Kierrä vesipatsaat rakennusten päälle

Pilejä on käytetty vedessä koko elämänsä ajan. Ensimmäinen rakenne, jossa ruuvipilareita käytettiin pohjana, sijaitsi vedessä. Ensimmäistä kertaa Alexander Mitchell käytti ruuvipallojen rakentamista. Vuonna 1838 tämä englantilainen insinööri rakensi perustan Lontoon vuoroveden ympärille rakennetusta valaistusrakenteesta ruuvipallosta. Kyseisen alueen epämiellyttävän maaperän kohdalla tavanomaiset tienpäätapaalut osoittautuivat erittäin hankalaa, ja tehtävän helpottamiseksi insinööri ehdotti, että paalujen alaosa ruuvin muodossa. Yhdysvalloissa ruuvipallot ilmestyivät ensimmäisen kerran vuonna 1850 ja myös veden kohteelle - majakka Delawaren lahdella. Tässä paalut näyttivät metalliputkilta, joihin metalliterät hitsattiin. Sitten Yhdysvalloissa alkoi koko aikakausi rakentaa uusia majakoihin perustuvia majakoita.

Venäjällä tavallisia paaluita käytettiin hyvin pitkään - talojen rakentamiseen jatkuvassa vettähylkivissä paikoissa. Aikaisemmin rakennusten rakentaminen tällaisissa puupalkkeissa vaati paljon aikaa ja vaivaa. Rakentajien oli tehtävä suuri määrä paaluja ja pakotettava heidät maahan niin, että he pystyivät kestämään huomattavan painon kotona ja jopa epämiellyttävällä maaperällä. Nykyään monet ihmiset vielä unelmoivat talosta veden välittömässä läheisyydessä, mutta ruuvipillojen avulla tämä halu on tullut paljon helpommaksi täyttää. Pile-ruuvin perustukset ovat luotettavia, kuten ei muita, ja ne ovat erinomaisia ​​jopa vedessä, koska niiden historia on osoittautunut. Lisäksi nykyaikaiset ruuvipallot vaativat paljon vähemmän, koska ne on valmistettu kestävästä kulutusta kestävästä teräksestä, ja voit ruuvaa paaluilla laiturin alla tai jopa koko talon alta baarissa vain yhden tai kahden päivän kuluttua.

Tämä mahdollistaa ruuvipillojen käytön kastelemalla maaperään

Nyt, kuten aiemmin, kiinnitetään laiturit, laiturit, silot, tavalliset talot ja paljon muuta. Sitä voidaan kutsua universaaliksi säätiöksi, joka voi selviytyä monilla vuosikymmenillä kaikilla mantereilla, kaikissa olosuhteissa ja käytännössä millä tahansa maaperällä. Erityinen metalliseos tekee niistä erityisen kestäviä ja suojaavat kerrokset suojaavat niitä korroosiolta. Tämän seurauksena, jopa veden alla, pitämällä laituri tai laituri pitkään aikaan, säätöruuvien paaluilla voi olla ennätyksellinen aika. Samanaikaisesti on erittäin kätevää käyttää ruuveja vesistöalueilla, jokien ja järvien rannoilla - loppujen lopuksi ei ole välttämätöntä puhdistaa maata kiinnittymien ja muiden esineiden rakentamiselle, joiden perustana ovat paalut.

Käyttämällä ruuvien paaluilla vettä ei olisi niin helppoa, mikä tahansa muutos niiden suunnittelussa. Yksi paalujen tärkeimmistä elementeistä, joiden avulla ne voidaan ruuvatella erittäin suurella syvyydellä ilman kuormitusvoiman vaikutusta, on tietty muotoinen terä, jonka avulla kukin kasa on valmis. Terän leveydestä johtuen kasa tukena saa erinomaisen vakauden myös raskaissa kuormissa, sekä pystysuorassa että sivusuunnassa. Jopa voimakkaan virran myötä kasa pysyy maassa ja samassa tasossa, jossa se on asennettu, eikä sido puristukseen ja painamiseen. Ja kartiomainen loppuun pino top mahdollistavat helpottaa sen upottamista vieläkin enemmän. Näiden ominaisuuksien ansiosta ruuveja käytetään laajalti veneen ja talojen rakentamiseen vedessä.

Ruuvien paalujen asennus vesistöihin

Rypäleiden paikkoihin asennetaan erityinen tekniikka vedetylle alueelle. Jo ennen rakenteen ja sen perustusten kehitystä on kerättävä tietoja säiliön ja maaperän ominaisuuksista. Muista selvittää virtausnopeus ja sen suunta, pohjan tila ja syvyys. Jos virtausnopeus on niin pieni, että jää sulaa melkein yhdestä paikasta, talon kiinteän perustan toteuttaminen riittää sitomaan ruuvipilarit toisiinsa kovaa grillata. Jos virta on voimakas, on tarpeen lisäksi asentaa jäänmurtavia paaluja. Voimakas virtaus ja rakenteen jäykkyyden lisääminen on myös suositeltavaa tehdä vankka L-muotoinen vuori. Ja mikä tahansa virtaus - ruuvaamalla paalut syvemmälle, mikä antaa heille mahdollisuuden kestää vetää kuormia.

Itse asennus tehdään parhaiten kylmäkaudella, kun säiliö on peitetty paksuilla jääkerroksilla. Jään käyttö pilareiden ruuvaamisen pohjana helpottaa suuresti kaiken työn. Ja kyky tehdä ilman erityisen raskaita rakennusmateriaaleja tekee paalujen sijoittamisen turvalliseksi.

Laitureiden toiminnassa on myös erityispiirteitä, jotka kiinnittyvät veteen rakennettuihin pino-ruuvin perustuksiin. Niinpä ensimmäisten käyttövuosien aikana on erittäin toivottavaa valvoa sen tilan muutoksia ja ympäröivän veden käyttäytymistä. Jos vesitaso on jonnekin liian korkea, rakennetta on nostettava. Jos säätiöllä on heikkoja kohtia, jotka eivät pysty selviytymään nykyisestä kuormasta, sitä olisi myös parannettava, vahvistettava lisää paaluilla. Ruuvipallojen avulla voit päivittää rakennetta monta kertaa, järjestellä sen uudelleen paikasta toiseen ja kaikki tämä ilman suuria kustannuksia ja luotettavuuden säilyttämistä.

Laitelaite puujalat

Rakennuksen luotettavuus ja elämä riippuvat oikein valituista säätiöistä. Yksi kestävimmistä ja edullisimmista on paalutekniikan perusta, tämän tekniikan ansiosta rakentaminen voidaan suorittaa veteen ja epävakaisiin maaperäihin.

Ruuvatyynyjen talo voi kestää jopa pieniä maaperän vaihteluita seismisesti epävakaassa maastossa. Tässä artikkelissa tarkastelemme säätiöiden järjestämiseen käytettäviä paalu-tyyppejä, niiden etuja ja haittoja sekä miten rakennat talon ruuvipinoille omiin käsiisi.

Pallotyypit

Ennen kuin rakennat taloa ruuveilla, sinun on päätettävä tuentatyypin, valmistusmateriaalin ja tunkeutumismenetelmän valinnasta. Piles on jaettu tyyppeihin riippuen seuraavista tekijöistä:

 1. Materiaalin käyttö tukien valmistuksessa: betoniteräs, betoni, tiheä bentoniitti tai paikallinen savi, teräs (putket, kiskot jne.), Maaperä (savi), puutukat, useiden materiaalien yhdistelmä.

Paalun tyyppi valitaan riippuen maaperän rakenteen tyypistä ja luonteesta

 • Tukimuoto: pyöreä, neliömäinen, puolisuunnikkaan muotoinen, prisma, jossa on laajennettu alareuna.
 • Syvyys, paino, halkaisijan paksuus riippuvat maaperän jäätymispisteestä, pohjaveden läheisyydestä ja rakennuksen painosta. Koko 12-20 m: n tuotteita käytetään, komposiitti, yhdistetty useista osista käyttäen puristimia tai hitsausta. Alareunan muoto on avattu tai suljettu erityisellä kärjellä.
 • Maanpinnan kuormituksen jakomenetelmän mukaan ne jaetaan pystysuoriksi (ne siirtävät koko kuorman rakennuksesta epävakaan kerroksen alla olevaan tiheään maaperäkerrokseen), ripustukset asetetaan vinosti (kuormitus välitetään maan kitkan kautta paalun seinämän epätasaisella pinnalla).
 • Paloja valitaan perustuksen rakentamiseksi monista tekijöistä riippuen, talon luotettavuus ja elämä riippuvat siitä, kuinka hyvin valinta on tehty.

