Miten tehdä pehmittimen betoni tehdä se itse

Pehmitin on erityinen aine, joka lisätään konkreettiseen massaan teknisten ominaisuuksiensa parantamiseksi. Pehmittimen valmistaminen betoniin omilla kädillä, voit tehdä materiaalista joustavamman, mikä vaikuttaa myönteisesti rakennusprosessiin.

Materiaalin ominaisuudet ja tyypit

Betonin pehmittimillä on erinomaiset tekniset ominaisuudet, kuten:

 • estää nesteen erottumisen ja betonin erottamisen;
 • lisääntynyt liikkuvuus;
 • betoniseoksen säilyvyyden pidentäminen.

Käytettäessä tätä materiaalia kosteus betonissa estyy. Sen avulla betonin kiinnittyminen työpintaan ja materiaalin lämmönkesto lisääntyy huomattavasti. Käytettäessä pehmitintä, halkeilua ja halkeilua ei voida sulkea pois.

Betonin joustavuutta lisäävät superplastiset aineet jaetaan useisiin eri tyyppeihin riippuen niiden koostumuksesta ja vaikutuksesta. Näiden materiaalien perusta voi olla:

 • sulfonoidut naftaleeniformaldehydipolykondensaatit;
 • sulfonoituja melamiiniformaldehydi-polykondensaatteja.

Kun käytetään superplasticisaattoreita, varmistetaan betonisekoituksen korkea turvallisuus, mikä sallii sen käytön monoliittiseen rakenteeseen.

Postimerkit ja valmistajat

Yleisimpiä pehmittimien tuottajia ovat NIIZHB-yhdistykset sekä Polimod, jotka harjoittavat Carbaceous Plasticizers -hankkeen toteuttamista. BarwaSam, Sika ja muut ulkomaiset ja kotimaiset yritykset voidaan erottaa muiden tuotteiden valmistajista.

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla erittäin suosittu superpakkaaja C-3. Sen kehitti NIIZHB ja sillä on suuri vastustuskyky. Superplasticizer NIL-20 kehitettiin RRM: n perusteella ja kehitti NIL FHM, samoin kuin TP Glavmospromstroymaterialov. Myös erittäin usein käytetty lisäaine, joka perustuu superplasticizer CDSC-1.

Pehmenninvalmiste

Ensin sinun on tiedettävä mittasuhteet ja mihin materiaaliin tulisi sisältyä. Vaivaamista varten tarvitset vain jauhetta, joka voidaan korvata myös nestemäisellä saippualla tai shampoolla. Pehmittimen mittasuhteet voivat olla erilaisia: kaikki riippuu rakennustehtävistä.

Jos liuoksen sekoittamisen jälkeen sekoitetaan laajennetun saven kanssa, on tarpeen lisätä vain 200 grammaa jauhetta, shampooa tai nestesaippuaa - tämä hidastaa ratkaisua huomattavasti. Saippua on lisättävä vain pehmittimen valmistusvaiheessa.

Lime-pohjainen

Pehmennin betonille omalla kädelläsi voi olla tehty hydratoituneesta kalkista - tästä on tarpeen lisätä kalkkia laastiin. Erän mittasuhteet ilmoitetaan käyttöohjeessa. Lime on eräänlainen pehmitin, jonka toiminta on laadun, kulutuskestävyyden ja lämmönkestävyyden parantamiseksi tarkoitettu suojaamaan sienestä ja muotista.

Kalkkia käytettäessä varmistetaan liuoksen plastisuus, joka on helposti pystysuoran tason pinnalla. Lisäksi kalkki on luonnollinen ja ehdottoman myrkytön aine. Kun laasti on kuivunut, halkeamien puuttuminen on taattu.

Kalkin valmistamiseksi on tarpeen sammuttaa se etukäteen ja sitten valmistaa kuiva liuos, johon sisältyy sementtiä ja hiekkaa. Lisää sitten kalkkia liuokseen (tuotantonsa ensimmäisessä vaiheessa). Kuinka paljon kalkkia käytetään liuoksessa riippuu sen ympäristön kosteudesta, jossa liuosta käytetään. Sisustustarvikkeita varten on tarpeen lisätä kalkkia liuokseen 1: 1-suhteessa. Jos ratkaisu on tarkoitettu julkisivujen viimeistelyyn, mittasuhteet ovat suhteessa 1: 6.

Jotta käsineiden iho ei vahingoittaisi käsineiden työn ratkaisua. Seosta levitetään rakennuksen sisäpuolelta tai ulkopuolelta, joka altistuu usein kosteuden kielteisille vaikutuksille.

Jauhepohjainen

Pehmittimen betoni tekee sen itse keskimäärin seuraavassa suhteessa: lasillinen pesuaine laitetaan yhteen pussiin sementtiä. Kun käytät tätä tarkoitusta varten kuivia pesuaineita, ne on ensin laimennettava vedellä. Betonin valmistuksen aikana sinun ei tarvitse lisätä vaahtoavia pesuaineita.

Muutoin ratkaisun valmistuttua sinun on odotettava, kunnes vaahto on täysin asettunut - vasta sen jälkeen voit käyttää sitä rakentamisessa.

Betonin lisäaineiden ominaisuudet

Saippuoiden lisäksi on muita pehmittimiä. Jos rakentaminen tapahtuu kovaa ilmastoa käyttäen, liuokseen heitetään erityisiä lisäaineita, joiden ansiosta liuos ei jääty ja kovettu hyvin. On myös lisäaineita, jotka kyllättävät liuoksen ilmakuplat, mikä takaa betoniseoksen korkean veden kestävyyden ja pakkasvasteen.

Kovettumisaikaa lisäämiseksi pehmittimiä ei käytetä betonin hidastimille, mikä olisi ihanteellinen vaihtoehto tässä tapauksessa. Heidän avulla voit lisätä asettamisaikaa kolmeen tuntiin. Betonin kovettumisajan nopeuttamiseksi voit käyttää kiihdyttimiä.

Kuinka tehdä vahva betoni (konkreettinen ratkaisu) omalla kädelläsi.

Kuinka tehdä vahva betoni (konkreettinen ratkaisu) omalla kädelläsi.

Laasti ja betoni ovat keinotekoisista kiveistä peräisin olevia kiviä, jotka saadaan sideaineen (yleensä kalkin ja Portland-sementin) ja tiettyjen kiviainesten sekoittumisen seurauksena. Sideaine, sekoitettuna veteen, muodostaa kiven kaltaisen rungon, joka selittyy säätöprosesseilla ja nopealla kovettumisella. Kiven kaltaisen rungon lujuus on täyteaine (sora, murskattu kivi, hiekka). Seuraavaksi kerron teille kaikista vaiheista kysymys, miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi.

Komponentit liuoksen valmistamiseksi

Laastille käytetään useimmiten hienoa hiekkaa tai muuta hienokompossia. Betonin ratkaisuun voi ottaa ei vain hienoa hiekkaa, vaan myös karkeaa soraa tai murskattua kiveä. Rakennuskäyttöön tarkoitettu kipsi tai muurauslaasti on paras käyttää hienoa hiekkaa, jonka jyvät eivät ole suurempia kuin 2 mm halkaisijaltaan. Jos kipsi on erityinen pintakuvio, on mahdollista lisätä hiekkaa 4 millimetrin suuruisella viljalla. Markkinoillamme ostajille tarjotaan kahdenlaisia ​​hiekkoja: joki ja kallio. Joki-hiekkaa pidetään keskipitkäksi, se on melko kallis, mutta sen puhtaus edistää sen käyttöä betoniseoksena. Gully-hiekka voi olla hienojakoinen (0,5 - 1,5 millimetriä), jossa on runsaasti saveja ja muita epäpuhtauksia. Se ei sovellu hyvään ja kestävään betoniin, mutta laastille sitä voidaan käyttää ilman pelkoa.

