Laajennettujen savilohkojen talo: hyvät ja huonot puolet, asiantuntijaneuvonta

Suhteellisen äskettäin, kun rakennusmateriaalimarkkinoilla ei ollut niin valtavaa valintaa kuin nykyään, sardeldi-betonilohkot olivat vain pelastus yksityisille asuntoille. Kevyt, lämmin ja kestävä, se tuntui olevan ihanteellinen materiaali yksittäisten asuntojen rakentamiselle, ilman ilmeisiä haittoja.

Artikkelin sisältö:

Tekniikka ei pysy paikallaan, ja nykyään seinäaineiden valinta heikentää moninaisuuttaan, koska yksityisten rakennusten alalla alkoi syntyä kiistoja siitä, mitä ja miten rakentaa. Ja sardeldi lohkot puolestaan ​​eivät enää näytä tarpeellisilta.

Nyt yritämme ymmärtää kaikki laajentuneista savibetonilohkareista valmistettujen talojen edut ja haitat, määrittelemme myös, kuinka hyviä he ovat, ja pitäisikö meidän käyttää tätä materiaalia omien asuntojen rakentamiseen.

Kevyiden aggregaattilohkojen pääominaisuudet

Kuten nimestä käy ilmi, laajennettujen savibetonilohkojen päätelisäaine on laajennettu savi. Tämä on erittäin kevyt, huokoinen mutta samalla kestävä materiaali, joka on valmistettu savesta. Kiitos hänelle, tällaisilla lohkoilla on pieni paino ja pieni lämmönjohtavuus.

Laajennetun saven lohkojen tuotanto ei ole kovin monimutkainen prosessi. Lyhyesti sanottuna sardelliittibetoni valmistetaan ensin tarkasti kaikkien hiekka-, sementti-, vesi- ja laajennetun saviosuuksien suhteen. Sitten se kaadetaan valmiiseen muotoon, jonka jälkeen kuivausprosessi tapahtuu.

En aio tunkeutua kaikkiin laajennettuihin savibetonilohkoihin, varsinkin kun useimmat pääkohdat ovat jo kuvannut aiemmissa artikkeleissa, kuten laajennettujen savibetonilohkojen mittasuhteet ja monet muut.

Puhutaan nyt laajentuneista savibetonilohkareista valmistettujen talojen etuja ja haittoja varten sekä rakentamisen aikana että suoraan heidän elämisestään.

Laajentuneiden savilohkojen talojen tärkeimmät edut

 1. Aloitetaan suurimpien betonilohkojen aurinkopaneeleista valmistettujen talojen etuna - tämä on seinien lämmönjohtavuus. Tällaisista lohkoista rakennetut talot pitävät hyvin lämpöä itseensä, jos tietenkin lohkojen tuotannon ja asennuksen tekniikka havaitaan. Tämä johtuu huokoisesta täyteainekerroksesta.
 2. Toinen, mutta ei vähemmän tärkeä etu on sardeldi-betonilohkon pieni paino. Sen lisäksi, että savi itse on erittäin kevyt materiaali - ontot sardeldi-betonilohkojen lisäksi on joitain aukkoja, joiden koko ja määrä riippuu valmistajasta ja muodostavat noin puolet tilavuudesta. Tämän vuoksi talon seinät ovat kevyet, mikä vaikuttaa hyvin taloon koko talon alapuolella.
 3. Huolimatta siitä, että laajennettu savi on suhteellisen kevyt materiaali, sen vahvuus ja kestävyys, joka on vuosien mittaan todistettu, tulee eniten vanhimmille ja kalliille rakennusmateriaaleille. Ja älkää katsoko, että kukin lohko erikseen näyttää hauraalta, ja pienimmässä syksyllä tai osuu se hajoaa. Talon seinässä leveät savibetonit ovat niin vahvoja, että ne kestävät melkein minkä tahansa kuormituksen matalarakentamisessa, olivatpa ne lattiapinnoitteita, erilaisia ​​kulkureittejä, katuja jne.
 4. Yksi laajennetuista savibetonilohkojen talojen tärkeimmistä eduista on kustannukset muihin materiaaleihin nähden ja sekä lohkojen kustannukset että niiden asettaminen. Tästä johtuen tällaiset talot eivät koskaan menettäisi suosiotaan kehittäjien keskuudessa.
 5. Talon toiminnan aikana, jos sen seinät oli vuorattu laadukkaalla materiaalilla, on epätodennäköistä, että halkeamat ja mikrokumit näkyvät seinissä, toisin kuin höyrytetty betoni. Tämä johtuu siitä, että laajentuneen savibetonin lohkot ovat vähemmän alttiita kutistumiselle.
 6. Talon toiminnan tärkeimmät edut ovat se, että talon seinät, jotka on rakennettu laajennetuista savibetonilohkoista, eivät aiheuta haitallisia aineita, koska kaikki osat, joista ne on valmistettu, ovat ympäristöystävällisiä.
 7. Laajennetulla savella on erittäin hyvät äänieristysominaisuudet, joten koko talo kokonaisuutena on hyvin eristetty ulkopuolisesta melusta (ei tietysti ikkunoita).
 8. Kevyyt ja pienikokoiset sardelli-betonilohkot ovat erittäin helppoja asentaa, mikä vaikuttaa positiivisesti talonrakentamisen kokonaiskustannuksiin. Muuten sardelliitti-betonilohkojen seinämien muodostaminen ei ole vaikeaa tehdä omalla kädellä.
 9. On ilo kipata talon, joka on rakennettu laajennetuista savibetonilohkareista, tavallisella sementti-hiekkaseoksella. Laasti kiinnittyy hyvin niihin, eikä kaikki seinämateriaalit voi ylpeillä. Se säästää myös vähän viimeistelyyn.

Arvokkuus, vaikkakin vähäpätöinen, johtuu siitä, että yksinkertaisen ja edullisen valmistusteknologian sekä suosion ansiosta sardeldi-betonilohkot voidaan ostaa lähes kaikissa kaupungeissa ja jopa pienessä kylässä, joka säästää toimitusta.

Tarkastelimme sardelliittibetonielementtien reunustavien talojen tärkeimpiä etuja, kuten me näemme, on valtava määrä niistä, mikä tekee niistä erittäin suosittuja. Mutta kuten tiedätte, he eivät ole vielä keksineet "ihanteellista" materiaalia, heillä kaikilla on omat epäkohtansa, ja sardeldi-betonista ei myöskään riistetä heitä, vaikka heitä ei ole niin paljon.

Haitat rakennetuista aurinkopaneeleista

 1. Kevytrakenteisten lohkojen huokoisuus on plus, samoin kuin kierros, miinus talolle. Siksi ne absorboivat hyvin vettä itseensä ja kun lämpötila laskee nollan alapuolelle - tämä vesi alkaa kiteytyä ja tuhota lohkon rakenteen, jolloin se vahingoittaa koko taloa. Siksi sinun ei pidä käyttää kevyitä yhdistelmälohkoja ilman ylimääräistä suojaa ympäristöaltistukselta, esim. Tiilien edessä. Vaikka lähes kaikki tämän tyyppiset materiaalit kärsivät tästä haitoista.
 2. Pienen koon vuoksi muurauksessa on paljon saumoja, jotka vuorostaan ​​antavat kylmän talon sisällä. Siksi ilman lisäseinämää seinien ulkopuolella - ei riitä. Mutta tämä on miinus useimmista seinämateriaaleista.
 3. Jos verrataan sardeldi-betonilohkojen taloa ja esimerkiksi kaasusilikaattia, toisella on alhaisempi lämmönjohtavuus samalla seinämän paksuudella. Ja tämäkin voidaan kirjoittaa miinus.
 4. Toinen vähäinen haittapuoli on se, että laajentuneiden savibetonilohkojen valmistajilla ei ole paljon valinnanvaraa, on vain tavallinen kanta 390 x 190 x 188 mm ja puolilohkot, jotka poikkeavat vain paksuudesta 90 ja 120 mm. Tämä ei salli erityisesti valita talon seinien paksuutta, joko 19 cm tai 39 cm.

