Pile puinen säätiö

Puupohja käytetään kevyiden puurakenteiden rakentamiseen. Koska rakennusmateriaali on puuta, sillä on heikko kantavuus ja sen tuotteilla on rajoitettu käyttöikä, tukipuiden tukirakenteiden laajuus on hyvin vähäinen. Kun puu valitaan perusmateriaaliksi, yksittäisten kehittäjien tulisi muistaa, että on tarpeen tutkia asianmukaisesti maa- ja maatyypit rakennustossa, sillä jokainen maaperä ei ole sopiva puupohjien rakentamiseen.

Tyypit puupohjat

Puinen perusta voi johtua paalun perustusten luokkaan, jossa tukevat paalut ovat puusta valmistettuja. Puusta valmistetut paalut vaihtelevat asennustyypin mukaan:

 • Suspendoituneet paalut, joiden asennus on erittäin syvyydeltään heikkoa maaperää.
 • Pilejä, joita käytetään heikossa maaperäkerroksessa kulkevien telineiden muodossa aina vankkaan pohjaan.

Puiset perättäiset paalut ja paalut - hyllyt eroavat toisistaan ​​maaperän kerrosten syvyydessä ja tuen syvyydestä tiheässä, vankassa pohjalla.

Tärkein tehtävä puurakenteen rakentamisessa on luoda paaluporakoneen painotus syvyyteen, joka ei ylitä kokonaispituutta.

Puupohjien edut

Puun levittämisessä puusta tai muuhun rakenteeseen perustuvalla puulla on monia positiivisia ominaisuuksia. Näitä ovat:

 • Yksinkertainen ja edullinen tekniikka.
 • Mahdollisuus rakentaa puinen säätiö itsenäisesti ja omilla käsillä ilman asiantuntijoiden osallistumista.
 • Matala materiaalikustannus.
 • Kyky käyttää asennuskäsityötä ilman kalliita rakennuskalustoa.
 • Puun erottuva kyky vastustaa merkittäviä taivutus- ja jännityskuormia.
 • Puun lämmönkestävyys, jonka vuoksi puutalon tai rakennuksen lämpöhäviöt ovat merkityksettömiä.
Puupohjan tyyppi

Puuraaka-aineiden haavoittuvuus on niiden pääasiallinen haitta, erityisesti tapauksissa, joissa rakenteet vaihtelevat kosteustasolla.

Hyvä ja mielenkiintoinen vaihtoehto konkreettiselle nauhan perustukselle on puisten ratapölkkyjen asentaminen kiinteän tukirakenteena rakennetta varten.

Vaatimukset puurakenteiden rakentamiselle

Puuporakoneiden sopivat mallit ovat suorakaiteen muotoisia puupalkkeja tai puun pohja (päki), jonka halkaisija on vähintään 200 mm. Pilarien arvioitu pituus ja tarvittava luku otetaan laskennallisen datan perusteella rakennusmaassa olevan maaperän ominaispiirteiden mukaan.

Sisäisten ja ulkoisten seinien sekä rakennuksen kulmien risteyksessä on tarpeen huolehtia puisten paalujen asennuksesta. Suurta aluetta rakennettaessa on suositeltavaa sijoittaa lisää paaluja tärkeimpien mallisuojien väliin.

Pilejä on asennettava kaivoihin tai reikiin, joiden halkaisija on hieman suurempi kuin itse puun halkaisija.

Jos vahvistat pohjaa pylväiden alle konkreettisella sekoituksella, kivillä tai puisilla risteillä, voit lisätä huomattavasti puupohjan kantavuutta. Asennettaessa pylväitä betoniseoksessa 100 - 150 mm: n syvyyteen rakenteiden kiinnittäminen kasvaa merkittävästi, mikä vähentää istutusta.

Puupylväsperusteet

Puupylväiden perustuksiin on parasta käyttää 250-300 mm: n suuruisia tammia tai mäntyjä, jotka sijaitsevat pääseinien ja rakennuksen ympärillä. Puupintaa kutsutaan "tuoliksi" ulkoisen samankaltaisuuden kanssa tämän huonekalun kanssa. Tuolien asennus tehdään suoraan maahan syvyyteen jäätymisen alapuolelle. Pilarien asennuksen pohjamerkintä on yleensä 1,5 tai 2 metriä maanpinnan alapuolella.

Jos pohjamaassa on merkittävä lujuuden ja tiheyden indikaattori, se voi asentaa tuolit suoraan maahan. Laakerin alueen lisäämiseksi heikkoilla maaperillä on puupylväät erikoispalkkeihin, jotka on valmistettu puulevyistä tai suorakulmaisesta hirsirunusta. Liitosakselit lisäävät merkittävästi puupylväiden - tuolien vakautta. Tyypillisesti puupylväiden asennussyvyys on 1,25 - 2 m, etupuolen tuolit ovat 0,75 - 0,8 m.

Tuoleja asennettaessa on suositeltavaa jättää hiukan korkeampi korkeus maanpinnan yläpuolelle mahdollisen leikkauksen yhteydessä, kun luodaan yhteinen ylempi rakennustaso perustuksille.

Puunjalostusta koskevat suojatoimenpiteet

Laadukkaan jalostetut puupallot perustuksille ovat avain kestävyyteen ja luotettavuuteen talon tai muun rakenteen tukirakenteista. Jos jostain syystä puumateriaalia ei ole käsitelty ennen kuin se asennetaan maahan, tällainen puupallosäätiö märkii kosteuden ja jäädytys-sulatusjakson aikana ja muutaman vuoden kuluttua siitä tulee käyttökelvoton.

Puun käsittely on suoritettava, kunnes se asennetaan maahan.

Puupölyjen käsittely antiseptisilla aineilla

Nykyaikaisilla rakennusmateriaalien markkinoilla on laaja valikoima tehdasvalmisteisia nestemäisiä antiseptisiä aineita, joilla on erilaiset hintaominaisuudet. Valmisteet puun suojaamiseksi hajoamiselta luokitellaan tyypin mukaan:

 1. Vesiliukoinen.
 2. Orgaanisella öljyllä tai alkoholilla.
 3. Yhdistetty.

Antiseptisiä koostumuksia valmistetaan liuosten tai tiivisteiden muodossa, joita käytetään harjoilla tai mekaanisilla annostelijoilla.

Puun käsittely antiseptisellä

Vaihtoehtoinen puun käsittely

Jotta et käytä huomattavia rahaa valmiiden antiseptisten aineiden ostamiseen, voit muistaa ja soveltaa vanhoja tapoja käsitellä puuta hajoamiselta:

 1. Pehmeät puurakenteet. Puinen sauva tai kasa on puhdistettava kuoresta ja hiomisen jälkeen alaosa hiiltyy varovasti puhallusputkella tai propaanipolttimella.
 2. Pylväiden käsittely koivu- tervalla, käytetyllä voiteluöljyllä tai sulaa maaöljybitumilla. Tämä tapa luoda suojaa pidetään helpoimpana ja halvimpana.
 3. Kääriä puiset kellarirakenteet kateainevalmisteilla. Loki tai pylväs päällystetään ensin sulalla bitumilla ja kääritään sitten katemateriaaliin. Useimmiten käytetään tätä tarkoitusta varten ruberoidia.

Asiantuntijat suosittelevat talvella korjattua puuta, puupohjaista puuta.

Uskotaan, että se on talvipuu, joka on lisännyt vastustuskykyä tuhoisien hajoamisprosessien suhteen ja pystyy paremmin kestämään lämpötilan muutoksia ja saostumista.