Kevyt sementtiä, jonka lujuusluokka on B7.5, voidaan käyttää ainoastaan ​​hiekkaa täyteaineena. Voimakkaampaan betoniin voidaan käyttää myös hiekan lisäksi murskattua kiveä tai soraa, jonka halkaisija on jopa 31,5 millimetriä. Eri jakeiden makadamaisen seoksen käyttöä pidetään oikeana, joten valmiiksi tehdyllä betonilla on vähäiset aukkojen määrä kavioiden välissä.

Varoitus! Betonin ja laastin yhdistelmässä ei saa olla epäpuhtauksia, kuten maaperä, lasi, puut, turve, kasvit, siltti tai siltti. Jos epäpuhtauksia on läsnä, ne on poistettava seulomalla soraa tai hiekkaa seulan läpi.

Sementti on yleinen nimi sitoville jauhemaisille aineille, jotka perustuvat marl-, kalkkikivi- ja savikerrokkoihin ja kaikenlaisiin lisäaineisiin. Yleisimmin käytetty sementtityyppi on Portland-sementti, joka on nimetty Ison-Britannian Portlandin niemimaalta. Tällainen sementti sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Maa-talon rakentamisen aikana voidaan käyttää kahdenlaisia ​​Portland-sementtiä.

Tyyppi I - ei sisällä lisäaineita tai niiden sisältö ei ylitä 5 prosenttia. Tällaisen sementin eurooppalainen luokitus ilmoittaa nimelle CEM I.

Tyyppi II - lisäaineiden määrä 6-35 prosenttia. Tällaisen sementin eurooppalainen luokittelu osoittaa nimityksen CEM II.

Venäjän käytännössä sementin lisäaineiden läsnäolo osoitetaan kirjaimella D ja merkinnän jälkeisestä merkintäkoodista. Esimerkiksi, jos näet PC 500-D20: n merkinnän, se tarkoittaa, että läsnä on 20 prosenttia lisäaineista 500-merkkisessä merkinnässä Portland-sementissä. Kuten jo selville, se luonnehtii tyypin II sementtiä. Mitä tulee DO: n nimitykseen, se luonnehtii tyypin I sementtiä, eli materiaalia ilman lisäaineita.

Laastin ja muurauslaastin valmistukseen sinun on otettava sementtiluokat M400 (32.5) ja M500 (42.5). Portlandsementti on ihanteellinen betoniseosten valmistukseen, joita käytetään alhaisissa lämpötiloissa (päivittäinen keskiarvo alle 10 astetta). Jos lämpötila on korkea esimerkiksi lämmön aikana, on parempi käyttää kuoria Portland-sementtiä tai sementtiä tyyppiä III (eurooppalainen luokitus ilmoittaa nimelle CEM III). Se sopii hyvin aidan ja kipsilevyjen valmistukseen, joita käytetään aitauksessa ja lattioissa.

Varoitus! Sementtiä voi ostaa vain pusseihin, joissa on asianmukaiset merkinnät. Välittömästi ennen ostoa on tarkistettava, ettei sementti ole tullut kosteaksi tai säröiltään. Jos kaikki merkit ovat, osto on suositeltavaa kieltää. Jotta varmistettaisiin, että pakkauksessa tai pussissa ilmoitetun sementin merkin noudattaminen voidaan varmistaa vain tunnetulla valmistajalla, joka on myynyt laastin jo vuosia. Muuten hyvää valmistajaa ja maanalaista pääero ei ole valmiin betonin hinta, vaan laadukkaiden jakelupalvelujen saatavuus.

Kalkki vaaditaan sementti-kalkkilaastujen valmistukseen. Lisäksi sitä käytetään parantamaan ratkaisun työstettävyyttä. Tähän mennessä ei enää tarvita ratkaisuja kalkin sammuttamiseen. Sen sijaan voit ostaa sammutettua kalkkia (hydratoitunut) kalkkia edulliseen hintaan, joka myydään valmiiksi pakattuna pusseina. Vaihtoehtoisesti kuivan sekoituksen sijasta kalkkia voidaan myydä kaupeina kalkkipastaa. Se lisätään sementti-kalkki- ja muurauslaastareihin niiden työstettävyyden parantamiseksi.

Varoitus! Jos olet päättänyt käyttää kalkkia osana kysymystä betonista kotona, käytä äärimmäistä varovaisuutta, koska kalkilla on voimakkaita syövyttäviä ominaisuuksia. On suositeltavaa suorittaa työ suojakäsineissä, mutta unohtamatta sitä, että materiaali ei pääse silmiin tai iholle. Sama pätee myös väriaineiden käyttämiseen sekä myöhempään työhön hiomalla ja kiillottamalla tuotetta.

Betonimassan tai laastin koostumus voi sisältää tiettyjä lisäaineita, jotka voivat sekä parantaa että muuttaa niiden ominaisuuksia.

Pehmittimet tai plastisointiaineet voivat lisätä seoksen juoksevuutta, minkä seurauksena rakentajat saavat liuoksen nestemäisemmäksi koostumukseksi. Tämä ratkaisu on paljon helpompi soveltaa.
Ohentimet tai superplastiset aineet voivat vähentää sekoitettavan veden määrää.

Lisäksi niiden käyttö parantaa seoksen työstettävyyttä, lisää laastin tai betonin lujuutta, roiskeita ja vedenkestävyyttä.

Erilliset lisäaineet voivat nopeuttaa betoniseoksen tai laastin kovettumista.

Lisäksi on olemassa lisäaineita, joiden avulla on mahdollista työskennellä lämpötila-alueella 10 astetta pakkaselta 35 asteen lämpöön.

Myynnissä on erityisiä lisäaineita, jotka hidastavat betonimassan kovettumista, mikä on hyödyllistä betonoinnissa kuumissa olosuhteissa.

Lisäaineiden ilmanvaihdunta tai ilmastus lisäävät pakkasenkestävyyttä ja vähentävät liuoksen kosteuspitoisuutta kovetetussa tilassa.

Yleensä lisäaineita myydään muovipakkauksissa nestemäisessä muodossa. Pakkauksissa on ilmoitettava tiedot annosta, määrää ja perusominaisuuksia. Massan lisäaineiden lisäaineiden ei pitäisi ylittää 2 prosenttia sementin kokonaismassasta.

Laastin ja betonien laatu on säädetty GOST-standardeilla. Erityisesti veden on täytettävä juomistandardit, eikä se saa sisältää kolmansien osapuolten epäpuhtauksia, kuten sokereita, öljyjä, emäksiä ja happoja. Älä käytä huonosti puhdistettua suota ja jätevettä. On parempi noudattaa periaatetta, että voit käyttää mitä tahansa vettä, jonka voit juoda sekoittamaan ratkaisua. Jos valmistat konkreettista liuosta järvellä tai joella vedellä, sinun on tarkistettava tällaisen veden soveltuvuus erityiseen rakennuslaboratorioon.

Koostumus ja mittasuhteet

Ennen kuin käsittelet betonin tai betoniteräksen valmistelua, korostan, että koostumus ja mittasuhteet riippuvat suoraan sen päätavoitteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että säätiö käyttää asianmukaisesti voimakkaasti suurta tiheyttä sisältävää betonia, kun taas aidan täyttämiseen voit jäädä kevyemmille tuotemerkeille. Kun olet päättänyt komponenteista, valitse oikea tuotemerkki. Useimmissa tapauksissa betonista ja itse tehdyistä ratkaisuista on parempi valita merkkejä M300 tai M400. Mittasuhteiden osalta komponentteja "sementti / hiekka / murskattu kivi" tulisi käyttää suhteessa 1/3/5. Tämä tarkoittaa sitä, että betonin kuutioissa yksi osa sementistä vaatii lisäämällä kolme osaa hiekkaa ja viisi osaa murskattua kiveä tai soraa. Jos puhumme vedestä, sen määrän pitäisi olla puolet muiden aggregaattien painosta. Jos esimerkiksi saat 100 kilogrammaa kuivaa sekoitusta, sinun on otettava 50 litraa vettä.

