Sokean alueen tyypit ja tarkoitus talon ympärillä

Kun rakennat omaa kotiasi, on tärkeää, ettet menetä pienimpiä yksityiskohtia, jotka voivat vaikuttaa rakenteen turvallisuuteen ja kestävyyteen. Asiantuntijalle jotkin elementit saattavat tuntua vähäisiltä, ​​mutta jos tutkitaan asiaa tarkemmin, ilman sitä, rakennus aiheuttaa monia ongelmia toiminnan aikana. Yksi näistä rakenteeltaan huomaamattomista puolustajista on sokea alue talon ympärillä.

Mikä on sokea alue?

Talon sokea alue on laaja kaistale pitkin sen kehää. Suunnittelun tulee olla kestäviä materiaaleja, jotka kestävät henkilön painon kuormitusta eivätkä romahta, kun altistuu epäsuotuisille sääolosuhteille. Sokean alueen rakenne on melko yksinkertainen, sen laitetta voidaan hallita itsenäisesti.

Sokean alueen rakentaminen - laaja nauha talon ympärillä, suojaa sitä kosteudelta

Mikä on sokea alue?

Tämä rakenneosassa toimii useita toimintoja, mutta alun perin oli tarkoitettu vain yhdelle - tärkeimmälle. Talon ympärillä tarvitaan sokea, jotta voidaan ratkaista seuraavat tehtävät:

Sokean alueen toteutustoiminnot

 1. Rakennuksen arkkitehtonisen ulkonäön luominen. Suunnittelu antaa julkisivun täydellisyyden, ja kun käytetään koristeaineita, se voi tulla sen koristelu.
 2. Laite on asuin- tai hallintorakennuksen ympärillä sijaitseva kävelykatu. Rakenne on valmistettu kestävistä materiaaleista, jotka kestävät stressiä ja ulkoisia vaikutteita. Kävely talon ympärillä voi olla hankalaa, koska syksyllä tai keväällä maaperä on hyvin kyllästynyt vedellä ja lika ilmestyy. Tällä hetkellä sokea alue on välttämätön osa. Polun avulla voit liikkua talon ympärillä ilman vakavia haittoja. On tärkeää olla varovainen, kun kävelet sokea aluetta talvella, kun lumi tai jää voi kaatua katolta.
 3. Pohja vedeneristys. Tämä on sokean alueen päätavoite. Rakennustukirakenteita varten on useita suojaustasoja erilaisia ​​kosteutta vastaan. Pohjavedestä pohjat suojataan pystysuoralla vedeneristys- ja viemäröintijärjestelmällä. Tällaisten vedeneristyskuorman vähentämiseksi estetään sateen ja sulaveden pääsy maahan maahan rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Tämä on sokean alueen tehtävä.
 4. Lämmittämällä säätiötä. Jos talon tukirakenteet asetetaan yläpuolelle huurteen läpäisevyyden syvyyden yläpuolelle, eristys on suoritettava, jotta estetään roiskeiden heikentämisen voimat. Lämmin rakenne suojaa maata jäädytykseltä.
Sokean alueen vedeneristysjärjestelmä

Edellä esitetyn perusteella voidaan vastata kysymykseen siitä, miksi tarvitaan sokea alue: vedenpitävyys. Tämä ei kuitenkaan estä sitä tekemästä lisätoimintoja. Jos et voi kävellä talon ympärillä, ja julkisivun epätäydellisyys ei tuhoa, niin säätiön riittämätön vedenpitävyys johtaa tuhoisiin seurauksiin, joihin kuuluu:

 • kellareihin, sokkeloihin ja teknisiin osa-alueisiin kohdistuvat tulvat;
 • homeen, hometta ja lahoa, jotka eivät perustu pelkästään vahingoittaa kantavissa rakenteissa, mutta voi myös aiheuttaa erilaisia ​​vakavia sairauksia ihmisillä (pahin loukkaus sisäilmaston kuljettaa lapsia, vanhuksia ja niitä, jotka ovat terveysongelmia);
 • asuntorakentamisen sisätilojen rikkominen, korjauksen lisäkustannukset (jos et poista vedenpitävyyden ongelmaa, korjaus tulee järjestelmälliseksi toimenpiteeksi);
 • vesi johtaa talon tukien tuhoamiseen, vähentää niiden kantokykyä, lisää halkeamien todennäköisyyttä, kutistumista ja muodonmuutosta;
 • jos pohjavedessä on koostumukseltaan aggressiivisia aineita, säteilyn vaara kasvaa useita kertoja.

Tästä voimme päätellä, että pieniä varoja on helpompi käyttää rakentamisen aikana kuin ongelman ratkaisemiseksi myöhemmin.

Lisäksi asennus ei edellytä suuria työvoimakustannuksia, ja se voidaan tehdä itsenäisesti.

Sääntelyvaatimukset

Ennen laitteen käyttöä on tärkeää tutustua asiaan liittyviin ohjeasiakirjoihin. Toiminnan tehokkaan suorittamisen vuoksi rakenteen on täytettävä kaksi parametria:

 • leveys;
 • bias.
Suunnitteluohjelma erilaisten materiaalien avulla

Vaatimukset, jotka talon ympärillä sijaitsevan sokean alueen on täytettävä, ovat:

 1. Tee materiaaleista, jotka eivät kulje vettä.
 2. Jos maaperällä on hyvät lujuusominaisuudet, rakennuksen ympärillä oleva sokean alueen leveys on yli 20 cm: n ulkonema. Tämä on välttämätöntä, jotta katolta putoava vesi putoaa radalle ja tyhjennetään rakennuspaikan rajojen ulkopuolelle. Suositeltu vähimmäisleveys tässä tapauksessa on 80 cm.
 3. Jos paikan päällä on ei-hauraita maaperä, jolla on korkea liikkuvuus ja sumentuma, vähimmäisleveys on 90-100 mm.
 4. Sokean alueen kaltevuus määritetään materiaalin valmistuksesta riippuen. Säätiön sokea alue, joka on valmistettu palamateriaaleista, kuten tiilestä, sora, mukulakivistä, on oltava vähintään 5 prosentin kaltevuus. Jos rakenne on tehty betonista tai asfaltista, tämä ratkaisu vaatii vähemmän kaltevuutta, jonka optimaalinen arvo on 3-5%.
 5. Sokea alue talon seinälle on 20 mm. Tämä on laajennusliitos. Se on välttämätöntä seuraavien ilmiöiden vuoksi: käytön aikana perusteet vähenevät hieman. Samaan aikaan massiivinen rakennus ja sen kevyet ulkonevat osat antavat erilaisen kutistumisen. Sama sauma tarvitaan esimerkiksi talon ja sisääntuloryhmien kuistien rakentamisessa. Jos sitä ei ole suunniteltu, sokea alue, joka sijaitsee lähempänä taloa, puristaa sen kanssa ja kauko-osa asettuu hitaammin. Tämä johtaa kaltevuuden rikkoutumiseen (itse asiassa elementti lakkaa toimimastaan) ja kutistumisvaurioiden ilmenemisen (vedenpitävyyden vähentäminen ja ensimmäisen vaatimuksen rikkominen esitetyssä luettelossa).

Prosentuaalinen poikkeama on korkeuden ja leveyden välinen suhde. Esimerkiksi 5%: n kulmakerroin tarkoittaa, että jokainen rakennusleveyden mittari on 5 cm korkea. Tällöin kaltevuus on sijoitettu rakennuksen suuntaan, eli korkein kohta on sijoitettava talon seinän lähelle ja matalimmalle, etäisyydelle siitä.

Laitteen rakenne kaavio vaaditulla leveydellä ja pinnan kaltevuudella

Jos pylväs- tai paalusäätiöitä on tarkoitus rakentaa voimakkailla maaperäalueilla, sokea alue voidaan jättää huomiotta. On tärkeää kiinnittää huomiota kuivatusjärjestelmään. Saatavilla voi olla kaksi vaihtoehtoa:

 • sisäinen viemäröinti;
 • ulkona järjestetty viemäri, jossa viemäriputket, jotka tyhjenevät vettä sadevesiin tai talon tahrojen taakse;
 • ulkoinen organisoimaton tyhjennys.

