Sokean alueen hävittäminen

Arvioitu ominaispaino

Fyysinen kuluminen

uudelleenarvioinnin tuloksilla, fettä

Sisäiset putkistot ja sähkölaitteet

Tulos pyöristetään jopa 1 prosenttiin. Rakennuksen fyysinen heikentyminen - 40%.

Kuva 2 2.1 - Rakennuksen fysikaalinen huononeminen.

1 - säätiöt; 2 - seinät; 3 - väliseinät; 4 - päällekkäisyys; 5 - katto; 6 - katto; 7 - lattiat; 8 - ikkunat; 9 - ovet;

10 - viimeistely; 11 - sisäiset putkistot ja sähkölaitteet;

Rakennuksen sokean alueen virheet

Sokea alue on yleensä vesitiivis betoni tai asfaltti nauha rakennuksen ympärillä, joka on suunniteltu suojaamaan säätiötä sadevedestä ja muista sateista. Sokea alue, jossa pieni bias suuntautuu rakennuksesta, pysyy sisällä.

Sokean alueen halki

Sokean alueen rakentaminen

Sokean alueen tyypit

Riippuen siitä materiaalista, josta sokea alue on tehty, se on:

 • betoni;
 • tiili;
 • asfaltti;
 • betonilaatoista;
 • likaa;
 • mukulakivi.

Sokea asennettaessa käytetään kahta kerrosta: pohjakerros ja pinnoite. Pohja kerrosta käytetään tasoittamaan pohja ja se voi koostua savea, hiekkaa tai hienoa soraa. Clay sopii parhaiten, koska se tarjoaa parhaan vesitiivistyksen. Pohjakerroksen keskipaksuus on 25 cm: n suuruinen. Pinnoitteen tärkein vaatimus on vedenpitävyys. Se voidaan tehdä betonista, mukulakivistä tai päällystyslaatoista. Pinnoitteen keskipaksuuden tulisi olla noin 10 cm.

Sokean alueen kaltevuus ja leveys

Yksi sokean alueen tärkeimmistä parametreista on sen leveys ja kaltevuuskulma. Rakennuskoodien mukaan sokean alueen on oltava 20 cm suurempi kuin räystäsulko. Jos maa lakkaa, sen leveyden on oltava vähintään yksi metri. Minimi on sokea alue, jonka leveys on 80 cm.

Sokean alueen optimaalinen kaltevuuskulma on 5 astetta. Se kulkee rakennuksen seinästä myrskyn tyhjennykseen (pieni ura veden virtaamiseksi sokean alueen ympärille).

Sokean alueen vahingoittuminen

Vaurioitunut sokea alue mahdollistaa pohjaveden pääsyn pohjaan ja vierekkäisiin maaperään, mikä johtaa epätasaiseen pesuun rakennuksesta. Tämä voi heijastua halkeamiin pohjalla ja mahdollisesti seinillä.

Rakennettaessa rakennusta maaperään, sokean alueen vahingot aiheuttavat vielä suurempia ongelmia. Jäätymisen yhteydessä maaperä kyllästyy veden jäätymisellä, mikä johtaa epätasaiseen jakautumiseen ja paineeseen koko rakennuksen rakenteesta. Siksi sinun on myös huolehdittava sokean alueen eristämisestä.

Sokean alueen tarkastus

Sokean alueen teknisen kunnon arviointi toteutetaan ulkoisen silmämääräisen tarkastuksen ja instrumentaalisen tutkimuksen avulla. Tutkimuksen aikana määritetään seuraavat tekijät:

 • vahinko, joka sisältää sirut, halkeamat ja sokean alueen ylemmän kerroksen tuhoutumisen;
 • sokeille alueille käytettyjen materiaalien lujuusominaisuudet, niiden noudattaminen rakennuskoodeissa ja -vaatimuksissa;
 • sokean alueen rakentava rakenne: sen leveys, kaltevuuskulma, käytetyt materiaalit.

Kaikkien TVIM PROJECT -yrityksen asiantuntijoiden tekemän sokeiden tutkimustyön päätteeksi valmistellaan ja julkaistaan ​​tekninen päätelmä sokean alueen tilasta tutkimuksen aikana. Raportissa on oltava maininta mahdollisuudesta hyödyntää edelleen sokea alue ja suosituksia tunnistettujen virheiden poistamiseksi.

Sokean alueen korjaus talon ympärillä - mahdolliset sokean alueen virheet, diagnoosi, halkeamien korjaus


Jos aiot korjata sokean alueen, sinun kannattaa ehdottomasti päästä tämän prosessin yksityiskohtiin ja yrittää löytää uusia tietoja sen järjestelyn pääpiirteistä. Kokeneet rakentajat sanovat, että se olisi sijoitettava tiettyyn kaltevuuteen talosta, jotta mikään ei häiritse rakennuksen vapaata salaojitusta.

Ensisijainen kaltevuus talteen

Tarkastele yksityiskohtaisemmin rakennuksen sokean alueen korjaamista - erityisesti rinteeseen liittyvää ongelmaa.

Kaltevuus mukulakiviin ja kaatopaikalle tulisi tehdä 5-10 asteen kulmassa suoraan talosta. Tämä on suunnilleen yhtä suuri kuin 5 - 10 senttimetriä leveä metriä kohden.

Jos päällyste on betonia tai asfaltti, koko rakenteen kaltevuuden optimaaliset indikaattorit katsotaan datan vaihteluväliksi 3-5 °.

Kyky estää sokean alueen tuhoutuminen

Jos otat huomioon katon ulkonemien leveyden ja maaperätyypin, sokeuden puutteita tulevaisuudessa ei todennäköisesti tapahdu. Jos maaperä on normaali, sokean alueen leveyden on välttämättä oltava suurempi kuin kehyksen leveys (parametrit on yleensä laskettava "paikallaan"). Epävakaissa maissa on parempi tehdä leveys alkaen seuraavista parametreista: 1 metri tai enemmän.

Keskittymällä rakenteen reunaan, ne tekevät alusta betonista - tämä on tarpeen veden tyhjentämiseen. Joissakin tapauksissa betoniin kiinnitetyn metalliputken alustan sijaan sahaamalla.

Sokean alueen halkeamien muodostumisen ehkäiseminen, joka voi muodostua kosketuksiin talon seinämien kanssa, tehdään tekemällä kompensoivia saumoja (kunkin sauman leveys on 1-2 cm).

Jos aiot rakentaa talon, jossa on vedenpitävyys, kiinnitä välittömästi huomiota kaikenlaisiin sokeuteen, joka voi muodostua, jos ei välittömästi, tietyn ajan kuluttua. Jotta tuhoisat muokkaukset olisi vältettävä, hydraulinen eristys on saatettava sokean alueen tasolle.

Korjaa leikkaus

Kun korjaamme sokea aluetta ilman, että meillä on samalla suuri rakennuskokemus, joka luotettavasti luottaa oikeaan aikaan - meidän on keskityttävä sääntelyasiakirjoissa määriteltyihin tietoihin, joissa riittävän määrän heijastavat korjauksen ominaisuuksia ja vaatimuksia.

Jotta sokea alue ei olisi upotettu, se on tehtävä vedenpitäväksi. Kun taloa rakennetaan maahan, joka on altis uppoamisen prosessille, sokean alueen leveyden on oltava yli kaksi metriä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä työnantajien päälliköiden palkkaukseen - lopullinen arvio sokean alueen korjaamisesta voi poiketa ja tulos voi olla suunnilleen sama. Älä tee mitään erehdystä valitsemassasi!

Kyky välttää vetäytymistä

Sokean alueen korjaaminen ei välttämättä ole tarpeen, jos noudatat artikkelissamme mainittuja suosituksia. Suosittelemme vahvistamaan ja käyttämään metalliristikkoa sen kanssa - se on erityisen tärkeää, kun talo on rakennettu kallistuviin maaperään.

Myös sokean alueen välttämiseksi sinun on oltava riittävän tarkkaavaisia ​​solujen kokoon - se on hyvä, jos ne ovat yhtä suuret kuin 10x10 cm.

Sokean alueen kunnostaminen ei periaatteessa vaikuta millään tavalla sen kovettumiseen. Ristikon asentaminen itse, sinun on muistettava, että laajennusliitokset on sijoitettava joka toinen - kaksi ja puoli metriä.

Pitääkö minun käyttää asfalttibetonia?

Usein laite ja sokean alueen korjaus tapahtuu asfalttibetonin käytössä, jota käytetään tavanomaisen betonin sijaan. Tämä ei tarkoita sitä, että tämä aine on ihmisille täysin turvallinen, koska se kuumentaa haitallisia aineita.

Tämän pinnoitteen toinen haitta voidaan pitää monimutkaisena asennuksena - tässä ja edellisissä lauseissa esitetyistä syistä konkreettisia käytetään useammin rakennuttajilta.

Sokean alueen säännöllinen korjaus

Asuinrakennuksen sokean alueen korjaaminen suoritetaan virallisten tietojen mukaan kerran 3-5 kertaa. Tällaisten talojen asukkaat usein valittavat sokea alueen korjauskustannuksista - mutta kaikki eivät tiedä, että sen pitkän käyttöiän vuoksi tarvitaan paljon enemmän rahoituskustannuksia kuin pienen alueen sokean alueen korjaaminen. Lähes kaikki poikkeaa täältä (mukaan lukien niin tärkeä indikaattori kuin paine).

