Pile ja ruuvi perustus: hyvät ja huonot puolet, vinkkejä valinnasta

Luultavasti monet ihmiset tietävät, että pile-screw-säätiö on yksi halvimmista ratkaisuista niille, jotka haluavat rakentaa oman talonsa. Mutta valitettavasti tällaisen kohtuuhintaisuuden taustalla on, kuten minkä tahansa muunlaisen säätiön tapaan, useita haittoja, jotka rajoittavat huomattavasti sen soveltamisalaa.

Artikkelin sisältö:

Palo-perustuksen tärkeimmät edut

Kun haluamme valita yhden tai toisen tyyppisen säätiön, valinta perustuu aina sen positiivisiin ominaisuuksiin, joten aloitamme heidän kanssaan.

1. Säätiön kustannukset

Tarkkoja lukuja siitä, kuinka paljon ruuvi kasa-säätiö on halvempi kuin muut vskidku sinulle kukaan sanoa, koska se on otettava huomioon erilaisia ​​tekijöitä, jotka vaihtelevat syvyyttä ja päättyy paino ja koko rakennusten. Mutta kuten käytäntö osoittaa, hyöty alkaa 20-40% verrattuna columnar ja melkozaglublennym nauhat perusta, ja verrattuna upotettu vyö tai monoliittisen laatan, tässä hinta on saattaa vaihdella useita kertoja, ja meidän aika - se on valtava plus.

2. Helppo ja helppo asentaa

Porausruuvin säätö on niin yksinkertainen, että se voidaan tehdä itse, ilman erikoislaitteita ja kalliita työkaluja, vain ystävien tai sukulaisten avustuksella.

Yleensä 3 henkilöä riittää tekemään asennus ilman ongelmia.

3. Ruuvien paalujen nopea asennus

Merkittävät plus ruuvipallot, koska useimmissa tapauksissa säätö asennetaan 1-2 päivässä. Samaan aikaan muuntyyppiset säätiöt, joihin kuuluvat esimerkiksi kaivaminen, vahvistaminen, muottien ja betonin kaataminen, vievät paljon enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa.

Mutta kannattaa muistaa, että asennusaika on täysin riippuvainen työntekijöiden ammattitaidosta, maaperästä ja ruuvipillojen syvyydestä.

4. Paikan päällä oleva kaltevuus - ei ole porausruuvin perusta

Riippumatta siitä, mikä on kaltevuus sivustossasi, se ei ole ongelma asennettaessa porausruuveja. Suuri erilainen korkeusero (5-8 metriä) voi tulla käytännöllisesti katsoen ei ole ylitsepääsemätön este betoniteräksille, ja paaliruuvi - tämän tehtävän selviämiseksi.

Tässä on syytä huomata, että toisenlainen säätiö, esimerkiksi bändi, voi myös selviytyä tästä tehtävästä, mutta se maksaa sinulle useita kertoja kalliimpaa.

5. Puhdas alue perustuksen asettamisen jälkeen

Säätöprosessissa paikkakunnalla ei ole liikaa jätettä ja likaa, kuten kaivettu maaperä, kaatunut betoni, laitteiston jäljet ​​nurmikolla jne. Vaikka ei ole niin merkittävä, mutta silti plus.

Pohjan asettaminen ruuvipinoille, sinun ei tarvitse ajatella, mistä maaperä sijoitetaan, miten puhdistaa alue

6. Asennus mihin aikaan vuodesta tahansa.

Toisin kuin betonin ja teräsbetonin perustukset, laite, joka talvella antaa lisäkustannukset kuumentamalla betonin, pakkasnestettä lisäaineet, jne., Kiinnitysruuvi paalut voi tuottaa lähes mitä tahansa ilman lämpötila, ja ilman lisäkustannuksia. Lisäksi kaikki tietävät, että rakentaminen talvella on paljon halvempaa.

7. Lämmin lattia talossa

Tämän säätiön erityispiirre on, että talon ja talon lattian välillä on kunnollinen ilmakerros, ja kuten tiedätte, ilma on hyvä lämmöneristin. Jos verrataan lattiat maahan ja lattia "roikkuu ilmassa", niin toinen on lämpimämpi, samalla kustannuksella. Ja tämä on merkittävä lisä positiivisten ruuvipallojen hyväksi.

8. Nopea valmis

Jos betoniperustukset tarjoavat kovettumisen 28 päivää, ja aika kutistua, ennen asennusta seinät, kasa-kierteiset säätiö on valmis suunnittelemaan kuorman heti asennuksen jälkeen.

9. Säätiön rakentaminen helppoa

Siinä tapauksessa, että tarvitset, jostain syystä, asennuksen jälkeen ruuvin paalujen muuttaa pienen talon suunnittelu-tai yksinkertaisesti kiinnittää mitään lisätä ruuvin kasa-säätiö ei ole vaikeaa. Mitä ei aina ole mahdollista ilman merkittäviä kustannuksia muuntyyppisten säätiöiden kanssa.

10. Helppo peruskorjaus

Huonolaatuisista materiaaleista, väärästä asennuksesta ja jopa ammattitaitoisista ammattilaisista - kukaan ei ole vakuutettu. Joten, jos jostain syystä ruuvipuriste räjähtää, se on helppo korvata, vaikka talo onkin jo rakennettu. Mutta jos nauha tai laattasäde rikkoutuu, korjaus maksaa sinulle erittäin suuren määrän.

11. Ei vedä kosteutta maaperästä

Koska talon ja maan välinen kytkentä tapahtuu vain metallipallojen avulla, maanpinnalla oleva kosteus ei millään tavoin voi tunkeutua talon seinille tai lattialle.

Joten tarkastelimme kaikki porausruuvien perusperiaatteet. Kuten näette, niissä on valtava määrä, joista suurin osa voi olla painava argumentti ruuvipillojen hyväksi valittaessa talon perustusta.

Huonot sääolot

Huolimatta siitä, että tällainen valtava määrä positiivisia ominaisuuksia on, paaliruuveja säätelevällä pohjalla on kuitenkin aivan kuten millä tahansa muulla, on useita haittoja, jotka myös on otettava huomioon, kun valitaan tulevaisuuden kodin perusta.

Ruuveilla on muutama miinus, mutta ne ovat edelleen läsnä. Katsotaanpa jokainen erikseen.

1. Paalun ja ruuvien perustuksen rajallinen soveltamisala

Paaliruuvi-pohja sellaisenaan soveltuu vain kevyisiin, pääasiassa puisiin rakenteisiin, kuten puutaloihin, kehystettyyn runko-kehykseen ja vastaavaan.

Alhaiset kustannukset huomioon ottaen ruuvipallot yrittävät usein käyttää raskaita taloja, kuten tiiliä, lohkoa jne. Varten. Mutta, on syytä huomata, että vaikka kaikki laskelmat tehdään, heidän on kestettävä kuorma, se on edelleen "arpajaiset".

Ensinnäkin tämä johtuu siitä, että maapallon paalut eivät ole mitenkään sidoksissa toisiinsa ja kutistuminen on erilainen jokaiselle, mikä on ruuvipillojen tärkein miinus. Puutalot eivät ole alttiita halkeille ja kyyneleille, ja kestää rauhallisesti epätasaista kutistumista, mikä ei ole kyse tiilen ja betonin kanssa.