Puun käsittelyn menetelmät hajoamisesta näkyvät videossa:

Larch puinen perusta

Laadukas puinen pohja voidaan valmistaa tiettyjen lajien puusta: se voi olla lehtipuita tai havupuita. Jos on mahdollista käyttää lehtikuusi puupylväiden ja paalujen materiaalia varten, tämä on paras ihanteellinen ratkaisu.

Kirsikkapuu on paras materiaali luotettavien ja kestävien puupohjien rakentamiseen

Laivaston pohja pystyy kestämään minkä tahansa kuormituksen ja sillä on erinomainen bakteerivastus. Lisäksi tämän ihanan puulajin kuidun koostumuksella on runsaasti eetterihartsia, jotka ovat itsessään luonnollisia säilöntäaineita.

Kirsikkapuu on erittäin tiheää, mikä vaikeuttaa sen käsittelyä ja vie aikaa.

Tilaa laite puinen pohja

Puinen pohja talon rakentamiseksi voidaan tehdä kahdella tavalla: asentamalla puiset paalut ja asettamalla ratapölkkyjä lokeista. Yleisin ja luotettava menetelmä on paalusäätiö.

Pile puinen säätiö

Puupilvet on asennettu valmiiksi valmistettuihin maadoitustiloihin, joiden reiät ovat koko rakennuksen alueen kohdalla. Kaivannon leveyden on oltava 1,5 kertaa halki halkaisijaltaan. Piles sijoitetaan kaikkien rakenteiden ulkoisiin kulmiin, seinien risteys- ja risteyskohdissa. Nurkissa käytetään tukkeja, joiden halkaisija on vähintään 300 mm.

Puisten paalujen laitekokonaisuus

Kulmaputkien väliin asennetaan välikannattimet 1,5 - 2 m: n askelin. Asennuksen jälkeen kaikki paalut yhdistetään puukahvaan yhdeksi tukevaksi tukirakenteeksi.

Puutavaran asentamisen jälkeen nuket nukkuvat käyttäen keskirikkoutuneita murskattuja kiviä.

Ribbon puinen pohja puiset ratapölkyt

Jos tarvitset kevytrakennusten puisen nauhan perustan, sopivin materiaali näihin tarkoituksiin on vanhan rautateiden puupalkkeja, joiden poikkileikkaus on 200 x 200 mm. Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensin sinun on asetettava pohja ja kaivaa savi kaivannot syvyys noin 400 mm.
 2. Kaivannon pohjalle on asetettu sora- tai sora-ainevahvuus 200 mm: iin asti.
 3. Vedenpoiston päälle asetetaan puiset ratapölkyt, jotka kiinnitetään kulmissa valmiissa urissa.
 4. Kun järjestää ylimääräisiä puupalkkeja, on tarpeen kiinnittää ne yhteen.
 5. Jousien riveiden tiivistämiseksi on suositeltavaa porata reikiä ja ajaa lujitustangossa.

Tutustumalla puisen säätölaitteen videonäytteeseen:

Ponnauteiden nauhan puisen pohjan laite viittaa yksinkertaisimpiin ja edullisimpiin tukipohjiin. Koska ratapölkyt alun perin kyllästettiin voimakkaalla antiseptisellä kreosootilla, tällainen puinen perusta voi kestää yli kymmenkunta vuotta.

Puupylväsperusta

Betonipylväsnäytön nimi riippuu siitä, mistä materiaalista sitä käytetään. Tässä artikkelissa tarkastellaan yksityiskohtaisesti puun pylväspohjaa. Se on asennettu kylvyn alle sekä kevyitä piharakenteita kehyksestä, tukkeista, puusta.

Puupylvään perustuksen rakentaminen on yksi helpoimmista ja halvimmista tavoista. Käyttämällä sitä käytetään tammen tai havupuu (mänty, lehtikuusi) puuta, koska sillä on suuri biologinen vastustuskyky. Näiden rotujen lokit antiseptisen käsittelyn jälkeen voivat pysähtyä ilman tuhoja maassa useiden vuosikymmenien ajan. Säätiön rakentamisessa käytetään useimmin puisen rungon alaosaa, jota kutsutaan pudotuksi. Lokin halkaisijan tulee olla vähintään 200 mm. Pohjan syvyys:

 • sisäseinien vähintään 500 mm;
 • ulkoseinille 750-1550 mm.

Ennen asentamista pylväiden on oltava antiseptisiä, jotta ne voidaan suojata putoavilta menetelmiltä ja lisätä käyttöikää 1,5-2 kertaa. Antiseptiset hoidot ovat:

 • alhaalta
 • maanalainen kokonaispinta-ala,
 • osa pylväästä, jonka korkeus on 250 mm, mikä on maanpinnan yläpuolella.

Puupohjien edut ja haitat

Pylväspohja, joka on tehty tällaisesta ainutlaatuisesta rakennusmateriaalista kuten puusta, on useita etuja:

 • Yksinkertainen rakennustekniikka;
 • Alhaiset kustannukset;
 • Puupohjaan rakennetut rakennukset eivät menetä lämpöä, koska puu on luonnollinen lämpöeristin;
 • Puupylväät ovat elastisen muodonmuutoksen omaavia ominaisuuksia, joiden ansiosta ne eivät romahta liiallisen paineen vuoksi ja muuttavat muiden materiaalien tukia.

Puupylväisen säätiön rakentamisen aikana säästät paljon rahaa, mutta menettää sen toiminnan aikana, koska tämän perimmäisen haitta on sen epävakaus. Tämä pätee erityisesti kesäisin asukkaisiin, joiden maaperän kosteus vaihtelee usein.

Puupylväiden "tuolit" käyttöikä puun tyypistä riippuen:

 • tammi - enintään 15 vuotta (antiseptistä tai paahtamalla - 28-32 vuotta);
 • mänty, lehtikuusi - enintään 7 vuotta (antiseptistä tai paahtamalla - 11-15 vuotta).

Huolimatta puusta valmistetun pylväspohjan käyttöiästä huolimatta vielä nykyään se on varsin suosittu kesäkoneiden keskuudessa, itserakennetuista, jotka voivat rakentaa tämän säätiön mahdollisimman pieniksi kustannuksiksi ja yksin.

Rakennusvaiheet

Puupylväsrakenteen rakentaminen koostuu useista vaiheista:

Pillars-Online Laskin v.1.0 - suunnittelu pylväsperusta.

Tarkastelkaamme nyt yksityiskohtaisesti kaikki nämä vaiheet. www.gvozdem.ru

Puupylväiden valmistelu ja antiseptinen

Jotta pylväspohjainen puurakenne pystyy seisomaan niin kauan kuin mahdollista, on tarpeen valmistaa asianmukaisesti ja antiseptisesti sen rakentamiseen käytettävät tukit.
Pylväät, tuolit, mieluiten korjattu marraskuusta tammikuuhun. Ennen suojaavaa käsittelyä ne on puhdistettava kuoresta (hiekka) ja merkitä ylä- ja alareunat puun kasvaessa.

Jos haluat lisätä puupylväiden perustan elämää 2 kertaa, varmista ennen sen asentamista antiseptiset lokit, sillä tämä auttaa suojaamaan niitä biologisesta tuhoutumisesta ja homeen ulkonäöstä.

Antiseptisiä menetelmiä on useita:

 • paahtaminen hiilikuoriin;
 • kemiallinen menetelmä.