Asuntorakennuksen sokean alueen korjaaminen olisi toteutettava huolellisesti - jos työntekijät tekevät työstään "tunnollisesti" ja julkiset apuvälineet eivät joudu alttiiksi, niin taustalla olevaan kerrokseen asetetaan erityinen geotekstiilimateriaali. Sen jälkeen kaadetaan laajennettu savi, kiviä ja soraa.

Korkealaatuiset geotekstiilit kykenevät suojelemaan jopa melkoisen laajan rakenteen. Me kaikki tiedämme: jos rahaa ei ole varattu "ylhäältä", huono korjaus tehdään. Talon ympärillä oleva sokea alue, samaan aikaan kuudeksi kuukaudeksi - vuosi voi haljeta.

Jos sokea alue on siirtynyt pois säätiöstä, siihen voi olla paljon syitä. Tärkeimpiä syitä pidetään kuitenkin korvaavana lämpötilahitsauksen puuttuessa. Sokean alueen korjauskustannukset, tässä tapauksessa, voivat olla huomattavia.

Olisi järkevämpää olla maksamatta rahaa ongelman havaitsemisessa, mutta yrittää ensin välttää virheitä - sauma on tehtävä vaimentimella tai polyuretaanilla yksiosaisella tiivisteellä.

Teknologinen prosessi

Usein vaurioituneet, halkeamat ja muut virheet ovat signaali, joka osoittaa, että aika on tullut korjausta varten. Muuten valitut materiaalit vaikuttavat myös sokea alueen korjauskustannuksiin. Ennen sen aloittamista on määritettävä vahingot rajat oikein, jotka yhdistävät pienten aukkojen, halkeamien ja vikoja yleisen vaurion tasoon.

Kun korjaamme sokea aluetta asfalttibetonipäällysteessä, alue, jolla on vahinkoja, on syytä leikata sopiva alue kiiloilla täysin syvyyteen ja yrittää puhdistaa se perusteellisesti eri epäpuhtauksista.

Tämän jälkeen nestemäistä bitumia on levitettävä aluksen pohjalle ja seinämiin ja pyrittävä jatkuvasti tiivistämään kaikki asfalttibetonilla tiivistämällä pinnoite käsipyörällä. On välttämätöntä rullata reunasta keskelle - tämä mahdollistaa tasaisen pinnan saamisen.

Lisäksi asiantuntijat neuvovat laittaa uuden päälle vanhan pinnoitteen päälle - tämä varmistaa sen, että osat ovat toisiinsa yhteydessä, mikä edistää tasaisen pinnan muodostumista.

Kuinka säröillä on halkeamia?

Usein kuorinta tai halkeilua voi esiintyä betonipinnan päällä. Niiden poistamiseksi ne käyttävät sulkemisaineita, hienojakoisia betonipäällysteitä, kumi-bitumimastetteja ja erilaisia ​​muita koostumuksia. Tiivistysmurtumat sokea alueella alkavat valmistelutöiden - puhdistus halkeamia.

Seuraavaksi tyhjät tilat ja vaurioituneet alueet täytetään mastilla, asbestilla ja kuonalla. 60-80%: n koostumuksen käyttö koostuu bitumimateriaalista, 10-15% koostumuksesta murskattua kuonaa ja 10-20% asbestia, pidetään hyvä vaihtoehto.

Upottamisen lopussa hiekka kaadetaan samanlaisen koostumuksen päälle. Sinun ei pitäisi huolehtia liikaa, jos olet paljastanut aukkoja tai halkeamia - on paljon pahempaa, jos sokea alue on siirtynyt pois säätiöstä, koska se on vakavasti "tinkering" tämän ongelman.

Olemme jo edellä selvittäneet, miten korjaamme halkeamia sokea alueella - mutta haluaisin lisätä, että on äärimmäisen epätoivottavaa sokeiden alueiden korjaaminen kuumalla säällä! Jos päätät korjata sen kesällä, on parasta tehdä se aamulla.

Lähde: Andrey Shokchin, "Säätiöiden suojelu kaupunkiympäristössä", 2009.

Lisää tästä aiheesta verkkosivustollamme:

 1. Sokean alueen lämmitys PPS: n avulla
  Talon sisäseinän ja sokean alueen lämpöeristys on osa monien kesämökkien ja talojen rakentamisen viimeistä vaihetta kaupungeissa ja kylissä.

 • Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä oikein
  Kotimme on linnamme. Linnoituksen, kuten tiedät, täytyy olla vahva ja suojata kaikkia ei-toivottuja ulkoisia tekijöitä vastaan. Joten, ja talo on suojattava.

 • Kuinka paljon maksaa tehdä pehmeä sokea alue talon ympärillä
  Sokea alue talon ympärillä on pehmeä ja kova. Kussakin tapauksessa asiantuntija valitsee sokea alueen, joka on välttämätön perustan suojaamiseksi ja vaatimusten täyttämiseksi.

 • Laatta jalkakäytävän ympäri taloa päällystyslaatat
  Kun sadanta putoaa, ne muuttuvat veteen ja tyhjenevät rakennuksen katosta, joka tippuu suoraan seinän viereen, mikä vahingoittaa säätiötä. Ja betoni läpi.

  Voit suositella tätä materiaalia sosiaalisille verkostoille muille käyttäjille.

  Onko mahdollista tiivistää halkeamat betonivyöhykkeellä tarkemmin?

  Mikä on ratkaisun koostumus ja miksi lämmön korjaaminen on mahdotonta?

  Onko vesi haihtunut liuoksesta liian nopeasti?

  Jos halkeja alkoivat näkyä talosi kellarissa, tämä on äärimmäisen epämiellyttävä signaali, että säätiö altistuu voimakkaimmalle ulkoiselle vaikutukselle. Tämä voi olla maaperän turvotus, pohjaveden nousu ja rakennuksen liiallinen kuormitus.

  Sokeiden alueiden halkeamia eri paikoissa on mennyt, ja näissä paikoissa on ilmennyt ulko- ja sisärajauksia tiilitalosta. Talo on rakennettu 3 vuotta sitten. Kerro minulle todennäköiset syyt ja mitkä toimenpiteet? Kiitos.

  Lisää kommentti Peruuta vastaus

  Voit tilata uudet, sivustossa julkaistut asiakirjat ja vastaanottaa ne sähköpostissasi:

  Korjaa sokea alue talon ympärillä - askel askeleelta ohjeita

  Talon ympärillä oleva sokea alue on olennainen osa rakennusta, joka suojelee säätiötä siitä tulevalta sadevedeltä. Se on vedenpitävä pinnoite, joka sijaitsee koko rakennelman ympäryksen ympärillä.

  Jonkin ajan kuluttua suojaava nauha voi murtua. Syynä tähän voi olla useita tekijöitä:

  • prosessin rikkominen sen asennuksen aikana;
  • luonnolliset tekijät;
  • rakennuksen sysäys.

  Tällaiset ilmiöt, kuten osittainen irtoaminen, halkeilu ja irtoaminen, osoittavat, että talon suojapäällyste on rutiininomainen.

  Harkitse sokean alueen hävittämiseen liittyvät seikat ja suojaavan nauhan korjauksen erityispiirteet.

  Korjauksen ominaisuudet

  On olemassa useita tyyppisiä sokeita alueita:

  Sen kunnostus riippuu valmistuksessa käytetyistä materiaaleista.

  Korjaaminen mukulakivi suojavyö liittyy korvaamaan sen vahingoittuneet alueet. Tämä edellyttää taltta ja vasaraa. Näiden työkalujen avulla deformoituneet kivet poistetaan rakenteesta. Kaada seos hiekkaa ja soraa tai murskattua raunaa tyhjään paikkaan kerroksen tasoittamiseksi, täytä sitten kaikki hyvin, kaada sementtilaasti ja laita kooltaan sopiva mukulakivi. Pienien halkeamien läsnä ollessa riittää, että ne suljetaan betonilla.

  Betonin suojakalvoja käytetään useimmiten sen kohtuuhintaisuuden ja positiivisten ominaisuuksien vuoksi.

  Korjaus betonikentistä on jaettu kahteen tyyppiin:

  1. Pienien yksittäisten aukkojen häivyttäminen.
  2. Suurien tuhoutuneiden alueiden korvaaminen kotona asuttamisessa.

  Pinnoitteen entistä suuremman muodonmuutoksen ja veden sisääntulon estämiseksi talon pohjalle korjaukset olisi suoritettava viipymättä heti virheiden havaitsemisen jälkeen.

  Vahingon poistamiseksi voit käyttää betonin ja rakennusliiman seosta, erikoismateriaaleja, kosteutta kestävää vaahtoa. Tartuntaan muodostuneisiin halkeamiin, tällaiset seokset nopeasti kovettuvat. On tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että sementti ei ole sopiva näihin tarkoituksiin, koska se ei kata koko halkeaman syvyyttä, vaan ainoastaan ​​sen yläosaa.

  Palauta asfaltti nauha, kaikki korjaavat alueet on purettava koko syvyydeltään. Tuloksena oleva kuoppa puhdistetaan ja sen pohja ja reunat käsitellään nestemäisellä hartsilla. Tämän jälkeen uusi kerros asfaltti peitetään ja tiivistetään telalla, kun taas uuden kerroksen on oltava vanha.

  Uuden pinnoitteen käyttöönotto on tehtävä reunasta kohti keskustaa. Tuloksena on vahvempi kahva.

  Sokean alueen palauttaminen laatasta merkitsee sen viallisen osan korvaamista. Ennen uuden tilalle uutta soraa tai hiekkaa lisätään syvennykseen, jonka jälkeen uusi laatta asetetaan.

