Kuinka rakentaa talon, joka on valmistettu laajennetusta savesta omiin käsiisi

Talon rakentaminen omiin käsiisi vaatii syvää tietoa. On tärkeää tietää, mitä materiaalia on parempi valita, miten työskennellä sen kanssa ja mitä ongelmia sinulla voi olla prosessissa. Talot, jotka on valmistettu laajennetuista savielementeistä, ovat lämpimiä ja mukavia elää, mutta rakennettaessa niitä on tärkeää, että materiaali on valittu oikein tiheyden ja voimakkuuden suhteen, ja seinäteknologiaa kunnioitetaan.

Lohkotyypit

Ennen kuin rakennat omia seiniä, sinun on valittava materiaali. On jo todettu, että talo on rakennettu sardeldi-betonilohkosta, mutta tämä ei riitä. Niiden lajikkeista on melko suuri määrä, joista kaukana rakentamisesta poistuva henkilö menettää helposti. Tärkein luokittelu perustuu kahden tiheyden ja lämmönjohtavuuden ominaisuuksien yhteiseen arviointiin.

Keramzit-betonilohkon rakenne

Näihin perustuen muurausseinien savi-betoni-lohkot voidaan jakaa:

 • rakentamiseen;
 • rakentaminen ja lämmöneristys;
 • lämpöeristys.

Ensimmäinen tiheys on 1200-1800 kg / kuutiometri. Ne ovat riittävän vahvoja, joten niitä voidaan käyttää monikerroksisen rakennuksen seinän rakentamiseen. Materiaalin tiheys on lähellä tiiliä (1800 kg / m3), joten käyttöalue on suunnilleen sama. Lämpöominaisuudet ovat myös samankaltaiset, joten seinämän paksuus on myös sama ja useimmissa maanosissa on 510-770 mm.

Niiden lujuutta ja tiheyttä voidaan käyttää omien kantavien seinien asettamiseen ilman pelkoa.

Toinen ryhmä - tuotteet, joiden tiheys on 700-1200 kg / m3. Ne ovat ihanteellinen vaihtoehto yksityisen talon rakentamiseen omilla käsillään. Jos rakennat tällaisia ​​sardelliittibetonielementtejä, ne ovat riittävän vahvoja matalalle rakennukselle, mutta samaan aikaan niillä on alhaisempi lämmönjohtavuus kuin keraamiset tiilet.

Kevytyhdistelmälohkojen tyypit

Kolmannessa luokassa tiheys on 500-700 kg / m3. Pieni tiheys mahdollistaa melko hyvän lämmöneristyskyvyn. Tällaisten kevyiden aggregaattituotteiden haittana on alhainen kantokyky, koska tiheyden vähentyessä lujuus vähenee. Tällaisia ​​lohkoja ei käytetä seinien asentamiseen. Ne sopivat ulkoseinän ulkovaippaan ja toimivat lämmittimenä.

On parempi käyttää tämäntyyppisiä tuotteita toisessa ryhmässä. Tässä tapauksessa kestävämpiä sardelliittibetonielementtien sisempi versio ottaa kuorman lattialta, katolta, hyödylliseltä ja lumelta ja eristystuotteiden ulkovaihto vähentää seinän paksuutta ja eristää talon.

Tiheyden lisäksi keramit-betonituotteita erotellaan riippuen niiden sisältämien aukkojen lukumäärästä:

 • lohko, jonka tyhjyys on 30%;
 • lohko, jonka läpäisy on 40%;
 • corpulent lohko.

Tuotteiden määrä

Määritettäessä, mitä tuotteita tulee käyttää lujuuden vuoksi, sinun on kiinnitettävä huomiota muurattujen seinien lämpösuojaan omiin käsiisi.

Tarvittava paksuus määrittää tuotteiden sardelliitti-betonin mitat.

Useita eri tarkoituksia varten tehdyissä DIY-muurausseinissä voit tehdä seuraavat suositukset:

 • ulkoinen - lohkojen paksuus on 400 mm;
 • sisä - 190 mm.
 • väliseinät - 90-120 mm.

On myös syytä kiinnittää huomiota materiaalin tiheyteen, sitä alhaisempi se on, sitä paksumpi on suositeltavaa käyttää lohkoja seinämille.

Rakennustekniikka

Lohkojen rakentamisella on useita ominaisuuksia. Seuraavat toimenpiteet voidaan antaa perustaustyön valmistumisen jälkeen:

 1. Vedenpitävyys pohjan reunalla. Tämä on pakollinen tapahtuma. Materiaalina voit käyttää bitumia roll-on okleechnye materiaaleja, kuten katto huopa, linokrom tai hydroisoli. Vedeneristys takaa kahden tyyppisen materiaalin turvallisuuden, jotka eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan mutta koskettavat toisiaan.
 2. Kellarin muurausseinien alku laskeutuu kulmiin. Lohkot asetetaan muurauslaastille. On tärkeää muistaa, että sementti-hiekkalaastilla on erittäin korkea lämmönjohtavuus ja se vaikuttaa kylmien siltojen syntyyn. Rakentaa lämmin talo on varastoida juutti nauha. Ratkaisu sijoitetaan vain seinän reunojen reunojen yli, ja keskelle johdetaan lämmitin, joka estää lämmön menetyksen rakenteen heikkojen kohtien kautta. Tällaisen ratkaisun hylkääminen vähemmän työvoimavaltaisia ​​ja kalliita sementtiliitoksia, joiden paksuus on 10-15 mm, johtaa korkeampiin kustannuksiin talon lämmitykseen käytettäessä. Ehkä jopa kondensaatin ulkonäkö seinärakenteiden sisäpintaan nivelissä.
 3. Asennus ei poikkea työtilasta tai vaahtotasosta. Tuotteet asetetaan ligaatiolla (pystysuoraa saumaa ei saa laajentaa).
 4. Jokaisen 3-4 rivi-lohkon jälkeen on tarpeen asettaa vahvistuspalkit saumaan. Kiven päällä on uria. Rakennetulle lujitukselle on riittävästi kaksi tankoa, joiden läpimitta on 12-14 mm (riippuen talon lattiamääristä ja suunnittelun kuormituksesta). A-luokka 400 on tarpeen ostaa. Pintaprofiilista johtuen se tarttuu hyvin laastiin ja sillä on hyvät lujuusominaisuudet. Voit myös suorittaa vahvistusverkon.
 5. Lisävahvistusta tulisi antaa heikossa ja raskaasti kuormitetussa paikassa. Näihin kuuluvat: rivi ikkunan aukon alla, kantokaiteiden, laattojen ja palkkien tukialue. Täytä tässä tapauksessa lisää tangot. Paikoissa, joissa palkit ja kattotuolit ovat tuettuja, voidaan lisätä ylimääräisiä vahvikkeita betonista valmistettuja lisätyynyjä. Pieniä katkoja varten tämä tapahtuma ei ole toteutettu, mutta jos haluat estää suuren aukon tai sijoittaa pitkän aikavälin säteen, tukipyyhkeet ovat pakollisia.
 6. Lattian asettamisen jälkeen sinun täytyy luottaa siihen päällekkäisyydestä. Laajennettu savi on vahvempaa kuin vaahtobetoni, mutta sillä ei ole riittävää lujuutta kestääkseen epätasaisesti jakautuneen kuorman. Lattialevyt tuetaan vain yhdestä reunasta, minkä vuoksi epäkeskisyys ilmenee (kuorma ei toimi keskitetysti), mikä voi johtaa lohkojen tuhoamiseen. Tämän välttämiseksi paikoissa, joissa kattoja tuetaan, kaadetaan monoliittinen, vahvistettu betonihihna. Se jakaa tasaisesti kuorman ja estää seinän rakenteiden vaurioitumisen. Lisäksi sen vuoksi se lisää rakennuksen jäykkyyttä. Hihnan kaatamisen jälkeen on välttämätöntä kestää aikaa, joka on 70%: n vahvuudesta. Normaaleissa olosuhteissa (+ 20ᵒS) tämä prosessi kestää 1-2 viikkoa. Seuraavaksi laita levyt ja mene seuraavaan kerrokseen.
 7. Monoliittinen vyö on vakava kylmäsilta, joten se lämpenee ilman epäonnistumista ulkona. Tämä tehdään käyttämällä vaahtomuovia tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. On parempi tehdä valinta toisen vaihtoehdon puolesta.
 8. Kun muuraus on valmistunut, seinäsuojukset lämmitetään (jos tällainen tapahtuma on säädetty) ja julkisivu on asennettu ja sisätilat viimeistellään.

Slaydite-rakennuksen rakentaminen ei ole monimutkainen prosessi. On vain tärkeää valita oikeat tuotteet ja antaa kaikki lisätoimenpiteet voiman ja lämmönkestävyyden lisäämiseksi.

Kuinka rakentaa talo sardeldi lohkojen omilla käsillä

Laajennettu savi lohkot ovat optimaalinen materiaali oman kodin rakentamiseen. Niillä on alhainen lämmönjohtavuus, edullisuus, keveys ja kestävyys. Tietyillä taidoilla rakentaa yksityinen koti heistä, voit tehdä sen itse.

Aineiston edut ja haitat

Lohkojen tärkein aggregaatti on laajennettu savi. Se on huokoista, kestävää ja kevyttä. Aine rakeet valmistetaan paistettua savesta. Kiitos sen ansiosta keramiittibetonilla on alhainen ominaismassa ja alhainen lämmönjohtavuus.

