Mitä konkreettisia lisäaineita tarvitaan vedenpitävyyteen?

Vedenpitävä betoni on erityinen betoni, joka ei sisällä vuotoa. Lisäksi vedenkestävällä betonilla on suuri tiheys, joka tarjoaa ainutlaatuiset ominaisuudet.

Samanaikaisesti 100% vedenpitävyyden varmistaminen ei yksin riitä. Siksi vedenpitävien rakenteiden rakentamiseen on käytettävä erityistä konkreettista lisäainetta vedenpitävyyteen, jota voidaan lisätä betoniin, jota halutaan vaivata omiin käsiisi, jolloin vedenpitävä betoni voidaan käyttää omien resurssien avulla. Aiemmin olemme jo tutkineet tärkeimmät betonin lisäaineet.

Tehokkaat lisäaineet konkreettisten vedenpitävien ominaisuuksien antamiseen

 • Pehmentimiä. Suositut tuotemerkit: "Superplasticizer C-3", "Superplast" ja D5;
 • Bridging. Suosittuja lisäaineita: bitumipitoinen emulsio, kalsiumnitraatti, alumiinisulfaatti, myös sulfaatti, kloridi ja rauta-nitraatti;
 • Polymeeriä. Suosittuja: vesiliukoinen metyyliselluloosa, metyyliselluloosaeetteri (MTs-8, MTs-16, MTs-100 ja muut) ja myös pinnat: Dietyleeniglykoli DEG-1, trietyleeniglykoli TEG-1 ja polyamidi S-89.

Samanaikaisesti pehmittimen lisäaineet, huolimatta suuresta määrästä lajeja, ovat yhteisiä toimintaperiaatteita - vedenpitävän kalvon muodostaminen sementtihiukkasten ympärille ja ympäröivän sähkövarauksen luominen. Tämän seurauksena nestemäisen materiaalin aktivointi ja vastaavasti parempi tiivistys (vedenpitävyys).

Kolmatisoivat aineet tiivistävät betonin ja tekevät vedenpitävyydestä materiaalin kovettumisen jälkeen. Tämä vaikutus johtuu lisäaineen, sementin ja veden välisestä kemiallisesta reaktiosta.

Reaktion seurauksena syntyy liukenemattomien yhdisteiden muodostumista, täyttämällä aukkoja ja huokosia pakastetusta betonista. Joitakin tukkeutumisen lisäaineita ei voida lisätä vain betoniin, vaan niitä voidaan myös käyttää pinnalle kiinteytymisen jälkeen (penetroivaa lisäainetta).

Tässä tapauksessa tukkeutumisprosessi - lisäaineiden komponenttien tunkeutuminen pintakerroksiin ja huokosten täyttäminen.

Polymeerien lisäaineet tuottavat korkeimman vedenpitävän materiaalin. Solukomponenttien partikkeleihin muodostuu kiinteä polymeerikalvo, joten polymeerien lisäaineiden avulla voidaan jopa krakatun betonirakenteen tehdä vedenpitäväksi.

Se on tärkeää! Lisäaineiden avulla voit tehdä vain monoliittisen rakenteen vedenpitäväksi. Esivalmistetuilla betonirakenteilla on saumoja, jotka eivät käytännössä ole 100%: n tiivistettävissä.

Siksi kalliiden lisäaineiden käyttö esivalmistettujen rakenteiden täyttämiseksi vain veden kestävyyden varmistamiseksi ei ole taloudellisesti mahdollista.

Mitkä ovat joitain lisäaineita vedenpitävään betoniin?

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita.
Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä.
Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.

Betonin lisäaine vedeneristämiseen on paras ratkaisu ongelman tuhoamiseen ajan mittaan.

Kehittäjät ovat pitkään kamppaillut ongelmanratkaisun tarjoamiseksi betonirakenteisiin, jotka ovat jatkuvasti kosteuden tuhoisan vaikutuksen alla. Peittävät eristävät aineet vain niiden pinnat eivät pysty tarjoamaan riittävää suojaa. Ratkaisu tähän ongelmaan oli sellaisten työkalujen kehittäminen, jotka muuttavat itse seoksen rakennetta, joka sen käytön jälkeen muuttuu lähes monoliittiseksi, joten vedellä ei yksinkertaisesti ole sijaa siinä.

Miksi konkreettinen hajoaminen tapahtuu ja mitkä rakenteet kärsivät tästä ensinnäkin?

Betonituotteiden teknisten ominaisuuksien pienentäminen ei johdu kosteuden tunkeutumisesta rakenteensa seurauksena, seuraava prosessi johtaa siihen:

1. Jäädytetyllä seoksella on huokoinen rakenne. Näissä mikroskooppisissa tyhjiöissä kosteus tunkeutuu.

2. Vesi itse ei ole vaarallista, koska sen sisään menemisen jälkeen se ilmestyy rauhallisesti.

3. Säilytessään veden sisällä liuottaa koostumukseen sisältyviä pieniä kalsiumhydroksidihiukkasia.

4. Kun se tulee ulos, vesi pesee pois kalsiumin yhdessä sen kanssa.

5. Tämän komponentin määrän pienentäminen koostumuksessa heikentää seoksen rakennetta, jolloin se on hauraampi.

6. Sen jälkeen on hyvin vaikeaa pysäyttää korroosiota ja tuhoa. Niitä voidaan hidastaa hieman käyttämällä joitain keinoja seinien vahvistamiseen ulkopuolelle, mutta ei ole mahdollista suoraan vaikuttaa ongelmaan.

Lisäaineiden käyttö betoniin vedeneristykseen auttaa tiivistämään seoksen rakenteen. Sen jälkeen, kun se on tyhjä, siinä on nolla. Lisäksi läsnäolevien komponenttien sitomisominaisuuksia lisätään. Heidän yhteytensä on paljon vahvempi. Näitä epäpuhtauksia on käytettävä sellaisissa rakennuksissa, jotka ovat jatkuvasti kosteuden vaikutuksen alaisia:

 • Kellareissa.
 • Kellarit.
 • Maanalainen varastointi.
 • Upotetut perustukset.
 • Metro, metro ja muut rakenteet.

