Laajennusliitokset sokea alueelle

Ihmiset auttavat! Kaikkialla he kirjoittavat, että tarvitsemme betonielementin laajentamisliitoksia (ilman niitä, ne repeytyvät), vaikka olen nähnyt kauppakeskuksen päällysteen ilman näitä saumoja ja 2-3 vuotta on normaalia ilman halkeamia. Jos niitä tarvitaan, osoittautuu, että vahvistusverkko ei ole yhteydessä toisiinsa ja monoliittinen sokea alue ei toimi.

Pinchbober kirjoitti:
Jos niitä tarvitaan, osoittautuu, että vahvistusverkko ei ole yhteydessä toisiinsa ja monoliittinen sokea alue ei toimi.

Ompeleita tarvitaan, asia on, mitä silmukoita tarkoitat, toteutus? Jos saumat leikataan, ne leikataan kolmasosaan levyn paksuudesta, maksimi. Tässä tapauksessa verkko ei kärsi (ottaen huomioon, että se on asetettu oikein ja suojakerros sallii sen), sinulla on monoliitti. Jos tarkoitat muodonmuutoksia saumoilla kaikenlaista puuta, lasia, metallilevyjä jne., Silloin on vaikea sanoa, kaikki riippuu taiteilijan kekseliästä. On olemassa sokeita alueita, kun ne suorittavat rakenteellisen roolin, eli niiden on kestettävä ennalta määrätty kuorma, eivätkä vain sisustusta varten, sitten teolliset laajennusliitokset asennetaan, niillä on rakenne, joka ei riko vakavuutta. Kaikki on selvää, luulen: ">

Kuinka tehdä sokea alue talon ympärillä

Jos et rakenna sitä, sitten jonkin ajan kuluttua vesi alkaa lämmetä kellarista. Tai talvella, jäädytetty kosteus tuhoaa rakennuksen perustan.

Vedenpitävän pinnoitteen ominaisuudet

Helpoin vaihtoehto olisi sokea betonialue, jonka leveys on 0,6-1 m. Jotta se voisi täyttää tehtävänsä, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 1. Päällysteen ei pitäisi olla leveys yhtä suuri tai pienempi kuin katon ulkonema. Pienin kaistaleen koko on reunuksen leveys plus 20 senttimetriä.
 2. Pinnoite on sijoitettava jatkuvasti rakennuksen ympäryksen ympärille. Vain tässä tapauksessa talon pohja, kellari, kellari suojataan luotettavasti veden tunkeutumiselta.
 3. Mitä laajempi kattavuus, sitä parempi on suojata talon ympärys kosteudelta.
 4. Sokea alue olisi tehtävä rinteellä. On tärkeää, että vesi kulkeutuu parhaiten. Rakennuksen vähimmäiskaltevuus maanpinnalle tulisi olla 1,5º. Se voidaan myös tehdä jyrkemmäksi, riippuen sokea alueesta. Kaltevuus tehdään vaiheessa, jossa alla oleva tyyny tai kiinnitysosa on asetettu.

Sokea alue koostuu kahdesta pääkerroksesta:

 1. Aluspehmuste. Sen tarkoituksena on muodostaa tasainen ja tiheä pohja päällysteelle. Tyynyjä varten voit käyttää soraa, soraa, saviä, hiekkaa. Sen paksuuden tulisi olla noin 15-20 cm. (Valitun murskattujen kivien valinta)
 2. Facecoat. Sen on oltava vedenkestävä. Pinnoite on todella sokea alue, joka suojaa rakennusta vedestä. Se voidaan valmistaa asfaltti-, betoni-, päällystys- ja keraamisista laatoista.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Ennen töitä on valmisteltava seuraavat:

 • kvartsihiekka;
 • murskattu kivi tai sora;
 • Portlandsementti M-400;
 • polyuretaani tiiviste laajennusliitoksille;
 • (niiden leveyden on oltava yhtä suuri kuin suojakaistaleen kokonaispaksuus);
 • lusikka ja laaja lasta;
 • sääntö betonin tasoittamiseksi;
 • liuoksen valmistuksen läpi;
 • kuplataso;
 • lapio ja bajonettinen lapio louhintaan ja betonityöhön.

Miten itsenäisesti varustaa sokea alue talon ympärillä: askel askeleelta ohjeita

Joten, miten tehdä konkreettinen päällyste. Aluksi on tehtävä merkintä. Tätä varten on tarpeen varata 1 metrin etäisyydellä talon ulkoisista seinistä, ajaa panoksissa ja vetää ne kiinni.

Seuraavaksi seuraa merkintää maapohjan poistamiseksi. Tässä on otettava huomioon, mikä on suojaavan nauhan suoja. Betonilaastin päällystykseen tarvitaan kaivanto, jonka syvyys on 0,2-0,25 metriä. Kun kaivaat sen, laske ojan pohja paikoillaan.

Muottirakenne

Muotti ei anna betoniseoksen levitä ja muodostaa sen kokoonpanoa. On yksinkertaista koota se, se ei vaadi erityisiä taitoja:

 1. Jänteen ulkosivulta, jossa niiden välissä on 1,5-2 m askel, tarkalleen pystysuorassa vasaralla puupalkit maahan.
 2. Koko laudan reunassa oleva kaivanto. Kiinnitä ne kiinnitysruuveihin. (Oikeiden ruuvien valinta, lue tämä artikkeli)
 3. Reunojen leikkauskohdat kulmissa vahvistavat myös panoksia.
 4. Kiinteät levyt kiinnittyvät toisiinsa. Tee tämä ulkopuolelta ruuveilla ja palleilla. Kappaleiden pituuden tulisi olla noin 40 senttimetriä, molemmin puolin on 20 senttimetrin päällekkäisyys.
 5. Aseta laatikon yläreunat rakennustasolle tulevan sokean alueen paksuuteen.
 6. Kulmaosastojen profiilit on kiinnitetty teräskaarteilla, kiinnittämällä ne ulkopuolelta ruuviin.

Tavallisesti tuuman levyjen pituus (niiden paksuus on 25 millimetriä) on 6 metriä. Tämän perusteella lasketaan tarvittava määrä helposti. Mittaa suojakalvon kehän pituus tehtyjen merkintöjen suhteen. Jaa näin saatu luku numeroon 6. Tämä on muotoa varten tarvittavien levyjen määrä. Lisää kuva toiseen korttiin. Sieltä leikataan paloja liitujen liittämiseen toistensa kanssa.

Tyynyjen asettaminen ja sokea alue vahvistaminen

Laita kvartsihiekka 10 cm: n kerroksella kaivannon tiivistetylle pohjalle. Tämä osa kerrosta tulee olla varovasti tamped. Ennen sitä kostuta hiekka vedellä. Ei ole tarpeen kaataa liikaa, muuten pestään maata hiekkaan. Työnnä tyyny varovasti säätiön ympärille.

Seuraavaksi asetetaan hiekalle kerros hiekkaa tai soraa. Sen paksuuden tulisi olla 5-10 senttimetriä. Tämä kerros myös tiivistyy.

Mitä muodonmuutos saumaa sokea alueelle

Deformaatio-aukon paksuuden tulisi olla 10-15 millimetriä. Voit:

 • täyttää hiekalla sekoitettu pieni murto murskattu kivi;
 • kaataa sulaa bitumia tai mastetta;
 • täytä kierretyllä ruberoidilla;

Joskus täyttöä varten käytetään polyetyleenisorjaa. Sen poikkileikkauksen tulisi olla 20% suurempi kuin raon paksuus. Joten johto istuu tiukasti saumaan. Valjaiden yläosa on sijoitettava syvyyteen, joka vastaa puolta aukon korkeudesta. Johto on kätevä sijoittaa kompensointiin aukkoon vanerilla.

Seinän laajennusliitoksen lisäksi samanlaisia ​​aukkoja on tehtävä koko sokea alueella (sen yli). Talvella ne suojaavat betonia repeytymästä.

