Tee se itse

Ei ole mitään parempaa kuin puutalo - sen ilmapiiriä, mikroilmastoa ja mukavuutta ei voida verrata mihinkään nykyaikaisiin rakennuksiin. Ja omilla kädillä rakennettu, hänestä tulee korvaamaton! Laajan valikoiman rakennusmateriaaleja ansiosta sekä ammattitaitoinen rakennusmestari että aloitteleva amatööri voivat helposti selviytyä tehtävistä.

Materiaalien valinta puutalolle

Valtava valikoima materiaaleja on melko vaikea valita paras vaihtoehto. Perinteisesti ne voidaan jakaa kolmeen ryhmään:

Lokit - tämä sisältää materiaaleja, joissa on pyöreä osa:

 • kuoritut hirvet - käytännöllisesti katsoen jalostamattomat hienonnetut puunkorut, mukaan lukien kuolleet mäntyt;
 • höylätty hirsi - puun yläkerros poistetaan, jotta saadaan yleisempää muotoa;
 • pyöristetty log-tehdas prosessointi mahdollistaa kaikkien logojen saman muodon ja koon;
 • liimattu lokero - lieriömäinen muoto kiinnitetään useisiin kerroksiin liimapuusta.

Levyt - käsitellyt lokit, joiden neliö, suorakulmainen tai D-muotoinen osa:

 • nelikulmaiset palkki - lokilla on neliö tai suorakulmainen muoto;
 • profiilipuuta - jolle on tunnusomaista jo leikattu terminen lukitus;
 • Liimattu laminoitu puu - monikerroksinen puu, usein eri lajeista, neliömäinen poikkileikkaus.

Paneelit ovat esivalmistettuja puuseinämiä, jotka on valmistettu useasta kerroksesta liimattuja levyjä.

Hylkitetyn tukin etuja ovat pieni hinta ja vastustuskyky ulkoisille tekijöille. Mutta eri koko ja muoto, on melko vaikea rakentaa hirsitalo.

Höylätyt lokit ovat paljon helppokäyttöisempää, mutta aloittelijoille sopiva pyöreät lokit ovat valmiita.

Jokainen tällainen loki on jo merkitty ja sinun tarvitsee vain koota talo liitteenä olevan suunnitelman mukaan.

Tämän ratkaisun ainoa haittapuoli on se, että hinta on huomattavasti korkeampi kuin tavallinen höylätty loki. Mutta koska kokoonpano on helppoa, voit säästää palkkatyöntekijöitä ja vähentää rakentamisen aikaa minimiin.

Rakennuksen rakentaminen profiilipalkista on entistäkin helpompaa - samat mitat eivät vaadi asennuksen järjestyksen noudattamista.

Kallis ja progressiivinen materiaali on liimattu laminoitu puu. Valmistustekniikan ansiosta voit valita mittoja, joita tarvitaan seinämän paksuudelle. Joten alueilla, joilla on kylmät ja lumiset talvet, lämmittämättömät puuseinät eivät saa olla alle 50 cm, kun taas tavallisen lokin osuus ei useinkaan ole yli 22 cm.

Mutta nopein tapa rakentaa puutalo on koota se esivalmistetuista paneeleista.

Rakennussivustolle toimitetaan valmiiksi valmiiksi pakattuja ovia ja ikkunoita, mikä mahdollistaa talon rakentamisen vain päivässä. Puupaneelien hinta on suurempi kuin sandwich-paneelit, mutta materiaalin voimakkaan lujuuden ansiosta kehystä ei tarvitse rakentaa.

Puuportaan perusta

Rakennuksen pieni paino (jos sitä ei luonnollisesti ole pystytetty puoli metristä lokista), kysymys siitä, miten säätiö perustuu, riippuu vain omistajan mieltymyksistä. Esimerkiksi vakaa hiekka- ja hiekkapohjaisilla mailla on melko matala nauha-pohja.

Ja uunin maaperässä voit järjestää autonrenkaiden budjetin perustan tai ruuvattaa paalut.

Säätöprosessi on samanlainen kaikentyyppisille:

 • tonttimerkintä tangoilla ja venytetyllä langalla, jossa kulmat on pakollinen täsmällinen kohdistaminen;
 • hedelmällisen maakerroksen poistaminen - se voidaan ottaa ulos tulevalle kukkapuutarhalle tai puutarhalle;
 • kaivaa kaivantoa perustukselle tai paikkoja paaluille - maa heitetään kehän sisäpuolelle, jos aiot täyttää pohjan;
 • muottien kokoonpano tai paalujen asennus.

Muotti on kaadettava betonilla yhdessä juoksussa, joten on parasta tilata valmiiksi. Meidän on noudatettava sopivaa lähestymistapaa, ja kaataminen on suoritettava välittömästi kuorma-auton saapumisen yhteydessä. On myös tärkeää varata paikka ennen valua jätteitä ja huuhdella betonipumppu. Voit valmistaa muottien muodossa tie- tai päällystyslaatat - ne ovat aina hyödyllisiä taloudessa.

Ulkoporaukset ovat täynnä hiekkaa, leikataan samalle tasolle ja runko täytetään betonilla. Ne on peitetty vinkillä tai kanavilla, joissa myöhemmin talon alaosa kiinnitetään.

Seinien rakenteen ominaisuudet

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä leikkauskruunuun. Se, joka altistuu suurimmille kuormille, joutuu murtumaan ja epäonnistuu. Sen vuoksi on parempi laittaa 5 cm: n paksuisen lehtikuusen alla oleva häät lauta.

Tämän kortin vaihtaminen on paljon helpompaa kuin ensimmäisen kruunun vaihtaminen.

Pohjustukseen asetetaan kaksi kerrosta vedenpitävyyttä. Sekä häälahja ja kulmien vanteiden kruunu on yhdistetty puoli-puuhun.

Lattian viivästykset leikataan ensimmäiseen kruunuun tai kiinnitetään erikoiskiinnikkeillä.

Jokaisessa riviin tai tankoihin juutti leviää nivelten tiivistämiseksi ja sitten yläraja asetetaan.

On tärkeää muistaa - käyttämällä luonnollisen kosteuden puuta, jokaisen kruunun pitäisi olla yhdistetty kynsillä. Nämä ovat tavallisia tankoja, usein pyöreitä poikkileikkauksia, eivätkä ne saa sitoa tankoja toisiinsa, vaan pitää seinät muodonmuutoksesta kutistumisen aikana.

Gable katto laite

Puuhuoneen pöydän katolle - paras vaihtoehto. Riippuen palkin pituudesta, kattotangot voidaan ripustaa riippuen vahvistamalla koko rakennetta puiskuilla tai rullilla, joita pylväät tukevat.

Puuseinämille mauerlat on valinnainen. Kiinnitä kannattimet yläreunaan voi olla jäykkä tai liukuva liitäntä. Jälkimmäinen vaihtoehto on välttämätön kodeissa, joiden kutistuma on yli 8%, muutoin kaarevan voiman vuoksi talon seinät eivät vain paineita vaan myös häiritsevät yläreunaa.

Alkeelliset rakentajat, joilla ei ole kokemusta rakennusten katosta, on parempaa kuulla ammattilaisten kanssa. Kuormien virheellinen laskeminen, mukaan lukien sademäärä, voi johtaa rakenteen paineen alenemiseen.

Video tarjoaa ohjeita talon rakentamisesta profiilisesta D-palkista:

Tee-se-itse puutalo-rakentaminen

Talo on linnoitus jokaiselle perheenjäsenelle, ja puu on edelleen ekologisesti puhdas, hengittävä asunto, joka on viihtyisä ja mukava kaikille perheenjäsenille. Monien vuosisatojen ajan ihmiset valitsivat puun rakennusmateriaaliksi ratkaisuun, ja kaikki siksi, että tällaiset rakenteet ovat kestäviä, lämpöä johtavia, mukavia ja houkuttelevia. Talvi on lämmin ja viihtyisä talvella, viileä ja virkistävä kesällä, joten puun kartanon omistajien mukavuutta voidaan taata milloin tahansa vuoden aikana.