  Jos tarve korvata suuri osa nauhasta, voit käyttää sekoitus hiekkaa ja sementtiä kuivassa muodossa käyttämällä juoksuttamista (liuos pannaan sementtiaseella paineilman paineen alaisena). Punnitsemisen jälkeen pinnat on kostutettava 14 päivän ajan.

  Tyypilliset virheet sokea alueen rakentamisessa

  Halu vähentää kustannuksia suunnittelun, rakennusmateriaalien ja teknologian valinnassa johtaa siihen, että pian suojatun nauhan rakentamisen jälkeen se on korjattava. Ja tulevat korjaukset vaativat suuria käteiskustannuksia.

  Tarkastele nauhan valmistuksessa yleisimpiä virheitä:

  1. Tasoituskerroksen puuttuminen johtaa suojan nopeaan liukumiseen. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä tehdä nauhan hyvä liitos perustukseen.
  2. Ohut tasoituskerros ja huono puristus aiheuttavat halkeilua ja halkeilua.
  3. Kaistaleen ja pohjan välisten pitkittäisten ja poikittaisten muodonmuutosten (lämpötilojen) puuttuminen - lämpötilahäviöiden ja maaperän liikkeiden vuoksi rakenne ei pysty sopimaan ja laajentumaan. Tämän seurauksena toipuminen voi olla tarpeen ensimmäisen talven jälkeen. Laajentimen voi olla taitettu ruberoidi kahdessa kerroksessa, jotka sijaitsevat pohjan ja betonin välissä.
  4. Hiekka- ja sora-kerroksen puuttuminen - kun betoni asetetaan suoraan maahan, maaperän kuluminen johtaa suojakaistaleen muodonmuutokseen.
  5. Kun nauhan paksuus laskee reunaa kohti, se tuhoutuu rakennuksen katosta virtaavan veden virtauksen vuoksi.
  6. Kourujen puuttuminen - sokean alueen pinta on hajonnut virtaavasta vedestä.
  7. Betoniliuskan vahvistamatta jättäminen - tässä tapauksessa rakenteen käyttöikä pienenee.
  8. Käytä hiutaleiden ja saven sekoituksen sokea alueelle - jäädytetyn saven vaikutuksesta, betoniosat voivat hiutaleina.
  9. Betonipäällystäminen ilman segmentoitumista johtaa koko nauhan nopeaan tuhoutumiseen.

  Kun tarvitset suurta remonttia

  Päätös siitä, että suojakaistat on korjattava, tehdään yksityiskohtaisen tutkimuksen jälkeen ja teoksen ja säätiön teknisen kunnon asettamiseksi.

  Pääasiallinen restaurointi suoritetaan, jos sokea alue on lähes täydellinen.

  Tällainen restaurointi sisältää:

  • päivityslevyt;
  • tyhjennysjärjestelmän korvaaminen tai palauttaminen;
  • vahvistuskehyksen korjaus;
  • vedenpitävyyden päivittäminen;
  • puhdistus sammaleikka ja jäkälä;
  • vanhojen teippien purkaminen tai uusien osien vaihto.

  Yhdessä alueessa olevat pienet halkeamat yhdistyvät yhteen vyöhykkeeseen, kirjoittaneet, ja sitten murskatut kivet kaadetaan tuloksena olevaan syvennykseen ja täytetään polymeeripäällysteellä.

  Uudistettaessa betonikerros kaadetaan edellisen suojakaistan tasolle, mikä takaa paremman otteen uudesta vanhalla.

  Vaaditut materiaalit

  Sokean alueen korjaamiseksi sinun on käytettävä laadukkaita materiaaleja ja noudatettava selkeästi rakennustekniikkaa.

  Tarkastele luetteloa ja tarvittavien materiaalien määrää työn tekemiseksi suojakaistaleiden virheiden poistamiseksi.

  Betonin blindin korjaamiseksi (leveys 1 metri, paksuus 10 cm) tarvitset:

  Betonin valmistukseen (1 m2):

  • sementti M 500 - 32 kg;
  • seulonta tai murskattu kivi (5-10 mm) - 0,08 m3;
  • hiekka - 0,05 m3;

  Tyynyt:

  • geotekstiili, PVC-kalvo - 1m2;
  • hiekka - 0,05-0,1 m3;
  • seulonta tai murskattu kivi (3-10 mm) - 0,1 m3;

  vahvistaminen:

  • rebar, halkaisija 6 mm - 12 mp;
  • vahvistava verkko 50x50, halkaisija 3 mm - 1 m2;
  • palkki 150x150, halkaisija 3 mm - 1m2.

  Kattovalaisimen (leveys 1 metri) korjaus kulutus 1m2:

  tyyny:

  • savi - 0,05-0,1 m3;
  • geotekstiili, PVC-kalvo - 1m2;
  • hiekka - 0,15-0,2 m3;
  • seulonta tai murskattu kivi (3-10 mm) - 0,1 m3;

  Viimeisteleva takki:

  • sementti M 500 - 10 kg;
  • seulottu hiekka - 2,5 - 10 kg;

  Kasvokerros:

  Tekniikka korjaa vähäisiä vaurioita

  Pienien halkeamien ja lastujen tiivistämisen tekninen prosessi koostuu seuraavista toimista:

  • suojuslinjan pinnan puhdistaminen uran tai haketuksen alueella;
  • matalat halkeamat käsitellään kahdella kerroksella syvä tunkeutuvassa alukerrosliuoksessa;
  • Vikojen tiivistys suoritetaan sementti-hiekkalaastilla suhteessa 1: 2. Työssä käytetään kuormalavaa. Puolen tunnin kuluttua halkeamien peittämisestä on tiivisteen paikka pyyhittävä puupalkilla ja kuivalla sementillä;
  • vikoja, kuten kuorinta, eliminoidaan puhdistamalla ja täyttämällä alueet, joiden koostumus on bitumimastista, asbestia ja kuonaa. On suositeltavaa käyttää koostumusta seuraavissa mittasuhteissa: 75% - mastista, 15% - asbestia, 10% - murskattua kuonaa. Kun se upotetaan pinnalle, kaada hiekkakerros.

  Korjaa sokea alue omilla käsillään

  Palautustöitä tehdään parhaiten alkukeväällä tai myöhään syksyllä, minkä jälkeen kaikki virheet paljastuvat parhaiten, ja betoni on levossa (ei laajene korkean lämpötilan ja auringonvalon vaikutuksen alaisena).

  On välttämätöntä seurata jatkuvasti suojakaistaleen tilaa ja tehdä ajoissa korjauksia. Tämä ei ole erityisen vaikeaa eikä vaadi paljon työtä ja osaamista rakentamisessa.

  Askel askeleelta

  Yksi sokeiden alueen ongelmallisimmista alueista on sen yhteyspaikka talon pohjaan. Noin puolet kaikista ongelmista tapahtuu, kun sokea irrotetaan säätiöstä.

  Jos irtoaminen on pieni, voit käyttää tiivistysainetta tai vedenpitäviä jauheaineita.

  Jos kyseessä on suuri aukko, on välttämätöntä poistaa se välittömästi, mutta se vie paljon enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa.

  Korjaamalla omia ammattilaisia ​​neuvoo suorittamaan tällaista työtä:

  1. Tyhjennä aukko hiekasta, maasta ja roskista.
  2. Täytä halkeamat betonilla. Kestävyydelle voit lisätä betoniteräsverkkoa betonisoitumisen aikana.
  3. Muutamaa päivää sen jälkeen, kun laasti on kovettunut, pinnalle tulee käsitellä pohjamaalilla ulkoista työtä varten.
  4. Ennaltaehkäisyä varten on suositeltavaa kaivaa 20-30 senttimetrin reikä ja täyttää se liuoksella.
  5. Halkeamien ja halkeamien poistamiseksi kannattaa käyttää sokean alueen rakentamiseen käytettävää materiaalia.
  6. Jos maaperän särkyä aiheuttavan suojaavan nauhan täydellinen tuhoutuminen on aiheuttanut tuhoutuneen osan purkamisen kokonaan, maaperä on poistettava tämän jälkeen ja vuorauskerros palautettava. Syvennyksessä savi leviää 20 senttimetrin kerroksella, sitten hiekkaa 10-15 senttimetrin kerroksella, joka voidaan kostuttaa ja tiivistää uudelleen. Hiekka peitetty kivillä tai rikkoutuneella tiilikerroksella 10 senttimetriä. Sitten rakennetaan muotti, ja betonia kaadetaan. Luotettavuutta varten korjattu alue peitetään vahvistusverkolla. Paremman yhteyden saavuttamiseksi vanhaa osaa on lisättävä 1-2 senttimetriä.

  Arvioidut kustannukset

  Sokean alueen palauttamisen kustannukset riippuvat työn käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista.

  Annamme budjetoinnin likimääräiset hinnat (esimerkiksi 1 m2: n materiaalin kulutus), kun työskentelet omalla kädelläsi.

  1. Betoni sokea alue:
   • betonin valmistus - 318 ruplaa;
   • tyyny - 340 ruplaa;
   • vahvistaminen - 180 ruplaa;
   • muotti - 800 ruplaa.
  2. Tilattu sokea alue:
   • tyyny - 420 ruplaa;
   • viimeistelykerros - 110 ruplaa;
   • kasvokerros - 2360 ruplaa.

  Asiantuntijoiden korjaaminen edellyttää suuria materiaalikustannuksia.