Laajennusliitosten järjestämiseen voit käyttää puupalkeja. Ne tulisi laittaa reunaan joka 2. metriä. Levyt on sijoitettava siten, että niiden yläpinta on tasoitettu betonirakenteen tasoon.

Betonipolku

Nyt voit asettaa betonia. Sitä sekoitetaan yhdestä osasta sementtiä, kaksi osaa hiekkaa ja kaksi murto-osaa. Vettä lisätään kuivaan koostumukseen sellaisessa määrässä, että lopulta saadaan viskoosi ja ei liian nestemäinen liuos.

Kun se on asetettu, betonia on tiivistettävä liitoksella. Sitten se tasoitetaan sääntö. Laajennusliitosten hihnat toimivat ohjaavina majakoina.

Betonirakenteen vahvistamiseksi se voidaan silittää heti, kun se on märkä. Tätä varten liuos sprinkle kuivalla sementillä, joka tasoitetaan sitten sääntöön. Ohut sementtikerros antaa konkreettille erityistä lujuutta ja vedenpitävyyttä.

Sokean alueen kaatamisen jälkeen peitä se kelmulla ja säännöllisesti ripottele vedellä. Niinpä betoni kuivuu ja vähenee asteittain. Sateisen syksyn säällä tätä ei voi tehdä. Betoni lopulta kovettuu ja saa voimaa 28 päivää sen jälkeen, kun se on valettu.

Ammattimaiset vinkit

 1. Betonin kaatamisen yhteydessä, älä unohda, että sokea alueella on oltava kaltevuus rakennuksesta maahan. Betonipäällysteelle riittää 3º kaltevuus. Luodaksesi sen, aseta laajennusliitosten sarvet sopivaan kulmaan.
 2. Sokean alueen luotettavuuden lisäämiseksi se voi olla vesitiivis. Voit tehdä tämän alapuolella olevan pehmustetun levyn pehmeällä muovikalvolla tai katemateriaalilla. Niiden kankaat on pinota päällekkäin päällekkäin.
 3. Kuumalla säällä kiinteytetty betoni voi halkeilla kosteuden nopean haihtumisen vuoksi. Sen vuoksi se on peitettävä laukulla tai muovikelmulla. Sen tulisi olla päällysteen päällä, kunnes pinnoite on kuiva.

Eristetty lattiapinta-ala

Jos paikka sijaitsee alueella, jossa on maaperä, joka altistuu pakkaselle, sokea alue on eristettävä. Tällöin sopivan materiaalin on oltava kosteutta kestävä, tiivis ja kestävä. Näissä määritelmissä sopiva EPPS (ekstrudoitu polystyreeni vaahto). Sokea varten on käytettävä 5-10 senttimetrin paksua materiaalia, joka perustuu alueen ilmastoon.

Puristetut polystyreenilevyt eivät kestä kuormia. Tämän perusteella aineistoa ei saa sijoittaa alla olevan tyynyn alle, vaan betoniratkaisun alle.

Sokean alueen ympärillä talon voi tehdä itsenäisesti. Mikään ei ole erityisen vaikeaa. Tärkeintä tässä on noudattaa sääntöjä, tehdä kaikki siististi ja virheettömästi. Tässä tapauksessa kodin säätiö, kellari tai kellari on luotettavasti suojattu kosteudelta.

Tutustu artikkeliin viimeistelemään video. Siinä on lisätietoa siitä, miten sokea alue rakennetaan talon ympärillä:

Sokea alue talon ympärillä

Hei, rakkaat blogin lukijat, kotona sokeiden alueen artikkelissa näytän kuvan ja kerron kuinka sokea alue on tehty yhdellä rakennuskohteista. Tätä sokean alueen menetelmää voidaan soveltaa talosi rakentamiseen.

Artikkelista "Talon sokea alue" tiedät miksi tämä rakentaminen on välttämätöntä ja mikä rooli se toimii talon vedenpitävässä kunnossa. Haluan muistuttaa, että sokea alue suojelee säätiötä ulkopuolisilta vesiltä, ​​vähentää maaperän jäädyttämistä, säilyttää lämmön, tyhjentää vettä myrskyjen viemäreihin ja kuivattaa tarvittaessa.

Blogin uutiset

Ystävillä on pian uusi vuosi, enkä halua kilpailua "Kuinka tein korjauksia", joka alkoi ja peruutettiin siirtää seuraavalle vuodelle. Julkaisemalla tämän artikkelin 07/12/14, kilpailu katsotaan avoimeksi ja kestää 10. tammikuuta 2015 asti. Uudenvuoden lomilla, lomapäivien välillä, mielestäni on aika muistaa ja kertoa blogin lukijoille korjaustasi tai rakentamista koskeva tarinasi. Ehtoja ei muuteta kovin paljon osallistuakseen, sinun on lähetettävä 4 artikkelia kilpailuun ja muihin blogikirjoituksiin, joita pidät sosiaalisissa verkostoissa.

Sokean alueen vaiheet talon ympärillä

Rakennukset, joiden ympärillä sokea alue rakennettiin temppujen alapuolisten kaivojen louhinnasta, kun niiden laitteet täytettiin hiekalla. Näin ollen, kunnes sokea alue saavutti hiekka sateessa tiivistetty.

Jos talosi on rakennettu ilman kaivoa ja sen ympärillä oleva maa pysyi koskemattomana. Joten ennen sokea alue on poistettava maaperä paksuuteen 20-25 senttimetriä. Tampaa pohja käsin käsiksi.

En aio mennä teoriaan siitä, miten tehdä se oikein ja kertoa teille, miten teit rakennuksen ympärillä rakennustyömaalla. Oletamme, että säätiö on valmis, jossa paljon hiekkaa poistettiin, kun se ei ollut tarpeeksi, se kaadettiin ja ohitti tamping.

Ensimmäinen asia, jonka he tekivät, oli rajojen ympärille leveys 80 cm: n etäisyydelle rakennuksesta. Sokea alue voi olla jopa 1 metriä, sitä suurempi on parempi suoja vedenpoistoa vastaan.

Kuinka asentaa jalkakäytävät ja kaikki tämän työn vaiheet voidaan lukea täältä. Jalkakäytävän asentamisen jälkeen pohja valmistettiin, betonisuojusalue joutuisi kallistumaan rakennuksesta tyhjennysveteen. Jalkakäytävän sokean alueen reunaa rakennettiin rakennuksen reunan alle 5 senttimetriä.

Sokean alueen sijoittaminen tällaiselle kaltevuudelle on välttämätöntä perustaa pohja optisen tason avulla. Miten työskennellä optisella tasolla? Laitamme tasolle, poistamme rajan ylätunnisteen. Otamme tämän merkin 10 senttimetrin etäisyydeltä. Aseta merkinnän kohdalla hiekkapohja.

Jos sinulla ei ole optista tasoa, voit helpottaa tavaramerkin siirtämistä jalkakäytävältä rakennukseen rakennustason avulla, aseta se 5 cm: n päähän ja tämä on sokean alueen yläreuna. Näistä merkeistä tasoita pohja vähintään 10 senttimetrin paksuudelle.

Miksi 10 senttimetriä? Tämä on betonin paksuus, sillä ei ole enää järkevää laittaa, sillä mikään sokea alue ei ota kuormia. Betonin säästämiseksi on tarpeen laatia pohja tietyllä kaltevuudella, jos sitä ei tehdä, rakennuksen sokea paksuus on 15 senttimetriä ja rajan 10 cm.

Asiakkaan antaman projektin mukaan sokea alueelle olisi pitänyt murskattu kiveä hiekkaperusteisena. Hiekkapohjan tasaamisen jälkeen rauniot asetettiin enintään 5 senttimetrin paksuuteen ja varovasti täytettiin.

Alusta valmistettiin, laboratoriota kutsuttiin tarkistamaan emäksen tiheys. Laboratorion tekemän päätelmän jälkeen, että pohja kulkee tiheyden asettamiseksi betonimassan asettamiseksi, siirtyy seuraavaan vaiheeseen.

