Mistä rakentaa navetta halvalla

Jokainen omistaja omalla sivustollaan tarvitsee navetta, mutta sinun ei aina pidä vastata korkeista kustannuksista sen rakentamisessa. Taloudellisempi ja edullisempi maksaa hozblokin rakentamisen asuinrakennuksen rakentamisen jälkeen, koska se on aina ylimääräistä materiaalia. Mutta mitä tehdä, jos henkilöllä ei ole mitään hänen käsissään, mutta taloudellinen huone on vielä tarpeen? Nyt katsomme, kuinka rakentaa navetta omiin käsiimme halvalla ja nopeasti.

Päätämme navetan tarkoituksesta

Ennen kuin rakennat halvan navetan, sinun on päätettävä useista tärkeistä asioista. Hozblokin rakentaminen riippuu siitä, ja siitä, mistä voit rakentaa:

 • Nosta jopa kaikkein edullisimpia rakennustöitä, kysy itseltäsi, miksi tarvitset tätä vuodetta. Periaateen mukainen vastaus: "Se on hyödyllinen tulevaisuudessa" tai "Jotta ei jääisi naapureiden takana", se ei toimi. Tarvitsee tietää navan tarkoituksen. Oletetaan, että jos tarvitset puuta, niin se on halvempaa koota levyjen ja puutavaran kehysbudjettia. Eläinten ylläpito vaatii vahvan ja lämpimän rakenteen. Halvasta materiaalista on parempi käyttää vaahtobetonia etusijalla.
 • Kulujen määrä riippuu hozblok-koosta. Jos rakennettu navetta käytetään siipikarjan tai eläinten pitämiseen, on arvioitava karkeasti, kuinka monta karjaa elää huoneesta.
 • Rakenna lato halvalla vain omasta. Jos aiot käyttää palkattujen rakentajien palveluita, siitä varatusta budjetista koituu noin puolet rahoista työn maksamiseen. Sinun tarvitsee kuitenkin ostaa oikea materiaali. Usein tuulibeli on pystytetty käytetyistä tiilistä tai hiutaleesta. He käyttävät jopa vanhaa sahatavaraa, joka joskus myy talotiloja rakennusten purkamisen jälkeen. Vaahdolohko tai puubetoni voidaan erottaa halkeista materiaaleista seinille.

Kun olet päättänyt kaikista näistä kysymyksistä, voit jo alkaa laskea talousarvion tulevaa rakentamista varten.

Halpoja latoja

Nyt harkitsemme useita vaihtoehtoja rakentaa navetta omiin käsiisi niin, että omistaja ei maksa vähemmän.

Runko lato - halpa ja nopea

Ensimmäisen sijaan halpoihin latoihin olisi oikeutetusti annettava kehysrakenne. Ei ole mahdollista rakentaa mitään nopeammin kuin tällainen rakennuspalikka, lisäksi myös henkilö, jolla ei ole rakennuskokemusta, voi tehdä kaiken työn omillaan.

Perehdy voiman suorituskyvyn rakentamisen järjestykseen:

 • Ennen rakentamista sinun on tehtävä piirros navasta. Hallitse järjestelmää merkitsemällä sivusto. Sivusto puhdistetaan roskista ja kasvillisuudesta, jonka jälkeen noin 15 cm: n paksuinen kumpu on tehty soraa, raunioista tai seulomista.
 • Runko-elementit sijoitetaan yleensä sarakkeen tukikohtaan, mutta meillä on tavoite - rakentaa edullisesti ja nopeasti. Tämä tarkoittaa sitä, että kehyksen jalustat jalkaosina toimivat pohjana. Voit tehdä tämän ottamalla 100 x 100 mm: n tanko-osan ja kaikkien bitumien kanssa pilkattujen pylväiden toisen pään. On tarpeen käsitellä noin 70 cm: n pituinen lohko. Kaksikerroksinen kattohuopa kääritään kuuman bitumin päälle.
 • Kiinnitä merkinnät, tulevan rakennuksen kehän ympärillä, kaivaa 80 cm: n syviä reikiä. Aseta pohjaan 15 cm: n paksuinen murskattu kivi tai sora. Räkit sijoitetaan kuhunkin kuoppaan, tasataan pystysuoraan ja kaadetaan sitten betoniin. Jotta runkorakenne päätyisi runkorakenteeseen, etuseinät ovat 60 cm korkeammat. On suositeltavaa asentaa pylväitä apuvälineen etupuolelle 3 metrin korkeudella ja takana 2,4 metriä.
 • Lisäksi ylhäältä ja alhaalta tulevalta naulasta vaakasuora vanteet palkista. Rungon jäykkyyden vuoksi sinun täytyy tehdä pari väliristettä.
 • Kattopalkkien kiinnitys 60 cm: n välein on valmistettu katto katon rungon yläreunan palkkiin, minkä vuoksi käytetään lankkua, jossa on 50 x 100 mm: n osa. Palkin pituuden on ulotuttava vähintään 50 cm rungon molemmille puolille. Näin syntyvä katto suojaa seiniä sateelta.
 • Kehyspuiden vuoraus suoritetaan tavallisesti puulevyllä tai taivekartongilla. Lisäksi ne voidaan naulata pystysuoraan tai vaakasuoraan. Kotelon kiinnitysmenetelmä on kuvattu valokuvassa. Lautanen on naulattu halkeamien muodostumisen välttämiseksi. Seinien verhouspintojen halvimmassa versiossa levyn käyttö on sallittua.
 • Nyt on vielä katettava valmiin hozblok. Edullisin katemateriaali on liuskekiveä tai katemateriaalia. Ensinnäkin vaippa kiinnitetään joustin päälle. Katemateriaalina se on valmistettu kiinteästä vanerista tai OSB: stä. Aluslevyn kynsilevy, jonka paksuus on 25 mm 40-50 cm: n korkeudella. Vedeneristyskäytössä käytetään kattopäällyksiä.
  Video näyttää laatikoiden tuotannon katolle:
 • Lattia sisällä kehyksen hozbloka levyt tai levyt OSB. Samankaltaiset materiaalit ripusta katto. Talvikudokselle kaikki ihon elementit tehdään kaksinkertaisiksi, ja lämpöeristys asetetaan aukkoihin. On mahdollista käyttää mineraalivillaa ja halvempaa - sahanpurua.