  Annamme arvioidut työmaksut (per 1 m2):

  • louhinta 25 senttimetrin syvyydelle kasvien fragmenttien poistamisella - 160 ruplaa;
  • hiekkakerros (korkeus 10 senttimetriä) - 500 ruplaa;
  • muottien rakentaminen ja laajennuskappaleen muodostaminen talon ympärille - 50 rupiaa juoksumetriä kohden;
  • 10 cm: n tyhjennyskerroksen täyttö ja tiivistys;
  • vahvistamisen silmäkoko 1x2 m - 50 ruplaa;
  • viemärien asennus - 100 ruplaa metriä kohden;
  • betonin kastelu 10 senttimetriä korkea kallistuskulman muodostamiseksi seinämästä reunaan - 1000 ruplaa.

  Rakentamisen asiantuntemus asuintalo

  Asuinrakennusten rakennusosaaminen huomioi, että asuinrakennuksia (rakennuksia) on kahta tyyppiä. Useita ja yhden perheen (yksilöllisiä).

  Näiden kahden asuinrakennustyypin rakentamisen asiantuntemuksella on omat ominaisuutensa jokaiseen tyyppi- seen.

  Asuinrakennuksissa on suuri määrä yhteisiä alueita, joiden toimintaa säännellään sen erityisasiakirjoilla.

  Tärkein voidaan katsoa

  1. "Asuntorahaston teknisen toiminnan sääntöjen ja määräysten hyväksymisestä"

  Asiakirjatyyppi: Venäjän valtion rakennuskomitean 27. syyskuuta 2003 antaman päätöslauselman nro 170

  2. "Asunnon kunnossapidon ylläpitämistä koskevien sääntöjen hyväksymisestä ja asuntotilojen kunnossapito- ja korjausmaksujen muuttamisesta annettavien sääntöjen hyväksymisestä palvelujen tarjoamisen ja hallintotyön suorittamisen yhteydessä. (sellaisena kuin se on muutettuna 6 päivänä toukokuuta 2011). "Asiakirjatyyppi: Venäjän federaation hallituksen 13. elokuuta 2006 antama päätöslauselma nro 491

  Monen kerrostalon suunnittelussa käytetään erityisiä sääntely- ja teknisiä asiakirjoja.

  Esimerkiksi SNiP 31-01-2003 "Asuinrakennusten rakennukset".

  Rakenteita suunniteltaessa on otettava huomioon se, että rakennuksessa on kerrostalo ja tarkastuksen aikana niitä ohjaavat vaatimukset

  SNiP 31-02-2001 "Yhden perheen omakotitalot".

  Vaikka lähestymistavoissa onkin eroja, on olemassa myös yleisiä vaatimuksia asuinrakennuksille, jotka liittyvät niiden tuki- ja sulkemisrakenteisiin.

  Tarkastelun aikana on tarpeen määrittää suunnittelijärjestelmä.

  Alla selkeyden vuoksi annamme esimerkin yksittäisen asuinrakennuksen tutkimisesta.

  Yksittäisen asunnon talon päälaakeroiden ja sulkemisrakenteiden vahinkojen selvittäminen.

  Päärakenne: Kehyksetön rakennus, jossa on pitkittäisiä ja poikittaisia ​​tiiliseinämiä.

  Perustukset: teräsbetoninauhasta valmistettu

  Ulkopuoliset ja sisäiset kantavat seinät: keraamisen tiilen sijoittamisen muodossa.

  Geometriset ominaisuudet mitataan GOST 26433.0-95 "Järjestelmän geometristen parametrien tarkkuuden varmistamiseksi rakentamisessa. Säännöt mittausten tekemiseksi. Yleiset säännökset.

  Asiantuntija vahvistaa kiinteistön asiantuntija-diagnostiikkatutkimuksen aikana:

  • puutteet sokean alueen rakentamisessa asuintalon ulkoseinien kehän ympärillä muodostettaessa poikittaisia ​​ja pitkittäisiä halkeamia ja aukkoja sokea alueen ja soclen seinien välissä.

  Huomautus: Uuden rakenteen vuoksi halkeamien läsnäolo on virhe, jota ei voida hyväksyä. Laitteiden teknisten vaatimusten vaatimusten mukaisesti betoni- ja asfalttibetonin sokea alue (SNiP 3.04.01-87 taulukko 20, SNiP III-10-75 p.3.2):

  toleranssit:

  • päällysteen kulmakerroin kohdasta - 0,2% sokea alueesta;
  • asfaltin tai betonipinnan pinta koneesta tarkastettuna kahden metrin kiskolla - 5 mm;
  • makaadivalmisteen pinta tasosta tarkastettuna kahden metrin kiskolla - 15 mm;
  • sokean alueen päällysteen paksuus projektista - 5% - + 10%. Rakennuksen ympäryksen ympärillä olevat sokeat alueet tulisi olla tiukasti kellarissa. Sokean alueen kaltevuus rakennuksesta on oltava vähintään 1% ja enintään 10%. Sokean alueen pitäisi olla:
  • savimassalla - vähintään 100 cm;
  • hiekkaisella maaperällä - vähintään 70 cm.
  • halkeamien, reikien ja ontelojen läsnäolo. "
  • poikkileikkaus halkeilevat asuntorakennuksen kellarissa pitkin oviaukon pohjaa, avautuvat 2 mm;
  • lukuisia pystytasoja ja käärmeitä halkeamien läpi lähes kaikissa julkisivuhuoneissa, jotka kehittyvät ikkunoiden laitureilla ovien ja ikkunoiden aukkojen kulmissa, avautuvat 4 mm: iin asti (ks. kuva);


  • asuinrakennuksen sisääntuloryhmän puurakenteen puute muodonmuutoksen muodossa rinteellä, irtautuminen asuinrakennuksen pääseinästä (ks. kuva).

  Kommentti: muodonmuutoksen luonteen ja muodonmuutosten luonteen vuoksi niiden muodostumisen syy oli asuntorakennuksen epätasaisuus.

  TYÖNTEKIJÖN ARVIOINTI

  Vikojen määrästä ja vahingoittumisasteesta riippuen rakennusten rakenteiden tekninen kunto arvioidaan luokittain (ks. Luku 3 "Termit ja määritelmät" SP 13-102-2003):

  Diagnostiikkatutkimuksen tuloksena saatujen tietojen perusteella SP 13-102-2003: n määräysten mukaisesti nauhamaisen ja sokean alueen tekninen kunto on arvioitu olevan rajoitetusta työolosuhteesta.

  Asuinrakennuksen ulkoseinien tekninen kunto vertikaalisten ja käärmeiden halkeamien läsnäollessa SP 13-102-2003 määräysten mukaisesti arvioidaan osittain toimivaksi tilaksi.

  Rakenteiden muodonmuutokset johtuvat syistä: suunnitteluvirheet; rakenteiden tukemiseen käytettävät heikkolaatuiset materiaalit; tuotantoteknologian loukkaukset ja rakennusten rakenteiden asennus; rakennusten ja rakenteiden toiminnan sääntöjen noudattamatta jättäminen.

  Alla on taulukko, jossa verrataan muodonmuutosten syitä ja niiden ulkoisia manifestaatioita tukemalla ja sulkemalla rakenteita.

  Rakenteiden muodonmuutokset ja niiden ulkonäkö

  Rakennuksen sokean alueen virheet

  Sokean alueen tuhoaminen rakennuksen ympärillä, halkeamien ilmeneminen ja kasvillisuuden kasvaminen niiden aikana ajan vaikutuksesta on yleinen ilmiö. Erityisesti, jos päällyste asetettiin rakentamisen tekniikan vastaiseksi. Jos ongelma on ilmeinen, korjaamalla sokea talon läheisyyteen omiin käsiinsä tai toimivaltaisten työntekijöiden mukana tulee tehdä nopeasti, koska sokeilla on tärkeä rooli - säästää säätiötä sademäärän tunkeutumiselta ja vahinkojen muodostumiselta vaikeiden pakkasten aikana.

  Sokean alueen laite

  Sokea alue peittää rakennuksen, jonka keskileveys on 80-150 cm, suojaamaan säätä kosteudelta ja jäätymiseltä. Se on varustettu tietyllä esijännillä, jotta sadeveden valuminen talosta olisi mahdollista. Rakennussääntöjen mukaan kaltevuuden tulee olla 5-10 cm jokaisen sokea alueen mittarin kohdalla, kun talon seinämän vieressä oleva reuna on noustava ja päinvastoin oltava tasainen maahan.

  Betonin kaatopaikka korjauksen aikana alkaa tehdä sokeita alueita alimmasta kohdasta eli vesipurkauksesta.

  Siirrä sitten talon vastakkaiselle puolelle jatkuvasti seurattaessa rinteen tasoa.

  Materiaalit, joita käytetään suojarakenteen järjestelemiseen omilla käsilläsi ovat:

  • betoni;
  • sementti;
  • keinotekoinen ja luonnonkivi;
  • päällystyskivi;
  • asfaltti;
  • laatta.

  Miksi säröillä esiintyy halkeamia?

  Tarvittava luettelo

  Voit korjata kannen omalla kädellä talon ympärillä:

  • lapio;
  • ämpäri;
  • kottikärryt;
  • punssi;
  • materiaalit lämmön ja kosteuden eristämiseksi;
  • rakennustaso;
  • hiekka;
  • sora;
  • varusteet.

  Kuinka tehdä korjauksia itse?

  Vaihe 1. Valmistelu liuoksen kaatamiseksi.