  Pallosäätiöiden tyypit

  Piles ovat pitkät pystysuorat elementit, jotka on upotettu maahan ja siirtävät niille kantavuus kuormasta rakenteesta.

  Pile-pohjaan kuuluu joukko paaluja, jotka on yhdistetty grillata- malla ja jotka takaavat tasaisen kuormituksen.

  Paalun perustusten sijainnista riippuen ne on jaettu tyyppeihin:

  • nauhajärjestelyyn kuuluu tukia, jotka sijaitsevat koko rakennuksen ympärys- sä ja jotka on yhdistetty grillatahalla;
  • yksittäiset paalut ovat kevyiden runkorakenteiden selkäranka;
  • paalupaikat oletetaan ryhmäkohtaisesti, pidetään sarakkeiden, sarakkeiden, erillisen tuen muodossa;
  • Pallokentät ovat monikerroksisia rakenteita, jotka voivat sisältää edellä mainittuja elementtejä.

  Pallot asetetaan maaperän jäätymispisteen alapuolelle, joka suojaa pohjaa muodonmuutokselta maaperän kohoamisen aikana.

  Valitse tukityyppi

  Vedessä, joka on kyllästynyt vesimetsillä, jolla on huomattava syvyys huurun tunkeutumiseen, paalun perustuksen katsotaan olevan paras vaihtoehto.

  Tuppien valmistukseen käytettävää materiaalia käytetään alueen maaperän ja geologisten ominaisuuksien mukaan.

  Puulattiat, jotka on asennettu makealle vedelle tai maaperälle syvyyteen pohjaveden alapuolella, kestävät yli 50 vuotta ilman, että niiden kantavuus muuttuu. Mutta usein kosteuden muutoksilla (sitten kostutetaan ja kuivuu) puu alkaa hajota ja menettää ominaisuutensa lyhyessä ajassa.

  Metallitukit voidaan asentaa mihin tahansa maaperään ja veteen. Edellytyksenä on korroosionestoaineiden ja -asennusten käsittely maaperän jäätymispisteen alapuolella. On on kannattavaa asentaa ontto ruuvien paalut taloudellisesti ja teknologisesti.

  Teräsbetonituotteet kestävät monikerroksisten rakennusten massan, jossa on runsaasti kerroksia. Asennuksen tekniikan noudattamisen vuoksi toiminta-aika on yli vuosisata.

  Vaakasuorassa leikkauksessa maaperässä ei ole suositeltavaa käyttää pylväspohjaa, koska maaperän liike voi työntää ja kaataa rakenteen. Jos rakennustyömaalla on epätasainen pinta, on välttämätöntä varustaa jäykkä teräsbetonityyny tunkien väliin, jotta vältetään rakenteen sivuttaisleikkaus.

  Teipin ja paalunruuvin perusteet

  House puujalat - hyvä ratkaisu

  Jos maaperällä on ongelma, joka ei sovi tavanomaiseen monoliittiseen nauhapohjaan, rakennuksen asentaminen paaluille on erinomainen ratkaisu.

  Lähes jokaisessa maassa maailmassa näet talojen asennetut puukappaleet. Joissakin maissa on tavallista, että kaikki talot on rakennettu vain puutöihin, jotka kaivetaan maahan. Tämän tekniikan ansiosta on mahdollista rakentaa rakennuksia jopa veteen.

  Jos maaperällä on ongelma, joka ei sovi tavanomaiseen monoliittiseen nauhapohjaan, rakennuksen asentaminen paaluille on erinomainen ratkaisu.

  Tällaista taloa on helppo rakentaa myös alueilla, joilla on omat ominaisuutensa:

  • vaikea maasto;
  • ennalta luotu maisema;
  • lisääntynyt maaperän kosteus;
  • maavalliot eivät ole mahdollisia;
  • korkea maaperän jäädyttäminen.

  Pluses kotona pihdit

  Nykyään tällainen rakentaminen on vauhdittanut suosiota, mutta metalli-tuet, jotka tarjoavat mahdollisuuden pienien rakennusten nopeaan rakentamiseen, pidetään enemmän kysyntää. Samalla rakennuksilla on useita etuja:

  1. Maaperän tasaamista ei tarvita.

  2. Vähimmäiskustannukset ja aika rakentaa.

  3. Mahdollisuus puurakenteiden rakentamiseen lähellä rinteitä, lähellä puita.

  4. Käytännöllisyys ongelmalliselle maaperälle.

  6. Rakenteen suojaaminen mahdollisilta tulvilta tulvan aikana.

  7. Korkeita paaluita käytettäessä talon alla olevaa aluetta voidaan käyttää parkkipaikana ja kesäkeittiöinä.

  Mitkä rakenteet asennetaan paaluille?

  Pylväskannan tärkein ominaisuus on pieni kantavuus, joten sitä käytetään seuraavissa rakennustyypeissä:

  • yhden kerroksen talo puutavaran ja puutavaran puusta;
  • vaahtoblock-rakennuksen rakentaminen;
  • kehyspaneelin rakentaminen - on helppoa ja siksi se voidaan rakentaa jopa kahdessa kerroksessa;
  • mutta vain pieni (tämä vaihtoehto ei ole periaatteessa toivottavaa).

  Kuinka valita kasa rakenteen alla?

  Asennettaessa talon ruuvaan paaluihin, rakenne vakauttaa. Näin ollen paalujen perustus on sopiva vaihtoehto samanlaiselle rakenteelle. Asiantuntijat selittävät sen, että ne vain liittävät kehyksen.

  Rakennuksen kehyksen valinnan jälkeen suoritetaan paalukentän laskutoimitukset ja tulevan kuormituksen pystytettyyn perustukseen. Näiden menetelmien avulla rakennuttajat pystyvät rakentamaan jopa talon metallipinoille. On merkitty vain muutaman tunnin kuluttua merkinnästä, mutta sisennysprosessi kestää noin useita päiviä.

  Loppusuunnitelma perustaa säätöruuveja haluttuun korkeuteen.

  Kehystysteknologiaan rakennetuilla taloilla on lukuisia etuja:

  • nopea ja helppo rakentaminen, varsinkin kun valitaan yhtenäinen teknologia;
  • vahvuus on tärkein tekijä, jota ihmiset käyttävät talojen rakentamiseen paaluille seismisellä vyöhykkeellä;
  • nykyaikaisuus - tällaiset rakennukset voivat kestää useita vuosia ja ovat aina muodissa;
  • kestävyys on helppo todistaa. Esimerkiksi Euroopassa näet aina esimerkin tällaisista rakenteista - puoli-puutaloista.

  Kuinka korottaa rakennetta ja korvata säätöruuvin säätö?

  Omistajat joskus päättävät, että vanhan talon perustetta on muutettava uuteen. Tämä prosessi kestää paljon aikaa, eikä rahaa tarvitse vähän. Samaan aikaan omasta täällä ei riitä.

  Aluksi asiantuntijat tekevät tarkastuksen ja arvioinnin vanhan säätiön kunnosta, nimittäin:

  • jäteveden saatavuus,
  • vesi- ja sähköverkko,
  • asennettu uunit talossa.

  Sen jälkeen on pakollista testata paalun ajo paikassa, jotta voidaan määrittää materiaalin vaadittu pituus. Vain tämän jälkeen jatketaan arvioiden valmistelua.

  Ennen kuin nostat taloa, sinun on poistettava häiritsevät esineet alueelta ja nostettava nostimet alustan alle - kulmat ja kannattimet. Sitten rakenteen nousu alkaa hitaasti ja varovasti.

  Seuraava askel on ruuvaamalla paalu ja leikkaamalla haluttuun korkeuteen, täyttämällä se laastilla ja kiinnittämällä se vipuihin.

  Pile-rakenne veden päällä

  Huutokaupalla tehtiin veden käyttö sopimukseen osasta vesialuetta. Vedenkäytön tarkoitus - esineiden ja rakenteiden sijoittaminen. Meidän on rakennettava vesistöön tilapäinen kaksikerroksinen rakenne paaluilla, joiden kokonaispinta-ala on 1000 m2. Nimittäminen - taloudellinen rakennus (rakennustyömaan muutos). Tältä osin syntyi kysymys - kuinka tällaisen kohteen sijoittaminen vesistöön on säädetty lailla, ja mikä on algoritmi lupien hankkimiseksi veden rakennetta varten.

