Askel askeleelta ohjataan lohkojen sarakkeen rakentamista

Mikä tahansa talon rakentaminen alkaa ehdottomasti perustuksen rakentamisella. Rakenteen kestävyyden on perustuttava asianmukaisesti. On olemassa erilaisia ​​perustuksia, mutta se on yksinkertaisimpien ja halvimpien lohkojen sarake. Siksi se sopii niille, jotka haluavat säästää rakentamiseen.

Pylväsperusta yhdistää täydellisesti luotettavuuden ja korkean laadun matalissa rahan kustannuksissa. Tämän tyyppinen pohja on edullinen sen näkyvien ansioiden vuoksi:

 • alustavan vedenpitävyyden puuttuminen;
 • luotettavia;
 • universaali, koska se soveltuu täysin mihinkään maaperään;
 • taloudellinen verrattuna raudoitettuun betonirakenteeseen, rahaa tarvitaan kahteen tai jopa kolme kertaa vähemmän;
 • koska laitteen suunnittelu omilla käsillään ei vaadi erityisiä taitoja ja erikoislaitteiden saatavuutta.

Säätiö

Etuuksiensa ansiosta tämäntyyppistä säätiötä käytetään alhaisten rakennusten rakentamiseen. Lohkojen tukipylväskanta on erityisen suosittu.

puutteet

Puhumme tämän tyyppisistä puutteista, heillä on mielessä rajoitukset. Niistä:

 • Tämä on tilapäistä rakennetta, joka vaatii jatkuvaa remontointia tai korvaamista;
 • voidaan asentaa vain lämpimään kauteen;
 • ei sovellu kaikentyyppiseen maaperään. Heikko, löysä, liikkuva maaperä poistaa mahdollisuuden tällaisen säätiön rakentamiseen.

Rakenteiden ominaisuudet

Tällaista säätiötä käytetään niissä tiloissa, jotka eivät tarjoa kellarin rakentamista. Sen alhaiset kustannukset sekä helppo asennus mahdollistavat pienien rakennusten rakentamisen.

Tällaisen perustuksen rakentamisessa valmistetaan valmiita betonilohkoja. Neljä tällaista lohkoa otetaan yhteen tukeen. Yhden lohkon koko on 20x20x40 cm. Tukien määrä riippuu kokonaan rakennuksen koosta ja sen rakenteesta.

Rakennuksen aikana on huolehdittava siitä, että säätiön rakennustekniikkaa noudatetaan. Erityisesti on suositeltavaa varmistaa, että pylväät sijaitsevat rakenteilla olevan rakennuksen kulmissa, niissä paikoissa, joissa seinät leikkaavat, sekä kaikissa raskaissa laitureissa ja myös koko kahden metrin etäisyydellä toisistaan.

Raskaampien rakennusten kohdalla on parempi käyttää sarakepohjaa lohkoilta 20x20x40 käyttämällä grillausta. Tämä lisää vakautta ja poistaa sen siirtymismahdollisuuden. Rostverk on palkkeja, joskus laattoja, jotka sijaitsevat pystytetyn perusrakenteen päälle ja joita käytetään purkamaan pintaosa. Grillausmateriaaleja ovat betoni ja betoni, harvemmin - puu ja metalli.

Työn tärkeimmät vaiheet

Tämäntyyppisten säätiöiden rakentaminen voidaan suorittaa helposti itsenäisesti, erityistä taitoa ei tarvita. Tärkeintä on kunnolla noudattaa rakentamisen tekniikkaa ja älä kiirehdi.

 1. Valmistelutyöt. Ensimmäinen vaihe on valmistaa itse sivusto. Tehdäksesi tämän, katkaise maaperän yläkerros, kaikki kasvit poistetaan. Yleensä noin 30 cm maata poistetaan. Ei ole suositeltavaa jättää se pohjan alle. Jos rakentaminen on suunniteltava maadoitettuun osaan, sen lisäksi, mitä kaikkea tarvitset sora-hiekkakerroksen, jonka paksuus riippuu maaperän ominaisuuksista. Puhdistuksen lisäksi pinnan pinta on huolellisesti tasoitettava.
 2. Suunnitelma on rakennettu. Rakennuksen rakennetta on siirrettävä piirustuksista maan pinnalle käyttäen tappeja ja lankoja. Paperiversion täydellistä noudattamista on seurattava tarkasti, koska työn luotettavuus ja laatu ovat täysin riippuvaisia ​​tästä.

Laite pylväsperusta

Valmistaudu täyttämään pilareita

Kolonnin säätiön laskeminen

Jos olet varma, että pohja on järjestettävä, on tehtävä yksiselitteisesti optimaalinen laskenta. Tämä voidaan tehdä erityisohjelman avulla. Tästä huolimatta ohjelmalle on annettava tiettyjä parametreja, jotka on mitattava manuaalisesti. nimittäin:

 1. Syvyys, jolla säätö asetetaan. Näitä lukuja ei voida jättää väliin.
 2. Tulevan talon sijainti, nimittäin, ottaa huomioon rinteessä, tavallisissa ja muissa parametreissä.

Ohjelma tekee kaikki muut laskelmat itse.

Säätiön laskelmat ovat tarpeen

Pilarivälirakenteen rakentaminen vaatii huolellista valmistelua ja tiettyjen tietojen saatavuutta, mistä alkaen rakennustyöt tehdään jo. Erityisesti kannattaa harkita:

 • Pohjaveden syvyys, mahdolliset vaihtelut riippuen vuodenajasta.
 • Keskimääräinen lämpötila talvella sekä mahdollinen maaperän jäädytys syvyys.
 • Maaperän ominaispiirteet.
 • Talon tuleva paino ottaen huomioon sen sisätilat (tämä parametri voi olla likimääräinen).
 • Pylväsperinnön tuleva paino.
 • Kausittaiset kuormitukset, kuten tuulen läsnäolot, lumisuoja.

Toinen tärkeä elementti säätiön laskemisessa on maaperän kantavuuden määrittäminen. Laske tämä parametri on helppoa. Määritä tämän mukaisesti maaperä, laske pylvään suurin mahdollinen kuormitus itse pinnalle (pylvään paino laskelmissa on myös otettava huomioon) ja tarkista sitten tietyn maan sallittu kuormitus.

Sarakepohjan korjaus

On olemassa tapauksia, joissa jo perustettu säätiö tarvitsee palautusta tai korjausta.

Päinvastoin kuin sen rakentamisen prosessi, joka toteutetaan tiukan tekniikan mukaisesti, korjaus ja jälleenrakennus ovat ehdottomasti yksilöllisiä. Tämä on ainoa keino saavuttaa tehokas tulos ja nauttia rakenteesta monien vuosien ajan.

Usein kyseisen säätiön korjaaminen merkitsee pilareiden kaltevuuden poistamista itse. Tätä varten talo nostetaan erikoisliittimellä, jonka jälkeen laakeripilarit rikkoutuvat ja sitten kohdistetaan. Hiljattain kaadetun betonin päällä ja täynnä maata. On suositeltavaa toistaa tämä menettely vuoden aikana, mutta parempi ei toivoa ihanteellista tulosta. Siksi ammattilaiset tekevät seuraavat toimet:

 1. Nosta rakennetta ja aseta se tilapäiseen tukeen.
 2. Poista nojatuolit.
 3. Kaivamaan kaivantoa talon ympärille, jossa hiekkavyöhykettä asetetaan.
 4. Tee vahvikeva, joka sitten kaadetaan betoniliuokseen.
 5. Anna säätiölle aikaa säästää ja asettaa siihen tukielementtejä.
 6. Talo on jo laskettu uuteen muotoiluun. Lopuksi on tarpeen säätää ovet ja ikkunat niin, että ne avautuvat ja sulkeutuvat helposti.

