Miten rakentaa talonpenkkiä itse? Haitallinen tai ei sellainen kotelo!

Vaikeissa päivinä, kun rakennamme omia kotejaan, ihmiset yrittävät säästää materiaaleja tai korvata ne edullisemmilla rakennusrakenteilla. Esimerkiksi rautateiden työntekijöillä, joilla on mahdollisuus ostaa uusia tai toisen kertaisia ​​ratapölkkejä alhaisin kustannuksin, käytä niitä materiaalina ratapölkytalon rakentamiseen.

Haitallinen tai ei tällainen lähestymistapa asuntojen rakentamiseen? Ihmiset eivät aina ajattele tätä asiaa, motivoivat päätöstään taloudellisen tarkoituksenmukaisuuden ja rakentamisen kannalta sopivalla ratapölkytyypillä.

Joka tapauksessa on parempi tutkia välittömästi talon kaikki hyvät ja huonot puolet ratapölkistä, kuin pahoittelemaan mielettömän ajan ja rahan menetystä, kun rakennustyö on valmis.

Ponnauteiden haju - materiaalin tärkein ongelma rakennettaessa taloa

Ole tietoinen siitä, että polttopuiden valmistuksessa ne kyllästetään antiseptisilla aineilla, kuten kreosootilla, kreosolla ja kivihiilellä. Tämä tehdään suojaamaan puuta eri aggressiivisilta vaikutuksilta ja maksimoimaan sen käyttöiän.

Kaikki nämä kemikaalit ovat erittäin myrkyllisiä ja sisältävät syöpää aiheuttavia aineita, kuten naftaleeni, eetterit, fenolit jne.

Antiseptisesti kyllästetyt nukkakuoret

Lisäksi sinun tulisi tietää, että käytetyt ratapölkyt tunsivat aggressiivisen ympäristön vaikutukset. Tavaravaunujen liikkumisen aikana eri kemikaaleja voi päätyä tai heittää ulos.

Muista, että kreosootilla on erittäin terävä, epämiellyttävä tuoksu. Jotkut ratapölkkyjen rakentajat yrittävät eristää seinät kipsillä, mutta tämä ei riitä poistamaan kreosootin tuoksua.

Oletetaan, että päätitte rakentaa talonpenkkiä. Kuinka poistaa haju tässä tapauksessa? Tässä on vinkki:

 1. Sinun tulisi tietää, että tämän materiaalin valmistuksessa käytetään impregnointia paineella ja pinnalla, joka saavuttaa maksimaalisen syvyyden 5-10 mm.
 2. Tässä tapauksessa johtopäätös viittaa siihen, että talojen rakentamiseen on parempi käyttää ponnauspalkkeja pintapinnoitteella. Hyvä eristys vähentävät antiseptisten aineiden vaikutusta minimiin.

Harkitse toinen tärkeä asia. Lämmössä kreosootti alkaa vähitellen haihtua ja tunkeutua pienien halkeamien läpi viimeistelyaineissa. Samanaikaisesti se antaa epämiellyttävän tuoksun ja jättää punaisia ​​pilkkuja pinnalle.

Perusolosuhteet talon talonrakentamiseen

Joten kuitenkin on mahdollista rakentaa nukkumetsän talo vai ei? On mahdollista, jos samanaikaisesti käytetään yksinomaan käytettyjä ratapölkkejä, jotka ovat usean vuoden ajan makaavat maassa.

Yleensä ne tarjoavat 7-30 vuotta (riippuen puun tyypistä ja ulkoisista olosuhteista) ja pääsevät pääsemään eroon tärkeimmistä kyllästyksestä ja voimakkaasta tuoksusta tänä ajanjaksona erilaisten luonnonilmiöiden vaikutuksesta.

Tämän seurauksena kemikaalien pitoisuus vähenee mahdollisimman pieneksi ja tällaisten materiaalien hinta on huomattavasti alhaisempi kuin uudet ratapölkyt.

Kun rakennus on rakennettu, ne on viimeisteltävä huolellisesti sisältä. Tämä vähentää jäljellä olevien haitallisten kaasujen määrää.

 1. Sisäseinien eristämiseksi on mahdollista käyttää esimerkiksi vaahdotettua polyeteenikalvoa tai muuta eristemateriaalia, joka ei salli kreosootin tunkeutua huoneeseen.
 2. Ja sen ulkopuolella on parempi jättää seinät viimeistelemättä useita vuosia paremman tuuletuksen ja haitallisen hajun vähentämiseksi.

Sisäisten väliseinien rakentamistyön aikana ratapölkkyjen sijaan on parempi käyttää tavallista puuta. Tuloksena saat lämpimän ja kuivan talon.

Toinen kysymys syntyy: kuinka monta ratapölkkyä tarvitset talon 10-10 metriä? Ne, jotka ovat jo rakentaneet rakennuksia tästä materiaalista, laskivat, että tämä asuntokoko kestää noin 200 kappaletta massiivipuutavaraa, joka myydään monissa korjaustöissä mukana oleville rautatieyrityksille.

Viime vuosina puiset ratapölkyt on korvattu yhä enemmän betoniteräksillä, eikä niitä ole vaikea löytää. Tietenkin voit käyttää välittäjien palveluita, mutta materiaali maksaa paljon enemmän.

Kuinka rakentaa talon ratapölkistä?

Jos kaikki sopii sinulle, voit aloittaa työn. Ja sitten herää kysymys, millaista säätiötä tarvitaan ratapölkytaloille?

 1. Yleensä he rakentavat pilariarvoja.
 2. Ja jos aiot tehdä lisää kellarin rakennuksen alle, on parempi täyttää nauha.

Tässä artikkelissa, miten tehdään pylväsperusta, ja tässä - nauha.

Vaihtojen rakentaminen talonpenkkien omille käsille:

1. Ennen tukan asentamista on perustuksen yläosassa peitettävä vedeneristys, betoni on päällystettävä sulatulla bitumimateriaalilla, johon on kiinnitettävä useita kerrosmateriaaleja.

2. Seuraavaksi ensimmäinen ratapölkky asetetaan - tasainen (leveä puoli). Alemman kruunun kohdalla on parempi valita vaikeimmat tangot (lehtikuusi, joka on kyllästetty antiseptisellä läpikululla). Pukeutuminen piikit yhteys.

3. Sitten ensimmäisen kruunun päälle asetetaan lämmitin (juutti, hinaus, sammal) ja toinen rivi sijaitsee kapealla puolella (reunalla). Kiinnitys tapahtuu balck-järjestelmässä. Tätä varten ratapölkkien vastakkaisilla puolilla reikiä porataan 60 senttimetrin etäisyydeltä tappien päistä (puupäät, jotka pitävät ratapölkyt).

Rakenne voidaan asentaa ilman eristämistä, joten tiivisteet voidaan tiivistää vaahdolla. Myös rivien kiinnitys kynsillä 200 mm ja suluissa sallitaan.

4. Koska ristisidokset on jaettu eri kokoluokkiin niiden geometristen parametrien mukaan, tässä yhteydessä on valittava samat yksityiskohdat jokaiselle riville.

5. Pystysuuntaisen suunnan tarkistaminen sisäpuolella muninnan aikana suoritetaan lyijylinjalla tai tasolla. Ja ulkoiset epäsäännöllisyydet katoavat sitten julkisivun.

6. Pilarien kulmainen kiinnitys tapahtuu niitteillä ja erikoisella ligaatiolla (kuten tiilen tapauksessa) alla oleva kuva:

7. Seinissä olevien ovien ja ikkunoiden aukot on täytetty pystysuoraan asennettujen ratapölkkyjen tai -levyjen kanssa, jotka ovat 50 mm, ja aukot on suljettu hinaamalla tai kiinnitysvaahdolla.


Siten selvitimme: miten rakentaa talonpylväät omiin käsiisi!

