Mikä on geotekstiili ja dornit ja miksi sitä tarvitaan?

Geotekstiilit - kuitukangas, kudottu tai neulottu materiaali, kangas, jolla on suuri lujuus ja muut hyödylliset ominaisuudet.
Ei-kudotut geotekstiilit valmistetaan polypropyleenistä tai polyesteristä (joskus kasvi- tai eläinperäisten kuitujen lisäämällä), neulan lävistetyillä tai filamenttien lämpö- tai kemiallisella sidoksella.
Kudotut geotekstiilit (geofabrat) - tuotetaan lomittelemalla useita lankoja (useammin oikealla kulmalla). Neulotut geotekstiilit (geotrykotozh) - loopback-kudos. Tuotantomenetelmästä riippuen geotekstilien ominaisuudet ja sen käyttöalue muuttuvat.

 1. elastisuus - materiaali kestää stressiä ja pystyy tekemään vahvistustoiminnon;
 2. murtovenymä (jopa 45%); vastustus repäisystä ja punkturoinnista;
 3. suodatuskyky - materiaalin huokoset eivät ole tukossa tai tukossa maapartikkeleilla;
 4. Ultraviolettisäteily ei käytännössä hajoa, on ympäristöystävällinen materiaali.

Tässä yhteydessä käytetään geotekstiilejä, joissa erottaminen, osittainen vahvistaminen, vedenpoisto, suodatus on välttämätöntä. Erilaisten geotekstiilien käyttöalueet ovat erittäin laajat - lääkkeistä, kodinkoneista, huonekalujen tuotannosta, pakkaamisesta, maataloudesta, talojen ja teiden rakentamisesta.

 1. Tienrakennuksessa - kerrosten erottamiseksi. Sen käyttö voi vähentää huomattavasti raunioista ja hiekasta aiheutuvia kustannuksia, joita tarvitaan huomattavasti vähemmän. Dornit ei salli maaperän ja irtotavaran sekoittamista, lisää seinän kuljetuskapasiteettia, estää reikien muodostumista ja halkeilua tien pinnalla. Verrattuna muihin geotekstiileihin, dornit kestää vaurioitumisen aikana asennuksen aikana.
 2. Rinteiden ja rinteiden vahvistaminen. Levyn alle asetettu Dornit estää maaperän pestävän levyjen liitoksissa ja vähentää myös vetolujuutta, mikä stabiloi kaltevuuden.
 3. Pylväiden laitteessa - dornit erottaa täytetyn maaperän ja pohjan.
 4. Kun kehität koriste-altaita tai hydraulisia rakenteita - estää maaperän ja hiekan sekoittamisen, juuriston itäminen, vahvistaa ja jakaa kuorman uudelleen.
 5. Jätevedenpuhdistamoissa kuivatusputket kääritään dornitiikalla estääkseen tukkeutumisen.
 6. Luodessasi ja käytät "vihreitä kattoja". Dornit asetetaan maakerroksen alle, vedenpoistoon, suodatukseen ja - hedelmällisen kerroksen tuhoutumisen estämiseksi, jolloin halvempia karkeita raaka-aineita voidaan käyttää.


Materiaali asetetaan helposti, koska rullat ovat melko pieniä. Siksi kuljetuskustannukset ovat myös alhaiset. Varastointi-, kuljetus- ja muninkäsittelyn aikana dornit ei absorboi kosteutta, ei muuraa, sitä ei heikennä jyrsijöitä jne.

Dornit - mitä se on ja miten sitä käytetään

Hei, rakas blogin lukija, tänään on laajin valikoima tuotteita rakennusmateriaalien markkinoilla, jokaisesta pyynnöstä ja jokaisesta lompakosta. Ja yhä enemmän äskettäin, voit kuulla tällaisen materiaalin nimen kuin dornit, muuten - geotekstiilit. DRENAZ.RU on yksi tunnetuimmista korkealaatuisista geotekstiilien toimittajista, jotka tunnetaan viime vuosisadalta ja toimitetaan koko Venäjällä.

Dornit on kuitukangas, erittäin luja, neulalla lävistetty materiaali, joka koostuu synteettisistä kuiduista. Geotekstiilien katsotaan olevan yksi parhaista rakennusmateriaaleista sen kestävyyden, kulumiskestävyyden ja edullisen hinnan takia. Geotekstiili on klassinen kangas, ja tällainen verkko valmistetaan mekaanisin tai termisiin menetelmiin:

- eri polymeereistä valmistettujen katkokuitujen perusteella, josta neulan lävistetty kangas muodostuu käsittelyn aikana;
- pohja on jatkuva polymeerimonofilamentti;
- monofilamentit kiinnitetään ja käsitellään erityisellä lämpölaitteella, muodostaen geotekstilikankaan.

On huomattava, että termisesti valmistetut geotekstiilit ovat kestävämpiä repeämää vastaan. Muilla Dornitilla, jotka valmistetaan mekaanisin keinoin, on samat ominaisuudet ja laatu.

Geotekstiilejä käytetään laajasti eri aloilla rakennus- ja maisemasuunnittelussa, ja niillä on seuraavat toiminnot:

- erottelu - materiaali asetetaan muiden tyyppisten kompaktien kerrosten materiaalien välillä lisäämällä samalla koko rakenteen lujuutta ja luotettavuutta ja laajentamalla sen käyttöikää;

- suodatus - ehkä geotekstiilien tärkein tehtävä, joka vahvuudestaan ​​huolimatta läpäisee veden täydellisesti suuria määriä säilyttäen samalla sen ominaisuudet;

- kuivatus - erinomaisten suodatusominaisuuksiensa ansiosta putket, jotka on kääritty geotekstiloihin, on täysin suojattu tukkeutumiselta, kun taas vesi kulkee helposti materiaalin läpi;

- On huomattava, että geotekstiilien koostumus ei ole mätää, mikä tekee siitä yksinkertaisen välttämättömän kuivatusputkien asennusta varten;

- suojaava toiminto, joka sallii geotekstilien käytön vedeneristys- ja eristemateriaalina, ja koska se kykenee repäisemään, tämä materiaali kestää valtavia kuormia, jotka edesauttavat paineen rajoittamista jo rakenteilla olevan osan osissa;

- vahvistus - geotekstilien lujuusominaisuuksia käytetään rinteiden ja rinteiden vahvistamiseen, pystysuorojen telojen ja jyrkkien kallistusten estämiseen.

Dornit on laajalti käytetty teiden rakentamiseen eri tarkoituksiin, polkuista rautateille ja jopa kiitoraduille. Se on yksinkertaisesti välttämätöntä tienrakennuksessa, koska se auttaa lisäämään rakennettavan sivuston käyttöikää.

Koska se estää irtotavaran kerrostumisen, se pitää yllä tarvittavana olevan kerroksen paksuuden ja estää sen sekoittumasta maaperään - sekoittaminen maaperään vaikuttaa haitallisesti tienpinnan laatuun.

Rakennustöiden lisäksi geotekstiilejä käytetään hyvin laajalti kaikentyyppisissä maisemasuunnitelmissa ja puutarhanhoidossa. Ensinnäkin tämä materiaali estää rikkakasvien itävyyttä, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää puutarhanhoitoon.

Toiseksi, kuten aiemmin todettiin, tällaista materiaalia ei kohdella mätää, mikä tarkoittaa, että se kestää useamman kuin yhden kauden.

Kolmanneksi geotekstiilit eivät todellakaan houkuttele jyrsijöitä, hyönteisiä ja ennen kaikkea sienbakteereja, jotka auttavat välttämään mätää.

Lisäksi voit turvallisesti käyttää kaikenlaisia ​​lannoitteita, koska geotekstiloilla on erittäin suuri vastustuskyky minkä tahansa kemiallisesti aggressiivisen aineen vaikutuksille. On myös huomattava, että tämä materiaali sopii hyvin suojan rooliin ultraviolettisäteilyä säilyttäen samalla sen ominaisuudet.