  Ennen päätehtävien suorittamista vanhan pinnoitteen pinta on puhdistettava pölystä ja liasta. Laajenna halkeamia ja poista kokonaan tuhoutuneet alueet. Päätä säröidyt reunat parantaa otetta. Muodostuneiden aukkojen tiivistämiseksi voidaan sementtilaastin säästämiseksi käyttää vanhan tuhoutuneen sokean alueen kappaletta. Tätä varten ne asetetaan ennen kaatamista.

  Seka-alueen valmisteluvaihe kaatosateelle

  Vaihe 2. Liuoksen valmistus.

  Tähän käytetään seuraavia ainesosia: hiekka - 2,6 osaa, sementtiä М500 tai M400 - 1 osa, murskattu kivi - 4,5 osaa, vesi - 125 litraa yhtä kuutiometriä kohden. valmis liuos, ja myös muita lisäaineita. Valmiin seoksen saatavuus on noin 2 tuntia.

  Sokean alueen korjaamiseen tarkoitetun ratkaisun valmistelu

  Vaihe 3. Betonin asettaminen.

  On parempi aloittaa betonin kaataminen korkeimmasta pisteestä, tarkkailemalla määräajoin suunniteltua kaltevuutta. Korjaa suuria vaurioituneita alueita vaurioituneella alueella.

  Kolmas vaihe on kaatamalla betonia.

  Kaatumisen jälkeen betoni tiivistetään ja tasoitetaan.

  Työn päätyttyä pinta peitetään kostealla liinalla ja jätetään kuivumaan vähitellen, toisinaan kastelemalla vedellä, niin että betoni ei kuivu liian nopeasti eikä repeä.

  Kun betoni on kokonaan kuivunut, muotti poistetaan.

  Kuinka haljeta särmäys talon ympärillä omalla kädellä

  Rikkomisen muotoilutekniikka

  1. Vedenpitävyyskerroksen puute. Tämä tärkeä rakenneosa erottaa kaikki muut kerrokset maasta ja estää kosteuden pääsyn ulkopuolelta.
  2. Huonosti pakattu, epätasaista täyttöä. Riittämätön paksuus yläkerroksesta.
  3. Rakentaminen epäsuotuisissa sääolosuhteissa. Tekniikan mukaan on mahdotonta tuottaa tällaisia ​​teoksia pakkasen kynnyksellä, lämpöä ennen sateen alkamista. Kaikki nämä tekijät ovat erittäin kielteisiä vaikutuksia päällysteen laatuun, häiritsevät sementtikiteiden kovettumista ja itävyyttä.
  4. Lämpötilan saumojen puuttuminen. Toistuvat lämpötilan muutokset koko vuoden ajan johtavat maaperän laajenemiseen, supistumiseen ja pakkasvaurioon, mikä lisää betonirakenteen tuhoutumisen todennäköisyyttä. Jotta tämä ei tapahdu, on tarpeen järjestää lämpötilan saumat siinä, joka voi osittain kompensoida näitä ilmiöitä. Yleensä ne sijoitetaan 1,5 - 2 metrin etäisyydelle levytettävien värähtelyjen jakamiseksi, mutta on mahdollista vähemmän.

  Säätiön vahvuus ja kestävyys sekä korjaamattomien tarpeettoman ajan ja rahan puuttuminen riippuvat teknologian mukaisesta betonirakenteesta. On helpompaa tehdä kaikkea omalla kädellä vakiintuneiden normien mukaisesti kuin kamppailla koko ajan pinnoitteen väärästä asennuksesta.

  Korjaa sokea alue talon ympärillä - askel askeleelta ohjeita

  Talon ympärillä oleva sokea alue on olennainen osa rakennusta, joka suojelee säätiötä siitä tulevalta sadevedeltä. Se on vedenpitävä pinnoite, joka sijaitsee koko rakennelman ympäryksen ympärillä.

  Jonkin ajan kuluttua suojaava nauha voi murtua. Syynä tähän voi olla useita tekijöitä:

  • prosessin rikkominen sen asennuksen aikana;
  • luonnolliset tekijät;
  • rakennuksen sysäys.

  Tällaiset ilmiöt, kuten osittainen irtoaminen, halkeilu ja irtoaminen, osoittavat, että talon suojapäällyste on rutiininomainen.

  Harkitse sokean alueen hävittämiseen liittyvät seikat ja suojaavan nauhan korjauksen erityispiirteet.

  Korjauksen ominaisuudet

  On olemassa useita tyyppisiä sokeita alueita:

  Sen kunnostus riippuu valmistuksessa käytetyistä materiaaleista.

  Korjaaminen mukulakivi suojavyö liittyy korvaamaan sen vahingoittuneet alueet. Tämä edellyttää taltta ja vasaraa. Näiden työkalujen avulla deformoituneet kivet poistetaan rakenteesta. Kaada seos hiekkaa ja soraa tai murskattua raunaa tyhjään paikkaan kerroksen tasoittamiseksi, täytä sitten kaikki hyvin, kaada sementtilaasti ja laita kooltaan sopiva mukulakivi. Pienien halkeamien läsnä ollessa riittää, että ne suljetaan betonilla.

  Betonin suojakalvoja käytetään useimmiten sen kohtuuhintaisuuden ja positiivisten ominaisuuksien vuoksi.

  Korjaus betonikentistä on jaettu kahteen tyyppiin:

  1. Pienien yksittäisten aukkojen häivyttäminen.
  2. Suurien tuhoutuneiden alueiden korvaaminen kotona asuttamisessa.

  Pinnoitteen entistä suuremman muodonmuutoksen ja veden sisääntulon estämiseksi talon pohjalle korjaukset olisi suoritettava viipymättä heti virheiden havaitsemisen jälkeen.

  Vahingon poistamiseksi voit käyttää betonin ja rakennusliiman seosta, erikoismateriaaleja, kosteutta kestävää vaahtoa. Tartuntaan muodostuneisiin halkeamiin, tällaiset seokset nopeasti kovettuvat. On tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että sementti ei ole sopiva näihin tarkoituksiin, koska se ei kata koko halkeaman syvyyttä, vaan ainoastaan ​​sen yläosaa.

  Palauta asfaltti nauha, kaikki korjaavat alueet on purettava koko syvyydeltään. Tuloksena oleva kuoppa puhdistetaan ja sen pohja ja reunat käsitellään nestemäisellä hartsilla. Tämän jälkeen uusi kerros asfaltti peitetään ja tiivistetään telalla, kun taas uuden kerroksen on oltava vanha.

  Uuden pinnoitteen käyttöönotto on tehtävä reunasta kohti keskustaa. Tuloksena on vahvempi kahva.

  Sokean alueen palauttaminen laatasta merkitsee sen viallisen osan korvaamista. Ennen uuden tilalle uutta soraa tai hiekkaa lisätään syvennykseen, jonka jälkeen uusi laatta asetetaan.

  Jos tarve korvata suuri osa nauhasta, voit käyttää sekoitus hiekkaa ja sementtiä kuivassa muodossa käyttämällä juoksuttamista (liuos pannaan sementtiaseella paineilman paineen alaisena). Punnitsemisen jälkeen pinnat on kostutettava 14 päivän ajan.

  Tyypilliset virheet sokea alueen rakentamisessa

  Halu vähentää kustannuksia suunnittelun, rakennusmateriaalien ja teknologian valinnassa johtaa siihen, että pian suojatun nauhan rakentamisen jälkeen se on korjattava. Ja tulevat korjaukset vaativat suuria käteiskustannuksia.

  Tarkastele nauhan valmistuksessa yleisimpiä virheitä:

  1. Tasoituskerroksen puuttuminen johtaa suojan nopeaan liukumiseen. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä tehdä nauhan hyvä liitos perustukseen.
  2. Ohut tasoituskerros ja huono puristus aiheuttavat halkeilua ja halkeilua.
  3. Kaistaleen ja pohjan välisten pitkittäisten ja poikittaisten muodonmuutosten (lämpötilojen) puuttuminen - lämpötilahäviöiden ja maaperän liikkeiden vuoksi rakenne ei pysty sopimaan ja laajentumaan. Tämän seurauksena toipuminen voi olla tarpeen ensimmäisen talven jälkeen. Laajentimen voi olla taitettu ruberoidi kahdessa kerroksessa, jotka sijaitsevat pohjan ja betonin välissä.
  4. Hiekka- ja sora-kerroksen puuttuminen - kun betoni asetetaan suoraan maahan, maaperän kuluminen johtaa suojakaistaleen muodonmuutokseen.
  5. Kun nauhan paksuus laskee reunaa kohti, se tuhoutuu rakennuksen katosta virtaavan veden virtauksen vuoksi.
  6. Kourujen puuttuminen - sokean alueen pinta on hajonnut virtaavasta vedestä.
  7. Betoniliuskan vahvistamatta jättäminen - tässä tapauksessa rakenteen käyttöikä pienenee.
  8. Käytä hiutaleiden ja saven sekoituksen sokea alueelle - jäädytetyn saven vaikutuksesta, betoniosat voivat hiutaleina.
  9. Betonipäällystäminen ilman segmentoitumista johtaa koko nauhan nopeaan tuhoutumiseen.

  Kun tarvitset suurta remonttia

  Päätös siitä, että suojakaistat on korjattava, tehdään yksityiskohtaisen tutkimuksen jälkeen ja teoksen ja säätiön teknisen kunnon asettamiseksi.

  Pääasiallinen restaurointi suoritetaan, jos sokea alue on lähes täydellinen.

  Tällainen restaurointi sisältää:

  • päivityslevyt;
  • tyhjennysjärjestelmän korvaaminen tai palauttaminen;
  • vahvistuskehyksen korjaus;
  • vedenpitävyyden päivittäminen;
  • puhdistus sammaleikka ja jäkälä;
  • vanhojen teippien purkaminen tai uusien osien vaihto.

