Mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita.
Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä.
Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.

Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi

Betonin vedeneristys lisäaineita käytetään betonirakenteen kosteuden läpäisemättömyyden varmistamiseksi ja rakenteiden laadun parantamiseksi kokonaisuutena. Eri lisäaineiden lisääminen estää betonin epätoivottuja halkeamia ja epätasaisen kutistumisen mahdollisuutta.

Lisäaineluokitus

Betonin lisäaineet vedenpitäviksi luokitellaan seuraavien tyyppien mukaan:

 • Muokkaajat, joiden vaikutus aikaansaa liuoksen nopean kuivauksen. Tällaiset lisäaineet antavat betonin kyvyn kulkea veden läpi, mutta myös lisäävät sen plastisuutta ja parantavat tarttuvuusominaisuuksia.
 • Fiber-lisäaineita, jotka ovat kuituja, joiden valmistuksessa voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja, esimerkiksi lasia tai polymeeriyhdisteitä. Nämä ovat monitoimisia lisäaineita, jotka lisäävät paitsi betonin vedeneristysominaisuuksia, myös sen lujuutta sekä kestävyyttä erilaisten muodonmuutosten, mukaan lukien lämpötilan muutosten aiheuttamat.
 • Lisäaineet, jotka lisäävät veden läpäisevyyttä. Lisäksi niiden erottava ominaisuus on betonin vakauden kasvu, kun se altistuu erilaisille kemiallisille syövyttäville ympäristöille.

Suosituimmat tuotemerkit, hinta

On suositeltavaa valita konkreettisia lisäaineita vedenpitäviksi erikseen kullekin käyttötarkoitukselle. On otettava huomioon se tekijä, että lisäaineiden vedenpitävyys lisäksi lisätään erilaisiin pehmitettäviin lisäaineisiin, mikro-säätöaineisiin, kiihdyttimiin ja asetettuihin hidastimiin. Tässä suhteessa olisi analysoitava kaikkien lisäaineiden vuorovaikutuksen mahdollisuus keskenään. Joskus suoraan valmistajalta, voit ostaa erityisiä vedenpitäviä lisäaineita, joilla on yksilölliset ominaisuudet, esimerkiksi lisäämällä pakkasenkestäviä ominaisuuksia.

Suosituimpia ovat vedenpitävät lisäaineet betonijärjestelmässä Penetron. Heidän valmistajansa on yritysryhmä, joka on toiminut markkinoilla pitkään. Näiden lisäaineiden erityispiirre on tasapainoinen yhdistelmä laatua ja hintaa. Veteen hylkivää Penetron-lisäaineita, jotka lisätään betoniin, on aika testattu ja tuotettu suurella valikoimalla, minkä ansiosta niitä voidaan käyttää eri tarkoituksiin.

Betonirakenteisiin materiaaleihin, jotka lisätään betoniseokseen vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi, on huomattava, että:

Penetronia läpäisevä lisäaine, joka tarjoaa betonirakenteen taatun stabiilisuuden jäteveden, meriveden ja aggressiivisten kemikaalien vaikutuksille.

Seos voidaan ostaa muovikuoreista:

 • 5 kg kiloa hintaan noin 1400 ruplaa.
 • 25 kg hintaan noin 6800 ruplaa.

Lisäaine betoniin Penetron Admix. Sen lisäksi, että betonin vakaus lisätään kosteudelta ja erilaisilta aggressiivisilta aineilta, se lisää betonirakenteiden pakkasvastusta. Tällainen seos on ympäristöystävällinen ja hyväksytty käytettäväksi juomaveden toimituksessa.

Materiaalia voi ostaa muovikuoreista:

 • 4 kg hintaan noin 1200 ruplaa.
 • 25 kg hintaan noin 7 100 ruplaa.

Muita suosittuja betonitiivisteaineita ovat seuraavat tuotemerkit:

"Kiteinen" on kuiva sekoitus, jonka avulla voidaan lisätä betonin vedenkestävyyttä 3-4 askeleella samalla, kun sen lujuus on jopa 50%. Lisäksi tämä materiaali lisää betonirakenteiden pakkasvastusta. Tämän lisäaineen ominaisuus betonissa on sen yhteensopivuus natriumsuolojen seoksen kanssa perustuvien superplastikoiden kanssa. Materiaali on pakattu 10 kg: n muovikauhoihin. Pakkausten keskihinta on noin 6 200 ruplaa.

"Lakhta" on sekoitus erilaisia ​​mineraali- ja kemiallisia modifioijia. Sitä voidaan käyttää betonin valmistukseen erilaisten sementtimerkkien perusteella. Parantaa betonirakenteiden vedenpitävyyttä 4-6 askelta. Se ei vähennä betoniliuoksen plastisuutta. Tämä materiaali on pakattu 20 kg: n pusseihin, pakkauskustannukset ovat noin 1700 ruplaa. Lisäaineiden lisääminen betoniin tulee noudattaa tiukasti valmistajan ohjeita, jotka yleensä näkyvät pakkauksessa.

