Vedenpitävä lisäaine betoniin

Rakennusmateriaalin lujuus - betoni - on hyvin tunnettu. Kuitenkin sillä on toinen yhtä tärkeä ominaisuus - kosteuden kestävyys, jonka parametrit putoavat ajan myötä. Materiaalissa on kapillaareja, huokosia ja halkeamia, joiden kautta vesi ja sen kemialliset yhdisteet tuhoavat sen. Rakenteiden vedeneristysominaisuuksia voidaan lisätä betoniseoksen sekoittamisvaiheessa erityisillä lisäaineilla.

Tarkoitus ja toiminnan periaate

Vedenpitävät lisäaineet betoniin on suunniteltu nostamaan sen sisäisen matriisin vedenpitävyysominaisuudet veden imeytymisen vähentämiseksi. Niiden toiminta dynaamisessa toimintatilanteessa vähentää kiven rakenteellista huokoisuutta, täyttää halkeamia, tyhjiä, kapillaareja kiteillä (veteen liukenemattomia), jotka kasvavat yhä enemmän, sitä pidempi ja vahvempi kosteus toimii. Ne puristavat vettä materiaalista ja suorittavat tuotteiden "itsekorjaamista". Siten lisäaineet luovat olosuhteet niin, että kivi ei pääse kosteutta sisään. He keskeyttävät löyhän kalkin huuhtoutumisen, mikä tekee siitä haurasta.

Kemiallisilla reaktioilla rakenteiden runko tiivistetään, vahvistetaan ja huokoset lukitaan, pienennetään kooltaan (säde jopa 10 mikronia) ja jaetaan tasaisemmin tilavuudeltaan. Makroporit hankkivat pallomaisen muodon, jonka mitat ovat jopa 0,1 mm, niiden määrä vähenee useita kertoja. Samanaikaisesti materiaalin höyryläpäisevyys säilyy.

Toinen mekanismi, joka lisää kiven hydrofobisia ominaisuuksia, on kapillaarien ja huokosten seinämien peittäminen sementin hydraation tuotteilla lisäaineilla (hydrofobisilla aineilla), jotka muodostavat pinnoitteen mikroskooppisten pallojen muodossa. Reaktion tulos on vettähylkivä kerros, joka pintajännityksen voimien vuoksi työntää kosteutta ulos.

Vaihtoehtoinen tapa parantaa kiven vesitiivistystä on käyttää reagensseja, jotka eivät reagoi sementin kanssa seoksessa, jäljelle jääneet mekaaniset epäpuhtaudet (esimerkiksi nafteenihapot, kalsiumsuolat, parafiini jne.). Betonin lujuuden saavuttamisvaiheessa tällaiset lisäaineet luovat edellytykset laastien tasaiselle poistumiselle kosteudelle, mikä vähentää kutistumista. Ne lisäävät myös seoksen liikkuvuutta, edistävät liuoksen poistumista ilmakuplien pinnalle vähentäen kiven huokoisuutta. Näiden prosessien taustalla liuoksen vapautumisnopeus pienenee, seoksen asetus ja kovettuminen hidastuvat, koska sementin ja nesteen diffuusioaste pienenee. Siksi hydraatio hidastuu ja kovettumisen alkuvaiheessa sementtikiven lujuus putoaa jyrkästi, mikä on tarpeen joissakin tapauksissa.

Edut ja haitat

Tärkeimmät edut ovat rakentamisen yksinkertaistaminen ja loppulaatujen parantaminen, vedenpitävyyden hylkääminen, mikä säästää resursseja ja aikaa. Tämän seurauksena niiden tuotteiden käyttöikä, jotka ovat saaneet parempaa suorituskykyä vedenkestävyyteen (voi nousta W20: een), kylmyyskestävyys (kasvaa 100 sykliä), puristuksessa (jopa 30% tai enemmän) sementin lujuus on pitempi. Tekniikan positiivinen vaikutus auttaa eristämään tuotteet kosteudelta ja höyryltä ulkopuolelta.

Taloudellinen lisäys on kyky vähentää sementin massaosuutta liuoksessa taustan vasten lujuuden lisääntymistä. Teknologialla on myös haittoja - lisätään lämmönjohtavuutta betonin "kosteuden" estämisen vuoksi, muuttamalla materiaalin pinnan ominaisuuksia ja johtaen alhaiseen adheesioon liimojen kanssa (laattojen asennuksen yhteydessä), rappaus. On myös otettava huomioon ja tarkistettava vuorovaikutus ja yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa.

Vesitiiviit lisäaineet ovat kuivia jauheita, jotka on laimennettu vedellä ja nesteellä. Myös lisäaineet jaetaan plastisointiin, polymeeriin ja tukkeutumiseen.

polymeeri

Lisätään koostumukseen lisäämään lisääntynyttä juoksevuutta (liikkuvuutta) muodostaen polymeerikalvon täyteaineille (murskattu kivi, hiekka). Jos käsittelemme lisäaineilla nestemäistä liuosta, jopa murtunut betoni pysyy vesitiiviinä tällaisen kalvon ansiosta.

plastisoimisainetta

Tee koostumus liikuteltavaksi. Hydrofobisoinnin mekanismit: sisäisen aluekalvon muodostaminen, pintapumpun hiukkasten joukko (edistää keskinäistä liukumista) yhdistettynä (yhdistää kaksi ensimmäistä). Jälkimmäisessä tapauksessa käytetään polykarboksylaattia, joka myös lisää tuotteiden lujuutta.

siltana

Kondensoidaan betoni kovettumisen jälkeen, mikä lisää rakenteiden kestävyyttä ja messinginvoimaa, jopa aggressiivisten orgaanisten aineiden, epäorgaanisten aineiden ja kaasuseosten vaikutuksen alaisena. Ne täyttävät huokoset veteen liukenemattomilla (huolellisesti murskaamattomat mineraalipohjaiset aineet, joilla on hydraulinen, pozzolaninen vaikutus) ja liukoiset (kalsium-, rauta-, alumiini-, rauta-, hartsi-) aineet. Nesteytyksen seurauksena syntyneet yhdisteet tulevat liukenemattomiksi.

