Miksi kaivataan kukkia ja sisätiloja varten

Jokaiselle huonekaluille hoito on erittäin tärkeä, ja he iloitsevat sen upeudesta hyvin kauan. Lisäksi sijaintipaikan valinta, kukinnan juominen on välttämätöntä kotimaisten kasvien hyväksi maaperän kuivatuksen varmistamiseksi.

Miksi tarvitsemme sisäilman viemäröintiä?

Elimistössä elimistöön happi on välttämätöntä, ja sisäkukat eivät ole poikkeus. Kastelujen aikana, jos maaperä on tiheä vesi, lopulta syrjäyttää happihiukkaset ja tämä edistää kukkien happea nälkää.

Asianmukainen vedenpoisto on välttämätöntä ylimääräisen veden poistamiseksi ja se mahdollistaa myös laitoksen hengittämisen. Ajan myötä tällainen kasvi voi kuolla. Tämän välttämiseksi on siis tehtävä kaikki laadullisesti. Ja se on myös välttämätöntä, samoin kuin hyvän kukan valinta.

Hyvän kuivatuksen varmistamiseksi on otettava huomioon useita tärkeitä näkökohtia, jotka mahdollistavat sisätilojen kasvien mukavan kasva- van, kuten:

Rikkoutuneet tiilet käytetään salaojitusvaihtoehtona

 • otetaan huomioon potin koko;
 • millaista laitosta;
 • kuinka usein se on siirrettävä;
 • mitä maaperän kosteutta hän haluaa.

Kaikki nämä pienet näkökohdat vaikuttavat vedenpoiston komponenttien valintaan. Nykyään kaikissa kukkakaupoissa voi ostaa valmis tuote ja käyttää sitä elinsiirron aikana. Tämäntyyppisiä materiaaleja on monia ja voit valita tarvittavan. Mutta on myös mahdollista tehdä kaiken itsesi käyttämällä esimerkiksi improvisoituja materiaaleja.

Mikä voi korvata kodin viilentämisen?

Sattuu, että on tarpeen siirtää huoneen kukka, mutta ei ole olemassa erityistä laitetta käsillä, voit korvata sen improvisoitu tuotteita, esimerkiksi rikki sirpaleet, tiilet, tiiliskurkkua, rauniot. Mutta on syytä tietää, että on tarpeen soveltaa niitä huolellisesti, koska niillä voi olla teräviä sivuja. Siksi ennen niiden ottamista on puhdistettava ja käytettävä niitä.

Tärkeimmät materiaalit vedenpoiston valmistukseen:

 • Yksi tavallisimmista materiaaleista on murskattu kivi tai sora. Ne pitävät kosteuden erittäin hyvin, ja kun maa kuivuu, on helppo palauttaa se takaisin maahan, mutta niillä on melko merkittävä haitta. Tällaisilla pannuilla on huomattava paino, joten näitä menetelmiä käytetään parhaiten suurikukkaisiin kukoihin.
 • Kiviä, jokikiviä perusta, mutta ennen sen käyttöä sinun täytyy pestä pois kaikki hiekka. Koska nämä pienet hiekan hiekat voivat tukkia potin reiät, mikä vähentää ylimääräisen veden virtauksen mahdollisuutta.
 • Toinen yleisesti käytetty materiaali istutettavaksi on vaahto. Se on erittäin kevyt, huokoinen, ei kosteutta, ja se voi myös toimia kuumennuksena kukkien juurille hypotermiasta.
 • Lisäksi nykyään varsin usein kukkaviljelijät alkoivat käyttää erityistä sammal-sphagnumia. Hänellä on lisäksi hyvä desinfiointiaine, sen lisäksi, että hyvin säilyttää kosteuden. Mutta suurin osa sitä käytetään kasvamaan orkideat.
 • Vedenpoiston perusaineiden lisäksi voidaan käyttää vermikuliittia. Se imee hyvin vettä ja nestemäisiä lannoitteita, ja sen ansiosta se voi toimia top-kastikkeena useita kuukausia.
 • Voit myös käyttää rakennusmateriaaleja, kuten: rikki tiiliä, suuria rikkoutuneita keramiikkaa tai laattoja. Mutta varmista, että pyyhi terävät kulmat, jotta kasvin juuret eivät voineet vahingoittua.

Kuinka ojentaa omaa kättäsi improvisoitujen keinojen avulla?

Jotta kuivaus olisi omalla kädelläsi sinun täytyy noutaa kukkaruukku, tarkista erityiset reiät veden ulosvirtaukseen. Jos ei ole, voit tehdä sen poralla ja poralla. Mutta on syytä muistaa, että niiden ei pitäisi olla kovin suuria, jotta materiaali ei voinut vuotaa eikä tukkia reikiä.

Sitten potin pohjalle on tarpeen asettaa suuri etukäteen valittu materiaali, esimerkiksi laajennettu savi, murskattu kivi, kiviä noin 1,5 senttimetriä. Voit käyttää palan särkyneitä paloja, maapähkinän palasia, mutta sinun on leikattava kaikki terävät sivut. Seuraavaa kerrosta voidaan käyttää vaahtoa ja sitten suuri jokien hiekka on myös noin 1,5-2 senttimetriä ja sitten voit määrittää ravinteiden maaperän ja istuttaa kasvi.

Strawberry bush drainage vaihtoehto

Riippuen reikien läsnäolosta, viemärikerros voi olla noin 5 senttimetriä. Näin ollen, jos reiät ovat pieniä tai täysin poissa, sen pitäisi olla korkeampi. Tämän kerroksen keskimääräinen korkeus on noin 3 senttimetriä.

Veden hyvän ulosvirtauksen tärkein vaatimus tulisi olla:

 • asianmukaisesti sijoitetun vedenpoiston esiintyminen;
 • vastaavat reiät;
 • ilmatilan läsnäolo potin ja pannun välillä, johon ylimääräinen vesi virtaa.

Tämä mahdollistaa happea virrata kukinnan juurisysteemille ja antaa heidät hengittämään ja vastaavasti kukka kasvaa hyvin. Sairauksien puuttuminen voi johtaa sairauksiin ja sen jälkeen kuolemaan.

Tärkeimmät virheet kuivatuksen valmistuksessa

Melko usein valmistettaessa tyhjennysvirheitä käytetään esimerkiksi hienoa hiekkaa, joka ajan mittaan voi tukkia reikiä. Lisäksi käytetään suuria kuivatusmateriaaleja, jotka eivät yksinkertaisesti säilytä kosteutta, ja se virtaa kukkalaatikoihin.

Erilaiset kuivatusastiat eri kasveille

Tai käytä luonnonmateriaaleja, joilla on omaisuutta mätänemästä, esimerkiksi puun kuori, sahanpuru, ja siten voivat aiheuttaa kaikenlaisia ​​sisäkasvien sairauksia. Ei ole toivottavaa käyttää marmoripikareita, koska se voi vuorovaikutuksessa veden kanssa muuttaa merkittävästi maaperän happamuutta.

Riippuen materiaalin käytöstä, vedenpoisto voi kestää melko kauan, paitsi vaahtomuovia. Se on poistettava ja kukka siirretty, koska juuret voivat kasvaa siihen. Tällaisissa tapauksissa kasvi on siirrettävä 1-2 vuodeksi. Mitä tulee laajennettuun saveen, kiviä voidaan käyttää 5 vuotta, ja sitten on korvattava.

Tehtaan asianmukainen hoito on avain minkä tahansa kasvin mukavaan kasvuun. Siksi ottaen huomioon pienet neuvot sen organisaatiosta antaa tehtaalle mahdollisuuden miellyttää sen kirkkaita värejä hyvin kauan.

Mikä on yksityisen talon ympärillä tapahtuva viemäröinti ja miten se on tarpeen

Talon ympärillä oleva vedenpoistolaite suojaa pohjaa pohjavedestä, sadevedestä ja sulavedestä aiheutuvilta vaurioilta. Tämän teknisen rakenteen, joka poistaa ylimääräisen kosteuden seinistä, takaa rakentamisen turvallisuuden ja asukkaiden mukavan asumisen. Valumuototyypin valintaan vaikuttavat rakennuksen sijaintiin liittyvät erityisedellytykset.