Paahtaminen kunnes hiilen kuori.
Tällä menetelmällä voit suojata puuta kosketuksesta maaperään ja putrefaktiivisten prosessien muodostumiseen. Polttaminen suoritetaan paineilmalla tai tulipalolla. Kaikki osa puusta, joka on maanalainen ja 200-250 mm korkea osa, joka on maan pinnan yläpuolella, paahdetaan. Ennen prosessin aloittamista on käytettävä 10 mm paksua savikerrosta napaa. On tarpeen polttaa loki hyvin huolellisesti ja hitaasti, tarkkailemalla samalla, että hiiltyvyyden (hiilikuoren) syvyys on enintään 20 mm. Sen jälkeen pylväästä käsitellään bitumilla tai paksulla hartsilla.

Kemiallinen menetelmä
Kemiallinen menetelmä on kyllästää puupylväitä ennen niiden asentamista erityisiin helposti saatavilla oleviin kemikaaleihin. Jos et halua tuhlata arvokasta aikaa hölynpudotukseen tai pelkää tulta, puun suojaamiseksi, hoitaa se jollakin seuraavista antiseptisistä ratkaisuista:

 • Vesiliuokset:
  • Säiliössä täytyy kaataa 5 litraa kiehuvaa vettä, lisätä 50 g boorihappoa, 950 g suolaa ja sekoittaa kaikki perusteellisesti kunnes täydellinen liukeneminen. Tämä kotitekoinen ratkaisu tarvitsee 2-3 kertaa käsitellä puupylväs-tuolin pintaa.
  • Clay paste homogeeninen muovinen koostumus. Se on valmistettu esisekoitetusta rasvaisesta savesta ja vedestä.
  • Ostetut vesipitoiset liuokset: sinkkikloridi, ferrosulfaatti, ammoniumsiliklofluoridi tai natrium, natriumfluoridi jne.
 • Öljyiset antiseptiset aineet: liuskekivi, hiili, antraseeni, kreosoottiöljy. Ne ovat tehokkain ja selviytyvät niiden suojaustoiminnasta jopa vedenpaisumisolosuhteissa.
 • Antiseptiset siteet ovat erityisiä suojapäällyksiä, joissa puupylvään pinta peitetään silikaatti- tai bitumipinnoitteella ja kääritään katolla, joka on tehty kateaineista tai katehuopuista, jotka myös on päällystetty tämän päällysteen kanssa.

Tehokas on antiseptinen aine, joka:

 • ei aiheuta korroosiota metalli-kiinnikkeissä,
 • ei vähennä puupylväiden fysikaalisia ja mekaanisia ominaisuuksia,
 • ei ole epämiellyttävää tuoksua
 • ei ole vaarallinen ihmisille ja eläimille
 • on hyvä penetraatio
 • kestävä,
 • erittäin myrkyllinen sieniin.

Nykyään antiseptisten aineiden markkinoilla on ilmennyt uusia keinoja, joilla on tärkeimpien suojelutoimintojen lisäksi myös koristeellisia ominaisuuksia, jotka voivat lisätä estetiikkaa perustan pintaan.

Antiseptisten aineiden haitat:

 • Vesipitoisia liuoksia ei suositella käytettäväksi suorassa kosketuksessa puiset tuolit kostealla maaperällä, koska ne eivät tunkeudu riittävän syvälle puuhun, ja ne voidaan helposti pestä pois.
 • Märissä maissa on tarpeen käyttää yhdisteitä, jotka perustuvat orgaanisiin liuottimiin, kuten valkeaan alkoholia, liuotinta.
 • Öljyiset antiseptiset aineet katsotaan kaikkein myrkyllisiksi, joten niitä tulisi soveltaa pakkauksessa ilmoitettujen ohjeiden pakolliseen noudattamiseen.

Puupilarin perustuksen rakentaminen

Puupylväsistuimia on asennettava:

 • tulevaisuuden rakentamisen kaikkiin kulmiin,
 • seinien risteyksessä,
 • rakennuksen ympärysmitta noin 1,5 - 2 metrin etäisyydellä toisistaan.

Puusta valmistetun pylväspohjan rakentaminen toteutetaan yleisesti hyväksyttyjen pylväsperustaisten pystytyssääntöjen mukaisesti, jotka kiehuvat tarpeeseen kiinnittää tukipilarit maaperään tiukasti pystyasennossa ennalta määrätyllä askeleella ja tietyllä syvyydellä. Tällainen säätiö on parempi rakentaa biologisesti kestävistä puulajeista: mänty, setri, lehtikuusi, tammi, joka on ensin antiseptinen.

Työn vaiheet

Puupylväiden pituuden ja lukumäärän laskeminen

Puurenkaiden syvyys määräytyy maaperän geologisen rakenteen ja tulevan rakenteen painon mukaan. Useimmiten seinissä on 500 mm ja ulkoseinien 750 - 1550 mm.

Puurunkaan pituus koostuu napaketjun pituudesta, joka on maanalainen (750-1550 mm) ja polun pituus maanpinnan yläpuolella (enintään 600 mm) sekä pieni liikkumavara, joka otetaan huomioon, kun pylväitä leikkaavat edelleen pylvästä pitkin kokonaistasoa.

Puupylväiden välinen etäisyys lasketaan laskemalla, eikä niiden pidä ylittää 2 metriä, kun otetaan huomioon, että niiden on sijaittava seinien risteyksissä ja tulevan rakennuksen kaikissa kulmissa. Tukien määrä riippuu rakennuksen pinta-alasta ja rakennusten painosta. On otettava huomioon maaperän kantokyky ja itse säätiö. Joten esimerkiksi, jos peruspylvään halkaisija on 250 mm, se vuorostaan ​​lepää maahan, jonka pinta-ala on 500 mm. Jos maaperän kantavuus on 2 kg / cm 2, kukin pylväs pystyy kuljettamaan noin 1 tonnia talorakenteiden painosta. Siksi, jos tiedät rakennusmateriaalien kulutuksen, jota käytät rakennuksen pystyttämiseen, voit laskea tarvittavan määrän perustuspilariportaat juuri rakennukselle.

Kaivaa reikiä

Puupylväiden asennusta varten on tarpeen kaivaa reikiä, joiden läpimitta on oltava vähintään 350 mm, ts. 1,5 kertaa pilarin halkaisija itse. Esimerkiksi jos tukin halkaisija on 300 mm, on tarpeen kaivata halkaisijaltaan 450 mm: n reikä. Kaivausreikiä voidaan tehdä useilla eri tavoilla:

 • Manuaalinen - lapion avulla kaivamme itse reikiä. Tämä menetelmä ei edellytä kassavirtoja, mutta vie aikaa ja vaivaa.
 • Mechanisoitu - vuokrattujen erikoislaitteiden avulla. Erikoislaitteiden käyttö nostaa säätiön kustannuksia, mutta säästää aikaa ja vaivaa.

Hiekkalaatikko

Kaivettujen reikien pohjassa on hiekkaa, jonka paksuus on 100-200 mm ja pakollinen täyttö.

Voit laskea maaperän jäädyttämisen syvyyttä kaupungeissasi käyttämällä laskinta: Maaperän jäädyttämisen syvyyden laskeminen.

Vedeneristyslaite

Ennen puupylväiden asentamista maahan, sinun on suoritettava suojaava vedeneristys, joka on maanalainen. Voit tehdä tämän, tuoli on kyllästetty öljyisiä ratkaisuja ja kääritty useita kerroksia tervaa tai katto huopa, liimaamalla ne bitumimastiset. Tämä sileä (side) suojaa puupylvään pintaa kosketuksesta maan kanssa, mikä vähentää sen mätänemisen ja jäädyttämisen todennäköisyyttä maahan. Tukissa käytettäessä pakkasenkestävien voimien vaikutus tukeen on vähäistä, koska maaperän turvotus liukuu pitkin sidetta nostamatta perustuspilarit.

