Palo-talojen tukipohja

Talo bar-ruuveilla - vaihtoehto, suosittu yksityisessä rakentamisessa. Tämä johtuu siitä, että tämän tyyppistä perustetta voidaan käyttää eri maakapasiteetilla, ja tukien asentaminen maksaa vähemmän työvoimaa ja taloudellisia kustannuksia. Lisäksi sahatavaran rakenteella on suhteellisen pieni paino, joten voimakasta perustetta ei tarvita, ja matala nauha ei aina vastaa alueen geologisia olosuhteita. Puutaloiden itsensä tunnistaa ympäristönsuojelu terveydelle ja pitää lämpöä hyvin.

Pino- ja ruuviosaston ominaisuudet

Talon rakentaminen palkista suoritetaan eri tyyppisten perustusten päälle: pylväs-, laatta-, nauha-, paalu. Jälkimmäinen vaihtoehto on suosittu sen monipuolisuuden vuoksi, joka koskee mahdollisuutta käyttää eri maaperää, suhteellisen edullisia.

Suunnittelussa on seuraavia tyyppisiä tukilukkoja:

 • ajettavat - nämä ovat valmiiksi päistettyjä muttereita, jotka on kiinnitetty toisiinsa ja jotka on asennettu erikoislaitteiden avulla;
 • ruuvi, joka edustaa metalliputkea, jossa on eri osat ja terät päädyssä, tarkoitettu ruuvaamiseen maahan;
 • tylsät - nämä ovat tukia suoraan rakennustyömaalla, joka on valmistettu kaatamalla betonia valmiiksi poratuilla rei'illä, sisältäen sisäänrakennetun vahvistuksen.

Muun muassa ruuvipallot ovat paras ja edullisin vaihtoehto yksittäisille kehittäjille. Ne voidaan asettaa manuaalisesti vipujen avulla. Tuotteita tuotteittain valukappaleen avulla tai hitsaten paalun elementit keskenään. Ruuvatuotteita voidaan valmistaa kotona halutun halkaisijan metalliputkesta ja raudasta (teräslevystä).

Pilarin ja ruuvin pohja

Ruuvattaessa porata maata tiivistetään, ei löysä. Tällä on myönteinen vaikutus rakennettavan säätiön vakauteen.

Pilarien asentamisen jälkeen on tarpeen tehdä vanteensa, jotta saadaan aikaan eheys, rakenteen suurin lujuus ja luotettavuus.

Edut ja haitat

Ruuvatuotteiden hyvä valinta johtuu niiden toiminnallisista eduista ja yksinkertaisesta työskentelymenetelmästä. Tämäntyyppisille paaluille on seuraavat edut:

 • alhainen asennusaika;
 • helppo asentaa;
 • suhteellisen alhaiset rahoituskustannukset sekä materiaalin että säätiön luomiseksi;
 • ei ole riippuvainen rakennuspaikan helpotuksesta;
 • on mahdollista rakentaa säätiö kaikkina vuodenaikoina lähes kaikentyyppiselle maaperälle;
 • pieni määrä säilyy työn aikana;
 • on mahdollista aloittaa talon rakentaminen ruuvaustukiin heti asennuksen jälkeen;
 • täysi kunnossapitokyky, joten tarvittaessa mikä tahansa rakenneosa on mahdollista vaihtaa;
 • rakentamisen lopettaminen tarvittaessa ei ole erityinen ongelma;
 • tukee pieniä taloja voidaan tehdä itsenäisesti, mikä myös säästää rahaa;
 • voit helposti tuoda viestintää: vesihuolto, jätevesi ja muut.

Eri etuihin verrattuna paalusäätiön miinukset ovat paljon pienemmät:

 • tärkeintä on, että pystytettyjen rakennusten rajoitukset ovat mahdollisimman suurella painolla;
 • on vaikea rakentaa kalliille tai koville kiveille tai ei ollenkaan;
 • sitä ei ole helppo varustaa talon alle.
Kierrä paalut

Kaikissa rakennusmateriaaleissa luontaisesti epäedullisena epäkohtana on mahdollisuus hankkia heikkolaatuisia tuotteita.

Paaliruuvirakenteiden edut auttavat niiden jakautumisessa. Valittaessa, mitkä ruuvipallot ovat parempia, on suositeltavaa ostaa tuotteita aika-testatuilta valmistajilta niin, että putki on ilman hitsausta ja kärki valetaan.

Tarvittavan tuen määrän laskeminen

Projektisuunnitelman tulevan rakenteen suunnittelussa vaaditaan tarvittava määrä tukia niin, että pystytetty rakenne on mahdollisimman luotettava ja kestävä. Niiden määrää määräytyy tällaisten tekijöiden perusteella:

 • rakennettavan rakenteen arvioitu massa riippuen käytetystä puusta, lattiamateriaalista ja rakennuksen korkeudesta;
 • asuinrakennuksen koko kehällä;
 • alueen geologiset olosuhteet ja alueen ilmasto.

Jos virheellisiä laskelmia ei ole, jos tukipylväät asennetaan alle tarpeellisiksi, talon toiminnan aikana voi syntyä seuraavia ongelmia:

 • lattian epäsäännöllisyydet;
 • rakenteen yksittäisten elementtien halkaiseminen;
 • koko rakenteen esijännitys.

Käytettäessä käytännössä vaadittua pylväiden lukumäärää käytä SNiP: n taulukoita. Myös maaperän tyyppi on määritettävä rakennustyömaalla. Alla olevassa taulukossa on esitetty eri maaperän koot.

Puutavaran ruuvi paaluilla: vinkkejä ja suosituksia projektin luomiseksi

Puutalojen hankkeiden kehittämisessä usein kysytään, millä perusteella ne ovat parhaita. Tämä johtuu siitä, että tämä rakenne ei ole kovin painava eikä ole järkevää käyttää voimakkaita ja kalliita rakenteita sen asentamiseen ja syväpohjaiset tuotteet eivät aina täytä tietyn alueen olosuhteita.

Niinpä rypälepaloista valmistettuja puulajeja pidetään suosituimpia, koska niitä voidaan käyttää erilaisissa maaperässä ja samanaikaisesti peruskokoonpanon kustannukset ovat pienet.

Amatööri kuva mallista, joka on asennettu ruuveilla

Hanke ja sen toteutus

Rakennuksen perustana on hanke. Jos tässä vaiheessa annetaan tarvittava huomio, koko asennusprosessi muuttuu yksinkertaisesti suunnittelijan kokoonpanoksi, josta saat selkeät ohjeet ja ohjeet.

Tyypillinen versio valmistetusta projektista, joka osoittaa paalusäätiön sijainnin

Voit laskea tarvittavien palkkien lukumäärän käyttämällä laskinta:

perusta

 • Ensin sinun on valmisteltava pinta alustan asentamiseksi. Voit tehdä tämän tyhjentämällä maaperän kasveista ja tasoittamalla sitä horisontaalisesti.
 • Seuraavaksi sinun on tehtävä pieniä reikiä paalujen asennukseen. Heidän asennuspaikkansa määräytyy hankkeen mukaan. On kuitenkin muistettava, että tällainen säätö on asetettava paitsi tukiseinien, myös sisäpuolisten väliseinien alle.
 • Jos ruutupallon hirsitalo on varustettu liedellä tai muilla raskailla sisätiloilla, myös paalut on asennettava paikoilleen.
 • Sen jälkeen, kun niissä valmistetut reiät on asennettu hirsitalojen tuet. Tällöin saatat tarvita erikoistyökalua tai -tekniikkaa.

Tyypillisten paalujen ulkonäkö ruuvimeisselillä

 • Kun kaikki paalut asetettiin projektin mukaan, I-palkki tai kanava, joka oli hitsattu yläreunaan pitkin kehää.
 • Tämäntyyppistä materiaalia käytetään myös luomaan sisäisiä kattoraketteja rakenteen pitämiseksi.
 • Tämän jälkeen voit aloittaa rakennuksen rakentamisen, vaikka jotkut käsityöläiset suosittelevat ensin betonista valmistettua vahvistusta.

Vihje!
Sen varmistamiseksi, että koko rakenne kestää kauemmin, hitsauksen jälkeen se hiotaan ja päällystetään pohjamaalien ja maalikerrosten avulla.
Lisäksi päälle sijoitettiin kerros katemateriaalia, joka toimii vedenpitävänä aineena.

Kaaviot, jotka osoittavat paalusidoksen tyyppejä perusalustan muodostamiseksi

Kruunujen asennus

Sen jälkeen kun puun talon alle on asennettu paalipohja ja se on vedeneristetty, voit aloittaa kruunujen asettamisen.

 • Tätä varten ensin materiaali käsitellään erityisellä koostumuksella, joka suojaa sitä ympäristön altistumiselta.
 • Sen jälkeen puutavara asetetaan ennalta suunnitellun hankkeen mukaisesti. Tällöin ensimmäisen kruunun kiinnitys voidaan tehdä sekä pulttien avulla että sementtilaastin avulla.

Ensimmäisen kruunun asentaminen metallipallojen päälle

 • Kiinnikkeen kulmissa tehdään lukkojen muodostuminen, jotka on asetettu hinauksella tai toisella tiivisteellä.
 • Tyypillinen talojen rakentaminen puusta ruuveilla on johtanut siihen, että kruunujen välissä on puukerros eristyskerros. Voit tehdä tämän käyttämällä tavallista hinausta, joka taitetaan kahdessa kerroksessa. Jotkut puutavarat, jotka on suunniteltu siihen tarkoitukseen, että näitä tarkoituksia varten käytetään kumitiivisteitä.
 • Kruunujen väliin on liitetty reikiä ja kiinnitetty erityinen kiinnitysmateriaali. Samaan aikaan tällaisten liitosten sijainti on järjestettävä porrastetusti ja ne on esitettävä hankkeessa.

Tämäntyyppisellä säätiöllä voit rakentaa rakennuksia jopa epätasaisilla pinnoilla.

 • Liitosmateriaalina käytetään myös metallikannattimia, mutta niiden käyttö rajoittuu yleensä rakenteen kulmiin.
 • Liitäntä sisäseinien ja pääseinien avulla linnaan, joka on veistetty "lohenpyrstö" tavalla.

