamme.
 • On parasta suojata betonia käyttämällä syvää laitetta. Värähtelevän tärinän valitseminen auttaa lisäämään rakenteen vahvuutta. Tällöin laite upotetaan jokaiseen kerrokseen erikseen ja siirtää sen kerroksen sisään. Ei ole tarpeen ostaa tällaista yksikköä, voit vuokrata sen tai tilata väärentämisen tietyltä yritykseltä.
 • Jos et halua ostaa takaiskuja, voit yksinkertaisesti lävistää betonin eri paikoissa vahvistamalla. Se on kuitenkin erittäin vaikeaa, koska sinun on pudotettava betoniin lähes joka neliösenttimetri
 • Ratkaisun suojaamiseksi ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta kaatamisen jälkeen se peitetään kalvolla. Mutta tasaisen kuivauksen vuoksi sinun on poistettava kalvo neljä kertaa päivässä ja kaadettava betonia veden päälle. Joten ensimmäiset kolme päivää, sitten vielä kolme päivää, menettely suoritetaan kolme kertaa päivässä. Kuitenkin kastelun sijaan voit valita höyrygeneraattorin höyryttämään betonia, se on tehokkaampi.
 • Seinien asennus alkaa betonin asettamisen jälkeen (neljän viikon kuluttua). Tällä hetkellä betonin lujuus on maksimissaan, kuten testitulokset voivat arvioida.

Laadunhallinta kaatamisen jälkeen

Olet jo ymmärtänyt, miten valitset konkreettisen tuotemerkin säätiölle, mutta sinun on myös opittava keinoista hallita jäädytettyä säätiötä. Tätä varten voidaan käyttää ultraääntä tai sclerometriä.

Voit tehdä tämän tarkistuksen itse. Tällöin tarvitset taltta ja vasaraa, jonka paino on 300-800 g. Menettely tapahtuu seuraavasti:

 1. Taltta asetettu 90 astetta pohjaan ja paina sitä.
 2. Jos taltta pääsee helposti pohjaan, käytetään arvosanaa 70 tai jopa matalia liuosta.
 3. Kun työkalua syvennettiin 3-7 mm, voidaan sanoa, että betonin laatua käytettiin välillä 70-100.
 4. Pieni shcherbinki syvyys 2-3 mm puhuvat merkki betonista 100 tai 200.
 5. Kun käytetään loaf-tuotemerkkiä 200 tai enemmän, pienen jalanjäljen säilyy lakosta.

Tuloksen tarkentamiseksi tällaiset testit suoritetaan pohjan eri osissa.

standardit

Betonirakenteen merkki vaikuttaa pohjan lujuuteen sen jälkeen, kun laasti on täysin asetettu. Tämä merkkivalo on merkitty kirjaimella M ja digitaalinen indikaattori vaihtelee 50: stä 500: een. Se mitataan kgf / cm.cub. Indikaattori osoittaa betonin voimakkuuden puristuksessa. Pienten rakenteiden osalta 100-150 brändin perustat ovat riittävät. Yksittäisille taloille tarvitaan betonimerkki 200-300. Korkealaatuisia betonia käytetään laakerirakenteisten betonirakenteiden valmistukseen.

Betonin pehmittimen oikea valinta lisää sen jäätymisvastusta. Tämä ilmaisin ilmoittaa liuoksen ylläpitämien jäädytys- ja sulatusjaksojen kokonaismäärän. Se on merkitty kirjaimella F ja digitaalisella merkkivaloalueella 50-500. Leveysasteemme sopivat betoniväliaineksen vastustuskyky.

Toinen tärkeä indikaattori on veden kestävyys. Se on merkitty kirjaimella W ja on 2-12 kgf / cm.kv. Numero osoittaa betonin kyvyn kestää veden paineita. Yksittäisen talon perustuksiin voit ottaa betonilla merkin W 2-4. Uima-altaan rakentamisen aikana käytettiin betonia, jonka vedenpitävä suorituskyky oli 8-12.