Jos saat liian paksun (tiheän) seoksen, voit lisätä vettä. Johdonmukaisuuden pitäisi olla sellainen, että sinun ei tarvitse tehdä suuria ponnisteluja liuoksen sekoittamiseksi lapioon. Märän hiekkaveden pitäisi olla pienempi. Jos työ tehdään kylmänä, lämmitetään vettä ja betonia, mikä suojaa koostumusta ennenaikaiselta säältä ja vahvuuden menetykseltä. Työtä varten on parempi käyttää kaupallista sekoitinta tai laitteita / sekoittimia ja säiliöitä, jotka olet itse luonut. Mitä materiaalia ja mitä komponentteja ne muodostavat (pumput, muodot, värähtelevät kiskot jne.), Voit lukea toisessa artikkelissa.

Sementti-kalkkiastiasto: koostumus ja mittasuhteet

Joissakin rakennustöissä käytetään sementti-kalkkilaatua. Tämä rakennusmateriaali on hyvin muovia, lisäksi se on erittäin kestävä. Sementti-kalkki valitaan hyvin usein, koska se tarttuu hyvin pintoihin.

Sementti-kalkkilaasti on erittäin muovia ja sitä käytetään pintojen voimakkaaseen adheesioon.

Laadun ratkaisun tekemiseksi sinun on ensin valmistettava kuiva sekoitus, joka on valmistettu yhdestä osasta sementtiä ja 5 osaa hiekkaa (voit ottaa hiekkaa ja vähemmän, kaikki riippuu siitä, mitä tiheyttä tarvitaan). Kun tämä seos on saatu, sinun täytyy kaataa kalkin maitoa halutun tiheyden saavuttamiseksi.

Kalkkimaito valmistetaan seuraavasti: osaa kuivasta kalkista otetaan ja laimennetaan vedessä ennen kuin se on täysin liuennut ja saadaan homogeeninen neste.

Laadulle on kiinnitettävä paljon huomiota, koska se riippuu siitä, kuinka hyvin rappaus toimii.

Tällaisen rakennusmateriaalin on oltava korkealaatuista, koska riippuu siitä, kuinka hyvin rappaus toimii. Useimmissa tapauksissa sementti-kalkin valmistukseen käytetään sementtiä 400. On erittäin tärkeää, että ennen sementti-kalkkilaastin valmistusta on tarkkailtava huolellisesti, sen on oltava murskata, siinä ei saa olla kokkareita, muuten koko rakennus Prosessi voi loppua huonosti. Valmistelu vaatii suuren kapasiteetin, ja silti tarvitset siivilöintiä seulomiseksi.

Suhteellinen lasku

Korkeimman laadun saavuttamiseksi on tarpeen noudattaa suositeltavia mittasuhteita ruoanlaittoa varten.

On pidettävä mielessä, että kaikki sementti laasti, joka käyttää kalkkia on täydellinen kipsiä betonipinnoille. Kipsilevyille ja muille ulkoneville pintaelementteille on käytettävä sementtiä, joka käy ilmi, että se on erittäin kestävä. Sementtikimeä voidaan käyttää myös erilaisten pintojen pinnoitukseen. Valmisteen mittasuhteet vaihtelevat riippuen siitä, millainen viimeistely on suunniteltu. Yleisin vaihtoehto: 1: 1: 6 ja 1: 2: 9. Puhumme sementistä, kalkkimaidosta ja hiekasta.

Valmistettaessa on erittäin tärkeää määrittää viskositeetti. Vain tässä tapauksessa saat laadukkaat kipsiä.

Mitä sementin ja kalkin suhteen täällä, mittasuhteet voivat olla erilaiset: kipsirakenteiden, socles, sen pitäisi olla 1: 6; jos kyseessä on tiiliseinät ja betonin ja puun seinät, suhde on 1: 2; Jos seinät ovat tiloissa ja kosteuden lisääntyessä, suhde on 1: 7.

Valmistettaessa on erittäin tärkeää määritellä oikein viskositeetti tai, kuten sitä kutsutaan myös, koostumuksen rasvapitoisuus. Siinä tapauksessa, että ratkaisu osoittautuu liian lihavaksi, se hajoaa pian kuivauksen jälkeen, mikä tekee kaiken työn kokonaan turhaan. Ja jos hän osoittautuu hankalaksi, silloin on yksinkertaisesti mahdotonta työskennellä hänen kanssaan. Jos liuos osoittautui liian rasvaksi, on suositeltavaa lisätä pieni määrä sementtiä, ja jos se on vähärasvaista, sementointia on lisättävä, se tulee muovia ja sen kanssa on helppo työskennellä. On mahdollista selvittää, miten sementtimateriaali on osoittautunut pudottamalla lapiota siihen: jos se kiinnittyisi siihen paljon, se osoittautui rohkeaksi, jos mitään ei kiinnittynyt lapioon, niin se on laiha. Ihanteellisesti kalkin materiaalin tulisi hieman tarttua lapioon, tällaista kalkkimaalia voidaan käyttää kipsiin.

Yleiset suositukset

Seoksen järkevää käyttöä varten ei ole välttämätöntä kokata suuria määriä kerralla. Paras vaihtoehto on liuottaa siten, että työaika on enintään 30-40 minuuttia.

Ennen kuin aloitat työn, varmista, että materiaali on korkealaatuista. Jos kaikki tehdään niin kuin pitäisi, se tarttuu täydellisesti pintaan ja kuivumisen jälkeen ei muodostu halkeamia. Jotta ei käytetä ylimääräisiä materiaaleja, sinun ei pitäisi valmistaa suuria määriä ratkaisua välittömästi, sinun on pyrittävä varmistamaan, että yksi osa riittää 30-40 minuutin työskentelyyn. Jos se on liian suuri ja se jäätyy, sitä ei saa laimentaa vedellä (asiantuntijat kutsuvat sitä, "razmozhalivat"), muuten kipsi ei ole tarpeeksi voimaa ja alkaa pian hajota.

Valmistuksessa on useita tapoja: voit valmistaa halutun koostumuksen kalkin liuoksen, lisätä sitten sementtiä ja sekoittaa seos perusteellisesti. Ja voit ensin kaataa sementtiä vedellä, ja lisää sitten vain kalkkilaastin. Voit sekoittaa hiekkaa sementillä ja lisätä sitten kalkkia. Tällaisia ​​materiaaleja käytetään teollisten ja asuinrakennusten, seinäpohjien ja -seinien ulkoseinien rappauslaitteisiin. Sementistä on sanottava, että sitä on käytettävä tunnin kuluessa sen kypsämisestä.

Jotta kypsennä sitä, tarvitset seuraavaa:

 • säiliö, jonka korkeus on 30 cm, leveys 70 cm, pituus 100 cm;
 • seula, jonka solut ovat 3 - 3 cm;
 • suojalasit;
 • kumihansikkaat (niitä tarvitaan, koska kalkki alkaa höyryä ja pitää huolehtia);
 • lapio.

Voit ostaa tällaista materiaalia valmiissa muodossa olevissa myymälöissä, eikä sinun tarvitse miettiä, mitkä osuudet ovat sen valmistelun kannalta välttämättömiä, mutta paremman laadun saavuttamiseksi on parempi käyttää itse tekemääsi ratkaisua etenkin, koska se on helppo tehdä. Ennen työn aloittamista kalkki on siirrettävä hienorakeisen arinan läpi, jotta estetään suurien kivien putoaminen seokseen, mikä voi vaikuttaa haitallisesti kipsin laatuun.

Miten tehdä pehmittimiä konkreettisia tehdä se itse

Voit parantaa betoniseoksen ominaisuuksia ilman lisäaineiden hankintakustannuksia, joten voit tehdä pehmittimiä betonista omiin käsiisi.

Muovin ja jäykkän betonin kysynnän graafinen esitys.

Mitä plastifiointiaineita käytetään?

