Ilmastetun betonin talo ruuveilla

Rakennuksen tärkein rakenneosa on perusta. Sitä pidetään koko rakennuksen perustaksi, eikä sitä saa korvata tai jälleenrakentaa, kuten katto ja seinät. Heikko perusta johtaa halkeiluun, vinoihin aukkoihin, hätätilanteeseen tai talon tuhoamiseen, ja liian voimakas rakenne johtaa tarpeettomiin kustannuksiin. Tukirakenteen on oltava vahva ja luotettava, teknisesti järkevä ja taloudellisesti motivoitunut. Tässä tapauksessa talo kestää pitkään eikä aiheuta ongelmia omistajalleen.

Höyrykarkaistu talo: mitä etsiä

Itsensä avulla hiilihapotetulla betonilla on heikko taivutuskuormitus, se on altis muotoutumiselle ja sillä on tietty epävakausaste. Siksi rakennettaessa taloa höyrykarkaistusta betonilohkosta perustus on valittava erityisen huolellisesti ottaen huomioon talon olosuhteet ja talon korkeus, sen sijaan, että rakennuksen paino kevennetään betoni- ja kiviseinien tasalle.

Pohjalla asetetun ilmastetun betonin seinät:

 • raudoitetuista monoliittisista laatoista;
 • teräsbetoni;
 • Kasa lujitetulla grillatauksella.

Epämiellyttävän yllätyksen välttämiseksi rakennustyömaalla on tarpeen määrittää maaperäolosuhteet, analysoida pohjavesien kausiluontoisuus ja maaperän massan jäädyttämisen syvyys sekä suorittaa tiettyjä laskelmia. Kussakin tapauksessa tehdään yksilöllinen analyysi ja kehitetään luonnosperusta erityisvaatimuksille.

Valitettavasti vähäiset rakennukset kärsivät usein vääristä maanalaisista rakenteista, jotka vastaavat kuorman jakamisesta talosta maahan.

Suunnittelu- ja projektiasiakirjojen valmistelu tulee antaa suunnittelijalle, eikä luottaa "asiantuntijoiden" tai oman kokemuksenne antamiseen. Muussa tapauksessa itsenäisten johtopäätösten tulos voi olla valitettavaa.

Pile-pohja

Useimmiten talot, jotka on valmistettu höyrystetystä betonista läheisillä pohjavesivarastoilla sijaitsevilla paikoilla, on asennettu tylsyillä tai ruuveilla, jotka sitovat ne yhteen monoliittisella grillatahalla. Ne eroavat sarakerakenteista:

 • mitat - halkaisija on pienempi ja pituus on suurempi;
 • valmistusmateriaali;
 • asennusmenetelmällä.

Paaluperustukset asetetaan syvemmälle kuin rakennusalueella rekisteröidyn maaperän jäädytysasteen enimmäisindeksi.

Perustan ominaisuudet ruuveilla

Alueilla, joilla on monimutkaisia ​​maaperäalueita (heilua, heikosti kuljettavia ja karsittavia), on suositeltavaa rakentaa ilmastoitu betoni talo ruuveilla. Ne asennetaan myös pysähtymisolosuhteissa ja pintarakenteiden asennuksen aikana.

Alalattian metallipinoilla on hitsattu terät tai käämit, jotka helpottavat putken ruuvaamista maahan ja varmistavat niiden kantavuuden lisäämisen. Tällöin kierteiset siivet suorittavat ankkurin tehtävän, joka on kiinnitetty voimakkaaseen maakerrokseen.

Tekniset aukot on sijoitettu putkien yläosaan, ja ne voidaan asentaa myöhemmin tai asentaa myöhemmin. Alapuolella on hieman syvennystä (korkeintaan 2 m), jolloin paalut voidaan ruuvattua itsenäisesti käyttämällä 2-3 apulaista lisälaitteiden avulla. Suuremmalla syvyydellä tarvitaan erityisiä rakennustarvikkeita.

Asennuksen jälkeen paalun ontelo täytetään betonilla. Rakenteen vahvistamisen lisäksi se suojaa metalliputkien sisäpintaa korroosioprosessien vaikutuksilta.

Ruuvien paaluille niiden syvyyden koon määrittämisessä on otettava huomioon:

 • terän pituus;
 • maaperän jäädytys;
 • maaperän vahvan laakerikerroksen syvyys.

On huomattava, että ruuvien paaluissa on oltava vähintään 300 mm tiheässä tukimateriaalikerroksessa. Ruuvattaessa pystysuuntaisia ​​poikkeamia tulee tarkkailla mittauslaitteilla, rakennustasolla tai yksinkertaisella linjalinjalla. Älä unohda, että jopa pieni esijännitys voi johtaa ruuviputkien poistamiseen ja niiden uudelleenasentamiseen, mutta muussa paikassa.

Ruuvipillojen etuna on:

 • rakentamisen nopeus;
 • korkea kantavuus;
 • rakenteen suhteellinen puhtaus;
 • Paras ratkaisu, kun ero maiseman korkeuksissa.

Porakoneiden perustan ominaisuudet

Rakentamisen lisäksi huonokuntoisten betonipintojen ruuveilla on mahdollisuus asentaa rakennuksia ja tylsistyneitä paaluja. Niitä käytetään laajalti epätasaisilla alueilla, samoin kuin huomattavan syvyyteen maaperän jäädyttämisestä.

Yksityisen rakenteen alapuolella sijaitsevat kuopat porataan yleensä käsin käyttämällä rakennusporaa. Sen säädettävä pituus puomi mahdollistaa sisennykset jopa 5 metriä, ja joissakin tapauksissa enemmän. Moderni työkalu on kykenevä tekemään laajennuksia kunkin kuopan alaosaan voidakseen suorittaa tukipaneeleja.

Muotti on tehty kattomateriaalista, halkaisijan mukaan, joka vastaa paalun kokoa ja pituus - 20-30 cm enemmän kuin syvennyksen syvyys. "Putki" asetetaan poratulle syvennykselle ja asetetaan yksinkertaisen muodon vahvistuskoteloon, jonka koko valitaan tulevan grillauksen korkeuden mukaan.

Nyrkkeitä paaluja, joissa ei ole vahvistusta, ei saa asentaa vaakatasossa tai vaakatasossa liikkuville maille. Ne kykenevät kestämään vain aksiaalikuormat, koska ne eivät kestä kipu, venytys tai sivuttaisvoimat.

Viimeisessä vaiheessa kaivoon kaadetaan betoniliuosta tiivistämällä seos täryttimiin. Betonin lopullisen kovettumisen jälkeen käynnistetään monoliittisen perustuksen asentaminen, johon hiilihapotettu betonilohko myöhemmin asetetaan.

grillage

Erikseen asennettujen paalujen maadoitusosat tai kärjet sidotaan kiinteästi jäykistetyllä raudoituksella. Tällöin ilmestyy yksi, yhtenäinen perusrakenne. Grillityön päätehtävä on pysyvien ja tilapäisten kuormien yhtenäinen jakautuminen sekä seinien rakentamisen mahdollisuus.

Vyöt voidaan suorittaa:

 • monoliitti tai joukkue;
 • palkkien tai kiinteiden levyjen muodossa;
 • roikkuu, maahan tai upotettu.

Monoliittisen grillatauksen rakentamisessa käytetään muottirakennetta ja vahvistusta asennetaan epäonnistumatta, mikä liittyy paalujen päästöihin tai sen metallivinkkejä.

Paalun pohja hiilihapotetulle talolle


Talot, kylpylät, lohkosta rakennettu autotalli ovat yhä suosittuja. Ja ei ole yllättävää, koska materiaalilla on monia etuja - se on kestävä, ympäristöystävällinen, helppo käsitellä, lämmittää nopeasti ja pitää lämpöä hyvin. Kuten näette, laajentuneen saven ja hiilihapotetun betonin lohkoilla on kaikki halutut ominaisuudet. Miten rakentaa tällainen projekti itse? Ensin sinun on päätettävä säätiön valinnasta. On huomattava, että paalusäätiön asennusta voidaan pitää yhtenä parhaista vaihtoehdoista. Artikkelissamme tarkastelemme kaikkia rakennuksen toteutuksen vivahteita.

Perusteet lohkotalon säätiölle

Lohkoihin verrattuna muihin materiaaleihin on monia etuja. Nämä ominaisuudet ovat:

 • Matala paino;
 • Korkea hygroskooppisuus;
 • Ääni ja lämpöeristys;
 • Aineen ekologinen puhtaus;
 • Epäonnistuminen.

Varoitus! Lohkoihin rakennettavien rakennusten perusteet tehdään samalla tekniikalla. Muiden perustusten rakentamisessa.

Päättäessään tällaisen mallin valinnan valinnasta olisi otettava huomioon useita indikaattoreita:

 • Maaperän ominaisuudet alueella. Tätä varten sinun on tunnettava maan jäädytyksen syvyys ja pintaveden esiintyminen, erityisesti maaperän koostumus.
 • Mahdollinen kuormitusmäärä. Voit tehdä tämän ottamalla huomioon huonekalujen, rakennusten, viestinnän ja vuokralaisten painon summan. Laskennan suorittaminen edellyttää teoreettisen määrän saostumista.
 • Hinta. Materiaaleilla on erilaiset kustannukset.
 • Asennusprosessin kesto.