Tarjoa kehyspalkki vähintään 10 vuoden ajan. Tänä aikana ehkä omistaja voi säästää rahaa vakavampaan rakentamiseen.

Videossa esimerkki rungon rakentamisesta:

Hozblok ammatillisesta lattiasta

Rakenna paitsi halpaa, myös kaunista saatblokia, joka on saatu aaltopahvilta. Materiaali on halpa ja erittäin kevyt lisäksi kestää vuosia. Ainoa haalistunut profiililevy on sen heikko jäykkyys. Ennen seinien peittämistä, rungon runko on vahvistettava ylimääräisillä rintareunoilla ja kattorakenteilla.

Itse asiassa ammattitason lattiapinnoitteiden muodostaminen edustaa tavanomaista kehyspuuta. Se eroaa vain materiaalivanteesta. Kehys on kerätty palkista, mutta on parasta antaa etusijalle profiiliputki. Kustannukset eivät ole paljon enemmän, mutta kun ne ovat rakentaneet metallirakennelman, se riittää omistajalle koko eliniän ajan. Profiilikehys, joka on koottu hitsaamalla. Joskus käsityöläiset kiinnittävät elementtejä pulttaamalla.

Ammattimainen lattia on kiinnitetty galvanoiduilla ruuveilla kumilevyn kanssa. Kun seinät peitetään, on tarpeen leikata levyjä. Parempi sähköiset leikkurit metalleille. Jos ei, voit käyttää käsityökaluja. Mutta tällaisilla saksilla on helppo leikata aallotettu aaltojen poikki. Se on vaikea tehdä, koska reunat eivät salli levyn taivuttamista.

Levyjen leikkaamiseen voit käyttää hiomalaikkaa, mutta hiomalaikka polttaa ammattilevyn kalvon. Ajan myötä tämä alue alkaa ruostua. Jos muuta ei ole, voit leikata arkin hiomalla ja sen jälkeen on helpompi leikata palanut reuna saksilla. Vaihtoehtoisesti leikkauspaikka voidaan piilottaa toisen levyn alle, koska työntäminen on edelleen päällekkäin. Kulmavyöhykkeen kulmissa voi aaltopahvin ikkunan ja oven aukon leikkausreunan ympärillä piiloutua lisäelementtien alle.

Luotettava ja edullinen navetan eläimille ja siipikarjalle

Jos sinun on halvat ja nopeasti rakennettava vahtimestari siipikarjan tai eläinten pitämiseen, on parempi olla löytämättä vaahtomuovilohkoja materiaalista. Tietenkin, hozblok maksaa enemmän kuin kehysrakenne, mutta se kestää useita vuosikymmeniä. Lisäksi vaahtoblokin vaate on erinomainen talvikäyttöön.

Työkalun rakentaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Vaahtolohkojen vuotoa pidetään päärakennuksena. Tässä sinun on vakavasti lähestyttävä piirustusten laatimista ja kehittämistä. Tämä auttaa mahdollisimman tarkasti laskemaan tarvittavan materiaalin määrän.
 • Rakentaminen alkaa merkitsemällä alue nauhatuloksen alapuolelle. Muita toimia ovat kaivaminen 80 cm: n syvyyteen asti. Betoniteippien leveys on 5-10 cm suurempi kuin seinämän paksuus.
 • Kaivon ympärille on asennettu muotti. Pohja peitetään 20 cm kerroksella laajennettua savea tai hiekkaa. Nyt tämä tyyny ja kaivon seinät on peitetty katto huopa niin, että nestemäinen ratkaisu ei liota maahan.
 • Terässauvojen kaivon sisäpuolella neulotaan vahvikekehys laatikon muodossa. Paras käyttää tätä vahvistuspaksuutta 12 mm. Kun kehys on valmis, kaivantoa kaadetaan betoniliuoksella lisäämällä rakeita. Nauhan korkeuden tulee työntyä maasta vähintään 10 cm.
 • Noin kuukauden kuluttua betoni nauha saa voimansa, jonka jälkeen voit alkaa rakentaa seiniä. Ensinnäkin säätö on peitetty kahdella kerroksella katemateriaalia. Vaahtolohkojen asennus alkaa kulmista, siirtyen asteittain sivuille. Ratkaisuna on parempi käyttää erityistä liimaseosta. Sitä myydään kaikissa rautakaupoissa. Pahimmassa tapauksessa sopiva ja konkreettinen ratkaisu.
 • Kun kaikki seinät on rakennettu, se on kääntyminen katolle. Tällä varjolla voit asentaa yhden tai pöydän katon. Ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja halvempi, ja toisen kattosuunnittelun avulla voit järjestellä ullakkotilaa varastointiin.
 • Vaahdolohkoa pidetään pehmeänä materiaalina. Kuorman jakamiseksi kunnolla mistä tahansa kattorakenteesta seinälle asetetaan seinälevy. Kattopalkit on naulattu yläosaan, ja sitten yksi tai kaksinkertainen pylväskaton ristikkorakenne on asennettu.