Hinaus käytetään tiivisteenä kruunun välillä talossa

 • Kun rakennat talon tai mökin projektia omalla kädellä olevasta palkista, on erittäin tärkeää jakaa ovien ja ikkunoiden aukkojen paikka, sillä tämä voi auttaa säästämään paljon materiaalia.

Vihje!
Mitä enemmän yksiköitä ja kiinnittimiä näytetään kytkentäkaavioissa, sitä helpompi on suorittaa asennus.
Samaan aikaan voit säästää paljon aikaa ilman, että häiritsee muita laskuja tai teknisiä ratkaisuja.

Puun kytkentätapa talon kulmissa, mikä merkitsee pieniä jäännöksiä

katto

Kun rakennat katon projektia, on tärkeää muistaa, että puutavaran alla olevat ruuvipallot eivät kestä raskaita kuormia, mikä tarkoittaa, että rakennelman on oltava mahdollisimman kevyt. Siksi katon rakentaminen käyttäen pienempää materiaalia, joka vastaavasti pienentää painonsa.

On kuitenkin muistettava, että kattorakenteiden tärkein asennuspaikka on pudotettava tukiseinään niin, että kuorma jakautuu kehän ympäri sijaitseviin paaluihin.

Talon katto, joka käyttää ruuvipinoja perustana, ei saa olla ainoastaan ​​kestävä vaan myös kevyt

Vaneriarkkeja voidaan käyttää päällysteen substraattina. Yleensä tämän materiaalin hinta ei ole kovin korkea, mutta sillä on kaikki tarvittavat ominaisuudet tämäntyyppiseen työhön. Päällysteen valinnan on perustuttava myös painon keventämiseen, mikä johtaa usein metalliprofiilin tai pehmeän laattojen käyttöön.

Vihje!
Suunnittelussa katto on tutkittava tekemisestä savupiipun läpi, ja paikka sinun täytyy telakoida obkladyvat asbestia.
Tämä voi estää tulipalon ja lisätä laitteen käyttöikää.

Metalliprofiili on ihanteellinen materiaali tällaisten rakenteiden pinnoittamiseen, koska se ei ole vain kevyt vaan myös halpa.

johtopäätös

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta. Myös edellä esitetyn tekstin perusteella voidaan päätellä, että ruuvipallot sopivat ihanteellisesti tähän talonrakennukseen vain, jos sitä ei ylikuormita ylipainolla. Siksi kaksikerroksisten talojen osalta on parempi valita erilainen syy.

Taloja ruuveilla

Rakentaminen talot palkin paalun ja ruuvi pohja

Talojen suunnittelu baarista on alustan valintaan nähden. Rakenteen alhaisen painon vuoksi talojen talonrakentaminen voidaan tehdä kevyellä matala- tai paalupohjauksella. Pohja on helposti ja yksinkertaisesti pystytetty eri kantavuusalueilla oleviin maaperään ja samalla se ei vaadi lisäkustannuksia.

Suunnitelma ja toteutus

Rakennustyön perusteena on hanke, joka on laadittu huolellisesti ottaen huomioon kaikki vaatimukset ja määräykset. Jos dokumentaatio varmistetaan, talon rakentaminen muuttuu elementtien rakenteelliseksi kokoelmaksi, johon on liitetty yksityiskohtaiset ohjeet.

Puurakenteiden kasauspohjan valitseminen on hyödyllistä tutustua tukikehyksen eduihin:

 • Vähimmäiskustannukset;
 • Maatyön lähes täydellinen puute, koska maiseman tasoittaminen on hyödytöntä ja kantojen, lohkojen, viirtojen poistaminen;
 • Mahdollisuus järjestää kaikki maaperä, paitsi raskas kivinen, kivinen;
 • Kevyet keinot teknisen viestinnän ja putkistojen suorittamiseen;
 • All-season rakentaminen pohja;
 • Ruuvien paaluilla sijaitsevasta pihasta voi rakentaa jopa tiheän rakennuksen olosuhteissa.

Ruuvipätkän pohja ei ole huonompi kestokykyisten ja tavanomaisten perustusten kuormitukselta. Lisäksi on paalulaakeroitu säätö, joka varmistaa rakenteen eheyden käytön aikana kausittaisten maaliikenteen aikana ja mahdollistaa myös talon hyödyllisen alueen lisäämisen milloin tahansa ilman merkittäviä investointeja.

Säätiön järjestely: perusvaatimukset ja parametrit

Geologisten töiden suorittamisen ja valittujen paalusäätiöiden vahvistamisen jälkeen on otettava huomioon tukityyppi, on parempi ottaa alla olevassa taulukossa annetut arvot (pituudet ilmoitetaan cm: ksi):

Maaperän kantavuuden lisäksi on tarpeen laskea rakenteen painon kuormitus (kokonaispaino), jolle seuraavat arvot otetaan huomioon:

 • Rakennuksen kerrokset;
 • Materiaali, josta tuki- ja väliseinät on tehty;
 • Massiivisen luonteen paikallisten rakenteiden (uima-altaat, takat, uunit jne.) Läsnäolo;
 • Liitoksen päällekkäisyyksien materiaali.

Painokustannus lasketaan suunnitelluille huonekaluille, jos aiot laittaa vaikuttavia kuulokkeita tai muita kodin tarvikkeita. Tämän jälkeen kannattaa katsoa esimerkille annettu taulukko (laskelma annetaan yhden kerroksen asuntorakennukselle, jonka mitat ovat 10 * 10 m ilman lisäpainotekijöitä):

Myös säätiön kokonaispinta-ala on otettu huomioon. Pallojen määrän riippuvuus säätiön kokoon on suuri, esimerkiksi maanrakennuksessa 3 * 3 vaaditaan ainoastaan ​​4 halkaisijaltaan 89 mm: n halkaisija, 8 * 8: n rakenteessa on jo 16 halkaisijaltaan 89 mm: n halkaisija ja talon 10 x 10 m: n 25 halkaisijaltaan 108 mm:.

Huomaa, että pinoelementtien kokoalue on paljon laajempi, joten ne on helppo valita jokaiselle yksittäiselle rakennustyypille. Halkaisijasta riippumatta on tarpeen seurata paalujen lujuutta ja käytännöllisyyttä. Kehittäjät käyttävät useimmin hitsattuja paikkoja, joissa on galvanoidut tai valetut kärjet. Otsinkova estää korroosion kehittymistä ja korkealaatuisesta päällysteestä ei voi suorittaa muita vedenpitäviä toimenpiteitä.

Työn vaiheessa oletetaan, että säätiön rakentaminen tapahtuu seuraavalla järjestyksellä, ennen kuin talon järjestäminen puusta ruuvipolleilla

 1. Valmista asennuspaikka, merkitse paikka;
 2. Poraa pienet reiät pisteiden määrittämien paalujen asennuksen mukaan projektiasiakirjojen mukaisesti (älä unohda, että säätö on tehty laakerin seinämien alla sekä sisäosien alapuolella);
 3. Muista tehdä tukipisteitä paikallisten massiivisten esineiden, elementtien alla.

Ja nyt kysymys: etäisyys ruuvien paaluista, mitä pitäisi olla? Kehittäjät, joilla on kokemusta, suosittelevat runkotukien asettamista kehysrakennukselle, jonka askel ei ole yli 3 metriä. Mutta tarvittaessa hirsitalon, jossa on suuri massa tai riittävän monta laakerivaahtoa, voidaan paalujen välinen kuilu pienentää 1-1,2 metriin (ei vähäisemmäksi). Tärkeintä on, että käämitysruuvi ei muodosta tukien palatsia: tällaisella rakenteella ei ole suurempaa voimaa eikä vakautta, mutta se voi murtaa maaperän koskemattomuuden ja menettää kaikki sen positiiviset ominaisuudet.

Tyyppien sitominen paalutusperusta

Kun ruuvipallot on asetettu, elementtien yläosa tasoitetaan ja I-palkki tai kanava voidaan hitsata ulkoreunaa pitkin. Tällöin muotoilu muuttuu vahvemmaksi. Sitten voit aloittaa laatikon rakenteen, katon järjestelyn. On kuitenkin olemassa vaihtoehtoja kelloradan yläpuolella olevien vanteiden toteuttamiseen, jotka on valittu tulevan rakenteen osalta:

 1. Puupäällysteet edellyttävät vinkkejä, joiden päälle voit tehdä karkean lattian. Sitoutuminen on välttämätöntä käsitellä bitumimateriaalia vedenpitävyyden parantamiseksi.
 2. Edellä mainittu kanava tai I-palkki on johtosarja koko rakenteen jäykistämiseksi. Tämä tyyppi on pakollinen rakennuksille, jotka ovat massiivisia, samoin kuin talot, jotka on rakennettu vedellä täytettyihin maaperään tai maaperään, jossa on uhanalainen pesu. Kanavan koko: halkaisijaltaan 108 mm: n halkeamille materiaalin leveys on 140 mm.
 3. Vahvitetun betoniteräksen naamiointi muistuttaa nauhalevyä, joka on vahvistettu paaluselementeillä. Luoda paalut on ruuvattu, kuten on esitetty projektin, ja hitsataan sitten vahvistaa häkki, tehty muotti ja betoni kaadetaan ratkaisu. Käytetty grillage vain vaikuttaville rakennuksille.
 4. Jos talo on erittäin raskas, on parempi kaataa pohjalaatta paaluun. Tätä varten on välttämätöntä sijoittaa lujittavan häkki paikalleen ja kiinnittää se ruuveilla, minkä jälkeen betoniseos kaadetaan valmiiseen muottiin.

Palo-pohjaisesta puusta valmistettu talo sopii erinomaisesti kehittäjälle, joka haluaa säästää rahaa ja hankkia käytännöllistä asuntoa, joka kestää pitkään. Oikeiden ja voimakkaiden ruuvien paaluiden valitseminen, mikä tekee tarkan laskelman paalujen välisestä etäisyydestä, on mahdollista pystyttää rakennus heikkoon kantavuuteen ja suuren vesipitoisuuden omaavaan maaperään. Samalla maaston, rakennustiheyden, pohjaveden pinnan taso ja muut vaatimustenmukaisuuden kannalta välttämättömät vivahteet eivät ole merkityksellisiä, jos talo rakennetaan mihin tahansa muuhun säätiöön.