Seuraavaksi laitetaan muovikalvo otsmotkin ympärille. Kalvo toimii ensinnäkin vedeneristykselle. Toiseksi, betoniseoksen asentamisen yhteydessä ei sallita betonista vettä hiekkaan, joka säilyttää liikkuvuuden.

Polyeteenikalvon jälkeen rauta tie-verkko asetetaan langasta, jonka paksuus on 6 mm ja soluilla 10x10 tai 15x15 cm. Jos silmua ei ole, voidaan sitten raudoitus vaijerista, jonka paksuus on 6-8 millimetriä.

Vahvistusta käytetään vahvistamaan sokea aluetta betonien venyttämiseen ja puristukseen kohdistuvien kuormien torjumiseksi. Lisäksi vahvistusverkko ei salli halkeamia betonissa auki.

Laajennusliitosten valmistus sokea alueella.

Kun kaikki työ on tehty, tee laajennusliitokset. Muodonmuutos- tai lämpötilaliitoksen tarkoituksena on suojata sokea alue murtumiselta ja murtumien ilmestymisestä betonin muodonmuutoksesta kovettumisen aikana ja pohja-istutus.

Tällaisten saumojen avulla sokea alue rakentuu erillisistä kortteista, jotka toimivat erikseen toisistaan ​​puristusta, jännitystä ja vetämistä varten.

Laajennusliitosten valmistuksessa käytettiin laminoitua vaneria, jonka pituus oli 80 cm (sokea alue) ja korkeus 10 cm. Jos vaneria ei ole, käytä sitten 2-3 senttimetrin paksuisia puulevyjä. Reikiä on käsiteltävä bitumimuovilla tai jäteöljyllä, jotta ne eivät mätä.

Projektimme mukaan laajennusliitokset tehdään 3 metrin etäisyydellä rakennusten kulmien diagonaalien kautta. Reiki kiinnitettiin lujittamalla sauvoja ja yritti tasoittaa betonin yläosaa.

Kilpailu ei ole paljon eteenpäin, noin kaksi viikkoa siitä, kun betoni on sijoittunut sokea alueelle, laajennusliitokset päällystettiin bitumimateriaalilla. Estää veden pääsyn betonista ja betonista.

Betonin sijoittaminen sokea alueelle talon ympärillä

Ennen betonin sopeuttamista sokea alueelle on ripustettava kalvo, jotta se voidaan suojata saastumiselta. Rakennustyömaalla betonia kaadettiin sekoittimesta, joten jos se ei peitä pohjaa, se peitetään sementti maitoa betonista.

Betoni on sovitettu ennalta määrätyillä merkeillä, jotka asetetaan alustan valmistelun aikana. On välttämätöntä poistaa betoni niin tasaisesti kuin mahdollista, jotta vesi ei viipyisi sokea, vaan virtaa vapaasti. Sileän pinnan saamiseksi on välttämätöntä käydä betonilla olevan lastalla, joka ei ole vielä täysin kiinteytynyt.

Viimeinen toimenpide on betonin säilyminen. Asettaessasi betoniseosta kuumalla säällä on välttämätöntä peittää se kankaalla ja ajoittain vuotaa vettä. Jos näin ei tehdä, betonin kosteus haihtuu nopeasti, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen betonipinnalle. Jos lämpötila ei ole liian alhainen, on suositeltavaa, että betoni peitetään sahanpurulla lämmön säilyttämiseksi ja jäätymisen estämiseksi.

Haluaisin ilmaista mielipiteeni laajennusliitoksista. Ehkä olen väärässä, mutta muutaman talven jälkeen halkeamat tulevat laajemmiksi, kun vesi saapuu ja jäätyy betonin ja puulastujen välisiin aukkoihin, mikä johtaa sokean alueen tuhoamiseen.

Jos muodonmuutosliitoksia tehdään, on parempi leikata betonikiekko noin 3 cm: n syvyyteen 2-3 päivän kuluttua, kuten betonilattiat. Seuraavaksi tiivistetään erityiset tiivistysaineet ulkoiseen työhön. Tämä tapa järjestää sokean alueen muodonmuutossaumat talon ympärillä, mielestäni säästää sitä kauemmin.

Olisin onnellinen kommenttisi artikkelista "Sokea alue talon ympärillä".

Miten kompensoivat saumat sokea alueelle?

Sokean alueen päätehtävänä on suojata talon pohja kosteudelta ja lämpötilalta ääripäiltä. Tämän tärkeän kaistaleen rakennetta rakennuksen ympärillä ei tule jättää huomiotta: se estää betonin ja muiden rakennusmateriaalien ennenaikaisen vanhentamisen, josta pohja ja pohjakerros tehdään.

Talon sokea alue suojaa pohjaa muodonmuutoksilta ja estää pintaveden tunkeutumisen pohjaan.

Sokean alueen laajennusliitokset on suunniteltu estämään maaperän kausittaisten liikkeiden aiheuttamia halkeamia.

Ne ovat välttämättömiä vain valetun betoniliuskan valettaessa, koska valmiiden laattojen tai lohkojen sokea alue kykenee itsenäisesti kompensoimaan maaperän pakkastuttamista.

Sokean alueen suunnittelutoiminnot

Laite tyypillinen sokea alue.

 • jos pohjaveden taso on korkea tai maa on pääasiassa savi, suositellaan vedenpoistoa rakennuksen ympärille;
 • suojaavan betoniliuskan tarkoituksena on siirtää vettä rakennuksesta, joten nauhan kaltevuus pohjaan sen ulkoreunaan on välttämätöntä;
 • jos ilmasto on useimmiten kylmä, suosittelemme lämpenemistä. Tämä voidaan tehdä polyuretaanivaahdolla tai vaahdolla;
 • minkä tahansa sokean alueen osalta on välttämätöntä saada aikaan vesitiivis kerros, joka on valmistettu kateaineesta 1-2 kerroksessa ja jonka pakollinen 15-20 cm: n limitys on päällekkäin.
 • kaikki rakennuksen kehällä olevat suojapeitteet koostuvat kahdesta kerroksesta: pohjasta ja pinnasta;
 • jos betonipäällyste tehdään, 10-15 cm paksuinen murskattu kivi kaadetaan vedenpitävään materiaaliin ja tiivistetään. Lisäksi tehdään joko eristys- tai vahvistusverkko, minkä jälkeen betonia kaadetaan;
 • jos päätetään tehdä suojaava nauha päällystyslautojen päällyskerroksella, käytetään vain hiekkaa, joka kaadetaan kerroksiin, vuotaa vettä ja tiivistää;

Miksi tarvitsemme vaimennusta ja miten se sopii?

Korvaussauman rakenne.

Harjoitus on osoittanut, että kaikki kiinteä valssauha, joka on tehty ilman laajennusliitoksia, tuhoutuu ensimmäisen talven jälkeen. Siksi alla olevan kerroksen laitteella on 2-2,5 m: n etäisyydellä vaimentava saumojen asennus. Ensimmäinen sijaitsee samaan sokea alueen risteyksestä ja talon seinistä, sen pohjasta. Se suojaa kasvot tuhoutumiselta kausiluonteisten maaliikkeiden aikana. Jäljellä olevat saumat tietyllä etäisyydellä ovat nauhan yli, kohtisuorassa rakennuksen seinämään nähden. Niiden leveys on 1-2 cm. Ne mahdollistavat betonin kapenemisen ja laajenemisen ympäristön lämpötilan vaikutuksen alaisena aiheuttamatta vahinkoa rakennukselle tai sokealle alueelle.

Korvaavana saumana käytetään puupalkkeja, joita on esikäsitelty hiomalla tai tervalla. Voit käyttää nykyaikaista vettähylkivää kyllästystä. Levyjen (palkkien) paksuuden tulisi olla 15-20 mm. Kosteus tai kylmä eivät ole hirveitä tällaiseen saumaan. Vaimennusvaikutusta varten käytetään myös erityisiä vinyylipainoja, jotka estävät myös betonin halkeilua. Standardin nauhan leveys on 1-1,5 cm. Asennusvaihe riippuu rakenteeltaan suojakaistaleveyden leveydestä. Mitä suurempi se on, sitä useammin levyt tai nauha on pinottu.