Huolimatta siitä, että betoni on yksi kestävimmistä, kestävämpiä ja suhteellisen kevyitä (teknologian kannalta) betonituotteiden valmistuksessa, sillä on monia haittoja, jotka liittyvät siihen:

 • hygroskooppinen;
 • rajoitetun sitkeyden vuoksi, jonka vuoksi sinun on annettava betoniliuosta mahdollisimman pian;
 • alhainen elastisuus;
 • matala pakkasenkestävyys, joka ei salli betonityötä matalissa lämpötiloissa.

Pehmentimet pystyvät vapauttamaan betonista näistä haitoista ja tekemään ratkaisun:

Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

 • enemmän liikkuvia, mikä helpottaa täyttämistä;
 • vähemmän altis delaminaatiolle valmistuksen jälkeen;
 • joilla on parhaat tartuntaominaisuudet vahvistuselementteillä;
 • vedenkestävä;
 • kykenevä kaatamaan ja laadukas kiinteytys matalissa lämpötiloissa jne.

Ratkaisujen valmistelussa lisätyt modifikaattorit eivät poikkea universaalisuudestaan, sillä kussakin niistä on melko suppea erikoistuminen. Lisäksi on muistettava, että niiden määrä seoksessa on täsmennettävä tarkasti, koska ylimääräinen lisäaine voi johtaa betonin laadun heikkenemiseen. Lisäksi betonituotantoon kotona on tarpeen luoda muokkaajia, jotka eivät vahingoita terveyttä. Ne eivät saa olla myrkyllisiä, ja niiden kaavan on oltava kemiallisesti stabiili.

Tämä edellytys koskee tietysti myös teollisesti tuotettuja lisäaineita. Muokkaamalla betonia itse valmistetuilla tuotteilla voit hallita laastin ympäristöystävällisyyttä. Varojen säästäminen näiden lääkkeiden käytössä on ilmeinen.

Pesuaineiden lisäaineet

Taulukko määrittelystä betonin lujuudesta.

Pehmittimien valmistuksen tekniikan ja komponenttien yksinkertaisimmat ovat detergentteihin perustuvat lisäaineet. Niiden vesiliuokset valmistetaan seuraavista:

 • pesu-jauhe;
 • shampoo;
 • saippua;
 • astianpesuaineet jne.

Saippuan lisäaineet parantavat valmistetun liuoksen säilyvyyttä, pidentäen sen kovettumisaikaa useita tunteja. Lisäksi tämä yksinkertaisin modifioija estää kerrostumista, jossa raskaammat komponentit laskeutuvat jättäen vain veden liuoksen ylempiin kerroksiin. Pehmittimien käyttäminen betonille, omista käsin pesuaineista, on tärkeää kuumalla säällä tehtyyn konkreettiseen työhön. On pidettävä mielessä, että tämä lisäaine, jos se on ylikuormitettu, pahentaa betonin lujuusominaisuuksia. Pehmitinannos - 1 lasia nestesaippuaa 1 säkki sementtiä. Työkalu on lisättävä sekoittimeen kaatamalla vettä.

Lisätään kalkkia, nestemäistä lasia ja polyvinyyliasetaattia

Taulukko komponenttien valmistuksesta betoniseoksen.

Erittäin halpa lisäaine betoniin - sammutettu kalkki. Sen pieni määrä parantaa seoksen elastisuutta, josta kaikki monimutkaiset kokoonpanot valetaan. Lisäksi kalkin lisäaine parantaa plastista muurausta tai kipsiä, joka on vähemmän altis halkeilulle. Kalkki edistää materiaalin hydrofobointia ja parantaa sen vastustuskykyä muotin muodostumiseen.

On huomattava, että kalkki ei vahvista betonia, päinvastoin, betonilevy heikentää merkittävästi lujuusominaisuuksia, joten sen käyttö tulisi rajoittua kevyiden rakenteiden valmistukseen. Toinen asia, kun kalkkia käytetään kipsiseoksissa. Tässä tapauksessa sen suhde sementtiin voi olla 1: 1 (sisätilojen rappaus) tai 1: 6 (ulkokäyttöön). Lisäaineena käytetään vain vedessä laimennettua materiaalia kermamaiseen tilaan.

Pehmittimena betonissa ja nestemäisessä lasissa lisätään. Betoni on kyky torjua vettä ja vastustaa aggressiivista materiaalia. Nestemäisen lasin vesiliuos lisätään, sen suhde sementtiin on 1:50.

Betonipinnoille PVA on paras pehmitin.

Tämä lisäaine hieman heikentää betonin lujuutta, mutta tekee siitä enemmän muovia, eli liuos viipenee paremmin pintaa vasten.

Mutta tärkein ominaisuus, jonka betoni hankkii polyvinyyliasetaatin lisäämisen jälkeen, vahvistaa betonin kiinnittymistä pohjaan. Lisäksi levyt kestävät paremmin murtumakuormia. Betoniin lisätyn PVA: n määrä on 5 - 20 litraa sen vesidispersiota 1 m 3 liuosta kohden.

Teolliset pehmennimet

Betonin liikkuvuuden arviointi.

Rakentamisprosessin aikana käytetään usein pehmittimiä, joita ei ole mahdollista valmistaa kotona. Kehittäjät eivät kuitenkaan ole huonoja tietää heidän tarkoituksestaan.

Kovettumisprosessin kiihdyttimet auttavat kovettumaan betoniin nopeammin, mikä on tärkeää rakentamisen aikana kylmäkaudella. Esimerkiksi uima-altaan rakentamisessa sinun on odotettava, että pohja jäätyy, jotta se voi rakentaa seiniä. Käytettäessä kiihdytintä, säiliön pohja kovettuu useita kertoja nopeammin.

Päinvastaista tehtävää suoritetaan kovettamalla hidastimia, jotka auttavat säilyttämään betonin ominaisuuksia useiden tuntien ajan. Tällaisia ​​pehmentimiä voi tarvita liuoksen pitkäaikaiseen kuljettamiseen kaatopaikalle.

Jäätymisenestovahvistimet tekevät kiinteästä betonista kestäviä hyvin alhaisille lämpötiloille. Käytettäessä -25 ° C: n lämpötilassa veden jäätymispiste vähenee. Pehmittimet auttavat parantamaan pakkasenkestävyyttä, jotka muodostavat ilmakuplia siinä liuoksen sekoittamisen aikana, mutta tuloksena oleva huokoinen betoniseos ei sovellu kantavien rakenteiden rakentamiseen.

Kuinka korvata pehmittimen betonille kotona

Miten pehmittimen saa omia käsiinsä

Jotta päällystelevy on oikeassa ja tasaisessa asennuksessa, on suositeltavaa valmistaa pehmittimiä laattojen päällystämiseksi omilla käsillä. Puhumme yleislisäaineista, jotka muodostavat polymeerit. Ne eivät ole haihtuvia ja kemiallisesti inerttejä, niillä ei ole hajuja.

Jos valmistettaessa päällystyslaatat noudattavat kaikkia tekniikoita, voit tehdä laatat, joiden vahvuus vastaa GOST 17608-91.

Pehmittimen avulla lopputuotetta tulee kestävä ja luotettava.

Tällaiset yhdisteet edesauttavat ainesosien leviämistä. Tässä tapauksessa käsittely tapahtuu alemmissa lämpötiloissa. Tämän seurauksena polymeerit tulevat pakkasenkestäviksi (tai lämmönkestäviksi). Joskus voit puhua tulesta ja valosta.

Mitkä ovat pehmentimiä?

Usein niitä, jotka harjoittavat eri kohteiden rakentamista omalla sivustollaan, kohtaavat ongelman: valmistettu sementti-hiekkalaasti, josta eri lohkot olisi muodostettava, kieltäytyy "kiinni" ja kuivumisen jälkeen se romahtaa. Riittämätön voima on ilmeinen. Pehmittimen käyttö tukee sitä, että tuote muuttuu kiinteäksi, menestyksekkäästi selviytyäkseen erilaisista kuormituksista.