Tietenkin voit käyttää suuremman halkaisijan paaluilla, vahvistaa merkittävästi rakennetta kokonaisuutena, mutta se on lisäkustannuksia, jotka kattavat tärkeimmät edut ruuvi-paaluttamisen - edullisia, ja sen soveltaminen ei ole niin sopiva.

2. Ei sovellu kaikille maatyypeille.

Kallioalueilla paalunruuvin säätäminen on lähes mahdotonta. Erityisen asennuksen vuoksi et voi syventää kasaa tarvittavaan syvyyteen tällaisessa maaperässä. Tämä on mielestäni huomattava miinus tällaisesta säätiöstä.

Vaikka rehellisesti, kaikki syvät pohjat kallioilla maaperä voi olla ongelma.

3. Laitteen kellariin liittyvät vaikeudet

Jotkut uskovat, että kun käytät pino-ruuvin säätiöt, kellarit ovat yleensä mahdotonta tehdä, mutta tämä ei ole niin.

Periaatteessa kellari voidaan tehdä, mutta se on erillinen rakenne. Toisin sanoen säätiön käyttäminen kellarikerroksen seinäminä ei onnistu, mikä lisää huomattavasti rakentamisen kustannuksia kokonaisuutena.

4. Huono laatu materiaaleja paalujen tuotannossa

Valmistajat, jotka säästävät materiaaleja tuotteidensa valmistuksessa - runsaasti. Ja jos katsomme, että säätiö on koko talon tuki, paalujen huonon laadun seuraukset voivat olla hyvin surullisia.

Jotkut - jalostavat paalut heikkolaatuisella korroosionkestävällä materiaalilla, mikä johtaa varhaiseen korroosioon ja luonnollisesti ruuvipuristin "rots" ennen sen käyttöikää.

Monet valmistajat säästävät metallia tai käyttävät huonoa laatua tai tekevät siitä ohuempia, mikä voi olla suuri haitta, koska tällainen kasa voi muuttua jopa asennuksen aikana.

Se voi olla vaikeaa kutsua sitä miinus ruuvipinoiksi sinänsä, mutta on mahdotonta olla ottamatta tätä huomioon valittaessa.

Säätiön vinkit

Yleensä tietyntyyppisen säätiön etuja ja haittoja ajatellen haluamme tietää, kannattaako sitä käyttää tulevaisuuden rakennuksemme, olkoon se talo, autotalli tai muu rakennus.

Joten tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään valinnan pile-ruuveja varten ja ehkä jopa vakuuttamaan sinua käyttämään sitä:

 1. Siinä tapauksessa, rakennustyömaalla maa on köyhä, ja lehtipuut ovat hyvin syvällä (6-8m), kustannukset ruuvi-paaluttamisen kasvaa merkittävästi, koska tarve rakentaa paaluilla. Tässä tapauksessa yritä laskea eri tyyppinen säätö, esimerkiksi laatta, jossa on kylkiluita. On mahdollista, että se on halvempaa.
 2. On parempi ostaa luotettavien valmistajien ruuvipillot, muistaa - säästämällä paljon paaluilla, voit myös menettää laadusta, mikä on enemmän rangaistavaa.
 3. Ruuvien paalujen koon ja tyypin valinnassa kannattaa harkita, että niiden kestämä kuorma ei riipu pelkästään paaluista vaan myös suoraan maaperälajista, jossa niiden pohja sijaitsee.
 4. Vaikka metalli ei pysty absorboimaan kosteutta maaperästä, se on edelleen erittäin haitallista sille, joten valittaessa ruuveja on kiinnitettävä erityistä huomiota korroosionestopinnoitteen laatuun.
 5. Osittain tutkia maaperä, joka luo perustan, voit kokeilla itse, kaivaa reikä noin 2 metriä syvä. Kunhan et kaivaa tilalle asennus paalujen koska sen jälkeen kuoppa on kaivettu, maaperä paikassa on päällystämätön, ja luovat pohjan paalut irtotavarana maahan merkittäviä haasteita.
 6. Harkittaessa tärkeimmät edut ja haitat ruuvi-paaluperustukset, on mahdotonta arvioida ja valita yhden tai useamman kriteerit, on tarpeen tutkia perusteellisesti kaikkia näkökohtia tämän lajin ja verrata niitä muihin säätiöiden sopivia rakennetta.

Negatiiviset arvostelut ruuvipilvistä: usko tai älä?

Ennen kuin harkitset tämäntyyppisten säätiöiden etuja ja haittoja, sinun kannattaa tutustua ruuvien paalun useimmin kohdattuihin negatiivisiin arvosteluihin ja selvittää, ovatko ne objektiivisia (eivät olosuhteista riippuvia) tai subjektiivisia (joiden syynä ovat tietyt tekijät).

Valitsimme paalusäätiön hankitun paikan epätasaisen helpotuksen takia. Odotamme epämiellyttävää yllätystä - on erittäin vaikea asettaa tiilitalo paaluille. Kukaan esiintyjistä ei sitoutunut toteuttamaan ajatusta. He olivat hyvin järkyttyneitä, koska he lukivat, että paalusäätiö on yleinen ratkaisu. On hyvä, että he laittaa vain kylpyläpallot. Vuotta myöhemmin samentuminen tuli havaittavaksi, mutta se oli silti siedettävä. Toisen vuoden kuluttua tuli selväksi, että lisäkustannuksia tarvitaan. On edelleen ilahduttavaa, että asuinrakennus seisoo tavanomaisella betonilaatalla ja ei tuota sellaisia ​​epämiellyttäviä yllätyksiä. Minun ei tarvitse arvioida ruuvipillojen etuja. He sanoivat, että niitä ei voida ruuvauttaa kivikaaseemme. Niin paljon uutta tekniikkaa... Piles alkoi ruostua. En voi kuvitella, mitä tehdä nyt. Säätiön perustaneet urakoitsijat eivät koskaan vastaa puheluihin, ja kun he pääsevät läpi, he eivät sano mitään selkeitä.

Asiantuntija, joka on hyvin perehtynyt paalusäätiöiden rakentamiseen, kertoo selkeästi, että ensimmäinen ja kolmas arvio ovat subjektiivisia. Itse asiassa tiilitalojen rakentaminen pihdeissä on vaikeaa ja monissa tapauksissa epäkäytännöllistä. Paalujen asentaminen kivikkoiselle maaperälle on mahdotonta myös sen korkean kovuuden ja tiheyden vuoksi.

Mikä aiheutti ruuvipillojen kielteiset tarkistukset?

Ruuvien paalujen perustarpeisiin liittyviä puutteita on pidettävä käyttöalueiden rajoituksina - niiden mahdottomuus käyttää niitä kallioilla ja kiviseinillä sekä käyttämätöntä käyttöä tiilitalojen rakentamisessa.

Kuitenkin ruuvipilareilla on miinusten lisäksi etuja:

 • mahdollisuus kaikkina vuodenaikoina,
 • maanrakennusten minimointi,
 • kestävyys ja monenlaiset sovellukset,
 • soveltuvuus käytettäväksi vaikeilla alueilla (myrkyllinen maasto, epätasa-alue jne.).

Alhaisempi kuin yllä, mutta paalun kannattimien huomattavista haitoista on vaikea seurata korroosionestoaineiden säilyttämistä paalun asennuksen aikana (jos se törmää kiven tai muun vaikean esteen kanssa, voi syntyä naarmu, josta tulee korroosiota).