Milloin kompensoivaa saumaa?

 • maaperän merkitseminen ja poistaminen pistoolin bajonetista;
 • kaivannon pohja tasoitetaan ja tiivistetään;
 • Jos mahdollista, vedeneristyskerros valmistetaan savesta. Jos ei ole, aseta sitten kateaine;
 • järjestä sitten pohja kerros hiekkaa ja roskaa, joista kukin on huolellisesti tasoitettu ja tiivistetty;
 • sitten muotti on kiinnitetty (betoniliuska) tai asennetaan jalkakäytävät (päällystyslaatat);
 • muottipesässä sijoitetaan materiaali, joka on tarkoitettu laajentamisliitosten tehtävien suorittamiseen: tangot tai vinyyliteippi;
 • ensimmäinen betonikerros kaadetaan;
 • sen päälle, kun tämä kerros kovettuu, asennetaan vahvistusverkko;
 • lisäsekoituksen kaataminen suoritetaan ottaen huomioon tarvittava kaltevuus sokea alueen ulkoreunaa kohti;

Käytännöllinen omistaja varmasti huolehtii siitä, että hänen kotinsa näyttävät tuoreilta ja äänieleviltä monta vuotta. Siksi on tärkeää ottaa huomioon kaikki tekniset vivahteet, joihin sovelletaan myös vaimennusaumojen asettamista, sokea alueen rakentamisen aikana.

Muodonmuutos (kompensoiva) sauma sokea alueella: tyypit, miten

Rakenteen perustan suojaamiseksi ennenaikaiselta tuhoutumalta rakennuksen ympärille rakennetaan sokea alue. Asennusprosessiin kuuluu sellaisen laajennusliitoksen luominen, joka suorittaa tietyn tehtävän. Tietoja työstä ja muista vivahteista käsitellään artikkelissa.

Mikä on laajennusliitos?

Jotta estettäisiin pohjarakenteen tuhoutuminen maaperän vaihtelun tai lämpötilahäviöiden vaikutuksesta, asiantuntijat käyttävät tällaista rakennustekniikkaa liikkumisliitoksella sokealla alueella.

Tämä tekniikka on erityisen relevantti alueilla, joilla havaitaan seismisen epävakauden.

Laajennusliitosten tyypit

Deformation (compensation) saumat on tavanomaisesti jaettu useisiin ryhmiin:

Jokaisella lajikkeella on suunnitteluominaisuudet, joten ennen vaihtoehdon valitsemista seuraavat tekijät on arvioitava asianmukaisesti:

• alueen ilmasto-ominaisuudet;

• maakerrosten liikkumisaste;

• Sokean alueen luomiseen käytetyt materiaalit.

Kaikki tarvittavat tiedot poistetaan ennen työn rakenteen perustamista suoritettujen tutkimustyön dokumentoinnista. Jos talo rakennetaan monta vuotta sitten, on parempi tilata geodeettinen tutkimus maaperän kunnon ja pohjaveden määrittämiseksi. Tämä auttaa luomaan luotettavan säätiön suojan, mikä laajentaa koko rakenteen elämää.

Sokean alueen asennus ja kompensoiva sauma

Sokea alue hoitaa rakennuksen suojaustoiminnon. Se on muodostettu esteeksi, joka estää pintaveden tunkeutumisen ja viemäreitä pohjan alapuolelle. Useimmat kokemattomat kehittäjät luovat sen konkreettisen täytön perusteella, mikä johtaa monoliittiseen pinnoitteeseen. Tämä on tärkein virhe, koska kaikki muutokset kausien aikana aiheuttavat maaperän liikkumisen (sade, huurre, sulatus, kuivuus). Saumojen läsnäolo sokea alueella estää suojakerroksen tuhoutumisen.

Sokea järjestettäessä on otettava huomioon tärkeät tekijät:

• pohjaveden taso (jos indikaattori on korkea, on suositeltavaa asentaa viemärijärjestelmä pitkin talon kehää, se siirtää vettä kellarista sulamisen tai rankkasateiden aikana);

• Sokean alueen pinta on toteutettava rinteellä poispäin rakennuksesta, mikä takaa saastumisen luonnollisen poistamisen talon pohjasta.

• alueilla, joilla on vaikeat talvet, on suositeltavaa lämmetä kellarin ulkoseinän ja sokean alueen rakentaminen;

• muodostetaan suojakerroksen kerroksia perustukselle, älä unohda vesitiivistystä (käytetään pääasiassa katemateriaalia, se sijoitetaan 2 kerrokseen, jonka päällekkäisyys on 15-20 cm);

• betonisovittimen sijoittamisessa vesipitoiselle kerrokselle kaadetaan pieni murto-osa (paksuus 15 cm) murskattua kiviainetta;

• betonitointi tehdään vahvistusverkolla.

Laajennusliitos on sijoitettu kellarin ulkopinnan ja sokean alueen kakun väliin. Sen muodostumista varten on suositeltavaa käyttää ruberoidilevyjä. Ne asetetaan talon ympärille 2 kerroksessa. Siten pohjarakenteen tarttuminen suojapinnoitteen kerroksiin estetään.

Sokeiden alueiden muodostumisen aikana on tarpeen luoda kompensoivia saumoja 2-2,5 m: n välein. Tämä voidaan tehdä puupalkin avulla, joka on kohtisuorassa rakennuksen julkisivussa tai erityisellä vinyylipohjalla. Pre-puuta tulisi käsitellä vettä hylkivällä kyllästyksellä. Sauman keskileveys on 1,5-2 cm.

Betonipäällysteen järjestelyjärjestys

Sokea alueelle on monia vaihtoehtoja. Näihin tarkoituksiin sopivat päällystyslaatat, kuivat kuivikkeet, joissa on vedenpitävä kerros, aluslaatat ja muut materiaalit. Yksinkertaisempi ja samalla luotettava menetelmä edellyttää konkreettisen ratkaisun käyttöä.

• merkitseminen rakennuksen kehäliitäntään kiinnittämällä kiinnitys ja köysi, joka määrittelee sokea alueen rajat;

• maaperän poisto pistoolin paksusta;

• kaivannon pohjan ja maaperän tiivistämisen tasoitus tampingin avulla;

• vedeneristyskerroksen luominen kattolevyllä;

• vuodevaatteet hiekka- ja sora-välikerroksessa (5-7 cm kustakin materiaalista);

• kerroksen tiivistys;

• muottien tai jalkojen kiinnittäminen;

• sijoittelu vyöhykkeiden nauha- tai viilupalkkien muottiin, jotka suorittavat laajennusliitosten toiminnan;

• täytä ensimmäinen betonikerros (paksuus enintään 5 cm);

• lujittavan verkon asettaminen liuoksen kovettumisen jälkeen;

• täytä toisen kerroksen liuoksella muodostumalla kaltevuus pois rakennuksesta.

Jos valmisteluvaiheessa havaitaan suuri pohjaveden esiintyminen, kaivantoa kaivetaan syvyyteen, joka on 2-2,5-bajonettikäämi. Jätevesijärjestelmän järjestämiseen tarvitaan lisää tilaa. Nämä voivat olla erityisiä putkia tai hiekkaa ja roska-täyttöä (riippuen tarkastajien tiedoista).

Miksi ja miten konkreettiset lämpötilaeristeet ovat: tekniikan tarkastelu, niveltyypit ja askel askeleelta

Nykyään kaikkien rakennusmateriaalien hinta kasvaa jatkuvasti, joten on tärkeää miettiä, miten todella laadukkaita rakennuksia tehdään, jotta myöhemmin ei enää tarvita jatkuvasti virheitä.