Maaperän ominaisuuksien vaikutus valintaan
Ensimmäinen asia, jonka sinun on muistettava näistä töistä - älä tallenna liikaa, sillä se voi vaikuttaa haitallisesti koko rakennuksen laatuun. Jos teet väärin talon alla olevan talon asettamisen, silloin voi ajan mittaan olla vääristyneitä seiniä tai kosteutta ilmestyy huoneeseen. Voit tilata palvelua maapallon kolmiulotteisen mallin luomiseksi, mutta tämä ilo on kallista. Voit pyytää naapureita analysoimaan maata, jos he ovat äskettäin suorittaneet sen.

Diagnostiikka voidaan tehdä itsenäisesti. Tätä varten poraamme reiän, jonka syvyys on 2 metriä ja otamme näytteitä joka puolet metriä kohden. Siten saamme tietoa maan jäädyttämisen syvyydestä ja veden esiintymisestä.

Jos maa ei ole kallistumassa, niin huurteen tunkeutumisen taso on matala. Jos syvyys on alle 2 metriä, pohja on asetettava pienelle tyynylle. Tämä on edullisin vaihtoehto, jonka voit nopeasti rakentaa omilla käsilläsi.

Varoitus! Jos maaperä, jossa on maata, on parempi toteuttaa päätyyppien perusasennukset.

Paalun perustuksen ominaisuudet

Tämä on suosituin versio lohkojen talon perustuksista. Rakennustöissä se ei vaadi suuria rahoitusinvestointeja eikä asiantuntijoiden palveluja, koska koko prosessi voidaan todella tehdä käsin. Jos suunnitellussa rakennuksessa ei ole tarjontaa kellarista tai kellarista, niin paaliruuvirakennetyyppi.

Piles on asennettava rakennuksen esineiden ja seinien leikkauspisteiden kulmiin Nykyään on olemassa kaksi tekniikkaa, joilla tällainen säätiö voidaan merkitä itsenäisesti:

 • Voit täyttää pylväät betonilla;
 • Kierrä erikoisruuveja maahan;

Jos tarkastelemme toisen vaihtoehdon, ruuvit täytyy ruuvattaa alle 30 cm: n jäädytystasolle. Materiaalin vaadittava määrä lasketaan rakennuksen kuormituksesta eli massasta. Hiilihapotetun talon talo ruuveilla on erittäin luotettava ja halpa rakennus. Lisäksi kaikki työ voidaan tehdä hyvin nopeasti ilman raskasta fyysistä työtä. On syytä huomata, että tällainen säätiö toimii hyvin epävakaisilla maatyypeillä.

Varoitus! Yksi kasa pystyy kestämään jopa 4 tonnin painon.

Tähän mennessä lohkojen talon alle on olemassa tällaisia ​​alustoja:

 • Suspendoitu kasaus;
 • Pile ja ruuvi tyyppi;
 • Laitteet ja paalut ja telineet.

Tehtäessäsi rakennustöitä sinun on valittava enintään 6 metrin paalut. Tällaisen rakennuksen stabiilius taataan kitkasta johtuvalla voimalla. Paalun pohja on asennettu ruuville, jotka ruuvataan maaperään eri syvyyksissä. On huomattava, että valittaessa asennusvaihtoehtoa monoliitti on asetettava päälle, mikä on vahvistettu. Tämä toimenpide lisää rakenteen lujuutta ja vakautta.

Suorita säätiön rakentamisen laskenta

Ennen kuin aloitat säätiön rakentamisen, sinun on laskettava tarvittava määrä materiaaleja. Tämä toiminto perustuu valitun alustan tyyppiin ja rakennuksen alueeseen. Tätä varten on tehtävä maa- ja teknisiin parametreihin liittyviä suunnittelutoimia. Tämän tekniikan avulla voit nopeasti suorittaa tehtävän, saada luotettavaa tietoa ja rakentaa kiinteä rakennus.

Ensimmäinen asia on suorittaa kuormituslaskenta koko rakennetta varten yhdessä tilojen sisällön kanssa. Painon määrittämiseksi kotona sinun on tiivistettävä kaikki rakenne-elementtien indikaattorit. Saadut tarvittavat luvut, voimme laskea rakennustöiden budjetin. Se määritetään summalla kaikki tarvittavat kulut.

Kaikentyyppisten alustojen on välttämättä oltava vahvoja ja vakaita. Kun olet päättänyt säätiön asennuksen tyypistä, sinun on jatkettava seinien rakentamista. On syytä huomata, että jos haluat saada lämpimän talon talon, sinun on otettava vastuullinen lähestymistapa laskelmiin. Myös materiaalien laatu on tärkeä rooli, joten valitse laadukkaat valmistajat.

Varmista, että suoritat vedenpitävyyden, mikä auttaa varmistamaan lattian ja kellarien kuivuuden. Tästä syystä sinun kannattaa valita laadukas materiaali. Samaan aikaan se on asetettava asianmukaisesti ja pintakäsitelty pintapuolella. Muista, että työnne tulos riippuu prosessin ja materiaalin vaatimusten noudattamisesta.

Teemme vedenpitävyyden omilla kädillä

Rakennustöiden tekeminen talon, autotallin ja muun rakennuksen rakentamiseksi on välttämätöntä unohtaa lohkojen kevyt paino ja niiden huokoisuus. Tällaiset ominaisuudet antavat materiaalin kulkea kosteutta. Tästä syystä toteuttaminen vedeneristys vaaditaan. On olemassa joukko tällaisia ​​sääntöjä:

 • Perusrakennustyöt tehdään hiekka- ja sora-tyynyllä, joka suojaa vettä.
 • Vedeneristykseen voit käyttää kalvoa tai erikoistyökaluja;
 • Kun sekoitat liuoksen, voit lisätä vesiliukoisia aineita koostumukseen. Tämä toimenpide lisää rakennuksen suojaa kosteudelta.

Jos rakennat lohkojen rakennetta, tärkeintä on säätiön valinta. Täällä on muistettava materiaalin suuresta painosta ja tästä syystä raskaasta kuormituksesta. Vältä muodonmuutoksia ja rinteitä auttavat paalutuslaitetta, joka jakaa tasaisesti kuormitustilavuuden kaikkien tukipisteiden välillä. Nyt tiedät prosessin tietyt hienot yksityiskohdat ja voit itse jatkaa asennustyötä. Onnistunut ja tuottava sinulle rakentaminen.

Ilmastetun betonin talo ruuveilla

Talot ruuvipuristimilla hiutaloitua betonia

Yksityisasuntojen kukoistus ajallamme on saavuttanut suuren mittakaavan. Tämä edesauttaa tätä ja maan liikevaihdon kasvua, koska ne siirtyvät ryhmästä toiseen, samoin kuin rakennusten lohkoelementtien tuotantoteknologian kehittäminen. Erityinen paikka on talot, joissa on hiilihapotettua betonia. Tarkastellaan tällaisten rakennusten perusmuotoja, niiden ominaisuuksia, haittoja ja etuja.

Höyrytettyjen betonipohjien perustatyypit

Rakennusseinälohkot ovat erillisiä elementtejä, joilla on säännöllinen suuntaissuuntainen geometrinen muoto. Osien lineaariset mitat voivat olla erilaisia, koska ulko- ja sisäseinämät ovat erillisiä materiaaleja. Hiilihapattujen betonilohkojen yleisesti tunnustetut edut ovat suhteellisen pienempi massa, jolla on riittävän suuret lujuusominaisuudet.

Rakennuksen alhainen paino on rakennettu siten, että kevyet emäkset voidaan valmistaa vedystä kyllästetyistä elementeistä taloja varten. Yleisimmät heistä saivat seuraavanlaisia ​​säätiöitä:

 • Teräsbetoni;
 • Pile-pohja:

Hiilihapotettujen talojen talonrakenne

 1. ramming-betoni;
 2. ajoneuvoissa käytettävät paalut;
 3. ruuveilla;
 4. nukka-rostverkovy.
sisältöön ↑

Kaistaleen pohja ilmastetun betonin taloon

Melko yleinen tyyppi, joka vaatii pitkää valmistusprosessia, on nauha-tyyppinen pohja, jossa on vaihtelevia tunkeutumisasteita. Valmistusta varten on tarpeen suorittaa useita yksittäisiä rakennustoimintoja - merkitseminen, ruoppaus teipin sisällä, muottien tekeminen, lujitushihna, betonin valmistus ja maaperän ontelon täyttäminen sen kanssa pitempään pitäen pohjaa ilman kuormaa, kunnes se saa suurimman lujuuden.

Pohja nauha tyyppi hiilihapollisen betonin talon alla

Asennustekniikka vaatii runsaasti manuaalia ja rahaa. On paljon kalliimpaa rakentaa jokin rakennus liuskan pohjaan kuin rakentaa talo lohkojen paaluilla. Tilapäisillä kustannuksilla vahvistettu betonirakenne on pystytetty useita kertoja pitempään. Samanaikaisesti, yksinkertaisten sääntöjen ja asennustekniikan mukaisesti, ruuveilla tapahtuvien lohkojen kotelo toimii yhtä hyvin kuin nauhalevyssä, varsinkin jos rakentamisalueella on ongelmallisia lävistys- tai märkäjäitä.

Mitkä ovat paalut

Talojen asentamiseksi lohkoilta käytetään kaikkia kolmen tyyppisiä paaluja, jotka ovat käyttökelpoisia, porattuja ja ruuveja. Ensimmäiset edellyttävät erikoistuneiden rakennuslaitteiden käyttöä ja rakennuksen rakentamispaikan lähellä olevan työn puutetta. Nämä näkökohdat rajoittavat merkittävästi niiden käyttöä yksityisissä asuntorakentamisessa.