Näiden epäpuhtauksien käyttäminen ei olisi tarpeetonta, kun rakennetaan betonirakennuksia alueilla, joilla on korkea kosteus tai paljon vuotuisia sademääriä.

Asennuksen sijoittaminen kellariin.

Tyypit konkreettisia lisäaineita vedenpitäviksi yleisimmin käytetyt

Vedeneristysbetoni-lisäaine valitaan itse kehittäjän mieltymysten mukaan. Lähes kaikki epäpuhtaudet ovat yhtä tehokkaita, täysin merkityksettömiä poikkeamia plus tai miinus. Niiden kustannukset eivät myöskään ole kovin erilaiset, ainoa asia - on materiaaleja, joita on vaikea saada joillakin alueilla niukkuuden vuoksi.

Seuraavia epäpuhtauksia voidaan erottaa:

1. Lisäaineet ovat vettä hylkivä.

Tämä ryhmä sisältää natriumoleaattia, natrium-abiettaa ja niin edelleen.

2. Lisäaineet, joiden määrä kasvaa.

Arvostelu tässä lajikkeessa voi olla erityinen savi nimeltään "bentoniitti". Tämä epäpuhtaus laajenee tilavuudeltaan ja täyttää tyhjät tilat, kun seos kovettuu. Juuri yksi niistä on vaikea poimia lisäaineita, mutta erittäin tehokas ja täysin halpa.

3. Hydrofobiset lisäaineet.

Tämä ryhmä sisältää modifioidun kalsiumoleaatin, jota kutsutaan nimellä ceresite ja bitumipitoinen emulsio. Nämä aineet voidaan haluttaessa tehdä itsenäisesti.

Ensimmäisen vaihtoehdon edellyttämät komponentit: vesi - 66,5%, alumiinisulfaatti - 5%, ammoniakki - 0,5%, öljyhappo - 8%, kalkki - 20%.

Toiseen vaihtoehtoon tarvittavat komponentit: vesi - 35%, LST - 5%, bitumi - 60%.

4. Lisäaineet tiivistys.

Tämä lajike sisältää sellaiset aineet kuin: kaliumsilikaatit, natriumsilikaatit, ferrikloridi, kalsiumnitraatti.

Viimeisin versio konkreettisesta lisäaineesta vedenpitävälle materiaalille on taloudellisesti edullisin materiaali, joka tekee erinomaisen työn tehtävässään. Jopa 1%: n lisäys seoksen kokonaismassan aineesta mahdollistaa merkittävän parannuksen tulevan rakenteen vakauden ja lujuuden indikaattoreihin. Huokosten vähentämisen vuoksi tuotteen lujuus kasvaa 25-30%.

Tutkimme kuinka täyttää lattian autotalli konkreettisesti.

Erittäin tärkeä: kalsiumnitraatilla on useita nimiä, jotka voivat sekoittaa henkilöä, joka ei ymmärrä tätä liiketoimintaa: kalsium tai kalsiumnitraatti, kalsiumnitraatti. On tarpeen ostaa sellaisia ​​aineita, joilla on tällaiset nimet. Älä missään tapauksessa saa sekoittaa kaliumnitraatin, natriumin tai ammoniumnitraatin kanssa. Nämä aineet ovat täysin sopimattomia käytettäväksi betoniseoksena.

Erilaisia ​​lisäaineita betoniin vedenpitävyyden lisäämiseksi

Kaikki tietävät, että betoni on kestävin rakennusmateriaali, mutta melko suurilla lujuusominaisuuksillaan se on alhainen kosteudenkestävyys. Koska on olemassa valtava määrä huokosia, kapillaareja ja mikroprekareja betonimassan sisällä, ne täytetään asteittain vedellä, jonka vuoksi rakenteet tuhoutuvat. Tämän materiaalin vedeneristysominaisuuksien parantamiseksi käytä konkreettisia lisäaineita vedenpitävyyteen.

Tällaiset lisäaineet ovat kahta tyyppiä: niitä käytetään jäädytettyyn betoniin ja pehmittimiin, jotka lisätään suoraan liuokseen ennen sen kaatamista. Jälkimmäinen vaihtoehto on suositeltava, koska tässä tapauksessa betoni saa suurimman suojan kosteudelta.

Mitä ovat täydennykset

Vettähylkivät lisäaineet täyttävät kaikki tyhjiöt betonimassaa ja syrjäyttävät seoksen sisältämän ilman. Tästä johtuen betoni tiivistyy ja kestää kosteutta, kun taas kaikki parannetut ominaisuudet eivät muutu rakennuksen koko käyttöiän ajan.

Hyödyllisiä! Hydrofobisuus on molekyylien fyysinen ominaisuus, joka yrittää välttää kosketusta vesiympäristön kanssa.

Hydrofobisten lisäaineiden koostumus betoniin kuuluu: ferrikloridi, kalsiumnitraatti ja silikaattiliima.

Myös vettä hylkivä aineet ovat:

 • nafteenihapon suolat;
 • parafiinivaha;
 • kalsiumsuolat;
 • steariinihappo.

Nämä aineet eivät pääse kemialliseen reaktioon betoniliuoksella, ja ne ovat itse asiassa vain mekaanisia epäpuhtauksia, jotka suorittavat vain päätehtävänsä - ne lisäävät vedenpitävyyttä.

Lisäksi vettä hylkivä aine voidaan liittää mihin tahansa aineeseen, joka voi ympäröi huokosseinämiä ja suojaa niitä kosteudelta.

Myös rakentamisessa käytetään hyvin usein silikoniyhdisteitä, jotka perustuvat:

 • alkoksisilaanit;
 • hydroksi-siloksaanit;
 • kaliumalkyylisilaanit.

Lisäksi vettähylkivillä lisäaineilla on muita etuja.

