Missä geotekstiloita käytetään: mitä se on

Geotekstiili on rakennusmateriaali, joka muistuttaa kangasta ja jolla on itse asiassa kuitukangas rakenne. Se käyttää polypropeenia tai polyesteriä. Mikronisoitua materiaalia painetaan hyvin yhteen. Tässä artikkelissa tarkastellaan kysymystä siitä, miksi geotekstiilejä tarvitaan, ja myös silloin, kun se on suositeltavaa käyttää sitä.

Seuraavat geotekstiilityypit eroavat toisistaan:

 1. Polypropeenista. Rotin ulkonäkö ei vaikuta riittävän kestäviin geotekstiileihin, joilla on hyvä kemiallinen kestävyys. Tällä lajikkeella on erinomainen suodatusnopeus.
 2. Polyesteriä. Toisin kuin ensimmäinen tyyppi, materiaali on vähemmän resistentti eri alkalien ja happojen kemiallisille vaikutuksille. Mitä tulee laatuun, tämä geotekstiili on luokkaa pienempi kuin polypropeenanalogi.
 3. Sekoitetut geotekstiilit. Se on valmistettu kierrätysmateriaalien ja erilaisten jätteiden (villa, viskoosi, puuvilla) lisäämiseksi. Tällaiset tuotteet ovat paljon halvempia, mutta ei pitäisi odottaa paljon luotettavuutta tällaisesta materiaalista. Kaikki luonnolliset raaka-aineet putoavat hyvin nopeasti, muodostaen tyhjiä vaurioituneissa tiloissa. Siten esineen vaurioitumisen riski kasvaa välittömästi.

Geotekstiilien lajikkeet valmistusperiaatteella

Neulan lävistys geotektyyli koostuu kiinteistä polyesteristä ja polypropeenikuiduista, jotka on liitetty kudokseen käyttäen neulan lävistettyä menetelmää. Tämä lähestymistapa tuotannossa mahdollistaa veden nopean kulkeutumisen pitkin ja poikki. Siksi työprosessissa sitä ei tule tulvii. Geotekstiilien rakenne on kestävä maaperän hiukkasten tuomiseksi kuitujen huokosiin.

Tämäntyyppistä materiaalia käytetään:

 • maisemasuunnittelu;
 • viemäröintijärjestelmät;
 • kaikenlaiset laitteet;
 • tienrakennus.

Geotekstiilin analogi toteutetaan myös Venäjällä - dornit, joka on valmistettu polypropeenista neula-lävistysmenetelmällä. Kuitukangas rakenne mahdollistaa hyvän voima- ja kemiallisen inertiteetin.

Huomaa, että geotekstiilejä käytetään usein estämään rikkaruohojen kasvua tontteissa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että karkean hiekan tai muiden vastaaviin seoksiin upotettujen dornitin täyttöön kohdistuu epätoivottujen versojen kasvua.

Mitä ominaisuuksia on dornit

Nyt tarkastele Venäjän tuotteiden teknisiä ominaisuuksia:

 1. Korkean kimmoisuuden vuoksi tuotteilla on hyvä vastustuskyky raskaille kuormille. Sen vuoksi sitä voidaan helposti käyttää vahvistuskerroksena.
 2. Vesitiiviys edistää hyvän suodatuksen.
 3. Isotropialla on vakaa suodatusominaisuudet.
 4. Taaksepäin venytys saavuttaa 50%, mikä mahdollistaa toiminnallisuuden tallentamisen.
 5. Materiaalilla on hyvät suodatusominaisuudet. Geotekstiilien ominaisuuksia ei mitenkään vähennetä eri fysikaalisissa vaikutuksissa.
 6. Erinomainen fysikaalinen ominaisuus repäisylujuuden ja lujuuden suhteen voi merkittävästi yksinkertaistaa asennustöitä.
 7. Dornitilla on erinomainen vastustuskyky erilaisille kemikaaleille.
 8. Materiaalin kiinnittäminen voi olla sekä termisesti että mekaanisesti.

Dornitin tärkein tarkoitus:

 1. Vihreät katot.
 2. Tienrakennus.
 3. Säiliöiden järjestely.
 4. Rinteiden vahvistaminen maaperän huuhtomisen estämiseksi sekä vetolujuuden vähentämiseksi.

Termoidut geotekstiilit

Tällaisen materiaalin valmistus suoritetaan koko synteettisten kuitujen jäykällä sidoksella lämpökäsittelyn vaikutuksen alaisena. Siten sulatetut hienot kuidut mahdollistavat korkean vetolujuuden. Tämäntyyppinen materiaali on erittäin kestävä, mutta tämän ansiosta suodatuskyky, joka esiintyy vain poikittaissuunnassa, kärsii.

Lämpökäsitelty geotekstiilit eivät sovellu vedenpoistotoimiin eikä niitä voida käyttää kaltevuuden vahvistamiseen tai rikkakasvien torjuntaan. Materiaali on erittäin kestävä kemikaaleille, muotille, rotille ja sienille.

Lämpökäsitellyt geotekstiilit TechnoNIKOL

Materiaali valmistetaan mekaanisesti, minkä jälkeen se liimautuu jäykästi lämpökäsittelyllä. Käyttöalueet:

 1. Perustan ja katon vahvistaminen.
 2. Vedeneristys.
 3. Jalkakäytävien rakentaminen.
 4. Putkistojen.
 5. Viemäröinti vedenpoistoon.

TechnoNIKOLilla on seuraavat ominaispiirteet:

 1. Pistoja.
 2. Kemialliset hapot ja emäkset.
 3. UV-säteily.
 4. Termitit, bakteerit ja sienet.
 5. Altistuminen pohjaveteen.

Tällainen geotekstiili on ympäristön kannalta turvallinen materiaali ja se on erittäin helppo asentaa töitä suoritettaessa.

Neulonta- ja ompeleet

Materiaali käyttää kuituja, jotka perustuvat polyesteriin tai propyleeniin, jotka on ommeltu langoilla. Geotekstiilien tällainen rakenne ei salli hyvän luotettavuuden saavuttamista, koska rainan kukoistus on aina todennäköistä langan katkeamisen tapauksessa. Esimerkiksi tämä tapahtuu sekä säännöllisesti neulottu asia. Geotekstiilit voivat siis kadottaa käyttökelpoisia ominaisuuksia milloin tahansa. Ulkomailla tätä rakennusmateriaalia ei käytetä ollenkaan, ja markkinoillamme myynti on hitaasti mutta varmasti vähentynyt, koska suosio on vähäistä.

Rakentaminen geotekstiili

Tällä materiaalilla on ainutlaatuiset ominaisuudet:

 1. Ei kulje lainkaan vettä, mutta kulkee kosteutta.
 2. Materiaali ei voi olla kostea, koska kangas ei kerry kosteutta.

Näin ollen rakennusgeotekstiilien käyttö rakentamisessa tarjoaa seuraavat edut:

 1. Veden läpäiseminen materiaalin läpi jättää kaikki liukenemattomat hiukkaset, jotka eivät ole tukkeutuneet filamenttien väliin.
 2. Materiaalin kuorma on tasaisesti jakautunut. Niinpä fyysinen vahinko hänelle ei ole kauheaa. Pehmopaperi mahdollistaa tekstiilien laajentumisen alustan lämpöformien aikana.
 3. Mahdollinen käyttö metallirakenteiden lämmöneristykseen. Kosteuden puute huokosissa poistaa ruosteen todennäköisyyden.
 4. Rakennusmateriaalilla on kyky kestää raskaita kuormia ja se ei myöskään salli veden virtausta.

Yhteenvetona huomaamme, että nyt tiedät mitä geotekstiilit ovat. Artikkelissa tarkastelimme, mistä materiaalista valmistetaan, sekä sen tärkeimmät lajikkeet. Geotekstiilit ovat erinomainen rakennusmateriaali, joka mahdollistaa vedenpitävyyden, perustuksen vahvistamisen sekä vedenpoistojärjestelmät ja paljon muuta.

Talon rakentaminen

Nykymaailmassa on hyvin rikkaita materiaalien ominaispiirteitä. Jokainen yrittää valita jotain parempaa, innovatiivista, luotettavaa ja luonnollista. Siksi valmistajat siirtyvät yhä enemmän pois synteettisistä tuotteista tai tarjoavat erinomaisia ​​korvaavia luonnon aineita. Tämä koskee lähes kaikkia elämänaloja, jotka vaihtelevat kotitalouksista, arjesta ja lopputuotteista. Yksi näistä moderneista materiaaleista, jossa yhdistyvät luonnontuotteiden ja korkean teknologian ominaisuudet, on tullut geotekstileiksi. Sen päätavoitteena on veden suodatus ja maaperän erottelu. Se ei ole korvaavaa, kun työskentelet kaikentyyppisen maaperän kanssa, säilyttää täydellisesti ja vahvistaa rinteitä ja sitä käytetään myös padojen rakentamisessa. Artikkelissa käsitellään geotekstiilien käyttöä.

sisältö:

Geotekstiilejä pidetään optimaalisena valinnassa tapauksissa, joissa on tarpeen asentaa minkä tahansa ilmatieteellisen maanalaisen rakenteen, eikä pidä huolehtia siitä, että terävät kivet voivat murtautua suojaavan kerroksen läpi. Tuotetta käytetään rakennusten, talojen, teiden, kaatopaikkojen tai muiden maanalaisten varastotilojen rakentamiseen sekä erilaisiin muihin rakenteisiin.

Valmistusmenetelmällä on useita geotekstilointityyppejä. On syytä analysoida tämän aineiston ja sen tärkeimpien ominaisuuksien luokittelua tarkemmin.

Geotekstiilien verkko, tyypit ja spesifikaatiot

Geotekstiiliä kutsutaan synteettikuitujen kuitukankaaksi, joka näyttää hyvin kaltaiselta. Se valmistetaan suurissa rullissa, ja se on valmistettu polypropeenista tai polyesterikuiduista, joita puristetaan yhtenä rakenteen muodostamiseksi. Tuote eroaa pienistä kustannuksista, mutta samanaikaisesti erinomaisista käyttöominaisuuksista ja pitkästä käyttöiästä.

Aineiston soveltamisala on melko laaja, sitä käytetään rakennus- ja huonekaluteollisuudessa, puutarhaviljelyssä ja kotitaloudessa. Geotekstiilikangas voidaan jakaa laajuuteen.