  Lakimiehen vastaukset (3)

  Minun mielestäni kohteen sijaintipaikasta riippumatta velvollisuus hankkia lupa esineen rakentamiseen riippuu sen pääomasta / ei-pääomasta. Otat huomioon, että puhutte tilapäisestä esineestä, mikä tarkoittaa sitä, että tarpeen päätyttyä määritetty kohde poistetaan vesistöstä, mielestäni sinun ei tarvitse saada mitään lupaa tämän objektin rakentamiseen.

  Toinen asia on, että voidaan herättää kysymys siitä, onko tämä kohde pääoma, koska se rakennetaan paaluille, ts. sillä on vahva yhteys maan kanssa. Mutta täällä sinun on luultavasti keskityttävä projektiasiakirjoihin, joissa on ilmoitettava rakennuksen ajallinen ajankohta, sen kestoaika ja jonnekin (todennäköisesti yleisen alueen kehittämishankkeessa) on selvitettävä, kuinka ja mihin aikaan vesistöalueen osa annetaan alkuperäisessä kunnossa.

  Onko kysymys asianajajalle?

  Hyvä Marina! Tervetuloa! Ystävällisen ja ammattitaitoisen kollegän lausunnon lisäksi:

  erittäin vaikea kysymys.

  Art. 2 osan 2 mukaan. 50 Venäjän federaation vesikoodista

  Rakennusten, rakenteiden, virkistyskäyttöön tarkoitettujen rakenteiden, rakenteiden, rakenteiden, rakennusten, rakennusten, rakennusten, rakennusten, rakennusten, käyttöönotto ja käyttö, mukaan lukien rantojen järjestäminen, toteutetaan vesilainsäädännön ja kaupunkisuunnittelua koskevan lainsäädännön mukaisesti.

  Analogisesti myös suunnitellulle rakenteellesi.

  Lisäksi, kun kirjoitat:

  Meidän on rakennettava vesistöön tilapäinen kaksikerroksinen rakenne paaluilla, joiden kokonaispinta-ala on 1000 m2.

  Miten paaluja syvennetään? Koska täällä "väliaikaista" rakennusta voidaan pitää ainutlaatuisena esineenä (ks. Venäjän federaation kaupunkisuunnittelukoodin 49.1 §: n 2 osa). Näin ollen on oltava hanke ja sen lisäksi ympäristövaikutusten arviointi Venäjän federaation kaupunkisuunnittelusäännöstön 49 artiklan nojalla sekä rakennusluvan hankkiminen.

  Lisäksi RF-siviililain 51 §: n 1.1 mukaan

  Jos maa-alue ei kuulu kaupunkisuunnittelua koskeviin määräyksiin tai kaupunkisuunnittelua koskevia säännöksiä ei ole olemassa, rakennuslupa vahvistaa, että hankkeen asiakirjat ovat tämän säännöstön 36 pykälän 7 osan mukaisesti määritellyn pääomarakennuksen nimeämistä, parametreja ja sijaintia koskevien vaatimusten mukaisia. tontti.

  Edelleen RF-siviililain 55 §: n 4 kappaleen mukaan

  Paikallishallinto myöntää rakennusluvan tonttipaikalle, jollei tämän artiklan 5-6 kappaleessa ja muissa liittovaltion laeissa toisin määrätä.

  RF-siviililain 51 §: n 2.3 ja 17 kohdan mukaisesti

  Rakennusluvan myöntämistä ei vaadita, jos:

  - sellaisten esineiden rakentaminen, jälleenrakentaminen, jotka eivät ole pääoman rakentamisen tarkoituksia (kioskit, varastot ja muut);

  - rakentaminen rakennustöihin ja lisäkäyttöön tarkoitettuihin rakenteisiin.

  Mutta teidän tapauksessanne (RF GCK: n 1 artiklan nojalla) kyseessä on ACS: n rakentaminen ja jopa vesialueella.

  Näin ollen (henkilökohtainen mielipide voi korjata) vaaditaan rakennusluvan saaminen ja esineen käyttö.

  On parasta vain sijoittaa mökki rannalle, sitten on ehdottomasti vähemmän kysymyksiä.

  Marina, hyvä iltapäivä. Liittovaltiolla ei ole vaatimuksia tilapäisten esineiden rakentamisen dokumentoinnista ja niiden käyttöönotosta. Ei ole myöskään vaatimuksia tällaisten esineiden rakentamisen koordinoimiseksi minkään valtion elimen kanssa. Näin ollen, 17 §: ssä tarkoitettua rakennuslupaa ei vaadita rakennustöiden rakentamisessa rakennustöiden ja lisäkäyttörakenteiden osalta. Väliaikaisen esineen hyväksymisen huomioon ottamiseksi säädös laaditaan lomakkeen KS-8 mukaisesti. Vesipinnan käyttöominaisuuksia rakennustarkoituksiin ei tällä hetkellä ole säädetty ja ne ovat lainsäädännön luonnosvaiheessa. Jos sinulla on GPZU, jossa on esine maapallon esineistä, myös vesipinta, mielestäni tämä riittää väliaikaisen rakenteen rakentamiseen.

  Etsitkö vastausta?
  On helpompi kysyä asianajajalta!

  Kysy asianajajilta - on paljon nopeampi kuin löytää ratkaisu.

  Pile-ruuvin pohja vedessä

  Siirry heti hakuprojektiin

  Pilejä on käytetty veteen pitkään. Puusta valmistetut puujalat ovat olleet pitkään koko Venäjällä. Asuinrakennusten sijainti usealla metrillä maanpinnan yläpuolella edistää rakennusten säilyttämistä myös paikoissa, joissa tulvat jatkuvat jatkuvasti. Aikaisemmin rakennusten rakentaminen tällaisissa korkeuksissa vaatisi paljon aikaa ja työvoimaa. On välttämätöntä tuottaa suuri määrä paaluja ja sitten suuria vaikeuksia lyödä ne maaperään. Nykyään ruuvipillojen ansiosta voit rakentaa kestäviä ja luotettavia perustuksia, myös veden yläpuolella. Lisäksi rakentaminen tällaisissa vaikeissa olosuhteissa ei edellytä rahan ja ajan huomattavia kuluja verrattuna säätiön rakentamiseen toiseen kertaan tai liialliseen teknologian käyttöön.

  Kierrä paalut käytettäväksi veteen pudotetuilla alueilla

  Laiturit ja laiturit, vesiputouksia, siltoja ja paljon muuta rakennetaan ruuveilla. Tämä on todellakin universaalia perustusta, jota käytetään kaikilla maanosilla ja kaikilla maaperillä, myös veden alla. Ruuvipallot on valmistettu metallista, mikä tekee niistä erityisen kestäviä. Lisäksi tehtaissa ne peitetään erityisellä suojakerroksella, jota käytetään myös jäänmurtajissa, joiden vuoksi ne eivät ole alttiina korroosiota varten pitkään. Tämän seurauksena jopa veden alla ruuvipallot säilyttävät laakeri- ja laatuominaisuudet, ja niiden käyttöikä on edelleen ainutlaatuinen. Samanaikaisesti ei tarvita erikoisesti tasoitettuja alustoja säätöruuvien asentamiseen ruuvipinoille - niitä voidaan käyttää lähes kaikissa olosuhteissa, myös jokien ja järvien rannikkoalueilla.

  Veden käyttö paalujen ja laitureiden rakentamisessa edistää niiden rakenteellisia ominaisuuksia. Niinpä kunkin ruuvipurkimen alapuolella on sellainen muotoinen leikkuuterä, joka ruuvataan maahan lähes rajattomalla syvyydellä ilman prigruzhayuschey-voiman käyttöä. Pilarin leveän teräpanoksen ansiosta tuki on erittäin stabiili millä tahansa kuormituksella, sekä lateraalisesti että pystysuorassa. Pino pysyy vakaana yritettäessä puristaa sitä edelleen ja vetää sitä ulos, mikä on erityisen hyödyllistä voimakkaille virtauksille. Tästä syystä ruuvipillojen laiturit ovat laajalle levinneet.

  Miten ruuvipallojen asentaminen veteen tapahtuu

  Kiinnityslaitteen kiinnityslautat, laitureet ja muut rakenteet ovat halpoja ja eivät vaadi paljon aikaa ja vaivaa. Jotta rakennustyön rakenne voidaan rakentaa, on ensin kerättävä tietoja säiliön ominaisuuksista. Tämä sisältää tietoja virtausnopeudesta, pohjan tilasta, jään virtauksen suunnasta järvessä. Paikan päällä, missä vesirungot ovat niin pieniä, että jää sulaa keväällä melkein muuttamatta sijaintiaan, ruuvatut paalut, jotka on liitetty toisistaan ​​yläpuolelta jäykällä rungolla, joka on nimeltään grillaus, on riittävä tuki. Jokeilla, joilla on voimakas virtaus, on tarpeen asentaa jäänmurtaavia paaluja ja rakentaa L-muotoinen laituri, jolla on suurempi jäykkyys. Joka tapauksessa kasa on ruuvattava melko suuri syvyys, joka riittää vastustamaan virtausta.