Rakennuksen ominaisuudet puutalo

Tärkeimmät vaiheet:

 1. Luodaan uusi projekti tai opiskelet valmiiksi. Tällaisten asiakirjojen ansiosta voit alustavasti esitellä lopullisen tuloksen, valita materiaalit oikein, jakaa rakennusnansseja ja hankkia tärkeitä lupia. Tässä vaiheessa tarkastellaan ja ratkaistaan ​​kaikki organisaation, rahoituksen, suunnittelupisteet.
 2. Säätiö. Se vie yli 30% materiaalikustannuksista, valtava määrä aikaa ja vaivaa. Oikein luotu perusta takaa rakennuksen pitkän käyttöiän. Kun valitset puutalouden perustan, sinun on keskityttävä maan ominaisuuksien indikaattoreihin. Useimmiten talon rakentaminen omiin käsiinsä mahdollistaa pylväs- tai ruuviperustusten asentamisen.
  • Ensimmäinen vaihtoehto on laajalti suosittu, luotettava, taloudellinen ja rakennetaan melko nopeasti. Rakenne sisältää seuraavat elementit: RC-lohkot, kivi ja tiili. Pohjaa syvennetään alueen maaperän ja pohjaveden mukaan. Rakentamisen aikana ei pelkästään rakennusmateriaaleja säästetä vaan myös työvoimakustannuksia, koska tällaisen säätiön asettaminen on helppoa.
  • Toinen vaihtoehto, ruuvipohja, on erittäin kallista ja vaatii ammattimaista puuttumista. Se rakennetaan vuoristoisella ja metsäalueella. Pallot asennetaan merkittyyn alueeseen ja kierretään maahan syvyyteen 2,5 m. Lisäksi koko rakenne kaadetaan betonilla, jonka jälkeen kärki hitsataan ja perustan yläosa asennetaan.
 3. Talotyyppi. Yleisimmät puurakenteet ovat edullisia, voit rakentaa niitä 190 dollaria neliömetriä kohden (ilman apuohjelmia). Pyöristetyistä lokeista - 270 dollaria, ja liimapuusta - 460 ja enemmän. Huom: puuta, jonka pituus on 7 metriä ja paksuus 25 cm, pidetään ihanteellisena materiaalina puutalon rakentamiseen. Pieni talo, puu ja halkaisijaltaan 17 cm.
 4. Seinät. Kun säätiö kutistuu ja kaikki valmistelutyöt valmistuvat, se alkaa rakentaa seiniä. Ne voidaan tehdä pyöreästä lokerosta, liimatuista tai höylättyistä tangoista. Tämä on käsitelty puu ilman kuorta, solmuja ja erilaisia ​​epäsäännöllisyyksiä, mikä on hyvä ulkonäkö ja korkea tuotantotehokkuus. Puu on hyväksi terveydelle, sillä on pieni lämmönjohtavuus ja voit koristella jokaisen valmiin talon osan. Ennen seinien asentamista tukit tulee kyllästää sopivilla ratkaisuilla vahingoittumisen estämiseksi.
 5. Puuportaan katto. Rakentamisen kannalta on tarpeen tehdä kattorakenteiden, lämmön ja vedenpitävyyden asentaminen, pääkatomateriaali. On tärkeää valita katon oikea muoto niin, että se suojaa sääilmiöistä ja kataklismista sekä sopusointuisesti rakennuksen kokonaiskuvaan. Nykyaikainen markkinat edustavat useita erilaisia ​​kattoja, on ondulin, teräs, metalli, liuskekivi. Kuten sanovat, kunkin omistajan maku ja väri.
 6. Ikkunat ja ovet. Ennen kuin teet aukkoja näille puutaloille, sinun on harkittava toimintamekanismia (keinu, liukuminen), arkkitehtoninen muotoilu (klassiset, kaarevat aukot) ja paljon muuta, jotta voit käyttää tulevaisuuden kodin ikkunat ja ovet miellyttävämmän ja laadukkaimman.
 7. Lattia ja katto. Valitse lattian tyyppi, sen on oltava vahva, kestävä ja houkutteleva. Voit asettaa linoleumia, laattoja, laminaatteja, mattoja tai puulattiat. Puuportaan katto on saatettava esteettiseksi ulkoasuksi ja piilottava kaikki sähköiset viestinnät siihen.

Viimeinen vaihe on sähkö. Johdotus asennetaan rakennuksen arkkitehtisuunnitelman mukaan, pistorasiat ja valaistuslaitteet sijoitetaan. Tietenkin talon rakentaminen ei pääty loppuun, mutta päävaiheet on saatu päätökseen.

Vihjeitä käsityöläisiä ja ammattilaisia

Rakenna puutalo omalla kädelläsi - tehtävä on yksinkertainen, mutta erittäin vastuullinen. Jotta lopputulos palvella omistajan monta vuotta, sinun on noudatettava "kirjoittamaton" lakien rakentamisen asuntojen.

Mitä rakentajan on tiedettävä helpottaakseen itseään ja avustajiaan?

Ensin sinun on tehtävä kaikki laskelmat ja leikkaukset tulevasta rakenteesta. Sen jälkeen asennetaan sitova kruunu, joka kulmissa on yhdistetty puolipuuun ja kiinnitetty nuolilla.

Toiseksi palkki on asennettu ja yhdistetty kruunulla lattialle. Palkit asetetaan pylvääseen 0,7 m: n välein, sen jälkeen - puristimesta ja jälleen palkkeista. Lattiapinnan tulee olla noin 40 mm, sitä laajempi askel, sitä suurempi on levy. Lattiapäällyste on 35 mm paksu levy. Pellavavaljaat, huopa, sammal, vetoketju sopivat erinomaisesti lämpöeristykseen.

Kolmanneksi, sinun on annettava salaojitus. Tätä tarkoitusta varten leikkaukset tehdään 15 - 15 mm: n etäisyydellä puun yläreunan ulkoreunasta.

Neljänneksi, jos monikerroksisen rakennuksen rakentaminen on suunniteltu, toisen kerroksen tulisi olla korkeus 2,5-3 m, sitten ullakko tai ullakko. Ovet ovat useimmiten kehystettyjä, ikkunat voidaan asettaa puuta tai metallia muovia. Molemmat vaihtoehdot ovat merkityksellisiä.

Viidenneksi, katon täytyy noutaa aluksella seuraavat koot:

 • 10 - 4 cm - housunkannattimet ja telineet;
 • 15 x 4 cm - 1 m - ristikkojärjestelmän;
 • ympärileikkaamattomana, 25 mm: n ja 40 cm: n välissä.

Päärakennuksen voi käyttää myös aallotettu, gofrolist jne.

Ilmastointilaitteiden tyypit

On yleisesti tiedossa, että puu voi "hengittää", ja siksi tarpeeksi ilmaa virtaa olohuoneisiin mukavaan oleskeluun talossa. Mutta tämä ei riitä suppeasti keskitetyille huoneille, keittiölle, kylpyhuoneelle, kellarille. Siksi tarvitaan lisää ilmanvaihtoa kotona.

On olemassa luonnollinen ilmanvaihto, ilmateitä asennetaan kattoon, joka ohjaa ilmavirta oikeaan suuntaan. Ilmaventtiilin pakollisella liikkeellä voidaan asentaa erikoislaitteistoja ja yksinkertaistetuilla venttiileillä ilmansiirtoon ja pakokaasuun voidaan asentaa melueristyselementtejä. Näin ollen liiallisen melutason ongelma ratkaistaan.

Mixed -tyyppistä tuuletusta säätelee laite voimakkaaseen ilmavirtaukseen, jota säädetään tuulettimen avulla.

Imuputki on asennettu lähemmäksi lattiaa ja huppu on katon alla. Sisäänkäynnit on varustettu verkolla, joka estää pölyä, likaa, jyrsijöitä jne. Pääsemästä taloon.
Talon talon lämmittämiseksi sinun on suljettava nämä aukot. On tärkeää minimoida ilman kondensoitumisen vaara, joka vaikuttaa suoraan puun elämään.

Rakennuksen koristelu

Puutavaran maalaaminen muuttaa rakennusta, tekee siitä ylellisempiä ja nykyaikaisempia. Ennen tätä vaiheessa sinun on valmistauduttava hyvin, huomioitava huoneen kosteus, jossa lattia tai seinät maalataan, määritellään puun tyyppi ja levytila. Toinen tekijä, jota ei pidä unohtaa, on lattian kuormitusaste. Käytävällä mekaaninen vaikutus on suurempi, mikä tarkoittaa sitä, että maalaa on käytettävä huolellisesti useissa kerroksissa, makuuhuoneessa voit tehdä maali- ja lakkituotteita tai valita emali, jolla on alhainen kulutuskestävyys (halvempi).

