Mikä on betonielementti?

Kaikki betonirakenteet eivät ole 100% stabiileja esineitä. Vahvistettu betoni (betoni) ja betonirakenteilla on haitallinen ominaisuus - "hengitys", kyky lineaariseen laajenemiseen kohonneiden lämpötilojen ja lineaarisen supistumisen vaikutuksesta alhaisissa lämpötiloissa. Betonin "hengähdys" voidaan paikallistaa vain laajennusliitoksen avulla.

Mikä on laajennusliitos?

Venäjän federaation sovellettavien rakennusmääräysten ja määräysten mukaisesti betonirakenteiden laajennusliitokset on toimitettava seuraavissa tapauksissa:

 • Ylemmän kerroksen, päällysteen tai betonisten alueiden pinta-ala ylittää 40 neliömetriä;
 • Betonilattiassa on monimutkainen kokoonpano;
 • Huoneen seinämän pituus on yli 8 metriä;
 • Lämpöliitosten tulee olla monoliittisten seinien, ulkoseinän ulkoseinän ja betonirakenteiden liitoskohdassa;
 • Kaikkiin betonirakenteisiin, jotka toimivat lämpötilavaihteluissa.

Empiirinen analyysi volumetristen muodonmuutosten syistä osoittaa, että konkreettiset tuotteet, joissa on liitosliitos betoniin, kestävät tehokkaasti seuraavia haitallisia tekijöitä:

 • Tilavuus kutistuminen;
 • Säännölliset muutokset kosteassa ympäristössä;
 • Merkittävät lämpötilahäviöt;
 • Creep betoni;

Lämpötila-alueiden tyypit riippuen betonirakenteesta:

 • Itsesitavissa lattioissa, sokeissa tiloissa ja betonilaatoissa;
 • Laatoissa;
 • Betoniperustuksissa;
 • Tukiseinissä ja sisätilojen väliseinissä;
 • Rakennusten julkisivut.

Usein käytettyjen lämpötilaeristeiden luokittelu

 • Eristys. Eristävän sauman päätehtävä on poistaa muodonmuutosvoimien siirtäminen pääoma-esineistä lattiapäällysteeseen. Tämän tehtävän mukaisesti on olemassa seuraavia eristysliitotyyppejä: seinämiä pitkin, sarakkeiden reunaa pitkin, pohjan kehän varrella. Tämäntyyppisen lämpöhitsauksen tekniikka koostuu erityisen materiaalin asettamisesta tietyn rakenteen ympärille ennen betonin kaatoa;
 • Kutista sauma. Kuten tiedetään, betonin asettaminen ja kovettuminen tapahtuu epätasaisesti. Yläkerrokset tarttuvat voimakkaasti kuiviin ja syvemmät kerrokset ovat suhteellisen hidas. Tuloksena syntyy sisäisiä rasituksia, jotka aiheuttavat halkeamien muodostumista. Tämän ilmiön estämiseksi ns. "Kutistuneet saumat" leikataan. Saumat sijoitetaan pylväiden akseleille ja liitetään reunojen ympärillä olevien elementtien kulmiin. "Leikkauksen" syvyyden tulisi vastata 30% lattiapinnoitteen paksuutta. Itse asiassa "leikkaaminen" tapahtuu erikoislaitteiden avulla tai erityisten kiskojen asentamisen avulla täyttövaiheessa;
 • Rakenteelliset laajennusliitokset. Tämäntyyppiset saumat asettuvat paikalle, jossa betonilaatan lasipinnan päivittäinen siirto tai osa päättyy. Yleensä rakenteellinen laajennusliitos on ohuiden puupalojen, lasin tai pehmeän bitumin kerros. On pidettävä mielessä, että tämäntyyppinen laajennusliitos "toimii" kutistumana, tasoittaen yksittäisten betonirakenteiden pieniä vaakasuoria liikkeitä.

Laajennusliitosten tiivistys

Laajennetut liitokset betonirakenteissa, jotka toimivat kosteissa olosuhteissa, sekä ulkonevien betonirakenteiden laajennusliitokset on suljettava yhdellä useista eri tavoista valita. Muuten lämpölaajenemisen vaikutuksesta syntyy konkreettisen kaatorajan vakaata tuhoa, mikä voi viime kädessä johtaa koko rakenteen tuhoamiseen. Laajennusliitoksen tiivistämiseen käytettävät materiaalit:

 • Polybuteenivalmiste;
 • Kuuma ja kylmä kovettuva kestomuovi (bitumit tai butyylikumit);
 • kertamuovautuvista;
 • Silikonimateriaalit.

Neuvoja yksityisille kehittäjille! Käytäntö osoittaa, että tehokkain ja suhteellisen edullisin tapa sulkea lämpötilaliitoksen betonirakenteessa on tekniikka betonibetonin liitoksen käsittelemiseksi bitumimastilla.

Voit tehdä tämän käyttämällä materiaalia, joka säilyttää ominaisuutensa sekä korkeassa että matalassa ympäristön lämpötilassa. Esimerkiksi bitumimassamerkit BITUMAST, MACSEAL ja muut.

Tässä tapauksessa betonin seuraavan osan kaatamisen jälkeen riittää, että raja käsitellään bitumimastilla ja jatkaa sen täyttämistä tietyn ajan kuluttua menettämättä kaatavan betonirakenteen suorituskykyä ja lujuusominaisuuksia.

Laajennusliitokset betonissa: käytön tarve ja toteutuksen ominaisuudet

Tässä artikkelissa keskustelemme siitä, mitkä ovat betonilattian ja vastaavien rakenteiden laajennusliitoksia ja miksi niitä tarvitaan. Pohdimme myös näiden rakenteellisten elementtien päätyyppejä ja niiden toteuttamistapaa.

Anti-distortion saumat - monipuolinen ja monipuolinen sovellus.

Tärkeimmät ominaisuudet ja tarve käyttää

Valokuvassa täytetään sauman ontelo silikoni - tiivisteellä

Kokeneille rakentajille betonin taipumus särkyä kuivausvaiheen aikana ei ole salaisuus. Mutta osoittautuu, että taipumus halkeilua jatkuu valmiin esineen myöhemmässä toiminnassa (selvitä täältä, kuinka itse kasaa konkreettisia vaiheita).

Tällaiset prosessit voivat ilmetä materiaalin lämpötilan ja kutistumisen laajenemisen avulla. Ja jos aika ei kompensoi tuloksena olevaa jännitettä, tuhoava prosessi vaikuttaa haitallisesti koko rakenteen tilaan.

Laajennusliitosten asianmukainen ja oikea-aikainen järjestäminen betonilatteille mahdollistaa lämpötilan ja kutistumisen laajentumisen kielteisen vaikutuksen minimoimisen ja siten pitkäaikaisen käyttöiän varmistamisen rakennuskohteessa tai rakenteessa.

Saumoilla varustettujen rakenteiden käytöstä saadut tilastot osoittavat, että ne pystyvät kestämään sellaisia ​​tekijöitä kuin:

 • lämpötilan vaihtelut;
 • kutistumisprosessit;
 • ilmassa olevan kosteuspitoisuuden muutokset;
 • kemialliset reaktiot lattiassa;
 • luiskahtaa betonia.

Laajennusliitokset ovat edellytys monoliittibetonilattian järjestämiseksi ja rakennusstandardien mukaan, jos:

 • lattialla on monimutkainen kokoonpano;
 • pinta-ala yli 40 m²;
 • yksi huoneen sivuista on pituudeltaan yli 8 m;
 • Lattialämpötila käytön aikana on suurempi kuin on tarpeen.

SNiP: n mukaan betonirakenteet ovat:

 • lähellä oviaukkoja
 • pitkin kehäseinämiä;
 • lattian liitoksissa ja muissa betonirakenteissa.