Ei ole poikkeuksia ja kaikenlaisia ​​betonirakenteita - esimerkiksi lattiat ja päällystys rakennuksen ympärillä. Jos lattioita ei ole tehty oikein, ne vain pilkkovat, mikä automaattisesti aiheuttaa viimeistelylattian peittämisen muodonmuutoksia.

Kuva, joka näyttää lämpötilarivit betonirakenteen rakenteessa

Sokea alue on itse asiassa vastuussa perusta-nauhan eheydestä ja normaalista tilasta. Jos halkeamia ilmestyy sokea alueelle, vesi tunkeutuu sinne, mikä puolestaan ​​tulee myös pohjarakenteeseen. Ja tämä on täynnä vakavia seurauksia.

Halkeilun riskin minimoimiseksi betoniin rakennetaan lämpötilaliitos SNIP: n mukaisesti - sen läsnäolo, muodonmuutos on epätodennäköistä.

Itse asiassa nämä ovat erityisiä leikkauksia betonin rakenteessa, minkä vuoksi betoni ei halkeile lämpötilavaihteluiden aikana - sillä näyttää olevan tilaa laajentaa.

Oikein tehty sokea alue

Itse asiassa on olemassa koko luokitus suojaavien linjojen - ja ei ole vain lämpötila linjat. Harkitse, mitä he yleensä ovat, ja sitten käyttäen esimerkkiä lattian ja jalkakäytävien asentamisesta, ymmärrämme, kuinka lämpöliitokset on järjestetty teräsrakenteisiin.

Tyypit nivelten betoniin

Yksityiskohtainen katsaus on julkaistu alla olevassa taulukossa.

Tällainen on luokittelu.

Kiinnitä huomiota siihen, että betoniin lämpötilan liitokset merkitsevät pakollista käsittelyä - nämä eivät ole tyhjiä. Tällaiset leikat suljetaan yleensä joko joko tiivistysaineilla tai erityisillä profiileilla tai joustavilla lisäosilla. Jos näin ei tehdä, visuaalinen ulkonäkö heikkenee merkittävästi ja luonnollisesti rakenteen eristysominaisuudet menetetään.

Kannossarjan täyttäminen erikoisprofiililla

Nyt voit mennä tarkalleen, miten tämä lämpötilasuoja on tehty.

Lämpöliitosten asennus

Kuten jo mainittiin, perehdytään teknologiaan esimerkiksi betonilattian ja sokeiden alueiden laitteiston ympärillä. Miksi nämä rakenteet? Koska useimmissa tapauksissa ne on tehty omilla käsillään ja niillä on ominaisia ​​virheitä (ks. Myös artikkeli "Betonilaatan ruutu - tyypit ja sovellus").

Ja virheet ovat vain se, ettei suojaavaa lämpötilalinjaa ole.

Tasoitus ilman suojaavia leikkauksia

Ennen kuin aloitat - muutamia sanoja näiden rakenteiden ominaisuuksista, missä tapauksissa niitä on suojattava vastaavanlaisella tekniikalla.

Lisäksi leikkaukset on tehtävä pylväiden ympärillä (jos sellaisia ​​on) lattian kosketuspisteissä.

Huomaa, että laitteiden lämpötilaliitokset betoniin tehdään myös seinissä. Ja vaikka ne eivät ole peräisin monoliteistä vaan myös tavallisista tiilistä tai lohkoista.

Nyt voit siirtyä suoraan töihin. Lyhytohjeet lattian ja sokean alueen kaatamiseksi, joissa tarkennus kohdistuu laitteen saumoihin.

Tämä talon osa on tehty näin:

 • Rakennuksen ympärysmitan varrella on noin 15 cm: n syvennys, jonka leveys ei saa olla yhtä suuri kuin kattopintojen ulokkeet.
 • Kaivanto on peitetty raunioilla, kateaineen kaistaleet asetetaan kiven päälle.
 • Vahvistettu runkorakenne.

  Vinkki: Vahvistustangot on sijoitettava talon seinämiin. Tätä tarkoitusta varten suoritetaan sellainen työ kuin betonissa olevien timanttien poraus, johon raudoituksen päät asetetaan.

 • Betonikerros kaadetaan kaltevalla seinämillä.

  Lämpötilayksikkö tehdään juuri ennen kuin betoniseos kaadetaan. Se tapahtuu seinien ja sokean alueen yhdistävällä linjalla. Sellaisten saumojen järjestämiseksi - sinun on vain syytä sijoittaa liian paksut levyt seinien ja sokean alueen välille.

  Lisäksi saumat tehdään sokean alueen yli - samalla tavalla (reunojen reunojen avulla). Samanaikaisesti tämäntyyppisen raudoitetun betonin lämpötila-liitosten välisen etäisyyden tulisi olla noin 1,5 - 2 metriä.

  Säleikköalueet, joissa otetaan huomioon lämpötilan suojaus

  On käynyt ilmi, että seos kuluttaa koko tilan, paitsi linjat, joissa levyt on asennettu. Kun betoni kovettuu, levyt poistetaan, ja aukot täytetään joko tiivistysainetta tai vaahtopolyeteeninauhalla.

  Tärkeintä tässä on varmistaa, että talon ja sokean alueen välinen yhteys ei osoittaudu tyhjäksi - muutoin vesi tunkeutuu siihen, joten tästä rakenteesta ei ole mitään järkeä.

  Kääntäkää nyt laitteiden lattiat saumoilla.

  Saumat betonilattiassa

  Betonilattian kaatumisjärjestystä ei oteta huomioon, koska tällaisen tason lämpötilaliitokset voidaan järjestää seoksen alkuperäisen kiinteytymisen jälkeen.

  Tietenkin on parempi tehdä tämä ennen kaatamista, joten kun betoni kuivuu, halkeamat eivät näy pinnalle, mutta periaatteessa tämä ei ole välttämätöntä, jos muodostat suojaruudut ennen betonin kovettumista 100%: iin. Täysin kovettuminen tapahtuu pääsääntöisesti muutamassa viikossa - tänä aikana voit tehdä ompeleita.

  Turvallisuus leikattu betoniin

  Joten, miten saumat ovat solmussa.

 • Määritellään linjat, joiden avulla tehdään timanttipiirien avulla vahvistetun betoniteräksen leikkaamista. Niiden välinen etäisyys lasketaan käyttämällä hyvin yksinkertaista kaavaa 25 kerrottuna sidoksen paksuudella, esimerkiksi se on 10 cm. Näin ollen rinnakkaisten linjojen välisen etäisyyden tulisi olla noin 2,5 metriä.
 • Hiomakoneet ovat leikkautuja saumoja, joiden syvyyden on oltava noin yksi kolmasosa tasoitteen kokonaispaksuudesta. Linjojen leveydestä optimaalinen luku on enintään muutaman senttimetrin.
 • Harjojen ja pölynimurin avulla kaikki lika ja pöly poistetaan nivelistä ja sitten kaikki tila on pohjustettu.
 • Kun alusta on kuivunut, koko uritettu tila täytetään mastilla, tiivisteellä tai jonkinlaisella elastisella materiaalilla. Lisäksi on olemassa erityisiä profiileja, jotka on suunniteltu sijoitettaviksi tällaisiin saumoihin.

  Loppujen lopuksi meillä on se, että nyt betonimassan laajenemisen tapahtuessa muodonmuutos tapahtuu levyn reunojen kohdalla pitkin viivoja, joissa saumat menevät. Näissä paikoissa äärimmäiset betonielementit särkyvät enimmillään, mutta pää viimeistely lattia pysyy täysin vahingoittumattomana.

  Ompeleet läheltä

  Tämä tietenkin säästää rahaa, koska sinun ei tarvitse käyttää rahaa nykyisiin korjauksiin.

  Itse asiassa tämä tekniikka on nyt valmis, ja nyt voimme tiivistää sen.

  On käynyt ilmi, että lämpötilaliitosten järjestäminen kadun ja sisäosan betonirakenteessa on erittäin toivottu sitoumus, jonka seurauksena koko rakennuksen koko käyttöikä laajenee merkittävästi.