Laudoille se käyttää öljymaalia, vaikka se kuivuu pitkään, mutta se palvelee pitkään, se näyttää kauniilta eikä aiheuta haitallisia höyryjä. Maalikoostumusten lisäksi voit käyttää lakkaa, akryyliä puun kyllästämiseen. Ne soveltuvat täysin puhdistettuihin pintoihin, joissa on jo kuvioitu kuvio ja väri.

Jos lattiassa on leveitä halkeamia, ne on suljettava kittien avulla. Kaiuttimet pinnat "kampa" tasoa. Seuraavaksi ensin, kuivaa hyvin ja vasta näiden toimenpiteiden jälkeen jatketaan maalien levittämistä.

Kuten kävi ilmi, on hyvin yksinkertaista rakentaa talon omiin käsiinsä - vähän mielikuvitusta, vahvuutta, kärsivällisyyttä, taloudellisia investointeja ja ammattimaisia ​​videomateriaaleja, jotka auttavat asteittain hajottamaan rakennuksen kaikki vivahteet tehokkaasti, nopeasti ja edullisesti.

Miten rakentaa puutalo omalla kädellä - valokuva raportti rakentamisesta (74 kuvaa)

Kuva raportti puurungon talon rakentamisesta 8x10 tekee sen itse.

pitoisuus

Hankesuunnitelma

Päätettiin rakentaa kehysrakennus uuden tekniikan avulla. Erityissuunnitelma:

 • Talo on suunniteltu pysymään enintään 4-5 hengelle
 • Kesällä taloa käytetään päivittäin, talvella perjantaista sunnuntaihin.
 • Arvioitu kuvamateriaali 150 neliömetriin.
 • Valittu alue, joka sijaitsee 20 kilometrin päässä kaupungin rajoista.
 • Lämmitysjärjestelmään kuuluu lämpöpumppu, jossa on erityinen geoterminen silmukka-elementti.
 • Käytetty teknologia "lämmin kerros".
 • Jätevesijärjestelmän suunnittelun ytimessä on kolme kanavaa sisältävä septinen säiliö, joka johtaa yhdisteiden purkautumista tyhjennysputkeen.

Valmistelu työstä

Kaikki käytettävissä on tontti, joka ei ole valmis rakentamiseen, kaasua ei ole, vesi ja sähkö. On 20 tonnia hiekkaa, noin 10 tonnia soraa ja 3 kuutiometriä levyjä. Valmisteluvaiheessa rakennetaan työpiha, materiaalien varastointi, työkalu. Tilapäinen kansi on puusta valmistettu, metallilla peitetty.

Säätiön rakentaminen

Kehystalo 8x10, joka on rakennettu rakentamalla korkealaatuista säätiötä. Kaivanto on valmistettu tavallisella polttimolla, jonka pohjaksi valitaan porotulle paalille rakennettu grillage. Sitä käytetään töiden kehittämisessä töiden kehittämisessä, ensin TISE-porakoneella, jonka jälkeen valmistetaan erityinen kone 38 reikää, joiden syvyys on 220 senttimetriä. 30 senttimetrin halkaisija on tehty vahvikkeesta, jonka halkaisija on noin 14 millimetriä.

10 senttimetriä hiekkaseosta asetetaan, työn ohjaus tapahtuu lasereiden avulla. Tason tarkistamisen jälkeen asetetaan vielä 10 senttimetriä soraa, jolloin vahvike häkki on sidottu. TISE-tekniikan suunnittelussa oli tarkoitus valita pohja, mutta rakenteen alla oleva hedelmällinen kerros ei ole optimaalinen ratkaisu. Rostverk sai nopeasti rakentaa kehysrakennuksen 8-10, mikä on erinomainen vaihtoehto. Sarakkeet puhdistetaan, promazyvaetsya special betonkontaktom.

Grillaus

Muotti on valmistettu korkealaatuisesta laminoitua vaneria ja OSB-materiaalia - 9 mm. Seuraavaksi rakenne täytetään sekoittimella, materiaali hajoaa muottipinnalle. Viimeinen menettely on yksinkertainen, mutta kun muotti on puristettu maan päällä, voimme välttämättä vahvistaa rakennetta. Kellarakenteiden rakentaminen toteutetaan, mistä tiilestä tuodaan. Tiili lajitellaan, avioliitto suljetaan pois ja minimoidaan sen määrä.

Asettaminen kellarista

Seuraavaksi rakennamme kehysrakennuksen alustasta. Toimenpide suoritetaan tiilen suoralla sijoituksella kolmeen riviin samalla kun toisen ja kolmannen rivin välissä on erityinen muurausverkko. Jatkettu muotin kokoonpanoon. Asennettaessa kaatopaikan palkkeihin, seulottoman säiliön suunniteltu asento on välttämättä merkitty, ja kaivinkonetta käytetään poliisin töihin. Kun rakennamme kehysrakennuksen, katsomme, että septinen säiliö sijaitsee suoraan talosta itseltään ja lähempänä tien tasoa. Paikan päällä yksi aidan osio on tarkoitettu irrotettavaksi, mikä mahdollistaa nopean pääsyn ashensaattorikoneen kuoppaan.

Jätevedenvalmistus

Kahdesta tyhjennysputkesta poistuu septisäiliöstä. Vastaavat poratut reiät porataan tiilillä, jonka syvyys on 3 senttimetriä, minkä jälkeen vastaavat tangot työnnetään niihin. On suunniteltu asentavan kaivoa geotermisen piirin oikealle ja vasemmalle haaralle kaivettuun kaivoon veteen sekä säiliöön. Kaivantoihin asetetaan kolme vesiputkea.

Palkkien rakennusvaiheessa olevaa muottirakennetta käytetään uudestaan, toinen alue on jo asennettu ensin 50 senttimetrin kohdalla, minkä ansiosta voit työskennellä helposti vain neljässä palkinmuottirakenteessa. Kun on välttämätöntä luoda pysyvä muotti, työhön käytetään tuumaa. Seosvesisäiliö, geoterminen ääriviiva on jo lisätty pohjaan, vesikaivoa on kehitetty.

Kaivo rakennetaan seulottomaksi säiliöksi, jonka leveys on kolme metriä ja samanlainen syvyys. Varaston valitsema syvyys täytetään hiekalla, pohja tehdään tasaamalla ja viemäriputket asetetaan. Putken pituus on 20 metriä, jos se puhdistetaan, tarkistusputket asetetaan keskiosaan teknisen aukon aikaansaamiseksi puhdistukseen. Putken kaltevuus on 2,5 senttiä metriä kohden, koko pituus on 0,5 metriä, pää on suurempi kuin vakiintunut maatason poistuminen.

Putki on kääritty geofabrilla, joka on kiinnitetty lavsan-langalla. Viemäriputket täytetään päinvastaisessa järjestyksessä soran ja hiekan avulla. Septinen säiliö on valittu kolmen kammion, vaikka itse asiassa yhdestä, mutta lisäksi on varustettu erityisillä väliseinillä. Väliseinään käytetään asbestisementtilaattaa, nesteen poistoa säädetään säätöventtiilillä. Septisen säiliön tilavuus on 7 kuutiometriä, mikä riittää 11 ihmiselle.

Lattiapinta

Kun kaatetaan lattiaa, rakenne ei ole sidottu vahvistuspalkkeihin. Lattia on vahvistettu lasikuidulla, paksuus 6 cm, rakenne - "kuori". Valonheittimet ovat muttereita, ne on ruuvattu tankoihin, jotka asennetaan korkeammalle korkeudelle. Ohjausta varten välilevyn kautta vedettiin johto pähkinöiden tasolle. Lattian täytön jälkeen voimme vahvistaa vannenauhaa. Porautuu rakennuksen läpi tankoihin. Reiän yläosassa porataan muttereihin ja aluslevyihin.

Seinäkehyksen asennus

Kattilahuoneessa aloitamme geotermisen piirin putket, kiinnitämme toisen pään kaivoon, keräilijä sijoitetaan. Kolme vesiputkea PND-40 asetetaan kylpyhuoneeseen. Vesi toimitetaan johonkin näistä, kaivoon syötetään sähköä toiselle, kolmas säästyy jäätymisen tapahtuessa.