Talon ympärillä oleva viemärit auttavat välttämään kellarikuljetuksen ja säätiön tuhoutumisen

Kun talon ympärillä on tarpeen järjestää viemärit omiin käsiinsä

Se puolustaa maaperän perusteellista vedenpoistoa rakennusten ympärille, että on tarpeen varustaa valuma-alue lähes jokaisessa yksityisessä talossa ja tehdä poikkeuksia vain rakennuksista, jotka sijaitsevat kohoavilla alueilla, joilla on kuivia maaperää.

Yleensä huolta siitä, miten talteenotto tehdään talon ympärillä ilmenee rakentamisen aikana. Talon viemäröinti mahdollistaa maaperään kerääntyvän suurimman mahdollisen vesimäärän poiston huomattavan matkan siinä tapauksessa, että maaperälle on tunnusomaista savimaiden valta. Tällaisissa tapauksissa kosteuden imeytyminen on liian hidasta, mikä altistaa pohjan ja seinien vedenpitävän suojan vahingollisille vaikutuksille.

Tärkeää tietää! Rakennuksen vaara on peräisin pohjaveden korkeasta pinnasta, jopa sellaisten hiekkasolujen kunnossa, jotka ovat hyvin kosteutta läpäisemättömiä. Pohjavesi yksinkertaisesti ei anna sen uppoutua syvälle turvalliseen rakenteen eheyteen.

Vaikuttaa tarpeelliselta toteuttaa yhdessä tai muussa talon viemäröintityössä, jos:

 • altaat altistuvat pohjaveden läheisyydestä tai liiallinen kosteus tunkeutuu niihin voimakkaiden sademäärien tai tulvien vuoksi;
 • rakennus sijaitsee laaksossa saviperäisillä mailla;
 • korkealla saostusasteella tapahtuu maaperän vettä;
 • on vedenpitäviä pinnoitteita, jotka estävät veden nopean kulkeutumisen maahan;
 • on välttämätöntä poistaa helpotuksen epäsäännöllisyydet, katkaista jalkakourat ja varmistaa veden kaatopaikalle vakiinnuttaminen.

Jos pohjavesi on lähellä, ja sijaintipaikka sijaitsee laaksossa, tarvitaan vedenpoisto maaperän tyypistä riippumatta.

Mitä salaojitusjärjestelmiä voidaan käyttää

Talon ympärillä oleva vedenpoistokuvio edellyttää alkuvaiheen tuntemusta pohjavesikerrosten syvyydestä ja alueen hydrogeologisista ominaisuuksista. Saatujen tietojen perusteella valitaan tietty järjestely. Niitä erottaa erilaiset parametrit.

Syvyys:

 • syvä. Sitä käytetään tapauksissa, joissa sinun on käsiteltävä suuria määriä pohjavettä, mikä yleensä kuuluu alueille, jotka sijaitsevat alppimailla, joilla on savea.
 • pintaa.

Talon ympärillä tapahtuvaa vedenpoistoa käytetään vain sadeveden ja sulaveden tyhjentämiseen, sitä ei käytetä, kun on tarpeen ratkaista pohjaveden aiheuttaman tulvan ongelma. Itse asiassa voimme puhua myrskyviemäreistä (sadevedet), erottaen kolme tyyppiä:

 • lineaarinen. Varsinaiset ojat ovat normaalisti suorakaiteen muotoisia, peitettyjä säleikköjä, sallivat sulatetun ja sadeveden kulkeutumisen talosta ja koko tontista viemärikaivoon;
 • paikalla. Vesi, joka kertyy tietyissä kohdissa (viemärin alla kasteluvedessä), tyhjennetään nopeasti tyhjennysputken läpi;

Kiinnitä huomiota! Jotta vältettäisiin tukkeutuminen, katkoviiva peitettiin metallirungolla, yksittäiset putket liitetään pääviivaan, joka johtaa viemärikaivon suuntaan.

 • yhdistetään lineaarisen ja pisteveden yhdistelmät.

Jätevesijärjestelmän täyttäminen on helppoa järjestää - sinun on sijoitettava putkistot kaivantoihin ja täytettävä ne kivillä tai rauniolla

Järjestelytavan mukaan on tapana puhua vedenpoistosta

 • suljetut. Kaivantoalueiden alueella tehdään rei'itetyt putket, kerätään ja tyhjennetään vettä rakennuksista. Piilotettu järjestelmä räpyttää vedenpoiston suurella nopeudella, ei riko sivuston esteettistä vaikutelmaa. Samaan aikaan tämä järjestely on melko kallis eikä salli nopeasti määrittää, mihin korjaustöihin tehdään, jos jokin menee pieleen.
 • täyttö. Laidoitetut kaivannot haudataan geotekstiloilla ja suurilla murskatuilla tai rikkoutuneilla tiilillä. Rakentaminen kestää kauan, makaamiskustannukset ovat pienet, mutta läpäisykyky on vähäistä ja korjattavuus on vaikeaa. Tätä menetelmää käytetään pienen koon koon ja avoimen tiivisteen mahdottomuuteen (epäröimättömyys);
 • auki. Ovia, jotka ovat noin puolen metriä leveitä ja syvyyttä, ovat nopeasti kaivettuja, mutta vaativat vahvistamista. Viisteen läsnäolo 30 asteen kulmassa takaa esteettömän virtaavan kosteuden pääsyn ja vedenpoistoa kohti kulkeva gradientti, jota käytetään viemäriputkena tai tärkein vedenottoaukko, saavutetaan painovoimavirralla. Sivuston ulkonäköä voi tuskin kutsua houkuttelevaksi, vaikka harjaspuu ja värillinen raunioituminen on mahdollista. Asentamalla lokeroita ja suojaverkkoja, voit merkittävästi pidentää järjestelmän käyttöikää ja tehdä sen turvallisemmaksi.

Höyryttämismenetelmällä, joka hyväksytään avoimella rakennusmuodolla, emittoi:

 • pystysuora (kutsutaan myös lähelle seinämää, koska kosteus tyhjennetään rakennuksen perustuksesta). Kun se sijaitsee pystysuorien kuoppien kaivojen kulmissa, ylimääräisen pumppaus pakotetaan;
 • vaakasuora. Putki asetetaan kaivoksi, jossa on erityinen suodatusmateriaali. Sitä käytetään pääsääntöisesti pienikokoisten maalaistalojen tyhjentämiseen;
 • yhdistetään pystysuora ja vaakasuora vedenpoisto.

Seinän kuivatus edistää kosteuden poistamista itse säätiöstä, se on paras vaihtoehto, jos on kellarissa tai syvissä kellari

Paikanpäällä suhteessa vesipatsaaseen on tavallista puhua epätäydellisestä ja täydellisestä. Ensimmäisessä tapauksessa järjestelmä asetetaan korkeammaksi, kosteudeltaan, joka läpäisee kaikki sivut putkeen katetulla hiekalla peittäen sen. Toisessa suoritusmuodossa vesijohtoveden sijainti mahdollistaa kosteuden pääsyn sivuilta ja ylhäältä. Nämä sivut on varustettu hiekan ja roskien tyynyllä.

Riippuen käyttötarkoituksesta, ääriviemäriveden laite ja ominaisuudet voidaan asettaa yhdeksi seuraavista tavoista:

 • rengas (kaivanto). Järjestelmä on hiekkaisella maaperällä, järjestelmä kattaa puolirenkaan rei'itetyt putket, jotka ovat 6-8 metrin etäisyydellä toisistaan ​​ja upotetut siten, että talon ympärillä oleva vedenpoisto syvyyteen voidaan sijoittaa kellarikerroksen tai muun alemman pisteen alle;
 • säiliö. Järjestelmä, joka on itsenäinen tai yhdistetty seinämään ja / tai renkaaseen, on varustettu kosteuden poistamiseksi syvälle sijoitetuista kellareista, joissa liiallinen kosteus ei ole täysin hyväksyttävissä;
 • seinämän läheiselle. Järjestelmä asetetaan rakennuksiin, jotka on rakennettu savimaahan pohjaveden kanssa, jos on kellarissa tai kellarissa. Rakennuksen kulmissa asennetuissa erityisissä kuopissa liete kerätään edelleen poistamiseen;
 • tunneli. Rakenne koostuu sarjoista (riveistä) suurikokoisten rei'itettyjen putkien liittämisestä. Se kykenee täyttämään 95% kokonaistilavuudesta ja samanaikaisesti jopa kolme sata litraa.

