Hän upposi talon nurkkaan

Hyvä päivä! He ostivat vanhan talon, vuonna 1947 hirsirakennuksen, betoniraudan pohjalle ja muun muassa rinteelle, ts. säätiön korkein puoli on korkeudeltaan noin 1,2 metriä, alin 0,4 metriä (maanpinnasta, syvyydestä, se ei ole tarkistettu). Yleensä tämän rakennuksen lattialla on havaittavissa oleva kulma yhdelle kulmista, joka sijaitsee säätiön korkealla puolella. Haluaisin olla utelias, onko syytä korjata tätä epätasapainoa (muuten se ei ole näkyvissä ikkunoissa - ne ovat tarkkoja), kuinka vaarallista ja työvoimavaltaista se on?

Valentin, Petropavlovsk, Pohjois-Kazakstan.

Hei Valentinen Petropavlovskilta!

Kun olin tutustunut kaupunkiin, myös ikäni, vuodesta 1947, samoin kuin kotisi. Kyllä, nyt ja menettänyt kosketuksen hänen kanssaan. Mutta tämä on lyyrinen digressio.

Jos kaikki tehdään sääntöjen mukaan, aika ja rahoituskulut voivat olla merkittäviä. Toisin sanoen on tarpeen tutkia, onko koko säätiö, sen ainakin se osa, jossa lattian kaltevuus on havaittavissa. Selvitä syy.

Diagnoosi voi olla yksi vanhus.

Tällaiset vääristymät ovat useimmiten maan pohjan eri syvyydessä. Kun näin tapahtuu, seuraava - pohjan yläosaan, joka sijaitsee rinteessä, on haudattu enemmän. Vastaavasti kellarin toinen vastakkainen puoli on pääsääntöisesti vähemmän haudattu.

Vaikka onkin syytä syventää pohjaa maaperään pitkin sen koko kehää tiukasti yhdellä suuruudella, pohjan pohja voi olla täysin erilainen korkeudeltaan ja tasolle.

Kun maaperän kausiluonteinen jäädytys ja sulatus ja erityisesti maaperän suuren kosteuden läsnäollessa, perustuksen pystysuorat ja tangentiaaliset voimat ovat epätasaisesti työntyneet ylöspäin.

Syvemmällä puolella on suurempia kuormia kuin perustuksen vähemmän syvennetty puoli. Syvemmällä puolella olevan työntövoiman kokonaiskomponentti on viime kädessä suurempi kuin vastakkaisella puolella, minkä seurauksena sillä voi olla kohouma. Näin saadaan bias, joka tulee erityisen näkyväksi johtuen lattian pinnan kaltevuuden muutoksesta.

Yleensä vanhoja taloja, joissa on kuonasbetonialustat, harvoin poikkeuksin, eivät muutu osittain säätiöön. Koska kun kosketat tällaista säätiötä, se alkaa romahtaa nopeasti. "Älä herätä tunnetusti, kun se on hiljaista." Se on sanojesi mukaan vaarallinen.

Mitä tulee rahoituskustannuksiin, uusien talojen rakentaminen (yksikerroksinen, joskus ullakolla), säätiön arvon osuus vaihtelee noin 10-15 prosenttia koko talon arvosta. Vanhojen talojen osalta tämä prosentti voi muuttua isossa muodossa. Koska ongelmia voi olla korjata ja muutoksia kellarissa runsaasti. Aikaa vievää.

Kirjoitat siitä, että ikkunat eivät ole oikein kierrettyinä. Totta ei ole kerrottu kummalle puolelle taloa nämä ikkunat sijaitsevat. Jos ne sijaitsevat talon niissä sivuissa, jotka ovat korkeampia kuin perustekniikan osat, jotka vastaavat 0,4 ja 1,2 metrin korkeuseroja, tämä ei tarkoita mitään. Täällä vääristymät eivät ehkä ole näkyvissä. Ja silmään on lähes näkymätöntä, ikkunoiden tasojen kaltevuus.

Mutta jos ikkunat ovat yläpuolella pohjalla olevia osia, jotka sijaitsevat maanpinnan yläpuolella ja joilla ei ole vääristymiä, niin tämä on parempi. Tämä osoittaa tiettyä stabilointia talon muodonmuutoksilla. Ja tässä tapauksessa voit olla hieman rauhallisempi. Ja äläkä vahvista perustusta välittömästi.

Voit tehdä tämän jälkeen korjaamatta. Vaikka, jos et voi jatkaa lattian harhaa yhden suuntaan, voit tehdä puolet toimenpiteistä. Esimerkiksi, kirjoita lattiat uudelleen. Sillä mitä he tarvitsevat purkaa, lisätä seksuaalisia viiveitä rakentamisen tason mukaisesti ja asettaa lattialaudan uudelleen.

Jos ei ole halua osallistua lattian purkamiseen ja uudelleenjärjestelyyn, on olemassa toinen vaihtoehto. Nykyisessä kaarevassa kerroksessa yhdelle puolelle on asennettu tietyn paksuisen sukupuolielinten viive. Ota sääntö tai pitkä litteä kisko, aseta toinen puoli tähän viiveeseen ja toinen oikealle vanhan lattian pinnalle. Sitten tasaisesti, 600-900 millimetrin jälkeen, erilaisten paksuisten puulattiat asetetaan säännön alle, samansuuntaisesti ensimmäisen paksimman seksuaalisen viiveen kanssa.

Sitten lattia asetetaan (lattiapinta, paksu vaneri, pehmustettu levy, jossa on OSPi, laminaatti tai linoleumi, muut päällysteet).

Joten on olemassa useita vaihtoehtoja korjaamaan tai korjaamaan säätiötä ja lattiaa. Ja vain sinä voit päättää mitä valita.

Muut kysymykset koskien kodin säätiön korjauksia:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Kuinka palauttaa säätiö?

Pohjasi perusta: mitä tehdä tässä tapauksessa ja miten pelastaa talon tuhoutumisesta?

Vanhan talon peruskorjauksen kannalta on tarpeen nostaa se nostureiden avulla: autoteollisuus, hydraulinen ja mekaaninen.