Jälkimmäisessä tapauksessa on ehdottoman tärkeää asentaa vesitiivis pinnoite paikkoihin, joissa vesi virtaa maahan. Kahdessa ensimmäisessä tapauksessa ei tarvita lisätapahtumia.

Sokean alueen tyypit ja muotoilu

Sokean alueen oikea rakenne voidaan valmistaa monista materiaaleista. Käytettäessä jokaista tyyppiä on tärkeää noudattaa kerrosten ja tekniikan järjestystä.

Sokeiden alueiden tyypit ja niiden suunnittelu

Tyyppiset sokea alueet:

 • savi;
 • Luonnonkivi;
 • keraaminen tiili;
 • betoni;
 • asfaltti;
 • päällystyslaatat;
 • PVP-kalvo.

Lisätiedot jokaisesta, ottaen huomioon ominaisuudet ja mallit.

Savirakentaminen

Clay on todistettu materiaali, jota rakennuttajat eivät ole käyttäneet edes satoja, vaan tuhansia vuosia. Termi "savi linna" on yleinen rakentajien keskuudessa. Tämän materiaalin etuja ovat:

 • edullisia - raaka-aineiden tuottamiseen teosten ei voi ostaa, ja löytää itsesi (jos rakennustyömaalla on hyvä savea, raaka-aine löytyy kuoppaan, joka kyynel aikana perustuksien rakentaminen, se vähentää kustannuksia paitsi ostaa, mutta myös kuljetus);
 • korkea suojelun taso;
 • laitteen yksinkertaisuus.

Sokean alueen rakenne on seuraava (kaikki kerrokset esitetään alhaalta ylöspäin):

 • tiivistetty pohjamaali;
 • vedenpoisto- ja tasoitustaso (murskattu kivi, sora tai karkea hiekka), joka on kerrostettu kerroksittain kerrallaan, paksuus 30-50 cm;
 • savi kerros 100-150 mm paksu;
 • kivet upotetaan saviin vahvistamiseksi;
 • top koristeellinen kerros (kiviä, kivet).

Sokean alueen ja säätiön välille tarvitaan vedenpitävä kerros. Kivi- tai kiven päällystys ei ainoastaan ​​tuo koristeellisia vaikutuksia, mutta ei salli saviä hämärtyä off-season aikana. Näin varmistetaan talon puhtaus ja mahdollisuus käyttää sokea alue jalkakäytävänä.

Tuotanto kappaleista

Tähän luokkaan kuuluvat tiilet, laatat, mukulakivet. Valmis muotoilu on melko luotettava vedenpitävässä Palenissa. Samalla ulkonäkö sallii koristella rakennuksen julkisivua ja tehdä melko harvinaisia ​​arkkitehtonisia ratkaisuja. On mukava käydä tällaisella polulla milloin tahansa vuoden aikana.

Rakennemallien rakentaminen

Tiivistetyn maakerroksen luotettavuuden lisäämiseksi aikaansaadaan savilukko, joka säilyttää kosteuden, vaikka se kulkeutuu materiaalin läpi.

Tällaisten materiaalien lisäetuja ovat se, että jos pääsy myrskyviemäreihin ja vedenpoistoon tarvitaan, sokea alue voidaan helposti purkaa. Kun osien tarkastus tai korjaus on tehty, osat on asennettu vain vanhalle paikalleen.

Betoni ja asfaltti

Tämä malli voisi nähdä kaikki. Betoni ja asfaltti - yleiset rakennusaineet rakennusten, hallinnollisten ja julkisten rakennusten rakentamisessa. Elementin kustannukset ovat melko alhaiset, työn voi tehdä myös ei-ammattilainen, perehtynyt tekniikkaan.

Betoni sokea alue

Mutta on monia haittoja, joiden vuoksi on parempi valita toinen materiaali omaan asuntoosi:

 • epäedullinen ulkonäkö ja puutteellinen valinta tekstuurin tai värin mukaan;
 • todennäköisyys halkeilua ajan myötä;
 • tarve odottaa betonin kaatamisen jälkeistä aikaa rakentaa voimaa (normaaleissa olosuhteissa prosessi kestää 4 viikkoa, jos lämpötila jäätymisvaiheessa laskee alle +20 astetta, arvioitu aika nousee);
 • tarve tuottaa muottipesää, johon seos kaadetaan (lisämaksut laudan ostamiselle ja työn valmistumiseen liittyvän työn intensiteetin lisäys).
Asfalttibetonipäällystyslaite

Mutta tällainen muotoilu on erittäin houkutteleva hinta, joten se ei luovu asemastaan ​​massarakenteessa. Tarjoaa tarvittavan vedenpitävyyden, kun se noudattaa valutekniikkaa.

PVP-kalvo

Moderni vedenpitävä pinnoite. Asennuksen tekniikka poikkeaa muista vaihtoehdoista.

Jos kaikki edellä esitetyt menetelmät vedeneristyskaistaleiden toteuttamiseksi pitkin rakennuksen kehää pitkin on tehty kestävistä materiaaleista ja ne voivat toimia sivuseinäksi, PVP-kalvoja käytetään vain kosteuden poistamiseksi.

Materiaali ei sovi pinnalle, vaan hiekkakerroksessa tiivistetyn maaperän yli. Koko elementtipiira sijaitsee maan alla, ja täyttö on tehty päälle ja nurmikko istutetaan. Tätä näkemystä voidaan kutsua säätiön näkymättömäksi avustajaksi.

Menetelmän haitat ovat mm. Ilman jalkakäytävää talon ympärillä ja materiaalin suhteellisen korkeat kustannukset. Soveltuu, jos haluat varmistaa korkean vedenpitävyyden, mutta ei ole tarpeen varmistaa kulkua rakennuksen kehällä, koska nurmikko tässä tapauksessa pääsee talon hyvin seinille.

Mikä on sokea alue talon ympärillä?

Sokea alue talon ympärillä

Rakennetun talon tulee olla turvallinen ja kestävä. Näiden toimintojen suorittamiseksi on varmistettava sen suojaaminen. Yksi rakennuksen puolustajista on talon ympärillä oleva sokea alue.

Sokea alue ja sen tarkoitus

Sokea alue on kaistale vieressä talon kellarissa ympäri kehä ja valmistettu kestävästä vedenpitävästä materiaalista. Tämä malli on suunniteltu suorittamaan useita toimintoja:

Sokean alueen kohde

 • Kellarin suoja sulasta, sateelta ja viemäriltä.
 • Kellarin ja kellarin lämpöeristys.
 • Jalankulkualueen luominen rakennuksen ympärille.
 • Sisustuksen ulkonäkö talon.
sisältöön ↑

Sokean alueen tyypit

Sokean alueen käyttöiän on vastattava rakenteen toimintakautta, joten sinun on valittava huolellisesti sokea alueen ja materiaalin järjestelyn perusta.

Riippuen pohjan tyypistä talon ympärillä oleva sokea alue voi olla monenlaisia:

 • Yksinkertaisella tai monimutkaisella rakenteella. Toinen tyyppi merkitsee monikerroksen rakennetta, jolla on merkittävä syvyys ja eri alkuperää olevan veden poistojärjestelmä.
 • Käyttämällä vedenpitäviä materiaaleja ja eristys tai ilman niitä. Sokean alueen rakentaminen ongelma-alueille edellyttää vedenpitävien eristävien kerrosten läsnäoloa.
 • Päällysteellä tai ilman.
 • Erilaisia ​​viimeistelyjä. Sokean alueen päälle voit asettaa erilaisia ​​viimeistelyaineita, mikä tekee rakennuksen ulkonäöstä houkuttelevamman. Tätä varten käytä laatoitusta, päällystystä, posliinia tai luonnonmateriaaleja.
 • Piilotettu tai avoin pinta. Sokea alue voidaan vuorotella turpeen kerroksella, mikä tekee siitä näkymättömän urhoollisille silmille.