Seinän kuivatuksen suorituskyky rakennettuun yksityiseen taloon

Harkitse, kuinka kunnolla kuivatetaan talon ympärillä kellarissa tai kellarissa, jos se on rakennettu eikä se häiritse seinän kuivatusta säätiön asennuksen aikana. Meidän on aloitettava säätiön valmistelu:

 • bitumin pohjamaalin levittäminen ulkopuolelle;
 • pinnoitetaan bitumimastin kuivattu pinta;
 • tarttuu siihen vahvistavaa silmäkokoa;
 • joka piirretään toisen kerroksen jäykistetyn muhvin ristikkoon.

Seinän tyhjennysjärjestelmään kuuluu kaivojen laskeminen ja täyttö soraa ennen putkien asettamista

Perustan valmistelu, mene suoraan seinän viemäriin:

 • alimman pisteen paikka valitaan keräilykaivon asennusta varten;
 • siihen asetetaan kaivanto, jossa kaltevuus on valuma-aluetta kohti;
 • kaareva pohja peitetty hiekkasyynyllä, jonka paksuus on 50 mm;
 • Geotekstiilit on sijoitettu siten, että sivujen päällekkäisyys varmistetaan;
 • asetetaan kerros pesty soraa, noin 100 mm;
 • rei'itettyjen putkien asentaminen hiekkapetiin ja sen jälkeinen liittyminen suoritetaan 2º: n esijännitteellä sumppua kohti;
 • putkilinjan kierteet asetetaan nimetyille kaivoille;
 • kaltevuuden alla olevissa kaivannossa olevista kaivotaloista on putkia, jotka on valunut tyhjennysreikään tai keräysputkeen;
 • asetetut putket täytetään noin 100 mm: n paksuisella sora- kerroksella, geotekstiiliviira on päällekkäin ja kiinnitetty synteettisellä langalla;
 • kaivannot täytetään aikaisemmin kaivetuilla mailla;
 • noin 200 mm: n lian tyynyn korkeudelle, joka ajan mittaan laskeutuu maaperälle.

Talon ja alueen kuivatus kokonaisuutena

Harkitse, miten kuivatus talon ympärillä omalla kädelläsi, jos sinulla on käsiteltävä savea, ja vesipöytä on liian lähellä säätiötä. Laskuhaarojen suunta määräytyy taso- tai lasertunnistimen avulla.

Hyödyllistä tietoa! Ilman tällaisia ​​laitteita ei ole vaikeaa suorittaa kaivannon oikeaa asentamista. Suuntaan tulee uria, joissa virrat virtaavat rankkasateen jälkeen. Kaivantoaukot kaivetaan ottaen huomioon kaltevuus valuma-altaan suuntaan. Parhaimmillaan kulkeva sade näyttää, onko ojia kaivettu oikein, koska altaat tulevat aivan tarkaksi indikaattoriksi.

Geotekstiilin kerros (vain ei tiheä neula-rei'itetty, vain vähän käyttöä tässä tapauksessa) säädetään veden suodattamiseksi siten, että siinä olevat epäpuhtaudet eivät tukkeudu rei'itettyyn putkeen. Jotkut asiantuntijat uskovat, että geofabristen asentaminen vaatii savialtaiden kuivatusta. Hiekkapohjaisilla mailla, voit tehdä sen ilman.

Viemäröintijärjestelmän koostumus sisältää geotekstiilien - erityisen kankaan, joka toimii suodattimena.

Kaivannon pohjan täyttäminen soraa käyttäen valitaan sen siten, että sen pienimmät hiukkaset ylittävät rei'itetyn putken reiät. (Tai päinvastoin katsomme, että reikien koon on oltava pienempi kuin pienimmät sora-aineet).

Sora-alustalla ne on pinottu putkikierroksella ja telakoituna ristillä tai teeillä. Kussakin käännöksessä järjestetään ohjaamon sijoittaminen, mikä mahdollistaa vedenpinnan säätämisen ja tarvittaessa putken puhdistuksen paineen alaisena.

Putkien sijoittaminen paikan päällä on toivottavaa, että niiden vähennys päähän on riittävän suuri halkaisijaltaan, jonka yli kertynyt vesi siirtyy viemärikaivoon. Pääputken puuttuessa vaaditaan jokaisen putkilinjan päiden poisto viemärikaivoon.

Miten kuivatuksen järjestely on hyvin ja sokea alue

Jos vieressä ei ole viemäröintiä, ojaan, suistoon tai luonnolliseen säiliöön, jossa kaikki vesi, joka on poistettu talosta ja koko vesistöstä, voidaan tyhjennettävä, tyhjennysputket tulevat järjestelmän lopullisiksi osiksi. Tämä voi olla myös suljettuun yläpuolelle asennettu pinnan viemäröintijärjestelmä. Toiminnalliseen tarkoitukseen perustuen viemärikaivo voidaan varustaa muodossa:

 • kertyy. Tiivistetyn pohjan läsnäolo sallii kerätä vettä, jota voidaan käyttää kasteluun.
 • imeytymistä. Koska haluttua käytettyä vedetöntä vettä kasteluun tyhjennysaukossa, tiheä pohja ei ole tasaantunut, joten vesi pääsee vähitellen maahan.

Kiinnitä huomiota! Laite on valmistettu muovista. Itsekokoonpanoon voidaan käyttää vahvistettuja betonirenkaita. Suunnittelua voidaan myös valaa käyttäen vahvistusverkkoon kiinnitettyä sementtilaastia. Kuivatuskaivon reikä on valittu kestävästä materiaalista, tähän tarkoitukseen valurautainen kansi toimii hyvin.

Kaivo, jossa kaikki viemäriverkoston putket vähenevät, voidaan tehdä betonista tai muovista

Jätevesijärjestelmä menee tässä järjestyksessä:

 1. Putkien akseleiden leikkauspisteessä maaperä otetaan näytteestä.
 2. Vahvistettu geofabriini on täynnä raunioitumattomia kerroksia, jotka eivät tuota kerrosta 200 mm: n pinnalle.
 3. Täyttöalueiden rajujen tyhjennysputkien taso on noin 300 mm.
 4. Kun kääritään tyhjennysputket päällekkäisillä geotekstiileillä, korjaamme sen synteettisen langan avulla.
 5. Eristysvapautusjätevedet, joiden vaahdotuspaksuus on 250 mm.
 6. Maa täyttyy, sota kerros asetetaan.

Tarvittavan lisäyksenä viemäröintijärjestelmään katsotaan sokean alueen asentaminen, jonka seurauksena kosteus virtaa rakennuksesta vähäisemmässä määrin kosketukseen pohjan ja seinien kanssa. Vedenpitävä materiaali asetetaan tylpälle kulmalle ulkoseinään. käyttö:

 • asfaltti tai betonointi. Käytännöllinen ja halpa vaihtoehto;
 • savi tai kivet tai päällystyslaatat. Tällaisen sokean alueen rakenne vaatii paljon työtä, mutta se tarjoaa esteettisiä valintoja;
 • PVP-kalvot asennetaan maaperään minkä tahansa pinnoitteen pohjaksi, joka voi jopa toimia kerroksena nurmikkoa tai nurmikkoa.

Rakennuksen ympärillä olevan viemärijärjestelmän varustaminen voidaan tehdä erittäin kalliiksi toimenpiteeksi riippuen siitä, millaista tyyppiä se on edullinen. Kaikkein monimutkaisin ja aikaa vievä on suljettu tyyppinen järjestelmä, joka yleensä kattaa koko alueen alueen.

Päättäessäsi tehdä viemäröinti, sinun tulisi ottaa huomioon:

 • rakennuksen sijainti;
 • maaperän ominaisuudet;
 • pohjaveden taso;
 • vuotuinen sademäärä;
 • ja omia taloudellisia valmiuksia.

Edullisten muoviputkien lävistäminen, perforaatio ei liity ammattilaisten käyttämien työkalujen käyttöön eikä muihin teknisiin toimenpiteisiin. Tästä syystä on täysin mahdotonta suorittaa itsenäisesti vedenpoistojärjestelmä mutta myös perustaa se omiin käsiinsä ilman ulkopuolisten asiantuntijoiden ja monimutkaisten laitteiden osallistumista.

Miksi me tarvitsemme talteen vedenpoistoa?