Viime aikoina rakennusmarkkinoilla esiintyy yhä useammin avioliittoa. Tämä ei koske pelkästään sardeldi-betonilohkoja, mutta koska nämä lohkot voidaan tehdä missään "autotallissa", meidän tapauksessa tämä ongelma tulee vieläkin kiireellisemmäksi ja se voi menee pois. Tällaisten tapausten välttämiseksi, ennen ostoa, on suositeltavaa tulla paikkaan, jossa nämä lohkot on tuotettu, ja huolehtimaan siitä henkilökohtaisesti, että ne tehdään täsmällisellä tekniikan noudattamisella. Vain silloin suojaat itsesi 100%.

Päätelmät ja vinkit sardeldiitti-betonilohkon rakentamisesta

Edellä olevasta mielestäni voidaan päätellä, että laajennetuista savibetonilohkareista valmistetuilla taloilla on oikeus olemassaoloon. Tässä talossa voit elää lämpimänä ja mukavana, ja seinien kunnollinen eristys. Lisäksi yleensä se maksaa suhteellisen kalliiksi, ja kaikki tämän materiaalin sisältämät haitat voidaan minimoida tai jopa nollata havainnoimalla muuraustekniikkaa ja ominaisuuksia.

Tässä on muutamia vinkkejä asiantuntijoista, joiden avulla voit välttää virheitä:

 1. Älä jätä sardiniittien seiniä pitkään ilman ulkoista viimeistelyä, kuten sanoin, niiden rakenne romahtaa ja koko talon vahvuus suurelta osin laskee.
 2. Kiinnitä erityistä huomiota talon seinien vedenpitävyyteen, ilman asianmukaista vedenpitävyyttä, talo märkä seinät, etenkin alemmat ulkokulmat, jotka ovat täynnä muotia.
 3. Huolimatta siitä, että se on helposti saatavilla olevaa materiaalia, on silti tarpeen laskea sardeldiittibetonilohkot taloon, jotta maksuja ei maksettaisi liian suuriksi.
 4. Keski- ja pohjoiset alueet eivät saa käyttää laajennettuja savibetonilohkoja talon rakentamiseen ilman lisäseinäeristystä. Vaikka ne ovat lämpimiä, mutta ei niin paljon.
 5. Vaikka joissakin tapauksissa on mahdollista tehdä ilman panssarointihihnaa, se on kaikki sama, jos varat sallivat, on parempi tarjota sille laitteisto sardeldi-betoniseinillä.
 6. Ei ole välttämätöntä rakentaa pohjan laajennetuille savibetonilohkoille, ei vedeneristys auttaisi sinne, maan lohkot romahtavat hyvin lyhyessä ajassa. Joissakin tapauksissa niitä käytetään pohjan rakentamiseen, mutta myös täyteläiseen.

Kaiken lisäksi on syytä panna merkille, että laajennetusta savibetonilohkosta valmistettu talo tulee sinulle lämpimäksi ja miellyttäväksi asunnoksi, ei riitä vain laadukkaan materiaalin löytämiseen, sen korkealaatuisen asennuksen tekeminen on välttämätöntä. Siksi, jos et pysty tekemään sitä itse, sinun on palkattava erittäin päteviä ja todistettuja asiantuntijoita.

Hyödyt ja haitat rakennusten taloja sardeldi-betonilohkojen

Ennen kuin rakennat taloa mistä tahansa materiaalista, on huolellisesti harkittava hyviä ja huonoja puolia ja vasta sen jälkeen tehdä lopullinen valinta. Seinät ovat talon sulkeva, laakeroitu ja lämpöä suojaava elementti. Koska heillä on monia tehtäviä, heille asetetaan riittävän suuri määrä vaatimuksia. Seuraavia pidetään laajennettujen savielementtien taloja, niiden etuja ja haittoja vastaan.

Materiaalien edut

Ensinnäkin on otettava huomioon se, että käytetään laajennettuja savibetonilohkoja seinän rakentamiseen. Tällaisen materiaalin talolla on seuraavat edut:

 • lämmönkestävyys;
 • palonkestävyys;
 • sieni, muotti, jyrsijät, hyönteiset;
 • höyryläpäisevyys;
 • kestävyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • alhainen työvoimakkuus;
 • alhaiset kustannukset;
 • ympäristöystävällisyys.
Sardeldin lohkojen talon suunnittelu

Talo voi tarjota ihmiselle mukavimpia elinolosuhteita, joten laajennettujen savibetonilohkojen käyttö rakennusmateriaalina on laajalle levinnyt. Lisäksi näitä etuja on syytä tarkastella tarkemmin.

Lämmöneristys

Lämpöhäviön suojausaste riippuu materiaalin tiheydestä. Yksityisen talon seinien rakentamiseksi on tarpeeksi käyttää sardeldi-betonilohkareita, joiden tiheys on 700-1200 kg / kuutiometri. Nämä tuotteet pystyvät tarjoamaan tällaisen kantavuuden, jota tarvitaan yksittäisessä talossa.

Sähkösekoituksen alentunut lämmönsiirtokestävyys verrattuna muihin materiaaleihin

Tällaisten materiaalien lämmöneristysominaisuudet ovat parempia kuin keraamisten tiilien, mikä vähentää seinämän paksuutta ja vähentää seinärakenteiden ja perustusten kustannuksia. Viimeistelykerroksena on mahdollista käyttää sardelliittibetonielementtejä, joiden tiheys on 500-700 kg / m3. Nämä tuotteet eivät pysty toimimaan tukirakenteina, mutta lisäävät lämmönsiirron vastuskykyä ja vähentävät rakennuksen lämpövuotoa.

Riittävän lämpöeristyksen takia seuraavat ongelmat ratkaistaan:

 • tilojen lämpötilajärjestelmän rikkominen;
 • seinien sisäpintojen tiivistyminen, joka johtaa muotin ja sienen muodostumiseen;
 • lämmityskustannusten alentaminen talvella.

Pakkasvaste

Kyseisen materiaalin talo pystyy kestämään 15: stä 200: aan vaihtoehtoista jäädytystä ja sulatusta. Tämä luku tarkoittaa suunnilleen seikkojen lukumäärää, jonka aikana materiaali palvelee (eli vuosien määrää). Tämä vaihtelu johtuu materiaalin tiheyden erosta:

 • lohkojen tiheyden ollessa 500-700 kg / m3 - 15-20 sykliä;
 • tiheys 700 - 1200 kg / m3 - 100 sykliä;
 • Tiheys 1200-1800 kg / m3 - 200 sykliä.

Ulkoseinien aidan verhousmateriaalina on 30-50 pakkasenkestävyys, mutta optimaalinen arvo on 100 sykliä. Pakkasenkestävyys on merkitty kirjaimella F (esimerkiksi F100).

kestävyys

Laajennetun saven talo ei ole altis vahingolle, joka aiheutuu erilaisista mikro-organismeista, jyrsijöistä ja hyönteisistä. Tämä erottaa sen esimerkiksi puurakenteisista rakennuksista. Koska koko materiaali on melko kestävä ja vahingoittumaton, koko talo voi palvella omistajansa monien vuosien ajan.

Kestokyvyn ja vahinkojen kestävyyden ansiosta sardelliitti-betonilohkon talo voi kestää useita vuosia.