Höyrytettyä betonia käsittelevää taloutta valmistetaan myös erilaisilla mekanismeilla. Lisäksi on tarpeen irrottaa suuria määriä maata syvennysten kaivamiseksi. Betonipilarien vahvistamiseksi on välttämätöntä valmistaa muottirakennuksia, lujittavaa kehystä, betonia, joka ei myöskään edistä tämäntyyppisen tuen laajamittaista käyttöä.

Paalun pohja ilmastetun betonin taloon

Toisin kuin aikaisemmat lajit, ruuvipallot voidaan asentaa työpäiväksi kolme tai neljä työntekijää. Ainoastaan ​​asentamalla höyrybetonin talon ruuvaus pohjalle vaikeissa maissa, on joskus tarpeen käyttää erityisiä porauslautoja tukien ruuvaamiseen. Rakenteen pohjan kovettaminen telineiden päissä on yhteinen putki, jota kutsutaan grillageeksi. Pidämme kiinni terästukien asennustekniikan kuvauksesta.

Ruuvien paalujen asentaminen grillauksella

Jos päätät rakentaa ilmastetun betonin talon ruuvipolleihin, sinun on aloitettava merkitsemällä sivusto. Tulevien seinien ympärysmitta määrittelee tukien asennuspaikan. Ne sijaitsevat ulkoisten ja sisäisten vertikaalisten rakenteiden alla 1,5-2 metrin askelin.

Ruuvipalloja voi ostaa erikoistuneilla rakennusmarkkinoilla tai valmistaa itsenäisesti. Tukien pituuden määrittämiseksi on tarpeen tehdä geologisia tutkimuksia työn alueella tai käyttää tietoja erikoistuneista organisaatioista. Suuri apu voi tarjota ja naapurit, ovat jo rakentaneet talon.

Toimituksen jälkeen voit aloittaa ruuvipillojen asentamisen. Ne asennetaan pystysuoraan terät alaspäin ja haudataan pyörimällä maahan. On tärkeää seurata jatkuvasti oikeaa asentoa rakennuksen magneettisella tasolla tai luodilla. Asennettaessa ruuvi-pohja, yleensä kaksi henkilöä pyörittää putkea terillä, yksi tai kaksi säätöä ja ohjaa sitä. Ohjausta varten käytetään suorakaiteen muotoisia tai pyöreitä teräsputkia, joiden pituus on 2-3 metriä.

Jotta rakennetun ilmastetun betonikokoonpanon, joka on kaivosperusta, pitää mielenkiinnolla omistajiaan pitkään eikä aiheuta ongelmia, rakennuksen perustus on tehtävä tekniikan mukaisesti. Jopa pienintä poikkeamaa halutusta pystysuorasta voi johtaa rakennuksen pohjan virheelliseen toimintaan. Kierrä ruuvipallot niin syvyyteen, että ne ovat turvallisesti uppoutuneet voimakkaaseen maaperään.

Kaikkien tukilankojen tukien asentamisen jälkeen on tarpeen leikata ne samalla vaakasuoralla tasolla. Tätä tarkoitusta varten tarvitaan lasertaso ja kulmahiomakone, jota kutsutaan bulgariaksi. Kytke taso päälle, aseta sen säteet halutulle korkeudelle maaperästä ja merkitse kunkin putken paalut merkinnällä. Seuraavaksi laita rengasjono, käärittämällä paksu paperi ja kohdistamalla sen yläreuna.

Hiomakone, jossa levy on kiinnitetty metalliin, katkaisee putken merkitsemällä 1 mm syvyyteen. Tämän jälkeen metalli leikataan täyteen paksuuteen, kunnes ylimääräinen osa kärjystä erotetaan. Joten tule kaikki ruuvipohjan tuet. Sen jälkeen, kun ne on saatettu yleiseen tasoon, on tehtävä työtä paalujen sisäpinnan lisäämiseksi ja korroosiosuojaksi. Tätä varten ne täytetään nestemäisellä betonilla huipulle.

Höystettyä betonia ruuveilla ei voida asentaa ilman lisäkäyttöä niiden kanssa. Se koostuu hitsaamisesta erikoisveneet, jotka on valmistettu putkikappaleista, joiden halkaisija on suurempi ja teräslevy 10 mm. Nämä vinkit on valmistettu ostettujen tai valmistettujen ruuvipillojen mukaan.

Ruuvien paalujen asentaminen grillauksella

Koska räjähtävien betonipäällysteiden sulkeminen edellyttää kiinteää lineaarista alustaa, sitä on myös tehtävä lisättäväksi. Grilli on asennettu tukien päihin ja se on valmistettu teräksestä tai teräsbetonista. Edelliset ovat edullisempia, koska ne edellyttävät valmiiden, valssattujen I-palkkien tai U-muotoisten osien käyttöä. On kätevää kiinnittää ne hitsaukseen.

Vahvistettu betoniterästen tekeminen ruuveilla on vaikeampaa. Sijainnin perusteella se voidaan haudata, kohottaa ja ilmava, kohotettu maanpinnan yläpuolella. Jälkimmäinen on vaikein valmistaa. Lujitetun betoniteräksen asennustekniikka on seuraava:

 1. kun ruuvausrumpujen rungon jälkeen kaivetaan kaivantoa tulevien seinien ja väliseinien ympärille, tai suojamoduuli asennetaan välittömästi esivalinnan jälkeen;
 2. ilmakuivaukseen asennetaan lisätukit, joihin tulevaan nauhan ja sivuseinien pohja on kiinnitetty;
 3. valmistettuun muottiin asennetaan teräsvaipan runko, jonka läpimitta on 8-10 mm, yhdistettynä hehkutettuun lankaan;
 4. sitten betoniseos kaadetaan, puristetaan ja kovetetaan, kunnes se on kovettunut 2-3 viikon ajan. Seitsemän ensimmäisen päivän aikana seos peitetään kankaalla, joka kostuu ajoittain.

Grillin käyttö yksinkertaistaa huomattavasti talon rakentamista ruuveilla. Päinvastoin kuin perinteinen teippi, pino-grilli mahdollistaa talon koko rakenteen liittämisen kestävämpään ja luotettavampaan kerrokseen riittävän syvälle. Lisäksi paalut ovat ainoa mahdollinen ratkaisu, kun kyseessä on rakentaminen rinteillä kukkuloiden, lempeä rinteiden, jokien pankit, järvet ja lampia.

Kaikki käyttäjät eivät tiedä, onko mahdollista rakentaa ilmastoitu betonin talo ruuveilla. Tämä artikkeli antaa vastaukselle myönteisen vastauksen tähän kysymykseen, mutta suosittelee myös tällaisen perustan käyttöä työskentelemällä tällaisen suhteellisen kevyen ja kestävän materiaalin kanssa. Todennäköisesti ilmastetun betonin takana ruuveilla on yksityisten asuntojen tulevaisuus maassamme.

Asennus ruuvien paaluille vaahtolohkoille

Yksikerroksiset vaahtolohkojen talot ovat huomattavasti pienempiä kuin vastaavanlaiset tiilestä tai betonista valmistetut rakennukset.

Sen vuoksi on edullista rakentaa vaahtolohkareiden ja hiilihappopetosten taloja, joissa heikkoa kantavuutta omaava maaperä on edullinen ruuveilla. Perusta, joka on rakennettu runkorakenteesta ruuveilla, on paljon halvempaa kuin paalun grillaus.

Vaahtobetonin ja hiilihapotettujen betonilohkojen edut

Vaahtobetoni on solurakenteinen betoni. Sementtiä, hiekkaa ja vettä sekoitetaan erityisellä vaahdolla. Seos kaadetaan muovaussäiliöihin. Jähmettymisen jälkeen muotit puretaan ja valmistetaan valmiita vaahtolohkoja. Suurten kokojen lohkot valmistetaan sahalla irtotavarana monoliitteja.

Vaahtobetonialustat

Vaahtobetonin tiheys on kolme kertaa pienempi kuin tiilien tiheys, ja sen paino on kolme kertaa pienempi. Korkean lämmöneristyksen, vedeneristys- ja lujuusominaisuuksiensa ansiosta vaahtobetoni on verrattavissa muihin rakennusmateriaaleihin.

Alhaisen kantokyvyn vuoksi materiaalin epävakaisuutta voidaan käyttää vain pienikokoisten, pienien asuinrakennusten rakentamisessa.

Hiilihapotettujen betonilaminaattien laatuominaisuudet eivät ole paljon erilaiset kuin vaahtolohkot. Hiilihapotettu betoni saadaan sementin, hiekan ja erilaisten täyteaineiden kemiallisen reaktion seurauksena. Merkittävä puute hiilihapotetusta betonista heikossa kosteudenkestävyyteen. Tämän vuoksi hiilihapattujen betonilohkojen asettaminen edellyttää parannettua vedenpitävyyttä.

Seinien asentaminen vaahtobetonista ja ilmastetun betonilohkareista on rakennettu samalla tavalla kuin sementtilaastien tiilimuuraus.

Perusteet ruuvien paaluille

Rakennustyömaan geologisten tutkimusten tuloksena saadaan seuraavat tiedot:

 • maaperäkerroksen paksuus, jolla on alhainen kantavuus (tavallisesti savi- maaperä, joka altistuu turvotukselle ja jäätymiselle);
 • tiheämmien maakerrosten syvyys;
 • pohjaveden taso;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Saatujen materiaalien perusteella tehdään päätös siitä, onko mahdollista käyttää ruuvien paaluja säätölaitteessa hiekoitettujen betonilohkojen tai vaahtolohkojen taloon.