Läsnäolo ongelmia kellarin suunnittelussa - vuori kustannukset huomattavasti lisää rakentamisen kustannuksia, ja ilman sitä talo näyttää edustavan.

Mahdollisuus järjestää eristetty aluslattia, jonka seurauksena veden ja viemäriverkon jäätymisriski kasvaa.

Ideoita yhdistetyn kylpyhuoneen sisätiloihin

Pile-pohja rakentamisen jälkeen

Mahdollisten ongelmien huomioiminen rakenteiden rakentamisen jälkeen paalusäätiöissä ja niiden ulkonäön todennäköiset syyt auttavat välttämään virheitä valittaessa ja asennettaessa rakenteita.

Hyödyt ja haitat paalusäätiöstä

Palo - ruuvin perustukset, joita käytetään useiden sotilasrakenteiden rakentamiseen.

Nyt ne ovat kuitenkin käyttäneet aktiivisesti maa- ja vesirakennustekniikoita, mutta tähän asti asiantuntijat ja amatöörirakentajat keskustelevat aktiivisesti porausruuvin eduista ja haitoista.

Suunnittelun ominaisuudet

Paalunruuvin kannatinlaatta on ruuva. Se on teräksinen putki, jossa on terävä kärki ja siihen kiinnitetty ruuvikiekko.

Kärki voidaan muovata tai valaa putken runkoon. Terän kärki - ruuvi - siirtää kuorman rakenteen yläpuolelta maata vasten ja samanaikaisesti toimii paalutukena.

Lisäksi ruuvi kärki estää paalun puristamisen maaperästä sen jäädyttämisen aikana. Tämä toiminto on erityisen tärkeää kevyiden rakenteiden (esim. Puun) rakentamisessa veteen kyllästetyillä savialueilla.

Edellä olevasta voidaan päätellä, että ruuvin kärki on paalun tärkein osa, joten kaikki ruuvin perustukset ja edut riippuvat sen ominaisuuksista.

Paalun ja ruuvien perusteet

Pylväsruuvin perusperiaatteet ovat:

 • asennusnopeus: keskipitkän talon voi asentaa vain yhdeksi päivälle;
 • Rakennustyömaata ei tarvita: jopa mäkisellä maastossa, ruuvipohja voidaan asentaa ilman louhintatyötä ja siten häiritsemättä maisemaa. Osien korkeusero kompensoidaan oikein valituilla paalun pituuksilla;
 • mahdollisuus rakentaa kaikentyyppisille maille;
 • paalujen helppo asennus: useimmissa tapauksissa ne voidaan ruuvata maahan käsin käyttämällä erityistä avainta;
 • alhaiset kustannukset: paaliruuvi säätiö maksaa 70% vähemmän kuin hihnan pohja;
 • Rakennustyön riippumattomuus vuodenajasta: ruuvipallot on täysin ruuvattu maaperään missä tahansa jäätymisasteessa;
 • mahdollisuus aloittaa rakennuksen yläpuolisen osan rakentaminen välittömästi perustuksen asentamisen jälkeen.

Yhtä tärkeää on aputoimintatilavuuden pienentäminen: porausruuvin asennuksen yhteydessä ei muodostu rakennusaineita.

Pino- ja ruuvipohjat puuttuvat

On mahdollista rakentaa talo ruuveilla, joilla on todisteita niiden laadusta (todistukset, passit, tehdasraportit jne.).

Pallosäätiön haittana on metallin alttius sähkökemialliselle korroosiolle.

Jos rautatie kulkee 50 metrin etäisyydellä talosta, on sähköasema tai solukkoviestintätilat - paalun elämä vähenee johtuen maapohjan kasvaneesta virtaustasosta (jos se on vettä kyllästynyt).

Ruuveilla paikoillaan pystytettävällä talolla ei ole kellarikerroksia, mikä johtuu myös tämäntyyppisen säätiön virheistä. Voit paaluttaa paaluja tiilimuodon ympärillä, mutta talvella tämä huone ei todennäköisesti ole lämmin.

laskelma

Porausruuvin laskemisen tarkoitus on määrittää ruuvipillojen vähimmäismäärä.

Vaihe 1: Kokonaiskuormituksen määrittäminen säätöön

Kokonaiskannen rakenne sisältää:

 • rakennuspaino: se määritellään kaikkien rakennusten seinien, katon ja muiden osien muodostavien rakennusmateriaalien painojen summana;
 • tiloihin liittyvä hyötykuorma. SNiP 2.01.07-85 *: n mukaan asuinrakennuksen neliömetriä kohden on 150 kg hyötykuormaa. Toimistotiloihin tämä parametri on 200 kg / m². m;
 • Lumikuorma: Venäjän federaation III lumialueella se on 180 kg neliömetriä kohti.

Tuloksena olevaa määrää lisätään 1,1 - 1,2 (turvallisuustekijä).

Vaihe 2: Maaperän kuormituksen ominaisuuksien määrittäminen

Tämä parametri määrittää ruuvipuristimen maksimaalisen kuormituksen. Laskemiseksi tarvitaan geologisia tietoja.

Yksityisillä kehittäjillä ei usein ole tällaisia ​​asiakirjoja käsiinsä, jolloin voit käyttää pienempää sallitun kuorman arvoa, mikä on valmistajan ilmoittama mukana toimitetussa dokumentaatiossa.

Taulukossa on pinoon sallitun kuormituksen likimääräiset arvot ja käyttöohjeet riippuen rungon halkaisijasta:

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Jokaiseen rakennukseen, määräpaikasta riippumatta, oli luotettava ja kestävä, se on rakennettu vankalle pohjalle. Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti erilaisia ​​erityyppisiä perustuksia, joista yksi on paaliruuvi. Se on tämä rakentamisen perusta rakentamisen versio, joka aiheuttaa eniten kysymyksiä. Siksi julkaisemme tämän julkaisun kysymykseen: ruuvipallojen perusta, miinukset ja edut, yleiskatsaus sen rakenteesta, mahdollisuudet ja rakentamisen tarkoituksenmukaisuus. Tällaiset näkökohdat kiinnostavat hyvin monta maanomistajaa, jotka ovat kiireisiä kotinsa tulevan rakentamisen ensimmäisten "arvioiden" kanssa.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Ennen kuin muotoilet kaikki tällaisen mallin edut ja haitat, sinun pitäisi luultavasti harkita joitain vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan paalusäätiön lujuuteen ja kestävyyteen.

Talo palstoilla - fantasiaa tai todellisuutta?

Onko mahdollista käyttää kasaalapäätä rakentaa asuin talo? Minun on sanottava, että on joitain rakentajia, jotka eivät ehdottomasti suosittele tätä, mieluummin talon nauhalle, pylväs- tai laattaperustaksi. Tällaiset päälliköt uskovat, että paalut soveltuvat paremmin paikkakunnille tai kevyille maalajeille.

On kuitenkin muistettava, että on olemassa kokonaisia ​​kaupunkeja, joiden koteihin on asennettu vain pölkkyjä ja jotka ovat olleet vuosikymmenien ajan. Tällaisten säätiöiden käytäntö on osoittanut, että ne voivat hyvinkin olla luotettava perusta myös massiivisille taloille.

Luonnollisesti ilmastollisissa olosuhteissa ei tietenkään ole kohtuullista kasaantua kaksikerroksista kivirakennusta, vaikka tämä ei todennäköisesti ole aivan mahdoton tehtävä. Ja vielä yksityisessä rakentamisessa se on yleensä valittu puiset tai runkorakenteet katto kattaa kevyt katto materiaalia.