Säätiön korjaaminen edellyttää hyvissä ajoin toteutettavia toimenpiteitä, jotta rakennus voi toimia monen vuoden ajan.

Block Foundation

Kaikista tunnetuista menetelmistä on suhteellisen halpaa ja luotettava rakentaa pieni puutalo, kylpylä tai kodinhoitohuone maaseudulla. Paras vaihtoehto olisi runkorakenne, joka on asennettu pylväspohjaiseen betonilohkoon. Välittömästi on syytä tehdä varaus, että pylväspohjan lohkotyypitys ei tarkoita FBS-lohkojen tai muiden vastaavanlaisten teräsbetonituotteiden käyttöä tonnikalaa painavana. Kyse on siitä, miten yhdistää pylväsperusta lohkojen 20x20x40, joka painaa alle 30 kg, ei enempää.

Betonielementtien pilarin perustuksen tekniikan perusteet

Mikä on mielenkiintoinen tällainen säätiön muunnelma:

 • Taitojen ja tietyn järjestelytavan tuntemuksen takia tällainen sarakepohja on rakennettu lohkojen käsin yhdeksi, enintään kahdeksi päivälle;
 • Kymmenen pilarin vaatimattoman perustuspylväsjärjes- telmän rakentamisen kustannukset ovat noin 3 tuhatta ruplaa edellyttäen, että pylväspohjan lohkot ostettiin valmiiksi 50 ruplaa kohden ja suurin osa työstä tehtiin käsin;
 • Se on helpompaa, nopeampaa ja halvempaa tehdä perustan vaalealle puurakenteelle, jota yksinkertaisesti ei ole olemassa, ja vaikeimmassa rakenteessa on pilarirakenteen tukipintojen geometria ja tasot.

Rakenna pylväsperusta säätiölohkojen päälle

Kuten mökkirakennuksessa tahansa, säätiön lohkotuote voidaan rakentaa useita tunteja päivässä vapaa-ajalla ja fyysisellä voimalla. Työ ei ole kova, ei vaadi suurta määrää kaivamaan kaivoksia tai kaivoksia. Mutta on yksi piirre - pylväsperustan rakentaminen vaatii ensinnäkin erittäin vakavaa valmistelutyötä. On tarpeen luoda lohkot, asentaa majakat ja maamerkit, joihin materiaali asetetaan sementtilaastille. Helpoin tapa tehdä tämä hieno osa työstä välittömästi, kun tarvittavat tiedot ovat tuoreita muistiin, kuinka merkitä sivuston. Katso, miten tiivistää ja kohdistaa tyynyn lohkojen 20x20x40 sarakkeen alapuolelle:

Kaksi sanaa sarakepohjan rakennuspalikoista

Säätiön rakentamiseen käytetään useimmiten monoliittisia kivejä, jotka on valettu värähtelevään koneeseen tai M100-150-merkkisen betonin betonista. Helpoin ja halvempi asia ostaa tällaista materiaalia kuin yrittää tehdä sitä itse. Se on suhteellisen kallis, eräiden mökkien tai kodinhoitohuoneen rakentamisesta omistajilta voi ostaa materiaalin jäännöksiä, varsinkin kun et tarvitse niin paljon, 40-50 kappaletta.

Useimmiten käytetään pylväsperustaisten rakenteiden rakentamista varsin objektiivisista syistä 20 x 20 cm: n pituudelta ja pituudeltaan 40 cm:

 • Lohkon koko määrittää sen pienen painon. Riippuen käytetystä täyteaineesta yhden kiven massa on 30 - 32 kg, minkä vuoksi on helppoa nostaa ja sijoittaa lohkot ilman lisätyökaluja ja lisävarusteita.
 • Useimmiten lohkot tehdään vibropressoihin vakiomuodossa vaahtobetoniin tai sementtilohkoon. Samanaikaisesti saadaan valukiveksi, jonka alkuperäisen lujuuden on ylittänyt käsityöläisen betonivalun;
 • Menestyksekkäät mittasuhteet tekevät siitä suhteellisen helpoksi taittua perustuspylvään taittamista ja tasoittaa tasoa ilman, että jyrsintä leikattaisi tuen yläosaa.

Sivuston merkitseminen ja tyynyn kannattimien tyynyn valmistelu

Valmistuksen alkuvaiheessa on välttämätöntä tehdä oikea merkintä asennuspisteiden kohdalla pilarin kannattimille. Voit tehdä tämän käyttämällä runkopalkin palkkipalkin kokoa ja muotoa, joka perustuu pylväisiin. Projektin luonnoksen mukaan on tarpeen laskea puun keskiviivan tarkat mittasuhteet ja siirtää se johdinten avulla maahan. Tulevan pohjan sivujen pituuksien millimetrin vaatimusten noudattamisen lisäksi sinun on tarkistettava, että vierekkäisten sivujen välinen oikea kulma on havaittavissa.

Tämän seurauksena kulmien pylväsmateriaalien asennuksessa olisi oltava neljä pääkohtaa, joiden välissä on rakenteeltaan tai merkintäjohtoa venyttämättä. Samanaikaisesti panokset, joille lanka tai johto on kiinnitetty, on sijoitettava säätiön kehän ulkopuolelle.

Samalla tavoin sinun on kohdistettava juovamerkkien sijainti korkeuteen siten, että havaitaan tarkka horisontin taso.

Seuraavassa vaiheessa on tarpeen valmistaa tyynyt asennuspaloille. On luotettavampaa syventää sarakkeen tukia maahan 20-25 cm, mutta tässä tapauksessa on tarpeen käyttää jokaista saraketta varten lisäparin lohkojen sijasta kahden rivin sijasta kolmeen riviin.

Jos teet ylimääräisen maadoituksen maaperään 50 cm: n säteellä tuen ympärille, pääset sitten sarakkeen tukemattomaan versioon. 30-35 cm: n syvyyteen kaivettuun ojaan on tarpeen kaataa kaksi kerrosta hiekkaa, jossa on keskimmäinen paksusekoitettu kerros. Kaatunut materiaali peitetään perusteellisesti kerroksittain siten, että pinnalla on pieni kerros pölyhiekkaa.

Pylväspohjapintojen asennus

Lohkojen sijoittaminen pylvästukeen pohjaan suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin tiilen asettaminen. Korkea mekaaninen lujuus muurauslaastia ei tarvita, kunhan se on muovia, mutta ei levitä betoniin. Hiekkapohja, johon lohko asetetaan, kostutetaan ja välittömästi peitetään ohut kerros laastilla, jonka paksuus on 1-1,5 cm. Lohkot voidaan sijoittaa betonikerrokseen.

Lohkon sijainti on tasoitettava jännitetyistä johtimista ja rakennustasosta siten, että tukipinnan hyvä täyttö liuoksella varmistetaan eikä horisonttia ole tukossa.

Seuraavien parin korttelin kun makaat neljänneskierrosta, jolloin rivien ligaatio saadaan. Jos on kolmas rivi, se on myös sidottava alareunaan.

Joissakin tapauksissa ohjattu tyynyt lohkojen asettamiseksi tehdään betonilevyjen muodossa, jotka puhdistetaan ja yhdenmukaistetaan horisontin kanssa laastin ennalta asettamisen jälkeen. Tällöin tyynyn päällinen hiekkaa ei kaadeta, ja muurauslaasti on sijoitettu suoraan soraan, jossa sora on vuotanut nestemäisellä betonilla.

Viimeistely ja pinoaminen

Muurauslaastin asettamisen jälkeen pylväsosien lohkojen pohja puhdistetaan, aukot hierotaan laastilla, rappeutuvat ja vedetetään. Jos pylväitä asennetaan pitkin majakoita oikein, ilman tukipinnan tukkeutumista, voit jatkaa säätämisen säätämistä palkilla.