Yleisesti käytettyjen saumojen tyypit

Erotuselementtien asettelu huoneeseen, jossa on sarakkeita

Yleisimmin käytetään seuraavia laajennusliitostyyppejä:

Kuvassa T-muotoinen rakenteellinen sauma

Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin kunkin edellä mainitun luokan ominaisuuksia:

Betonipinnoite kovettuu ja kuivuu epätasaisesti, eli yläkerros kuivuu nopeammin kuin pohja. Tämän seurauksena levyn taso reunalla on hieman korkeampi kuin keskellä.

Tämä on luonnollinen prosessi, mutta tuloksena olevat jännitykset ja sen seurauksena halkeilun muodostuminen tulee sen tulokseksi. Kutistuneet saumat mahdollistavat tällaisten seurausten ehkäisemisen.

Saumat leikataan 1/3 betonipinnoitteen paksuuteen. Leikkaaminen tehdään heti päällysteen viimeistelyn jälkeen. Teollisessa mittakaavassa leikkaaminen tapahtuu leikkurilla varustetun leikkurin avulla.

Tärkeää: Kun teet tällaisia ​​töitä omilla käsilläsi, betonin keskimääräisen kosteuspitoisuuden vaiheessa asennetaan tarvittavat mitat, jotka voidaan myöhemmin poistaa ja saada haluttu muoto.

 • Eristyssaumat;

Tällaista laajennusliitosta käytetään betonirakenteissa estämään muodonmuutosten siirtäminen päällystysrakenteiden tasolle.

Tämän tyyppiset elementit sijaitsevat pääasiassa pylväiden ympärysalueen ympärillä ja seinien välissä. Tässä tapauksessa ei käytetä nivelleikkuria. Erityistä elastista eristävää materiaalia, jonka hinta on alhainen, asetetaan tulevan sauman viivaa pitkin ennen betoniliuoksen levittämistä.

 • Rakenteelliset liitokset;

Tämäntyyppinen rajaus tehdään, jos laskeutumisen aikana tehdään tauko. Toisin sanoen sauma yhdistää aikaisemmin asetetut ja myöhemmin levitetyt betonikerrokset.

Tämän erotuselementin muoto on monimutkainen ja muistuttaa piikkisuuntaista liitosta poikkileikkauksessa. Järjestely ei käytä yhteistä leikkuria, ja työtä tehdään pääasiassa raakaselluilla käyttäen lamellia.

Saumojen välinen etäisyys

Valokuvan kompensointiin liittyvät aukot itse asettamasi lattiapinnoitteesta

Lämpökutistuvia saumoja käytetään jännitysten rajoittamiseen, mutta jotta ne voivat tehokkaasti suorittaa tehtävänsä, niiden sijainti ja ennen kaikkea etäisyys toisistaan ​​on laskettava oikein (ks. Myös artikkeli "Konkreettiset vaiheet portaita varten").

Erotuselementtien välisen etäisyyden pitäisi olla yleisesti hyväksyttyjen standardien mukaan enintään 150 metriä rakennetuille rakennuksille, jotka on valmistettu esivalmistetuista rakenteista ja 90 metriä rakennetuista rakennuksista monoliittisten ja esivalmistettujen monoliittirakenteiden avulla.

Tärkeää: Jos rakennusta ei kuumenneta, vahvistetusta betoniteräsputkesta ilmoitettua etäisyyttä on vähennettävä 20%.

Erotuselementtien tiivistys

Korvausvaurioiden teollisen sulkemisen järjestelmä

Paikoissa, joissa lattiapäällysteiden hydrofobisuus on lisääntynyt, on tarpeen tiivistää liitokset.

Tämä johtuu siitä, että erotuselementin onkaloon joutuva liiallinen kosteus edistää pinnoitteiden asteittaista kuorintaa. Lisäksi tuhoava prosessi kasvaa voimakkaammin huoneen ilman lämpötilan kasvaessa.

Suorittaessaan ajankohtaisen tiivisteen, voit estää liiallisen kosteuden kielteiset vaikutukset. Lisäksi asianmukaisesti suoritettu tiivistys estää todennäköisyyden, että ontelo tukkeutuu.

Tärkeä asia on tiivisteen valinta. Tällöin on otettava huomioon betonirakenteeseen kohdistuvat käyttöolosuhteet ja kuormitukset.

Yleisesti käytettyjen tiivistysaineiden joukossa on huomattava seuraavat koostumukset:

 • Silikonit
 • polybuteenivalmiste;
 • kylmät ja kuumakovetut termoplastit, jotka perustuvat bitumiin tai butyylikumiin;
 • thoreaktori perustuu polyuretaaniin, vinyyliasetaattiin ja polysulfideihin.

On pidettävä mielessä, että lattianpäällysteiden, teollisuuslaitosten sisällä, ei pidä puhdistaa helposti saastumisesta kuivalla ja märällä puhdistuksella, mutta samalla kestämään huomattavia mekaanisia kuormituksia.

Tällaisten kerrosten vaatimusten huomioon ottaen voidaan olettaa, että tiivisteen on oltava niin kova, että se kestää kuormaa, vaan myös joustava estää sirujen muodostumisen.

Itsenäinen laite vedenpitävästä muodonmuutossaumasta

Saumata lattiaan, täytä tiiviste ja peitä sementtilaasti

Harkitse, kuinka käytät timanttiporauksen reikiä betoniin, joten voit tehdä erotuselementin jo kuivalla lasilla.

 • Ensimmäisessä vaiheessa kengännauhojen tai pitkän kipsisäännön avulla vedetään viiva, jonka päälle leikkaamme urat. Oven leveyden tulisi olla keskimäärin 20-30 cm ja syvyys 3-4 cm.
 • Kun olet tehnyt kaikki tarvittavat merkinnät, leikkaamme betonin seinän hakkuriin asettamalla leikkuri haluamaasi syvyyteen. Ottaen huomioon, että teräsbetonin leikkaaminen timanttipiireillä suoritetaan pienellä leveydellä, leikkaamme useita portteja. Me leikkaamme betonin rei'ittimellä ja yritämme tehdä niin mahdollisimman.
 • Keskelle asetetaan tilapäinen profiili, joka sopii jopa 5 cm leveisiin tai alumiiniprofiileihin, joita käytetään kipsilevyn asennuksessa.
 • Molemmin puolin profiili kaadetaan betonilla. Noin 1-2 tunnin kuluttua profiili puretaan.
 • Kun betoni on täysin kuiva, syntyvä aukko täytetään tiivisteellä ja tasoitetaan.

johtopäätös

Nyt tiedät, mitä ohjeita nivelet erotetaan, ja sinulla on myös yleinen käsitys siitä, miten käsitellä tätä työtä itse (ks. Myös artikkeli "Vahvistetut betonivaiheet: sääntelyasiakirjat ja asennusominaisuudet").

Jos sinulla on kysyttävää, voit löytää vastaukset näiltä videoilta tässä artikkelissa.

Laajennusliitos betonilatteissa

Rautakauppojen, teollisuusyritysten, rautatieasemien, terminaalien, kauppakeskusten ja muiden kohteiden rakentamiseen liittyvien tehtävien kiinteä osa on betoniperustusten rakentaminen. Tällaiset lattiat pystyvät havaitsemaan merkittäviä kuormia ja hankaavia vaikutuksia. Lisääntymisliitokset tehdään betonilattiatoihin käyttöiän lisäämiseksi ja halkeamien estämiseksi. Ne ovat erityisiä teknisiä uria, jotka vähentävät kuormitusta pohjassa.

Mikä on betonilattian muodonmuutos sauma

Projektiasiakirjojen vaatimusten mukaisesti konkreettisten säätiöiden teknisten osien toteuttaminen on pakollinen toimenpide. Huolimatta kyvystä havaita merkittäviä puristusvoimia, betoni on melko hauras materiaali. Muovisten muodonmuutosten vaikutuksesta betonialusta ei ole muodonmuutos, kuten muovi, jolla on korkea plastisuus. Betoni menettää eheyden, halkeilevat samalla tavoin kuin lasi.