Vaahtolohkojen kattopäällyste on toivottavaa valita laadukas. Edullisista materiaaleista sopii liuskekivi tai aallotettu. Mitä tehdä lattian sisällä navetta riippuu siitä, kuka elää siinä. Vuohet parantavat levyt. Linnuille sopii savi lattia sahanpurulla tai oljella. Sikaa täytyy kaataa betonirauta, mutta alla on toivottavaa asettaa vedenpitävyys ja eristys. Ja kynällä, jossa sikat nukkuvat, on tarpeen asettaa levyt.

johtopäätös

Haluat todella rakentaa halvan navetan, sinun on ensin tarkasteltava mitä materiaali on käsillä. Tämän jälkeen voit aloittaa valitsemalla rakennustyypin.

Vajat puupalkit laudoilta omilla käsillä

Jokaisessa kotitalouksien viljelyssä on tarvetta helppoa rakentamista varten. Varastoja, joissa ei ole säätiöitä, tekevät usein huviloiden ja yksityisten talojen omistajat erilaisiin kotitalouksien tarpeisiin. Pieni puutalo voi pitää itsessään maataloustyökaluja, rakennusmateriaaleja, takana traktoria ja paljon tarvitsemaa kaikkea, mikä on hankalaa pitää talossa. Aseta sellainen lato ilman perustusta omilla kädillä niiden voimien alla, joilla on kokemusta puurakentamateriaaleista. Kevyen rakenteen rakentamiseen tarvitaan puutavaraa ja puutavaraa.

Puuta rakentaa navetta

Tietäen, kuinka tehdä levyt, joilla ei ole säätiötä omilla käsillä, sinun on valittava oikea puutavara. Rakennustyön pääasiallisena materiaalina on puutavara ja lauta.

Kevytrakentamiseen käytetty puuosuus 50x50, 40x50 ja 50x90 mm. Puiset elementit ovat havupuita.

Koska puu on päärakennuksen tärkein tukiosa, puutavaran valinnassa on kiinnitettävä huomiota siihen, että puurakenteessa ei ole suuria puutteita.

Väärästi kuivattu puu voi olla suurella taivutuksella. Tällaista materiaalia ei voida käyttää laakereiden pystysuorissa telineissä.

On välttämätöntä hankkia puuta kyseisiltä myyjiltä, ​​jos materiaali on varastoituna vaunuun tai sisätiloihin. Avoimilla alueilla sahat absorboivat sateen kosteutta ja menettävät sen laatuominaisuudet.

lauta

Levy on leikattu eikä leikattu. Pinta-aluksella on myös laite lukitusjärjestelmän päiden - "piikkisuunta" pitkin.

Jalostuksen laatu riippuu puutavaran kustannuksista. Kevyiden rakennusten rakentamiseen käytetään yleensä levyä, jonka leveys on 100-150 mm, paksuus 15-25 mm.

Aivan kuten puutavaran, kortti on otettava kuivasta huoneesta. Hallintatyypin valinta riippuu siitä, kuinka paljon rakenteen täytyy olla kallista tai halpaa.

Ennen töiden aloittamista kaikki sahatavarat on käsiteltävä antiseptisellä aineella. Jotkut asiantuntijat tarjoavat halvinta hoitomenetelmää - se on impregnointi puusta käytetyn moottoriöljyn kanssa.

Tällöin on syytä muistaa, että se on mahdollista vain säilyttää vaunussa, joka ei "pelkää" imemään moottoriöljyn raskasta hajua.

Säätiön rakentaminen

Säätiön puute edellyttää edelleen tukirakenteen luomista. Ensinnäkin tukirakennuksen tehtävä on eristää itse rakennus talon pohjalta. Voit tehdä tämän käyttämällä monenlaisia ​​materiaaleja.

Tärkeä rooli on maaperä, jolla rakennusta rakennetaan. Jos maaperä on savi tai turve, on parasta laittaa talvi jalkapalloihin. Voit käyttää lyhytpituisia lokeja paaluina. Kivisen maaperän tai kiinteän maaperän päälle sijoitetaan tiilen, betonilevyjen tai muiden kiinteiden materiaalien pienet kannattimet.

Valittu rakennuspaikka on peitetty muovikalvolla. Kalvo on peitetty kerroksella laajennettua savea. Tämä suojaa puurakennetta kosteuden tunkeutumiselta alhaalta ja muodostaa esteen kylmän virtauksen polulle maanalaisesta pohjasta sisätilaan talvikauden aikana.

Pistokannat sijaitsevat katoksen kulmissa ja niiden välissä 1,5 - 2 m etäisyydellä. Tukit on sijoitettava murskattujen kivipeitteiden päälle. Kaikki tukipisteet ohjataan tasolle. Kaikki tukien väliset korkeuserot poistavat vuodevaatteet.

Jotta kosteus ei pääse tunkeutumaan alla oleviin puurakenteisiin, tukeille asetetaan kerros vedeneristys. Tarrat vain peitetty katto-aineista.

Perusrakenteen rakentamisen vaiheet ilman perustusta

Shed Construction

Laivanvarsien omistajien rakentaminen voidaan tehdä täysin itsenäisesti. Jos sinulla on tiettyjä taitoja puutavaraa käytettäessä, tämä ei aiheuta suuria vaikeuksia. Rakennusten rakentaminen voidaan jakaa useaan vaiheeseen.