Ketjunostimen käyttö rakennuksen rakentamisen aikana

Rakennettaessa taloa ratapöllyksiltä yksi melko vaikeista toimista on kiivetä rakennuksen yläosaan. No, jos rakennustyössä oli useita ihmisiä, joilla oli kaikki tarvittavat laitteet.

Mitä tehdä, jos rakennat talon yhteen tai yksin? Tällöin tulee käsikäyttöinen ketjunostin.

Myös myyntiin on sähkökäyttöisiä nostimia, jotka ovat mukavampia ja turvallisempia, kiinnittävät erityistä huomiota niiden kantokykyyn. Sen on oltava vähintään 750 kg.

Kuinka käyttää ketjunostinta nostopöydän nostamiseksi talon rakentamiseen? Tätä varten sinun on rakennettava erityinen hissi.

Video: miten nostaa nostamaan lokit yksin.

Mielestäni videon katselun jälkeen olet peruuttanut kaikki kysymykset.

Ennen kuin alat käsitellä ketjunostinta, on parempi suorittaa alustava testi sen voimasta. Voit tehdä tämän kahdella pienellä ratapölkytyksellä, joiden halkaisija on 20 cm ja aloittaa asteittainen nousu, jonka aikana sinun on tarkkailtava huolellisesti kaikkia laitteen mekanismeja.

Ponnauteiden nostaminen korkeintaan puoli metriä korkealle pysäytä mekanismin toiminta ja pidä niitä tässä asennossa 20 minuuttia. Jos varmistat, että ketjunostin toimii kunnolla, eikä toiminnoissa ole rikkomuksia, voit aloittaa sen käytön täydellä voimalla.

Päätelmät. Jos suoritat hyvän sisäisen eristämisen, kreosootin tuoksu ei ole huoneessa, ja se on mahdollista asua sellaisessa talossa. Ja rakentaa vastaava rakenne itsessään on varsin kykenevä. Onnea!

Miten rakentaa talonpenkkiä omilla käsillään

Hyvin usein, yksityisen talon rakentamisen suunnittelusta, tulevat asunnon omistajat valitsevat ratapölkyt materiaalina edullisimman vaihtoehtona. Miten rakentaa talon talvikäytävät ja miten tehdä se itse, voit oppia videosta Internetistä ja alla olevista tiedoista.

Edut ja haitat

Rakennuksen kustannustehokkuus on kaikkein selvin etu ratapölkytalon rakentamisen kannalta, koska materiaalin alhaiset kustannukset johtuvat siitä. Lisäksi on muita etuja:

 • Talon korkean lämmönkapasiteetin polttimot, joiden ansiosta se lämpenee nopeasti talvella, ei vapauta lämpöä, ja kesällä se pysyy viileänä hyvin ja luo mukavan ilmapiirin talossa.
 • Materiaalin kestävyys johtuen siitä, että ratapölkyt ovat havupuuta (mänty, lehtikuusi, kuusi, kuusi, yvyt). Tällä puulla on homogeeninen rakenne, joka ei hajoa käsiteltäessä, ja prosessi itsessään on melko kevyt. Se on myös kosteudenkestävä, kestävä, ei mädä prosesseja ja säilyttää ominaisuutensa monien vuosien ajan. Tämän seurauksena rakennettu talo on lämmin ja kuiva, joka ei pelkää sääoloja.
 • Impregnointi kreosootilla, joka uutetaan tislaamalla puusta ja kivihiilitervasta, tuottaa puuta ratapölkkeille, joilla on vahvat antiseptiset ominaisuudet. Tämä mahdollistaa aineen pitämisen jyrsijöiltä, ​​hyönteisiltä ja sieneltä, jopa voimakkaassa käytössä. Ulkopuoli ja sisäpintainen nukkuja voi selviytyä useiden sukupolvien ajan.
Penkkien talo hyvät ja haitat

Kun kaikki edut ovat olemassa, jälkimmäinen voi olla vakava haitta samanaikaisesti. Tosiasia on, että kreosootilla on vahvan epämiellyttävän hajun lisäksi samanaikaisesti karsinogeeninen aine. Siksi sinun tulee noudattaa seuraavia suosituksia, jotta voit suojata mahdollisimman tehokkaasti talosi seinämien haitallisista vaikutuksista:

 1. Missään tapauksessa ei saa hankkia uusia ratapölkkyjä rakentamiseen. Niiden on mentävä perusteellisesti maahan, kreosootti pestään sademäärällä ja kuivataan auringossa. Tämä kestää ainakin 15-20 vuotta, vielä parempaa, jos 50 vuotta on kulunut ponnahduslautojen käytön aloittamisesta.
 2. Huolellinen viimeistely ulkoilman tuuletetuilla julkisivuilla mahdollistaa kreosoottihöyryn haihtumisen ja suojaa rakennuksen hajuja ja höyryjä sisältä suojalevyä.
 3. Rakennettaessa asuntorakennetta, jossa on ratapölkyt, on parempi käyttää niitä, joille ei ole tehty antiseptistä käsittelyä, mutta vain 35 cm.
 4. Älä käytä vain ratapölkkyjä rakennuksen kaikkien rakenteiden ja sisäisten väliseinien rakentamiseen. On suositeltavaa yhdistää ratapölkyt tavalliseen puuhun tai muuhun materiaaliin.

Jos noudatat näitä suosituksia, puhdista huolellisesti talon seinät sisäpuolelta ja ulkopuolelta, kotelo on mahdollisimman turvallinen.

Vaaditut materiaalit

Jotta voisit rakentaa ratapölkytaloja omiin käsiinsä, sinun on hankittava seuraavat materiaalit:

 • Haalarit - asuinrakennukseen, jonka koko on 8x10 m tai 10x10 m, tarvitset vähintään 200 kappaletta.
 • kalusteet
 • Hiekka, murskattu kivi, sementti
 • Valssattu vedeneristysmateriaali pohjalle
 • Hinaus, eristysmateriaali sisäeristykseen
 • Teräsketjut, metalliset kahleet
 • Ikkuna- ja oviyksiköt
 • Materiaalit sisä- ja ulkokäyttöön
 • Katemateriaali.

Rakennusvaiheet

Ennen kuin rakennat talosi, sinun on tyhjennettävä sivuston rakentamiseen ja perustan, se on ensimmäinen rakennusvaihe. Vuorimateriaalin rakenne ei paina liikaa, joten aikaa vievä ja kallis perustus on teippi, joka kestää rakennuksen kuormitusta. Sen korkeuden on oltava 50 cm maanpinnan yläpuolella. Kun se kaadetaan, kiinnityspultteja asennetaan halkaisijaltaan 40 mm yhden metrin välein ja vedeneristyskerros asetetaan pohjalevyn yläosaan. Hinaus on asetettava vedenpitävän kerroksen ja ensimmäisen riviin. Asuinrakennuksen perustan pitäisi olla noin 14 päivää castingin jälkeen.

Talvinen ratapölkyt - nauhan säätiö

Toinen vaihe - seinien rakentaminen. Ensimmäinen rivi on asetettu kiinnittämällä pultit laajan pohjan pohjaan toistensa päälle, tällainen asennus mahdollistaa seinien suuremman eristyksen sekä tasaisemmat ja tiheät rivit. Tukkien kulmaliitokset kiinnitetään "piikkiin" metallikannattimien avulla. Rivit keskenään kiinnitetään napeilla ja myös kiinnikkeillä, joiden reiät on tehty 50-70 cm etäisyydeltä päistä. Lisäksi kehyksen joka 3. rivi kiinnitetään metallikentillä ja antaa jäykkyyden rakenteelle, kummallakin puolella on kiinteä diagonaalisesti 4 mm paksuinen vahvistus, 20-30 mm leveä. Kun muuraus tehdään, jokainen rivi tarkistetaan välttämättä tasolta. Tunnistetuissa ikkunoiden aukkojen kohdissa ratapölkyt voidaan asentaa pystysuoraan. Jokainen rivi on täytettävä hinaamalla ja lasivillalla. Ennen viimeisen rivin asettamista on asennettava kiinnittimet ristikon asentamiseksi.