Puupylväiden asennus

Puiset pylväät on asennettu kaivettuihin kaivoihin, joissa neulotaan alas ja tasataan pystyasennossa.
Huomaa: Mutta on toinen mielipide, jonka mukaan pylväät on asennettava yläosaan alaspäin ja kampaamalla (toisin sanoen päinvastaiseen suuntaan kuin puun luonnollinen kasvu). Uskotaan, että tämä auttaa välttämään kosteuden liikkumista puuastioiden kautta.
Lokit asennetaan tasolle tiukassa pystysuorassa asennossa. Puiset sauvat on sijoitettu kaivettuihin kaivoihin seinämää pitkin, mutta ne on asennettava tarkasti seinän akselin suuntaisesti. Tätä varten ennen kaikkea majakkipilareita sijoitetaan kaikkiin seiniin kulmiin ja leikkauksiin, joihin kynnet ajetaan ja kiinnitetään tiukasti pitkin kiinnitystä (lanka, nailonkierre, kalastuslinja). Sitten ne jatkavat kaikkien jäljellä olevien välipilarien asentamista, tarkastaen niiden pystysuoran aseman lyijylinjalla ja vaakasuoralla - johdon laiturilla.

 • puurunkoon, jossa tukia (käytetään, kun ei ole upotettu pohja);
 • ("kantapään") tai kivenvuodat (käytetään upotetun pohjan rakentamiseen).

Risteykset. Puurirenkaiden valmistukseen saa 2 levyä enintään 700 mm, jotka on kiinnitetty ristikkäin yhteen. Useimmiten tuki tuoli on yhdistetty ristiin useita metallisia hihnoja. Kiinnityksen vakauden lisäämiseksi piikki leikataan pylvään alapäähän ja pesä ristikappaleen yläpalkissa. Ristikappaleen rakenne on riittävän tyhjäkäynnillä, eikä se vain lisää puutuolin tukikentän pinta-alaa, vaan myös estää pakkasnopeutta nostamalla perustuspilarit kaivoista.


Betonilaatta Voit lisätä upotetun puupohjan luotettavuutta voit tehdä monoliittisen betonin tyynyn. Tätä varten kaadetaan 200 mm: n paksuinen betoni tiivistetyn hiekkalaatan pohjalle ja kun se on vielä tuoretta, pylväs upotetaan 100-110 mm: n syvyyteen. Tämän menetelmän ansiosta säätiön vakaus kasvaa merkittävästi, sillä betonin asettamisen jälkeen puustotelo kiinnittyy tiukasti.

täyttäminen

Jokaisen puupylvään ja kaivustilan reunojen välissä oleva tila on täytettävä karkealla murto-aineella: hiekka, sora, rauniot, rikkoutuneet tiilet. Tämä auttaa vähentämään kastumisen todennäköisyyttä ja kosteuden kertymistä tukien ympärille. Täyttö täytetään 150-200 mm: n paksuisilla kerroksilla pakollisella tiivistelmällä. Säästöjen tapauksessa voit ensin nukahtaa 150-200 mm maata, ja jäljellä oleva tila maaperän ja napojen välillä nukahtaa karkealta soraalta tai raunioilta.

Pilarien vaakasuora kohdistaminen

Täyttymisen jälkeen ja perusteellisen tampingin jälkeen pylväät korkeudelle. Tätä tarkoitusta varten kannattimien yläosat leikataan jännittyneestä johtoa pitkin siten, että niiden päät ovat välttämättä samassa vaakasuorassa tasossa.

Vedeneristykset

Pilarien tasoittamisen jälkeen niiden päiden tulee olla vedenpitäviä ja antiseptisiä. Tätä varten ne laittaa niihin erilaisia ​​vedeneristysmateriaaleja: erikoiskalvot, katehuopa, kuori (sinun on taivuttava alas).

Laitteen kastovyö

Liitettäessä säätä alhaisemman vanteen kanssa, jokaisen napan päähän leikataan piikki. Sen poikkileikkaus on 50x50 mm, ja korkeus on yhtä suuri kuin pohjarakenteisen palkin korkeus. Kun aloitat seinien rakentamisen, silloin näillä piikkeillä muodostetaan seinien (vanteiden) tai alempien tukkien tangot, joissa ne valmistavat erikoisliittimiä etukäteen.

johtopäätös

Pilarin puun perustukset ovat ihanteellisia puurakenteiden rakentamiseen niille, koska niillä on sama käyttöikä. Tietenkin ne voidaan rakentaa taloudellisten ja väliaikaisten piharakennusten alle, joiden paino on pieni.

Hyvin proantiseptirovanny kuivat puiset sauvat kestävät ainakin 20 vuotta. Ja kun ne epäonnistuvat, voit helposti korvata ne asettamalla betonisuojukset alareunan alapuolelle.

Pilarin puinen pohja

Erityisen säätiön nimi riippuu ensisijaisesti siitä, mihin rakennusaineista käytetään rakennustyössään, sekä perustan tyypeistä, esimerkiksi: kiinteät perustukset, jatkuva nauha ja jatkuvat nauhat, paalut ja pylväsnimet.

Kaavojen muodostuksen vaiheiden kaavio.

Sinun pitäisi tietää tärkeimmät vivahteet, jotka on otettava huomioon, jotta puupohjaiset pylväspohjat voidaan rakentaa oikein.

Pääsääntöisesti se asennetaan sellaisiin rakenteisiin kuin kylpy- ja muut kevytrakenteet, joiden runko on tehty tukkeista tai puusta.

Pylväsperiaatteiden tärkeimmät edut ja haitat

Puupylvään perustuksen rakentaminen on helpoin ja halvin tapa. Tällaisen säätiön asettamiseksi on oikein käyttää tammi- tai havupuuta (mänty, lehtikuusi), koska näillä puulajilla on suurin biologinen vastustus. Antiseptisen käsittelyn jälkeen tämän puun tukkeumat pysyvät maassa useita vuosikymmeniä tuhoamatta.

Baaripohjalla on seuraavat positiiviset ominaisuudet:

 • hyvin yksinkertainen rakentamisen tekninen prosessi;
 • melko alhaiset kustannukset;
 • kaikki puurakenteisiin rakennetut rakennukset eivät menetä lämpöä, koska puu on erinomainen luonnollinen lämmöneristin;
 • puupylväät ovat elastisen muodonmuutoksen omaavia, ne antavat niille mahdollisuuden olla epämuodostuneita eikä sortumaan liiallisesta paineesta, toisin kuin muiden rakennusmateriaalien tuet.

Kun olet rakentanut puupylväsperustan, säästät rahaa, mutta sinun on tiedettävä, että tappio on palvelun keston ajan, koska tällaisen säätiön tärkein haitta on suhteellisen lyhyt elinikä. Tämä on erityisen ominaista niille mökkien omistajille, joiden sijaintipaikka usein muuttaa maaperän kosteutta.

Vaadittavan aineen ja sen antiseptisen aineen valmistus

Ajopilot: A - tavallinen; B - kierre; B - poikkileikkaus.