  Yhdessä alueessa olevat pienet halkeamat yhdistyvät yhteen vyöhykkeeseen, kirjoittaneet, ja sitten murskatut kivet kaadetaan tuloksena olevaan syvennykseen ja täytetään polymeeripäällysteellä.

  Uudistettaessa betonikerros kaadetaan edellisen suojakaistan tasolle, mikä takaa paremman otteen uudesta vanhalla.

  Vaaditut materiaalit

  Sokean alueen korjaamiseksi sinun on käytettävä laadukkaita materiaaleja ja noudatettava selkeästi rakennustekniikkaa.

  Tarkastele luetteloa ja tarvittavien materiaalien määrää työn tekemiseksi suojakaistaleiden virheiden poistamiseksi.

  Betonin blindin korjaamiseksi (leveys 1 metri, paksuus 10 cm) tarvitset:

  Betonin valmistukseen (1 m2):

  • geotekstiili, PVC-kalvo - 1m2;
  • hiekka - 0,05-0,1 m3;
  • seulonta tai murskattu kivi (3-10 mm) - 0,1 m3;
  • rebar, halkaisija 6 mm - 12 mp;
  • vahvistava verkko 50x50, halkaisija 3 mm - 1 m2;
  • palkki 150x150, halkaisija 3 mm - 1m2.

  Kattovalaisimen (leveys 1 metri) korjaus kulutus 1m2:

  • savi - 0,05-0,1 m3;
  • geotekstiili, PVC-kalvo - 1m2;
  • hiekka - 0,15-0,2 m3;
  • seulonta tai murskattu kivi (3-10 mm) - 0,1 m3;

  Tekniikka korjaa vähäisiä vaurioita

  Pienien halkeamien ja lastujen tiivistämisen tekninen prosessi koostuu seuraavista toimista:

  • suojuslinjan pinnan puhdistaminen uran tai haketuksen alueella;
  • matalat halkeamat käsitellään kahdella kerroksella syvä tunkeutuvassa alukerrosliuoksessa;
  • Vikojen tiivistys suoritetaan sementti-hiekkalaastilla suhteessa 1: 2. Työssä käytetään kuormalavaa. Puolen tunnin kuluttua halkeamien peittämisestä on tiivisteen paikka pyyhittävä puupalkilla ja kuivalla sementillä;
  • vikoja, kuten kuorinta, eliminoidaan puhdistamalla ja täyttämällä alueet, joiden koostumus on bitumimastista, asbestia ja kuonaa. On suositeltavaa käyttää koostumusta seuraavissa mittasuhteissa: 75% - mastista, 15% - asbestia, 10% - murskattua kuonaa. Kun se upotetaan pinnalle, kaada hiekkakerros.

  Korjaa sokea alue omilla käsillään

  Palautustöitä tehdään parhaiten alkukeväällä tai myöhään syksyllä, minkä jälkeen kaikki virheet paljastuvat parhaiten, ja betoni on levossa (ei laajene korkean lämpötilan ja auringonvalon vaikutuksen alaisena).

  On välttämätöntä seurata jatkuvasti suojakaistaleen tilaa ja tehdä ajoissa korjauksia. Tämä ei ole erityisen vaikeaa eikä vaadi paljon työtä ja osaamista rakentamisessa.

  Yksi sokeiden alueen ongelmallisimmista alueista on sen yhteyspaikka talon pohjaan. Noin puolet kaikista ongelmista tapahtuu, kun sokea irrotetaan säätiöstä.

  Jos irtoaminen on pieni, voit käyttää tiivistysainetta tai vedenpitäviä jauheaineita.

  Jos kyseessä on suuri aukko, on välttämätöntä poistaa se välittömästi, mutta se vie paljon enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa.

  Korjaamalla omia ammattilaisia ​​neuvoo suorittamaan tällaista työtä:

  1. Tyhjennä aukko hiekasta, maasta ja roskista.
  2. Täytä halkeamat betonilla. Kestävyydelle voit lisätä betoniteräsverkkoa betonisoitumisen aikana.
  3. Muutamaa päivää sen jälkeen, kun laasti on kovettunut, pinnalle tulee käsitellä pohjamaalilla ulkoista työtä varten.
  4. Ennaltaehkäisyä varten on suositeltavaa kaivaa 20-30 senttimetrin reikä ja täyttää se liuoksella.
  5. Halkeamien ja halkeamien poistamiseksi kannattaa käyttää sokean alueen rakentamiseen käytettävää materiaalia.
  6. Jos maaperän särkyä aiheuttavan suojaavan nauhan täydellinen tuhoutuminen on aiheuttanut tuhoutuneen osan purkamisen kokonaan, maaperä on poistettava tämän jälkeen ja vuorauskerros palautettava. Syvennyksessä savi leviää 20 senttimetrin kerroksella, sitten hiekkaa 10-15 senttimetrin kerroksella, joka voidaan kostuttaa ja tiivistää uudelleen. Hiekka peitetty kivillä tai rikkoutuneella tiilikerroksella 10 senttimetriä. Sitten rakennetaan muotti, ja betonia kaadetaan. Luotettavuutta varten korjattu alue peitetään vahvistusverkolla. Paremman yhteyden saavuttamiseksi vanhaa osaa on lisättävä 1-2 senttimetriä.

  Arvioidut kustannukset

  Sokean alueen palauttamisen kustannukset riippuvat työn käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista.

  Annamme budjetoinnin likimääräiset hinnat (esimerkiksi 1 m2: n materiaalin kulutus), kun työskentelet omalla kädelläsi.

  1. Betoni sokea alue:
   • betonin valmistus - 318 ruplaa;
   • tyyny - 340 ruplaa;
   • vahvistaminen - 180 ruplaa;
   • muotti - 800 ruplaa.
  2. Tilattu sokea alue:
   • tyyny - 420 ruplaa;
   • viimeistelykerros - 110 ruplaa;
   • kasvokerros - 2360 ruplaa.

  Asiantuntijoiden korjaaminen edellyttää suuria materiaalikustannuksia.

  Annamme arvioidut työmaksut (per 1 m2):

  • louhinta 25 senttimetrin syvyydelle kasvien fragmenttien poistamisella - 160 ruplaa;
  • hiekkakerros (korkeus 10 senttimetriä) - 500 ruplaa;
  • muottien rakentaminen ja laajennuskappaleen muodostaminen talon ympärille - 50 rupiaa juoksumetriä kohden;
  • 10 cm: n tyhjennyskerroksen täyttö ja tiivistys;
  • vahvistamisen silmäkoko 1x2 m - 50 ruplaa;
  • viemärien asennus - 100 ruplaa metriä kohden;
  • betonin kastelu 10 senttimetriä korkea kallistuskulman muodostamiseksi seinämästä reunaan - 1000 ruplaa.

  Korjauksen ominaisuudet

  On olemassa useita tyyppisiä sokeita alueita:

  Sen kunnostus riippuu valmistuksessa käytetyistä materiaaleista.

  Korjaaminen mukulakivi suojavyö liittyy korvaamaan sen vahingoittuneet alueet. Tämä edellyttää taltta ja vasaraa. Näiden työkalujen avulla deformoituneet kivet poistetaan rakenteesta. Kaada seos hiekkaa ja soraa tai murskattua raunaa tyhjään paikkaan kerroksen tasoittamiseksi, täytä sitten kaikki hyvin, kaada sementtilaasti ja laita kooltaan sopiva mukulakivi. Pienien halkeamien läsnä ollessa riittää, että ne suljetaan betonilla.

  Betonin suojakalvoja käytetään useimmiten sen kohtuuhintaisuuden ja positiivisten ominaisuuksien vuoksi.

  Korjaus betonikentistä on jaettu kahteen tyyppiin:

  1. Pienien yksittäisten aukkojen häivyttäminen.
  2. Suurien tuhoutuneiden alueiden korvaaminen kotona asuttamisessa.

  Pinnoitteen entistä suuremman muodonmuutoksen ja veden sisääntulon estämiseksi talon pohjalle korjaukset olisi suoritettava viipymättä heti virheiden havaitsemisen jälkeen.

  Vahingon poistamiseksi voit käyttää betonin ja rakennusliiman seosta, erikoismateriaaleja, kosteutta kestävää vaahtoa. Tartuntaan muodostuneisiin halkeamiin, tällaiset seokset nopeasti kovettuvat. On tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että sementti ei ole sopiva näihin tarkoituksiin, koska se ei kata koko halkeaman syvyyttä, vaan ainoastaan ​​sen yläosaa.

  Palauta asfaltti nauha, kaikki korjaavat alueet on purettava koko syvyydeltään. Tuloksena oleva kuoppa puhdistetaan ja sen pohja ja reunat käsitellään nestemäisellä hartsilla. Tämän jälkeen uusi kerros asfaltti peitetään ja tiivistetään telalla, kun taas uuden kerroksen on oltava vanha.

  Uuden pinnoitteen käyttöönotto on tehtävä reunasta kohti keskustaa. Tuloksena on vahvempi kahva.

  Sokean alueen palauttaminen laatasta merkitsee sen viallisen osan korvaamista. Ennen uuden tilalle uutta soraa tai hiekkaa lisätään syvennykseen, jonka jälkeen uusi laatta asetetaan.

  Jos tarve korvata suuri osa nauhasta, voit käyttää sekoitus hiekkaa ja sementtiä kuivassa muodossa käyttämällä juoksuttamista (liuos pannaan sementtiaseella paineilman paineen alaisena). Punnitsemisen jälkeen pinnat on kostutettava 14 päivän ajan.