Särmäyskaarien ja tukiseinien palauttaminen on asia, joka vaatii paljon voimaa ja kokemusta. On olemassa useita tapoja korjata säätiöitä, jotka riippuvat rakennusten perustyömuotoista ja materiaaleista. Särkyneiden säätiöiden aiheuttamat säröillä seinät tapahtuvat useimmiten vanhojen talojen ollessa rakennettu syvän maaperän jäädyttämiselle vyöhykkeellä. Säätiö voi jättää huomiotta, jos talon rakentamisen aikana valitaan sellainen säätiö, joka ei vastaa aluetta. Yleensä kysymys siitä, miten korjata säästetty säätiö syntyy ostamalla vanhaa taloa tai vastaanottamaan perintöä.

Pohjaveden aiheuttama ongelmat johtuvat pohjaveden toiminnasta, joka kirjaimellisesti huuhdottaa maaperän pohjan alapuolelta, mikä johtaa sen samentumiseen. Monoliitti suuren kosteuden vaikutuksen alaisena menettää lujuusominaisuutensa ja alkaa romahtaa.

Pilarin perusta ja sen palauttaminen

Pylväsperusta.

Pilarin perustukset rakennettiin usein punaisesta tiilestä, joka on erittäin hygroskooppinen ja lopulta romahtaa. On usein mahdollista huomata, että talon pohjan pylväät lopulta menivät maahan, talon kruunut olivat liian märät ja hän kierrettiin. Tämä johtaa halkeamien, ovien ja ikkunoiden tukkeutumiseen. Pylväspohjan tuhoutumisasteesta riippuen tukit palautetaan tai korvataan. Vaihda yleensä pylväsbetonipilarit talon alle, jonka kruunu sijaitsee maanpinnan yläpuolella.

Betonikorvauspylvään valmistukseen on tehty 20 - 30 cm: n poikkileikkaus, joka on varustettava yläpalkin tukipalkilla. Kaivon syvyys on tehtävä laskemalla syvyys 30 cm: n korkeudella maaperän jäädytyksen syvyydestä. Kaivo on tehty poraa niin, että tuki voi kulkea ensin terävällä kulmalla ja päästä sitten paikalleen. Jälkeen asennuksen jälkeen kaivo on täytetty, huolellisesti räpäytetty 10 cm: n välein ja kallistunut maaperän tasaamiseksi. Tuki voidaan muodostaa telineen kautta. Pylväs on valmis työskentelemään kahden viikon kuluessa liuoksen kaatamisen jälkeen.

Strip-pohja ja puutalo

Ribbon säätiö palautetaan riippuen materiaalista, josta talosta on tehty. Jos talo on puinen, se voidaan nostaa telineissä ja palauttaa kokonaan pohjan, joka lepää. Tätä varten kaada monoliittinen vyö, joka sitoo kokonaisuudeksi vanhan ja uuden monoliitin. Ensinnäkin tee valmistelutyö:

Nauhan säätiön rakenne.

 • ottaa huonekaluja ja asioita;
 • poista liesi;
 • puhdista lattiat jättäen vain seinät ja katon.

Talon nostaminen toteutetaan lippujen avulla: auto, mekaaninen, hydraulinen. Pylväspohjaisella pohjalla valmistetaan 0,5 x 0,5 m: n alustoja, joihin asennetaan liittimet. Lineaarissa ne yleensä koputtavat kellarien tiilet tai vasaraa monoliittiseksi tuulettimen tueksi talon alle. Talon nostamisen yhteydessä nosturin voima on lähetettävä vähintään 5 mm: n paksuisella teräslevyllä.

Jotta talo ei putoaisi liikkeiden ja nostojen vuoksi, kukin lokero kiinnitetään pystysuorasti naulatuilla levyillä, jotka lisäävät jäykkyyttä. Talon nousu tapahtuu useassa vaiheessa. Kutakin taloa nostetaan vain 1,5 cm: llä. Jokaisen nousun jälkeen asento on lisäksi kiinnitetty tangotukkeilla ja talo tarkistetaan vahingoittumiselta. Prosessi, jossa talon nostaminen vaadittuun korkeuteen vie paljon aikaa ja vaatii kaiken varovaisuuden. Kun talot on nostettu tarvittavaan korkeuteen, se on kiinteästi kiinnitetty ja aloittaa työskentely peruskorjauksen yhteydessä.

Puutaloon alemman kruunun vaihtaminen

Vanhan puutalon kunnostetun perustuksen restaurointiin tarvittavat korjaukset edellyttävät alemman vanteen korvaamista. Pääsääntöisesti kiinteä säätiö johtaa puun tuhoutumisen kehittymiseen voimakkaan kosteuden vuoksi. Tätä varten perustetaan kaksi kerrosta kateaineita. Vanhat kruunut poistetaan ja korvataan uusilla, kyllästetyillä sienilääkkeillä. Sitten talo lasketaan toisella puolella ja nostetaan toisella, toistamalla kaikki toimet.

Lineaarisen alustan korjausominaisuudet kotona nostamatta

Säätiön vahvistaminen.

Tiili- tai kivitaloa ei voi nostaa, ja ne vaativat asiantuntijan huolellista lähestymistapaa.

Jos monoliitti murtui useammassa paikassa, ja tämä ei johtanut rakennuksen eheyden rikkoontumiseen, ja halkeamat, jotka ilmestyivät eivät kasvaneet kooltaan, korvataan sementtilaastilla. Jos talo on epämuodostunut, suorita tällöin kokonaan tai osittain peruskorjaus tai sen vahvistaminen - kaikki riippuu vahinkojen määrästä.

Jos haluat korjata monoliittisen nauhan vaurioituneen alueen, kaivaa ensin kaivanto, jonka pituus ei saa olla yli 2 m. Jos vaurioitunut osa on suurempi, korjaa ensin yksi osa säästä, odota betonin nousemista ja jatka sitten. Vanha pohja, Buryats porata horisontaalinen 60 cm horisontaalisesti pystysuunnassa 3-4 riviä. Poran halkaisija on 2-3 mm pienempi kuin käytetyn raudoituksen halkaisija.