 • Viemäröidyt geotekstiilit - käytetään viemäröintijärjestelmän rakentamiseen tai viemäriputkien käämitykseen;
 • Huonekalutehtävät - verhoiltujen huonekalujen verhoiluun ja patjojen valmistukseen sekä suojarakenteeseen kalusteiden kuljetuksessa;
 • Puutarha-geotekstiilit - sellaisinaan käytetään kasvihuoneiden luomiseen, koska ne suojaavat täydellisesti pakkaselta ja suoralta auringonvalolta, lisäksi ne usein peittävät maata viljeltyjen kasvien ympärillä rikkakasvien määrän vähentämiseksi;
 • Rakennus geotekstiilit - tätä tyyppiä käytetään rakennustarkoituksiin, vedenpitävänä talon pohjalle tai kellariin, seinille asetetaan päällystyslaatat ja käytetään myös tienrakentamisessa;
 • Geotekstiilien pakkaus - käytetään pakkausmateriaalina laitteisiin, jalkineisiin, vaatteisiin ja muihin aineisiin ja elementteihin.

Tämä luokitus ei anna vihjeitä siitä, mitä geotekstiilit on valmistettu. Niinpä valmistusmenetelmän mukaan nykyaikaiset valmistajat tarjoavat useita perustyyppejä geotekstiilimateriaalia:

 • neula-rei'itetyt geotekstiilit, joita voidaan vahvistaa geomiteillä tai kopioida geomatilla;
 • termisesti sidotut geotekstiilit;
 • kudotut geotekstiilit.

Venäjällä useimmat rakennusalan yritykset ja tavalliset kuluttajat mieluummin käyttävät termisesti sidottuja geotekstiilejä, mutta ulkomailla ne haluavat käyttää useammin neuloja. Tämä johtuu siitä, että termisesti sidotulla materiaalilla, vaikka sillä on erinomaiset kuormitukset, itse asiassa tämä ominaisuus ei takaa pitkäikäisyyttä.

 • Tosiasia on, että tällainen kangas ei pysty suodattamaan vettä maaperästä, joka sisältää savea tai hienoa hiekkaa. Hiukkaset tukkivat tuotteen rakenteen ja vesi ei kulje sisäänpäin, vaan heikentää maaperän ylemmät kerrokset. Neulanläpäisillä geotekstiloilla on enemmän elastisia huokosia, joiden kautta neste virtaa vapaasti, vaikka materiaalia käytetään savea maaperässä.
 • Tämä tarkoittaa, että termisesti sidottuja geotekstiloita voidaan käyttää vain tapauksissa, joissa maaperällä ei ole hienoja hiukkasia, kuten viemäröintijärjestelmää ja myös rinteiden vahvistamista. Vaikka igloprobivna geotekstiilit ovat monipuolisempia materiaaleja, erityisesti monistus geogridit.
 • Erota myös polypropeenista valmistetut geotekstilit, jotka ovat kestävämpiä, luotettavia ja kemikaaleja kestäviä. Valmistettu polyesteristä, jota ei pidetä kemiallisesti reagensseina.

Ja eräänlainen, joka ansaitsee huomiota, voidaan sanoa sekoitettu geotekstiili - tuotettu lisäämällä kierrätettyjä materiaaleja (villa, puuvilla kuitu, viskoosi), on edullinen, mutta ei kuitenkaan ole erilainen ja suuri luotettavuus. Tämä on yksi luonnollisimmista ja ympäristöystävällisemmistä geotekstiilimateriaaleista, jotka valitettavasti nopeasti hyödyntävät, kun luonnonkuidut rikkovat veden kosketusta.

Needle Punch Geomaterial

 • Se voi koostua sekä polypropeenikuiduista että polyesterikuiduista, ne on yhdistetty toisiinsa neulalla lävistetyllä menetelmällä. Toisin sanoen kangas saadaan vetämällä kuidut jumittuneilla neuloilla erikoismateriaalin kerrosten läpi. Tämän tekniikan ansiosta tuote kulkee täydellisesti nesteitä, mutta vain ylös ja alas.
 • Venäjällä tuotetaan samanlaista menetelmää kuin "Dornit". Se perustuu polypropeeniin. Se on kestävä mekaaniselle rasitukselle ja suurille kuormille, ei vääntynyt käytön aikana ja sillä on erinomainen lujuus. Useimmin käytetään tienrakentamisessa, maisemasuunnittelussa ja rinteiden vahvistamisessa.

Termiittinen geomateriaali (ei-kudotut geotekstiilit)

 • Se saadaan liimaamalla kuituja korkeissa lämpötiloissa. Toisin sanoen tuloksena oleva kangas on lisännyt voimaa, mutta pystyy kulkemaan vettä vain yhdestä suunnasta - poikittain. Tämän vuoksi sitä ei suositella käytettäväksi viemäröintilaitteisiin tai tieliikenteeseen, mutta sitä käytetään parhaiten rikkakasvien torjuntaan ja päällystyslauttojen suojaamiseen.
 • Venäjällä geotekstiilit valmistetaan "Technonikol" -yrityksellä. Materiaali valmistetaan mekaanisesti ja suljetaan lämpökäsittelyllä. Yritys sijoittaa tuotteitaan luotettaviksi ja kestäviksi ja tarjoaa käyttöön perustan vahvistamista, putkistojen, teiden rakentamista, vedenpoiston parantamista ja vedenpitävyyden parantamista.

Kudotut geotekstiilit

 • Muussa tapauksessa kutsutaan myös neulottu, myös polyesteri- tai propyleenikuituja, jotka tässä suoritusmuodossa ommellaan langoilla. Tämä on vähiten vastustuskykyinen tuote, koska materiaalin murtumisvaara on olemassa. Tämän seurauksena kankaasta tulee sopimatonta, koska se ei enää pysty selviytymään perustoiminnoista.

Geotekstiilien edut ja ominaisuudet

Geotekstiilimateriaalilla on monia positiivisia ominaisuuksia:

 • yleiskäyttöinen;
 • kestää mätä;
 • on vahva;
 • kestää kemiallisia reagensseja, sekä happoja että emäksiä;
 • on pitkä käyttöikä ja lisää rakennuskohteiden käyttöikää;
 • estää rikkakasvien kasvua;
 • estää maaperän eroosiota;
 • on suodatusominaisuuksia;
 • kiihdyttää vedenpoistoa;
 • on suuri repäisylujuus (voi pidentää jopa 45%)
 • on korkea joustavuus;
 • vahvistaa rakennusten rakenteita;
 • ei hajoa ja kuuluu ympäristöystävällisiin materiaaleihin);
 • on edullinen;
 • vähentää materiaalien kulutusta laitosten asennuksen aikana;
 • helppokäyttöinen ja muotoilu.

Geotekstiilien käyttö vähentää huomattavasti huoltotöiden kustannuksia. Tie, joka on rakennettu sellaisille turpeille, saville tai muille korkean kosteuden omaaville maille, eivät ehkä kestä yhtä vuodenaikaa, ellei niitä ole vahvistettu etukäteen. Geotekstiilikudoksen käytöstä johtuva rakennustyö, jota käytetään rakentamisessa, ei sekoitu heikkoihin perustuksiin ja luotettavasti pitää maantiet tuhoamiselta ja muodonmuutoksilta.

Geotekstiilimateriaalit kestävät monia ulkoisia tekijöitä, kuten:

 • (ei voi pelätä kankaaseen asettamista, vaikka suuri kiviä kertyy);
 • emäksiin ja happoihin (joita maaperä ei vaikuta minkään pH-arvon kanssa);
 • ultraviolettisäteily (joka on erityisen tärkeää kattojärjestelmien tapauksessa);
 • bio-organismeihin (sienet, bakteerit ja muut);
 • pohjaveteen.

Kun ostat tuotteen, sinun on kiinnitettävä huomiota sellaisiin parametreihin kuin:

Niinpä suosituin materiaali on valmistettu polypropeenista. Geopolttoaineen käyttöikä voi saavuttaa 100 vuotta, mikään muu vastaava materiaali ei voi kilpailla tällaisen kestävyyden kanssa.

Geotekstiilin asettaminen

Geotekstilikankaan kunnollisen asennuksen tulisi noudattaa tiettyä sekvenssiä.

 • Ensimmäinen askel on siis pohjan valmistelu. Toisin sanoen pinta tasoitetaan tarvittaessa, maaperän yläkerros poistetaan muutamalla senttimetrillä, ja avattu maa tiivistetään. Jos olemassa olevan kerroksen tasaisuutta ei ole mahdollista saavuttaa, on suositeltavaa peittää tasainen kerros hiekkaa ja painaa sitä varovasti.
 • Seuraava askel on geomateriaalin asentaminen tasaiselle ja puhtaalle pinnalle. Telat on rullattu alustalle, jonka päällekkäisyys on vähintään 25-35 cm. Tällainen toimenpide on välttämätön, jotta materiaali kykenee selviytymään päätehtävänsä laadullisesti. Jos et pysty saavuttamaan alustan täydellistä sileyttä, päällekkäisyys on vähintään 40 cm.
 • Seuraavaksi sinun on laadultaan yhdistettävä kangas. Voit tehdä tämän käyttämällä erityisiä kiinnikkeitä muovista tai metallista. Voit myös käyttää kylmähitsaustapaa. Niitit vaativat enemmän aikaa, joten jos tarvitaan nopeaa asennusta, on parempi käyttää hitsausta.
 • Jotta materiaali yhdistettäisiin laadullisesti yhdeksi kankaaksi, nauhan reunat lämmitetään erityisellä polttimella ja sitten toinen geotekstililevy asetetaan päälle ja sauma painetaan alas lyhyen ajan kuluessa. Tämä riittää varmistamaan tuotteen.
 • Seuraava askel on geopolitin peittäminen kunkin pinnan vaatiman pinnan mukaan. Maa rullaa, mutta ei liian raskas. Lisäksi jäljellä olevat materiaalit asetetaan tai vastaavat rakenteet pystytetään vaaditun tekniikan mukaan.

Geotekstiilien asettaminen ei ole vaikeaa, on tärkeää valita oikea materiaali tietylle tilanteelle.

Geotekstiilien valikoima ja hinnat

Geotekstiilit "Geotex"

 • "Geotex 150" hinta 214,87 ruplaa;
 • "Geotex 200" hinta 19,35 ruplasta;
 • "Geotex 250" hinta 223,31 ruplaa;
 • Geotex 300 hinta 227,97 ruplaa;
 • "Geotex 350" hinta 32,63 ruplasta;
 • Geotex 400 hinta 37,29 ruplaa;
 • Geotex 500 hinta alkaen 46,61 rub.