  Ensimmäisen vuoden aikana, kun käytät vesirakennusta, laituria tai laituria paaliruuveilla, on hyödyllistä seurata rakenteen ja ympäröivän veden käyttäytymistä. Näet, kuinka paljon vesitaso nousee, onko säätiön heikkoja kohtia ja päättää tarvittavista parannuksista. Lisäksi ruuvipilareilla muutokset eivät ole niin vaikeita. Muuten, jos haluat muuttaa laiturin tai laiturin sijaintia, tässä ei ole ongelmia, koska ruuvipilot soveltuvat toistuvaan käyttöön.

  Asiantuntijan kommentti

  Kyllä, kerran rakentaa talon veteen - se vaati paljon vaivaa. Puiset paalut veden kanssa olivat aina huonoja ystäviä. Ruuvipallojen avulla kaikki on paljon yksinkertaisempaa - veden yläpuolella oleva pohja on erittäin luotettava ja kestävä. Ponnisteluihin tarvitaan vähän rahoitusta ja aikaa. Kun työskentelet vedenalaisella alukkeella, tietenkin sinun on asetettava säätiö kolminkertaisella varovaisuudella. Kuitenkin, kun käytetään ruuveja - tämä on edullisin vaihtoehto kaikille. Kaikki on tarkistettava toistuvasti. Heikkojen vedenalaisten maapähkinöiden tiivistymisen ansiosta ne kestävät täydellisesti virtoja ja erilaisia ​​kuormia. Yleensä vesirakennukset eivät eroa toisistaan ​​- tarvitaan neljän hengen joukkue ja sitten puoli tuntia jokaiselle paaluille. Veden pohja voidaan pystyttää hyvin lyhyessä ajassa - vain pari päivää. Ominaisuuksiltaan ei ole epäilystäkään - niitä ei tarvitse ruuhkauttaa pitkään aikaan, sillä ne ovat helposti vedenpohjamaalissa myös tiheä kerros. Suunnittelu on luotettavaa. Vaikeimmissakin tilanteissa - tuulessa ja voimakkaiden virtojen vaikutuksen alaisena, ruuvipallojen talo pitää täydellisesti. Erinomainen päätös kaikille, jotka arvostavat luonnon kauneutta.

  Mekhryakov Alexey - johtava insinööri

  Laitelaite puujalat

  Rakennuksen luotettavuus ja elämä riippuvat oikein valituista säätiöistä. Yksi kestävimmistä ja edullisimmista on paalutekniikan perusta, tämän tekniikan ansiosta rakentaminen voidaan suorittaa veteen ja epävakaisiin maaperäihin.

  Ruuvatyynyjen talo voi kestää jopa pieniä maaperän vaihteluita seismisesti epävakaassa maastossa. Tässä artikkelissa tarkastelemme säätiöiden järjestämiseen käytettäviä paalu-tyyppejä, niiden etuja ja haittoja sekä miten rakennat talon ruuvipinoille omiin käsiisi.

  Pallotyypit

  Ennen kuin rakennat taloa ruuveilla, sinun on päätettävä tuentatyypin, valmistusmateriaalin ja tunkeutumismenetelmän valinnasta. Piles on jaettu tyyppeihin riippuen seuraavista tekijöistä:

  1. Materiaalin käyttö tukien valmistuksessa: betoniteräs, betoni, tiheä bentoniitti tai paikallinen savi, teräs (putket, kiskot jne.), Maaperä (savi), puutukat, useiden materiaalien yhdistelmä.

  Paalun tyyppi valitaan riippuen maaperän rakenteen tyypistä ja luonteesta

 • Tukimuoto: pyöreä, neliömäinen, puolisuunnikkaan muotoinen, prisma, jossa on laajennettu alareuna.
 • Syvyys, paino, halkaisijan paksuus riippuvat maaperän jäätymispisteestä, pohjaveden läheisyydestä ja rakennuksen painosta. Koko 12-20 m: n tuotteita käytetään, komposiitti, yhdistetty useista osista käyttäen puristimia tai hitsausta. Alareunan muoto on avattu tai suljettu erityisellä kärjellä.
 • Maanpinnan kuormituksen jakomenetelmän mukaan ne jaetaan pystysuoriksi (ne siirtävät koko kuorman rakennuksesta epävakaan kerroksen alla olevaan tiheään maaperäkerrokseen), ripustukset asetetaan vinosti (kuormitus välitetään maan kitkan kautta paalun seinämän epätasaisella pinnalla).
 • Paloja valitaan perustuksen rakentamiseksi monista tekijöistä riippuen, talon luotettavuus ja elämä riippuvat siitä, kuinka hyvin valinta on tehty.

  Pallosäätiöiden tyypit

  Piles ovat pitkät pystysuorat elementit, jotka on upotettu maahan ja siirtävät niille kantavuus kuormasta rakenteesta.

  Pile-pohjaan kuuluu joukko paaluja, jotka on yhdistetty grillata- malla ja jotka takaavat tasaisen kuormituksen.

  Paalun perustusten sijainnista riippuen ne on jaettu tyyppeihin:

  • nauhajärjestelyyn kuuluu tukia, jotka sijaitsevat koko rakennuksen ympärys- sä ja jotka on yhdistetty grillatahalla;
  • yksittäiset paalut ovat kevyiden runkorakenteiden selkäranka;
  • paalupaikat oletetaan ryhmäkohtaisesti, pidetään sarakkeiden, sarakkeiden, erillisen tuen muodossa;
  • Pallokentät ovat monikerroksisia rakenteita, jotka voivat sisältää edellä mainittuja elementtejä.

  Pallot asetetaan maaperän jäätymispisteen alapuolelle, joka suojaa pohjaa muodonmuutokselta maaperän kohoamisen aikana.

  Valitse tukityyppi

  Vedessä, joka on kyllästynyt vesimetsillä, jolla on huomattava syvyys huurun tunkeutumiseen, paalun perustuksen katsotaan olevan paras vaihtoehto.

  Tuppien valmistukseen käytettävää materiaalia käytetään alueen maaperän ja geologisten ominaisuuksien mukaan.

  Puulattiat, jotka on asennettu makealle vedelle tai maaperälle syvyyteen pohjaveden alapuolella, kestävät yli 50 vuotta ilman, että niiden kantavuus muuttuu. Mutta usein kosteuden muutoksilla (sitten kostutetaan ja kuivuu) puu alkaa hajota ja menettää ominaisuutensa lyhyessä ajassa.

  Metallitukit voidaan asentaa mihin tahansa maaperään ja veteen. Edellytyksenä on korroosionestoaineiden ja -asennusten käsittely maaperän jäätymispisteen alapuolella. On on kannattavaa asentaa ontto ruuvien paalut taloudellisesti ja teknologisesti.

  Teräsbetonituotteet kestävät monikerroksisten rakennusten massan, jossa on runsaasti kerroksia. Asennuksen tekniikan noudattamisen vuoksi toiminta-aika on yli vuosisata.

  Vaakasuorassa leikkauksessa maaperässä ei ole suositeltavaa käyttää pylväspohjaa, koska maaperän liike voi työntää ja kaataa rakenteen. Jos rakennustyömaalla on epätasainen pinta, on välttämätöntä varustaa jäykkä teräsbetonityyny tunkien väliin, jotta vältetään rakenteen sivuttaisleikkaus.

  Teipin ja paalunruuvin perusteet

  Rakentaminen talon ruuva paalut

  Äskettäin talojen rakentamia taloja on tullut yhä suositummaksi kehittäjien keskuudessa.

  Säätiöohjelma ruuvipalleille.

  Jotta ymmärtäisit, kuinka rakentaa talo paaluille, sinun on perehdyttävä tekniikan luomaan paalusäätiöitä, joilla on useita ominaisuuksia.

  Pino on ontto putki, jonka läpimitta on 200-300 mm, jonka päähän ruuvi on hitsattu. Kevyiden rakenteiden rakentamisessa on mahdollista käyttää putkea halkaisijaltaan 57 - 108 mm. Ruuvauksen jälkeen kaikki paalut leikataan yhteen tasoon ja kärki asetetaan yläosaan. Yläosa on vanteita puusta tai metallista. Pilarin sisäinen ontelo täytyy betonoida hapen siirtämiseksi, mikä estää korroosiota.