Höyryläpäisevyys ja vedenpitävyys

Nämä sardelliittien kaksi ominaisuutta ovat erittäin tärkeät. Ne vaikuttavat huoneen optimaalisten lämpötila- ja kosteusolosuhteiden luomiseen ja tukirakenteiden turvallisuuteen. Kaikki on täysin läpinäkyvää vedenkestävyydellä: materiaali ei ime vettä, seinät pysyvät kuivina eivätkä aiheuta haittaa sellaisten epämiellyttävien yllätysten muodossa kuin muotit ja sienet.

On myös tärkeää, että kostutetulla materiaalilla, vaikka sen lämpösuojausominaisuudet ovatkin erittäin suuret, häviää sen ominaisuuksia. Seinät ovat kylmässä.

Claydite ei absorboi vettä, seinät ovat kuivia ja niissä ei ole hometta.

Sementtibetonin talo ei absorboi kosteutta, mutta samalla se ei estä ilman liikkumista. Tämä on erittäin tärkeä laatu. Höyryn läpäisevyys mahdollistaa talon "hengittämisen" eli ilman tuuletusjärjestelmiä ei tarvita. Mutta on tärkeää muistaa, että keittiössä ja kylpyhuoneissa ilmanvaihtokanavat ovat pakollisia riippumatta siitä, mistä materiaalista talo on rakennettu.

Monimutkaisuus ja kustannukset

Näitä etuja olisi tarkasteltava yhdessä. Laajennetuista savielementeistä tehty talo on rakenne, joka säästää seuraavia resursseja:

Lohkojen muurausseinämän asettaminen

 1. Rahoitus- ja työvoimakustannukset säätiöiden rakentamisessa. Tämä johtuu siitä, että materiaali on kevyempi kuin tiili tai betoni. Ei ole välttämätöntä tehdä sellaisia ​​tehokkaita tukia, kuten tietyissä tapauksissa, joiden avulla voidaan pienentää rakentamisjakson kustannuksia "alle nolla".
 2. Säästöt kun seinät. Materiaalilla on houkutteleva arvo. Toinen etu tässä on kiven kasvanut koko. Näin voit hyötyä kahdesta suunnasta: vähentäen toimien määrää muurauksen aikana ja saumojen määrää. Ensimmäinen kasvattaa pystytysnopeutta ja vähentää työvoimakustannuksia, kolme kertaa vähentää muurauslaastin kulutusta.
 3. Vähentyneet käyttökustannukset. Riittävän lämmityksen takia ei ole tarpeen viettää suurta määrää rahaa lämmitykseen, mikä on yksi kalliimmista apuvälineistä.

Ympäristöystävällisyys

Nyt rakennettaessa taloa monet ovat kiinnostuneita luonnonmateriaalien käytöstä, jotka ovat taatusti turvallisia ihmisten terveydelle ja elämälle. Laajennettu savi koostuu sementistä, hiekasta ja paisutetusta savesta, ei siinä ole vaarallisia komponentteja.

Materiaaliset haitat

Ei paljon voida sanoa sardelliittirakennuksen erektiota vastaan. Haittoja edustaa seuraavat ominaisuudet:

Kevyillä yhdistelmälohkoilla on suuri massa, kylmä sillat, suurikokoiset

 1. Paino. Huolimatta siitä, että materiaali on kevyempi kuin tiili tai raudoitettu betoni, se menettää kehykset ja puutalot. Niitä vastaan ​​sardeldiitti ei pysty kestämään kilpailua säätiöiden kustannusten suhteen, koska rakennukset ovat massiivisia.
 2. Kylmäsiltojen läsnäolo. Heikkenevät kohdat ovat saumat. Ne on valmistettu sementtilaastista, jonka lämpösuojausominaisuudet ovat 5-6 kertaa huonompia kuin seinän aidojen perusaineisto. Voit poistaa ongelman saumoissa laita juutti nauha, mikä lisää monimutkaisuutta ja taloudellisia kustannuksia.
 3. Suurten tavaroiden kuljetus. Lohkot ovat suurempia kuin tiilet.
 4. Jos poistut rakennuksesta ilman ulkoasua yli 2 vuodenaikana, tukirakenteen vahvuus pienenee.

Nämä haitat eivät estä materiaalin massajakaumaa, mutta sinun on vielä tiedettävä ne ennen rakentamisen alkamista.

Slaydite-lohkojen edut ja haitat

On tärkeää, että kevyet yhdistelmälohkot eivät paina liikaa, on oikea geometria. Laatumateriaalin koostumus sisältää laajennetun saven, sementtimerkin M500, veden ja jokien hiekan ilman kemiallisia lisäaineita tai pinta-aktiivisia aineita. Niiden muotoilu mahdollistaa seinän lämmönjohtavuuden pienentämisen paitsi lohkojen kustannuksella, myös oman muurauksensa ansiosta.

Selvä plus on se, että niitä voidaan käyttää sekä eristeinä että perusrakennusmateriaalina. Keraamilohkot ovat paljon kannattavampia käyttää rakennusalalla kuin tiiliä. Alemman painon takia materiaalin kustannukset ja laastin määrä vähenevät, ja silmukkajärjestelmä yksinkertaistuu pystysaumojen vuoksi. Rakenna 2-3-kerroksinen rakennus, jossa on teräsbetonilaatuja, suosittelemme materiaalia, jonka tiheys on M25. Tämä on yksi kannattavimmista vaihtoehdoista runko-monoliittisten rakennusten, täyttöaukkojen, matalien rakennusten rakentamiselle ilman monoliittista kehystä, jopa 3 kerrosta, autotallit. Laajennettujen savilohkojen sauna vaatii hyvää höyryä ja lämmöneristystä materiaalin pakkasvastuksen säilyttämiseksi.

Rakennusalan asiantuntijoiden arvion mukaan alhaisen rakennustyön kannalta tehokkaat ovat seinät, jotka on valmistettu laajennetusta savesta, jonka tiheys on 700-1000 kg / m³, vahvuus 35-75 kg / cm², lämmönjohtavuus 0,15-0,18 W / m · ° C. Sisäpuolisten väliseinien kannalta kannattava ja luotettava vaihtoehto on korpulaattiset lohkot, joiden paksuus on 90,120, 190 mm ja tiheys 1000-1200 kg / m³.

Kuva: laajennettujen savilohkojen talo

Rakennuksen suunnitteluvaiheessa materiaalin koon ja hinnan kysymys on ennen kaikkea tärkeä. Kevyt yhdistelmälohkossa on kolme kokoa (L × B × H, mm):

Hinta koosta ja teknisistä ominaisuuksista riippuen vaihtelee keskimäärin 20-65 ruplaa. kappaleelle.

Rakenteiden materiaalien edut ja haitat

Kevytrakenteisia lohkoja käytetään usein talojen rakentamiseen. Heidän valintansa päättävät suurelta osin seuraavat positiiviset ominaisuudet:

 • toiminnan kesto (50-70 vuotta);
 • ympäristönsuojelu;
 • alhainen käyttökosteus;
 • korkea jäätymisvastus (F50);
 • hyvä tiheys (500, 600, 700 kg / m³) ja puristuslujuus (30,35 kgf / cm2);
 • kunnollinen lämmönsiirtokestävyys (3,056 m²K / W, kun seinämän paksuus on 425 mm ottaen huomioon 10 mm: n laastierot);
 • korkea tulenkestävyys (180 minuuttia 1000 ° C: n lämpötilassa) ja äänenvaimennus (enintään 53 dB), lämmönjohtavuuskerroin on vain 0,13-0,18 W / m · ° C.
 • ilmanvaihto ympäröivän seinän kanssa;
 • hyvä tartunta kipsiratkaisuilla (perustuu sementtiin, hiekkaan ja kalkkiin).