Tukikehys

Kevyen rakenteen rakenne on runkorakenne, jossa laakerielementit on tehty puusta. Seinämät ja katot on valmistettu levyistä. Vuodon tukipohja on valmistettu puun runko-osasta:

 • cant pino tukea;
 • asennuksen jälkeen ja kehyksen muodossa oleva puu tarkista puisen suorakulmion geometrian oikeellisuus mittaamalla nauha mitalla rungon lävistäjiä pitkin;
 • jos diagonaalien pituus on suurempi kuin 20-30 mm, kiinnitysyksikön jossakin pitkistä lävistäjistä on purettu ja puuta lyhennetään haluttuun kokoon;
 • puukehyksen kiinnityspisteet kulmissa suoritetaan eri tavoin. Voit tehdä tämän käyttämällä nauloja, ruuveja ja metallilevyjä.
Kehyksen ja pystysuoran telineen kiinnitysosa metallipeitteillä

Shed-runko

Rakennuksen kantavuus on sen runko puusta. Puinen runko on muodostettu seuraavasti:

 1. Tukirungon viivojen sisällä on lattialaitteen alla. Vastukset voivat olla ohuemmasta palkista, mutta korkeus on yhtä suuri kuin palkin runkoon nähden.
 2. Jäljelle jäävät vaakatasot ovat 900 - 1200 mm. Viiveen päät ovat kiinnitettynä tukikehyksen palkkiin. Rungossa ja viivästymässä on urat kiinnittämistä varten.
 3. Valmiissa telineessä asenna pystysuorat telineet. Pystysuorat kannattimet sijoitetaan rakennuksen kulmiin ja niiden väliin 1,5 - 2 m: n askelin. Jotta pylväiden pystyasento ei häiriintyisi, niitä tuetaan väliaikaisten tukien avulla levyjen tai palkkien muodossa.
 4. Oven asennuksen paikalle asetetaan kaksi telineitä oviaukon leveydelle. Avaa ikkunan aukko rungon palkista ja kiinnitä se telineisiin.
 5. Jos jossakin sivun pituus mahdollistaa useamman kuin 5 telineen asentamisen, yhdestä aukosta asenna diagonaalinen leikkaus alustalta. Leikkaus tarjoaa lisärakenteisen runkorakenteen jäykkyyttä ja vakautta.
 6. Pylväiden yläpäät ovat sidottuna palkin reunan ympärillä.
Timber frame

katto

Katon kaltevuuden on oltava SNiP: n vaatimusten mukainen paikallisten ilmasto-olosuhteiden mukaan. Yleensä he tekevät kevyt katto, jossa kaltevuus kohti takaseinää. Runkopalkkien yläreunan pystysuorat telineet.

Gable katto tehdään tavallisesti ullakkotilaa varten. Käytä ullakkoa, sinun on laskettava puukehyksen ja rantatien kantokyky ylimääräistä kuormitusta varten.

Pohjakerros katto

Jotta sade ei pääse tulisijalle, jossa sisäänkäyntiovet ja ikkunan aukot sijaitsevat tavallisesti, kattotuolet ovat 400 mm: n ja 600 mm: n pituisia. Katon yläpinta on sallittu 200-300 mm: n etäisyydeltä. Kattotuolin sivuilla riippuu 200 - 300 mm.

Levytyökaluilla laudan lattia on täynnä kynsiä. Ruploidien rullat levitetään lankapinnalle. Katemateriaalin kaistaleet asetetaan riveille, jotka ovat kohtisuorassa katon kaltevuuteen nähden 200 mm: n päällekkäisyydellä bitumimateriaalilla. Ruberoidien kaltevuusrivi kourutankoja pitkin 0,5 - 1 m: n askelin.

Kalliimmassa versiossa katto on tehty liuskekivestä tai onduliinista, jälkimmäinen valmistetaan aallotettujen levyjen tai joustavien laattojen muodossa.

Pöydän katolla kahden katon kaltevien pintojen liitosta pitkin asetetaan sähkösinkitty särmä.

Pylväskaton kummallakin puolella olevien yläsivujen alapuolella galvanoituja kouruja on ripustettu siirrettäväksi sadeveden varren seiniin.

Lattian asettaminen talliin on tukihyllyssä. Tee näin:

 1. Kortit leikkaavat kehyksen pituutta pitkin viiveitä.
 2. Sängyn sisällä lokeroihin laudat kynnetään. Raskaiden esineiden säilyttämistä varten lattiat ovat vähintään 25 mm paksuisia.
 3. Kirjeiden välisten pienten aukkojen sulkemiseksi lattia on peitetty linoleumilla tai peitetty kovalevyllä.

Pyörillä varustettujen ajoneuvojen varastointi sisäänkäynnin edessä tehdä pieni ramppi. Se on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista, tiilestä tai metallihitsauksen rakenteesta.

Video "Ompele omat kädet":

seinät

Rakenteen runko on päällystetty laudalla, jonka paksuus on 15 mm tai paksumpi materiaali ilman muuta puutavaraa. Puuseinän asentamiseen käyttämätön sahatavara, seinäpaneeli, profiloidut puutavarat.

Pyöritä puiset kehyslevyt pystyasennossa ja vaakasuorassa suunnassa. Kaikki riippuu maanomistajan pyynnöstä. Mitä korkeampi puutavaran laatu on, sitä korkeampi kohteen rakentamisen kustannukset ovat korkeammat. Erittäin yksinkertainen rakenne hehkuttaa halpaa epäpohjaista aluksella.

Jos navetta on edustava huone, seinät muodostuvat laadukkaista käsitellyistä levyistä.

Amerikkalaisen tyylin seinät edustavat 2-3 cm: n päällekkäisyyksien päälle kiinnitettyjä vaakasuoria lankkuja. Tällainen aita antaa rakenteelle houkuttelevan ulkonäön. Seinien porrastetun pinnan ansiosta sadevesi ei kestä ulkoisia aidoja. Levyt pakataan alhaalta ylös ja eivät muodosta halkeamia niiden väliin.