Laajennuskappale - betonilattian tekninen osa, joka vähentää vaikuttavia voimia pinnoitteille ja läheisille arkkitehtonisille rakenteille

Halkeilua aiheuttavat seuraavat tekijät:

 • vaikuttavat kuormat, jotka ylittävät materiaalin voimakkuuden;
 • sisäiset rasitukset betonipohjassa;
 • tietylle alueelle ominaiset lämpötilaerot;
 • epätasaiseen karkaisuun liittyvät kutistuvat muodonmuutokset;
 • maaperän paineen aiheuttama rakenteen rakenne rakennuksessa;
 • maaperän reaktio lattiaan, suoraan kaadetaan maahan;
 • teräviä vaihteluita, jotka johtuvat seismisistä ilmiöistä.

Muotovaippojen leikkaaminen minimoi näiden negatiivisten prosessien vaikutuksen ja varmistaa lattian eheyden.

Rakenteellisten koodien vaatimukset muodonmuutoksia varten

Nykyisten sääntelyasiakirjojen säännökset säätävät saumojen parametreja, jotka liittyvät useisiin tekijöihin:

 • lämpötilan vaihtelut tietyllä alueella;
 • betonin merkki betonin täyttämiseen;
 • paksu monoliittinen emäs;
 • mekaanisen vaikutuksen suuruus;
 • alueelle täytetty pohja.

Riippuen suoritetuista toiminnoista laajennusliitokset on jaettu useisiin tyyppeihin.

Tärkeimmät vaatimukset on määritelty nykyisissä rakennuskoodeissa ja määräyksissä:

 • urat on suoritettava kaikentyyppisissä tiloissa, joissa lämpötilan vaihtelut positiivisista negatiivisiin arvoihin ovat mahdollisia;
 • kanavien sijainnin on vastattava sarakkeiden akselien koordinaatteja ja raudoitettujen betonilattialementtien välisiä rakoja;
 • onteloiden lisäys tulisi tehdä erityisillä polymeerikoostumuksilla, joilla on korkea plastisuus;
 • muodonmuutosten leikkausten välisen jakson tulisi olla 8-12 m teräsvahvisteilla vahvistetuilla pohjalla;
 • onteloiden välisen etäisyyden yksilöllinen laskeminen olisi tehtävä riippuen monoliitin paksuudesta ja lattian erityisestä käytöstä.

On tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • kohtisuoraan leikkausten järjestely. Tämä kompensoi matriisin muodonmuutoksen ja estää halkeamien muodostumisen;
 • että hankkeen asiakirjojen vaatimukset täyttävät koon. Urien syvyyden tulisi olla 25-30% lattian paksuudesta;
 • uranmuodostuksen oikea-aikaisuus. Kun leikkaat karkaistua pohjaa, materiaalin halkeilu ja irtoaminen reunojen yli on mahdollista;
 • hajoamisen koon mukaan, mikä johti alueiden muodostamiseen mahdollisimman lähellä neliön muotoa. T-muotoista leikkauspistettä on vältettävä;
 • varmistaen oikean etäisyyden raot. Välilyönnin tulisi olla 24-36-kertainen vakiolinkin paksuuden suhteen.

SNiP: n määräysten noudattaminen takaa betonilevyjen eheyden.

Lämpöliitokset tehdään paitsi betonilattiat, myös rakennuksissa, mikä estää rakenteiden eheyden muodonmuutoksen tai tuhoutumisen todennäköisyyden

Erityiset korttipaikat

Riippuen suoritetuista toiminnoista on erityyppisiä muodonmuutososia:

 • eristys. Ne on muodostettu seinämien ympärille, laitteiden asennuksen perustan ääriviivoin sekä tukirakenteiden ympärille. Saumat on suunniteltu poistamaan rakenteen rakenne-elementtien voima vaikutus levittimelle. Lisäksi ne antavat sinulle mahdollisuuden kompensoida konkreettisen massan kutistumista vähentämällä tilavuutta kovettumisprosessin aikana. Pylväiden ympäryksen ympärillä olevien eristysurien kokoonpano voi olla säteittäinen tai neliömäinen. Levittimen eheyden varmistamiseksi on tärkeää kestää neliöhitsauksen kulma-siirtymä 45 astetta suhteessa kolonniin;
 • kutistuminen. Tämäntyyppiset urat mahdollistavat sisäisten jännitysten kompensoimisen, jotka aiheuttavat betonin massojen halkeilua. Kutterin urat heikentävät vyöhykkeitä, joissa muodostuu halkeamia, kun betoni kovettuu. Saumojen muodostaminen voidaan toteuttaa erikoisnauhoilla, jotka on asennettu muovisiin betoniin, sekä leikkaamalla karkaistua betonia. Leikkuusyvyys ei ylitä kolmasosaa sidoksen paksuudesta ja sivun pituus on 3-6 metriä. Tämä mahdollistaa esivalmistelut heikentyneistä vyöhykkeistä ja vapauttaa monoliitin jännitteen tietyillä alueilla;
 • rakentamista. Ne suoritetaan eri aikoina betonoitujen alueiden rajoilla. Ei aina, kun betonisoidaan lisääntyneitä alueita, on mahdollista täyttää koko alue työpäivän aikana. Seoksen lisävolyymiin liittyvien pysähtymien aikana aiemmin kaadettu betoni vähitellen kovettuu ja hankkii voimaa. Tällaisilla vyöhykkeillä tehdään rakenteellisia saumoja. Etäisyys urista muihin tyyppisiin leikkauksiin olisi oltava yli puolitoista metriä. Tämäntyyppiset saumat toimivat samalla tavoin kuin kutistuminen, joka kompensoi pieniä vaakasuuntaisia ​​siirtymiä.

Muotoilevia uria valmistajat noudattavat hankkeen vaatimuksia ottaen huomioon varsinaiset työolosuhteet.

Kiinteytyksen aikana betoni voi pienentää alkuperäisiä mittojaan, minkä seurauksena sisäiset jännitykset ilmestyvät.

Laajennusliitosten sovittaminen betonilattioihin

Tekniikka säätelee kykyä suorittaa muodonmuutoskanavia eri vaiheissa:

 • kun lattia betonoidaan. Lattian kaatamisen ja hionnan jälkeen uran sijainnin alueella on kiinnitetty liimamateriaalilla käsitelty liuska. Se voidaan helposti poistaa betonin kovettumisen jälkeen ja sen jälkeen tiivistää urat tiivisteellä;
 • valmiina. Pakastetun lattian leikkaamiseksi käytetään erikoislaitteita, joissa on timanttilevyjä. Teknologia mahdollistaa leikkaamisen kaksi päivää betonoinnin jälkeen.

Kun kuivaa betonia leikataan, sekä irrotettaessa kiskot karkaistusta pohjasta, on tärkeää varmistaa reunojen eheys.

Esimerkkinä uran suorittamisesta kovetetusta betonista määrittelemme teosten järjestyksen:

 1. Merkitse pinta.
 2. Säädä laite tarvittavaan syvyyteen.
 3. Leikkaa testisauma, tarkista suoritettavan työn laatu.
 4. Jatka urien leikkaamista säädetyllä laitteella.
 5. Muodosta urat täyttöjakson jälkeen.
 6. Tiivistä ontelot tiivisteellä.

Työ voidaan tehdä 2-3 päivän kuluttua pintakäsittelyn päättymisestä. Saumojen leikkauksessa on tärkeää kiinnittää huomiota reunojen koskemattomuuteen ja säilyttää vakio syvyys, joka vastaa 30% sidoksen paksuudesta.

Laajennusliitoksia tarvitaan kaikissa huoneissa, joissa lämpötila voi vaihdella positiivisista negatiivisiin arvoihin.

Valitsemme tiivistysmassan betonielementtien laajennusliitoksille

Valmiit saumat ovat tärkeitä kosteuden, roskien ja aggressiivisten aineiden pääsyn estämiseksi. Tätä tarkoitusta varten käytetään silikonitiivisteitä, jotka koostuvat yhdestä tai kahdesta komponentista. Ensimmäinen tyyppi on helpompi käyttää ja toinen tyyppi on parantanut suorituskykyominaisuuksia.

