Laajennettujen savilohkojen talo: hyvät ja huonot puolet, asiantuntijaneuvonta

Suhteellisen äskettäin, kun rakennusmateriaalimarkkinoilla ei ollut niin valtavaa valintaa kuin nykyään, sardeldi-betonilohkot olivat vain pelastus yksityisille asuntoille. Kevyt, lämmin ja kestävä, se tuntui olevan ihanteellinen materiaali yksittäisten asuntojen rakentamiselle, ilman ilmeisiä haittoja.

Artikkelin sisältö:

Tekniikka ei pysy paikallaan, ja nykyään seinäaineiden valinta heikentää moninaisuuttaan, koska yksityisten rakennusten alalla alkoi syntyä kiistoja siitä, mitä ja miten rakentaa. Ja sardeldi lohkot puolestaan ​​eivät enää näytä tarpeellisilta.

Nyt yritämme ymmärtää kaikki laajentuneista savibetonilohkareista valmistettujen talojen edut ja haitat, määrittelemme myös, kuinka hyviä he ovat, ja pitäisikö meidän käyttää tätä materiaalia omien asuntojen rakentamiseen.

Kevyiden aggregaattilohkojen pääominaisuudet

Kuten nimestä käy ilmi, laajennettujen savibetonilohkojen päätelisäaine on laajennettu savi. Tämä on erittäin kevyt, huokoinen mutta samalla kestävä materiaali, joka on valmistettu savesta. Kiitos hänelle, tällaisilla lohkoilla on pieni paino ja pieni lämmönjohtavuus.

Laajennetun saven lohkojen tuotanto ei ole kovin monimutkainen prosessi. Lyhyesti sanottuna sardelliittibetoni valmistetaan ensin tarkasti kaikkien hiekka-, sementti-, vesi- ja laajennetun saviosuuksien suhteen. Sitten se kaadetaan valmiiseen muotoon, jonka jälkeen kuivausprosessi tapahtuu.

En aio tunkeutua kaikkiin laajennettuihin savibetonilohkoihin, varsinkin kun useimmat pääkohdat ovat jo kuvannut aiemmissa artikkeleissa, kuten laajennettujen savibetonilohkojen mittasuhteet ja monet muut.

Puhutaan nyt laajentuneista savibetonilohkareista valmistettujen talojen etuja ja haittoja varten sekä rakentamisen aikana että suoraan heidän elämisestään.

Laajentuneiden savilohkojen talojen tärkeimmät edut

 1. Aloitetaan suurimpien betonilohkojen aurinkopaneeleista valmistettujen talojen etuna - tämä on seinien lämmönjohtavuus. Tällaisista lohkoista rakennetut talot pitävät hyvin lämpöä itseensä, jos tietenkin lohkojen tuotannon ja asennuksen tekniikka havaitaan. Tämä johtuu huokoisesta täyteainekerroksesta.
 2. Toinen, mutta ei vähemmän tärkeä etu on sardeldi-betonilohkon pieni paino. Sen lisäksi, että savi itse on erittäin kevyt materiaali - ontot sardeldi-betonilohkojen lisäksi on joitain aukkoja, joiden koko ja määrä riippuu valmistajasta ja muodostavat noin puolet tilavuudesta. Tämän vuoksi talon seinät ovat kevyet, mikä vaikuttaa hyvin taloon koko talon alapuolella.
 3. Huolimatta siitä, että laajennettu savi on suhteellisen kevyt materiaali, sen vahvuus ja kestävyys, joka on vuosien mittaan todistettu, tulee eniten vanhimmille ja kalliille rakennusmateriaaleille. Ja älkää katsoko, että kukin lohko erikseen näyttää hauraalta, ja pienimmässä syksyllä tai osuu se hajoaa. Talon seinässä leveät savibetonit ovat niin vahvoja, että ne kestävät melkein minkä tahansa kuormituksen matalarakentamisessa, olivatpa ne lattiapinnoitteita, erilaisia ​​kulkureittejä, katuja jne.
 4. Yksi laajennetuista savibetonilohkojen talojen tärkeimmistä eduista on kustannukset muihin materiaaleihin nähden ja sekä lohkojen kustannukset että niiden asettaminen. Tästä johtuen tällaiset talot eivät koskaan menettäisi suosiotaan kehittäjien keskuudessa.
 5. Talon toiminnan aikana, jos sen seinät oli vuorattu laadukkaalla materiaalilla, on epätodennäköistä, että halkeamat ja mikrokumit näkyvät seinissä, toisin kuin höyrytetty betoni. Tämä johtuu siitä, että laajentuneen savibetonin lohkot ovat vähemmän alttiita kutistumiselle.
 6. Talon toiminnan tärkeimmät edut ovat se, että talon seinät, jotka on rakennettu laajennetuista savibetonilohkoista, eivät aiheuta haitallisia aineita, koska kaikki osat, joista ne on valmistettu, ovat ympäristöystävällisiä.
 7. Laajennetulla savella on erittäin hyvät äänieristysominaisuudet, joten koko talo kokonaisuutena on hyvin eristetty ulkopuolisesta melusta (ei tietysti ikkunoita).
 8. Kevyyt ja pienikokoiset sardelli-betonilohkot ovat erittäin helppoja asentaa, mikä vaikuttaa positiivisesti talonrakentamisen kokonaiskustannuksiin. Muuten sardelliitti-betonilohkojen seinämien muodostaminen ei ole vaikeaa tehdä omalla kädellä.
 9. On ilo kipata talon, joka on rakennettu laajennetuista savibetonilohkareista, tavallisella sementti-hiekkaseoksella. Laasti kiinnittyy hyvin niihin, eikä kaikki seinämateriaalit voi ylpeillä. Se säästää myös vähän viimeistelyyn.

Arvokkuus, vaikkakin vähäpätöinen, johtuu siitä, että yksinkertaisen ja edullisen valmistusteknologian sekä suosion ansiosta sardeldi-betonilohkot voidaan ostaa lähes kaikissa kaupungeissa ja jopa pienessä kylässä, joka säästää toimitusta.

Tarkastelimme sardelliittibetonielementtien reunustavien talojen tärkeimpiä etuja, kuten me näemme, on valtava määrä niistä, mikä tekee niistä erittäin suosittuja. Mutta kuten tiedätte, he eivät ole vielä keksineet "ihanteellista" materiaalia, heillä kaikilla on omat epäkohtansa, ja sardeldi-betonista ei myöskään riistetä heitä, vaikka heitä ei ole niin paljon.

Haitat rakennetuista aurinkopaneeleista

 1. Kevytrakenteisten lohkojen huokoisuus on plus, samoin kuin kierros, miinus talolle. Siksi ne absorboivat hyvin vettä itseensä ja kun lämpötila laskee nollan alapuolelle - tämä vesi alkaa kiteytyä ja tuhota lohkon rakenteen, jolloin se vahingoittaa koko taloa. Siksi sinun ei pidä käyttää kevyitä yhdistelmälohkoja ilman ylimääräistä suojaa ympäristöaltistukselta, esim. Tiilien edessä. Vaikka lähes kaikki tämän tyyppiset materiaalit kärsivät tästä haitoista.
 2. Pienen koon vuoksi muurauksessa on paljon saumoja, jotka vuorostaan ​​antavat kylmän talon sisällä. Siksi ilman lisäseinämää seinien ulkopuolella - ei riitä. Mutta tämä on miinus useimmista seinämateriaaleista.
 3. Jos verrataan sardeldi-betonilohkojen taloa ja esimerkiksi kaasusilikaattia, toisella on alhaisempi lämmönjohtavuus samalla seinämän paksuudella. Ja tämäkin voidaan kirjoittaa miinus.
 4. Toinen vähäinen haittapuoli on se, että laajentuneiden savibetonilohkojen valmistajilla ei ole paljon valinnanvaraa, on vain tavallinen kanta 390 x 190 x 188 mm ja puolilohkot, jotka poikkeavat vain paksuudesta 90 ja 120 mm. Tämä ei salli erityisesti valita talon seinien paksuutta, joko 19 cm tai 39 cm.