Geotekstiili "Kanvalan"

 • "Kanvalan 150" hinta 22,42 ruplasta;
 • "Kanvalan 200" hinta 29,90 ruplasta;
 • "Kanvalan 250" hinta 37,38 ruplaa.;
 • "Kanvalan 300" hinta 44,85 ruplaa.;
 • "Kanvalan 350" hinta 52,32 ruplaa.;
 • "Kanvalan 400" hinta 59,80 ruplasta;
 • "Kanvalan 450" hinta 67,27 ruplaa.;
 • "Kanvalan 500" hinta 74,75 ruplaa.

Geotekstiilit "Avantex"

 • "Avtex 100" hinta 12,50 ruplasta;
 • "Avtex 150" hinta 14,70 ruplasta;
 • "Avtex 200" hinta 20,25 ruplasta;
 • Avtex 250 hinta 23,30 ruplasta;
 • Avtex 300 hinta 27,95 ruplaa;
 • "Avantex 110" hinta 10,80 ruplasta;
 • "Avantex 120" hinta 11.80 ruplasta;
 • "Avanteks 130" hinta 12,75 ruplasta;
 • "Avantex 140" hinta 13,75 ruplasta;
 • "Avantex 160" hinta 14,90 ruplasta;
 • "Avandex 180" hinta RUB 16,80;
 • Avanex 200 hinta 18,65 ruplasta;
 • "Avandex 220" hinta 20,50 ruplasta;
 • "Avandex 330" hinta 30,75 ruplasta;
 • Avantex 350 hinta 32,60 ruplasta;
 • "Avandex 400" hinta 37,25 ruplasta;
 • "Avantex 500" hinta 46,55 ruplasta;
 • "Avantex 600" hinta 55,90 ruplasta.;
 • EcoTex 200 hinta 18,12 ruplasta;
 • "EcoTex 250" hinta 22,23 ruplasta;
 • EcoTex 300 hinta 26,33 ruplasta;
 • EcoTex 350 hinta 31,08 ruplaa;
 • "EcoTex 400" hinta 34,92 ruplasta;
 • "EcoTex 450" hinta 39,51 ruplaa;
 • EcoTex 500 hinta alkaen 43,60 hieroa.

Geotekstiilit "Geospan"

 • "Geospan TN 100" hinta alk. 2 207,75 hieroa.

Geotekstiilit "Technohaut"

 • "Technohout Geo 60" hinta 700,00 ruplasta.
 • Technohout Geo 100 hinta 1 148,00 ruplasta;
 • Technohout Geo 130 hinta 1 484,00 ruplasta;

Geotekstiilit Dornit

 • "Dornit 200" 3x100 m hinta alkaa klo 19.30 ruplaa;
 • "Dornit 250" hinta 21.00 ruplasta.;
 • "Dornit 300" 3x50 m hinta 28,05 ruplasta.
 • "Dornit 300" 6x50 m hinta 28,40 ruplasta;
 • "Dornit 350" hinta 33,60 ruplasta;
 • "Dornit 400" 6x50 m hinta alkaa 37,45 ruplaa;
 • "Dornit 400" 3x50 m hinta alkaa 37,70 ruplaa;
 • "Dornit 500" 6x50 m hinta 46,50 ruplasta;
 • "Dornit 550" 3x50 m hinta 49,50 ruplasta.

Ennen kuin ostat geotekstilistä, sinun kannattaa muistaa, että se on erilainen. Kudotut (valmistettu kudottelulangasta suorassa kulmassa), ei-kudotut (valmistettu polyesteristä tai propyleenistä langoilla neulalla ja lämpöliitoksella) ja jopa neulotut (ns. Geofer-fabrication, looping). Kangas on erittäin vahva ja kestävä.

Materiaalia käytetään monilla alueilla, erityisesti silloin, kun tarvitaan maaperän erottelua, vahvistamista, suodatusta tai vedenpoistoa. Sitä käytetään lääketieteessä, tienrakentamisessa, maataloudessa, talojen rakentamisessa, huonekalujen valmistuksessa ja eri aineiden pakkauksissa.

 • On mahdollista viitata pääominaisuuksiin, ettei tuote hajota, ei muuta ominaisuuksia, vaikka se olisi aggressiivisissa olosuhteissa, se on kestävä kemiallisille reagensseille. Materiaali on täysin läpäisevä veteen, mutta sitä ei ole silytetty tai tukossa maapartikkeleilla. Se ylläpitää luotettavuutta myös nolla-lämpötilassa (-60 astetta) ja korkeissa lämpötiloissa (jopa +100 astetta). Geotekstiilit on asetettu melko yksinkertaisesti, ja nauhat voidaan kiinnittää toistensa välille erityisillä sulkeilla ja kylmähitsauksen menetelmällä.
 • Venäläiset valmistajat tarjoavat versionsa materiaalista, jota kutsutaan nimellä "Dornit". Se on valmistettu rullina, jonka leveys on 150 cm ja korkeintaan 5,3 m ja pituus 50-150 m. Tuotteen tiheys vaihtelee välillä 90-800 g / m2. Kankaita voidaan käyttää monissa kohteissa, kun rakennetaan pengerteitä, maisemasuunnittelua, viemärijärjestelmää, talojen ja teiden rakentamista varten. Kustannusten kannalta venäläinen materiaali on kuluttajille eniten hyötyä.

Mikä on geotekstiili

Geotekstiilejä on kehitetty käytettäväksi tienrakentamisessa.

Nyt sitä käytetään säätiöiden, kattojen ja maankäytön rakentamiseen, jotta voidaan luoda vedenpoisto- ja proto-eroosion rakenteita, suodattaa, vahvistaa ja erottaa erilaiset kerrokset sekä maisemasuunnittelu ja maisemointi

Geotekstiili on synteettikuitujen kangas (polypropeeni, polyesteri, polyesteri tai polyamidi), joka kykenee kuljettamaan vettä maaperän hiukkasia pitkin.

Hän ei pelkää joko lämpöä tai kylmää: käyttölämpötila-alue on -60 - 110 C. Materiaali on erittäin kestävä (kestää vetolujuutta 100: stä 600 N: aan tiheydestä riippuen), ei ole orgaanisen hajoamisen estäjä ja se on turvallinen ympäristön kannalta, minkä ansiosta se voi toimia vedenpoisto-, suodatus- ja vahvistuskerroksena rakennus- ja maisema-piirakoissa.

Geotekstiilien ensimmäinen ja tärkein sovellusalue on tieosuuksien koko spektrin leveys - puutarhaportista nopeisiin moottoriteihin.

Materiaali ei sekoita sora-hiekkapohjaisia ​​kerroksia, mikä lisää sen stabiilisuutta. Lisäksi kestävä ja jäykkä polymeerinen kangas mahdollistaa paikallisen kuormituksen tasaisemman jakamisen lattialle.

Poistuessa muodostuu materiaalia, joka kulkee hyvin ilman ja veden läpi, mutta ei heikkene eikä hajota useiden vuosikymmenien ajan.

Yrityksestämme määritellyistä suunnitteluominaisuuksista riippuen voit ostaa:

Geotekstiilit 100

hankaa / m²10,00p

Geotekstiilit 150

hiero / m²14.00 alkaen

Geotekstiilit 200

hiero / m²17.90 alkaen

Geotekstiilit 250

hankaa / m²21,50lot

Geotekstiilit 300

hiero / m²25,75 alkaen

Geotekstiili 350

hankaa / m²30.00 alkaen

Geotekstiilit 400

hankaa / m²34,40

450 geotekstiiliä

hiero / m²38,70 alkaen

Geotekstiilit 500

hiero / m²43.00 alkaen

600 geotekstiiliä

hankaa / m²52.00 alkaen

Geotekstiilit 100

hankaa / m²10,00p

Geotekstiili Avantex (Avantex). Valmistajat, toiminnot ja materiaalin koostumus

Avnteksin geotekstiilimateriaalia tuottaa samanlainen venäläinen yritys, joka aloitti toimintansa vuonna 2008 ja onnistui markkinoimaan tuotteitaan. Avantex-geotekstilejä valmistetaan neula-lävistysmenetelmällä (mahdollisesti myöhemmällä termisellä sidoksella) ensisijaisesta kuidusta ja kierrätetyistä materiaaleista. Saatavilla olevat avantex-geotekstiilit, jotka on valmistettu korkealaatuisesta polyesteristä ja polypropyleenistä (nidottu kuitu), jotka eivät sisällä haitallisia epäpuhtauksia. Geotekstiilit suorittavat suodatuksen, vedenpoiston, erottamisen, vahvistamisen (vahvistavat), suojaavat toiminnot.

Geotekstiilin Avantex (Avantex) soveltamisala

Geotekstiilikangas Avantexia käytetään laajasti tienrakentamisessa ja tietenkin rautatiekisojen rakentamisessa. Geotekstiilien asennus toteutetaan tunneleiden ja siltojen, öljy- ja kaasuputkien, rakennusten ja rakenteiden, altaiden, säiliöiden ja kastelukanavien rakentamisen aikana. Geotekstiilit ovat mukana joenpankkien vahvistamisessa, penkereiden vahvistamisessa, hydraulirakenteiden rakentamisessa. Geotekstiilituotteiden avulla Avaneks varustaa urheilullisia kenttiä. Geotekstiilejä käytetään maisemasuunnittelussa, osallistutaan maanparannustöihin maatalouteen liittyvissä töissä. Geotekstiilien verkko pyrkii erottamaan maaperän eri kerrokset estämään niiden yhteenkytkennän ja suojaamaan maaperää eroosiolta. Geotekstilien asettaminen vedeneristyskalvojen alle suojaa niitä vaurioilta.

Vahvistetuilla geotekstiloilla, toisin kuin vahvistamattomilla, on siihen kiinnitetty vahva lanka. Saksassa vahvistetaan geotekstiilejä välttämättä tienrakennuksessa, koska se lisää asfalttipäällysteen käyttöikää 10 kertaa. Jopa Puolan valtion standardit edellyttävät geotekstiilien pakollista käyttöä tienrakentamisessa. Ja tämä ei ole yllättävää, koska tie on erittäin kallis rakentaminen ja kun vain synteettinen alusta voi merkittävästi pidentää käyttöikää, olisi järjetöntä käyttää sitä. Kuitenkin jopa synteettinen kangas maksaa rahaa, ja geotekstilien tien arvioidut kustannukset ovat kalliimpia kuin jo valtavat numerot. Kysymys sen käytöstä on vain siitä, ovatko viranomaiset valmiita käyttämään enemmän säästämään myöhemmin.