Mitä betonin lisäaineita käytetään vedenpitävyyteen

Vedeneristys on laajalti käytössä rakentamisessa. Alun perin rakennuksen eri osien (katto ja kattotuolit, perusta ja rakennus, jne.) Tai yhteensopimattomien materiaalien (betoni ja puu, kivi ja tiili jne.) Raja-alueilla käytettiin vedenpitävyyttä paljon laajemmin ja eri tarkoituksiin siviili-, teollisuus- ja kuljetustekniikan alalla.

Vedenpitävät tyypit

Vedeneristys tarkoittaa järjestelmää, jolla pyritään suojaamaan rakennuksia tai rakenteita tai niiden osia vuotamasta niiden läpi, tunkeutumista sisään (suodatus ja kapillaari nousu) sekä eroosio vedellä tai vesiliuoksilla.

On olemassa erilaisia ​​vedenpitävyyksiä, joiden tarkoituksena on ratkaista erilaisia ​​ongelmia eri ympäristöissä ja käyttää laajaa valikoimaa rakennusmateriaaleja. Yleisimpiä tähän tarkoitukseen käytettäviä materiaaleja:

 • nestemäiset, jotka ruiskutetaan tai päällystetään, mukaan lukien perinteinen bitumi, nestekaasu, muovi jne.);
 • metalli- ja muovilevyt;
 • rullat, joilla on suuri joustavuus ja kimmoisuus (geosynteettiset, geomembraanit, geokomposiitit, polyeteeni, polyvinyylikloridikalvot jne.);
 • mineraaliset hydrauliset sideaineet;
 • savi, mukaan lukien bentoniitti;
 • lisäaineet (läpäisevän luonteen seokset).

Vesitiivistyksessä on kaksi päätyyppiä:

 • anti-suodatusta käytetään maanalaisissa ja vedenalaisissa rakenteissa estääkseen veden tunkeutumisen;
 • korroosionkestävä suojaa aggressiivisilta ratkaisuilta, nesteiltä ja ympäristöiltä sekä myös sähkökruunusta.

Vastaavasti korroosiosuoja on jaettu materiaalin tyypin mukaan metalliksi, mineraaliksi, asfaltiksi ja muoviksi.

Vedeneristysluokitus

 1. Maalaus (kuuma ja kylmä) valmistetaan monikerroksisena polymeeripinnoitteena (epoksikumi, jne.) Ja bitumipitoisia maaleja ja lakkoja.
 2. Päällystäminen, monikerrospinnoite, joka perustuu kuumapitumenin käyttöön.
 3. Kipsi (kuuma ja kylmä) on paljon paksumpi kerrospinnoite ruiskutetusta kipsistä, kylmästä ja kuumasta mastiksesta ja asfalttipohjaisista laastareista, polymeerisementteistä ja polymeeripäällysteistä, jotka mahdollistavat työn mekaanisesti ilman kalliita sulkevia rakenteita.
 4. Liimaus järjestetään polymeerikalvojen ja lasikuitujen monikerroksisella rullalevyllä.
 5. Valukappale tai -mastit suoritetaan käyttämällä asfaltti- tai kuumalamppua (bitumiperiittiä, asfaltti-keraamitekniikkaa, vaahtopepoksideja jne.), Valumalla useilla kerroksilla vaakatasossa tai kaatamalla seiniin.
 6. Täyttö on irrallisten vedeneristysten (asfaltti-insol, hydrofobisten jauheiden jne.) Täyttäminen kerroksiin ja onteloihin. Paksumpi valettu ja lisäksi suorittaa eristystoiminnon.
 7. Kyllästystä käytetään riittävän huokoisissa materiaaleissa (kalkkikivi, betoni, tuppi), jolloin kyllästys sideaineilla (petroliliuos, bitumi, polymeerilakka, kivihiiliterva jne.)
 8. Injektointi tai korjaus on järjestetty ruiskuttamalla sideaineita (furaani ja ureahartsi) saumoihin, erityisesti valmistettuihin aukkoihin (katkaisuun) ja halkeamiin rakennuksissa ja rakenteissa.
 9. Asennettu on tehty arkkeja, nauhoja jne. (Muovi, metalli, polymeerit), jotka on kiinnitetty tarvittaviin osiin erikoiskiinnikkeillä.
 10. Penetrating ovat lisäaineita, jotka tuodaan konkreettiseen kehoon itsessään ja kiteytyvät siellä.
 11. Sprayed levitetään kahdesta komponenteesta - pohjasta ja koveteesta, ja sitä voidaan käyttää mihin tahansa materiaaleihin, joilla on monimutkainen pintaominaisuus.
 12. Diffuusio- ja superdiffuusiomembraanit ovat erityisiä monimutkaisia ​​järjestelmiä, joita käytetään kondensaatin keräämisessä kattoihin ja tuuletetuille julkisivuille.