Seinien runko asennetaan, kiinnityspisteet lasketaan, ongelma-alueet lasketaan. Seinien asennuksessa kiinnitetään huomiota ongelmapalkkien vahvistamiseen ottaen huomioon materiaalin pinnan kuormitus toisen kerroksen rakenteesta. Päätettiin vahvistaa kehyksen yleistä rakennetta lisäämällä useita palkkeja (alueilla, joiden etäisyys on 1,5-2,0 metriä). Runkokaapin asennuksen jälkeen seinät on asennettu, pylväiden alareunassa on nauloja, OSB muodostaa seinien jäykkyyden.

Toisen kerroksen, katon rakentaminen

Toisen kerroksen rakentamisen aikana suoritetaan ensimmäinen sähkö. Palkit (toisen kerroksen pohjakerrokset) on asennettu nivelissä telineiden kautta. Nosto painot käytetty telpher sijoitettu suunnitteluun talon. Seinien puhallus tehdään lasivillalla (noin 2/3), GCR pakataan koko kehän ympäri. Vesitiivistykseen sisäpinta on verhoiltu 4 mm: n vanerilla puristetulla vahvistetulla kalvolla.

Puhallukseen käytetään säleikköä, joka jakaa tilan erillisiin tyynyihin. Lattiat ovat palkin kiinnittimiä. Viiveiden väliset raot ovat vaneria, tekniikkaa käytetään eristeenä, 40 kuutiota, jotka on peitetty kalvolla ylimmässä kerroksessa. Kaarimallit ovat rakenteeltaan telineissä, sillä ikkunoiden läsnäolo on erilainen. Ensimmäisen kaltevuuden jälkeen toinen on asetettu, samaa eristettä käytetään. Onduvilla valittiin katon materiaaliksi, mutta päätettiin olla käyttämättä rautaa.

Asennus ikkunoihin

Kahden ikkunan asennusvaihtoehdoista, joista toinen oli purkamisen jälkeen tai asennus heti lasin kanssa, päätettiin valita toinen. Monimutkaisuus - runkorakenteen suuri paino, noin 50 kiloa. Vaihtoehto - Rakennus rakennetaan rakenteen nostamiseksi toiseen kerrokseen. Kehykset olivat räätälöityjä, asennuksen mukana omaan.

Kehyksen vahvistaminen, äänieristys ja puhallusympäristö

Runkot lisätään lisäksi kehykseen, vaipat on valmistettu tuuman levystä. Rungon poikkikehyksen vahvistuksen jälkeen äänieristys on sijoitettu lattian väliin, jossa käytetään lämpöhuovan materiaalia. Samanaikaisesti tämä toteutetaan kattoon, energiansäästölamppujen elementit asennetaan.

Puuvillaa valmistetaan käsin erikoiskoneella. Materiaali toimitetaan pusseina puristetussa muodossa, se on ensin irrotettava. Pimeän ja vaalean sävyn villan välinen raja määritellään materiaalin kosteuden imeyttämiseksi. Kulutusta saadaan noin 70-75 kg / kuutiometri. Kehyksen vahvistamiseksi kestää 10 levyä ja tietyn määrän romua. Samaan aikaan rakennetaan rakenteellisia rakenteita ja putken päätteitä.

Tikkaiden asennus

Portaiden rakentaminen ja asennus, jokaisen 20 cm: n askelman leveys. Suunnittelumukavuutta on havaittavissa, kun kääntöalue pienenee hieman. Samanaikaisesti suoritetaan höyrysulku, joka on asennettu kipsilevyn asennusta varten. Ensimmäisessä kerroksessa on kylpyhuone, johon tuodaan viestintälinjoja. Katolla on kiinteä höyrysuoja, kulmat ovat täynnä ekosoolia, liitokset liimataan. Lisäksi yhdessä työn loppuvaiheessa sisäseinät puhalletaan käyttämällä kipsilevymateriaalia, vahvistettua polyetyleeniä. Erityisesti puhaltimessa on erikoiskone, jolla on erinomainen säätöalue.

Toimii sivustossa

Aitojen metalliset tuet on asennettu paikalle, käytetään hitsausta. Sivuston nurkassa on asennettuna ulkotila. Aidalle asennetaan portti, joka on merkitty autoon.

Puurakennuksen vaiheet tekevät sen itse

Puu on käytännöllinen ja kätevä rakennusmateriaali, jolla on erinomaiset ominaisuudet. Se on suhteellisen edullinen, ympäristöystävällinen ja turvallinen ihmisille. Siksi omalla kädelläsi rakennettu puutalo sopii ihmisille, jotka ovat tottuneet valvomaan terveyttään ja käyttämään turvallisia ja luonnontuotteita. Voit rakentaa puutalon ilman ammattilaisten apua. Riittää, että elementaarinen osaaminen rakentuu, aika ja halu.

Hanke rakennetaan puutalo.

Valmistelu puutalon rakentamiseen

Ennen kuin aloitat talon rakentamisen omiin käsiisi, valmistele riittävä määrä tarvittavia materiaaleja ja työkaluja. Työtä varten tarvitset seuraavaa:

 • betonisekoitin;
 • puiset palkki;
 • hinata;
 • saha (edullisesti bensiini);
 • kattotiiliä;
 • ruuvimeisseli;
 • vasara;
 • antiseptinen;
 • ruuvit ja kynnet;
 • ammatillinen lattiapäällyste;
 • pora;
 • sähköinen höylä;
 • rakennustelineet,
 • puinen hylly.

Puutavaran pohjan laite

Puutavaran ja puutavaran talonrakentaminen.

Pääsääntöisesti talot baarista on pystytetty alhaisen rakennustyön olosuhteissa. Ei ole suositeltavaa rakentaa puulattia, jossa on yli 2 kerrosta. Jos aiot rakentaa kaksikerroksisen talon, ylimmässä kerroksessa on suositeltavaa olla mansara.

Puinen talo voidaan rakentaa matalalle pohjalle; valmis rakennus on riittävän helppoa. Yleisimmin käytetyt ovat matala pylväs- ja nauha-pohja. Teippi on välttämättä vahvistettu.

Esivalmistetun peruslaitteen tapauksessa luotettava kiinnitys tulisi käyttää vaaditun lujuuden saavuttamiseksi. Se on kiinnitettävä alhaalta ylöspäin.

Askel askeleelta ohjeet laitteen kehykselle

Puutalo voidaan rakentaa puuhun ja metalliin. Metallikehykset ovat vähemmän suosittuja, koska ne ovat 40-50% kalliimpia. Niillä on kuitenkin vähemmän painoa, minkä ansiosta voit säästää säätölaitetta entisestään.

Jos rahat ovat mahdollisia, niin tammea tulisi käyttää kehysrakennuksen perustana. Jos et kuitenkaan voi käyttää tätä materiaalia, voit vaihtaa sen. Kulmaliitokset tehdään käyttäen piikkisuuntaista menetelmää. Asenna palkit yhdensuuntaisesti toisiinsa ilman aukkoja. Palkin poikkipinta-ala on 15 cm².

Puuportaan rakentamista ei suositella käytettäväksi metallisten kiinnittimien kanssa. Ajan myötä metalli alkaa hapettaa ja aiheuttaa mätää puuhun. Siksi on suositeltavaa olla käyttämättä kynsiä ja ruuveja. Sen sijaan puiset nastat ovat täydellisiä. Niiden avulla voit maksimoida omaa kättäsi rakennetun puutalon elämää.

Puuhuoneen järjestämisessä sen eristys suoritetaan väistämättä.

Puuseinäeristyksen rakenne.

Eristys on helpointa asentaa seinän aukkoihin. Tarvittavan aluevahvuuden saavuttamiseksi talon pohja on kuitenkin asennettava rintareunoihin. Muuten, ulkoisten kuormitusten vaikutuksesta, puutalosi voi olla epämuodostunut ja jopa romahtanut. Rakennuskoodien mukaisesti kehys on pystytettävä käyttäen kolmea kohokuviointia. Ne on valmistettava samasta materiaalista kuin pystysuorat runko-telineet.

Kehyksen ulkoreuna on peitetty puupaneelilla. On suositeltavaa kiinnittää se noin 45 asteen kulmaan, ei tiukasti vaakatasossa. Useimmiten vuorausta käytetään pinnoitukseen.