Grillityön puukehys valmistetaan puusta etukäteen, useimmiten kahden L-muotoisen elementin muodossa. Nurkkaliitoksen alaosa, joka lepää lohkojen pylväsrakenteisiin, on vahvistettu metallilevyllä. Parin metallilevyjen välissä on ankkurivaippa, joka upotetaan sauman päälle kahden ylemmän lohkon väliin.

Kehyksen kaksi puolta on sijoitettu kannattimiin ja keskittyvät sarakkeen tukien akseleille, minkä jälkeen ne liitetään laastarilla. Puutavara kiinnittyy myös välitelineisiin, mutta ilman levyjä palkit yksinkertaisesti sidotaan pehmeällä langalla ylempiin lohkoihin tai kuten video:

johtopäätös

Lohkojen perustuksen lujuus ja kestävyys riippuvat pitkälti vanteenpalkin ja lohkotukien oikeasta liitoksesta, joten usein palkin lisäksi kulmista tai puulevyistä on sijoitettu muita nurkkapidikkeitä ja tukirakenteita. Epäsuotuisin tekijä on vanteiden palkin heikkous, jonka voimakas pystysuuntainen taipuma johtaa kapenemiseen, joka voi jakaa tuen.

Tontit, talot, mökit, huvilat 1 - 250 km Moskovasta

Talo alkaa vankalla pohjalla. Rakennettiin vuosisatojen ajan, joten kevyisiin rakennuksiin tehdään myös raskaita betonirakenteita, olipa kyseessä kylpy tai autotalli. Tällainen päätös ei aina ole perusteltua. Esimerkiksi sarakealusta yhdistää onnistuneesti toiminnan luotettavuuden ja laadun. On erityisen tärkeää, että se on täysin mahdollista rakentaa itse, houkuttamatta rakennusyrityksiä tähän.

Tukipylväsperustan tärkein etu katsotaan, ettei hän tarvitse alustavia vedeneristyskohteita. Tämä säätiö on luotettava ja monipuolinen, sitä käytetään kaikentyyppisissä maissa. Se on taloudellista, sen asennuskustannuksia vaaditaan joskus kahdesti tai kolme kertaa pienemmäksi kuin massiivisella betoniteräksellä. Et myöskään tarvitse laitteen raskaita mekanismeja.

Tästä syystä kehysrakennuksen tai kylpyammeen pylväsperusta on yleisimmin käytetty perustan muoto alhaisen rakennustyön yhteydessä. Lohkojen matala-sarakkeen perustus on tullut erittäin suosittu.

Pääsääntöisesti, pienen massan talon tai kylpy, lohkojen perustan on seuraava. Aluksi pylväiden lukumäärä määritetään. Pylväiden pitäisi seistä rakennuksen jokaisen kulman alla ja seinien leikkauspisteessä. Lisäksi laskenta tehdään siten, että pylväät sijoitetaan 2-3 m: n välein. Jos se asennetaan harvemmin - muodonmuutoksen vaara on suuri, useammin asennustyö lisää yksinkertaisesti rakennusmateriaalien ja työvoiman kustannuksia.

Tulevan rakenteen perustan merkitsemisen ja kolonnin säätiön koon määrittämisen maaperään tehdään tukeille syvennyksiä. Niiden syvyys on yleensä 150-300 mm ja riippuu suurelta osin alueen epäsäännöllisyydestä. eli urat tehdään siten, että myöhemmin asennettaessa kokonaisia ​​lohkoja niiden ylätaso vastaa toisiaan. Niinpä osassa, jossa on kaltevuus, yksi tuki voi koostua korkeudesta 5 lohkosta ja talon vastakkaisella puolella - yhdestä tai kahdesta. Tasallisella alueella ei yleensä ole korkeintaan 2-3 lohkoa, eikä tukea saa olla enintään 200 mm.

Ureissa kaada tyynyjä hiekasta, jonka korkeus on 10-15 cm, kaataa vettä ja ramia. Seuraavaksi asenna (tai täytä) tukisivustot lohkojen suoralle asentamiselle. Tukialueita tarvitaan jalanjäljen lisäämiseksi, mikä mahdollistaa maaperän kantavuuden lisäämisen ja siten rakenteen suurempi paino on mahdollinen.

Oikeat prikaatit tulevat sisään, jotka täyttävät tukialustat yksisuuntaisella vahvistuksella tieverkossa (mutta paremmin lujilla, joiden läpimitta on 10-12 mm). Tällaisia ​​monoliittisia tyynyjä valmistetaan yleensä myös kooltaan 400x400 - 600x600 mm ja 50-70 mm paksuus. Tämä on paras ja luotettavin vaihtoehto, vaikkakin hieman työläämpi.

Jotkut rakentajat eivät tee tukijalustaa lainkaan, ja heti, lohkot sijoitetaan hiekkavyöhykkeelle. Viimeinen vaihtoehto, mielestämme, ei ole kovin oikea, koska Precast-sarakkeen betonilohkoilla ei ole vankkaa perustetta ja voi alkaa "kävellä" ensimmäisen vakavan kuormituksen jälkeen. Tällöin lohkot on asennettava siten, että yksi rivi koostuu vähintään kahdesta lohkosta ja seuraava rivi koostuu myös 2 lohkosta, mutta sopii päällekkäisyyksiin. eli poikkileikkauksessa tällaisen säätöpilarin on oltava vähintään 400 x 400 mm. Samanaikaisesti säästämisen aikaa tukisivuston järjestelyissä on käytettävä ylimääräistä rahaa lisäyksiköiden ostoon.

Alemman tukikohdan asennuksen tai kaatamisen jälkeen betonilohkot on asennettu. Yleisimmin käytetty betonilohkon koko on 200x200x400 mm. (lohkojen 20x20x40 esivalmisteen sarakepohja). Useammin lohkoja käytetään corpulent ja, paljon vähemmän, pieniä aukkoja sisällä.

Samanaikaisesti useimmiten lohkot asennetaan ja kiinnitetään toisiinsa käyttäen muurausyhdistelmää, joka on oikein, mutta on myös tapauksia, joissa rakennustyöryhmä ei halua sotkea muurauslaastia ja yrittää vakuuttaa asiakkaalle, että lohkot pysyvät täydellisesti talon tai kylvyn massan toiminta. Itse asiassa, joskus käytetään tällaista tekniikkaa, mutta hyvin kevyiden rakenteiden, kuten kesämökin suojaamiseen tai mökkien asentamiseen.

On kuitenkin syytä huomata, että jos aiot tehdä pylväspohjan, jossa on grillage, sinun on kiinnitettävä lohkot muurausseoksen avulla. Lisäksi on parasta käyttää grilliä käytettäessä monoliittista pylväspohjaa, koska se on kestävämpi ja kestää kuormituksia.

Kun kaikki perustuksen pylväät ovat valmiit, kukin pylväs on peitetty ylhäältä vedeneristysmateriaalilla, johon puu voidaan jo asettaa, ts. alempi putkisto (kruunu) tulevasta rakenteesta, jonka jälkeen voit alkaa rakentaa talon tai kylpyammeen rakennetta.

Se on tärkeää! Pohjimmiltaan lohkojen matalan pohjan syvyys ei ole kriittinen, koska se on vielä talven talteen jäämisen syvyyden yläpuolella ja kohoavien maalien läsnäollessa, se nousee ja laskee rakenteen mukana tasaisesti ja ilman vääristymiä.

Mutta juuri tästä syystä emme suosittele säätiöiden luomista rinteillä, joilla on erilainen syvyys.

Kolonnin perusta:

VAROITUS! Tämä järjestelmä on voimassa vain matalalle pohjalle! Kaavio näyttää alueen ehdollisen kaltevuuden selvyyden vuoksi.