Geotekstiilit toimivat hyvin yksinkertaisesti - se on kiinteä erotuskerros eri teknisille kerroksille. Vahvistetuilla geotekstiloilla on kyky jakaa pistekuorma suurelle alueelle. Jos puhutaan teistä, pinnoite ei kuulu raskaiden ajoneuvojen pyöriin, kuten tapahtuu vanhojen tekniikoiden mukaan rakennetuilla teillä. Ei-tekstiili-teillä pyörien puristimet asfaltilla, jotka vuorostaan ​​ovat muovia, siirtävät keskenään murskattua kiven tiivistettyä kuormaa, joka ei ole sidottu toisiinsa, turvallisesti puristettu hiekkaan ja sitten maahan. Niinpä jo tienpinnan lievän liikkumisen myötä kuormat lisääntyvät raskaan kuljetuksen pyörien päällysteestä ja sen nopeasta tuhoutumisesta.

Geotekstiilien substraattia käytettäessä murskattua kiveä ei enää haudata maahan, koska suurta kuormitusta ei ole. Maaseututeillä, joissa kuormitus on alhainen, geotekstilien käyttö mahdollistaa asfalttikiven paksuuden pienentämisen ilman laadun heikkenemistä.

Jakaminen kangas geotekstiilien dornit välillä pohjan ja rautatien penger. Raastejauheen alemman kerroksen häviäminen suljetaan pois, mikä nopeuttaa veden tyhjennysvaimennusta.

Tie-, ajotieltä, pysäköintialueet, kävelytiet, sokeat alueet - geotekstilöitä estäessä maaperän muodostuminen jalkakäytävästä estää maaperän roiskeita laattojen ja pintojen välissä. Geotekstiilit tarjoavat kyvyn pienentää pohjakerrosta tai hylätä kokonaan peruslaite. Dynaamisten ja staattisten kuormitusten kestävyys lisääntyy.

Geotekstiilikangasta "Dornit" käytetään:

 • melu-, maanalais-, putki- ja putkistojärjestelmien valmistukseen erilaisten maaperän ja ilmastollisten olosuhteiden mukaan;
 • pehmusteena kaikenlaiselle putkilinjan painotukselle ja metallihihnoille asennettaessa.

Dornit geotekstiiliä käytetään laajalti maisemointiin suojaavana, erottavana ja vahvistavana kerroksena.

Geotekstiilit sopivat asennukseen, eivät repäise, eivät tartu kiinni eikä lävistä asennuksen aikana. Jopa geotekstiilin märkä rulla on kevyt, toisin sanoen ei absorboi vettä. Sama geotekstiili ei kaadu, ei jää puiden juurista ja erilaisista maapallon hyönteisistä. Eli jos haluat, että puiden juuret kasvavat reunoilla, sinun on vain pakattava juuret tämän materiaalin kanssa ja jätettävä juuren juuret alla. Se sietää alkalista ja aggressiivista ympäristöä. Normaalisti leikataan veitsellä ja saksilla.

Geotekstiilien ominaisuudet.

Liittyvät materiaalit:

Geotekstiilit (Dornit) GEOTEX

Geotekstiilit (Dornit) KANVALAN

· Käytetään vuorauksena, kevätpeitteenä); Huonekalujen valmistus (

· Ompelu, kenkäteollisuus (eristysvalmisteiden, pohjalliset);

Miksi tarvitset geotekstiilejä

Geotekstiilit - materiaali, jota käytetään melkein jokaisen tien rakentamisessa Euroopassa, ja se on myös laaja sovellus monilla muilla teollisuudenaloilla. Sitä käytetään maisemasuunnittelussa, rakentamisessa, kevyessä teollisuudessa, erilaisissa maa- ja maanalaisissa rakenteissa. Geotekstiilin kaltainen materiaali voidaan havaita myös kengän pohjallisen alapuolella tai takin vaippojen sisäpuolella.

Tuotantoteknologian mukaan geotekstiilikudoksella on kaksi päätyyppiä ja ei-kudotut. Yleisimpiä ei-kudottuja geotekstiilejä, jotka on tuotettu neulanpuristusmenetelmällä, on siksi kutsuttu myös neula-punchiksi. On olemassa myös muita geotekstiilien tyyppejä, jotka on valmistettu lämpö- ja liimausmenetelmällä, mutta suosituin neula-lävistystekniikka.

Ensinnäkin raaka-aineiden valmistelu. Polyesterikuitu, josta geotekstilejä tuotetaan, tulee kompressoituun muotoon. Ennen kuin kuitukangasta valmistetaan tästä kuidusta, sitä on karsittava. Tämä prosessi tapahtuu kuljetinhihnalla, jossa nopeasti liikkuva hihna repeää pieniä paloja kuitua suuresta paalusta. Sitten nämä jätteet jaetaan ilmavirralla erillisiin säikeisiin (1 gramma tällaisesta langasta on pituudeltaan noin 3 km).

Vuorikuidusta suuri kone muodostaa rainan, jossa kaikki kierteet on järjestetty satunnaisesti siihen. Tämän jälkeen vielä kompressoimaton verkko tulee neula-lävistyskoneeseen, jossa tuhannet erikoisneulat koukulla, lävistetään sen läpi, tarttuvat langat ja vetävät ne tiheään rakenteeseen.

Poistuessa muodostuu materiaalia, joka kulkee hyvin ilman ja veden läpi, mutta ei heikkene eikä hajota useiden vuosikymmenien ajan.

Yrityksestämme määritellyistä suunnitteluominaisuuksista riippuen voit ostaa:

Geotekstiilit 100

alkaen 10,00 rub / m²

Geotekstiilit 150

alkaen 14,00 rub / m²

Geotekstiilit 200

alkaen 17,90 hieroa / m²

Geotekstiilit 250

alkaen 21,50 rub / m²

Geotekstiilit 300

25,75 hieroa / m²

Geotekstiili 350

alkaen 30,00 rub / m²

Geotekstiilit 400

alkaen 34,40 rub / m²

450 geotekstiiliä

38,70 ruplaa / m²

Geotekstiilit 500

43,00 ruplasta / m²

600 geotekstiiliä

alkaen 52,00 rub / m²

* Geotekstilien vähimmäiskustannukset ilmoitetaan 3000 metrin tilavuudesta tehtaalla toimitettavan toimituksen ehdoilla.

** Toimitus sekä muiden tilavuuksien geotekstilien tilaamiskustannukset voidaan laskea ilmaiseksi soittamalla numeroon +7 (499) 271-96-00 tai täyttämällä hakemus

sovellukset geotekstiilit

Geotekstiilejä käytetään tienrakennuksessa, maisemasuunnittelussa, maatalousalalla, vaatetusteollisuudessa ja jopa lääketieteessä ja ydinenergiassa. Geotekstiilit ovat vahvistettuja ja vahvistamattomia. Vahvistetut geotekstiilit ovat kestävämpiä ja niitä käytetään erityisen vaativissa paikoissa, joissa on merkittäviä rasituksia. Laboratorioissa testattaessa ohuen nauhan lujitetusta geotestiilistä kestää rauhallisesti 250 kg: n vetolujuutta. Virallisten tietojen mukaan tämä materiaali on vakaata, kun kuormitus on 24 t / m², minkä ansiosta sitä voidaan käyttää monenlaisiin maanrakennustöihin - tien rakentamiseen ja korjaamiseen, rinteiden vahvistamiseen, putkien asentamiseen, kuivatusvesien järjestämiseen ja maisemasuunnitteluun.

Vahvistetuilla geotekstiloilla, toisin kuin vahvistamattomilla, on siihen kiinnitetty vahva lanka. Saksassa vahvistetaan geotekstiilejä välttämättä tienrakennuksessa, koska se lisää asfalttipäällysteen käyttöikää 10 kertaa. Myös Puolan valtion standardit edellyttävät geotekstiilien pakollista käyttöä tienrakentamisessa. Ja tämä on oikein, koska tie on erittäin kallis rakentaminen ja kun vain synteettinen alusta voi merkittävästi pidentää käyttöikää, olisi järjetöntä käyttää sitä.

Geotekstiilit tekevät kestävän erottelukerroksen toiminnon eri teknisille kerroksille. Vahvistetuilla geotekstiloilla on kyky jakaa pistekuorma suurelle alueelle. Tästä johtuen tienpinta ei kuulu raskasajoneuvojen pyöriin, kuten tapahtuu vanhojen tekniikoiden mukaan rakennetuilla teillä. Tällaisilla teillä pyörä puristaa asfaltilla, joka on muovia, siirtää tiivistetyn kuorman murskattua kiveä, joka ei ole sidottu itsensä väliin, turvallisesti puristettu hiekkaan ja sitten maahan. Tästä seuraa, että vaikka tiellä on vähäinen liikkuminen, raskaiden ajoneuvojen pyöriin kohdistuu päällysteen kuormitusta ja sen seurauksena sen nopea tuhoutuminen.

Geotekstiilien kerrosta käytettäessä murskattu kivi ei uppoudu maahan, koska ei ole suurta keskittynyttä kuormitusta. Maaseututeillä, joissa kuormitus on pienempi, geotekstilien käyttö vähentää asfalttipäällysteen paksuutta ilman laadun heikkenemistä.

Mutta ei vain asfalttipäällyste tehostettu geotekstiilillä. Tätä materiaalia käytetään laajalti kivenlohkareiden ja neliöiden päällystämisessä. Monet meistä huomaavat, miten äskettäin asettaneet laatat eivät pääse kuormitukseen. Ja täällä ei ole kyse rakennusalan virheistä, jotka ovat suorittaneet substraatin huonosti, mutta siltä osin, että päällystystekniikan rakentaminen ei sisältänyt geotekstilien kerrosta.