Sokean alueen alustan valitseminen on tärkeää, että mallissa ei ollut vain houkuttelevaa ulkonäköä, vaan se oli myös luotettava ja kestävä.

Sokean alueen järjestämiseen talon ympärillä voit käyttää eri materiaaleja. Suosituimpien mallien joukossa ovat seuraavat:

 1. Betonipäällystys on tavallisin tapa suojata taloa ja säätiötä vedestä. Betoni on testattu monien sukupolvien rakentajien keskuudessa, joten sitä pidetään luotettavimpana materiaalina. Lisäksi konkreettisen sokean alueen kaataminen ei ole monimutkaista, mikä mahdollistaa työn tekemisen itse.
 2. Asfalttibetonin sokea alue suojaa myös luotettavasti rakennetta. Mutta tämän materiaalin käyttämiseen tarvitaan erikoislaitteita. Tosiasia on, että asfaltin käyttöolosuhteiden ylläpitäminen vaatii 120 0: n lämpötilan ja sen asentamisen varovaisuuden vuoksi.
 3. Keraamisten laattojen sokea alue tekee talon ympärillä olevan tilan houkuttelevammaksi. Jotta päällyste täyttäisi kaikki sille määrätyt toiminnot, tarvitaan kuitenkin korkealaatuista materiaalia, joka kykenee kestämään ympäristön aggressiivisen vaikutuksen.
 4. Julkisivusäleitä käytetään äskettäin sokea alueelle. Tästä huolimatta materiaali pystyy luotettavasti suojaamaan taloa sulasta ja sadevedestä.
 5. Luonnonkiven käyttö verhousrakenteissa menettää suosionsa useista syistä. Esimerkiksi vaikea asennus, hankala toimittaminen, pätevä kuivatusjärjestelmä.
 6. Sokean alueen järjestelyä käytetään erittäin harvoin, vaikka se tarjoaa monia etuja. Maaperän sokea alue voidaan kylvää nurmikon ruoholla, koristeltu kukkapenkillä ja kukkapenkillä. Tämän mallin monimutkaisuus on geotekstiilien käyttö, joka peitettiin sokealla alueella. Tämä rajoittaa liikkeen rakenteeseen.
sisältöön ↑

Sokean alueen asennus omilla käsillä

Voit tehdä laadun sokea alue itse. Tärkein edellytys - kaikkien vaatimusten täyttäminen ja sääntöjen noudattaminen. Sokean alueen rakentaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

Sokean alueen luominen omiin käsiisi

 • Sivusto, jolla työ suoritetaan, puhdistettu ylimääräisestä kasvillisuudesta.
 • Merkintä tehdään koko rakennuksen ympärysmitan ympäri. Talon seinästä mittaa etäisyys, joka on yhtä suuri kuin sokean alueen leveys. Puiset panokset sijoitetaan kulmiin ja kiristetään rakennekaarella tai tavallisella köydellä.
 • Merkittäessä merkintää he kaivaavat kaivannon lapioineen. Sen syvyys määräytyy paikan päällä ilmasto-olosuhteista ja maaperän ominaisuuksista. Ruoppaus tehdään kevyellä kaltevuudella, noin 2-3 0.
 • Kaivetun kaivannon pohja on varovasti kaatunut.
 • Polyuretaanikalvon vaimennuskerros asetetaan talon seinämille. Tämä suojaa sokea aluetta ja säätiötä tuhoamiselta, kun se altistuu tietyille luonnollisille ilmiöille.
 • Kaivannon pohja on peitetty vedeneristysmateriaalikerroksella.
 • Vedenpitävyyden yläpuolella hiekka peitetään 10-20 cm kerroksella. Pinta tasoitetaan ja tiivistetään. Maksimaalisen tiivistymisen vuoksi hiekkakerros kastellaan.
 • Peitellään soraa ja pienen murto-osan soraa.
 • Kaikki huolellisesti tasoitettu.
sisältöön ↑

Sokean alueen eristys

Suunnittelua varten pitkään aikaan voit työskennellä eristyksissä. Tätä varten sinun on käytettävä eristystä, joka on kestävä kosteudelle ja huomattaville mekaanisille kuormille. Monet nykyaikaiset lämpöeristysmateriaalit, esimerkiksi polystyreenivaahto ja polystyreeni, täyttävät nämä vaatimukset. Sokean alueen eristys suoritetaan seuraavasti:

Sokean alueen lämmittäminen omilla käsillään

 • Valmistetussa kaivukoneessa, joka on peitetty vedeneristyskerroksella.
 • Aseta talon kulmasta ensimmäinen eristyskerros ja kiinnitä se sopivalla kiinnitystyypillä.
 • Seuraavan levyn asettaminen on välttämätöntä varmistaa, että eristyselementtien välinen rako on vähäinen.
 • Samoin peitä kaikki eristetty tila. Tällöin levyjen väliset liitokset on täytettävä rakennusvahalla tai tiivistysaineella.
 • Talvella hyvin alhaisissa lämpötiloissa voit asettaa useita eristyskerroksia, mikä ei salli kahden kerroksen liitosten yhteensopivuutta.
 • Eristyksen suojaamiseksi erilaisilta vaurioilta voidaan käyttää vahvistusverkkoa. Se asetetaan eristekerroksen päälle ja se sijaitsee betonikerroksessa.
 • Valmistettu rakenne kaadetaan betonilla.
sisältöön ↑

Mikä on parempi käyttää jalkakäytävässä - betoni tai laatta

Jopa suunnitteluvaiheessa syntyy kysymys siitä, mikä sokea alue on parasta varustaa talon ympärillä niin, että se voi hoitaa sille asetetut tehtävät. Jokainen sokea-alue voidaan arvioida positiivisella puolella, mutta se voi myös paljastaa sen puutteet.

Suosituista sokeiden alueiden tyypeistä voidaan mainita kaksi päätä: betoni- ja päällystyslaatat. Molempien materiaalien käytännön soveltaminen osoitti seuraavaa:

 • Laatta antaa mahdollisuuden luoda jatkuvan ja vahvan pinnan pienellä vaivalla. On erittäin vaikeata täyttää betonisokea jatkuvalla kerroksella.
 • Veden poistamiseksi laattapinnasta ei ole tarpeen varustaa ylimääräistä vedenpoistoa. Vesi ei pysähdy jalkakäytävälle useiden saumojen ansiosta. Näin ollen veden pilaantumisesta johtuva vaurio rakennevaurioon vähenee. Huono vedenpoisto vedestä betonipinnasta johtaa halkeamien muodostumiseen sokea alueelle.
 • Jos pinnoituslautojen sokea alue havaitaan, voit helposti purkaa vahingoittuneen alueen. Riittää, että vahingoittuneet elementit poistetaan. Betoniholvan korjaaminen vaatii rakenteen hävittämistä muodonmuutospaikassa. On myös harkittava betonijätteen kierrätystä ja vahingoittuneen osan palauttamista.
 • Laattojen sokean alueen järjestämiseen riittää, että alustan korkeus on korkeintaan 30 cm, jäykkä betonirakenne vaatii vähintään 50 cm: n pohjan.
 • Laaja valikoima värejä, muotoilua ja erilaisia ​​laatoitusvaihtoehtoja voit luoda ainutlaatuisen muotoilun. Sokea betonialue on harmaata monofonista ulkonäköä.
 • Kattotiilien käyttö talon ympärillä olevan sokean alueen vuoraukseen edellyttää huomattavia materiaalikustannuksia. Tähän tarkoitukseen käytetty betoniliuos on useita kertoja halvempaa.
sisältöön ↑

Sokean alueen järjestämiskustannukset

Jokaisella alueella sokeilla on omat kustannukset.

 • Suurin vaikutus tähän on rakennusmateriaalien hinta sekä toimituksen kustannukset.
 • Erityisen tärkeä on sokea alueen tyyppi ja sen seurauksena valittujen materiaalien järjestäminen.
 • Merkittävää roolia ovat työn suorittaminen. Sokean alueen itsenäinen tuotanto on halvempaa kuin vuokratyöntekijöiden kanssa.