Viemäröinti on kallis järjestelmä, joten ennen sen asentamista sinun on selvitettävä, onko talon lähellä oleva alue kärsinyt kosteuden ylikuormituksesta vai ei. Kiinnitä huomiota nurmikon ja pensaiden tilaan, keväällä näyttää, kertyy lätäkköön tai ei. Nämä yksinkertaiset signaalit kertovat, onko tarvetta hakea apua ammattilaisilta.
Viemärit rakentuvat sekä uusille että vanhoille paikoille, joissa hydrologinen järjestelmä on muuttunut. Jos haaveilet ylellisiä nurmikoita, alppihiihtoa, kaunista puutarhaa tontilla tai talon ympärillä, niin sinun on tehtävä paljon työtä järjestääksesi sen kaiken. Jotta laitokset voisivat juurtua, sinun on tehtävä valmistelutöitä.

Maanalainen tai pintavesi?

Viemäröinti on välttämätöntä sulatetun, pohjaveden tai sadeveden keräämiseksi alueelta ja niiden poistamisesta alueen ulkopuolelle. Monimutkainen viemäröinti, joka sisältää pinta- ja maanalaiset viemäröintijärjestelmät, ei ole aina tarpeen. Maanalaiset viemäröintijärjestelmät ovat välttämättömiä tapauksissa, joissa pohjaveden pinta-ala on liian lähellä pinta-alaa tai alue on vaurioitunut.
Pintaveden poistoa tarvitaan lähes kaikkialla, varsinkin jos sivustosi sijaitsee savimaassa. Ne imevät vettä hyvin hitaasti, joten on olemassa kausivaihteluiden vaara. Tämä vuorostaan ​​johtaa useimpien kasvien, murtuneen puun kuolemaan koriste-rakenteisiin, jotka vaativat korvaamista ja rahan hukkumista.

Kuinka määritellä, tarvitsetko talteen talteenottoa vai ei?

Viemäröinti on tarpeen, jos:
• Sivusto on jyrkässä laskeutumisessa. Tehokkaan maaperän suojelemiseksi eroosion vuoksi sinun on asennettava poikittaisia ​​kanavia, jotka tarttuvat veteen ja siirtävät sen myrskyviemäriin.
• Sivusto sijaitsee laaksossa. Tällöin kaikki rinteiden vedet menevät paikalle, joten sinun on asennettava kanavia ympäri koko alueen ympärysmitta.
• Paikka asetetaan tasaiselle alustalle, jossa vedenpoistoa ei ole mahdollista, ja se imeytyy hitaasti. Tässä tapauksessa sinun on asetettava verkko salaojituskanaville koko.

Älä unohda tarvittaessa viemäröintijärjestelmää. Vesiromut johtavat maaperän veteen ja ilmastuksen häiriöihin. Tämä voi johtaa siihen, että alueen kasvit loppuvat. Kun olet tehnyt tämän hankalan työn, säästät talosi monista huolista.
Miksi talon videon talteenotto on tarpeen:

Mikä on sivuston tyhjennys?

Lähes kaikki Venäjän keskialueet on rinnastettu alamäkipaikkoihin, joissa on korkea kosteus. Ja missä on kosteutta, on sateiden ja pohjavesien liiallista kerääntymistä, mikä on erittäin haitallista kaikille amatööreille puutarhureille eikä vain niille. Ja jos tuntuu monilta kesän asukkailta, että heidän maallaan oleva maa on kuivaa ja vedenpoistoa ei tarvita, joskus he ovat syvästi väärässä. Pohjavesi, joka ei näy silmään, voi olla liian lähellä pintaa, eikä kasvien ja puiden juurtajärjestelmän mätää voida välttää.

Viemäröinti, joka on käännetty ranskalaisesta saksasta, joka tarkoittaa viemäröintiä, on nimenomaan tarkoitettu poistamaan ylimääräinen vesi paikasta. Itse asiassa vedenpoisto, keksintö on melko antiikin, mutta silti hyödyntää sen merkitystä, koska ylimääräinen vesi on onnistunut poistamaan. Jälkeenpäin vedenpoistotekniikalla ei ole juurikaan tapahtunut merkittäviä muutoksia. Ellei nykyaikaisia ​​viemäröintijärjestelyjen järjestäjiä tekisi pieniä muutoksia ottaen huomioon sekä syyt että liian suuren kosteuden muodostumisen seurauksena.

Joten miksi me tarvitsemme vedenpoistoa sivustolla? Ensinnäkin ylimääräisen veden poistamiseksi, toiseksi, jotta ylläpidettäisiin paras mahdollinen kosteus paikan päällä monta vuotta. Tehokkaasti toimiva viemäröintijärjestelmä antaa sinulle mahdollisuuden nauttia puutarhan ja puutarhan vihreydestä, puutarhojen polkuja ei pestä pois, ja talon kellarikerroksessa oleva vesi katoaa ja ei koskaan tule enää näkyviin.

Vedenpoistojärjestelmän ydin

Kiertovesijärjestelmän, joka on monimutkainen hydraulirakenteita tai yksinkertaisemmin putkistoa, ylimääräinen vesi ohjataan paikasta. Jätevesijärjestelmää ja tyyppejä voidaan järjestää monella tapaa, mutta olemus on sama. Viemäröintijärjestelmä koostuu putkista, jotka ovat haarautuneita mutta toisiinsa liitettyjä. Ja koko kokonaisuus kokonaisuudessaan sijaitsee koko alueella, joka vaatii salaojitusta.

Vesi, olipa se pohjavesi tai pesuallas, pääsee ensin viemärijärjestelmään, eli johonkin putkesta. Muuten putket voivat olla täysin eri halkaisijoina, kaikki riippuu yksittäisistä parametreista, mutta pohjimmiltaan ne alkavat kokoa 50 mm tai enemmän. Itse putki voi olla erikoismateriaaleista, kuten;

 1. Asbestisementti.
 2. Keramiikka.
 3. Muovia.

Putkien asennuksessa on suodatinvaippa, jotta vältyttäisiin siltojen, hiekan ja maaperän kertymisestä. Kun vesi putoaa putkeen, se virtaa sen läpi ja kertyy yhteen jätevesijärjestelmän elementeistä, nimittäin jätehuollossa, mutta siitä vähän myöhemmin. Aluksi on syytä harkita vedenpoiston tyyppejä - yksinkertaisista järjestelmistä lähtien ja lopulta hieman monimutkaisemmaksi.

Tyypit kuivatus

Viemäröinti Canava

Ovia - keinona veden tyhjentämiseen. On olemassa useita erilaisia ​​vedenpoistoja, yksinkertaisin ja pienin budjetti - nämä ovat yksinkertaisia ​​ojia kaivettu ympäri kehä. On heti sanottava, että tällainen viemäröintijärjestelmä pilaa maisemasuunnittelua, sivuston keskellä kaivettuja kaivoja eivät lisää esteettisiä valintoja. Sitä käytetään pääasiassa alueilla, joilla ei ole luonnollisia kaltevuuksia veden virtaukselle eli alamäksille ja alamäkialueille.

Tällaisen vedenpoistojärjestelmä voi olla yksinkertaisesti ojia, joissa kerätty vesi vähitellen haihtuu ilmakehään ja voi myös valutua valuma-altaaseen. Sekä joki että luonnollinen rinne sekä viemäriverkko tai muu luonnollinen tai keinotekoinen säiliö voivat toimia valuma-altaana. Tämäntyyppisen vedenpoistojärjestelmän suurin haittapuoli on ennen kaikkea estetiikka, joka pilaa alueen ulkonäköä ja "kykyä" nopeasti kasvaa nopeasti rikkakasvien kanssa ja pahenee, mikä heikentää, mikä tarkoittaa jatkuvaa ylläpitoa.

Mutta on olemassa toinen tapa varustaa kuivatusjärjes- telmän ojittain - bio-viemäröinti. Tämäntyyppinen viemäröinti merkitsee samoja ojia, mutta peitetty soraa tai maata, joka on hyvä kosteuden kuljettamiseen. Kasveja, jotka ovat vaatimattomia ja kosteutta rakastavia, istutetaan oikoista ylhäältä. Ne toimivat työkaluna kosteuden imeyttämiseen, joka myöhemmin haihtui ilmaan. Samalla sivuston suunnittelu, joka korostaa hacienda-omistajan erityispiirteitä ja yksilöllisyyttä, ei heikennä.