OPTION "A" - Talvella jäädyttämisen aikana säätiön pylväät №1 voivat nousta alle pylväiden, joiden korkeus on korkeampi 2, jonka yhteydessä taloa voidaan kallistaa ja säätiö tuhoutuu.

OPTION "B" - perustuspilarit ovat saman syvyyden suhteessa maatasoon, joten maaperän voimat talvella ovat samat.

Ivan Kutuzov

Saatat myös olla kiinnostunut: Olipa kellari tarvitaan talossa tai mökissä vai ei. Kaikki idean edut ja haitat.

Forum CITY.net

Pilarin perustuksen kestävyys

 • kuten
 • Älä pidä
Porkkana 22. huhtikuuta 2015

Nyt on suuri määrä toimistoja, jotka tarjoavat puutarhahuoneita, asenna ne lohkojen sarakkeisiin. Skeptikot sanovat, että heidän ei pitäisi osallistua - vuoden tai kauden aikana talo "johtaa", vääristää. Mutta naapurissa on nyt viisivuotinen suunnitelma 2 kerroksessa olevaan kilpihuoneeseen, joka seisoo lohkoilla eikä tuo mukanaan ongelmia. Aviomies, hän sanoo, paksumpi hiekka "tyyny" kunkin sarakkeen alla. Johtopäätös: säätiö on parempi tehdä itsensä, älä luota kausiluonteisiin pseudo-rakentajiin. Mitä muita tämän teknologian vivahteita on pidettävä talon seisomisen kannalta?

 • kuten
 • Älä pidä
RomaShka ​​23 huhtikuu 2015

Minusta näyttää siltä, ​​että tämä on hyvä pienelle rakennukselle, mutta on parasta tehdä normaalia talon, nauhan, laatta- tai ruuvipallojen alla, vaikka en ole kuullut hyviä arvioita jälkimmäisestä, mutta en näe mitään rikollista näissä asioissa.

Pyllyissä katselin jonkin verran kylpyläaluetta yhdellä alueella, sitä on pidetty jo pitkään, joten siellä oli aivan hyvälaatuinen tyyny, koska senttimetrit nousivat 30-40 asteen yläpuolella ja tässä täällä asetettiin lohkojen päälle ja ne ovat jo kylpy. Ulkopuolelta kaikki on sileä ja siisti, joten jos lähestyt sitä vastuullisesti, voit myös lohkoilla

 • kuten
 • Älä pidä
Porkkana 23. huhtikuuta 2015

Näyttää hyvältä pienelle rakennukselle, minusta tuntuu, että talon alapuolella on parempi tehdä normaalia, nauha, laatta tai ruuvipallot

Tällainen työ on pelottavaa luottamaan yrityksiin, jotka valmistavat puutaloja. Mikä on heidän pätevyyttään jotain vakavampia tiloja? Ja palkata asiantuntijoita erikseen (erityisesti ruuveilla) - hinta-laatusuhde ei mene "mennä"? Luulen, että vakavalla säätiöllä ja talolla on vaikeampi haluta laittaa.

 • kuten
 • Älä pidä
RAKAT 21 kesäkuu 2015

Hei kaikki! Kirjoitan navasta, joka on "kaivettu" vuodesta 2008 lähtien.

En halunnut sijoittaa yksinkertaisen navetan pääkaupunkiin, mutta tarvitsin myös pysyvän ja esteettisen.

Paikkakunnan ongelma - pohjavesien ja liepeen läheinen esiintyminen, joka ei salli veden nopeaa kulkeutumista maahan. Moskovan alueen maaperän jäädytys on 140 senttimetriä kriittinen tällaiselle maalle ilman lunta. No, lumi on joskus navetta - ei taloa. Kyllä, halusin säästää rahaa ja saada kunnon koon.

Omien rakenteidensa mukaan rakennuksen olisi pitänyt olla 4,5-4,5 metriä ja sen korkeus noin neljä metriä. Materiaali - puutavara 10 x 10 cm, levy, OSB-levyt. Pylväksen korkeus maasta 30 senttimetriä. Ei roskaa, puhallettu.

Otin asbestisementtiputket halkaisijaltaan 150 mm. Leikkaa ne hiomakoneella ympyrällä kiven päälle paloiksi, joiden pituus on 1,5 metriä. Hän rakensi käsiporan ja alkoi porata reikiä 110 senttimetrin välein.

Välittömästi oli ongelma - ulkoneva vesi urissa. Hän ei häirinnyt porausta, savesta tuli hyvää, mutta miten konkreettista? Vesi tunkeutuu putkien sisäpuolelle.

Otti paksut roskapussit puolen metrin korkeuteen. Tulevaan pinoon lopussa, laitetaan pussiin, kääritty teipillä ja laskeutuu maahan reikään. Kun kaadettiin betonia kaula.

Se osoittautui erinomaiseksi, onnistui pettämään vedestä. Ja paalut tulivat todeksi.

Luonnollisesti kaikki sarakkeet oli kohdistettu vaakatasossa rakennustasolla.

Ensimmäinen talvi kohtasi varovaisuutta. Se osoittautui pehmeäksi ja lumiseksi. Ei ollut perustusliikea. Muutaman vuoden kuluttua odotti vielä lumen ja pakkasen puuttumista 32 astetta, mutta vain muutaman päivän. Säätiö on kestänyt.

Etelä-alueilla paalun voi leikata ja lyhyempi. Ja jos aiot laittaa raskaampaa rakennetta, lisää sitten putken halkaisijaa ja pienennä paalujen välistä etäisyyttä.

Ja vahvinta vaihtoehtoa - kunnes betoni on jäätynyt, aja koukku vasara 3-4 kpl raudan vahvistamiseen, jonka läpimitta on 12 mm. Vahvikkeen kappaleen pituuden on oltava yksi kolmasosa suurempi kuin asbestisementtipilarin pituus, jonka olet betonoitu.

 • kuten
 • Älä pidä
krolenya 23. helmikuuta 2016

Tietoja sarake säätiön voin kertoa hieman. Tämän vaihtoehdon annetaan yksinkertaistaa:

1. Ota pora, jonka läpimitta on 25 cm, poraa pienet aukot 15 cm syvyyteen vapaassa tilassa ja käytä niitä tuottamaan sarakkeen alaosa. Varmista horisontaalinen vahvistus (pieni verkko). Pylväsosan keskiosaan lisätään useita 10 cm: n pituisia lujitustangot sen yläpuolelle (vanhat tarpeettomat raudat ovat sallittuja, putkipaloja).

Jotta sementtimaito ei imeydy maaperään, käytä kateaineita tai muovipusseja.

2. Täytä se sitten hiekkakivellä, painamalla sitä tankoineen. Aseta pultti päälle kiinnittämällä grillata.

3. Kun betoni on kovettunut noin 4 vuorokautta, poraa 30 cm: n reiällä lasketun kylmäsyvyyden alapuolella olevassa reiässä (1,5 m). Aseta paali paikalleen nopeasti (jotta et murtuisi).

4. Seuraavaksi tee grillage - puu / betoni / metalli - helpompaa ja halvempaa. Rostverkin on putoa maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm.

Tämä pohja sopii kaikkiin ei-raskasrakenteisiin (ei-kivirakenteisiin) - runkoon, puutavaraan, puutavaraan ja kestä yli 100 vuotta.

Ja jos talon pylväspohjan betoni kaadetaan putkiin, jotka on valmistettu asbestista tai muovista, niin tällaisen säätiön elämä tulee vielä kauempaa, koska betoni on suojattu ulkoisilta vaikutuksilta.