Rakentaminen talon palkki ruuveilla

Rakennetaan taloa puusta ruuveilla, jos rakennustyöt ovat olemassa. Ruuvien tangot tukipohja on asennettu käsin, työhön tarvitaan vain 3 henkilöä.

Puu on edullisin materiaali ympäristön kannalta turvallisten asuntojen rakentamiseen, joten harkitsemme tässä artikkelissa yksityiskohtaisen tekniikan rakentaa taloja ruuveilla.

Ruuvaa laakerit

On tavallista pystyttää ruuveja tukevalle alhaiselle rakennukselle alueilla, joilla on vaikea maasto, ja syvä maaperän jäädyttäminen talvella, kun vesitiivistynyt ja kallistuva maaperä sijaitsee rakennustyömaalla.

Ruuvien paaluissa on kahta tyyppiä, jotka eroavat joissakin piirustuksissa:

 1. Ensimmäisen tyyppinen ruuvi on valmistettu onttoisesta metalliputkesta, jonka varren yläosassa on silmukat, joissa on kiinnitetty erityinen laite rungon tukien kiinnittämiseksi maahan. Ruuvipätkän pohja on teroitettu, tankoon kiinnitetyt metalliterät, jotka estävät napojen vetämisen pois maasta. Pallon rungon halkaisijan ja terän halkaisijan välisen suhteen ei tulisi olla 1/3. Tangon maksimipituus on 2,5 m, mutta tarvittaessa ruuvituki voidaan pidentää haluttuun pituuteen.
 2. Toinen tyyppinen ruuvituki koostuu ontosta komposiittisauvasta, joka koostuu lieriömäisestä ja kartiomaisesta osasta. Kartiomaisen osan ulkopinta kierretään teräsnauhalta.
Tämä vaihtoehto sopii kivikkoisille maille.

On olemassa useita erilaisia ​​ruuvipilareita, joilla on erilaiset terät:

 • Kapeilla teriöillä varustetut sauvat ovat voimakkaasti terävä sauva, jossa on useita kierroksia valettuun kärkeen (kuten kiinnitysruuvi). Kivi- ja tiheissä maaperäperusteissa sinun on valittava terävä kärki ruuvatuesta, jäädytetyssä maaperässä käytetään vyöhykettä, jossa on hammastettu kruunu kärjessä.
 • Suora tuki - yksi terä hitsautuu ruuvitangon pohjaan.
 • Monilevytuki - useita teriä, jotka parantavat vakautta ja kompensoivat pystysuorat maadoitusliikkeet.

Ruuvauslaitteen laite talon alla baarista

Talojen rakentaminen puusta ruuveilla on alkanut monimutkaisella valmistelutöllä. Ensinnäkin rakennuspaikka on puhdistettava kotitalous- ja rakennusjätteistä, juurtuneista vanhoista kannoista ja häiritsevistä viheralueista.

Syvien reikien, kuoppien täytyy nukahtaa maata ja suunnata alue.

Rakennuksen tulevan perustuksen asettelun avulla kannattaa suunnitella paitsi ruuvien tukien asennuspaikka ympärysmitan ympärillä, myös rungon tukien ruuvauspaikka sisäseinien alapuolella.

Tangon asennuspaikassa on syytä kaivaa pienet syvennykset, mikä helpottaa paalujen asentamista tiukasti keskipisteeseen ja auttaa myös tarkastamaan telineasennuksen pystysuoran asennon. Mitä huonoja ruuvipalloja, katso tässä videossa:

Paalujen asennus

Runkotukien puun talon perustukset on rakennettu käsin, mikä edellyttää 3 työntekijän apua. Ruuvatessa erityistä laitetta asetetaan ylempään silmukkaan, johon kaksi henkilöä vaikuttaa fyysisesti, kääntämällä sitä myötäpäivään.

Jokaisen vallankumouksen aikana terät uppoutuvat syvemmälle ja syvemmälle mantereeseen maata pitkin, tukemalla paalun tuki tiettyyn tasoon. Kolmas työntekijä valvoo sauvan pystysuoraa asentoa ja tarkistaa sen tasolle.

Jos kasa poikkeaa vaaditusta asennosta ruuvauksen aikana, se voidaan purkaa takaisin ja sukella uudelleen.

Kiinnitä tangot lopussa pinon yläosat tasoitetaan yhteen tasoon. Nestemäinen betoniliuos kaadetaan onteloon, joka kiinteytyksen jälkeen painaa paalua, mikä auttaa sen stabiilisuutta liikkuvassa maaperässä. Betoniliuoksen kaatamisen jälkeen teräsvinkit hitsataan kunkin paalin yläpäähän. Katso lisätietoja kiinnitysruuvin paaluista tästä videosta:

Puun talo

Puupuun talojen seinät paalunruuvin perustuksissa alkavat pystyttää korkkien asentamisen lopussa paalun tukeen. On sitä mieltä, että pihapiirin sitominen grillauksella ei ole välttämätöntä, kun rakennetaan taloja pieneltä alueelta.

Rakenteen jäykkyys antaa ensimmäisen kruunupalkin, joka on yksinkertaisesti sijoitettu pään päälle ilman kiinnitystä. Palkin päälle asetetaan 2 kerrosta katemateriaalia, jonka jälkeen asuinrakennuksen seinät on pystytetty. Kruunupalkki on kuormitettu raskaan puun seinien rakenteen painon takia.

Talon heikko paikka ruuveilla - tuuli kulkee tukien ja pohjan välillä. Lattiat tässä talossa ovat kylmiä.

Toisessa vaihtoehdossa metalliprofiilin laitekiinnitys. Pölkkiviivoilla kanava asetetaan hyllyille alas, sitten - 2 kerrosta kateaineistoa, johon ensimmäinen kruunupalkki asetetaan.

Kiinnitä puu profiiliin galvanoiduilla pultilla. Kun asetat kruunun, voit jatkaa palkin asettamista talon ulkoseinien rakentamiseen.

Penkitasojen talot ovat erityisen suojattomassa paikassa - tuuli "kulkee" tukien väliin, sademäärä putoaa siellä. Rakennuksen lattia kuivuu nopeasti, kylmä ilma talvella nopeasti jäähtää suojaamattomat rakenteet.

Suojaa epäsuotuisilta olosuhteilta on välttämätöntä suojata pohja ruuvipisteissä asentamalla sivuraikastimet.

Sivulevyt asennetaan asunnon ympärille avoimien paalujen tukien tasolle, mikä vähentää epäsuotuisten tekijöiden negatiivista vaikutusta paalusuojan rakenteeseen.

Rakentaminen talot palkin paalun ja ruuvi pohja

Talojen suunnittelu baarista on alustan valintaan nähden. Rakenteen alhaisen painon vuoksi talojen talonrakentaminen voidaan tehdä kevyellä matala- tai paalupohjauksella. Pohja on helposti ja yksinkertaisesti pystytetty eri kantavuusalueilla oleviin maaperään ja samalla se ei vaadi lisäkustannuksia.

Suunnitelma ja toteutus

Rakennustyön perusteena on hanke, joka on laadittu huolellisesti ottaen huomioon kaikki vaatimukset ja määräykset. Jos dokumentaatio varmistetaan, talon rakentaminen muuttuu elementtien rakenteelliseksi kokoelmaksi, johon on liitetty yksityiskohtaiset ohjeet.

Puurakenteiden kasauspohjan valitseminen on hyödyllistä tutustua tukikehyksen eduihin:

 • Vähimmäiskustannukset;
 • Maatyön lähes täydellinen puute, koska maiseman tasoittaminen on hyödytöntä ja kantojen, lohkojen, viirtojen poistaminen;
 • Mahdollisuus järjestää kaikki maaperä, paitsi raskas kivinen, kivinen;
 • Kevyet keinot teknisen viestinnän ja putkistojen suorittamiseen;
 • All-season rakentaminen pohja;
 • Ruuvien paaluilla sijaitsevasta pihasta voi rakentaa jopa tiheän rakennuksen olosuhteissa.

Ruuvipätkän pohja ei ole huonompi kestokykyisten ja tavanomaisten perustusten kuormitukselta. Lisäksi on paalulaakeroitu säätö, joka varmistaa rakenteen eheyden käytön aikana kausittaisten maaliikenteen aikana ja mahdollistaa myös talon hyödyllisen alueen lisäämisen milloin tahansa ilman merkittäviä investointeja.

Säätiön järjestely: perusvaatimukset ja parametrit

Geologisten töiden suorittamisen ja valittujen paalusäätiöiden vahvistamisen jälkeen on otettava huomioon tukityyppi, on parempi ottaa alla olevassa taulukossa annetut arvot (pituudet ilmoitetaan cm: ksi):

Maaperän kantavuuden lisäksi on tarpeen laskea rakenteen painon kuormitus (kokonaispaino), jolle seuraavat arvot otetaan huomioon:

 • Rakennuksen kerrokset;
 • Materiaali, josta tuki- ja väliseinät on tehty;
 • Massiivisen luonteen paikallisten rakenteiden (uima-altaat, takat, uunit jne.) Läsnäolo;
 • Liitoksen päällekkäisyyksien materiaali.

Painokustannus lasketaan suunnitelluille huonekaluille, jos aiot laittaa vaikuttavia kuulokkeita tai muita kodin tarvikkeita. Tämän jälkeen kannattaa katsoa esimerkille annettu taulukko (laskelma annetaan yhden kerroksen asuntorakennukselle, jonka mitat ovat 10 * 10 m ilman lisäpainotekijöitä):

Myös säätiön kokonaispinta-ala on otettu huomioon. Pallojen määrän riippuvuus säätiön kokoon on suuri, esimerkiksi maanrakennuksessa 3 * 3 vaaditaan ainoastaan ​​4 halkaisijaltaan 89 mm: n halkaisija, 8 * 8: n rakenteessa on jo 16 halkaisijaltaan 89 mm: n halkaisija ja talon 10 x 10 m: n 25 halkaisijaltaan 108 mm:.

Huomaa, että pinoelementtien kokoalue on paljon laajempi, joten ne on helppo valita jokaiselle yksittäiselle rakennustyypille. Halkaisijasta riippumatta on tarpeen seurata paalujen lujuutta ja käytännöllisyyttä. Kehittäjät käyttävät useimmin hitsattuja paikkoja, joissa on galvanoidut tai valetut kärjet. Otsinkova estää korroosion kehittymistä ja korkealaatuisesta päällysteestä ei voi suorittaa muita vedenpitäviä toimenpiteitä.