Seinät navetassa, vuorattu takalautanen, tyylillä "amerikkalainen"

Kehyksen reunaviivaa reunustavat alhaalta välittömästi rakennuksen ympäryksen ympärillä. Jos viilennät seiniä vuorotellen, voi olla vaarana, että seinien kulmissa olevien lankojen rivien korkeus on epäjohdonmukaista.

Kun polttopuiden varastointiin on rakennettu puomi, rungon edessä on yksinkertainen laatikko. Levyjen väliset raot vaikuttavat huoneen ilmanvaihtoon. Tallennettu polttopuu on aina kuiva. Laudat voidaan naulata paitsi pystyasennossa myös vinosti.

Usein huone on jaettu osiolla eri ominaisuuksien erottamiseksi kiinteistöön. Väliseinämä on valmistettu mistä tahansa arkkimateriaalista (vaneri, kovalevyt, lastulevy). Pieni ovi leikataan osioon.

Aukot seinissä

Pienissä rakennuksissa kustannukset lait teella yksi sisäänkäynti ovi ja ikkuna aukko. Tässä tapauksessa voit käyttää käytettyä ovenlehteä ja vanhaa peräpeiliä ikkunaan.

Lisääntyvässä rakennuksessa on muovinen ikkuna ja ovi. Jos suurikokoisten esineiden varastointi on varastossa, oletetaan, että kaksi ovilevyä ripustetaan pienten kääntöporttien muodossa.

Ikkunoiden aukot ovat parhaiten länsi- ja itäpuolella. Tämä "kaappaa" enemmän päivänvaloa.

valaistus

Sisävalaistus on järjestettävä paloturvallisuuden sääntöjen mukaisesti. Valonlähteiden johdotuksen on ehdottomasti suljettava kokonaan oikosulun mahdollisuus. Pienet kipinät voivat johtaa korjaamattomiin seurauksiin. Puinen rakennus palovammoja muutamassa minuutissa.

Rakennuksen sisätilojen valaisemiseksi on parasta käyttää loistelamppuja tai valonheittimiä.

Puuportaan ulkopinnat

Puurakenteiden suojelemiseksi ympäristön kielteisiltä vaikutuksilta puun suojaava päällyste toteutetaan kolmella tavalla:

hehkutus

Ennen levyn seinien asentamista hehkutetaan. Tee se puhaltimella. Prosessin ydin on se, että polttimen avoin liekki luo hiiltyneen kerroksen puun pinnalle. Hiiltynyt kerros muodostaa vedenpitävän pinnoitteen.

Missään tapauksessa ei voi tehdä sitä jo pystytetyillä seinillä. Kaikki huolimaton liike voi aiheuttaa tulipalon. Hehkutus tapahtuu erillisellä paikalla jokaisella laudalla.

lakkaus

Ulkopinnat on lakattu ulkokäyttöön. Esikyllästetty puu pellavaöljyllä - se vahvistaa puun rakennetta ja vähentää lakan kulutusta.

Lakkaus tehdään harjalla ja rullalla. Suorittaessaan henkilökohtaista suojavarustusta: lasit, hengityssuojain, sideharso ja käsineet.

Oikein tehty lakkaus säilyttää rakennuksen houkuttelevan ulkonäön pitkään. Rakennuksen toiminnan aikana on välttämätöntä valvoa lakatun pinnan tilaa ja aika poistaa päällysteen eheyden rikkomukset.

väri

Maalata puun puinen pinta tavalliseen ulkovaihtoehtoiseen öljymaaliin. Kuten edellisessä tapauksessa, ennen puun maalaamista impregnoidaan pellavaöljyllä.

Värjäys tehdään henkilökohtaisten suojavarusteiden avulla. Maalaa seinät telalla tai harjalla. On välttämätöntä, että aina on liuotin kädessä. Heidät kasvatetaan paksuilla maaleilla ja poistavat erilaisia ​​maaleja.

Paloturvallisuuslaitteet

Puiset rakennukset joutuvat nopeaan tulipaloon. Siksi paloturvallisuusvaatimuksia on noudatettava:

 1. Suojus on asennettu lähelle navetta kiinnitettynä siihen kiinnitettyihin palonsammutusaineisiin, kuten koukkuun, lapioon, kirveeseen ja kauhaan.
 2. Hiekkaa on säilytettävä suljetussa säiliössä. Talvella on yksinkertaisesti mahdotonta käyttää jäädytettyjä hiekkasia.
 3. Jos luonnollinen säiliö on kaukana rakennuksesta, vesi on varastoitava tynnyriin tai vanhaan kylpyyn.
 4. Palosammutin on sijoitettu seinän ulkopuolelle niin, että se on suojattu katon ylitse. Pidä sammutin sisällä navetan on melko turha. Tulipalon aikana laitteen saatavuus on kyseenalaista.

Rakennuksen rakentaminen ilman säätiötä mahdollistaa ympäröivän maaperän juurtajärjestelmän säilyttämisen, säästää rahaa rakennuksen rakentamiseen, vapauttaa käyttökelpoisen alueen asunnon kaikesta ylityksestä ja lisää kodin puutarhanhoitoa.

Kuinka halpaa ja nopeasti rakentaa navetta tehdä se itse

Hei, rakas lukijani.