Viime aikoina rakennusmarkkinoilla esiintyy yhä useammin avioliittoa. Tämä ei koske pelkästään sardeldi-betonilohkoja, mutta koska nämä lohkot voidaan tehdä missään "autotallissa", meidän tapauksessa tämä ongelma tulee vieläkin kiireellisemmäksi ja se voi menee pois. Tällaisten tapausten välttämiseksi, ennen ostoa, on suositeltavaa tulla paikkaan, jossa nämä lohkot on tuotettu, ja huolehtimaan siitä henkilökohtaisesti, että ne tehdään täsmällisellä tekniikan noudattamisella. Vain silloin suojaat itsesi 100%.

Päätelmät ja vinkit sardeldiitti-betonilohkon rakentamisesta

Edellä olevasta mielestäni voidaan päätellä, että laajennetuista savibetonilohkareista valmistetuilla taloilla on oikeus olemassaoloon. Tässä talossa voit elää lämpimänä ja mukavana, ja seinien kunnollinen eristys. Lisäksi yleensä se maksaa suhteellisen kalliiksi, ja kaikki tämän materiaalin sisältämät haitat voidaan minimoida tai jopa nollata havainnoimalla muuraustekniikkaa ja ominaisuuksia.

Tässä on muutamia vinkkejä asiantuntijoista, joiden avulla voit välttää virheitä:

 1. Älä jätä sardiniittien seiniä pitkään ilman ulkoista viimeistelyä, kuten sanoin, niiden rakenne romahtaa ja koko talon vahvuus suurelta osin laskee.
 2. Kiinnitä erityistä huomiota talon seinien vedenpitävyyteen, ilman asianmukaista vedenpitävyyttä, talo märkä seinät, etenkin alemmat ulkokulmat, jotka ovat täynnä muotia.
 3. Huolimatta siitä, että se on helposti saatavilla olevaa materiaalia, on silti tarpeen laskea sardeldiittibetonilohkot taloon, jotta maksuja ei maksettaisi liian suuriksi.
 4. Keski- ja pohjoiset alueet eivät saa käyttää laajennettuja savibetonilohkoja talon rakentamiseen ilman lisäseinäeristystä. Vaikka ne ovat lämpimiä, mutta ei niin paljon.
 5. Vaikka joissakin tapauksissa on mahdollista tehdä ilman panssarointihihnaa, se on kaikki sama, jos varat sallivat, on parempi tarjota sille laitteisto sardeldi-betoniseinillä.
 6. Ei ole välttämätöntä rakentaa pohjan laajennetuille savibetonilohkoille, ei vedeneristys auttaisi sinne, maan lohkot romahtavat hyvin lyhyessä ajassa. Joissakin tapauksissa niitä käytetään pohjan rakentamiseen, mutta myös täyteläiseen.

Kaiken lisäksi on syytä panna merkille, että laajennetusta savibetonilohkosta valmistettu talo tulee sinulle lämpimäksi ja miellyttäväksi asunnoksi, ei riitä vain laadukkaan materiaalin löytämiseen, sen korkealaatuisen asennuksen tekeminen on välttämätöntä. Siksi, jos et pysty tekemään sitä itse, sinun on palkattava erittäin päteviä ja todistettuja asiantuntijoita.

Slaydite-lohkojen rakentaminen

Jokaisella kehittäjällä on yksi halunnut tavoite - laadukas materiaali, joka yhdistää harmonisesti sekä energiansäästöominaisuudet että vahvuuden. Käytännön mukaan valitettavasti nämä ominaisuudet ovat toisiaan vastapäätä. Ratkaisu ongelmaan on symbioosi tai kompromissi näiden ominaisuuksien välillä. Hyvä esimerkki tästä on laajennetut savibetonilohkot. Talon, joka on valmistettu laajennetuista saviblokkeista, on paljon lämpimämpi kuin yksinkertainen tiili, ja lisäksi se on vieläkin helpompaa.

Jos otat huomioon stressitestin, voit verrata materiaalia vaahtoon ja ilmastettuun betoniin. Claydite on vielä parempi tässä. Erityisen suosittuja rakennuksia, jotka on valmistettu laajennetuista savibetonilohkoista, voittivat Euroopassa, missä lämpö on erittäin tärkeä. Jos aiot rakentaa talosi laajentuneesta savibetonia, sinun on perehdyttävä materiaaliin yksityiskohtaisesti, oppia sen positiiviset ja negatiiviset puolet ja harkitse myös tekniikkaa sen kanssa. Voit nähdä laajennetun savielementtien talojen hankkeet sekä oppia rakentamaan yhden niistä.

Perehdymme keramzitobetonny lohkoihin

Millaista materiaalia tämä on? Jos et vielä tiedä, laajennettu savibetoni koostuu kolmesta pääkomponentista:

 • hiutale (vaahdotettu ja poltettu savi);
 • sementti;
 • kvartsihiekkaa.

Laajentuneen saven komponenttien perusteella sitä voidaan kutsua ympäristöystävällisiksi materiaaleiksi, koska kaikki elementit ovat luonnollisia, ilman kemikaalien sisältöä valmistuksessa. Laajennetun saven koostumuksen vuoksi laajennetun savilohkon paino on paljon pienempi kuin analogit ja sen lämpöeristysominaisuudet ovat korkealla tasolla. Sementti koostumuksessa tekee tuotteesta kestävän ja sopii talojen rakentamiseen. Mitkä ovat sardeldi-betonilohkojen edut talon rakentamiseen?

 1. Matala hygroskooppisuus. Huolimatta siitä, että lohkot ovat sementtiä, materiaali on täysin kosteutta kestävä ja ei pelkää nesteitä.
 2. Korkea lämpötila. Kiillotusbetonielementtien tyypistä ja niiden tarkoituksesta riippuen jäätymis- ja sulatusjakso on 15-200.
 3. Erinomainen lujuus ja sakeus slaydite lohkojen.
 4. Claydite ei polta eikä ole vuorovaikutuksessa tulen kanssa.
 5. Kaikkien aikaisempien etujen yhdistelmä johti toiseen kestävyyteen. Rakentaminen talon laajennettu savi lohkojen tehdään vuosisatojen ajan.
 6. Materiaali ei kaada, ei ruostu, sitä ei syö hyönteisiä ja jyrsijöitä.
 7. Biostabiliteetin takia talon seinät eivät peitä muotteja ja sieniä.
 8. Alhainen lämmönjohtavuuskerroin, jonka ansiosta savibetonin talot lämpenevät.
 9. Materiaali ja siksi tulevan talon seinät "hengittävät", koska lohkojen höyryläpäisevyys on erinomainen.
 10. Voit jopa rakentaa kerrostalon talon itse ilman viettää paljon aikaa ja vaivaa kuin tiilirakennuksissa.
 11. Laajennetun saven talo ei istu alas.
 12. Materiaali on kevyt.
 13. Laasti laasti menee kaksi kertaa vähemmän kuin tiilen.
 14. Sekä materiaalin että koko talon kustannukset ovat pieniä.

Kaikista näistä myönteisistä kohdista on syytä mainita muutamia laajennetun savibetonin puutteita, jotka sinun pitäisi tietää:

 • pienestä painosta huolimatta rahan säästäminen säätiölaitteeseen ei toimi;
 • lohkojen asettamisessa muodostuu kylmäsiltoja (saumoja), joten talon lämpenemistä sardeldi-betonilohkosta on tehtävä;
 • Markkinoilla on monia huonolaatuisia väärennöksiä, jotka eivät täytä mainittuja eritelmiä.

Jos teemme loogisen johtopäätöksen, niin kaikki puhuu laajennetun savibetonilohkon puolesta. Ja todellakin, kun arvioivat kodinomistajia, he ovat melko tyytyväisiä rakentamisen laatuun huolimatta vuosien varrelta.