Tekniikan tasoitusteknisten tasojen vakiokoko on olemassa. Kun maa on otettu pois raiteen tai alustan paikalle, kaatopaikan tai pohjan tasoituskerros kaadetaan muodostetun kaivon pohjalle. Tasoituskerroksen paksuus on 15-20 cm. Sen päälle kaadetaan sora-hiekkajousen muodossa oleva tukikerros: sora 12-15 cm; 3-5 cm: n hiekkaa, jonka jälkeen levitetään geotekstiiliviira, johon tehdään 3-5 cm: n paksu hiekosementtiseos, joka levitetään suoraan tähän kerrokseen. Esitetty istutusjärjestelmä estää kantajakerroksen pestämisen ja pinnoitteen vetämisen. Erityisesti päällystystilojen ollessa heikossa maaperässä, etenkin jos kyseessä on pääsy taloon, on suositeltavaa käyttää kaksoispintaista geotekstiilia, jossa materiaali leviää maahan tasoituskerroksen alapuolelle ja kulkee myös kaivojen läpi ylhäältä estäen maaperän sekoittumista radan pohjan kerroksiin. Kudoksen kallistaminen 50 cm marginaalilla sivuilla, niin että sen reunat täyttyvät pystysuoran asennon jälkeen.

Ei ole vaikeata ymmärtää, että päällystyslautojen käyttöikä ja sen päällystys riippuvat pohjan laadusta. Ja vaikka geotekstiilit maassamme eivät ole vielä yhtä suosittuja kuin Euroopassa, ennemmin tai myöhemmin, jatkuvasti heitetään rahaa korjauksiin pakottaa sen käyttämään kotimaisia ​​rakentajia.

Geotekstiilit yksityisessä rakentamisessa ja maisemasuunnittelussa

Yksityisten kehittäjien kannalta on suositeltavaa käyttää geotekstiloita pääasiassa kulkuväylille, mutta ei ole tarpeetonta asettaa sitä puutarhavarusteisiin. Näin varmistetaan niiden eheys vuosien varrella.

Geotekstiilejä voidaan käyttää vahvistamaan maaperän kantavuutta. Sitä käytetään rakennusten perustusten alapuolella, minkä seurauksena maa reagoi paljon kuormituksen vakauteen. Geotekstiilit toimivat kerroserottimina kehittäessään runkorakenteiden rakentamiseen käytettävää pohjalevyä sekä solubetonista valmistettuja taloja korkeintaan 2,5 kerrokseen. Tällöin geotekstiili levitetään kaivon pohjalle kaatopaikan alapuolelle estäen sen mätämisen ja sekoittamisen maan kanssa. Geotekstiilin kangas on myös sijoitettu törmäystyynylle, joka suojaa seuraavasta vedeneristyskerrosta kivien terävien reunojen aiheuttamilta vaurioilta ja estää myös sen puristamisen eristeen sisään.

Geotekstiilit ovat välttämättömiä lateraalisen viemäröintijärjestelmän aikaansaamiseksi. Viemäriputket asetetaan tavallisesti kaatopaikalle, mutta vedenpoiston tehokkuus vähenee vähitellen siitä syystä, että nesteytetty maaperä täyttää kivien väliset aukot. Jos kierrät tämän kaiken geotekstileissä, se suodattaa maaperän ja vedenpoisto pysyy vapaana veden kulkiessa.

Myös geotekstiili voi suojata pohjaan perustuvan pystysuoran liimauksen vedenpitävyydestä ulkoisilta mekaanisilta vaurioilta, koska jopa sen tarkka vahinko on täynnä sen toiminnan täydellistä rikkomista.

Maisemasuunnittelussa yksi geotekstilien käyttötavoista on keinotekoisten säiliöiden luomiseen käytettävän kalvoveteveden suojelu. Geotekstiilit pystyvät suojaamaan eri rakenteita puiden juurien itämiseltä. Sitä käytetään myös luomaan monimutkainen maisema vahvistuskerroksena; Se on välttämätöntä, kun luodaan terassi lattia.

Geotekstiilit vahvistavat rinteitä ja rantoja putoamasta ja muodostavat myös maiseman terasseja, jolloin mäkisellä alueella on erityinen ilme. Lyhyesti sanottuna geotekstiilejä voidaan käyttää missä tahansa, missä on tarve kasvattaa maaperän kantavuutta, erottaa irtotavarana olevat tekniset kerrokset, suojata materiaalia vahingosta, joka johtuu maaperän tai kivien aiheuttamasta vahingosta, sekä suojaamaan rakenteita juurilta.

Liittyvät materiaalit:

GEOTEKSTIILIT. Millaista materiaalia ja miksi sitä tarvitaan? Geofabric (kudotut geotekstiilit) - geotekstiilimateriaali, joka on valmistettu suorakulmaisen...

Geotekstiilit - materiaali, jota käytetään melkein jokaisen tien rakentamisessa Euroopassa, ja se on myös laaja sovellus monissa muissa...

Uudemmat artikkelit:

Monet tietävät, että geotekstiilien tuottamiseen on kaksi päätavoitetta: lämpöliimaus ja neulan lävistys. Terminen sidottu geotekstiili

"> Termofastensoituja geotekstiilejä. Mikä on erikoisuus? - 14.3.2017

 • Päivämäärät: 10/10/2016 - 10/13/2016 Paikka: Crocus Expo IEC (Moskova, Venäjä) Teema: Liikenne, logistiikka,...

  Geotekstiilin tekniset ominaisuudet määrittävät sen soveltamisalaa 150 g / m2. Tämän tiheyden geotekstiilikudoksella on optimaalinen yhdistelmä...

  Geotekstiilikangas, joka on kuitukangas neulalla, jonka tiheys on 500 grammaa neliömetriä kohden. Geotekstiilillä 500 g / m2 on rikkoutuva kuormitus vähintään...

  Tiheyden 100 geotekstiilit voidaan valmistaa erilaisista polymeerimateriaaleista: polyesteri, polyeteeni, polypropeeni. Geotekstiili 100 Tiheys...

  Vanhemmat artikkelit:

  Uuden Moskovan liikenneverkon kehittäminen alkaa neljän valtatien rakentamisella. Tämä sai tietää sen jälkeen, kun Moskovan arkkitehtikomitea ilmoitti...

  Geotekstiili (Geotextile) on uuden sukupolven nykyaikaisen geosynteettisen materiaalin tyyppi. Ensimmäinen maininta kaupungin...

  Keväällä 2013 Rosavtodor voi ensimmäistä kertaa kieltäytyä rajoittamasta liikennettä tiellä...

  "> Rosavtodor voi ensimmäistä kertaa kieltäytyä rajoittamasta kuorma-autojen liikkeitä keväällä. - 21.3.2013

 • Urheilutilat muodostavat perustan materiaalille ja tekniselle pohjalle urheilun ja fyysisen kulttuurin kehittämiselle. On olemassa erilaisia ​​?? urheilu...

  Kutsumme sinut käymään Techtextil Russia Symposium 2011 -toiminnosta 19. huhtikuuta 20. huhtikuuta...

  Geotekstiloita käytettäessä

  Tällä hetkellä on hyvin harvinaista löytää ammatillinen rakentaja, joka ei tunne sellaista materiaalia kuin geotekstiilit. Kuitenkin monille talojen, mökkien ja laaksojen omistajille materiaali, jos tuttu, on geotekstilien käyttö, mikä ei ole perusominaisuuksia. Siksi artikkelin tarkoituksena on täyttää tietämyserot arvostetuille verkkosivustojen kävijöille tästä hyvin yleisestä aineistosta.

  pitoisuus

  • Geotekstiilien ominaisuudet.
  • Viemäröintikerrokset.
  • Viemäröintijärjestelmät.
  • Käänteisrakenteiden rakentaminen.
  • Säätiön rakentaminen.
  • Altaat.
  • Polut puutarhassa.

  Geotekstiiliominaisuudet

  Geotekstiilien käyttämiseksi tietylle tarkoitukselle on välttämätöntä tietää sen ominaisuudet, mistä se koostuu, sekä materiaalityypit. Geotekstiilien päätavoite on eri rakenteiden vedeneristys maasta ja suojaa teräksiltä ja muilta esineiltä maasta.

  Geotekstiilien tärkein indikaattori on sen tiheys, joka ilmaistaan ​​g / m². Ja jos tämä indikaattori jätetään huomiotta, voit johtaa siihen, että rakennusrakenne on olemassa, kun materiaalia käytetään.

  Tuotantomenetelmästä geotekstiilit jaetaan kolmeen tyyppiin:

  • Neulan rei'itys.
  • Lämpökäsitelty kangas.
  • Neulonta ja ompelu.

  Neulaporaus - valmistettu polyesterimateriaalista, jonka pohja on punottu neuloilla. Tuloksena on erittäin kestävä materiaali, jonka ansiosta vesi kulkee hyvin läpi.

  Termisesti sidottu kankainen materiaali eroaa muista korkean lujuuden tyypeistä, mutta heikkoa vettä. Siksi sitä käytetään putken kulkureittien rakentamiseen.

  Kuitenkin kaikkein kestävimpiä ovat neulomisen ompelemattomat geotekstiilit, jotka on saatu sidostamaan kuituja neulomalla, mutta jos jokin langoista puhkeaa, koko kangas voidaan tuhota.

  Esimerkkinä esitämme Dornitin ominaisuudet ja päätoiminnot yhtenä geotekstilien lajikkeista.

  Dornitan ominaisuudet ja ominaisuudet:


  • Kimmoisuus ja lämmönjohtavuus.
  • Ympäristöystävällisyys.
  • Vastustuskyky aggressiivisille aineille ja auringonvalolle.
  • Ei roskaa, ei ole väline sienten ja homeiden muodostumiseen.
  • Kyky suodattua vettä asianmukaisesti.
  • Elastinen.
  • Säilyttää mekaanisia kuormia.
  • Materiaalin tiheys ja yhtenäisyys.
  • Se ei pala.
  • Säilyttää voimakkaasti lämpötilan muutosta.
  • Kestävyys ja kestävyys.
  • Se auttaa vahvistamaan rakenteita.
  • Viemäröinti.
  • Se kulkee hyvin vettä pitkin pieniä maaperän palasia.
  • Käytetään tilojen lämpöeristykseen.
  • Erotustoiminto

  Periaatteessa Dornitin päätoiminnot virtaavat ja täydentävät sen ominaisuuksia, mikä mahdollistaa geotekstilien materiaalin käsitteen sinänsä. Seuraavassa annetaan esimerkkejä geotekstiloista, joita käytetään useimmiten.