Tämä on välttämätöntä telojen täydelliselle lujittamiselle asennuksen jälkeen. Ne pyöritetään muodostaen vahvistusnauhakehyksen. Sitten hitsaamalla hitsaamalla vaakasuorat raudoitukset, täytä tyhjät paksut betonipinnat, puhdista ne etukäteen ja puhdista lika, laita kipsiraudoitus isoilla soluilla. Kun olet asentanut muotin ja kaadettu korkeuteen 0,5 m ja haluttu paksuus vähintään 15 cm.

Cindery talon peruskorjaus

Kiven, tiilen tai kuonan asuntorakennuksen kunnostetun perustuksen korjaaminen on ensisijaisesti ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, joilla pyritään hillitsemään heikentyneiden säätiöiden kutistumista. Säätiön vahvistaminen toteutetaan luomalla monoliittinen sulkemis - ja vahvistusvyö sisä - ja ulkopuolelta. Tämän ansiosta voit korjata pohjan katoamisen, mikä johtaa rakenteen kattoon, seiniin ja kulmiin.

toiminta Menettely

Vahvistaminen olisi tehtävä seuraavasti:

Kellari-injektion vahvistamisjärjestelmä.

 • kaivaa kaivanto noin 40-50 cm leveä, 35 ° kulmassa. Säätiön pohja ei riko;
 • lika puhdistettu monoliitti poistuu lian, vanhan kipsi, poista tuhonneet osat pohjasta ja socle;
 • pinta käsitellään syvällä tunkeutuvilla alukkeilla;
 • poraa koko säätö 60-120 cm vaakatasossa ja 3-4 riviä korkeudella;
 • aseman vahvistaminen siellä 2 mm enemmän kuin porata, kokonaishalkaisija on 10-14 mm;
 • vaaka-osat kiinnitetään hitsaamalla;
 • syvät halkeamat ja tuhoutuneet alueet kaadetaan betonilla;
 • vahvistamisen päällä kiinnitetään metalliristikko kipsirakenteisiin, joissa on suuret äänikenno- solut;
 • jos säätiö kokonaisuutena on voimakas ja juuri aloittanut uppoamisen, se on päällystetty;
 • jos on huomattavaa tuhoutumista ja laskeutumista, asenna sitten muotti 5-15 cm etäisyydeltä pohjasta ja kaada betonia;
 • kun betoni on kovettunut, vedeneristys tehdään;
 • kaivo on täytetty ja huolellisesti rikkoi jokaisen kerroksen 15-20 cm.

Näiden toimien koko jakso johtaa säätiön kantavuuden lisääntymiseen.

Uuden teknologian käyttö tiilen perustusten palauttamiseksi

Juuttunut betoni on yhteinen betoniseos, joka levitetään vaurioituneen alueen pinnalle, kun se on tehty erityisellä laitoksella. Se toimittaa betoniseoksen suuttimen läpi korkeassa ilmanpaineessa ja betoni ruiskutetaan pintaan. Tämä lisää konkreettisen kellari seinämän voimaa. Sitä käytetään tiilen perustusten korjaamiseen.

Ensin he kaivaavat kaivannon 2 m leveitä, ne puhdistavat pohjan, poistavat rikki kappaleet, laitetaan leikkaukset pohjaan ja peitetään seoksella paineen alaisena.

Seuraava menetelmä on sementointi, mikä on välttämätöntä, jos muuraus ei ole monoliittinen koko nauhalementin koko paksuuden suhteen. Sitä käytetään tyhjentämään aukkoja ja vaurioita monoliitin sisällä. Tee tämä tekemällä reikiä tuhoutumispaikoissa ja kaada nestemäinen betoni laskeihin ruiskulla paineen alaisena.

Pohjan laajentamiseksi merkitse 2-3 metrin pituinen pohja. Vaihtoehtoisesti ne avaavat pohjan, puhdistavat pinnan, kaivaavat kaivannon pohjan ympärille, joka työn lopussa on täynnä raunioita. Niitit työnnetään reikien läpi yhdistämällä säätö ja tiiliseinämä metallilangan hitsaukseen. Muotti on sijoitettu kaivantoon ja betoni kaadetaan.

Kuinka vahvistaa talon nurkkaa?

Jotta lujitettaisiin talon kulmaa, joka kesti ajan myötä, sinun täytyy tehdä sonnien, jotka pitävät pohjan kulmassa säätiössä. Talon kulman vahvistaminen - hyvin yleinen työtila talon peruskorjauksen kannalta. Talon nurkka katoaa usein maahan. Tätä varten nurkkaan yhdeltä puolelta oleva lapio tulisi tehdä kaarteesta, joka on yhdensuuntainen rakennuksen seinämän kanssa, jonka pituus ja leveys on 0,5 m ja syvyys 0,3 m korkeampi kuin pohjan maanalaisen osan korkeus. Valmiskaupassa rakentaa raudoitus ja lanka, joka kaadetaan betoniliuokseen. Sama työ tehdään kulman toisella puolella, 2-3 päivän kuluttua siitä, kun vastakkainen puoli kaadetaan. Se osoittautuu fortifikaation kulmaan, jota kutsutaan sonneiksi. Niitä kaadetaan lähelle jokaista kulmaa, joka vahvistaa perustan. Näiden töiden jälkeen talon kulma vahvistuu ja talo lakkaa hajoamasta.

Jotta talo toimisi pitkään, säätiön kunnostustöiden jälkeen on tarpeen ryhtyä toimenpiteisiin veden poistamiseksi säältä. Tee näin, tee sokea alue, laita vedenpoistojärjestelmät, vastaanottimet vedenvirtaukseen ja luo viemäröintijärjestelmä ylimääräisen veden poistamiseksi sivustolle. Näiden osien puuttuminen johtaa säätiön nopeaan samentumiseen ja talon myöhempään tuhoutumiseen.

Led puutalo

Tekijä: Dmitry Belkin

Rehellisesti, on olemassa useita vaihtoehtoja, kun talo ei voi nojata säätiön päälle.