  Pilejä voidaan asentaa kahdella tavalla: erikoislaitteiden avulla (mekaaninen ruuvaus) ja manuaalisesti (vaatii tiettyä taitoa). Mekaaninen menetelmä takaa täysin pystysuoran ruuvaamisen ja säästää aikaa. Pilejä on kierrettävä vain yhdessä paikassa ja vain kerran. Tämän tekniikan kiristämistä ja purkamista ei voida hyväksyä.

  Paalun ja ruuvin alustan etuja

  Rakenne sandwich-paneelien ruuveilla.

  • korkea kantavuus;
  • suuri pystytysnopeus (enintään 3 päivää);
  • rakentamisen puhtaus pohjan rakentamisessa;
  • vähimmäiskustannukset;
  • luotettavuus myös kelautuvilla mailla;
  • helppo asentaa;
  • uudelleenkäytettävyys;
  • mahdollisuus käyttää säätiön korjaamiseen ja jälleenrakentamiseen;
  • ruuvipallojen perusta on täydellinen monimutkainen maisema (suuri määrä istutuksia, korkeuserot ja tilan puute);
  • mahdollisuus työskennellä milloin tahansa vuoden aikana.

  Valmistelutyö ennen talon rakentamista ruuveilla

  Paalusäätiön rakenne.

  Ennen kuin aloitat talon rakentamisen, sinun on analysoitava huolellisesti maan maaperä. Jopa siinä tapauksessa, että aiot rakentaa talon itse, on parempi antaa analyysi ympäröivän alueen maaperälle ammattilaisille - erikoisyrityksille, jotka rakentavat taloja ruuveilla. He tekevät tarkan laskelman tällaisen säätiön elämästä nimenomaan sivustollesi, määrittävät maaperäympäristön aggressiivisuuden indikaattorit, määrittävät pohjaveden määrän ja laskevat maapallon paalujen tarkan kantokyvyn.

  Kun hankit paaluja, sinun on kiinnitettävä huomiota käytettävissä oleviin asiakirjoihin. Sen on sisällettävä kaikki tarvittavat olosuhteet, joissa niitä voidaan käyttää. Myös asiakirjoissa on ilmoitettava paalin maksimikuorma. Tämän parametrin perusteella määritetään tarvittava määrä taloja rakentamaan taloja. Laskennan mukaan valmistellaan ruuvipillojen talon hanketta. Piles on tehty metallista, mikä tarkoittaa, että ne voivat syövyttää. Hävittämisen estämiseksi sinun kannattaa ostaa paaluja erityisellä ruosteenestopinnoitteella, joka on valmistettu yksinomaan tehtaalla.

  Työkalut ja materiaalit, joita tarvitaan talon rakentamiseen ruuveilla

  Kaaviot tylsistyneistä paaluista.

  • paalut;
  • rakennustaso, mittanauha, lasku;
  • ruuvi-sauva, jatkojohto ja vipu;
  • hiomakone;
  • hitsaus kone;
  • optinen etäisyysmittari;
  • sementti, hiekka, murskattu kivi;
  • betonisekoitin;
  • kittiä;
  • pään kansi;
  • puupalkki tai kanava;
  • viimeistelymateriaali (sivuraide, koristepaneelit).

  Pile perustustekniikka

  Asennetun mallin järjestelmä.

  1. Ensimmäinen on sivuston merkintä. Tätä varten talon suunnitelma on jaettu suorakulmiin (sallittu virhe - 1-2 cm).
  2. Pallojen asennus alkaa tulevan talon kulmista. Määritetty piste on asetettu pino. Jos sen pituus on korkeintaan 2,5 m, asennukseen on tarpeen asentaa kiertyvä sauva erityiseen reikään. Kun halkaisija on 2,5 - 4 m, käytetään jatkojohtoa ja vipuja (putket, joiden pituus on noin 3 m, neliöosassa 50 x 50 mm). Nämä putket asetetaan jatkojohtoon, joka on kulunut päälle ja kiinnitetty paalulla erityisten reikien läpi. Manuaalinen asennus edellyttää 3-4 henkilöä. Vartalon ja rakennustason avulla on jatkuvasti pystyttävä hallitsemaan vertikaalisuutta. Sallittu poikkeama pystysuorasta akselista - 1-2 astetta.
  3. Kun kaikki paalut asetetaan suunnittelun syvyyteen, paalukentän vaakasuorat korkeudet mitataan optisella etäisyyden etsimellä. Sitten kulmahiomakoneella leikataan ruuvipilareita samalla tasolla.
  4. Seuraavassa työvaiheessa betoniliuos kaadetaan paaluihin. Betonia voidaan valmistaa betonisekoittimessa tai se voidaan valmistaa käsin erityisellä säiliöllä (esimerkiksi kourussa) sekoittamalla sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä vaadittavissa mittasuhteissa.
  5. Kun betoni kovettuu, voit aloittaa korkkien hitsauksen. Sen jälkeen, hitsaamalla tai tukkien avulla, asennetaan porausruuvin ainoa rakenne. Sitten kaikki hitsit päällystetään ruosteenestopullolla.
  6. Viimeisessä vaiheessa paalusäätiö on valmis. Perheen talo voidaan leikata kellarikerroksella, koristepaneeleilla, puuilla jne. Samalla ei saa unohtaa jättää aukkoa sokea alueen ja peitteen välissä.

  Riippuen eri tavoista kiinnittää ruuvi paaluilla, talon perustan voi olla seuraavia tyyppejä:

  Aseen järjestelyjärjestely käytettäessä paaluperustoja.

  • perusta ruuvipinoilla, joissa on puutavaran vanteet, on paras vaihtoehto talojen ja huviloiden rakentamiseen CIP-paneeleilta sekä runkopaneelien taloja. Samanaikaisesti korkit asetetaan paalujen päälle, joilla on erityiset reiät puun kiinnittämiseen. Asennuksen jälkeen puuta on käsiteltävä huolella bitumilla estääkseen materiaalin mätä. Luodessaan tätä säätiötä kaikki paalut ovat tasaisesti jakautuneet ja yhdistetty palkilla. Karkea lattia asetetaan leikkauksen päälle ja sitten seinät asennetaan;
  • perusta kanavainella on paras vaihtoehto rakennettaessa suuria taloja, joilla on suuri kuorma pohjaan. Joskus kanava on sidottu säiliöihin asennettuihin paaluihin (esim. Kylpylärakennusten, talojen veteen, venepaikkojen rakentamiseen). Piles, kuten edellisessä versiossa, jakautuvat tasaisesti kellarialueelle. Tämäntyyppinen säätiö sopii hyvin kehysrakennuksen rakentamiseen;
  • paalusäätiö, jossa on valettu teräsbetonituotanto, on yhdistetty muunnos, jossa paalut kierretään talon tukiseinien alle, jonka jälkeen lujitusholkit on asennettu ja vahvistettu betoni nauha kaadetaan. Tämä vaihtoehto on täydellinen rakentaa talon tiilen, kuoren kallion tai kaasuliesi (talot, jotka antavat huomattavaa kuormitusta säätiöön);
  • Palliseos, jossa on teräsbetonilaatan kaato, on täydellinen talon rakentamiseksi erityisen epäluotettavalle maaperälle. Kun se on pystytetty, paalut kiertyvät tasaisesti rakennettuun alueeseen, vahvistetaan häkki, joka liitetään sitten paaluihin, minkä jälkeen koko rakenne kaadetaan betoniliuoksella. Tällainen rakenne ei salli yhden paalun upottamista, koska laatta ja paalut toimivat kokonaisuutena.

  Kaikilla myöhemmillä työvaiheilla ei ole erottuvia piirteitä. Kun olet asentanut säätiön, voit alkaa rakentaa seiniä. Puusta, tiilestä, hiilihapotetusta betonista, kuoren kallioista ja muista materiaaleista käytetään materiaalina talon seinille pihdeillä. Kaikki tarvittavat viestinnät tuodaan taloon. Jotta seinät saisivat kaunis ulkonäkö, suorita vuori. Seuraavaksi katto on rakennettu. On muistettava, että se suorittaa tehtävänsä paitsi rakennuksen sulkevana elementtinä, mutta myös koristelee talon arkkitehtuuria. Sinun ei pidä säästää katemateriaaleilla, koska kotisi mukavuus ja mukavuus riippuvat siitä. Viimeistely on viimeinen rakennusvaihe. Useimmiten seinien koristelemiseksi tehdään maalaus, kipsi tai tapetit. Menetelmän ja viimeistelyn materiaalin valinta riippuu täysin makusi ja materiaalin mahdollisuuksista. Sisäänkäynnillä on suositeltavaa tehdä kuisti ja talon ympärillä on heti täytettävä sokea alue. Talo, joka on rakennettu tekniikan mukaan ja ottaen huomioon kaikki ominaisuudet, voi olla jopa 100 vuotta.