Lisäaineiden käyttö

Hydro-eristetty kivi luodaan lisäämällä lisäaineita vaivausvaiheessa tai valmiiseen liuokseen ennen kaatamista (tavallisesti niiden massajake on 1 painoprosenttia sementtiä). Valmistajat ilmoittavat pakkauksissa käytettävät vivahteet. Joten kuivat sekoitukset yhdistetään hyvin muihin koostumusmuokkaajiin. Suljettu laasti on käsiteltävä lisäaineella välittömästi ennen kaatamista muottiin.

Kuinka valmistaa?

Vesisuodatuslisäaine jauhemuodossa ennen käyttöönottoa laimennetaan vähitellen vedellä määritetyssä suhteessa ja sekoitetaan perusteellisesti. Tuloksena oleva tilavuus viedään välittömästi sekoittimeen valmiin betonin liuoksella (viiden minuutin kuluessa valmistuksesta). Sitten yhdistettyä seosta sekoitetaan vielä kymmenen minuuttia ja kaadetaan muottiin. Jotta vältettäisiin virheitä, on noudatettava tuotteiden pakkaamista koskevia suosituksia ottaen huomioon tietyn lisäaineen ominaisuudet. Kun sementin painotilavuus on tuntematon, voidaan käyttää osuutta: 3 - 4 kg lisäainetta 1 m3 betoniliuosta kohden.

Valmistajien esimerkkejä

Tarjoillaan eri valmistajien lisäaineita, joiden tuotteissa on erityisiä aksentteja.

crystallite

Jauhe, vedenkestävyys jopa W16: een saakka, kestävyys 50% ja pakkasvaste. Vesitiiviin koostumus on yhteensopiva natriumsuolojen (superplasticizer) pohjalta valmistettujen lisäaineiden kanssa, korvaa painonsa sementin massaosan liuoksessa. Vaadittu määrä tuotetta laimennetaan, sekoitetaan 15 minuuttia. Valmis koostumus lisätään betoniliuokseen 1 kg / m3 betonia kohden. Pakkaus - 10 kg muovinen kauha.

Lahti

Muokkaajien (mineraali- ja kemikaalien) jauhe-seos, joka ei ole vuorovaikutuksessa betoniseoksen komponenttien kanssa, ei vaikuta sen juoksevuuteen. Nostaa kestävyyttä, veden kestävyyttä (4-6 luokkaa), roiskeenkestävyys ja korroosionkestävyys. Komponentin massa on 5% painosta sementtiä laastilla, sen jälkeen, kun se on lisätty betoniin, valua tulisi käyttää kahdessa tunnissa. Pakkaus 20 kg: n pusseihin.

BISEAL

Nestemäinen, joka antaa betonille runsaasti vedenpitävyyttä W12: lle ja kestää huurretta, mikä vähentää kiven huokoisuutta, estää kukinnan. Materiaali virtaa suoraan sekoitettavaan veteen. Vähittäispakkaus - muovisäiliöt 1 ja 20 litraa kohti.

muut

Rakenteiden vedeneristämiseen käytetään myös muiden tavaramerkkien tuotteita, esimerkiksi Penetron, Hydrozit (tyyppi VK), Hydrokhit, Kratasol jne.

Vinkkejä valitsemiseen

Ensinnäkin lisäaineet kussakin erityistilanteessa ovat sen soveltaminen. Tämä johtuu siitä, että niitä voidaan käyttää yhdessä jäätymisen, pehmittimien, mikroaaltouunien, ilmanvaihtoa aiheuttavien aineiden kanssa sekä moderaattoreiden, kovettumisen kiihdyttimien jne. Kanssa. Siksi on suositeltavaa punnita kemiallisten reagenssien vuorovaikutuksen vaikutukset keinokivien laatuun. Tilauksen lisäksi voi olla yksittäisten ominaisuuksien komponenttien koostumus. Noudata kaikissa tapauksissa pakkauksen valmistajan ohjeita.

johtopäätös

Tehokas tapa rakentaa luotettavasti rakenteiden hydrofobisuus koko käyttöjakson ajan on ottaa käyttöön vesitiiviitä lisäaineita betoniliuokseen. Tällaiset komponentit lisäävät merkittävästi muita betonin ominaisuuksia.

Sementtipohjainen vedeneristys

Sementtipohjaiset materiaalit ovat ilmestyneet melko hiljattain, mutta ne ovat jo päässeet tiukasti sisään elämäämme. Niitä käytetään lähes kaikentyyppisissä rakennus- ja viimeistelytoiminnoissa, niillä on erinomaiset suorituskykyominaisuudet, suuret lujuusominaisuudet ja kestävyys sekä sopivat hyvin myös sisä- ja ulkokäyttöön.

soveltamisalansa

 • Betonin, kiven, rappauksen ja muun tyyppisten rakenteiden suoja pohjaveden tuhoisilta vaikutuksilta, kosteudelta, paineiselta vedeltä;
 • säätiöiden, altaiden, vesisäiliöiden suojelu, jota seuraa vuoraus keraamisilla laatoilla; (lue myös artikkelisarja:
  Miten valita yhden kerroksen tiilitalon säätiö
  Lämmittämällä säätiötä ulkona: ratkaise kylmien kerrosten ongelma
  Koristepaneelien koristelu tehdään itse
  PBS-lohkojen perusta.
 • kylpyhuoneiden, terassien, parvekkeiden suojaaminen;
 • teknisten tilojen suojaaminen sisäpuolelta.

Vahvuudet ja heikkoudet

Korkean teknisen suorituskyvyn ansiosta sementtieristyksellä on useita etuja verrattuna perinteiseen bitumipohjaan.

 • erinomainen vedenpitävä suorituskyky;
 • mahdollisuus levittää märällä pinnalla;
 • teknologinen helppokäyttöisyys;
 • alhaiset kustannukset;
 • erinomainen pito millä tahansa pohjalla;
 • hyvät korroosio-ominaisuudet;
 • resistenssi aggressiivisille kemiallisille yhdisteille;
 • korkea höyryläpäisevyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • ympäristöystävällisyys ja materiaalin turvallisuus.