Keramiikka kuivatus tai tyhjennys betoniputkilla

Veden kertymisen estämiseksi maaperän potterin vedenpoistossa on oltava varustettu. Mikä on keramiikan salaojitus? Nämä ovat lyhyitä savi-osia putkista, asetettu joulukuusi ja peitetty maaperällä, jotka palvelevat veden valua sivustosta.

Keramiikan kuivatuslaitteisto ei ole yhtä monimutkainen kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Valmistetun kaivannon pohja on täynnä murskattua kiveä, ja sitten putkistot tyhjennetään. Sivuputkien asentaminen on 60 asteen kulmassa ja että viemärit eivät ole tukkeutuneita, ne peitetään keraamisilla laatoilla. Seuraavaksi kaadetaan kivitakivi tai sora, ja päälle, viimeinen puolestaan, on maaperän kerros. Tällaisen vedenpoiston haittana voidaan pitää usein putkien tukkeutumista.

Halvempi tapa järjestää viemärijärjestelmä on käyttää yksinkertaisia ​​betoniputkia savien sijaan. Putken asennusjärjestelmä on sama, mutta halvempi.

Tiilen ja moolin vedenpoistotyypit

On tarkoituksenmukaisempaa järjestää tiilenpoisto pienillä alueilla, joilla kaivaminen näyttää olevan erittäin työläs tehtävä. Koko sivustolla yksi kaiva on kaivaa, jonka pitäisi olla hieman kalteva. Rikkoutuneet tiilisirut kaadetaan valmistettuun ojaan, ja sora asetetaan päälle. Jätevedenpuhdistusjärjestelmä valmistuu täydellisesti, kun uusin maaperän pintakerros asetetaan.

Mole-viemäröinti merkitsee kaivon rakentamista erityisen esineen (laitteen) avulla, jota tavallisissa ihmisissä kutsutaan "mooliksi". Kartiomainen teräsylinteri vetää koko kappaleen traktorin avulla ja muodostuu ns. "Mole reikä", joka tehokkaasti valuu vettä ja kestää melko pitkään.

Viemäröinti tai jätteet hyvin

Jätevesisäiliön järjestely on yhtä vanha kuin maailma - sen alimman pisteen kohdalla, jossa viemäröintijärjestelmä sijaitsee, kaivo kaivetaan tai yksinkertaisesti noin kahden metrin korkea kaivo. Betonirenkaita asetetaan siihen, melkein aina kaksi riittää, ja kuoppa kerrostetaan kaivoon, sitten tiilikerros, niin että lähes koko kaivo on täytetty. Valmistetun kaivon päälle asetetaan maapintakerros, joka on suunniteltu estämään kuopan murtuminen.

On olemassa useita erilaisia ​​kuivatuskaivoja:

 1. Suodatus - käytetään siinä tapauksessa, että vettä ei voida tyhjentää viemärijärjestelmään. Kaivo toimii itse suodattimena vedelle, jossa hiekan tai soran hiekasta johtuen vedenpoistojärjestelmästä tulevan veden puhdistetaan erilaiset epäpuhtaudet. Sitä käytetään pienillä alueilla, joilla päivittäinen vesimäärän määrä on enintään yksi kuutiometri.
 2. Vedenottoaukko - soveltuu tapaukseen, jossa imeytysainetta ei ole varmaa.
 3. Rotary on kätevä, koska sillä on vapaa pääsy, jonka avulla voit seurata järjestelmää ja sen teknistä tilaa.

Rakentamisen vaiheet vedenpoiston järjestelyssä

Jos haluat järjestää asianmukaisesti viemäröintijärjestelmän sivustolla, sinun on tutkittava perusteellisesti sen helpotus. Jos mittausta varten ei ole erityisiä välineitä, sinun on vain seurattava rankan sateen aikana, mihin suuntaan vesi virtaa ja luo jotain kaavamaista piirustusta. Järjestelmän laatimisprosessia on tarkasteltava vakavasti, muuten vähäinen epätarkkuus voi kumota kaiken toiminnan.

On syytä harkita esimerkkiä vedenpoistojärjestelmän järjestämisestä nykyaikaisen materiaalin - PVC-viemäriputkien (PVC) avulla, joita kutsutaan myös viemäreiksi.

Sivuston työvaiheet:

 • kun järjestelmää on noudatettu niissä paikoissa, joissa putket sijaitsevat, on tarpeen kaivaa kaivannot;
 • yksi nykyaikaisempi materiaali on sijoitettava kaivantojen koko pituudelle - geotekstiilit (tämä materiaali imee täydellisesti kosteuden ja säilyttää roskat), sen leveyden tulisi olla vähintään 60 cm;
 • viemäriputket (putket) on sijoitettava asetettuun materiaaliin;
 • Tiejä ja erikoisristejä käytetään liittämään putket toisiinsa risteyksissä;
 • putken alapää on saatettava viemärikaivoon;
 • sitten putket täytetään kerrostumalla (murto-osa 2-60 mm: n rajoissa);
 • kalkkikiven murskattu kivi ei sovellu täyttämiseen - se voidaan helposti pestä ja johtaa maaperän suolaliuokseen;
 • estää putken tai putken pääseminen putkistoon, tyhjennysputket on käärittävä päällekkäin asetetulla geotekstiliteipillä;
 • kaikkien toimenpiteiden jälkeen putki on täynnä rauniot siihen pisteeseen asti, kunnes taso saavuttaa 30 cm maanpinnasta;
 • loput olisi täytettävä maalla (täyttö) loput kaivetut kaivannot;
 • Voit nukahtaa ja tavallista maata.

Ja pari vinkkejä viimeiseen. Jos maaperä murskataan, suodatinmateriaalia ei tarvita. Jos se koostuu pääasiassa savesta, suodatusmateriaalin sijaan voit täyttää rauniot noin 20-25 cm: n päällä ja jos maa koostuu kokonaan hiekkaseoksesta, suodatusmateriaalia on täydennettävä lisäämällä putken ympärille muodostuvia rakeita. Kaikki - viemärijärjestelmä on valmis, ja nyt sivusto ei kerry vettä, ja puut, kasvit ja kukat ilahduttavat väkivaltaisia ​​riitoja ja kulkevat mielialallaan kaikkien ympärille.

Sisävesien viemäröinti sääntöjen mukaan

Ei ole yhtä sisäistä kasvia, jota voitaisiin viljellä ilman kuivatusta. Jopa kaikkein kosteutta rakastavampia kasveja, jotka eivät pelkää kosteutta, tarvitsevat silti pakkojen pohjan istuttamisen ja istuttamisen erityisen kerroksen päälle. Ja ilman vedenpoistoa, joka on vastuussa maaperän läpäisevyydestä ja hengittävyystekijöistä, tehokkaasta veden jakautumisesta ja ulosvirtauksesta, on välttämätöntä riippumatta siitä, mitä substraattia käytät. Kun valutusjärjestelmä on valittu, alkaa mukava ympäristö. Ja roolia ei pelkästään pelkästään materiaaleilla vaan myös kerroksen korkeudella.

Viemäröinti sisätiloihin. © praisaeng

Miksi tarvitsemme ja mikä on vedenpoistoa?

On helppo ymmärtää, miksi salaojitus on niin tärkeä kasveille: ilman kuivumista, maaperä tiivistyy, kuivuu epätasaisesti, on alueita, joissa on liikaa kosteutta, jotka vähitellen hapotetaan ja johtavat juurien mätänemiseen. Tuholaisten ja sairauksien leviäminen, kosteuden tasaisuuden heikkeneminen ja veden normaalin ulosvirtauksen heikkeneminen, maaperän tiivistyminen ja ilman läpäisevyyden puute, anaerobinen kehitysympäristö ovat vain joitain tekijöitä, jotka voidaan estää ottamalla vedenpoisto astioiden pohjaan.

Viemäröinti on maaperän viemäröintijärjestelmä, joka ylläpitää substraatin merkitystä jokaiselle huonekaluille. Itse asiassa tämä on yksinkertaisesti kerros karkeista tai karkeista rakeista materiaaleista potin pohjassa, mikä takaa maaperän optimaalisen veden ulosvirtauksen ja ilmanläpäisevyyden. Jälkimmäinen on usein unohdettu, eikä itse asiassa ole yhtä tärkeä kuin oikea kastelu. Kuivatuksen ilmanvaihtotoiminnon ansiosta juuret ja koko kasvi hengittävät normaalisti. Viemäröinti toimii täsmälleen täydelliseksi vettä ja hengittävyyttä varmistavaksi, eikä sen merkitystä pidä aliarvioida.