Käytettävän tiivisteen tyyppi riippuu seuraavista tekijöistä:

 • käyttökuormat;
 • toimintaolosuhteet.

Tiivisteellä on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • kovuus, jonka takia reunojen geometria säilyy ja niiden haketus estetään;
 • plastisuus, joka mahdollistaa lujasti suojaavan liitoksen betonin kutistumisprosessissa tai lämpötilan iskuissa.

Ennen tiivisteen levittämistä on tärkeää puhdistaa roskia ja pölyä paineilmalla, harjalla tai hiekkapuhallusyksiköllä.

Yhteenvetona

Muotovirtojen kanavien avulla voit lisätä lattian voimaa ja pidentää merkittävästi käyttöikää. On tärkeää noudattaa teknisiä suosituksia lattian laitteille ja leikata ne oikein. Ne auttavat estämään halkeilua. Muista tehdä työtä turvallisuusvaatimusten noudattamisen suhteen.

Mitä saumat betonirakenteissa tekevät

Kaikki rakennukset, riippumatta siitä, mistä materiaalista ne valmistetaan (tiili, monoliittinen teräsbetoni tai rakennuspaneelit) muuttavat geometrisia mittojaan lämpötilan muutoksella. Lämpötilan laskiessa ne supistuvat ja nousevat luonnollisesti. Tämä voi johtaa halkeamien ilmaantumiseen ja vähentää merkittävästi sekä yksittäisten elementtien (esim. Sementti-hiekkalaatikoiden, sokeiden perustusten jne.) Että koko rakennuksen kokonaisuuden ja lujuuden. Näiden kielteisten ilmiöiden estämiseksi käytetään lämpötilayhdistettä, joka on asennettava sopivissa paikoissa (sääntelyyn liittyvien rakennusasiakirjojen mukaan).

Rakennusten pystysuuntaiset lämpötila kutistuvat liitokset

Suurten rakennusten rakennuksissa ja rakennuksissa, joissa on useita eri kerroksia SNiP: n erillisissä osissa, on olemassa pakolliset järjestelyt pystysuuntaisista muodonmuutosvaurioista:

 • Lämpötila - estää rakenteen rakenteellisten elementtien geometristen mittojen muutosten aiheuttamien halkeamien muodostumisen johtuen lämpötilaeroista (keskimääräinen päivä- ja vuosikeskiarvo) ja betonin kutistumisesta. Tällaiset saumat tuodaan säätiön tasolle.
 • Sedimenttiliitokset, jotka estävät halkeamien muodostumisen, joka voi muodostua epätasaisen pohjaseinämän takia, johtuen yksittäisten osien epätasaisesta kuormituksesta. Nämä saumat jakavat rakennuksen kokonaan erillisiin osiin, mukaan lukien säätiö.

Molempien saumatyyppien mallit ovat samat. Rungon järjestämiseksi rakennetaan kaksi parittua poikittaista seinää, jotka on täytetty eristysmateriaalilla, ja sitten vedenpitävät (estäen saostumisen putoamiselta). Sauman leveyden tulisi noudattaa tarkasti rakennuksen rakennetta (mutta vähintään 20 mm).

Vaihe supistuminen liitokset kehyksetön suurten rakennusten normalisoitu leikata-ohmia, riippuen käytettävien materiaalien valmistuksessa paneelien (betonia puristuslujuus, postimerkkejä liuos ja halkaisija pitkittäisen kantaja venttiilit), välinen etäisyys poikittaiset seinät ja vuotuinen ero keskiarvon lämpötiloja tietyllä alueella. Esimerkiksi Petroskoissa (vuotuinen lämpötilaero on 60 ° C), lämpötilaerot on sijoitettava 75 - 125 m: n etäisyydelle.

Monoliittirakenteiden ja rakennetuissa elementti- monoliittinen menetelmävaiheen poikittaisen liitosten (mukaan SNP) vaihtelee 40-80 m (riippuen ominaisuuksista rakennuksen). Tällaisten liitosten järjestäminen paitsi lisää rakennusten rakenteen luotettavuutta, mutta myös mahdollistaa vaiheittain yksittäisten rakennusosien vetämisen.

Vihje! Yksittäisessä rakenteessa tällaisten aukkojen järjestäminen on erittäin harvinaista, koska yksityisen talon seinämän pituus ei yleensä ole yli 40 metriä.

Tiilitaloissa pistot on järjestetty samaan tapaan kuin paneeli- tai monoliittiset rakenteet.

Lattian lämpötilan saumat

Rakennusten betoniteräksissä lattian mitat sekä muiden elementtien mitat voivat vaihdella lämpötilaerojen mukaan. Siksi asennettaessa niitä on tarpeen järjestää laajennusliitokset.

Materiaalit niiden valmistukseen, mittoihin, paikkoihin ja asennustekniikkaan etukäteen ilmoittavat rakennuksen rakentamisessa.

Joskus tällaiset saumat rakentavat liukumista. Jotta varmistetaan liukuminen niissä paikoissa, joissa lattialaatta lepää tukirakenteiden päälle, sijoitetaan sen alle kaksi kerrosta galvanoitua kattolevyä.

Lämpötilan kompensointiliitokset betonilattiassa ja sementti-hiekkastreissa

Kun sementti-hiekkalaatan kaataminen tai betonilattia on järjestetty, on välttämätöntä eristää kaikki rakennuksen rakenteet (seinät, pylväät, oviaukot ym.) Kosketukseen laastin kanssa, joka on kaadettu koko paksuuteen. Tämä aukko suorittaa samanaikaisesti kolmea toimintoa:

 • Liuoksen kaatamisen ja asettamisen vaiheessa toimii kutistuma. Raskas märkäliuos pakkaa sen, betonisekoituksen asteittaisella kuivumisella, valetun rainan mitat pienenevät ja raon täytemateriaali laajenee ja kompensoi seoksen kutistumista.
 • Se estää kuormien siirron rakennusteknisistä betonista ja päinvastoin. Levymä ei paina seiniä. Rakennuksen rakenteellinen lujuus ei muutu. Suunnitelmat eivät itse siirrä kuormaa lasille ja se ei repeä käytön aikana.
 • Kun lämpötila laskee (ja ne tapahtuvat väistämättä jopa lämmitettävissä tiloissa), tämä liitäntä kompensoi betonimassan tilavuuden muutoksia, mikä estää sen halkeilua ja lisää käyttöikää.

Tällaisten aukkojen järjestämiseen käytetään yleensä erityistä vaimennusnauhaa, jonka leveys on jonkin verran suurempi kuin sidoksen korkeus. Sen jälkeen, kun sen liiallisen leikkauksen liuos on kovetettu rakentavalla veitsellä. Kun kutistesiteet asennetaan betonilattioihin (jos ei ole viimeistelylattian päällystettä), polypropyleeninauha on osittain poistettu ja ura on vesitiivis erityisillä tiivistysaineilla.

Suuren alueen (tai yhden seinän pituuden ollessa yli 6 m) huoneissa on SNiP: n mukaan leikattava pitkittäiset ja poikittaiset lämpötila kutistuvat liitokset, joiden syvyys on ⅓ täytön paksuutta. Lämpötilayksikkö betonissa valmistetaan erikoislaitteiden avulla (bensiini tai sähköinen sahanterä timanttisyllyillä). Tällaisten saumojen korkeus ei saa olla yli 6 m.

Varoitus! Kun laastin lattialämmityselementit kaadetaan liuoksella, kutistuma-saumat asennetaan lasin koko syvyyteen.

Lämpöliitokset perustusten ja betonireittien sokeilla alueilla

Pohjamaalausalueet, jotka on suunniteltu suojaamaan talon perustamista saastumisen haitallisilta vaikutuksilta, ovat myös tuhoutuneet, mikä johtuu merkittävistä lämpötilaeroista koko vuoden. Tämän välttämiseksi varaa saumat, kompensoimalla betonin laajeneminen ja supistuminen. Tällaisia ​​aukkoja tehdään sokean alueen rakentamisvaiheessa. Rakenteessa poikittaiset levyt (20 mm paksu) kiinnitetään koko kehällä 1,5 - 2,5 m: n askelin. Kun liuos tarttuu hieman, levyt poistetaan ja kuonakanavan lopullisen kuivauksen jälkeen ura täytetään vaimennusmateriaalilla ja vedenkestävällä materiaalilla.