Usein karu pohjasta tai muista maastoominaisuuksista johtuen paalusäätiöstä tulee ainoa hyväksyttävä ratkaisu.

Joissakin tapauksissa paalusäätiöt ovat yleensä ainoa tapa rakentaa talon sivustoon, esimerkiksi jos rakentaminen on suunniteltu erittäin kestävän tai pysyvästi tulvan alueen osalle.

Tällaisen mallin käytön puolesta sanotaan, että tällaisia ​​perustusten versioita on käytetty rakentamisessa antiikin ajaksi, mutta vain aiemmin tähän tarkoitukseen valmistettuja erikoisvalmisteita käytettiin paaluina. Aluksi paalut ajettiin vain maahan, ja vain 1800-luvun alussa oli keksitty ruuviasennusmenetelmä.

Alussa ruuvatuet käytettiin laitureiden luomiseen, mutta niiden laajuus alkoi laajentua. Esimerkiksi se oli ruuveja, joita käytettiin perustaksi majakan rakentamiselle, joka rakennettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa Thamesin epävakaan kentällä.

Ensimmäinen majakka, joka on rakennettu ruuveilla - "Maplin Sands"

1900-luvun alkupuolelta rakennustyöt paaliperustaan ​​hankkivat "toisen tuulen". Tätä helpotti uuden teknologian syntyminen paalujen tarkalle ja syvälliselle ajoajalle, mikä nopeutti huomattavasti rakennusten rakentamisen perusteiden rakentamista. 1950-luvulla alkoi koneiden mekaanisten laitteiden aktiivinen käyttö paalujen ruuvaamiseen, mikä toi uuden sysäyksen tällaiselle rakennusteollisuudelle sekä teollisuudelle että yksilölle.

Säätiöiden järjestelymenetelmästä käytettiin laajalti sotilaskonstruktiota, koska kattavissa tutkimuksissa todettiin, että tällaiset rakenteet ovat luotettavia, kestäviä ja sopivia käytettäväksi permafrost-, syvä- ja vedetylle maaperälle - sanalla ei käytännössä ole mitään rajoituksia niiden käyttöön.

Ensimmäinen kotimaista tieteellistä kehitystä, joka virallisesti hyväksyttiin rakennustyön standardina, oli TUVS-55, joka valmistui vuonna 1955 monien vuosien kokeilun pohjalta ("Tekniset ohjeet perustusten suunnittelulle ja rakentamiselle, ruuvipillojen siltojen tukeminen"). Monet sen säännöksistä olivat nykyaikaisia ​​rakennusmääräyksiä ja säädöksiä.

Paalarakenteiden edut ja haitat

Rautamalmien talojen rakentamisen tekniikkaa ajassamme käytetään ympäri maailmaa ja sillä on suuri määrä positiivisia näkökohtia.

Pylväsruuvin lukuisat edut määrittävät tällaisten rakenteiden kasvavan suosion yksityisten kehittäjien keskuudessa.

Paalunruuviperustusten ilmeiset edut sisältävät seuraavat kohdat:

 • Rakenne voidaan pystyttää melkein minkä tahansa tyyppisissä maissa eri ilmastoalueilla, myös suolla alueilla ja alueilla, joilla on permafrostia.
 • Pohjaveden taso ei vaikuta merkittävästi tämäntyyppisen säätiön järjestelyyn.
 • Ruuviasema on erinomainen talon rakentamiseen maastoon, jolla on vaikea maasto.
 • Ruuvipalloja voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana, sillä sääolosuhteet eivät vaikuta luodun rakenteen laatuun ja lujuuteen - maaperän lämpötila on aina vakaa ruuvien kiinnitysvyöhykkeellä.

Nauha- tai laattasäiliöiden betonirakentaminen talvella on melko vaarallinen harjoittelu. Mutta ruuvipallojen pohjalle tällaisia ​​rajoituksia ei ole

 • Pile-ruuvin perustukset eivät altistu pakkaselle, kun maa jäätyy.
 • Asennustyöt tehdään mahdollisimman lyhyessä ajassa. Esimerkiksi kaikkien olosuhteiden onnistunut yhdistäminen - hyvä maaperäläpäisevyys, hyvin koordinoitu käsityöläisten joukkue jne., Keskikokoiselle talolle voidaan valmistaa vain päivässä, varsinkin jos käytetään erityislaitteita. Samanaikaisesti ruuvipalloja voidaan käyttää vanteiden ja seinärakenteiden asennukseen heti asennuksen jälkeen, eli ne eivät vie aikaa tarttua, kypsyviä, rakentaa lujuutta, kuten minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen. Mitään muuntyyppisiä säätiöitä ei edes lähellä tällaisia ​​rakennusnopeuden indikaattoreita.

Erikoislaitteiden käyttö antaa meille mahdollisuuden kiihdyttää pilkkokentän luomista, joka on täysin valmis lisärakentamiseen.

 • Paloja voidaan ruuvata talon rakentamiseen varattuun paikkaan ja itsenäisesti, useiden avustajien, ts. Ilman erikoislaitteiden käyttöä. Tämä tekijä on erityisen tärkeä, jos tällaisia ​​palveluja ei ole mahdollista tilata rakentamisalueella tai tulevaisuuden talon omistaja on yksinkertaisesti rajallinen.

Erityisrakennustöiden käyttöä ei ole mahdollista tilata? - Ei ole väliä, voit käsitellä sitä omasta.

 • Porausruuvin säätöä varten sinun ei tarvitse kaivaa kaivoa ja varustaa muottirakennetta, mikä tarkoittaa sitä, että paikalla ei ole tukkeutuneita maaperää, joka on myös hävitettävä ottamalla sen pois sivustolta ja vaatii lisäksi lisää materiaalikustannuksia. Lisäksi tämän säätiön ei tarvitse suorittaa työtä rakennustyömaan kohdistamisessa.
 • Paalun ja ruuvin pohja ei poista maaperästä kapillaarista kosteutta, joten talon seinät ja lattiat ovat kuivia.
 • Tällöin on olemassa täysi tilaisuus toteuttaa eri teknisten viestintöjen suunnittelu ja asennus samanaikaisesti perusosien asennuksen kanssa tai sen rakentamisen jälkeen.
 • Oikealla valinnalla laadukkaista paaluista ja niiden luotettavasta asennuksesta varmistetaan pohjan kestävyys, jota arvioidaan useiden vuosikymmenien ajan.

Maaperän ja vanteen välinen tila voidaan sulkea kehän ympäri ja eristää, ja joskus jopa löytää hyödyllistä käyttöä.

 • Hyvin eristetty pohja ympärillä, voit saada lämmin maanalainen, mikä tarkoittaa, että talon lattia on myös lämmin, koska se ei jäähdy pois maasta. Lisäksi joissakin tapauksissa on tilaisuus varustaa eräänlainen "taloudellinen lattia" talon alle ilman suuria maanrakennustöitä.
 • Ruuvattujen paalujen perustuksen rakenne maksaa 30 - 40% halvempaa kuin betonipohja. Koska säätiön rakentaminen aina viittaa talon kalliimpien vaiheiden luokkaan, säästöt voivat olla erittäin vaikuttavia.

Kaikilla edellä mainituilla ruuvipilareiden eduilla on vain ne rakenteet, jotka on rakennettu kaikkien laadittujen standardien mukaisesti, laadukkaista materiaaleista ja ottaen huomioon kaikki maastoominaisuudet.