Työn vaiheessa oletetaan, että säätiön rakentaminen tapahtuu seuraavalla järjestyksellä, ennen kuin talon järjestäminen puusta ruuvipolleilla

 1. Valmista asennuspaikka, merkitse paikka;
 2. Poraa pienet reiät pisteiden määrittämien paalujen asennuksen mukaan projektiasiakirjojen mukaisesti (älä unohda, että säätö on tehty laakerin seinämien alla sekä sisäosien alapuolella);
 3. Muista tehdä tukipisteitä paikallisten massiivisten esineiden, elementtien alla.

Ja nyt kysymys: etäisyys ruuvien paaluista, mitä pitäisi olla? Kehittäjät, joilla on kokemusta, suosittelevat runkotukien asettamista kehysrakennukselle, jonka askel ei ole yli 3 metriä. Mutta tarvittaessa hirsitalon, jossa on suuri massa tai riittävän monta laakerivaahtoa, voidaan paalujen välinen kuilu pienentää 1-1,2 metriin (ei vähäisemmäksi). Tärkeintä on, että käämitysruuvi ei muodosta tukien palatsia: tällaisella rakenteella ei ole suurempaa voimaa eikä vakautta, mutta se voi murtaa maaperän koskemattomuuden ja menettää kaikki sen positiiviset ominaisuudet.

Tyyppien sitominen paalutusperusta

Kun ruuvipallot on asetettu, elementtien yläosa tasoitetaan ja I-palkki tai kanava voidaan hitsata ulkoreunaa pitkin. Tällöin muotoilu muuttuu vahvemmaksi. Sitten voit aloittaa laatikon rakenteen, katon järjestelyn. On kuitenkin olemassa vaihtoehtoja kelloradan yläpuolella olevien vanteiden toteuttamiseen, jotka on valittu tulevan rakenteen osalta:

 1. Puupäällysteet edellyttävät vinkkejä, joiden päälle voit tehdä karkean lattian. Sitoutuminen on välttämätöntä käsitellä bitumimateriaalia vedenpitävyyden parantamiseksi.
 2. Edellä mainittu kanava tai I-palkki on johtosarja koko rakenteen jäykistämiseksi. Tämä tyyppi on pakollinen rakennuksille, jotka ovat massiivisia, samoin kuin talot, jotka on rakennettu vedellä täytettyihin maaperään tai maaperään, jossa on uhanalainen pesu. Kanavan koko: halkaisijaltaan 108 mm: n halkeamille materiaalin leveys on 140 mm.
 3. Vahvitetun betoniteräksen naamiointi muistuttaa nauhalevyä, joka on vahvistettu paaluselementeillä. Luoda paalut on ruuvattu, kuten on esitetty projektin, ja hitsataan sitten vahvistaa häkki, tehty muotti ja betoni kaadetaan ratkaisu. Käytetty grillage vain vaikuttaville rakennuksille.
 4. Jos talo on erittäin raskas, on parempi kaataa pohjalaatta paaluun. Tätä varten on välttämätöntä sijoittaa lujittavan häkki paikalleen ja kiinnittää se ruuveilla, minkä jälkeen betoniseos kaadetaan valmiiseen muottiin.

Palo-pohjaisesta puusta valmistettu talo sopii erinomaisesti kehittäjälle, joka haluaa säästää rahaa ja hankkia käytännöllistä asuntoa, joka kestää pitkään. Oikeiden ja voimakkaiden ruuvien paaluiden valitseminen, mikä tekee tarkan laskelman paalujen välisestä etäisyydestä, on mahdollista pystyttää rakennus heikkoon kantavuuteen ja suuren vesipitoisuuden omaavaan maaperään. Samalla maaston, rakennustiheyden, pohjaveden pinnan taso ja muut vaatimustenmukaisuuden kannalta välttämättömät vivahteet eivät ole merkityksellisiä, jos talo rakennetaan mihin tahansa muuhun säätiöön.

Puuhuone ruuveilla: valokuvat, projektit - mitkä paalut ovat parempia

Ensin sinun on päätettävä talon tai muun rakennuksen säätiön valinnasta. Olemme kiinnostuneita rakentamaan talon baarista. Se, että sillä ei ole paljon painoa, säätiö ei välttämättä ole kallista. Ennen rakennustyön aloittamista rakennushankkeen mukaan luodaan projekti. Useista mahdollisista säätiön vaihtoehdoista voit pysyä paalarakenteessa. Olipa luotettavaa perustaa talon palkkiin, jota harkitsemme artikkelissamme.

Paalun perustuksen ominaisuudet

Yksi tyyppistä alustaa talon alle baarissa on kasa suunnittelu. Pile-pohja on luokiteltu useiden eri tyyppien mukaan:

 • painettu - erityinen kone tukkii paalun tiettyyn syvyyteen;
 • poraus - porakone tai käsipora porat reiät, joissa paalut on asennettu;
 • ruuvi ruuvataan maata käsin tai mekaanisesti, paalulla on kärki kiertyneiden siipien muodossa, mikä helpottaa työn tekemistä.

Puutavaraa varten voidaan käyttää kaikentyyppisiä paalusäätiöitä, mutta suosituin, jos tarkastelet asiakkaiden arvioita, on ruuvipohjaperusta.

 • Se koostuu eri halkaisijaltaan ja pituudeltaan olevista metalleista. Putken alaosassa on kierteiset terät, jotka sallivat putken tunkeutumisen haluttuun syvyyteen. Samalla maaperä ei löysty, vaan puristetaan, mikä vaikuttaa positiivisesti alhaisen matkan varrella, pohjaveden, hiekan ja turpeen läheisyydessä.
 • Pylväiden kiinnittäminen voidaan tehdä palkilla tai metallielementeillä (I-palkki, kanavapalkki) siten, että rakenne ei hajoa.
 • Pile-pohja asennetaan mihinkään maaperään ja muuhun alueeseen kuin kalliolle. Jopa rinteiden ja maatason erot eivät ole esteenä paalujen rakenteiden pystyttämiselle. Kunkin paalin korkeutta on tarpeen säätää asennuksen aikana kiristämällä eri syvyyteen.
 • Kellari riippuu määräpaikasta. Jos kellari on tarkoitettu varustamaan, pohja tehdään mahdollisimman korkeaksi, muissa tapauksissa se saavuttaa 400-500 mm maasta.

Kuinka laskea pilkkujen määrä säätiölle?

Suunnitelmaan suunnitellessa taloa sovelletaan tarvittava määrä paaluja. Heidän lukumääränsä riippuu:

 • materiaalin tyyppi (puun poikkileikkaus, puun kosteus);
 • ympärysmitan koko;
 • lattiat, ullakko;
 • rakenteen paino;
 • maaperän geodeettisten tutkimusten tulokset;
 • alueen ilmasto-olosuhteet.

Jos on väärin laskea talojen määrä suunnitteluaikana, voi ilmetä käytön aikana - epätasaista lattiaa, sagging-elementtejä tai esijännitystä koko rakennelmassa. On suositeltavaa asentaa välejä aina 1500-3000 mm: n etäisyydellä kehän ympärillä ja vierekkäisten seinien risteyksestä. Laskenta tehdään tietyn algoritmin mukaan:

 1. Materiaalin kokonaismäärä (palkki, kuutiometri) otetaan huomioon.
 2. Kerrottu yhden kuution painolla = 800 kg.
 3. Kunkin kerroksen hyötykuorma lisätään (kehyksen kerrottu mitat kerroin 150).
 4. Rakennuksen lumikuorma on hirsitalon seinien johdannainen kerrottuna kertoimella. 180.
 5. Tuloksena oleva määrä kerrotaan kertoimella. luotettavuus = 1.1.
 6. Tulos jaetaan painon kuormituksella, jonka yksi kasa kestää, saamme talojen kokonaispistemäärän palkista.
 7. Harkitse esimerkki yksikerroksisesta 8x6-rakenteesta 150x150 baarista.
 • 21,6 * 800 = 17 280 kg;
 • 8 * 6 * 150 = 7200 kg;
 • 8 * 6 * 180 = 8640 kg;
 • 17280 + 7200 + 8640 = 33 120 kg;
 • 33 120 * 1.1 = 36 440 kg - rakennuksen kokonaiskuormitus ottaen huomioon kaikki parametrit.
 • Säätiölle otetaan kasa, jonka mitat ovat 89x250x2500, ja paino on enintään 2 tonnia.
 • 33,120 / 2000 = 16,56. Siksi säätiö vaatii 17 ruuvipilareita.

Tietenkin laskelmia voidaan pitää likimääräisinä. On parempi, että tämä työ annetaan erikoistuneille asiantuntijoille, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteet suunniteltaessa palkkikenttää talosta palkista ja luo kuvan tulevasta säätiöstä.

Miten talon rakentaminen ruuvipylväät palkista?

Näet valmiit projektit, lue perusrakenteen muutokset (ruuvi, räpytys, poraus), luo oma projekti. Hankkeen toteuttamisen jälkeen tarvittavien rakennusmateriaalien hankinta jatkuu rakentamisessa.

 1. Ei ole tarpeen selvittää säätiön perustaa.
 2. Käytä merkintää suunnitelman mukaan.
 3. Merkintäpaikoissa asennamme paaluja, ruuvaamalla tiettyyn syvyyteen, mutta vähintään maaperän jäädyttämisen syvyyteen. Yleensä ruuvit ovat jopa 1500 mm ja enemmän. Pinnalla putki pysyy 400-500 mm korkeana. Kun taso laskee (rinteet, kaivot), ulkonevan osan korkeus mitataan tasolta.
 4. Kierrä ruuvipallot erikoislaitteiden avulla tai suorita työtä käsin. Yhden pilarin asentamisen määrä on kolmesta viiteen kerrallaan: kaksi kierretään neljään, yksi ohjaa prosessia.
 5. Ruuvattaessa kaikki projektissa mainitut pylväät, ne on kaadettava betonilla, jos talo on valmistettu pysyvästi asuvalta puusta. Väliaikaisen rakenteen tapauksessa betonia ei saa kaataa putken onteloon.
 6. Ylhäältä napa on hitsattu jokaiseen napaan, johon palkin valjaat asennetaan. Usein vanteet tehdään metallielementeillä, hitsaamalla kanava tai I-palkki kehän ympärillä. Suurin osa suunnittelusta oli kestävä.
 7. Älä unohda käsitellä paaluja korroosiosuihkulla kyllästämällä, jotta se pidentää säätiön käyttöikää.
 8. Seuraavassa vaiheessa esitellään talon ensimmäinen kruunu baarista.