  Tyypilliset virheet sokea alueen rakentamisessa

  Halu vähentää kustannuksia suunnittelun, rakennusmateriaalien ja teknologian valinnassa johtaa siihen, että pian suojatun nauhan rakentamisen jälkeen se on korjattava. Ja tulevat korjaukset vaativat suuria käteiskustannuksia.

  Tarkastele nauhan valmistuksessa yleisimpiä virheitä:

  1. Tasoituskerroksen puuttuminen johtaa suojan nopeaan liukumiseen. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä tehdä nauhan hyvä liitos perustukseen.
  2. Ohut tasoituskerros ja huono puristus aiheuttavat halkeilua ja halkeilua.
  3. Kaistaleen ja pohjan välisten pitkittäisten ja poikittaisten muodonmuutosten (lämpötilojen) puuttuminen - lämpötilahäviöiden ja maaperän liikkeiden vuoksi rakenne ei pysty sopimaan ja laajentumaan. Tämän seurauksena toipuminen voi olla tarpeen ensimmäisen talven jälkeen. Laajentimen voi olla taitettu ruberoidi kahdessa kerroksessa, jotka sijaitsevat pohjan ja betonin välissä.
  4. Hiekka- ja sora-kerroksen puuttuminen - kun betoni asetetaan suoraan maahan, maaperän kuluminen johtaa suojakaistaleen muodonmuutokseen.
  5. Kun nauhan paksuus laskee reunaa kohti, se tuhoutuu rakennuksen katosta virtaavan veden virtauksen vuoksi.
  6. Kourujen puuttuminen - sokean alueen pinta on hajonnut virtaavasta vedestä.
  7. Betoniliuskan vahvistamatta jättäminen - tässä tapauksessa rakenteen käyttöikä pienenee.
  8. Käytä hiutaleiden ja saven sekoituksen sokea alueelle - jäädytetyn saven vaikutuksesta, betoniosat voivat hiutaleina.
  9. Betonipäällystäminen ilman segmentoitumista johtaa koko nauhan nopeaan tuhoutumiseen.

  Kun tarvitset suurta remonttia

  Päätös siitä, että suojakaistat on korjattava, tehdään yksityiskohtaisen tutkimuksen jälkeen ja teoksen ja säätiön teknisen kunnon asettamiseksi.

  Pääasiallinen restaurointi suoritetaan, jos sokea alue on lähes täydellinen.

  Tällainen restaurointi sisältää:

  • päivityslevyt;
  • tyhjennysjärjestelmän korvaaminen tai palauttaminen;
  • vahvistuskehyksen korjaus;
  • vedenpitävyyden päivittäminen;
  • puhdistus sammaleikka ja jäkälä;
  • vanhojen teippien purkaminen tai uusien osien vaihto.

  Yhdessä alueessa olevat pienet halkeamat yhdistyvät yhteen vyöhykkeeseen, kirjoittaneet, ja sitten murskatut kivet kaadetaan tuloksena olevaan syvennykseen ja täytetään polymeeripäällysteellä.

  Uudistettaessa betonikerros kaadetaan edellisen suojakaistan tasolle, mikä takaa paremman otteen uudesta vanhalla.

  Vaaditut materiaalit

  Sokean alueen korjaamiseksi sinun on käytettävä laadukkaita materiaaleja ja noudatettava selkeästi rakennustekniikkaa.

  Tarkastele luetteloa ja tarvittavien materiaalien määrää työn tekemiseksi suojakaistaleiden virheiden poistamiseksi.

  Betonin blindin korjaamiseksi (leveys 1 metri, paksuus 10 cm) tarvitset:

  Betonin valmistukseen (1 m2):

  • sementti M 500 - 32 kg;
  • seulonta tai murskattu kivi (5-10 mm) - 0,08 m3;
  • hiekka - 0,05 m3;

  Tyynyt:

  • geotekstiili, PVC-kalvo - 1m2;
  • hiekka - 0,05-0,1 m3;
  • seulonta tai murskattu kivi (3-10 mm) - 0,1 m3;

  vahvistaminen:

  • rebar, halkaisija 6 mm - 12 mp;
  • vahvistava verkko 50x50, halkaisija 3 mm - 1 m2;
  • palkki 150x150, halkaisija 3 mm - 1m2.

  Kattovalaisimen (leveys 1 metri) korjaus kulutus 1m2:

  tyyny:

  • savi - 0,05-0,1 m3;
  • geotekstiili, PVC-kalvo - 1m2;
  • hiekka - 0,15-0,2 m3;
  • seulonta tai murskattu kivi (3-10 mm) - 0,1 m3;

  Viimeisteleva takki:

  • sementti M 500 - 10 kg;
  • seulottu hiekka - 2,5 - 10 kg;

  Kasvokerros:

  Tekniikka korjaa vähäisiä vaurioita

  Pienien halkeamien ja lastujen tiivistämisen tekninen prosessi koostuu seuraavista toimista:

  • suojuslinjan pinnan puhdistaminen uran tai haketuksen alueella;
  • matalat halkeamat käsitellään kahdella kerroksella syvä tunkeutuvassa alukerrosliuoksessa;
  • Vikojen tiivistys suoritetaan sementti-hiekkalaastilla suhteessa 1: 2. Työssä käytetään kuormalavaa. Puolen tunnin kuluttua halkeamien peittämisestä on tiivisteen paikka pyyhittävä puupalkilla ja kuivalla sementillä;
  • vikoja, kuten kuorinta, eliminoidaan puhdistamalla ja täyttämällä alueet, joiden koostumus on bitumimastista, asbestia ja kuonaa. On suositeltavaa käyttää koostumusta seuraavissa mittasuhteissa: 75% - mastista, 15% - asbestia, 10% - murskattua kuonaa. Kun se upotetaan pinnalle, kaada hiekkakerros.

  Korjaa sokea alue omilla käsillään

  Palautustöitä tehdään parhaiten alkukeväällä tai myöhään syksyllä, minkä jälkeen kaikki virheet paljastuvat parhaiten, ja betoni on levossa (ei laajene korkean lämpötilan ja auringonvalon vaikutuksen alaisena).

  On välttämätöntä seurata jatkuvasti suojakaistaleen tilaa ja tehdä ajoissa korjauksia. Tämä ei ole erityisen vaikeaa eikä vaadi paljon työtä ja osaamista rakentamisessa.

  Askel askeleelta

  Yksi sokeiden alueen ongelmallisimmista alueista on sen yhteyspaikka talon pohjaan. Noin puolet kaikista ongelmista tapahtuu, kun sokea irrotetaan säätiöstä.

  Jos irtoaminen on pieni, voit käyttää tiivistysainetta tai vedenpitäviä jauheaineita.

  Jos kyseessä on suuri aukko, on välttämätöntä poistaa se välittömästi, mutta se vie paljon enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa.

  Korjaamalla omia ammattilaisia ​​neuvoo suorittamaan tällaista työtä:

  1. Tyhjennä aukko hiekasta, maasta ja roskista.
  2. Täytä halkeamat betonilla. Kestävyydelle voit lisätä betoniteräsverkkoa betonisoitumisen aikana.
  3. Muutamaa päivää sen jälkeen, kun laasti on kovettunut, pinnalle tulee käsitellä pohjamaalilla ulkoista työtä varten.
  4. Ennaltaehkäisyä varten on suositeltavaa kaivaa 20-30 senttimetrin reikä ja täyttää se liuoksella.
  5. Halkeamien ja halkeamien poistamiseksi kannattaa käyttää sokean alueen rakentamiseen käytettävää materiaalia.
  6. Jos maaperän särkyä aiheuttavan suojaavan nauhan täydellinen tuhoutuminen on aiheuttanut tuhoutuneen osan purkamisen kokonaan, maaperä on poistettava tämän jälkeen ja vuorauskerros palautettava. Syvennyksessä savi leviää 20 senttimetrin kerroksella, sitten hiekkaa 10-15 senttimetrin kerroksella, joka voidaan kostuttaa ja tiivistää uudelleen. Hiekka peitetty kivillä tai rikkoutuneella tiilikerroksella 10 senttimetriä. Sitten rakennetaan muotti, ja betonia kaadetaan. Luotettavuutta varten korjattu alue peitetään vahvistusverkolla. Paremman yhteyden saavuttamiseksi vanhaa osaa on lisättävä 1-2 senttimetriä.

  Arvioidut kustannukset

  Sokean alueen palauttamisen kustannukset riippuvat työn käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista.

  Annamme budjetoinnin likimääräiset hinnat (esimerkiksi 1 m2: n materiaalin kulutus), kun työskentelet omalla kädelläsi.

  1. Betoni sokea alue:
   • betonin valmistus - 318 ruplaa;
   • tyyny - 340 ruplaa;
   • vahvistaminen - 180 ruplaa;
   • muotti - 800 ruplaa.
  2. Tilattu sokea alue:
   • tyyny - 420 ruplaa;
   • viimeistelykerros - 110 ruplaa;
   • kasvokerros - 2360 ruplaa.

  Asiantuntijoiden korjaaminen edellyttää suuria materiaalikustannuksia.