  Viemäröintikerrokset

  Mikä on "salaojituskerros"? Kuivatuskerros on suodatin, jonka materiaali on hiekka, sora tai muu kiinteä hajoava materiaali. Kuitenkin, jotta nämä kerrokset toimisivat pitkään eikä romahtaisi, käytetään geotekstiilejä, jotka suojaavat pääasiallista kuivatuskerrosta korroosiosta, mekaanisista vaikutuksista ja samalla antavat veden kulkeutua.

  Käytännössä tämä tapahtuu seuraavasti:

  • Päävuotokerros asetetaan kaivoon
  • Tämä kerros on kohdistettu.
  • Geotekstiili on asetettu päälle.
  • Geotekstiilien päälle kaadetaan hienojakoista soraa.
  • Geotekstiilin kerros asetetaan jälleen hienolle sora.
  • Geotekstiilien päät on kiinnitetty ankkureilla.

  Tuloksena on suojattu kuivatuskerros, joka sallii kosteuden kulkeutumisen vapaasti, mutta säilyttää pienet hiukkaset. Lisäksi geotekstiilit estävät tyhjennyskerroksen tuhoutumisen ja toimivat sitovan materiaalin funktiona.

  Viemäröintijärjestelmät

  Viemäröintijärjestelmät on varustettu poistamalla ylimääräinen kosteus paikoilta. Useimmiten kaivetaan kaivaa, jonka pohjalla soras kaadetaan. Sitten asetetaan tyhjennysputki tai erityinen laatikko, ja pinnalle asennetaan tarkastusluukut putkien kunnon seuraamiseksi.

  Viemäriputkella on reikiä kerätä kosteutta. Koko järjestelmä toimii luotettavasti vain, kun kaivannon pohja ja seinät on vuorattu geotekstiilillä, joka pitää kaivannon ja soraa levittämästä ja hävitettäväksi. Usein itse putki on kääritty geotekstileihin.

  Kääntösumman rakentaminen

  Ei ole yhtä mielenkiintoista käyttää geotekstiilien käyttöä inversion katon, eli katon, jolla kasvien kasvi tai kasvaa kukkia. Kääntösuojan ero tavalliseen tapaan on, että betonikerroksen laitekerrokset ovat päinvastaisessa järjestyksessä.

  Eli ensin tehdään betonikerros, sitten eristys, geotekstiilit, täyttö ja sitten nurmikon maakerrokset. Tässä esimerkissä geotekstiili suojaa eristekerrosta sorafraktioiden vaikutuksilta.

  Säätiön rakentaminen

  Kun otetaan huomioon, että rakennuksen perustana on suuret staattiset kuormat, sen rakentamiseen käytetään geotekstiilejä, joiden tiheys on 300,0-600,0 g / m2. Pohjan pohjalle on geotekstiilin ensimmäinen kerros levitetty pohjaan, joka on kiinnitetty ankkureiden reunoihin. Tämä alempi kerros luotettavasti suojaa pohjaa liukastumiselta. Sekä pohjan että seinämien suoja on suojattu.

  Soraa kaadetaan tähän ensimmäiseen kerrokseen, joka peitetään sitten toisella kiinteällä geotekstilikerroksella. Tuloksena on viemärijärjestelmä, joka ei ainoastaan ​​poista ylimääräistä kosteutta pohjasta, vaan myös vahvistaa pohjaa ja seiniä tuhoutumisesta ja leviämisestä.

  Uima-altaat

  Välttämättömät geotekstiilit suojaamaan altaan pohjaa ja seiniä rakennetaan taloon tai maahan. Missä tahansa keinotekoisessa säiliössä on vesitiiviit materiaali, joka on suojattava luotettavasti.

  Tämä tehtävä sopii hyvin geotekstiileille, jotka on pinottu vedenpitävän materiaalin alle tai päälle.

  Polut puutarhassa

  Puutarhan polut säilyttävät rehellisyytensä, jos geotekstiilejä käytetään rakentamisessa. Muuten polut hukkuvat, putoavat, muodostavat halkeamia, joiden läpi ruoho nousee. Geotekstiilit asetetaan ojan pohjalle polun alla sekä perustuksen rakentamisessa.

  Edellä esitetyt esimerkit siitä, mihin geotekstilöitä käytetään, liittyvät pääosin talon alueisiin ja kesäasuntoihin. Teollisessa mittakaavassa materiaalia käytetään teiden rakentamisessa, lentokenttien kiitotien, lamppujen ja jokien rinteiden vahvistamisessa sekä stadionien rakentamisessa. Lyhyesti sanottuna, jos tarvitaan tyhjennysjärjestelmiä.

  Geotekstiilit: mitä se on ja miten sitä käytetään?

  Runsaasti rakennus- ja viimeistelymateriaaleja on paljon. Mutta jopa tältä pohjalta geologiset tekstiilit erottuvat. On tärkeää ymmärtää tällaisen päällysteen ominaisuudet ja sen sovellutukset.

  kuvaus

  Geotekstiilit - tämä on tällainen pinnoite (kangas), joka tunnettiin laajalti vain viimeisten kymmenen vuoden aikana. Aikaisemmin kokeneimmat kehittäjät ja omistajat eivät tienneet tällaisista tuotteista. Tällaisen materiaalin edut ovat tehokkaasti ratkaisemaan monia arjen ongelmia. Rakentaminen sivustoilla ja niiden järjestely yksinkertaistuu huomattavasti.

  Geotekstiilit luodaan eri kierroksilta, ja tämä ominaisuus on kiinnitettävä huomiota ensin.

  Erityisominaisuudet

  Geotekstiilit valmistetaan erilaisista materiaaleista, useimmiten se on polyesteriä tai polypropeenia. Tekniikkaan liittyy kudotut tai ei-kudotut menetelmät. Tiukka teknisten standardien noudattaminen mahdollistaa erinomaisen suorituskyvyn ja pitkäaikaisen käytön. Jakeluverkossa GOSTin mukaisia ​​geotekstiilejä voidaan edustaa eri muodoissa - 200 - 550 cm. Rullien pituus vaihtelee välillä 10 - 150 m, paksuus ja tiheys ovat hyvin erilaisia.

  Riippumatta erityisestä tyypistä, tämä materiaali on erilainen:

  • erinomainen elastisuus;
  • irtotavaran aiheuttaman kuorman tasaisen jakautumisen;
  • hapettumisenesto;
  • estää rikkakasvien itävyyden.

  Geotekstiililattiat ovat myös houkuttelevia, koska se vuotaa vettä. Materiaalin pääpiirteet mahdollistavat sen käytön rakennus-, lääke-, maa- ja vaatetusteollisuudessa. Vahvistettu aine tekee paljon suuremman mekaanisen kuormituksen kuin yksinkertainen vaihtoehto. Turvaverkko toimitetaan myös raskaiden päällystyslautojen alle, se ei laskeudu, jos suojakerros asetetaan. Geotekstiilit sopivat myös maanalaisen viemäröintijärjestelmän muodostamiseen.

  Kudottu geotekstiili tai geofabriikka valmistetaan samalla tavoin kuin yksinkertaisin ompelu. Kudontaviivat voivat olla yksinkertaisia ​​tai monimutkaisia, mutta joka tapauksessa se on järjestetty tietyn järjestelmän mukaan. Jopa vain katsomalla kuvien muodostamia kuvioita, ei ole vaikeata havaita sen erityistä ulkonäköä.

  Raaka-aineena käytetään polyesteriä tai lasia. Kangas oli laadultaan laadultaan kyllästetty kovettavia seoksia.

  Kun käsittely suoritetaan, tekstiilit kulkeutuvat erityisten kalanterien läpi. Siellä langat osittain sulavat ja ulkopinta vahvistuu. Kudotun suorituksen kankaalla voidaan erottaa materiaalikerrokset, jotka tarjoavat:

  • raideväli;
  • rakenteiden kovettuminen;
  • yhtenäinen kuormitusjakautuma.

  Ei-kudotut geotekstiilit valmistetaan polyesteri- ja polypropeenikuitujen perusteella, sellainen kangas saadaan neula-lävistysmenetelmällä. Ulkonäköä tämä tuote on hyvin samanlainen kuin yksinkertainen huopa. Työt alkavat löysäksi kerroksiksi, jotka sisältävät eri pituisia kuituja. Puuvillalajitelma tiivistetyt, likaiset neulat, jotka tekevät kuitua yhteen ja yhdistävät ne. Tuloksena on materiaali, joka tehokkaasti kulkee veden läpi.

  Lisäksi igloprobivny-työkalu on vahva ja kestää kauan. Reikien lisävahvistus tehdään lisäämällä geologisia ristikoita. Termisesti sidotun geofabratin saamiseksi rakeet sulatetaan ja ekstrudoidaan. Sitten kangas peitetään mikroskooppikuiduilla. Kun tällaista pinnoitetta levitetään, materiaalia käsitellään jälleen merkittävällä lämmöllä.

  Filamenttien sulaminen johtaa sintraukseen. Termisesti sidotun materiaalin lujuustaso on suurempi kuin muiden kuitukangasmuotojen lujuus. Samankaltaisia ​​tuotteita voidaan käyttää erottavien kerrosten erottamiseen, ne ovat hyvin joustavia ja niillä voi olla huomattavia kuormia. Geotekstiilikangas voidaan tehdä myös neulomalla. Valmistettaessa rullia 200 - 520 cm materiaalin käämitys on 30 - 130 rp. m.

  Sopivan vaihtoehdon valinta määräytyy suoritettavan työn mittakaavalta. Mitä vähemmän jätettä, sitä parempi valinta. Mustavalkoiset geotekstiilityypit ovat nykyään laajalti kysyttyjä, ne on valmistettu propeenista, jossa on hienoja huokoset. Tällaista materiaalia käytetään laajamittaisessa pääomarakentamisessa, maisemasuunnittelussa sekä marjojen ja vihannesten viljelyssä.

  Kuvatun liuoksen edut ovat seuraavat:

  • tuotteen optimaalinen tiheys;
  • kyky kuljettaa kuormaa korkeintaan 2 kPa;
  • sama vahvuus pitkittäis- ja poikittaissuunnassa;
  • sopivuus suodatukseen;
  • Täysin sovitettu venymä murtumiseen.

  Tämän päällysteen asentaminen on melko vaikeaa ja se pystyy helposti suodattamaan nestettä, vaikka se altistuu huomattaville tärinälle ja maaperän korkealle paineelle. Elastinen ja kestävä materiaali siirtää rauhallisesti voimakkaiden happojen, emäksisten emästen ja monien muiden keinotekoisten ja luonnollisten aineiden vaikutusta. Geotekstiilien musta väritys merkitsee mahdollisuutta sen käyttämiseen talojen, teiden, vesiteollisten kompleksien rakentamisessa. Irtotavarat jakautuvat tasaisesti eivätkä laske edes vähäisessä määrin.