Jos liuosta täydennetään raunioilla, pehmittimen puuttuessa seos menettää muovisuutensa, liikkuvuutensa ja huonosti jakautuneena muotin sisään. Lisäksi valmiit laatat ovat täynnä reikiä, aukkoja ja reikiä. Voit selviytyä tästä ongelmasta veden avulla, jolla on tällainen pehmittimen rooli tässä. Liuokseen lisättäessä tällainen seos leviää täydellisesti muovaussäiliöön, tasoittaa ja tasoittaa pintaa täyttämällä aukot.

Kuivattujen ja kovettuneiden laatatilanteiden tutkiminen voi kohdata tilanne, jossa takapuolelta se on vaarallisesti ohutta ja haurasta. Syy tähän tilaan on sedimentaatio (kerrostuminen). Tämä johtuu nesteen puutteesta. Vesi ja sementti työntyvät pinnalle. Raskas hiekka ja murskatut kivet laskevat pohjaan, asettuvat siellä. Tämän seurauksena tuote peitetään halkeilla (merkki avioliitosta).

Jos liuoksessa ei ole pehmittimiä (vaikka se olisi vahvaa ja ei halkeamia), niin tällaiset tuotteet eivät ole laadukkaita ja niillä on pitkä käyttöikä. Suuri huokoisuus ja matala vedenpitävyys aiheuttavat sen, että tuotteen sisällä on vettä, joka tuhoutuu sisäpuolelta, kun vaikeat pakkanen jäätyvät.

Tietoja lisäaineiden käyttökelpoisista ominaisuuksista

Kun päällystyslaatat on tehty, useimmat rakentajat käyttävät pehmittimiä - integroitua lisäainetta, jonka käyttö parantaa huomattavasti laastin ominaisuuksia.

Kuten käytännössä ilmenee, esitetty komponentti vaikuttaa seuraavien tärkeimpien etujen ilmenemiseen:

Päällystyslautojen muodot.

 • ratkaisu muuttuu liikkuvaksi, se tarvitsee vähemmän vettä (suspensiotason tiheys, lujuus ja roiskeensuuntaus lisääntyvät);
 • Betoni imee vettä paremmin;
 • sen lujuusominaisuudet lisääntyvät (tämä on tae siitä, että päällystyslaatat toimivat pitkään ja betonikoostumus tulee homogeeniseksi);
 • pinta pääsee eroon reikiin, kraattereihin, reikiin;
 • pehmittimen suojaa ulkoista tasoa halkeamilta, betoni ei tartu muotoon;
 • nukkaantumista ei muodosteta, pigmenttejä ei pestä pois;
 • seos sopii paremmin, kutistuminen ja kaventuminen vähenevät, sementin kulutus vähenee;
 • tällaisella lisäaineella laatta ei pilkkoutu talven pakkojen aikana;
 • valmis jousitus houkuttelee ympäristöystävällisyyttä, se on turvallista ihmisten terveydelle.

Modernia pehmittimiä tarjotaan jauheina ja ratkaisuina. Niiden koostumus on varmasti natriumsulfaatti, polymetyleeninaftaleenisulfonaatin yhdiste sekä neste.

Luomustekniikka

Seoksen koostumus päällystyslautojen valmistukseen.

Valitut muodot esikäsitellään kloorivetyhapolla (sen pitoisuus sallitaan välillä 6-8%). Voit käyttää erityistä voiteluaineita (tässä tapauksessa tuote jättää lomakkeen ihanteellisesti). Jotta voiteluainetta voitaisiin käyttää yksin, sinun on säilytettävä selkeät mittasuhteet: käytetty moottoriöljy (1 osa) ja vesi (3 osaa).

Valmistele lomake, voit aloittaa pehmittimen ja väriaineen liuoksen valmistamisen. Kuivan liuoksen täydellistä kieltämistä on kielletty. Ensimmäisessä vaiheessa lisätään tarvittava määrä lämpimää vettä.

Voit luoda betonileikkeitä, joissa on sementtiä (2 kauhaa) ja täyteainetta (myös 2 kauhaa). Ennen sekoittamisen aloittamista on huolehdittava siitä, että betonisekoittimen päärynä on märkä. Betonimassan valmistelu (edellyttäen, että kaikki tarvittavat mittasuhteet on huolellisesti ylläpidetty) on seuraavanlainen:

 • betonisekoittimen kapasiteetti täytetään sementillä ja täyteaineella;
 • Laimennettu pigmentti ja pehmitin (litra seosta) sijoitetaan kauhaan. Tämä lisää myös 4 litraa vettä;
 • kuivaa sementtiä sekoitetaan samaan täyteaineeseen, jonka jälkeen siihen kaadetaan puolet kauhan vettä.

Kaakelituotanto.

Ominaisuuksia parannetaan, kun ratkaisuun lisätään pari suurta kourallista kuituvahvisteista pehmeää vahviketta.

Vaivaa liuos huolellisesti, ilman kokkareiden muodostumista. Sopivan valmistuksen avulla lopputuote on melko raskas ja kuiva. Siksi seosta sekoitetaan perusteellisesti.

Miten tämä voidaan korvata?

Ihmiset, jotka tekevät päällystyslaatat kotona, eivät aina voi varastoida teollisia pehmittimiä. Kokemuksen mukaan tämä ainesosa korvataan onnistuneesti seuraavilla tavoilla:

 • sammuttimet paloasemiin;
 • astianpesuaine;
 • pyykinpesuaine, joka on esikyllästetty veitsellä ja laimennettuna vedellä;
 • laattaliima (esimerkiksi PVA);
 • laimennetaan vedellä pesuaineella.

Itsetulostuksen vaiheet

Jos teet itse liuoksen ja pehmittimen, voit säästää paljon taloudellisia resursseja. Suoritetut työt on suoritettava huolellisesti. Tämä selittyy sillä, että menettelyjen laatu määrää, kuinka vakaa ja kestävä lopputuote on.

Alkuvaiheessa kannattaa varustaa tarvittavat materiaalit:

 • nestemäinen saippua;
 • shampoo;
 • pesuaine, joka on laimennettu valmiiksi veteen.

Pitkästä aikaa sen jälkeen, kun pehmittimen rooli oli onnistunut kananproteiinilla, joka oli munissa. Saadun ratkaisun avulla rakennettiin paljon vahvoja ja kestäviä rakenteita. Muinaiset rakentajat yrittivät pitää reseptit ja siirtää ne sukupolvesta toiseen. Nyt nämä reseptit ovat laajalti saatavilla.

Aina kun lisätty pehmitinmäärä määritetään erikseen. Saippua lisätään seokseen valmisteen alussa (muutoin se imeytyy laajentuneesta savesta tai kivistä). Liuoksella ei ole sellaisia ​​ominaisuuksia, jotka oli tarkoitus saada aikaan lisäämällä pehmittimen.

Joissakin tapauksissa saippua korvataan hydratoituneella kalkilla tai kaatamalla. Viimeksi mainitun avulla betoni voidaan tehdä riittävän tahmeaksi ja joustavaksi. Haluttu taso saavutetaan empiirisesti. Tuloksena oleva seos on hyvä käsitellä vaikeita alueita. Samankaltaisista ratkaisuista syntyvät päällystyslaatat ovat sileät ja tasaiset tasot.

Pehmittimillä on haittoja. Liuos valmistettaessa prosessia seuraa suuri määrä vaahtoa. Näiden kielteisten näkökohtien välttämiseksi on suositeltavaa käyttää pieniä määriä vaahtoa aiheuttavia osia. Muussa tapauksessa sinun pitää tehdä tauko toimimasta ratkaisuun ja odota hetki, kunnes vaahto laskeutuu.

Pehmittimen rakenne on olennainen osa. Erityisesti se on välttämätöntä tapauksissa, joissa tehdään päällystyslaatat. Yksilöllisen koostumuksensa ansiosta lopputuote on lujat ja kestävä. Sen käyttö edistää tasaisen pinnan muodostumista. Lukuisat ohjeet betonimassan valmistukseen mahdollistavat erilaisten teollisten koostumusten ja omilla käsillä tehdyt ratkaisut.