Lohkot tehdään yksinkertaisesti. Ensinnäkin betoni koostuu Portland-sementistä, kvartsihiekasta, laajentuneista savimaisista rakeista ja vettä vaivataan. Seuraavaksi materiaali asetetaan muotoon ja kuivataan.

Kevyiden betonirakennusten etuja

Salmen seinät estävät paljon etuja:

 1. Matala lämmönjohtavuus. Tämän parametrin lähde on täyteaineen huokoisuus. Kiitos hänelle, rakennus säilyttää lämpöä hyvin.
 2. Pieni paino. Tämä parametri mahdollistuu laajennetun saven helppouden ansiosta. Tämän lisäksi kiinteiden analogien lisäksi valmistajat tuottavat onttoja lohkoja. Tämä vähentää edelleen materiaalin painoa. Tästä johtuen sen seinämät eivät paina voimakkaasti pohjaa.
 3. Laajennettu savi kestävä ja kestävä. Sen seinät kestää rauhallisesti kattokaivoja, palkkeja ja lattiapinnoitteita.
 4. Materiaalikustannukset ovat alhaiset. Tämä mahdollistaa edullisen rakentamisen.
 5. Kevyt yhdistelmä seinät istuvat hieman. Tästä johtuen niitä ei tapahdu.
 6. Materiaali on ympäristöystävällistä. Siksi se ei aiheuta haitallisia aineita.
 7. Huokoisella betonilla on erinomaiset meluneristysominaisuudet. Tuloksena talo on hyvin suojattu ulkoisista äänistä.
 8. On erittäin kätevää kipsiä laajennettuja savibetonilohkoja. Sementti-hiekkalaasti tarttuu niihin hyvin. Tämä mahdollistaa viimeistelyn suorittamisen edullisemmin.

Materiaaliset haitat

On slaydite ja haitat:

 1. Materiaalin huokoinen rakenne ei ole pelkästään sen etu vaan myös haitta. Tämän seurauksena lohkot absorboivat aktiivisesti kosteutta. Negatiivisissa lämpötiloissa se muuttuu jäänä, joka alkaa murtaa seiniä. Tästä syystä kevytyhdistelmä on suojattava päällysteellä - kipsillä, koristeellisella tiilellä jne.
 2. Lohkojen pienen mitoen ansiosta niiden asettamisesta on suuri määrä saumoja. He ovat kylmiä siltoja, koska siirrä sitä aktiivisesti talon sisällä. Tästä johtuen rakennuksen on edelleen eristettävä.
 3. Keramzitbetonissa lämmönjohtavuus on korkeampi kuin esim. Kaasusilikaatissa tai kaasutiivis-analogeissa.
 4. Valmistajat tuottavat vain kaksi kokoa lohkoa: tavallinen 39 × 19 × 18,8 cm ja puolet, niiden paksuus on vain 9 tai 12 cm, joten seinät voivat olla vain 39 tai 19 cm.
 5. Kevyt aggregaatti on hauras. Estää sen putoamisen tai puhaltamisen aikana.

Etusivu säätiö

Talon rakentaminen alkaa rakentamisen perusta - perusta. Slaydite-rakennuksissa sen nauhatyyppi valitaan useammin. Tällainen säätiö on yksinkertaisesti pystytetty, edullinen ja riittävän vahva.

Ensin sinun on kerättävä sivustolle paikka asuntorakentamista varten. Sitten valmistele rakennustyöt: puhdista se roskista ja tasoita pinta.

Foundation Construction Algoritmi:

 1. Ensin sinun tulee merkitä rakennusjohdolla ja kiinnityskohdilla tulevaisuuden kaivanto.
 2. Sen jälkeen oja itse vedetään ulos. Sen syvyyden tulisi olla noin 40-50 cm.
 3. Sitten on täytettävä tyyny, jossa on 10 cm hiekkaa ja 10 cm soraa. Nämä kerrokset ovat hyvin särkyneitä.
 4. Tämän jälkeen teräsvaijereista valmistettu vahvistettu runko hitsataan kaivoon.
 5. Sitten kaivon molemmille puolille asennetaan puiset muottipaneelit.
 6. Sekoittimeen sekoitetaan sitten laastin, joka koostuu 1 osasta portland-sementistä, 2 hiekan osasta, 1 osa murskattua kiveä ja tarpeeksi vettä.
 7. Sitten seos laitetaan muottiin.
 8. Samanaikaisesti betonin kaatamisen kanssa on välttämätöntä sijoittaa kaikki tarvittavat viestinnät pohjaan, esimerkiksi jätevesiputket. Lisäksi ilmanvaihtokanavat on jätettävä pohjaan.

Määritetyn ajanjakson jälkeen säätö on eristettävä ja vedenpitävä. Tämän jälkeen voit jatkaa talon seinien rakentamista.

Talon slaydite-lohkojen laskeminen. Laskentayksikkö

Ennen lohkojen hankkimista sinun on laskettava tarvittava numero. Esimerkiksi annamme 10 x 10 m: n kokoiselle rakennukselle tarvittavan materiaalin laskemisen. Olkoon se kaksikerroksinen rakennus, jonka kattokorkeus on 3 m ja kokonaispinta-ala 200 m².

Ensiksi lasketaan ulkoseinien pituus kehällä pitkin: 10 + 10 + 10 + 10 = 40 m.

Sitten on tarpeen määrittää niiden pinta-ala, tätä tarkoitusta varten talon ympärys kerrotaan kaksikerroksisen talon kokonaiskorkeudesta: 40 ∙ (3 + 3) = 240 m².

Tämän jälkeen sinun on määritettävä haluttu lohkojen määrä. Tee näin moninkertaista seinien pinta-ala lohkojen lukumäärää kohden 1 m². Jos kyseessä on tavallinen materiaali, jonka mitat ovat saumat huomioon ottaen 40 × 20 × 20 cm, se on yksi neliömetri 12,5 kappaletta. Joten rakennuksen seinissä tarvitset: 240 × 12,5 = 3000 lohkoa.

Lohkojen asettaminen: vaiheittaiset ohjeet

Suositukset seinien rakentamiseksi:

 1. Seinien asentaminen on aloitettava yhdestä kulmasta. Laita useita rivejä pyramidin muotoon. Tarkista oikea muuraustaso ja luota.
 2. Interblock-saumojen koon on oltava vähintään 1 cm.
 3. Lohkot on sijoitettava siten, että vierekkäisten rivien saumat eivät täsmää.
 4. Laukaise kaikki pyramidin kulma ja venytä rakennuksen johto niiden väliin. Se näyttää tarkan tason myöhemmästä munimisesta. Seuraavaksi aloita seinien rakentaminen johtoon.
 5. Jokainen 3-4 taso vahvistaa muuraustankoja. Kulmissa ne on taivutettava.
 6. Vahvikkeita varten voit käyttää ja teräsverkkoa. Jos talossa on koristeellinen tiili, se on vapautettava ulkopuolisten seinien tason ulkopuolelle. Tämä on välttämätöntä joukolle viimeistelyjä ja sardeldi-betonilohkoja.
 7. Laakerin seinät ja väliseinät ovat parhaiten rakennettu samanaikaisesti. Kun tämä ei ole mahdollista, varuste on jätettävä rakenteeseen tulevan seinän vieressä, joka sitten yhdistää ne.
 8. Ensimmäisen kerroksen ympäryksen varrella on kaadettava teräsbetonivyö. Kuorman uudelleenjakaminen on välttämätöntä lattialevystä.

Kuin lämmittää taloa

Savirauta menettää osan lämmöneristysominaisuuksista. Tämän perusteella talo on eristettävä.

Mineraalivilla sopii parhaiten tähän. Se sopii esiasennettuun kehykseen kahdessa kerroksessa. Eristys on suojattava ulkopuolelta vedeneristämällä ja sisäpuolisella höyrysulkukalvolla. Lämpöeristys on asennettu valmiiksi valmistettuihin seiniin. Ne on kääritettävä, kuivattu ja puhdistettava lian ulkopuolelle.

Lämmöneristyksen rooli voi toimia ja vaahtoa. Tämä materiaali, toisin kuin mineraalivilla, on höyrytiivis. Sen vuoksi sitä ei tarvitse suojata kondensoitumiselta. Miinus vaahto - rakkaus jyrsijöille. Jotta ne eivät päässeet eristykseen, se on kipsin alla.

Savi-betoniseinien lämpöeristys on parhaiten tehty ulkopuolelta. Tämä tuottaa vähemmän lauhdetta, jolla on tuhoisa vaikutus taloon.

Ammattimaiset vinkit

Ceramsite-rakennusta ei voi pitää pitkään ilman ulkoista pinnoitetta. Kosteutta ja jäätä aiheuttavat huokoiset seinät hajoavat. Tämän vuoksi niiden vahvuus vähenee merkittävästi.

Rakennuksen on oltava vesitiivis. Jos et. Se seinää alkaa kastua. Erityisesti suljettavien rakenteiden alaosat ovat tämän alaisia. Liiallinen sisäilman kosteus aiheuttaa homeen moninkertaistumisen. Venäjän pohjoisosassa ja Keski-alueilla sardeldi-betoniseinät on eristettävä. Näille alueille materiaalin lämmönjohtavuus ei ole tarpeeksi alhainen. Ceramsite-elementtejä ei voida käyttää säätiön rakentamiseen. Niillä ei ole riittävästi kosteutta. Myös lisäbetonineristyksen pohjalla oleva sardelliitti-betoni erittäin nopeasti romahtaa.