Ensinnäkin sinun on tiedettävä, että sarakeyhtymän rakentaminen sisältää seuraavat vaiheet:

 • tarvittavan aineiston hankinta;
 • puupylväiden (antiseptinen tai paahtamalla) käsittely;
 • alueen puhdistaminen ja merkitseminen;
 • kaivaminen syvennykset;
 • hiekka tyyny rakentaminen;
 • vedeneristyskerroslaite;
 • pilarien asennus (tukikentän alueen lisäämiseksi, tuoli voidaan asentaa betonilaatalle tai ristikappaleelle);
 • käänteisvaimennus;
 • linjaustelineet (vaakataso);
 • vedenpitävä ja antiseptinen pää.

Materiaalin valmistuksen suorittaminen pylväspuinen kellariasennukseen asiantuntijat suosittelevat puunrungon alaosaa. Sen halkaisijan on lisäksi oltava vähintään 200 mm.

Asiantuntijoiden mukaan pilari-tuoleja korjataan vuoden syksy-talvikaudella (marraskuu-tammikuu). Ennen suojakäsittelyä ne on hioitava kuoresta (puhdistettava) ja on välttämätöntä merkitä pohja ja yläosa sen mukaan, miten puu kasvoi.

Ennen kuin asennat pylväät, niiden on oltava antiseptisiä, joten pylväsperusta toimii 2 kertaa enemmän.

Antiseptisen puun menetelmät:

 • paahtamalla kunnes hiilikuoren ulkonäkö;
 • antiseptinen puun kemiallinen menetelmä.

Puunjalostusmenetelmät

Pallosäätiön rakenne.

Paahtelu ennen hiilikuoren ulkonäköä voit suojata puuta suoralta kosketukselta maan kanssa ja hajoamisprosessin muodostumiseen. Polttaminen voidaan suorittaa käyttämällä puhallusputkea, kaasupoltinta tai tulipaloa. Puupylvään polttaminen suoritetaan koko sen osassa, joka on maanalainen ja se, joka on sen pinnan yläpuolella.

Ennen polttoprosessin aloittamista napaan on sijoitettava pieni kerros savesta (paksuus 10 mm). On tarpeen polttaa puupylväs hyvin hitaasti ja huolellisesti, tarkkailkaa jatkuvasti, että hiiltyvyyden (hiilikuoren) syvyys on enintään 20 mm. Lopputulos on postin käsittely paksulla, hieman kuumennetulla hartsilla.

Puun käsittelyyn käytettävän kemiallisen menetelmän avulla se kyllästetään helposti saatavilla olevilla erikoiskemikaaleilla. Jos et halua viettää aikaa polttavien lokien, sitten antiseptinen puu, yksinkertaisesti käsitellä sitä erityisellä ratkaisulla. Tätä tarkoitusta varten voit ostaa ja käyttää tällaisia ​​vesiliuoksia kuten: sinkkikloridi, rautasulfaatti, ammoniumsiliklofluoridi tai natrium, natriumfluoridi jne.

On myös öljyisiä antiseptisiä aineita, kuten antraseenia, kivihiiltä, ​​shaleja, kreosoottiöljyä. Nämä aineet ovat tehokkaampia, ne kykenevät suorittamaan suojaavat toiminnot, vaikka pylväät ovat tulvissa vedellä.

Räkkien lukumäärä ja pituus lasketaan

Puutarhan talon talon pohjakerroksen syvä syvyys.

Pylväsperusta on rakennettava yleisesti hyväksyttyjen sääntöjen mukaan, joiden mukaan maassa olevat tukipylväät asennetaan tiukkaan pystyasentoon tietyllä syvyydellä ja etäisyydellä.

Tukien syvyys olisi määritettävä sivustosi maaperän geologisen rakenteen ja suunnitellun rakenteen kokonaispainon perusteella. Usein se on sisäseinien 500 mm ja ulkoseinien 750-1550 mm.

Pohjatukin pituus on lisättävä maanpinnan alapuolisen (750-1550 mm) puupylvään pituudesta, joka lisää maanpinnan yläpuolella olevan pylvään pituutta (enintään 600 mm). On huomattava, että saatuun tulokseen on lisättävä jonkin verran marginaalia, joka tarvitaan, jotta kaapelit olisivat vaakasuorassa tasossa.

Pylväsperusta muodostetaan kiinteällä etäisyydellä tukipylväiden välillä, joka lasketaan tietyllä laskennalla, tuloksena oleva arvo ei saa olla yli 2 metriä. On myös otettava huomioon, että tukipisteet on sijoitettava tulevan rakennuksen kaikkiin kulmiin ja seinien suunnitellun risteyksen paikkoihin. Telineiden määrä riippuu pääasiassa rakenteen kokonaispinta-alasta ja koko rakenteen painosta. Ottaen huomioon maaperän kantokyvyn tietyssä paikassa, eikä säätiön kantokykyä.

Joten esimerkiksi, jos aiot käyttää 250 mm: n halkaisijaltaan pylvästä, se riippuu 500 mm maan pinta-alasta. Olosuhteissa, joissa maaperän kantavuus on 2 kg / cm2, jokainen asennettu pylväs pystyy kuljettamaan noin 1 000 kg rakenteiden painoa. Tämän perusteella, jos tiedät rakennusmateriaalien kulutuksen rakenteen rakentamiseksi, voit laskea tarvittavan määrän perustustelineitä ilman mitään vaivaa.

Syvennysten valmistelu

Pylväsperusta.

Puupylväiden asennusta varten sinun täytyy kaivaa halkaisijaltaan vähintään 350 mm: n reiät, mikä on puolet halkaisijan halkaisijasta. Esimerkiksi puukotelon halkaisija on 300 mm, kuopan halkaisijan on oltava vähintään 450 mm.

Kaksi tapaa tehdä syvennyksiä:

 • käsikirja - lapion avulla ne kaivaavat urat omilla käsillään. Tietenkin tämä menetelmä ei edellytä varojen menoja, mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.
 • mekaaninen menetelmä - erikoislaitteiden käyttö. Tämä vaihtoehto rakentaa kuoppia säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa, mutta tällainen sarake säätiö maksaa paljon enemmän.

Kun kaivut on kaivettu, hiekka asetetaan pohjalle kerrospaksuudeltaan noin 200 mm ja tiivisteen ollessa pakollinen. Ennen puukantojen asentamista maahan on tarpeen vedenpitävä pilarin maanalainen osa käyttämällä jotain edellä kuvatuista menetelmistä.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan pylväät on sijoitettava kaivoihin alaspäin (eli vastakkaiseen suuntaan verrattuna puun luonnolliseen kasvuun). Tämä estää kosteuden liikkumisen puun alusten läpi.

Puisten telineiden asennus

Pylväsperusta.

Lokit on asennettava rakennustason avulla pystysuoraan. Puiset telineet on asennettu kaivettuihin kaivoihin rakennuksen tulevien seiniä pitkin, niiden on oltava täsmälleen akselinsa ympäri. Tätä tarkoitusta varten seinien ensimmäinen kulma ja suunnitellut leikkauspisteet on asennettu majakkahyllyihin, sitten kynnet ajetaan niihin ja kiinnitys venytetään tiukasti (nailonkierre, lanka, kalastuslinja). Sitten voit siirtyä kaikkien välipylväiden asentamiseen. On tarpeen tarkistaa niiden sijainti kahdessa tasossa, pystysuorassa - laipalla, horisontaalisesti - kiinnittämällä.