Sementtilaastin pehmittimet tekevät sen itse

Tiedetään, että lähes kaikki rakenteet eivät toimi ilman sementtilaastia tai betonia, ja suuria määriä. Rakenteen laatu ja kestävyys riippuvat betonin laadusta. Lisäksi rakennukset on rakennettava ja niitä on käytettävä eri sääolosuhteissa ja eri ilmastovyöhykkeillä, joilla on joskus negatiivinen ja tuhoava vaikutus betonin tai sementin laastin ominaisuuksiin. Juuri parannetaan betonin laatua ja säilytetään sitä, että pehmittimiä käytetään yhä enemmän ja antavat tarvittavat materiaaliominaisuudet. Koska betonirakentaminen on melko kallista ja työvoimavaltaista rakennustoimintaa ja tehtaan pehmittimiä valmistetaan pienissä säiliöissä ja niitä myydään melko korkealla hinnalla, yhä useammat kehittäjät mieluummin valmistavat omia lisäaineitaan omilla käsillään. Huolimatta siitä, että Internetissä on paljon tietoa tästä aiheesta, tässä artikkelissa kiinnitetään enemmän huomiota pehmittimien tyyppeihin, kotona valmistelumenetelmiin sekä niiden vaikutukseen betonin ominaisuuksiin ja niiden käyttöolosuhteisiin rakentamisessa. Sementtilaastiin tai betoniin lisättyjä erityisiä yhdisteitä ja niiden teknisten ominaisuuksien parantamista kutsutaan pehmittimiksi. Pehmittimet on suunniteltu parantamaan rakentamisen laatua, koska ne ovat lujuuden, joustavuuden ja betonin ja luonnollisten ominaisuuksien säätämisen ansiota. Lisäaineet edesauttavat rakentamisen kehittämistä äärimmäisissä luonnonolosuhteissa, lisäävät betonin lujuutta ja kestävyyttä sekä vähentävät prosessin monimutkaisuutta.

Pehmittimien tarkoitus

Nykyaikainen kauppa ja massa-kemiantuotanto tarjoavat laajan valikoiman lisäaineita betoniin, ja niillä on laaja valikoima käyttötarkoituksia ja ominaisuuksia. Kuitenkin on mahdollista tunnistaa tärkeimmät tyypit ja ominaispiirteet, jotka antavat pehmittimiä betoniin:

 • säätää liuoksen kosteuspitoisuutta,
 • vaikuttaa liuoksen liikkuvuuteen, mikä takaa betoniprosessin helppouden,
 • estää betonin kerrostumista erillisiin komponenttifraktioihin,
 • lisätä liuoksen työaikaa ja varastointiaikaa,
 • oikea muovi ja betonin joustavuus, mikä myös helpottaa betonin kaatamista esim. muottiin,
 • lisätä tai pienentää asetusaikaa, tarttumista rakennusaineisiin ja varusteisiin,
 • estää halkeilua ja muodonmuutosta,
 • lisätä vastustuskykyä kosteuden tunkeutumiseen betonituotteisiin,
 • tarjoavat betonin teknisten ominaisuuksien säilymisen korkeissa ja matalissa lämpötiloissa, mukaan lukien äärimmäiset.

Pehmenninvaatimukset

On erittäin tärkeää saada tiettyjä tietoja ja noudattaa turvallisuussääntöjä valmistettaessa pehmittimiä yksinään. Korkealaatuisten lisäaineiden valmistuksessa on noudatettava vakiintuneita mittasuhteita riippuen työn tyypistä ja sijainnista. Pehmittimen itsenäinen luominen betonille onnistuu noudattamaan tiettyjä sääntöjä ja varmistamaan lisäaineen seuraavat ominaispiirteet:

 • koostumus ei saa olla syttyvää ja räjähtävää,
 • lisäaine ei saa sisältää "haihtuvia" aineita
 • kemiallisen stabiilisuuden varmistaminen lämpötila-alueella
 • myrkyllisten aineiden puute
 • Hajoamislämpötilan on oltava huomattavasti alempi kuin käsittelylämpötila.

Erilaisia ​​pehmittimiä, niiden valmistamista ja soveltamista

Tuotanto kotona voi merkittävästi säästää rakennuskustannuksia. Mutta on otettava huomioon ja ymmärrettävä tosiasia, että materiaalin laatu riippuu suoraan työn laadusta. Ei ole mikään salaisuus, että pehmittimien valmistukseen tehtaalla käytetään yksinkertaisia ​​ja kaikkia saatavilla olevia materiaaleja, joita löytyy ja käytetään kotona. Seuraavia materiaaleja voidaan käyttää raaka-aineina pehmentimien valmistukseen: nestemäinen saippua shampoo, pyykinpesuaine, sammutettu kalkki, PVA-liima, suolat. Näistä komponenteista valitaan betoniseoksen vaadittu koostumus, joten nestesaippua ja shampoo-lisäaine vähentää liuoksen asettamisaikaa 3-4 tuntia, tekee siitä plastisen ja liikkuvan. Vaikutus tuotetaan seuraavalla osuudella: 200 ml per 1 pussin sementtiä, joka painaa 50 kg, ja lisäaine tuodaan seokseen, joka on jo valmistettu käytettäväksi.

Pesuaine antaa liuokselle lähes samat ominaisuudet kuin nestemäinen saippua. Liuoksen valmistamiseksi jauhe on liuotettava veteen, jonka liuos on suljettava. 50 kg: n sementtiä varten ne ottavat 10 - 150 g kuivaa jauhetta. Jauhemaisen kalkin lisääminen tekee liuoksesta tahmean, liikkuvan, joustavan ja kestävän lämpötilaeroihin. Tasapainoisuus ja sileys eroavat tiilimuurista, kun se tehdään liuoksella, jolla on tällainen lisäaine. Kalkin ansiosta se saa aikaan vedenpitäviä ominaisuuksia ja sitä käytetään kosteissa olosuhteissa: perusseinien rakentamisen aikana perustuksen aikana. Lisäksi kalkki antaa liuokselle bakterisidisia ominaisuuksia, joilla on alentavaa vaikutusta erilaisiin talomuotoksiin. Suhteessa 20 prosenttia puristetusta kalkista on sementtimassan yksikköä kohti. Maa- ja maakuntarakenteissa käytetään laajalti PVA-liimaa, joka on polyvinyyliasetaatin emulsio veteen. Liimalla liimautunut betoni parantaa merkittävästi sen liikkumista ja lujuutta kuivauksen jälkeen, jolloin siitä tulee vettä hylkivä. Valmistuksessa otetaan 200 g liimaa 10 kg liuosta tai kauhoa kohti. Pehmittimiä voidaan lisätä, kun liuosta laimennetaan vedellä tai jo valmistettuun seokseen. Jotkut päälliköt käyttävät nestemäistä lasia pehmittimena, joka on hyvin vakava kaasukahva betonin asettamiseksi pozzolaanista vaikutuksesta - nestemäisen lasin reaktio Portland-sementillä. Tätä lisäainetta on käytettävä hyvin varovasti, koska vääriä mittasuhteita, jotka on laskettava käytetyn sementtimerkin perusteella, voivat vaikuttaa betonin lopulliseen lujuuteen johtuen rakenteessa esiintyvien vikojen esiintymisestä. Edellä kuvattujen pehmittimien lisäksi on olemassa toinen lisäaine, jota voidaan käyttää itsenäisesti voittaakseen alhaisten lämpötilojen (huurteen) vaikutukset laastiin ja betoniseoksiin. Tässä kapasiteetissa käytetään kloridisuolaa, joka vähentää merkittävästi nesteen jäätymiskynnystä ja vähentää sementin pitoaikaa. Pääsääntöisesti käytetään kahta kloridisuolaa: natriumkloridi (tekninen suola) ja kalsiumkloridi (tällä hetkellä halpa ja tehokas antifrost-lisäaine).