Tarkastele mahdollisia vaihtoehtoja edellyttäen, että pohja ei ole epämuodostunut eikä halkeamia ole.

Jos säätiö ei ole epämuodostunut, talon ensimmäinen kruunu, joka kruunu, joka sijaitsee pohjalla, on säilytettävä asema. Sitten, jos talo poikkeaa pystysuorasta, käy ilmi, että ongelma tapahtui kruunuilla, jotka ovat korkeammat kuin ensimmäiset. En usko, että yksinkertainen kutistuminen voi antaa huomaamattoman rullan yhteen suuntaan. Huomattava tela voi antaa hirsien huonon mätätilan hirsirakennuksen toiselle puolelle, mutta sitten tämä hirsirakennus sopii vain purkamiseen, normaalin lokin poimimiseen ja taittamisen uudelleen.

Jos seinät menivät aaltoon, ja tämä tapahtuu, kun leikkaustekniikkaa ei noudateta, talo on purettava ja taitettava näiden sääntöjen mukaisesti. Jos aallot eivät ole liian suuria, voit sovittaa ne sisätilojen kanssa.

Jos nurkkaan muodostuva hirsirakenne on muuttunut rommiksi, suositukset ovat täsmälleen samat kuin viimeisessä kappaleessa.

Jos hirsitalon yläreunat "irtoavat" yhdestä suunnasta, sinun on tarkasteltava huolellisesti, jos talo voidaan kiinnittää. Mielestäni tämä on puurungon muodonmuutoksen todennäköisin muunnelma. Joka tapauksessa, jos näin tapahtuu, se tarkoittaa, että talo rakennettiin teknologian vastaisesti. Kruunuja ei esimerkiksi kiinnitetä kynsillä, mutta päinvastoin niitä ei kiinnitetä lainkaan tai ne kiinnitettiin tavallisilla nauloilla, mikä ei riitä. Tällöin talo on parempi siirtyä tekniikan mukaisesti. Tällöin kaikki horisontaaliset päällekkäisyydet ja tukijalat eivät auta lokit siirtymään. Ainoa asia, joka voi vahvistaa tällaista hirsitaloa, on melko voimakkaita levyjä, jotka on huolellisesti naulattu vinosti seinille. Seinän sivulle näytti kirjekuorilta. Tämä vaihtoehto on kuitenkin täynnä ylimääräistä materiaalin kulutusta, on vähäinen luotettavuus ja on mielenkiintoinen vain teoreettisesta näkökulmasta. Jälleen käy ilmi, että on edullisempaa siirtää taloa.

Joka tapauksessa, jos katto ei ole vielä olemassa, se on kannattavaa, halvempaa ja käytännöllisempiä siirtää taloa.

Toivottavasti tämä oli sinulle hyödyllistä.

 • Ehdollinen nimi (voi olla poissa):

"Led puutalo"

 • Materiaalin tyyppi: vastaus käyttäjän kysymykseen
 • Julkaisupäivä: Määritelty aineistossa

  Tämä materiaali riippuu lukijoiden kysymyksiin vastaamisesta. Mielestäni jokainen käyttäjä, joka on esittänyt kysymyksen (myös kommentit), lukee ja hyväksyy tämän asiakirjan.

 • Vastauspäivä: 21.03.2008
 • Vastauksen muuttamisen päivämäärä:

  Vastaus ei muuttunut. Olet lukemassa ensimmäistä versiota.

 • Vastauksen kirjoittaja: Dmitry Belkin
 • Tämän kysymysvastauksen pysyvä osoite:

 • Tämän materiaalin kopiointi muilla sivustoilla: kielletty!
 • Vastauksen lainaaminen on sallittua vain viittaamalla sen pysyvään osoitteeseen!
 • Linkit tähän materiaaliin: sallittu!
 • Tekijänoikeudet kuvissa:

  Kaikki kuvat, joiden tekijänoikeuksia ei nimenomaisesti mainita suoraan kuvien alla, ovat omia. Annan heidän käyttää vain laillisia tarkoituksia varten missä tahansa ja kenelle tahansa, mutta kiellän heitä muuttamasta millään tavalla. Lisäksi en salli sellaisten kuvien käyttämistä, joita joku muu muokkasi. Voit verrata kuvia ja katsoa, ​​onko sitä muutettu vertaamalla sitä tämän sivuston kuvaan.

  Jos tämä vastaus näytti hyödylliseltä sinulle ja halusi kiittää minua siitä, voit aina turvallisesti heittää rahaa matkapuhelimeeni +7 916 418 5270 MTS (Moskova)

  Mitä tehdä, jos puutalo on peilattu

  Puurakennukset - yksityiset talot ja huvilat - väistämättä taipuvat ajan myötä. Asiantuntijat auttavat ratkaisemaan tämän ongelman pienin menetyksin ja suorittamaan ongelma-alueen nostamisen tuloksen konsolidoinnilla.

  Valmistelutapahtumat ja laskelmat

  On tarpeen tutkia tarkasti hirsitalon ominaisuuksia, mitata kaikki sen parametrit ja arvioida likimääräinen paino - näiden tietojen avulla on helpompi korjata kallistettua kulmaa tai sivua. Lokit puutalot yleensä nostavat toisella puolella ja laittavat tukia, nosta sitten hieman toisella puolella, tasoittaen siten rakennetta. On suositeltavaa antaa tämä työ ammattilaisille, sillä prosessissa voi huolimattomuudesta vielä vääristellä taloa.

  Tärkeimmät työkalut tässä ovat liittimet, joiden avulla vaadittu tasomuutos tapahtuu. Yleensä päälliköt ennalta vahvistavat seinät levyt, kynnet ja ruuvit. Tunkkiasennuspiste on myös suojattava tuhoamiselta, ja tavallisesti on tarpeen leikata palan lokiin siten, että yksikön yläraja sopii täydellisesti tähän reikään. Kanava voi toimia tunkitelineenä, usein käytetään riittävän laajuisia kulmia tai metallikaistaleita. Paikan päällä olevat asiantuntijat päättävät, miten talon pohjaa voidaan säätää parhaiten niin, että se lukittuu lujasti kohdistettuun asentoon.