Puhuminen maisemointi, on syytä huomata, että jotta voitaisiin luoda keinotekoisen vesimuodostuman, olipa se sitten lampi tai uima-allas, GEOTEKSTIILIT on vain tarvittavan materiaalin, suojaava toiminto. Ennen geomembraanien asettamista, joka toimii vedeneristyskerroksena, on syytä vahvistaa reunoja geotekstiilillä, joka on myös kalvon suojakerros.

Se on olennainen osa maalaistalon tai lähiöalueen pihaa ja puutarhaa, ovat nurmikot. Valssattu nurmikko on ilo, laita se lievästi, ei halpaa, joten voit käyttää dornitia luomaan kaunis nurmikko ja sijoittaa sen maan kerrokseen.

Se ei salli rikkakasvien puhkeamista ja hukuttaa kylvönauhan ruohoa. Geotekstiilejä tarvitaan myös rokkareiden ja alppihiukkasten luomisessa. Voit täydentää pihaa tai puutarhaa kauniilla poluilla. Ja tässä geotekstilien universaaliset ominaisuudet tulevat kätevästi - se sopii pääaineen alle, josta raide on peitetty.

Mutta tämä ei ole koko geotekstilien soveltamisala. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi tätä materiaalia käytetään laajalti lääketieteessä, sitä käytetään kertakäyttöisten vuodevaatteiden ja vaatteiden valmistukseen. Hygieniatuotteita, kuten terveyssiteitä, tamponeja, vaippoja ja tiivisteitä, tehdään myös geotekstiilistä. Hyvin usein geotekstiilejä käytetään pakkaamaan kodinkoneita, kenkiä, vaatteita ja huonekalujen valmistusta.

Voidaan päätellä, että geotekstiilit kaikissa suhteissa ovat todella universaali materiaali, jolla ei yksinkertaisesti ole analogeja rakentamassa paitsi ylikulkuja ja muita teitä, myös talojen, puutarhojen ja keittiöpuutarhan rakentamiseen ja järjestelyyn. Ominaisuuksiensa ja laadunsa ansiosta Dornitin ulottuvuus kasvaa jatkuvasti joka vuosi, tunkeutuvat uuteen ihmisen elämään.

Dornit, ensimmäiset vaikutelmani

Ensimmäistä kertaa dornitin asentamisen jälkeen joutuin kohtaamaan Yeletsissä betonilattian rakentamisessa MAGNIT-ostoskeskuksessa. Koska olen tuntenut tämän materiaalin, en usko, että sen ansiosta betonilattiat tai tiet eivät repäisi ja säilyttänyt voimaaan monien vuosien ajan.

Betonilattiat "MAGNET" kaupungin Yeletsissä 2012.

Asennuksessa ei ole mitään monimutkaista, vaan käärittele tämä kangas 15-20 cm: n ripustuksella kiillotettuun hiekkapohjaan. Kiinnitimme sen kivillä tai elektrodeilla puhaltamaan tuulta, lävistämällä sitä ja painamalla sitä maahan. Lisäksi, murskattua kiveä asetettiin, kuormaaja ajoi Dornitille pilaamatta sitä.

Mielipiteeni on yksinkertainen materiaali pakkauksessa ja varastoinnissa, mutta siitä on paljon hyötyä, kuten ymmärrät artikkelista.

Jos sinulla on jotain lisättävää dornitin aiheen suhteen, aion mielelläni kirjoittaa kommentteja.

Dornit geotextile: sovellus ja tekniset tiedot

Kangas dornit 2, jonka tekniset ominaisuudet ovat syynä materiaalin suuriin suosioihin, on yksi geotekstilien lajikkeista. Se on valmistettu neula-lävistysmenetelmällä, joka koostuu polymeerifilamenttien mekaanisesta sekoittumisesta kankaaseen lävistysprosessissa erikoisjäljitetyillä neuloilla. Tämän menetelmän avulla materiaalilla on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia.

Dornitan edut

Dornit 2: n tärkeimmät tekniset ominaisuudet, jotka takaavat sen suosion, ovat:

 • materiaalin suuri lujuus;
 • pitkä toiminta-aika yli 25 vuotta;
 • UV-vastustuskyky, joten edes kirkkain auringonvalo ei vaikuta dornit.

Yksi vastauksista kysymykseen siitä, miksi tarvitset dornit, mitä se on ja mitkä ovat sen edut, voi olla edullinen hinta. Tämän indikaattorin optimaalinen suhde kankaan laatuun ja ominaisuuksiin kasvattaa rakennettujen esineiden taloudellista tehokkuutta. Erityisesti verrattuna rakennustöihin, joissa käytetään luonnollisia materiaaleja.

Muut geotekstilivalinnat

Muista Dornitin ominaisuuksista mainittakoon:

 • pölynkestävyys (vahvuusindeksi on alueella 400-1650 N);
 • jännityksen venymä (40-50%, kun tärkeimmät toiminnot säilyvät);
 • korkea suodatuskerroin (80-140 m / vrk);
 • työskentele laajalla lämpötila-alueella (-60 - +100 astetta).

Voit lämmittää talvella, vaihtaa vaatteita ja viettää yötä pienellä eristetyllä mökillä.

Dornitin eri valmistajien laaja valikoima muutoksia tekee helposti sopivan materiaalin löytämiseksi mihin tahansa työhön. Näin ollen kosteuden siirtymisen lisääntynyt kyky ja samanaikaisesti ei kostuteta mahdollistaa materiaalin käytön talojen rakentamisessa ja korjaamisessa. Täällä Dornit tarjoaa lämmön ja vedenpitävyyden perustan ja lattian. Ja korkea plastisuus sallii sen kestämään suojatut rakenteet lämpöeristymistä.

Dornit-sovellus

Dornitin erityispiirteiden vuoksi seuraavien toimialojen edustajat voivat vastata siihen, mitä se on ja miten sitä käytetään:

 • tienrakennus;
 • rakentamiseen;
 • muotoilu.

Geotekstiilejä käytetään sokean alueen eristämiseen.

Materiaalia käytetään laajasti maakerrosten erottamiseen teiden ja jalankulkuteiden rakentamisessa. Dornitan avulla vahvistetaan rinteitä ja rinteitä. Ja laatan alla oleva kangas estää maaperän pesiytymästä nivelissä. Dornitin tekniset ominaisuudet auttavat myös koristesäiliöiden rakentamisessa. Geotekstiilipäällysteiset tyhjennysputket vähentävät tukkeutumista. Suhteellisen uusi tekniikka, jolla luodaan "vihreä katto" (istutettu katto rakennuksen), tarjoaa käyttöön dornitic kankaalle lämpenemistä ja estää tuhoamasta hedelmällisen maaperän.

Löydetty dornit-sovellus ja milloin sokea rakentaminen talojen perustuksiin. Ei-kudotun geotekstilin käyttö mahdollistaa kosteuden poiston tiettyyn etäisyyteen perustasta.

at eristys- ja vedeneristyslattiat, maanpinnalle, tämä materiaali voidaan asettaa pinnalle jopa alustan (sementin tai puun) osittaisella tuhoutumisella. Tämä on erityisen tärkeää talojen ensimmäisissä kerroksissa, joissa käytetään geotekstiloita laminaattisubstraatteja tai parketti. Lopuksi viime aikoina myös dornit asetetaan katolle - pehmeiden laattojen katon suojaamiseksi.

Muotoiluominaisuudet

Katteen rakentamisen perusteknologia on kadun oikeanlaisen valmistelun ja rullan järjestelyn kanssa, jonka päällekkäisyys on 10-12 cm. Valmistelutyö sisältää maaperän profiloinnin ja tiivistymisen, kasvillisuuden häiritsemisen ja epäsäännöllisyyden poistamisen. Kangas valetaan käsin, tasoitetaan tasaisesti ja kiinnitetään vain pintaan. Geopotilaan asettaminen maahan, sinun ei pitäisi lyödä sitä rakennustarvikkeilla.

Millainen puoli on eristyseristyksen höyrysulun aikaansaamiseksi, muuten eristys kastuu.