Kotitekoisten pehmittimien haitat

Huolimatta kotitekoisten pehmittimien halusta, niillä kaikilla on omat haittansa. Tehtaalla lisäaineet tänään tekevät autoja tiukasti annosteltaviksi, mikä on periaatteessa mahdotonta kotona. Erilaisten aineiden levinneisyysalueet sekä tieteelliseen pohjaan valmistettujen koostumusten valmistus näytteet testataan lopullisen tuotteen - betonin tiettyjen ominaisuuksien mukaan. Ei myöskään ole mahdollista toistaa koko prosessia, vaan myös saada monta komposiittimateriaalia omin päin. Siksi tunnettujen tuotemerkkien ja valmistajien pehmittimet takaavat betonin välttämättömien ominaisuuksien laadun ja saatavuuden, mitä ei voida sanoa omilla kädillä valmistetuista pehmittimistä. Siksi vakavien ja vastuullisten esineiden rakentamisessa on parempi käyttää tehtaalla testattuja lisäaineita. Edellä kuvatuilla lisäaineilla on myös haittansa. Joten, saippuala ja saippuapohjaiset ratkaisut ovat lisänneet vaahtoamista. Vähennä kykyä torjua kosteutta, koska vesipitoisen kalvon saippuakiven muodostuminen estyy. Nestemäinen saippua estää mikrokuplien muodostumisen betoniliuoksen rakenteessa ja veden siirtymisessä, minkä seurauksena betonirakenne heikosti tuuletetuissa tiloissa muuttuu nopeasti märkäksi ja ilman antiseptista käsittelyä altistuu muotille ja sienille. Nestemäisen lasin käyttö vaikuttaa suuresti betonin massan liikkuvuuteen, mikä vähentää merkittävästi sitä. Lisäksi lasku, jos sitä käytetään väärin, tuhoaa betonin rakenteen ja vähentää betonin lopullista voimaa. Suolojen haitat ovat niiden käyttökelpoisuus betonirakenteiden (raudoituksen, kuidun) lujittamisessa, sillä suolat aiheuttavat metalliseosten korroosiota. Korroosionestoaineet, kuten kalsiumnitriittitraatti, jotka lisätään liuokseen samoissa määrissä kuin suola, voivat säästää tilannetta.

Pehmittimet betonista romumateriaaleista

Kehittäjien keskuudessa on suurta kysyntää reseptejä kotitekoisille lisäaineille, jotka parantavat betoniratkaisujen asennus- ja suorituskykyominaisuuksia. Ei ole puhuttu munanvalkuaisten lisäämisestä, mutta pehmeän kalkin, pesuaineiden ja nestemäisten pesuaineiden käyttöä pidetään monella tapaa. On huomattava, että positiivinen ja negatiivinen palaute jakautui lähes tasaisesti.

Menetelmät liuoksen parantamiseksi lisäämällä pesuaineita

tehtaan pehmitin voi korvata perinteiset materiaalit

Shampoo tai nestesaippua. Tällaisen lisäaineen kulutus on varsin edullinen, 50 kg sementtiä tarvitaan vain 200-250 grammaa. Shampoo laimennetaan vedessä, jota käytetään sekoittamaan kuivaa sementti-hiekkalaasti. Koostumus sekoitetaan huolellisesti ennen lomakkeiden tai muottien sekoittamista homogeeniseen seokseen.

Pesuaine. Tämä komponentti on edullisempi, sementtipussi vaatii vain 100-150 grammaa. Betoniliuoksen valmistus tehdään edellä esitetyn kaavan mukaisesti. Kieltämättä tällaisten tekniikoiden kohtuullisia kustannuksia asiantuntijat korostavat merkittäviä puutteitaan, erityisesti:

• Tällaiset betonirakenteet ovat alttiimpia virtsanmuodostuksen muodostumiselle, • vettähylkivien pinnoitteiden yhteydessä ilmenee ongelmia, • materiaalin rakenne estää veden liikkeen liuoksen tilavuudessa, mikä usein aiheuttaa betonin liiallista kostumista ja muotin muodostumista.

• Kun liuosta sekoitetaan nopeasti, muodostuu höyrytetty vaahto, joka heikentää sen laatua.

Hiottu kalkki. Tämä edullinen ja kohtuullisen tehokas osa konkreettisesta ratkaisusta parantaa sen joustavuutta ja sisäistä kahvaa. Lisäksi materiaali on ilmaissut bakterisidisia ja antifungaalisia ominaisuuksia. Kalkin kulutus - 20% sementin kokonaismäärästä. Rakennusalan asiantuntijat muistuttavat, että laasti voidaan käyttää menestyksekkäästi tiilenrakentamiseen.

PVA-liima konkreettisessa liuoksessa lisää liikkuvuuttaan, mikä on erityisen miellyttävää, kun valitaan muotoja, joissa on kehysraudoitus. Myös betonirakenteiden lopullinen lujuus ja kosteus-pakkasvaste ovat lisääntyneet.

pehmittimen voi vaihtaa

Betonituotteiden lisäämiseksi suorituskykyominaisuuksiin käytetään erityisten lisäaineiden ominaisuuksia. Sopivan annoksen ansiosta nämä lisäaineet nopeuttavat tai hidastavat kovettumisprosessia, lisäävät tiheyttä ja kosteuden jäätymisvastusta.

Jäätymisenestoaineiden avulla voit työskennellä betoniratkaisuilla -15 ° C: n lämpötilassa. Talousarvion kotiversio on tekninen suola ja kalsiumkloridi.

Miten neutraloidaan kloridikomponenttien syövyttävät ominaisuudet?

Kemiallisesti aktiiviset kloridit, yhdessä betonin emäksisen ympäristön kanssa, edistävät sisäisten metallikehysten nopeutettua korroosiota. Ainoa ratkaisu tähän ongelmaan on lisätä korroosionestoaineita, kuten kalsiumnitriittiä, määränä, joka on yhtä suuri kuin suolan määrä. Inhibiittorin lisäaine liuotetaan veteen ennen betoniliuoksen valmistamista.

betonin valmistusmenetelmä kuidulla

Mikrokuitujen vahvistusominaisuudet. Tämä komponentti lisää betonin kestävyyttä mekaanisiin, mukaan lukien iskuja. Tuotevalikoima on saatavana markkinoilla: polymeeri-, metalli-, basaltti- ja lasikuitulajikkeita.

Kehittäjien mukaan kuidulla on kaikki edellytykset nykyaikaisen asuin- ja teollisuusrakennuksen perinteisten vahvistusmateriaalien onnistuneelle siirtymiselle.

Pehmennin laatoille: tee se itse

Pehmopöydät on helppo tehdä omilla käsillä. Mutta sen kestävyyden ja ulkonäön parantamiseksi pehmentimiä tulisi lisätä konkreettiseen sekoitukseen. Erityisvalmisteita myydään rautakaupoissa, mutta ne voidaan korvata onnistuneesti käytettävissä olevilla työkaluilla, jotka kaikki löytävät omassa keittiössään tai kylpyhuoneessa.

Miksi tarvitsemme pehmittimiä

Joskus kodin käsityöläiset, jotka yrittävät tehdä omia käsiinsä päällystyslaatikoita, kohtaavat ongelman: betoniseos kieltäytyy "tarttumasta yhteen", ja kuivumisen jälkeen valmiit lohkot murentuvat ja kuohuvat. Tällaisten ongelmien välttämiseksi käytä pehmentimiä. Nämä ovat emäksisiä, kemiallisesti inerttejä yhdisteitä, jotka helpottavat betoniliuoksella tehtävää työtä ja parantavat valmiiden tuotteiden laatua.

Pääpinnoitteen rooli betoniseoksessa tekee vedestä

Valmis laattoja on kolme osaa: sementti, murskattu kivi ja hiekka. Kuivassa muodossa tämä seos on joustamaton ja täynnä tyhjiä. Kun lisätään vettä, liuos muuttuu nesteeksi ja täyttää lomakkeen helposti.