  Ominaisuudet viimeistelyyn

  Seinien kaarevuuden yleisin syy, talon kallistus on kulmien kaltevuus ja kaikkein akuutti ongelma, joka kohdistuu pilkottujen lokien rakenteiden omistajiin. Jos puutalojen rakentaminen (http://stroyluga.ru) tuottaa vilpittömässä mielessä yrityksen, tällaisen ilmiön todennäköisyys vähenee mahdollisimman pieneksi, ja tavallisesti tällaiset järjestöt otetaan talon korjaamiseksi, joka menettää pohjan ja seinien alkuperäisen tasaisuuden.

  Seinien pinta on puhdistettava alusta asti, purettaessa vanhaa pintaa. Jos mahdollista, on toivottavaa poistaa kaikki kynnet ja ruuvit, täytä aukko vaahdolla. Seinien sisäpinnat kuivataan perusteellisesti, jotta lauhde ei muodostu tulevaisuudessa. Muotojen kehittymistä estävät koostumukset ja loisten lisääntyminen levitetään pinnalle epäonnistumatta.

  Edullisin vaihtoehto litistetyn talon seinämien koristelemiseksi ovat lastulevyt, tämä materiaali on kiinnitetty palkkien avulla. Sen on työskenneltävä ahtaasti, jotta kaikki pinnat ovat mahdollisimman sileät. Kaulavat naulat läpi jokaisen mittarin, asenna sitten maali - esimerkiksi puulevy tai kipsilevy. Tällöin ihon tulisi olla 5-8 cm lyhyempi kuin seinät itse. Sisennys tulisi muodostaa tarkalleen lattian lähelle, sitten se upotetaan sokkelilla. Levyt ja palkit kiinnitetään puuruuveilla.

  Asiantuntijat eivät aseta rajoituksia sisä- ja ulkokoristukseen, kaikki voidaan tehdä maun makuun. Tärkeintä on, että talon perustus on vahvistettu lujasti, muuten kaikki tasoitustyöt ovat hyödyttömiä.

  Kalteva yksityinen talo - mitä tehdä?

  Jos sinulla on kallistettu talo, todennäköisesti ongelma on talon perusta, sen perusta. Turvallisuutesi vuoksi ota yhteyttä rakennusalan yritykseen, joka määrittää ongelman lähteen tarkasti ja auttaa ratkaisemaan sen. Säätiön tuhoaminen on erittäin vaarallinen ongelma, sinun ei pidä viivyttää sitä.

  Suosittelemme lukemista

  Lisää kommentti Peruuta vastaus

  Sisustusovien moderni sisustus on kaukana viimeisestä roolista. Oven avulla voit visuaalisesti laajentaa tilaa, korostaa omistajan hienostunutta makua ja jakaa huoneen vyöhykkeisiin. Kaikki tämä on mahdollista, jos valitset oikean sisäovet, jotka sopivat tyylikkäästi yleiseen tilanteeseen.

  Portaiden valinta autotallille on tärkeä ja vastuullinen tapahtuma. Laadusta ja houkuttelevasta portista riippuu paitsi ajoneuvon turvallisuus myös pihan ulkonäkö.

  aasi-säätiö ja hehkutettu talo

  Kysymys: evgenyjp

  Ostin talon ja en huomannut heti ongelmaa.

  runkorakennus, kaksikerroksinen, seisoo vuoren rinteessä 13 cm paksua teräsbetonipohjaa, 30 cm toiselle puolelle toisen kanssa

  Yhdessä paikassa osa kellarista meni maahan ja paikassa, jossa baari nojasi betoniin, näkyi 3 cm: n välys, osoittautui, että baari olisi ripustettu ilmassa. pohjimmiltaan kiinteä mutta aukot.

  mutta käytävällä oleva lattia on juuri hehkutettu tähän paikkaan, kaltevuus on noin 1 cm, ja muissa huoneissa on myös esijännitys rinnakkain tämän paikan kanssa. ja sama toisessa kerroksessa.

  kysyä miten olla? Tarvitsenko tukea tätä sädettä ja laittaa sen väliin ja säätöön niin, että säde riippuu ilmasta? Onko enemmän halkeamia ja vääristymiä? Vai onko parempi koskettaa?

  ja miten kohdistaa lattia käytävällä? Syrjäytyminen on varsin havaittavissa.

  talo on 25 vuotta vanha, on Japanissa, maanjäristykset eri kokoisia eivät ole harvinaisia: (

  Kommentit

  Emme ole vielä olleet taloja Japanista, olet ensimmäinen :-).

  Et ole huolissasi, joten taloa ei voi jättää. On mahdotonta, että kuormattu puu "riippuu ilmasta" luotaessa perustukseen, koska ei tiedetä, kuinka kauan se kestää niin kauan, se voi räjähtää milloin tahansa. Jotta voimme suositella sinulle, mitä tarvitsemme, tarvitsemme lisätietoja:

  • tarvitset valokuvan talosta kaikilta puolilta niin, että näet säätiön seinän yhteisen yhteisen näkymän, jossa näytetään, missä sagging paikka
  • muutamia paloja kuvia sagging alueelta, jotta voimme selkeästi esittää sen
  • tarvitsevat tietoa säätiöstä. Mitä se on valmistettu (monoliteistä tai erillisistä lohkoista), kuinka syvä se on, sen leveys. Onko olemassa vahvistusta? Ehkä edelliset omistajat tietävät.
  • mitä maaperää sivustolla
  • mikä (ainakin noin) pohjaveden taso
  • jos se on mahdollista, selvitä edellisistä omistajista, kuinka kauan tämä sakkaus on tapahtunut, ja sen jälkeen se ilmestyi (toisen maanjäristyksen tai voimakkaan tulvan jälkeen tai heidät kaivettiin jotain lähellä taloa jne.).
  • mikä osa japanista on etelä / pohjoinen? Mikä lämpötila on talvella? Tämä on ymmärtää maaperän jäädyttämisen syvyyttä (voi tapahtua jäädyttämisen muutoksia)

  Yleisemmin, mitä paremmin meillä on tietoja tilanteestanne, sitä paremmin suositukset voimme antaa. Odotamme selvennyksiäsi :-).

  keräsi tarvittavat tiedot:

  1. valokuva talosta joka puolelta

  2. Kuvassa vakiintuneesta pohjasta, aukko 2-3 cm on merkitty nuolella

  3. säätiön suunnitelma, vakiintuneet paikat on merkitty nuolilla, sinisen nuolen sisäänkäyntiovet http://pc-godzilla.com/kiso1.jpg

  4. monoliittinen perustus, valettu, lujitettu, syvyys 60cm, on kaavio suunnitelma, paksuus 12cm

  5. On vaikea sanoa kentällä, talo sijaitsee vuorella, noin 750 m merenpinnan yläpuolella, tällä alueella on kivikkoisia vuoristoisia sedimenttejä.