Myös 60 mm leveä uritettu levy toimii hyvin. Muistakaa harkita sitä, että muutaman ensimmäisen vuoden aikana talonrakennuksen valmistumisen jälkeen materiaali voi halkeilla johtuen erilaisista ilmakehän vaikutuksista. Joten ei tarvitse naulata leikata erityisellä huolellisuudella.

Lattiaohjain

Järjestelmä lattian lämmittämiseksi puutalossa.

Ensinnäkin talon tulevien seinien ympärysmitta ympäröi puuta, jossa on 150 x 150 mm: n osa. Sen on oltava paras laatu. Ennen puutavaran asettamista on tarpeen tehdä kattohuopaa ja soveltaa erityistä antiseptistä koostumusta, joka suojaa puuta kosteudelta ja tuholaisilta. Kiinnitä puuta ankkuripultteja 200 cm: n välein. Aseta kulmat, käytä tasoa. Ne olisi asetettava mahdollisimman tarkasti. Varmista, että poikkeamat eivät ole yli 10 mm.

Puurakenteiden laakerirakenteet, lattia ja seinät on valmistettu samasta materiaalista. Jos rikkoa tätä sääntöä, silloin eri laajennuskertoimien takia puutalosi voi huutaa pian. Alustan laitetta käytettäessä halutaan käyttää halvinta materiaalia, esimerkiksi leikkaamattomat levyt soveltuvat hyvin. Asenna lokit. Tulevaisuudessa niiden väliin asennetaan eristysmateriaalia. Viimeistelylevyt asetetaan eristyksen päälle.

Puuportaan lattian järjestelyn jälkeen voit siirtyä yhteen tärkeimmistä vaiheista - seinien rakentamisesta.

Miten rakentaa seiniä ja kattoa?

Puuportaan seinät voidaan rakentaa vain tasaiselle ja kuivalle pinnalle. Muuten ne ovat vinot. Seinäkehyksen kokoamiseksi käytä samankokoisia ja pituisia levyjä. Mikä parasta, niiden korkeus oli yhtä suuri kuin tulevan kodin huoneiden korkeus. Jos mahdollista, aseta katto korkealle (vähintään 250 cm). Tämä varmistaa tehokkaamman ilmankierron ja optimaaliset lämpötilat talon sisällä. Kuitenkin korkean katon omaavan talon rakentaminen vaatii enemmän puun kulutusta. Älä tee kattoja alle 2,5 m. Tällaisissa tiloissa tunnet jatkuvan paineen ja epämukavuuden.

Puuportaan laiteseinä.

Seinäosuuksien laskemisessa on otettava huomioon suunnitellut ja sallitut kuormat lattialle. Palkkien asennus suoritetaan 30, 40 ja 60 cm: n välein. Käytettyjen levyjen leveys on valittu ottaen huomioon valitun pinnoitteen laatu.

Puusta voidaan leikata puutavaran seinät. Tässä tapauksessa ota 20-30 cm: n askel. Tarkastele kotelon muovisia ominaisuuksia ja sen alhainen stressitekijä. Sivuraide on yksi käytännöllisistä ja erittäin tärkeistä, kestävistä materiaaleista. Sen asennus ei aiheuta sinulle mitään vaikeuksia. Laitteen jälkeen sitä ei tarvitse maalata ja lakata. Puinen sivutuote on sen keinotekoinen alkuperä. Jos kuitenkin levytyynyä, pseudobrusia ja vastaavia materiaaleja käytetään pinnoitukseen, lisää askeleen 40-60 cm: iin.

Puutalon rakentamiseen käytetään yleensä sandwich-paneeleja. Ne painavat vähän ja seisovat. Tämä voi merkittävästi vähentää pohjan kuormitusta ja vähentää rakennuskustannuksia. Ja valmiin puutalo on melko helppoa. Toinen tällaisten paneelien suuri etu on niiden alhainen lämmönjohtavuus. Ne mahdollistavat paljon paremman ja helpommin puutalon eristämiseen liittyvien ongelmien ratkaisemisen.

Katon rakentamisen lopussa. Kattoon voi käyttää erilaisia ​​materiaaleja: lakanat, luonnonkivet, Ondulin jne. Valitse tietty ratkaisu mieltymystesi ja käytettävissä olevan budjetin mukaan.

Rakennetaan puutalon katto.

Kattoasennus alkaa lattioiden asennuksella. Nosta katto ylös, aseta ne paikalleen ja kiinnitä erikoisilla nauloilla. Asennettuihin lattioihin tehdään väliaikainen lattia.

Seuraavaksi sinun täytyy koota ja asentaa kattotuolit. On parasta tehdä ne suoraan katolla. Tämä säästää sinua tekemästä melko raskasta rakennetta puutalon katolle. On suositeltavaa olla käyttämättä kynsiä, mutta kiinnitysruuvit yhdistetään pultteihin. Tämä vaihtoehto on paljon luotettavampi.

Raastin alaosan tulee perustua puomiin. Liitoksissa ne on lyödä kynnet, ja niiden luotettavuus on kiristettävä niitteillä. Asenna kaikki kattotuolit ja siirry laitteeseen ritshetki. Se on kiinnitetty ruuvimeisselillä ja ruuveilla.

Päästä alas katolle. Aseta kateaine valmiiseen laatikkoon (vähintään 2 kerrosta) ja kiinnitä sitten metallilevy. Nykyaikaisessa rakennusmarkkinoinnissa myydään erikoisruuveja aallotetun lattian kiinnittämiseen. Kierteen ja tällaisten ruuvien korkin välissä on erityinen kumitiiviste. Tällaiset kiinnittimet estävät metallin korroosion.

Nyt tiedät kuinka rakentaa puutalo itse. Hyvää työtä!

Puutalo tekee sen itse

Kuinka kyllästynyt näistä yksitoikkoisista korkean rakennuksen konkreettisista rakennuksista. Ja niin haluat elää talossa, joka haisee luonnollisesta puusta, jossa seinät hengittävät. Meillä on vain yksi tie - rakennamme ympäristöystävällisen puutalon.

Ensinnäkin meidän on tunnettava puutalojen edut ja haitat. Venäjällä, muinaisista ajoista, puu oli rakennusalan pääaine.

Puiset talot

Metsävarallisuus maassamme on suuri, ja havupuuta käytetään useammin rakentamisessa: mänty, lehtikuusi, kuusi, kuusi. Nämä rodut ovat luotettavia, kestäviä ja kestäviä mätää.
Puulla on useita epäilyttäviä etuja. Etuista ensinnäkin olisi huomattava:

 1. Puun suuri lujuus ja kimmoisuus;
 2. Alhainen tiheys - pieni paino;
 3. Erittäin matala lämmönjohtavuus;
 4. Luonto on antanut puulle koristeellisen ja esteettisen näköisen;
 5. Helppo asentaa puurakenteita.

Alhainen lämmönjohtavuus on yksi puun tärkeimmistä eduista. Loppujen lopuksi, vähemmän materiaalia johtaa lämpöä, sitä mukavampaa talo on kylmässä kaudella. Esimerkiksi jos verrataan tiili- ja puutaloja, puun lämmönkestävyys on yli viisi kertaa.

Puun puutteet, jotka voivat rajoittaa mahdollisuutta käyttää tätä materiaalia rakentamisessa.

 • Puurakenteiden puutteet;
 • Rappeutuminen;
 • Korkean kosteuden muodonmuutokset;
 • Riittämätön paloturvallisuus.

Vaikka kaikki nämä haitat eliminoidaan yksinkertaisesti. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti käsitellä puuta erityisillä aineilla.

Jos haluat rakentaa puutalon, aloita luomalla tai valitsemalla jo valmis projekti. Päätä myös, mistä sivustossasi se sijaitsee.

On pidettävä mielessä, että projekti tulee tulevan puutalon perustaksi. On myös huolehdittava etukäteen suojatoimenpiteistä: kosteuden ja tulen vaikutuksista, muista ulkoisista tekijöistä.

Vain tällä tavoin pystyt varmistamaan erinomaisen, mukavimman majoituksen. Vakava haitta on pitkittynyt kutistuminen, joka kestää ensimmäisen puoliskon kahteen vuoteen rakentamisen jälkeen.

Rakentaa talo ei ole vaikeaa, tärkeintä ei ole säästää materiaaleja. Paras vaihtoehto on havupuiden käyttö.

Ne ovat paljon parempia kuin lehtimäiset, koska ne ovat vähemmän hajoavia. On myös tärkeää valita sopiva säätiö.