Sementin vedenpitävyyden muutamia haittoja voidaan tunnistaa:

 • matala halkeamisvastus;
 • useita kerroksia ja lisävahvistusta.

Yksi onnistuneimmista tavoista suojata deformoitavissa olevista rakenteista kosteudelta on polymeerin ja polymeerisementtibetonien käyttö. Näillä betoneilla on suurempi taivutuslujuus ja hauraus.

tarvikkeet

Sementtipohjaiset vedeneristysmateriaalit ovat hiekkaseoksia, jotka perustuvat sementtisideaineeseen (Portland-sementti) ja polymeeri-lisäaineisiin. Materiaaleilla on suuri vedenkestävyys ja liimaominaisuudet. Paras vaihtoehto kaikentyyppisille rakenteille (betoni, tiili, metalli, puu). Sementtiseoksen kiteisen rakenteen ansiosta ylimääräinen vesihöyry ja kondensaatti helposti hajoavat pohjan pinnalta.

Sementtieristyksen ympäristöystävällisyys ja myrkyttömyys täyttävät juomavesisäiliöiden suojeluvaatimukset. Kaikki tämä on mahdollistanut tämän alueen etusijalle, monessa suhteessa etumatkaa bitumimateriaaleihin ja tavalliseen sementtiin.

Tapahtumakohtaisesti sementtieristysseokset jaetaan seuraavasti:

 • pinnoite vedenpitävä;
 • elastinen pinnoitus eristys;
 • kipsi vedeneristys;
 • läpäisevä vedeneristys;
 • korjauskoostumukset;
 • vesipistoke.

Obmazochnaya

Usein käytetty suojausmenetelmä kosteussäteiltä, ​​kellareilta, lattioilta, kylpyhuoneilta, parvekkeilta, terasseilta, vesisäiliöiltä (mukaan lukien juominen). Se levitetään betoniin, tiiliin, metalliin, puuhun, kipsilevyyn ja muihin mineraalipintoihin. Hermeettisesti tukkeutuu mikrokuorilla, antaa pitkäikäisen vedenpitävän pohjaosan.

Elastinen päällyste

Kaksikomponenttinen polymeerisementtiseos aktiivisilla pehmittimillä.

Paras vaihtoehto monimutkaisille pintoille, jotka ovat alttiina jopa 0,5 mm: n hiusrauman halkeilulle (uima-altaat, vesisäiliöt, terassit, puutalot). Ominaisuudet ovat korkeita pintakestävyyttä. Hieman kalliimpia kuin perinteiset sekoitukset.

rappaus

Sementti-hiekkaseos tiivistämiseen, jota ei muuteta. Lisäaineena voi olla nestemäinen lasia. Sillä on ominaista mah- dollisuus levittää epätasaisille pinnoille, helppo asennus, hyvä kestävyys ja kohtuullinen hinta. Samaan aikaan prosessi on melko työläs.

tunkeutuminen

Sementti-hiekkaseos lisäämällä kemiallisia modifioijia. On suositeltavaa soveltaa kellarien, emästen, kellareiden vakaan pohjan.

Tärkein ero on aktiivisten komponenttien asteittainen tunkeutumisvaikutus, joka ei keskity pinnalle vaan betonikerroksen paksuuteen (korkeintaan 10-12 cm). Liukenemattomat kiteet, jotka läpäisevät vedenpitävyys, täyttävät kapillaari-huokoisen betonirakenteen ja muodostavat sisäisen vedenpitävän sulkimen. Vuosien mittaan rakenteen lujuus on vain vahvempaa.

Se on suositeltavaa, jos ei ole mahdollista asentaa ulkoista vedenpitävyyttä (korin korjaus, pohjan sisäseinät).

Korjausyhdisteet

Nopeasti kuivuva seos saumojen, saumojen ja halkeamien tiivistämiseen.

Niitä käytetään saumojen sulkemiseen esivalmisteessa. Helppo massavalmistusprosessi, joka vaatii vain veden lisäämistä. Massa ei kutistu kovettuneena.

Vesipullo

Se on välttämätön vaihtoehto betonin, raudoitetun betonin, kivirakenteiden painehäviön nopealle tiivistämiselle. Sekoitettuna kuiva seos muodostaa välittömästi kovettuneen, ei kutistuvan liuoksen, joka tarttuu hyvin pohjaan. Sitä käytetään, vaikka työvaiheessa vesi saastuisi. Ei sisällä aineita, jotka aiheuttavat betonin korroosiota.

Sementti-polymeeri

Portland-sementti, hieno hiekka ja polymeeri-lisäaineet ovat tämäntyyppisen vedenpitävyyden pääkomponentit. Polymeereillä muunneltu materiaali hankkii useita tärkeitä ominaisuuksia. Pääaine on materiaalin suurempi vetolujuus elastisesta vaikutuksesta johtuen ja sen seurauksena dynaamisten kuormitusten kestävyys ja halkeamien muodostuminen.

Seoksen toinen tai useampi komponenttiosa valitaan mahdollisten muodonmuutoskuormien perusteella. Tiilen vedeneristys, betoni, teräsbetonirakenteet, joita ei ole muodonmuutoksen alaisena, sovelletaan yhtä komponenttiseosta.

Sementtipäällyste

Obmazochnaya sementtieristys - yksi edullisimmista ja helpommista tavoista luotettavasta vedeneristämisestä. Perusta voi olla vakiintunut tiili, betoni, rauta, vaahto, kaasubetonirakenteet, joihin ei kohdistu deformaatiokuormia.

Seoksia tuotetaan kuivana yksikomponenttisena koostumuksena tai kaksikomponenttisena koostumuksena, jossa on polymeerisiä sideaineita. Pinnan tyypistä riippuen kerroksen paksuus voi vaihdella millimetristä useisiin senttimetriin.

Seuraavassa videossa Bergauf Hidrostop -materiaalia ehdotetaan esimerkkinä kipattua sementtieristystä, joka korostaa nykyisiä asioita asennustöiden aikana.