Hankkeita talojen baarissa pihdit ovat esillä valokuvan Internet-tilaa laaja valikoima. Valitse se, joka sopii sinulle tai luo ainutlaatuinen projekti. Kun valitset taloprojektin puupalkin palkista, älä unohda, että säätiö on tarkoitettu kevyisiin rakenteisiin. On mahdotonta rakentaa monikerroksista rakennusta noudattamatta tiettyjä sääntöjä:

 • oikea laskeminen alustalla olevien paalujen määrästä;
 • jos mahdollista, valitse kevyet materiaalit katolle ja tukille;
 • otettava huomioon maaperän ominaisuudet;
 • paalun perustuksen oikea paistaminen;
 • jalostaa metalli korroosiolta;
 • anna asennus asiantuntijoille.

Kun otetaan huomioon talojen hankkeet pihdeissä olevasta baarista, älä unohda nähdä niitä ihmisiä, jotka ovat tulleet näiden talojen omistajiksi. Eniten myönteisiä arvosteluja. Ne, jotka ovat unelmoinneet luotettavan talon rakentamisesta maaperälle, jota ei ole tarkoitettu asentamaan taloon muihin säätiöihin, ovat tyytyväisiä. Positiivinen palaute rakentamisfoorumeista ihmisiltä, ​​jotka eivät halua viivästyttää rakentamista pitkään aikaan. Paneerausruuvi asennetaan muutaman päivän päähän, jos työ tehdään asiantuntijoiden toimesta. Mutta on olemassa arvosteluja ja ne kehittäjät, jotka päättivät omavarainen paalut talon alla baarista. Tulokset olivat hyviä. Pienen yksityisen talon puunruuvin pohja puusta voi maksaa jopa 35 000 ruplaa tai enemmän. Kaikki riippuu rakenteen koosta. Annamme taulukon kustannuksista, jotka aiheutuvat paalusäätiöstä eräiden tyypillisten talojen hankkimisesta baarista.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Jokaiseen rakennukseen, määräpaikasta riippumatta, oli luotettava ja kestävä, se on rakennettu vankalle pohjalle. Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti erilaisia ​​erityyppisiä perustuksia, joista yksi on paaliruuvi. Se on tämä rakentamisen perusta rakentamisen versio, joka aiheuttaa eniten kysymyksiä. Siksi julkaisemme tämän julkaisun kysymykseen: ruuvipallojen perusta, miinukset ja edut, yleiskatsaus sen rakenteesta, mahdollisuudet ja rakentamisen tarkoituksenmukaisuus. Tällaiset näkökohdat kiinnostavat hyvin monta maanomistajaa, jotka ovat kiireisiä kotinsa tulevan rakentamisen ensimmäisten "arvioiden" kanssa.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Ennen kuin muotoilet kaikki tällaisen mallin edut ja haitat, sinun pitäisi luultavasti harkita joitain vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan paalusäätiön lujuuteen ja kestävyyteen.

Talo palstoilla - fantasiaa tai todellisuutta?

Onko mahdollista käyttää kasaalapäätä rakentaa asuin talo? Minun on sanottava, että on joitain rakentajia, jotka eivät ehdottomasti suosittele tätä, mieluummin talon nauhalle, pylväs- tai laattaperustaksi. Tällaiset päälliköt uskovat, että paalut soveltuvat paremmin paikkakunnille tai kevyille maalajeille.

On kuitenkin muistettava, että on olemassa kokonaisia ​​kaupunkeja, joiden koteihin on asennettu vain pölkkyjä ja jotka ovat olleet vuosikymmenien ajan. Tällaisten säätiöiden käytäntö on osoittanut, että ne voivat hyvinkin olla luotettava perusta myös massiivisille taloille.

Luonnollisesti ilmastollisissa olosuhteissa ei tietenkään ole kohtuullista kasaantua kaksikerroksista kivirakennusta, vaikka tämä ei todennäköisesti ole aivan mahdoton tehtävä. Ja vielä yksityisessä rakentamisessa se on yleensä valittu puiset tai runkorakenteet katto kattaa kevyt katto materiaalia.

Usein karu pohjasta tai muista maastoominaisuuksista johtuen paalusäätiöstä tulee ainoa hyväksyttävä ratkaisu.

Joissakin tapauksissa paalusäätiöt ovat yleensä ainoa tapa rakentaa talon sivustoon, esimerkiksi jos rakentaminen on suunniteltu erittäin kestävän tai pysyvästi tulvan alueen osalle.

Tällaisen mallin käytön puolesta sanotaan, että tällaisia ​​perustusten versioita on käytetty rakentamisessa antiikin ajaksi, mutta vain aiemmin tähän tarkoitukseen valmistettuja erikoisvalmisteita käytettiin paaluina. Aluksi paalut ajettiin vain maahan, ja vain 1800-luvun alussa oli keksitty ruuviasennusmenetelmä.

Alussa ruuvatuet käytettiin laitureiden luomiseen, mutta niiden laajuus alkoi laajentua. Esimerkiksi se oli ruuveja, joita käytettiin perustaksi majakan rakentamiselle, joka rakennettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa Thamesin epävakaan kentällä.

Ensimmäinen majakka, joka on rakennettu ruuveilla - "Maplin Sands"

1900-luvun alkupuolelta rakennustyöt paaliperustaan ​​hankkivat "toisen tuulen". Tätä helpotti uuden teknologian syntyminen paalujen tarkalle ja syvälliselle ajoajalle, mikä nopeutti huomattavasti rakennusten rakentamisen perusteiden rakentamista. 1950-luvulla alkoi koneiden mekaanisten laitteiden aktiivinen käyttö paalujen ruuvaamiseen, mikä toi uuden sysäyksen tällaiselle rakennusteollisuudelle sekä teollisuudelle että yksilölle.

Säätiöiden järjestelymenetelmästä käytettiin laajalti sotilaskonstruktiota, koska kattavissa tutkimuksissa todettiin, että tällaiset rakenteet ovat luotettavia, kestäviä ja sopivia käytettäväksi permafrost-, syvä- ja vedetylle maaperälle - sanalla ei käytännössä ole mitään rajoituksia niiden käyttöön.

Ensimmäinen kotimaista tieteellistä kehitystä, joka virallisesti hyväksyttiin rakennustyön standardina, oli TUVS-55, joka valmistui vuonna 1955 monien vuosien kokeilun pohjalta ("Tekniset ohjeet perustusten suunnittelulle ja rakentamiselle, ruuvipillojen siltojen tukeminen"). Monet sen säännöksistä olivat nykyaikaisia ​​rakennusmääräyksiä ja säädöksiä.

Paalarakenteiden edut ja haitat

Rautamalmien talojen rakentamisen tekniikkaa ajassamme käytetään ympäri maailmaa ja sillä on suuri määrä positiivisia näkökohtia.

Pylväsruuvin lukuisat edut määrittävät tällaisten rakenteiden kasvavan suosion yksityisten kehittäjien keskuudessa.

Paalunruuviperustusten ilmeiset edut sisältävät seuraavat kohdat:

 • Rakenne voidaan pystyttää melkein minkä tahansa tyyppisissä maissa eri ilmastoalueilla, myös suolla alueilla ja alueilla, joilla on permafrostia.
 • Pohjaveden taso ei vaikuta merkittävästi tämäntyyppisen säätiön järjestelyyn.
 • Ruuviasema on erinomainen talon rakentamiseen maastoon, jolla on vaikea maasto.
 • Ruuvipalloja voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana, sillä sääolosuhteet eivät vaikuta luodun rakenteen laatuun ja lujuuteen - maaperän lämpötila on aina vakaa ruuvien kiinnitysvyöhykkeellä.

Nauha- tai laattasäiliöiden betonirakentaminen talvella on melko vaarallinen harjoittelu. Mutta ruuvipallojen pohjalle tällaisia ​​rajoituksia ei ole

 • Pile-ruuvin perustukset eivät altistu pakkaselle, kun maa jäätyy.
 • Asennustyöt tehdään mahdollisimman lyhyessä ajassa. Esimerkiksi kaikkien olosuhteiden onnistunut yhdistäminen - hyvä maaperäläpäisevyys, hyvin koordinoitu käsityöläisten joukkue jne., Keskikokoiselle talolle voidaan valmistaa vain päivässä, varsinkin jos käytetään erityislaitteita. Samanaikaisesti ruuvipalloja voidaan käyttää vanteiden ja seinärakenteiden asennukseen heti asennuksen jälkeen, eli ne eivät vie aikaa tarttua, kypsyviä, rakentaa lujuutta, kuten minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen. Mitään muuntyyppisiä säätiöitä ei edes lähellä tällaisia ​​rakennusnopeuden indikaattoreita.

Erikoislaitteiden käyttö antaa meille mahdollisuuden kiihdyttää pilkkokentän luomista, joka on täysin valmis lisärakentamiseen.

 • Paloja voidaan ruuvata talon rakentamiseen varattuun paikkaan ja itsenäisesti, useiden avustajien, ts. Ilman erikoislaitteiden käyttöä. Tämä tekijä on erityisen tärkeä, jos tällaisia ​​palveluja ei ole mahdollista tilata rakentamisalueella tai tulevaisuuden talon omistaja on yksinkertaisesti rajallinen.

Erityisrakennustöiden käyttöä ei ole mahdollista tilata? - Ei ole väliä, voit käsitellä sitä omasta.