Laajennetut savilohkot vaativat suuresti kotimaisen rakentamisen. Heillä on paljon etuja ja pieni luettelo haitoista. Samaan aikaan voit rakentaa oman talosi ulos tästä materiaalista omilla käsillänne.

Katso julkaistu video. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa sardeldi-betonilakan talon rakentamisesta yksin:

Kevytrakenteiset talot - materiaalien edut ja haitat. 80 valokuvaa keraamilohkojen talon parhaista projekteista

Kun rakennat yksityistä taloa tai mökkiä, tärkein asia on valita paikka paikan päällä ja laadukas rakennusmateriaali. Estetiikan lisäksi kukin omistaja haluaa rakentaa iankaikkisen "perhepesän", jotta jälkeläiset kiittäisivät rakennuksen voimaa, mukavuutta ja energiatehokkuutta. Valikoidut materiaalit auttavat säästämään paljon rahaa korjauksiin, lämmitykseen jne.

Yhteenveto artikkelista:

Ominaisuudet keramsit

Nyt rakennusten rakentamiseen käytetään tiiliä, puuta, betonia tai erilaisia ​​koostumuspalikoita: kuona betonia tai vaahtosbetonia. Mutta yksityiskohtaisesti puretaan - laajennettu savi.

Suurempi suosio saavutetaan sardelliitti-betonilohkon rakentamisella. Rakennusten rakentamiseen tekniikka on samanlainen kuin tiili- tai hiutaleet, mutta paras hinta / laatusuhde toi sardiinin myynnin kärkeen. Rakenteensa erityispiirteet antavat erinomaiset suorituskykyominaisuudet.

Salmen koostumus on palloja, joissa on sponsirakenne, joten lohkon paino on huomattavasti matalampi kuin tiili. Tämä ei pelkästään vähennä koko rakenteen kustannuksia, vaan säätiöön kohdistuvaa painetta. Ja työn tuottavuus kasvaa dramaattisesti.

Huokoinen rakenne suojaa täydellisesti kaikelta melulta, pitäen lämpöä. Helppo asennus mahdollistaa erilaisten ulkoisten seinien ja huoneiden vaihtoehdot.

Kevyiden betonirakennusten etuja

 • Ympäristöystävälliset tuotteet ilman vaarallisia epäpuhtauksia, joten voit käyttää sisustusta.
 • Kosteudenkestävyys.
 • Kestävyys ja kestävyys.
 • Tulenkestävyys, materiaali ei pelkää korkeita lämpötiloja, on vaikea sytyttää.
 • Matala lämmönjohtavuus. Hiilihapotettuihin betonilohkoihin verrattuna sardeldi on 1,5 kertaa matalampi.
 • Erinomainen melun eristäminen.
 • Pieni paino ja korkea työn tuottavuus, mikä vähentää rakennuksen rakennusaikaa.

Kevyiden betonirakenteiden haitat

Pakollinen viimeistely (ulkoinen ja sisäinen). Jos näin ei tehdä, parin vuoden aikana materiaalin voimakkuus vähenee, sillä on huono vaikutus koko rakennuksen jäykkyyteen.

Kevyitä yhdistelmälohkoja (KBB) ei voida käyttää talon perustusten rakentamiseen. Sen huokoinen rakenne ei kestä raskaita kuormia.

Kuinka laskea materiaalin määrä?

Oikea materiaalien laskenta on tärkeä rakennuskohde. Käyttämätöntä materiaalia on vaikea myydä, vain suurella alennuksella, joka vaatii kustannuksia.

Valitse ensin talon mallit. Valmistajat tuottavat tavanomaisia ​​laajennettuja savimaita:

 • ulkoseinään 190 * 190 * 360 mm;
 • sisäpuolisille väliseinille 190 * 90 (120) * 360 mm.

Kaikkien seinien pinta-ala on tarpeen taittaa ottaen huomioon muurausparametrit. Ota pois oviaukkojen ja ikkunoiden kokonaispinta-ala.

Yleiset virheet rakennusmateriaalin laskennassa:

 • Laskettaessa usein unohtaa sisällyttää tarrat.
 • CBB: n sijoittamisen yhteydessä on otettava huomioon sisäseinät.
 • Kun asennat armopoyas, se on vähennettävä seinien korkeudesta.
 • Kun seinäpintaan kohdistuu, savi-betoniseinät rakentuvat hieman vähemmän kuin ulkoseinät.

KBB: n seinämien korkeus on usein lohkoelementtien korkeus moninkertaisella saumalla (0,2 m). Tämä tarkoittaa, että ilman panssaroidun vyön seinien korkeus on moninkertainen (2.4, 2.6, 2.8).

Se on tärkeää! KBB: tä ei aina tarvita kokonaislukuja, saatat tarvita lisäosia. Myös purkamisen yhteydessä voi olla vioittuneita kohteita, jotka eivät ole sopivia rakentamiseen.

Laskentayksikkö

Talon koko: 10x10 m, 2 ikkunaa 1,6 metriä kumpaankin, kaksi ovea 1 m kummallakin, sisäpinnan pituus on 9,2 metriä.

Talo (1. kerros), jossa II palat ja jaan huoneen sisällä. Ulkoseinät ovat 19 cm paksuja (tämä on lohkon leveys) ja sisäseinä 39 cm (tämä on I-lohkoelementin pituus).

Se on tärkeää! Jos vuori on tiilistä, on edelleen eristystä, mikä tarkoittaa, että kaikki seinät ovat 15 cm pienempiä kummallakin puolella (ts. 0,3 m vähemmän).

Seinien kokonaispinta-ala on 9,7 mx 4 m = 38,8 m.

Ensimmäisen rivin lohkojen lukumäärä koko kehällä: 38,8 m / 0,4 = 97 kpl, missä 0,4 on I-elementin pituus sauman suhteen.

Sitten kerrotaan rivien määrällä (eli seinien korkeudella):

 • 2,6 m = 13 riviä;
 • 2,8 m = 14 riviä.

Tässä esimerkissä korkeus otettiin huomioon 2,8 metriä (eli 14 muuraustasoa): 97 * 14 riviä = 1358 kappaletta.

Poista molemmat ikkunat (niiden koko on 1,6 * 1,4) = 56 kappaletta. Ovet (korkeus 2 mx leveys 1 m) = 25 kappaletta. Otamme pois ovet ja molemmat ikkunat saaduista lohkoelementeistä yhteensä: 1358 - 56 - 25 = 1277 kappaletta.

Tätä lukumäärää ulkoseiniä varten tarkastellaan myös laakerin seinässä sisätiloissa. Sen paksuuden tulisi olla II kertaa niin suuri (39 cm - I-elementin pituus).

Laakeri seinä (ilman ovea) - 594 kappaletta.

Taitamme: 1277 + 594 = 1871 yksikköä.

Kummassakin päässä (korkeus 2 m ja pituus 9,7 m) = 242,5 kpl.

On oikein aloittaa laskeminen koko rivillä, vain II - elementtien arkistoinnilla, lisäämme 2 riviä: 242.5 + 48.5 = 291 kappaletta. Yli 300 kappaletta, ottamaan huomioon kaiken (avioliitto, leikkaus jne.). Yhteensä: 1871 + 300 = 2171 yksikköä.

Se on tärkeää! Jos tarvitaan tarkka laskenta, jokainen seinä voidaan laskea erikseen: 24 elementtiä + ¼ (per leikkaus). Muista tarvita varastossa noin 8%. Ne myyvät kuormalavoja, joten kannattaa tarkistaa valmistajan kanssa etukäteen, ne auttavat laskuissa.

Tarkista materiaalien laatu ja tarkista varmenteet yritykseltä.

Voit ostaa täysi-ikäisiä lohkoja I-kerroksiselle rakennukselle ja multislot-lohkoja kaksikerroksiselle. On arvokasta, että niillä on telakointiurat urien kytkemiseksi päihin, mitään ratkaisua ei tarvita.

Rakennusten perustaminen

Pinta-alayksiköiden talo vaatii laadukkaan perustan. Jos kellarissa halutaan luoda kuntosali, kattilahuone, tarvitset betonilohkoja. Ilman kellarista voit tehdä kaistaleen, 50 cm: n kaivannon ja leveyden, joka on yhtä suuri kuin seinät ja 1 m.

Pohjassa - hiekkalaatikko, ja levyiltä (DSP, OSB) valmistetaan lujitustangot ja muotti. Kaada betonia, tiivistäen jokaisen kerroksen 20 cm.

Työjärjestys

Kellarin pinta on taipunut kutistumisen jälkeen, se tasoitetaan tasolta. Kerrosmateriaali asetetaan säätökerrosten väliin ja yläpinnalle asetetaan vesitiiviin kateaine.

KBB: n asettaminen on aloitettava nurkasta, tästä jännitysköydestä (johto). Jatkuva ohjauspiikki ja taso on tärkeä, laita ensin ensimmäinen rivi pitkin koko kehää jne.

IV-rivin jälkeen on suositeltavaa vahvistaa reunusseinää, peittää se laastilla ja jatkaa työntöä. Jos seinät ovat kaksinkertaiset, kaksi riviä asetetaan samanaikaisesti.

Kaksikerroksisessa talossa on 40 cm lattian paksuus. Valmistajat tuottavat suuria kokoja 590 x 400 x 200 mm lohkoja.