Ei ole väliä, millainen sokea alue rakennetta suojaa ja miten se tehdään. Tärkeintä on, että tämän suojan on oltava laadukasta, luotettavaa ja kestävää.

RuFundament.ru

Kaikki säätiöistä

Mikä on sokea alue talon ympärillä?

Säätiön sokea alue on kaistale, joka on valmistettu vedenpitävästä rakennusmateriaalista, joka sijaitsee rakennuksen kellarikerroksen varrella.

Sokean alueen valmistus talon ympärillä alkaa rakennuksen viimeisessä vaiheessa. Ja jos suunnitelmissa on myös sen seoksen osa, joka on seisova, koriste-kipsillä tai laattoilla, sinun on ensin suoritettava kaikki viimeistelytoimet

Kylmäkaudella ei missään tapauksessa ole sokea aluetta. Rakennusaineena käytetään useimmin seuraavia vaihtoehtoja:

 • asfaltti;
 • koriste-laatat;
 • kivi jalkakäytävä;
 • betoni.

Sokean alueen rakentamiseen käytetään useimmin betonia. Tämä johtuu siitä, että tämä rakennusmateriaali on erittäin vahva ja sillä on alhainen kilpailukykyinen hinta.

Miksi sokea alue on tarpeen

Jos haluat vastata kysymykseen, miksi sokea alue on tarpeen talon ympärillä, sinun on lueteltava kaikki toiminnot, joita se suorittaa:

Koristeellinen toiminto

Talon ympärillä olevan sokean alueen läsnäolo, jonka pinta on peitetty yhdellä tai muulla viimeistelyaineella, on rakennetun rakennuksen todellinen koriste ja antaa sille täydellisen ja esteettisen ulkonäön.

Lämmöneristysfunktio

Tämä voi tuntua kyseenalaiselta jollekin, mutta sokean alueen läsnäolo talon perustuksen ympärillä vähentää huomattavasti rakennuksen pohjan jäädyttämistä.

Suojatoiminto

Sokean alueen läsnäolo kellarin ympärillä estää pohjaveden ja sulaveden kosketuksen pohjan kanssa, mikä estää sen asteittaisen tuhoutumisen.

Estä maaperän turvotus

Talon ympärillä oleva laadullinen sokea alue estää talon talon muuttumisen, minkä seurauksena rakennuksen eheys ei häiriinny.

Toinen vakuuttava argumentti suojarakenteen läsnäolon puolesta talon ympärillä on se, että tämä rakenne tarjoaa rakennuksen pohjan luotettavan suojan rakennuksen lähellä kasvaneiden puiden juurtajärjestelmältä.

Edellä esitetyn huomioon ottaen, jotta pystytetty sokea alue täyttäisi kaikki sille asetetut tehtävät, seuraavat pakolliset ehdot on täytettävä:

 • rakenteen leveyden tulisi olla suurempi kuin kehyksen reunuksen leveys keskimäärin 20 cm;
 • päällysteen on oltava koko rakenteen ympärysmitan ympäri;
 • suorittaa sokea alue olisi pieni kulma (noin puolitoista astetta);

Jos on tarpeen lisätä säätiön suojaa kosteudelta, talon ympärillä olevan sokean alueen leveyttä on lisättävä.

Sokean alueen tekniset ominaisuudet

Kun tajusit, miksi sokea alue on tarpeen, on aika kiinnittää huomiota joihinkin teknisiin piirteisiin, jotka on suunniteltu suojelemaan säätiötä.

Ensinnäkin tällä rakenteella on kaksi päärakennetta:

Taustalla olevan kerroksen pääasiallinen tehtävä on muodostaa kiinteä ja tiheä pohja. Sen pinta voi olla joko kulma tai tasainen. Tämän rakenteellisen kerroksen valmistuksessa käytetään useimmin käytettyjä rakennusmateriaaleja, kuten murskattua kiveä, hiekkaa tai pientä murtoainetta. Sokean alueen pohjan paksuuden tulisi olla noin 20 cm. Joissakin tapauksissa talon ympärillä oleva maa käsitellään myös kemikaaleilla, jotka estävät puiden juurien kasvun, mikä voi johtaa säätiön tuhoamiseen.

Laatu sokea alue tekee sen itse

Tietyllä rakennuskokemuksella on täysin hyväksyttävää tehdä omalla kädellä sokea alue talon ympärille, mistä tarvitaan seuraavia työkaluja ja rakennusmateriaaleja:

 • lapio;
 • rakennusliina;
 • vahvistava verkko;
 • kateaine (tai muu vedeneristysmateriaali);
 • aluksella;
 • rautatie;
 • hiekka;
 • sepeli
 • savi;
 • kemikaalit (herbisidit).

Ennen kuin aloitat, sinun on tehtävä alueelle huolellinen merkintä. Tulevien teosten koko kehä poistuu maapohjan yläkerroksesta. Jos betonirakenteen rakentaminen on suunniteltu, maaperän poiston syvyyden tulisi olla vähintään 25 cm. Maaperä on käsiteltävä herbisidillä ennen kaikkea kasvien kasvun estämiseksi tulevaisuudessa.

Sitten on tarpeen pystyttää muotti laitureista ja asettaa savi valmiiksi puristetulle maaperälle. Saviin asetetaan kerros hiekkaa (noin 10 cm riittää). Hiekka on tiivistettävä huolellisesti. Tämä on suositeltavaa käyttää vettä, jotta kerros olisi tiheämpi. Tuloksena olevasta tyynystä sijoitetaan noin 7 cm: n raunio. Ylhäältä laittaa vahvistusverkko. Sen ansiosta rakenne pystyy kestämään suuria kuormituksia sekä jännityksissä että puristuksessa.

Sellaisessa paikassa, jossa säätiön sokea alue on kosketuspiste alustalla, on välttämätöntä tehdä muodonmuutos sauma. Sen läsnäolo on pakollista, koska sen avulla pystyt menestyksekkäästi välttämään kellarin muodonmuutoksen siinä tapauksessa, että pystytetty rakenne kutistuu. Laajennusliitoksen leveyden tulisi vaihdella välillä 1 - 1,5 cm. Samanaikaisesti liitoksen paikka täytetään usealla kerroksella mastista, bitumista tai kateaineista. Sokea alue kaadetaan betonilla, huolellisesti tasaamalla pinta.

Betoni on ajoittain kostutettava vedellä, ei anna sen kuivua, kunnes se kovettuu kokonaan.

Mikä sokea alue on tarpeen

Kaikki rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa käytettävät sokea alueet periaatteessa selviytyvät niille osoitetuista tehtävistä. Ero on yksinomaan ajoituksessa. Kestävyyteen johtavat monoliittiset rakenteet. Niiden käyttöikä on periaatteessa verrattavissa rakennuksen käyttöikään. Tällaisella sokea-alueella on kuitenkin yksi suuri haitta - niiden rakentaminen on kallis ja erittäin työvoimavaltainen prosessi. Sama koskee asfalttirakenteita. Käytäntö osoittaa selvästi, että niiden pääasiallinen sidontatarve on kustannustehokas käytön kannalta yksinomaan laajamittaisten tienrakennustöiden suorittamisessa.

Tilanne on jossain määrin erilainen sementti-nestemäisellä pinnoitteella. Se on suhteellisen edullinen eikä ole aikaa vievää. Tämän päällysteen haitta on se, että sitä voidaan käyttää yksinomaan stabiileilla maaperäalueilla, mutta ei missään tapauksessa kelautumisessa. Lisäksi emme saa unohtaa, että kaikki kovat pinnoitteet eivät eroa toisistaan. Ainoa tilanne, jossa jäykkä päällyste on välttämättä valittava, kun lämmitetty rakenne on pystytetty. Kuten käytännössä käy ilmi, on hyödytöntä ryhtyä pehmeiden ja puolijäykkäisten rakenteiden säätelyyn.