Sementtiin perustuva vedeneristys. Askel askeleelta

Ennen työskentelyn aloittamista kannattaa harkita valmistajan suosituksia. Sementin vedeneristysmateriaalien perusohjeet:

 1. Pinnan puhdistaminen lian ja pölyn, rasvan tahrojen.
 2. Pintakäsittely primeriliuoksilla käyttäen rullaa ja harjaa (nivelten alueella).
 3. Tiivistysliitokset ja saumat suojaavilla tiivistysnauhoilla. Tarvittaessa täytä saumat ja halkeamat korjausseoksella tai tiivisteellä.
 4. Vedeneristysratkaisun huolellinen soveltaminen lastalla ja harjalla. Altistuminen, toisen ja seuraavien kerrosten käyttö.

Ammattimaiset vinkit

Rakennuksen aikana käytetään erilaisia ​​materiaaleja, jotka voidaan jakaa kahteen tyyppiin: perinteinen ja tunkeutuva vedeneristys.

Ensimmäinen tyyppi sisältää joustavat materiaalit, kateaineet, polymeerihartsit ja niin edelleen. Tällaisten materiaalien erityispiirteet ovat, että ne eivät muodosta monoliittista kerrosta suojattavan rakenteen pohjan kanssa. Ne ovat sopivampia lisäaineena, eikä niitä voida hyväksyä sellaisille tiloille kuin kellari, uima-allas, säätiö.

Vedenpitävyys on kehittyneempi tapa suojautua tiloilta kosteudelta. Nykyään sitä käytetään yhä enemmän säätiöihin, kellareihin, kylpyhuoneisiin ja vesisäiliöihin. Käyttöikä on pidempi, lisäksi tehokkuusindikaattorit ovat ennen perinteistä vedeneristystapaa.

Vedenpitävän materiaalin tyypin valinnassa ammattilaiset suosittelevat, että otetaan huomioon useita tekijöitä:

 1. Kosteuden altistumisen lujuus ja tyyppi. Veden kosketus voi olla ulkopuolelta ja sisäpuolelta (pohjavesi, sulavesi, vesihöyryn kondensaatio).
 2. Välivaiheen korjausmahdollisuus. Määritettäessä perustus, materiaalien valinta tulisi tehdä suunnitteluvaiheessa ottaen huomioon geologiset johtopäätökset lisäkustannusten välttämiseksi tulevaisuudessa.
 3. Rakenteen tyyppi, muodonmuutoksen vaikutukset ja tärinät sekä muut ominaisuudet, jotka riippuvat tietyn materiaalin valinnasta.

Sementtipohjainen vedeneristys vie vahvan aseman vedenpitävien rakennusmateriaalien markkinoilla. Useimmissa tapauksissa se on erittäin tehokas, kestävä ja edullisempi. Suojausominaisuuksien korkea laatu ja helppokäyttöisyys mahdollistavat yhä laajemman käytön.

Mitkä ovat joitain lisäaineita vedenpitävään betoniin?

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita.
Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä.
Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.

Mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi

Mitkä ovat joitain lisäaineita vedenpitävään betoniin?

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita. Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä. Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.

Vedenpitävä betoni. Betonin lisäaine vedenpitävyyteen

Betonin vedeneristys on välttämätöntä materiaalin suojaamiseksi veden vahingollisilta vaikutuksilta. Äskettäin läpäisevän vaikutuksen vedenpitävyys on yleisin kaikkien muiden lajikkeiden keskuudessa.

Tarve työskennellä vedenpitävyys

Betoni näyttää vain monoliittiselta, mutta itse asiassa sillä on huokoset, joiden läpi vesi tunkeutuu ja tuhoaa vahvistuselementit. Merkki, jonka mukaan betoni on kyllästynyt vedellä, on kipsin ja muiden koristepinnoitteiden irtoaminen, hometta ja homeen esiintyminen sekä halkeamat. Tällaisten ilmiöiden välttämiseksi käytetään läpäisevää vedenpitävyyttä.

Vedenpitävyyden tunkeutumisen edut

Betonin vedenkestävyyden tunkeutumisella on monia etuja verrattuna muuntyyppisiin suojamateriaaleihin. Jos vertailet liimamateriaaleja, ne ovat hyvin lyhyitä, ja lisäksi vesi voi tunkeutua nivelen läpi. Ja jos työskentelet tarkkailematta tekniikkaa, niin ilma voi jäädä telan alle, joka ennemmin tai myöhemmin aiheuttaa delaminaation ja kosteuden tunkeutumisen. Jos harkitsemme rakennusbittumista, sillä ei ole riittävästi sitkeyttä, mikä aiheuttaa halkeamien syntymistä alustan kutistumisajankohtana. Esimerkiksi mastiksit, vaikka niillä on tarvittavat elastisuusominaisuudet, mutta niihin kohdistuu mekaaninen rasitus.

Vedenpitävyys tunkeutuu

Betonimateriaalin läpäiseminen on ainutlaatuista toiminnassaan. Nestemäisen koostumuksen kautta se tunkeutuu huokosiin ja täyttää pienet halkeamat.

Materiaali toteutetaan kuivassa muodossa, se on laimennettava vedellä ja levitettävä sitten seiniin harjan avulla (voit vaihtaa jälkimmäisen rullalla). Jos kuitenkin haluaa lopettaa työn mahdollisimman pian, on suositeltavaa käyttää ruiskua.

Nestemäisen vedenpitävyys yhdistettynä betoniin yhdistettynä laajentaa rakenteen elämää. Materiaali koostuu kokonaan luonnollisista ainesosista, joten se ei aiheuta vaaraa terveydelle. On mahdollista työskennellä rakennetta sisältäen ja huoneiden ulkopuolella. Käyttämällä sitä on äärimmäisen yksinkertainen. Polymeroinnin jälkeen betoni hankkii yhden kalvon, joka ei pelkää mekaanisia vaikutuksia. Erinomaiset tarttuvuusominaisuudet eivät anna materiaalin siirtyä pohjasta.

Positiivisia piirteitä ovat kyky:

 • suojaa betonia kosteuden tunkeutumiselta;
 • pidentää rakenteen käyttöikää;
 • vahvistaa juuri perustettua säätiötä;
 • suojaa vahvistusta.