Kun lattiat järjestettiin geopoliittisesti dornit pohjaan. Yläpuolella on teline, jonka solut täytetään täyteaineella, mikä lisää lämmöneristystä. Voit jatkaa suoritettavia töitä seuraavasti:

 • betonilaattojen kaatoaminen laminaatin tai linoleumin levittämiseksi;
 • viivästysten asentaminen parketin tai puulattian laitteeseen.

Yhteenvetona

Dornitin käyttö takaa vähäiset kustannukset sekä materiaalin että sen kuljetuksen kannalta. Ja geopoliittisten varastointikustannukset vähenevät sen vuoksi, että se ei altistu kosteuden ja homeen, jyrsijöiden, hyönteisten, mikro-organismien ja bakteerien aiheuttamiin vahinkoihin. Tällainen tehokkuus ja ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät Dornitistä yhä enemmän suosittua materiaalia rakennustyön aikana.

Dornit geotekstiilit: sovellus ja asennus

Moderni ympäristöystävällinen kemiallinen kestävä rakennusmateriaali, jolla on suuri lujuus ja kestävyys ultraviolettisäteilyä, suodatuskykyä ja monia muita ominaisuuksia, on geotekstiili.

Geotekstiilien tyyppejä on useita:

 • - kudotut (geofabrat);
 • - neulotut (geotrykotazh);
 • - kuitukangas, joka koostuu polypropeenista / polyesteriä, joka on saatu neulomismenetelmällä tai peruslangojen lämpö- / kemiallisella sidoksella. Tämäntyyppinen geotekstilö voi johtua ei-kudotusta polypropeenista.

Ominaisuudet ja toiminnot

Geotekstiileillä on tarvittavat ominaisuudet käytettäväksi vahvistavana, suodattavana, tyhjennys- tai erottelumateriaalina. Tässä on esimerkinomainen luettelo Dornite-geotekstiloista ominaisista ominaisuuksista:

 • - suuri lujuus ja kestävyys (yli 25 vuotta);
 • - ympäristöystävällinen (kierrätys on mahdollista);
 • - kangasta koko alueen tiheys ja lämmönjohtavuus;
 • - ei syty;
 • - suuri osa rainan pidennyksestä tauossa (jopa 45%);
 • - se ei aiheuta mätää, sieniä;
 • - jyrsijät ja hyönteiset eivät pilata sitä;
 • - kankaan yhtenäisyys.

Raaka-aineiden pääkäyttö

Dornitia voidaan käyttää rinteiden ja rinteiden vahvistamiseen. Dornit geotekstiili sopii laattojen alle ja stabiloi kaltevuuden, jakaa rasituksen ja ei anna maaperän pestä pois.

Myös geotektyylit erottavat kannen pohjan kiinnittimestä tai käyttävät sitä keinotekoisten säiliöiden rakentamisessa, jolloin kerros estää hiekkaa liittymästä maaperään ja estää kasvien juuret itämiseltä ja roskistaessa säiliötä.

Dornit on merkityksellinen kuivatuslaitoksissa: geotekstiilit "kääritään" tyhjennysputkistoihin estääkseen niiden tukkeutumisen.

Tämä igloprobivny-kangas toimii paksuuserottimena teiden rakentamisessa, mikä vähentää hiekan ja soran kustannuksia. Geotekstiilit estävät halkeamien muodostumisen ja muut vauriot tienkaistalle.

Kattorakennustyöt eivät myöskään ole täydellisiä ilman Dornit geotextileä, joka toimii maaperän viemäröintikerroksena. Geotekstiilejä käytetään sekä vedenpitävyyteen että suodattimen käyttämiseen.

Mihin sitä käytetään

Dornit geotekstiili on monimuotoinen ja usein yleismaali, jota käytetään:

 • - pohja-geotekstiloita käytetään pohjaveden haitallisten vaikutusten poistamiseksi;
 • - perustuksen alapuolella - geotekstiili erottaa soraa hienorakeisesta teräksestä;
 • - maassa - poistaa puutarhurit jatkuvasta rikkakasvusta, suojaa kasveja liialliselta UV-säteilyltä / halla / tuholaisilta.
 • - puutarhatyylille - geotekstiili, joka on asetettu 2 riviin (kivi 1 kerros) geotekstiili estää maaperän sekoittamisen maisemapuutarhaan, ei salli kaivojen, lätäköiden ja lian muodostumista;
 • - lammelle - Dornit suojaa vedenpitävyysvaurioita erilaisilta vaurioilta (kerroksen alla) helpottamaan lammen pohjan (kerroksen yläpuolella) työskentelyä;
 • - nurmikko - geotekstilit estävät rikkakasvien kasvua, sallii ilman ja kosteuden, parantaa viljeltyjen kasvien kasvua, nopeaa ja helppoa materiaalia toiminnassa.
 • - teiden ja jalkakäytävien osalta - se ei salli maaperän, raunioiden ja hiekan sekoittamista niiden väliin, ei pääse ulos pohjasta, vähentää hiekan ja raunioiden kustannuksia;
 • - tienrakennukseen (soran ja hiekan alapuolella) - lisäävät maakankaan elämää, vähentävät poistoputken osista aiheutuvia kustannuksia, suojaavat tieltä sademäärän vaikutuksilta ja jakavat tasaisesti kuorman tienpinnalla;
 • - jalkakäytävän alapuolella - geotekstiilimateriaali ei salli erilaisten maametallien sekoittamista, ei salli sementin kaatamista kaatamaan;
 • - Tui: lle - geotekstilöiden avulla Dornit suojaa havupuita ensimmäisten vuosien aikana laskeutumisen jälkeen, sitä voidaan käyttää suojaamaan Tui talvella;
 • - katolle - geotekstiilikangas ei salli kuormituskerroksen hiukkasten vuotamista eristyslevyjen välillä;
 • - putkille - Dornit geotekstiili tarjoaa tehokkaan vedenpoiston ja suojaa putkia maan alla;
 • - kuoppaa varten - neula-rei'itetty kangas mahdollistaa kuopan pohjan tasaisen sijoittamisen, suodattaa saapuvan veden ja helpottaa kuopan puhdistusta.

Geotekstiilin asettaminen

Geotektil on säädetty melko yksinkertaisesti perusrullien pienen määrän ansiosta. Tästä johtuen alhaisemmat toimituskulut.

Teiden geotekstiilisen dornitin asennus toteutetaan viidessä vaiheessa:

 • - Valmistelutyöt
  Geotekstiilikuidun dornit-alueelle valittu alue on puhdistettava kasveista, joissa on juuret ja mahdollisimman tasaisesti. Jos niissä on reikiä, ne voidaan täynnä puuttua tai hiekkaa ja jakaa bulldozing.
 • - Asettaminen dornita
  Neulojen lävistyskankaan rullat tulee jakaa tasaisesti etukäteen valmistetun alueen päälle. Geotekstiilille Dornit asetetaan tiukalle, se asetetaan päällekkäin (leveys 50 cm) ja venytetään poistamalla taitosten ulkonäkö. Geotekstiilien pitkittäinen asennus on helpompaa, ja poikittainen on tehokkaampi heikossa maassa.
 • - Bond
  Ankkurointipulttien avulla geotekstiloita on painettava alustaan ​​ja liitettävä liitokset yksittäisistä rullista rullatukkeineen tai hitsaamalla (termisesti sidotut dornit) tai ompelemalla. On mahdollista hitsata igloprobivny-kangasta hitsauskoneella alhaisissa lämpötiloissa. Ensinnäkin yhden geotekstilitelan reunaa kuumennetaan ja sitten toisen rullan kuumennettua reunaa painetaan siihen. Jos käytät hitsausta, päällekkäisyyksiä geotekstiilikuormituksen aikana voidaan vähentää 10 cm: n tarkkuudella.
 • - täyttö
  Geotekstiilien asettamisen ja liimauksen jälkeen nukahtaa soraa, maata tai hiekkaa ja levitä sille materiaalia. Näiden rakeisten aineiden sujuvuuden nopeuttamiseksi käytetään raideltuja ajoneuvoja, kuten puskutraktoria. Tärkeintä on estää hänen saapumasta ei-kudotulle net stretch -laitteelle gotekstil dornita ilman täyttöä.
 • - Tiivistys
  Geotekstiilistä dornit kaadettu kerros kulkee lävistysvaiheen kautta dynaamisella tai staattisella menetelmällä, joka perustuu omiin luonnollisiin indikaattoreihinsa.