Kaikki edellä mainitut kohteet koskevat kadun katuvalojen betonikäytävien järjestämistä tai omalla kodillasi sijaitsevia pysäköintipaikkoja. Kuitenkin muodonmuutosten aukkoja voidaan nostaa 3 ÷ 5 m: iin.

Materiaalit saumojen järjestämiseksi

Saumojen järjestämiseen tarkoitetut materiaalit (tyypistä ja koosta riippumatta) ovat samoja vaatimuksia. Niiden on oltava joustavia, joustavia, helposti puristettavia ja nopeasti palautettava muoto puristuksen jälkeen.

Vaimennusnauha

Se on suunniteltu estämään lasin halkeilua kuivauksen aikana ja kompensoimaan rakennusrakenteiden (seinät, pylväät jne.) Kuormitukset. Laaja valikoima koot (paksuus: 3 ÷ 35 mm, leveys: 27 ÷ 250 mm) mahdollistaa lähes minkä tahansa pesurin ja betonilattian varustamisen.

Tiivistysjohto

Suosittu ja helppokäyttöinen materiaali muodonmuutosvaurioiden täyttämiseen on vaahtopolyetyleenisorpi. Rakennusmarkkinoilla on kahta tyyppiä:

 • kiinteä tiivisteliuska Ø = 6 ÷ 80 mm,
 • putken muodossa Ø = 30 ÷ 120 mm.

Johdon halkaisijan on ylitettävä sauman leveys ¼ ÷ ½. Johto on asennettu uraan pakatussa tilassa ja täytä ⅔ ÷ ¾ vapaa tilavuus. Esimerkiksi, jos upotetaan 4 mm: n leveitä uria, neulotaan solmuun, sopii Ø 6 mm johto.

Tiivisteet ja mastiset aineet

Saumojen sulkemiseen sovelletaan useita tiivistysaineita:

Ne ovat sekä yksiosaisia ​​(valmiita käytettäväksi) että kaksikomponenttisia (ne valmistetaan sekoittamalla nämä kaksi komponenttia välittömästi ennen käyttöä). Jos sauma on pieni, riittää täyttää se tiivisteellä; jos raon leveys on merkittävä, tämä materiaali levitetään polyeteenisulan (tai muun vaimennusmateriaalin) rungon päälle.

Erilaisia ​​mastisia (bitumia, bitumipolymeeriä, raakakumikoostumuksia tai epoksia lisäaineilla kimmoisuutta varten) käytetään pääasiassa ulkoisten muodonmuutosten aukkojen sulkemiseen. Ne asetetaan uraan asetetun vaimennusmateriaalin päälle.

Erikoisprofiilit

Nykyaikaisessa rakenteessa konkreettiset lämpötilaliitokset suljetaan onnistuneesti käyttämällä erityisiä kompensointiprofiileja. Näillä tuotteilla on useimmat erilaiset kokoonpanot (riippuen sauman laajuudesta ja leveydestä). Niiden valmistuksessa ne käyttävät metallia, muovia, kumia tai yhdistävät useita materiaaleja yhdessä laitteessa. Jotkin tämän luokan mallit on asennettava jo liuoksen kaatopaikalle. Toiset voidaan asentaa uraan pohjan lopullisen kovettumisen jälkeen. Valmistajat (sekä ulkomaiset että kotimaiset) ovat kehittäneet laajan valikoiman tällaisia ​​laitteita sekä ulkokäyttöön että sisätiloihin. Profiilien korkeaa hintaa kompensoi se, että tämä aukkojen tiivistysmenetelmä ei vaadi niiden myöhempää vedenpitävyyttä.

Lopuksi

Lämpötilan, kompensoinnin, muodonmuutoksen ja sedimenttisten saumojen asianmukainen järjestäminen lisää merkittävästi minkä tahansa rakennuksen lujuutta ja kestävyyttä. pysäköintipaikoilla tai puutarhatyylillä betonipäällysteellä. Kun käytät laadukkaita materiaaleja niiden tuottamiseen, ne kestävät korjaamatta useita vuosia.

Lämpötilayksikkö betoniin

Mikä on betonielementti?

Kaikki betonirakenteet eivät ole 100% stabiileja esineitä. Vahvistettu betoni (betoni) ja betonirakenteilla on haitallinen ominaisuus - "hengitys", kyky lineaariseen laajenemiseen kohonneiden lämpötilojen ja lineaarisen supistumisen vaikutuksesta alhaisissa lämpötiloissa. Betonin "hengähdys" voidaan paikallistaa vain laajennusliitoksen avulla.

Mikä on laajennusliitos?

Venäjän federaation sovellettavien rakennusmääräysten ja määräysten mukaisesti betonirakenteiden laajennusliitokset on toimitettava seuraavissa tapauksissa:

 • Ylemmän kerroksen, päällysteen tai betonisten alueiden pinta-ala ylittää 40 neliömetriä;
 • Betonilattiassa on monimutkainen kokoonpano;
 • Huoneen seinämän pituus on yli 8 metriä;
 • Lämpöliitosten tulee olla monoliittisten seinien, ulkoseinän ulkoseinän ja betonirakenteiden liitoskohdassa;
 • Kaikkiin betonirakenteisiin, jotka toimivat lämpötilavaihteluissa.

Empiirinen analyysi volumetristen muodonmuutosten syistä osoittaa, että betonituotteilla on liitosliike betoniin. Seuraavat haitalliset tekijät ovat tehokkaita:

 • Tilavuus kutistuminen;
 • Säännölliset muutokset kosteassa ympäristössä;
 • Merkittävät lämpötilahäviöt;
 • Creep betoni;

Lämpötila-alueiden tyypit riippuen betonirakenteesta:

 • Itsesitavissa lattioissa, sokeissa tiloissa ja betonilaatoissa;
 • Laatoissa;
 • Betoniperustuksissa;
 • Tukiseinissä ja sisätilojen väliseinissä;
 • Rakennusten julkisivut.

Usein käytettyjen lämpötilaeristeiden luokittelu

 • Eristys. Eristävän sauman päätehtävä on poistaa muodonmuutosvoimien siirtäminen pääoma-esineistä lattiapäällysteeseen. Tämän tehtävän mukaisesti on olemassa seuraavia eristysliitotyyppejä: seinämiä pitkin, sarakkeiden reunaa pitkin, pohjan kehän varrella. Tämäntyyppisen lämpöhitsauksen tekniikka koostuu erityisen materiaalin asettamisesta tietyn rakenteen ympärille ennen betonin kaatoa;
 • Kutista sauma. Kuten tiedetään, betonin asettaminen ja kovettuminen tapahtuu epätasaisesti. Yläkerrokset tarttuvat voimakkaasti kuiviin ja syvemmät kerrokset ovat suhteellisen hidas. Tuloksena syntyy sisäisiä rasituksia, jotka aiheuttavat halkeamien muodostumista. Tämän ilmiön estämiseksi ns. "Kutistuneet saumat" leikataan. Saumat sijoitetaan pylväiden akseleille ja liitetään reunojen ympärillä olevien elementtien kulmiin. "Leikkauksen" syvyyden tulisi vastata 30% lattiapinnoitteen paksuutta. Itse asiassa "leikkaaminen" tapahtuu erikoislaitteiden avulla tai erityisten kiskojen asentamisen avulla täyttövaiheessa;
 • Rakenteelliset laajennusliitokset. Tämäntyyppiset saumat asettuvat paikalle, jossa betonilaatan lasipinnan päivittäinen siirto tai osa päättyy. Yleensä rakenteellinen laajennusliitos on ohuiden puupalojen, lasin tai pehmeän bitumin kerros. On pidettävä mielessä, että tämäntyyppinen laajennusliitos "toimii" kutistumana, tasoittaen yksittäisten betonirakenteiden pieniä vaakasuoria liikkeitä.