Mikä on sisäilman kuivatus?

Itse asiassa vedenpoistoa varten voit käyttää mitä tahansa karkeaa tai karkeaa rakeista materiaalia, joka ei pääse kemiallisiin reaktioihin, kun se on märkä, tuhoutuu, tiivistyy, hajoaa ja on hyvin läpäisevä veteen. Yleensä vedenpoistokäyttöön:

 1. Luonnollinen tai lähellä niitä materiaaleja - sirut, kiviä, soraa, murskattua kiveä, tiilihiutaleita.
 2. Suunniteltu erityisesti tyhjennysmateriaaleille - vermikuliittia, agroperliittiä ja viemäriputkistettua savea, joiden koko on erilainen, steriili, erityisesti käsitelty. Ne myydään puutarhakeskuksissa ja kukkakaupoissa. Niiden kyky siirtää kosteutta lisäksi niillä on myös suojaavat ominaisuudet, ne puhdistavat maata raskasmetallien toksiinien ja suolojen avulla.
 3. Jos "kivestä" ei tapahdu, se korvataan vaahtomuovilla ja sen analogeilla. Vedenpoistotoiminnon lisäksi se täyttää myös suojan roolin maakerroksen ylikellotuksesta (mutta koska se on vaikea erottaa juurestaan ​​ja veden heikko siirto, tätä vaihtoehtoa voidaan käyttää vain viimeisenä keinona).
Viemäröinti sisätiloihin. © BootsNGus

Muut viemäröintijärjestelmän osat

Jätevesijärjestelmä irtotavaran kerroksen lisäksi tulisi sisältää myös:

 • itse säiliön tyhjennysaukot;
 • liuottamalla lisäaineita substraattiin, mikä antaa sen kevyelle murtumiselle, maaperän ylikompensaatiota ei sallita.

Ne toimivat samassa järjestelmässä ja ovat yhtä tärkeitä optimaalisten olosuhteiden takaamiseksi. Kun se kasvaa hydroponikalta, vedenpoisto korvaa kokonaan substraatin viljelylle, itse asiassa kaikki tekniikka on vedenpoistoa.

Mutta jopa vesiviljelyssä, säiliön tyhjennysreiät eivät menetä merkitykseltään, koska jopa ihanteellisen kuivatuskerroksen takia riittämätön vesi poistuu itse säiliöstä, mikä estää kaikki ponnistelut.

Ruukkuissa ja erilaisissa kukkaruukussa, olivatpa ne sitten houkuttelevia ja tyylikkäitä, on oltava ainakin yksi tyhjennysreikä. Mutta yleensä reikien optimaalinen koko ja lukumäärä valitaan kullekin laitokselle ja jokaiselle säiliölle erikseen.

Muovisissa tai polymeerisissa ruukkuissa on helppoa tehdä reikiä omasta, mutta kun ostat keraamisia ja terrakottapaloja, sinun on arvioitava ruukkojen kuivatuskykyä tarkemmin. Kaikkien sisätiloissa käytettävien säiliöiden osalta tarvitaan sellaisia ​​tyhjennysaukkoja, jotka mahdollistavat veden virrata vapaasti, eivät joudu tukkeutumaan maaperän ja juurien kanssa, mutta eivät salli substraatin ja tyhjennyspalojen putoamisen potista.

Veden virtauksen aukkojen vähimmäismitat ovat 0,5 cm, reiät, jotka ovat yli 1 cm, on peitettävä verkolla. Mutta määrää on vaikeampi poimia: suurista astioista tarvitaan 5 tasaista reikää, joiden ansiosta maaperä kuivuu tasaisesti alemmassa osassa, ja laaja- ja pienikokoisille ruukuille riittää yksi suuri aukko. Orkideat ja muut epiphytes valita "reikäinen" ruukut, lukuisia reikiä pohjassa ja seinät.

5 askelta täydelliseen kuivatukseen tee-se-itse kasveille

1. Kuivatuskerros on muutettava tai luoduttava istutusten ja istutusten aikana, mukaan lukien hätätoimenpiteet. Joka kerta, kun haluat luoda täysin uuden kerroksen puhtaista materiaaleista. Jos käytät laajennettua savi- tai kivipölyä, ne voidaan pestä, puhdistaa ja kuivata ja käyttää sitten muita kasveja varten (maksimaalinen käyttöikä - 6 vuotta). Mutta jokaisen yksittäisen kasvien kuivatuksen välttämättömyys luo uudelleen.

2. Valitse tyhjennyskerroksen korkeus tietyn kasvin vaatimuksiin. Jos suositukset eivät osoita, mitä tyhjennys on tarpeen, aseta pieni tai keskimääräinen viemäröinti, jos niitä on tarkat ohjeet, seuraa niitä. Tavallinen tyhjennyskerros on silppuri, jonka korkeus on 1-3 cm, keskipitkä - 4-5 cm, korkea - vähintään 5 cm.

3. Säädä tyhjennystulppa sen jälkeen, kun säiliö on tarkastettu ja sen tyhjennysaukot. Jos ruohonleikkuri on vain yksi, mutta hyvä kuivausreikä, niin kuivatuksen vähimmäiskorkeus on nostettava 3 cm: iin. Jos reiät ovat hyvin pieniä, tyhjennys voidaan asettaa korkealle 5 cm: n korkeudelta. säiliön korkeudet. Ja jos tyhjennysaukot ovat lukuisat ja suuret, se voidaan rajoittaa 1 cm: n vedenpoistoon.

Houseplant potissa, jossa on salaojitus. © purppurajuova

4. Varmista, että työkalut ja materiaalit ovat puhtaita ennen siirto- ja tyhjennysvaihetta. Viemäröinti kaadetaan etukäteen ja ennen suoraa laskua. Sen on oltava kuiva, jos käytät sitä ennen - pestään ja desinfioidaan. Astioiden on oltava myös puhtaita ja kuivia. Tarkista viemäröinnin hankkimista koskevat ohjeet: eräät erikoistehostettu savi, vermikuliitti ja perliitti ennen kuin kirjanmerkki on kyllästynyt kosteuteen. Tällöin liuotetaan etukäteen puhtaassa pehmeässä vedessä.

5. Valmistetuissa ruukkuissa sinun tarvitsee vain kaataa valittua kuivatuskerrosta, tarkastaen korkeuden. Jotta kuivatus olisi tasaisesti ja oikein sijoitettu, potin on vedettävä sivulta ja hieman ravistettava. Jos olet käyttänyt riittävän hienon vedenpoistoa, kaada sitten ohut kerros substraattia sen päälle ennen suoraa istutusta. Karkeiden hiukkasten (laajeneva savi, sirpaleet, rikkoutuneet tiilet, suurien jakeiden murskatut kivet) ei maata maahan, vaan karkeaan hiekkaan. Sinun on suljettava kokonaan kuivatuskerros, tasoitettava hiekka tai maaperä. Tämän jälkeen voit siirtyä välittömästi siirtää tai istuttaa sisätiloja.

Viemäröinti kukkia varten

Mikä on salaojitus sisätiloihin? Tiedämme, että kun kastellaan tai saostetaan, vesi imeytyy maaperään, jossa kasvien juuret alkavat imeä sitä. Kuitenkin yläkerroksessa maaperä vain pieni osa vedestä säilyy, loput, ylijäämä, menee syvälle. Jos maaperän alemmat kerrokset ovat läpäiseviä, ja jos pohjassa on savea tai pohjavesi on hyvin lähellä pintaa, niin tarvitaan viemäröintiä. Viemäröinti - pohjavesien luonnollinen tai keinotekoinen vedenotto tai maaperän pinnalla oleva vesi.