  Tuloksena on, että kun olet investoinut betoniin tällaisten laajennusliitosten laitteeseen, säästät myös vähäisiin kunnossapitoon.

  Olemme selvittäneet, mitkä ovat suojaavat muodonmuutossaumat ja miten suojaamme erilaisten lämpötilojen vaikutuksia. Toivomme, että ohjeet ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä. Jos haluat tietää vieläkin enemmän tästä aiheesta, suosittelemme katsomaan lisää videota tässä artikkelissa.

  Laajennusliitokset sokea alueella

  Laajennusliitos sokea alueella

  Laajennusliitokset talon sokea alueelle

  Säätiö on koko talon päärakennus, ja se on sen laadun taso, joka määrittää talon ajan. Kaikkien säätöasentojen asennuksessa on tärkeää järjestää laajentamisliitokset sokea alueella mahdollisimman oikein.

  Laajennusliitäntä on erityinen alue, jolla on suojelun merkitys ja jonka ansiosta säästöt voivat sietää lämpötilan ja maaperän vaihtelua. Laajennusliitäntä on suosittu rakentamismenetelmä seismisesti aktiivisilla alueilla, ja nauhan pohja tarvitsee eniten suojelua.

  Kaikki rakenteessa olevat liitososat voidaan jakaa useaan luokkaan:

  Tietyntyyppisen sauman valinta suoritetaan silmällä tietyn alueen maatyypin ja ilmasto-ominaisuuksien sekä alapuolisen kerroksen vivahteita.

  Nizzat oikeasta luomisesta

  On toivottavaa, että pistemäärä lasketaan kokemusmittarin avulla. Jotta voit tehdä pätevästi sauman, joka suojaa säätiötä muodonmuutoksilta, sinun on noudatettava joitain sääntöjä. Sauman korkeuden tulee siis olla yhtä suuri kuin perustan korkeus, ja kunkin sauman välinen etäisyys voidaan määrittää vain laskelmien perusteella. Yleensä saumojen sijainti on keskimäärin standardi, puumateriaaleista valmistetut talot, saumojen nousu on 0,6 metriä ja rakennukset, joiden seinät ovat tiilestä 0,15 metriä.

  Laajennusliitokset sokea alueella

  Myös rakennuksen rakenne on tärkeä. Esimerkiksi jos talossa on jatko, kulmajohtoja pitkin tarvitaan myös laajennusliitoksia, joiden keskimääräinen leveys on 10-12 cm. Lämpö- ja vedeneristys on välttämätöntä säätiöille eri tavoin, joten laatatyypin perustus on paremmin suojattu tarranauhan avulla ja teippityypin perusteella tarvitaan erillinen eriste ja vedeneristys.

  Sokean alueen luomisessa käytetään puupalkeja, jotka on täytettävä edelleen bitumilla. Sokean alueen ja talon pohjan välissä olevaa saumaa ei tarvita, jos pohja on jo eristetty kosteudelta ja kylmältä.

  Edellä mainittuja vinkkejä voidaan kutsua yleisiksi ja soveltuvat kaikentyyppisille laajennusliitoksille. Sen jälkeen ne auttavat luomaan vahvan ja kestävän perustan, joka kestää yli kymmenen vuotta.

  Eri saumojen erilaiset erot määrittävät kentän, jossa niitä käytetään, ja niiden erityispiirteet riippuvat siitä. Näin ollen seisminen sauma olisi sopiva alueilla, joilla maanjäristysriskit lisääntyivät. Hän ottaa kuorman maapallon vaihtelun vuoksi ja ei salli rakennuksen muodonmuutosta. Jos sauma on sijoitettava laajennuksen ja päärakennuksen väliin, näiden kahden rakenteen perusteet olisi erotettava vaahtokerroksella, styroformilla tai armo-flexillä, jonka paksuus on 2 cm.

  Sokean alueen lämpötila-liitoksia käytetään pääasiassa alueilla, joilla ilman lämpötila vaihtelee suuresti koko vuoden. Jotta maaperän muutokset voidaan mahdollisimman tasaisesti muuttaa lämpötilan muutosten jälkeen, säätiön pinta-ala jaetaan aloihin, jotka käyttävät puusta valmistettuja kiskoja. Samanlaisia ​​saumoja käytetään, kun laite on rakennuksissa, joissa ei ole lämmitystä.

  Kutistumis-muodonmuutostyyppiset saumat tehdään alustan lohkojen ja ylhäältä kaadetun betonin väliin. Tällaisten tapahtumien syytä voidaan kutsua betoniominaisuudeksi, joka kutistuu, kun vesi haihtuu.

  Sedimenttisen suojasauman asennus voidaan täyttää, kun asetetaan talon pohja, jossa on useita kerroksia. Tämä mahdollistaa kuorman ohjaamisen mahdollisimman tasaisesti ja poistaa tuhoamisriskin. Laajennusliitosten asennus tehdään eri profiileilla. Ammattimestarit yksinkertaisesti valitsevat parhaan profiilin ja luovat kompensoivaa saumaa sokea alueelle.

  Saumojen täyttö

  Jos sauma on järjestetty väärin, se voi romahtaa. On tärkeää käyttää vain laadukkaita tiivistysaineita, joiden kimmoisuus soveltuu vain tällaisten liitosten tiivistämiseen. Tiivisteet on valmistettu polymeereistä, jotka antavat työkalun tarvittavat ominaisuudet.

  Laajennusliitoksen ontelon täyttämiseksi suositeltava tiivistysmateriaali voidaan kutsua polyuretaanityyppiseksi, mikä antaa paremman kestävyyden ja takaa pitkän käyttöiän eristetyille rakenteille. Tällaisen materiaalin hinta on suurempi kuin muilla tiivisteaineilla, mutta sen ominaisuudet ovat paljon korkeammat.

  Tiivistysliitokset

  Tiivisteen valmistelu on puhdistaa sauma eri epäpuhtauksista. Tällä tavoin käsitelty sauma on korkealaatuista ja kestää kauan. Polyuretaani-tiivisteaineet ovat korkean kimmoisuuden lisäksi hyvin kiinnittyneet pintaan, ne ovat myös lämpöä kestäviä ja kestävät -100- + 100 asteen lämpötilan vaihteluita.

  Saumaneristys

  Rakenteellisen talon koko rakenne on jaettu piirustuksen osiin - solmuja, joissa laajennusliitokset sijoitetaan sokea alueelle. Tällaisten saumojen luomiseen ehdoton edellytys on niiden suojaaminen vedestä, etenkin jos on kellarissa tai kellarissa.

  Vedeneristysmateriaalia valittaessa kannattaa ohjata sauman koko, muodonmuutoksen mahdollisuus, painetta ja maksimikuormitusta sekä sauman vaikutuksen luonne ja veden paineen ilmaisin on myös tärkeä vivahde.

  Veden suojauksen suunnittelun aikana paras vaihtoehto olisi itse tehty silmukka, joka kerää kosteutta. Sinun on myös tehtävä kosteutta imevää tyynyä sijoittamalla ne suoraan betoniin. Kun saumat on suojattu liialliselta kosteudelta, on ehdottomasti tutkittava kaikki kosketuspisteet vuotojen varalta. Sokea alueen sääntöjen ja normien mukaisesti tehty muodonmuutos tekee talon perusta kestävän, mikä on erityisen tärkeää epävakaissa maissa. Seismisesti aktiivisten alueiden talojen ja muiden rakennuskohteiden suunnitteluvaiheessa laajennusliitosten muodostaminen on yksi projektitiedostojen tärkeimmistä osista. Saumojen järjestäminen, tiivistäminen ja suojaaminen vedestä suoraan korreloi talon perustan lujuuden indikaattorin kanssa.