Vivahteet, jotka sinun on tiedettävä rakennuksen aikana

Jotta keramzit-betoniteostasi olisivat pitkät, lämpimät ja luotettavat, on tärkeää tutustua sardelli-betonilohkojen rakennustekniikan hienoisuuksiin.

Ensimmäinen asia on valita materiaalin tyyppi työstä. Esimerkiksi jos aiot rakentaa matalaa rakennusta, paras mahdollinen työ on rakenteeltaan eristävä keramiittibetonilohko, jonka tiheys on välillä 700-1 200 kg / m 3. Vähemmän kevyitä ja tiheitä materiaaleja, jotka sopivat eristykseen, mutta raskasta (rakenteellista) lohkoa rakennetuista monikerroksisista rakennuksista.

Toinen kohta - on tärkeää valita oikea koko tuotteista. Jos haluat talon lämpimänä ja pienentää energiakustannuksia, talon seinien on oltava vähintään 40 cm paksu. Yksi kantavista seinistä on 190 × 188 × 390 suosituimmista lohkokokoista. Koska talon itsekantavat väliseinät ovat lohkojen seinät, joiden paksuus on 90-120 mm.

Kolmas näkökohta - laajennetun savi-lohkojen talon perusta on vahvistettava ja syvällistä. Pohjan pohjan syvyys valitaan ottaen huomioon maaperätyyppi, jäätymispiste ja pohjaveden sijoittaminen, kuitenkin vähintään 1 m. Muista tehdä 20 cm: n kerroksella oleva hiekkalaatikko ja kaataa myös panssaroitua betonia 20 cm. Samanaikaisesti runko koostuu 5 tai 6 Ø18 mm: n liittimiä. Jos maa asettuu, sardeldin talon seinät ja perusta eivät repeä.

Neljäs asia on se, että rakennuksen lämpenemistä ja viimeistelyä on parasta tehdä samanaikaisesti - tämä on hyödyllistä pelastamiseksi. Siksi sinun on valittava edeltävä materiaali ja eristys. Päällystää talon seinät voivat olla sivuraide, lohkot, kasvot tiili tai julkisivu kipsi. Ja mineraalivilla tai polyfoam on sopiva lämmitin.

Viides kohta - laajennetun savibetonin lohkojen sijoittamista on vahvistettava. Tämä tehdään kerran kolmessa tai neljässä rivissä käyttämällä vahvistuspalkkeja, Ø12 tai 14 mm. Lohkoihin on tehty lohkoja tai uria, joissa tangot asetetaan. Sitten kaikki on tiivistetty sementtilaastilla.

Valitaan lohkot kerrostalon betonirakennuksen rakentamiseksi

Juuri ennen kuin alat rakentaa unelmiesi kotiin, sinun on valmisteltava materiaalia. Rakennuksen perusta - laajennetun saven lohkot. Edellä mainitsemme hieman niiden lajikkeista, mutta haluamme kehittää tuotteiden valintaa. Laajennettuun saviin kohderyhmiin kuuluvat:

 1. Lämpöeristetyyppi (500-700kg / m 3)
 2. Rakennetyyppi (1200-1800 kg / m 3).
 3. Rakennus- ja lämpöeristystyyppi (700-1200 kg / m 3)

Mikä sopii talon rakentamiseen? Jos haluat rakentaa mökin, valitse rakenteelliset sardeldi-betonilohkot. Ja kun tavoite on pieni lämmin talo, valitse rakenteelliset ja lämpöeristetyt lohkot. Ne ovat melko kestäviä ja niillä on erinomainen eristyskyky. Nyt kun olet päättänyt sardelliittibetonielementtien tyypistä, harkitse, kuinka rakennuksen rakentaminen aloitetaan.

Ensimmäinen välttämättömyys - talon suunnittelu

Kuten se vai ei, kaikki alkaa tästä vaiheesta. Asiantuntija joutuu maksamaan paljon hanketta, mutta ilman sitä, sekä keramiittibetonia että muita taloja ei voida rakentaa. Tämä on sama kuin matkustaminen Venäjältä Afrikkaan ilman karttaa. Kyllä, eikä sinulla ole lupaa rakentaa ilman asiakirjoja. Siksi sinun on ensin tehtävä tilaus rakennushankkeesta erikoistuneelta yritykseltä.

Arkkitehti luo teidän kanssanne paitsi talon tarkat mittasuhteet, sen rakenteen ja muiden yksityiskohtien lisäksi myös arvioinnin. Se ilmaisee kaikkien teosten materiaalin määrän, sen tyypin ja kustannukset. Vasta sen jälkeen voit alkaa rakentaa sardeldi-betonilohkon talon omiin käsiisi.

Perusta pohjalla - perustan talon laajennettu savi betoni

Kun sinulla on tarvittava määrä materiaaleja, yksityiskohtainen suunnitelma, valmiin sivuston ja viestinnän, voit päästä töihin. Rakennuksen perusta - se on kaikki! Se riippuu siitä, kuinka vahva on sardeldiitti betoni talo ja kuinka kauan se pysyy. Ei ole yllättävää, että lähes puolet kaikista varoista siirtyy säätiölaitteeseen, ellei enempää. Mikä on sinun tehtäväsi? Katsotaanprosessia vaiheittain. Perusta on monoliittinen nauhalappu, joka sopii ihanteellisesti tällaisen talon rakentamiseen. Laitteen ohje on seuraava:

 1. Aloitussivulle poistetaan kaikki ylimäärä: roskat, kasvillisuus, tarpeeton roskakori.
 2. Seuraavassa on merkintä projektin mukaan. Tangojen väliin ulottuva merkkijono on ohjauksen rooli, joka ilmaisee kaivannon kaivamisen paikan. Se seuraa tarkasti säätiön ääriviivoja.
 3. Merkinnän perusteella sinun täytyy kaivaa kaivanto. Sen syvyys ja leveys valitaan etukäteen suunnitteluvaiheessa. Kaivannon seinien tulee olla sileitä, kaikkea ohjataan luota ja tasoa.
 4. Alareunassa on hiiltynyt tyyny ja käsivyö, edellä annettujen tietojen mukaan.
 5. Irrotettava muotti on tehty levyistä, OSB- tai vanerilevyistä. Se on vahvistettu ja peitetty sisältä sisältävästä elokuvasta.
 6. Kaivannon sisällä on välttämätöntä tehdä raudoituskehys siten, että betonista valun jälkeen vahvistuu. Joten, se ei murtaudu ja tulee paljon vahvemmaksi.
 7. Lopulta se kaataa kaikki konkreettiset ratkaisut. Kun kaadat, koostumus tiivistyy. On parasta tehdä kaikki yhdellä päivällä jättämättä betonia kuivumaan.
 8. Pinta likaantuu ja jätetään kuivumaan kokonaan.

Savirauta-betonilakan liuskajohdot kuivuvat noin kuukausi. Tällä hetkellä on parempi suojata sitä. 10 päivän kuluttua voit poistaa muottipesän.

Rakentamme kevytrakenteisten lohkojen seiniä

Kun talon pohja on kuiva, se voidaan peittää vedeneristyksellä mastiksella. Nyt kaikki on valmis rakentamaan rakentamisen laatikon. Mikä on rakentamisen tekniikka? Se on melko yksinkertainen, tässä on ohjeet askel askeleelta:

 1. Koska säätiö oli 30 päivän ajan, sen pinta ei aina ole sileä. Tämän ilmiön poistamiseksi voit tasoittaa pinnan liuoksella. Laatu ja tasaisuus täytyy tarkistaa tasolle.
 2. Kun liuos kovettuu, asetetaan päälle 2-3 kerrosta vedeneristysmateriaalia (kateaineita). Tasot murskaavat mastiksella.
 3. Nyt voit aloittaa munimateriaalin. Tekniikka ei ole käytännössä erilainen kuin tiilien asettaminen. Tarvitset lohkoja, mattoja, liuosta ja lankoja kynsillä. Kaikki alkaa sijoittamalla kulmakappaleet. Jos seinä on yli 10 m, lohko sijoitetaan keskelle. Sinun tehtäväsi on sijoittaa sardeldi-betonilohkot tasaisesti ja venyttää niiden väliin suunta. Tästä riippuu koko rakenteen tasaisuus.