  Annamme arvioidut työmaksut (per 1 m2):

  • louhinta 25 senttimetrin syvyydelle kasvien fragmenttien poistamisella - 160 ruplaa;
  • hiekkakerros (korkeus 10 senttimetriä) - 500 ruplaa;
  • muottien rakentaminen ja laajennuskappaleen muodostaminen talon ympärille - 50 rupiaa juoksumetriä kohden;
  • 10 cm: n tyhjennyskerroksen täyttö ja tiivistys;
  • vahvistamisen silmäkoko 1x2 m - 50 ruplaa;
  • viemärien asennus - 100 ruplaa metriä kohden;
  • betonin kastelu 10 senttimetriä korkea kallistuskulman muodostamiseksi seinämästä reunaan - 1000 ruplaa.

  Sokean alueen laite

  Sokean alueen tekniikka koostuu useista vaiheista, joista ensimmäinen on kaivaus siinä paikassa, jossa työ suoritetaan. On tarpeen tehdä kaivanto, jossa syvyys on yhtä suuri kuin alapuolisen kerroksen ja kannen leveys. Yleensä se on 25-30 cm. Sitten kaivosta käsitellään herbisidisellä koostumuksella. Tämä on välttämätöntä rikkakasvien juurien tuhoamisen estämiseksi.

  Seuraava askel on asentaa reunus ulkoreunalle ja alapuolisen kerroksen asettaminen. Tämän kerroksen on oltava hyvin tiivistetty ja asetettava päällekkäin sokean alueen päällinen. Pinnoitteen asennus voi olla erilainen ja riippuu materiaalista.

  Pieni mukulakivi ja kivi asetetaan 4-10 cm korkealle alustalle, joka koostuu hiekasta, murskakivestä ja hartsovasta. Hiekkakerroksen paksuus on 10-20 cm, gartsovkan tulee olla 3-5 cm, ja kerroksen tulisi olla 3-5 cm. Sitten hiekkaa kaadetaan mukulakivikoneen tai kiven päälle ylhäältä täyttämällä ne kaikkiin vapaisiin tiloihin.

  Jalkakäytävälaatta on asennettu alla olevaan kerrokseen, johon mukulakivi asetetaan, ja aukot täytetään hiekalla. Työn yksinkertaistamiseksi sokea alue voidaan tehdä leveydeksi, joka on yhtä suuri kuin 1-2 levyn leveys. Päällystyslaattojen päällysteellä on seuraavat edut: suuri käyttöaika, helppo vaihtaa tarvittaessa pinnoitteen elementit. Asiantuntijat suosittelevat myös yksinkertaista menetelmää päällysteen käyttöiän lisäämiseksi: samojen levyjen uudelleen sijoittaminen kääntymään tyhjennysjärjestelmän tyhjennyspisteissä oikeaan kulmaan.

  Savi asetetaan kerroksella 10-15 cm 10 cm kerroksella tiivistettyä hiekkaa. Jotta säätiö olisi kestävämpi, sinun on lisättävä pieni hiekkakivi hiekalle.

  Asfaltti ja betonipinta

  Sokean alueen yleisimpiä pinnoitteita ovat betonin päällystys. Taustalla oleva kerros vastustuskykyisille betonipäällysteisille pinnoille on tehty saviä, jonka paksuus on 10-15 cm. Jos sokea alue on rakennettu kohoaville maapeiteille, savi lisäksi hiekkaa, jonka korkeus on enintään 8 cm, hiekka on iskunvaimennin päällysteen ja talteenoton välissä.

  Betonipäällysteelle tehdään myös aluskerros, jossa on laajennusliitokset, jotka estävät betonin rikkoutumisen ja halkeilun matalissa lämpötiloissa. Puiset lamellit, jotka on asennettu sokean alueen reunaan noin 3 metrin korkeudella, voivat olla muotoillut saumat. Reiki on esivoitettu bitumilla. Samaan aikaan niiden ylempi taso on sijoitettu samalle tasolle betonirakenteen kanssa.

  Betoni asetetaan laitteen muodonmuutosliitosten jälkeen, päällystysnauhojen kohdistaminen. Sinun on kuitenkin raudoitettava sokea alue, sillä tämä märkä betonipinta pinnalla on sementti päällä ja sileä alas ja lastalla. Sitten päällys päällystetään märällä liinalla ja jätetään viikon päälle, pestään säännöllisesti vedellä.

  On myös suositeltavaa, että sokea alue, joka on rakennettu kumpuilevaan maaperään, vahvistetaan vahvistaakseen, vahvistamalla ja pidentämällä elämää. Vahvistuksessa käytetään metalliristikkoa, jossa solujen mitat ovat 10x10 cm. Ristikon asennettaessa on tarpeen muistaa laajennusliitokset: ne tulisi olla 2-2,5 metrin välein.

  Asfalttibetonia käytetään joskus betonin sijasta sokea alueelle. Tehdäksesi tämän, kaivaa kaivanto ja aseta se alapuolelle kerros rikki. Riittää 15 cm: n kerroksen aikaansaamiseksi, joka on hyvin tiivistettävä. Asfalttibetoni asetetaan päälle. Tällä vaihtoehdolla on haittoja. Asfalttibetoni kuumennettaessa vapauttaa ihmisille vaarallisia aineita. Ja yksi miinus - tällaisen pinnoitteen asennus. Näistä syistä betonielementtiä käytetään useimmiten sokea alueelle.

  Sokean alueen korjaus: eristetty ja vedenpitävä sokea alue

  Sokea alue voidaan tehdä vedenpitäväksi. Tätä varten se sijoitetaan kaivantoon, ja hyvin levittävä kerros tiivistetään ja siihen asetetaan geotekstiilimateriaali. Sen jälkeen kaadetaan kiviä, murskattua kiveä ja 10 cm: n kerrosta olevaa saviä. Geotekstiilit suojaavat rakennetta uppoamiselta. Tällaisen talon sokean alueen laite katsotaan nopeimmaksi ja yksinkertaisimmaksi.

  Latausmateriaalia ei tulisi soveltaa homogeeniseen fraktioon, vaan erikokoisiin hiukkasiin. Tämä tehdään parantamaan materiaalin tiivistämistä. Vedenpitävä kaihtovyöhyke on säännöllisesti korjattava, jos vesihöyryjen poistoa ei ole järjestetty taloon.

  Eristetty sokea alue on rakennettu epävakaalle maaperälle. Eristysmateriaalin käyttö ei anna maaperän jäädyttää, mikä poistaa rakenteen rakenteen ja epätasaisen turvotuksen tuhoisat paineet. On parempi käyttää lämpöä eristävää materiaalia, joka ei absorboi kosteutta. Tämä voi olla esimerkiksi suulakepuristettu polystyreenivaahto, joka sijoitetaan sokean alueen pääkerrosten väliin.

  On tärkeää, että eristemateriaalille ei ole suurta voimakkuutta. Tästä syystä on parempi käyttää betoni- tai päällystyslaattojen päällystystä lämmitetylle sokea alueelle. Laajennettu savi, kiviä, murskattua kiviä on parempi olla käyttämättä.

  Sokea alue: korjaustekniikka

  Sokea alue on joskus vahingoittunut, se voi aiheuttaa halkeamia ja muita vikoja. On suositeltavaa suorittaa korjaukset heti, kun vauriot on havaittu. Tätä varten sinun on ensin määritettävä vahinkojen rajat, jotka yhdistävät pienet halkeamat, virheet ja syvennykset yhteiseen vaurion tasoon.

  Jos asfalttibetonipäällysteessä on vaurioita, korjata paikka on leikattava kiiloilla täydellä syvyydellä ja puhdistettava kaikki mahdolliset saastutukset. Sitten seinille ja pohjalle tulee levittää bitumien ohuita seiniä ja kaikki olisi peitettävä asfalttibetonilla tiivistämällä pinnoite manuaalisen rullan avulla. Se on käännettävä reuna-alueen puolelle korjattavaan suuntaan tasaisen pinnan saamiseksi. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat uuden pinnoitteen pinoamista vanhan yläpuolelle niin, että tontit ovat hyvin yhteydessä toisiinsa ja muodostavat tasaisen pinnan.

  Usein vikoja, kuten halkeamia ja kuorinta, näkyvät sokean alueen betonipinnalla. Niiden poistamiseksi käytetään kumi- bitumimastuja, tiivistepastuja, hienorakeisia betoniseoksia ja muita koostumuksia. Sokean alueen korjaustöitä tehdään edellä kuvatulla tavalla, jolloin halkeamat selvitetään perusteellisesti. Sitten ne täyttävät valmisteltu korjaus ja vahingoittuneet alueet kuona, mastinen, asbesti. Voit käyttää tätä koostumusta: 60-80% bitumimastia, 10-15% murskattua kuonaa, 10-20% asbestia. Sen jälkeen, kun halkeamat on upotettu sellaiseen koostumukseen, on välttämätöntä kaataa hiekkaa päälle. Jos halkeamat ovat pieniä, ne yksinkertaisesti kaadetaan nestemäisellä sementtilaastilla.

  Joskus suuri sokea alue tai koko pinta peitetään halkeilla. Jos tämä määrä on tuhoutunut, on tarpeen palauttaa betonipinta. Korjattava pinta puhdistetaan ja päällystetään pohjamaalilla. Sitten uuniin betonialustaan ​​asetetaan märkä tarp tai muovikelmu, jotta se ei kuivu.

  Kaikki korjaustyöt sokea alue on paras tehdä keväällä tai syksyllä (jos kesällä, sitten aamulla), kun saumat ja halkeamat ovat parhaiten paljastuneet.

  Sokean alueen rakentaminen on paras tapa varmistaa pinnan kuivatus rakennuksista ja niiden perustuksista, jotta voidaan suojata mahdollisilta vaurioilta, jotka aiheutuvat veden vaikutuksesta talon rakenteeseen.