Betonista murskattujen kivien valinta on tehtävä ottaen huomioon rakenteen kuormat

Määritä betonin laatu ulkonäössä

Ei ole mikään yllätys, että nykyään jotkut konkreettiset tuottajat yrittävät rikkaillaan myydä huonolaatuista tuotetta ja esittää asiakkaille erinomaisen laadukkaimman tuotteen. Helpoin tapa saada huono tuote, jos tilaat sen suhteellisen pieninä määrinä. Hyvä vaihtoehto ei ole maksaa tällaista tuotetta - tarkistaa sen todellinen laatu ulkonäöltään. Kuinka valita luotettava betonitehdas ja miten määrittää laadukas seos ulkonäössä?

Aloittelijoille, sinun täytyy kaataa seos pieneen säiliöön ja arvioida sen silmäyksellä. Hyvälaatuinen tuote ei sisällä epäpuhtauksia ja jyviä, joita liuos ei kata. Tee sitten pieni koekappale. Jos käytetty betoni alkaa pudota palasiksi tai päinvastoin, se toimii kuin vesijohtovettä, mikä tarkoittaa sitä, että tuotteen laatu jättää paljon toivomisen varaa.

On myös syytä kiinnittää huomiota betonin sisältämän veden määrään. Sen ylijäämä betonin koostumuksessa aliarvioi sen voimakkuutta, joten sen rakenteen lujuus ja käyttöikä vähenevät merkittävästi. He tarkistavat sen yksinkertaisesti: he täyttävät ämpärin laastilla ja kaada se säätiön paikkaan. Jos betoni kaatamisen jälkeen näyttää homogeeniselta massalta ilman halkeamia ja ilman visuaalista kerrostumista, tämä tarkoittaa, että veden läsnäolo on normaalia. Jos näet, että seoksessa oleva klusteri rypytöistä kaadetaan, se osoittaa selvästi, että tuote ei ole laadultaan korkealaatuinen.

Tärkeä tekijä ulkonäön betonin laadun määrittämisessä on sen väri. Ihanteellinen tuote on harmaa, sementtivärinen (betonin valmistuksessa käytetty peruselementti). Jos näet väriä lähempänä ruskeaa, sinun tulisi tietää: betoniin on lisätty runsaasti hiekkaa. Jos väri on punertava, tämä on merkki siitä, että valmistuksessa on käytetty laadukkaita täyteaineita.

Muista tärkein seikka: tuotteen laadun visuaalisessa arvioinnissa seoksen värin on oltava yhtenäinen. Jos väri muuttuu seoksen eri osien kohdalla, tuote on varmasti huonolaatuinen.

Betoni laatu silmällä

On näkyviä merkkejä, joiden avulla voit määrittää betonin laadun "silmällä". Työntekijöitä, jotka työskentelevät rakentamisessa ja työskentelevät tiiviisti valmiiden seosten kaatamiseksi, olisi koulutettava erottamaan visuaalisella merkinnällä tuodun seoksen laatu heikkolaatuisen tuotteen käytön estämiseksi.

Betonin laatu silmään voidaan määrittää seuraavilla ominaisuuksilla:
- rasvan ja viskositeetin puute, jotka ovat ominaisia ​​käyttökelpoiselle betoniseokselle,
- tuotetun betonin merkittävä heterogeenisyys on havaittavissa,
- väriero: tavallisesti betonilla on likainen vihertävä väri,
- betoniseoksen pinnalle tulee olla sementtimaitoa, ei sameaa vettä.

Kaikki nämä merkit viittaavat siihen, että seosta ei saa antaa. Tällainen ratkaisu on kerrostunut jo kuljetuksen aikana, mutta on usein mahdotonta purkaa massaa jopa lapion avulla, puhumattakaan siitä, että se syötetään holkin läpi.

Välittäjäaineita.

Ei ole mikään salaisuus, että kaikilla konkreettisilla tuottajilla on säännöllisiä asiakkaita, joista osa on jälleenmyyjiä. Konkreettisen jakelijan kanssa on kyse siitä, että helpoin tapa on joutua petokseen.