Se on kaikki, kotelo laatikko keraaminen betoni puolin on valmis. On vielä tehtävä katto. Jos ennen kaikkea tekniikka on tehty, niin sinulla ei ole ongelmia.

johtopäätös

Jos olet asentanut laatikon, se ei tarkoita sitä, että talo rakennetaan. Loppujen lopuksi teillä on vielä paljon tekemistä: tehdä katto, tehdä sisustustyöt, tehdä lattia, tehdä viestintää jne. Lisäksi sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota sardeldi-betonisen talon ulkokoristukseen ja eristämiseen. Vaikka rakennus on lämmin, sitä pitäisi lämmittää edelleen. Ja antaa kotisi kunnon ulkonäkö, hoitaa sen jalostus. Tätä varten on monia vaihtoehtoja, jotka on valittu maun mukaan.

Rakentamalla talo sardeldi lohkojen tehdä se itse

Asuntorakentamisessa käytettävän keramiittibetonin suosio kasvaa. Siinä on etuja, joiden ansiosta talo, joka on valmistettu laajennetuista savibetonilohkoista, on kestävää, luotettavaa ja säilyttää lämmön. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti laajennetun savibetonista rakennetun rakennuksen ominaisuuksia. Kiinnittäkäämme rakentamisen teknologiaan. Tutustumme omistajien arvosteluihin.

Mikä on slaydite block talo

Hankkeen kehittämisen ja yhden kerroksen talon, maanrakennuksen tai kaksikerroksisen ullakkokartan rakentamisen kannalta on tutkittava rakennusmateriaalin ominaisuuksia, jotka perustuvat seuraaviin osiin:

 • Portland-sementti;
 • rakeistettu savi;
 • seulottu hiekka;
 • vettä.

Tällä hetkellä rakennusmaalia käytetään pääasiassa kahdenlaisten tuotteiden valmistukseen: ontto ja täyteläinen

Keramitsitapolnenny-betonin valmistusmenetelmät mahdollistavat ainesosien sekoittamisen, rakenteen valmistuksen, kapasiteetin täyttämisen ja tärinänvaimennuksen. Rakennusten lohkojen lukumäärän laskeminen on huomattavasti suurempi kuin tiili, ottaen huomioon tuotteiden koon, joka on 200x200x400 mm.

Niiden käyttö on kevyen, kevyen, huokoisen ja samanaikaisesti kestävän laajennetun saven valmistukseen tarkoitettuja tuotteita, jotka ovat erilaisia:

 • pienempi paino. Tämän ansiosta voit vähentää pohjan kuormitusta käytettäväksi kevyiden kantojen tai nauhan pohjana.
 • matala lämmönjohtavuus. Lämmin materiaali pitää huoneen lämpötilan, joka nopeasti lämpenee;
 • pieni kutistuminen. Kun muuraus on valmis, koon muuttaminen on vähäistä, mikä mahdollistaa sen, että ulkopinta viipaloidaan välittömästi;
 • lujuus, mikä osaltaan parantaa seinien yläosan kehällä asennettujen armopoyojen parannusta. Se lisää voimaa ja jakaa tasaisesti puulattian tai betonilaatan massan.

Hollow-tuotteita käytetään sisäisten väliseinien laitteisiin ja joskus - lisäeristekerrokseksi

Kun rakennetaan sardeldiittirakennetta, käytetään seuraavia lohkotyyppejä:

 1. Ontto. Erittäin lämpöeristetty ominaisuus, jota käytetään rakennusosien väliseinien rakentamiseen.
 2. Täysikokoinen Ero lisääntynyt kestävyys, käytetään seinien rakentamiseen ja pohjat, jotka tuntevat huomattavia kuormituksia.

Varoitus! Keramiittibetonituotteiden erityispiirre on lisääntynyt koko, joka mahdollistaa seinien sijoittamisen lohkon lattiaan. Tämä tarjoaa pienemmän seinänpaksuuden mukavan lämpöjärjestelmän.

Karkea pintarakenne helpottaa viimeistelyä. Lisäksi voit eristää seinät edessä tiilen. Miten päättää rakennuksen, kuinka paljon taloudellisia resursseja kuluu, kukin määrittelee erikseen.

Talon laajennettu savi lohkojen hyvät ja huonot puolet

Slaydite-rakennusten tärkeimmät edut:

 • Elämän turvaaminen. Myrkyllisten ainesosien puuttuessa rakennukset ovat ekologisesti turvallisia.
 • Palonkestävyys Slaydite ei polta, mikä takaa rakennusten paloturvallisuuden.

Materiaalin lämmönjohtokyvyn vähäinen kerroin mahdollistaa pienen paksuuden omaavan seinän rakentamisen ja kyvyn alentaa kuormitusta pohjaan ja tukirakenteisiin

 • Lisääntynyt voima. Materiaalin lujuusominaisuudet tarjoavat rakennusten pitkän käyttöiän.
 • Suuri höyryläpäisevyys. Ylimääräinen kosteus poistetaan huoneesta johtuen materiaalin solurakenteesta, joka ei tarvitse höyrysulkua.
 • Matala lämmönjohtavuus. Lämpö talletetaan rakennuksen sisäpuolelle rakennuksen huokoisen rakenteen vuoksi.
 • Ei tarvetta vahvalle perusta. Kevyiden kevyiden aggregaattien käyttö vähentää pohjan kuormitusta, mikä mahdollistaa rakennusten rakentamisen jopa kolmeen kerrokseen.
 • Yksinkertaisuus ja lyhentämisaika. Tuotteiden suuremmat ulottuvuudet mahdollistavat rakennusten nopean pystyttämisen, kun kulutus on vähäpätöinen.
 • Hyväksyttävä kustannustaso rakentamiseen. Verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin laajennetun saven hinta on pienempi.
 • Pienempi mahdollisuus halkeilua. Slaydite-betonin vähäinen kutistumisaste takaa seinien eheyden, joita harvoin peitetään halkeilla.
 • Luotettava äänieristys. Huoneen suojeleminen ulkoisesta äänestä varmistetaan soinnöllisen matriisin avulla tapahtuvan äänen tehokkaan absorption avulla.
 • Helppokäyttöinen kipsi. Kipsiformulaatioiden lisääntynyt kiinnittyminen helpottaa viimeistelyä.

Varoitus! Yksinkertaisen tekniikan avulla tuotettujen sardelliittibetonilohkojen suosio mahdollistaa materiaalin hankinnan missä tahansa paikassa, mikä mahdollistaa toimitukseen liittyvät kustannukset.

Käytännöllisesti rajoittamattomia mahdollisuuksia erilaisten materiaalien käyttämiseen sekä julkisivujen sisustukseen että sisustukseen, mikä mahdollistaa melkein minkä tahansa arkkitehtuurin tai suunnittelun idean

Monien etujen lisäksi sardeldittibetonilla on heikkouksia:

 • epäedullinen ulkonäkö. Rakennusten seinät on viimeisteltävä verhousmateriaaleilla, joita käytetään julkisivuraksina, laattoina tai sivuraideina;
 • ulkoisen eristyksen tarve. Seinien rakentamisen yhteydessä muodostuu kylmäsiltoja, jotka edellyttävät lisää lämpenemistä mukavan lämpötilan ylläpitämiseksi.
 • voimakkuuden vähentäminen ilman ulkoista viimeistelyä. Huokoinen materiaali imee kosteutta, mikä vaikuttaa negatiivisesti rakenteen kestävyyteen.

Se on tärkeää! Yksittäisten valmistajien tuotantoprosessin noudattamatta jättäminen aiheuttaa tiheyden ja geometristen ulottuvuuksien poikkeamisen. Rakennuksen perustan laskemiseksi on tarpeen määrittää rakennuksen tarkka massa tekemällä todellisia mittauksia.