Kun ensimmäinen kerros on valmis, ylempi kerros vahvistetaan vahvistusvyöllä niin, että kuorma jakautuu tasaisesti. Usein tiilihihna tai betoniteräkset on lämmitettävä.

Tyypit viimeistelevät

Hyvän lämmöneristyksen varmistamiseksi on välttämätöntä viimeistellä sardelliitti-betonirakennukset:

Julkisivu voidaan eristää polystyreeni-vaahtolevyillä (enintään 50 cm). Kauneus käyttää värillisiä kipsiä tai koriste-laatat.

Suositut "tuuletetut" julkisivut, joissa käytetään alumiinifoliota (höyrysulku), sitten kiinteä mineraalivilla. Ylhäältä asennetaan vedenpitävyys, sulje sitten sivuraide tai muu kallis menetelmä, mutta se palvelee pitkään, niin monikerros antaa lämpöä talossa.

Kuvagallerissa on kuvattuja sardeldi-betonilajikkeita.

Tee se itse

Jos rakennat talon sardeldi-lohkojen, tee se itse! Loppujen lopuksi se on taloudellinen, nopea ja melko yksinkertainen. Ja kevytrakenteisen alhaisen lämmönjohtavuuden ansiosta 30 cm paksuiset seinät eivät edellytä ulkoista eristämistä, mikä vaikuttaa merkittävästi rakentamisen lopullisiin kustannuksiin.

Rakennetaan säätiö talon kanssa, joka on valmistettu laajennetuista savibetonilohkoista omiin käsiisi

Säätiö on koko rakennuksen luotettavuuden perusta. Hänen valintansa oikeellisuudesta ja laitteen tekniikan noudattamisesta riippuu talon elämästä. Loppujen lopuksi heikko ja "kelluva" säätiö aiheuttaa murtumia seinämiin, eikä tämä enää toimi enää.

Säätiön valinta

Koska laajennettu savi on ontto ja melko kevyt materiaali, yhden kerroksen talojen rakentaminen ei vaadi monimutkaista perustetta. Jos maaperänäytteillä ei ole korkeaa pohjavettä, ja itse maaperä on hiekkaista tai hiekkaista, tällaiset rakennukset sopivat pylväspohjaksi valuraudalla tai matalalla nauhamaisella pohjalla.

Jos suunnittelet kaksikerroksisen talon ja maaperä on epävakaa tai maaperänäytteitä ei ole mahdollista, on parempi kiinnittää ja kaataa nauhaosuus syvyyteen maaperän jäädyttämisen alapuolelle (riippuen alueesta, joka on 1-1,5 m).

Myös epävakaalla maaperällä ruuvipallot käyttäytyvät erinomaisesti, mikä syventää vakaa maaperäkerros. Tämä pohja soveltuu myös alueille, joilla on vahva korkeusero, jolloin voit säästää rakennuspaikan tasoittamiseen.

Ribbon säätiön kaataminen

Itsekiinnitysnauhalle tarvitset:

 • betonin sekoittamista varten, mutta on parempi käyttää betonisekoitinta;
 • kauhat ja lapiot - betonin sekoittamiseen ja tasoittamiseen;
 • manuaalinen häiriö tai värähtelijä - poistamaan ilmakuplat kaatuneesta betonista.

Säätiön rakentamisprosessi vaatii hoitoa ja tietyn taidon:

 1. Poistettiin hedelmällinen maakerros. Älä unohda tätä kohtaa - maa on käyttökelpoinen laitteen sänkyihin tai puutarhaan.
 2. Vahvistuksen ja kiristyslinjan avulla kaivon alla oleva alue on merkitty. On tärkeää mitata tarkasti kulmat tarkastaen diagonaalien tasa-arvoa.

 • Säätiön leveys riippuu valitun alustan tyypistä. Upotettu pohja on jo tehty seinästä ja kaiutin on laajempi.
 • Kaivantoaukot tehdään laajemmiksi - muottien asentamiseksi.
 • Alareunassa kaadetaan soraa ja toinen 20-30 cm hiekkaa, joka on vuodatettu vedellä ja kaadettu. Jotta hiekka ei "pääse" maahan, on parempi kaataa se hiekalle asetettuihin geotekstiileihin.

 • Muotti on asetettu sisään ja vahvistusverkkoa neulotaan. Ankkuri on liitetty johdolla, hitsattaessa on mahdotonta hitsata. Metallipuihin ei saa mennä hiekkaan, jonka alle suljetut erityiset telineet löyhälle maaperälle.

 • Perussäiliön täyttö on tehtävä yhdellä kerralla, joten jos tilavuus on suuri, on parempi tilata valmiin betonin.

 • Kun koko säätiö on tulvinut, se kiinnitetään varovasti, ja on parempi käydä vibro rammerin läpi. Huonosti täytetyssä betonissa ilmatyynyt voivat jäädä, mikä vähentää sen voimaa.

 • Betoni voittaa voimaa veden vuoksi, joten sitä on jatkuvasti kostutettava ja estettävä kalvon peittämä kosteus.

  Kuukautta myöhemmin, kun säätiö on lopulta kovettunut, voit jatkaa seinien rakentamista.

  Sardelliittien seinien rakentaminen

  Walling ei ole teknisesti vaikea tehtävä, mutta vaatii tiettyjä taitoja. Lohkojen sijoittamisen tulisi olla mahdollisimman varovainen, käden täytyy olla luja, muuten, jos olet poikennut pystysuunnassa jopa pari senttimetriä seinää, sinun on tasoitettava se sekä ulkona että sisälle.

  Kevytrakenteisten lohkojen muurausseinät

  Savi-lohko voidaan laittaa sekä sementtilaastille että erityiselle liimalle. Ensimmäinen vaihtoehto sopii epäsäännöllisen lohkojen louhoksiin, koska sen avulla voit piilottaa kaikki muurattujen paksuuksien aiheuttamat puutteet. Mutta ennen viimeistelyä se vaatii lisää tasoituskerros kipsiä.

  Liimaa käytetään vain lohkojen kanssa, joilla on oikea geometria, sileät seinät ja vailla vikoja. Pohjan pinnan on oltava tasainen. Tällä asetuksella voit tehdä saumoja, joiden paksuus on vain 3-5 mm, jolloin voit säästää karkeaseen kipsiin.

  Savi-lohkojen valmistusprosessi on lähes sama molemmille vaihtoehdoille:

  • Vedeneristys asetetaan pohjalle, joka suojaa ensimmäistä sardeldiitti-betoniriviä nousevalta kosteudelta.
  • Kulmaosat on asennettu. Niiden välissä on ohjausviira vedetty.

 • Liuos levitetään pohjaan ja liima lohkojen pohja- ja sivupintoihin.
 • Lohkon taso tarkistetaan sekä vaakasuoraan että pystysuoraan, tarvittaessa korjataan lohko kumimetsällä.
 • Yhden seinän rivin päätyttyä koko pinnan tasaisuus pitkällä tasolla tarkistetaan myös kahdessa tasossa.
 • Toinen rivi sijoitetaan puolen korttelin päällekkäisyydellä.

 • Joka kolmas tai neljäs rivi on vahvistettava sauvoilla tai erikoisverkoilla.

 • Myös vahvistettu rivi ikkunan aukon alla 90 cm: n etäisyydellä kummallakin puolella.

 • Se voidaan asentaa valmiiksi betoniseksi ikkunaksi ja ovikattoiksi tai se voidaan kaataa itse tekemällä puinen muottirakenne ja asettamalla siihen vahvistusverkko.

 • Toisen kerroksen lattiat asetetaan upottamatta lohkoon. Puulattian päät on kääritty vesitiiviiksi.

  Kun toisen (tai ullakkokerroksen) lattian seinät päättyvät, voit siirtyä katon laitteeseen.

  Kellarin lämmitys ja sokea alue

  Jalustan lämmittäminen omilla käsillä on parhaiten EPS: n kanssa, koska se ei ole hygroskooppinen ja helppo asentaa. Jos talossa ei ole kellarissa tai kellarissa, ekstrudoituja polystyreenivaahtolevyjä voidaan kiinnittää tukipuilla. Jos pohjaan vedettäisiin ulkopuolelta, kiinnitys tyllien kanssa on vasta-aiheista - ne läpäisevät vedenpitävän kerroksen, mikä estää kaiken työn.

  Tätä varten kaivetaan kaivoa talon ympärillä sokea alueella 30-40 cm syvä ja 1-1,5 m leveä.

  Kun pohja on eristetty, voit nukahtaa ja ram hiekka tyyny. Vedenpitävyyskerros asetetaan hiekkapohjaiselle tyynylle ja siihen asetetaan EPS-levy. Sen jälkeen laita metallinen vahvistusverkko ja kaikki kaadetut betonipinnoitteet.

  On tärkeää muistaa poikkeaminen talosta ulkopuolelle - veden virtausta sokea pitkin. Siksi muotti tehdään aluksi siten, että ulkoinen puoli on pienempi kuin sisäinen.

  Sementtibetonin talon katto

  Talon pitäisi olla mukava ja viihtyisä, joten katon valintaa tulisi lähestyä viisaasti. Yksinkertaisin vaihtoehto on aaltopahvista tehty kaksinkertainen kalteva katto. Tämä materiaali on suosituin, koska se on edullinen ja kestävä, ei vaadi kiinteää muottirakennetta, eikä sen painon vuoksi ole myöskään tarvittavia vahvistettuja kattotuolia.