Mitä tällaisesta yhteistyöstä voidaan odottaa:
- betonituotannon korvaaminen. Soitit betonimerkin M200, ja tuit M100: n. Tällöin kaikki on kirjoitettu asiakirjoihin oikein. Visuaalisesti ratkaisut ovat lähes erottamattomia. Huijautumisen tulos ilmestyy myöhemmin, kun ratkaisu on kuiva.
- petostus toimitetun betoniliuoksen määrästä. On erittäin vaikeata laskea kuutiomittareita, jotka tarvitaan kaatamaan esineeseen ilman virheitä.
- huijaaminen vedellä. Kuljettaja lataa pienemmän tilavuuden ja laimennetaan vedellä haluttuun määrään. Tämän seurauksena betonin lujuus menetetään merkittävästi.
- epärehellisten toimittajien ohella rakennustyömailla on yhä vuokrattuja työntekijöitä, jotka voivat myös laimentaa betonia vedellä... esimerkiksi helpottamiseksi.

Älä joudu pettämään ostajaa eikä maksa työn päätyttyä, auttaa jäljempänä kuvattuja suosituksia.

Miten välttää petosta konkreettisia?

Sementti- ja betonilaastareita saa tilata vain kiinteissä betonilaitoksissa ja tehdä sopimuksia. Jokaisesta järjestetystä erästä pyydetään asiakirjapakettia, joka on kirjoitettu tehtaalla, ei kirjoitettu "polvilla", on oltava nimi, brändi, tehdaslähetyksen aika, betoniluokka, liikkuvuus, vedenpitävyys, pakkasenkestävyys, allekirjoitukset ja painatus. Otetaan näyte kustakin koneesta analysoitavaksi riippumattomassa laboratoriossa.

Valitettavasti vain kuutioiden standardipakkaustestaus ja tuhoamattomat testausmenetelmät, joissa käytetään sclerometriä (Schmidt-vasara) ja ultraäänitestausmenetelmä, voivat vahvistaa todellisen betonimerkin, jonka olet ostanut. Valitettavasti tuohon aikaan kuluu kuukausi... Mutta jos sinulla on täydet asiakirjapaketit käsissänne ja betoni yhtäkkiä alkoi ponnahtaa, sinulla on monia mahdollisuuksia palauttaa oikeus tuomalla oikeudenkäynti prosessiin. Jo olemassa olevia voittajia on jo.

Väliaikaiset.

Valitettavasti nämä toimenpiteet eivät ehkä tallenna petosta. Lähinnä vakiintuneen talouskriisin vuoksi ne eivät vain paheksu korvaamisesta, valitettavasti on olemassa paljon yksipäiväisiä yrityksiä, jotka väittävät myyvänsä konkreettisia ja sementtilaastareita.

Tällaisen yrityksen ensimmäinen merkki - sivusto, jonka kautta löydät myyjän. Lankapuhelimen läsnäolo yrityksen koordinaattien luettelossa antaa jo mahdollisuuden ostaa betonia todelliselta myyjältä. Vain matkapuhelinnumeron läsnäolo olisi jo ilmoitettava! Toinen merkki on erittäin halpa betoni. Betoni ei voi olla halpaa. Riittää, että vertaillaan kilpailijoiden hintoja yhdellä alueella, koska käy ilmi, että alhainen hinta on kyseenalainen. Koska se on alhainen?... Ja tietysti myös arvosteluja ja lisätietoja verkosta. Hakukoneilla on tietoja yrityksen nimestä, puhelimitse, sähköpostilla ja muilla koordinaateilla. Käytä hakukoneita - käyttäkää puoli tuntia - säästä suurta summaa.

Huijaaminen betonin tilattaessa. Betonin laadun määrittäminen hyväksymisen yhteydessä.

Betonin brändi tai luokka on sen vahvuuden tärkein indikaattori. Jos yksityisessä rakentamisessa valtaosa tilauksista määrää betonisekoituksen silmään, niin vakava rakennusprojekti lasketaan tietyn luokan tai brändin betonista. Kuitenkin, kuten kotimainen käytäntö osoittaa, betoniseos ei missään tapauksessa vastaa toimittajan ilmoittamia ominaisuuksia.