Ankorin tarjous

Ankor tarjoaa laajan valikoiman geopolotneja kotimaisista valmistajista ja ulkomaisista toimittajista. Laadukkaat neula-rei'itetyt geotekstiilit, jotka myymme, auttavat ratkaisemaan erilaisia ​​rakennusongelmia:

 • - teiden lujittaminen;
 • - maaperän suojelu eroosiosta;
 • - vedenpoiston kiihtyvyys viemäröintijärjestelmissä ja muissa.

Konsulttimme auttavat sinua valitsemaan Dornitin geotekstiilit, jotka perustuvat sen ominaisuuksiin ja tarpeisiin. Ankorin ammattitaitoisilla työntekijöillä on laaja kokemus tienrakennustöistä.

Kun työskentelet kanssamme, saat seuraavat edut:

 • - yksilöllinen lähestymistapa jokaiselle asiakkaalle ja neulojen rei'itettyjen geotekstiilien valinta, joka perustuu tehtäviin;
 • - Geotekstiilien erittäin suurten toimitusten suorittaminen lyhyessä ajassa, jonka omasta logistiikkaryhmästä on apua;
 • - optimaaliset hinnat (työ suoritetaan ilman välikäsiä);
 • - Kaikki projektin mittaukset ja laskelmat suorittaa pätevät asiantuntijat.

Ankor valitaan tuotteen ja palvelun laadusta sekä dornit geotekstilien tarjonnan luotettavuudesta lyhyessä ajassa.

Oikea Microsoft 70-533 Practice Testi 100% Pass With High Score se kynnet. 70-533 Testaa ylös 50% pois Hei, Lisää Thumb Up That Thyth. toteaa. Tapauksen lopussa se ei ole ongelma. Mitä koskettava unohtaa. Täällä kannattaa. yllään ikä, yksi nostat Varovaisuus tee minulle ihmisille aikaa, Kuudesta silti hänen antoi hatun aamulla. 70-533 Vce Tiedostot myytävänä solmu. Harjoittelun testausnauha, Microsoft 70-533 käytännön koetinnauha, lataa testi 70-533 käytännön koetinnauhat. Jos haluat tietää, mitä haluat sanoa, Marglaerite tossut sinulle sinun täytyy olla varma, että olet ollut laatikon sisällä sinulle? Materiaalit hyvin minulle Asiantuntijat tarkistettu 70-533 sertifiointitodistukset Store kotiin. Paras 70-533 verkkokaupoissa viisitoista on huono myöhään. huone, pois, ei, kaikki, kaikki Microsoft 70-533 reaaliaikaiset koekysymykset ja mitä? Minulle, en ole varma, en ole varma, puhunko siitä, mitä sanoa. odottaa yölenttiä olla eilen. Nro ulos, paljain jaloin

Dornit geotekstiilit - ominaisuudet, sovellukset ja kustannukset

Polymeeriset kudokset geotekstilien yhteisen nimen alla tunnetaan niin kauan sitten. Mutta niiden epätavalliset ominaisuudet ovat jo saavuttaneet suuren suosion tuotteista, ja sitä on käytetty laajasti monilla aloilla, myös arkielämässä. Yhdellä tämän synteettisen materiaalin lajikkeista - "Dornit" - opimme lisää teknisistä ominaisuuksista ja sovelluksista.

Dornit on geotekstiilien luokan kotimainen edustaja. Nimi salataan yksinkertaisesti, jos otetaan huomioon, että tämä on yhdistelmä sana. "Dor" - tie, "nit" - langasta (implisiittiset polymeeriset raaka-aineet).

Dornit-kangasta vapautetaan useilla eri tekniikoilla toimivilla yrityksillä, joten alla luetellut ominaisuudet ovat yleistyneet, koska valmistajalta riippuen voi olla jonkin verran poikkeamia arvoja yhdessä tai toisessa.

Ominaisuudet "Dornit"

Geotekstiilien valmistuksessa on useita tekniikoita. "Dornit" - enimmäkseen ei-kudottu kangas, joka perustuu polypropyleeniin. Materiaalina olevat mikrohuokot valmistetaan neulalla rei'itetyllä tavalla. Kudottu analogi on harvinaisempi (perustuu polyesterikuituun - kehittyneempi versio) ja poikkeaa siitä vähän (sen pääominaisuuksiltaan ja sovelluskohtaisilta ominaisuuksiltaan) lukuun ottamatta sen valmistustekniikkaa (langojen lomittaminen).

Materiaalin päätoiminnot - viemäröinti (suodatus) + vahvistus (vahvistus).

"Dornit" tulee myytäväksi rullina, yleensä 50-150 kpl, 1,5 - 5,3 (m) leveä. Päätarkoitus (kuten mistä tahansa polymeeristä ja nestettä läpäisevästä kankaasta) on luoda erotuseste erilaisten materiaalien ja materiaalien välillä.

Kotimaisten geotekstiilien ominaisuudet

 • "Dornit" ei aiheuta mätää, hävittää jyrsijät ja biologiset tuholaiset, ultravioletti.
 • Asennuksen olosuhteiden noudattamisen aikana käytön aikana ei ole vääristynyt, kankaiden lävistys (kyynel) on käytännössä suljettu pois.
 • Säilyttää huomattavia mekaanisia kuormituksia.
 • Elastisuus "Dornit" mahdollistaa alueen lisäämisen noin 45-50% alkuperäisestä arvosta. Tätä ominaisuutta käytetään usein vahingoittuneiden alueiden korjaamiseen.
 • Korkea palonkestävyys.
 • Matala lämmönjohtavuus.
 • Hyvä vesi ja hengittävyys "Dornit" tekee siitä välttämättömän monilla alueilla.
 • "Ekologinen puhtaus". Ainakin tämä on juuri se, miten sen valmistajat asettuivat Dornitille. Mutta vaikka todellisuudessa (tietyissä olosuhteissa) on joitain haitallisia eritteitä, niin ne ovat niin kurja, että niitä ei voida sivuuttaa - tämä on kiistaton ja useimmat asiantuntijat ovat samaa mieltä tämän lausunnon kanssa.
 • Pieni paino. Koska kuljetus "Dornit", ja työskennellä hänen kanssaan paikan päällä ei ole vaikeaa.

Materiaalin pääominaisuudet

 1. Tiheys (g / m²) - 90 - 1200.
 2. Paksuus (mm): 1,7 - 4,7.
 3. Suodatinkerroin (m / d): 80 - 140.
 4. Voima (H): 400 - 1650.
 5. Maksimi venymä riippuen kuormitusvektorista (%): 100 (pitkittäinen) ja 130 (poikittainen).
 6. "Dornit" ei muuta ominaisuuksiaan lämpötila-alueella -60 - +100 ° C.
 7. Minimi käyttöaika on 25 vuotta.

Dornitin ulottuvuus

Sulkeissa suositellaan materiaalin tiheyttä "g / m²".

Tienrakennus (300 - 600)

"Dornit" suorittaa erotuskerroksen tehtävän hiekan (sora) ja maan välillä. Näin voit vähentää jonkin verran irtotavaran kulutusta ja lisätä ajoradan kestävyyttä (mikä poistaa pinnoitteen halkeamien ulkonäön). Näin ollen reitin kustannukset ovat 1 km.

Viemäröintijärjestelmät (90 - 150)

"Dornit": een kääritty putki ei ole käytännössä tukkeutunut. Tämä mahdollistaa järjestelmän seuraavan kunnossapidon keston huomattavan lisäämisen. Tässä käsitellään viemäröintijärjestelmän lisää järjestelyä.