Kierrä paalut

Peruslaitteen standardiruuvi on metalliputki, jonka halkaisija on 90 mm, jonka päähän ruuvinterän kärki sijaitsee.

Terät voivat olla kooltaan 60 mm - 300 mm. On olemassa paaluja, joissa on terät ilman reunaa. Kierrä paalut avoimella päällä, mikäli maaperä tunkeutuu sauvan syvennykseen. Tämä voi aiheuttaa laakerin sisäisen korroosion.

Ruuvinterät tarjoavat sauman tangon maahantulo minimaalisella vastuksella maaperään korkkiruuvan periaatteen mukaisesti. Pahan terät voivat olla yksi tai kaksi. Ruuvipuristimen tangon pituus riippuu vaadittavasta upotuksen syvyydestä maahan ja voi olla 4 - 6 metriä.

Tangojen pinnan sinkkipinnoitus on välttämätöntä paalujen metallin korroosion estämiseksi. Talon vaahtolohkojen ruuvipallojen valitseminen kannattaa kiinnittää huomiota galvanoidun pinnan laatuun. Hyvä galvanointi näyttää metallin pinnalle hopea-tähtien muodossa.

Kierrä paalutusmenetelmä

Paalutukien suunnittelu sijoitetaan rakennuksen kulmiin tukien tukipisteissä, joiden välinen etäisyys on noin 1,5 - 2 metriä.

Yksi ruuvi voi kestää jopa 25 tonnin aksiaalikuormitusta.

Kierrä paalun kokoonpano

Ruuvien asentaminen ei ole kovin vaikeaa. Pallistuen kärki koostuu metallilankasta, joka on hitsattu pinoakselin yläpäähän. Tämä vaakasuora tuki on teknisiä reikiä asennustarvikkeiden asennukseen.

Reikien läpi kiinnitä asennusportti. Kaksi työntekijää, jotka pyörivät porttia, upota kasa maahan. Räjäyttämällä paalua maahan se tiivistetään.

Kun halkeamien lukumäärä on suuri ja niiden upotuksen syvyys on useita metrejä, käytetään koneistettuja asennuksia. Teholaitteisto on varustettu puomilla, jonka päähän on asennettu pyörivä runko. Se on pultattu ruuvipurkimen yläosaan ja annetaan pyörimisliike. Tämän seurauksena lyhyessä ajassa voit asentaa useita paaluita suurelle alueelle.

Paalutusvaljaat

Ne rakentavat perustan paalutukeen asentamalla metallikehysrakenne, joka on kiinnitetty hitsaamalla ruuvipillojen kärjet. Kehys on ristikkorakenne, joka on valmistettu hitsattujen metalliprofiilien osista. Pohjimmiltaan kehyksen valmistukseen käyttäen laajaa profiilikanavaa. Katso videota, miten voit välttää virheitä sitomasta.

Paikoissa, joissa tukiseinät on tuettu, sijoitetaan profiili, jossa on laipan leveys, joka on yhtä suuri kuin hiilihapotetun betonin tai vaahtokerkon leveys.

Ennen rungon asentamista tarkista, että pylväspäiden vaakataso on samassa tasossa.

Maanpinnan yläpuolella olevien ruuvien paikkojen on oltava vähintään 15 cm. Maaston pinnan kaltevuuden vuoksi paalujen korkeus on erilainen.

Peruslaite

Sinun täytyy tietää, että talon alla olevilla avoimilla tiloilla paalut ovat jatkuvasti alttiita aggressiivisille ympäristövaikutuksille. Talvella jäädytetty maa voi puristaa kasaa ylöspäin, mikä aiheuttaa pohjan runkorakenteen muodonmuutoksen vaahtolohkoista. Rungon vaurioituminen johtaa väistämättä taloon, koska vaahtolohkojen ja hiilihapotettujen betonilohkojen rakenne on hauras ja talon seinät voivat peittyä halkeilla.

Talon kellari ruuveilla

Jotta talot eivät vaarantuisi, paalut ovat vuorattuina. Talon ympäryksen varrella rakennuksen alla oleva tila peitetään sopivalla suojamateriaalilla. Aita eristetään vaahdolla, mineraalivillalla tai muulla materiaalilla. Järjestä vesitiivis polymeerikalvo. Sen jälkeen asenna sivuraide.

On välttämätöntä jättää laajennusliitokset maanalaisen aidan ja talon pohjan väliin. Ne ovat välttämättömiä lämpöhäiriöiden kompensoimiseksi.

Hyvin järjestetty aita maan alla, kun ulkoilman lämpötila on 20 astetta pakkasella, sisäilman lämpötila on 5 astetta. Tällaisissa olosuhteissa ruuvipilareiden pohja kestää useita vuosia.

Edut ja edut paaluilla vaahtolohkojen taloon

Perusrakenteen luominen vaahtobetonialustalle ruuveilla on useita etuja:

 • rakentaa säätiö hyvin lyhyessä ajassa - 1-2 viikkoa;
 • säätiö voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana;
 • Voit rakentaa talon vaikeisiin maaperäihin riippumatta alueen kaltevuudesta, pohjaveden pinnasta ja maaperän jähmettymisestä;
 • huomattavia säästöjä työ- ja rahoitusalalla;
 • takuu talon kestävästä toiminnasta.

Onko mahdollista rakentaa talvi hiilihapotettua betonia kasa perusta?

Rakennuksen tärkein rakenneosa on perusta. Sitä pidetään koko rakennuksen perustaksi, eikä sitä saa korvata tai jälleenrakentaa, kuten katto ja seinät. Heikko perusta johtaa halkeiluun, vinoihin aukkoihin, hätätilanteeseen tai talon tuhoamiseen, ja liian voimakas rakenne johtaa tarpeettomiin kustannuksiin. Tukirakenteen on oltava vahva ja luotettava, teknisesti järkevä ja taloudellisesti motivoitunut. Tässä tapauksessa talo kestää pitkään eikä aiheuta ongelmia omistajalleen.

Höyrykarkaistu talo: mitä etsiä

Yleinen käsitys siitä, että kaasutason betonirakenne voidaan asentaa kevyelle pohjalle, on väärä. Lohkon pieni paino vähentää talon maanosan kokonaispainoa, mutta se ei riitä pelastamaan maanalaiseen rakenteeseen.

Itsensä avulla hiilihapotetulla betonilla on heikko taivutuskuormitus, se on altis muotoutumiselle ja sillä on tietty epävakausaste. Siksi rakennettaessa taloa höyrykarkaistusta betonilohkosta perustus on valittava erityisen huolellisesti ottaen huomioon talon olosuhteet ja talon korkeus, sen sijaan, että rakennuksen paino kevennetään betoni- ja kiviseinien tasalle.

Pohjalla asetetun ilmastetun betonin seinät:

 • raudoitetuista monoliittisista laatoista;
 • teräsbetoni;
 • Kasa lujitetulla grillatauksella.

Epämiellyttävän yllätyksen välttämiseksi rakennustyömaalla on tarpeen määrittää maaperäolosuhteet, analysoida pohjavesien kausiluontoisuus ja maaperän massan jäädyttämisen syvyys sekä suorittaa tiettyjä laskelmia. Kussakin tapauksessa tehdään yksilöllinen analyysi ja kehitetään luonnosperusta erityisvaatimuksille.

Valitettavasti vähäiset rakennukset kärsivät usein vääristä maanalaisista rakenteista, jotka vastaavat kuorman jakamisesta talosta maahan.

Suunnittelu- ja projektiasiakirjojen valmistelu tulee antaa suunnittelijalle, eikä luottaa "asiantuntijoiden" tai oman kokemuksenne antamiseen. Muussa tapauksessa itsenäisten johtopäätösten tulos voi olla valitettavaa.

Useimmiten talot, jotka on valmistettu höyrystetystä betonista läheisillä pohjavesivarastoilla sijaitsevilla paikoilla, on asennettu tylsyillä tai ruuveilla, jotka sitovat ne yhteen monoliittisella grillatahalla. Ne eroavat sarakerakenteista:

 • mitat - halkaisija on pienempi ja pituus on suurempi;
 • valmistusmateriaali;
 • asennusmenetelmällä.

Paaluperustukset asetetaan syvemmälle kuin rakennusalueella rekisteröidyn maaperän jäädytysasteen enimmäisindeksi.

Perustan ominaisuudet ruuveilla

Alueilla, joilla on monimutkaisia ​​maaperäalueita (heilua, heikosti kuljettavia ja karsittavia), on suositeltavaa rakentaa ilmastoitu betoni talo ruuveilla. Ne asennetaan myös pysähtymisolosuhteissa ja pintarakenteiden asennuksen aikana.

Alalattian metallipinoilla on hitsattu terät tai käämit, jotka helpottavat putken ruuvaamista maahan ja varmistavat niiden kantavuuden lisäämisen. Tällöin kierteiset siivet suorittavat ankkurin tehtävän, joka on kiinnitetty voimakkaaseen maakerrokseen.

Tekniset aukot on sijoitettu putkien yläosaan, ja ne voidaan asentaa myöhemmin tai asentaa myöhemmin. Alapuolella on hieman syvennystä (korkeintaan 2 m), jolloin paalut voidaan ruuvattua itsenäisesti käyttämällä 2-3 apulaista lisälaitteiden avulla. Suuremmalla syvyydellä tarvitaan erityisiä rakennustarvikkeita.