Kolmas vaihe on katon asennus. Yläreunan riviin sopivat kerros vedeneristys ja eristys. Yleensä katon asennus ei eroa muiden rakennusmateriaalien rakennuksista. Katontekomateriaali valitaan talouksien taloudellisten voimavarojen ja omistajien toivomusten mukaan.

Sisätilojen viimeistely

Sisustuksen ei pidä pelkästään tehdä koristeellisia toimintoja vaan myös suojata nukkuminen asuinrakennus kreosoottihöyryn tunkeutumiselta. Tee tämä ensin luo eriste kalvon muodossa, joka on asennettu neste-lasille peitettyihin lokeihin. Tässä tapauksessa voit käyttää taloudellista eristävää eristettyä vaahdotettua polyeteenikalvoa, jonka paksuus on 200-300 mikronia. Kaikki runkojen väliset nivelet ja saumat on esipäällystettävä tai suljettava rakennusteipillä.

Eristävä kalvo peittää seinät. Lisäksi siinä on täytetty muurausnahka, jonka päälle kipsilevy kiinnitetään. Kaikki kipsilevyjen väliset liitokset on tehty huolellisesti, ja seinät pohjustetaan, peitetään sitten kipsillä tai maalilla.

Lattialle on parempi käyttää puupäällystettä eristyskerroksen ja vedenpitävyyden kanssa. Katto voidaan valmistaa samoilla materiaaleilla kuin seinät.

Ulkopinta

Paras ratkaisu ratapölkkyjen rakennuksen ulkopuolelle on tuuletetun julkisivun asentaminen, joka edistää kreosoottihöyryn säätä. Järjestelyn ajaksi järjestetään ensin sorvaus, johon on kiinnitetty mineraalivillaeristys (ei ole suositeltavaa käyttää polystyreeniä eristykseen). Lisäksi lämpöeristys on peitetty tuulenpitävällä kalvolla. Sen välissä ja eristyksissä laskeutuu 30x30 cm: n puupaneelien lisäpakkaus ilmavälin muodostamiseksi. Tämän jälkeen sivuraide kiinnitetään laatikkoon, tavallisesti vinyyliksi tai metalliksi, mutta voit käyttää myös säännöllisiä seinäpaneeleja.

Penkkien talo omilla käsillään

Tavalliset rakennusmateriaalit ovat nykyään kalliita. Siksi rajoitetun budjetin omaavien henkilöiden on kiinnitettävä huomiota asuntorakentamisen epätavanomaisiin tapoihin. Vanhoja ratapölkkyjä on käytetty vuosikymmenien ajan. Ja ratapölkytasot omilla käsillään - talouksien versio massiivipuiden rakentamisesta.

Haalarit ovat havupuuta, joka on kyllästetty erityisellä yhdisteellä - kreosootilla. Tätä fenoliyhdistettä käytetään antiseptisenä, sillä se suojaa maaperää puusta mätänemästä ja bakteerien lisääntymisestä sekä hyönteisten ja jyrsijöiden vahingoittumisesta.

Talvipohjaiset talot ovat lämpimiä ja kuivia, maanjäristyksiä hyvin, toisin kuin tiili- tai paneelirakenteita. Yksikerroksisen hirsitalon rakentamiseksi 10x10 m, tarvitaan noin 350 vahvaa kantta ilman pintavirheitä. Voit ostaa ne rautateiden toimistoissa, jotka suorittavat kappaleiden korjauksen. Nyt se korvaa voimakkaasti puukappaleet betoniin. Käytetyt jälleenmyyjät harjoittavat myös vanhentuneiden tukien myyntiä, mutta ymmärrätte, että niiden hinnat ovat 2-3 kertaa korkeammat kuin nimellishinnat.

Voinko elää ratapölkytaloissa?

Kreosootti on kemiallinen yhdiste, joka on vaarallista ihmisille. Sen höyryt aiheuttavat kasvojen ja käsien turpoamista ja suora kosketus ihoon voi aiheuttaa palovammoja. On jopa todisteita siitä, että sillä on syöpää aiheuttavia ominaisuuksia ja että se voi aiheuttaa syöpää. Onko turvallista asua talossa, joka on kasteltu samanlaisella aineella?

Ensinnäkin, voit käyttää vain vanhoja ratapölkkejä, asettaa maahan. Palvelun keskimääräinen aika on 15 tai 20 vuotta. Tänä aikana auringon ja sateen alla puu menettää suurimman osan kyllästyksestä ja epämiellyttävästä tuoksusta. Näissä näytteissä kemian sisältö on vähemmän ja ne ovat halvempia.

Et voi rakentaa uusista käyttämättömistä ratapölkistä. Tuoreen kreosootin tuoksu on terävä ja tasaista, se kummittelee sinua jatkuvasti ja voimistuu kuumalla säällä. Fenolien seos on öljyinen neste, joka voi tunkeutua minkä tahansa kerroksen läpi: kitti, tapetti tai kipsi - ja jättää kellertävät tahrat seinille.

Toiseksi tarvitaan sisäpuolelta huolellista viimeistelyä, jotta vähennettäisiin kosketuksiin joutuvien huurujen kanssa. Ulompi seinät ympäryksen ympärillä ommellaan sisäpuolelta kalvolla, joka estää kreosootin pääsyn huoneeseen. Ulkopuolella päinvastoin järjestetään hyvin ilmastoitu julkisivu. Sisäosien asentamista varten on parempi luopua ratapölkistä ja käyttää tavallista puuta tai muuta materiaalia.

Kolmanneksi rautatietukien valmistus- ja jalostusmenetelmät ovat erilaisia. Jotkut tuotteet on kastettu antiseptisesti, toiset - vain 3-5 cm. Rakennustarpeiden vuoksi on suositeltavaa ottaa jälkimmäinen.

Miten rakentaa

Kun käsittelemme rakennusmateriaaleja, puhumme suoraan asennuksesta:

 • Ponnistelujen rakentamiseen, samoin kuin kaikkiin puutaloihin, riittää sarakepidikkeet. Jos kellarista tai kellarista on suunniteltu, kaistaleetettä kaadetaan ympäri. Vedenpitävä kerros on asetettava nauhan tai grillataulun yläpuolelle ennen kuin hirsitalo asetetaan.
 • Ensimmäinen puinen rivi on kiinnitetty betonipohjalle, jossa on pitkät pultit, joiden korkeus on 1 m. Tangot asetetaan tasaiseksi, ja ne ovat laajaan reunaan toisistaan. Tämä lisää materiaalin kulutusta, mutta talo muuttuu lämpimämmäksi ja kehys on tasainen ja tiheä ilman suuria aukkoja.
 • Haalarit ovat monenlaisia ​​ja niillä on erilaisia ​​geometrisia parametreja, joten jokaiselle riville on tarpeen valita samankokoisia osia. Naapurilohkot on liitetty "piikkiin" ja kiinnitetty rakennustelineillä.

Nukkumaan nurkkapinoaminen

 • Köysien rivien välissä on molemmissa päissä nastat tai raudat. Niille on porattu reikiä, joiden reunat ovat 50-70 cm.
 • Kun muuraus tehdään, pystysuuntaus tarkistetaan seinien sisäpuolella tasolta ja luodaksi. Sääntöjenvastaisuudet ulkopuolella piilottaa julkisivun.
 • Hirsitalon kulmissa joka kolmas palkki vahvistaa metallikentät. Jotta rakenteen jäykkyys saataisiin kummallekin puolelle, diagonaalisesti kynsiteräsnauhat ovat 4 mm paksuja ja 20-30 mm leveitä.
 • Ikkunoiden aukkojen välissä seinät voidaan asentaa pystysuoraan. Tangot puristettujen ja lämmitettyjen palkkien väliin täyttäen aukot hinaamalla tai lasivillalla.