  6. pohjavesi syvällä, halusin porata pylvääseen, jonka sanottiin poraavan noin 100 metriä

  7. Kuivuus ilmestyi vähitellen, todennäköisimmin sadeveden takia, katolta ja aivan noin, talossa on rinteessä, vesi virtaa ylhäältä, kun sataa, mutta poraukset on tehty, mutta se upposi.

  8. Japanin keskusosa, noin 150 km Tokiosta, on 750 metriä korkea. Yleensä talvella on tietysti miinuslämpötila (jopa miinus 10 maksimi), mutta lyhyesti ja vain yöllä, heti kun aurinko nousee välittömästi ja jopa talvella päivällä noin +10, siksi luulen, ettei jäätyä sinänsä ole.

  Tilasin säätiöyrityksen.

  He tarkistivat lasertason, yleensä noin 1/3 talosta etuovelta, noin 2-3 cm, eri tavoin eri tavoin, enintään 3,5 cm 2 cm.

  he tarjosivat poddomkratit taloon ja lisäävät sementtiä 3 cm: ksi uudestaan, arvioivat työn 10 k: n dollareina.

  Joten en ole vielä päättänyt, miten olla, onko sen arvoinen nostaa koko talon 10 k: aa vai onko se liikaa? Koko säätiö on talon sijasta aasi, säde sags vain yhdessä paikassa, muualla palkki lepää tiiviisti betonissa. Ajattelin, että siellä missä löysivät, sementoituvat ja asentavat teräsputket http://www.e-yanagida.jp/SHOP/497475/list.html ovat 2-3 tonnia. Lattian vahva kaltevuus on vain käytävällä, mutta aion muuttaa lattiat ja pystyn tasoittamaan kaltevuuden lattiat, muut huoneet ovat kaltevuus lähes näkymätön ja vain taso tai pallo purkautuu.

  neuvoo, miten parhaiten edetä, onko tarpeen nostaa taloa tai voitko tehdä vähän korjausta sagging puuta?

  Kysymyksesi lisäksi Svarog-asiantuntija tekee yhteistyötä kanssasi, ja alkaa muutamassa päivässä.

  Hei Todennäköisin syy sumentumiseen 1/3 talon puolella oli vielä pintavettä. Vaikka maanjäristystä ei voida vähentää - ainakin se voisi toimia katalysaattorina. Olen kirjoittanut yläpuolella "istutus" yleisenä termina, mutta todennäköisesti sinulla on kaikki maa liukumassa alle kolmasosaa talosta alas mäkeä. Jos kelkka häivyttää (esimerkiksi rankkalaisten sateen jälkeen), niin kaikki ei ole niin huono ja talon voi vain olla tukemassa. Koska perustukset (jos kaikki tehdään mukaan hankkeen, jonka olet liittänyt) eivät ole huonoja. Jos liukumäki ei heikkene - tämä on jo vakavampi ja kallis ongelma.

  Ilman selvittämistä tosi syyt liukastumisen, aivan talon jack on vaihtoehto. Olet jo tehnyt joitakin toimenpiteitä oikeaan suuntaan - he järjestivät vedenpoistojärjestelmän (muuten on hyvä, että kirjoitit, että vedenpoistojärjestelmä on saatu päätökseen sakkauksen jälkeen, muuten huomasin, että viemäröintijärjestelmä lähes hylkäsi veden pääasiallisena syynä). Ainoa asia, jota olette tehnyt, ei riitä. Ensinnäkin tärkein "haitallinen" vesi ei ole katon vettä (mutta jos sataa usein ja kestää monta päivää, siitä tulee vaarallinen). Suurin ongelma johtuu veden noususta ja sinun on ehdottomasti aloitettava. Koska sinulla on erittäin suuri harha, se ei ole vaikeaa. Riittää kukkulan yläpuolella talosi yläpuolella pienen patoon, 15-30 cm korkealle koko talon seinälle + 1-2 metriä. Talon sivuilta voit myös aloittaa tämän palan alas tai aloittaa nämä kanavat kaivalla, jonka sinulla on jo valmiiksi. Vain alle 0,9-1 m päässä talosta. Sinulla ei myöskään ole sokea alue talon ympärillä. On toivottavaa järjestää se kaikki samoin. No, korjaa luukut, näyttää siltä, ​​että ne vuotavat. Tyhjennysputki on poistettava kotoa. Se teräslevy (tai jotain muuta, jota en ole purkanut), että laitat sen, ei sovi - varsinkin kun et vedä vettä pois talosta, vaan anna se seinälle.

  Nyt talon nostamisesta. On parempi aloittaa kiivetä, kun liukumäki on ohi. Muussa tapauksessa voi osoittautua, että rahaa hukataan, koska se on tarpeen myöhemmin nostaa lisää jne. Voit nostaa talon itse - vanhalla tavalla. Tämä tehdään kiilojen avulla. Jos sinun täytyy nostaa paljon - sitten muutaman käynnin. Se vie aikaa ja osaamista, mutta kustannukset eivät ole kalliita. Jos kiinnostunut - allekirjoita se.

  Vastaa tai kysy kysymyksiltä vastauksessani - saan sitten ilmoituksen sähköpostiviestiltä ja vastaan ​​nopeammin.