Mutta jos poikkeaminen tekniikasta, kun käytetään käsin tehtyjä paaluita ja muita erehdysprosessin vastaisia ​​tekijöitä, pino-ruuvimeisseleihin liittyvät puutteet voivat pahentua.

Niinpä paaliruuvi-perustuksen "miinukset" sisältävät seuraavat seikat, jotka on otettava huomioon hankkeen valmistelussa ja rakentamisen aikana:

 • Riippumatta laskelmista ja asennustyöstä, tällaisen säätiön puutetta voidaan kutsua lisääntyneen monimutkaisuuden tai jopa mahdottomaksi sen rakentamiselle koville ja kiviseille.

Kuormituksen vaikutuksesta paalutusperustan runko taivutettiin - todennäköisimmin tämä johtuu maaperän ominaisuuksien virheellisestä määrityksestä tai väärin valituista ja asennetuista ruuvipapeista.

 • Liian suuri kuormitus ruuvipapeille voi johtaa koko säätimen kantavuuteen heikkenemiseen ja seurauksena - valjaiden hihnan muodonmuutokseen ja seinien tuhoutumiseen.
 • On tarpeen varustaa tehokkaat kuivatusjärjestelmät asennetuista paaluista, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Kuitenkin myrsky- ja viemäriveden poistoa suositellaan asennettavaksi kaikenlaisten perustusten ympärille.
 • Korroosion vaikutusta paalamateriaaliin ei voida täysin sulkea pois. Laadukkaat tuotteet saavat luonnollisesti tuotantoprosessissa tarvittavan suojapinnoitteen, jossa on sinkki- ja polymeerimateriaaleja. Kuitenkin joskus lisääntynyt kemiallinen aggressiivisuus maaperä tekee sen "likainen teko". Sähkösidottujen rautateiden, solutornien, kaivosten ja louhosten, suuren sähköaseman tai suurjännitelinjan sähköjohtojen välittömään läheisyyteen perustuvien porausruuvien perustaminen ei ole suositeltavaa. Tällaisilla alueilla on suuri todennäköisyys esiintyä maanalaisissa kulkuvirroissa, jotka voimakkaasti tehostavat metalli-korroosion prosesseja. Ja perustustamoiden käyttö olisi ehdottomasti suljettava pois luodakseen talon maasilmukan.

Valitettavasti poista kokonaan korroosion vaikutukset ruuvipinoihin - kunnes se ilmenee

 • Ruuvipillojen myynnissä tarjottavat laakerointimahdollisuudet - ei rajoittamaton. Tämä on kuitenkin hyvin epäsuoraa yhteyttä alhaisen yksityisen rakentamisen rakenteeseen - suuria kuormia, jotka ylittävät oikein valitut paalut, eivät ole odotettavissa.
 • Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität, et voi saada täysipainoista kellari- tai kellarikerrosta yksityisen rakentamisen kannalla.
 • Talon laajennusten rakentamisen aikana voi olla vaikeuksia ruuvaamalla paaluja vanhan rakennuksen seinien lähellä sijaitsevissa pisteissä. Tämä ratkaistaan ​​kuitenkin yleensä erityisellä tekniikalla.
 • Ei puutteista, vaan erityisistä kustannuksista johtuen siitä, että porausruuvin rakentaminen vaatii omistajien ja asiakkaiden jatkuvan hallinnan työn kutsusta. Valitettavasti meidän on myönnettävä, että melko monet "pseudo-asiantuntijat" ja jopa suorat "sharomozhnikov" pyrkivät toimimaan tässä tai sillä tavalla hyötyäkseen paalun asennusteknologian rikkomisesta. Jotta korkealaatuisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi paalun ontelosta vaaditaan kaatamista betoniin ylhäältä. Vieraan työntekijöiden ei ole harvinaista jättää huomiotta tässä vaiheessa, heti ruuvauksen jälkeen, hitsaamalla päähän.

Varmista, että paalun ontelo on täytetty betoniliuoksella hyvin kärjessä.

On olemassa esimerkkejä siitä, että "työntekijöiden" työryhmät, jotka toimivat ilman ohjausta asiakkaalta, eivät kiertäneet paaluja täydellä syvyydellä - ja on lähes mahdotonta tarkistaa tämän jälkeen putkien viimeistelyn jälkeen hitsaamalla kärjet ja vanteet. Ja tällainen rikkomus aiheuttaa aina varhaisen muodonmuutoksen luodusta perusta, jolla on kaikki seuraukset.

Epäilemättä on tarpeen ajaa työntekijöitä rakennustyömaaltaan, jos huomataan, että ajamalla paaluilla korkeus he pyörivät niitä vastakkaiseen suuntaan ruuvaamiseen. Tällainen tuki voidaan heti katsoa hylätyksi, koska sillä ei enää ole laskettua kantavuutta.

Päätelmä on kutsua prikaati pelkästään organisaatiolta, jolla on moitteeton maine suoritettavan työn laadusta, tai jos ei jää yhdenkään rakennusvaiheen näkökulmasta, seurata kaikkia tekniikan vaatimia toimia. Jos sinulla on halu ja luottamus omiin kykyihisi, asenna paalut itse.

Kuten näette, haitat ovat myös melko vakavia. Jotta vältytään niistä tai vähennetään mahdolliseen vähimmäismäärään, on tarpeen valita paalut oikein ja rakentaa pohja tehtyjen laskelmien perusteella, mukaan luettuna tulevaisuuden kuormitusten arviointi ja tukien kantavuus.

Ruuvipillojen tyypit

Ruuvipallot on jaettu useisiin tyyppeihin, joilla on omat ominaisuutensa, jotka koostuvat rakenteellisista ja teknisistä ominaisuuksista. Jokainen tuotetyyppi on tarkoitettu käytettäväksi eri olosuhteissa, jotka riippuvat maaperän ominaisuuksista ja odotetusta kuormituksesta substraatille. Lisäksi on otettava huomioon se tekijä, että joskus eri tyyppisiä paaluja käytetään jopa yksittäisen esineen asentamisessa, koska eri alueilla rakenne voi tuottaa epäyhtenäisen kuorman säätiölle. Eri tyyppisten paalujen käyttö antaa säätiön turvamarginaalin ja lisää rakennuksen käyttöikää.

Ruuvipallot jaetaan seuraavien parametrien mukaan: päätavoite, putken halkaisija, terän koko ja lukumäärä, kärjen tyypin, tuntemien kuormitusten (kantavuus), teräslajin ja paksuuden sekä korroosionestotyypin mukaan.

Näitä parametrejä on tarkasteltava tarkemmin, jotta voidaan tietää, mitkä tuotteet sopivat talon rakentamiseen tietyllä maaperäalueella.

Erilaisia ​​paaluja sovelluksen mukaan

Alla olevassa kuvassa näkyy neljä perustyyppiä, jotka eroavat voimakkaasti jopa visuaalisesti.