Slaydite-lohkojen rakentaminen

Oman kätesi savielementtejä noudattaen rakentamisen tekniikkaa noudattamalla on helppo rakentaa maalaistalo tai laajennus nykyiseen rakennukseen. Rakennuksen algoritmi mahdollistaa seuraavien toimintojen vaiheittaisen toteuttamisen:

 1. Laskelmien ja suunnittelun suorittaminen.
 2. Säätiön rakentaminen.
 3. Seinien, väliseinien ja kattojen rakentaminen.
 4. Viimeistely ja lämpeneminen.

Lohkojen yksinkertainen tuotanto mahdollistaa ainutlaatuisten materiaalien tuottamisen erittäin kohtuuhintaan ja kilpailukykyiseen hintaan.

Valmisteluvaiheessa on tarpeen kehittää rakennusprojekti tai käyttää valmiita, ottaen huomioon rakenteen erityispiirteet:

 • ulkoiset ja sisäiset mitat;
 • kerrosten lukumäärä;
 • ulkoasun ominaisuudet;
 • hajoaminen toimivat huoneet.

Rakennuksen ulkoasun tulisi sisältää rakenteen edellyttämät aukot ja kantavat seinät. Rakennamme rakennuksen seuraavia materiaaleja käyttäen:

 • rakentavia eristeitä, joiden ominaispaino on enintään 1,2 t / m3. Seinärakenteisiin käytetään kokoa 19x19x39 cm.
 • osituselementit, joiden tiheys on enintään 1 t / m3. Tuotteet eroavat leveydeltään 9 - 12 cm, ja ne levittävät väliseinien rakentamiseen.

Talon rakentamiseksi sinun on tiedettävä, kuinka paljon rakennusmateriaalia tarvitaan ja miten laskenta tehdään oikein. On parempi määrittää rakennusmateriaalien tarve laskimen avulla. Seuraa seuraavaa algoritmia:

 1. Lisää seinien ja väliseinien pituus.
 2. Kerro tulos lohkojen paksuudesta ja huoneen korkeudesta.
 3. Jaa tuloksena oleva arvo tuotteen tilavuudella.

Tuloksena on arvioitu määrä saveja.

On syytä muistaa, että laajentuneista savielementeistä rakennetuista ulkoseinistä ei pidä säilyttää pitkään ilman verhousta, koska tämä voi merkittävästi vähentää rakennuksen kestävyyttä johtuen sen alhaisesta kosteudenkestävyydestä.

Se on tärkeää! Suoritettaessa laskelmia, älä ota huomioon aukkojen mittoja tai osta rakennusmateriaaleja kertomalla arvioitu määrä kertoimella 1.2.

Mitkä ovat parhaimmat lohkot käytettäväksi? Materiaalin valinta on helppoa. On tärkeää noudattaa suosituksia:

 1. Tarkista varmenteet.
 2. Hanki teollisessa ympäristössä valmistetut tuotteet.
 3. Kiinnitä huomiota virheiden puuttumiseen.
 4. Hallitse kokoa.
 5. Määritä tiheys laskemalla punnitsemalla tuote ja jakamalla tuloksena oleva tilavuusmäärä.

Valmisteluvaiheessa on tarpeen suorittaa teknisiä ja geodeettisia tutkimuksia, valvoa maarakennetta rakennustyömaalla, pohjavesiä ja määrittää, mitä säätiötä käytetään ja onko mahdollista rakentaa sardeldiitti-betonirakenne. Riittävästi kestävä nauhaosasto varmistaa laajennetun savimaatan rakennuksen vakauden.

Tee säätiön rakentaminen toiminnan seurauksena:

 • Poista kasvit ja roskat paikassa, suunnittele pinta.
 • Merkitse pohjan ääriviivat, jotka ohjaavat hankkeen vaatimuksia.
 • Muodosta 50 cm syvä kaivo, suunnittele pohja ja seinät.
 • Kokoa muotit täyttämään nauhan jalka.

Ennen kuin aloitat talon rakentamisen, sinun on vedenpitävä säätö suojatakseen lohkoja kostean maaperän ympäristön vaikutuksilta

 • Täytä kaivannon pohja soran ja hiekan sekoituksella, tamp.
 • Kokoa vahvistuksen alueellinen runko käyttäen neulontankoa.
 • Sekoita hiekkaa, soraa ja sementtiä lisäämällä vettä, valmistamaan betonimerkki M400.
 • Täytä muotti laastilla, irrota ilmakuplat, tiivistä betoni.
 • Pehmeä pinta ja varmista kuorintamahdollisuus kuukauden ajan.
 • Poista muotti ja vedenpitävä säätö.

Tee claydite-lohkot seuraavan algoritmin mukaan:

 1. Valmista sementtiliuos.
 2. Aseta alarivi aloittaen asennuksen kulmasta.
 3. Tarkista peruslohkojen vaakataso.
 4. Jatka rivien rakennusta, varmistamalla, että lohkot ovat puolet paksuudesta.
 5. Vahvistaa silmä- tai teräspalkkeja 3-4 tasoa käyttäen.
 6. Vahvista oven ja ikkunan aukot.
 7. Betoni panssaroidun vyön kehän ympärillä, joka on kannen asennuksen perusta.

Asenna kattotelineet ja asenna katto "laatikon" pystyttämisen jälkeen.

Rakennuksen edessä on lämpöeristin, johon käytetään yleensä basaltivillaa. Laajennettujen savilohkojen rakenne vaatii ulkoista pinnoitetta suojaamatta tuhoa.

Tiilikuori tai keraaminen laatta, keinotekoinen kanootti, klinkkeri jne. Ovat sallittuja.

Viimeistelyyn käytetään seuraavia materiaaleja:

 • edessä tiili;
 • keinotekoisia viimeistelyaineita;
 • kipsi;
 • sivuraiteelle.

Sisäpinta on peitetty kipsillä, kipsilevyllä, liimapuilla tai laattoilla.

Katsaukset sardeldi-lohkojen talosta

Laajennettujen savirakenteiden omistajat kertovat seuraavista positiivisista kohdista:

 • laajentuneen saven vaarattomuus terveydelle;
 • yksinkertaistaminen ja alhaiset arvioidut kustannukset;
 • vähentää eristetyn talon lämmityskustannuksia;
 • huoneen mukava lämpöjärjestelmä, jossa se ei ole kuumaa kesällä eikä lämmin talvella;
 • ei ylimääräistä kosteutta huoneessa.

On myös negatiivisia arvosteluja:

 • tiivistyminen seinille;
 • kiinnittimien kiinnitysongelmat;
 • näkymättömät näkymät rakennuksista.

Laajentuneiden savilohkojen talo on kodikas ja luotettava asunto, joka voidaan rakentaa omille. Päätöksen tekemiseksi on tarpeen analysoida materiaalin etuja ja haittoja, tarkastella arvosteluja ja rakentamisen tekniikkaa. Koska luottamusta kykyihin ei ole, käytä rakennusalan ammattilaisia, jotka ammattimaisesti suorittavat seinien rakentamisen.

Kuinka rakentaa talo sardeldi lohkojen omalla kädellä?

Ehkä ei ole yhtään perhettä, joka ei unelmoi viihtyisästä, lämpimästä kodista. Usein unelmat rikkoavat elämän todellisuutta, joka liittyy asian aineelliseen puoleen. Tällaisissa tapauksissa sinun on kiinnitettävä huomiota laajennetun savibetonilohkon taloon. Rakennusmarkkinoilla tämän kevytbetonin tuotteet eivät ole menettäneet suosiotaan useiden vuosikymmenien ajan edullisen hinta-laatusuhteen ansiosta. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin rakennusmateriaalien ominaisuuksia, tekniikkaa sen kanssa työskentelemisen kanssa. Selvitämme, kuinka rakentaa sardeldi-betonilohkojen talo, jotta se lämmittää lämpöä paitsi meille, myös lapsillemme, lastenlapsillemme ja lastenlastensa.