 • Porausruuvin säätöä varten sinun ei tarvitse kaivaa kaivoa ja varustaa muottirakennetta, mikä tarkoittaa sitä, että paikalla ei ole tukkeutuneita maaperää, joka on myös hävitettävä ottamalla sen pois sivustolta ja vaatii lisäksi lisää materiaalikustannuksia. Lisäksi tämän säätiön ei tarvitse suorittaa työtä rakennustyömaan kohdistamisessa.
 • Paalun ja ruuvin pohja ei poista maaperästä kapillaarista kosteutta, joten talon seinät ja lattiat ovat kuivia.
 • Tällöin on olemassa täysi tilaisuus toteuttaa eri teknisten viestintöjen suunnittelu ja asennus samanaikaisesti perusosien asennuksen kanssa tai sen rakentamisen jälkeen.
 • Oikealla valinnalla laadukkaista paaluista ja niiden luotettavasta asennuksesta varmistetaan pohjan kestävyys, jota arvioidaan useiden vuosikymmenien ajan.

Maaperän ja vanteen välinen tila voidaan sulkea kehän ympäri ja eristää, ja joskus jopa löytää hyödyllistä käyttöä.

 • Hyvin eristetty pohja ympärillä, voit saada lämmin maanalainen, mikä tarkoittaa, että talon lattia on myös lämmin, koska se ei jäähdy pois maasta. Lisäksi joissakin tapauksissa on tilaisuus varustaa eräänlainen "taloudellinen lattia" talon alle ilman suuria maanrakennustöitä.
 • Ruuvattujen paalujen perustuksen rakenne maksaa 30 - 40% halvempaa kuin betonipohja. Koska säätiön rakentaminen aina viittaa talon kalliimpien vaiheiden luokkaan, säästöt voivat olla erittäin vaikuttavia.

Kaikilla edellä mainituilla ruuvipilareiden eduilla on vain ne rakenteet, jotka on rakennettu kaikkien laadittujen standardien mukaisesti, laadukkaista materiaaleista ja ottaen huomioon kaikki maastoominaisuudet.

Mutta jos poikkeaminen tekniikasta, kun käytetään käsin tehtyjä paaluita ja muita erehdysprosessin vastaisia ​​tekijöitä, pino-ruuvimeisseleihin liittyvät puutteet voivat pahentua.

Niinpä paaliruuvi-perustuksen "miinukset" sisältävät seuraavat seikat, jotka on otettava huomioon hankkeen valmistelussa ja rakentamisen aikana:

 • Riippumatta laskelmista ja asennustyöstä, tällaisen säätiön puutetta voidaan kutsua lisääntyneen monimutkaisuuden tai jopa mahdottomaksi sen rakentamiselle koville ja kiviseille.

Kuormituksen vaikutuksesta paalutusperustan runko taivutettiin - todennäköisimmin tämä johtuu maaperän ominaisuuksien virheellisestä määrityksestä tai väärin valituista ja asennetuista ruuvipapeista.

 • Liian suuri kuormitus ruuvipapeille voi johtaa koko säätimen kantavuuteen heikkenemiseen ja seurauksena - valjaiden hihnan muodonmuutokseen ja seinien tuhoutumiseen.
 • On tarpeen varustaa tehokkaat kuivatusjärjestelmät asennetuista paaluista, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Kuitenkin myrsky- ja viemäriveden poistoa suositellaan asennettavaksi kaikenlaisten perustusten ympärille.
 • Korroosion vaikutusta paalamateriaaliin ei voida täysin sulkea pois. Laadukkaat tuotteet saavat luonnollisesti tuotantoprosessissa tarvittavan suojapinnoitteen, jossa on sinkki- ja polymeerimateriaaleja. Kuitenkin joskus lisääntynyt kemiallinen aggressiivisuus maaperä tekee sen "likainen teko". Sähkösidottujen rautateiden, solutornien, kaivosten ja louhosten, suuren sähköaseman tai suurjännitelinjan sähköjohtojen välittömään läheisyyteen perustuvien porausruuvien perustaminen ei ole suositeltavaa. Tällaisilla alueilla on suuri todennäköisyys esiintyä maanalaisissa kulkuvirroissa, jotka voimakkaasti tehostavat metalli-korroosion prosesseja. Ja perustustamoiden käyttö olisi ehdottomasti suljettava pois luodakseen talon maasilmukan.

Valitettavasti poista kokonaan korroosion vaikutukset ruuvipinoihin - kunnes se ilmenee

 • Ruuvipillojen myynnissä tarjottavat laakerointimahdollisuudet - ei rajoittamaton. Tämä on kuitenkin hyvin epäsuoraa yhteyttä alhaisen yksityisen rakentamisen rakenteeseen - suuria kuormia, jotka ylittävät oikein valitut paalut, eivät ole odotettavissa.
 • Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität, et voi saada täysipainoista kellari- tai kellarikerrosta yksityisen rakentamisen kannalla.
 • Talon laajennusten rakentamisen aikana voi olla vaikeuksia ruuvaamalla paaluja vanhan rakennuksen seinien lähellä sijaitsevissa pisteissä. Tämä ratkaistaan ​​kuitenkin yleensä erityisellä tekniikalla.
 • Ei puutteista, vaan erityisistä kustannuksista johtuen siitä, että porausruuvin rakentaminen vaatii omistajien ja asiakkaiden jatkuvan hallinnan työn kutsusta. Valitettavasti meidän on myönnettävä, että melko monet "pseudo-asiantuntijat" ja jopa suorat "sharomozhnikov" pyrkivät toimimaan tässä tai sillä tavalla hyötyäkseen paalun asennusteknologian rikkomisesta. Jotta korkealaatuisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi paalun ontelosta vaaditaan kaatamista betoniin ylhäältä. Vieraan työntekijöiden ei ole harvinaista jättää huomiotta tässä vaiheessa, heti ruuvauksen jälkeen, hitsaamalla päähän.

Varmista, että paalun ontelo on täytetty betoniliuoksella hyvin kärjessä.

On olemassa esimerkkejä siitä, että "työntekijöiden" työryhmät, jotka toimivat ilman ohjausta asiakkaalta, eivät kiertäneet paaluja täydellä syvyydellä - ja on lähes mahdotonta tarkistaa tämän jälkeen putkien viimeistelyn jälkeen hitsaamalla kärjet ja vanteet. Ja tällainen rikkomus aiheuttaa aina varhaisen muodonmuutoksen luodusta perusta, jolla on kaikki seuraukset.

Epäilemättä on tarpeen ajaa työntekijöitä rakennustyömaaltaan, jos huomataan, että ajamalla paaluilla korkeus he pyörivät niitä vastakkaiseen suuntaan ruuvaamiseen. Tällainen tuki voidaan heti katsoa hylätyksi, koska sillä ei enää ole laskettua kantavuutta.

Päätelmä on kutsua prikaati pelkästään organisaatiolta, jolla on moitteeton maine suoritettavan työn laadusta, tai jos ei jää yhdenkään rakennusvaiheen näkökulmasta, seurata kaikkia tekniikan vaatimia toimia. Jos sinulla on halu ja luottamus omiin kykyihisi, asenna paalut itse.

Kuten näette, haitat ovat myös melko vakavia. Jotta vältytään niistä tai vähennetään mahdolliseen vähimmäismäärään, on tarpeen valita paalut oikein ja rakentaa pohja tehtyjen laskelmien perusteella, mukaan luettuna tulevaisuuden kuormitusten arviointi ja tukien kantavuus.

Ruuvipillojen tyypit

Ruuvipallot on jaettu useisiin tyyppeihin, joilla on omat ominaisuutensa, jotka koostuvat rakenteellisista ja teknisistä ominaisuuksista. Jokainen tuotetyyppi on tarkoitettu käytettäväksi eri olosuhteissa, jotka riippuvat maaperän ominaisuuksista ja odotetusta kuormituksesta substraatille. Lisäksi on otettava huomioon se tekijä, että joskus eri tyyppisiä paaluja käytetään jopa yksittäisen esineen asentamisessa, koska eri alueilla rakenne voi tuottaa epäyhtenäisen kuorman säätiölle. Eri tyyppisten paalujen käyttö antaa säätiön turvamarginaalin ja lisää rakennuksen käyttöikää.

Ruuvipallot jaetaan seuraavien parametrien mukaan: päätavoite, putken halkaisija, terän koko ja lukumäärä, kärjen tyypin, tuntemien kuormitusten (kantavuus), teräslajin ja paksuuden sekä korroosionestotyypin mukaan.

Näitä parametrejä on tarkasteltava tarkemmin, jotta voidaan tietää, mitkä tuotteet sopivat talon rakentamiseen tietyllä maaperäalueella.

Erilaisia ​​paaluja sovelluksen mukaan

Alla olevassa kuvassa näkyy neljä perustyyppiä, jotka eroavat voimakkaasti jopa visuaalisesti.

Ulkoiset erot, kuten ruuvipillit, näkyvät paljain silmin.

ja - leveät terät, joissa on yksi terä, sijoitettu kärkeen putken alaosassa. Yleisimpiä yksityisrakennustyyppejä, jotka mahdollistavat perustusten rakentamisen useimmille maaperälajikkeille. Yleensä käytetään kevyisiin talleihin ja yksikerroksisiin puu- tai kehyspaneeleihin. Kuitenkin, kun terien halkaisija ja paalujen lukumäärä valitaan oikein, perustetaan taloja kaasusilikaattilohkoista.

b - paalut, joiden kantavuus lisääntyy, kestokyky ja vetovoima. Tyypillinen ero on kahden terän läsnäolo, jotka on sijoitettu pitkin kannan korkeutta. Soveltuu kaksikerroksisten talojen perustuksiin. Riippumattomassa yksityisessä rakentamisessa niitä käytetään harvoin, koska tällaista kasaa on mahdotonta ruuvata maata käsin ilman erityisiä laitteita.

c - kapeat kaadetut paalut, joilla on voimakas kartiomainen "ruuvi" - jota käytetään perustettaessa kivikasveja.

d - erityiset paalut, jotka on suunniteltu luomaan permefrost-olosuhteita. Ne edellyttävät erityisen ruuvaustekniikan käyttöä, joten niitä ei käytetä itserakentamisen käytännössä.

Kaikista mainituista tyypeistä, kuten näette, ensimmäistä käytetään useimmiten itsensä rakentamiseen, joten lisäesityksen aikana kiinnitetään enemmän huomiota

Kierrä paalut perusta

Maaperän koostumuksesta ja rakenteen kuormituksesta riippuen on välttämätöntä valita paalun akselin halkaisija, joka voi vaihdella 57: stä 133 mm: iin. Yhdessä putken halkaisijan kanssa myös terien halkaisija muuttuu ja sitä korkeampi se on, sitä suurempi on tuen kantavuus.