  1. Viimeisen rivin seinälle on asennettu mauerlat - puuta, joka yhdistää kattotuolit ja seinän.

 • Mene alas järjestelmään maahan. Ensinnäkin nostetaan äärimmäiset ristikkorakenteet ja asennetaan, niiden väliin venytetään ohjaussilmukka, johon kaikki muut kiskot altistuvat.

 • Vedeneristys leviää ja kiinnitetään vastateräksellä pitkin kaareja. Pintamaalaus on täytetty ja ammatillinen lattia on asetettu.

  Hyvin ymmärrettävä ja selkeä videon esittämä katon rakentamisen prosessi:

  Sadebetonin talo on hyvä ja edullinen vaihtoehto niille, jotka haluavat liikkua kaupungista, varsinkin jos meluisa Moskova on jo kyennyt väsyksiin!

  House of claydite lohkoja omilla käsillä

  Artikkelin sisältö

  • 1. Käytetään laajennettua savea
  • 2. Halutun lukumäärän laskeminen
  • 3. Rakennustekniikka
  • 3.1 Säätiö
  • 3.2 Muurausseinät
  • 3.3 Kattorakenteet
  • 3.4 Ulkovaippa
  • 4. Video

  Ulkomaisissa maissa suosittu savi-betonilohkareita käytetään yhä useammin matala-talojen rakentamisessa maan avoimissa tiloissa. Oletko pitkään haaveillut yksityisestä kotisi poissa kiireisestä kaupungista? Tänään on aika tulla totta unelmasi. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka rakentaa savi lohkojen talo omiin käsiinsä lyhyessä ajassa, vähimmäiskustannuksin, sekä aineelliselta että fyysiseltä.

  Laajennetun saven käyttö

  Laajennetuista savielementeistä valmistettu talo ei tarvitse erityistä huolellisuutta, ja se on erotettu pitkillä käyttöiänaloilla. Mökkien tai maanrakennusten rakentamiseen käytettiin pääasiassa monilevyjä ja runsaasti sardeniittia. Jos aiot rakentaa yksikerroksisen talon, jossa on vaalea puinen katto, on parempi nostaa seinät kiinteistä lohkoista. Kahden tai useamman kerroksen rakennuksissa käytetään molempia lohkotyyppejä.

  Monikerroksisissa lohkoissa on molemmilla puolilla uria ja harjanteita, jotka mahdollistavat asennuksen pystysuorille liitoksille ilman laastia. Tätä asetusta kutsutaan päittäisliitokseksi ja se on suunniteltu parantamaan seinän lämmönjohtavuutta vähentämällä kylmäsiltojen lukumäärää.

  Tulevan talon projekti tulee tilata korkeasti koulutetulta asiantuntijalta. Erilaisten vivahteiden keskustelussa olisi kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että talo rakennetaan savielementeistä. Oikein suunniteltu projekti, jossa on kaikki koot, auttaa välttämään erilaisia ​​ennakoimattomia tilanteita, jotka huonontavat rakenteen laatua.

  Muiden rakennusmateriaalien käyttämien laajennettujen savilohkojen edut:

  1. Ekologinen puhtaus.
  2. Lohkojen resistanssi erilaisiin ulkoisiin vaikutteisiin.
  3. Lisääntynyt valmistettavuus.
  4. Matala veden imeytyminen.
  5. Claydite on erinomainen eristävä ominaisuus.
  6. Pieni massatuote ei edellytä voimakasta perusta laitetta.

  Vaaditun lukumäärän laskeminen

  Voit säästää rakennuskustannuksia, jos osaat laskea talon savi lohkoja. Tarkimmat laskelmat tarvitsevat hankkeen kotona. Sieltä voit määrittää rakennuksen koon. On tarpeen kerätä ulkoisten ja sisäisten kantavien seinien pituus. Tuloksena on talon kaikkien seinien pituus, jonka on kerrottava tilojen korkeudella. Laskennan jatkamiseksi sinun tulee tietää ulkonevien seinien paksuus ja rakennuksen käyttämien lohkojen koko. Laskelmissa saatu viimeinen luku kerrotaan seinien ulkonevalla paksuudella. Tulos - talon kaikki seinät.

  Kun ostat savielementtejä, karkota tilavuutta ja varmista, että siihen lisätään jopa 5% ennakoimattomissa tilanteissa. Tämä voi olla taistelu tai yksittäisten elementtien avioliitto.

  Rakennustekniikka

  Harkitse talon rakenteen vaiheistettua tekniikkaa.

  perusta

  Jos projektissa on kellari, perustuksen on rakennuttava betonilohkoilta. Tavalliselle talolle, jossa on laajennettuja savipilareita.

  1. Puhdista rakennuspaikka perusteellisesti ja tasoita se.
  2. Kaivaa kaivo, jonka syvyys riippuu maaperän tyypistä ja pohjaveden pinnasta rakentamisen alueella.
  3. Kuopan pohjassa täytä 30 cm: n kerroksissa suuri osa hiekasta ja murskakivestä.
  4. Asenna puiset suojakotelot ja muottipesät.
  5. Betonisekoitin hienon jauheen, hiekan, sementin ja veden murskatun kiven valmistamiseksi. Kaada pohja.

  Asennuksen aikana talon alapuolelle on sijoitettava välittömästi putket vesihuoltoon ja viemäröintiin. Älä unohda laiteventtiilejä rakennuksen ympäryksen ympärillä.

  On tarpeen jättää säätiö jäädytettäväksi vähintään kaksi viikkoa ja edullisesti kolme kuukautta. Tänä aikana pohja puristuu painonsa alapuolella, mikä parantaa koko rakennuksen rakennuksen laatua. Estääksesi kosteuden pääsemästä kellariin ja pohjaan, sinun on laadittava laadukas vedeneristys.

  Muurausseinät

  Vedä johto kulmasta toiseen nurkkaan työn mukavuuden vuoksi. Muurausseinät alkavat kulmalla. Sen jälkeen, kun kulmikappale perustettiin, pystysuoraan ja horisontaaliseen järjestelyyn. Kun olet lopettanut ensimmäisen rivin asettamisen, jatka toisen asennuksen tekemistä. Muista suorittaa rivitys rivien välillä.

  Lohkojen välisen sauman korkeuden tulee olla 10 mm. Lohkojen välissä ei saa olla tyhjiä aukkoja, joten kaikki nivelet on huolellisesti voiteltava liuoksella.

  Jos haluat kodin lämpimän ja viihtyisän, suosittelemme sekä laajentuneiden savilohkareiden asentamista eristyksen asentamisen ja ulkokoristeluelementin kanssa. Tämä voi olla edessä oleva tiili, erikoislaikat tai muut materiaalit.

  Tiilien käyttäminen rakennuksen verhousta varten on välttämätöntä muodostaa muuraus sisä- ja ulkokerrosten välissä käyttäen lasikuitua tai verkkoa. Erityistä huomiota kiinnitetään ikkunoiden ja oviaukkojen muodostavien lohkojen asettamiseen.

  Jokainen rivi muurata tarkistaa vaaka-ja pystysuoraan.

  Seinien vahvistaminen joka neljäs rivi auttaa tekemään rakennuksen jäykkää. Tätä varten tarvitset liittimiä tai muurausverkkoa. Seinien asentamisen jälkeen sinun on asennettava teräsbetonista tai tavallisesta tiilestä valmistettu vahvikevauha.

  Kattorakenteet

  Mitä paremmin runkojärjestelmä on tehty, sitä luotettavampi kattorakenne on. Laajennettuja savilohkoja tulisi käyttää myös tarrojen asettamiseen. Älä unohda tarvetta suorittaa lämpöeristys- ja vesitiivistystyötä ennen kattotiilman asennusta. Erityishuomiota tulisi kiinnittää savupiippujen asentamiseen.

  Ulkopäällyste

  Laajennettujen savilohkojen taloja voi olla viilutettu erilaisilla materiaaleilla. Halvin tapa on lopettaa rakennus hiekalla ja sementtielementillä. Voit tehdä säännöllisen tai koristeellisen kipsiä ja maalata rakennuksen haluamallasi värillä.

  Luonnonkivi näyttää esteettisesti ja ylellisesti. Mikä tärkeintä, sen ominaisuuksissa oli erinomainen indikaattori pakkasvasteesta.

  Taloudellinen päin - polyuretaanivaahtomuovia ja tiililevyä. Erinomainen ympäristöystävällinen materiaali säilyttää täydellisesti lämpöä pakkasessa ja elämää viileässä lämmössä.

  Joten kerroimme, kuinka rakentaa talon savi lohkojen, niin että se osoittautui lämmin ja luotettava. Kuinka tehdä savielementtien sisätilojen pinnoittaminen, lattian asentaminen, ristikkorakenne, viestintäjärjestelmien tarjonta ja muut teokset, joita voit lukea seuraavissa artikkeleissamme.

  video

  Tarjoamme sinulle videon, josta opit oikein laittaa sardelliittibetonikon kulma.

  Laajennettujen savilohkojen talo - miten rakentaa sitä omilla käsillänne?

  Laajentuneesta saviblokista valmistettu talo on nykyaikainen, huokoisesta betonista valmistettu rakenne, jossa solubetonista valmistettujen tuotteiden parhaat ominaisuudet ovat orgaanisesti yhdistettyjä. Tällaisten lohkojen talo eroaa samankaltaisista tiilestä ja raskaista betonista valmistetuista rakennuksista, energiansäästöominaisuuksista, alhaisista rakennuskustannuksista ja rakennuksen alhaisista kustannuksista.