  Kiitos yksityiskohtaisesta vastauksesta!

  kyllä, on noin puolen metriä leveä ja puoli metriä syvä kaltevuus betoniprofiililla, ilmeisesti se on rakennettu pitkin maata, joka johtaa taloon, tämä kaivanto ylittää mäen ja kaikki ylhäältä virtaava vesi putoaa tämä kaivanto, kuten ymmärrän, ja tehty suojelemaan maaperää alla. mutta vse

  ja sadevesit ovat todella ongelma, kaikki on nähtävissä valokuvassa, en ole vielä tehnyt mitään, sain sen tässä muodossa vanhoilta omistajilta, kun ymmärsin sen ja aloin tehdä jotain, kun liikkeitä oli jo mennyt, koska itäpuolella oleva vedenpoisto tehtiin sen jälkeen rakennettu taloja

  Suunnittelen juuri näin, ennen kaikkea otan talteen viemäriputket ja tehdään sokea alue.

  maaperän vaimennuksesta tai liukenemisesta, kunnes se ei ole selvää, luultavasti se näkyy vain vuodessa, olen nyt tallentanut kunkin tukipalkin lukemat (mitattuna ne lasertasolla) ja seuraan tätä asiaa nähdäksesi, onko prosessi meneillään vai ei.

  ei ole selvää nostoa, tarvitsetko nostaa sitä vai onko parempi olla koskettamatta sitä?

  Pelkään, että nostoaikoina on halkeamia kaikkein arvaamattomissa paikoissa.

  tosiasia on, että silmään näkyy vain käytävän huomattava kaltevuus, mutta muutan lattiat ja pystyn tasoittamaan sen.

  ja muissa huoneissa rinne on merkityksetön ja melkein tuntematon.

  Vihje, miten parhaiten? nosta tai ei? ja jos nostat sen itse tai tilauksesi?

  Rannikon kustannuksella olet oikeassa. Varmista vain, mihin suuntaan se vettä poistuu. Ja mikä tärkeintä, kuinka nopeasti. Jos vesi ei mene heti pois. Liian kaivannon voi olla negatiivinen rooli - vettä kerätään se naapurustosta, se seisoo, se imeytyy ja virtaa talon alle jo maan sisällä.

  Ilmeisesti sinulla on kehysrakennus. Kehys on melko mobiili ja antaa anteeksi suuria vetäytymisiä ja vääristymiä. Totuus voi olla paneelin kulmissa. Mutta palatessaan alkuperäiseen asentoonsa, ne pitäisi melkein kokonaan sulkea.

  On luonnollisesti parempi nostaa laskukulmaa. Jotta emme odota, että lattiat nousevat voimakkaasti, vaippa hajoaa jne. Mutta jos nostosarja jatkuu, et halua antaa kahta 10 k: ta vuosittain. Siksi, kuten vaihtoehto - nostaa talon itseään kiilojen avulla.

  On parempi tehdä kiiloja halvimmasta puusta. Tärkeintä on, että se ei ole mätä. Yleensä tällainen puu on pehmeää (ei rakennusta). En tiedä millaista puuta sinulla on, joten en kerro sinulle. Kiila on hellävarainen. Älä tee kiilaa hyvin teräväksi. Katso liitteenä olevaa piirrosta, mielestäni se on selvempi. Kuvassa näkyy vuoraus - se on tilapäinen, ei vakio, joka on osoitettu alla, ja sitä tarvitaan vain seinien kulmissa ja risteyksissä turvaverkkona.

  Työjärjestys on seuraava:

  1) Kaikkien ulkoisten seinien (sivulta, jossa vetäytyminen on) ja kaikkien sisäseinien välissä on oltava pääsy ainakin yhdeltä puolelta. eli tehdä tilaa työstä.

  2) Ota ensimmäiset kiilat, jotka ovat 10-15 mm paksumpia kuin aukot. Kuljetat kussakin kulmassa 3 kiilaa, joiden kaltevuus on 500-1000 mm (ensimmäinen kulmassa ja 2 ja 3 kulmassa toisella ja toisella puolella), samoin sisäseiniin. nuolet merkitsevät vain kaikki oikeat paikat Hammer kiertää tasaisesti, eli älä päihdele jokaista kiilaa kokonaan, laske puoli 1, sitten 2 jne.

  3) Valmista uudet kiilat (mieluiten etukäteen, tietysti), jotka ovat 15 mm paksumpia kuin edelliset ja aja ne lähellä edellisiä. Tällä tavalla kohdistat asteittain koko seinän haluttuun merkintään.

  4) On tarpeen nostaa kaikki seinät hieman enemmän kuin tarpeen - 2-3 mm. Tämä on tarpeen tärkeimpien (pysyvien) tiivisteiden asettamiseksi. Päätyypit on jo valmistettu puuraaka-aineesta (mänty, esimerkiksi), joka on kyllästetty antiseptisiin aineisiin. Aseta tiivisteet ja hankaa kiilat varovasti. Puutavaran vannettaminen tiukasti mahtuu tiivisteeseen.

  Mitä tarvitset oikein valmistella tiivisteitä ja kiiloja. Ensinnäkin, niin tarkasti kuin mahdollista, kuinka paljon talon jokainen osa on uponnut (vetosi näyttävät olevan epätasaista). Jokaiselle kulmalle ja seinälle valmistakaa kiilat. Levitä ne lähellä paikkaan, jossa laitat. Jos kaadat kasaan - teet sotkua myöhemmin. Työn aikana on tarpeen seurata jatkuvasti vanteiden palkkien sijaintia rakennustasolla, jotta ne eivät vääristä niitä toisessa suunnassa :). Ei olisi huonoa, jos joku talon sisällä katsoisi, miten lattiat tasoitetaan ja näyttävätkö halkeamia.

  Työ voidaan pysäyttää ja jatkaa haluamallasi tavalla. Mutta kiilojen samanaikaisesti kaikkien seinien alle pitäisi olla vuorattu saman verran.