Laajennusliitosten tiivistys

Laajennetut liitokset betonirakenteissa, jotka toimivat kosteissa olosuhteissa, sekä ulkonevien betonirakenteiden laajennusliitokset on suljettava yhdellä useista eri tavoista valita. Muuten lämpölaajenemisen vaikutuksesta syntyy konkreettisen kaatorajan vakaata tuhoa, mikä voi viime kädessä johtaa koko rakenteen tuhoamiseen. Laajennusliitoksen tiivistämiseen käytettävät materiaalit:

 • Polybuteenivalmiste;
 • Kuuma ja kylmä kovettuva kestomuovi (bitumit tai butyylikumit);
 • kertamuovautuvista;
 • Silikonimateriaalit.

Neuvoja yksityisille kehittäjille! Käytäntö osoittaa, että tehokkain ja suhteellisen edullisin tapa sulkea lämpötilaliitoksen betonirakenteessa on tekniikka betonibetonin liitoksen käsittelemiseksi bitumimastilla.

Voit tehdä tämän käyttämällä materiaalia, joka säilyttää ominaisuutensa sekä korkeassa että matalassa ympäristön lämpötilassa. Esimerkiksi bitumimassamerkit BITUMAST, MACSEAL ja muut.

Tässä tapauksessa betonin seuraavan osan kaatamisen jälkeen riittää, että raja käsitellään bitumimastilla ja jatkaa sen täyttämistä tietyn ajan kuluttua menettämättä kaatavan betonirakenteen suorituskykyä ja lujuusominaisuuksia.

Laajennusliitokset betoniin

Betonialustat ovat kestävin, luotettavin ja kestävä. Betoni on kuitenkin kyyneliäinen materiaali rakenteiden, pintojen ja niiden toiminnan muodostamisessa. Materiaalille ja materiaalille vaikuttavat kuormat, joilla on erilaiset syyt, johtavat monoliittisen pinnan halkeiluun. Näin tapahtuu, jos aika ei ryhdy toimiin sellaisten korvausosien luomiseksi, jotka estävät tällaisia ​​ilmiöitä.

Mikä on laajennusliitos?

Tämä on betonipohjan (lattia, seinä, katto jne.) Kohdennettu pirstoutuminen, mikä heikentää ulkoisten ja sisäisten voimien (jännitysten) toimintaa, mikä johtaa betoni monoliitin hallitsemattomaan muodonmuutokseen ja tuhoutumiseen syvyydeltään. Tällaiset muodonmuutokset voivat vähentää rakennuksen suorituskykyä. Korjausreikä reagoi ja vaimentaa betonilaatan geometrian muutoksia. joka koostuu useista itsenäisistä palasista. Tällaiset saumat ovat tärkeä tekijä rakenteiden luotettavuuden ja kestävyyden varmistamisessa.

Laitteen tarve

Rakennusten rakenteelliset elementit ovat yhteydessä toisiinsa ja jatkuvasti vuorovaikutuksessa keskenään sen taustalla, että rakennukset muuttavat geometrisia ulottuvuuksiaan lämpötilan ja kosteuden toimintatilan muutosten, kehyksen kutistumisen ja kovettumisbetoni-monoliittien saostumisen vaikutuksesta. Kaikki tämä aiheuttaa jännityksiä rakenteen yhden rakenteen solmuissa, vaikka usein samanlaiset muutokset elementtien geometriassa ovat visuaalisesti huomaamattomia. Leikkausten muodostaminen edistää ylimääräisten kuormien (voimia ja jännityksiä) tasaisen jakautumisen kompensoimalla materiaalin geometristen mittasuhteiden (laajeneminen, puristus, kiertyminen, siirto, taivutus jne.) Muutokset, jotka ovat aiheutuneet betonille (tai betonille) vaikuttavista tekijöistä.

Kuormitukset vaikuttavat aina rakenteisiin, mutta ilman muodostettuja laajennusliitoksia, ne aiheuttavat säätöominaisuuksien heikentymistä, halkeamia, rakenteellisten muodonmuutosten ilmenemismuotoja, lisääntynyttä sisäistä rasitusta, pienentynyttä käyttöaikaa jne. Esimerkiksi lämmitys / jäähdytysseinämät johtavat pieneen muutokseen niiden mitoilta, mikä puolestaan ​​luo materiaalin stressiä. Seinämien mitat - enemmän ja stressiä.

Ne aiheuttavat halkeilua (betonipinnoissa, sisustustöissä) jäykästi liitetyillä puitteilla lattialle, palkkeille, portaille, säätiöille jne. Seinämän aseman vähimmäissuuntautuminen stressikeskuksessa välittömästi uhkaa rakennuksen jäykkän rakenteen eheyttä. Vaikutusten kesto, niiden suuruus voi jopa aiheuttaa rakenteen kehyksen tuhoutumisen. Muutokset ja maaperän kausiluonteisuus ilmenevät myös sokeiden alueiden hävittämisen tekijänä, jos niihin ei sisälly lämpötilan leikkauksia.

Mitkä ovat laajennusliitokset?

Betonien liitosten tyypit ja tarkoitus.

Niiden kuormien luonne, joiden on tarkoitus kompensoida leikkaukset, on niiden luokittelun pääpiirre. Ne on jaettu kiinteisiin (ehdollisesti) teknologisiin ja kutistumisoloihin sekä sedimentteihin, eristeisiin ja lämpötilaan, muodonmuutokseen. Työkaluja betonin kanssa liittyy teknisten aukkojen muodostumiseen, kun aikaisemmin valettu materiaalipinta liittyy monoliitin uuden osan reunaan.

Kutistumisleikkeet levyn pirstoutumisella heikentävät karkaisumateriaalin vetolujuuksia, mikä vaikuttaa halkeamien kulkuun leikkauksen alapuolella ilman, että se saavuttaa sen pinnan tai murtuman kulkua pitkin saumaa. Ne kompensoivat muodonmuutoksia ja kutistumista epätasaisella kosteuden menetyksellä lasin eri osissa. Rakennuksen ulkoiset lämpötila-alueet on jaettu osiin, jotka suojaavat betonin lämpötilan muutoksen aiheuttamilta muodonmuutoksilta.

Usein ne on yhdistetty saumoilla, joiden tehtävänä on kompensoida pystysuorat siirtymät tietyissä rakenteiden osissa johtuen rakenteilla olevien maaperän epätasaisesta saostuksesta. Laajennusliitokset helpottavat rakenteellisten elementtien kokoonpanoja nivelistä muodonmuutoksilta, poikittaisilta ja pitkittäisiltä rasituksilta. Ne on muodostettu lattian pylväiden, portaiden, ramppien liikkumiseen. jalkakivestä, materiaalin tasojen murtumista, tasoitettujen erottelukorkeuden osia jne.

Eristyssaumat luodaan välttämättä lattian liittymällä seiniin, portaisiin, pylväisiin jne. Heidän tehtävänsä on estää muodonmuutosten (lämpötilan, kutistumisen jne.) Siirtäminen rakennuksen kehyksestä lattiapinnoille. Tämä erottelu estää iskuäänialojen kulkeutumisen tiloihin liittimen ja takapään kautta. Lämpöliitokset on muodostettu kompensoimaan maaperän ja rakennusten liikkumista suhteessa sokea alueeseen. Sen pirstoutuminen ja elastinen sidonta säätöön antavat vaimennuskuormituksia.

Miten ne suoritetaan?

Käytetään kahta tapaa muodostaa saumoja käyttäen timantti- tai hiomapyörää:

 • kokoonpano - kun betonivaiheessa on jaettu palasiksi käyttäen vaimennusmateriaaleja, jotka on asetettu laattojen täydelliseen syvyyteen (lasi, puu, polymeeriset nauhat, muovipäällyste jne.), jotka voidaan poistaa saumasta tai jäädä siihen;
 • leikkaus - kun kovettuva betonilaatta leikataan kiinteään syvyyteen, ja muodostuneet saumat suljetaan polymeerilaastareilla, mastoaineilla, suljetuilla erikoisrakenteilla tai jätetään täyttämättä. Leikkuimen leikkaus (leveys) määritetään seuraavasti: sidoksen korkeus (cm) kerrotaan kertoimella "24". Tuloksena on askel järjestää saumat (cm).