Asennuksen jälkeen paalun ontelo täytetään betonilla. Rakenteen vahvistamisen lisäksi se suojaa metalliputkien sisäpintaa korroosioprosessien vaikutuksilta.

Ruuvien paaluille niiden syvyyden koon määrittämisessä on otettava huomioon:

 • terän pituus;
 • maaperän jäädytys;
 • maaperän vahvan laakerikerroksen syvyys.

On huomattava, että ruuvien paaluissa on oltava vähintään 300 mm tiheässä tukimateriaalikerroksessa. Ruuvattaessa pystysuuntaisia ​​poikkeamia tulee tarkkailla mittauslaitteilla, rakennustasolla tai yksinkertaisella linjalinjalla. Älä unohda, että jopa pieni esijännitys voi johtaa ruuviputkien poistamiseen ja niiden uudelleenasentamiseen, mutta muussa paikassa.

Ruuvipillojen etuna on:

 • rakentamisen nopeus;
 • korkea kantavuus;
 • rakenteen suhteellinen puhtaus;
 • Paras ratkaisu, kun ero maiseman korkeuksissa.

Porakoneiden perustan ominaisuudet

Rakentamisen lisäksi huonokuntoisten betonipintojen ruuveilla on mahdollisuus asentaa rakennuksia ja tylsistyneitä paaluja. Niitä käytetään laajalti epätasaisilla alueilla, samoin kuin huomattavan syvyyteen maaperän jäädyttämisestä.

Yksityisen rakenteen alapuolella sijaitsevat kuopat porataan yleensä käsin käyttämällä rakennusporaa. Sen säädettävä pituus puomi mahdollistaa sisennykset jopa 5 metriä, ja joissakin tapauksissa enemmän. Moderni työkalu on kykenevä tekemään laajennuksia kunkin kuopan alaosaan voidakseen suorittaa tukipaneeleja.

Muotti on tehty kattomateriaalista, halkaisijan mukaan, joka vastaa paalun kokoa ja pituus - 20-30 cm enemmän kuin syvennyksen syvyys. "Putki" asetetaan poratulle syvennykselle ja asetetaan yksinkertaisen muodon vahvistuskoteloon, jonka koko valitaan tulevan grillauksen korkeuden mukaan.

Nyrkkeitä paaluja, joissa ei ole vahvistusta, ei saa asentaa vaakatasossa tai vaakatasossa liikkuville maille. Ne kykenevät kestämään vain aksiaalikuormat, koska ne eivät kestä kipu, venytys tai sivuttaisvoimat.

Viimeisessä vaiheessa kaivoon kaadetaan betoniliuosta tiivistämällä seos täryttimiin. Betonin lopullisen kovettumisen jälkeen käynnistetään monoliittisen perustuksen asentaminen, johon hiilihapotettu betonilohko myöhemmin asetetaan.

Erikseen asennettujen paalujen maadoitusosat tai kärjet sidotaan kiinteästi jäykistetyllä raudoituksella. Tällöin ilmestyy yksi, yhtenäinen perusrakenne. Grillityön päätehtävä on pysyvien ja tilapäisten kuormien yhtenäinen jakautuminen sekä seinien rakentamisen mahdollisuus.

Vyöt voidaan suorittaa:

 • monoliitti tai joukkue;
 • palkkien tai kiinteiden levyjen muodossa;
 • roikkuu, maahan tai upotettu.

Monoliittisen grillatauksen rakentamisessa käytetään muottirakennetta ja vahvistusta asennetaan epäonnistumatta, mikä liittyy paalujen päästöihin tai sen metallivinkkejä.

Yksikerroksiset vaahtolohkojen talot ovat huomattavasti pienempiä kuin vastaavanlaiset tiilestä tai betonista valmistetut rakennukset.

Sen vuoksi on edullista rakentaa vaahtolohkareiden ja hiilihappopetosten taloja, joissa heikkoa kantavuutta omaava maaperä on edullinen ruuveilla. Perusta, joka on rakennettu runkorakenteesta ruuveilla, on paljon halvempaa kuin paalun grillaus.

Vaahtobetonin ja hiilihapotettujen betonilohkojen edut

Vaahtobetoni on solurakenteinen betoni. Sementtiä, hiekkaa ja vettä sekoitetaan erityisellä vaahdolla. Seos kaadetaan muovaussäiliöihin. Jähmettymisen jälkeen muotit puretaan ja valmistetaan valmiita vaahtolohkoja. Suurten kokojen lohkot valmistetaan sahalla irtotavarana monoliitteja.

Vaahtobetonialustat

Vaahtobetonin tiheys on kolme kertaa pienempi kuin tiilien tiheys, ja sen paino on kolme kertaa pienempi. Korkean lämmöneristyksen, vedeneristys- ja lujuusominaisuuksiensa ansiosta vaahtobetoni on verrattavissa muihin rakennusmateriaaleihin.

Alhaisen kantokyvyn vuoksi materiaalin epävakaisuutta voidaan käyttää vain pienikokoisten, pienien asuinrakennusten rakentamisessa.

Hiilihapotettujen betonilaminaattien laatuominaisuudet eivät ole paljon erilaiset kuin vaahtolohkot. Hiilihapotettu betoni saadaan sementin, hiekan ja erilaisten täyteaineiden kemiallisen reaktion seurauksena. Merkittävä puute hiilihapotetusta betonista heikossa kosteudenkestävyyteen. Tämän vuoksi hiilihapattujen betonilohkojen asettaminen edellyttää parannettua vedenpitävyyttä.

Seinien asentaminen vaahtobetonista ja ilmastetun betonilohkareista on rakennettu samalla tavalla kuin sementtilaastien tiilimuuraus.

Perusteet ruuvien paaluille

Rakennustyömaan geologisten tutkimusten tuloksena saadaan seuraavat tiedot:

 • maaperäkerroksen paksuus, jolla on alhainen kantavuus (tavallisesti savi- maaperä, joka altistuu turvotukselle ja jäätymiselle);
 • tiheämmien maakerrosten syvyys;
 • pohjaveden taso;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Saatujen materiaalien perusteella tehdään päätös siitä, onko mahdollista käyttää ruuvien paaluja säätölaitteessa hiekoitettujen betonilohkojen tai vaahtolohkojen taloon.

Kierrä paalut

Kierrä säätöpallot

Peruslaitteen standardiruuvi on metalliputki, jonka halkaisija on 90 mm, jonka päähän ruuvinterän kärki sijaitsee.

Terät voivat olla kooltaan 60 mm - 300 mm. On olemassa paaluja, joissa on terät ilman reunaa. Kierrä paalut avoimella päällä, mikäli maaperä tunkeutuu sauvan syvennykseen. Tämä voi aiheuttaa laakerin sisäisen korroosion.

Ruuvinterät tarjoavat sauman tangon maahantulo minimaalisella vastuksella maaperään korkkiruuvan periaatteen mukaisesti. Pahan terät voivat olla yksi tai kaksi. Ruuvipuristimen tangon pituus riippuu vaadittavasta upotuksen syvyydestä maahan ja voi olla 4 - 6 metriä.

Tangojen pinnan sinkkipinnoitus on välttämätöntä paalujen metallin korroosion estämiseksi. Talon vaahtolohkojen ruuvipallojen valitseminen kannattaa kiinnittää huomiota galvanoidun pinnan laatuun. Hyvä galvanointi näyttää metallin pinnalle hopea-tähtien muodossa.

Kierrä paalutusmenetelmä

Paalutukien suunnittelu sijoitetaan rakennuksen kulmiin tukien tukipisteissä, joiden välinen etäisyys on noin 1,5 - 2 metriä.

Yksi ruuvi voi kestää jopa 25 tonnin aksiaalikuormitusta.

Kierrä paalun kokoonpano

Ruuvien asentaminen ei ole kovin vaikeaa. Pallistuen kärki koostuu metallilankasta, joka on hitsattu pinoakselin yläpäähän. Tämä vaakasuora tuki on teknisiä reikiä asennustarvikkeiden asennukseen.

Reikien läpi kiinnitä asennusportti. Kaksi työntekijää, jotka pyörivät porttia, upota kasa maahan. Räjäyttämällä paalua maahan se tiivistetään.

Kun halkeamien lukumäärä on suuri ja niiden upotuksen syvyys on useita metrejä, käytetään koneistettuja asennuksia. Teholaitteisto on varustettu puomilla, jonka päähän on asennettu pyörivä runko. Se on pultattu ruuvipurkimen yläosaan ja annetaan pyörimisliike. Tämän seurauksena lyhyessä ajassa voit asentaa useita paaluita suurelle alueelle.

Paalutusvaljaat

Ne rakentavat perustan paalutukeen asentamalla metallikehysrakenne, joka on kiinnitetty hitsaamalla ruuvipillojen kärjet. Kehys on ristikkorakenne, joka on valmistettu hitsattujen metalliprofiilien osista. Pohjimmiltaan kehyksen valmistukseen käyttäen laajaa profiilikanavaa. Katso videota, miten voit välttää virheitä sitomasta.

Paikoissa, joissa tukiseinät on tuettu, sijoitetaan profiili, jossa on laipan leveys, joka on yhtä suuri kuin hiilihapotetun betonin tai vaahtokerkon leveys.