  Kelluva talo veden äärellä: unelma tai todellisuus

  Me kaikki muistamme kuuluisan Tele2-mainoksen: "Maa on täällä kallista! Mutta vesi on halpa! ", Videon sankareita sanovat, varustamalla tyylikäs ravintola veden päälle kiireisellä rannalla. Itse asiassa ajatus kiinteistön rakentamisesta tai "siirrettävästä" vedestä on kaukana uudesta ja kiinnittää yhä useampien ihmisten huomiota.

  Talossa vesi on todella todellinen mahdollisuus tavalliseen asumiseen, samalla täynnä romantiikkaa, vapautta ja kaunista ikkunasta. Mutta kaikki on todella myönteistä? Juuri tämä "Dream House" auttaa sinua selvittämään sen.

  Houseboat kuva

  Asuminen vedellä - edut ja haitat

  No, joka ei koskaan unelmoinut lauttojen rakentamista lapsuudessaan, ja kuten Tom Sawyer ja Hucklebery Finn, mene alas joelle? Ja jos siihen liittyy myös kodin mukavuutta ja kaupunkiliikennettä, tällainen vene tulee unelmakotiin. Lisäksi maassamme miljoonat plus-kaupungit eivät ilahduttaisi asukkaita miellyttävillä maakohtaisilla hinnoilla, vaan heidän kustannukset ovat tavallisten kansalaisten hyväksi ja pahaksi. Mutta vesi-talossa, jos se on varustettu moottoreilla, on maamme lainsäädännön mukaan vain kelluva vene. Ja vesivarat kuuluvat valtioon ja jos tietyt normit täyttyvät, on täysin mahdollista käyttää sitä ilmaiseksi. Ja miksi ei päästä pois tilanteesta, miten tehdä talon vedellä, sijoittamalla se ainakin keskelle kaupunkia, jopa hylätylle lampulle? Sinun ei tarvitse maksaa vuokrasopimusta tai maanhankintaa, kunhan vesitalossa on aluslippu, jolla vahvistetaan omaisuudensuoja.

  Päinvastainen puoli: kiinteistö - tämä on paikan päällä, joten pysyvän asunnon rekisteröinti on mahdotonta. Mutta on muita vaikeuksia. Ensinnäkin tällaisten talojen korjaus ja huolto. Vähemmän tärkeitä ovat viestinnät - on vaihtoehtoja karkealta ja yksinkertaiselta aivan sivistyneelle. Kaikki kysymykset kuitenkin ratkaistaan, ja jos uudet horisontit innoittavat, sinun on harkittava yksityiskohtaisemmin mitä taloja on olemassa.

  Mitkä ovat talojen tyypit vedessä

  Jos järjestelmällistät kaikki ne mallit, jotka kuuluvat "veden talon" määritelmään, saat useita pysyvän asunnoissa sopivia veneitä:

  • House on ponttonit. Tämä on yksi halvimmista vaihtoehdoista. Pontoonit yhdistyvät yhdeksi alustaksi ja kantavat itse asuinrakennuksen. Niitä ei ole korroosiota aiheuttava, ne ovat hyvin vettä. Tältä pohjalta on mahdollista rakentaa asuntoja yksittäiseen hankkeeseen.
  • Laiturit muunnetaan asuinalueeksi. On aivan mahdollista muuntaa vanhat proomut asuintilaa varten tai jopa tilata uusi proomu tehtaalta tähän tarkoitukseen. Tällainen asunto on jo todistettu vanhassa ja uudessa maailmassa, mutta maanmiehet ovat edelleen varovaisia ​​tällaisista mahdollisuuksista. Siksi seuraavassa kuvassa: talossa proomulla Tukholmassa.

  Luxury proomun talo Tukholmassa

  Talo on rakennettu proomu-kuvaan

  Talo lähelle, Tukholma

  • Houseboot erikoistuneet talot. Tämä on yrityksen nimi, jonka pääasiallinen erikoistuminen on talojen rakentaminen vedessä. Nämä talot ovat kompromissi yksityisen ja veneen välillä, joka on tarkoitettu liikkumiseen tietyssä sisävesisäiliössä. Nämä ovat kaksi kokonaista kerrosta, jotka ovat täysin valmiita elämään ja voivat liikkua nopeudella noin 20 km / h.

  Talonrakennus talossa veteen

  • Debarkadery - tämä on betonityynyjen talo, jonka avulla voit toteuttaa lähes kaikki arkkitehdin käsitykset. Tämä on kallein näistä vaihtoehdoista, laskeutumiset toimivat itsenäisesti omien viestintääen, mutta tarvittaessa ne voidaan yhdistää kaupunkiliikenteeseen, jolla on erityisluvat, samoin kuin Ranskan kansalaiset.

  Debarkadery kotona veden valokuvassa

  • Talossa veteen pihdit. Joillakin alueilla, joissa on tulvamaita ja suolaisia ​​maita, paikallinen väestö on jo pitkään päättänyt rakentaa talon veteen - käyttäen paikkoja, jotka työnnetään maahan tähän, johon itse rakennus sijaitsee.

  Talo järvellä pihdeillä

  Ominaisuudet rakentaa talon veteen

  Talot veden päällä ovat paitsi romantiikkaa, mutta valitettavasti paljon vaikeuksia tutuin asioista. Ne on rakennettu, kuten jo on kirjoitettu, teräsbetoni- tai teräsponttona, ja on parasta hyödyntää tällaisia ​​rakenteita sisävesillä, joissa aallot eivät nouse yli metriin ja meri tuuli ei pääse seiniin.

  Niillä alueilla, joilla talvi on lähes yhdeksän kuukautta vuodessa, suurin osa vuodesta jää jään päälle. Vaikka hyvin tehdyt vesirakennukset eivät pelkää pakkasaa ja jäätä, mutta nämä ovat kaukana tropiikista.

  Asuntojen varustaminen veden suhteen tarvittava viestintä

  Vesialtaat voidaan varustaa itsenäisillä viestinnöillä, kuten juomaveden, polttoaineiden, sähkögeneraattorin ja aurinkopaneelien erikoisvesit, sekä kykyä yhdistää kaupunkien mukavuuksiin. Lämmitetyt kelluvat kotelot ovat mahdollisia lämpimällä lattialla, konvektoreilla, valuraudalla tai teräksisellä takatulla. Älä unohda palontorjuntalaitteita - niiden on oltava kunnossa.

  Yhden sanan viemäristä. Ihanteellinen vaihtoehto olisi kehittynyt ja nykyaikainen puhdistusjärjestelmä, kun sitä käytetään, puhdistettu vesi voidaan tyhjentää suoraan lampiin.

  Kuinka tehdä talon veteen

  Elämä veteen venäläisessä todellisuudessa

  Joten olet asuva Venäjästä ja haluat asua talossa veden päällä. No, se on jossain suhteessa halvempaa ja tällä ratkaisulla on useita etuja. Kuten jo kirjoitettu Venäjän federaation lainsäädännön näkökulmasta, tällainen talo on vain alus, joka ei ole totuttu totuuteen, mutta joka on edelleen laiva. Mutta edellyttäen, että se on enintään kaksikymmentä metriä ja sitä ei ole suunniteltu yli 12 ihmiselle. Mutta miksi tarvitset enemmän, eikö? Tämä "alus", joka on vielä talon, on rekisteröitävä ulkomaisen tietopalvelun valtion tarkastajalle ja tarkastettava säännöllisesti tekninen tarkastus, joka Venäjän todellisuuden olosuhteissa on pitkään perustettu mekanismi. Ilmoittautumisen yhteydessä sinun on esitettävä tekninen passi, myyntisopimus, passi, TIN ja kuitti, jolla maksetaan valtionvelka, joka on verrannollinen vesikulkuneuvon kokoon eli kotona. Sinun täytyy maksaa kuljetusvero, ei ilman sitä.