Alla olevassa taulukossa on esitetty suurikokoiset teräpalkit, joissa on hitsattu kärki (ne toimivat tavallisesti SVS-ruuvikierteen avulla)

Terien lukumäärä

Ruuveilla voi olla yksi terä, kuten edellä olevassa taulukossa tai useammalla. Niinpä niitä kutsutaan yksittäisiksi ja monilevyiksi.

Yksittäiset paalut ovat yleisimpiä yksityisen rakentamisen alalla

Yhden terän paalut käytetään säätelemään perustuksia maassa, kun maaperä on erittäin kantokykyinen. Tämäntyyppisten tuotteiden, erityisesti hitsattujen kärkien, käyttäminen edellyttää kuitenkin, että ne voivat mennä "epäonnistumaan", jolloin saavutetaan kriittinen kuorma. Samanaikaisesti tukit menettävät kantavuutensa, mikä heikentää säätiön sitoutumisen eheyttä.

Moniterätuotteita käytetään erilaisten maaperän, myös heikkojen, perustusten järjestämiseen. Niillä on suuri kantavuus ja ne kestävät suuria kuormia eri tyyppejä - sisennetty, vaakatasossa tai vetämällä.

Kaksipäisten paalujen kantavuus on verrattain korkeampi, mutta se on epätodennäköistä, että sitä ruuvataan käsin ilman erityislaitteiden käyttöä

Porausakselissa on suurempi määrä teriä, jolloin on mahdollista käyttää pienempää putken halkaisijaa, jolla on riittävä seinämän paksuus. Tällaisten paalujen tehokas hyötysuhde saavutetaan terän optimaalisella sijainnilla niiden rungossa. Terien välinen etäisyys, kaltevuus ja kaltevuuskulma lasketaan erikseen ottaen huomioon maakerrosten sijaintipaikan ja sen koostumuksen tietyllä rakennustyömaalla. Tällaisten tukien tekeminen edellyttää tietenkin pätevää lähestymistapaa.

Vihjeitä

Ruuvipillojen kärjet on jaettu hitsattuihin ja valettuihin.

Valetut valetut tuotteet ovat tietenkin luotettavampia, koska ne eivät käytännössä ole alttiina muodonmuutokselle maaperän tunkeutumisen aikana, toisin kuin hitsausta. Paaluja, joissa on valettuja kärkiä, voidaan käyttää asennettavaksi permafrostiin, erityisesti tiheäksi maaperäksi sekä ihmisen tai kiinteän luonnollisen sulkeuman omaaviksi. Tämäntyyppinen kärki ei ole epämuodostunut, vaikka se törmää esteenä ja pystyy tuhoamaan sen.

Valettujen kärkien kärkipään suorituskykyominaisuudet ovat suhteettoman suurempia kuin hitsatut

Heikentyneitä vinkkejä käytetään heikompien maaperässä, mutta niiden lujuus riippuu suoraan teräksen laadusta ja paksuudesta sekä työn laadusta. Niiden ainoa etu verrattuna valettuun - se on paljon edullisempi hinta.

Paksuus ja metallin laatu

Ruuvipallot voidaan tehdä putkista, joilla on eri seinämänpaksuus. Ne on jaettu seuraavasti:

- ohutseinämäinen, putkiseinien paksuus 3,5 mm;

- keskimääräinen paksuus - 3,5-6 mm;

- paksut seinämät paalut - vähintään 6 mm.

Paalujen valinta tämän kriteerin mukaan riippuu suoraan maaperän koostumuksesta niiden asennuspaikalla sekä odotetusta kuormituksesta. Pallojen tämä parametri määritetään hankkeen valmistelun aikana, ja valinta tehdään maakerroskerrosten syövyttävyyttä koskevien tutkimusten perusteella.

Samojen tietojen mukaan valitaan paalun terän metallin paksuus, mutta on muistettava, että jos terät on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on enintään 5 mm, ne sopivat vain kevyisiin rakennuksiin. Jos rakennetaan suuri massiivinen rakenne, terien paksuus ei saa olla alle 6 mm.

Maaperän tekemän tutkimuksen perusteella valitaan tuotteiden teräslaatu:

- maaperän heikkoa kemiallista aggressiivisuutta käytettäessä voidaan käyttää St3-terästä;

- keskipitkällä aggressiivisuudella tarkoitetaan teräs St20: n tuotteiden käyttöä;

- maaperän voimakas aggressiivisuus, soveltuvat teräksiset laatat 09G2S ja 30XMA.

Korroosionestopinnoitteen tyyppi

Koska paalut ovat maaperäympäristössä, joka on aggressiivinen metallille, on suositeltavaa ostaa tuotteita suojapinnoitteella, jota käytetään tehtaalla. Lisäksi on erittäin tärkeää säilyttää päällyste ehjästi ruuvaamalla paaluilla, koska se suojaa paitsi itse putkea, joka on maaperässä, mutta myös sen yläosa sekä pino maanalaisten ja maanpäällisten osien rajoissa.

Sinkkipäällysteiset paalut. Jos ne ovat lisäksi suojattu ylhäältä polyuretaanilla tai epoksikerroksella - tämä olisi ihanteellinen.

Nykyään valmistajat käyttävät erilaisia ​​suojaavia yhdisteitä ruuvipinoihin - se voi olla kylmä tai kuumasinkitty, polyuretaani-, epoksi- tai polymeeripinnoitus - jokaisella on omat ominaisuutensa. Erilaisten pinnoitteiden testien mukaan päätettiin, että kylmäsinkytkentä-, polyuretaani- ja epoksipäällysteiden sekä ruosteen ja emaloiden ja pohjamaalien, joita ei käytetty ilman alustavaa pintavalmistusta, menetelmä osoittautui suurimmaksi tehokkuudeksi metallin suojauksessa, kun taas kuumasinkitys ja tavallinen polymeeripinnoite eivät eroa kovassa kestävyydessä.

Jos paalut hankitaan ilman suojaavaa pinnoitetta, sitä on käytettävä itsenäisesti ja maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Mutta älä unohda, että kaikki vakavat valmistajat välttämättä tarjoavat tuotteilleen korroosiosuojausta. Siksi, jos paalut ovat "paljaat metallit", niin erittäin suurella todennäköisyydellä voidaan väittää, että ne ovat kotitekoisia. Jos on, niin kuka voi taata muiden toiminnallisten ominaisuuksien noudattamisen?

Muuten tämä on hyvin vakava ongelma: ruostumattomien ruoppaiden pieniä käsityöteollisuusaloja on olemassa, ja useimmiten voidaan puhua paitsi standardien noudattamatta jättämisestä myös selvien teknisten olosuhteiden puuttumisesta. Tuskin järkevää hankkia täysin käsittämättömästä valmistajalta tuotteita, jolloin "perustetaan aikapommi" - jopa houkuttelevalla hinnalla.

Pile-ruuvin pohjan laskentaperiaatteet ja suunnittelu

Jos käyttäjä lukee tämän artikkelin, eli hän haluaa tietää porausruuvin eduista ja haitoista, niin hän todennäköisesti "tekee teeskentelemään" hänen tulevaa rakentamistaan ​​varten. Ja tämä tarkoittaa sitä, että hänelle on mielenkiintoista tietää ainakin yleisesti, kuinka tällaisen perustan laskeminen tehdään, ja sitten tästä - mitä hänen on keskityttävä tulevaisuuden rakentamisen suunnitteluun. Annetaan hänelle tilaisuus.

Joten pino-ruuvin perustuksen aikana ei ole mitään ominaisvirheitä, se on laskettava oikein ja suunniteltu ottaen huomioon kaikki edellä mainitut vivahteet. Kaikki säätiöiden suunnittelu on pätevien asiantuntijoiden tehtävä. Mutta alustavat "arviot" talon rakentamiseksi voidaan suorittaa itsenäisesti. Lisäksi ehdotettu algoritmi soveltuu varsinkin sopivien taloudellisten rakenteiden tai muiden kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Paalun kantavuuden arviointi

Ensinnäkin on arvioitava ruuvipätkän kantavuus tietyllä rakennustyömaalla. Kuten edellä olevasta taulukosta käy ilmi, arvojen leviäminen jopa saman tyyppiselle tuotteelle on hyvin suuri (esimerkiksi SVS-108: lle 5-9 tonnia). Tämä ei tietenkään ole liike-elämän lähestymistapa - on tarpeen toimia tarkempien arvojen kanssa. Lisäksi tietyissä tapauksissa maaperän erityispiirteistä riippuen sallitun kuorman indikaattorit voivat edes ylittää määrätyn alueen rajat yhteen suuntaan.

Kaikenlaisen maaperän ominaispiirteenä on sen kuormittavuus, tosiasiallisesti kannattava kapasiteetti. Tällöin he "tanssivat" edelleen laskiessaan ruuvatukeen sallitun kuormituksen.

Seuraavassa on laskin, joka auttaa laskemaan SVS: n yleisimmän mallisarjan paalujen kantavuudesta. Laskentavaatimus on jo antanut tarvittavat tiedot maaperän kestävyydestä paalun ruuviosan keskimääräisellä syvyydellä (n. 2,5 m) ja erilaisten paalamallien "geometriasta".

Ja kaikkein vaikein asia tässä asiassa on kenties oikea "diagnosoida" kentällä rakennustyömaalla. Tästä muuten riippuu myös korjauskerroin, joka asettaa tuen operatiivisen turvamarginaalin.

 • Tarkin tapa on geologisen tutkimustyön suorittaminen: poraus hyvin erikoistuneen asiantuntijan avulla ja tarkka arviointi kaikista maaperän kerroksista. Menetelmä - ilman vikoja, antaa erittäin tarkan kuvan, joten korjaustekijä on vähäinen, vain 1.2. Kuitenkin vielä on haitta, ja se johtuu näiden palvelujen liian korkeista kustannuksista, mikä periaatteessa ennustaa tämän lähestymistavan liian suuren suosion.