Ennen rungon asentamista tarkista, että pylväspäiden vaakataso on samassa tasossa.

Maanpinnan yläpuolella olevien ruuvien paikkojen on oltava vähintään 15 cm. Maaston pinnan kaltevuuden vuoksi paalujen korkeus on erilainen.

Peruslaite

Sinun täytyy tietää, että talon alla olevilla avoimilla tiloilla paalut ovat jatkuvasti alttiita aggressiivisille ympäristövaikutuksille. Talvella jäädytetty maa voi puristaa kasaa ylöspäin, mikä aiheuttaa pohjan runkorakenteen muodonmuutoksen vaahtolohkoista. Rungon vaurioituminen johtaa väistämättä taloon, koska vaahtolohkojen ja hiilihapotettujen betonilohkojen rakenne on hauras ja talon seinät voivat peittyä halkeilla.

Talon kellari ruuveilla

Jotta talot eivät vaarantuisi, paalut ovat vuorattuina. Talon ympäryksen varrella rakennuksen alla oleva tila peitetään sopivalla suojamateriaalilla. Aita eristetään vaahdolla, mineraalivillalla tai muulla materiaalilla. Järjestä vesitiivis polymeerikalvo. Sen jälkeen asenna sivuraide.

On välttämätöntä jättää laajennusliitokset maanalaisen aidan ja talon pohjan väliin. Ne ovat välttämättömiä lämpöhäiriöiden kompensoimiseksi.

Hyvin järjestetty aita maan alla, kun ulkoilman lämpötila on 20 astetta pakkasella, sisäilman lämpötila on 5 astetta. Tällaisissa olosuhteissa ruuvipilareiden pohja kestää useita vuosia.

Edut ja edut paaluilla vaahtolohkojen taloon

Perusrakenteen luominen vaahtobetonialustalle ruuveilla on useita etuja:

 • rakentaa säätiö hyvin lyhyessä ajassa - 1-2 viikkoa;
 • säätiö voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana;
 • Voit rakentaa talon vaikeisiin maaperäihin riippumatta alueen kaltevuudesta, pohjaveden pinnasta ja maaperän jähmettymisestä;
 • huomattavia säästöjä työ- ja rahoitusalalla;
 • takuu talon kestävästä toiminnasta.

On virheen olettaa, että hiilihapotetun betonin kevytrakenne mahdollistaa sen rakentamisrakenteet valmistautumattomalla pohjalla. Välittömästi huomataan kysymys siitä, miten rakennetaan taloa höyrykarkaistua betonia ilman säätiötä ei oteta huomioon.

Hiilihapattujen betonilohkojen hauraus huomioon ottaen periaatteessa rakennuksen laatuperusta on välttämätön. Maaperän liikkuminen, jota säätiö ei kompensoi, ilmenee hiutaloituun betoniin.
Todellisuudessa hiilihapotettu betoni ei kuitenkaan ole niin hauras materiaali.

SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja teräsrakenteiden mukaan" sen kimmomoduuli (jota yleisesti kutsutaan haavoittuvuudeksi) on alhaisin indeksi kaikentyyppisten solujen betonien välillä.

Hiilihapotetun talon säätiö

Mikä säätiö tarvitaan ilmastetun betonin taloon?

Valinta olisi tehtävä sen perusteella, voidaanko säätiö täyttää pääkohde:

 • tarjoamaan muodon vakautta kotona. Tämä termi viittaa säätiön kykyyn jäykistää rakennetta;
 • kuorman jakaminen talon kokonaispainosta (ei pelkästään ilmastettujen betonilohkojen seinät vaan myös täysin kalustettu talo) maahan;
 • Älä tee epätasaista luonnosta. Muuten rakenne heikentyy ja seinät rikkovat;
 • kompensoivat talteenoton voimat ja estävät talon mahdolliset muodonmuutokset;
 • tasoittaa sivukanteet talon kellarissa tai seinissä.

Näiden vaatimusten on vastattava minkäänlaista perustetta.

Mikä on paras pohja ilmastetun betonin talolle

Tulevan rakenteen keveyden vuoksi pehmeämpi vaatimus asetetaan pohjaan. Ja päättää, sinun täytyy harkita

Tyypit ja tyyppiset perustukset kaasuliesi-talon rakentamiseksi (suositukset, vaatimukset, vertailu)

Laattojen pohja hiilihapotetulle talolle

Useimpien ammattilaisten ja käyttäjien mukaan tämä on luotettavin perusta. Vahvistettu betonilaattojen pohjalla on onnistunut ratkaisu, jolla varmistetaan tasaisen kuormituksen jakautuminen kahdelta puolelta.

 • Ensinnäkin paineen alaosasta, maaperän sivusta, ei oteta huomioon. Loppujen lopuksi maaperän pakkasen turvotus ei pysty tuhoamaan laatan. Liikkuminen synkronisesti maaperän kanssa, monoliittinen säätiö takaa integroidun talon koskemattomuuden.
 • Toiseksi talon paine on tasaisemmin jakautunut. Näin ollen ilmastetun betonirakenteen muodonmuutoksen todennäköisyys on nolla. Järjestelyssä on tärkeä näkökohta viemäröintijärjestelmän olemassaolo.

Laattojen perustusta kutsutaan usein monoliittiseksi tai kelluvaksi, mutta tämä ei ole täysin totta. Laattojen pohja on valmis betonilaattoja, jotka on asetettu aikaisemmin valmistetulle alustalle. Levyjen liitokset kaadetaan betonilla. Tällöin kaasupalve- lon talon alapuolen jäykkyys (eheys) saadaan aikaan. Etuna on, että sen järjestely ei vie paljon aikaa.

Kaasulaitosten talon lautasen pohjalle kaikkein vievin vaihe on kaivon valmistelu. Kaivon laite koostuu useista eri vaiheista: täytetään pohja rauniolla ja seuraa tamping ja muodostaa ohuen betonipohjan, joka kaadetaan kahden kerroksen suojaavan vedenpitävän kalvon väliin.

Täytetyt laatat ovat riittävän pitkät, jotta ne kovettuisivat betonikerroksen. Laattojen rakentamisen vaikeus on teräsbetonilevyjen huomattava paino ja tarve käyttää erikoislaitteita (nosturi), mikä lisää merkittävästi työn kustannuksia.

Päätelmät. Laattojen pohjaa suositellaan valitsemaan, jos maaperä on merkittävästi pudonnut paikan päällä.

Monoliittinen perusta ilmastetun betonin talolle

Monoliitti kaadetaan suoraan talon rakennustyömaalle. Monoliittisen perustuksen laite koostuu kaivamisesta ja betonin kaatamisesta koko tulevan mökin alueelle. Samanaikaisesti on mahdollista muodostaa välittömästi rakennustekniset elementit - askelmat, muottirakenteet.

Monoliittinen perusta vahvistetaan epäonnistumatta. Tällöin betonitointi tulisi tehdä yhdessä vaiheessa. Jos kaasubetonikotelon pinta-ala on pieni, voit tehdä ilman vahvistusta, minkä jälkeen betoni on kaadettava useaan kerrokseen, korkeintaan 150 mm paksuiseksi ja vasta sen jälkeen, kun edellinen kerros on kokonaan kovettunut (kuivunut).

Tärkein vivahde on pohjan (tiukasti murskattujen rakeiden) ja bajonettien asianmukainen valmistelu, joka on betoniin kohdistuva vaikutus bajonettikupilla, jotta ilmakuplat poistettaisiin betoniseoksessa.

Päätelmät. Monoliittinen säätiö on huolimatta korkeista kustannuksista ja huomattavista työvoimakustannuksista, mutta sitä pidetään luotettavimpana ilmastetun betonin rakentamiselle. Koska se poistaa mahdolliset seinien taivutukset. Ainoa haittapuoli on mahdottomuus järjestää kellari.

Kaistaleen pohja ilmastetun betonin taloon

Varustettu kaivamalla kuoppaan talon ympärysmitta ja sisemmän laakerin seinämien alle. Monoliittirakenteinen raudoitettu betoni, joka muodostaa suljetun silmukan, auttaa varmistamaan kaasutetun betonilohkon talon vakauden. Tässä tapauksessa materiaalien ja työn kustannukset pienenevät (verrattuna monoliittiseen), mutta säätiön vaatimukset kasvavat.

Ja tärkein vaatimus on joko poistaa maaperän pudotus järjestämällä peruspyyhkeitä ei-tulenkestävillä maaperäkerroksilla (sinänsä tämä edellyttää jo merkittävää syventämistä maaperään). Tai luottaa siihen, että säätiö, joka kaadetaan raunion ja hiekan valmistelupohjalle, siirtyy synkronisesti maaperän kallistumiseen ja siten tasoittaa sen vaikutuksen betonirakennuksen seinille.

Syvyyden näkökulmasta nauhalevyn kaksi alalajia ovat:

Uppoasennetaan maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolella (GPG)

Syvä pohjan säätönauha on järjestetty niin, että pohjan pohja on maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi ja suojataan eristyksellä maaperän pakkasvastuksen vaikutuksesta.

Pohjakerroksen säätiö on hyvä, koska sen avulla voit varustaa kellarista tai kellarista sekä lisätä talon infrastruktuurin elementtejä esimerkiksi konkreettisten sisäänkäyntien tekemiseen.