Talon laajennettuja savipaloja

Laajennettu savi - ominaisuudet, edut, haitat

Kevytbetonista valmistetut tuotteet, joiden pääasiallinen täyte on paistettuja savipellettejä, ovat erittäin vaatimattomia pienien kerrosten yksityisten talojen rakentamisessa sekä maanrakennusten ja lisärakennusten rakentamisessa. Laajennettu savi - kevyt, ympäristöystävällinen, huokoinen ja samalla kestävä materiaali.

Kun pelletit sidotaan sementtilaastiin, saadaan tuotteita, joilla on monia positiivisia pisteitä:

 • korkea lämmönjohtavuus. Savirautaa sisältävien suurien ilmatyyppien vuoksi jopa sardelli-betonilohkojen puoli-lohko-talo takaa täydellisesti lämmön talvella ja viileyden kesällä;
 • pieni paino Jos haluat vähentää pohjan kuormitusta, käytetään savi-betonilohkoja. Omistajien arviot vahvistavat, että kuormituksen vähentäminen vaikuttaa myönteisesti säätiön toimintaan;
 • lujuusominaisuudet. Ensimmäisellä tuntemuksella materiaaliin saattaa tuntua, että laajentuneiden savilohkojen talon rakentaminen ei ole perusteltua lisääntyneen haurauden vuoksi. Materiaali on todellakin altis iskujen kuormitusten vaikutuksille. Mitä tulee puristusvoimiin, tässä indikaattorissa oleva komposiitti on monien rakennusmateriaalien edellä;
 • parannetut äänieristysominaisuudet. Täyteaineen sisältämien samanlaisten aukkojen ansiosta seinämateriaaleja, jotka perustuvat laajennettuun saveen, erotetaan äänieristyksellä. Kun ikkunoiden ja oviaukkojen äänenvaimennus on asianmukainen, jopa kiireisessä kaupunkialueella, tällaisissa rakennuksissa on aina mukava äänenvoimakkuus;

 • ympäristöystävällisyys. Koska valmistuksessa käytetään vain luonnon alkuperää olevia komponentteja, ympäristöystävällisyysindikaattori on melko korkea;
 • alhaiset kutistumisnopeudet. Tämä indikaattori voidaan ymmärtää rakennuksen toiminnan aikana. Pitkän ajan kuluttua halkeilua ei näy seinille, kuten usein ilmastoiduilla betonituotteilla.
 • Edut, jotka eivät vaikuta työn laatuun, mutta parantavat mielialaa materiaalin hankinnassa ja rakennustoiminnan valmistuksessa, ovat:

  • alhaiset tuotantokustannukset. Käytettäessä helposti saatavilla olevien komponenttien valmistuksessa voit ylläpitää useimpien kehittäjien käytettävissä olevaa hintaluetta.
  • helppo laittaa. Yksittäisten elementtien pienet mitat ja paino mahdollistavat nopeammin asennuksen;
  • lisääntynyt pinnan karheus, joka parantaa adheesiota viimeistelykoostumuksilla ja helpottaa vuorauksen työtä.

  Tutkittaessa ansioita, voit tehdä hätäinen johtopäätös, että ihanteellinen talo on valmistettu laajennettu savi betonilohkoja. Omistajien arviot vahvistavat suurelta osin tämän lausunnon.

  Mutta rakennusmateriaalien valitseminen ei ole kannattavaa, jotta sattumanvarkaisiin haittoihin, joihin kuuluvat:

  • lisääntynyt huokoisuus. Suuri määrä ilman huokoset vaikuttavat toisaalta parantamaan lämmönjohtavuutta ja lisäävät äänieristysominaisuuksia ja toisaalta parantaa kosteuden imeytymistä. Siksi seinien pakolliseen vedenpitävyyteen liittyvien sardelliittibetonielementtien talojen rakentaminen;

  Laajennettu savi lohko osassa

 • vähentää lämmönjohtavuutta verrattuna solujen betoniin. Tältä osin laajennetuista savibetonilohkojen talojen hankkeet sisältävät laatikon eristysvaatimukset;
 • ulkonäkö, joka tarvitsee lisää viimeistelyä. Peitteenä, voit käyttää koriste-paneelit, laatat, sivuraide.
 • Edut ja haitat auttavat valmistamaan asianmukaisesti valmistelutöitä.

  Laskin keramzitobetonnyh estää talon

  Yksi rakentamisen valmisteluvaiheista on suunnitteluvaihe. Hankkeen kehittämisen ja koordinoinnin jälkeen on tarpeen laskea materiaalien tarve. Määritä tarvittava määrä rakennusmateriaalia voi olla itse. Otetaan esim. Yksikerroksinen betonibetonilevy, jonka mitat ovat 10x20 m ja kattokorkeus 3 m.

  Laskenta voidaan tehdä kahdella tavalla:

  Kun lasketaan tarvittava määrä elementtejä ensimmäisessä suoritusmuodossa, toimimme seuraavan algoritmin mukaisesti:

  1. Määritä seinien kokonaispinta-ala. Meidän tapauksessamme - (10 + 10 + 20 + 20) х3 = 180 m².
  2. Laske yksiköiden määrä per m². Elementille, jonka mitat ovat 400x200x200 mm, tämä on 12,5 kappaletta (1 / 0.4x0.2 = 12.5).
  3. Kerro seinien kokonaispinta-ala ja määrä 1 m² - saamme vaaditun määrän tuotantoyksiköitä - 180x12,5 = 2250 kappaletta.
  Kuinka monta savi lohkoa tarvitsee rakentaa talon

  Laskennan toinen versio on samanlainen kuin ensimmäinen, vain laskujen suorittamisen yhteydessä, mutta ei käytettyjen pinta-alaindikaattoreiden vaan muurausmäärien ja yhden tuotantoyksikön arvot.

  On syytä korostaa, että ikkunan ja oven aukkoja ei oteta huomioon laskentaprosessissa. Tämä tehdään tietoisesti rakennusmateriaalien menetyksen aikana työn aikana.

  Rakennamme talo sardeldi lohkojen

  Kun olet käsitellyt tuotteiden ominaisuuksia, etuja ja haittoja, kun olet tutkinut rakennusmateriaalien tarpeellisuuden laskentamenetelmiä ja ostanut sen, voit jatkaa rakennustöitä. Rakentaa vahva ja kestävä sardeldi-betonilohkon talo omalla kädelläsi kiinni todistetuista tekniikoista.

  Yleinen rakennealgoritmi sisältää:

  • perusta rakentaminen;
  • Walling;
  • kattojärjestely;
  • vedenpitävä, eristys, vuori.

  Pidäthän jokaisesta asiasta.

  Pohjapaneeli laajennetun savibetonilohkon taloon

  Kun valitset perustan, sinun on ensin keskityttävä maaperän rakenteeseen ja koostumukseen sekä pohjaveden tasoon.

  Pohjapaneeli laajennetun savibetonilohkon taloon

  Kevytbetonista valmistetuista rakenteista on vain kolme tyyppiä:

  Maan analysoinnin jälkeen rakennustyömaalla voit määrittää, mitkä säätiöt olisivat edullisia. Laattapohja on perusteltua liikkumattomille epävakaalle maaperälle. Suuren alueen ja suuren lujuuden ansiosta se pystyy kompensoimaan taivutuskuormat ja estämään materiaalin halkeilua maaperän leikkureiden aikana. Mutta on olemassa vivahde, jonka täytyy tietää - laattapohja on työläs järjestelyssä.

  Pile-pohjalla on monia etuja, kun se on pystytetty maaperään, joka on altis pakkaselle. Se on korvattavissa tapauksissa, joissa on tarpeen rakentaa rakennusta paikalle, jossa on kaltevuus. Mutta paalusäätiö epätasaisesti jakaa maaperän liikkeiden aiheuttamat kuormat. Siksi ruuvirakenteen valinta kevytbetonin taloon punnitse huolellisesti edut ja haitat.