Pilarien vakauden ja laakeroinnin lisäämiseksi sen alaosa voidaan asentaa seuraaviin elementteihin:

Puinen risti on valmistettu kahdesta palkista, joiden pituus on vähintään 700 mm, jotka ovat ristikkäin liitetty toisiinsa. Usein tuettu tuoli on yhdistetty puupäähän muutamilla metalliulokkeilla. Jyrkkyyden vakauden lisäämiseksi piikki leikataan telineen alapäähän ja sen alapuolella oleva pesä ristin yläkaistassa. Tällainen hyvin yksinkertainen ristikappaleen rakenne paitsi kasvattaa tuolin laakeripinta-alaa, mutta myös estää pakkasen voiman nostamalla puupylväitä haudoista.

Upotettu pylväskanta rakentuu betonilaatan avulla. Tämä on yleinen betoni, joka on valmistettu monoliittisesta betonista. Betonilaatan rakentamiseksi on tarpeen kaataa noin 200 mm: n kerrospaksuutta tiukasti tiivistetyn hiekkapohjan pohjaan ja välittömästi siihen asti, kunnes se on jäykistetty, upota se napaan noin 100 - 110 mm: n syvyyteen Joten pylväspohja kasvattaa merkittävästi sen stabiilisuutta, koska betonin kiinteytymisen jälkeen tukipilareiden jäykkyys kiinnitetään.

Tukipilarien viimeistely

Puupylväiden ja kaivettujen kaivojen reunojen välinen tila voidaan täyttää millä tahansa suurella murroksella olevasta rakennusmateriaalista: sora, murskattu kivi, rikkoutunut tiili. Tämä vähentää todennäköisesti putrefaktiivisia prosesseja ja kosteuden kertymistä tukien ympärille. Täyttö on tehtävä pienillä kerroksilla (paksuus 150-200 mm) jatkuvalla tampingilla. Jotkin täyttömateriaalin säästämiseksi voit ensin laittaa maakerroksen (paksuus 150-200 mm) ja täyttää loput tilasta rauniolla tai karkealla soralla.

Jälkeen täyttö ja tamping se huolellisesti, posts on tasoitettava. Tämä tehdään leikkaamalla pylväiden yläosat jännitetyn johteen tasolle ja tukipylväiden kaikki päät tulevat samaan tasoon (vaakasuoraan).

Kun tukipylväiden kohdistaminen on suoritettu, niiden päiden on oltava antiseptisiä ja vedenpitäviä. Näitä tarkoituksia varten päitä käsitellään antiseptisellä aineella, ja niihin kiinnitetään erilaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja, se voi olla erityinen kalvo, kateaine jne.

Jotta voit yhdistää säären oikein rakennuksen alareunaan, jokaisen telineen päähän on leikattava piikki, jonka poikkipinta on 50 x 50 mm ja korkeus, joka on yhtä suuri kuin palkin koko, jota käytetään rakennuksen alapäässä.

Joten pylväspohjainen puinen pohja on ihanteellinen puun eri rakenteiden rakentamiseen, sillä niillä on sama käyttöikä. On huomattava, että tämä puinen pohja voidaan asentaa eri pihoilla, joilla on pieni paino.

Huolellisesti käsitellyt ja riittävän kuivat puiset telineet kestävät vähintään 20 vuotta. Jos joillekin niistä on vahinkoa, niiden korvaaminen on helppoa, sillä juuri sinun tarvitsee tuoda betonipatjat rakennuksen alapuolelle.

Puupylväsperusta

Puisten paalujen perusta on halpa, helppo rakentaa, ei vaadi laitteita, jotka täyttävät, kestävät ja soveltuvat maalaistalolle. Harkitse, kuinka puinen säätiö on valmistettu ja rakennettu ja mitä materiaaleja siihen tarvitaan.

Valintaperusteet

Talojen pohjalla ihmiset ovat tottuneet käyttämään betonia, mutta kaikki eivät luota siihen, että merkki vastaa todellisuutta, ei ole aina mahdollista tilata kuorma tehdasvalmisteisella korkealaatuisella betonilla. On myös kysymys hinnan ja tehokkuuden. Esikaupunkirakennuksissa, joskus ne valitsevat puusta valmistetun tukipohjan, koska se kestää vuosikymmenien ajan jonkin aikaa tekniikan alla. Enimmäkseen tämä pohja sopii puurakenteeseen, koska säätiön ja seinämateriaalin elämä ovat samat.

Se on tärkeää!

Maaperän koostumus ja kosteus vaikuttavat ennen kaikkea puupohjaan. Tarkista, onko maaperä sopiva asiantuntijoiden kanssa.

Tämän säätiön edut:

 1. Helppo asentaa. Pyöriä voidaan porata Moto - auger - tai call - asiantuntijoille.
 2. Luotettavuutta. Jos pohjavesi on alhainen, puu kestää vuosikymmeniä. On olemassa esimerkkejä talojen yli 100-vuotiaista stuntteistä.
 3. Ympäristöystävällisyys. Puu on vaarattomin materiaali.
 4. Halpuuden. Kestävyyden taustalla pohjan alhainen hinta näyttää erittäin kannattavalta, se ei häiritse yleistä laatua.
 5. Energiatehokkuus. Pylväskalojen talo ei kosketa maata eikä hukkaa lämpöä.

Pilarien puinen pohja on jaettu kahteen päätyyppiin: paaluilla - pylväillä ja ripustetuilla paaluilla. Seisovat navat tukevat ja sijoitetaan heikkoon maahan. Ripustettavat - eivät vaadi tukea, ne sijoitetaan heikkoihin kerroksiin, jos jälkimmäisen syvyys on merkittävä. Mikä valintavaihtoehto riippuu pohjaveden kulkeutumisesta ja maaperän koostumuksesta alueella, jossa asuntoa rakennetaan. Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää asiantuntijoilta.

Pylväspohjan alla sopiva puu on tammi, joka on aina erottanut sen kestävyyden. Havupuu - mänty maksaa halvempaa. Voidaan käyttää ja lehtikuusi.

Rakennusvaiheet

Useita vaiheita toteutetaan tekniikan ja perinteiden mukaisesti:

 • Post-valmistelu, antiseptinen käsittely ja vedeneristys.
 • Tontin selvittäminen talon alle.
 • Porausreikien poraaminen käsin moto-poraamalla tai asiantuntijoiden kutsulla.
 • Nukkakerros hiekasta reikien pohjaan.
 • Pilarien asennus ja betonitointi, soran täyttö.
 • Leikataan ylimääräinen puu pihdeillä, tasoitus.
 • Kasauspään yläpinnan vedenpitävyys.

Lähetä valmistelu

Puupohjan alla olevat paalut otetaan puun pohjasta, sahaavat samat palat ja hionta. Kuoren huolellinen poistaminen on myös tärkeää, koska muuten paljon enemmän impregnointia menetetään. Pinnan tulee olla mahdollisimman sileä.

Ihannetapauksessa pilareita valitaan etukäteen kuivasta talvimetsästä ja kuivataan enemmän, sitä paremmin. Tehokkaimmat ratapölkyt, jotka on asetettu kulmiin, joissa on seiniä. Jalostus tehdään paahtamalla, kuten vanhan ajan, tai antiseptistä, lisätään vedenpitävyys.

Ensimmäinen menetelmä, paahdus - suoritetaan ennen hiilikuorrutusta. Tällöin tulipalo (poltin) sytytetään, aihiota vähitellen käännetään, huolellisesti poltettu. On välttämätöntä polttaa kokonaan paalun osan, joka putoaa maan alle, ja pinta maanpinnan yläpuolella 20-25 cm: llä. Aikaisemmin savi käytettiin ennen polttamista, ja nykyään se ei vahingoita. Polttamisen aikana on tärkeää estää vakava palaminen. Hiilen kerros ei saisi ylittää 2 cm: a. Viimeisessä vaiheessa hartsia tarvitaan ulosteeseen. Tai käsitellä bitumilla (bitumimastilla).