Rakennusmateriaalin tärkeä plus on edullinen hinta, joten sitä voidaan käyttää laajamittaisessa rakennushankkeessa. Ero hinta 1 m²: n suuruudelle kevyiden kevyiden, laajenevien savielementtien talon ulkoseinän seinämästä verrattuna kolmiosainen seinämiin on 1 000-2 500 ruplaa.

On huomattava, että sardeldiitti on erittäin huonosti syttynyt, eikä se aiheuta myrkyllisiä kaasuja polttamisen aikana. Raskaassa ja kevyessä betonissa, jossa on orgaanisia täyteaineita, palonkestävyys on paljon pienempi kuin laajennetun savibetonin, joka on tärkeä asuinrakennuksen rakentamisen aikana. Nämä ominaisuudet luovat sardelliittibetonielementtien tärkeimmät edut muihin materiaaleihin verrattuna.

Keramzit-betonilaisten omistajien tarkastelujen mukaan tämä materiaali on yksi menestyksekkäimmistä lämpöeristeistä, rakenteellisista vaihtoehdoista rakennusten ulkoseinille: yksikerroksiset paneelit, seinälohkot, monoliittiset seinät.

Mutta ennen tämän rakennusmateriaalin valitsemista pitäisi ottaa huomioon joitakin sen miinamoista:

 1. Se voi pitää liitetiedostoja huonosti. Kiinnitysmutterit, urat on suoritettava erittäin huolellisesti.
 2. Ceramsite-betonilohkojen ulkoseinät edellyttävät välttämättä viimeistelyä ja lämpöeristystä. Ilman tätä materiaali menettää nopeasti vahvuutensa ja positiiviset toimintaominaisuutensa.
 3. Rakenteen haavoittuvuus verrattuna esimerkiksi tiiliin.
 4. Sadebetoni-lohkojen talon perustusta ei voida rakentaa "valolle", kuten esim. Vaahtobetoniin. Paras vaihtoehto pidetään porausruuvin perustana.

Slaydite-betonin toimivuus on hyvin laaja - lämpöeristyksestä tukirakenteisiin ja suljettaviin rakenteisiin monoliittisessa, suurikokoisessa runkorakenteessa. Huolimatta joistakin haitoista, sillä on monia positiivisia ominaisuuksia, mikä takaa toiminnan laadun ja kestävyyden.

Arviot

Sergei
Talon rakentamiseen käytin noin 50 m³ savirautabetonilohkoa, olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Eristys on erinomainen, yli 5 vuotta on kulunut eikä virheitä ole ilmennyt. Mielestäni ei ole tarpeen viimeistellä julkisivuja.

Valery
Kiistakohdista huolimatta valitsin sardeldi-betonilohkot talon rakentamiseksi ja tyytyväinen. Ystävä käytti tiiliä pystyttämään kolmikerroksisen seinän, ja sen seurauksena hän vietti paljon enemmän kuin minä.

Oleg
Naapuri lannistui sardeldiota, vakuuttunut siitä, että se on erittäin hauras, alhainen roiskeenkestävyys ja saumat ohittavat kylmän. En näe mitään näistä vivahteista todellisuuteen. Todellakin, muuraus on tehty ammattimaisista rakentajista, joten tällaiset ilmiöt johtuvat todennäköisesti vääristä materiaalien ominaisuuksista, huonosta muurauksesta.

Talon laajennettu savi lohkojen hyvät ja huonot puolet

Vanhat hiekkalaatat korvattiin materiaalilla, joka korvasi heidät arvokkaasti. Rakennuksessa on suuri kysyntä, joka tunnetaan huomattavista teknisistä ominaisuuksistaan ​​ja positiivisista näkökohdistaan. Sieltä rakennetaan taloja, autotallia, kylpyjä, maatalouden rakennuksia ja muita rakennuksia. Tuotteiden käsittely on varsin helppoa, eikä käsittely edellytä huipputekniikan välineitä. Huokoisen rakenteen ansiosta materiaali on kevyt, lämmönjohtavuus on alhainen ja se suojaa huoneelta melua. Vaikka huono sää ei ole huono hänelle, koska hän ei pelkää kosteutta. Ja sen ekologisen puhtauden ansiosta sitä käytetään kaikkialla. Mikä on tämä ihana materiaali? Puhumme laajennetusta savesta.

Laajennettu savi tunnetaan kaikki eristävänä materiaalina. Mutta lisäämällä betoniin laajennetun saven suuria ja pieniä osia, se osoittautui universaaliksi materiaaliksi, joka on ihanteellinen talojen rakentamiseen. Rakennettu savi on melko suosittu muotoilu. Saatat luulla, että tällaisilla ominaisuuksillaan sen ensisijaiset kustannukset ovat kohtuuttomia. Mutta älä kiirehdi johtopäätöksiä. Claydite on erittäin edullinen. Sen hinta on jopa pienempi kuin kaasusilikaattilohkot. Tässä artikkelissa käsitellään talojen etuja ja haittoja sardeldi-betonilohkosta sekä oppivat omistajien arviot, jotka ovat jo rakentaneet tällaisia ​​rakennuksia.

Ominaisuudet slaydite lohkot kotiin

Kevytrakenteiset lohkot tehdään standarditekniikalla. Koostumus on melko yksinkertainen ja suoraviivainen. Tässä on tavallinen betonirakenne: hiekka, sementti ja vesi. Kuitenkin se on täyteaine, joka tekee kevyistä aggregaattiyksiköistä sellaisenaan. Tämän materiaalin tärkein osa talon rakentamiseen on sardeldiitti. Yhdessä tuotteessa on yhdistetty betonin positiiviset sivut ja laajennettu savi. Siksi sillä on niin monia etuja.

Kokoonpanon ja painon ansiosta talon rakentaminen on paljon nopeampaa. Vakioyksikössä on mitat: 188 mm - leveys, 390 mm - pituus, 190 mm - korkeus. Ja sen paino voi nousta 15 kg. Lohkotalon seinämien tekniikka on hyvin yksinkertainen. Ja lohkojen eri muodoista ja tarkoituksesta johtuen voit parantaa muotoilua. Lohkot ovat onttoja ja korpulentaisia. Se on kätevä kuljettaa, varastoida ja palvella niitä korkeuteen. Lohkojen talon asennus on identtinen tiilen kanssa. Mutta ensimmäisessä tapauksessa käytetään vähemmän ratkaisua, aikaa ja vaivaa.

Nyt jokainen haluaa lämmittää talon sisä- tai ulkopuolelta säästämään syntyvää lämpöä ja säästää lämmitykseen. Kuitenkin savi-betonilohkon selkeä etu on sen lämmönjohtavuuden taso. Talon materiaali on lämmin. Koska sardeldi on myös äänieriste, kadun ulkopuolinen melu ei häiritse sinua.

Tässä on luettelo sardeldi-betonin pääpiirteistä:

 1. Kestää kosteutta.
 2. Pieni paino materiaali.
 3. Korkea lujuus ja luotettavuus.
 4. Hajoamista ja mikro-organismeja vastaan.
 5. Laajennettu savi ei pelkää lämpötilan muutoksia.
 6. Se on tulenkestävä.
 7. Ei ruostu.
 8. Erinomainen huoneen seinien höyryläpäisevyys.

Myymälöiden hyllyissä on useita erilaisia ​​laajennetun saven merkkejä. Mitä he tarkoittavat? Lohkoissa on erityisiä kirjaimia, jotka merkitsevät luokkaa. Esimerkiksi:

 • P - septal;
 • Р - tarkoittaa, että hän on tavallinen (ei edustaa, vaatii talon seinämien myöhempi viimeistely);
 • L - kasvohoito (esitettävä, viimeistelyä ei tarvita);
 • C - seinä.