Mitä pehmeisiin päällysteisiin sokeille alueille, ne ovat uskomattoman yksinkertaisia ​​ja edullisia. Mutta kun valitaan vaihtoehto tämän vaihtoehdon hyväksi, on syytä muistaa, että tämä kattavuus kestää enintään 7 vuotta, minkä jälkeen se on tarpeen korvata. Mutta voit käyttää pehmeitä pinnoitteita missä tahansa ilmasto-olosuhteissa ja kaikilla maaperillä. Useimmiten tämän vaihtoehdon valinta perustuu tilanteeseen, jossa varojen puute edellyttää jonkinlaista väliaikaista ratkaisua.

Mikä on sokea alue talon ympärille - toiminto ja tarkoitus

Talon perusta on haavoittuvin paikka talossa. Säätiö voi heikentää pohjavettä, sillä se kärsii sateesta.

Jos et suojele sitä, seuraukset taloon voivat olla surkeita. Kosteus ilmestyy, seinät alkavat kaatua.

Ilmakehän ilmiöiden kielteisten vaikutusten estämiseksi voidaan luoda laadukas sokea alue ja sen vedeneristys. Tämä on niiden päätavoite.

Mikä on sokea alue?

Sokea alue on päällyste, joka tehdään talon ympärillä. Se luo tiettyä leveyttä, mieluiten - jopa 1 metriin. Työ olisi tehtävä ennen kylmän sään alkamista.

Tee se rakennuksen lopussa, kun talo on jo rakennettu kokonaan. Jos haluat kiinnittää sokean alueen pohjaan, porata reikiä sen alaosaan. Reikien välinen etäisyys on noin 70 cm etäisyydellä toisistaan. Korkeuden tulisi olla samansuuntainen kuin sokea alueen keskipaksuus.

Jotkut asiantuntijat väittävät, että sokeainen sitominen säätiöön ei ole välttämätöntä. Kun maaperä on hyvin märkä ja talvella jäätyy, sokea alue voi halkeilla tai leikkaamalla.

Miksi tarvitaan sokea alue

Tämä elementti tekee erittäin tärkeitä toimintoja:

 • Sokea alue tekee rakennuksesta täydellisen. Tämä on sen koristeellinen toiminto;
 • Sokean alueen ansiosta vedellä ei ole tuhoisaa vaikutusta talon pohjaan. Sen rakenne olettaa, että sulavesi välittömästi putoaa viemärijärjestelmään. Talon ympärillä oleva sokea alue voi olla lämmitetty, se luo perustuksen lisäsuojaa kosteudelta;
 • Se estää maaperän jäätymisen rakenteen ympärille. Säätiö on suojattu ja talon lattiat ovat aina lämpimiä;
 • Sokea alue ei anna maaperän turvota. Säätiö on suojattu muutoksilta ja koskemattomuudesta.

Sokea alue on tarpeen kaikentyyppisille säätiöille: laatta, nauha, kiinteä nauha. Poikkeuksena on paaliruuvi. Samalla pohjalla sijaitsevalle talolle ei tarvita sokea pistettä.

Sokean alueen rakentamisen perusvaatimukset

Sokealla tarkoitetaan seuraavien sääntöjen noudattamista:

 • Sokean alueen on oltava vähintään 20 senttimetriä leveä katonheijastimen harjanteella;
 • Pinnoite tulisi luoda jatkuvasti koko rakennuksen ympäri;
 • Suojaa kosteutta lisäämällä sokea alue olisi laajennettava;
 • Se tehdään kulmassa, jotta veden talteenotto ulosvirtautuu talosta.

Sokean alueen tyypit

Talon ympärillä on useita tyyppisiä sokeita alueita:

  1. Betonipäällyste. Vaihtoehto on helpoin ja halvin. Materiaali tarjoaa erinomaisen suojauksen kosteudelta. Paksuuden on oltava vähintään 5 senttimetriä. Sen toteuttamiseksi tulisi valita betoni luokka B15. Betonipinnan on oltava tasainen. Tätä varten on tarpeen suorittaa silitysmenetelmä Kuinka ja miten rauta sokea alue talon ympärillä lukee täällä. Betonin sokea alue erotetaan rakennuksesta erityisellä ompeleella, ja 5-6 metrin välein on välttämätöntä luoda erotussaumat. Voit luoda minkä tahansa sisustuksen betonisokea varten. Usein kirjoita sen kivet. Voit tehdä tämän ottamalla pieniä pikkukiviä. Työn suorittaminen kestää 25 minuuttia tunnilta, riippuen siitä, käytetäänkö betonia vai on laimentava;
  1. Soran sokea alue. Joissakin tapauksissa on käytännöllisempää valita sokea alue ei kovista betonilaatoista. Hyvä vaihtoehto on sora. Lähellä taloa voit istuttaa pieniä kuivuutta kestäviä pensaita, jotka ovat erinomainen koristelu sivustoon. Sen ei pitäisi pelätä, että juuret vahingoittavat säätiötä;
  1. Sokea kiven alue. Sen luominen vaatii paljon mukulakiviä ja kivet. Ennen kiven asettamista sinun pitäisi kaivaa kaivo, jonka syvyys on vähintään 30 senttimetriä.
   Kaivannon pohja on sora, joka on hyvin tiivistetty. Sen jälkeen vuorattu ruberoidilevy, joka antaa sokean alueen vedenpitävyyden. Lisää savi on täytetty, se on pakattava. Kivet asetetaan sementtilaastille. Rekisteröinti voidaan tehdä luonnonkiven - kvartsiitin, graniitin, kuoren kallion, liuskekiven, marmorin avulla;
  2. Sokea alue suomeksi on erittäin mielenkiintoinen. Samaan aikaan on vaikea kutsua sitä klassiseksi versioksi. Talon ympärillä oleva säätö on valmistettu tyhjennysputkesta. Putki valitaan aallotetulla kuivatuksella, jossa on rei'itys. Ne löytyvät rautakaupasta. Seuraavaksi putki peitetään kerroksella soraa, johon vaahto asetetaan. Sitten tulee kerros maaperää. Tämän kerroksen leveys on 40 senttimetriä. Putki liitetään tyhjennyshanat, joiden avulla vesi pääsee talosta. Koska taloon on mennyt 40 senttimetriä, rakennuksen kehä on täynnä raunioita ja kauniita kiviä. Tämä vaihtoehto sokea alue on useita etuja. Vesi ei viipyä talon ympärillä, säätiö on luotettavasti suojattu pakkaselta. Samaan aikaan tämä sokea alue ei vaadi korjausta, koska ei muodostu halkeamia;
  1. Savin sokea alue. Tätä vaihtoehtoa käyttävät esi-isämme. Luo saven sokea alue helposti. Samalla se tarjoaa sata prosentin suojan säätiölle. Lisäksi saven sokea alue ei vaadi korjausta. Se palvelee vuosikymmeniä ja pysyy alkuperäisessä muodossaan. Menetelmän luominen on yksinkertaista. Talon ympärillä oleva maa on tyhjennettävä, eli on hyvä antaa nesteen läpi. Kaivetaan kaivantoa, sen syvyys on 30 senttimetriä ja sen leveys on 80 senttimetriä. Kaivannon pohjalle on asetettu hiekka-sora-sekoitus (10 cm paksu), joka varmistaa kosteuden poiston pohjasta. Vedenpitävä materiaali asetetaan säätiön ja sokean alueen väliin. Se tarjoaa pitkän ja luotettavan perustuspalvelun, joka suojaa sitä kosteudelta. Sitten hiekkavyöhykkeelle asetetaan savi kerros. Savin paksuuden tulisi olla 15 senttimetriä. Tämän kerroksen luotettavuuden saavuttamiseksi voit asettaa kivet ja upottaa ne hiekkaan. Ylhäältä luodaan värikivirakenne. Se ei hämärtä savea. Tällainen jalkakäytävä näyttää kodin herkästi sisusteltavan;
  2. Hiekkakehän sokea alue. Tätä materiaalia käytetään aktiivisesti rakentamisessa, myös luomalla sokea alue rakennuksen ympärille. Suosituin kuiva sekoitus saviä varten. Valmistus ja kuljetus on helppoa. Se koostuu sementistä ja hiekasta. Valmis sokea alue ei kutistu. Seokseen sisältyvät epäpuhtaudet mahdollistavat hyvän elastisuuden omaavan materiaalin luomisen. Vahvistamiseen voit käyttää kiviä ja roskaa. Tämän materiaalin sokea alue on yksi haitta - se on melko kallis. On olemassa mahdollisuus käyttää kevyttä aggregaattia;
  3. Särmäinen alue raunioista. Ehkä paras vaihtoehto, jossa on huomattava määrä pohjavettä puutarhassa. Lisäksi tällainen sokea alue on halpa ja erittäin helppo valmistaa. Seuraavassa artikkelissa kuvataan yksityiskohtainen menetelmä tämän materiaalin sokea alueen järjestämiseksi;
 1. Nurmikon ruohon sokea alue vaatii runsaasti aikaa järjestelyyn ja jatkuvaan hoitoon. Takaisin vanhaan aikaan, turf käytettiin luomaan tätä versiota. Maa kaivettiin ruoholla, maata karsittiin alas ja peitetty karkealla hiekalla. Tuloksena oli eräänlainen vedenpoisto. Seuraava kerros tehtiin savi, joka oli särmätty kulmassa. Tämä on välttämätöntä, jotta vesi lähtee talosta. Hedelmällinen maaperä ja niityt sohvat pantiin päälle. Luonnollisesti nurmikkoa täytyy säännöllisesti kastella ja leikata muodostaen kauniin nurmikon. Lawn on hyviä ominaisuuksia, on vaikea tappaa. Ja tällainen sokea alue näyttää erittäin houkuttelevalta.