Vettä hylkivien aineiden edut ja haitat

Erityiset lisäaineet, jotka "sulkevat" huokoset betoniin, ovat paljon positiivisia ominaisuuksia:

 • Lisää betonin lujuusominaisuuksia (lisäämällä liuoksen tiheyttä).
 • Lisää hiekkasementtiseoksen liikkuvuutta. Tämä poistaa pehmittimien tarpeen.
 • Voit laajentaa merkittävästi rakennuksen käyttöikää, säästää aikaa ja kuluttaa rakennusresursseja.
 • Lisää betonin vedenkestävyyttä W: n tasolle
 • Lisää jäätymisvastus 50-100 sykliä kohden.
 • Suojaa vahvistuskammio korroosion muodostumiselta.
 • Lisää puristuslujuutta 30%.

Lisäksi markkinoilla on uusia vettä hylkiväjä lisäaineita, jotka täyttävät paitsi kaikki tyhjiöt betonielimessä, mutta myös alkavat turvota kosketuksissa kosteuteen.

Vettähylkivien lisäaineiden vähennyksistä voidaan erottaa vain betonirakenteen lämmönjohtavuuden lisääntyminen. Tosiasia on, että yleensä lämpöä säilytetään paremmin juuri betonin ilmakuplat. Jos hydrofobinen lisäaine syrjäyttää kaiken ilman, materiaalin lämpöeristysominaisuudet vähenevät merkittävästi. Tällaiset ongelmat voidaan kuitenkin helposti ratkaista otelochnykh-materiaalien avulla.

Vedeneristys lisäaineita valittaessa on tarpeen kiinnittää huomiota niiden tyyppi ja brändi.

Variety Lisäravinteet

Lisäaineet vedenpitävä toiminta myydään muodossa: valmiita jauheita, jotka tarvitsevat vain lisättyä betoniliuokseen; formulaatiot, esiliuottuna veteen; nesteitä.

Betonissa on kolme erilaista vedenpitävää lisäainetta:

 • Polymeeriä. Jos lisäät tällaisen lisäaineen nestemäiseen liuokseen, betoni muuttuu vedenpitävaksi ja sen liikkuvuus kasvaa. Polymeeriset koostumukset peittävät täyteaineet (murskatut hiekat ja hiekka) suojakalvolla, jonka takia hydrofobisointi suoritetaan.
 • Plastisoimisainetta. Tässä tapauksessa hydrofobisten ominaisuuksien lisääntyminen tehdään joko kalvolla, joka muodostuu koostumuksen sisällä tai johtuen siitä, että lisäaineen hiukkaset osuvat pintaan. Jälkimmäisessä tapauksessa käytetään polykarboksylaattia, joka myös vastaa lujuusominaisuuksien parantamisesta.
 • Bridging. Nämä lisäaineet lisäävät betonin brändin lujuutta, joten ne kestävät aggressiivisia orgaanisia ja epäorgaanisia aineita. Sementti-hiekkaseoksen tunkeutumiseen kalsinointiyhdisteet täyttävät sen huokoset hienoilla, vedenpitävällä, mineraalipartikkeleilla ja liukoisilla aineilla. Nesteytysprosessissa kaikki komponentit kytketään ja jäätyvät.

Hyödyllisiä! Jos haluat suojata karkaistun betonin halkeilua kosteudelta, voit käyttää paineensitiivistä ainetta.

Jos puhumme betonin lisäaineiden kulutuksesta vedenpitävyyteen, kaikki riippuu laastin koostumuksesta. Jos valmistat tavanomaista sementti-hiekkaseosta, tarvitset noin 1 litran lisäainetta 100 kg erää kohden. Sekoitettaessa kipsi- tai kalkkiliuoksia lisäaineen tilavuus pienenee 30%. Yleensä enintään 1 litra vettähylkivää ainetta menee 20 m 2 betonipintaan.

Päättäessään, mitä konkreettisia vedeneristys lisäaineita on, on edelleen ratkaista parhaat valmistajat.

Vedenpitävien lisäaineiden valmistajat

Nykyään markkinat tarjoavat melko laajan valikoiman erilaisia ​​lisäaineita, pitävät luotettavia ja tehokkaampia.

penetron

Nykyään suosituimmat rakentajat ovat lisäaineita amerikkalaisesta Penetron ADMIX -yhtiön valmistajasta. Tämä on uusin lisäainetyyppi, joka lisää veden kestävyysindikaattoria riippuen vesiympäristön toiminnasta. Mitä suurempi kosteuden vaikutus pintaan, sitä enemmän koostumus laajenee betonin massan sisällä.

Penetron ADMIX: n ansiosta betonin vedenkestävyys kasvaa W: n 20 enimmäisarvoon. Samanaikaisesti materiaalin lujuusominaisuudet lisääntyvät 20% ja pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Vysol ei näy pinnalla, joten tämä koostumus voidaan lisätä turvallisesti myös koristeelliseen betoniin.

Lisäainetta myydään jauheena, 1 kg riittää 100 kg: aan sementtiä (ei betonia). Penetron ADMIX maksaa 325 ruplaa / kg.

kristalli

Tämä Penetronin kotimainen analogi on myös laadullinen lisäaine. Jauhemaista, ympäristöystävällistä koostumusta lisätään nestemäiseen betoniin ja lisää veden kestävyyttä W: hen. Tämä on melko tarpeeksi, jotta pinta kestää melko voimakkaan veden paineen.

Lisäksi "Crystal" kaksinkertaistaa betonin lujuusominaisuudet ja 60 jäätymiskestävyyttä. Ei muodostu virtsan pinnalla. Se koostuu 180 ruplasta kilogrammalta.

Kiinnitä huomiota myös seuraaviin vettä hylkiväihin lisäaineisiin.

Betonin lisäaineet vedenpitävyyteen: tee tarkoituksellinen valinta

Betonia käytetään usein rakennusten eri osien rakentamisessa. Kuinka vahva tämä materiaali on ja mitä teknisiä ominaisuuksia sillä on, riippuu suurelta osin koko rakenteen vahvuudesta.

Rakennuksen suorituskykytietojen parantamiseksi käytetään betonitiivisteitä vedenpitävyyteen. Betonin rakenteellinen huokoisuus vaikuttaa sen fysikaalisiin ominaisuuksiin. Kuinka vedenpitävät lisäaineet betonissa parantavat sen laatua ja mitkä tuotemerkit tulisi käyttää artikkelissamme.