Suojaus antiseptisellä aineella suoritetaan käyttämällä harjaa 2 tai useammassa aivohalvauksessa. Se antaa hyvin pienen suojakerroksen, mutta kuivalla maaperällä säätiö kestää pitkään. Vesikemiallisia liuoksia voi valmistaa itse:

 1. 5 litraa kiehuvaa vettä sekoitetaan 50 g: n kanssa boorihappoa, lisätään 950 g suolaa jatkuvasti sekoittaen yksittäisen massan saamiseksi. Tämä aine voi kattaa puiset ratapölkyt.
 2. Folk-resepti - savimassasta valmistettu savipastaa, joka saadaan sekoittamalla vettä.
 3. Kemialliset ratkaisut myydään rautakaupoissa. Nämä ovat rauta-vitriolia, sinkkikloridia, ammoniumsiliklofluoridia ja vastaavia.
 4. Öljy tai alkydi kyllästys, joka valitaan etiketin suositusten mukaisesti. Tähän lisätään antiseptinen aine, sitä voidaan käyttää yhdessä impregnoinnin kanssa.

Impregnointiratkaisun lisäksi vedeneristys tehdään - käärittämällä paksut katehuovat ilman tarttumista, niin että kun maaperä jäätyy, pylväs ei ole vaurioitunut. Jos asunto on suunniteltu korkeudelle, ja säätiö on puiset tuolit, jotka on sijoitettu kuivaan maahan; jos toisaalta myrskyvirtaukset ovat luotettavia, eikä kosteutta pääse talon alle, niin paalut kestävät niin kauan kuin mahdollista.

Se on tärkeää!

Polttopuuta, joka laskeutuu maahan, antaa senttimetrin suojatulle puulajalle. Antiseptinen imeytyy vain muutamaan millimetriin.

Seuraavat vaiheet

Ensinnäkin, perustamaan säätiö, meidän on selvitettävä, kuinka monta reikää tarvitaan porata, mihin syvyyteen. Se riippuu talon projektista ja jälleen kentällä. Kuopan alemmissa valmiissa ja käsitellyissä napeissa, jotka otetaan puun pohjasta. Halkaisija - 200 mm.

Kaivon itse pylvään alle tulisi olla 1,5 kertaa paksumpi. Jäätymisen vaurioitumiseen ei ole vaurioitunut säätöä, kasaamme kääreellä tai kestävällä kalvolla. Maaperän jäädyttäminen paaluun ei tapahdu, ja se pysyy ehjänä.

Jos päätettäisiin käyttää tukia, ristikko, jossa on lovi, katkeaa tukena. Ennen noin 20 cm korkea hiekka kaadetaan maadoitettuihin reikiin ja tukeutuu alas. Napa on kiinnitetty tukevasti niitteillä tai muilla keinoilla, laskettu hiekkakerrokseen ja tiivistetty.

Itse tuki on käsiteltävä valitulla tavalla: yleensä se on antiseptinen ja vedeneristys bitumimastisilla. Tämän tekeminen on kuvattu kohdassa "Pilarien valmistelu". Jokainen kasa voidaan betonoitua 20 tai useamman cm: n tai kokonaisuuden suhteen, kaivon jäänteet täyttyvät rauniolla.

Pylväspohjan asettaminen omilla käsillä syvyyteen 500 - 1550 mm. Sisäpylväs sopii syvyyteen 50 cm, se on pienempi kuin kuorma. Seinien alapuoliset pylväät on asetettava vähintään 75 cm: iin. Tasotuksen, betonisoinnin ja kuivauksen jälkeen pilot sahataan ylhäältä, joka kohdistaa kukin yhteen tasoon, josta talo on. Varmista, että paalut ovat kohdakkain, ne suorittavat viimeisen käsittelyn yläpäästä antiseptisesti ja peittävät ne ylhäältä paksun kateaineen palasilla.

video

Visuaalinen video pilarien suojaamisesta mätänemästä.

johtopäätös

Puun vahva pohja palvelee sinua pitkään, jos perusolot ja neuvot täyttyvät. Jopa mädäntymisen jälkeen tuolit voidaan korvata betonikupuilla (lohkareilla), jotka riittää lisäämään tai korvaamaan ajoissa. Yksinkertainen pohja soveltuu yksinkertaisiin tiloihin - yksityisiin tiloihin tai kylpylöihin, pieniin taloihin.

Samanaikaisesti paalusäätiöitä käytetään myös pyöreän puutavaran pääomamökkeihin, pikemminkin puisiin. Pylväiden käyttö riippuu suuresti tietyistä hetkistä - kosteudesta, maaperätyypistä ja vesivirran syvyydestä. Mutta jos kaikki on kunnossa, voit turvallisesti käyttää puiset perustukset ja nauttia ulkoilusta.

Pylväsperusta: askel askeleelta do-it-yourself-käsikirja

Jos yksityinen talo on valmistettu kehystystekniikasta tai kevyistä rakennusmateriaaleista, sen optimaalisin perustustuki on pylväitä, joissa on nauha- tai betoniteräs. Tällainen alusta saa aikaan minimaalisen paineen maahan ja on melko yksinkertainen itsenäisessä suorituksessa. Oikein, kaikkien standardien mukaan, on helppo tehdä sarakepohja omilla käsillä, mutta tällainen rakenne on suhteellisen halpa.

pitoisuus

Mikä on sarake perusta?

Pilarin perustukset ovat yksinkertaisesti ihanteellisia kevyille rakennuksille (autotallit, puutarhatalot, latoja, kylpyjä). Kuitenkin oikealla laskemalla niitä voit laittaa ja kehystää tai vaahtoa konkreettisia mökkejä. Mutta tiilitalle, jossa paksut seinät on parempi etsiä toista vaihtoehtoa.

Mutta paljon tässä asiassa riippuu rakennuksen kokonaispainosta. Loppujen lopuksi katto tai keraamiset laatat katolle ovat paljon raskaampia kuin kateaine tai kevytmetalliprofiili. Pylväspohjan ja koko talon projektissa on otettava huomioon kaikki rakennuksessa käytetyt materiaalit - lattiasta ja seinästä kattoon. Laskelmien laatiminen on luottaa vain pätevään asiantuntijaan.

Rakenteellisesti tämä pohja on eri materiaaleista koostuvien pylväiden kasaalinen kenttä, ja ne on yhdistetty päällekkäin grillageillä. Jos maaperä paikalla on epävakaa, rakentaaksenne talon pohjan upotetun monoliitin muodossa ei ole kovin järkevää. Sarakepilvet hyötyvät suuresti edullisten töiden suhteen. Oikein suunnitellulla tavalla he eivät pelkää korkeaa pohjavettä ja maaperää.

Sarakepohjan lajikkeet

Tarkastelevan perustan pilareita voidaan keskeyttää tai säilyttää upotusmenetelmän mukaisesti. Ensimmäisessä tapauksessa lyhyet kannattimet pidetään maastossa kitkavoimien ansiosta ja toisessa - ne pidetään pidempään niin, että pohja on tukevalla maakerroksella. Koska tarvetta tehdä monimutkaisia ​​laskelmia ja upottaa suuri joukko paaluja, riippuvaa versiota yksityisissä asunnoissa ei käytännössä käytetä.