Kodinsisustus

Talon sisustus

Tumman pimennyspuusta valmistettu hirsirakenne ei näytä liian tyylikkäältä, joten lopputulos on molemmille puolille tarpeellinen.

Sisävuori on suunniteltu suojaamaan kreosoottihöyryjä pääsemästä huoneeseen. Vaahtopolyeteenikalvo, jonka paksuus on 200-300 μm, sopii kestävään eristysaineeseen (myös halpa).

Kaikki saumat ja liitokset on kiinnitettävä huolella rakennusteipillä tai täytettävä vaahdolla.

Sitten kassi pakataan membraanin päälle ja kipsilevy on kiinnitetty. Kaikki halkeamat ja levyjen liitoskappaleet ikkunaan ja oven aukkoihin täytetään huolella lasikuidulla olevilla hämähäkkitelineillä. Voit parantaa suojaa hajuja vastaan ​​myös päällystämällä kipsilevyn pohjustettu pinta maalilla.

Ilmastoitu julkisivu

Ulkopuolelta, ratapölkkyjen rakenne vaatii tuuletetun julkisivun, jossa on mahdollisuus säästää antiseptistä. Tästä syystä talon ulkoiseen eristämiseen on parempi ottaa mineraalivillan sijasta vaahtoa ja vastaavia materiaaleja - seinän pitäisi "hengittää".

Ensinnäkin pystysuora laatikko on valmistettu palkkeista, joiden osuudeksi on 50x50 mm. Lämmitin on kiinnitetty niiden väliin, joten on suositeltavaa valita ristikkotila rullan tai levyn leveyden mukaan. C

top lämmöneristin suljettu tuulenpitävä kalvo. Sitten, jotta tuulettaisiin julkisivu ja kemiallinen kyllästys ja kosteus haihdutettaisiin vapaana, on välttämätöntä jättää pieni ilmaväli viimeistelykerroksen ja eristeen välille. Siksi on helppo asentaa 30 mm: n 30 mm: n puupalkkien helppo valvbreshetka. Talon koristeellinen sisustus on kiinnitetty siihen. Useimmiten käytetty metalli tai vinyyli sivuraide. Toinen vaihtoehto on puinen tai PVC-vuoraus tai vastapäätä tiiliä.

Creosote Impregnated Sleepers

Kolmas rivi asetetaan

Rakennustyypit

On välttämätöntä tehdä tuuletettu julkisivu.

Kuinka rakentaa talonpylväät vaiheittain?

Miten rakentaa nukkuja talon omiin käsiisi? Mitä vivahteita? Mitkä vaikeudet kohtaat?

Jos päätät rakentaa ratapölkytaloja, sinun on tehtävä valintoja käytetyille, jotka tuhoutuvat tuulesta tuhoutuneilla monivuotisilla sateilla, joita aurinko kuivuu usein. Tällaiset ratapölkyt ovat antaneet osalle creazotia maapallolle ja heillä on jo heikko haju.

Tärkeää: ratapölkkyjen seinät on rakennettu vain ulkopintaan, niitä ei voi käyttää sisäisiin seiniin ja väliseinämiin.

Sopivassa määrin rakennusmateriaalin, kiinnittimien valmistukseen. Jos rakennuksen koko on 8x10, tarvitset vähintään 200 ratapölkkyä.

Valmista rakennustyömaa. Perusta on nauha. Kaivaa kaivanto koko rakennuksen kehän ympäri ja tukien sisäseinien alle. Pohjan kerros rikki ja kerros hiekkaa 10 senttimetriä. Asenna muotti, raudoituskehys.

Pohjan yläpuolella olevan perustuksen tulisi nousee 50 cm: llä. Injektointiliuos valmistetaan sementistä, raunioksesta, hiekasta. Yläkerroksen kaatamisen aikana kiinnityspultit asennetaan noin 1 metrin etäisyydelle toisistaan. Säätiötä puolustetaan vähintään kaksi viikkoa. Kun olet poistanut muottipesän.

Seinät. Pohja on suljettava vedeneristyskerroksella, sijoitettava vetoketju (vetokoukku asetetaan jokaiseen riviin ja ratapölin päiden liitoksiin).

Ensimmäinen rivi: laita ratapölkyt pitkin säätiötä, merkitse paikkoja ruuveille, tee reiät ja ratapölkyt varovasti alustalle, kiinnitä pultit. Seuraavat ratapölkkyjen rivit liittäen ne "piikkiin" on jo kiinnitetty metallisilla leikkeillä.

Muista tehdä talosta vanteet läpikuultavaa teräsnauhaa (leveys 20-30 mm ja paksuus 4 mm), mikä antaa talolle lisää jäykkyyttä. Ensimmäinen poraa nauha niin, että voit ajaa kynsien.

Jotta nukkumatkaa ei leikattaisi esimerkiksi ikkunoiden ja oviaukon väliin, ne voidaan sijoittaa pystysuoraan. Ennen kuin laitat viimeisen rivin, sinun on asennettava kiinnittimet ristikkojärjestelmän sitomiseen.

Rakennetaan edelleen katto, jossa on eristys ja vedeneristys, asennetaan ikkunoita ja ovipuita, tehdään ullakkohuone, katto, lattia, aseta sähköjohdot. Muista ommella seinät ympäryksen ympärillä kalvolla, ja mieluiten ensimmäinen kerros on nestemäistä lasia, joka täyttää kaikki halkeamat huolellisesti. Anna kuivua kokonaan. Seuraava kerros on päällekkäin vedenpitävän kalvon kanssa. Kiinnitä muurausverkko tai shing ja sitten kipsi.

Penkkien talo omilla käsillään

Artikkelin sisältö

 • 1. Materiaalin valinta
 • 2. Vaiheittaiset ohjeet
 • 3. Kuva

Rautateiden lähellä sijaitsevissa kylissä ja siirtokunnissa voi usein nähdä ratapölkkyjä rakennettuja taloja. Pienille budjetille omaaville perheille on oma tapa tehdä kotitekoinen nukkuja talonsa. Epätavalliset ulkonäkörakennuksissa on erinomainen lämmönkestävyys, pitkä käyttöikä, suuri jyrsijöiden, bakteerien ja alhaisten kustannusten vastustuskyky.

Creazotilla hoidetut ratapölkyt eivät ole ihanteellinen rakennusmateriaali niiden karsinogeenisten ominaisuuksien vuoksi, jotka haittaavat ihmisten terveyttä. Jos hyvin harkittu ja noudatettava rakennustekniikkaa sekä seinien ja julkisivujen viimeistelyä, creatsootin negatiivinen vaikutus vähenee minimiin.

Materiaalin valinta

Rakennustöihin sopivia ratapölkkejä on mahdollista ostaa rautatiekisojen korjaamiseen ja rakennuspaikan läheisyydessä. Materiaalin hankkiminen suoraan ilman jälleenmyyjien palveluja auttaa sinua vähentämään merkittävästi talon rakentamisen kustannuksia. Yli 50 vuoden ajan käytössä olleet haalarit soveltuvat asuinrakennusten rakentamiseen.

Talon kannalta on välttämätöntä ostaa käytettyjä ratapölkkyjä, jotka ovat pestyina monivuotisissa sateissa, joita aurinko kuivasi tuulessa, ja jotka ovat jo antaneet suurimman osan creazotista maahan. Heillä on erittäin heikko haju.