Vesitiivistyksen tarve

Miksi vedenpitävä rakennuksen betoniosat? Jäädytetyllä liuoksella on sisäisiä huokosia ja mikrokreikkoja, joiden kautta jo muodostuneeseen täytteeseen kosteus tunkeutuu tuhoamaan sen sisältä. Lisäksi, kun yhdistetään rakenteen eri osiin heterogeenisten materiaalien, esimerkiksi sementin ja puun, kanssa, on erittäin tärkeää, että betoni ei piirrä eikä absorboi kosteutta.

Betonirakenteen kestävyyttä voidaan lisätä vesivahinkoihin käyttämällä ulkoista vedenpitävyyttä tai liuoksen sekoittamisen aikana lisäämällä lisäaineita. Lisäksi veden suojaus estää putrefaktiivisten prosessien esiintymisen pinnalla ja hidastaa sisäisen korroosion prosessia.

Vedenpitävät tyypit

Vedeneristys on joukko toimenpiteitä, joilla pyritään minimoimaan veden tai kosteuden vaikutus koko rakenteeseen tai sen yksittäisiin osiin, kuten säätiöön. Nämä toiminnot voidaan toteuttaa eri materiaaleilla ja eri tavoin.

Perinteisimmät ovat:

 • pinnoitettu vedeneristys käyttäen bitumimuovia tai nestekumia;
 • rulla, jota kuljettavat materiaalit, joilla on korkea elastisuus;
 • käyttäen savea, mukaan lukien betonitovoy;
 • tunkeutuva ja sisäinen käyttäen hydrofobisia lisäaineita.

Tarkoitus ja toiminnan periaate

Vettä hylkivä lisäaine betoniin muuttaa sen fysikaalisia ominaisuuksia, vähentäen betonin sisäisen massan veden absorption kerrointa. Rakenteen toiminnan dynamiikassa lisäaineet koko ajan muuttavat betonipuun massan ulkoista huokoista rakennetta.

Lisäaineen aine laskeutuu kapillaarien sisäseinämiin, ja kun se vuorovaikutuksessa kosteuden kanssa, kiteytyy ja tukkeutuu vesijohtoon. Niinpä halkeamat tai aukot täyttyvät, mikä lisää tuhoamista mahdottomaksi. Betoni ei pääse kulkemaan kosteutta, mikä estää kalkin huuhtoutumisen betonista säilyttäen samalla sen voiman.

Vihje! Lisäaineet eivät tukkele huokosia kokonaan, vaan ainoastaan ​​"korjaavat" niiden sisäseinämät, joiden vuoksi betoni säilyttää höyryläpäisevyytensä.

Oikean lisäaineen, aineen, joka ei pääse kemialliseen reaktioon sementin kanssa, fysikaalinen komponentti, betonin lujuuden saavuttamisvaiheessa, luo olosuhteet veden tasaiselle poistamiselle, mikä vähentää kutistumisen astetta.

Tällaisia ​​lisäaineita ovat nafteenihapot, kalsiumsuolat tai parafiini-lisäaineet. Seoksen liikkuvuuden lisääminen itse, ne edistävät ilman poistamista liuoksen massasta, mikä vähentää huokoisuutta.

Edut ja haitat

Mikä on erotus betonin ja ulkoisen vedenpitävyyden ja laastin välillä lisäaineiden lisäämisellä? Betoni vedeneristys lisäaineilla on useita kiistämätöntä etua. Kaikki ulkoisen viimeistelyn materiaali menettää ajan myötä vahvuuden ja halkeamat, mikä vähentää veden suojelun tasoa.

Lisäksi ulkoisen suojakerroksen laite on prosessi, joka vaatii lisäaikaa ja työvoimakustannuksia ja usein suojamateriaalit ovat kalliita. Vedenpitävä betonin lisäaine sekoittumisvaiheessa alentaa rakennuksen laatua aluksi.

Tämän lähestymistavan etuja ovat:

 • arvioidaan arvioitua työmäärää, joka aiheuttaa merkittäviä säästöjä;
 • lisää rakenteen elämää;
 • yksinkertaistamalla rakentamisprosessia;
 • rakennuksen osan valmiusaikaa vähennetään jatkotoimiksi;
 • betonin kaatamisen suoritusominaisuuksien merkittävä parannus.

Betoni-lisäaine voi lisätä yhdisteen vedenkestävyyttä W20: een, lisätä jäätymisvastuksen tasoa 100 sykliä ja betonipainon lujuus kolmanneksella alkuperäisestä.

Vihje! Tällaisilla lisäaineilla on positiivinen vaikutus sisäisen teräsvahvistimen tilaan ja käyttöikään ja suojaavat sitä korroosiovaurioilta.

Teknologialla on muutamia haittoja, mutta ne on otettava huomioon rakentamisen aikana:

 • Vedeneristys lisäaineet lisäävät lopullisen lohkon lämmönjohtavuutta kosteuden estämisen vuoksi betonin sisällä.
 • Tuloksena olevalla pinnalla on alhaisempi tartunta kipsin ja laattaliiman kanssa.
 • Lisäksi lisäaineiden kemialliset ominaisuudet ja niiden yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa olisi otettava huomioon, jos niitä käytetään.

Lisäaineiden tyypit

Kun valitaan lisäaine betoniliuokselle, erityistä huomiota kiinnitetään lopputuotteen lujuuteen, mutta ei pidä unohtaa muita tärkeitä ominaisuuksia. Niistä hehkutusvastus ja veden kestävyys.

Rakennusmarkkinat tarjoavat erilaisia ​​lisäaineita, jotka voivat parantaa näitä indikaattoreita. Niiden käyttötapa on yksinkertainen, niitä voidaan lisätä sekoitettaessa liuosta tai kaadetaan sekoittimeen suoraan rakennustyömaalla.

Vihje! Lisäaineiden sekoituksessa vähennetään sementin prosenttiosuutta liuoksessa. Betonin laatu ei heikkene, mutta parantaa samalla tuotemerkin vahvuutta.