Puurakennukset ovat melko kevyitä, ja siksi ne tulisi ohjata lähinnä maaperän ominaisuuksiin. Joskus käytetään myös vahvistamatonta perustetta. Sopiva vaihtoehto olisi pylväsperusta, joka voi olla betonia, tiiliä tai teräsbetonia.

Rakennusmenetelmät

Annan sinulle pari tapaa.

Hiljainen tapa (helpompi)

Tämä vaihtoehto soveltuu niille, jotka ovat luottavaisia ​​kykyihinsä, mutta jotka eivät tunne rakenteiden rakentamista ja asennusta. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä valmistajaan ja valmistautua. Sinun tarvitsee vain verrata suunnitelmaa ja merkintöjä palkissa.

Tällöin talo voidaan koota melko nopeasti, koska jokainen puu on numeroitu ja siinä on tarkka paikka laatikossa. Jokaisessa puussa on sisäiset kiinnitystapit.

Tämän vaihtoehdon ammattilaiset

 1. Kiinteät säästöt rakennusyritysten palveluihin.
 2. Aikaa pienennetään eikä keräämisessä ole virheitä lokien tehtaan sahauksesta.
 3. Vähennetty rakennusaika.

Pure mies-vaihtoehto

Tämä vaihtoehto sopii niille, joilla on perustietoa ja tietoa kodin rakentamisesta ja jotka ovat tottuneet tekemään kaiken omilla käsillään. Vaikka joissakin vaiheissa on vielä turvauduttava ammattilaisten palveluihin.

Tässä on otettava huomioon se, että on tarpeen rakentaa talon bar palkin (on tarpeen rakentaa rakenne erillisellä alueella, joka ei ylitä ihmisen korkeutta).

Harkitse, että aika materiaalin sovittamiseen kasvaa, ja sinun on tehtävä se itse, pestä pylväät. Tämän seurauksena rakennusaikaa lisätään useita kertoja.

makeiset

 • Koska itse suoritat itsenäisesti suurimman osan työstä, rakennusbudjetti pienenee.
 • Vapaa aikataulu.
 • Olet ylpeä puutalosta, joka on rakennettu omalla kädelläsi.

asennus

1) Rakennetaan puutaloa paikan päällä ja suosituin palkkien koko on 10 × 15 tai 15 × 15 cm. Ennen levittämistä palkit on käsiteltävä antiseptisellä aineella.

2) Ensimmäinen vaihe on sitoa kruunu tai asentaa sitova kruunu. Yhdistä kruunu kulmissa puoli puuhun, kiinnitä puu nastat.

3) Nagel - yhdistää tangot. Tylkää varten sinun täytyy tehdä reikä 3 palkissa, työnnä tappi vaivattomasti. Nagel lyödään porrastetusti, niiden väli on 30-40 cm. On parempi käyttää koivu- tai tammi- tappeja.

4) Kun kruunun asentamisen lopussa aseta puu, joka yhdistää myös kruunun puun lattiaan, se tulee lattialle. Palkit asetetaan kapeaan päähän, jonka askel on korkeintaan 0,7 m. Sitten tiiviste asetetaan, sitten palkit ja jälleen tiiviste.

Jos sijoitat palkit lattialle 0,7 metrin etäisyydelle, lattialaudan tulee olla - 40 mm. Jos piki on 0,4 m. Voit ottaa kortin - 30 mm.

5) Jos et aio juottaa sitä, parantamaan puun ulomman yläreunan ulosvirtausta tekemällä viistejä koot 10 × 10-20 × 20 mm.

Palkkien välisellä tiivisteellä on suuri merkitys, voit käyttää sammaleita, hinausta, hamppua ja huopaa. On parempi käyttää nykyaikaisia ​​materiaaleja, kuten juutti-kangasta. Sen paksuus on 5 mm. Ja myydään rullina.

6) Ensimmäinen kerros on pystytetty 2,4 - 3 metrin korkeuteen, minkä jälkeen toisen kerroksen lattia (mikäli varusteena), ullakko tai ullakko asennetaan.

Yleensä, jos et ole joutunut rakentamaan monimutkaista rakennetta ja valtavaa kokoa, voit käyttää näitä vinkkejä aloittaaksesi puutalon rakentamisen omiin käsiisi.

Älä unohda kiinnittää huomiota turvallisuuteen. Työn tulisi olla spec. Kun työskentelet korkeudella, käytä kenkiä luistamattomilla pohjalla.

Katso video: Tee-se-itse rakentaminen puutalojen.

Miten rakentaa puutalo itse

Kysy, missä henkilö haluaa elää - ja sinä opit heti paljon hänen luonteestaan ​​ja persoonastaan. Jokainen, joka arvostaa teräsbetonirakennuksia, leikataan sivuraidalla tai skanrokomilla todennäköisesti nykyaikaisella ihmisellä, katselee muotia, arvostaa uutuutta ja edistystä. Se, joka tykkää klassisesta tiilitalosta, on luultavasti perinteisten näkemysten mies, vankka ja käytännöllinen. Mutta jos varhaislapsuudesta halutaan rakentaa puutalo omalla kädelläsi - olet epäoikeudenmukainen romanttinen, joka aina vanhuudestaan ​​odottaa jotain kirkasta ja kaunista elämästä.

Ensi silmäyksellä talon rakentaminen itse on äärimmäisen monimutkainen tehtävä. Toisaalta esi-isämme tekivät sen helposti ja luonnollisesti. Jokaisella venäläisellä kylässä olevalla pienellä miehellä oli tavallisesti oma talonsa, joka oli yleensä puusta ja täysin itsenäisesti. Mutta esi-isällä ei ollut nykyaikaisia ​​työkaluja eikä edes Internetiä! Siksi tärkein asia on asettaa tavoitteeksi, uskoa omaan vahvuuksiasi ja alkaa ymmärtää unelmasi!

projekti

Mistä aloittaa? Tietenkin projektista! Talon rakentaminen ilman oppaan on täysin mahdotonta. Helpoin vaihtoehto on tilata valmiin tuotteen tehtaalla. Tällaiseen päätökseen on monia etuja. Tehtaalla kaikki koot harkitaan, kaikki leikkaukset tehdään. Sinun tarvitsee vain kerätä se iso lasten suunnittelija. Miinukset - suhteellisen korkeat kustannukset ja kiinnitys tiettyihin projekteihin. Laitoksen voimavaroja rajoittavat fancyn lento.

Jos sinulla on yksinkertaisia ​​ratkaisuja, ja olet ajatellut rakentaa todellisia kuninkaallisia kameroita Ivanin kauhean tyyliin - kahdessa tai kolmessa kerroksessa, joissa on siirtymiä ja monitasoinen katto, ei voi tehdä ilman toimivaltaista suunnittelua. Riippuen pätevyydestä insinööri ottaa muutamia prosentteja rakennuskustannuksista. Mutta nämä prosenttiosuudet maksavat korkoineen, koska säästät merkittävästi materiaaleja, aikaa ja työtä, koska sinun ei tarvitse redoida optimoidun ratkaisun etsimiseen perustettua monta kertaa. Loppujen lopuksi turvallisuus on vaarassa, koska vain ammattilainen voi laskea kuorman ja määrittää, mitkä palkki ja mihin mahtuu.

vaihtoehtoja

Puustalon rakentamiseen on useita yleisimpiä vaihtoehtoja. Harkitse niitä erikseen.

Kehysrakennus

Tällaisen rakenteen ytimessä on puusta valmistettu runko, joka on molemmin puolin päällystetty vanerilla, OSB: llä tai muilla materiaaleilla. Sisällä eristys on sijoitettu. Runko talot ovat suhteellisen halpoja, voit rakentaa ne yhteen kauteen, se on viileä kesällä ja lämmin talvella. Puutteista - ohuet seinät, sekä sisäiset että ulkoiset, huonosti asennetut tai huonolaatuiset mineraalivillat voivat jonkin ajan kuluttua menettää eristysominaisuutensa. On tietty psykologinen hetki. Tämä tekniikka on tullut meille Pohjois-Amerikasta, jossa asunto on yleensä irrotettava, ja se on tavallista muuttaa muutaman vuoden välein. Taloa pidetään siellä väliaikaisen asuinpaikkana. Meidän miehellemme talo on perhepesä, jossa hän elää ja lapset elävät. Siksi monet tuntevat, että kehyspuustalo on vain analoginen kesämökin edelläkävijäleiri, vaikkakin melko kehittynyt.