Taloon, joka on 8 metriä 10 metriä, tarvitaan tyypiltään 200 puuta kyllästettyä puutavaraa, joiden keskihinta on noin 2 dollaria. On tullut aika oppia rakentamaan talonpenkkiä, niin että rakenne on luja ja luotettava.

Vaiheittainen opetus

Ennen rakennustöiden aloittamista on välttämätöntä valmistautua perusteellisesti oikeaan määrään rakennusaineita ja kiinnittimiä. Vaaditut materiaalit:

 • Säätiölle - murskattu kivi, hiekka, varusteet, sementti, vedeneristysmateriaali.
 • Seinille, lattialle, kattoon - vanhat ratapölkyt, metalliset nastat, hinaus, levyt, lämmöneristys- ja vedeneristysmateriaalit, rakennustelineet.
 • Ikkunat, ovet, kateaineet.
 • Viimeistelyyn - sementtilaasti, kitti, maali.

Vaihe numero 1. Rakennuspaikan valmistelu ja säätiön perustaminen. Talvella ei ole tarvetta rakentaa vahvoja perustuksia. Riittää kaivamaan kaivannon kaistaleen pohjan ympärille rakennuksen kehäksi ja sisäisten kantavien seinien alle. Pohjassa peitä 10 cm: n kerroksittain soraa ja hiekkaa. Asenna muotti- ja vahvistushäkki.

Pohjan yläpinnan korkeuden on oltava 50 cm. Valmista liuos, hiekka ja sementti. Kaada pohja. Yläkerroksen kaatamisen yhteydessä on tarpeen asentaa 40 mm: n halkaisijaltaan enintään yhden metrin etäisyydelle asetetut kiinnityspultit. Talon perustana on oltava vähintään kaksi viikkoa.

Vaihe numero 2. Walling. Aseta vedeneristyskerroksen pohja, vedä ja jatka ensimmäisten ratapölkkyjen asentamista. Aseta nukkuja pohjan alapuolelle ja merkitse paikat ruuvien reikien poraamiseksi. Tee reikiä ja aseta ratapölkyt pohjaan. Pultatus auttaa rakentamaan talon vahva ja vakaa.

Seuraavien rivien kiinnittämiseen on käytettävä metallikannattimia. Talon liittäminen diagonaalisesti metalliliuskan avulla antaa rakenteelle lisää jäykkyyttä.

Kun rakennat taloa ratapölkistä, voit tehdä pystysuorat ja vaakasuorat munat. Tämä lähestymistapa säästää aikaa leikkaamalla ratapölkyt haluttuun kappaletta. Ovi- ja ikkuna-aukkojen yläosan vahvistaminen tehdään horisontaalisten muurien ratapölkkyjen avulla.

Haalareita ei käytetä sisäisten seinien ja väliseinien rakentamiseen.

Talon kulmien kiinnittämiseen on toivottavaa käyttää puutalojen rakennusteknologiaa. Jos et tunne tätä tekniikkaa, on parempi kutsua asiantuntija. Corners ratapölkyt ovat lisäksi kiinnitetty metalli neliöt. Ponnahduslautojen on sovitettava hinaus. Käytä tiivisteenä olkia, sahanpurua ja saviä. Ennen kuin aloitat viimeisen rivin asettamisen, asenna kiinnittimet ristikon kiinnitykseen.

Vaihe numero 3. Talon katon asennus. Rafter-järjestelmä on tehty samalla tavoin kuin muiden rakennusmateriaalien rakennukset. Älä unohda laittaa kerros eristys ja vedenpitävyys. Katemateriaali valitaan niiden kykyjen perusteella. Levyarkkien asennus on yksinkertaisin vaihtoehto.

Vaihe numero 4. Sisäseinät ja lattia.

 1. Ensimmäinen kerros on nestemäistä lasia. Ne peittävät kaikki seinät ja käsittelevät huolellisesti aukkoa. Muista antaa kuivua.
 2. Toinen kerros on vesitiivis kalvo, joka on asetettu päällekkäin.
 3. Kolmas kerros on vyöruusu tai muurausverkko.
 4. Neljäs kerros on kipsi tai koivu, joka on valmistettu saviä oljella.

Lattiatyöt alkavat seinien viimeistelyn jälkeen. Lattia ja katto on peitettävä eristys- ja vedeneristyskerroksilla. Katto voidaan tehdä samoin kuin seinät tai kattaa kipsilevy. Lattialle sopii parhaiten puulattiat.

Vaihe numero 5. Ulkopinta. Talvinen penkit ilman ulkopinta ei näytä kovin esteettiseltä. Ulkopakkaus ei ole lainkaan sopiva. Päällystetyt seinät eivät vapauta creatsoottihöyryn jäänteitä ratapölkistä, ja sitten talo ei asu mukavasti. Viimeistelyyn on käytettävä metallista tai vinyyliä.

Se valmistui talonpenkkien rakentamisen. Jopa tällaisessa talossa voidaan asentaa kaikki tietoliikennejärjestelmät. Tuo vesi taloon Abyssinian kaivosta tai hyvin paikallaan. Asenna sähköverkko käyttäen erityistä alumiinista aallotettua putkea. Paikan päällä sijaitsevaa septisäiliötä voidaan myös rakentaa omalla ponnistuksellasi.

Talvipuutarhojen omistajat huomaavat erityisen lämmönjohtavuudestaan ​​ja erinomaisesta vakaudestaan ​​erilaisissa luonnonkatastrofeissa. Rakentamisen tärkein asia on valita koko ratapölkyt ja toteuttaa kaikki rakentamisen vaiheet korkealla laadulla.

Penkkien talo omilla käsillään

 1. Voinko elää ratapölkytaloissa?
 2. Miten rakentaa
 3. Kodinsisustus
 4. valokuva

Tavalliset rakennusmateriaalit ovat nykyään kalliita. Siksi rajoitetun budjetin omaavien henkilöiden on kiinnitettävä huomiota asuntorakentamisen epätavanomaisiin tapoihin. Vanhoja ratapölkkyjä on käytetty vuosikymmenien ajan. Ja ratapölkytasot omilla käsillään - talouksien versio massiivipuiden rakentamisesta.

Haalarit ovat havupuuta, joka on kyllästetty erityisellä yhdisteellä - kreosootilla. Tätä fenoliyhdistettä käytetään antiseptisenä, sillä se suojaa maaperää puusta mätänemästä ja bakteerien lisääntymisestä sekä hyönteisten ja jyrsijöiden vahingoittumisesta.

Talvipohjaiset talot ovat lämpimiä ja kuivia, maanjäristyksiä hyvin, toisin kuin tiili- tai paneelirakenteita. Yksikerroksisen hirsitalon rakentamiseksi 10x10 m, tarvitaan noin 350 vahvaa kantta ilman pintavirheitä. Voit ostaa ne rautateiden toimistoissa, jotka suorittavat kappaleiden korjauksen. Nyt se korvaa voimakkaasti puukappaleet betoniin. Käytetyt jälleenmyyjät harjoittavat myös vanhentuneiden tukien myyntiä, mutta kuten ymmärrät, niiden hinnat ovat 2-3 kertaa korkeammat kuin nimelliset.

Voinko elää ratapölkytaloissa?

Kreosootti on kemiallinen yhdiste, joka on vaarallista ihmisille. Sen höyryt aiheuttavat kasvojen ja käsien turpoamista ja suora kosketus ihoon voi aiheuttaa palovammoja. On jopa todisteita siitä, että sillä on syöpää aiheuttavia ominaisuuksia ja että se voi aiheuttaa syöpää. Onko turvallista asua talossa, joka on kasteltu samanlaisella aineella?

Ensinnäkin, voit käyttää vain vanhoja ratapölkkejä, asettaa maahan. Palvelun keskimääräinen aika on 15 tai 20 vuotta. Tänä aikana auringon ja sateen alla puu menettää suurimman osan kyllästyksestä ja epämiellyttävästä tuoksusta. Näissä näytteissä kemian sisältö on vähemmän ja ne ovat halvempia.