  Teoriassa voit pysyä missä tahansa paikassa, jos et häiritse alusten liikkumista. Käytännöllisesti katsoen - talon veteen kiinnostaa nopeasti lainvalvontaviranomaisia ​​ja hallintoa, ja sinun on opittava tuntemaan ydin- ja merioikeuden perusteet selitettäessä ei-toivotuilla vierailijoilla. Vaihtoehto on tehdä vuokrasopimuksen vuokrasopimus muutaman vuosikymmenen ajan (liittovaltion laki nro 74).

  Kun olet tehnyt kaiken tämän, voit sukeltaa talosi kynnyksestä, kalaa ikkunasta eikä kallis maksaa kiinteistöveroa. Ja jos haluat vain tuntea, miten se elää veden päällä, niin pääse lentokoneeseen ja lentää Bermudaan tai Malediiveille Thaimaahan... Talot, vesipuistot ja upeat maalaukselliset maisemat ovat harjoittaneet siellä jo kauan.

  Kuinka rakentaa talon pihdeissä, jos pohjavesi on lähellä

  Sulje pohjavesi: rakenna talo tai ei

  Mitä tehdä, jos sivustossasi on korkea pohjavesi? Onko järkevää aloittaa rakennuspaikka ja kuinka paljon sen hinnannousu tällaisissa olosuhteissa? Vastauksia moniin pohjaveden rakentamiseen liittyviin kysymyksiin antaa videon tässä artikkelissa.

  Ohjeemme käsittelevät tämän ongelman tärkeimpiä näkökohtia: kellarin suunnittelun ja korkealaatuisen vedenpitävyyden valinta, oikeanlainen laite ensimmäisessä kerroksessa.

  Rakentaminen korkealla GWL: llä

  Uskomme, että tuskin kukaan ostaa rakennustöitä, tietäen tietoisesti pohjaveden läheisestä sijainnista. Mutta hän voi saada sen perimällä, tai esimerkiksi ostanut sen joskus ja pitkään ei päättänyt, mitä tehdä.

  Ja kun he päättivät: he alkoivat kaivaa kaivoa tai talon rakentamista varten - he kohtasivat tämän ongelman:

  • Korkea vesitaso ei ole esteenä talon rakentamiselle, mutta asiaa on käsiteltävä erittäin vakavasti. On pidettävä mielessä, että säätiölle ei ole niin paljon kosteutta kuin kaikenlaisia ​​aineita liuotettuna siihen.
   Ne osuvat kemialliseen reaktioon sementin kanssa, betoni irtoaa ajan myötä, peittyy suolasaostuilla ja sen seurauksena kaatuu.

  Kahden kerroksen talo ilman kellarissa

  • Plus, jatkuva kosteus edistää sienten kasvua, ulkonäöltään musta homeen muotia, josta ei ole helppoa päästä eroon. Tällöin numero yksi tehtävä on tehdä sellainen säätö, jonka pinta on minimaalisesti kosketuksissa märän maaperän kanssa.
  • On parempi, ettet ajattele kellarista tällaisessa tilanteessa, sillä jopa vedenpoistojärjestelmä ei ole ehdoton takuu siitä, että yksi päivä ei tule tulvia. Pohjavesi vaikuttaa säätiöön myös tiettyyn paineeseen, joten kellarin on oltava paitsi tiukka myös riittävän vahva kestämään jatkuvasti paineita.
  • On parempi rakentaa kaksi kerrosta. Lisäksi maa voi olla kellari, jos emme voi tehdä sitä ilman kotitaloutta. Tietenkin modernit rakennusmenetelmät ja valtava valikoima materiaaleja antavat sinun rakentaa mitään, missä tahansa olosuhteissa.
  • Asia on, mikä on tällaisen rakentamisen hinta. Kyllä, ja ei aina käy ilmi omalla kädellä rakennettua laatua. Kaikki yksityiset kehittäjät eivät ole valmiita vastaamaan suunnitteluun ja hydrogeologisiin tutkimuksiin liittyvistä kustannuksista, vaikka tässäkin tapauksessa se on hyvin tärkeää.

  Monikerroksinen talo pihdeissä

  • Tilanne, jossa pohjavesien taso on lähellä, varsinkin jos se on maaperän jäädyttämisen tasoa pidetään vaikeana. Kuinka rakentaa talon, jotta tämä ongelma ei aiheuta huolta tulevaisuudessa?

  Paras tapa tällaiseen rakentamiseen on paalun perusta. Maamme on suuri, ja laajoilla alueilla maanpaine joko jäätyy syvälle tai pohjaveden korkea taso.

  Jopa monikerroksisia rakennuksia asetetaan paaluille, joista yksi näet yllä olevassa kuvassa. Joten monilla alueilla tämä alustan laitteen muunnos on perinteinen. Kerromme siitä seuraavassa luvussa.

  Mitä sinun tarvitsee tietää paalusäätiöistä

  Pileä kutsutaan pitkäksi tuotteeksi, joka on valmistettu puusta, metallista tai teräsbetonista, tehdasversiossa upotettuna maahan pystysuoraan ja joskus kallistettuina. Ne voidaan tehdä rakennustyömailla, poraamalla ja kaivamalla, kuljettamalla teräsputkea reikään ja betonisoimalla sen ontelo.

  • Jos puupinoja käytetään pääasiassa kuivalla löysällä maaperällä, kaikki muut vaihtoehdot sopivat hyvin rakentamiseen korkean GWL: n olosuhteissa. Piles ovat tukia grillage, joka puolestaan ​​tukee rakennuksen seinät.

  Vahvistettu betonipallon pohja

  • Tämä säätiö on paalukenttä, joka on sidottu vaakasuoralla betonivyöhykkeellä, jota kutsutaan grillageeksi tai metallirungoksi - riippuen talon rakenteesta. Yllä olevassa kuvassa näkyy, että grilli on puoliksi upotettu maahan, mutta useammin paalupäät ulkonevat 20 cm korkeammalle maanpinnan yläpuolelle.
  • Jos rakennusta rakennetaan läheisten pohjaveden olosuhteissa, sitä korkeampi on parempi. Päätös tehdään paikallisen hydrogeologisen tilanteen perusteella. Hyväksyttävimmät vaihtoehdot matalarakenteisille rakenteille ovat esivalmistetut betoniteräkset ja ruuvi- metallipallot.

  Vahvistettu betonipilareita

  • Kaikki ne voivat olla sekä integraalisia että komposiittisia, koska rakennuksessa on joskus tarpeen lyödä ne 40 metrin syvyyteen. Vahvistettu betonipatsaan vähimmäiskoko: 20 x 20 cm, pituus 3 m.

  Kierrä metalli paalut

  • Ruuvipallot luokitellaan metallityypin, tuotantomenetelmien, mittojen ja fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien mukaan.

  Niiden valikoima on melko laaja: kasa on 1,65 - 9 m, seinämän paksuus 8 mm - 12 mm, läpimitta: 57 mm - 159 mm.

  • Tällaisten perustusten kustannukset ovat korkeammat kuin betonielementtien monoliittinen teippi tai esivalmistettu. Toisaalta ne ovat käytännöllisesti katsoen poissa tai joilla on paljon pienempi määrä ja monia muita teknisiä toimintoja: kaivaminen, vedeneristys ja eristys.
  • Sitäpaitsi tämäntyyppinen säätiö on luotettavin: se ei pelkää pilkkoutumista, ja se voidaan pystyttää talvella, jäädytettynä. Lisäksi pihveluissa oleva rakennus ei kutistu, mikä tarkoittaa, että voit käyttää mitä tahansa viimeistelyä heti rakentamisen jälkeen.

  Emme selitä, mitä paalutus- tai paalutusprosessi on, kuten joka tapauksessa ammattilaiset osallistuvat tähän. On parasta kertoa siitä, miten maanpohjapohjan perusrakenteet on rakennettu ja miten lattia talon sisällä on ratkaistu, kun pohjavesi on lähellä.

  Talon kellari puupylvääillä

  Kuten jo mainittiin, grillaus yhdistää paalujen päät ja sen vaakapinta on maanpinnan yläpuolella. Kuinka paljon - se määräytyy alueen ilmastollisista olosuhteista.