Hirsitalo

Tämän vaihtoehdon avulla voit siirtää puun tekstuurin ja tuntea sen ainutlaatuisen kauneuden. Kotisi tulee olemaan upea kota. Teoriassa voit rakentaa talon raakapäiväkirjoista. Mutta käytännössä heidän kanssaan tekeminen on erittäin hankalaa, joten on parempi ottaa lokit tehtaalta, pyöristettyinä. Ja jättää raakapuun hirviöille miehille kuuroista syrjäisimmistä paikoista.

Puun talo

Jopa tavalliset sylinterimäiset lokit ovat muodonsa vuoksi melko vaikeita asentaa. Talo baarista on kätevämpää. Puutavara säilyttää puun rakenne, mutta se on paljon helpompi asentaa. Baarit ovat helposti liitetty toisiinsa. Monet puunvalmistajat tarjoavat profiloidun puutavaran, joka on kätevä asentaa olemassa olevien paikkojen kustannuksella. Tangon vakiopintainen poikkileikkaus on 150x150, 100x150, 200x200.

perusta

Lopulta valinta on tehty, teoria on päättynyt ja on aika aloittaa rakentamisen käytännön osa. Ensimmäinen askel tietenkin on säätiön rakentaminen. Puu - materiaali on suhteellisen kevyt, joten pohja voidaan rakentaa kevyeksi - joko pylväs tai nauha minimaalisella vahvistuksella.

Pilarin perustukset ovat yksinkertaisempia ja halvempia. On kuitenkin pidettävä mielessä, että jos säätiö on pylväskäytävä, emästä ei voi tehdä talossa. Lisäksi sinun on jonkin verran varattava base. Jos säätiö on teippi, kellarista tulee säätiön luonnollinen jatkuminen ja kellarin rakentaminen ei aiheuta ongelmia.

seinät

Seuraava vaihe on kantavien seinien rakentaminen. Se on monin tavoin yksinkertaisempi rakentaa seinää baarista tai pyöristetystä lokerosta kuin mistä tahansa muusta materiaalista. Normaali puu tai loki menee tavallisesti 4-6 metriä pitkäksi, joten oikea tapa, asennus liikkuu suhteellisen nopeasti.

Ennen kuin asetat ensimmäisen kruunun, älkää unohtako sijoittaa ruberoidi pohjaan tai muuhun vedenpitävyyteen. Muussa tapauksessa kosteus alkaa nopeasti tuhota puutalosi pohjan. Ensimmäisen kruunun laite on tärkein rakentamisen hetki. Vietä ylimääräinen puoli tuntia, tunti, aseta pohja trimmaat tiukasti tasolle - ja tulevaisuudessa säästät itsellesi paljon aikaa ja hermoja. Normaali, kalibroimaton puutavara, sahatavara tavanomaisessa pyörösahassa, voi vaihdella kooltaan 5-10 mm: n tai sitä korkeammalla. Siksi, kun olet asettanut useita rivejä kruunuihin, muista tarkistaa horisontti vesitasolla.

Puuta tai tukkia kiinnitetään tavallisesti tappien avulla - suuret puiset tai metalliset kynnet, joiden alle reiät porataan. Tangot liitokset kiinnitetään tarvittaessa lukkoon. Lukitusvaihtoehdot voivat olla erilaisia. Ne leikataan saberilla tai pyörösahalla. Tukiseinien asentamisen jälkeen heitetään heijastavat poikittaiset palkit, joiden viereen on asetettu lattiaviivästykset ja yläosaan asennetaan katto.

Puuhuoneen lattian on tietenkin oltava puinen. Hyvä vaihtoehto - lattia, lakattu, laminaatti tai linoleumi, tyylitelty puu.

Lattian järjestelyssä ensimmäiset viiveet asetetaan tukipalkkien päälle - useimmiten palkit, joiden osuudeksi on 50x80, 50x100mm. Heidän askeleensa riippuu materiaalin paksuus, joka sitten kuuluu niihin. Jos tämä on 40 mm: n paksuinen levy, 700 mm: n pituus riittää. Jos vaneri tai OSB, piki on pienempi.

Viiveet kiinnitetään kantopalkkiin itsekierteittävien ruuvien avulla. Kierrä pitkä ruuvi kuivattuun puuhun on melko vaikeaa. Siksi on välttämätöntä esiporaa reikä sille. Asennettaessa lattia on kätevämpää käyttää kahta porata: yksi - poralla, toinen - suuttimella. Jos lattian ja maan välissä ei ole välikerrosta - esim. Laajennettu savi, lattiat on eristettävä. Kätevin tapa tehdä tämä on mineraalivilla. Tätä varten ohut vaneri tai OSB asennetaan alla oleviin viiveisiin, sitten vedenpitävä kalvo leviää, mineraalivilla asetetaan, höyrysulku asetetaan ja levy tai OSB asetetaan sen päälle.

katto

Puustalon katon rakentamisen tekniikka toteutetaan standarditeknologian mukaisesti. Viimeinen rivi kruunuista toimii mauerlla, johon kattot ovat kiinnitettyinä. Yleisimmät puutalojen katon tyypit - pääty, lantio, kattoterassi. Kattopäällyste voi olla käytännöllisesti katsoen mikä tahansa. Mutta on huomattava, että perinteinen liuskekivi tai onduliini ei ole liian yhdistetty puuhun esteettisesti. Laatta, sekä bitumisista että metallista, näyttää paljon edullisemmalta.

Viimeistely

Ihannetapauksessa itse puu on upea materiaali, joka ei tarvitse viimeistelyä. Tämä on kuitenkin mahdollista vain, jos talo on rakennettu tehdaslaminoitua viilupuuta tai puuta. Tämä materiaali riittää kahdella tai kolmella kerroksella lakkaa.

Mutta jos talo on rakennettu tavallisesta puusta, se ei riitä. Jos puu on kuivunut huonosti, se muuttuu tummaksi, se alkaa kiertyä, halkeamia saattaa esiintyä. Tällaisessa tilanteessa yksinkertaisesti lakattavan lakan kattaminen ei anna mitään, pikemminkin päinvastoin - se tekee kuvan vieläkin surullisemmaksi. Hyvä vaihtoehto olisi talon salibandän sisustus. Tämä säilyttää talon yleisen tyylin, jolloin seinät ja katto ovat täysin sileät. Jos seinäpuu on säädetty siististi, vuori asennetaan suoraan siihen. Jos näin ei ole, tasoita seinät ohutohjaustangoilla. Lopuksi päällystämme seinäpaneelit lakalla.

Ulkoseinät liian usein tarvitsevat lisäkoristeita. Jos vain siksi, että talon 150mm paksu puu talvella voi olla kylmä. Hyvä tie ulos eristää seinät mineraalivillalla, jota seuraa rivitalon vuoraus.

Joten, ruuvatkaa viimeinen ruuvi ja aseta astia varalla lakan jäänteillä. Nyt rakennetun puutalon sisään voit tuntea Amerikan metsien metsästäjien edelläkävijä. Tai etsimä kuurojen siberian taigassa. Tai vain perheen onnellinen isä, joka on kaikkien kauppojen jack, istuu takan ympäröimänä rakastava vaimo ja lapset. Se näette, ei ole vähemmän kiehtovaa ja romanttista.

Kuinka rakentaa puun talon omiin käsiisi?

Maiden omistajat aikovat usein rakentaa asuinrakennuksen omalle maalleen. Rakentamiseen monet ihmiset valitsevat puumateriaaleja - se on sekä ympäristöystävällistä että kaunista, eikä teokset ole erityisen monimutkaisia.

Puutalo on ympäristöystävällinen, kaunis ja mikä tärkeintä, yksinkertainen rakentaminen.

Puutalojen rakentamisen tekniikka on melko yksinkertainen, se ei vaadi suurta investointia aikaa ja vaivaa. Jopa niillä rakentajilla, joilla ei ole paljon kokemusta, voi tehdä puusta valmistetun talon omilla käsillään lyhyessä ajassa. Tietenkin, sinun on tutkittava joitain tietoja, on suositeltavaa kuulla kokeneita mestareita, jotka voivat korostaa tämän työn vivahteita ja antaa neuvoja erityisen vaikeista hetkistä.