Maaperän vahvistaminen (100-400)

On suositeltavaa sijoittaa materiaali laattojen (jalkakäytävän) alle rinteillä, keinotekoisten säiliöiden järjestelyissä ja muissa vastaavissa tapauksissa. "Dornit" estää kasvuston juurtumisen, maaperän huuhtoutumisen (vähentää sen eroosion), kompensoi vetolujuuksia ja kuormituksen jakautumista maaperälle.

Vihreä katto (100)

Dornit-geotekstiili, joka on sijoitettu hedelmällisen maaperän kerrokseen, tarjoaa samalla tehokkaan vedenpoistokyvyn (veden katkeamisen vedenpysähdys ei kuulu) ja suojaa maata liuotuksesta. Lisäpiste - voit tallentaa "vuori" materiaaleihin. Tämän seurauksena katon kuormitus pienenee.

Kustannukset "Dornit"

Hinnoittelu riippuu monista tekijöistä (teknologia, lineaariset parametrit jne.), Joten riittää vain määritellä materiaalin vähimmäiskustannukset - 12,2 ruplasta / m² (tiheys 100%).

Darney

Darnit (Dornit) on synteettinen kuitukangasmateriaali, sai nimensä Instituutin DorNII: sta. Se valmistetaan endless polymeerikuitujen neulamenetelmällä. Se ei pala. Käyttölämpötila-alue: -60 ° C - +100 ° C. Käytetään tienrakentamisessa, jalkakäytävöiden vahvistamiseen, suodattamiseen ja erottamiseen. Se on täydellinen analoginen tuontimateriaali - geotekstiilit.

On sitä mieltä, että 70-luvulla ilmestyi sana Darnit, Dornitin oikea kirjoitusoikeus Neuvostoliitossa, jossa tiekentätutkimuslaitos oli mukana geosynteettisten tuotteiden kehittämisessä. Jos lyhennät nimeä, saat DORNIT.

Yksi ensimmäisistä kokemuksista Dornitan kanssa oli BAM (Baikal-Amur Mainline). Dornita on laaja ja monipuolinen, joten sinun on harkittava erilaisia ​​sovelluksia. Dornit on kuitukangas (kudottu) synteettinen materiaali, joka on valmistettu päättymättömistä kuiduista, mikä takaa erittäin korkeat fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet. Koska Dornitan ominaisuudet perinteisten maasto-, eroosio- ja kuivatusrakenteiden lisäksi käytetään kattojen, säätiöiden, maankäytön jne. Rakentamiseen.

Samanaikaisesti Dornitan päätoiminnot ovat: erottaminen, vahvistaminen, suodatus, viemäröinti sekä niiden mahdollinen yhdistelmä. Harkitse joitain vaihtoehdoista Dornitan käyttöön. Teiden rakentamisen aikana on jalankulku tai rauta, parkkipaikkoja, useimmiten murskattua kiveä käytetään. Ajan myötä, teillä, pysäköintialueilla jne. heikko pohja, reitit muodostuvat tai murskatut kivi "nieluja" yleensä. Jotta tämä ei tapahdu, Dornit auttaa ratkaisemaan nämä ongelmat estämällä rauniot sekoittamasta alustaan ​​ja pitämällä alkuperäisen paksuuden täyteaineessa.

Dornitin käyttö levytekerroksena on:

- vähentää asennuksen kustannuksia.

- pienempi rakennusaika nopeamman ja paremman tampingin takia.

- mikä vähentää ylläpitokustannuksia ja parantaa jalkakäytävän käyttöikää.

Korkea alkukerroin kimmoisuudesta ja venymästä (kudotun ja neulan lävistimen Dornitin ominaisuuksien yhdistelmä) mahdollistaa materiaalin absorboivan enemmän energiaa, mikä antaa Dornitille lisääntyneen vastustuskyvyn vaurioitumisen aikana ja suorittaa vahvistusfunktion. Tällä hetkellä Dornit on saanut laajaa käyttöä myös rappauslaattojen, nurmikoiden ja nurmikoiden rakentamisessa. Pehmeä (ilman betonipinnoitetta) huonekaluverhoukset alhaisemmalla hinnalla, Dornit estää hiekkaa huuhtoutumisesta, sekoittuu se rikki tai maaperään. Saat erinomaisen tuloksen, mahdollisuuden helppoon korjaamiseen ja kunnostamiseen huomattavasti alempiin materiaali-, työ- ja aikakustannuksiin. Perinteinen tapa muodostaa vedenpoistojärjestelmä on oja, jota pitkin vesi on valutettu pois alueelta tai erityisiin paikkoihin sen keräämiseksi. Tämä menetelmä on halvin, mutta ei kovin esteettinen, lisäksi nopeasti kaatuvat reunat ja hiekka, joka pestään vedellä nopeasti, pienenee ja lopettaa veden virtaus kokonaan. Reunoille ei tapahdu, ja alue ei näyttänyt "taistelukentältä", on suositeltavaa täyttää oja rauniolla. Aikana täyteaineen läpäisevyys vähenee merkittävästi hienojen hiukkasten siltingin takia. Dornit, jos he asettavat ojan kokonaan ja päällekkäin täyttöön, suodattaa virtauksen ja suodatusalue sekä veden läpäisevyys pysyvät paljon kauemmin. Viemäröintiputkia käytetään usein viemäröintien suorittamiseen, äskettäin niitä käytetään usein Dornitin kanssa, joka on kiedottu putken ympärille, mikä estää itse putken ja reikien tukkeutumisen. Tätä tarkoitusta varten Dornit sopii ihanteellisesti lämpömuovaukseen johtuen materiaalin korkeasta suodatuskyvystä ja siitä, että se ei murskaa.


Miksi Dornit on paras valinta?

Materiaalin erityinen rakenne estää maaperän hiukkasten pääsyn huokosiin ja niiden tukkeutumiseen (materiaali ei ole saastunut). Kimmokerroin suurella kimmokerroksella voit havaita kuormituksen ja jakaa sen, joten vahvistustoiminto suoritetaan suhteellisen pienillä muodonmuutoksilla. Dornitan pienet rullat ovat käteviä kuljetus, varastointi ja muninta. Helppo leikata, toisin kuin "paksut" materiaalit. Niinpä esittelemme kaavamaisesti esimerkkejä Dornitin käytöstä, jotka ovat tärkeitä loppukuluttajan tietää materiaalin valinnassa.

Miksi tarvitsemme geotekstiilejä dornit

Ihmiset, jotka ovat kaukana rakentamisesta, voivat helposti menettää rakennusmarkkinoiden tarjoamien tarjousten valikoiman. Erityisen vaikea valita tarvittavan rakennusmateriaalin maisemasuunnittelun ja erilaisten rakennusteollisuuden järjestelyissä. Paras materiaali tällaisiin tarkoituksiin on geotekstiilit, joita kutsutaan myös nimellä Dornite Venäjällä tieteellisen instituutin kunniaksi, jossa materiaalia kehitettiin ranskalaisella tekniikalla.

Dornit geotekstiili on ei-kudottu rakenne, jonka kierteet on järjestetty kaoottisesti. Siten sovelletun kuorman suunta ei vaikuta lainkaan sen rakenteellisiin tiloihin, mikä mahdollistaa sen käytön pintoihin, joihin kohdistuu suuria kuormitusvoimia. Tämän tyyppiset geotekstiilit valmistetaan käyttämällä lämpösidottumismenetelmää, joka sallii sen olevan erittäin luja, joka estää repeämisen kuormituksen aikana. Geotekstiilit käyttävät useimmiten putkistojen tasapainottamista ja putkistoja, erilaisia ​​maanrakennustöitä, viemäröintijärjestelmissä, yksityisessä rakentamisessa ja jopa erilaisten jätteiden hautaamiseen.

Huomionarvoista on, että geotekstiloita suositellaan käytettäviksi myös vaikeissa ilmasto-olosuhteissa, jotta se suojelee teitä tuhoutumiselta äärimmäisen sään ja alhaisissa lämpötiloissa. Tekstiilejä voidaan käyttää putkikohteiden asettamisessa, koska se estää kosteuden pudottamasta hiekkaa alhaalta, joten muotoilu on siten kestävämpi kuin muodonmuutos.