Läpäisevän vedenpitävyyden käyttö

Betonin läpäisevän toiminnan vedeneristys on löytänyt laajan jakautumisen. Rakennusten perustusten ulkoisen suojan lisäksi se pystyy käsittelemään kellareiden seinien sisäpintoja, tekemään vedeneristysaltaita, käsittelemään kylpyhuoneiden ja keittiöiden betonipintoja.

Betonin valmistus ennen vedenpitävyyden käyttämistä

Pinta on valmistettava, joten se on välttämätöntä vapauttaa vanha maali, lika, rasva tahrat. On välttämätöntä poistaa sienen leesioiden pohja sekä mahdollinen muotti. Pinnalla olevan löyhästi vahvistetun kipsin läsnä ollessa on välttämätöntä päästä eroon tekemällä syvä tunkeutumiskäsittely vahvistusalukkeella.

Betonin nestemäistä vedenpitävyyttä tulisi levittää tasaiselle alustalle. Siksi, jos alustassa on halkeamia, on välttämätöntä päästä eroon niistä, alun perin tekemällä liitos ja käsittelemällä niitä erikoiskoostumuksilla, jotka ovat tunkeutumassa. Viestintäjärjestelmien rakentamisen kautta kulkevan alueen on oltava hyvin suljettu.

Sovellusominaisuudet

Jos haluat työskennellä uuden betonipohjan kanssa, koostumuksen levittäminen tulee tehdä kerroksella, jonka paksuus on 1 mm. Voit tehdä tiedonsiirron, joka menee ulos perustuksesta ja lattiasta. Käytä nestemäisen koostumuksen tapauksessa suositeltua harjaa. Käytössä on sellainen betonin vedeneristys, joka on tarkoitettu levittämään lastalla, mikä on suositeltavaa silloin, kun vanha säätiö tarvitsee suojelua. On tarpeen levittää kerros, jonka paksuus on 2 mm.

On tunkeutuva seos, joka on suunniteltu suojaamaan liitoksia ja betonituotteita. Materiaali ei kutistu. Ennen sauman käsittelyä suositellaan kirjonta 2,5 cm: n syvyyteen.

Betonin läpäisevän vaikutuksen vedeneristys voidaan esittää korjausseoksella, joka voi poistaa vikoja ja suuria halkeamia talon pohjassa. Koostumuksen on oltava yhdessä vahvistusverkon kanssa. Kerroksen paksuuden tulisi olla noin 10 mm, vain silloin on mahdollista saavuttaa positiivinen tulos.

Lisäaine vedeneristämiseen

Betonin vedeneristyskyvyn aikaansaamiseksi käytetään joskus erityisiä lisäaineita. Ne esitetään kuivan koostumuksen muodossa. Seoksen kulutus on hyvin pieni ja vastaa yhtä prosenttia sementin massaa, jota käytetään laasti sekoitettaessa. Jos et tiedä sementin määrää, käytä 4 kg / m3 betonia.

Vedenpitävään betoniin lisättävää lisäainetta käytetään liuoksena, joka kaadetaan veden kanssa liittämisen jälkeen. Aluksi sinun on liitettävä lisäaine veden kanssa valmistajan suositusten mukaisesti. Yleensä 1 kg: n koostumusta on käytettävä 0,75 litraa nestettä. Sekoittamista tulisi tehdä kahden minuutin kuluessa käyttämällä pienellä nopeudella asennettua poranterää. Älä tee tätä sekoitusmäärää, jota ei voi käsitellä 5 minuutin kuluessa. Valmistettu liuos kaadetaan betonisekoittimeen pysäyttämättä sekoittamista vielä 10 minuuttia. Vain silloin laasti voidaan kaataa muottiin.

Tällaista betonin lisäaineena vedenpitävyyttä varten voidaan yleensä käyttää muiden komponenttien kanssa, esimerkiksi pehmittämällä tai antifrosty. Voit valita koostumuksen betonin vedeneristykselle, jonka kanssa haluat työskennellä. Edellä mainituista ominaisuuksista on kuvattu edellä. Esimerkiksi betonin pinnoituksen vedenpitävyys ei ole yhtä monta etua kuin läpäisevä, joten on suositeltavaa käyttää viimeistä niistä.

Betonin lisäaineet vedenpitävyyteen: mikä on parempi valita

Betonia käytetään usein rakennusten eri osien rakentamisessa. Kuinka vahva tämä materiaali on ja mitä teknisiä ominaisuuksia sillä on, riippuu suurelta osin koko rakenteen vahvuudesta.

Rakennuksen suorituskykytietojen parantamiseksi käytetään betonitiivisteitä vedenpitävyyteen. Betonin rakenteellinen huokoisuus vaikuttaa sen fysikaalisiin ominaisuuksiin. Kuinka vedenpitävät lisäaineet betonissa parantavat sen laatua ja mitkä tuotemerkit tulisi käyttää artikkelissamme.

Vesitiivistyksen tarve

Miksi vedenpitävä rakennuksen betoniosat? Jäädytetyllä liuoksella on sisäisiä huokosia ja mikrokreikkoja, joiden kautta jo muodostuneeseen täytteeseen kosteus tunkeutuu tuhoamaan sen sisältä. Lisäksi, kun yhdistetään rakenteen eri osiin heterogeenisten materiaalien, esimerkiksi sementin ja puun, kanssa, on erittäin tärkeää, että betoni ei piirrä eikä absorboi kosteutta.

Betonirakenteen kestävyyttä voidaan lisätä vesivahinkoihin käyttämällä ulkoista vedenpitävyyttä tai liuoksen sekoittamisen aikana lisäämällä lisäaineita. Lisäksi veden suojaus estää putrefaktiivisten prosessien esiintymisen pinnalla ja hidastaa sisäisen korroosion prosessia.

Veden tuhoava vaikutus tavalliseen betoniin ilman vedenkäsittelyä

Vedenpitävät tyypit

Vedeneristys on joukko toimenpiteitä, joilla pyritään minimoimaan veden tai kosteuden vaikutus koko rakenteeseen tai sen yksittäisiin osiin, kuten säätiöön. Nämä toiminnot voidaan toteuttaa eri materiaaleilla ja eri tavoin.