Tulevaisuuden talon projekti

Puuhuoneen rakenne.

Tärkeä askel on puusta valmistetun asuinrakennuksen laatiminen. Jos haluat rakentaa talon omiin käsiisi, laskelmat olisi tehtävä mahdollisimman tarkasti ja tarkasti, koska tulevaisuudessa tämä vaikuttaa vakavasti määrään, jonka tarvitset materiaalien maksamiseen.

Voit piirtää projektin itse tai ottaa yhteyttä projektitoimistoon, jossa ne auttavat sinua laatimaan alustavan suunnitelman asiakkaan toiveiden mukaisesti. Rakennusyrityksissä suunnitelman laatiminen toteutetaan kaikkien geometristen sääntöjen mukaisesti. Tällöin otetaan huomioon seisminen vastustuskyky ja muut yhtä tärkeät tekijät.

Puuportaan perustaminen

Kun hanke on valmis, voit alkaa rakentaa säätiön. Puuraaka-aineen talonrakennustekniikka tarjoaa perustan, joka toteutetaan kaikkien luotettavuutta ja kestävyyttä koskevien standardien mukaisesti. Mitä vahvempi säätiö, sitä kestävämpi talo.

Tukiaseman tyyppi on tarpeen valita seuraavien parametrien mukaan:

 • maaperän perusominaisuudet;
 • odotettu kuormitusarvo;
 • tietyn rakenteen ominaisuudet.

Puuportaan ruuvipurkipohjan rakenne.

Pohja voidaan valmistaa puusta tai betonista. Jotkut kehittäjät valitsevat betonin perustan. He asettavat tiilipohjan siihen ja tekevät sitten seinät palkista. Toiset haluavat, että malli on kokonaan puusta valmistettu.

Seuraavat tyyppiset säätiöt voidaan asentaa puutalon alle:

 • vyö;
 • huuhtele;
 • matala syvyys;
 • columnar.

Talon pohjalla baarista yleensä asettaa matala tai nauha säätiö. Valmista se foorumi. Poista kaikesta, joka voi häiritä työtä: ruohoa ja pensaita, kantoja, hummocks. Kun sivusto on tyhjennetty, on aika siirtyä perusta-kuoppaan. Se on kaivettava projektissa määritettyjen mittojen mukaisesti.

Puhdista pois maaperä, joka poistetaan kuopan valmistuksen aikana. Määritä pohjan syvyys riippuen maaperätyypistä ja jäätymisasteesta. Kaada valmiin kaivannon pohja hiekan ja raunioiden seoksella, jonka jälkeen kaikki kaadetaan vedellä ja kaatuu kunnolla. Parantaa perustan voimaa parantamaan sitä vahvistamalla. Betoni kaatamiseksi valmistettuun muottiin voidaan tehdä itsenäisesti tai ostaa lopullisessa muodossa.

Kun betoni kaadetaan muottiin, sen pinta on ajoittain suihkutettava vedellä, jotta se ei halkeile kovettumisprosessin aikana. Voit jatkaa työskentelyä vain, kun betoni noutaa tarvittavan voimaa. Se määritetään tietyistä olosuhteista riippuen: ympäristön lämpötila, käytetyt materiaalit ja niin edelleen.

Kuinka tehdä seiniä ja lattiaa?

Puuportaan runko on tarpeen rakentaa yksinomaan kuivilta levyiltä ilman vikoja.

Kun talon perusta on valmis, aloita hirsitalon rakentaminen. Kokoonpanoteknologia olisi valittava mahdollisimman tarkasti.

Ennen kuin tehdään tulevaisuuden rakenteen pohjaventtiili, laita kateaine kahdelle kerrokselle alustalle koko kehällä. Baarit on valittava huolella, niiden tulee olla sileitä, ilman murrosta ja halkeamia. Kulmissa tangot parittavat paremmin käyttämällä "kielen ja uran" liitettä.

Kaistaleet liitetään yhteen suorakaiteen tai pyöreän tapin ja 200 mm: n naulojen avulla. Jos vinot ovat kiinni palkkien väliin, on parempi leikata ne ja asettaa ne aukkoihin, ikkunoihin tai oviin. Valittu materiaali asetetaan pohjaan ja kiinnitetään niitteillä.

Käännymme sukupuolielinten rappeutumisesta. Niiden kohdalla palkit sopivat 1 m: n portaisiin. Viiveen päät voidaan asentaa suoraan pohjaan, jos sen leveys mahdollistaa sen. Jos näin ei ole, kiinnikkeet tulee tehdä vanteisiin, joissa viivästyksiä voidaan sijoittaa. Suurten kattojen on järjestettävä virat. Lokilla syntyy epäpuhtaiden levyjen tilapäinen lattia.

Nyt voit aloittaa seinien rakentamisen. Alemman kruunun kohdalla aseta hinaus tasaiselle tasolle, jonka paksuus on 1 cm. Aseta toinen kruunu hinaukseen ja jatka, joka kattaa jokaisen ristipalkin hinauksella. Kunkin kruunun kruunu on kiinnitetty ylä- ja alapuolisten vanteiden tankoihin. Ikkunan lohkot on kiinnitettävä seinään joka kolmas kruunu.

Järjestelmä lattian lämmittämiseksi puutalossa.

Lokissa, joita käytetään rakennusten rakentamiseen, tehdään erityisiä uria, joiden vuoksi yksittäiset elementit ovat kiinteästi toisiinsa liitettyinä. Käsittelemätöntä mäntypuuta käytetään, kun he haluavat saada yksinkertaistetun version hirsitalon rakentamisesta. Se ei edes edellytä erikoislaitteiden käyttöä, koska baari on erittäin kevyt. Rakennuksen yläosassa työskentelyä varten on tarpeen tehdä telineitä.

Puu on melko kapriogista materiaalia, ja on toivottavaa käsitellä rakennuksen seinät erityisillä rakenteilla palonkestävyyden ja kestävyyden varmistamiseksi.

Seinien asentaminen voidaan suorittaa, kun etäisyys lattiasta kattoon on yli 2,4 m. Tarkista viimeiset kruunut diagonaalisesti ja korkeudelta, kiinnitä kulmat suluilla.

Katto ja lattia

Materiaalit katolle, voit valita eri, riippuen valituista katon ja katon järjestelmistä. Erilaisille alueille suositellaan erikokoisten levyjen käyttöä. Joten tarvitaan telineitä, ripustimia ja kattoraketteja eri pituisia ja paksuja materiaaleja.

Puun talon katon laite.

Katteen päällekkäisyyksien tulisi olla mahdollisimman luotettavia. Se koostuu kattopalkkeista, jotka sijoitetaan hirsitalon yläreunaan enintään 1 metrin välein. Epäsäännöllisyydet leikataan kirveellä. Palkit asetetaan hinaukseen ja neulotaan, niiden väliin asetetaan kynnet, jotka suojaavat tilaa katon alla kylmältä. Peitä päällekkäiset viemättömät levyt.

Katto kootaan kattorakenteista. Valittavana on myös kattotarvikkeet riippuen lomakkeesta, jonka omistajat ovat määritelleet. Se voi olla onduliini, metallilevy, ammatillinen lattia. Kattorakenteiden muoto riippuu myös lomakkeesta, johon kuuluu kattorakenteiden asentaminen, vedenpitävyys, lämmöneristys, kateaineen asettaminen.

Viimeinen askel on asentaa sisätilojen väliseinät taloon, laita ikkunakehykset, ovikehykset. Tässä vaiheessa voit tehdä karkeita lattiat kattoon ja lattiaan, eristämisen tekemiseen, viimeistelyn viimeistelyyn. Samaan aikaan viestinnät on luotu.

Sisustuksen vaiheessa tehdään töitä ikkunoiden ja ovilohkojen asettamisessa ja kiinnittämisessä. Ne kiinnitetään kiiloilla aukkoihin ja kiinnitetään talon seinille kynsillä. Aukot on suljettu hinauksella, suljettu kotelolla. Oven yksikössä kynnys ei saa olla yli 7 cm lattiasta.

Puurakenteen ulkopinta on täysin riippuvainen omistajien toiveista ja kyvyistä.

Jotkut kehittäjät, kuten jäljitelmä maalaismainen tyyli, eli raakaa seinät. Se on mahdollista ja niin jättää ne, jos puun laatu sallii. Voit maalata talon tai viimeistellä millään muulla tavalla.