Seuraavat kirjaimet osoittavat merkintätarkoituksen. Esimerkiksi PP - käytetään ompeleiden pukeutumiseen, HS - kulmissa, PR-tilaustuotetta. Jos lohko on ontto, näyttöön tulee PS. Etiketeissä on myös pituus, puristuslujuus, pakkasvaste ja tiheys. Jos näet keramzit-betonilohkon KSL-PR-PS-390-75-F20-1200 merkinnän, niin ymmärrätte, että tämä on seinien, 390 mm pitkä, 75-lujuus, jäädytysjakso 20 ja tiheys 1200. Miksi ovat niin hyvät talot, jotka on valmistettu laajennetuista savibetonista?

Talon laajennettu savi lohkojen hyvät ja huonot puolet

Rakenna talo - jokaisen ihmisen unelma. Tämä ei kuitenkaan ole helppo tehtävä. Ei vain sinun tarvitsee valita materiaalia, vaan myös työskennellä mukavan, kestävän ja lämpimän rakenteen luomiseksi. Monet kodinomistajat, jotka on luotu laajennetuista savielementeistä, ovat erittäin tyytyväisiä, että he valitsivat tämän materiaalin. Mikä on niin hyvä kotona?

 1. Koska materiaali on kevyt, talossa ei ole valtavaa massaa. Sinun ei tarvitse kuluttaa rahaa, aikaa ja vaivaa massiivisen ja syvän perustuksen laitteelle; lohkot on helppo kuljettaa; Voit työskennellä talossa ilman erikoislaitteita.
 2. Matala lämmönjohtavuus. Tämän ansiosta kotisi on lämmin. Sinun tarvitsee asentaa vain korkealaatuiset ikkunat ja ovet.
 3. Koska tuotteilla on höyryläpäisevyys, talon seinät "hengittävät". Ja niin tästä? Lauhteen, homeen, sienen puute ja ihanteellisen mikroilmaston luominen mukavaan oleskeluun.
 4. Kaikki talonrakennustyöt, joita voit tehdä omalla kädelläsi.
 5. Kestävyys. Rakentaminen kestää 70 vuotta ja enemmän ilman korjausta.
 6. Erinomainen äänenvaimennus.
 7. Valmis talo ei ole epämuodostunut, koska tuotteet eivät kutistu.
 8. Kustannus hinta Talo on kestävä ja luotettava, ja se vie vähän rahaa.
 1. Rakenteen huurtumisesta johtuen rakenteen pakkasvaste ei ole niin korkea.
 2. Asennettaessa kylmäsiltoja voi muodostua. Talon on edelleen eristettävä.
 3. Aineen huono tuuletus.
 4. Materiaali itsessään on hauras.

Kuvassa näkyy laajennetun savi-lohkon talo.

Yhteenvetona on selvää, että laajennetun savibetonin käyttö raaka-aineena talon rakentamiseen on hyvä idea.

Mutta jotta ei olisi perusteetonta ja tarkkailla itse materiaalia, harkitse kuinka sardeldi-betonilohkot ovat, kun olet lukenut näiden talojen omistajien arviot. Joten opimme, miten materiaali käyttäytyy käytännössä ja onko syytä miettiä sen toteuttamista ollenkaan. Ehkä - tämä on markkinoijien ovela liikettä? Näemme.

Riippumaton palaute keraamilohkon omistajilta

Niinpä otimme muutamia lausuntoja ihmisistä, jotka ovat äskettäin tai monien vuosien ajan eläneet sardeldi-betonilohkon talossa. Tuotteen arvosana on todella korkea. Todennäköisesti kaikki nämä ominaisuudet ja positiiviset ovat todella todellisia.

Tässä on roomalainen Moskovan alueelta: "Rakensin talon 230 m 2: n näistä lohkoista. Asun siinä 11 vuotta. Mitä voin sanoa - tämä on kannattava korvaava suosittu kaasasilikaattilohko. Ei ainoastaan ​​tuotteen kestävämpi ja kosteutta kestävä, sen hinta on paljon vähemmän! Yli kuukauden ajan olen ajatellut miten rakentaa taloni. Päätti käyttää tarkasti keramsit. Ainoastaan ​​täällä törmäsin ongelmiin: häikäilemättömät yritykset myyvät materiaaleja hiekkasementtilohkoista laajennetun savibetonin peitteen alla. Siksi ostaessasi tarkistaa tuotteita. Minkä johtopäätöksen olen tehnyt: talon materiaalin arvokkuus on pieni kustannus, kestävyys, luotettavuus, hengittävä vaikutus ja lohkojen pieni paino. Vain yksi miinus - rakennusta on lämmitettävä. "

Tšeljabinskin Anton huomasi: "12 vuotta sitten rakennettiin yhden kerroksen taloni. Yllättynyt rakentamisen nopeus talon, jossa tiili et saavuta tätä. Mikään ei lämmittänyt häntä, aivan päällekkäin tiilien kanssa. Valmistuksen jälkeen materiaalin kutistuminen ei ollut mahdollista. Talvella, kun pakkanen on -38, se on lämmin täällä, ja kesällä se on viileä. Edut: materiaali itsessään on vankka arvokkuus. En löytänyt minua. Vain täällä on paljon väärennöksiä tuotteista. "

"Välittömästi ennen talon keramiikan betonilohkojen ostamista", sanoo Saratovista Stepan, "kiipein koko internetin, lukenut tietoa ja kysyin ystäviä siitä. Epäilen, koska juuri sana konkreettinen sekoitti minut. Hän imee myös kosteutta valtavasti. Mutta kuten käy ilmi, sardeldi-lohkot ovat kosteutta kestäviä. Valintansa vaikeuksista huolimatta hän päätti ostaa ne. Näiden 15 vuoden aikana en ole koskaan pahoillani päätöksestä. Vain positiivisia vaikutelmia on jäljellä. Nyt suosittelen tätä materiaalia kaikille. Laite on edullinen, sillä on alhainen paino ja lämpöä talossa. Vaikeuksia syntyi vain sahaussavulla. Mutta nämä ovat pieniä. "

johtopäätös

Kaikesta edellä olevasta voimme tehdä loogisen johtopäätöksen: kaikki laajennetun savibetonilohkon ominaisuudet ja positiiviset näkökohdat eivät ole markkinointivienti eikä huijaus. Tuotteet ovat todella hyviä, ja voimme suositella niitä sinulle rakennuksen rakentamiseksi.

Laajennettujen savilohkojen talo: hyvät ja huonot puolet.

Yhä useammin kuin perinteisten materiaalien, kuten tiilien, yksityisen matalan rakennustuotannon sijasta, solubetoniluokkaan kuuluvat tuotteet ovat yhä suosittuja. Mutta mitkä ovat laajentuneiden savibetonilohkojen talon hyvät ja huonot puolet, yli puolen vuosisadan tuntema materiaali, mutta ansaitsevat niin loppuun asti ja arvottomia?

Vaikka viimeisen vuosikymmenen aikana, kun otetaan huomioon energian ja lämmöntarpeiden kasvavat kustannukset sekä modernin ihmisen halu elää ympäristön kannalta turvallisessa ja mukavassa kodissa, tämä materiaali on todellinen renessanssi.

Laajennettu savi - mikä se on ja mihin sitä käytetään?

Aluksi laajennettujen savilohkojen tuotanto oli kasvien sivuvaikutus laajennetun saven valmistukseen, materiaali, joka on saatu valolta sulavista savityypeistä ja joka on rakeinen huokoinen materiaali, jota käytetään pääasiassa rakennusalustana irtotavarana.