Mitkä ovat keksittyjä lisäravinteita

Ymmärtämyksen täydellisyyden vuoksi jaamme lisäaineet seuraaviin ryhmiin:

 • Tehonotkistimet. Käytetään vähentämään sementin osuutta liuoksessa, mikä vähentää rakentamisen kustannuksia. Lisäksi tällaiset lisäaineet voivat muuttaa valmiin yksikön tiheyttä, lämmönkestävyyttä ja sähkönjohtavuutta. Merkittävä etu on absoluuttinen yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa.
 • Kylmäkestävä. Käytetään alhaisissa lämpötiloissa työskentelyyn. On pidettävä mielessä, että tällaisten lisäaineiden käyttö kiihdyttää ratkaisun asettamisaikaa.
 • Betonin sisältämiä biosidivalmisteita käytetään bakteerien tai erilaisten sienten leviämisen minimoimiseen. Merkittävimpiä ovat lääketieteellisten laitosten, maatalous- tai karjankasvatuskompleksien, elintarviketuotannon rakentaminen.
 • Vedeneristys. Niiden käyttö on erityisen tärkeää rakennusten maanalaisissa osissa tai rakenteissa, jotka ovat pitkiä tai jatkuvasti kosketuksissa veden kanssa.

Lisää yksityiskohtia siitä, mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi. Lisäaineet voivat olla kuivan jauheen muodossa tai liuoksen muodossa.

Ne jaetaan myös:

Lisäaineiden käyttö

Vedenpitävään betoniin lisättävät aineet lisätään liuokseen sekoitusvaiheessa tai valmiissa koostumuksessa. Pääsääntöisesti niiden osuus ei ole enempää kuin 1 painoprosenttia sementtiä.

Ennen lisäaineen käyttöä on perehdyttävä huolellisesti vaadittavissa olosuhteissa. Pakkauksessa määrätyt valmistajan antamat käyttöohjeet.

Vihje! Jos liuoksen tilavuuden sekoituksessa käytetyn sementin painoa ei tiedetä, käytetään 3-4 kg kuivaa lisäainetta kuutiometriä kohden. m. betonista.

Jos jauheen lisäaine valitaan, se on laimennettava vedellä, noudattaen tarkasti mittasuhteita. Tuloksena oleva seos viedään sekoittimeen valmiin liuoksen kanssa heti sekoittamisen jälkeen ja sekoitetaan perusteellisesti 10 minuutin ajan.

Tässä artikkelissa oleva video kertoo sinulle, kuinka oikein vaivataan ratkaisu jauheaineen avulla.

Betonin lisäaineet - vedeneristys, mikä parantaa valmiin keinokiven laadun ja suorituskyvyn ominaisuuksia.

Liuoksen kuivauksessa ja kutistumisessa muodostuu halkeamia, joiden kautta vesi voi tunkeutua lohkoon. Lisäaineet muodostavat hydrofobisen kalvon, joka estää kosteuden tunkeutumisen huokosiin.

Mahdolliset vaihtoehdot

Kun valitset valtavan valikoiman lisäaineita, sinun on lähestyttävä valintaa ottaen huomioon tarvittava lopputulos.

Suosituimmat ovat seuraavat lisäaineet:

Vedenpitävä lisäaine betoniin "Penetron Admix", joka koostuu kalsiumin ja alumiinin ionisista komplekseista, voi muodostaa liukenemattomia kiteisiä hydraatteja, jotka peittävät huokoset, joiden läpimitta on enintään 0,4 mm tai halkeamat, joiden vertailukelpoinen leveys on.

Lopuksi

Oikean lisäaineen löytäminen ei ole helppoa. Vedenpitävä betonin lisäaine on valittava määrätyin edellytyksin.

On tutkittava, käytetäänkö muita lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen rikkiä tai liuoksen sujuvuutta. Lisäksi kemikaalien yhteensopivuutta kovetusaineiden tai kovettumisnopeuttajien kanssa tulee analysoida, jos niitä käytetään.

Jos olet unohtanut nerokot, voit heikentää betonin koostumusta ja saada liuoksen, joka ei sovellu kaatamaan. Vaarallisinta tässä tilanteessa on, että voitte selvittää siitä vasta jonkin ajan kuluttua, kun työstö vaatii paljon kuluja.

Kun tilaat valmisbetonia vedeneristystuotteilla, ota yhteyttä asiantuntijoihin, jotka laastin valmistuttua tutkivat maaperän ja vesivoiman tyyppiä, jossa betonilohkoa käytetään. Joissakin tapauksissa on suositeltavaa tehdä testisekoitus.

Betonin lisäaineet vedenkestävyyteen, yleiskatsaus

Kannustimien, altaiden tai altaiden rakentamisen aikana on suunniteltava pääasialliset ponnistelut sen varmistamiseksi, että käytetyllä betonilla on riittävä veden kestävyys. Ilman tätä, on mahdotonta varmistaa toiminnan kestävyys ja luotettavuus.

Vedenkestävä betoni - mikä se on

Kosteudenkestävä teräsbetoni on erityinen materiaalityyppi, jossa ei ole huokosia ja kapillaareja (aukkoja), jotka sallivat suurimman osan kosteudesta läpi. Materiaalille on ominaista tiheys, joka määrittää sen ominaisominaisuudet, mutta tämä ei riitä varmistamaan vedenpitävyyttä.

Vedenkestävyysluokat

Vedenpitävyysasteeseen liittyvä betoniluokka on osoitettu kirjaimella "W" ja sitä seuraa numeerinen arvo. Luku voi olla välillä 2 - 20 ja määrittää suurimman sallitun nestepaineen.

Betoni, jolla on suurin vedenvastus, merkitään W20: ksi ja päinvastoin. Yksityisessä asuntorakentamisessa riittää materiaalin W4-W8 käyttäminen, mutta jos pohjavesi on lähellä pintaa, tämä indikaattori voidaan lisätä W12: een.

Miksi tarvitsemme vahvistettua betonitiivistettä?