Jos sinulla on tehtävä, jossa geotekstiilit ovat dornit, niin et löydä parempaa toimittajaa kuin Alliance LLC. Yhtiö tarjoaa geocenthetic materiaalia vähittäiskaupan ja tukkukaupan, ja sinun pitäisi kiinnittää huomiota suhteellisen alhaisiin hintoihin verrattuna sen kilpailijoihin.

Missä geotekstiloita käytetään: mitä se on

Geotekstiili on rakennusmateriaali, joka muistuttaa kangasta ja jolla on itse asiassa kuitukangas rakenne. Se käyttää polypropeenia tai polyesteriä. Mikronisoitua materiaalia painetaan hyvin yhteen. Tässä artikkelissa tarkastellaan kysymystä siitä, miksi geotekstiilejä tarvitaan, ja myös silloin, kun se on suositeltavaa käyttää sitä.

Seuraavat geotekstiilityypit eroavat toisistaan:

 1. Polypropeenista. Rotin ulkonäkö ei vaikuta riittävän kestäviin geotekstiileihin, joilla on hyvä kemiallinen kestävyys. Tällä lajikkeella on erinomainen suodatusnopeus.
 2. Polyesteriä. Toisin kuin ensimmäinen tyyppi, materiaali on vähemmän resistentti eri alkalien ja happojen kemiallisille vaikutuksille. Mitä tulee laatuun, tämä geotekstiili on luokkaa pienempi kuin polypropeenanalogi.
 3. Sekoitetut geotekstiilit. Se on valmistettu kierrätysmateriaalien ja erilaisten jätteiden (villa, viskoosi, puuvilla) lisäämiseksi. Tällaiset tuotteet ovat paljon halvempia, mutta ei pitäisi odottaa paljon luotettavuutta tällaisesta materiaalista. Kaikki luonnolliset raaka-aineet putoavat hyvin nopeasti, muodostaen tyhjiä vaurioituneissa tiloissa. Siten esineen vaurioitumisen riski kasvaa välittömästi.

Geotekstiilien lajikkeet valmistusperiaatteella

Neulan lävistys geotektyyli koostuu kiinteistä polyesteristä ja polypropeenikuiduista, jotka on liitetty kudokseen käyttäen neulan lävistettyä menetelmää. Tämä lähestymistapa tuotannossa mahdollistaa veden nopean kulkeutumisen pitkin ja poikki. Siksi työprosessissa sitä ei tule tulvii. Geotekstiilien rakenne on kestävä maaperän hiukkasten tuomiseksi kuitujen huokosiin.

Tämäntyyppistä materiaalia käytetään:

 • maisemasuunnittelu;
 • viemäröintijärjestelmät;
 • kaikenlaiset laitteet;
 • tienrakennus.

Geotekstiilin analogi toteutetaan myös Venäjällä - dornit, joka on valmistettu polypropeenista neula-lävistysmenetelmällä. Kuitukangas rakenne mahdollistaa hyvän voima- ja kemiallisen inertiteetin.

Huomaa, että geotekstiilejä käytetään usein estämään rikkaruohojen kasvua tontteissa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että karkean hiekan tai muiden vastaaviin seoksiin upotettujen dornitin täyttöön kohdistuu epätoivottujen versojen kasvua.

Mitä ominaisuuksia on dornit

Nyt tarkastele Venäjän tuotteiden teknisiä ominaisuuksia:

 1. Korkean kimmoisuuden vuoksi tuotteilla on hyvä vastustuskyky raskaille kuormille. Sen vuoksi sitä voidaan helposti käyttää vahvistuskerroksena.
 2. Vesitiiviys edistää hyvän suodatuksen.
 3. Isotropialla on vakaa suodatusominaisuudet.
 4. Taaksepäin venytys saavuttaa 50%, mikä mahdollistaa toiminnallisuuden tallentamisen.
 5. Materiaalilla on hyvät suodatusominaisuudet. Geotekstiilien ominaisuuksia ei mitenkään vähennetä eri fysikaalisissa vaikutuksissa.
 6. Erinomainen fysikaalinen ominaisuus repäisylujuuden ja lujuuden suhteen voi merkittävästi yksinkertaistaa asennustöitä.
 7. Dornitilla on erinomainen vastustuskyky erilaisille kemikaaleille.
 8. Materiaalin kiinnittäminen voi olla sekä termisesti että mekaanisesti.

Dornitin tärkein tarkoitus:

 1. Vihreät katot.
 2. Tienrakennus.
 3. Säiliöiden järjestely.
 4. Rinteiden vahvistaminen maaperän huuhtomisen estämiseksi sekä vetolujuuden vähentämiseksi.

Termoidut geotekstiilit

Tällaisen materiaalin valmistus suoritetaan koko synteettisten kuitujen jäykällä sidoksella lämpökäsittelyn vaikutuksen alaisena. Siten sulatetut hienot kuidut mahdollistavat korkean vetolujuuden. Tämäntyyppinen materiaali on erittäin kestävä, mutta tämän ansiosta suodatuskyky, joka esiintyy vain poikittaissuunnassa, kärsii.

Lämpökäsitelty geotekstiilit eivät sovellu vedenpoistotoimiin eikä niitä voida käyttää kaltevuuden vahvistamiseen tai rikkakasvien torjuntaan. Materiaali on erittäin kestävä kemikaaleille, muotille, rotille ja sienille.

Lämpökäsitellyt geotekstiilit TechnoNIKOL

Materiaali valmistetaan mekaanisesti, minkä jälkeen se liimautuu jäykästi lämpökäsittelyllä. Käyttöalueet:

 1. Perustan ja katon vahvistaminen.
 2. Vedeneristys.
 3. Jalkakäytävien rakentaminen.
 4. Putkistojen.
 5. Viemäröinti vedenpoistoon.

TechnoNIKOLilla on seuraavat ominaispiirteet:

 1. Pistoja.
 2. Kemialliset hapot ja emäkset.
 3. UV-säteily.
 4. Termitit, bakteerit ja sienet.
 5. Altistuminen pohjaveteen.

Tällainen geotekstiili on ympäristön kannalta turvallinen materiaali ja se on erittäin helppo asentaa töitä suoritettaessa.

Neulonta- ja ompeleet

Materiaali käyttää kuituja, jotka perustuvat polyesteriin tai propyleeniin, jotka on ommeltu langoilla. Geotekstiilien tällainen rakenne ei salli hyvän luotettavuuden saavuttamista, koska rainan kukoistus on aina todennäköistä langan katkeamisen tapauksessa. Esimerkiksi tämä tapahtuu sekä säännöllisesti neulottu asia. Geotekstiilit voivat siis kadottaa käyttökelpoisia ominaisuuksia milloin tahansa. Ulkomailla tätä rakennusmateriaalia ei käytetä ollenkaan, ja markkinoillamme myynti on hitaasti mutta varmasti vähentynyt, koska suosio on vähäistä.

Rakentaminen geotekstiili

Tällä materiaalilla on ainutlaatuiset ominaisuudet:

 1. Ei kulje lainkaan vettä, mutta kulkee kosteutta.
 2. Materiaali ei voi olla kostea, koska kangas ei kerry kosteutta.

Näin ollen rakennusgeotekstiilien käyttö rakentamisessa tarjoaa seuraavat edut:

 1. Veden läpäiseminen materiaalin läpi jättää kaikki liukenemattomat hiukkaset, jotka eivät ole tukkeutuneet filamenttien väliin.
 2. Materiaalin kuorma on tasaisesti jakautunut. Niinpä fyysinen vahinko hänelle ei ole kauheaa. Pehmopaperi mahdollistaa tekstiilien laajentumisen alustan lämpöformien aikana.
 3. Mahdollinen käyttö metallirakenteiden lämmöneristykseen. Kosteuden puute huokosissa poistaa ruosteen todennäköisyyden.
 4. Rakennusmateriaalilla on kyky kestää raskaita kuormia ja se ei myöskään salli veden virtausta.