Ne ovat täysin suorat, sallivat niiden leikkauksen vain oikeaan kulmaan. Samaan aikaan halkeamisliitokset eivät saa muodostaa suunnitelmaan kirjainta "T". Kun on mahdotonta sulkea pois saumojen leikkauspisteinä kolmion muodossa, kuva on tasasivuinen. Saumojen vähimmäisleveys on 0,6 cm, mikä riippuu tekokivikerroksen korkeudesta. Märälle betonille leikkaaminen voidaan tehdä jo 12-72 tunnin kuluttua asennuksesta (ilman lämpötilasta riippuen), mutta sinun on jätettävä tilanne, kun betoni on täysin kuiva ja materiaalin leikattu reuna murenee.

Osien syvyys on 1/4 - 1/2 levyn korkeudesta. Tilojen sisäpinta-alaa pidetään jakamattomana (enintään 30 m2), kun tällaisen "suorakulmion" kuvasuhde ei ole enempää kuin 1: 1,5. Suuret alueet jaetaan kutistuneilla saumoilla samankaltaisiin tai pienempiin alueisiin. Kun monoliitti on pituudeltaan vähintään 25 m, on varmasti ylitettävä saumat. Jos karkaisumateriaalin raidat ovat 3 metriä leveitä ja enemmän, tehdään pituussuuntaiset saumat.

Avoimilla levyillä saostukseen leikkaukset tehdään 3 metrin välein, ja kiinteän kappaleen enimmäispinta-ala on enintään 9 m2. Raiteiden (käytävien) monoliitit hajautuvat poikittaisvaidoilla, joiden askel on korkeintaan 6 metriä (tavallinen askel on kaksi kertaa materiaalin leveys), ja L-muotoiset kierrokset hajotetaan suorakulmioksi (neliöiksi). Myös raot erottavat eri materiaalien lattianpäällysteet, pohjarakenteet huoneissa oviaukkojen sisäpuolella sekä paikka, jossa kosteuden korkeus vaihtelee.

Samankaltaiset saumat sekä ne, jotka näkyvät lattialaudan alla. eivät täyty, ja ulkona on suljettu. Pilarien ympäröivien lattialaattojen osuuksien tulee olla neliöitä suunnitellulla tavalla, jonka kulmat sijaitsevat pilarien tasapintojen suhteen (saumojen muodostama neliö pyörii 45 astetta suhteessa pylvään pintoihin). Leikattujen emästen rakenteellinen eheys varmistetaan erikoisjärjestelmillä, jotka sijoitetaan saumoihin tai sijoitetaan niihin. Nämä ovat metalliprofiileja ja tiivisteitä.

Sokeilla alueilla lähiseinämäiset saumat ovat täynnä kattohuopaa, bitumia tai tiivistysainetta. Sokea alue on jaettu 2 - 2,5 metrin osiin, jotka leikkaavat saumoja (kohtisuorassa seinää kohti) betonin kaatamisen koko syvyyteen. Tällainen erottimen muodostaa levy (pysyvä muotti), joka on asetettu reunaan siten, että sen yläreuna on sama kuin muottipesän pinta. Paneelit (paksuus enintään 3 cm) käsitellään kuumalla bitumilla, septisellä säiliöllä. Käytetään myös erityisiä vinyylipainoja, joiden paksuus on enintään 15 mm. Sitten muotti on betonoitu.

Laajennusliitäntä levittämällä

Erilaisten ompelityyppien asettelu.

Kuvan katkaisuista, jotka erottavat solmun, riippuu alueen ja huoneen kokoonpanosta. Seinäliitoksilla on syvyys koko levyn korkeudelta. Ne ovat täynnä 10 mm: n paksuisia elastisia tyynyjä, silikonia. Myös kaatolevyt leikataan oviaukkojen ja käytävien tasolle, mutta ei koko materiaalin korkeudelle. Samoin se on erotettava portaiden lennosta.

Jos huoneen pinta-ala on yli 30 m2 tai siinä on L-muotoisia osia, se on pirstoutunut nelikulmaisiin (neliönmuotoisiin) komponentteihin, joiden sivut ovat enintään 6 metriä. Huonepylväät on myös erotettu leikkauksilla (neliön muodossa) niiden pohjalla. Kun levyt sisältää lujitetta, leikkaus tehdään vahvistuskotelon levyjen reunoilla.

Monoliittien keskellä dissections liittyvät yleensä esimerkiksi lattiaan asetetun laattojen mittoihin (sauman on mentävä niiden väliin). Lämmin lattioissa lattia levitetään polttoaine-elementtien kenttien rajojen yli. Leikkaussyvyys määräytyy sen korkeuden mukaan, ja se riippuu myös lämmitysputkien läsnäolosta lattiassa. Tällöin betoniryhmä leikataan 1/3 - 1/2 paksuuteen.

johtopäätös

Laajennusliitokset ovat välttämättömiä osana betonirakenteiden muodostumista, ja ne on varustettava esikattojen valmistuksessa. Saumojen asianmukainen käyttö - takuu rakennusten pitkästä ja luotettavasta toiminnasta, joka säilyttää sisustuksen esteettisyyden.

Miksi ja miten konkreettiset lämpötilaeristeet ovat: tekniikan tarkastelu, niveltyypit ja askel askeleelta

Nykyään kaikkien rakennusmateriaalien hinta kasvaa jatkuvasti, joten on tärkeää miettiä, miten todella laadukkaita rakennuksia tehdään, jotta myöhemmin ei enää tarvita jatkuvasti virheitä.

Ei ole poikkeuksia ja kaikenlaisia ​​betonirakenteita - esimerkiksi lattiat ja päällystys rakennuksen ympärillä. Jos lattioita ei ole tehty oikein, ne vain pilkkovat, mikä automaattisesti aiheuttaa viimeistelylattian peittämisen muodonmuutoksia.

Kuva, joka näyttää lämpötilarivit betonirakenteen rakenteessa

Sokea alue on itse asiassa vastuussa perusta-nauhan eheydestä ja normaalista tilasta. Jos halkeamia ilmestyy sokea alueelle, vesi tunkeutuu sinne, mikä puolestaan ​​tulee myös pohjarakenteeseen. Ja tämä on täynnä vakavia seurauksia.

Halkeilun riskin minimoimiseksi betoniin rakennetaan lämpötilaliitos SNIP: n mukaisesti - sen läsnäolo, muodonmuutos on epätodennäköistä.

Itse asiassa nämä ovat erityisiä leikkauksia betonin rakenteessa, minkä vuoksi betoni ei halkeile lämpötilavaihteluiden aikana - sillä näyttää olevan tilaa laajentaa.

Oikein tehty sokea alue

Itse asiassa on olemassa koko luokitus suojaavien linjojen - ja ei ole vain lämpötila linjat. Harkitse, mitä he yleensä ovat, ja sitten käyttäen esimerkkiä lattian ja jalkakäytävien asentamisesta, ymmärrämme, kuinka lämpöliitokset on järjestetty teräsrakenteisiin.

Tyypit nivelten betoniin

Yksityiskohtainen katsaus on julkaistu alla olevassa taulukossa.

Nämä ovat itse asiassa aikajonoja, jotka on järjestetty monoliittiseen betonirakennukseen suoraan seoksen kaatamisen aikana. Tosiasia on, että betonilla on taipumus kutistua kuivauksen aikana, ja säröistä voi ilmetä. Ja niin käy ilmi, että seos on puristettu, kaikki paine menee isolle viivalle, joka laajenee tämän "paineen" alla.
Koko massan jähmettymisen jälkeen kutistumisviive suljetaan.