Suunnittelun piirteet erottavat:

 • pinnallinen;
 • painin;
 • töitä rikkoa;
 • näppäilty;
 • tiivistys laajennusliitoksille;
 • monimutkainen (suorittaa useita toimintoja).

Vesitiiviiden lisäaineiden käyttö betoniin ja niiden toiminnan periaate

Betonin kaatamisen seurauksena se kovettuu ja kutistuu, mikä johtaa mikrokruunujen muodostumiseen, jonka veteen virtaa. Tämä vähentää betonin lujuutta ja lisää kosteutta monoliitin läpi.

Erityisten vedeneristysseosten lisääminen voi parantaa betonin kaikkia laatuindikaattoreita ja vähentää kosteuden läpäisevyyttä.

Vedeneristyslisäaineet toimivat seuraavasti: kun ne joutuvat kosketukseen liuoksen sementtikomponenttien kanssa, ne laskeutuvat mikrokapselisiksi hiukkasiksi huokosissa ja kapillaareissa muodostaen näin hydrofobisen päällysteen, joka työntää vettä huokosista.

Uusia polymeeri-lisäaineita (penetroneja), jotka lisätään seokseen, kiteytyvät ja huokosten tukkeutuminen tapahtuu. Lisäaineen kiteet, jotka kasvavat huokosissa ja halkeilla, estävät vesimolekyylien kulkuväylän, mutta mikrotunnelit, jotka sallivat höyryn kulkeutumisen, säilytetään.

Lisäksi, kun kutistuminen ja uusien mikroprektioiden muodostaminen betonin rungossa, kiteiden kasvu jatkuu ja vedenpitävyys pysyy samalla tasolla. Niin ovat myös lisäaineet, jotka tehdään betonin valmistuksessa.

Tapauksessa, jossa betonipäällyste on jo olemassa, käytetään tunkeutuvia seoksia, jotka sisältävät erityisen aktiivisia lisäaineita. Liuenneet ionit tunkeutuvat rakenteen sisäiseen rakenteeseen mikrohuokosten läpi ja kemiallisen reaktion seurauksena ne kiteytyvät samalla tavalla kuin ensimmäisessä tapauksessa. Liukenemattomia kiteisiä hydraatteja muodostuu, jotka estävät veden suodatuksen. Kiteiden muodostuminen voi tapahtua noin puolen metrin syvyydelle.

Nyt on käytetty uutta tekniikkaa, jota kutsutaan nimellä "valkoinen kylpy", jossa käytetään vedenpitävää betonia, jonka ansiosta vesi tunkeutuu betoniin merkityksettömällä määrällä.

Lisäaineiden tyypit

Betoniä käytettäessä yleensä huomiota kiinnitetään luokitteluun vahvuusluokkien mukaan. Mutta lisäksi on olemassa useita tärkeitä ominaisuuksia, kuten jäätymisvastus F ja vedenpitävyys W.

On olemassa useita lisäaineita, jotka parantavat näitä ominaisuuksia ja tuodaan liuokseen joko vaivata tai suoraan rakennustyömaalla lisäämällä sekoittimeen. Lisäaineita lisättäessä on mahdollista vähentää sementin prosenttiosuutta ilman heikentymistä tai parantaa betonin ominaisuuksia ja säilyttää laatua.

Seuraavat lisäaineiden tyypit eroavat toisistaan:

 • superplastisaattoreita lignosulfonaattisuoloilla. Niiden etuna on yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa;
 • kestää kalsiumnitraattia, sallii betonin sijoittamisen alle nollaan ja nopeuttaa sen asettamista;
 • vedenpitävät lisäaineet, jotka vaikuttavat rakenteisiin, jotka ovat suorassa kosketuksessa veden kanssa.

Ne on jaettu seuraavasti:

 • fenyylietoksisiloksaani, natriumalumiinimetyylisilikaatti, Plastil, Natrium natriumoleaatti, natriumoleaatti, hydrokonsertti;
 • polyhydrosiloksaani, COMD, Sementol, sinkkiestaraatti;
 • SSP, natriumetyylisilikonia.

Näiden lisäaineiden käyttö mahdollistaa betonin vedenkestävyyden muuttamisen, mikä johtaa W8 - W12: n tasoon.

Nykyisten kristallinmuodostusaineiden läpäiseminen mahdollistaa tehokkaammin huokosten estämisen. Ja sitä voidaan käyttää malleissa.