Mutta vesi ei yksin riitä. Vaikka kaakeli osoittautuu voimakkaaksi ja ilman halkeamia, sen käyttöaika on pieni, koska lopputuotteessa on suuri huokoisuus. Huokoset heikentävät materiaalia ja antavat veden tunkeutua. Vaikeissa pakkasissa vesi jäädyttää ja tuhoaa betonin sisältä. Tämän seurauksena jokaisen kevään aikana meidän on korvattava rikkoutuneet laatat uusilla.

Laatat tiivistyvät nopeasti lämpötilanvaihteluiden vuoksi

Tämän ongelman välttämiseksi käytä erityisiä lisäaineita. Jäätyvastuksen parantamisen lisäksi pehmittimillä on positiivinen vaikutus sekä betonilaastin että lopputuotteiden muihin ominaisuuksiin. Erityisesti:

 • liikkuvuus ja betonin muovaus lisääntyvät, sirujen ja muiden vikojen esiintyminen estyy, laattapinta ei ole epämuodostunut;
 • liuos imee vettä vähemmän kuin 10%;
 • sementin kulutus laskee 10-15%;
 • liuoksen tiheys kasvaa lähes neljänneksellä;
 • seos muuttuu tasaisemmaksi;
 • kuoret ja aukot täyttyvät paremmin, kaivoista tulee tasainen, pinta muuttuu tasaiseksi ja tasaiseksi;
 • lisää seoksen juoksevuutta, mikä helpottaa kaatoprosessia;
 • ratkaisu ei tartu lomakkeeseen;
 • kuivatun seoksen lujuus;
 • käytön aikana päällystyslaatat säilyttävät alkuperäisen värin;
 • ei muodostu efflorescences;
 • levyn vettä hylkivä ominaisuuksia.

Lisäksi erittäin kuumalla säällä pehmitin lisää betoniseoksen kuivausaikaa, mikä estää sen krakkautumisesta. Ja kylmäkaudella ratkaisu ei jäädy pitkään.

Ja lopuksi pehmittimien käyttö eliminoi tärinän pöydän tarpeen, ts. Tällaiset betoniseokset ovat itsekompaktia.

Pehmentimien avulla voit tehdä ilman vibropressing aihioita

Kuinka parantaa betoniseoksen laatua omiin käsiisi

Teollisuustuotannon lisäaineet ovat tietysti hyvä, mutta ne eivät ole aina saatavilla myymälässä. Lisäksi ammoniakin pehmittimiä myydään 10 litran säiliöissä, ja betoniin sekoitetaan hyvin vähän. Missä sijoittaa jäljet?

Jos haluat tehdä täydellisiä päällystyslaatat omilla käsillä, voit käyttää romumateriaaleja pehmittimenä betoniseokselle.

Pesuaineet lisäaineina

Saippualiuos on hyvin nestemäinen ja tunkeutuu jopa pienimpiin huokosiin, ympäröi jokaisen hiukkasen. Samanaikaisesti ratkaisu on joustavampi, sen kanssa on helpompi työskennellä.

Pehmittimen ominaisuuksilla on puhdistusaineita ja puhdistusaineita emäksisellä pohjalla.

Jokaisessa talossa on:

 • astianpesuaine;
 • pesu-jauhe;
 • shampoo;
 • nestemäinen saippua.

Talouden kannalta kannattaa käyttää saippuaa. Kotitalouksien kemikaalien myymälöissä halpaa nestemäistä saippuaa myydään viiden litran astioissa. Myyjät väittävät, että rakennuttajat ostavat sitä useimmiten. Käytetään myös tavallista kpl-saippuaa: se murskataan raastimella ja liuotetaan kuumaan veteen.

Soveltamalla kuoppaista saippua pehmittimenä, se on esiasennettu raastimella

Kalkki - laajaspektrinen pehmitin

Toinen pehmittimenä käytetty materiaali on kalkkia.

Limea käytetään lisäämään liuoksen muovisuutta ja estämään halkeamien muodostumista. Tällaisesta betonista valmistetut päällystyslaatat osoittautuvat voimakkaiksi, tasaisiksi, tasaisiksi ja tasaisiksi teräviä lämpötilojen eroja vastaan. Jos kalkkia käytetään pehmittimenä, lisäaineiden tyyppejä ei voida lisätä betoniseokseen.

Muinaiset rakentajat käyttivät munanvalkuaista, mikä antoi valmiille rakenteille erityisen vahvuuden ja kestävyyden.

Aineiston kulutus. Tilavuudet ja mittasuhteet

Nestemäistä saippua lisätään nopeudella 2 rkl kuivan sementin kauhalla. Monet kokeneet käsityöläiset, saippuan sijaan, suosittelevat lisäämällä 1 tl astianpesuaineeseen tällaiseen sementtimäärään.

Jos käytetään kalkkia pesuaineen sijasta, seoksen haluttu tarttuvuus ja plastisuus saavutetaan empiirisesti. Pääsääntöisesti sekoitettaessa liuosta päällystyslautojen kiinnittämiseen on 6: 1 (yksi osa kalkkia kuuteen osaan sementtiä) suhde.

Betonimylly tai lapio. Mikä on parempi?

Betonimassan valmistukseen useimmin käytetyllä sähköbetonisekoittimella. Jos betonisekoitinta ei ole, voit käyttää tavallista lapiota ja astiaa suuren lantion tai kourun muodossa.

On kätevämpää sekoittaa liuos käsin, jos pehmittimenä käytetään nestemäistä saippuaa tai astianpesuaineita. Tällaiset lisäaineet voivat antaa liian suuren vaahdon sekoittimessa. Joskus tämän vuoksi sinun on lopetettava laite ja odotettava vaahdon pudottamista.

Miten pehmitettä saadaan liuoksessa

Betoniseoksen valmistaminen laattojen päällystämiseen, sementti, vesi, hiekka, murskattu kivi, pehmitin ja väriaine pigmentti sekoitetaan vähitellen. Saippua lisätään ensimmäiseen vaiheeseen.

Saippua lisätään sekoituksen alkuun.

Jos pesuainetta lisätään myöhemmin, roskat imeytyvät siihen. Tämän seurauksena liuos ei saavuta haluttua yhdenmukaisuutta ja sillä on samat ominaisuudet kuin jos pehmittimiä ei ole lainkaan lisätty. Korkealaatuisen betoniseoksen saamiseksi kaikki komponentit lisätään tiukasti:

 1. Betonin sekoittimessa kaada 20 litraa tuoretta puhdasta vettä ja lisää 4 rkl nestemäistä saippuaa tai 2 teelusikallista astianpesuaineesta. Sekoita hyvin. Jos käytetään pyykinpesuaineita, se liuotetaan vähäiseen määrään kuumaa vettä.
 2. Rautaoksidipigmentti lisätään nesteeseen.
 3. 2 kaivoa kaatuu nukahtaa. Jokaisen seuraavan komponentin lisäämisen jälkeen seos sekoitetaan hyvin.
 4. Kaksi kuoppia kuivaa Portland-sementtiä nukahtaa.
 5. Lisää toinen soraa soraa.
 6. 4 karkeaa hiekkaa nukahtaa.
 7. Lisää viimeinen raunio kaivoon. Kaikki sekaantuneet.

Limea, kuten saippua, lisätään betonin sekoitusvaiheeseen.

Jos käytetään teollista jauhemaista pehmittimiä, se liuotetaan liuotettuna pieneen määrään kuumaa vettä. Kylmässä vedessä se voi muuttua tahmeaksi patoiksi.

Video: Käytännölliset laastin vinkit

Kuten näette, on hyvin yksinkertaista tehdä pehmittimen päällystyslaattoja itse. Voit tehdä tämän sopivalla pesuaineella emäksisellä pohjalla tai kalkilla. Tuloksena on kestävä, sileä laatta, joka kestää vuosia.