Muita materiaaleja voidaan käyttää myös sokean alueen luomiseen. Esimerkiksi hiekkakivi, puu, rikkoutuneet tiilet. Lämpimistä varten perustus suojaa sitä jäätymiseltä käytetään aktiivisesti saviä. Sokean alueen talon vaihtoehdot voivat olla täysin erilaisia.

Yksityiskohtaiset ohjeet sokea alueen valmistuksen teknisestä prosessista talon ja sen laitteen ympärillä sisältävät tämän videon:

Sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Tässä artikkelissa käsitellään yksityiskohtia sokea alueen talon ympärillä omilla käsillä. Kun olet lukenut materiaalin, saat tietää, miksi sokea alue on tarpeen ja mitä toimintoja se suorittaa, mistä materiaaleista se on parempi tehdä ja mitä työkaluja tarvitaan.

Me analysoimme askel askeleelta sokean alueen rakentamisprosessia ja korostamme tärkeitä vivahteita, ilman että on yksinkertaisesti mahdotonta luottaa luotettavaan ja tehokkaaseen sokea alueeseen.

Mikä on sokea alue?

Jos haluat talon perustan olevan vahva ja kestävä, sinun on suojattava pohja vedestä, mikä on tärkein syy kaikenlaisten betoniperustusten tuhoutumiselle.

Asiantuntijaneuvonta! Betonipohjan täydellinen suoja kosteudelta on mahdollista vain, jos samanaikaisesti käytetään kolmen tyyppisiä viemäröintijärjestelmiä - viemäröinti, sadeveden ja sokean alueen.


Kuva 1.1: Jalkakäytävä sokea jalkakäytävä

Viemäröintiä edustavat putket, jotka sijaitsevat maaperässä pohjapinta-alaa pitkin, jotka suojaavat betonipohjaa pohjavedestä. Syvävetoputket on asetettava levyn ja nauhan perustusten rakentamisen aikana.

Sadeveden tyhjennysjärjestelmä koostuu putkista, jotka sijaitsevat talon katon laidalla. Tämä järjestelmä on vastuussa sadeveden keräämisestä ja purkamisesta saostumisen aikana talon katolta.

Sadeveden tyhjennysjärjestelmä menettää leijonanosan hyödyllisyydestään, jos sokea alue ei ole sijoitettu talon ympärille. Sokean alueen toiminnallinen tarkoitus on siirtää pintavedet eli ns. Ylempi vesiputki talon seinistä ja perustuksesta yli 1 metrin etäisyydelle.

Termi "veden syöttö" viittaa vesiin, jotka muodostuvat lumen sulamisen seurauksena, ja sadeveden, joka virtaa tyhjennysputkien läpi sokea alueelle.
Sokea alue on noin 1 metrin paksuinen nauha, joka toistaa kaikki rakennuksen ääriviivat ja ympäröi sen seinien kehän.

Asiantuntijaneuvonta! Sokea alue voi olla monoliittinen - valmistettu kaatamalla muottiin betonia tai esivalmistettua rakennetta - luonnonkiveä, päällystyskivet tai päällystyslaatat.

Talon ympärillä oleva sokea alue ei ole pelkästään toiminnallinen tarkoitus - sen lisäksi, että se suojelee talon pohjaa ja kellarista pintavedeltä, sillä on myös tärkeä koristeellinen rooli.

Sokea alue, jos se on valmistettu korkealaatuisista, esteettisesti houkuttelevista rakennusmateriaaleista - laatat tai kivi, parantaa huomattavasti talon visuaalista käsitystä, mikä antaa sen suunnittelun täydellisyyden ja vaurauden.


Kuva 1.2: Puuportaan ympärillä oleva päällystelevy


DIY erektiotekniikka

Sokean alueen rakentamisen yhteydessä talon ympärillä on korostettava ensinnäkin sen toiminnallista osaa - kauneus on hyvä, mutta talon perustana on suojattava luotettavasti pintaveden tunkeutumiselta.

Betoni- tai asfaltti-monoliittisia sokeita alueita pidetään luotettavimpina ja kestävinä. Tällaisia ​​sokeita alueita useimmiten rakennetaan julkisten laitosten ympärillä korkealle rakennuksille, kun taas yksityisissä rakennuksissa yksityisten talojen omistajat suosivat päällystyslautojen laatoittamista esteettisesti houkuttelevammaksi ja vielä varsin luotettavaksi vaihtoehdoksi.


Kuva 1.3: Hirsitalon ympärillä oleva sokea alue


Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Sokean alueen rakentaminen on melko yksinkertainen prosessi, joka, jos sinulla on tarvittavat työkalut, voit tehdä sen helposti muutaman työpäivän ajan.

Sokean alueen järjestämiseksi tarvitset seuraavat työkalut:

 • Bulgarialaiset ja timanttisylinterit betonin leikkaamiseen - päällystyslautojen säätö kokoon;
 • Rakennustaso - sokea alueen kaltevuuden hallinta;
 • Betonisekoitin - luoda samankaltaisen hiekkasaastin, jonka avulla voit käyttää sopivan kokoista astiaa ja painaa ratkaisua omiin käsiisi.
 • Kauhat ja luisto - työskentelemään ratkaisun kanssa;
 • Kumi-vasara - tarvitaan laattojen asettamiseen;
 • ruletti;
 • Bajonetti ja lapio, kottikärryt - kaivaukseen.

Myös ennen työn aloittamista sinun on varastoitava kulutustarvikkeita. Tarvitset:

 • Murskattua kiveä ja hiekkaa - käytetään tiivistyskerroksena ja luodaan hiekkasementtilaasti;
 • Savi - vuodevaatteet;
 • Välikerrosliitosten injektointi;
 • Sementti М400-M500 - laastille;
 • Vahvistustangot ja lanka - merkinnät;
 • Valssattu materiaali vedenpitävälle materiaalille - se voi olla stekloisoli tai asfaltti.
 • Laatoitukset;
 • Betoni jalkakäytävä;

Asiantuntijaneuvonta! Ei ole suositeltavaa käyttää kateaineita materiaalina sokean alueen vedeneristämiseen. Katontekomateriaali on epäilemättä kaikkein budjettivaihtoehto kaikkien vedeneristysmateriaalien joukossa, mutta se on kalastuksen taipumuksen vuoksi äärimmäisen lyhytikäinen ja tulevaisuudessa tällaiset säästöt muuttuvat koko sokea alueen kattavan korjaamisen ja vedenpitävyyden korvaamisen vuoksi, mikä johtaa entistä suurempaan rahoituskustannukseen.