Et voi rakentaa uusista käyttämättömistä ratapölkistä. Tuoreen kreosootin tuoksu on terävä ja tasaista, se kummittelee sinua jatkuvasti ja voimistuu kuumalla säällä. Fenolien seos on öljyinen neste, joka voi tunkeutua minkä tahansa kerroksen läpi: kitti, tapetti tai kipsi - ja jättää kellertävät tahrat seinille.

Toiseksi tarvitaan sisäpuolelta huolellista viimeistelyä, jotta vähennettäisiin kosketuksiin joutuvien huurujen kanssa. Ulompi seinät ympäryksen ympärillä ommellaan sisäpuolelta kalvolla, joka estää kreosootin pääsyn huoneeseen. Ulkopuolella päinvastoin järjestetään hyvin ilmastoitu julkisivu. Sisäosien asentamista varten on parempi luopua ratapölkistä ja käyttää tavallista puuta tai muuta materiaalia.

Kolmanneksi rautatietukien valmistus- ja jalostusmenetelmät ovat erilaisia. Jotkut tuotteet ovat liotettuja antiseptisesti läpi, toiset - vain 3-5 cm. Rakennustarpeiden vuoksi on suositeltavaa ottaa jälkimmäinen.

Miten rakentaa

Kun käsittelemme rakennusmateriaaleja, puhumme suoraan asennuksesta:

 • Ponnistelujen rakentamiseen, samoin kuin kaikkiin puutaloihin, riittää sarakepidikkeet. Jos kellarista tai kellarista on suunniteltu, kaistaleetettä kaadetaan ympäri. Vedenpitävä kerros on asetettava nauhan tai grillataulun yläpuolelle ennen kuin hirsitalo asetetaan.
 • Ensimmäinen puinen rivi on kiinnitetty betonipohjalle, jossa on pitkät pultit, joiden korkeus on 1 m. Tangot asetetaan tasaiseksi, ja ne ovat laajaan reunaan toisistaan. Tämä lisää materiaalin kulutusta, mutta talo muuttuu lämpimämmäksi ja kehys on tasainen ja tiheä ilman suuria aukkoja.
 • Haalarit ovat monenlaisia ​​ja niillä on erilaisia ​​geometrisia parametreja, joten jokaiselle riville on tarpeen valita samankokoisia osia. Naapurilohkot on liitetty "piikkiin" ja kiinnitetty rakennustelineillä.

Nukkumaan nurkkapinoaminen

 • Köysien rivien välissä on molemmissa päissä nastat tai raudat. Niille tarkoitettuja reikiä porataan 50-70 cm: n päistä.
 • Kun muuraus tehdään, pystysuuntaus tarkistetaan seinien sisäpuolella tasolta ja luodaksi. Sääntöjenvastaisuudet ulkopuolella piilottaa julkisivun.
 • Hirsitalon kulmissa joka kolmas palkki vahvistaa metallikentät. Jotta rakenteen jäykkyys saataisiin kummallekin puolelle, vinosti teräksiset nauhat 4 mm paksuiset ja 20-30 mm leveät.
 • Ikkunoiden aukkojen välissä seinät voidaan asentaa pystysuoraan. Tangot puristettujen ja lämmitettyjen palkkien väliin täyttäen aukot hinaamalla tai lasivillalla.

Kodinsisustus

Talon sisustus

Tumman pimennyspuusta valmistettu hirsirakenne ei näytä liian tyylikkäältä, joten lopputulos on molemmille puolille tarpeellinen.

Sisävuori on suunniteltu suojaamaan kreosoottihöyryjä pääsemästä huoneeseen. Vaahtopolyeteenikalvo, jonka paksuus on 200-300 μm, sopii kestävään eristysaineeseen (myös halpa).

Kaikki saumat ja liitokset on kiinnitettävä huolella rakennusteipillä tai täytettävä vaahdolla.

Sitten kassi pakataan membraanin päälle ja kipsilevy on kiinnitetty. Kaikki halkeamat ja levyjen liitoskappaleet ikkunaan ja oven aukkoihin täytetään huolella lasikuidulla olevilla hämähäkkitelineillä. Voit parantaa suojaa hajuja vastaan ​​myös päällystämällä kipsilevyn pohjustettu pinta maalilla.

Ilmastoitu julkisivu

Ulkopuolelta, ratapölkkyjen rakenne vaatii tuuletetun julkisivun, jossa on mahdollisuus säästää antiseptistä. Tästä syystä talon ulkoiseen eristämiseen on parempi ottaa mineraalivillan sijasta vaahtoa ja vastaavia materiaaleja - seinän pitäisi "hengittää".

Ensinnäkin pystysuora laatikko on valmistettu palkkeista, joiden osuudeksi on 50x50 mm. Lämmitin on kiinnitetty niiden väliin, joten on suositeltavaa valita ristikkotila rullan tai levyn leveyden mukaan. Yläpuolelta lämmöneriste on suljettu tuulenpitävällä kalvolla. Sitten, jotta tuulettaisiin julkisivu ja kemiallinen kyllästys ja kosteus haihdutettaisiin vapaana, on välttämätöntä jättää pieni ilmaväli viimeistelykerroksen ja eristeen välille. Siksi on helppo asentaa 30 mm: n 30 mm: n puupalkkien helppo valvbreshetka. Talon koristeellinen sisustus on kiinnitetty siihen. Useimmiten käytetty metalli tai vinyyli sivuraide. Toinen vaihtoehto on puinen tai PVC-vuoraus tai vastapäätä tiiliä.

Creosote Impregnated Sleepers

Kolmas rivi asetetaan

Rakennustyypit

On välttämätöntä tehdä tuuletettu julkisivu.

Penkkien talo omilla käsillään

 • 1 Onko mahdollista asua ratapölkytaloissa?
 • 2 Miten rakentaa
 • 3 sisustusta
 • 4 valokuvaa

Tavalliset rakennusmateriaalit ovat nykyään kalliita. Siksi rajoitetun budjetin omaavien henkilöiden on kiinnitettävä huomiota asuntorakentamisen epätavanomaisiin tapoihin. Vanhoja ratapölkkyjä on käytetty vuosikymmenien ajan. Ja ratapölkytasot omilla käsillään - talouksien versio massiivipuiden rakentamisesta.

Haalarit ovat havupuuta, joka on kyllästetty erityisellä yhdisteellä - kreosootilla. Tätä fenoliyhdistettä käytetään antiseptisenä, sillä se suojaa maaperää puusta mätänemästä ja bakteerien lisääntymisestä sekä hyönteisten ja jyrsijöiden vahingoittumisesta.

Talvipohjaiset talot ovat lämpimiä ja kuivia, maanjäristyksiä hyvin, toisin kuin tiili- tai paneelirakenteita. Yksikerroksisen hirsitalon rakentamiseksi 10x10 m, tarvitaan noin 350 vahvaa kantta ilman pintavirheitä. Voit ostaa ne rautateiden toimistoissa, jotka suorittavat kappaleiden korjauksen. Nyt se korvaa voimakkaasti puukappaleet betoniin. Käytetyt jälleenmyyjät harjoittavat myös vanhentuneiden tukien myyntiä, mutta ymmärrätte, että niiden hinnat ovat 2-3 kertaa korkeammat kuin nimellishinnat.

Voinko elää ratapölkytaloissa?

Kreosootti on kemiallinen yhdiste, joka on vaarallista ihmisille. Sen höyryt aiheuttavat kasvojen ja käsien turpoamista ja suora kosketus ihoon voi aiheuttaa palovammoja. On jopa todisteita siitä, että sillä on syöpää aiheuttavia ominaisuuksia ja että se voi aiheuttaa syöpää. Onko turvallista asua talossa, joka on kasteltu samanlaisella aineella?