Ulkoiset erot, kuten ruuvipillit, näkyvät paljain silmin.

ja - leveät terät, joissa on yksi terä, sijoitettu kärkeen putken alaosassa. Yleisimpiä yksityisrakennustyyppejä, jotka mahdollistavat perustusten rakentamisen useimmille maaperälajikkeille. Yleensä käytetään kevyisiin talleihin ja yksikerroksisiin puu- tai kehyspaneeleihin. Kuitenkin, kun terien halkaisija ja paalujen lukumäärä valitaan oikein, perustetaan taloja kaasusilikaattilohkoista.

b - paalut, joiden kantavuus lisääntyy, kestokyky ja vetovoima. Tyypillinen ero on kahden terän läsnäolo, jotka on sijoitettu pitkin kannan korkeutta. Soveltuu kaksikerroksisten talojen perustuksiin. Riippumattomassa yksityisessä rakentamisessa niitä käytetään harvoin, koska tällaista kasaa on mahdotonta ruuvata maata käsin ilman erityisiä laitteita.

c - kapeat kaadetut paalut, joilla on voimakas kartiomainen "ruuvi" - jota käytetään perustettaessa kivikasveja.

d - erityiset paalut, jotka on suunniteltu luomaan permefrost-olosuhteita. Ne edellyttävät erityisen ruuvaustekniikan käyttöä, joten niitä ei käytetä itserakentamisen käytännössä.

Kaikista mainituista tyypeistä, kuten näette, ensimmäistä käytetään useimmiten itsensä rakentamiseen, joten lisäesityksen aikana kiinnitetään enemmän huomiota

Kierrä paalut perusta

Maaperän koostumuksesta ja rakenteen kuormituksesta riippuen on välttämätöntä valita paalun akselin halkaisija, joka voi vaihdella 57: stä 133 mm: iin. Yhdessä putken halkaisijan kanssa myös terien halkaisija muuttuu ja sitä korkeampi se on, sitä suurempi on tuen kantavuus.

Alla olevassa taulukossa on esitetty suurikokoiset teräpalkit, joissa on hitsattu kärki (ne toimivat tavallisesti SVS-ruuvikierteen avulla)

Terien lukumäärä

Ruuveilla voi olla yksi terä, kuten edellä olevassa taulukossa tai useammalla. Niinpä niitä kutsutaan yksittäisiksi ja monilevyiksi.

Yksittäiset paalut ovat yleisimpiä yksityisen rakentamisen alalla

Yhden terän paalut käytetään säätelemään perustuksia maassa, kun maaperä on erittäin kantokykyinen. Tämäntyyppisten tuotteiden, erityisesti hitsattujen kärkien, käyttäminen edellyttää kuitenkin, että ne voivat mennä "epäonnistumaan", jolloin saavutetaan kriittinen kuorma. Samanaikaisesti tukit menettävät kantavuutensa, mikä heikentää säätiön sitoutumisen eheyttä.

Moniterätuotteita käytetään erilaisten maaperän, myös heikkojen, perustusten järjestämiseen. Niillä on suuri kantavuus ja ne kestävät suuria kuormia eri tyyppejä - sisennetty, vaakatasossa tai vetämällä.

Kaksipäisten paalujen kantavuus on verrattain korkeampi, mutta se on epätodennäköistä, että sitä ruuvataan käsin ilman erityislaitteiden käyttöä

Porausakselissa on suurempi määrä teriä, jolloin on mahdollista käyttää pienempää putken halkaisijaa, jolla on riittävä seinämän paksuus. Tällaisten paalujen tehokas hyötysuhde saavutetaan terän optimaalisella sijainnilla niiden rungossa. Terien välinen etäisyys, kaltevuus ja kaltevuuskulma lasketaan erikseen ottaen huomioon maakerrosten sijaintipaikan ja sen koostumuksen tietyllä rakennustyömaalla. Tällaisten tukien tekeminen edellyttää tietenkin pätevää lähestymistapaa.

Vihjeitä

Ruuvipillojen kärjet on jaettu hitsattuihin ja valettuihin.

Valetut valetut tuotteet ovat tietenkin luotettavampia, koska ne eivät käytännössä ole alttiina muodonmuutokselle maaperän tunkeutumisen aikana, toisin kuin hitsausta. Paaluja, joissa on valettuja kärkiä, voidaan käyttää asennettavaksi permafrostiin, erityisesti tiheäksi maaperäksi sekä ihmisen tai kiinteän luonnollisen sulkeuman omaaviksi. Tämäntyyppinen kärki ei ole epämuodostunut, vaikka se törmää esteenä ja pystyy tuhoamaan sen.

Valettujen kärkien kärkipään suorituskykyominaisuudet ovat suhteettoman suurempia kuin hitsatut

Heikentyneitä vinkkejä käytetään heikompien maaperässä, mutta niiden lujuus riippuu suoraan teräksen laadusta ja paksuudesta sekä työn laadusta. Niiden ainoa etu verrattuna valettuun - se on paljon edullisempi hinta.

Paksuus ja metallin laatu

Ruuvipallot voidaan tehdä putkista, joilla on eri seinämänpaksuus. Ne on jaettu seuraavasti:

- ohutseinämäinen, putkiseinien paksuus 3,5 mm;

- keskimääräinen paksuus - 3,5-6 mm;

- paksut seinämät paalut - vähintään 6 mm.

Paalujen valinta tämän kriteerin mukaan riippuu suoraan maaperän koostumuksesta niiden asennuspaikalla sekä odotetusta kuormituksesta. Pallojen tämä parametri määritetään hankkeen valmistelun aikana, ja valinta tehdään maakerroskerrosten syövyttävyyttä koskevien tutkimusten perusteella.

Samojen tietojen mukaan valitaan paalun terän metallin paksuus, mutta on muistettava, että jos terät on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on enintään 5 mm, ne sopivat vain kevyisiin rakennuksiin. Jos rakennetaan suuri massiivinen rakenne, terien paksuus ei saa olla alle 6 mm.

Maaperän tekemän tutkimuksen perusteella valitaan tuotteiden teräslaatu:

- maaperän heikkoa kemiallista aggressiivisuutta käytettäessä voidaan käyttää St3-terästä;

- keskipitkällä aggressiivisuudella tarkoitetaan teräs St20: n tuotteiden käyttöä;

- maaperän voimakas aggressiivisuus, soveltuvat teräksiset laatat 09G2S ja 30XMA.

Korroosionestopinnoitteen tyyppi

Koska paalut ovat maaperäympäristössä, joka on aggressiivinen metallille, on suositeltavaa ostaa tuotteita suojapinnoitteella, jota käytetään tehtaalla. Lisäksi on erittäin tärkeää säilyttää päällyste ehjästi ruuvaamalla paaluilla, koska se suojaa paitsi itse putkea, joka on maaperässä, mutta myös sen yläosa sekä pino maanalaisten ja maanpäällisten osien rajoissa.

Sinkkipäällysteiset paalut. Jos ne ovat lisäksi suojattu ylhäältä polyuretaanilla tai epoksikerroksella - tämä olisi ihanteellinen.

Nykyään valmistajat käyttävät erilaisia ​​suojaavia yhdisteitä ruuvipinoihin - se voi olla kylmä tai kuumasinkitty, polyuretaani-, epoksi- tai polymeeripinnoitus - jokaisella on omat ominaisuutensa. Erilaisten pinnoitteiden testien mukaan päätettiin, että kylmäsinkytkentä-, polyuretaani- ja epoksipäällysteiden sekä ruosteen ja emaloiden ja pohjamaalien, joita ei käytetty ilman alustavaa pintavalmistusta, menetelmä osoittautui suurimmaksi tehokkuudeksi metallin suojauksessa, kun taas kuumasinkitys ja tavallinen polymeeripinnoite eivät eroa kovassa kestävyydessä.