Kuva 1.4: Asennuslaatat


Tärkeät teknologian vivahteet

Niille, jotka epäilevät, että laattaverinen alue täyttää kaikki sille asetetut toiminnalliset vaatimukset, sanotaan, että vaikka tällainen sokea alue, jos se tehdään kaikkien tekniikan sääntöjen mukaisesti, on yhtä luotettava, tehokas ja kestäviä kuin tavanomaiset betonialueet.

On olemassa kolme perussääntöä, jotka sokeiden alueiden rakentamisessa on otettava huomioon epäonnistumatta:

 • 1. vähimmäisleveys;

SNiP: n vaatimukset eivät täsmennä sokean alueen vähimmäisleveyttä talon ympärillä, mutta kokeneet rakentajat ovat yhtä mieltä siitä, että sen pitäisi olla enemmän kuin yksi metri. Harjoittelu osoittaa, että sokea alue, jonka leveys on alle metriä, on käyttökuntoon epämukava, koska kävelemällä sitä keskimäärin ihonhoitaja koskettaa talon seinämiä hartioineen.

Asiantuntijaneuvonta! Jotta kaikki neste, joka vuotaa ulos sadeveden tyhjennysjärjestelmän putkista, päästä turvalliseen etäisyyteen pohjasta ja ettei se imeydy maahan seinien vieressä, sokean alueen on oltava kolmekymmentä senttiä enemmän kuin kattopalkin leveys.

Sokean alueen on oltava monoliittinen pitkin talon seinämien koko muotoa, eikä sitä saa keskeyttää rakennuksen kulmissa, koska tässä tapauksessa pohjavesien suojeleminen pintavedestä vähenee huomattavasti.

Sadeveden poistoaukosta poistuvien nesteiden tulee kulkea siitä painovoimalla. Tätä varten rakennuksen aikana on välttämätöntä tehdä sokean alueen kaltevuus kosketuskohdasta seinämän kanssa 2-2,5 cm: n ulkoreunaan.

Kuva 1.5: Oikea sokea piki


Sokea rakennustekniikka

Kun kaikki tarvittavat materiaalit on ostettu ja työkalut on valmisteltu, on ryhdyttävä valmistelutöihin.

Sinun täytyy poistaa talon ympärillä kaikki kasvillisuus kahden metrin etäisyydellä seinistä: sinun on puhdistettava alue paitsi kasvillisuudesta myös juurista, joten sinun on poistettava maapohjallinen yksi syvennyksestä.

 • 1. Sokean alueen merkitseminen;

Sokean alueen merkitseminen ei ole vaikeaa, sen toteutukseen tarvitaan mittanauha, lujitustangot ja lanka.

Talon talon ympärysmitan yli on tarpeen vasarata vahvistuspistoissa (35-40 cm koossa), ne näyttävät sokeiden alueen ulkoreunuksen reunan. Vavat - 2 metriä.

Asiantuntijaneuvonta! Etäisyys, jolle tangot ovat kaukana talon seinistä, tulisi olla 10 cm enemmän kuin sokean alueen leveys, koska tulevaisuudessa tarvitsemme lisävarusteita jalkakäytävän asentamiseksi.

Kun kaikki tappit on asetettu, venytä merkkijono niiden väliin.

 • 2. kaivutyöt;

Talon ympärillä olevan merkinnän ympärillä on tarpeen kaivaa oja, jonka syvyys on 20 senttimetriä.


Kuva 1.6: Oja sokean alueen alla

Kaivamisen jälkeen tarkasta huolellisesti pohja ja osa paljastuneesta pohjasta halkeamien ja vaurioiden varalta. Kaikki havaitut viat on poistettava upottamalla se erityisellä korjausyhdisteellä betonille tai sementin ja rakennusliiman seoksella, jonka olet itse valmistanut.

 • 3. Tiivistekerroksen järjestely;

Laattapohjan alla oleva tiivistyslevy koostuu kolmesta samanpaksuisesta kerroksesta: savi, hiekka ja hienojakoinen murto-osa, jonka välissä on vedeneristyskerros.

Kaivon kaivamisen jälkeen kerrotaan alustaan ​​5-7 senttimetrin paksuinen savikerros, joka tiivistetään täydellisesti manuaalisella varoituskoneella.

Valssattu vedeneristys ulottuu saviin - se voi olla lasi tai stekloisoli. Asettelu suoritetaan kerroksessa, vedenpitävyys reunalla, joka on liitetty pohjaan, kiinnitetään betoniin nestemäisten naulojen avulla. Viereinen liitos tiivistetään tiivistysaineella.


Kuva 1.7: Vedenpitävyys sokea alueen alla


Vedeneristyspallon pinnalle on sijoitettu roskaa tai kiviä (paksuus noin 5 cm). Tämä kerros vuodevaattaa tarvitsee pinnan olla jäykkä ja kestävä - sokea ei itke, vaikka auto kulkee sen yli.

Yksityiskohtaisempia tietoja vedeneristämisestä verkkosivustossamme: Pohjamaalieristys

Viimeinen kerros vuodevaatteet on hiekkaa (paksuus - 5-10 senttimetriä). Kun hiekka on nukahtanut kaivannossa, se on kaadettava vedellä letkusta ja tiivistettävä niin, että kun laatoitamme, meillä on melko jäykkä pohja.

 • 4. Jalkakäytävän asennus;

Jalkakäytävä on asennettava sokean alueen ulkoreunaa pitkin, sillä se rajoittaa laattoja estäen kankaalta liikkumisen liikkeen jälkeen.


Kuva 1.8: Raja-asennus

Ennen asennusta sinun on kohdistettava kaivon seinät niin, että reunus voidaan asentaa mahdollisimman tasaisesti. Jäykistyskivet asetetaan sementti-hiekkalaastiin, jossa on riittävän paksu konsistenssi, asennusprosessin aikana on tarpeen tarkistaa jalkakäytävän vaakasuora asento tason avulla.

 • 5. Laying tiles;

Laattoja varten tarvitaan sementti-hiekkalaasti, jossa on 4 osaa hiekkaa 1 osaa sementtiä kohden. Vettä lisätään liuokseen pieneen määrään, sen on oltava paksu, jotta laatta voidaan asentaa ja tasoittaa helposti.

Aloita laatoitukset talon nurkasta: esipuristetusta hiekasta ja levitä tasaisesti 2-3 cm paksua laastikerrosta, laita se laatta päälle ja työnnä se kumiharmaalla. Käytä tasoa määrittämällä laattojen rinteiden läsnäolon ja poista ne tarvittaessa vasaralla.


Kuva 1.9: Muurauslaatat

Laatta on liitettävä alustaan ​​ja reunaan, jotta tarvittava koko voidaan leikata jauhamalla. Täällä on tarpeen käyttää timanttipyörää betoniin, joka karsia päällystyslautojen melko yksinkertaisella.

 • 6. Sauman tiivistys

Laattojen asentamisen jälkeen sinun on odotettava 2-3 päivää, kunnes laasti on täysin kovettunut, et voi kävellä sokea alueella tällä hetkellä.

Tällöin sinun täytyy tiivistää laattojen liitokset, jotta voit käyttää erikoisnauhaa liitoksille tai valmistaa koostumusta omalla kädelläsi - sementin M400 ja hiekan 1 - 3 seoksesta. Jotta saatava koostumus jakautuisi niveliin, käytä säännöllistä harjaa.


Kuva 2,0: Laastikoostumuksen jakautuminen saumoissa lattiaharjan avulla

Se on tärkeää! Jälkeen imeytyminen, vedä sokea alue vedellä letku ruiskulla (tärkeintä ei ole pumpata vettä, koska se voi pobivati ​​laastaria nivelet).

Tämän käsittelyn seurauksena uraauurtava koostumus kovettuu ja koko sokea alue muuttuu monoliittiseksi rakenteeksi estäen tehokkaasti kaikenlaisen sateen pääsyn maaperään.