Syyskuu on pihalla, ja olemme kaikki yhdessä "lämpenemässä" sivuillamme blogissamme "Everything for giving". Ja on selvää, talvella ei ole mitään jäljellä, ja päivän järjestyksessä navan rakentaminen. Jos joku ajattelee, että tämä on niin yksinkertainen asia, uskallan pettää sinua. Minä, esimerkiksi "verkon" välitarkastuksen jälkeen, ei löytänyt tietoja, jotka olivat ainakin hieman hyödyllisiä dachassa. Kaikki on kirjoitettu tai liian monimutkainen tai liian pinnallinen. Siksi yritän antaa sinulle käytännön neuvoja.
sisältö:

käyttötarkoitusta

Oikein rakentaa navetta sinun täytyy päättää aloittaa, mutta miksi helvetti tarvitset sitä ollenkaan. Vastaus on: "Vain siinä tapauksessa" tai "Koska naapuri on sitä", he eivät käy täällä.

Joten polttopuun varastointiin tarvitaan kevyt "luuranko", mutta vahvalla pohjalla, kun taas kotieläintuotantoa varten säätiön ei tarvitse olla tarpeeton, mutta on parempi laittaa seinät pois vaahtobetonista. Ne voidaan rakentaa omin käsin ja eläimet ovat lämpimämpiä.

Saatavana oleva tila

Ei ole väliä kuinka haluat laittaa tilava hangar pihallasi, mutta epäonnistuu, jos siihen ei ole tarpeeksi tilaa. Kuitenkin kapasiteetilla on ratkaiseva rooli, joten jos alue on pieni, sinun on harkittava vakavasti kaksikerroksisen rakennuksen rakentamista, eikä siinä ole mitään väärää. Se on välttämätöntä - se tarkoittaa, että se on välttämätöntä!

Budjetti saatavilla

Todennäköisesti vaikein ja vaarallinen "Sarastroyenian" riutta. Tosiasia on, että kaikki unelmat ja tarpeet voidaan rikkoa varojen puutteen vuoksi. Onneksi, kuten säästämisen käytäntö osoittaa, on aina tilaa ja haluttaessa arvio voidaan merkittävästi pienentää.

 1. Rakennusjoukkojen palvelee 30-50% kaikista rakennustöistä, ja siksi jos teet kaiken työn itse tai käytät vähän koulutettujen työntekijöiden apua, voit säästää paljon.
 2. Rationally valita rakennusmateriaaleja. Rakentamassa navetta ei ole järkevää ostaa kalliita höyrytettyjä betonia tai keramiikkaa, kuten show-off vain rikkaille. Valitse vaahtoblock, arbolit tai edes vain "käytetty" tiili - nämä ovat melko luotettavia materiaaleja ja mitä pidät mitä naapurit sanovat. Sinun täytyy maksaa loppuun.
 3. Voit säästää sisustukseen. Jos sinulla ei ole tarpeeksi rahaa kipsistyöhön tänä vuonna - älä ole surullinen. Your lapiot ja rakeet tulevat mukavasti ja seuraavaan kauteen, kun annat itsellesi mennä velkaan.

Miten käytännössä

Mutta ymmärrän täysin, ilman käytännöllistä soveltamista, kaikki edellä kirjoitetut ovat vain kauniita neuvoja, ja siksi seuraamme kuinka rakennin navetta.

Koska en ollut suunnitellut pitämästä mitään elävää olentoa mysteerissani, ja polttopuulle rakensin tilava drovnik, tarvitsin navetta vain halvempien rakennustarvikkeiden varastointiin. Tällaisessa paikassa ja paljon ei ole tarpeen, ja varat menevät pelkästään "Krapal".

Aluksi, sivuston laidalla, valitsin pienen alueen 3000 × 2000 ja, kun kaivoi hieman, suunnitellut sen hiekalla vaakatasossa.

Perustaksi päätin valita sarakkeet valmiiksi valmistetuista FBS-lohkoista 380 × 400 × 280 mm. Ostin heidät naapuristani ilman mitään, vaikka markkinoilla ne vetävät 400 ruplaa yksittäin.

Särsin heidät päällekkäin mastilla ja kiinnitettiin kateaineita.

Nyt grillata, tammea tangot 100 x 100 osaa sopivat siihen. Barn paksumpi ja ei välttämätön.

Mutta lattialle hän otti viidenneksen mäntyä. Ymmärrän, että sorokovka riittää silmiin, mutta päätti olla vaarassa ja käyttää mitä on käsillä.

Runko on valmistettu sadasta puusta ja levystä, jonka leikkaus on 100 x 50 mm, ja valitsi myös mäntyä rakennuspuuksi - vain ihanaa ja halpaa materiaalia. (Metalliprofiilia olisi voitu hallita puun sijaan, mutta se olisi ollut mahdollista ilman hitsausta).

Huomaa, että ylhäällä on kaksinkertainen vanteet, kuten tavallinen "luuranko", ja kaikki kantavat pylväät vahvistetaan lävistäjäviivoilla. Kaikki kuin talon rakentamisessa. Se vain seinämän paksuus on vain 10 cm - tämä johtuu siitä, että meidän ei tarvitse lämmittää rakennusta.

Ja näin yhden kerroksen katon runko näytti aallotetulta lennolta. Kaikki samasta levymäosasta 100 × 50 mm. Jos haluat toistaa kokemukseni - tämän materiaalin tulee varastoida runsaasti.

Koska kaikki muut työt olisivat olleet toteutettavissa vain ulkona, tässä vaiheessa kiinnitin vaunun tuulilukolla ja peitettiin eurolinjalla. Ei liian halpaa, mutta kaunista.

Välipalaa varten on vain täytettävä laatikko kahdenkymmenen sekunnin "shalevkasta", asenna tuuli- ja etulevyt ja voit peittää sen ammattimaisella lattialla. Koska kieltäytyin vastalevystä, metalli peitti kaksi aallon päällekkäisyyttä.