Nykyään laajentuneen saven tuotantoteknologia ei ole muuttunut paljon verrattuna viime vuosisadan alkuun, jolloin se ilmestyi. Savi, jota käytetään laajentuneen saven valmistamiseen, on luonnollista alkuperää, ja sen lohkot ovat erittäin ympäristöystävällisiä. Rakennetuilla talouksilla on erityinen suotuisa mikroilmasto, koska ne käyttävät vain tavallista betonia, joka on ratkaisu sementistä, hiekasta ja kalkista.

Tällöin täyteaine on itsessään laajennettu savi, joka riippuu tuotteen massajasta riippuen tällaisesta indikaattorista tiheyden ja vastaavasti painon mukaan. Eli se osoittautuu, että mitä suurempi materiaalin tiheys, sitä raskaampi se on, mutta samanaikaisesti lämmönjohtavuuden kerroin on myös suurempi.

Eristetyn savibetonin erilainen koostumus antaa materiaalin tiheyden 500 - 1800 kg / m 3. Jos laajennettua savea käytetään lohkojen tuottamiseen suuremmalla osuudella, materiaali on kestävämpi mutta kylmempi.

Huolimatta siitä, että tuotteiden hinta on alhainen, lohkojen tuotanto suoraan rakennustyömaalla on erittäin houkutteleva ja kannattava. Jotta keramit-betonia voitaisiin käsitellä omilla kädillä, tarvitset vain betonisekoittimen ja muotojen, joissa valmistettu liuos kaadetaan, ja joka koostuu edellä mainituista betoniseoksista ja laajennetusta savesta.

Kookkaat ja päätyyppiset laajennetut savilohkot

Tällaisen sardeldi-betonilohkon melko vaatimattomat mitat, verrattuna esimerkiksi hiilihapotettuun betoniin, selittyvät tuotteiden melko suurella painolla. Muilla parametreilla on tarpeen houkutella erikoisvarusteita rakennustyömaalle ja niin - kaikki talon rakentamiseen liittyvät toimet voidaan tehdä manuaalisesti.

Tällä hetkellä rakentavaa savea käytetään pääasiassa kahdenlaisten tuotteiden valmistukseen: ontto ja kiinteä. Jälkimmäiset ovat kestävämpiä ja niitä käytetään rakentamaan riittävän vahvoja kantavia seiniä ja rakenteita.

Hollow-tuotteita käytetään sisäisten väliseinien laitteisiin ja joskus - lisäeristekerrokseksi. Usein tällaisilla tuotteilla on pienempi leveys, yleensä kaksi kertaa pienempi kuin standardi, mikä on melko tarpeeksi. Jos korpulaattilohkon mitat ovat 188 - 190 - 390 mm, ontto lohko on 188 - 90 - 390 mm.

Lisäksi markkinoilla on esillä tuotteita, joissa on kiekko- ja uurtajärjestelmä, joka ei ainoastaan ​​edesauta rakennuskohteiden pystyttämistä ja vähentää muuraukseen käytettävän laastin määrää vaan myös ratkaisee tämän materiaalin vaikeimmat ongelmat - kylmäsiltojen poistamisen.

Rakennetun savi, video:

Kevytrakenteisten lohkojen tekniset ominaisuudet

Ennen laajamittaisen saven lohkojen kaikkien etujen huomioon ottamista on tarpeen kehittää yksityiskohtaisemmin niiden perus-tekniset ominaisuudet. Ja koska monin tavoin tämän materiaalin rakentaminen on houkuttelevaa juuri energiansäästön näkökulmasta, on ensin kiinnitettävä huomiota laajennetun saven lämmönjohtavuuteen, joka on yksi tämän materiaalin tärkeimmistä ominaisuuksista.

Joten, keramsit on:

 • lämmönjohtavuuskerroin alueella 0,18-0,81-0,90 W / (m ° C);
 • materiaalin tiheys on 500 - 1800 kg / m 3. On huomattava, että jos hiutaleen tiheys on 500-1100 kg / m 3, sitä kutsutaan rakenteelliseksi lämmöneristetyypeeksi ja 1100 kg / m 3: n tai suuremmille tasoille rakenteelliseksi;
 • lujuus, komponentti 35-250 kg / cm2 staattinen kuorma;
 • korkeat höyryläpäisevät kyvyt, jotka myös määräytyvät tuotteen tiheyden mukaan, ja vaihtelevat välillä 0,256 - 0,094 mg / (m * h * Pa);
 • frost resistance, tämän parametrin mukaan materiaali voidaan luokitella F25, F35 ja jopa F50 ja F75;
 • palonkestävyys, joka mahdollistaa materiaalin kuljettamisen korkeimpaan turvallisuusluokkaan (A1);
 • materiaalin käyttöikä on 60 vuotta tai enemmän;
 • lohkojen paino on 10 - 25 kg, mikä vaihtelee tuotteiden koon, muodon ja tiheyden mukaan.

Sen määrittämiseksi, mitä pitäisi olla laajennetun savibetonilohkon seinämän paksuus ja kuinka paljon materiaalia tarvitaan talon rakentamiseen, sinun on opittava lukemaan erityinen merkintä, joka antaa erittäin kattavat ja yksityiskohtaiset tiedot.

Kaikkien tuotteiden ensimmäinen kirjain "K" on sama, koska se osoittaa, että tämä rakennuskivi on keinotekoista.

Seuraa sitten kirjaimia, jotka osoittavat lohkojen "C" - seinän, "L" - kasvot, "P" - yksityiset ja "P" - päätehtävät.

Merkinnän seuraava kohta on merkki lohkon pituudesta senttimetreinä, ja sitten lujuuden, huurteenkestävyyden ja tiheyden arvot ilmoitetaan.

Kevytyhdistelmälohkojen tyypit, video:

Hyödyt ja haitat laajennetuista savielementeistä

Ennen laajentuneiden savilohkojen etujen ja haittojen huomioon ottamista on syytä selventää, että näitä tuotteita käytetään aktiivisesti paitsi matalarakentamisessa ja ennen kaikkea talojen yksityisrakentamisessa tai erilaisissa taloudellisissa rakenteissa, mutta myös monoliittisina - seinämateriaalina ulkoisten töiden täyttämiseksi ja sisäiset aukot.

Mutta lisäksi, sardeldi-betoni tarjoaa muita kiistattomia etuja:

Analysointi keraamisten korttelien omistajien palautteesta, kaikki hyvät ja huonot puolet

Yhä useammat maanmiehistämme yrittävät ratkaista asumisongelmiaan omasta puolestaan ​​luottaen virkamiesten armoihin. Kehittäjien määrän kasvu on aiheuttanut markkinoille uusia materiaaleja, joista monista meistä on hyvin epämääräinen käsite. Luonnollinen halu rakentaa nopeammin ja halvemmalla kiinnittää huomiota keinotekoisista kivistä tehtyihin tuotteisiin. Niiden valikoima on varsin vaikuttava, joten pidämme vain yhden edustajan tällaisista rakennusmateriaaleista - sardeldi betonista.

Koska tämä artikkeli on tarkoitettu analysoimaan niiden käyttäjien palautetta, jotka ovat jo todenneet käytännössä, että tiedot, jotka voidaan oppia mainonnasta, todellista tilannetta, on syytä mainita kaikki homeownersilta saadut palautteet sardeldi-betonilohkosta sekä kiitettäväksi että kielteisiksi ja antaa lukijalle johtopäätöksiä.

Muuten on olemassa myös sellaisia ​​"alkuperäisiä" lausuntoja, että "materiaali kuuluu palamattomalle", "se ei ole ruostunut", "jyrsijät eivät vahingoita sitä". On selvää, että ei ole mitään syytä asua sellaisissa ja samankaltaisissa ilmeisissä "johtopäätöksissä" - emme kata sitä tyhjästä tyhjäksi.