Palvelumme

Palvelumme perustuvat: paalutus, lyijyporaus, pylväsajelu sekä paalujen staattinen ja dynaaminen testaus. Meillä on oma poraus- ja paalutuskoneisto ja olemme valmiita toimittamaan pinoja esineeseen niiden lisäämiseksi rakennustyömaalla. Pilarin hinnat näkyvät sivulla: pile ajohinnat. Jos haluat tilata työtä teräsbetonipilareilla, jätä sovellus:

Hyödyllisiä materiaaleja

Vaahtoblock-talon säätiö

Vaahtolohko on yleismaailmallinen rakennusmateriaali, joka on viime vuosina saanut laajan suosion kohtuullisen hinnan, kevyen painon ja minimaalisen lämmönjohtavuuden vuoksi.

Loma-asunnot ruuveilla

Ruuvipakkaukset ovat melko hyvä vaihtoehto rakennuksen säätiölle viihtyisässä maalaistalossa.

Säätiö talvisille puuhille

Talon rakentaminen on vastuullinen yritys, ja se on aloitettava teoreettisella valmistelulla.

Mikä on sokea alue talon ympärillä ja miten järjestää se?

Sateen ja sulaveden virtauksen estämiseksi pesemästä ja tuhoutuessa kellari seinämät on järjestettävä sen ympärille sokea alue. Ilman sitä voi tehdä ilman taloa, seisomassa kuivilla myymättömillä maaperillä tai perustuen pylväsperustaan

Useimmiten sokea alue tehdään heti perustuksen rakentamisen tai laatikon rakentamisen jälkeen, uskoen perustellusti, että mitä kauemmin rakennus pysähtyy, sitä nopeammin kosteus alkaa tuhota sen tuhoisasti. Mutta on niitä, joilla on erilainen mielipide ja mieluummin odottavat, kunnes rakennus antaa ensisijaisen kutistumisen. Sekä tällä että muulla asemalla on oikeus olemassaoloon.

Jalkakäytävän rakentamiseksi talon ympärille aukeaa haluttu leveys (15-30 cm), joka ulottuu 15-20 cm: n etäisyydelle katon ulkoneman reunasta, ja maaperä on täynnä, varsinkin varovasti seinien vieressä. Sokean alueen perustana on oltava tiheä, joten myöhemmin sen muodonmuutoksia ja irtoamisia ei tapahdu.

Sokean alueen vuodevaatteiden "kakun" rakenne ja paksuus riippuvat materiaalista, joka muodostaa sen pinnalle kosteutta kestävän kerroksen. Pinnoite voi olla asfaltti, monoliittinen tai kaakeloitu betoni, kivipehmuste jne.

Sokean alueen korkeuden laskemiseksi on tärkeää päättää päällystysmateriaalista etukäteen.

Pehmeää täyttöä käytetään kakkukakussa, johon voi kuulua savea, hiekkaa, soraa, murskattua kiveä jne. Sen tehtävänä on suojata sokea aluetta sekä perustuksen seinämien lämpöä ja vedenpitävyyttä pakkasenkestävien voimien vahingollisilta vaikutuksilta. Esimerkiksi betoninauhan kaatamisen yhteydessä substraatin tulee koostua hiekkakerroksesta (upposi ja vedellä) ja soraa, ja kun asetetaan mukulakivi - rypistyneen saven kerroksesta kaivannon pohjalla, sora ja paksu hiekkakuviot, joihin kivet painetaan.

Kova kaihtovyöhyke

Useimmat kehittäjät haluavat tehdä sokean betonialueen. Se on suhteellisen edullinen, kestää sään, ja jos työ on tehty oikein, se kestää pitkään. Tällaisen sokean alueen luominen on helppoa, mutta on tärkeää ottaa huomioon joitain vivahteita. Niinpä betonilaattojen käytön osalta asiantuntijat suosittelevat, että ne täyttävät bitumien väliset aukot, eikä sementtiä, joka ei ole halkeilua.

Monoliittia teippiä heittäessä on käytettävä M250-300-tuotemerkin pakkasenkestävää betonia ja varmista, että siinä on laajennusliitoksia (maksimipituus on 2,5 m), mikä estää pinnoitteen halkeamien ilmenemisen; Erityisesti heihin sovelletaan vyöhykkeitä talon kulmissa. Paras vaihtoehto on käyttää tähän tarkoitukseen erityistä vinyylipainoa, jonka paksuus on 1-1,5 cm.

Kun kaadetaan betonipäällystystä antamaan hänelle tarvittava esijännitys, se auttaa asettamaan tiukasti puisen muottien tasolle

Lisäksi välittömästi kaatamisen jälkeen sokea alue vahvistuu raudan pinnoituksella. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla: kuiva ja märkä. Ensimmäisessä tapauksessa tuoreeseen betoniin kaadetaan kerros kuivaa seulottua sementtiä (2-5 mm), joka vetää kosteutta seoksesta ja muodostaa pinnan kovaan kuoriin. Märkämenetelmällä luodaan sama kuori laimennetun sementin avulla (joskus lisättynä cereteksellä) tai vedenpitävällä liimalla päin olevat altaat sijoittamalla ne sokeiden jäädytettyyn nauhaan.

Sokean alueen tukikohdan kellarissa on tarpeen järjestää lämpötilaliitos, täyttämällä se viskoosilla tai joustavalla vedeneristysmateriaalilla (bitumi, tiiviste, vaahtopolyetyleenikaapeli) mahdollisten muodonmuutosten kompensoimiseksi.

Talon lämmitetyn kellarin tai kellarin läsnä ollessa sokean alueen on suositeltavaa eristää ekstrudoitu polystyreenivaahto, polyuretaanivaahto jne., Jotka asetetaan hiekkasauman päälle ja peitetään geotekstilikankaalla. Eristys vähentää maaperän jäädyttämisriskiä sokean alueen alueella ja suojelee talon pohjaa terävien lämpötilavaihteluiden vaikutuksilta.

Miten tiivistää halkeamat betonirakenteessa?

Vaikka sokea alue, joka on väistämättä vahvistettu (tangon ristikko tai ristikkorakenne) ja järjestää laajentamisliitoksissaan, usein kankaalle peitetään halkeamia, jotka johtuvat yleensä epätasaisesta sademäärästä keväällä. Pienet vauriot voidaan yksinkertaisesti täyttää sementtilaastilla, mutta suurempia on ensin kirjontava koko pituudelta, puhdistettava roskista ja pölystä, pohjustettava ja kaadettava betoni- massaan.

Pehmeä sokea alue

Toinen suosittu vaihtoehto sokea alueelle kuuluu pehmeiden vedeneristysmateriaalien käyttö. Paras valinta on polypropeeni tai PVC-kalvo, PVP: hen perustuva kalvo. Ne eivät ole vaurioituneita, kun maata liikutetaan, niillä on tarvittava pakkasenkestävyys, ovat pitkiä ja helppoja asentaa.

Yksinkertaisin järjestelmä on seuraava: kaivannon kaltevuusmuotoinen pohja, rullattava levyteristyslevy, joka on asetettu pohjaan ja täyttömaata. Tällöin maahan peitetään sokea alue. Maaperän sijaan voit kaataa hiekkaa ja sen päälle - koristeellinen kerros soraa tai kiviä.

Jos geotekstiilit sisällytetään sokean alueen "kakkuun", joka on kestävä, kestävä ja veden läpäisevä, tämä ei vaikeuta sen "reseptiä", mutta sateita ei heikennä tällaista polkua, ja voit kävellä pitkin sitä ilman pelkoa, että se painetaan ja kuormitetaan. peitetty kumpuilla ja kaivoilla. Tässä tapauksessa kerrosten järjestys on seuraava: savi, kankaiden vedeneristys, karkea hiekka (5 cm), geotekstiilit, 15 cm: n maalauksen päällekkäisyys ja murskattu kivi (10 cm).

Pehmeän kaihtimen käyttö mahdollistaa veden siirtämisen pohjasta valssattujen materiaalien koko leveydelle, lisäksi se on näkymätön silmiin