Jos paalut hankitaan ilman suojaavaa pinnoitetta, sitä on käytettävä itsenäisesti ja maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Mutta älä unohda, että kaikki vakavat valmistajat välttämättä tarjoavat tuotteilleen korroosiosuojausta. Siksi, jos paalut ovat "paljaat metallit", niin erittäin suurella todennäköisyydellä voidaan väittää, että ne ovat kotitekoisia. Jos on, niin kuka voi taata muiden toiminnallisten ominaisuuksien noudattamisen?

Muuten tämä on hyvin vakava ongelma: ruostumattomien ruoppaiden pieniä käsityöteollisuusaloja on olemassa, ja useimmiten voidaan puhua paitsi standardien noudattamatta jättämisestä myös selvien teknisten olosuhteiden puuttumisesta. Tuskin järkevää hankkia täysin käsittämättömästä valmistajalta tuotteita, jolloin "perustetaan aikapommi" - jopa houkuttelevalla hinnalla.

Pile-ruuvin pohjan laskentaperiaatteet ja suunnittelu

Jos käyttäjä lukee tämän artikkelin, eli hän haluaa tietää porausruuvin eduista ja haitoista, niin hän todennäköisesti "tekee teeskentelemään" hänen tulevaa rakentamistaan ​​varten. Ja tämä tarkoittaa sitä, että hänelle on mielenkiintoista tietää ainakin yleisesti, kuinka tällaisen perustan laskeminen tehdään, ja sitten tästä - mitä hänen on keskityttävä tulevaisuuden rakentamisen suunnitteluun. Annetaan hänelle tilaisuus.

Joten pino-ruuvin perustuksen aikana ei ole mitään ominaisvirheitä, se on laskettava oikein ja suunniteltu ottaen huomioon kaikki edellä mainitut vivahteet. Kaikki säätiöiden suunnittelu on pätevien asiantuntijoiden tehtävä. Mutta alustavat "arviot" talon rakentamiseksi voidaan suorittaa itsenäisesti. Lisäksi ehdotettu algoritmi soveltuu varsinkin sopivien taloudellisten rakenteiden tai muiden kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Paalun kantavuuden arviointi

Ensinnäkin on arvioitava ruuvipätkän kantavuus tietyllä rakennustyömaalla. Kuten edellä olevasta taulukosta käy ilmi, arvojen leviäminen jopa saman tyyppiselle tuotteelle on hyvin suuri (esimerkiksi SVS-108: lle 5-9 tonnia). Tämä ei tietenkään ole liike-elämän lähestymistapa - on tarpeen toimia tarkempien arvojen kanssa. Lisäksi tietyissä tapauksissa maaperän erityispiirteistä riippuen sallitun kuorman indikaattorit voivat edes ylittää määrätyn alueen rajat yhteen suuntaan.

Kaikenlaisen maaperän ominaispiirteenä on sen kuormittavuus, tosiasiallisesti kannattava kapasiteetti. Tällöin he "tanssivat" edelleen laskiessaan ruuvatukeen sallitun kuormituksen.

Seuraavassa on laskin, joka auttaa laskemaan SVS: n yleisimmän mallisarjan paalujen kantavuudesta. Laskentavaatimus on jo antanut tarvittavat tiedot maaperän kestävyydestä paalun ruuviosan keskimääräisellä syvyydellä (n. 2,5 m) ja erilaisten paalamallien "geometriasta".

Ja kaikkein vaikein asia tässä asiassa on kenties oikea "diagnosoida" kentällä rakennustyömaalla. Tästä muuten riippuu myös korjauskerroin, joka asettaa tuen operatiivisen turvamarginaalin.

 • Tarkin tapa on geologisen tutkimustyön suorittaminen: poraus hyvin erikoistuneen asiantuntijan avulla ja tarkka arviointi kaikista maaperän kerroksista. Menetelmä - ilman vikoja, antaa erittäin tarkan kuvan, joten korjaustekijä on vähäinen, vain 1.2. Kuitenkin vielä on haitta, ja se johtuu näiden palvelujen liian korkeista kustannuksista, mikä periaatteessa ennustaa tämän lähestymistavan liian suuren suosion.

Geologinen maaperän geologinen tutkimus antaa tarkimman kuvan, mutta se on erittäin kallista

 • Toinen vaihtoehto, joka edellyttää myös asiantuntijoiden osallistumista, mutta johon ei liity enää liian suuria rahoituskustannuksia, on ruuvaamalla kokeellinen (referenssi) paalu. Se koostuu siitä, että paalu ruuvataan maahan rakennustyömaalla ja sen läpi kulkevien kerrosten läpi kohdistetaan vääntömomentti, jota seurataan. Tämä antaa melko objektiivisen kuvan maaperän kantavuudesta. Todellakin, korjauskerroin on jo suurempi - 1,25.
 • Lopuksi, jos luotat tietosi ja taitosi, voit kaivaa syvän reiän tai porata kuopan ruuvien paalujen terän ehdotetun sijainnin syvyyteen. No, sitten - ottakaa näyte maaperästä tästä syvyydestä, luokittele se ominaispiirteiden mukaan ja käytä Internetissä runsaasti olevia taulukoita selvittämällä sen kantokyvyn laskettu arvo. Voitko käsitellä sitä? Samanaikaisesti arvioinnin korkeaa tarkkuutta ei enää käsitellä, mikä vaikuttaa korjaustekijän jyrkkään nousuun - jopa 1,6 ÷ 1,7.

Manuaalinen tutkiva poraus - kova fyysisen työn massa ja tulosten erittäin keskinkertainen tarkkuus

Kokeiluporauksen aikana on välttämätöntä määrittää välittömästi paalujen tarvittava pituus. Väärin valitut putken pituudet voivat johtaa pohjan tukeen ja talon seinämien tuhoutumiseen. Siksi pituuden laskeminen perustuu kahteen parametriin:

- tiivistettyjen maakerrosten syvyys alueella, jolla rakentaminen on suunniteltu;

- paikan vapautus, toisin sanoen korkeuserot: seurauksena on tarpeen saavuttaa yhteinen vaakasuora taso kaikissa säätiön kohdissa.

Kun pora saavuttaa halutut kerrokset, pitkällä johdolla oleva kuorma lasketaan porattuun reikään. Kun kuorma putoaa kaivon pohjalle, merkkiin tehdään merkki ja se vedetään ulos. Sitten se mitataan kuormasta merkkijonoon. Saadun parametrin perusteella ja lisäämällä siihen tarvittava pituus, jonka pituus on noin 200-300 mm, määräytyy halutun pituuden mukaan.

On kuitenkin myös parasta antaa tämä operaatio asiantuntijoille, koska koko pystytetyn rakenteen luotettavuus riippuu parametrin tarkkuudesta.

Jos olet päättänyt maaperätyypistä, voit laskea valitun paalin kantavuuden käyttämällä ehdotettua laskinta. Kuten jo mainittiin, tarvittavat taulukko- ja korjaustekijät on jo otettu ohjelmaan.

Ruuvipilalaskuri

Nyt, jotta määritettäisiin tarvittava määrä paaluja säätiölle, on tarpeen laskea, millaista kuormaa oletetaan.

Porausruuvin alapuolelle tulevien kuormien arviointi

Tämä parametri sisältää talon rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien painon, huonekalujen painon ja muiden kodinkoneiden, ulkoisten kuormien, joista lumi tulee aina ensimmäiseen paikkaan, sekä dynaamisen kunnossapidon.