Perinteisimmät ovat:

 • pinnoitettu vedeneristys käyttäen bitumimuovia tai nestekumia;
 • rulla, jota kuljettavat materiaalit, joilla on korkea elastisuus;
 • käyttäen savea, mukaan lukien betonitovoy;
 • tunkeutuva ja sisäinen käyttäen hydrofobisia lisäaineita.
Vedenpuhdistustekninen lisäaine betonissa, toisin kuin kyllästys, toimii koko koko massan massaa parantaen merkittävästi sen laatuominaisuuksia

Tarkoitus ja toiminnan periaate

Vettä hylkivä lisäaine betoniin muuttaa sen fysikaalisia ominaisuuksia, vähentäen betonin sisäisen massan veden absorption kerrointa. Rakenteen toiminnan dynamiikassa lisäaineet koko ajan muuttavat betonipuun massan ulkoista huokoista rakennetta.

Lisäaineen aine laskeutuu kapillaarien sisäseinämiin, ja kun se vuorovaikutuksessa kosteuden kanssa, kiteytyy ja tukkeutuu vesijohtoon. Niinpä halkeamat tai aukot täyttyvät, mikä lisää tuhoamista mahdottomaksi. Betoni ei pääse kulkemaan kosteutta, mikä estää kalkin huuhtoutumisen betonista säilyttäen samalla sen voiman.

Vihje! Lisäaineet eivät tukkele huokosia kokonaan, vaan ainoastaan ​​"korjaavat" niiden sisäseinämät, joiden vuoksi betoni säilyttää höyryläpäisevyytensä.

Oikean lisäaineen, aineen, joka ei pääse kemialliseen reaktioon sementin kanssa, fysikaalinen komponentti, betonin lujuuden saavuttamisvaiheessa, luo olosuhteet veden tasaiselle poistamiselle, mikä vähentää kutistumisen astetta.

Tällaisia ​​lisäaineita ovat nafteenihapot, kalsiumsuolat tai parafiini-lisäaineet. Seoksen liikkuvuuden lisääminen itse, ne edistävät ilman poistamista liuoksen massasta, mikä vähentää huokoisuutta.

Edut ja haitat

Mikä on erotus betonin ja ulkoisen vedenpitävyyden ja laastin välillä lisäaineiden lisäämisellä? Betoni vedeneristys lisäaineilla on useita kiistämätöntä etua. Kaikki ulkoisen viimeistelyn materiaali menettää ajan myötä vahvuuden ja halkeamat, mikä vähentää veden suojelun tasoa.

Lisäksi ulkoisen suojakerroksen laite on prosessi, joka vaatii lisäaikaa ja työvoimakustannuksia ja usein suojamateriaalit ovat kalliita. Vedenpitävä betonin lisäaine sekoittumisvaiheessa alentaa rakennuksen laatua aluksi.

Hydrofobisen seoksen käytön vaikutus betoniin on visuaalisesti havaittavissa.

Tämän lähestymistavan etuja ovat:

 • arvioidaan arvioitua työmäärää, joka aiheuttaa merkittäviä säästöjä;
 • lisää rakenteen elämää;
 • yksinkertaistamalla rakentamisprosessia;
 • rakennuksen osan valmiusaikaa vähennetään jatkotoimiksi;
 • betonin kaatamisen suoritusominaisuuksien merkittävä parannus.

Betoni-lisäaine voi lisätä yhdisteen vedenkestävyyttä W20: een, lisätä jäätymisvastuksen tasoa 100 sykliä ja betonipainon lujuus kolmanneksella alkuperäisestä.

Vihje! Tällaisilla lisäaineilla on positiivinen vaikutus sisäisen teräsvahvistimen tilaan ja käyttöikään ja suojaavat sitä korroosiovaurioilta.

Lisäaineet suojaavat sisäistä teräsvahvistusta korroosiolta

Teknologialla on muutamia haittoja, mutta ne on otettava huomioon rakentamisen aikana:

 • Vedeneristys lisäaineet lisäävät lopullisen lohkon lämmönjohtavuutta kosteuden estämisen vuoksi betonin sisällä.
 • Tuloksena olevalla pinnalla on alhaisempi tartunta kipsin ja laattaliiman kanssa.
 • Lisäksi lisäaineiden kemialliset ominaisuudet ja niiden yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa olisi otettava huomioon, jos niitä käytetään.

Lisäaineiden tyypit

Kun valitaan lisäaine betoniliuokselle, erityistä huomiota kiinnitetään lopputuotteen lujuuteen, mutta ei pidä unohtaa muita tärkeitä ominaisuuksia. Niistä hehkutusvastus ja veden kestävyys.

Rakennusmarkkinat tarjoavat erilaisia ​​lisäaineita, jotka voivat parantaa näitä indikaattoreita. Niiden käyttötapa on yksinkertainen, niitä voidaan lisätä sekoitettaessa liuosta tai kaadetaan sekoittimeen suoraan rakennustyömaalla.

Lisäaineita voidaan sekoittaa liuoksen kanssa juuri ennen kaatamista.

Vihje! Lisäaineiden sekoituksessa vähennetään sementin prosenttiosuutta liuoksessa. Betonin laatu ei heikkene, mutta parantaa samalla tuotemerkin vahvuutta.

Mitkä ovat keksittyjä lisäravinteita

Ymmärtämyksen täydellisyyden vuoksi jaamme lisäaineet seuraaviin ryhmiin:

 • Tehonotkistimet. Käytetään vähentämään sementin osuutta liuoksessa, mikä vähentää rakentamisen kustannuksia. Lisäksi tällaiset lisäaineet voivat muuttaa valmiin yksikön tiheyttä, lämmönkestävyyttä ja sähkönjohtavuutta. Merkittävä etu on absoluuttinen yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa.
 • Kylmäkestävä. Käytetään alhaisissa lämpötiloissa työskentelyyn. On pidettävä mielessä, että tällaisten lisäaineiden käyttö kiihdyttää ratkaisun asettamisaikaa.
 • Betonin sisältämiä biosidivalmisteita käytetään bakteerien tai erilaisten sienten leviämisen minimoimiseen. Merkittävimpiä ovat lääketieteellisten laitosten, maatalous- tai karjankasvatuskompleksien, elintarviketuotannon rakentaminen.
Biosidisen lisäaineen toimintaohjelma
 • Vedeneristys. Niiden käyttö on erityisen tärkeää rakennusten maanalaisissa osissa tai rakenteissa, jotka ovat pitkiä tai jatkuvasti kosketuksissa veden kanssa.