Ensinnäkin, voit käyttää vain vanhoja ratapölkkejä, asettaa maahan. Palvelun keskimääräinen aika on 15 tai 20 vuotta. Tänä aikana auringon ja sateen alla puu menettää suurimman osan kyllästyksestä ja epämiellyttävästä tuoksusta. Näissä näytteissä kemian sisältö on vähemmän ja ne ovat halvempia.

Et voi rakentaa uusista käyttämättömistä ratapölkistä. Tuoreen kreosootin tuoksu on terävä ja tasaista, se kummittelee sinua jatkuvasti ja voimistuu kuumalla säällä. Fenolien seos on öljyinen neste, joka voi tunkeutua minkä tahansa kerroksen läpi: kitti, tapetti tai kipsi - ja jättää kellertävät tahrat seinille.

Toiseksi tarvitaan sisäpuolelta huolellista viimeistelyä, jotta vähennettäisiin kosketuksiin joutuvien huurujen kanssa. Ulompi seinät ympäryksen ympärillä ommellaan sisäpuolelta kalvolla, joka estää kreosootin pääsyn huoneeseen. Ulkopuolella päinvastoin järjestetään hyvin ilmastoitu julkisivu. Sisäosien asentamista varten on parempi luopua ratapölkistä ja käyttää tavallista puuta tai muuta materiaalia.

Kolmanneksi rautatietukien valmistus- ja jalostusmenetelmät ovat erilaisia. Jotkut tuotteet on kastettu antiseptisesti, toiset - vain 3-5 cm. Rakennustarpeiden vuoksi on suositeltavaa ottaa jälkimmäinen.

Kun käsittelemme rakennusmateriaaleja, puhumme suoraan asennuksesta:

 • Ponnistelujen rakentamiseen, samoin kuin kaikkiin puutaloihin, riittää sarakepidikkeet. Jos kellarista tai kellarista on suunniteltu, kaistaleetettä kaadetaan ympäri. Vedenpitävä kerros on asetettava nauhan tai grillataulun yläpuolelle ennen kuin hirsitalo asetetaan.
 • Ensimmäinen puinen rivi on kiinnitetty betonipohjalle, jossa on pitkät pultit, joiden korkeus on 1 m. Tangot asetetaan tasaiseksi, ja ne ovat laajaan reunaan toisistaan. Tämä lisää materiaalin kulutusta, mutta talo muuttuu lämpimämmäksi ja kehys on tasainen ja tiheä ilman suuria aukkoja.
 • Haalarit ovat monenlaisia ​​ja niillä on erilaisia ​​geometrisia parametreja, joten jokaiselle riville on tarpeen valita samankokoisia osia. Naapurilohkot on liitetty "piikkiin" ja kiinnitetty rakennustelineillä.

Nukkumaan nurkkapinoaminen

 • Köysien rivien välissä on molemmissa päissä nastat tai raudat. Niille on porattu reikiä, joiden reunat ovat 50-70 cm.
 • Kun muuraus tehdään, pystysuuntaus tarkistetaan seinien sisäpuolella tasolta ja luodaksi. Sääntöjenvastaisuudet ulkopuolella piilottaa julkisivun.
 • Hirsitalon kulmissa joka kolmas palkki vahvistaa metallikentät. Jotta rakenteen jäykkyys saataisiin kummallekin puolelle, diagonaalisesti kynsiteräsnauhat ovat 4 mm paksuja ja 20-30 mm leveitä.
 • Ikkunoiden aukkojen välissä seinät voidaan asentaa pystysuoraan. Tangot puristettujen ja lämmitettyjen palkkien väliin täyttäen aukot hinaamalla tai lasivillalla.

Talon sisustus

Tumman pimennyspuusta valmistettu hirsirakenne ei näytä liian tyylikkäältä, joten lopputulos on molemmille puolille tarpeellinen.

Sisävuori on suunniteltu suojaamaan kreosoottihöyryjä pääsemästä huoneeseen. Vaahtopolyeteenikalvo, jonka paksuus on 200-300 μm, sopii kestävään eristysaineeseen (myös halpa).

Kaikki saumat ja liitokset on kiinnitettävä huolella rakennusteipillä tai täytettävä vaahdolla.

Sitten kassi pakataan membraanin päälle ja kipsilevy on kiinnitetty. Kaikki halkeamat ja levyjen liitoskappaleet ikkunaan ja oven aukkoihin täytetään huolella lasikuidulla olevilla hämähäkkitelineillä. Voit parantaa suojaa hajuja vastaan ​​myös päällystämällä kipsilevyn pohjustettu pinta maalilla.

Ilmastoitu julkisivu

Ulkopuolelta, ratapölkkyjen rakenne vaatii tuuletetun julkisivun, jossa on mahdollisuus säästää antiseptistä. Tästä syystä talon ulkoiseen eristämiseen on parempi ottaa mineraalivillan sijasta vaahtoa ja vastaavia materiaaleja - seinän pitäisi "hengittää".

Ensinnäkin pystysuora laatikko on valmistettu palkkeista, joiden osuudeksi on 50x50 mm. Lämmitin on kiinnitetty niiden väliin, joten on suositeltavaa valita ristikkotila rullan tai levyn leveyden mukaan. C

top lämmöneristin suljettu tuulenpitävä kalvo. Sitten, jotta tuulettaisiin julkisivu ja kemiallinen kyllästys ja kosteus haihdutettaisiin vapaana, on välttämätöntä jättää pieni ilmaväli viimeistelykerroksen ja eristeen välille. Siksi on helppo asentaa 30 mm: n 30 mm: n puupalkkien helppo valvbreshetka. Talon koristeellinen sisustus on kiinnitetty siihen. Useimmiten käytetty metalli tai vinyyli sivuraide. Toinen vaihtoehto on puinen tai PVC-vuoraus tai vastapäätä tiiliä.

 • lävistyskaivot;
 • swing antaa kädet puusta;
 • kylpy vaahtomuovilohkoja omilla käsillä (vaiheittainen rakenne).

Creosote Impregnated Sleepers

Kolmas rivi asetetaan

Rakennustyypit

On välttämätöntä tehdä tuuletettu julkisivu.

Miten rakentaa talonpenkkiä omilla käsillään: ohjeita valokuvilla

Mutta entä nuori perhe, joka todella haluaa rakentaa oman talonsa, mutta jolla on hyvin rajallinen budjetti? On tie ulos. Voit rakentaa talon käytetyistä rautatieyhteyksistä romumateriaalien avulla. Tällaisen materiaalin käytöllä on omat ominaispiirteensä ja haittansa, mutta myös paljon etuja. Talvi, joka on valmistettu ratapölkistä, kevyt ja kestävä, lämmin talvi ja viileä kesäisin, koska se on matala lämmönjohtavuus.

Rakentamisen ratapölkkyjen valinta

Raskaiden ratapölkyt kyllästetään kreosootilla siten, että ne kestää kauemmin eikä heikkene ilmakehän ilmiöiden vaikutuksesta maahan. Kreosootti on myrkyllistä. Siksi voit ostaa vain ratapölkyt, joita on käytetty yli 50 vuoden ajan. Tänä aikana kreosootti ratapölistä katoaa ja menee maahan. Ne ovat terveellisempää ja edullisempaa. Myös ratapölkkyjen valinnassa sinun on tiedettävä, että ne ovat kyllästettyjä ja osittain kyllästettyjä. Asuinrakennusten rakentamiseksi kannattaa valita jälkimmäinen.

On parasta ostaa ratapölkyt lähimmässä haarassa, joka harjoittaa rautateiden korjaamista. Koska tämän materiaalin hinta jälleenmyyjiltä on yliarvioitu 2-3 kertaa.