Argumentit "FOR"

Edullinen

Jotta se olisi ilmeistä, annamme vertailukustannuksen 1 m3 muurausmateriaalia (ruplaa) eräiden materiaalien osalta:

 • laajennettu savi - 2 250;
 • vaahtobetoni - 2 650;
 • tiili - 5 500: sta.

Vaikka nämä ovat ohjeellisia hintoja, ne antavat yleisen käsityksen.

Muurausmuodollisuus

On selvää, että voit käyttää joko perinteistä sementtipohjaista laastia tai liimaa (erikoista). Esimerkiksi kaasusilikaattilohkoja kiinnitetään vain erityisellä liimalla.

Yksinkertainen tekniikka

Ensinnäkin tämä selittyy samalla (jos tuotteet eivät ole "käsityönä" valmistettuja) lohkoja.

Toiseksi tuotteiden suhteellisen pieni massa antaa sinun tehdä ilman nostomekanismeja. Esimerkiksi lohko "standardi" seinämä täyteläinen painaa noin 25 kg (390 x 190 x 188). Kaistaleet, väliseinät - ja vielä vähemmän. Lue lisää tuotantoprosessista ja tarvittavista laitteistoista sardeldi-betonilohkoille.

Samaan aikaan on vaikea käsitellä keramsit-betonia. Leikkaamista varten tarvitset sahan, jolla on hampaat voitosta.

Lohkorakenne mahdollistaa seinien "hengittämisen"

Tämä johtuu materiaalin riittävästä höyryläpäisevyydestä. Niinpä talon mikroilmasto säilyy vakiona ja vähimmäiskustannukset ovat pienemmät.

Hyvä suorituskyky

Kyllä, sardeldiolohkoille on ominaista huurteen ja kosteuden kestävyys, he "pitävät" lämpöä talossa. On olemassa useita houkuttelevia vaihtoehtoja. Mutta jos tarkastellaan muiden rakennusmateriaalien arviointeja, ne ovat suunnilleen samoja. Todennäköisesti kyse on oikeasta tuotevalikoimasta suhteessa ilmaston ominaisuuksiin (kriittiset lämpötilat, kosteus jne.).

Argumentit "VASTAA"

Tällaisissa materiaaleissa kiinnittimet eivät pidä hyvin

Seinät sardeldi näyttää "unpresentable"

Ja vaikka tämä onkin totta, on vielä huomattavaa (objektiivisuuden vuoksi), että muilta materiaaleilta rakennetut rakennukset on usein lopetettava. Joten tämä "miinus" on jonkin verran suhteellista. Kehittäjät valitsevat yleensä edullisimman vaihtoehdon - viimeistely koristekasveilla.

Mitä harkita

Jopa saman valmistajan tuotteilla on omat ominaisuutensa. Tämä johtuu useista tekijöistä:

 • prosessiketjussa mukana olevien laitteiden poistotaso. Tällöin riippuu esimerkiksi "asetuksen" tarkkuus ja sen seurauksena lohkojen lineaaristen parametrien noudattaminen ilmoitetulla tavalla;
 • tuotantoteknologia. Tämä pätee paitsi komponenttien suhteelliseen suhteeseen valmistetusta seoksesta, mutta myös niiden ominaisuuksista - laajennetun saven, sementin tuotemerkin ja muiden sellaisten rakeiden koosta, jolla on suora vaikutus tällaisiin indikaattoreihin kuin ääni, lämmöneristys, lujuus ja monet muut.

Kaikki arviot ovat täysin subjektiivisia, joten sinun on otettava huomioon seuraavat kohdat:

 • missä ilmastovyöhyke oli rakentaminen toteutettu? Itse asiassa monet niistä, joiden arvioita tutkittiin tämän artikkelin valmistelussa, eivät mainitse tätä;
 • Mikä projekti oli talon rakentaminen? Esimerkiksi kun puhutaan sardeldi-betonin puutteesta, omistaja ei ilmoita, millaista rakennetta hän puhuu - 1 tai 3 kerroksessa? Lisäksi hänellä on käsitys siitä, että tukirakenteita asennettaessa suositellaan vahvistamista?
 • kokemus kehittäjältä tällaisissa asioissa?

Ensinnäkin se ei ole salaisuus, että jopa paras materiaali voi venäjän kielellä "murskata", jos rakennustekniikkaa on rikottu.

Toiseksi, sopivien lohkojen valinta (ominaisuuksien mukaan) on tehtävä tietoisesti, eikä sokeasti kopioida joku, eikä myy myyjän neuvoja, joilla ei ole aavistustakaan, missä rakennustyössä tapahtuu, mitä ominaisuuksia on kohdattava. Ei ole syytä puhua hänen henkilökohtaisesta kiinnostuksestaan ​​myyntiin.

Kolmanneksi, kuinka paljon henkilö, joka puhuu hyvin sardeldi-konkreettisesta talosta, joka asuu siinä? Itse asiassa, jotta voimme täysin ymmärtää kaikki edut ja haitat jotain, se vie aikaa ja joskus huomattavia. Voiko isäntä antaa esimerkiksi kestävyys "plussaa" tässä materiaalissa, jos hän "linjasi" vain muutama vuosi sitten?

Joitakin vinkkejä

 • Kun otetaan huomioon materiaalin ominaispiirteet, kun tilat talon avaimet käteen, työn kokonaiskustannukset on määriteltävä, koska verhous on erillinen tuote, jonka urakoitsijat usein "hillitsevät vaatimattomasti", koska omistajalla ei ole minkäänlaista menoa, ja hän maksaa lisäksi.
 • Kun valitset materiaalia, eikä vain savielementtejä, sinun on ymmärrettävä, että kaikki puutteet voidaan "tasoittaa" pitämällä joitain tapahtumia. Esimerkiksi lisä- tai lämpöeristys. Tärkeintä on määrittää, kuinka paljon se maksaa? On mahdollista, että tiettyjen tuotteiden "miinus" ei ole niin merkittävä.

Artikkeli sisältää kaikki tyypillisimmät arvostelut ja antaa joitain kommentteja. Ja onko rakennettava laajennetusta savi tai ei, lukija päättää. On vain huomattava, että ennen lopullista lopputulosta on suositeltavaa verrata kaikki laajennetun savimassan ominaisuuksia muihin rakennusmateriaaleihin, esimerkiksi lukemalla artikkeli siitä, mikä on halvempaa rakentaa talo. Tämä antaa selkeämmän käsityksen siitä, mikä on parasta rakentaa oma kotisi, huomioiden kaikki rakennuksen vivahteet.

Talon laajennettu savi lohkojen hyvät ja huonot puolet

Annamme Moskovan alueen ostajan mielipiteen, joka rakensi mökin, jonka seinämän paksuus oli 40 cm:

 • Ei-eristetyn pohjan lattia voi poistaa jopa 15% lämmöstä huoneesta. Lattian eristämiseen voit käyttää mineraalivillaa, jonka paksuus on 30 cm. Lisäksi on suositeltavaa asentaa eristys jopa lämmitetyn kellarin tai kellarin läsnäollessa. Käytä vain 5-10 cm paksua mineraalivillaa.
 • Katto ilman eristys on puinen runko ja ohut katto, jolla on suuri lämmönjohtavuus. Voit säästää katon eristykseen ja kirjoittaa sitten foorumeilla, että sardeldittibetonien talo on hyvin kylmä. Joku tekee tämän tietämättä, että lämpöhäviö katon läpi voi saavuttaa 25%.
 • Ikkunat ja ovet myös kestää noin neljäsosan kodin lämmöstä. Yritä saada isoja ikkunoita eteläpuolella ja pohjoispuolella pitää huoneet, joissa on pienet ikkunat (esimerkiksi kylpyhuone tai varastotila). Ja tietysti sulje aukot, vaahtoavat vaahtoa.
 • Viestintä (ilmanvaihto ja jätevesi) voi johtaa siihen, että toinen 15% lämpöä häviää. Häviöiden estämiseksi käytä lämmönvaihdinta (toisin sanoen lämmönvaihdin). Hän ottaa lämmön poistoilmasta lähtemästä talosta ja käyttää sitä lämmittäen raikasta ilmaa.