Viimeiset säästöt olivat ovella. Tein sen itse myös leikattujen levyjen avulla. Luonnollisesti kauneus ei ole kaukana ostosta, mutta loppujen lopuksi tämä ei ole palkin tärkein laatu.

Tämän seurauksena työkalujen talo ilmeni kuten seuraavassa kuvassa.

Tietenkin ei ole ikkunoita, mutta en laittanut niitä tarkoituksellisesti, en todellakaan halunnut häiritä säleikköjä, ja on helpompi päästä sisään sisälle.

Mielestäni se osoittautui erittäin mukavaksi.

Jos haluat jatkaa kesällä asuvien hyödyllisten tietojen saamista, käy meille useammin.

Do-it-yourself hozblok - piirustukset, luettelo rakennusmateriaaleista

Obzhivaya esikaupunkialue, ensimmäinen asia pystytettiin hozblok erilaisia ​​materiaaleja eri kokoja. Monissa tapauksissa tämä on vain katu tai tilapäinen rakennus, kunnes pääomarakenne on rakennettu, mutta jotkut ihmiset pyrkivät luomaan mukavuuksia melkein kuin huoneistossa.

Rakenna hozblok tee se itse hankittuaan sivuston - seuraava tehtävä omistajalle. Miksi omasta, koska voit ostaa varaston tai tilauksen rakentamisen? Monista syistä monet haluavat rakentaa itseään. Ensinnäkin taloudellinen kysymys: sivuston ostamisen jälkeen ei kaikilla ole rahaa ostaa sähkölaitos tai maksaa rakennustyöt urakoitsijoilta.

Toiseksi monet kaupalliset varastot ovat usein tyytymättömiä niille, jotka ostivat heidät liian lyhyen käyttöiän vuoksi. Ja kolmanneksi, jos on olemassa rakentamisen kokemus, materiaalin jäännökset, voit rakentaa apuohkon itsestäsi ei vakiotyypiksi, vaan tarpeisiisi perustuen. Taloudellisesti rakennettu koiranrakennus kestää kauan, ja rakentamisen aikana saadut kokemukset tulevat hyödyllisiksi tulevaisuudessa.

Hyvin rakennettu hozblok voi toimia eri tarkoituksiin.

Kun he ovat ostaneet useita hehtaareja, puutarhurit haluavat välittömästi rakentaa luotettavaa hyötyyksikköä eri tarkoituksiin:

 • asuntona, kunnes talo on rakennettu, jotta se muuttaisi tulevaisuudessa muille tarpeille;
 • hyödyllisyysrakentaminen inventaario ja muu omaisuus;
 • pukuhuoneena, keittokomero, kylpyhuone, kesäkeittiö;
 • kuten kanoja, siipikarjaa ja karjaa.

Hozblok - universaali tila, jokainen voi mukauttaa sen tarpeidensa mukaiseksi. Jos kesämökillä isännät viettävät paljon aikaa työstään maata, he ajattelevat lepohuoneesta, sängystä siinä, viettää yötä. Pieni kompakti rakenne voi näyttää yksinkertaiselta navetalta ja talon satuilta. Kaikki riippuu isännän tarpeista, kyvyistä ja prioriteeteista.

Rakentaminen alkaa säätiöllä, päättyy katolla. Materiaaleissa ei ole erityistä valintaa. Säätiö on nauha tai pylväs. Nauhalle tarvitaan hiekkaa, sementtiä, murskattuja tai betonilohkoja. Tiilestä tai kivestä valmistettu pylväs. Viime aikoina on käytetty asbestisementtiputkia, joita kaadetaan betonilla. Cover hozblok tavallisesti halpa materiaali: liuskekivi tai profiloidut.

Seinämalli asettaa usein puutarhuriin materiaalin valinnan ongelman. Se johtuu useista tekijöistä: kustannuksista, työvoiman intensiteetistä, lämpösuojauksesta, jos he asuvat talouksien toimittajayksikössä. Edullinen materiaali säästää rahaa, ja kevyt (paneelit, hiilihapotettu betoni) mahdollistavat halvemman perustan järjestämisen. Suuret lohkot, kilvet, tukipaneelit, levyt, seinien katto nopeuttavat rakentamista huomattavasti.

Rakentaa hozblok, käytti yhä enemmän yhtä yksinkertaisimmista järjestelmistä - kehyksestä.

Kun käsittelemme materiaalia, määrittelemme tarkoituksen ja siten mittasuhteet piirustusten mukaan. Pienin muutos-pantteri, joka voi toimia tilapäisenä suojana, on kooltaan 3,5 × 2,5 m. Jos odotamme olevan varasto, huone, joka on erotettu osiolla ja keittokulma, tarvitsemme kooltaan 4,5 × 3,0 Kummassakin tapauksessa on mahdotonta löytää paikkaa kylpyhuoneelle, on pihalla oltava wc ja suihkukaappi. Hozblok 6 × 3 mahtuu minimaalisiin mukavuuksiin kaikki mitä tarvitset yöpyessäsi.

Harkitse kuinka rakentaa 6 × 3 m: n voimalaite, kuinka paljon ja mitä materiaalia tarvitaan. Lopetamme yhden version, koska koko lajike on mahdotonta. Jos kehysrakenne on erilainen, on helppo laskea materiaalin määrää, lisäämällä sitä tai pienentämällä sitä.

Aloituksen rakentaminen, me varmasti piirtää piirustuksen, kun pystymme sen johdosta tekemään materiaaliluettelon. Sinun ei pitäisi kiirehtiä, on parempi ajatella kaikkea huolellisesti, kunnes on ihanteellinen vaihtoehto.