Hiilihappopitoisen talon matala perustus (MZLF)

Matala perustuspalkki nauha on ihanteellinen ilmastetun betoniteräksen rakentamiseen normaaleille maaperäille, jotka eivät ole liikkuvia ja eivät ole alttiita kelautumiselle. Koska kaksi keskeistä tekijää, jotka vaikuttavat säätiön kykyyn tarjota muovattavuutta, eliminoidaan, ei ole tarvetta mennä syvemmälle jäätymissyvyyteen. MZLF: lle 500 millimetrin syvyyttä pidetään riittävänä. Tällaisissa olosuhteissa on mahdollista rakentaa kaksikerroksinen ilmastoitu betonilohko tai ilmastoitu betoni talo ullakolla.

Puhallusmailla on mahdollista rakentaa matala pohja paksulle, tiheälle tiivistetylle hiekkaa ja raunioita varten. Tämä kerros toimii korvaamana maaperän kallistamiselle kalliolle. Tässä tapauksessa on kuitenkin otettava huomioon pohjaveden syvyys. Korkealla tasolla, matala-pohja ei ole myöskään syytä kaataa. Tällöin ei ole toivottavaa rakentaa kaasulohkojen taloa, jonka korkeus on useampi kuin yksi kerros MZLF: ssä, joka sijaitsee maanpinnalla.

Huom. Asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti, että kummankin tyyppiset nauhatyöt saadaan voimaa vähintään vuoden kuluttua kaatamisesta. Tänä aikana hän näyttää mahdollisia puutteita, jotka on helpompi korjata matkan varrella kuin talon rakentamisen jälkeen.

Päätelmät. Nauhatusperusta on perusteltua yksinkertaisilla maaperillä tai kallistumisella, mutta järjestelyn tekniikan ylläpitämisellä.

Tiilen pohja ilmastetun betonin taloon

Yksinkertainen, joka ei ole altis talviaikaan, pohjaveden alhaisen esiintymisen ja yhden kerroksen pienikokoisen kaasuliesi-talon rakentamisen aikana, tiilipohja on hyvä valinta.

Tiilipohjan etuna on kyky antaa mikä tahansa muoto rakentamatta muottipohjaa ja betonivalun tekemistä. Tällöin tiilipohja säästää sen toimintoja ja asianmukaisella vedeneristyksellä (tiili on hygroskooppinen) kestää jopa 50 vuotta.

Mitä tiiliä käytetään säätiölle?

Tiilipohjan rakentamiseksi vain M-200 ja sitä korkeammat arvot täyttävät tiheät tiilet, joiden F 35-10 -luukutusindeksi on sopiva.

Tiilen perustan laskeminen

Tällaisen yrityksen kannattavuuden laskemiseksi sinun on tiedettävä, että tiilet, joiden mitat ovat 250x120x65 / 1 kuutiometri. perusta tarvitsi 513 kpl. Ottaen huomioon laastin paksuuden, joka riippuu muurauksen paksuudesta riippuen 20-25% - noin 400 kpl. Yhden tiilen hinta on keskimäärin 15 ruplaa / kpl, kun taas 1 kuutiometrin hinta. betonista riippuu 2,500 (itsenäisestä tuotannosta) 3500 ruplaan (valmiin betonin ostamiseen) sekä vahvikkeita ja muottirakenteita.

Pilari-pohja hiilihapotetulle talolle

Se koskee pilarien asentamista rakennuksen avainkohdissa ja kehän ympärillä. Huolimatta siitä, että materiaalikustannusten näkökulmasta sitä voidaan pitää taloudellisimmaksi vaihtoehdoksi, sen soveltamisalaa rajoittavat myös monet tekijät. Niistä on seuraavat: huomattava korkeusero, maaperän kääntymisen taipumus, maaperän pilkkoutuminen. Pylväskannan käyttö eliminoi kellarin tai autotallin rakentamisen.

Huom. Säätiön kaatamisen vaiheessa on tärkeää kiinnittää huomiota vedenpoistojärjestelmän rakentamiseen perustan alla sekä jalustaan ​​ja muottiin. Tämä suojaa materiaalin alariviä liialliselta kosteudelta.

Päätelmät. Pylväspohja sopii yksinkertaisiin maaperään.

Paalun pohja ilmastetun betonin taloon

Paalujen perustuksen rakentamisen edellytys on pohjavesi, joka sijaitsee lähellä pintaa. Ero pilarista on halkaisijaltaan pienempiä paaluja, mutta niiden pituus, samoin kuin valmistusmateriaali.

Kiinnitä ruuvi ja tylsät paalut.

Kierrä paalut

(kustannukset, joiden terän halkaisija on 200 mm ja pituus 1500 mm - 850 ruplaa / kpl, pituus 4500 mm - 1400 ruplaa / kpl). Niitä käytetään heikosti laakereissa, lietemättömissä, kohoavissa maissa tai siinä tapauksessa, että rakennustyömaalla on eroavaisuudet korkeuseroilla.

Ruuvipallot ovat teräksisiä. Pilarin alaosa on varustettu keloilla (terillä), jotka helpottavat syvenemisen maahan ja mahdollistaa kasaamisen kiinteään yksinkertaiseen maaperään, jolla on hyvä kantavuus. Lisäksi syvennyksen syvyys on vähintään 300 mm. Maaperässä käännöksillä on ankkurin rooli, mikä eliminoi kasaantumisen todennäköisyyden.

Pahaavat paalut

(halkaisijaltaan 150 mm - 3 800 ruplaa / kpl, halkaisijaltaan 200 mm - 51 ruplaa / kpl). Niitä käytetään sellaisissa maaperän tyypeissä kuin hiekka, lieja, hiekkasauma, savi, turvemaata. Samanaikaisesti tylsät paalut kestävät jopa 10 tonnin kuormitusta.

Kaikkien kiinnitetyt paalut on yhdistetty toisiinsa monoliittisen roverin avulla.

Paalujen asennustekniikka on varsin monimutkainen, mutta säätiön valmistuksen kustannukset ovat alhaisimmat verrattuna lueteltuihin perustyyppeihin.

Päätelmät. Paalusäätiö on ihanteellinen vaikeisiin maaperään ja epätasaiseen maastoon.

Kuten näette, on jotain valittavissa, mutta silti on olemassa yleisiä sääntöjä, joiden mukaan kaikkien säätiöiden on noudatettava.

Höyrystysbetonirakennuksen säätiövaatimukset

 • säätiön mitat, syvyys, leveys, korkeus maanpinnan yläpuolella riippuvat talon yksilöllisistä ominaisuuksista ja lasketaan kussakin tapauksessa. Työnsuunnittelu tulee antaa asiantuntijalle, koska ilmastoidun betonin koko talon luotettavuus ja kesto riippuvat säätiön muodostavasta kapasiteetista. Lisäksi säätiön on noudatettava talon hanketta kaikkien kuormien kanssa.

Yleensä on muistettava, että talon paino voi säästää säätiön leveyttä. Sen leveys laskee 25%. Samalla sen syvyys (etäisyys ylhäältä pohjaan) ja raudoituksen asteen pitäisi olla riittävä poistamaan mahdolliset säätömuutokset;

 • Valitessaan on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin suurin mahdollinen staattinen kuorma (seinät, katto, lattiat) ja suurimman väliaikaisen kuorman (talon kalusteet);
 • tontin helpotus. Kuten näette, korkeusmuutokset voivat aiheuttaa vaikeuksia liuska- tai monoliittisten säätöjen järjestelyissä. Ja ehdottomasti, kun työskentelet paaluilla;
 • geologiset ominaisuudet. Näihin kuuluvat pohjaveden taso, kantavuus ja maaperän kuluminen;
 • lattian pystysuoran ja vaakasuoran vedenpitävyyden sekä sen eristyksen. Levyt kova eristys jakaa uudelleen paineen maaperään.
 • kohtuulliset säästöt. Säästämiseen ei ole suositeltavaa säästää materiaalin laatua, kuten betonia tai raudoitusta. Betoni M200 tai klassinen sementti-hiekka-sora ratkaisu sopii kaatamaan säätiö. Ja koska raudoitusta ei voida käyttää verkkojen rabittsa, vain erityiset sauvat liittyvät toisiinsa joustavasti (hitsausliitokset eivät kuulu). Lisäksi ei ole välttämätöntä poistaa rakenteellisia elementtejä tai sulkea pois erilliset kerrokset, kun järjestetään alustalle tyyny.

Väärin säätiön valinta tai sen parametrien virheellinen laskenta on täynnä halkeamien ilmaantumista kaasuliesiin seinään. Parhaimmillaan halkeamien läsnäolo vaikuttaa talon ulkonäköön. Pahimmassa tapauksessa se vähentää merkittävästi sen ominaisuuksia.

Tällaisen tilanteen välttämiseksi sinun pitäisi vastuullisesti tehdä hiilihapollisen betonin talon valinta.

Tunnisteet: Foundation Aerated

Talot ruuvipuristimilla hiutaloitua betonia

Yksityisasuntojen kukoistus ajallamme on saavuttanut suuren mittakaavan. Tämä edesauttaa tätä ja maan liikevaihdon kasvua, koska ne siirtyvät ryhmästä toiseen, samoin kuin rakennusten lohkoelementtien tuotantoteknologian kehittäminen. Erityinen paikka on talot, joissa on hiilihapotettua betonia. Tarkastellaan tällaisten rakennusten perusmuotoja, niiden ominaisuuksia, haittoja ja etuja.