Lisää yksityiskohtia siitä, mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi. Lisäaineet voivat olla kuivan jauheen muodossa tai liuoksen muodossa.

Ne jaetaan myös:

Lisäaineiden käyttö

Vedenpitävään betoniin lisättävät aineet lisätään liuokseen sekoitusvaiheessa tai valmiissa koostumuksessa. Pääsääntöisesti niiden osuus ei ole enempää kuin 1 painoprosenttia sementtiä.

Ennen lisäaineen käyttöä on perehdyttävä huolellisesti vaadittavissa olosuhteissa. Pakkauksessa määrätyt valmistajan antamat käyttöohjeet.

Vihje! Jos liuoksen tilavuuden sekoituksessa käytetyn sementin painoa ei tiedetä, käytetään 3-4 kg kuivaa lisäainetta kuutiometriä kohden. m. betonista.

Lisäaineen lisäämisen jälkeen liuos on sekoitettava huolellisesti.

Jos jauheen lisäaine valitaan, se on laimennettava vedellä, noudattaen tarkasti mittasuhteita. Tuloksena oleva seos viedään sekoittimeen valmiin liuoksen kanssa heti sekoittamisen jälkeen ja sekoitetaan perusteellisesti 10 minuutin ajan.

Tässä artikkelissa oleva video kertoo sinulle, kuinka oikein vaivataan ratkaisu jauheaineen avulla.

Betonin lisäaineet - vedeneristys, mikä parantaa valmiin keinokiven laadun ja suorituskyvyn ominaisuuksia.

Liuoksen kuivauksessa ja kutistumisessa muodostuu halkeamia, joiden kautta vesi voi tunkeutua lohkoon. Lisäaineet muodostavat hydrofobisen kalvon, joka estää kosteuden tunkeutumisen huokosiin.

Betoniin käsitelty betoni pitää veden kestävyyden myös mekaanisten vaurioiden jälkeen.

Mahdolliset vaihtoehdot

Kun valitset valtavan valikoiman lisäaineita, sinun on lähestyttävä valintaa ottaen huomioon tarvittava lopputulos.

Suosituimmat ovat seuraavat lisäaineet:

Vedenpitävä lisäaine betoniin "Penetron Admix", joka koostuu kalsiumin ja alumiinin ionisista komplekseista, voi muodostaa liukenemattomia kiteisiä hydraatteja, jotka peittävät huokoset, joiden läpimitta on enintään 0,4 mm tai halkeamat, joiden vertailukelpoinen leveys on.

Kompleksinen kuiva lisäaine Lakhta

Lisäaine betoniin Hydrohit-vedeneristykseen

Lopuksi

Oikean lisäaineen löytäminen ei ole helppoa. Vedenpitävä betonin lisäaine on valittava määrätyin edellytyksin.

On tutkittava, käytetäänkö muita lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen rikkiä tai liuoksen sujuvuutta. Lisäksi kemikaalien yhteensopivuutta kovetusaineiden tai kovettumisnopeuttajien kanssa tulee analysoida, jos niitä käytetään.

Jos olet unohtanut nerokot, voit heikentää betonin koostumusta ja saada liuoksen, joka ei sovellu kaatamaan. Vaarallisinta tässä tilanteessa on, että voitte selvittää siitä vasta jonkin ajan kuluttua, kun työstö vaatii paljon kuluja.

Kun tilaat valmisbetonia vedeneristystuotteilla, ota yhteyttä asiantuntijoihin, jotka laastin valmistuttua tutkivat maaperän ja vesivoiman tyyppiä, jossa betonilohkoa käytetään. Joissakin tapauksissa on suositeltavaa tehdä testisekoitus.

Vedenpitävä betoni vedeneristykseen: kyllästys, lisäaineet

Betonin vedeneristys on tärkein osa tällaisten materiaalien tuottamista, koska niillä on suuri läpäisevyys, mikä saattaa vaikuttaa niiden teknisiin ominaisuuksiin.

Erityisen tärkeää on ratkaista tämä ongelma pätevästi perustuksen tai altaan rakentamisessa, koska tällaiset rakenteet ovat yleisimmin alttiina korkean kosteuden kielteisille vaikutuksille. Katsotaanpa tarkemmin, mitä konkreettista eristys voi olla ja miten voit tehdä sen itse omalla sivustossasi.

Vedenpitävä betoni - mitä sinun täytyy tietää siitä?

Rakenteen betonilattian, seinän tai muiden osien vedeneristys on tarkoitettu kosteuden tuhoisan vaikutuksen, sienen ja homeen muodostumisen torjumiseksi, mikä vähentää rakenteen läpäisevyyttä. Se on yhtä tärkeä asuintalojen kellariin, uima-altaaseen sekä tavallisiin laakerirakenteisiin seiniin ja väliseinämiin.

Betonilattian, seinän ja muiden talon seinien vedeneristys varmistetaan tuomalla siihen erityisiä seoksia, joissa on vettä hylkivä komponentteja. Vedenpitävä betoni tässä tapauksessa saadaan putoamasta vettähylkivien aineiden elementtien rakenteen huokosiin ja niiden myöhempää kiteytystä, esimerkiksi w6: n seosta. Yleensä ne valmistetaan kuivaseoksena, jonka valmistusta säädellään taulukosta valmistajalta.

Betonilattian, pohjan, altaan, seinän ja muiden rakenteiden vedeneristys voidaan suorittaa joko suoraan rakennusvaiheessa tai sen jälkeen parantamaan saadun rakenteen ominaisuuksia. Kaikki riippuu siitä, mitä menetelmää ja millaista seosta tähän tarkoitukseen valitaan.