Yhdessä kukkaruukussa kaikki tapahtuu täsmälleen samalla tavalla kuin luonteeltaan. Kastelussa vettä, joka melkein jatkuu maaperän pinnalle, läpäisee nopeasti substraatin kukkaruukussa ja kertyy potin pohjalle. Kasvin juuret juoksevat veden päälle ja voivat tukahduttaa seisovaan veteen, jos et näe kukkaruukun pohjan tyhjennysreikiä. Jotta mehukkaat, kuten Morganin kääpiö, kaktukset tarvitsevat lisää kuivatusreikiä. Kosteassa maaperässä, hyödyntäen rajoitettua tilaa, erilaiset patogeeniset bakteerit ja sieni-infektiot asettuvat heikentyneisiin juurisiin ja kasvien juuret alkavat yksinkertaisesti murskata. Kasvolla ei ole lainkaan mahdollisuutta selviytymiseen, se kuolee, ei väliä kuinka sääli voi olla meille.

Tällaisten tilanteiden välttämiseksi on potin tyhjennysaukon lisäksi istutettava kasvi, joka on potilaan pohjalle sijoitettava tyhjennysastian - pieni kerros läpäisevää materiaalia, joka mahdollistaa ylimääräisen veden nopean tyhjentämisen, kun kasvatetaan sisäkasvia. Vedenpoistoa käyttämällä voit käyttää laajennettuja savea, keraamisia tai saviä, karkeaa hiekkaa, vermikuliittia, kiviä, rikkoutuneita punaisia ​​tiiliä ja jopa vaahtoa. Silputtu mäntykuori ei myöskään säilytä vettä, mutta sitä käytetään vain orkideihin tai kasveihin, jotka tarvitsevat happaman maaperän pH: n.

Pienien, alhaisten sisäkasvien tyhjennyskerroksen tulee olla vähintään 3-5 cm. Viemäröinti estää pistokkeen muodostumisen kasvin juurista, jotka voivat sulkea potin reiän. Ylimääräinen vesi, joka kulkee helposti läpi suuria kuivatuspartikkeleita, lähtee potin tyhjennysaukon läpi aiheuttaen mitään haittaa juurille.

Pitkät tai suuret kasvit, kuten monstera, ficus, zamiokulkas, klerodendrum, sitrushedelmät, lattialla olevat parvekkeet ja terassit, tyhjennyskerroksen on oltava vähintään neljäsosa potin korkeudesta. Viemäröinti tässä tapauksessa ei ainoastaan ​​tyhjentä ylimääräistä vettä, vaan tekee myös kukkaruukun pohjan huomattavasti raskaammaksi, tekee potista tasaisen, mikä estää kasvin kaatumisen. Tällaisille suurille kasveille tarvitaan laajennetun saven tai muun inertin materiaalin läsnäolo ei vain kuivatuksen yhteydessä. Se on lisättävä maaperän seokseen, koska potin tilavuus on suuri ja maaperä voi nopeasti hapata.

Miksi kaivataan maahan

Optimaalisen vesitasapainon säilyttäminen alueella, jossa pohjaveden sijainti on suuri ja runsas sademäärä on mahdotonta ilman tehokasta jätevesijärjestelmää. Liiallinen kosteus voi pahentaa maiseman muotoilua ja johtaa liotukseen, mutta myös tuhoaa jopa kestävin rakennus. Tyhjennyspaikka omilla kädillä - tarpeellinen toimenpide rakennusten ja viereisten alueiden suojelemiseksi kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta.

Joten ostit maa-alueen, päätit rakentaa talon, mutta suunnitelmissasi ei ole mukana kyykkiä karkeiden lohkojen ja kiloja. Haluatko kävellä kuivilla, sileillä poluilla ja levätä rauhassa puiden varjossa? Joten, löydät kodin tyhjennyslaitteen kotona ja sivustolla.

suunnittelu

Suunnittelun tyhjennysjärjestelmä:

 • maaperän koostumus,
 • pohjaveden taso,
 • helpotus ja sijainti (esimerkiksi sivusto sijaitsee rinteessä).

Omien käsiensa tyhjennysalue on melko mahdollista. Useimmat maa- ja puutarhatilojen omistajat tekevät itsestään kuivatusjärjestelmän. Ja he tekevät sitä osaavasti, käyttävät työnsä uusimpia materiaaleja ja edistyksellisiä tekniikoita.

Kaikilla sivustoilla on omat ominaisuutensa. Ne vaihtelevat, mukaan lukien, ja maanalaisten vesikirjojen sijainti. Asiantuntijoiden mukaan maanpoisto olisi tehtävä, jos pohjavesi on riittävän lähellä pintaan (1,5 m tai vähemmän). Muuten tämä on tarkalleen mitä useimmilla maakunnilla, jotka sijaitsevat keskellä kaistaa. Mutta miksi niin viemärijärjes- telmän järjestämiseen kiinnitetään niin tarkkaan huomiota?

Miksi minun täytyy tyhjentää sivusto

 • Maaperän liiallinen kosteuspitoisuus johtaa kasvien juurisysteemin mätänemiseen.
 • Viemäröinti pidentää maanrakennuksen perustan elämää ja muiden rakenteiden maanalaisia ​​osia. Emme saa unohtaa, että kosteudessa, joka tunkeutuu maaperään, löytyy erilaisia ​​kemiallisia yhdisteitä liuenneessa muodossa, jotka ovat aggressiivisia monille rakennusmateriaaleille.
 • Paikan poisto estää septisen säiliön "puristamisen" pohjavedestä maaperästä. Alueella, jossa maaperässä on runsaasti kosteutta, ei ole mahdollista varustaa luotettavaa jätevedenkäsittelyjärjestelmää.
 • Työn mukavuus on myös syy tehdä valuma-alueista maassa. Jos maa on märkä koko ajan, niin edes vain kävelemällä se on epämiellyttävä ilo.

Kun tarvitset tyhjennysaluetta epäonnistumatta

 • Jos se sijaitsee tasaisella maastossa ja sen kokoonpano ei tarjoa luonnollista vettä lähtiessä alueelta. Tässä tapauksessa ainoa "tapa" se on syvällä, ja se imeytyy maaperään lisäämällä sen vesipitoisuutta.
 • Viemäröinti tapahtuu, kun se sijaitsee alamäkeen. Jos et suorita asiaankuuluvaa toimintaa, kaikki sen näkyvistä paikoista tuleva vesi kerääntyy sen alueelle.
 • Jos on olemassa voimakas bias, niin kuivatusalue tarvitaan estämään ylemmän hedelmällisen maakerroksen huuhtoutuminen.
 • Jos kosteutta rakastavia kasveja kehitetään voimakkaasti dachassa vahingoksi niille, joille ylimääräinen vesi on haitallista.
 • Yksi merkki siitä, että sinun tarvitsee tehdä salaojitus maassa - pitkä "seisova" lätäkkö sateen jälkeen. Muuten tällaiset alueet kuivuvat sen jälkeen, kun lumi sulaa paljon myöhemmin.
 • Maa on savi, joka estää veden tunkeutumista syvälle.

Ennen kuin teet tyhjennystä sivustolla, sinun on selvennettävä muutamia kohtia.

Mitä harkita ja laskea

 1. Maasto ja pohjavesikerrosten kokoonpano.
 2. Sateen runsaus (sakeuden voimakkuus ja taajuus).
 3. Maaperän viemäröintijärjestelmä riippuu pitkälti viereisten alueiden ominaisuuksista: asuin- ja liikerakennusten, teiden, vesistöjen ja vastaavien sijainnista. Tämä vaikuttaa vedenpoistomenetelmän valintaan.
 4. Jätteiden kapasiteetti, niiden kaltevuus, halkaisija, sijoittaminen alueelle, kaivojen järjestelypaikka (kääntäminen, katselu).
 5. Rakennusaika. On selvää, että on mahdotonta pitää heidät jo istutettuun juoniin.

Joka tapauksessa maan viemäröinti vaatii yksilöllistä lähestymistapaa.

Paljon riippuu paitsi maaperän ominaisuuksista ja paikan sijainnista, mutta myös sen koosta. Mieti yksinkertaisimpia tapoja vähentää kosteustasoa.

Pohjaveden tasapainottaminen ja usein saostuminen voivat aiheuttaa esineiden vähentävän rakennusten elämää, vähentää maaperän hedelmällisyyttä ja vahingoittaa maisemasuunnittelua. Voit hallita veden kosteuden määrää alueella tyhjennysjärjestelmien avulla.