Grillauksen rakentavalla paikalla ne jakautuvat seuraavasti:

Ei-haudattu - grillattava osa riippuu maanpinnasta korkeudeltaan korkeintaan puoli metriä;

Pieni syvyys - grillaus menee maahan 40-60 cm;

Uppoasennus - teräsbetoninauhan kiinnittäminen tukirakenteiden alapuolelle jäätymisen syvyyden alapuolelle.

Järjestelmä matala pohja

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ei ole paljon hyötyä rakennusmateriaalien säästöissä. Maa-talojen rakentamisessa tällaista pohjaa käytetään hyvin harvoin. Useimmiten mökeissä rakennuttajat valitsevat ei-haudatun grillatauksen, joka riippuu pylvästukeen koko pituudelta. Tämä tekniikka poistaa turvotuksen ongelmat ja mahdollistaa teräskanavan paistinrakenteen, joka yksinkertaistaa ja nopeuttaa säätiön rakentamisen nopeutta.

Pilarien perustuksen edut ja haitat

Pylväskellarin etujen luettelo on melko laaja, ja siinä luetellaan:

Ei tarvetta nostaa erikoislaitteita;

Mahdollisuus paalutuskenttä rinteillä;

Korkea rakentamisnopeus;

Rakennustyömaata ei tarvitse valmistella tasoittamalla;

Yksinkertaisuus teknologia, jonka avulla voit tehdä sen itse;

Erinomainen pylväskestävyys kallistumiseen;

Jos se on suunniteltu ja valmistettu rakennusvaiheessa oikein, se toimii helposti yli puoli vuosisataa. Hän ei pelkää kausiluonteista maadoitusta, jos vain hän ei kosketa kentällä säleikköä. Työnteknologia on niin yksinkertainen, että on täysin mahdollista tehdä kaiken yksin ilman houkuttelemalla kolmannen osapuolen erittäin ammattitaitoisia ja kalliita asentajia.

Paikallisvaunujen pylväiden perustekijöiden puutteet ovat:

Tukien alhainen stabiilisuus sivuttaiskuormiin;

Maaperärajoitukset (suolla alueilla ei pitäisi valita).

Kuormitusta koskevat rajoitukset (raskaille betonipinnoille tai tiilitalleille tällainen pohja ei ole sopiva määritelmän mukaan);

Laitteen kellarikoneiston mahdottomuus.

Palo-pohjaisen harkitun lajikkeen pääasiallinen haittapuoli on tuhojen mahdollinen tuhoutuminen, joilla on vahvat sivuvaikutukset. Jos maa on hyvin liikkuvissa vaakatasossa, sinun on lisättävä suuresti paalujen läpimittaa, mikä vaikuttaa rakentamisen kustannuksiin. Tai yleensä on tarpeen valita toisen tyyppinen säätiö rakennettavaksi talolle.

Vastoinkäymiset - sivuttaiskuormat

Ohjeet - miten säätiö itse varustetaan

Teknologian sarakkeen perustukset on rakennettu neljään vaiheeseen:

Louhintatyö tukipilarien alla olevien reikien poraamiseen ja hiekkalaatan pohjalla olevaan laitteeseen.

Asennetaan pysyvät muottien pohjatukit, joita seuraa betonin kaataaminen tai niiden asettaminen tiilistä tai betonilohkosta.

Laite tämän tyyppiselle pile-rozverkovogo -perustalle teräsbetonin, teräskanavan tai puun ylemmän kuormituksen jakeluosalle.

Koko rakenteen vesieristys ja tukien vaipuminen rakennuksen ympärysalueella sivuraidalla tai ammattikalalla.

Kaikki on melko yksinkertaista, mutta tässä prosessissa on useita vivahteita. Ensimmäinen niistä - riippumatta pohjarasvatuksen tasosta, yksityisen laskutason talon pylväsmuunnoksen säilytyspaalut olisi upotettava syvemmälle kuin jäätymispiste. Työn nopeuttamiseksi joissakin tapauksissa on parasta houkutella erikoislaitteita poraamalla.

Pohja tukee itseään voidaan tehdä:

Kaadetaan asbestisementtiputkistoon;

FBS (tehdasbetoniseokset perustuksiin);

Seuraavassa on vaiheittainen kuvaohje vaahtoblokkien pylväspohjasta:

Siirrämme säätiön suunnitelman maastoon - merkitse tulevat rajat tapilla

Täytämme kuopat jyrkillä, päällä hiekalla ja vuodattamalla se useita kertoja ja toistamalla nukkumisprosessi hiekalla.

Laitoimme tyynyn ensimmäiset neljä lohkoa kulmissa ja kohdistetaan pitsiin ja kokoon

Korvaa toinen lohko ja taso tasolle

Mittaa hydraulisesti perustan nollataso - sen korkeus

Me altistamme säätiösi seuraavat tasot.

Mitä tulee kaikkiin muihin pilareihin

Levitämme kateaineita pylväät vedenpitävyyteen

On myös mahdollista käyttää teräspultteja. Mutta se on jo enemmän kuin yksi pino-ruuvin säätiön muunnelmista. Aikaisemmin tuki on tehty myös kosteutta kestävästä lehtikuusta. Nykyään kuitenkin useimmat yksityiset kehittäjät haluavat laittaa jotain kestävämpää ja konkreettista talonsa alle.

Tukit sijoitetaan 1,5-2,5 metrin välein niin, että ne ovat rakenteen kulmissa, sisäseinien leikkauspisteissä ja tukipalkkien asettamisessa sekä uunien ja tulisijojen alapuolella. Nämä ovat tärkeimmät kuormat. Osa heistä grillata on kykenevä jakamaan koko rakenteen. Ideaalisesti pääpainon pitäisi sattua täsmälleen tukipilareihin, joihin pylväsnauhan perusta on.

Jos valitset tiilen, sinun on välittömästi suljettava sen silikaattilajitelma. Keraaminen on otettava korkeimmalla jäätymisvastuksella. Yleensä, jos et halua vaivata ja kaataa betonia, on parempi mieluummin FBS. Nämä lohkot on alun perin suunniteltu erilaisten rakennusten perustuspohjien rakentamiseen.

Rakenteilla, pylväiden yläpuolella oleva betonikiinnitys on pieni liuskan perustus. Hänelle on rakennettu erillinen muottirakenne, jossa on 10-12 mm: n teräsvaijereita. Nippujensa jälkeen valmiin raudoitushihnan täytyy vain kaataa betoniliuoksella, jonka lujuus on vähintään M-300. Samanaikaisesti puurakennuksia varten grillataosa suoritetaan usein kokonaan baarista. Monissa tapauksissa riittää kuormien uudelleenjako.

Sarakepesän vedeneristyselementtejä varten voit käyttää kattohuopaa tai nestemäistä bitumimuovia. Jopa pehmeä laatta tekee, jos se ei käytetä, kun se kattaa jo rakennetun rakennuksen katon.

Missä on parempi käyttää perustusta pylväät

On helppoa rakentaa pylväspohjainen tukilevy, joka tukeutuu kannen päälle. Yllämainitut vaiheittaiset ohjeet ja edellä kuvatun tuen tekemisen vivahteet auttavat ratkaisemaan tehtävän myös aloittelijalle. Kaikki on tehty muutamassa päivässä. Totuuden on odotettava jopa kuukausi kunnes betoni kovettuu grillata, mutta ei ole muuta tapaa.

Jos rakennus aikoo rakentaa valoa, sen kustannukset ja ajoituksen kaltaiset perustelut ovat kaikkein kannattavimpia. Hanke voidaan valmistaa jopa itse. Mutta massiivisen mökin alapuolella olevat laskelmat ovat parempia tilauksesta ammattilaiselta.