  Optimaalinen, pohjaveden vähäinen esiintyminen on nauhan perusta.

  Siinä on useita etuja verrattuna muun tyyppisiin alustoihin:

  • jakaa tasaisesti kuorman, joka estää halkeamien esiintymisen;
  • voit itse täyttää, koska työvaiheessa ei tarvita suuria laitteita;
  • sallii täydellisen kellarin järjestelyn.
  Kuinka kaataa nauha säätiö

  Tee työtä kaistaleen juoksuttamiseksi seuraavan algoritmin mukaisesti:

  1. Suunnittele sivuston pinta. Juurata puut ja pensaat. Poista matala kasvillisuus käsin tai kemikaaleilla.
  2. Aseta pohja tappeilla ja köydellä.
  3. Kaivaa kaivo syvyyteen, joka on suurempi kuin maaperän jäädyttäminen. Trimmaavat kaivon seinät ja pohja.
  4. Valmistele ja asenna muotti. Muotoilua varten voit käyttää leikkuulaudat tai käyttää vaneripaneeleja.
  5. Kaada roska-hiekka seos kaivantoon. Tee tamper.
  6. Kokoa vahvikeharja. Metallivarsien liitos voidaan tehdä hitsaamalla tai sidotuilla langoilla.
  7. Valmista konkreettinen ratkaisu reseptin mukaan. Käytä konkreettista ratkaisua, joka ei ole alempi kuin M400.
  8. Kaada valmis yhdiste kaivantoon. Liuota liuos varovasti ilmakuplien poistamiseksi.
  9. Tasaa pinta. Peitä polyeteeniä kosteuden säilyttämiseksi.
  10. Kun kovettumisprosessi on valmis, poista muotti.
  11. Käytä vedenpitävää pohjaa.

  Kun vahvuusjoukko on edennyt laatikon rakentamiseen.

  Muurausseinät

  Rakennustöiden tarkoituksena on rakentaa sora-betoni-lohkojen kaksikerroksisen talon seinät sekä yleinen algoritmi sardelliitti-betonilohkojen maa-talo:

  1. Aseta ensimmäinen rivi. Aloita työntäminen kulmavyöhykkeeltä.
  2. Tee horisontaalinen ohjaus tason kanssa.
  3. Aseta seuraava krs, siirrä elementit alempaan tasoon kolmanteen tai puoleen paksuudesta.
  4. Vahvista muuraus joka 3-4 riviä. Käytä tätä metallitankoa tai vahvistusverkkoa varten.
  5. Vahvista oven ja ikkunan aukot.
  6. Ylimmällä tasolla heittää panssaroidun hihnan asentamalla kattorakenne.

  Työn päätyttyä siirrä katon asennus.

  Kattojärjestely

  Katto ja säätiö - rakenteen kestävyyden lupaus. Ennen kuin asennat katon, harkitse suunnittelua, valitse sopiva lattiamateriaali. Säästä, kun valitset katemateriaalin ei ole sen arvoista.

  On tärkeää, että se on:

  • kestävä;
  • kestävä;
  • kestävät luonnolliset tekijät;
  • ympäristöystävällisiä.
  Kotikatto

  Valmistakaa seuraavat materiaalit katon asennukseen:

  • puupalkki 150x150 mm Mauerlatille;
  • laatikoiden leikkuulauta;
  • kateaineita;
  • laitteisto rakenneosien asennukseen.

  Ohjaa dokumentaatio, koota runko ja kiinnitä kateaine.

  Laajennettujen savilohkojen talon lämmitys

  Sisäpohjan rakennukset on eristettävä. Kehittäjillä on usein kysymys siitä, miten eristää sardeldi-betonilohkon talo. Mikroilmaston ylläpitämiseksi on toivottavaa asentaa lämpöeristys sekä sisä- että ulkopuolelle. Tällainen integroitu lähestymistapa eristykseen pienentää edullisen lämpötilan ylläpitokustannuksia.

  Sen sijaan lämmittää taloa laajennetuista savibetonilohkoista ulkona

  Ulkoinen eristys on tärkeää valita paras lämmöneristin.

  Sardelliittien lämpöeristys

  Yleisimpiä insulanteja ovat:

  • vaahtomuovi. Se on ominaista alhainen hinta, helppokäyttöisyys ja helppokäyttöisyys. Haitat - Jyrsijöiden syttyvyys ja vahingot;
  • mineraalivillaa. Kustannukset vaihtelevat kohtuullisella hinnalla, lisääntyneet lämmöneristysominaisuudet. Kun laitat sen rakennuksen ulkopuolelle, on ehdottoman tärkeää käyttää vedenpitävyyttä;
  • etupaneelit. Ero korkeaan hintaan ja lisääntynyt asennuskustannusten taso. Asennustekniikka takaa lämpöeristyksen tehokkuuden.

  Jokin ehdotetuista vaihtoehdoista on oikeus elämään. Valinta riippuu taloudellisista mahdollisuuksista.

  Arvioidut rakennuskustannukset

  Rakennuksen arvioidut kustannukset voidaan saada summalla seuraavat menot:

  • hankkeen dokumentaation kehittäminen ja hyväksyminen;
  • materiaalien hankinta säätiön, seinien, kattojen, viimeistelyn;
  • rakennusmateriaalien toimituskustannukset työmaalle;
  • työntekijöiden palveluiden kustannukset.

  Nykyisillä hinnoilla voit saada likimääräisen hinnan ja suunnitella tulevien kustannusten määrän.

  Miten rakentaa ja eristää talon sardeldi-betonilohkoja

  Niitä aikoja, jolloin sardidiitti esiintyi, tuotantotekniikassa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Tämän materiaalin avulla valmistetut huokoiset lohkot ovat myös erittäin ympäristöystävällisiä ja suhteellisen halpoja. Näistä tuotteista rakennetuissa rakennuksissa on helppo hengittää. ja savi-betonilohkojen talo, joka ei ole alhaisempi kuin kaasun tai vaahtobetonin rakentaminen lämmöneristysominaisuuksiltaan, voi jopa rakentaa noviisirakentaja.

  Tärkeimmät kevyiden yhdistelmälohkojen tyypit

  Keraamiteknisten betonilohkojen (GOST: n mukaan ne säätelevät kuin kivet) on tehty eri laatuluokista, joilla on merkintä puristuslujuudesta. Saviulan tilavuudesta riippuen lohkojen tiheys vaihtelee välillä 350 - 1800 kg / m³. Mitä pienempi tuote savu, sitä tiheämpi se on, raskaampi ja sen lämmönjohtavuuskerroin on suurempi, eli materiaali on kestävä, mutta ei kovin "lämmin". Huokoisen sardidiitin korkea pitoisuus vähentää merkittävästi materiaalin tiheyttä ja sen lujuutta, mutta antaa sille hyvät lämmöneristysominaisuudet. Siksi, kun ymmärrät kivien tarkoituksen ja niiden käyttöalueen, voit ymmärtää, mitä tuotteita tarvitset rakentamaan laajennetun savibetonilohkon rakennetta omiin käsiinsä. Tiheyden perusteella kaikki keramiittibetonielementit jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

  • Lämmöneristysmateriaalit, joiden tiheys on 350 - 700 kg / m³: lämpökerrostuksen kerrostamiseen.

  Se on tärkeää! Lämpöä eristäviä lohkoja ei voida käyttää laakereiden rakentamiseen.

  • Sekakäytöllä varustetut lohkot, joiden tiheys on 700-1400 kg / m³: käytetään seinälevyjen ja sisäosien rakentamiseen, joita ei ole kohdistettu raskaille kuormille.
  • Rakennetut lohkot, joiden tiheys vaihtelee 1 400-1 800 kg / m³ (ne ovat melko raskas). Käytetään tukirakenteiden rakentamiseen.