Höyrytettyjen betonipohjien perustatyypit

Rakennusseinälohkot ovat erillisiä elementtejä, joilla on säännöllinen suuntaissuuntainen geometrinen muoto. Osien lineaariset mitat voivat olla erilaisia, koska ulko- ja sisäseinämät ovat erillisiä materiaaleja. Hiilihapattujen betonilohkojen yleisesti tunnustetut edut ovat suhteellisen pienempi massa, jolla on riittävän suuret lujuusominaisuudet.

Rakennuksen alhainen paino on rakennettu siten, että kevyet emäkset voidaan valmistaa vedystä kyllästetyistä elementeistä taloja varten. Yleisimmät heistä saivat seuraavanlaisia ​​säätiöitä:

 • Teräsbetoni;
 • Pile-pohja:

Hiilihapotettujen talojen talonrakenne

 1. ramming-betoni;
 2. ajoneuvoissa käytettävät paalut;
 3. ruuveilla;
 4. nukka-rostverkovy.

Kaistaleen pohja ilmastetun betonin taloon

Melko yleinen tyyppi, joka vaatii pitkää valmistusprosessia, on nauha-tyyppinen pohja, jossa on vaihtelevia tunkeutumisasteita. Valmistusta varten on tarpeen suorittaa useita yksittäisiä rakennustoimintoja - merkitseminen, ruoppaus teipin sisällä, muottien tekeminen, lujitushihna, betonin valmistus ja maaperän ontelon täyttäminen sen kanssa pitempään pitäen pohjaa ilman kuormaa, kunnes se saa suurimman lujuuden.

Pohja nauha tyyppi hiilihapollisen betonin talon alla

Asennustekniikka vaatii runsaasti manuaalia ja rahaa. On paljon kalliimpaa rakentaa jokin rakennus liuskan pohjaan kuin rakentaa talo lohkojen paaluilla. Tilapäisillä kustannuksilla vahvistettu betonirakenne on pystytetty useita kertoja pitempään. Samanaikaisesti, yksinkertaisten sääntöjen ja asennustekniikan mukaisesti, ruuveilla tapahtuvien lohkojen kotelo toimii yhtä hyvin kuin nauhalevyssä, varsinkin jos rakentamisalueella on ongelmallisia lävistys- tai märkäjäitä.

Mitkä ovat paalut

Talojen asentamiseksi lohkoilta käytetään kaikkia kolmen tyyppisiä paaluja, jotka ovat käyttökelpoisia, porattuja ja ruuveja. Ensimmäiset edellyttävät erikoistuneiden rakennuslaitteiden käyttöä ja rakennuksen rakentamispaikan lähellä olevan työn puutetta. Nämä näkökohdat rajoittavat merkittävästi niiden käyttöä yksityisissä asuntorakentamisessa.

Höyrytettyä betonia käsittelevää taloutta valmistetaan myös erilaisilla mekanismeilla. Lisäksi on tarpeen irrottaa suuria määriä maata syvennysten kaivamiseksi. Betonipilarien vahvistamiseksi on välttämätöntä valmistaa muottirakennuksia, lujittavaa kehystä, betonia, joka ei myöskään edistä tämäntyyppisen tuen laajamittaista käyttöä.

Paalun pohja ilmastetun betonin taloon

Toisin kuin aikaisemmat lajit, ruuvipallot voidaan asentaa työpäiväksi kolme tai neljä työntekijää. Ainoastaan ​​asentamalla höyrybetonin talon ruuvaus pohjalle vaikeissa maissa, on joskus tarpeen käyttää erityisiä porauslautoja tukien ruuvaamiseen. Rakenteen pohjan kovettaminen telineiden päissä on yhteinen putki, jota kutsutaan grillageeksi. Pidämme kiinni terästukien asennustekniikan kuvauksesta.

Ruuvien paalujen asentaminen grillauksella

Jos päätät rakentaa ilmastetun betonin talon ruuvipolleihin, sinun on aloitettava merkitsemällä sivusto. Tulevien seinien ympärysmitta määrittelee tukien asennuspaikan. Ne sijaitsevat ulkoisten ja sisäisten vertikaalisten rakenteiden alla 1,5-2 metrin askelin.

Ruuvipalloja voi ostaa erikoistuneilla rakennusmarkkinoilla tai valmistaa itsenäisesti. Tukien pituuden määrittämiseksi on tarpeen tehdä geologisia tutkimuksia työn alueella tai käyttää tietoja erikoistuneista organisaatioista. Suuri apu voi tarjota ja naapurit, ovat jo rakentaneet talon.

Toimituksen jälkeen voit aloittaa ruuvipillojen asentamisen. Ne asennetaan pystysuoraan terät alaspäin ja haudataan pyörimällä maahan. On tärkeää seurata jatkuvasti oikeaa asentoa rakennuksen magneettisella tasolla tai luodilla. Asennettaessa ruuvi-pohja, yleensä kaksi henkilöä pyörittää putkea terillä, yksi tai kaksi säätöä ja ohjaa sitä. Ohjausta varten käytetään suorakaiteen muotoisia tai pyöreitä teräsputkia, joiden pituus on 2-3 metriä.

Jotta rakennetun ilmastetun betonikokoonpanon, joka on kaivosperusta, pitää mielenkiinnolla omistajiaan pitkään eikä aiheuta ongelmia, rakennuksen perustus on tehtävä tekniikan mukaisesti. Jopa pienintä poikkeamaa halutusta pystysuorasta voi johtaa rakennuksen pohjan virheelliseen toimintaan. Kierrä ruuvipallot niin syvyyteen, että ne ovat turvallisesti uppoutuneet voimakkaaseen maaperään.

Kaikkien tukilankojen tukien asentamisen jälkeen on tarpeen leikata ne samalla vaakasuoralla tasolla. Tätä tarkoitusta varten tarvitaan lasertaso ja kulmahiomakone, jota kutsutaan bulgariaksi. Kytke taso päälle, aseta sen säteet halutulle korkeudelle maaperästä ja merkitse kunkin putken paalut merkinnällä. Seuraavaksi laita rengasjono, käärittämällä paksu paperi ja kohdistamalla sen yläreuna.

Hiomakone, jossa levy on kiinnitetty metalliin, katkaisee putken merkitsemällä 1 mm syvyyteen. Tämän jälkeen metalli leikataan täyteen paksuuteen, kunnes ylimääräinen osa kärjystä erotetaan. Joten tule kaikki ruuvipohjan tuet. Sen jälkeen, kun ne on saatettu yleiseen tasoon, on tehtävä työtä paalujen sisäpinnan lisäämiseksi ja korroosiosuojaksi. Tätä varten ne täytetään nestemäisellä betonilla huipulle.

Höystettyä betonia ruuveilla ei voida asentaa ilman lisäkäyttöä niiden kanssa. Se koostuu hitsaamisesta erikoisveneet, jotka on valmistettu putkikappaleista, joiden halkaisija on suurempi ja teräslevy 10 mm. Nämä vinkit on valmistettu ostettujen tai valmistettujen ruuvipillojen mukaan.

Ruuvien paalujen asentaminen grillauksella

Koska räjähtävien betonipäällysteiden sulkeminen edellyttää kiinteää lineaarista alustaa, sitä on myös tehtävä lisättäväksi. Grilli on asennettu tukien päihin ja se on valmistettu teräksestä tai teräsbetonista. Edelliset ovat edullisempia, koska ne edellyttävät valmiiden, valssattujen I-palkkien tai U-muotoisten osien käyttöä. On kätevää kiinnittää ne hitsaukseen.

Vahvistettu betoniterästen tekeminen ruuveilla on vaikeampaa. Sijainnin perusteella se voidaan haudata, kohottaa ja ilmava, kohotettu maanpinnan yläpuolella. Jälkimmäinen on vaikein valmistaa. Lujitetun betoniteräksen asennustekniikka on seuraava:

 1. kun ruuvausrumpujen rungon jälkeen kaivetaan kaivantoa tulevien seinien ja väliseinien ympärille, tai suojamoduuli asennetaan välittömästi esivalinnan jälkeen;
 2. ilmakuivaukseen asennetaan lisätukit, joihin tulevaan nauhan ja sivuseinien pohja on kiinnitetty;
 3. valmistettuun muottiin asennetaan teräsvaipan runko, jonka läpimitta on 8-10 mm, yhdistettynä hehkutettuun lankaan;
 4. sitten betoniseos kaadetaan, puristetaan ja kovetetaan, kunnes se on kovettunut 2-3 viikon ajan. Seitsemän ensimmäisen päivän aikana seos peitetään kankaalla, joka kostuu ajoittain.

Grillin käyttö yksinkertaistaa huomattavasti talon rakentamista ruuveilla. Päinvastoin kuin perinteinen teippi, pino-grilli mahdollistaa talon koko rakenteen liittämisen kestävämpään ja luotettavampaan kerrokseen riittävän syvälle. Lisäksi paalut ovat ainoa mahdollinen ratkaisu, kun kyseessä on rakentaminen rinteillä kukkuloiden, lempeä rinteiden, jokien pankit, järvet ja lampia.

Kaikki käyttäjät eivät tiedä, onko mahdollista rakentaa ilmastoitu betonin talo ruuveilla. Tämä artikkeli antaa vastaukselle myönteisen vastauksen tähän kysymykseen, mutta suosittelee myös tällaisen perustan käyttöä työskentelemällä tällaisen suhteellisen kevyen ja kestävän materiaalin kanssa. Todennäköisesti ilmastetun betonin takana ruuveilla on yksityisten asuntojen tulevaisuus maassamme.