  Yleensä tämä merkki vastaa talveen laskettavan lumen tasoa:

  • Paalut voivat olla yksittäisiä tai niitä voidaan lyödä useiden paalujen holkin muodossa. Se riippuu säätiön odotetuista kuormista. Matala- rakentamisessa käytetään yleensä ensimmäistä vaihtoehtoa. Pallojen koko, niiden syvyyden ja niiden välinen etäisyys - kaikki tämä määräytyy laskennan mukaan.
  • Grillin rakentamisen valinta riippuu rakennusten kerrosten lukumääristä, seinien rakentamiseen käytettävistä materiaaleista. Konkreettisen vaihtoehdon tapauksessa muotti on ensin asennettu. Ennen asennuksen aloittamista tehdään bitumipolymeerivalmisteiden paalujen kärkien sivuttainen vedeneristys.
  • Jos maa on kuiva, se riittää. Korkean GWL: n olosuhteissa paalut on itse valmistettava tiheästä betonista, ja ennen niiden pinnan tukkeutumista on käsiteltävä syvä tunkeutuminen kiteytyvän kyllästämisen kanssa. Kun paalut ajetaan suunnittelun syvyyteen, niiden kärjet puhdistetaan likaa ja pölystä, kuivataan ja maalataan erikoisella korroosionestokuidulla.
  • Tekniikkalaitteiden betonikiinnitys on seuraava. Ympärys- ja leveydeltään on hiekkalaatikko, jonka korkeus vastaa maanpinnan yläpuolella ulkonevien paalujen kärkien korkeutta. Tällöin 50 x 50 mm: n osuudella olevasta palkista, joka 2 m: n välein, panokset taivutetaan koko grillin kokoon.

  Valmistus muottien alla grillage

  • Niiden välissä samasta puusta asennetaan horisontaalisia vöitä, joille muottipohjan levyt tulisi levätä. Muuten, laudat tulee käyttää trimmaus ja huolellisesti sovitettu toisiinsa. Sitten muotin sivuseinämät asennetaan. Lisäksi teokset suoritetaan samankaltaisina kuin nauhalevyt.
  • Muottien ontelo peitetään polyeteeni- tai kattopyyhkeillä, neulostavat vahvistushäkkeen ja sitten ne betoni. Mutta grillata voidaan tehdä ja metalli. Tätä tarkoitusta varten käytetään I-palkkeja, jotka on hitsattu vahvojen vapauttamiseksi paalujen päällä.

  Metallirenkaita betonipaloilla

  • Lokin tai hirsirakennuksen rakentamisen aikana grillaus voi suorittaa hirsitalon ensimmäisen kruunun paalujen perusteella. Mahdollisuus perustaa täysimittainen kellari on ehkä ainoa epäkohta pino perustuksia.
  • Estetiikan näkökulmasta tämä säätiö ei myöskään näytä. Rakennus tuntuu olevan roikkuu ilmassa, ja päätehtävä pahojen talon ulkokoristuksessa on väärennettyjen korkkien rakentaminen.
   Periaatteessa tällainen viimeistely ei aiheuta mitään ongelmaa: baaripalkki tai profiili, johon muoviset paneelit ripustetaan, tai mikä tahansa muu pinnoitus on asennettu grillattavaan.
  • Jos grilli sijaitsee huomattavan matkan päässä maasta, jota voidaan käyttää tilojen järjestämiseen, kaivetaan kaivoa paalujen väliin, muottiin asetetaan ja kaadetaan matala nauha. Se toimii tukena kellarikerroksen seinille, joka voidaan järjestää vastaamaan tiiliä.

  Autotalli talon alla paalusäätiössä

  Usein tapahtuu, että etäisyys grilliosta maanpintaan vastaa huoneen korkeutta. Siinä tapauksessa, miksi ei järjestää autotallin talon alle vai edes täysimittaiseen asuinkerrostalaan?

  Tärkeintä tässä on tehdä oikein lattian kellarista, ja kerromme siitä tämän artikkelin seuraavassa osassa.

  Lattia talossa, jossa on paalupohja

  Jos grillauksen etäisyys maasta on pieni tai se on puoli haudattu maahan, talon alakerroksen lattia voidaan järjestää tällä tavoin.

  Koko talon alue on täynnä raunioita ja sitten hiekkaa, räystään:

  • Tällainen valmistelu on perusta kaikille rakenteille suoritetuille rakenteille: kellareihin ja kellareihin talon alle, kaivoihin, septitankkeihin, tyhjennysaukkoihin. Miten tehdä shambo, jos pohjavesi on lähellä, me kuvaamme lyhyesti artikkelin lopussa, koska yksityinen talo on tärkeää.
  • Lattian osalta, kun pohja on kunnolla valmistettu, monikerroksinen rakenne suoritetaan hiekkalaatan päälle. Se koostuu vuorottelevista kerroksista polymeeriseoksesta, rullan vedeneristämisestä, eristästä kerroksesta. Sitä voidaan laajentaa polystyreeniin, mutta eri laatua.
  • Se, joka asetetaan suoraan hiekalle, tulisi olla erittäin tiheää ja vastaavasti veden kestävyys. PPP-levyt, jotka on pinottu vedenpitäviksi, voivat olla halvempia.
   Tämä on ns. Lämpösuojus. Muovikalvo levitetään sen päälle, asetetaan teräsverkko ja kaadetaan betonipinta 12-15 mm. Betoniin on lisättävä vettä hylkivä aine.

  Laitteen lattian ensimmäisen kerroksen talon paalun perustan

  • Kerrosten paksuus tulee laskea siten, että tasoitteen pinta on huuhdeltu grillata- malla. Lisäksi suoritetaan horisontaalinen grillausvesieristys, joka katkaisee kapillaarisen kosteuden tunkeutumisen seinämiin. Yleensä nämä ovat kaksi kerrosta kateaineita, jotka on liimattu bitumimastilla.
  • Muut toimenpiteet riippuvat siitä, millaista lattiaa rakennetaan. Vahvistetulla betoniteräksellä voit asettaa toisen kerroksen eristyslevyille ja tehdä itsetasoittavan lattian.
   On olemassa muita vaihtoehtoja, esimerkiksi: asennetaan puiset lokit, joiden väliin kaadetaan laajennettu savi tai löysä vermikuliitti. Pylväillä asennettu rantatietä ja aseta linoleumi tai laminaatti.

  Tärkeintä, kun järjestetään pohjakerroksen läheisyyteen sijoitetun talon kellarikerros, on ulkoinen rengasmaisen vedenpoiston laite. Sivustollamme on artikkeleita, jotka kertovat tästä aiheesta. Lue tyhjennyskaivoja korkeissa pohjavesissä, katsele videoita ja rakenna!

  Septinen laite, jossa korkea GWL

  Jokaisessa talossa on välttämätöntä tarjota jätevesipesä, jossa jätteet puretaan - vaikka vettä ei olisi. Shambo-altaat ovat hyvin suosittuja nykyään. Ne ovat hermeettistä astiaa, joka on asennettu betoniin tai tiilikissuun.

  • Yleensä sen mitat eivät ylitä halkaisijaltaan 2 metriä ja se haudataan 3,5-4 metrillä. Märällä maaperäolosuhteiden mukaan kavennuksen tiiliseinät eivät ole kovin hyvä ratkaisu. On parasta tehdä niistä monoliittinen, laaksoon muunnettu betoni tai asentaa kolme tai neljä betonirenkaita.
  • Tärkeintä on varmistaa suunnittelun kireys. Jäteastia ja hiekkaa asetetaan pohjaan, kuten edellä on kuvattu. Koko kaivo on peitetty muovikalvolla ja pohja on betonoitu. Renkaiden ulkoseinät pinnoitetaan bitumilla ennen asennusta, jonka jälkeen ne asennetaan kaivoon.

  Keskitytään renkaiden tiivistämiseen. Ne pohjustetaan, täytetään rätteillä ja suljetaan polymeeripastaa. Jäljellä on vielä pinnoitteen vedenpitävyys sisäpuolelta - ja voit asentaa säiliön.

  Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  Ennen perustuksen laskemista on tarpeen selvittää kaikki sen paikan ominaisuudet, joihin.

  Suurimmat maapallon vesivarat, jotka voivat olla paitsi juutalaisia.

  Ennen kuin puhutaan siitä, mikä on pohjavesijärjestelmää, sitä on selkeytettävä.

  Kosteuden tiiviin läsnäolo maaperässä ei ole vain vaikea monimutkaistaa.

  Kommentit

  Palo-pohjainen talo on yksi pahimmista vaihtoehdoista sekä työn kustannuksista että monimutkaisuudesta. Lisäksi pohjaveden korkeat esiintymät tuovat varmasti epämiellyttävät yllätykset paalujen päälle rakennetun talon toiminnan aikana. Siksi osallistu tällaiseen rakentamiseen vain silloin, kun sinulla ei ole muita vaihtoehtoja - esimerkiksi jos tämä maa on erittäin kallista henkilökohtaisista syistäsi.