Erityisen usein ja häikäilemättömästi pettää yksityisiä kauppiaita. Rakennusyritykset toimivat toimitussopimuksen alaisina, ottavat näytteitä betonista ja testaavat ne riippumattomissa laboratorioissa. Jos havaitaan eroja, jo kaadetut ja takavarikoidut rakenteet voidaan purkaa tavarantoimittajan kustannuksella, maassa on ollut tällaisia ​​ennakkotapauksia.

Toimittajat ovat tietoisia tästä ja yrittävät olla vaarassa rakentajien kanssa, mutta he voivat "palauttaa" yksityisille elinkeinonharjoittajille. Muuten betonin ja vaaditun merkin välinen ristiriita ei aina ole valmistajan vika. Valmisbetoni voi päästä rakennustyömaalle hyvin epätavallisella tavalla useiden välittäjien kautta.

Seuraavassa on joitain järjestelmiä, joiden avulla huijarit voivat toimittaa betonia, joka ei ole asiakirjojen mukainen:

 • Valmistaja on asettanut asiakirjojen korvaamisen. Matala-asteinen betoni toimitetaan ja tarvittavat numerot on merkitty asiakirjoihin.
 • Tietty välittäjä tekee tilauksen tietyn tuotemerkin betonista yhdellä hinnalla, hän tilaa toisen tuotemerkin halvemmalla hinnalla ja lähettää sen asiakkaalle korjatuilla asiakirjoilla.
 • Samat kaksi vaihtoehtoa, mutta puute ei ole merkki, vaan tilavuus.
 • Betonimassan kuljettajalle pienempi määrä betonia ja veden laimentamista vedellä (valmistajan laimennus vedellä sisältyy edellisiin kappaleisiin, koska tämä vähentää betonin lujuusluokkaa)
 • Betonin laimennus vedellä sen jälkeen, kun työntekijät ovat purkaneet rakennustyöt, helpottamaan kuljetusta lokeroilla ja asettamalla muottiin.
 • ... ja edellä mainittujen menetelmien yhdistelmä

Internet-foorumeilla löydät konkreettisten solmujen entisten työntekijöiden ilmoituksia, jotka vahvistavat yllä olevan: "Ohjaajamme oli hauskaa tilaamalla betoni M350 (B25), koska parhaimmillaan lähetimme M200: n."

Ulkonäön purkamisen aikana on mahdotonta määrittää betonimerkkiä, sitä voidaan tehdä vain laboratoriossa. On sitä mieltä, että mitä enemmän "sinistä" seosta, sitä enemmän Portland-sementtiä koostumuksessa. Valitettavasti tämä on sama kuin lihan prosentuaalinen määrittäminen makkarassa värin mukaan. Betonisekoituksen väri, yleensä, sanoo vähän. Kasvusta käytetyn rakennushiekan tyypistä riippuen eri valmistajien valmistavan valmistavan betonimassan värisävy voidaan kulkea beigenvärisestä siniharmaaseen.

Riskin minimoimiseksi ja mahdollisten poikkeamien sattuessa on voitava tehdä vaatimus, mutta on parasta ostaa betoni aiemmin tehtyyn hankintasopimukseen suoraan tunnetulta valmistajalta, joka on työskennellyt markkinoilla pitkään. Jokaiseen koneeseen on liitettävä konkreettinen passi, jossa organisaation leima, sekä kaikki betonin ominaispiirteet ja kuormitusaika. Jos toimittajalla on jotain piilotettua, on mahdollista, että ensimmäisen sekoittimen kuljettaja sanoo, että kaikki asiakirjat ovat viimeisessä autossa.

Betonipulan puute purkamisen aikana on usein mahdotonta. On helpompaa pettää tyydyttävä ostaja volyymin suhteen (myös mahdollisten seurausten vuoksi laboratoriokokeiden jälkeen) kuin tuotemerkillä. Betonirakenteen tilavuutta ei ole aina mahdollista mitata, puumateriaali voi muuttua kaatamisen aikana, huonosti ohjattu maadoitettu muottirakenne kaikissa suunnissa, epätasaista pintaa kaatuneen betonilaatan alle on vaikea laskea jne. - on vaikea selkeästi todistaa, että lyhyt tarjonta Useimmiten tilavuusvirheet tapahtuvat, kun tilataan betonia perustasolle, joka on valettu maadoitettuun kaivantoon. Syynä tähän ovat epätasaiset kaivon seinämät, maa absorboi betoniseoksen nestemäistä osaa jne.