  Edellä todisteena tarkastelemme yksityiskohtaisemmin tämän materiaalin ominaisuuksia (katso tässä artikkelissa oleva video).

  Laajennettu savi: tuotteet, ominaisuudet, ominaisuudet

  Tämä materiaali on eräänlainen keuhko. Kaksikomponenttinen seos, joka koostuu sementistä ja karkeasta aggregaatiosta. Viimeinen on huokoinen sora (laajennettu savi). Se valmistetaan alhaalla sulavan saven laajentamismenetelmällä paistamisen tuloksena erikoisastioissa korkeissa lämpötiloissa (1100-1200 ° C).

  Materiaaliominaisuudet

  Materiaalilla on korkeat suorituskykyominaisuudet:

  • korkea lämmön- ja äänieristys;
  • korkea lujuus;
  • kemiallinen kestävyys;
  • pitää pysyvän tilan terävinä lämpötilamäärinä;
  • alhainen lämmönjohtavuus;
  • korkea höyryläpäisevyys;
  • pakkasvaste.

  Tämä materiaali on erittäin taloudellinen. Täten monoliittisten betonirakenteiden samankokoisten määrien tuottamiseksi liuoksen kulutus on kaksi kertaa pienempi kuin tavallisen raskaan betonin kulutus.

  Tarkasteltua liuoksen tyyppiä (myös lohkojen muodossa) sovelletaan:

  • eristävien monoliittirakenteiden rakentamiseen;
  • lattia asennus;
  • perusta, kellari, seinärakentaminen.

  Estää tuotteita

  Tunnetuimmat ja suosituimmat tuotteet ovat kevyitä keräilylohkoja. Ominaisuuksiltaan ne ovat verrattavissa solubetonin - höyrystetyn betonin ja vaahtobetonin tunnetuimpiin edustajiin, mutta ne eroavat toisistaan ​​suuremmalla tiheydellä.

  Lohkojen valmistus perustuu laajennetun savi-, hiekan- ja sementtisekoituksen sekoittumiseen. Koko prosessi: seoksen valmistus, lohkojen muovaus, tuotteen kuivaus - tapahtuu normaalissa lämpötilassa luonnollisissa olosuhteissa ja ilman lisälämmönkäsittelyä, toisin kuin autoklaavattu ilmastettu betoni.

  Punniteltujen tuotteiden tiheyden mukaan niiden tarkoitus on jaettu kolmeen pääryhmään:

  1. Rakenne (tuotteen tiheys 1400-1800 kg / m 3). Käytetään tukirakenteiden rakentamiseen. Tarvittaessa ne voidaan valmistaa vahvistetulla standardilla tai vahvistetulla vahvikkeella.
  2. Lämpöeristys (tiheys 350-600 kg / m³). Levybetonien eristyslohkojen käyttö vähentää rakennuksen lämpöhäviötä 75%: lla.
  3. Rakennus ja eristys (tuotteen tiheys 700-1400 kg / m³). Nämä ovat seinätuotteita, joita käytetään muurattuihin seiniin ja väliseinät teolliseen ja yksittäiseen rakentamiseen.

  Alla on tämän materiaalin kodeista tärkeimmät ominaisuudet ja edut:

  • suuri tiheys yhdistettynä tuotteen lujuuteen;
  • korkea lämmöneristysominaisuudet;
  • palonkestävyys;
  • matala höyryläpäisevyys, joka estää tiivistymisen seinämissä;
  • korkea ääneneristys ilman ylimääräisiä melua vähentäviä materiaaleja;
  • haponkestävyys;
  • kestävyys - rakennuksen sallittu käyttöikä 50 vuotta tai enemmän.

  Yksittäisen rakennuksen lohkot ovat saatavilla kahdessa vakioluokassa:

  • seinälohkot, koko 188x190x390;
  • lohkot sisäisille väliseinille, koko 188x90x390 mm.

  Lisäksi ne voivat olla: onttoja, vahvistettuja (paksuuntuneita) ja täyteläisiä.

  Yhden kerroksen lohkojen talot on rakennettu käyttäen onttoja ja sakeutettuja lohkoja. Kaksikerroksiset talot, pääasiassa runko-osista, jotka pystyvät kestämään muita mekaanisia kuormituksia, joiden rakennusteknisten rakenteiden kantavuus lisääntyy.

  Valmistelutyöt

  Jokaisen talon rakentaminen on aloitettava tulevan rakennuksen suunnittelulla ja useita maanpinnan valmistelutoimia. Laajennetuista savielementeistä valmistetut maalaistalot eivät ole poikkeus, ja ennen kuin kutsut rakennustyötä tai päätät tehdä rakennustyöt omilla kädilläsi, sinulla on oltava oma valmiin suunnitteluratkaisu oman kodin rakentamiseen.

  Vain projektin huolellisen tutkimisen ja siihen liittyvän selittävän huomautuksen jälkeen voit jatkaa rakennustyön valmistelutöitä.

  Geologiset tutkimukset paikan päällä olevista maaperistä

  Valmistelutyö talon rakentamiseksi sisältää seuraavat vaiheet:

  • maaperän luonteen määritys (maaperän geologia) ja pohjaveden sijainti merenpinnasta rakennustyömaalla;
  • rakennuspaikan valmistelu säätiön merkitsemiseksi;
  • talon hankkeen sitominen rakennustyömaan rajoille (rakennuksen akseleiden rakentaminen).

  Suunnitteluvaiheessa on suositeltavaa tehdä työtä maaperän tutkimuksessa rakennustyömaalla. Koska tulevan perustan tyyppi ja syvyys riippuvat geologian tuloksista.

  Maaperänäytteitä on mahdollista hankkia omilla käsillä, mutta ilman ammattimaista lähestymistapaa tähän prosessiin, tiedot saattavat olla epäluotettavia. Siksi on parempi ottaa yhteyttä erikoistuneeseen organisaatioon, joka antaa sinulle kattavan raportin pohjaveden syvyydestä ja maaperän tilasta alueella.

  Maaperän näytteiden mukaan monimutkaisessa päätelmässä ilmoitetaan myös:

  • maaperän kestävyys leikkaamiseen;
  • luottotodennäköisyys;
  • jäädytys turvotus;
  • arvioitu liikkuminen rakennuksessa (liukumäki).

  Maaperän luiskaaminen on erityisen tärkeää, kun rakennetaan taloa, joka sijaitsee rinteessä - tai epätasaisen maaston päällä.

  Vihjeitä: Rakennuspaikan maaperäanalyysi on parasta tehdä ennen valitun rakennustyön hankintaa, jotta vältytään myöhemmässä vaiheessa monimutkaisten ja materiaalipainotteisten lisäkustannusten aiheuttamilta lisäkustannuksilta.

  Layout rakennuksen säätiöt

  Seuraavaksi - valmistelemme rakennuspaikkaa merkinnöille. Ensinnäkin on tarpeen leikata pensaat, puut; nosta kantoja ja poista kivet.

  Poista sitten maaperän pintakerros rakennuksen värillä 20-30 cm. Yleensä tämä on maaperä, joka on runsaasti humus, ja sitä voidaan käyttää takapihalla. Lisäksi tämä kerros on kyllästetty erilaisilla orgaanisilla tähteillä (juuret, ruoho jne.). Myrkyllisesti ja hajoamatta orgaaninen aines voi aiheuttaa sienten ulkonäön, mikä vaikuttaa ajan myötä puuhun.

  Kun sivusto on valmis, voit aloittaa seuraavan rakennusvaiheen vaiheen - merkitsemällä kaivanto- tai kaivosbetonin talon kuoppaan.

  Maanrakennustekniikassa käytetään tähän mittauslaitteita: teodoliitti ja taso, joka mahdollistaa tarkat mittaukset. Mutta todellisessa elämässä - jokaisella kehittäjillä ei ole tällaista työkalua, eikä useinkaan ole mitään taitoa käyttää sitä.

  Siksi pidämme yksinkertaisin tapa merkitä, jota usein käyttävät tavalliset kehittäjät.

  Oikean kulmat voidaan määrittää seuraavasti:

  1. Kolmataan oikean kulmaisen kolmion, jonka sivut ovat 3, 4 ja 5 metrin päässä leikattua alustaa. Valitsemme pisteen sivuston pinnasta ja asetamme kolmion kärki tässä vaiheessa (merkitse kärki kärjellä). Älä unohda, että merkitsemme akselin, mikä tarkoittaa, että seinien paksuus on asetettava vasemmalle ja oikealle akselille.
  2. Sitten rinnakkain kolmion jalat, johto, eri suuntiin, lykkäämien rakennusten vastaavien sivujen mitat (akselit) ja merkitse nämä pisteet tapilla.
  3. Näiden tapien väliin venyttää johto, mittaa etäisyys ja saada diagonaalin koko.
  4. Siirrämme kolmion seuraavaan valinnan kulmaan ja merkitään viimeinen piste.
  5. Mittausten tarkkuus tarkistetaan ensimmäisellä ja viimeisellä mittauspisteellä venytetyllä johdolla. Johtimen pituus on yhtä suuri kuin ensimmäisen lävistäjän pituus.