Laajennettujen savilohkojen talo: Hyödyt ja haitat

On tunnettua, että keramiittibetonilohkot ovat noin 60% edullisempia kuin kaasusilikaatti- tai vaahtobetonialustat. Eristetty savibetonin ja tavallisen rakennustehtaan lohkojen hintaero voi nousta 80-90 prosenttiin, mikä antaa näille lohkoille merkittävän edun. Näin ollen on turvallista sanoa, että jos hinta on ratkaiseva tekijä sinulle, tämän rakennusmateriaalin suurin etu on luonnollisesti sen kustannus.

Lohkon Pluses (Edut)

Usein käy niin, että halvemmalla materiaalilla on huomattavasti alhaisemmat laatuindikaattorit verrattuna vastaaviinsa. Mutta tässä tapauksessa se ei ole. Materiaalin suuremman tiheyden ansiosta sardelliittibetonilohkot ovat turvallisempia ja vahvempia kuin kaasasilikaatin tai vaahtosbetonin lohkot. Jos asennat kaasuputken seinään tolppa keittiön tai muun raskasrakenteisen kaapin kiinnittämiseksi, näet välittömästi, miten materiaali murenee ja on ripoteltu. Jos seinät on tehty laajennetusta savea betonista, et saa tällaista vaikutusta. Päinvastoin, tällaisessa seinässä oleva tappi pysyy tiukasti ja porattu reikä on vakaampi ja luotettava.

Rakennustekniikan alalla kyseinen materiaali on myös kannattavampi kuin esim. Tiili-, HS- tai PB-lohkot. Verrattuna tiiliin, voitat molemmat seinänrakennuksen nopeudella (suuremman lohkokoko, estäminen on nopeampaa kuin tiilet) ja käytetyn laastin määrä koko prosessissa. Lisäksi, koska lohko sisältää sementtiä, laastin koostumus voi olla yksinkertaisin - hiekka, vesi ja sementti, ja se on tämä standardi muurauslaasti, joka antaa erittäin korkean laadun lohkon tarttumiselle.

Keski-Venäjällä sardelliitti-lohkojen katsotaan olevan edullisempia kuin kaasusilikaatti- tai vaahtolohkot, koska ne ovat vähemmän herkkiä kosteudelle. Tällä materiaalilla on ainutlaatuinen ominaisuus, joka eliminoi tarvetta järjestää ylimääräinen vedenpitävä ulompi kerros. Lohkojen pinnalle voit välittömästi levittää kipsiä, jolla on erinomainen tarttuvuus seiniin, joihin kuuluu sementtiä. Myös maalaa tai lohkolakkaa voidaan käyttää ulkoiseen leikkaukseen.

Toinen merkittävä etu on kyky välttää ylimääräisen ulkopuolisen reunustamisen tarve, jos käytät ulkoista seinämää, jolla on koristeellinen muoto, kuten yllä olevassa kuvassa.

Laajennettujen savilohkojen talo voidaan rakentaa kahdella tavalla. Ensimmäinen - kaikkein työläs on se, että talon seinät koostuvat sisäisistä kuormittavista seinistä ja ulkoseinistä. Sisäseinät, joiden paksuus on 20 cm, on pystytetty kiinteistä sardeldittibetonista M150-M160, joiden likimääräinen koostumus on 50% savea ja 50% sementti-hiekkaseosta. Ulkoseinät voidaan tehdä halvemmista M125-lohkoista, jotka ovat 85% valmistetuista savesta ja vain 15% sementistä. Ulkoseinän paksuus voi olla myös 20 cm, mutta sitä voidaan pienentää. Sisäisen laakerin ja ulkoseinien välissä on eristyskerros mineraalivillasta, jonka paksuus on viisi senttiä. Tällainen rakenne voi olla joko kaksikerroksinen käsivarren ja betonilevyjen kanssa tai yhden kerroksen ullakolla tai ilman sitä.

Toinen menetelmä on yksinkertaisempi - seinä koostuu yhdestä lohkakerroksesta. Tällöin lohkojen tulee olla mahdollisimman korkeita ja niiden koostumuksessa suurin osa sementistä. Voit luonnollisesti ottaa tavanomaiset laajennetut savi-lohkot M75, mutta sen pitäisi olla pieni, mieluiten yhden tarinan, ilman raskasbetonilaatuja ja panssaroituja seiniä. Lisäksi tällainen rakennus edellyttää välttämättä ulkoista koristelua ja sisäistä eristämistä.

Materiaalien säästämiseksi ne käyttävät joskus tällaisen talon itsenäistä rakennetta, jossa on puolen korttelin seinämän paksuus. Emme suosittele tätä teknologiaa kylmille talville. Toisesta kerroksesta tai ullakosta tässä tapauksessa olisi parempi kieltää ja tehdä ulkoisesta eristyksestä niin vakava kuin mahdollista, että vähimmäisvaatimus on vaipan sivuraide 50 mm: n eristyskerroksella.

Väärät tai suuret puutteet

Tämän materiaalin miinukset huomioon ottaen on ensinnäkin huomattava, että valitessasi ja ostaessasi lohkoja voit päästä häikäilemättömälle valmistajalle ja betonilevyjen laatu kantavien seinien osalta ei välttämättä riitä riittävän rakentamiseen. Ole siis erittäin varovainen, kun valitset lohkon ja varmista, että kantavien seinien päälle otat M150-160-luokan ja korkeammat lohkot, joiden sardiinipitoisuus on korkeintaan 55% ja korkea sementtipitoisuus.

Tarkista lohkon laatu seuraavasti. Yritä katkaista käsi pois pienestä materiaalikappaleesta lohkosta ja jos onnistut, rikkoa se kädet. Jos rikkoutunut kappale kaatuu käsiin, se tarkoittaa, että lohkoissa on hyvin vähän sementtiä ja tällaiset lohkot eivät ole sopivia rakentamiseen ja jos osaa ei ole irronnut tai se vaatii huomattavia ponnisteluja ja se oli mahdotonta murskata sitä käsissä, niin lohkon laatu sopii sinulle.

Kiinteän savibetonilevyjen talon toinen kielteinen piirre voidaan kutsua pakolliseksi tarvetta sen ulkokoristukseen (siinä tapauksessa, että ulkoseinien lohko otetaan ilman koristeellista kasvotusta). Tämä johtuu siitä, että materiaalin rakenne on hyvin huokoista ja jos lohkot ovat huonolaatuisia, niin ilman ulkoista viimeistelyä talon tuulet puhaltavat sananmukaisesti tuulen. Varmista siis, että käytät ainakin ulkopintaa ja mahdollisuuksien mukaan viimeistele ylimääräisiä koristeellisia viimeistelyaineita. Jos et tee tätä, talvella lämmityskustannukset tulevat konkreettisiksi osiksi perhebudjetista.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että hyvälaatuisten sardelliittibetonielementtien oikealla valinnalla saat monia etuja. On selvää, että takana tämän esteen tulevaisuus ja talon seinien rakentaminen muista rakennusmateriaaleista olisi tehtävä vain, jos tiedät tarkalleen, mitä tämä antaa sinulle.