Veden tunkeutumisesta on useita syitä:

 • ylimääräinen vesi pääasiassa betoniseoksessa;
 • virheet, jotka aiheutuvat liuoksen heikosta tiivistämisestä;
 • muodonmuutoskuormat ja halkeamien ilmeneminen, joka on väistämätön ensimmäisenä toimintavuotena;

Esivalmistetuissa rakenteissa on monia liikkuvia liitoksia, jotka tarvitsevat tarkempaa käsittelyä.

Betonin lisäaineet vedenpitäviksi tekevät sen itse

Erikoismateriaalit lisäävät raudoitetun betonin tiiviyttä ja sulkevat pois kosteuden (paineen, kapillaarin) tunkeutumisen.

Lisäykset luokitellaan seuraavasti:

 • polymeeri;
 • pehmentimiä;
 • siltana.

pehmentimiä

Materiaalit eroavat toisistaan ​​laadultaan, mutta niillä on yksi toimintaperiaate:

 • suurin osa yhdisteistä päätyy liuokseen muodostaa kalvopäällysteen, joka peittää sementtihiukkaset ja määrittää niiden ominaisuudet. Ne ovat liukkaita ja auttavat parantamaan betoniteräksen liikkuvuutta.
 • Jotkut pehmittimien järjestelmät muodostavat sähkövarauksen, aktivoivat liuoksen hiukkaset, mikä myös parantaa seoksen liikkuvuutta.
 • polykarboksylaattikoostumuksia, joissa on yhdistetty toimintaperiaate, jotka muodostavat samanaikaisesti varauksen ja kalvon. Valmisbetoni saa kestävyyttä, huuruvastusta, veden tiheyttä ja tiheyttä.

Pehmennin C3

Materiaalin käyttö on sallittua esivalmistetuilla ja monoliittisilla rakenteilla, joilla on suuri vahvistusaste. Aineen osuus lasketaan kuivan sementin painon perusteella ja on 0,3-0,8% sen painosta. Lisäaine tuodaan seokseen laimennuksen jälkeen vedessä valitun tekniikan mukaisesti.

Ruoanvalmistusohjeet:

 • liuosta vaivautetaan positiivisessa ilman lämpötilassa;
 • säiliön on oltava puhdas;
 • kun se liuotetaan, suoritetaan jatkuvasti sekoittamista;
 • työn aikana käytetään yksittäisiä suojaustekniikoita.

Materiaalien edut:

 • sementti säästöt;
 • lisätä betoni- ja betonituotteiden liikkuvuutta vaarantamatta vahvuutta;
 • tuoreen seoksen ei tarvitse värähtää;
 • valmiin koostumuksen suuri tiheys, mikä parantaa veden kestävyyttä;
 • korkea jäätymisvastus;
 • vähentää kutistumista.

siltana

Tämän tuotemerkin koostumusten toimintaperiaate on esitetty seuraavassa:

 • raudoitettu betoni kovettumisen jälkeen on tiivistetty;
 • vahva kemiallinen reaktio tapahtuu lisäaineen, veden ja sementtihiukkasten komponenttien välillä;
 • Muodostuneet aineet ovat liukenemattomia, suuren lujuuden omaavia yhdisteitä, jotka täyttävät tyhjiöt kiinteässä betonissa;
 • Kaikkien tukkeutumisominaisuuksien seokset ovat mikrohiukkasia.

polymeeri

Polymeeriset koostumukset määrittävät betonimassan liikkuvuuden: seoksen partikkeleihin muodostuu kalvo. Tällaiset materiaalit mahdollistavat korkean kosteuden kestävyyden myös niille rakenteille, joilla on vaurioita.

Vedenpitävyys

Lisäaineet, joilla on tunkeutumisvaikutus, auttavat saavuttamaan suuren vaikutuksen. Niitä voidaan käyttää pakastetulla betonilla tai pistää suoraan laastiin. Seosten koostumus vaihtelee valmistajan mukaan.

Järjestelmät, joissa hiekka ja sementti muodostavat kuoren; perustukset kemiallisten yhdisteiden kanssa tunkeutuvat syvemmälle betoniin, eli tehokkaammin täyttävät aukot ja huokoset.

"Penetron"

Tärkein edustaja läpäisevän vedenpitävyyden.

Materiaaliominaisuudet:

 • betonirakenteiden ja betonirakenteiden vedenkestävyyden varmistaminen betonisointivaiheessa;
 • Sovellus ulottuu myös esivalmistettuihin ja monoliittisiin rakenteisiin, mukaan lukien halkeamat ja huokoset. Se voi olla altaat, säiliöt, kellarit, säätiöt, septitankit;
 • yhteensopivuus - käytetään betonin lisäaineissa lujuuteen, joita ei ole vaikea ostaa;
 • radioaktiivinen turvallisuus, ympäristöystävällisyys;
 • Koostumusta edustaa kemialliset lisäaineet, rakeistettu kvartsihiekka ja erikoisementti;
 • hydraulisen betonin palamisen kestävyys;
 • rakenteiden suojelu jätevedestä, pohjavedestä, emäksistä, hapoista, myös merivedestä.

Vedeneristyksen järjestelyä suositellaan seuraamaan seuraavia toimenpiteitä:

 • betonipohja poistetaan kaikista aineista, jotka voivat estää aktiivisten kemiallisten aineiden tunkeutumisen. Työtä varten voit käyttää korkeapaineisen vesisuihkulaitteen tai harjan metallisella harjalla;
 • pinnat, jotka on maadoitettu, kostuvat heikolla happoliuoksella, joka pestään pois vedellä tunnin ajan;
 • ennen järjestelmän levittämistä betonin pinta kostuu;
 • lopullinen liuos kahdessa kerroksessa levitetään pohjaan synteettisten harjojen harjalla;
 • toinen kerros levitetään asetetulle ensimmäiselle kerrokselle, joka myös kostuu;
 • pinta on käsiteltävä tasaisesti, ilman aukkoja.

Nestemäinen lasi - moderni vedeneristys

Erilaiset silikaattiliima parantaa betoniterästuotteiden suorituskykyominaisuuksia ilman, että ne vaikuttavat merkittävästi niiden kustannuksiin.

Materiaalin avulla voit tarjota:

 • vedenpitävyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • lämmönkestävyys;
 • vastustuskyky sieni- ja homeen vaurioille.