Erityisen suuri on riski joutua alipainotukseen ja betonimerkin vaihtamiseen tilaamalla se puhelimitse yhden päivän yritysten sivuilta. Ne ilmestyvät ja katoavat unohduksiin jonkin ajan kuluttua. Pohjimmiltaan, kun ongelmia aiheutuu petetyille asiakkaille.

Miten suojautua valittaessa toimittajaa, tilaamista ja betonin hyväksymistä

Jos haluat tehdä konkreettista sekoitusta Internetin välityksellä, olisi mukavaa tehdä oma mini-tutkimus. Aloittaminen on tarkistaa sivuston ikä (ja vastaavasti resurssin omistava yritys). Se on melko yksinkertainen. Saadaksesi tarvitsemasi tiedot sinun tulee pistää sivuston nimi Whois-palveluun. Edelleen alalla "luotu:" voit nähdä "syntymäaika sivuston."

Betoniä myyvien yritysten puhelimia tarkistetaan samalla tavalla. Kun olet hakenut hakukoneessa Yandex tai Google-puhelinyhtiö, voit oppia paljon hyödyllisiä tietoja. Kuinka, missä, kun tämä tai tämä puhelinnumero jätti merkin venäläisen Internetin avoimissa tiloissa.

On erittäin toivottavaa nähdä toimiston osoite, useita puhelimia jne. Yhtiön verkkosivuilla. Kaikki nämä ovat ylimääräisiä tietolähteitä, joiden avulla päästään tekemään päätelmä siitä, kuinka luotettavia palveluja tarjoava yritys luottaa. Jos puhelimessa on 1 matkapuhelin, kannattaa ajatella, ja näetkö nämä näkymättömät ihmiset huomenna, jos jotain on väärässä..

Jos tarvitset edelleen betonin toimittamista toimittajalta ilman suosituksia ja historiaa, sinun on ilmoitettava selkeästi edellytykset betonimassan vastaanottamiseksi: varoittaa, että näytteet tehdään testausta varten riippumattomassa laboratoriossa, betonin passi on asianmukaisesti sisustettu jokaisen koneen kohdalla. Kerää näytteet kuljettajalta sekoituskoneen lokerosta. On suositeltavaa, että kuljettaja allekirjoittaa näytteenottokertomuksen.

Varmista, että vaadit laskut betonista!. Betonilaitoksen laskussa on mainittava selvästi: paino, laatu, betoniluokka, liikkuvuus, vedenkestävyys, pakkasenkestävyys, lastauksen päivämäärä ja kellonaika jne. Yleiskustannukset kirjoitettu "polvilla": betoni m300 5 kuutiota - todennäköisesti jätti kuljettajan kynän, joka toi seoksen.

Valitettavasti kaikki edellä luetellut vinkit vain epäsuorasti auttavat sinua suojaamaan betoniyhdistelmää vastaan. Pääkriteeri hankitun betonin laadun arvioimiseksi on aina sen lujuustesti käyttäen klassisia menetelmiä. Tämä on standardi testi kuutioiden pakkaamiseksi ja tuhoamattomat ohjausmenetelmät käyttäen sclerometriä (Schmidtin vasara) ja ultraäänitestausmenetelmä.

Sad että se voi olla, mutta kaikki edellä on post factum-laadun tarkistus. Jos betoni osoittautuu paljon pienemmäksi, et voi tehdä mitään siitä. Rakenteen tai hajoamisen vahvistaminen myöhempää täyttöä varten on hankalaa ja kallista. Siksi sinun ei pitäisi säästää alkuvaiheessa. Anna prosessin valitsemalle toimittajalle pari tuntia, ja ehkä onni on sinun puolellasi. Vaihtoehtoisesti voit yrittää tehdä konkreettisia omia käsiäsi, mutta kaikella näissä sovelluksissa käytettävien miinojen ilmeisistä eduista on paljon enemmän. Tämä on kuitenkin keskustelun aihe.