Betonin vedeneristysmenetelmät

On olemassa useita tekniikoita, joilla betonilattian, seinän tai muiden rakenteellisten elementtien vedeneristys voidaan suorittaa. Näitä ovat:

 • injektoinnin eristäminen. Tämä tekniikka on tarkoitettu eliminoimaan kaikki ongelmat vedeneristys betonilla ja sopii jo rakennettua rakennusta. Sitä voidaan muuten soveltaa paitsi betoniin, myös tiilisiin ja erilaisiin lohkomateriaaleihin, joilla on suuri läpäisevyys. Tämän tekniikan käyttämiseksi käytetään erityisiä vedeneristysseoksia: geelit ja polyuretaanit, suhde valitaan itsenäisesti kullekin materiaalityypille. Betonin vedenkestävyyttä tässä tekniikassa kasvatetaan pumppaamalla betonia betonilevyihin käyttäen korkeapainepumppuja;
 • tunkeutuva eristys. Toisin kuin aikaisemmalla menetelmällä, tämä vaihtoehto vedenpitävän betonin saamiseksi uima-altaalle, pohjalle, seinälle on yksinomaan ulkoista eikä se sovi muihin rakennusmateriaaleihin, joilla on suuri läpäisevyys. Sisällä oleva työ voidaan kuitenkin tehdä omalla kädellä rakennuksen sisällä, eikä myöskään ole tarpeen käyttää erikoistuneita raskaita laitteita. Veteen hylkivä kyllästys betonille, jota käytetään tässä menetelmässä, voi parantaa jopa vanhan mallin kunnon, jos taulukon avulla voit valita osien oikean suhteen;
 • kiinteä elastinen eristyspäällyste. Tätä vaihtoehtoa käytetään luomaan poolia tai muuta rakennetta, jolla on lisääntynyt vedeneristysvaatimukset. Tällä tekniikalla vedeneristysseoksia levitetään betonikerroksen ja viimeistelyn välillä, mutta tällaisen materiaalin laatua käytetään yleensä altaan eristämiseen, joka on kuvattu alla olevassa taulukossa. Joissakin tapauksissa tämä betonin käsittelymenetelmä on suositeltava säätiön rakentamiselle, esimerkiksi lähellä lammikoita tai kosteaa maata. On hyvä sekoitus w6;

Kova-elastinen päällystyseristys

 • betonin lisäaineita vedenpitävyyteen. Tätä tekniikkaa käytetään konkreettisten rakenteiden luomisessa valumalla muottiin. Betoniin lisättävän seoksen tyypin määrittämiseen käytetään erityistä taulukkoa, joka antaa ihanteellisen suhdetta. Sen mukaan voit valita hyvän yhdistelmän altaalle tai säätiölle. Täällä betonin vedenkestävyys on lisännyt vaatimuksia;

Eristys betonin lisäaineella vedenpitävyyteen

 • saumojen deformaation eristäminen. Tätä varten käytä sekoitus akryyli- tai rakennustiivisteitä. Toinen erittäin yksinkertainen menetelmä, jota voidaan käyttää myös perustuksiin vedenpitävän betonin saamiseksi. Tämä on yksinkertaisin eristysmateriaali, joka on vielä miellyttävämpi kuin suosittu W6-seos.

Muodonmuutossaumat

Kaikentyyppisiä eristeitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin betoniin. Sinun tarvitsee vain valita sellainen, joka sopii parhaiten teknisiin ominaisuuksiin ja toteutustapoihin ja soveltaa sitä oikein.

Miten konkreettinen vedeneristys tehdään omilla käsillänne?

Monissa tapauksissa talon omistajan on tehtävä omat käsiinsä betonilattian tai kodin altaan vedeneristys. Kuinka tehdä sen laadullisesti. Katsotaanpa tätä tietyllä esimerkillä. Koska injektointitekniikka, joka parantaa betonin vedeneristysominaisuuksia, on melko vaikea toteuttaa, harkitsemme vaihtoehtoisen vaihtoehdon: päällystyseristeen sekä hyvän vedenkestävyyden omaavan materiaalin käyttöönottamisen, vaikka syntyisi myös levyjä kotona.

Kaavio, jossa esitetään vedenpitävyyspaikkoja

Yksinkertaisin vaihtoehto, joka voidaan tehdä materiaalin vedenpitävyydelle, esimerkiksi perustukseksi, on bitumieristyksen muunnos. Sen avulla parannat valmiin mallin ominaisuuksia. Sinun täytyy toimia täällä näin:

 1. Lohkojen itse on esikäsitelty erityisellä pohjamaalilla, jotta varmistetaan materiaalin hyvä kiinnittyminen tulevaan pinnoitteeseen. Voit kokata sen kotona käyttämällä sekoitus bitumia ja bensiiniä, joka antaa erityisen taulukon: 200 g / 10 litraa. Suhdetta ei tarvitse rikkoa. Seoksen testaus suoritetaan henkilönsuojaimissa - lasit ja käsineet.
 2. Seuraavaksi mene suoraan töihin pohjan kanssa. Täällä on poistettava betonin virtaus rakenteeseen sekä käsitellä tavanomaiset sementtilaastiet. Sen jälkeen on välttämätöntä käsitellä pohja sulan bitumin kanssa lastalla tai telalla. Sovellamme materiaalia, jonka kerros on enintään 3 mm. Varmista, että työskentelet samanaikaisesti raitisessa ilmassa ja suorita testit tiukasti valmistajan suositusten mukaisesti.
 3. Sen jälkeen, kun pohjustamme kuivuu, sinun on asetettava lisäkerros kalvon eristykseen ja viimeistelyn katsotaan olevan valmis.

Samoin voit käyttää materiaalia w6 ulkoisten ja käsittelyrakenteiden kanssa. Se soveltuu kylvyt ja altaat. Jos haluat työskennellä suoraan betonin valmistuksen kanssa, sinun on ostettava valmiita sekoituksia ja lisättävä ne suoraan materiaalin sekoittamisen aikana valmistajan taulukon mukaisessa osuudessa. Tässä tapauksessa voit välttää materiaalin jatkokäsittelyä tulevaisuudessa ja saada vedenpitävä betoni rakenteen ensimmäisessä vaiheessa.