Nestemäistä lasia betoniin käytetään perustusten rakentamisessa, mukaan lukien hydrauliteollisuudessa, tulisijoissa, kattiloissa, uuneissa, erilaisissa maanalaisissa betonirakenteissa.

Itsenäinen rakentaminen edellyttää seuraavien periaatteiden käyttöä:

 • vähintään 10% silikaattiliimaa lisätään betoniin, mikä takaa optimaaliset tekniset ominaisuudet;
 • silikaatteja ei lisätään lopulliseen liuokseen. Ensimmäiset kuivat osat on yhdistetty, sitten lisätään liimaa, joka on aiemmin laimennettu vedellä;
 • Pienissä osissa on suositeltavaa valmistaa ratkaisuja, koska lisäaine aiheuttaa kovettumisen kiihtyvyyttä. Vahvistettu betonin asentaminen ja kaataminen on nopeaa.

Työlle on toivottavaa käyttää betonia M400 / M200-tuotemerkillä. Jos osuuksia ei noudateta, lopullinen rakenne murenee seuraavana päivänä.

Toimien järjestys:

 • nestemäinen lasilasi laimennetaan puhdistetun veden ämpärissä;
 • liuos sekoitetaan perusteellisesti;
 • lisäaine kaadetaan sopivaan astiaan, esimerkiksi kaivo ja kuiva seos tuodaan siellä;
 • massaa käsitellään rakennesekoittajalla;
 • vedenpitävä betoni omilla kädillä on valmis ja se voidaan kaataa muottiin.

Pohjakerroksen vedenpuhdistus pohjaveden sisäpuolelta

Pystysuora vedeneristys suoritetaan rakennuksen kellarissa niissä tapauksissa, joissa rakenteen seinät sijoitetaan pohjaveden pinnalle ja poistoilmajärjestelmän puuttumisen takia. Vaaka asennetaan lattialle - kun pohja on sijoitettu pohjaveden tasolle.

Työtavan valinta perustuu seuraaviin parametreihin:

 • Säätö materiaali, eristys laatu;
 • saostuminen ja pohjavesien esiintyminen;
 • huoneen tarkoitus;
 • vedenpoistojärjestelmien saatavuus.

Yleiset työn periaatteet:

 • jos kellarissa on tulvia, vesi pumpataan ulos tai on odotettava hetkeksi, kun se lähtee yksin;
 • pinta puhdistetaan betonipohjalle.
 • halkeamat on puhdistettava ja puhdistettava vedenpitävien järjestelmien syvemmälle levittämiselle;
 • lujittavalla kankaalla, joka on kiinnitetty pohjaan tylkillä, mahdollistaa kosteudenkestävyyden lisäämisen;
 • kun vaakatasossa vahvistetaan, se täytetään soraa ja sementoituu, eristys menee seiniin jopa 300 mm.

Kustannukset

Betonimateriaalit vedenpitäviksi (voi ostaa materiaalia missään rautakaupassa) eivät vaikuta merkittävästi työn kustannuksiin. Kaikilla järjestelmillä on edullinen hinta, 72 p / kg, ja ne ovat laaja valikoima. Kalleimmat ovat Penetron-merkin järjestelmät, joiden kustannukset ovat yli 300 p / kg.

Penetron Admixin vedenpitävälle betoniseokselle ominaisuuksia kuvataan videossa:

Kirjat aiheesta:

Cement Stone Microstructure - Lyudmila Nesterova - 543 hieroa.- linkki varauksen tarkasteluun

Mikro-sementti. Opinto-opas - Alexander Panchenko - 553 rub - linkki kirjojen tarkasteluun

Betonit tehokkailla lisäaineilla - Anatoly Zotkin - 841 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Lisäaineet betoniin - V. Ramachandran - 1 475 hieroa - linkki kirjan tarkistamiseen

Ohjeet teräsbetonirakenteiden suunnittelulle - B. Vasiliev - 830 ruplaa.- linkki kirjan tarkistamiseen

Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi

Suojaa konkreettisia tuotteita kosteuden haitallisilta vaikutuksilta useilla erilaisilla menetelmillä, jotka estävät sen tuhoutumisen eriasteisissa tehokkuusasteissa. Betonin lisäaineet vedenpitävyyteen ovat yksi parhaista tavoista tarjota korkealaatuista ja luotettavaa suojaa betonille, ei ainoastaan ​​ulkona, ei sisällä.

Artikkelista opit:

vedenpitävästä betonista;

miten lisätä betonirakenteen vedenkestävyyttä;

konkreettisten lisäaineiden vedeneristysominaisuuksista;

noin kamatiruyushchy lisäaineita betonissa;

noin vedeneristys käyttäen polymeeri-lisäaineita;

noin nestemäistä lasia vedenpitävänä lisäaineena.

Betonin vedenkestävyysluokka

Betonin vedenkestävyyden asteesta riippuen se on jaettu useisiin pääluokkiin. Vedenkestävyysluokan nimitys suoritetaan symbolin W avulla, jota seuraa luku, joka on välillä 2 - 20. Osoittaa, että kosteudenkestävyysaste kasvaa järjestyksessä alemmasta suurempaan arvoon. Betoni, jonka luokka on neljästä kahdeksaan, käytetään rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen, joiden keskimääräinen altistuminen kosteudelle on. Käytettäessä korkeassa kosteudessa tai pohjaveden läheisyydessä on käytettävä luokan W12 - W20 tuotteita.

Miten lisätä betonin vedenkestävyyttä

Betonin rakenteessa on huokoinen rakenne, joka sallii kosteuden täyttää aukot ja vähentää siten valmiin betoniliuoksen käyttöominaisuuksia. Betonin pinnalle joutuva kosteus tunkeutuu osittain sisään. Tämä prosessi johtaa betonin rakenteen asteittaiseen tuhoamiseen. Kosteuden tunkeutuminen on erityisen vaarallista syksyllä, kun betoni-tyydyttynyt betoni altistuu äkillisille lämpötilamuutoksille ja vesi voi muuttua jääksi, mikä heikentää betonielementtiä sisäpuolelta. Betonin lisäaineet vedenpitävyyteen ja lujuuden lisäämiseen pyritään vähentämään huokoisuuden tasoa. Nämä aineet täyttävät kaikki liuokseen muodostuneet aukot, mikä muodostaa esteen kosteuden tunkeutumiselle. Lisäaineiden avulla on mahdollista merkittävästi lisätä betonin vedenkestävyyttä, mikä voi merkittävästi laajentaa sen soveltamisalaa.