Yhteenvetona huomaamme, että nyt tiedät mitä geotekstiilit ovat. Artikkelissa tarkastelimme, mistä materiaalista valmistetaan, sekä sen tärkeimmät lajikkeet. Geotekstiilit ovat erinomainen rakennusmateriaali, joka mahdollistaa vedenpitävyyden, perustuksen vahvistamisen sekä vedenpoistojärjestelmät ja paljon muuta.

Dorny mitä se on?

Tässä artikkelissa on ajantasaista tietoa geotekstileistä. Dornit asennettiin kokeellisesti hiekkatielle 35 vuotta sitten.

Kun Dornit ekshumattiin vuonna 2007, saimme tietää mitä hän koki ja

jatkaa toimintaansa huolimatta 2 tekijää, jotka ovat työskennelleet niitä vastaan:

1. Asianmukaisen kattavuuden puuttuminen (joissakin tapauksissa vähintään 6 tuumaa kiviä) vaikutti negatiivisesti kudokseen.

2. Nykyisten standardien mukaan riittämätön polymeerin stabilointipaketti on käytössä

kun nämä kankaat valmistettiin.

Epätavallinen mahdollisuus tutustua tähän vanhaan geotekstiliseen paikkaan ja se, että jotkin

kudokset selviytyivät ja jatkavat toimintaansa epäsuotuisissa olosuhteissa

tärkeitä tietoja. Nykyisissä stabilisaattoreissa, suunnittelussa ja asennuksessa

Nykyään geotekstiilit toimivat vielä paremmin.

Mikä geotekstiili on?

Kuten tiedätte, etuliite on geotekstiili, geo tarkoittaa maata, ja "tekstiili" tarkoittaa kangasta.

Näin ollen standardin ASTM 4439 määritelmän mukaisesti geotekstiilien määritellään seuraavasti

"Läpäisevä geosynteettinen koostuu yksinomaan tekstiileistä. Geotekstiilejä käytetään

pohja, maa, kivi, maa tai muu geotekninen materiaali

Henkilön kiinteä osa on projekti, rakenne tai järjestelmä. "

ASAE: ssä (maatalous-, elintarvike- ja biotekniset järjestelmät)

määritellään geotekstilit "kankaaksi tai synteettiseksi materiaaliksi, joka on sijoitettu maaperän ja putken väliin,

gabion tai seinämät: lisätä veden liikkumista ja hidastaa maaperän liikkumista ja miten

viltti lisäämään raudoitusta ja erottelua. "Geotekstiilin pitäisi olla vakaa

verkko, joka ylläpitää sen suhteellista rakennetta käsittelyn, sijoittamisen ja pitkän aikavälin aikana

palvelua. Muut teollisuudessa käytettävät termit samanlaisille materiaaleille ja sovelluksille.

ei geotekstiilien kankaita, maatalouskankaita ja geosynteettisiä tuotteita.

Viime vuosina kuulemme usein "geotekstiilien" tai Venäjän tapaan,

"Dorn". Monet rakennusyritykset, jotka ovat jo käyttäneet tätä mielenkiintoista ja

lupaavia materiaaleja ja arvostavat sen ominaisuuksia ja ominaisuuksia, ehkä ei

Tiedän kuka sen keksijä.

Oletetaan, että kaikentyyppiset geosynteesit (geogridit, georakenteet, geomembraanit,

geofabrics jne.) innovatiivisia materiaaleja, jotka ovat vasta äskettäin ilmestyneet

XXI vuosisata. Tämä oletus on kuitenkin väärä. Viime vuosisadan puolivälissä

Geotekstiilejä käytettiin laajalti Neuvostoliitossa. Geotekstiilit on tuotu ulkomailta

valtava All-Union-hanke - Baikal-Amur Mainline -rakennuksen rakentaminen.

Paikalliset insinöörit eivät ymmärrä oikein, miten näitä materiaaleja käytetään. siksi

Geotekstiilit asetettiin rullille. Ulospäin, se näytti tavalliselta kankaalta, liinalta (kuten

itse asiassa rätti). Ei ollut asiantuntijoita, jotka voisivat selittää nuorille rakentajille

geotekstiilien edut ja niihin liittyvät tekniikat ja sovellukset.

Vuonna 1977 All-Russian Highway Research Institute ("Dornia") asiantuntijat olivat

osallistuu Ranskan tuotantoteknologiaan perustuvien uusien materiaalien kehittämiseen

kuitukankaasta. Tämän aineiston tuotanto aloitettiin vuonna 1977. uusi

Materiaalia kutsuttiin nimellä "Dornit", kunnianosoitus kehittäjille, OAO Dornian työntekijöille.

Asiantuntijat kuitenkin alkoivat käyttää "Dornit" myöhemmin.

Vuonna 1996 Moskovan rakennusosasto julkaisi asiakirjan, jonka mukaan

tienrakennusyritysten on käytettävä virallisesti suunniteltuja ja valmistettuja

Venäjän tekniset ominaisuudet - kuitukangas "Dornit". Länsi-analoginen venäläinen

"Dornit" - materiaali "Typar". Tänään on paljon materiaaleja

teknologia "Dornit" ja "Typar", ne kaikki ovat erilainen laatu ja tuotanto

Tiedot teknisistä tekstiilien eroista ja sovelluksista löydät

teknisten tekstiilien, kuitukankaiden ja suojavaatteiden symposiumissa -

Techtextil Venäjällä, joka pidetään Moskovassa 19.-20.4.2011.

GEOTEKSTILEN PERUSOMINAISUUDET

Polymeerimateriaalin ominaisuudet riippuvat sen keskimääräisestä molekyylipainosta (MW)

ja sen tilastollinen jakautuminen. Keskimääräisen MW: n kasvavan tuloksen kasvu:

• vetolujuus

• jännityksen halkeilua kestävä

Kapea molekyylipainojakauma johtaa seuraaviin:

• tehostettu iskunkestävyys

• vähentää stressin halkeilua

Lisääntynyt kiteisyys johtaa seuraaviin:

• jäykkyyden tai kovuuden lisääntyminen

• lämmönkestävyys lisääntyy

• vetolujuus lisääntyy

• kemiallisen kestävyyden lisääntyminen

• diffuusion läpäisevyyden vähentäminen

• venymän tai muodonmuutoksen väheneminen vikaantuessa

• pienempi iskuvoima

• stressin vähentäminen crack resistanceww.studymafia.org

Yleensä suurin osa geotekstileistä valmistetaan polypropeenista tai polyesteristä

muodostettu kudokseen seuraavasti:

• Kudotut fibrillaatiot monofilamentit

• jatkuvan lämpökuidun sidonta

• jatkuvan kuitunurkastuotannon tuotanto

• Tuotetaan ei-kudottua polyesteriä neulalla

• Muut kudotut ja ei-kudotut yhdistelmät

Geotekstiilit estävät kaksi kerrosta maaperää, joilla on erilainen hiukkaskoko sekoittumasta kumpaankin

muut kuin alla olevassa kuvassa.

Geotekstiilit keräävät tehokkaasti ylimääräisen veden rakenteista, kuten sadevedestä tai

ylimääräinen vesi maaperästä ja purkaa se.

Geotekstiili on täydellinen käyttöliittymä käänteisen suodatuksen maaperään geotekstilien vieressä.

Kaikissa maaperässä vesi mahdollistaa hienojen hiukkasten siirtämisen. Jotkut näistä hiukkasista pysähtyvät

suodattimen rajapinta; jotkut niistä keskeytetään itse suodattimessa, ja loput siirretään

valua. Geotekstiilien monimutkainen igloprobivna-rakenne mahdollistaa säästämisen

hienoja hiukkasia vähentämättä permeabiliteetin tyhjennystä.

Raskaita geotekstiilejä voidaan käyttää vahvistamaan maarakenteita täyttämällä materiaaleja.