  Miksi ja miten konkreettiset lämpötilaeristeet ovat: tekniikan tarkastelu, niveltyypit ja askel askeleelta

  Nykyään kaikkien rakennusmateriaalien hinta kasvaa jatkuvasti, joten on tärkeää miettiä, miten todella laadukkaita rakennuksia tehdään, jotta myöhemmin ei enää tarvita jatkuvasti virheitä.

  Ei ole poikkeuksia ja kaikenlaisia ​​betonirakenteita - esimerkiksi lattiat ja päällystys rakennuksen ympärillä. Jos lattioita ei ole tehty oikein, ne vain pilkkovat, mikä automaattisesti aiheuttaa viimeistelylattian peittämisen muodonmuutoksia.

  Kuva, joka näyttää lämpötilarivit betonirakenteen rakenteessa

  Sokea alue on itse asiassa vastuussa perusta-nauhan eheydestä ja normaalista tilasta. Jos halkeamia ilmestyy sokea alueelle, vesi tunkeutuu sinne, mikä puolestaan ​​tulee myös pohjarakenteeseen. Ja tämä on täynnä vakavia seurauksia.

  Halkeilun riskin minimoimiseksi betoniin rakennetaan lämpötilaliitos SNIP: n mukaisesti - sen läsnäolo, muodonmuutos on epätodennäköistä.

  Itse asiassa nämä ovat erityisiä leikkauksia betonin rakenteessa, minkä vuoksi betoni ei halkeile lämpötilavaihteluiden aikana - sillä näyttää olevan tilaa laajentaa.

  Oikein tehty sokea alue

  Itse asiassa on olemassa koko luokitus suojaavien linjojen - ja ei ole vain lämpötila linjat. Harkitse, mitä he yleensä ovat, ja sitten käyttäen esimerkkiä lattian ja jalkakäytävien asentamisesta, ymmärrämme, kuinka lämpöliitokset on järjestetty teräsrakenteisiin.

  Tyypit nivelten betoniin

  Yksityiskohtainen katsaus on julkaistu alla olevassa taulukossa.

  Koko massan jähmettymisen jälkeen kutistumisviive suljetaan.

  Tällainen on luokittelu.

  Kiinnitä huomiota siihen, että betoniin lämpötilan liitokset merkitsevät pakollista käsittelyä - nämä eivät ole tyhjiä. Tällaiset leikat suljetaan yleensä joko joko tiivistysaineilla tai erityisillä profiileilla tai joustavilla lisäosilla. Jos näin ei tehdä, visuaalinen ulkonäkö heikkenee merkittävästi ja luonnollisesti rakenteen eristysominaisuudet menetetään.

  Kannossarjan täyttäminen erikoisprofiililla

  Nyt voit mennä tarkalleen, miten tämä lämpötilasuoja on tehty.

  Lämpöliitosten asennus

  Kuten jo mainittiin, perehdytään teknologiaan esimerkiksi betonilattian ja sokeiden alueiden laitteiston ympärillä. Miksi nämä rakenteet? Koska useimmissa tapauksissa ne on tehty omilla käsillään ja niillä on ominaisia ​​virheitä (ks. Myös artikkeli "Betonilaatan ruutu - tyypit ja sovellus").

  Ja virheet ovat vain se, ettei suojaavaa lämpötilalinjaa ole.

  Tasoitus ilman suojaavia leikkauksia

  Ennen kuin aloitat - muutamia sanoja näiden rakenteiden ominaisuuksista, missä tapauksissa niitä on suojattava vastaavanlaisella tekniikalla.

  Lisäksi leikkaukset on tehtävä pylväiden ympärillä (jos sellaisia ​​on) lattian kosketuspisteissä.

  Huomaa, että laitteiden lämpötilaliitokset betoniin tehdään myös seinissä. Ja vaikka ne eivät ole peräisin monoliteistä vaan myös tavallisista tiilistä tai lohkoista.

  Nyt voit siirtyä suoraan töihin. Lyhytohjeet lattian ja sokean alueen kaatamiseksi, joissa tarkennus kohdistuu laitteen saumoihin.

  Tämä talon osa on tehty näin:

  • Rakennuksen ympärysmitan varrella on noin 15 cm: n syvennys, jonka leveys ei saa olla yhtä suuri kuin kattopintojen ulokkeet.
  • Kaivanto on peitetty raunioilla, kateaineen kaistaleet asetetaan kiven päälle.
  • Neuvottelu: lujitustangot on työnnettävä talon seinämiin. Tätä tarkoitusta varten suoritetaan sellainen työ kuin betonissa olevien timanttien poraus, johon raudoituksen päät asetetaan.
  • Betonikerros kaadetaan kaltevalla seinämillä. Lämpötilayksikkö tehdään juuri ennen kuin betoniseos kaadetaan. Se tapahtuu seinien ja sokean alueen yhdistävällä linjalla. Sellaisten saumojen järjestämiseksi - sinun on vain syytä asentaa ei-paksuja levyjä seinien tasojen ja jalkakäytävän väliin. Lisäksi saumat tehdään päällysteen yli - samoin (reunojen reunojen avulla). Samanaikaisesti tämäntyyppisen raudoitetun betonin lämpötila-liitosten välisen etäisyyden tulisi olla noin 1,5 - 2 metriä.

  Säleikköalueet, joissa otetaan huomioon lämpötilan suojaus

  On käynyt ilmi, että seos kuluttaa koko tilan, paitsi linjat, joissa levyt on asennettu. Kun betoni kovettuu, levyt poistetaan, ja aukot täytetään joko tiivistysainetta tai vaahtopolyeteeninauhalla.

  Tärkeintä tässä on varmistaa, että talon ja sokean alueen välinen yhteys ei osoittaudu tyhjäksi - muutoin vesi tunkeutuu siihen, joten tästä rakenteesta ei ole mitään järkeä.

  Kääntäkää nyt laitteiden lattiat saumoilla.

  Saumat betonilattiassa

  Betonilattian kaatumisjärjestystä ei oteta huomioon, koska tällaisen tason lämpötilaliitokset voidaan järjestää seoksen alkuperäisen kiinteytymisen jälkeen.

  Tietenkin on parempi tehdä tämä ennen kaatamista, joten kun betoni kuivuu, halkeamat eivät näy pinnalle, mutta periaatteessa tämä ei ole välttämätöntä, jos muodostat suojaruudut ennen betonin kovettumista 100%: iin. Täysin kovettuminen tapahtuu pääsääntöisesti muutamassa viikossa - tänä aikana voit tehdä ompeleita.

  Turvallisuus leikattu betoniin

  Joten, miten saumat ovat solmussa.

 • Määritellään linjat, joiden avulla tehdään timanttipiirien avulla vahvistetun betoniteräksen leikkaamista. Niiden välinen etäisyys lasketaan käyttämällä hyvin yksinkertaista kaavaa 25 kerrottuna sidoksen paksuudella, esimerkiksi se on 10 cm. Näin ollen rinnakkaisten linjojen välisen etäisyyden tulisi olla noin 2,5 metriä.
 • Hiomakoneet ovat leikkautuja saumoja, joiden syvyyden on oltava noin yksi kolmasosa tasoitteen kokonaispaksuudesta. Linjojen leveydestä optimaalinen luku on enintään muutaman senttimetrin.
 • Harjojen ja pölynimurin avulla kaikki lika ja pöly poistetaan nivelistä ja sitten kaikki tila on pohjustettu.
 • Kun alusta on kuivunut, koko uritettu tila täytetään mastilla, tiivisteellä tai jonkinlaisella elastisella materiaalilla. Lisäksi on olemassa erityisiä profiileja, jotka on suunniteltu sijoitettaviksi tällaisiin saumoihin, minkä seurauksena on se, että nyt betonimassan laajenemisen tapahtuessa muodostuu muodonmuutos levyn reunoilla pitkin viivoja, joissa saumat kuluvat. Näissä paikoissa äärimmäiset betonielementit särkyvät enimmillään, mutta pää viimeistely lattia pysyy täysin vahingoittumattomana.

  Ompeleet läheltä

  Tämä tietenkin säästää rahaa, koska sinun ei tarvitse käyttää rahaa nykyisiin korjauksiin.