Vedenpitävien lisäaineiden tärkeimmät edut

Tällaisten lisäaineiden pääasialliset edut ovat valmistajat:

 • Paranna betonituotteiden käyttöikää.
 • Vedenpitävyyteen liittyvien rahoituskustannusten vähentäminen.
 • Rakennustyön laadun parantaminen.

Vedenpitävä lisäaine betoniin - moderni tapa parantaa vedenkestävyysluokkaa betonia kohtuuhintaan. Tällainen teknologia on välttämätöntä perustaa pohja pohjaveden varastointiin, padojen, altaiden, patojen ja säiliöiden rakentamiseen jne.

Tyypit lisäaineita betonissa

Kaikkien lisäaineiden kemiallinen koostumus ja betoniliuoksen vaikutuksen perusperiaate riippuvat seuraavasti:

 1. Pehmentimiä.
 2. Pakkaavat koostumukset.
 3. Polymeeriformulaatiot.
 4. Nestemäinen lasi.

Tarkastele niitä tarkemmin.

Pehmittimet: sovellustekniikka ja toimintaperiaate

Ne ovat aineita, jotka on valmistettu lingosulfaattisuolojen perusteella. Tämän tyyppisen lisäaineen vaikutus perustuu betoniseoksen juoksevuuden lisäämiseen, mikä mahdollistaa ilmakuplat vapaasti poistumiselta. Aineen periaate perustuu sisäisen sähköisen varauksen muodostumiseen tai kalvopäällysteen muodostamiseen.

Pehmittimen kanssa betonin valmistamiseksi on välttämätöntä sekoittaa liuos annoksina lisäaineeseen. Tämän tekniikan tärkeimmät vaatimukset ovat: jatkuva sekoittaminen, positiivinen ympäristön lämpötila, suhteiden kunnioittaminen.

Pehmennusaineiden edut

Pääedut pehmittimien käytön yhteydessä:

 • sementin taloudelliseen käyttöön
 • vähentää kutistumista
 • ei tärinää koskevia vaatimuksia
 • lisää betonin liikkuvuutta vähentämättä sen voimaa.

Tukkeutumisen lisäaineiden toimintaperiaate

Tämän lisäaineen pääasiallinen toimintaperiaate perustuu sementin, veden ja erikoisainemikromin väliseen kemialliseen reaktioon. Tämän kemiallisen reaktion ansiosta muodostuu vahvoja liukenemattomia yhdisteitä, jotka täyttävät kaikki betonin sisältämät aukot. Tällaisten lisäaineiden syöttömenetelmä betoniin on identtinen pehmittimien kanssa.

Etuja lisäaineiden tukkeutumiseen betonissa

Vedenpitävästä lisäaineesta betonin tukkeutumistyypille on seuraavat edut:

 • vähentää ulkoisten vedeneristystuotteiden kustannuksia
 • betonin kosteudenkestävyyden huomattava lisääntyminen
 • lisätä valmiiden tuotteiden vahvuutta.

Polymeeribetonin lisäaineet vedenpitävyyteen ja lujuuden lisäämiseen

Anna lisätä merkittävästi betoniliuoksen kosteudenkestävyyden astetta johtuen kalvon muodostumisesta hiukkasille. Tämä kalvo liimaa hiukkaset yhteen, mikä lisää betonin lujuutta ja läpäisemättömyyttä. Lisäksi polymeerikoostumukset voivat parantaa vastustuskykyä muotteihin, sieniin ja muihin mikro-organismeihin.

Nestemäinen lasia: tekniikka ja laajuus

Se on yksi silikaattiliiman lajikkeista, jolla on positiivinen vaikutus betonin suorituskykyominaisuuksiin. Betonimassan valmistuksen aikana kuivaan betoniseokseen lisätään jopa 10% nestemäistä lasia, mikä takaa suorituskyvyn ja kustannusten optimaalisen suhde. Nestemäinen lasi on halpa rakennusmateriaali.

Tätä lisäainetta käytetään laajalti perustusten, kattiloiden, maanalaisten raudoitusten, lämmityskattiloiden ja muiden rakenteiden rakentamisessa.

Tiettyjen lisäaineiden valinnan olisi perustuttava yksilölliseen lähestymistapaan, jossa otetaan huomioon betonin kosteuden kestävyys, sen mekaaninen lujuus ja arvioidut kustannukset. On huomattava, että jokaiseen lisäykseen on liitetty käyttöohjeet. Halutun tuloksen saavuttamiseksi noudata valmistajan ohjeita.

GK SMK: n ehdotus Pietarin konkreettisesta työstä

QMS-konserni tarjoaa laajan valikoiman ammattitaitoisia palveluja betonitiivisteiden vedenpitävien lisäaineiden rakentamiseen. Meidän suorittamamme rakennustöiden luettelo sisältää monimutkaisten esineiden järjestelyn:

 • Betonipaikat, pohjat (teippi, laatta, aidan alla jne.).
 • Kellarikerros.
 • Lattiapinnoitteet.
 • Monoliittiset seinät.
 • Lattialaatat.
 • Betonilattiat.
 • Vaiheet / portaat.
 • Laakeripylväät.

Ammattitaitoinen henkilökunta tietää ja pystyy käyttämään käytännössä lisäaineiden valmistusteknologiaa kosteutta kestävän betonin saamiseksi. Kaikille teoksillemme annetaan pitkä takuu. Soita ja lähetä meille sähköpostia yhteystieto-osion yhteystietojen avulla. Toimittajamme tarjoavat parhaan ratkaisun Pietarissa ja Leningradin alueen monimutkaisimpiin ja epätavallisiin tehtäviin.