Geologinen maaperän geologinen tutkimus antaa tarkimman kuvan, mutta se on erittäin kallista

 • Toinen vaihtoehto, joka edellyttää myös asiantuntijoiden osallistumista, mutta johon ei liity enää liian suuria rahoituskustannuksia, on ruuvaamalla kokeellinen (referenssi) paalu. Se koostuu siitä, että paalu ruuvataan maahan rakennustyömaalla ja sen läpi kulkevien kerrosten läpi kohdistetaan vääntömomentti, jota seurataan. Tämä antaa melko objektiivisen kuvan maaperän kantavuudesta. Todellakin, korjauskerroin on jo suurempi - 1,25.
 • Lopuksi, jos luotat tietosi ja taitosi, voit kaivaa syvän reiän tai porata kuopan ruuvien paalujen terän ehdotetun sijainnin syvyyteen. No, sitten - ottakaa näyte maaperästä tästä syvyydestä, luokittele se ominaispiirteiden mukaan ja käytä Internetissä runsaasti olevia taulukoita selvittämällä sen kantokyvyn laskettu arvo. Voitko käsitellä sitä? Samanaikaisesti arvioinnin korkeaa tarkkuutta ei enää käsitellä, mikä vaikuttaa korjaustekijän jyrkkään nousuun - jopa 1,6 ÷ 1,7.

Manuaalinen tutkiva poraus - kova fyysisen työn massa ja tulosten erittäin keskinkertainen tarkkuus

Kokeiluporauksen aikana on välttämätöntä määrittää välittömästi paalujen tarvittava pituus. Väärin valitut putken pituudet voivat johtaa pohjan tukeen ja talon seinämien tuhoutumiseen. Siksi pituuden laskeminen perustuu kahteen parametriin:

- tiivistettyjen maakerrosten syvyys alueella, jolla rakentaminen on suunniteltu;

- paikan vapautus, toisin sanoen korkeuserot: seurauksena on tarpeen saavuttaa yhteinen vaakasuora taso kaikissa säätiön kohdissa.

Kun pora saavuttaa halutut kerrokset, pitkällä johdolla oleva kuorma lasketaan porattuun reikään. Kun kuorma putoaa kaivon pohjalle, merkkiin tehdään merkki ja se vedetään ulos. Sitten se mitataan kuormasta merkkijonoon. Saadun parametrin perusteella ja lisäämällä siihen tarvittava pituus, jonka pituus on noin 200-300 mm, määräytyy halutun pituuden mukaan.

On kuitenkin myös parasta antaa tämä operaatio asiantuntijoille, koska koko pystytetyn rakenteen luotettavuus riippuu parametrin tarkkuudesta.

Jos olet päättänyt maaperätyypistä, voit laskea valitun paalin kantavuuden käyttämällä ehdotettua laskinta. Kuten jo mainittiin, tarvittavat taulukko- ja korjaustekijät on jo otettu ohjelmaan.

Ruuvipilalaskuri

Nyt, jotta määritettäisiin tarvittava määrä paaluja säätiölle, on tarpeen laskea, millaista kuormaa oletetaan.

Porausruuvin alapuolelle tulevien kuormien arviointi

Tämä parametri sisältää talon rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien painon, huonekalujen painon ja muiden kodinkoneiden, ulkoisten kuormien, joista lumi tulee aina ensimmäiseen paikkaan, sekä dynaamisen kunnossapidon.

Kokonaiskustannusten täsmällinen laskeminen on monimutkaisempi tehtävä, jota vain erikoisasiantuntijat voivat tehdä. Mutta suunnilleen, vaikkakin riittävän tarkasti, tämä voidaan tehdä itsenäisesti, jos tuleva talo näkyy selvästi omistajistaan ​​ja on alustava hanke sen hankkeesta.

On oletettava, että omistajat edustavat jo niiden tulevaa rakennetta, joten on olemassa tietty tilaisuus arvioida likimäärin säätiön kuormitusta.

Jotta yksinkertaistat lukijaa tämän tehtävän, alla on laskin, jonka avulla voit suorittaa tarvittavat laskelmat ottaen huomioon tulevan kodin ominaisuudet.

Muutamia selityksiä sen käytöstä:

 • Seinien massan arvioimiseksi pyydetään niiden aluetta ja materiaalia, josta ne rakennetaan. Kaksi vaihtoehtoa on mahdollista esimerkiksi ulkoseinien ja sisäisten osioiden osalta, jotka eroavat materiaalista ja (tai) paksuudesta.
 • Vastaavaa lähestymistapaa sovelletaan päällekkäisyyksiin. Tässä on myös kaksi vaihtoehtoa esimerkiksi pohjakerrokselle ja ullakolle. Samanaikaisesti laskuohjelma sisältää myös käyttökuormat lattioille.
 • Sinun on määritettävä katon pinta-ala ja kattotavan tyyppi. Jokaiselle kattotyypille on tunnusomaista kattorakenteiden ja vanteiden järjestelmä - kaikki nämä arvot otetaan automaattisesti huomioon laskettaessa.
 • Lumikuorman lisäämiseksi sinun on määriteltävä asuinsijan vyöhyke karttakaavion avulla ja ilmoitettava tämän vyöhykkeen numero laskimen vastaavan kentän kohdalla. Lisäksi lumen kuormituksen oikeelliseen laskemiseen on määritettävä tulevien kattorinteiden jyrkkyyskulma.

Kartta, jolla määrität vyöhykkeesi määrän lumikuorman mukaan

 • Säätiön paalut on sidottava ennen seinien rakentamista. Jos tähän käytetään puupalkkia, se voidaan sisällyttää seinään - ei tule olemaan suuri virhe. Mutta usein näihin tarkoituksiin käytetään raskasta metallitelevyprofiilia tai jopa monoliittista vahvistettua betoniteräilyä. Tällöin olisi oikeampi määritellä vanteiden parametrit, koska lisäkuormitus voi olla huomattava. (Jos käytetään puuta, vain kentässä "grillauksen pituus" oletusarvo jää nollaan).

Kaikki muut laskujen laskimet ovat omat. Säätiön kokonaiskuormituksen kokonaisarvo ilmoitetaan kilogrammoina ja tonneina.

Laskin rakennuksen koko kuormituksen arvioimiseksi paalusäätiölle

Ruuvien paalujen lukumäärä

Niinpä molempien laskelmien tulosten mukaan meillä on kaksi arvoa: yhden paalin (ja toimintamarginaalin) kantavuus ja kokonaiskustannus, joka siirretään rakennuksesta säätiöön. On selvää, että kuormituksen yksinkertainen jakautuminen kantavuudelle osoittaa tarvittavan paalumäärän. Esimerkiksi ensimmäinen laskin arvioi sallitun kuormituksen SVS-108: n paalussa ottaen huomioon 4,3 tonnin korjauskerroin. Ja toinen laskin osoitti rakennuksen suunnitellun rakennuksen kuorman kokonaisarvo 63,5 tonnia.

Yksinkertainen aritmeettinen toiminta antaa halutun tuloksen:

63,5 / 4,3 = 14,77

Arvo on aina pyöristetty kokonaisuuteen, eli saamme 15 paalua.

On sanottava, että tämä luku on minimaalinen ja saattaa olla vielä lopullista, koska myöhemmät pölkkityövoiman sijoittamista koskevat määräykset tulevat omille.

Pile-asettelut noudattavat tiettyjä sääntöjä, joten niiden arvioitu määrä voi joskus kasvaa

 • Runko-, log- ja hirsitaloihin on sijoitettu paaluja enintään 3000 mm: n välein.
 • Vaaka-betonista, kuonasta valmistetuista betonista ja hiutaloitujen betonilohkojen rakentamista varten asennusvaihe on enintään 2000 mm.
 • Kevyiden rakennusmateriaalien aidojen pystyttämiseen etäisyys voi olla 3000 ÷ 3500 mm. Rakentamalla aaltopahvia tai puuta aitojen tulee olla 2500-3000 mm riippuen tuulikuormasta.

Ruuvatyynyjen asentamista rakennussuunnitelmassa on otettava huomioon seuraavat standardit:

 • Pallot on pakko asentaa rakennuksen kulmiin sekä kantavien seinien leikkauspisteiden tai liitoskohdissa.
 • Kaikissa sisäisissä ja ulkoisissa pääseinissä paalut asennetaan samalla pinnalla, joka valitaan niiden seinämateriaalin ja rakennusominaisuuksien mukaan.
 • Laajennuksia, terasseja, talon vieressä olevia valaita ja muita vastaavia kevyitä rakenteita, paalikenttä lasketaan aina erikseen ja ei sidottu talon pohjaan. Muuten, tällaisiin pidennyksiin on aivan mahdollista soveltaa pienempää halkaisijaketta - huomattavia säästöjä.
 • Erilainen lähestymistapa on talon sisältämien raskaiden esineiden (uunin, kattilan jne.) Välillä. Yleensä tällaisissa kohdissa vaaditaan vähintään kahden lisäpilarin vahvistamista tai erillisen mini-säätiön perustamista, joka ei ole kytketty pääosaan ja suunniteltu erikseen suoritettujen laskelmien perusteella.

Joten vaihtoehtoa ei suljeta pois, kun on tarpeen asentaa ylimääräisiä tukia arvioidun määrän ylhäältä, mutta säätiön kokonaiskapasiteetti vain hyötyy tästä. Mutta aliarvioida määrä, vaikka se näyttää tarpeettomalta, kun se asetetaan suunnitelmaan, se ei voi olla.

Lopuksi on syytä korostaa jälleen kerran, että on suositeltavaa antaa tällaisille asioille todistettu ja pätevä organisaatio, joka voi taata työnsä laadun, suorittaa kaikki lopulliset laskelmat sekä porausruuvin rakentamisen, erityisesti täydellisen asuinrakennuksen rakentamisen jatkamiseksi. Sinun ei pitäisi koskaan kääntyä tuntemattomille rakennusryhmille, edes niille, jotka aseta itsensä super ammattilaisiksi. Säästöt tässä tapauksessa osoittautuvat erittäin epäilyttäviksi, ja on mahdollista, että jonkin ajan kuluttua on kiireesti tarpeen saada todelliset asiantuntijat korjaamaan tehdyt virheet. Mutta sitten sinun on maksettava erittäin miellyttävä määrä, koska hyvin usein on tarpeen korjata paitsi "jambs" säätiön, mutta myös siitä aiheutuvat muodonmuutokset rakennuksen itse.

Seuraavassa videossa voi olla seuraava "alla oleva video" edellisen kappaleen sanan puolesta:

Video: Pile-ruuvin perustukset, jotka eivät voineet olla