Toimiva vedenpoisto maassa ratkaisee useita ongelmia, kuten:

 • maaperän huuhtoutuminen. Se vaikuttaa kielteisesti maaperän hedelmällisyyteen, voi aiheuttaa putoamisia putkilla tai mukulakivillä,
 • maaperän turvotus ja vettä. Maaperän kallistumisen seurauksena voi olla halkeamien ilmeneminen säätelyssä, vinossa ikkunassa ja oviaukossa, puutarhojen reittien koskemattomuuden rikkominen jne. Maaperän kastelu johtaa tällaisiin ilmiöihin, kuten kasvien juurien mätänemiseen ja niiden myöhempään kuolemaan.
 • kellarikerroksesta, kellareista.

Eurooppalaisissa maissa rakentaminen ei onnistu ilman kuivatuslaitetta talon ja sivuston perustamiseen. Sitä käytetään kaikkialla: maisema- ja puistotaloudessa, talonrakentamisessa, puiden istutuksessa ja maanparannustöissä, leikkikentän ja urheilukenttien rakentamisessa, maataloudessa, tienrakentamisessa jne. Samanaikaisesti kiinnitetään erityistä huomiota kaivonpoistoon.

Tärkeimmät vedenpoistojärjestelmät:

 • Ulkona. Se on halvin vaihtoehto ja tarjoaa kaivamaan ojia sivustossa. Ovien kautta vesi menee kuoppaaseen, joelle. Hienoalueella kaivetaan oja yläosaan kaltevuuden yli. Jotta kerätään vettä, joka tulee rinteestä itsestään, toinen oja, joka on yhdensuuntainen ensimmäisen kanssa, röyhtää lähellä kohdetta. Alemman ojan vesi virtaa kuivatuskaivoon. Tällaisten kaivukoneiden syvyys on noin 1 m. Turvallisuussyistä on suositeltavaa rakentaa aita pitkin niitä. Tällainen vedenpoisto maassa vaatii säännöllistä huoltoa. Ovia tulee puhdistaa roskista, joka tukkii viemärin vähintään kerran vuodessa.
 • Potter. Tällainen valuma maassa käyttää lyhyitä saviä tai muovia pitkiä putkipaloja. Putki asetetaan kaivoksi kaivonkonejärjestelmän mukaan, jonka jälkeen oja täyttyy. Kaivannon kaltevuuden tulee olla 1:40. Keskiputkeen menevien viemäreiden asettelu riippuu maaperän tyypistä paikan päällä. Savi raskas maaperä putket asetetaan lähempänä toisiaan kuin kevyisiin. Vertailun vuoksi hiekkapohjaisessa maaperässä putkien välinen etäisyys on 12 m, taottelevalla maaperällä - 7,5 m, savipohjaisella maaperällä - 4,5 m. Keskihaaran putkien halkaisijan on oltava vähintään 10 cm, sivusuunnassa - 7,5 cm. kaivaa kerrosrappeja, ylhäältä ne peittyvät sora- tai roskakivellä. Sivuputket on yhdistetty keskiputkeen 60 ° kulmassa.
 • Mole. Tämän tyyppistä dacha-viemäriä käytetään alueilla, joilla on savea. Erityisen laitteen ("mooli") avulla muodostetaan jatkuva vedenpoisto pohjakerroksessa, mikä auttaa ylimääräisen kosteuden poistamiseksi. Mole-viemäröintiä leikataan maassa keramiikkaohjelmalla. Ylimääräinen kosteus putkien läpi putoaa viemärin ojaan. Tällaista ojaa voidaan rakentaa sementtiin upotettujen keraamisten putkien puolikkaista tai käyttää betonia ennen samanlaisen muodon luomista.
 • Brick. Kaivetaan yksi oja, jonka päähän on järjestetty viemärikaivo. Kaivannon kaltevuus ja koko vastaavat pottera dachan viemäröinnin parametreja. Tuloksena oleva kaivanto on täynnä puoliromun kiviä tai rikkoutua tiiliä (tästä syystä tämän viemäröintimenetelmän nimi), jota seuraa soraa ja soraa. Tiilenpoistoa maassa käytetään, jos tontilla on pieni alue.

Jotta sivustosi viemäröintijärjestelmä toimisi tehokkaasti monien vuosien ajan, on parempi antaa sen suunnittelu ammattitaitoisille asiantuntijoille, jotka pystyvät antamaan oikean arvioinnin tyhjennettävistä alueista ja tekemään tarkkoja laskelmia.

Kuinka tehdä valuma-alueita maassa

Ensinnäkin sinun on tiedettävä, että se voidaan sulkea, avata, täyttää. Lisäksi on olemassa pintatyyppisiä ja syviä järjestelmiä. Valinta riippuu suurelta osin laitteen viemäreistä.

Maapallon vedenpoisto

Tämä on helpoin tapa tyhjentää alue, mutta sitä voidaan käyttää vain, jos on mahdollista siirtää vettä ulkopuolelle (karja, ontto, luonnollinen lampi) tai viemäriputki. Tekniikka on yksinkertainen.

 1. Kun tarvitset kuivatuspaikan, joka sijaitsee erityisesti kukkulalla, jossa on kaltevuus, sitten sen kehä, ja joskus kanavien alueella kaivaa. Heidän profiilinsa on muotoiltu trapetsoidiksi, jonka seinät ulottuvat alhaalta ylöspäin. Yleensä keskimäärin puolet metrin syvyys ja leveys ovat riittävät. Kaikki ne on kytketty yhteiseen kouruun, jonka kautta vesi menee bungalowen ulkopuolelle tai kaivoon. Suositeltu kanavan kaltevuus on 30 0.
 2. Mutta sivuston tyhjennys on vähäistä. Työn tehokkuutta on valvottava käytännössä, minkä vuoksi järjestelmän yläosassa kaada pari vettä vettä.
 3. Jos se virtaa alas normaalisti, kanavat heitetään kaatamalla, oksilla, kiehtovilla. Mutta tällainen salaojitusjärjestelmä maassa vaatii tiukkaa kiinnipitämistä tekniikasta ja useammin puun puhdistamista ja "puuta" täyttämistä. Lisäksi kappaleiden risteyksessä on oltava leikkuuputki.

Siksi on parempi ostaa astioita (muovia) ja sijoittaa pohjaan. Yläpuolelta ne suljetaan koristeellisilla ristikoilla. Tämän laitteen avulla sivuston tyhjennys on helpompi asentaa ja myöhemmin säilyttää.

Syvä vedenpoisto maassa

Menetelmä on kalliimpi, mutta se alentaa pohjaveden tasoa tehokkaasti. Ero on se, että tyhjennyslaitteelle putket asetetaan kaivettuihin ojaan. Voit käyttää metallia, asbestia, muovia. Reikiä porataan niihin niin, että vesi tunkeutuu sisään.

Jo valmiiksi valmistetut putket, joissa on aukot käytettäväksi viemäröintijärjestelmässä, ovat kaupallisesti saatavilla. Esivalmistettu "hiekkapyyhe", joka suojaa rakennetta murtumisilta ja muodonmuutoksilta maaperän kausittaisten liikkeiden aikana. Kun ne on asetettu, kaivanto täyttyy ja maa tasoitetaan.

Ominaisuudet syvä tyhjennys sivustolla

 • Jos se tehdään tällä tavalla, putken asennuksen syvyys valitaan maaperän ominaisuuksien mukaan. Savi noin puolet metriä, noin 0,8 metriä, ja hiekkakiveillä - vähintään 1 m.
 • Ennen kuin teet tyhjennystä maassa, putket on käärittävä. Parempi geotekstiili. Muutoin reiät tukkeutuvat siltillä.
 • Putkien täyttämisen jälkeen poistettu kaura asetetaan kaivannon päälle.

Viemäröinti maassa hyvin

Tämä on toinen tapa tyhjentää sivusto nopeasti.

 1. Poran avulla maata porataan noin 3-4 metrin syvyyteen. On kuitenkin otettava huomioon, että kuoppaan ei saa päästä maanalaiseen vesikerrokseen niin, että "roskat" eivät kuulu siihen.
 2. Kotelo on asennettu.
 3. Se on täynnä. On parempi käyttää keskirenkaan pestyjä murskattuja kiviä (soraa).
 4. Putken pää on tiukasti suljettu (kalvo, tinapala) ja sirotellaan maapallolla.

Tällaisten kaivojen määrä alueelle kuivattamiseen riippuu sen koosta.