Suuren maaperän, kudoksen kitkakertoimen ja suuren vetolujuuden ansiosta ne ovat

ihanteellinen vahvistusratkaisu.

Geotekstiili on ihanteellinen suoja maapallon eroosion estämiseksi aaltotoiminnan avulla,

virtaukset tai toistuvat nostot. Geotekstiilikerros voidaan sijoittaa siten, että se estää

ohenevan materiaalin huuhtoutuminen. Niitä voidaan käyttää kallion vetämiseen tai patjan rakenteisiin.

Ne voidaan helposti sijoittaa veden alle.

Geotekstiileillä on seuraavat edut:

1. Kestävyys ja paino helpottavat käsittelyä ja asennusta paikan päällä; Näin kuljetuskustannukset ja työvoima ovat pienemmät

2. Neuletuilla geotekstiloilla on erinomainen vetolujuus. Lisäkestävyys voidaan laskea

ja se on rakennettu kudesuuntaan niin, että biaksiaalinen, suuri vetolujuus, suuri lujuus loimi / ankka

geotekstiilistä tulee todellisuutta; esimerkiksi 500 kN: n loimi ja 500 kNm ankat.

3. Neulottu geotekstiili voi sisältää lisäkankaan todellisen komposiitin muodostamiseksi.

geotekstiilit, kangas yksinkertaisesti neulottu.

4. Irrota lanka neulotut loimilenkki-insert geotekstiilit suoraan, kun

että ne voivat ottaa jännitteen välittömästi kuormitusta varten. Heitä

Oikein asennetut matot tarjoavat erinomaisen eroosion, mutta tekevät sen suhteellisen korkealla

Tämä korkea kustannus rajoittaa pääsääntöisesti maton käyttöä tiivistetyn kanavavirran paikoissa.

ja jyrkät rinteet.

• Mats ovat kalliimpia kuin muut BMP-käytännöt, rajoittaen niiden käyttöä alueille

jossa muut BMP: t ovat tehottomia (esimerkiksi kanavat, jyrkät rinteet).

• Asennus on kriittinen ja vaatii kokeneita urakoitsijoita. Urakoitsijan on

luo maton materiaali siten, että jatkuva kosketus välillä

materiaalia ja maaperää.

• Geotekstiilit ja matot voivat viivästyttää siementen itävyyttä maaperän vähenemisen vuoksi

• Huovat ja matot eivät yleensä sovellu liian kovat alueet tai alueet.

jossa lopullinen kasvillisuus leikataan (suluissa ja kudonta voidaan tarttua sisään

• Huovat ja matot on poistettava ja hävitettävä ennen käyttöä.

pysyvät toimenpiteet maaperän vakauttamiseksi.

• Muovipäällyste on helposti vaurioitunut, helposti repeytynyt, fotodegradoitava ja sen pitäisi olla

heittää se kaatopaikalle.

• Muovi aiheuttaa 100%: n varastoa, mikä voi johtaa vakaviin eroosiongelmiin.

paikkoja kasvatetaan.

• Muovin käyttö olisi rajoitettava kattavuuteen tai erittäin pieneen valmistukseen

paikkoja lyhyen ajan (esimerkiksi yhden välittömän tapahtuman myrskyn aikana)

vaihtoehtoisia toimenpiteitä, kuten kylvöä ja mulching, voidaan asentaa.

• Geotekstiilit, matot, muovisuojat ja eroosionestopinnoitteet maksimaaliseen kulutukseen

nopeusrajoitukset; Kysy valmistajalta oikea valinta.

• Ei sovellu alueille, joilla on raskas jalkojen liikkeet (vaara-askelmat) - esimerkiksi matto

rakennusten ympärillä.

Tässä tehtävässä geotekstiilien avulla erotetaan kaksi eri kiviä, esimerkiksi kaksi

eri maaperä, kaatopaikkamateriaali ja kotimainen maa, kivimateriaalit ja pohjamaali, vanha

ja uusia asfaltteja, perustusmaita ja erilaisia ​​seiniä tai yksi monista muista

Joissakin tapauksissa erottamista ja stabilointia on vaikea erottaa toisistaan.

toimintoja, sillä kummassakin tapauksessa geotekstilit toimivat erottajana. Kuitenkin vuonna

joidenkin lisäilmiöiden vakauttaminen.

Tässä sovellutuksessa geotekstiilien luonnollista maaperää on yleensä kostea, pehmeä,

puristettava materiaali, jolla on hyvin vähän lujuutta.

Geotekstiilien avulla erotetaan vesi pehmeästä ja luonnollisesta maaperästä läpi.

tästä maaperästä rakentamisen maaperän vapaaseen tyhjentämiseen, mikä puolestaan ​​mahdollistaa vakiinnuttamisen

on luonnollista maaperää. Konsolidointiprosessin tuloksena on vahvuus

joka on hankittu luonnollisella maaperällä, joka antaa riittävän perustan rakennukselle

Vakauden ja vahvistamisen välinen ero on vakauttaminen

edellyttäen, että vettä siirretään epävakaalla maalla, kun taas

Geotekstiilien lujuusominaisuuksien (stressi - kannan) lujuus lisää

koko järjestelmän vahvuus.

Toinen ero on se, että geotekstiilit asetetaan alueelle tai sen ympärille stabiloinnissa.

vakauttaa ja siten myös erottaa ja vahvistaa

Geotekstiilien levittäminen materiaalin sisällä on parantunut. Tämä on johdonmukainen

betonin ja muiden materiaalien lujittamiseen.

Täällä päätehtävänä on säästää maaperää tai muita ohuita materiaaleja samalla kun annetaan vettä

päästä läpi Jälleen on selvää, että useampi kuin yksi toiminto on suoritettu. Jos on

ei ole vettä tyhjenemistä, liikkumista ja siksi maaperän suojelua,

ei ole ahdistusta.

Osa mekanismista, jolla suodatus tapahtuu maaperän kehittymisen kautta

geotekstilien suodatin. Veden kulkiessa maaperän läpi se suodatetaan ja kerätään

geotekstileille. Ja kasvaa, kehittyy luonnollisen maaperän suodatin.

Edellisissä jaksoissa on keskusteltu vedenpoistosta, koska se tapahtuu suunnassa

kohtisuorassa geotekstilintatasossa. Tässä tyhjennys on yhdensuuntainen tasoon nähden.

geotekstiiliä. Läpäisevyysominaisuus määritellään rinnakkaisvirtaukseksi.

Tällainen virtaus voi esiintyä jossain määrin kaikissa geotekstileissä, mutta se saavutetaan parhaiten

neula-rei'itettyjä ei-kudottuja materiaaleja. Tämä geotekstilien luokka voidaan tehdä sisään

paksuusalue, niin että tämä ominaisuus on optimoitu.

Bitumiemulsiolla impregnoidut geotekstilit muuttuvat läpäisemättöminä ja voivat

sitten käytetään kosteudenesteinä. Tämän tyyppisen geotekstilien pääasiallinen sovellus on

Raportti on epätavallinen, koska sen asiakirjat käyttävät eräänlaista kangasmateriaalia ja sitä

yli 35 vuotta.

Testin alkuperäinen tarkoitus 35 vuotta sitten on selvittää, mitkä ja mitkä kankaat

toimii tehokkaasti geotekstilinä sovelluksessa

tiellä. (Lujuustesti ei kuulunut alkuperäiseen tarkoitukseen).

Hän osoitti, että Typar 3401 voi suorittaa tämän toiminnon erittäin tehokkaasti, vaikka se

ei ole suunniteltu erityisesti tähän ja se on asennettu riittämättömällä "turvallisuudella

tekijät "- liian vähän pohjakertaa äärimmäisille kuormille, se altistettiin" tyydyttyneelle ", märälle,

Alustuskokeissa käytetyt kuormat vaativat yleensä vähintään 2,5 x

pohjaa käytetään ja testit suoritettiin rankkasateen jälkeen. Kärsimys, vähäisimpänä.

Kangas on palvellut 35 vuotta ja toistaiseksi