  Laite akseleiden ja rakennuksen tukiseinien paksuuden suorittamiseksi

  Kun kaikki neljä kohtaa on määritetty talon kulmista ja tulevan kaivannon ääriviivoista, siirrytään yksityiskohtaisesti seinien paksuuden merkitsemiseen ja rakennuksen koon poistamiseen talon tahrojen rajojen ulkopuolelle. Tämä prosessi tapahtuu erikoislaitteiden, nimeltään cast-off (tai callout) avulla.

  Yhden varoituslaitteen varusteisiin mahtuu kaksi korkeintaan 1 metrin korkeutta, ja niihin kiinnitetään palkki, johon käytetään kolmea naulaa. Tällaiset kutsut on varustettava kahdella rakennuksen jokaisesta kulmasta ja kaksi kutakin kantavaa seinää rakennuksen sisällä.

  Johtajat asennetaan kerran, ja ne määrittävät talon perusmitat rakennuksen loppuun saakka. Siksi ne sijaitsevat huomattavalla etäisyydellä kellarista.

  Säätiön rakentaminen

  Kaikkien rakenteiden perusta on perusta, joka siirtää kaikki rakennuksen käytön aikana mahdollisesti syntyvät kuormat maahan. Sen vuoksi luotettavampi se on suunniteltu ja valmistettu, sitä luotettavampi ja kestävä rakenne.

  Monoliittiset betoniraudat: lyhyt kuvaus

  Maalaistalo voidaan perustaa nauhalle. Tämä tyyppi on sijoitettu koko kehä talon, mukaan lukien ulkoiset ja sisäiset kantavat seinät.

  Nauhan perustukset rakennetyypin mukaan voivat olla monoliittisia tai esivalmistettuja. Monoliittien lopullinen hinta on paljon alhaisempi kuin kansallinen hinta.

  Riippumatta siitä, mitkä talon korkeudet on suunniteltu - yhden tarinan tai kaksikerroksen - kasvanut savi betoniteatteri on rakennettu monoliittisesta betonista useissa vaiheissa.

  • kaivaa juoksuhautoja;
  • hiekkakäsittely;
  • muottien asennus;
  • vahvistaminen;
  • täyttö;
  • vedenpitävä laite.

  maavalli

  Louhintatavat riippuvat todellisista olosuhteista ja suunniteltavasta suunnitellusta kaivamäärästä.

  Lyhyt ohjeet ja suositukset maaliyhdyskappaleiden toteuttamiseksi kaistaleen monoliittiselle pohjalle:

  1. Kun rakennat yksittäistä taloa - esimerkiksi maalaistaloa, on parempi suorittaa kuopan laitteiden kaivutyöt käsin.
  2. Tällä menetelmällä voit välttää maaperän louhinnassa tapahtuvat epätarkkuudet mekaanisin keinoin, jotka vähentävät merkittävästi kaivamisen loppuunsaattamista ja vähentävät säätiön tarvitsemien materiaalien kulutusta.
  3. Kaivon kaivauskauden aikana on tärkeää tarkkailla kaivon syvyyttä tarkasti, eikä kellarikerroksen syvyyttä ylitetä, koska maaperän myöhempi täyttö halutulle tasolle vähentää säätiön kantavuutta.

  Vihjeitä: Jos virhe tapahtui vahingossa, ja kaivannon syvyys ylitti vaaditun koon, on parempi aloittaa säätö nykyisellä merkillä.

  1. Kaivannon pohjan on oltava vaakatasossa (samassa tasossa) ja jopa ilman teräviä helpotuksia. Jos talon rakentaminen on rinteessä, kaivon pohja voi olla vaakasuorassa ja pystysuorassa osassa. Pystyalueiden tulee olla 45 ° kulmassa kuopan pohjan pinnalle.
  2. Ei ole suositeltavaa rakentaa vertikaalisia siirtymiä 90 ° kulmassa, mikä voi johtaa halkeamien muodostumiseen rakennuksen seinämien asennuksen aikana.
  3. Kaivannon alla oleva tuotannon syvyys määräytyy teipin syvyyden mukaan. Jos rakentaminen tehdään vakailla maaperillä, kirjanmerkin syvyys on hieman suurempi kuin maaperän jäädyttämisen indikaattori valitulla alueella.
  4. Louhinnan hyväksyttävä leveys (seinämän paksuus) on 50 cm, mutta koko korkuista ei ole tarvetta kestää tätä kokoa, säätöalueen yläpuolella olevaa osaa voidaan kaventaa arvoon, joka vastaa tulevien seinien paksuutta.

  Betonityö

  Louhintatyön jälkeen järjestämme murskaavan kiven hiekan pohjan kaivannon pohjasta, joka läsnäolollaan murtaa veden virtauksen kapillaarimekanismit pohjaan ja suojelee rakennetta sen tuhoisilta toiminnoilta.

  • Monoliittinen raudoitettu betoni on tehty muottirakenteella, jossa on vahvistusta ja johdin, jonka halkaisija on 6-12 mm.
  • Muottien koostumus koostuu tavallisesti leikattujen leikkuulaitteiden valmistuksesta.
  • Valmistamme vahvistuskeskukset omilla kädillä rakennustyömaalla lujitettavaksi kehitetyn projektiasiakirjojen mukaisesti.
  • Kun asennat kehyksiä muottiin, älä unohda asentaa niille sulautettujen osien lieriömäistä muotoa, kun asennat laitoksia (jätevesi, vesi jne.).
  • Kaivon ympärillä, sisältäen sisäiset kantavat seinät, asennamme suojamitat. Vahvistamme muottisuojukset ja jatkamme betoniseoksen kaatamista.

  Vihje! Betonin seos on parempi järjestää laastiradalle. Koska betonityöhön on valettava, betonilla on oltava tarvittava liikkuvuus ja plastisuus. Käyttämällä jäykkiä betoniseoksia, on vaikea sijoittaa betonia muottiin syvällä värähtelijällä.

  • Useimmiten vahvikepalkit sijaitsevat lujittavan häkissä, sitä joustavampi betoniliuoksen on oltava.
  • Muottiin kaadettu betoni tiivistetään metallisella tapilla manuaalisesti (bajonetti) tai syvällä värähtelijällä.
  • Annamme säätiölle aikaa kovettua, ja seuraavana päivänä poistamme muottipesän. Ennen kuin aloitat seinien rakentamisen, sinun on annettava monoliittinen säätiö saada tarvittava voima, ja tämän vuoksi sinun on varmistettava betonin kovettumisen asianmukainen hoito.

  Betonipohjan kunnon hoito-ohjeet:

  • betonipinta 2-3 kertaa päivällä ja viikolla, on tarpeen vettä;
  • kohotetuissa lämpötiloissa ja tuulisella säällä pinnan on peitettävä märällä lautalla tai matolla;
  • 7 vuorokauden kuluttua on tarpeen kuivata betoni 2-3 päivän ajan lisärakennustöiden edellyttämälle lopulliselle lujuudelle.

  Pohja vedeneristys

  Säätiön maanalainen osa suojaa pystysuoraa vedeneristystä. Jos rakenteilla oleva rakennus ei ole asuinkerrostalattiaa, mutta vain maanalainen, voidaan vedenpitävyys tehdä kumitiivisteellä 2-3 kerroksella betonipohjan koko kehällä.

  • puhdista perusteellisesti juuttuneen maan pinta ja betonin jäänteet;
  • pohjamaalataan pinta alukkeella (mastin ja liuottimen seos);
  • harjan tai rullan avulla levitä pinnan päälle kerrosmastia;
  • annamme vedenpitävän koostumuksen kuivua ja samassa sekvenssissä sovelletaan seuraavia 2 kerrosta.

  Laitteen lopussa obmazochnoy vedeneristys, teemme täyttö sinus. Täyttöä varten käytetään saviä, joka sijoitetaan kellarisen sinusoireihin pinnan kerroksen kerroksen rammingin avulla.

  Toinen tärkeä elementti vedenpitävästä pohjasta on konkreettinen sokea alue rakennuksen ympärillä. Tätä varten: 70 cm: n leveydeltä seinistä ja 15 cm: n syvyydestä rakennuksen koko pituudelta, varustamme kaivannon.

  Täytämme tuloksena oleva alusta (kaivanto) neljäsosalla savi ja kompaktin se, jolloin muodostuu pieni kaltevuus seinistä. Hiekalle sekoitettu hiekkakerros levitetään savea pohjalle ja tiivistetään myös. Sitten tämä rakenne kaadetaan betonilla, jonka paksuus on 25-50 mm.

  Sokean alueen ympärysmitta kaltevuus on reunustettu kouruventtiilillä veden tyhjentämiseksi kellarin seinistä. Kouru voidaan tehdä betonista tai asbestiputkesta (leikataan pitkin).

  Rakennuksen valmistuttua ja alueen parantamista koskevien toimenpiteiden toteuttamiseksi sokea aluetta voidaan maisemoittaa päällystyslaatoilla ja asentaa standardin tyhjennysputkia.

  Ulkoseinät

  Voit työskennellä työn alla, sinun täytyy saada seuraava työkalu (katso kuva).

  Seinien asentaminen alkaa säätiön vaakasuoran vedeneristyslaitteen avulla. Tällöin kateaineen kerros asetetaan koko pituudelta. Kateaineen levyt asetetaan marginaalilla - hieman ulkonevat rakennuksen seinien poikki.

  Ensimmäiset alkavat asettaa kulmakappaleet 90 ° kulmaan toisiinsa nähden. Ja sementtilaastin telineiden, lankojen, neliöiden ja paksuuden avulla ne asetetaan oikealle tasolle, mikä määrittelee tulevien muurausseinien laadun.