Tarvitset tangot 100 × 100 mm:

 • alemman ja ylemmän kehyksen pituus 6 m - 6 kpl, 3 metriä - 8;
 • pystytuille - 2,4 m - 11 kpl;
 • 2 kpl 6,6 metriä kattotuolit;
 • plus vaakatasot oviin ja ikkunoihin.

Kehykseen tarvitaan palkkeja

 • lattialla 20 kpl 25 × 150 mm, sama katto tai korvattu muulla materiaalilla (vaneri, puukuitulevy jne.);
 • laatikoissa - 7 kpl. 25 × 100 pituus 6 m;
 • visiirissä samat 2 kpl, mutta pituus 3,6 m;
 • kiinnittimien kiinnittämiseen - 50 × 100 × 3600 - 6 kpl.

Jos valmistat metallikehyksen, kiinnitä huomiota puun pituuteen. Pohjalla, joka kattaa laskennallisen materiaalin määrän ja keskittyy rakennuksen kokoon. Jos säätiö on nauha, tarvitset paljon hiekkaa, sementtiä ja raunioita. Stolbchaty on paljon halvempaa, sillä kehysboksi on hyvä vaihtoehto.

Säätö tehdään pylväsrakenteeksi asbestisementtiputkista, joiden läpimitta on 150 mm. Ensinnäkin merkitse säätiön tila: poista turvakehikko ja maapintakerros piikkipaljonetin syvyydelle. Nukahdumme 10 cm hiekkaa, hyvää ramming. Putken asennuspaikalla kaivamme 1,2 m: n syviä kaivoja, täytämme pohjan hiekalla, rammingilla. Asemoimme halutun pituisen putken reikään.

Ensin sarake perustetaan

Rakennustasolla tarkistamme pystysuoran, vaakasuoran aseman ja oikean sijainnin rakennuksen kehällä. Kiinnitämme aseman täyttämällä avaruuden solujen ja maan välillä hiekalla. Sisäpuoliset putket täytetään betonilla tai sementti-hiekkalaastilla. Ensin täytetään se kolmasosalla pituudesta, nosta sitä hieman niin, että liuos menee reikään ja muodostaa pohjan pohja. Kaada putket yläosaan, tiivistäen betonin siten, että ontelot eivät muodostu. Kunkin putken keskelle sijoitamme ankkurin runkorakenteen kiinnittämiseen.

Vaikka perustus rakennetaan muutaman viikon ajan, valmistelemme kehystä. Teemme suorakulmion 10 x 10 cm palkit, kiinnittämällä kulmat puolipuuhun, kiinnittämällä ne kynsillä ja ruuveilla. Kehyksen tehostaminen asetettujen viiveiden yli. Rungon puuta, samoin kuin koko rakennetta, käsitellään antiseptisilla aineilla tai kahdesti kuumalla kuivausöljyllä. Kummankin sarakkeen päälle asetettiin ruberoidi vedenpitävyyteen. Laitamme kehyksen ankkuriin, napauttamalla varovasti merkitsemällä reikien paikat. Poraamme reikiä, asentamme pohjan vanteet pohjaan kiinnittämällä mutterit ankkureihin.

Aloitamme kehyksen kokoonpanon päistä, asennamme rakennusmateriaalin pohjaputkiin metallikulmilla. Kiinnityksen vahvistamiseksi voit asentaa tukien vinot viivoilta tai kiinnittää väliaikaisesti ruuvien levyn. Kokoamme kehyksen etuosan, asennamme pystysuorat telineet ja sitten takana. Pituuksien välinen etäisyys on 1,8 m. Vahvistamme kehyksen läpimitaltaan lävistäjillä.

Älkää unohtako ikkunoita ja ovia, jotka on tehty niiden asennuspaikkojen sijainnissa. Oviaukon koko on 2 × 0,85 m. Asennamme pultit ikkunoille: pohja vaaka on 80 cm rungosta, yläosa on 1 m pohjasta. Jos aiomme järjestää useita osioita sisälle, asennamme osioita. Lopuksi kiinnitä teline runkoon tangon yläosassa.

Katto riippuu kehyksen kokoamismenetelmästä. Jos rakennuksessa on eri korkeuden etu- ja takasivut, asennamme kattotuolien seinien pitkittäisreunukset, kiinnitämme heidät niihin. Jos seinät ovat samassa korkeudessa, kokoamme kattotuolit maahan ja asennamme lopuksi ne yläosaan. Luomme tarvittavan esijännityksen nostamalla etupuolta 50 cm: llä, mutta on syytä muistaa, että yksi henkilö ei pysty nostamaan niitä, joten jos ei ole avustajaa, keräämme ne yläosaan.

Välittömästi rungon kokoamisen jälkeen leikkaamme katon. Käytettävissä olevien kateaineiden luettelo on suuri, joten suurien arkkien kalkki on harvinaista, rullatulle materiaalille - jatkuvaa. Ennen lattian asettamista on suositeltavaa lämmittää lattia: täytämme pylväiden väliset rajat mihin tahansa materiaaliin, liimataan sementtilaastiin, sisäpuolella nukutamme laajennetun saven kanssa. Kun viivästymme, asetimme levyt lattialle.

Pyyhimme seinät etummaisesta seinämästä ylhäältä alas. Materiaali voi olla erilainen: levyt, seinäpaneelit, sivuraide, levyt jne. Me lämmin lasivilla, ei ole toivottavaa käyttää polyfoamia - se on ihastunut hiirillä. Otamme seinät sisäpuolelta, teemme osiot, asentelemme ikkunoita, ripustavat ovet - tontti on valmis ja epäilemättä tulee maalaismaiseman ornamentti.