Näyte tällaisesta valokuvasta:

 • kuten
 • Älä pidä
Jenny 7. toukokuuta 2016

Kiitos, hyvä aihe1

 • kuten
 • Älä pidä
Taonta Peter 27. kesäkuuta 2016

Pohjan asettaminen riippuu maaperätyypistä. Mikä on hyvää yhdelle tontille, toisaalta se ei mene millään tavalla.

 • kuten
 • Älä pidä
Guest_Asarhadon_ * 18.8.2016

No, ennen kaikkea, rakkaat ystäväni, palaten keskustelun alkuun, sarakepohjaisen viisivuotissuunnitelman ei ole mitenkään kestävyyden mitta! Toinen osallistuja kirjoittaa pylvään alta pylväsperustaan, hyvin, altaan alla voi todennäköisesti riski! Ja jos on jotain vakavaa, se todennäköisesti paremmin turvautuu todistettuun tapaan perustaa säätiö. Teidän on silti otettava huomioon nämä tekijät maaperän tyypiksi, pohjaveden läsnäolosta ja syvyydestä, ilmastosta, mahdollisesta tulvavedestä ja luultavasti monista eri syistä.

 • kuten
 • Älä pidä
Taonta Peter 18.8.2016

No, ennen kaikkea, rakkaat ystäväni, palaten keskustelun alkuun, sarakepohjaisen viisivuotissuunnitelman ei ole mitenkään kestävyyden mitta! Toinen osallistuja kirjoittaa pylvään alta pylväsperustaan, hyvin, altaan alla voi todennäköisesti riski! Ja jos on jotain vakavaa, se todennäköisesti paremmin turvautuu todistettuun tapaan perustaa säätiö. Teidän on silti otettava huomioon nämä tekijät maaperän tyypiksi, pohjaveden läsnäolosta ja syvyydestä, ilmastosta, mahdollisesta tulvavedestä ja luultavasti monista eri syistä.

Ja mikä on todistettu keino laittaa?

 • kuten
 • Älä pidä
RomaShka ​​19. elokuuta 2016

Ensinnäkin, rakkaat ystäväni, palatessani keskustelun alkuun, sarakepohjan viisivuotissuunnitelma ei ole mitenkään kestävyyden mitta! Toinen osallistuja kirjoittaa pylvään alta pylväsperustaan, hyvin, altaan alla voi todennäköisesti riski! Ja jos on jotain vakavaa, se todennäköisesti paremmin turvautuu todistettuun tapaan perustaa säätiö. Teidän on silti otettava huomioon nämä tekijät maaperän tyypiksi, pohjaveden läsnäolosta ja syvyydestä, ilmastosta, mahdollisesta tulvavedestä ja luultavasti monista eri syistä.

Ja mikä on todistettu keino laittaa?

Luulen, että he tarkoittavat nauhan perustusta tai laattoja.

Ja minusta tuntuu siltä, ​​että sekoitan pylväsperusta betonilohkoilla.

Lohkoilla vain hyvin kevyet rakenteet ovat varmoja, mutta mielestäni pylväs ei ole rikos. Meillä on 30 vuoden takainen puutarha-kerros. Tällöin asbestisementtiputki kaivetaan maahan ja kaadetaan sisälle betonilla. Mutta siitä lähtien Näin kuinka ajan myötä se johtaa sivuille ilman vanteita, olen levyn tai ruuvipallojen kannattaja, äärimmäinen vaihtoehto on nauhan perusta, jos se on talossa.

 • kuten
 • Älä pidä
Taonta Peter 19. elokuuta 2016

Ystäväni tässä säätiössä. Asbesti säröi pylväät. Piles mennä. (((

 • kuten
 • Älä pidä
Guest_Van_ * 21 elokuu 2016

Nyt on suuri määrä toimistoja, jotka tarjoavat puutarhahuoneita, asenna ne lohkojen sarakkeisiin. Skeptikot sanovat, että heidän ei pitäisi osallistua - vuoden tai kauden aikana talo "johtaa", vääristää. Mutta naapurissa on nyt viisivuotinen suunnitelma 2 kerroksessa olevaan kilpihuoneeseen, joka seisoo lohkoilla eikä tuo mukanaan ongelmia. Aviomies, hän sanoo, paksumpi hiekka "tyyny" kunkin sarakkeen alla. Johtopäätös: säätiö on parempi tehdä itsensä, älä luota kausiluonteisiin pseudo-rakentajiin. Mitä muita tämän teknologian vivahteita on pidettävä talon seisomisen kannalta?

No, hyvä tällainen säätiö on, että se on halpa ja suhteellisen helppo suorittaa. voit laittaa talon tällaiseen säätiöön omalla, älä kaivaa reikiä koko alueella. ja sikäli kuin tiedän, ystävällä on talossa tällainen säätiö maassa, jos kaikki on tehty oikein, silloin tulee olemaan vähintään 50 vuotta rakentamista.

vivahteilla. Alusta alkaen sinun on tutkittava aluetta, jolla voit rakentaa, ja valitse sitten materiaalit näistä tiedoista. oli hieno kuva siitä, miten määriteltäisiin säätiön järjestelyt maaston tyypin mukaan.

muun muassa tarkasteltava pohjalevyn syvyyttä, rakenteen painoa ja jakaa oikein sarakkeiden sijoitus

 • kuten
 • Älä pidä
Guest_Gost_ * 21 elokuu 2016

muun muassa tarkasteltava pohjalevyn syvyyttä, rakenteen painoa ja jakaa oikein sarakkeiden sijoitus

No, kyllä, me olemme insinöörejä? On luultavasti yleisesti hyväksyttyjä sääntöjä pylväiden sijoittamiseen ja likimääräisiä "normeja" mihin kokoon ja materiaaliin taloon kuinka paljon laittaa ne.

 • kuten
 • Älä pidä
Taonta Peter 22. elokuuta 2016

50 vuotta tällaisissa sarakkeissa on vain vaalea talo. Ja jos talo on raskas, pysyvää asuntoa varten, niin säätiön on oltava kiinteä. Ja kentällä, kun asennat säätiön virroille, tulee olla ongelmatonta. Mielestäni ihanteellinen vaihtoehto tietylle asuinrakennukselle on paalu + grillage. Se on häpeä, mutta se kestää yli 50-vuotiaita ja lapsenlapset eivät saa uida, että talossa on paljon menoa.)))

 • kuten
 • Älä pidä
Igor Bugankov 24. elokuuta 2016

50 vuotta tällaisissa sarakkeissa on vain vaalea talo. Ja jos talo on raskas, pysyvää asuntoa varten, niin säätiön on oltava kiinteä. Ja kentällä, kun asennat säätiön virroille, tulee olla ongelmatonta. Mielestäni ihanteellinen vaihtoehto tietylle asuinrakennukselle on paalu + grillage. Se on häpeä, mutta se kestää yli 50-vuotiaita ja lapsenlapset eivät saa uida, että talossa on paljon menoa.)))