  • Sitten kulma-aukkojen väliin ne venyttivät johto-laiturin, joka toimii ohjeena seuraavien tuotteiden asentamiseksi. Toistamme tämän menettelyn jokaisen seuraavan rivin laskemisen alussa.
  • Teemme sementti - hiekkiliuoksen sementtimaksun. Lohkot asetetaan tyhjiin alas.
  • Kaikki seuraavat sarakkeet muurattujen lohkojen päälle suoritetaan päällekkäisillä pystysuorilla liitoksilla, jotka ovat edellisen rivin muuraus.
  • Joka kolmanneksen rivin jälkeen suoritetaan muurausraudoitus vahvistamalla Ø 8-10 mm koko pituudelta.
  • Ankkuri sopii liuoksen uriin. Venttiilin urat leikataan "hiomakoneen" kautta.
  • Neljännessä rivirakenteessa korotetaan ikkuna-aukot ja jatkamme työntömallia ottaen huomioon ikkunoiden aukkojen mitoitusmitat.
  • Kun ikkunan aukot ovat saavuttaneet suunnittelukorkeuden, asennamme ikkunoiden ja oviaukot aukkojen yläpuolelle (tavallisesti ikkunan ja oven aukkojen korkeus on samalla tasolla).
  • Puserot voidaan ostaa standardin mukaan, ja voit tehdä työmaalla omia käsiäsi. Puserot teräksisestä kulmasta, jossa hyllyt 100x100 mm näyttävät edullisemmilta.
  • Jäähdyttimien asentamisen jälkeen asetamme vielä kaksi riviä lohkoa ja jatkamme vahvistetun hihnan laitetta ensimmäisen kerroksen päällekkäisyyden alla ja katon sähkölevyn kiinnittämiseksi.

  Lujitushihnan laite koostuu seuraavista toimista:

  • neulottu vahvikekoko;
  • laitamme sen seinien pinnalle koko rakennuksen pituudelle;
  • kiinnitä silmukat kiinnityslautan kiinnittämiseksi siihen;
  • asennamme ja kiinnitetään muottisuojukset;
  • kaada betonia muottipesään.

  Maalaistalon päällekkäisyystuote keraamisista betonilohkoista

  Toisen asuinkerroksen päällekkäisyydet tehdään betoniteräksillä.

  Aloittaaksesi työn, sinun tulee tutustua projektin dokumentaatioon ja tutustua lattiapaneelien asentamisen tekniseen karttaan. Tässä asiakirjassa kuvataan yksityiskohtaisesti levytaskujen järjestys ja esitetään graafisessa muodossa päällekkäisyyden suunnitelma.

  Levyjen asentamista varten tarvitset nosturin ja kaksi avustajaa (sertifioidut nosturityöt).

  Lattiapaneelit on asennettu sementti - hiekkalaastiin, joka ei ole alempi kuin M100, ja tuki on monoliittista vahvikenauhaa. Luurintahihnan paneelin tuen määrä on 150 mm.

  Lattialaattoja asennettaessa on tarpeen seurata laastin paksuutta. Toisen kerroksen lattian pinnan tulee olla tasainen ja kaikki levyt on asennettava samalle tasolle.

  Kattolaitteen mökki kotiin

  Tarkoituksen mukaan katto on yksi rakennuksen pääsuoja-elementeistä. Katto, toisin kuin muut rakennusrakenteet, altistuu useimmiten kaikenlaisille luonnonilmiöille.

  Siksi kattojen on täytettävä kaikki turvallisuusvaatimukset, lujuus, lämpö ja vedenpitävyys, ja katon materiaalien on oltava höyryjä kestäviä ja säteilytys- ja kemikaalisuojia.

  Maatilan katto koostuu seuraavista rakenneosista:

  • mauerlat;
  • orret;
  • häkki;
  • katto (kattopäällyste);
  • kiristys, tukijalat, telineet (lisäelementit).

  Mauerlat on puupalkki, jonka leikkaus on 10 x 12 cm, tai alhaalta hakattu lokero. Tämä rakenneosa toimii tukena kattopalkkeille ja katon kuormituksen yhtenäinen jakautuminen rakennuksen ulkoseinille.

  Kattot - tämä on katon tärkein tukirakenne, jossa kaikki luonnonilmiöihin liittyvät kuormitukset otetaan huomioon: lumi, sade, tuulenpuuska jne. Säleiden valmistukseen tarkoitetun puun on oltava laadultaan laadukasta eikä siinä saa olla vikoja: madonreikiä, solmua, roskaa, halkeamat osien nivelissä.

  Harjojen osan koko lasketaan ottaen huomioon niiden pituus ja niiden välinen määritetty aikaväli.

  Harjat on kiinnitetty voimalevyyn ja rakenteen yläosa on liitetty harjan kattoelementtiin. Kattorungon asennusta täydennetään räystäskehyksen laitteilla, telineiden pystyttämisellä ja kattolevylaitteella. Sorvauksen rakenne riippuu katemateriaalista, ja se voi olla kiinteä tai välein.

  Maatilan katto on suuri sateenvarjo, joka suojaa rakennuksen rakennetta sademäärästä. Onko katosi vahva ja kestävä riippuu materiaalista, josta pinnoite on tehty.

  Ja seuraava katon kestävyyden takaava tekijä on sen ammatillinen rakenne. Jokainen katon tyyppi täyttää muuttumattomat säännöt ja menetelmät laitteen peittoon.

  Harkitse laitteen pöydän katto metallista (katso kuva):

  1. Katteen sisäosa on ullakolla, ommeltu laudalla tai OSB-levyillä (analoginen lastulevy, mutta parempi).
  2. Sitten mene katolle ja aukkojen välissä raitoja kiinnitetty höyrysulku. Parobaryer (hydrobarrier) - synteettinen, lujitettu kalvo, joka suojaa kattoa tiivistymisestä ja mahdollisesta veden sisäänpääsyn rakenteesta.
  3. Höyrysulun päällä eristävät matot.
  4. Jälleen sulje hydrobarrier.
  5. Kontrobreshetka - 40x40 mm: n palkin paksuus, ja sitä käytetään ilmanvaihto-aukon ja vedenpitävän kalvon kiinnittämiseen.
  6. Puutavaran kattotuolilla 50x50 mm kiinnitämme laatikon metallilevyjen asentamiseen. Kelapalkin välinen etäisyys - 350 mm.
  7. Levymateriaalin asennus ja kiinnitys alhaalta ylöspäin. Metallin kiinnitys koriin suoritetaan käyttämällä kattoruuveja.
  8. Valmistamme kattoasennuksen asentamalla harjanteen.

  Maaseudun ulkokoristelu

  Solukerrakenteesta johtuen laajennetun savibetonin lohkoilla on monia positiivisia ominaisuuksia, mutta tämän rakenteen ansiosta ne eivät voi olla pitkään, mutta seinien pinnan viimeistelyä ei tarvita lisäaineilla. Alla tarkastelemme edullisempia ja siksi perinteisiä julkisivujen ulkoseinämiä.

  Maalaistalon ulkoseinien lämmitys ja koriste maalaus

  Ulkopuolella taloa eristämällä ja koristetulla maalaamalla ulkoseinät suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

  1. Puhdistamme seinät liuoksen pölystä ja jäämistä.
  2. Seinien pinnan pohjustus.
  3. Kiinnitä polystyreenilevyt tai mineraalivillaeristys erityisellä liimalla ja etupylväällä ("sienet").
  4. Kittien avulla julkisivuverkko kiinnitetään eristyksen pinnalle.
  5. Seinien kiinteä kitti etureunassa.
  6. Hieno julkisivujen seinämien pinta hiontaverkoilla tai hiomakoneella.
  7. Seinien pohjustus hiomisen jälkeen.
  8. Seinäpinnan yksinkertainen värjäys tai koristeellinen kipsi.

  Rakennuksen julkisivun laite koristepaneeleista

  Talon ulkokoristelu voidaan vielä tehdä koristeellisilla paneeleilla (sivuraide):

  1. Standardi-metalliprofiilin asennus seinälevyjen kiinnittämiseksi on asennettu rakennuksen julkisivun seiniin.
  2. Pystysuoran profiilin välein sopivat eristävät matot.
  3. Talon ulkoseinien koko pinta on peitetty synteettisellä vahvistetulla kalvolla.

  Tavallisen hydro-esteen sijasta tavanomaisen polyeteenikalvon käyttö on sallittua.

  1. Seinäpaneelien asennus (sivuraide).

  Vihjeitä: paneelien kiinnittämiseen tarkoitettu metallikehys on standardi julkisivun pinta-alasta riippuen, mutta yhdistävä muoviprofiili ja ulompi tai sisäkulma lasketaan erikseen; ottaen huomioon julkisivun suunnittelun ominaisuudet, niiden määrä voi poiketa tavanomaisista suosituksista.

  Yhteenvetona - sardeldi-betonilohkojen talo: hyvät ja huonot puolet sardelliittibetonin maatilan rakentamisesta ja käytöstä. Tämän materiaalin etuja käsiteltiin edellä, mutta haitat ovat sen huokoisessa rakenteessa.

  Ja tärkein haittapuoli - kyvyttömyys käyttää materiaalia ilman ulkopintaa, kuten pitkäaikaisessa kosketuksessa ulkoiseen ympäristöön, se kaatuu.