  Itse asiassa tämä tekniikka on nyt valmis, ja nyt voimme tiivistää sen.

  On käynyt ilmi, että lämpötilaliitosten järjestäminen kadun ja sisäosan betonirakenteessa on erittäin toivottu sitoumus, jonka seurauksena koko rakennuksen koko käyttöikä laajenee merkittävästi.

  Tuloksena on, että kun olet investoinut betoniin tällaisten laajennusliitosten laitteeseen, säästät myös vähäisiin kunnossapitoon.

  Olemme selvittäneet, mitkä ovat suojaavat muodonmuutossaumat ja miten suojaamme erilaisten lämpötilojen vaikutuksia. Toivomme, että ohjeet ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä.

  Laajennusliitos sokea alueella

  Laajennusliitokset talon sokea alueelle

  Säätiö on koko talon päärakennus, ja se on sen laadun taso, joka määrittää talon ajan. Kaikkien säätöasentojen asennuksessa on tärkeää järjestää laajentamisliitokset sokea alueella mahdollisimman oikein.

  Laajennusliitäntä on erityinen alue, jolla on suojelun merkitys ja jonka ansiosta säästöt voivat sietää lämpötilan ja maaperän vaihtelua. Laajennusliitäntä on suosittu rakentamismenetelmä seismisesti aktiivisilla alueilla, ja nauhan pohja tarvitsee eniten suojelua.

  Kaikki rakenteessa olevat liitososat voidaan jakaa useaan luokkaan:

  Tietyntyyppisen sauman valinta suoritetaan silmällä tietyn alueen maatyypin ja ilmasto-ominaisuuksien sekä alapuolisen kerroksen vivahteita.

  Nizzat oikeasta luomisesta

  On toivottavaa, että pistemäärä lasketaan kokemusmittarin avulla. Jotta voit tehdä pätevästi sauman, joka suojaa säätiötä muodonmuutoksilta, sinun on noudatettava joitain sääntöjä. Sauman korkeuden tulee siis olla yhtä suuri kuin perustan korkeus, ja kunkin sauman välinen etäisyys voidaan määrittää vain laskelmien perusteella. Yleensä saumojen sijainti on keskimäärin standardi, puumateriaaleista valmistetut talot, saumojen nousu on 0,6 metriä ja rakennukset, joiden seinät ovat tiilestä 0,15 metriä.

  Laajennusliitokset sokea alueella

  Myös rakennuksen rakenne on tärkeä. Esimerkiksi jos talossa on jatko, kulmajohtoja pitkin tarvitaan myös laajennusliitoksia, joiden keskimääräinen leveys on 10-12 cm. Lämpö- ja vedeneristys on välttämätöntä säätiöille eri tavoin, joten laatatyypin perustus on paremmin suojattu tarranauhan avulla ja teippityypin perusteella tarvitaan erillinen eriste ja vedeneristys.

  Sokean alueen luomisessa käytetään puupalkeja, jotka on täytettävä edelleen bitumilla. Sokean alueen ja talon pohjan välissä olevaa saumaa ei tarvita, jos pohja on jo eristetty kosteudelta ja kylmältä.

  Edellä mainittuja vinkkejä voidaan kutsua yleisiksi ja soveltuvat kaikentyyppisille laajennusliitoksille. Sen jälkeen ne auttavat luomaan vahvan ja kestävän perustan, joka kestää yli kymmenen vuotta.

  Tyypit

  Eri saumojen erilaiset erot määrittävät kentän, jossa niitä käytetään, ja niiden erityispiirteet riippuvat siitä. Näin ollen seisminen sauma olisi sopiva alueilla, joilla maanjäristysriskit lisääntyivät. Hän ottaa kuorman maapallon vaihtelun vuoksi ja ei salli rakennuksen muodonmuutosta. Jos sauma on sijoitettava laajennuksen ja päärakennuksen väliin, näiden kahden rakenteen perusteet olisi erotettava vaahtokerroksella, styroformilla tai armo-flexillä, jonka paksuus on 2 cm.

  Sokean alueen lämpötila-liitoksia käytetään pääasiassa alueilla, joilla ilman lämpötila vaihtelee suuresti koko vuoden. Jotta maaperän muutokset voidaan mahdollisimman tasaisesti muuttaa lämpötilan muutosten jälkeen, säätiön pinta-ala jaetaan aloihin, jotka käyttävät puusta valmistettuja kiskoja. Samanlaisia ​​saumoja käytetään, kun laite on rakennuksissa, joissa ei ole lämmitystä.

  Kutistumis-muodonmuutostyyppiset saumat tehdään alustan lohkojen ja ylhäältä kaadetun betonin väliin. Tällaisten tapahtumien syytä voidaan kutsua betoniominaisuudeksi, joka kutistuu, kun vesi haihtuu.

  Sedimenttisen suojasauman asennus voidaan täyttää, kun asetetaan talon pohja, jossa on useita kerroksia. Tämä mahdollistaa kuorman ohjaamisen mahdollisimman tasaisesti ja poistaa tuhoamisriskin. Laajennusliitosten asennus tehdään eri profiileilla. Ammattimestarit yksinkertaisesti valitsevat parhaan profiilin ja luovat kompensoivaa saumaa sokea alueelle.

  Saumojen täyttö

  Jos sauma on järjestetty väärin, se voi romahtaa. On tärkeää käyttää vain laadukkaita tiivistysaineita, joiden kimmoisuus soveltuu vain tällaisten liitosten tiivistämiseen. Tiivisteet on valmistettu polymeereistä, jotka antavat työkalun tarvittavat ominaisuudet.

  Laajennusliitoksen ontelon täyttämiseksi suositeltava tiivistysmateriaali voidaan kutsua polyuretaanityyppiseksi, mikä antaa paremman kestävyyden ja takaa pitkän käyttöiän eristetyille rakenteille. Tällaisen materiaalin hinta on suurempi kuin muilla tiivisteaineilla, mutta sen ominaisuudet ovat paljon korkeammat.

  Tiivistysliitokset

  Tiivisteen valmistelu on puhdistaa sauma eri epäpuhtauksista. Tällä tavoin käsitelty sauma on korkealaatuista ja kestää kauan. Polyuretaani-tiivisteaineet ovat korkean kimmoisuuden lisäksi hyvin kiinnittyneet pintaan, ne ovat myös lämpöä kestäviä ja kestävät -100- + 100 asteen lämpötilan vaihteluita.

  Saumaneristys

  Rakenteellisen talon koko rakenne on jaettu piirustuksen osiin - solmuja, joissa laajennusliitokset sijoitetaan sokea alueelle. Tällaisten saumojen luomiseen ehdoton edellytys on niiden suojaaminen vedestä, etenkin jos on kellarissa tai kellarissa.

  Vedeneristysmateriaalia valittaessa kannattaa ohjata sauman koko, muodonmuutoksen mahdollisuus, painetta ja maksimikuormitusta sekä sauman vaikutuksen luonne ja veden paineen ilmaisin on myös tärkeä vivahde.

  Veden suojauksen suunnittelun aikana paras vaihtoehto olisi itse tehty silmukka, joka kerää kosteutta. Sinun on myös tehtävä kosteutta imevää tyynyä sijoittamalla ne suoraan betoniin. Kun saumat on suojattu liialliselta kosteudelta, on ehdottomasti tutkittava kaikki kosketuspisteet vuotojen varalta. Sokea alueen sääntöjen ja normien mukaisesti tehty muodonmuutos tekee talon perusta kestävän, mikä on erityisen tärkeää epävakaissa maissa. Seismisesti aktiivisten alueiden talojen ja muiden rakennuskohteiden suunnitteluvaiheessa laajennusliitosten muodostaminen on yksi projektitiedostojen tärkeimmistä osista. Saumojen järjestäminen, tiivistäminen ja suojaaminen vedestä suoraan korreloi talon perustan lujuuden indikaattorin kanssa.