Säätiön mallin määrittämiseksi tarvitaan laskentaa. Siksi aluksi ne suunnittelevat geologisia tutkimuksia ja määrittelevät maaperän ominaisuudet perustusten alla. Sinun täytyy porata vähintään yksi kaivo. Tutkimuksen perusteella suunnittelijat määrittelevät perustan ja sen suunnittelun. Tämän jälkeen voit olla varma, että säätiö kestää vuosia ilman vahinkoja tai halkeamia. Jos tutkimuksia ja säätiön laskemista ei ole mahdollista, on rakentavaa ottaa pylväitä, joiden poikkileikkaus on vähintään 300 x 300 mm ja jonka pohja on maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolella. Pilarien välinen etäisyys tulisi tehdä enintään 2,5 m. Materiaali niiden rakentamiseksi voi olla keraamisia kiinteitä tiiliä, monoliittista tai betonielementtiä. Pylväiden päälle, joka on yhdistetty grillata- malla, se voidaan valmistaa I-palkista, kanavasta, palkista tai monoliitti- sestä teräsbetonista. Rostverk tavallisesti kolminkertaistaa enintään 500 mm: n korkeudella maanpinnan yläpuolella. Pylväiden lukumäärän ja niiden pohjamäärän määrittämiseksi perustaan ​​kerätään pysyviä ja tilapäisiä kuormia - tämä on talon rakenteiden, lumen, huonekalujen paino ja niin edelleen. On huomattava, että pylväspohjan pohjan alapuolella oleva kuormitus ei saisi olla suurempi kuin 2 kg / cm2, muutoin talo voi deformoitua ajan myötä ja halkeamat näkyvät seinissä. Jotta voit kerätä oikein kuorman pohjaan, sinun täytyy käyttää "Kuormat ja vaikutukset" SNiP, kaikki on kirjoitettu yksityiskohtaisesti, ja ongelmat kuormien keräämisen ei tule syntyä. Jos pylväät ja grilli on valmistettu monoliittisesta raudoitetusta betonista, ne olisi vahvistettava, lisäksi pitkittäiset sauvat hitsataan yhdessä sähköhitsauksen kanssa ja poikittaisvahvistuksella ne sidotaan erityisellä neuleliitoksella. Jotta betonipilarit olisivat tiheitä, ilman kuoria ja ilmakuplia, niitä on värähtelevä syvällä värähtelijällä. Pylväspohjan asentamisen betonin luokka ei saa olla pienempi kuin B15, eikä betonipilarien valmistamista hiekkaa ole järjestettävä.

 • kuten
 • Älä pidä
Guest_Mais_ * 25. elokuuta 2016

50 vuotta tällaisissa sarakkeissa on vain vaalea talo. Ja jos talo on raskas, pysyvää asuntoa varten, niin säätiön on oltava kiinteä. Ja kentällä, kun asennat säätiön virroille, tulee olla ongelmatonta. Mielestäni ihanteellinen vaihtoehto tietylle asuinrakennukselle on paalu + grillage. Se on häpeä, mutta se kestää yli 50-vuotiaita ja lapsenlapset eivät saa uida, että talossa on paljon menoa.)))

Säätiön mallin määrittämiseksi tarvitaan laskentaa. Siksi aluksi ne suunnittelevat geologisia tutkimuksia ja määrittelevät maaperän ominaisuudet perustusten alla. Sinun täytyy porata vähintään yksi kaivo. Tutkimuksen perusteella suunnittelijat määrittelevät perustan ja sen suunnittelun. Tämän jälkeen voit olla varma, että säätiö kestää vuosia ilman vahinkoja tai halkeamia. Jos tutkimuksia ja säätiön laskemista ei ole mahdollista, on rakentavaa ottaa pylväitä, joiden poikkileikkaus on vähintään 300 x 300 mm ja jonka pohja on maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolella. Pilarien välinen etäisyys tulisi tehdä enintään 2,5 m. Materiaali niiden rakentamiseksi voi olla keraamisia kiinteitä tiiliä, monoliittista tai betonielementtiä. Pylväiden päälle, joka on yhdistetty grillata- malla, se voidaan valmistaa I-palkista, kanavasta, palkista tai monoliitti- sestä teräsbetonista. Rostverk tavallisesti kolminkertaistaa enintään 500 mm: n korkeudella maanpinnan yläpuolella. Pylväiden lukumäärän ja niiden pohjamäärän määrittämiseksi perustaan ​​kerätään pysyviä ja tilapäisiä kuormia - tämä on talon rakenteiden, lumen, huonekalujen paino ja niin edelleen. On huomattava, että pylväspohjan pohjan alapuolella oleva kuormitus ei saisi olla suurempi kuin 2 kg / cm2, muutoin talo voi deformoitua ajan myötä ja halkeamat näkyvät seinissä. Jotta voit kerätä oikein kuorman pohjaan, sinun täytyy käyttää "Kuormat ja vaikutukset" SNiP, kaikki on kirjoitettu yksityiskohtaisesti, ja ongelmat kuormien keräämisen ei tule syntyä. Jos pylväät ja grilli on valmistettu monoliittisesta raudoitetusta betonista, ne olisi vahvistettava, lisäksi pitkittäiset sauvat hitsataan yhdessä sähköhitsauksen kanssa ja poikittaisvahvistuksella ne sidotaan erityisellä neuleliitoksella. Jotta betonipilarit olisivat tiheitä, ilman kuoria ja ilmakuplia, niitä on värähtelevä syvällä värähtelijällä. Pylväspohjan asentamisen betonin luokka ei saa olla pienempi kuin B15, eikä betonipilarien valmistamista hiekkaa ole järjestettävä.

Igor, sinä ymmärrätte, että tämä on ihanteellinen.) Monet kesän asukkaista, joilla ei ole taloutta, lukevat kirjallisuutta, ja sitten he menevät järjestämään säätiön.) Ja usein he eivät päätä, mitä he tarvitsevat maaperänsä puolesta. Esimerkiksi kodissa, naapurit laittaa liesi. Ja maaperä on turve, jossa on 3-5m vuodevaatteet. Tietenkin heidän koko levynsä säröi. Ja on hyvä, että he eivät aloittaneet talon rakentamista heti.))) Yleensä tietenkin, tarpeeksi rahaa, on parempi kommunikoida asiantuntijoiden kanssa ja tehdä kaikkensa sääntöjen mukaisesti.)

 • kuten
 • Älä pidä
ladyelena 25. toukokuuta 2017

Tällainen työ on pelottavaa luottamaan yrityksiin, jotka valmistavat puutaloja. Mikä on heidän pätevyyttään jotain vakavampia tiloja? Ja palkata asiantuntijoita erikseen (erityisesti ruuveilla) - hinta-laatusuhde ei mene "mennä"? Luulen, että vakavalla säätiöllä ja talolla on vaikeampi haluta laittaa.

Me vuorilla omilla käsissämme tehtiin paalu, eikä mikään, normaali.

 • kuten
 • Älä pidä
Guest_resoos_ * 12. kesäkuuta 2017

Rakennettaessa taloa on erittäin tärkeää laskea oikein raudoituksen määrä säätiölle. Ankkuripainolaskuri auttaa sinua. Vahvistuslaskimen avulla voit tietää haluamasi raudoituksen painon ja pituuden tai vaaditun varret ja niiden kokonaispituuden, jos tiedät yhden sauvan painon ja pituuden.

 • kuten
 • Älä pidä
kolmekymmentä 03 syyskuu 2017

riippuu maaperästä, jos et ole rakentamassa suolla, niin kaikki on hienoa, jos paalun (pylväiden) perustus lepäävät kiinteän kiven

 • kuten
 • Älä pidä
Nastassja 24.9.2017

Tämän säätiön etu:

3. Lämpöeristin ei itse menetä lämpöpuuta.

Suuri haitta, sen käyttöikä, se ei ole kestävä. Erityisen epäonninen ovat ne kesäasukkaat, jotka usein vaihtavat kosteutta.

Miten luodaan sarakkeiden perustus

Rakenteellisesti ja kaavamaisesti jokainen säätiö riippuu paitsi maaperän kunnosta, jossa rakennustyöt aloitetaan, mutta myös siitä, mihin rakennukseen se asennetaan. Kevyille ja sivurakenteille pylväsperiaatteita pidetään optimaalisin ja kannattavin. Ne voidaan rakentaa monista materiaaleista ja täysin erilaisten tekniikoiden mukaan, mutta yhteinen asia on se, että tällainen säätiö koostuu maahan asennetuista pylväistä, jotka syvenevät hyväksyttävälle tasolle. Nämä pilarit voivat olla erikoislohkoja, jotka on valettu betonista ja jotka on vahvistettu metallista, tai jotka on valmistettu teräsputkista ja jotka on tarkoitettu rakennusten perustuksiin.