  Vihje! Tämäntyyppisten tuotteiden rakenne on kestävä, mutta "kylmä", niin suunnitelma: kuinka eristää talon, joka on rakennettu laajennetuista savibetonilohkoista.

  Johtopäätös: Alhaisen tiheyden omaavalla materiaalilla on alhainen lämmönjohtavuus, mutta sen lujuus jättää paljon toivomisen; korkean tiheyden omaavalla materiaalilla on hyvä suorituskyky puristuslujuudelle, mutta sitä käytettäessä rakennettaessa taloa on tarpeen tehdä eristys.

  Rakennusmarkkinoilla sardidiittituotteita edustaa kaksi lajiketta: ontto ja täyteläinen. Täysikokoiset ovat erittäin kestäviä ja niitä käytetään kantavia seiniä ja rakenteita varten, jotka kestävät raskaita kuormituksia. Hollow-lohkot eivät ole kovin vahvoja, mutta niillä on hyvät lämmönsäästöominaisuudet. Niitä käytetään sisäisten väliseinien rakentamiseen ja joskus lisäeristys- tai äänieristykseksi.

  Tällaisen rakennuksen rakentamisen helpottamiseksi sardeldiittibetonina, laastien määrän vähentämiseksi ja kylmäsiltojen muodostumisen estämiseksi käytetään usein tuotteita, joissa on kielen- ja uurtajärjestelmä.

  Vaaditun lukumäärän laskeminen

  Kuinka laskea tarvittava määrä lohkojen rakentamista sardeldiitti-betoni talon omiin käsiinsä? Hyvin yksinkertainen. Laskenta tehdään huomioimatta muurausliitoksen paksuutta. Alustavat tiedot: etuseinän leveys on 6 m, sivuseinän pituus on 9 m, kulman korkeus on 3 m, harjanteen korkeus on 7 m, seinämä on puolen korttelin pituinen.

  Lasketaan seinien kokonaispinta-ala: S (yhteensä) = 6 × 3 × 2 + 9 × 3 × 2 + 4 × 3 × 2 = 36 + 54 + 24 = 114 m².

  Määritämme ikkunoiden aukkojen alueen (kun otetaan huomioon, että yhden ikkunan leveys on 1,4 m, korkeus 1,2 m, lukumäärä on 4 kpl): S (ikkunat) = 1,4 × 1,2 × 4 = 6,72 m².

  Määritämme oviaukon alueen (ottaen huomioon, että oviaukko on 1,2 m leveä ja 2,2 m korkea): S (oviaukko) = 1,2 × 2,2 = 2,64 m².

  Seinätila (ilman ikkunoita ja oviaukkoja): S (seinät) = S (yhteensä) - S (ikkunat) - S (oven aukko) = 114 - 6,72 - 2,64 = 104,64 m².

  Savi lohko, jonka koko on 0,2 m × 0,2 m × 0,4 m, on ala: S (lohko) = 0,2 x 0,4 = 0,08 m 2.

  Muurattujen lohkojen määrä: N = S (seinät): S (lohko) = 104,64: 0,08 = 1308 kappaletta (niin monta lohkoa tarvitaan rakentamistamme).

  Materiaalin määrä laskee, jos laskelmassa otetaan huomioon muurausliitoksen paksuus (noin 15 mm), mutta on parempi olla tekemättä tätä (anna sen olla pieni marginaali). Sisäisten väliseinien tuotteiden lukumäärän laskeminen tehdään samalla tavoin.

  Tekniikka rakentaa sardeniitti

  Jos rakennat kevytbetonituotetta, pysykää suositeltavaa tekniikkaa noudattaen ja onnistut.

  perusta

  Ammattilaiset sanovat, että nauhan säätiö soveltuu parhaiten rakennetun savibetonilohkon talon rakentamiseen (aivan kuten monoliittinen talo). Tekniikka sen järjestely on yksinkertainen, joten voit helposti tehdä perustan oman talon laajennettu savesta konkreettisia lohkoja omalla. Suorita seuraava työ:

  • haemme kaivannon perustaksi (leveys ylittää seinän leveyden 10-15 cm ja syvyys on 50 cm);
  • alhaalla asetetaan tyyny hiekalle (korkeus - 15 cm);
  • runsaasti märkä hiekka vedellä ja rammerilla;
  • kaadetaan maapintakerros (15 cm korkea);
  • leimasimme murskattua kiveä;
  • järjestämme vedenpitävän kerroksen (esimerkiksi kateaineen);
  • asennamme muottipesän, jonka on oltava vedenpitävä;
  • rakennuksen sisällä tehdään vahvikekehys;
  • kaada betonia;
  • 5 päivän kuluttua teemme irrottamisen, me vesitiivisimme kellarin ylä- ja sivupinnat mastisilla ja kateaineilla;
  • täytä pohjan ja kaivannon väliset ontelot hiekalla;
  • meillä on tauko 1 - 3 kuukautta säätiön asettamiseksi;
  • aloitamme seinien asettamisen.

  Teemme sementin betonibetoniseinien asettamista

  Muurausalgoritmi on seuraava:

  • pohjalla asetamme kateaineita 2-3 kerroksessa (kummassakin kerroksessa päällystetään mastilla);
  • joka on sijoitettu kahden lohkon liuokseen kustakin kulmasta;
  • ympäryksen ympärillä venyttämme johto kulmakappaleiden väliin, mihin rinnastetaan ensimmäisen sukupolven kevytyhdistelmän asentaminen;
  • tarkista muuraustaso, säädä kunkin lohkon asento kumimetsällä;
  • otamme yhden päivän tauon moniin muurattuihin;
  • Seuraavat rivit on pystytetty porrastetusti alkaen nurkasta (sijoitamme enintään 3-4 riviä päivässä);
  • asennamme lujitushihnat ennen lattian ja katon ristikkojärjestelmän välisen lattian asettamista.

  Se on tärkeää! Säädä tiilen laatu mahdollisimman usein tasona ja lävistyksellä.

  Vakiolaitteiden asennusvaihtoehdot riippuen halutusta paksunnosta:

  lämpeneminen

  Ulkopuolella on käytetty erilaisia ​​materiaaleja ulkopuolisista materiaaleista: mineraalivilla, jossa on kalvokerros (alumiinifolio antaa höyryeristeen tätä materiaalia varten), lasivillaa, vaahtomuovia, vaahtomuovia.

  Se on tärkeää! Eristyskerroksen käyttöiän lisäämiseksi on välttämätöntä varustaa höyrysulku sen päälle.

  Tehokkain ja edullinen materiaali on mineraalivilla, jossa on foliokerros (valmistettu tiheinä ja kestävinä levyinä), se sopii parhaiten sellaiseen "hengittävään" materiaaliin kuin sardeldiini.

  Teknologia, jossa lämmöneristyskerros on melko yksinkertainen:

  • me puhdistamme pölyn ulkoseinät ja käsittelemme niitä pohjamaalilla ulkoisiin töihin;
  • vaivaa liima pakkauksen ohjeiden mukaan;
  • Levitä liimaa mineraalivillan levyn ympärysmitta ja lisäksi keskellä;
  • liimaa levyt seinään porrastetusti alkaen yhdestä kulmasta;
  • 1 päivän kuluttua kiinnitämme liimattujen mineraalilevyjen muoviosat ("sateenvarjot");
  • teemme vahvistuskerroksen (erityinen etulasikuituverkko) asennus: painamme sitä levitetyn kipsi liiman kerrokseen laajaa lastalla;
  • panemme toisen kerroksen erikoisliimasta kuivattuun vahvikekerrokseen ja peitetään se jonkinlaisella julkisivulla koristelevyllä;
  • lopullisen kuivauksen jälkeen teemme maalausta.

  Lopuksi

  Jos päätät rakentaa ja voit rakentaa talon omiin käsiisi, noudata suosituksiamme, käytä sardelliittibetonin tuotteita. Tuloksena saat talon, jossa on suotuisa mikroilmasto.