Kokonaiskustannusten täsmällinen laskeminen on monimutkaisempi tehtävä, jota vain erikoisasiantuntijat voivat tehdä. Mutta suunnilleen, vaikkakin riittävän tarkasti, tämä voidaan tehdä itsenäisesti, jos tuleva talo näkyy selvästi omistajistaan ​​ja on alustava hanke sen hankkeesta.

On oletettava, että omistajat edustavat jo niiden tulevaa rakennetta, joten on olemassa tietty tilaisuus arvioida likimäärin säätiön kuormitusta.

Jotta yksinkertaistat lukijaa tämän tehtävän, alla on laskin, jonka avulla voit suorittaa tarvittavat laskelmat ottaen huomioon tulevan kodin ominaisuudet.

Muutamia selityksiä sen käytöstä:

 • Seinien massan arvioimiseksi pyydetään niiden aluetta ja materiaalia, josta ne rakennetaan. Kaksi vaihtoehtoa on mahdollista esimerkiksi ulkoseinien ja sisäisten osioiden osalta, jotka eroavat materiaalista ja (tai) paksuudesta.
 • Vastaavaa lähestymistapaa sovelletaan päällekkäisyyksiin. Tässä on myös kaksi vaihtoehtoa esimerkiksi pohjakerrokselle ja ullakolle. Samanaikaisesti laskuohjelma sisältää myös käyttökuormat lattioille.
 • Sinun on määritettävä katon pinta-ala ja kattotavan tyyppi. Jokaiselle kattotyypille on tunnusomaista kattorakenteiden ja vanteiden järjestelmä - kaikki nämä arvot otetaan automaattisesti huomioon laskettaessa.
 • Lumikuorman lisäämiseksi sinun on määriteltävä asuinsijan vyöhyke karttakaavion avulla ja ilmoitettava tämän vyöhykkeen numero laskimen vastaavan kentän kohdalla. Lisäksi lumen kuormituksen oikeelliseen laskemiseen on määritettävä tulevien kattorinteiden jyrkkyyskulma.

Kartta, jolla määrität vyöhykkeesi määrän lumikuorman mukaan

 • Säätiön paalut on sidottava ennen seinien rakentamista. Jos tähän käytetään puupalkkia, se voidaan sisällyttää seinään - ei tule olemaan suuri virhe. Mutta usein näihin tarkoituksiin käytetään raskasta metallitelevyprofiilia tai jopa monoliittista vahvistettua betoniteräilyä. Tällöin olisi oikeampi määritellä vanteiden parametrit, koska lisäkuormitus voi olla huomattava. (Jos käytetään puuta, vain kentässä "grillauksen pituus" oletusarvo jää nollaan).

Kaikki muut laskujen laskimet ovat omat. Säätiön kokonaiskuormituksen kokonaisarvo ilmoitetaan kilogrammoina ja tonneina.

Laskin rakennuksen koko kuormituksen arvioimiseksi paalusäätiölle

Ruuvien paalujen lukumäärä

Niinpä molempien laskelmien tulosten mukaan meillä on kaksi arvoa: yhden paalin (ja toimintamarginaalin) kantavuus ja kokonaiskustannus, joka siirretään rakennuksesta säätiöön. On selvää, että kuormituksen yksinkertainen jakautuminen kantavuudelle osoittaa tarvittavan paalumäärän. Esimerkiksi ensimmäinen laskin arvioi sallitun kuormituksen SVS-108: n paalussa ottaen huomioon 4,3 tonnin korjauskerroin. Ja toinen laskin osoitti rakennuksen suunnitellun rakennuksen kuorman kokonaisarvo 63,5 tonnia.

Yksinkertainen aritmeettinen toiminta antaa halutun tuloksen:

63,5 / 4,3 = 14,77

Arvo on aina pyöristetty kokonaisuuteen, eli saamme 15 paalua.

On sanottava, että tämä luku on minimaalinen ja saattaa olla vielä lopullista, koska myöhemmät pölkkityövoiman sijoittamista koskevat määräykset tulevat omille.

Pile-asettelut noudattavat tiettyjä sääntöjä, joten niiden arvioitu määrä voi joskus kasvaa

 • Runko-, log- ja hirsitaloihin on sijoitettu paaluja enintään 3000 mm: n välein.
 • Vaaka-betonista, kuonasta valmistetuista betonista ja hiutaloitujen betonilohkojen rakentamista varten asennusvaihe on enintään 2000 mm.
 • Kevyiden rakennusmateriaalien aidojen pystyttämiseen etäisyys voi olla 3000 ÷ 3500 mm. Rakentamalla aaltopahvia tai puuta aitojen tulee olla 2500-3000 mm riippuen tuulikuormasta.

Ruuvatyynyjen asentamista rakennussuunnitelmassa on otettava huomioon seuraavat standardit:

 • Pallot on pakko asentaa rakennuksen kulmiin sekä kantavien seinien leikkauspisteiden tai liitoskohdissa.
 • Kaikissa sisäisissä ja ulkoisissa pääseinissä paalut asennetaan samalla pinnalla, joka valitaan niiden seinämateriaalin ja rakennusominaisuuksien mukaan.
 • Laajennuksia, terasseja, talon vieressä olevia valaita ja muita vastaavia kevyitä rakenteita, paalikenttä lasketaan aina erikseen ja ei sidottu talon pohjaan. Muuten, tällaisiin pidennyksiin on aivan mahdollista soveltaa pienempää halkaisijaketta - huomattavia säästöjä.
 • Erilainen lähestymistapa on talon sisältämien raskaiden esineiden (uunin, kattilan jne.) Välillä. Yleensä tällaisissa kohdissa vaaditaan vähintään kahden lisäpilarin vahvistamista tai erillisen mini-säätiön perustamista, joka ei ole kytketty pääosaan ja suunniteltu erikseen suoritettujen laskelmien perusteella.

Joten vaihtoehtoa ei suljeta pois, kun on tarpeen asentaa ylimääräisiä tukia arvioidun määrän ylhäältä, mutta säätiön kokonaiskapasiteetti vain hyötyy tästä. Mutta aliarvioida määrä, vaikka se näyttää tarpeettomalta, kun se asetetaan suunnitelmaan, se ei voi olla.

Lopuksi on syytä korostaa jälleen kerran, että on suositeltavaa antaa tällaisille asioille todistettu ja pätevä organisaatio, joka voi taata työnsä laadun, suorittaa kaikki lopulliset laskelmat sekä porausruuvin rakentamisen, erityisesti täydellisen asuinrakennuksen rakentamisen jatkamiseksi. Sinun ei pitäisi koskaan kääntyä tuntemattomille rakennusryhmille, edes niille, jotka aseta itsensä super ammattilaisiksi. Säästöt tässä tapauksessa osoittautuvat erittäin epäilyttäviksi, ja on mahdollista, että jonkin ajan kuluttua on kiireesti tarpeen saada todelliset asiantuntijat korjaamaan tehdyt virheet. Mutta sitten sinun on maksettava erittäin miellyttävä määrä, koska hyvin usein on tarpeen korjata paitsi "jambs" säätiön, mutta myös siitä aiheutuvat muodonmuutokset rakennuksen itse.

Seuraavassa videossa voi olla seuraava "alla oleva video" edellisen kappaleen sanan puolesta:

Video: Pile-ruuvin perustukset, jotka eivät voineet olla