  Lämpökäsitellyt geotekstiilit kuuluvat oletusarvoisesti polypropeenipohjaisten neula-lävistysmateriaalien luokkaan. Sen kuiduilla voi olla teoreettisesti rajoittamaton määrä. Lisääntynyt kuormitustoleranssi saavutetaan materiaalisen rakenteen homogeenisuuden ansiosta. Se ulottuu helposti 50% eikä rikkoudu tähän rajaan. Vesi, hapot, emäkset eivät aiheuta vaaraa, eikä kasvien juuret kasvavat tällaisten geotekstiilien läpi.

  Tällaiset ominaisuudet määrittelevät lämpökäsiteltyjen tekstiilien pääkohdat:

  • maaperän vahvistaminen;
  • kattaa vedenpitävät kalvot tuhoutumisesta;
  • luomalla vihreä katto;
  • maisemanmuodostus;
  • pohjaseinien kuivatus eri rakennuksissa.

  Geotekstiilien rakentaminen ei välttämättä ole lämpökäsitelty tai neulan lävistetty, mutta asiantuntijat pitävät näitä lajikkeita mukavimmiksi ja kestäviksi. Tämän materiaalin käyttö rakentamisessa auttaa rakentamaan taloja paitsi taloja, geotekstilien vaikutusta teiden rakentamiseen, jalkakäytävien ja kulkuväylien asettamista varten. Rakentamisvaihtoehdon ohella myös huonekalut ja pakkaus geotekstiilit eristetään.

  Jotta ymmärtäisit tarkasti minkälaisia ​​muutoksia tarvitaan, sinun tulee tutustua tämän materiaalin perusominaisuuksiin. Ja kannattaa aloittaa geotekstilikankaan vahvuus.

  Indikaattorit ja ominaisuudet

  Neulalla varustetun, lämpökäsitellyn geotekstillin ominaispiirteet, joiden tiheys on 200 g / m2, ovat todella vaikuttavia. Pääsääntöisesti tämä materiaali on valmistettu ensisijaisesta polypropeenista ilman lisäaineita. Käyttötarkoitus on kaikenlaisten kerrosten ja kerrosten rakentaminen, mukaan lukien teiden rakentaminen. Raaka-aineen erityispiirteet heijastuvat tämän materiaalin väriin. Lisälämmönkäsittely parantaa hieman kyynärvastusta verrattuna normaaliin neulanrei'itettyyn liuokseen.

  Pinnoite ei ainoastaan ​​voi taata 200 kN / m2: n vahvuuden, vaan myös hiljaa pitää sitä paahtavan auringon alla ulkona vähintään 30 päivän ajan. Se ei voi tulla muottiastio eikä heikennä mekaanisesti, vaikka pakkas 60 astetta. Veden kulku ja suodatus, tällaiset geotekstiilit eivät tukkeudu siltillä. Koko käyttöjakson aikana haitallisten päästöjen tai ultraviolettisäteiden aiheuttaman tuhoutumisen estäminen ei ole mahdollista. Materiaalin muut tekniset ominaisuudet ovat myös korkeat.

  Vetolujuus (venymä) on 120% alkuperäiseen pituuteen verrattuna. Tämä tarkoittaa, että aine selviytyy tehtävästä, vaikka se on erittäin merkittävä mekaaninen kuorma. Zero-hygroskooppisuus, eli veden minimaalinen imeytyminen, ei anna epäilystä käytetyn tuotteen luotettavuudesta. Enimmäismassan epäsäännöllisyys on vain 7-10%. Suhteellinen suodatinkerroin 2 kPa kuormalle on 8-20 m / vrk.

  Materiaalin tiheys vaikuttaa suoraan siihen, miten sitä käytetään. Niinpä kesän asukkaiden ja kotiseutualueen omistajien keskuudessa kysyntä on 150 g / 1 m2. Lisäämällä 50 grammaa voit käyttää tekstiilejä perustaksi säätiöitä, kulkuteitä ja keinotekoisia lammet.

  Materiaali, jonka tiheys on 0,25 ja 0,3 kg, on yhtä hyvä tienrakentamisessa, vain eri tarkoituksiin - maaperän erotteluun ja rautatiekuljetuksiin.

  mitat

  Geotekstilaattojen leveys on yleensä sama ja vastaa 430 cm: n. Mutta lukuisia suhteellisen uusia kehityksiä leveydestä saavuttaa 5 ja jopa 5,4 m. Pituus lähes jokaisessa tapauksessa on 100 juoksumetriä. Tämän seurauksena erityisen tiheän tekstiilimassan kokonaismassa voi olla merkittävä. Yrityksissä kangasten paksuutta mitataan sekä yksinkertaisella asettelulla että tavanomaisen arvon kuormituksella, koska molemmat indikaattorit ovat tärkeitä.

  Geotekstiilien paksuus voi vaihdella 0,8: stä 1,8 mm: ään ilman kuormitusta ja 2,4-3,8 mm, kun se altistetaan 2 kPa: n voimalle. Testien järjestys ja niiden pienimmät vivahteet ovat hyvin tiukasti kirjoitettuja valtion standardeissa, joten sinun ei pidä pelätä mitään ongelmia ja virheellisiä arvioita.

  On tärkeää muistaa, että paksuus ja tiheys ovat toisiinsa liittyviä käsitteitä, ja vaikeimmissa käyttöolosuhteissa paksut geotekstiilit ovat tehokkaampia kuin ohut.

  Laske oikea summa

  Käsiteltäessä kangasten lineaarisia mittasuhteita ja niiden teknisiä ominaisuuksia, on tarpeen arvioida geotekstilien tarve tiettyä tapausta varten. Tämä estää hankkimasta sekä riittämättömiä että liian suuria määriä tavaroita. Epäpätevistä syistä, kuten penkereistä, rinteiden pohjasta tehdään geologinen kangas varovasti suunnitelluilla maastoalueilla. Toistensa päällekkäisyyksien tulisi olla 200 - 300 mm. Kun ankkurit on tarkoitus sijoittaa tiettyyn alueeseen, tämä ilmaisin kasvaa vielä 50 mm.

  Vesilähtöjen päällekkäisyyksien oletetaan olevan 0,15 m. Lisäksi otetaan huomioon itse putkien halkaisijat, jotka on eristetty tekstiilisyksiköillä. Kun se on asennettu tukikohtaan, on hyvä varata 20-30 cm, mikä takaa työskentelyn aikana ongelmia. Puutarhojen ja puutarhojen valmistelussa ne yleensä alkavat varovaisesti laskemalla omat alueet. Sitten jaa tulos alueittain geologisten tekstiilien mittarilla.

  Mikä se on?

  Geotekstiilikangasta käytetään laajalti erilaisten rakennusten ja rakenteiden pohjan rakentamisessa. Hänen tehtäviään voi vaihdella:

  • peitä kosteudesta;
  • irtomuotojen erottaminen ja niiden asteittaisen hilseilyn estäminen;
  • ylläpitää rakennusten maan massaan kohdistuvan kuormituksen yhdenmukaisuutta;
  • parannetaan murskattujen kivikerrosten laatua ja lisätään vedenpoistoa;
  • auttaa vahvistamaan rakenteita ja teknisiä ratkaisuja.

  Tällainen sovellus vaatii vahvistettua kangasta, joka palvelee pitkään aikaan, ei romahtaa vedestä eikä roiskuu jäädytyksestä. Vahvistuskerros kuitenkin vain hieman parantaa materiaalin ominaisuuksia ja sen tiheys on ratkaiseva. Joten, jotta järjestettäisiin kuivatus ja pyyhi kosteus talon pohjan alle, sinun on otettava kangas, jonka indikaattorit ovat 0,15 - 0,2 kg / neliö. Kangas, jonka paino on 0,25 - 0,3 kg, on suositeltavaa perustusten ulkosuojaukseen ja raunioiden ja hiekkakerrosten erottamiseen. Jotta maaperän kuormitus jaettaisiin maaperän kuumentumisen estämiseksi, tekstiiliä käytetään vähintään 0,35 kg / neliömetri. m.

  Maaperän kantokyvyn lisääminen ja turvotuksen estäminen huonosti upotettujen rakenteiden kautta saavutetaan poistamalla jopa 100 cm: n maaperä. Tämä kerros korvataan ei-metallisilla irrallisilla mineraaleilla. Vahvikkeina käytetään polypropeenista valmistettuja monotonefilamentteja sisältäviä geotekstiloita, jotka myös estävät maan massojen sekoittumisen ja täytön. Sama materiaali on suositeltavaa käyttää kattamaan teknisen viestinnän kausittaisista maaliikenteestä.

  Aseta tyhjennyskerrokset geologisella kankaalla ylä- ja alapuolella, niin etteivät ne pääse täyttämään multaa.

  Rei'itetty vedenpoisto voidaan myös tukkia mutaisilla sedimentteillä. Tämän välttämiseksi kuitukangas polymeerimateriaali kääritään tietyn massan ollessa 0,2 kg / m2. Samaa koostumusta (tai hieman vähemmän tiheää) käytetään nauhatyyppisten perustusten neste- ja lämpöeristyksen suojaamiseen. Kaivettavien kaivosten yhteydessä hiekkalaatikkoon asetetaan tekstiili, jonka tiheys on vähintään 0,3 kg / m2. Tämän ratkaisun avulla voit samanaikaisesti estää pohjan pohjan kostuttamisen ja tehdä pentueesta tiukemman.

  Jos pohja on rakennettu betonielementistä, tekstiilit liimataan lohkoihin käyttämällä bitumimastisia tai muita vedenkestäviä seoksia. On erittäin tärkeää tiivistää kaikki viereiset kankaat erottavat saumat. Pyllyjen perustelut edellyttävät kankaiden käyttöä vain pohjan järjestämisen tapauksessa. Kun paalut ajetaan, niiden välinen rako vapautuu maasta. Geotekstiilien nauhan päälle asennettu peitekerros:

  Kellarin rakentamisen aikana käytetään pääasiassa jatkuvatoimisten polypropeenilankojen pohjalta valmistettua vesiproaalimateriaalia. Vaihtoehtona on neula-lävistetyn polyesterin käyttö samojen päättömien kuitujen muodossa. Nidonta- ja kudottuja lajikkeita ei voida käyttää tähän tarkoitukseen. Kuivatusominaisuudet ja materiaalitiheys ovat ratkaisevassa asemassa lopullisessa valinnassa. Länsi-Euroopan maista toimitetut kangastyypit ovat kaiken kaikkiaan laadukkaita, mutta kuljetuskustannukset ovat erittäin kalliita.