Perustamisen tekeminen

Talon rakentamisen ensimmäinen vaihe on täyttää säätiö. Voit tehdä nauhan perustuksen ympärysmitta, tai sarake-nauha. Kiinnityspultit tulee kiinnittää pohjaan.

Rakennamme talon seinät


Kun säätiön rakenne on päättynyt, voit siirtyä seiniin.

Sinun täytyy rakentaa seiniä näihin sääntöihin mielessä:

 1. Puiset ratapölkyt on asetettava leveälle puolelle, joten ne kestävät paremmin ja muodostavat vähemmän aukkoja, ja tietenkin talo on lämpimämpi.
 2. Ensimmäinen rivi palkkeja asetetaan vedeneristyskerrokseen ja kiinnitetään perustukseen kiinnitettyihin pultteihin.
 3. Jokainen ratapölkky on asennettu eristykseen. Se voi olla: lasivilla, hinaus, savi olkineen.
 4. Jokainen seuraava rivi on kiinnitetty edellisiin metalliosina tai nastat. Tee se 50-70 cm etäisyydeltä päistä. Tällöin molemmat ratapölkyt porataan, sitten avain kiinnitetään alareunaan ja kiristetään yläosaa, joka tiivistää rakenteen kouristusvasaralla.
 5. Kulmat, joka 2-3 riviä, vahvistetaan metallikentillä. Ja koko rakenteen jäykistämiseksi seinän molemmille puolille teräsnauhat kiinnitetään vinosti.
 1. Aseta ratapölkyt, jotka tarvitset seinän sisäpuolelle, tarkista taso ja luoti.
 2. Ponnainten päät on yhdistetty "piikkiin" ja kiinnitetty niitteillä, jotka on eristetty hinaamalla.

Kun seinien asentaminen on melkein ohi, on tarpeen ajatella ja asentaa kiinnittimet linjoille.

Rakennamme katon ratapölkyt

Tällaisen talon katto ei ole erilainen kuin toiset. Suurin budjettivaihtoehto on liuskekatto. Tasojen ylärajan ja katon välissä sinun on asetettava kerros vedeneristys ja eristys.

Kun olet viimeistellyt katon, voit jatkaa ikkunoiden ja ovien asennusta ja lattiaa.

Sisustustyöt talon käytetyissä ratapölkissä

Talon sisäinen viimeistely on välttämätöntä paitsi esteettisen ulkonäön luomiseksi myös kreosoottihöyryjen tunkeutumiseksi taloon.

Eristys muovikalvolla. Laatikko ja kipsilevy kiinnitetään siihen.

Ratapölkkyjen seinien ulkopinta

Ehdotukset näkymät ratapölkyt ovat huono. Siksi on parempi käsitellä niitä ulkopuolelta. Koska olemme tekemisissä haitallisen aineen kanssa, joka haihtuu koko ajan, vuorin on "hengitettävä". Siksi käytämme mineraalivillaa eristykseen ja sivuraide (vinyyli tai metalli) verhousmateriaalina.

Valmis talo ratapölkistä

Kun kaikki rakennus- ja viimeistelytyöt ovat valmiit, saamme edullisen, lämpimän ja kauniin talon.

Miten rakentaa talon polttarit

Kerro minulle, onko mahdollista tehdä niin talon ullakolla? (pituus 12, leveys 10) Talon laatikossa on kaikki 4 seinän ratapölkkyjä, ratapölkkyjä pystysuunnassa ja keskellä oleva laakeri seinä ja kaksi väliseinää huoneesta kerosiittilohkosta 39 * 19 * 19 (m 35).

Zhenya, Astrakhan.

Hei, avioliitto Astrakhanista!

Ensimmäinen asia ratapölissä. Kukaan ei vihastanut ketään. Tosiasia on, että ennen ja nyt, vaikka viime aikoina paljon harvemmin, puutarhojen rakentaminen käytetyistä ratapölkistä on edelleen varsin yleinen ammatti.

Esimerkiksi vanha rautatie- tai raitiovaunulinja korjataan. Korvatut ratapölkyt ovat välttämättä kyllästettyjä kreosootilla. Samoin kuin uusia. Muuten he olisivat märäneet lyhyessä ajassa, koska ne sijaitsevat maassa. Nämä vanhat ratapölkyt voidaan ottaa vapaasti lähes kaikille. Siksi heille puhutaan ja myös niiden ympäristöystävällisyydestä.

Mitä uusia polttouuneja ei ole kyllästetty kreosootilla, näin ei ole, koska rakennustyömaissa ja varastoissa puupalkki (ratapölkyt), mukaan lukien määritetyt mitat, myydään melkein yksittäisissä tapauksissa. Mutta tämä on muuten.

Niinpä menetelmä, jossa käytetään 2,5 metriä pitkät ratapölkyt (palkki), on täysin hyväksyttävää rakentamisessa. Sitä käytetään melko usein ennen vallankumousta Venäjällä ja ennen sotaa. Useita kertoja oli mahdollista työskennellä vanhojen talojen kohdalla, joissa seininä oli pystysuorassa kuljettaja, jonka välissä oli pieniä aukkoja. Seuraavalla seinäverhousuksella sekä ulkona että sisäpuolella.

Sinun tapauksessa sinun on myös pudottava talon seinät, sillä aukot ovat väistämättömiä. nauhahihna on joka tapauksessa asetettava vierekkäisten elementtien väliin kiinnittimiin, joissa on nitoja. Silti tulee olemaan kylmiä siltoja, koska ratapölissä ei ole uria tai piikkejä. Toisin sanoen, jos vertaamme tavallisiin hirsimökkeihin, silloin lokin tai puun seinillä on välttämättä profiilia tai pitkittäisiä uria, jotka leikataan koko pituudeltaan. Ja harvemmin, kun baarissa on vain tasaiset pinnat. Luonnollisesti jälkimmäisessä tapauksessa hinaus sijoitetaan palkkien väliin.

Mitä tulee levyn lattiaan, josta aiot olla 40 tai 50 millimetriä paksu - ei ole kysymyksiä, tällainen lauta lattian jälkeen lisää lattian rakenteellista lujuutta. Lattiat ovat vähemmän "mennä ravistamalla" verrattuna ohuempaan alustaan.

Ja viimeinen - 5 metrin pituiset välilevyt, joiden askel 0,4 metriä. Valitettavasti minulla ei ole vertailutietoja poikkileikkauksille.

Käytettävissä olevat tiedot ovat 5 metrin pituisia. Nimittäin: 1 metrin askelta varten poikkileikkauksen tulisi olla 220/160 millimetriä, 0,6 metrin askelin poikkileikkauksen tulisi olla 180/140 millimetriä. (400 kilogramman kuormalla / neliömetri).

Jos yrität ekstrapoloida ja jatkaa tätä numerosarjaa, todennäköisimmin sinun tapauksessasi poikkileikkauksen tulisi olla noin 150/120 tai 150/100 millimetriä. Toisin sanoen palkillasi on 50 mm enemmän leikkauskorkeus ja pari kertaa vähemmän leveyttä. Vaihtoehtona sinun on yhdistettävä kaksi palkkia koko pituudeltaan ja järjestää ne noin 0,6 metrin suositellulla askeleella.

Tai tee kaikkesi suunnitellessasi, mutta tässä tapauksessa ei ole täysi takuu mahdollisista poikkeamista vastaan.

/ Plus, puuelementtien pystysuorassa asennuksessa on, että tässä tapauksessa rakenteesta ei käytännössä ole kutistumista. Näin ollen sekä pääpuuseinän että sisäseinien pystysuuntainen koko tulee olemaan vakio. /

Muita hirsitaloja koskevia kysymyksiä:

Hirsitalojen tukkien vaihto

Tietoja purkaminen hirsimökit

Kaikki hirsimökit

Hirsitalot ja niiden kunnossapito

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.