2. Sedimentti- ja lämpötilalinjat.

Kaikki on selvää nimestä. Tällaiset leikkaukset suojaavat rakennetta irtoamiselta kutistumisen ja lämpötilan vaihtelun aikana. Istutuslinjat sijaitsevat myös rakennuksen ja pohjan elementteissä. Lämpötila on tehty kaikkialla paitsi säätiö.

Nämä linjat jakavat rakennuksen erillisiin osiin, lohkoihin. Samanaikaisesti tällaisten saumojen kulkusuunnassa tehdään kaksinkertaisia ​​seiniä tai pylväitä, mikä lisää merkittävästi koko rakennelman stabiilisuutta.

Tällainen on luokittelu.

Kiinnitä huomiota siihen, että betoniin lämpötilan liitokset merkitsevät pakollista käsittelyä - nämä eivät ole tyhjiä. Tällaiset leikat suljetaan yleensä joko joko tiivistysaineilla tai erityisillä profiileilla tai joustavilla lisäosilla. Jos näin ei tehdä, visuaalinen ulkonäkö heikkenee merkittävästi ja luonnollisesti rakenteen eristysominaisuudet menetetään.

Kannossarjan täyttäminen erikoisprofiililla

Nyt voit mennä tarkalleen, miten tämä lämpötilasuoja on tehty.

Lämpöliitosten asennus

Kuten jo mainittiin, perehdytään teknologiaan esimerkiksi betonilattian ja sokeiden alueiden laitteiston ympärillä. Miksi nämä rakenteet? Koska useimmissa tapauksissa ne on tehty omilla käsillään ja niillä on ominaisia ​​virheitä (ks. Myös artikkeli "Betonilaatan ruutu - tyypit ja sovellus").

Ja virheet ovat vain se, ettei suojaavaa lämpötilalinjaa ole.

Tasoitus ilman suojaavia leikkauksia

Ennen kuin aloitat - muutamia sanoja näiden rakenteiden ominaisuuksista, missä tapauksissa niitä on suojattava vastaavanlaisella tekniikalla.

Lämpötilan suojaus on tärkeä tehtävä tilanteessa, jossa huone on suuri. Se löytyy tavallisesti teollisuusrakennuksista, varastotiloista jne.

Lisäksi leikkaukset on tehtävä pylväiden ympärillä (jos sellaisia ​​on) lattian kosketuspisteissä.

Koska sokea alue nauha sijaitsee kadulla, se on luonnollisesti suoraan alttiina lämpötilan muutoksille. Näin ollen on välttämätöntä tehdä suojaavia saumoja tässä tilanteessa.

Huomaa, että laitteiden lämpötilaliitokset betoniin tehdään myös seinissä. Ja vaikka ne eivät ole peräisin monoliteistä vaan myös tavallisista tiilistä tai lohkoista.

Nyt voit siirtyä suoraan töihin. Lyhytohjeet lattian ja sokean alueen kaatamiseksi, joissa tarkennus kohdistuu laitteen saumoihin.

Tämä talon osa on tehty näin:

 • Rakennuksen ympärysmitan varrella on noin 15 cm: n syvennys, jonka leveys ei saa olla yhtä suuri kuin kattopintojen ulokkeet.
 • Kaivanto on peitetty raunioilla, kateaineen kaistaleet asetetaan kiven päälle.
 • Vahvistettu runkorakenne.

  Vinkki: Vahvistustangot on sijoitettava talon seinämiin. Tätä tarkoitusta varten suoritetaan sellainen työ kuin betonissa olevien timanttien poraus, johon raudoituksen päät asetetaan.

 • Betonikerros kaadetaan kaltevalla seinämillä.

  Lämpötilayksikkö tehdään juuri ennen kuin betoniseos kaadetaan. Se tapahtuu seinien ja sokean alueen yhdistävällä linjalla. Sellaisten saumojen järjestämiseksi - sinun on vain syytä sijoittaa liian paksut levyt seinien ja sokean alueen välille.

  Lisäksi saumat tehdään sokean alueen yli - samalla tavalla (reunojen reunojen avulla). Samanaikaisesti tämäntyyppisen raudoitetun betonin lämpötila-liitosten välisen etäisyyden tulisi olla noin 1,5 - 2 metriä.

  Säleikköalueet, joissa otetaan huomioon lämpötilan suojaus

  On käynyt ilmi, että seos kuluttaa koko tilan, paitsi linjat, joissa levyt on asennettu. Kun betoni kovettuu, levyt poistetaan, ja aukot täytetään joko tiivistysainetta tai vaahtopolyeteeninauhalla.

  Tärkeintä tässä on varmistaa, että talon ja sokean alueen välinen yhteys ei osoittaudu tyhjäksi - muutoin vesi tunkeutuu siihen, joten tästä rakenteesta ei ole mitään järkeä.

  Kääntäkää nyt laitteiden lattiat saumoilla.

  Saumat betonilattiassa

  Betonilattian kaatumisjärjestystä ei oteta huomioon, koska tällaisen tason lämpötilaliitokset voidaan järjestää seoksen alkuperäisen kiinteytymisen jälkeen.

  Tietenkin on parempi tehdä tämä ennen kaatamista, joten kun betoni kuivuu, halkeamat eivät näy pinnalle, mutta periaatteessa tämä ei ole välttämätöntä, jos muodostat suojaruudut ennen betonin kovettumista 100%: iin. Täysin kovettuminen tapahtuu pääsääntöisesti muutamassa viikossa - tänä aikana voit tehdä ompeleita.

  Turvallisuus leikattu betoniin

  Joten, miten saumat ovat solmussa.

 • Määritellään linjat, joiden avulla tehdään timanttipiirien avulla vahvistetun betoniteräksen leikkaamista. Niiden välinen etäisyys lasketaan käyttämällä hyvin yksinkertaista kaavaa 25 kerrottuna sidoksen paksuudella, esimerkiksi se on 10 cm. Näin ollen rinnakkaisten linjojen välisen etäisyyden tulisi olla noin 2,5 metriä.
 • Hiomakoneet ovat leikkautuja saumoja, joiden syvyyden on oltava noin yksi kolmasosa tasoitteen kokonaispaksuudesta. Linjojen leveydestä optimaalinen luku on enintään muutaman senttimetrin.
 • Harjojen ja pölynimurin avulla kaikki lika ja pöly poistetaan nivelistä ja sitten kaikki tila on pohjustettu.
 • Kun alusta on kuivunut, koko uritettu tila täytetään mastilla, tiivisteellä tai jonkinlaisella elastisella materiaalilla. Lisäksi on olemassa erityisiä profiileja, jotka on suunniteltu sijoitettaviksi tällaisiin saumoihin.

  Loppujen lopuksi meillä on se, että nyt betonimassan laajenemisen tapahtuessa muodonmuutos tapahtuu levyn reunojen kohdalla pitkin viivoja, joissa saumat menevät. Näissä paikoissa äärimmäiset betonielementit särkyvät enimmillään, mutta pää viimeistely lattia pysyy täysin vahingoittumattomana.

  Ompeleet läheltä

  Tämä tietenkin säästää rahaa, koska sinun ei tarvitse käyttää rahaa nykyisiin korjauksiin.

  Itse asiassa tämä tekniikka on nyt valmis, ja nyt voimme tiivistää sen.

  On käynyt ilmi, että lämpötilaliitosten järjestäminen kadun ja sisäosan betonirakenteessa on erittäin toivottu sitoumus, jonka seurauksena koko rakennuksen koko käyttöikä laajenee merkittävästi.

  Tuloksena on, että kun olet investoinut betoniin tällaisten laajennusliitosten laitteeseen, säästät myös vähäisiin kunnossapitoon.

  Olemme selvittäneet, mitkä ovat suojaavat muodonmuutossaumat ja miten suojaamme erilaisten lämpötilojen vaikutuksia. Toivomme, että ohjeet ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä. Jos haluat tietää vieläkin enemmän tästä aiheesta, suosittelemme katsomaan lisää videota tässä artikkelissa.