  Geotekstiilikankaan valintaa lampulle on ominaisuuksia. Materiaali, jota puutarhurit ja puutarhurit tavallisesti suojaavat rikkakasveilta, on tässä tapauksessa liian ohut. On tarpeen ottaa päällyste, jonka paksuus on suurempi, ulkoisesti muistuttava huopa, joka on altistettu lämpösitkistämiselle. Tämän vaihtoehdon etu on:

  • lujuus (rikkomisen vaikeus);
  • ei ole murtumisriskiä;
  • suhteellinen pehmeys ja helpotukset, todellinen mukauttaminen siihen.

  Geologisten tekstiilien rooli keinotekoisten lammikoiden muodostumisessa ei rajoitu kattamaan vedenpitävyyttä hävitys- ja kovettumiskuopista. On erittäin tärkeää, että tämä työkalu estää veden kukinnan ja estää hiekkaa ja kiviä keräilystä tietyissä paikoissa. Pohjaan asetettu vedenpitävä kalvo estää veden poistu- masta säiliöstä. Mutta vain sen päällekkäisyys geologisten tekstiilien kanssa välttää läpimurtoa kasvinsuojelussa ja terävien kivien reunuksissa. Ei vähemmän merkittävää vahvistustoimintoa.

  Haaran seinämien kuivuminen kuivassa hiekassa on lähes väistämätöntä. Jos hiekkakivi kastuu, he hajoavat. Lisäksi negatiivisena tekijänä on raskaiden vedeneristysseinien asennus. Geopoliittisesti luotettavasti tukahduttaa kaikki nämä vaikutukset ja prosessit, jolloin kodin lampi on vakaata vettä. Se on jopa mahdollista liikkua alustalle, suorittaa erilaisia ​​teoksia ja pelätä kuoleman pääosan vaurioitumista.

  Veteen menevän veden ennaltaehkäisy ja alhaalta puhdistamisen tarve vähenevät tummien lampunkerästuotteiden avulla.

  Laita se joka tapauksessa valmistettu valmistettu kulhoon. Koska etukäteen ei ole mahdollista ennustaa sen tarkkaa määrää, ei ole tarpeen ostaa tuotetta etukäteen. Ennen asentamisen aloittamista kaikki terävät esineet poistetaan pohjasta, ja ne helpotuksen epäsäännöllisyydet, jotka eivät ole välttämättömiä, ripotellaan hiekalla ja maaperällä tai poistetaan. Samoin kuin perustusten valmistuksessa, työ suoritetaan keskenään liuskoilla 150 - 200 mm.

  Puutarha geotekstiilit ovat ensinnäkin ns. Dornit- tai ei-kudotut neulanreiät materiaalit. Älä sekoita sitä tavaramerkillä "Dornit". Absoluuttinen vastustuskyky putkirepäisillä prosesseilla ja patologisilla sienillä, aggressiivisilla maatalouskemian ja rikkaruohojen keinoilla, kyky sopeutua tiettyyn muotoon tekee Dornitistä erittäin suosittua.

  Geologisten geotekstiilien soveltaminen on mahdollista tarjota:

  • kosteuden tyhjennys;
  • ilmankierto maassa;
  • maaperän kerrosten erottaminen koostumukseltaan ja yhtä tarpeelliselta;
  • pienien maapalojen palasien säilyttäminen;
  • maaperän eroosion ehkäiseminen;
  • Haitallisten hyönteisten, maapähkinän tai raekuurojen kielteisten vaikutusten estäminen.

  Tämä materiaali oli erittäin arvostettu paitsi puutarhojen ja puutarhojen omistajilta, myös maisemasuunnittelijoilta. Loppujen lopuksi, rikkakasvien aitaukset edellyttävät eri kasvien koostumuksia samassa määrin tai jopa enemmän kuin tärkeimmät istutukset. Ongelman ratkaiseminen on yksinkertaista: maaperälle asetetut geotekstiilit on varustettu vain hyödyllisten kasvien itämisen syvennyksillä. Sitä voidaan pitää korkean teknologian analogisena tällaisena menettelynä kuin mulching. Lisäksi muuttamalla tekstiilien sijoitusta voit ohjata juuret haluamaasi suuntaan.

  Puutarhan geotekstiilit ovat hyviä talviolosuhteissa hedelmäkasveille tai suojaavat niitä auringonpaisteelta kuumilta päiviltä. Maatalouden ja koristekäytön lisäksi sen mahdollisuudet ovat suuret rinteet lujitettaessa. Yksinkertainen maadoitettu kaltevuus sateen ja tuulen vaikutuksen alla väistämättä romahtaa.

  Suojatoimenpiteiden puuttuessa maanläheiset ja maanvyörymät alkavat hyvin pian. Ja ennen sitä pinta pilaa harmonisen ulkonäön.

  Rinteiden suojeleminen geologisella arkeilla on sen yhdistäminen irtotavarana oleviin georgeihin. Vuori takaa aineiden erottamisen ja auttaa täyteaineen jäämistä soluihin. Suuri määrä vettä kulkee tekstiilisuojan läpi, joten sitä voidaan pitää käänteisenä suodattimena. Laying suoritetaan kerroksittain eri korkeuksilla, ja sen ansiosta kaltevuus kasvaa mekaanisesti. Hyviä tuloksia saavutetaan kallistettaessa 60 astetta.

  Geotekstiilejä ei käytetä pelkästään maaperän ja vesikappaleiden kanssa, vaan yksi tarkoitus on hyödyntää katon käyttämistä. Useat rakentajat ja arkkitehdit ovat kiinnittäneet pitkään huomiota tällaiseen materiaaliin, koska se onnistuu menestyksekkäästi useiden haitallisten tekijöiden vuoksi.

  Esimerkiksi TechnoNicol, joka kykeni tarjoamaan kestävän ja halvan neulanläpäisyn tuotteen, vastasi kysyntään. Sen suorituskyvyn vahvistaminen johtuu lämpöliitoksesta.

  Geotekstiilit ovat erityisen suosittuja vihreän katon järjestämisessä, joissa se toimii suodatuskerroksen roolina.

  Ei-kudotun kankaan ansiosta rikkaruohot eivät pääse päärakenteeseen, ja koko käyttöikä kasvaa voimakkaasti. Yksinkertaisilla tasakattoilla geopoliittisesti toimii luotettava suoja vedenpitävien kalvojen suojaamiseen. On toivottavaa peittää ne paitsi ylhäältä, myös alhaalta. Neulan rei'itetyt telat ovat käyttökelpoisia vuorauksena pehmeän laattojen päälle, jotka asetetaan kattojen rinteille. Sivulla, jossa geotekstiili on sijoitettu, ei ole väliä.

  Ne sitoo verkko, ne hitsataan, ommellaan tai kiinnitetään toisiinsa rakennuspidikkeillä. Hitsausliitokselle tarvitaan 100 mm: n päällekkäisyys. Polttimen on ajettava noin 200 mm pinnasta; Kuumennetun alueen kaappaus säde on tärkeämpi kuin lämmitysvoima. Huokoinen rakenne lähes kokonaan poistaa tukkeutumisen. Pitkä kuormituksen kasvu ei myöskään vaikuta materiaaliin negatiivisesti.

  Yleiskuva valmistajista

  Ottaessasi selville geotekstilin pääpiirteet ja sen laajuus, sinun on ymmärrettävä suosituimmat tavaramerkit. Tuotantoa voidaan soveltaa melko erilaisiin raaka-aineisiin ja jalostustekniikkaan, mikä vaikuttaa suuresti lopputuotteen laatuun. Technonicol toimittaa polyesterimateriaaleja, joiden tiheys on 0,1 - 0,2 kg / m2. Ne saadaan neula-rikkoutuvalla tekniikalla. Myytyjen telojen leveys vaihtelee 2-6 metristä.

  Texpol-materiaaleja voidaan ostaa eri tarkoituksiin Venäjällä. Niiden tiheys on 0,15 - 0,6 kg / m2. Merkit "Kanvalan" ja "Geotex" merkitsevät 100-prosenttisen polypropeenin käyttöä ja neula-lävistysmenetelmää. Itävallan puolue Polileft ja Valko-Venäjän Pinema-yritys voivat tarjota samanlaisia ​​tuotteita kuin Venäjän.

  Kaukoidän ulkomailta tulevien tuotteiden joukossa geotekstiilit "Taipar" (Luxemburg) ovat merkittävällä markkina-asemalla. Se on valmistettu polypropeenista kulkemalla kalantereilla. Alkuperäinen materiaali eroaa hopeakudoksen jäykkyydestä ja mekaanisten ominaisuuksien samansuuntaisuudesta, vastoinkestävyydestä pitkin ja poikki. Kehittäjien mukaan taattu vastustuskyky erilaisille tehokkaille keinotekoisille ja orgaanisille aineille. Rotting on eliminoitu ja käyttöikä ennen hajoamista maaperän kerroksessa on yli 100 vuotta.

  Luxemburgissa valmistetut geotekstiilit kestävät äärimmäisiä ilmasto-olosuhteita, kuten kylmää ja lämpöä. Se ei hajoa ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Polypropeenin kestävyys ei kuitenkaan ole riittävän korkea.

  Siksi sinun ei pitäisi jättää kangasta liukumattomana ilmaa yli 24 tunnin ajan. Käytössä ei ole haitallisia aineita.

  Venäläinen tuote "Kanvalan-MF" (myös ei-kudottu) valmistetaan neula-lävistysmenetelmällä. Jotkut tuotteet ovat lisäksi kalanteroinnin kohteena, on tuotteita, joilla on erilainen rikkoutumisraja. Taatun palvelun voimassaoloaika on 50 vuotta, ja eri alalajien on parasta vastata tiettyihin tehtäviin:

  • kovettuminen ja suojaus;
  • eri fraktioiden materiaalien erottaminen;
  • nesteiden suodatus ja aineiden erottaminen;
  • maaperän kerrostumien poisto ja rajaaminen;
  • eroosion ehkäisy rinteillä.