Ne tuovat läpäisevyyden W18 - W20: lle.

Yleisimpiä ovat seuraavat seokset:

 1. Penetron. Se suojaa kosteuden tunkeutumista vastaan, vesitiiviisti viestintäliitännät, toimii leikkauksena kapillaaripitoisuudelle ja estää painehäviöitä. Sitä käytetään suojelemaan betonia merivedestä, haposta, alkalista, suoloista ja jätevedestä. Lisää veden kestävyyttä W20: een.
 2. Kiteitä. Tarjoaa vedenpitävyyden W16: een.
 3. Lahdessa. Seos erilaisista modifioijista, mikä mahdollistaa veden kestävyyden, lujuuden, jäätymisvastuksen ja korroosionkestävyyden lisäämisen.
 4. BISEAL. Lisää vesitiiviyttä W12: een, lisää lujuutta ja jäätymisvastusta.
 5. Gidrohit. Lisää vesitiiviyttä W10: een, parantaa kestävyyttä ja huurteenkestävyyttä.
 6. Kratasol. Pehmennin (W10) ja superplastikoija (W12).

Vahvuudet ja heikkoudet

Erilaisista vedeneristyskoneista sisäpuolella on huomattavia etuja verrattuna ulkoisiin menetelmiin. Ulkoisen eristyksen lujuudesta huolimatta sen kerros vähitellen romahtaa, halkeilee ja menettää monia suojaavia ominaisuuksia, kuten kykyä lopettaa veden suodatus kokonaan. Lisäksi ulkona oleva vedeneristys vaatii usein vakavaa lisätyötä, aikaa vievää ja materiaalien kustannukset voivat olla korkeat.

Vedeneristys lisäaineiden etuja betoniin kuuluu:

 • rakennustöiden laadun parantaminen;
 • työehtojen vähentäminen;
 • työn laajuuden vähentäminen;
 • alentuneet työnkulut;
 • rakennusten käyttöiän merkittävä kasvu;
 • rakenteiden parempi suojelu kosteudelta;
 • vähentämällä vedenpitävyyden kustannuksia.

Lisäaineiden käytön tärkein haitta voidaan pitää betonin lämmönjohtavuuden kasvuna. Myös keraamisten laattojen asennuksessa voi olla ongelmia ja tarve valita erityisiä liimoja. Lisäksi lisäaineiden lisääminen tehokkaasti betonin kaatamisen vaiheessa ja ulkoiset menetelmät voidaan tehdä korjaustöihin.

Tämä haitta voidaan kuitenkin poistaa impregnoimalla eristys, joka useiden vesitiivistystekniikan asiantuntijoiden mielestä on yksi keino tehdä lisäaineita betonille, samalla kun muodostuu ohuen, vedeneristyvän ulkokerroksen.

Vedeneristyskyvyn etuja ovat:

 1. Kyky työskennellä sisäpuolelta.
 2. Mahdollisuus levittää mihin tahansa pinnalle.
 3. Laitteen mahdollisuus rakennustöiden päätyttyä.
 4. Ei tarvitse suojelua.
 5. Ei tarvitse pinnoittaa pintaa.
 6. Kyky suojata betonia sään ja muiden sääolosuhteiden varalta.
 7. Jäätymisen lisääntyminen.
 8. Inertti kemikaaleihin.
 9. Korroosiosuojaus (raudan hapettuminen).

Haittapuolena on tarve puhdistaa vanhan betonin pintaa ja sen rasvanpoistoa käyttämällä korkeapaineisen räjäytyslaitteen.

Lisäaineiden valinta

Vesitiiviiden lisäaineiden valinnassa on suositeltavaa neuvotella erikoislääkärin kanssa, koska on otettava huomioon paitsi betonin vaaditut ominaisuudet myös kemiallinen ja vesivoima, jossa sitä käytetään.

Siksi jokainen sovellus voi edellyttää erityistä ratkaisua. On otettava huomioon, että betoniin lisätään yleensä kiihdyttimiä, hidastimia, pehmittimiä, mikrohuokoisia lisäaineita, jäätymisenestoaineita ja ilmanvaihdunta-aineita.

Joissakin tapauksissa kaikkien vaadittujen lisäaineiden yhteensopivuuden varmistamiseksi on tarpeen suorittaa koesarja. Joskus on tarpeen korvata yksittäinen lisäaine monimutkaisella, mikä poistaa suurimman osan kysymyksistä, mutta on ehdottomasti noudatettava valmistajan ohjeita.

Viime aikoina on ehdotettu yhä enemmän uusia lisäaineita ja seoksia, jotka parantavat nopeasti betonin laatua. Ammattilaiset tietävät aina kaikista innovaatioista ja yksinkertainen kuuleminen voi säästää paljon aikaa, vaivaa ja rahaa.