Kevyiden rakennusten pohja

Kun rakennat puisia kehyksiä rakennettavia taloja, autotallia, kylpylärakennuksia tai kehärakennuksia, voit valita pylväänkestävän pohjan lohkojen mukaan sopivimpana rakennuksena tähän. Tämäntyyppisellä pohjalla ei ole itsesäätyvää betonia, joka joissakin tapauksissa voi olla ratkaiseva rooli. Sinun ei tarvitse asentaa muottiosastoja, toimittaa suuri määrä raunioita ja muita osia rakennustyömaalle. Pääaineena käytetään valmiita betonilohkoja, joiden koko on 20x20x40cm. Tällaiset lohkot sopivat kevyisiin rakennuksiin ja lisäksi säästät aikaa rakentamiseen. Tämä pätee erityisesti silloin, kun betonisekoittimen liittämiseen ei ole mahdollisuutta tuoda sähköä rakennustyömaalle.

Rakenna lohkoperustan lohkoihin

Aina rakentaminen alkaa sivuston valmistelusta. Se on tasoitettava, puhdistettava kaikki roskat ja merkitään suunnitelman mukaan. On välttämätöntä valmistaa paikka siten, että se päätyy tasaiseen vaakatasoon. Tämä pääsääntöisesti saavutetaan poistamalla maapohjan pintakerros, noin 25-30 cm paksu, riippuen alueen kaltevuudesta ja itse maaperästä. Kun tuleva talon alla oleva paikka on valmis, voit jatkaa sen ulkoasua. Tätä varten:

 • panokset asetetaan talon kulmiin;
 • diagonaalien mittaus tarkistaa kulmien asennuksen tarkkuuden;
 • panokset asetetaan seinien läpikulku- ja leikkauspisteisiin;
 • panokset on yhdistetty seinien kulkureittiä pitkin erikoisjousella.

Jos olet tehnyt kaiken oikein, sinulla on oltava tarkka kopio piirroksesta, joka on kuvattu alueen suunnitelussa. Jos piirustukset eivät täsmää, sinun on tarkistettava merkinnän tarkkuus, koska lisärakennuksen kehitys riippuu siitä.

Sitten mene kaivamaan kaivoja pylväät. Tätä varten voit käyttää käsiporausta. Kun syvennetty haluttuun merkkiin, kaivoa laajennetaan lapioon sopivaan kokoon. Jos käytät betonilohkoja 20x20x40, kaivon koon pitäisi olla noin 50x50, ja sen syvyys riippuu talon leveysasteesta. Syvyys, jolle maaperä jäätyy läpi, voidaan hankkia viitekirjoista, ja jos esimerkiksi alueesi on 50 cm, niin kuopan on oltava vähintään 90 cm. Pilarien kaivaimet on kaivettava kaikissa seinien kulmissa ja risteyksissä ja kaivaa reikiä tulevaisuudessa seinät enintään 2 metrin etäisyydellä.

Kun kaikki urat ovat valmiita siirtymään suoraan pilarien rakenteeseen. Jokaisen kuopan pohjasta on kerätty roskaa. Tämä on tarpeen kosteuden poistamiseksi, mikä on erityisen tärkeää kausiluonteisten lämpötilamuutosten aikana. Kun valmisteluvaihe on ohi, teemme tyynyn ratkaisusta, johon kaksi ensimmäistä lohkoa sijoitetaan. Seuraavat kaksi asetetaan päälle ja kohtisuoraan. On muistettava, että mitä pienempi tiiviste kivien välillä, sitä luotettavampi säätiö on. Pilarit nousevat niin, että maanpinnan yläpuolella ne nousevat vähintään 30 cm. Samalla on tärkeää valvoa, että kaikki ne olisivat välttämättä vain tiukasti vaakatasossa.

Kun kaikki navat on asetettu, ne on suojattava vedeneristämällä. Tämä suojaa pohjaa kosteuden tunkeutumiselta, joka voi ajan myötä paitsi pestä laastarin muurauksesta, vaan myös tuhota lohkot itse alhaisten lämpötilojen vaikutuksesta.

Tee-se-itse tiilimuuraus säätiö

Kaikkien pylväsperusteluiden voidaan katsoa johtuvan esivalmistetuista rakenteista. Niiden joukossa on kuitenkin tietueiden haltija - perustus, joka on koottu esivalmistetuista lohkoista.

Tällä vaihtoehdolla on joitain haittapuolia, joihin kiinnitämme huomiota lukijan asentoon, mutta hänellä on riittävästi etuja kieltäytyä muista tyypeistä hänen puolestaan.

Siksi monet asunnon omistajat perustellusti uskovat, että ei ole vaikeaa ja edullista järjestää sarakkeen säätiötä omilla käsillään lohkoista.

Tyypit betonilohkoja

Betonilohkot tilauksesta jakautuvat kahteen ryhmään:

Seinälohkojen muoto on säännöllinen suuntaissärmiö - niiden poikkileikkaus muodostaa suorakulmion. Niitä käytetään joskus rakentamaan kevytrakennusten tukipylväitä, mutta yleensä niillä on tarkoitus muodostaa rakennuksen kellari.

Alustan tai sarakkeen alapuran sijoittamiseksi käytetään tyynylohkoja - niiden poikkileikkaus on puolisuunnikkaan muotoinen. Tuotteen laajenemisen ansiosta sen alaosassa kasvaa laakerointialue ja näin ollen myös kantavuus.

Pylväspohjan säätöpalkkien käyttö ei kuitenkaan ole kovinkaan kätevää - yksittäisen tuotteen paino tuotemerkin mukaan alkaa 350 kg. Ja niiden mitat ovat vaikuttavia - 88x30x58 cm - 238x60x58 cm. Tuki ei ole mahdollista asentaa ilman nostokonetta.

Kevyiden pienikokoisten rakennusten rakentamiseen teollisuus tuottaa erikoislohkoja laajennetun savibetonin ja muiden kevyiden materiaalien pylväspohjaan. Niiden kokonaismitat ovat käteviä manuaaliseen asennukseen. Ne ovat 20x20x40 cm.

Kaikkien kevyiden lohkojen tyyppejä ei kuitenkaan voida käyttää: esimerkiksi arbolitilohkot eivät sovellu pylväsperustaan ​​- niiden maksimaalinen kantavuus on vain 50 kg / m².

Laajennettu savi imeyttää kosteutta paremmin kuin betoni, joten erityistä huomiota tämän tyyppisten lohkojen tukialustan rakentamisen aikana maksetaan vedenpitäviksi pilareiksi.

Rakennusvaiheet

Lohkojen 200x200x400 mm pylväät perustuvat useisiin vaiheisiin.

Vaihe 1 - Sivuston valmistelu

Tässä vaiheessa sivuston taso, joka ei sisällä roskia. Päällystetty pinta poistetaan paksuudeltaan 250 - 300 mm.

Siirry sitten rakennuksen merkintään:

 • panokset ajetaan rakennuksen kulmissa ja seinien leikkauskohdassa;
 • asennettuihin tappeihin ne vetävät merkkijonoa tai johtoa;
 • merkitse tukien asennuskohteet, sillä niiden välinen etäisyys (vaihe) ei saa ylittää 2-3 metriä. Useimmiten on epäsuotuisaa asentaa ne talouden näkökulmasta, harvemmin - se on vaarallista: ylittävän suurimman sallitun askeleen ylittäminen voi johtaa rakenteen muodonmuutoksiin;
 • kaivamaan uria pilarien alla. Kaivojen syvyys vaihtelee välillä 150-300 mm, riippuen alueen epätasaisuudesta. Niinpä lohkojen rivien lukumäärä erillisissä tuissa on erilainen: esimerkiksi suurilla rinteillä, jotkut pylväät voivat koostua viidestä lohkosta, jotka on asennettu toisiinsa, toiset - joista kaksi.

Vaihe 2 - pohjan valmistelu lohkojen asennusta varten

Kaivettujen kaivojen pohjalla tyyny on valmistettu hiekasta, joka on vuotanut vedellä ja tiukasti täytetty. Usein sen sijaan rakentajat asettivat päällystyslaatat, joiden koko on 40x40 tai 50x50 cm.

Tätä ei suositella, sillä päällystyslaatat on suunniteltu pienempiin kuormituksiin. Rakennuksen painon vaikutuksesta se romahtaa ja riistää tukevan vankan perustan.

Kannatinpylväspohjan rakentamisen aikana tukipilareiden betonilohkojen rakentamisessa tulisi olla riittävän tilava, jotta pystyttiin tekemään pylväspinnoitteen ja sen kipinöinnin jälkeen.

Tämä suositus on erityisen tärkeää, kun syvyys on yli metriä. Lohkojen matalan pylväsrakenteen rakentamisen aikana syvennyksen syvyys on vain 150-300 mm, joten se riittää 500 x 500 mm leveydelle.

Vaihe 3 - Pilarin rakentaminen

Tuki on rakennettu seuraavasti:

 • kaksi tyynyä on asetettu tyynyyn;
 • Ensimmäisen rivin pinnalle levitetään liuos (sen viskositeetti on suurempi);
 • Seuraava rivi lohkojen päälle asetetaan laastille 90 asteen työntövoiman käännöksellä.

Toimenpide toistetaan, kunnes vaadittu postikorkeus on saavutettu. Asennusprosessissa on välttämätöntä jatkuvasti seurata pystysuoran tuen rakennustason (tai putkilinjan) avulla. Kaikkien sarakkeiden on oltava samassa korkeudessa.

Vaihe 4 - vedeneristyskannattimet

Pilarien lujuusominaisuuksien parantamiseksi lohkojen väliset liitokset päällystetään liuoksilla. Kannen pinta pinnoitetaan. Heti kun liuos kovettuu, rakenne on päällystetty mastilla tai sidottu vedeneristysmateriaalilla (kalvo, kalvo jne.).

Työn päätteeksi suoritetaan kaivojen täyttö maaperällä kerroksittain kerrosten välityksellä.

FBS-lohkojen pylväspohja ei siedä vaakatasossa liikkuvia maaperä. Mutta jopa tällaisilla epäsuotuisilla alueilla sitä voidaan käyttää: sinun tarvitsee vain tietää, miten vahvistaa pylväsperustaa lohkoista tässä tapauksessa.

Yksinkertainen, todistettu ratkaisu - tukia sitoo grillata. Sen rooli voi olla puupalkki tai teräsbetonivyö.

Video sarakepohjan laitteesta lohkoista.

Miten luodaan sarakkeiden perustus

Rakenteellisesti ja kaavamaisesti jokainen säätiö riippuu paitsi maaperän kunnosta, jossa rakennustyöt aloitetaan, mutta myös siitä, mihin rakennukseen se asennetaan. Kevyille ja sivurakenteille pylväsperiaatteita pidetään optimaalisin ja kannattavin. Ne voidaan rakentaa monista materiaaleista ja täysin erilaisten tekniikoiden mukaan, mutta yhteinen asia on se, että tällainen säätiö koostuu maahan asennetuista pylväistä, jotka syvenevät hyväksyttävälle tasolle. Nämä pilarit voivat olla erikoislohkoja, jotka on valettu betonista ja jotka on vahvistettu metallista, tai jotka on valmistettu teräsputkista ja jotka on tarkoitettu rakennusten perustuksiin.

Kevyiden rakennusten pohja

Kun rakennat puisia kehyksiä rakennettavia taloja, autotallia, kylpylärakennuksia tai kehärakennuksia, voit valita pylväänkestävän pohjan lohkojen mukaan sopivimpana rakennuksena tähän. Tämäntyyppisellä pohjalla ei ole itsesäätyvää betonia, joka joissakin tapauksissa voi olla ratkaiseva rooli. Sinun ei tarvitse asentaa muottiosastoja, toimittaa suuri määrä raunioita ja muita osia rakennustyömaalle. Pääaineena käytetään valmiita betonilohkoja, joiden koko on 20x20x40cm. Tällaiset lohkot sopivat kevyisiin rakennuksiin ja lisäksi säästät aikaa rakentamiseen. Tämä pätee erityisesti silloin, kun betonisekoittimen liittämiseen ei ole mahdollisuutta tuoda sähköä rakennustyömaalle.

Rakenna lohkoperustan lohkoihin

Aina rakentaminen alkaa sivuston valmistelusta. Se on tasoitettava, puhdistettava kaikki roskat ja merkitään suunnitelman mukaan. On välttämätöntä valmistaa paikka siten, että se päätyy tasaiseen vaakatasoon. Tämä pääsääntöisesti saavutetaan poistamalla maapohjan pintakerros, noin 25-30 cm paksu, riippuen alueen kaltevuudesta ja itse maaperästä. Kun tuleva talon alla oleva paikka on valmis, voit jatkaa sen ulkoasua. Tätä varten:

 • panokset asetetaan talon kulmiin;
 • diagonaalien mittaus tarkistaa kulmien asennuksen tarkkuuden;
 • panokset asetetaan seinien läpikulku- ja leikkauspisteisiin;
 • panokset on yhdistetty seinien kulkureittiä pitkin erikoisjousella.

Jos olet tehnyt kaiken oikein, sinulla on oltava tarkka kopio piirroksesta, joka on kuvattu alueen suunnitelussa. Jos piirustukset eivät täsmää, sinun on tarkistettava merkinnän tarkkuus, koska lisärakennuksen kehitys riippuu siitä.

Sitten mene kaivamaan kaivoja pylväät. Tätä varten voit käyttää käsiporausta. Kun syvennetty haluttuun merkkiin, kaivoa laajennetaan lapioon sopivaan kokoon. Jos käytät betonilohkoja 20x20x40, kaivon koon pitäisi olla noin 50x50, ja sen syvyys riippuu talon leveysasteesta. Syvyys, jolle maaperä jäätyy läpi, voidaan hankkia viitekirjoista, ja jos esimerkiksi alueesi on 50 cm, niin kuopan on oltava vähintään 90 cm. Pilarien kaivaimet on kaivettava kaikissa seinien kulmissa ja risteyksissä ja kaivaa reikiä tulevaisuudessa seinät enintään 2 metrin etäisyydellä.

Kun kaikki urat ovat valmiita siirtymään suoraan pilarien rakenteeseen. Jokaisen kuopan pohjasta on kerätty roskaa. Tämä on tarpeen kosteuden poistamiseksi, mikä on erityisen tärkeää kausiluonteisten lämpötilamuutosten aikana. Kun valmisteluvaihe on ohi, teemme tyynyn ratkaisusta, johon kaksi ensimmäistä lohkoa sijoitetaan. Seuraavat kaksi asetetaan päälle ja kohtisuoraan. On muistettava, että mitä pienempi tiiviste kivien välillä, sitä luotettavampi säätiö on. Pilarit nousevat niin, että maanpinnan yläpuolella ne nousevat vähintään 30 cm. Samalla on tärkeää valvoa, että kaikki ne olisivat välttämättä vain tiukasti vaakatasossa.

Kun kaikki navat on asetettu, ne on suojattava vedeneristämällä. Tämä suojaa pohjaa kosteuden tunkeutumiselta, joka voi ajan myötä paitsi pestä laastarin muurauksesta, vaan myös tuhota lohkot itse alhaisten lämpötilojen vaikutuksesta.