  Kuinka kohdistaa puutalo

  Puurakenteiden käytön aikana rakenteellisessa rakenteessa voi olla vääristymiä. Tämän ongelman yleisimpiä syitä ovat:

  • maaperän kantavuuden vähentäminen säätiön alapuolella,
  • alhaisen reunuksen tai kulmaliitosten lujuusominaisuuksien heikentyminen (mätä),
  • tappien käyttämättä jättäminen ja harmaantuminen
  • talon kiinteästi yhdistetty jatke kutistuu,
  • estää luonnollisen kutistumisen yhdeltä puolelta.

  Ennen puurakenteen tasoittamista tangosta, on välttämätöntä poistaa sen esijännitteet vaikuttavat tekijät. Esimerkiksi, jos voimakas ja jäykkä tukirakenne tehtiin sen laajentamisen aikana, sen kutistumisen aikana on pyrkimyksiä, jotka johtavat muodonmuutoksiin oheisissa rakenteissa. Ja päinvastoin, pääosin asennettu rakenne (esimerkiksi terassi) saattaa häiritä konstruoidun konjugoidun rakennuksen sileyden yhtenäisyyttä. Tällöin on tarpeen rikkoa jäykät liitokset ja jatkaa tasoittamista.

  Kulmojen, säätiöiden ja alemman kruunun palauttaminen

  Pitkäaikainen altistuminen huononemisen lämpötilaa ja kosteutta tekijöille seinän alaosassa heikentää sen lujuusominaisuuksia, mikä johtaa muodonmuutoksiin. Tämä aiheuttaa alhaisten vanteiden puristamisen yläosan painon alle. Tässä tapauksessa ennen puutalon tasoittamista sinun on nostettava se etukäteen ja korvattava käyttämättömät levyt (lokit).

  Kun kulmat ovat mätä, ne pienenevät suhteessa seinien keskiosaan, mikä johtaa kattotason kaarevuuteen. Tämän ongelman syyt voivat usein olla:

  • epätyydyttävä pohjamaali ulkona,
  • perusseinämäosan vedenpitävyys ei riitä,
  • päästä katolle kurottavasta kulmasta.

  Tällaisissa tapauksissa on tarpeen kiinnittää seinät ja lattiat pysty- ja kaltevilla telineillä. Tämä poistaa niiden muodonmuutoksen vaurioituneiden kulmakappaleiden rikkoutumisprosessissa. Etäisyys, johon purkaminen suoritetaan, määritetään jo ennen tämän prosessin aloittamista lokin (palkin) tilan mukaan. Tämä on välttämätöntä vaaditun pituuden ja poikkileikkaukselle tarkoitettujen palojen ennalta sadonkorjuuta varten, mikä huomattavasti helpottaa niiden asennusta kokoonpanon aikana.

  Kun säätiö tuhoutuu, puutalon tasoittamiseksi on tarpeen nostaa ja tukea sagging seinäosa. Sen jälkeen pohjan rehellisyys ja lujuus palautetaan, ja tarvittaessa maan alla olevan maaperän kantavuus lisääntyy. Kun kaikki vaaditut toimenpiteet on suoritettu, yläpohjatasolle muodostuu vesitiiviit kerros ja seinämä laskeutuu paikalleen.

  Ominaisuudet tasoittavat kodin hissin

  • sinun on aina käytettävä vähintään kaksi kappaletta,
  • rakennuksen nostetun osan suurin sallittu helpotus saadaan irrottamalla huonekalut ja tarvittaessa purkamalla ikkunat, ovet ja lattiat,
  • talon rakenne on hidasta ja tasaista - se on järjestetty vuorotellen nostaen kunkin liittimen pään korkeintaan 5 cm (on suositeltavaa käyttää turvallisuustyynyjä sopivasta paksuudesta valmistetusta levystä),
  • hissikorin oikea säätö - suoritetaan mittaamalla seinälle merkittyjen merkkien välinen etäisyys ja itsenäinen teline (tätä varten ei käytetä liitäntävaakaa sen kuormituksen vuoksi)
  • vertikaalisen liikkeen noudattaminen - ensimmäisten varoitusmerkkien kohdalla nostin pysähtyy ja asento korjataan.

  Skew-ehkäisy

  Tehokas toimenpide estää tai vähentää palkkien (lokit) siirtämisen vauhtia vaakasuoraan on mustekala. Se on erityisen jäykkä asennusjärjestelmä ikkunoille ja oviin, jotka on asennettu puisen seinän aukkoon. Tämän seurauksena tällaisen vian esiintyminen palkkien välisen raon ulkopuolelle jää pois.

  Tärkeä edellytys vierekkäisten kruunujen sijainnin vakaudelle suhteessa toisiinsa on terien käyttäminen seinien rakentamisprosessissa. Tämän seurauksena puuta tai puutavaraa kohdistetaan yksinomaan puristukseen, kun kosteus muuttuu, mutta ei vääntöä. Nageliä tulisi käyttää myös tukkien tukimiseen pitkin pituutta (poistamalla kruunujen erottuminen ja halkeamien muodostuminen). Kun tynnyrin kosteus on pienempi kuin seinämien kosteus, se on tiukasti kiinnitetty (puristettu) kuivauksen aikana.

  Jos vanha puutalo pyyhkäisi? Mitä tehdä

  Mitä tehdä Nosta lippuja ja kaataa säätiö tai purkaa ja rakentaa uuden? Vaikka uusi rakennus on erittäin kallista, eikä uutta rakennusta tule elää. Ehkä vielä on vaihtoehtoja?

  Jos kehys ei ole mätä ja maaperän tiheys sallii - tuoda uuden pohjan ja päällysteen tiilillä tai leikata sivuraidalla. Itse asiassa puu - täydellinen materiaali asuntojen rakentamiseen ja sen ei tarvitse vain luopua.

  Jos talosi on huono näköinen, on todennäköisimmin se, että se on tiekareilla (tiilet tiiliin sijoitettuina?) Löydä parit liittimiä - 10 tonnia ja aloittaa talon nostamisen heidän kanssaan. taso, kuten ja kaikki, hyvä 2 työntekijää työpäivä, mutta yksi ongelma on alemman kruunun kunto, jos se säilyy, kiitos työt ja vedeneristys, olette onnekas., sitten mädäntynyt kruunu heitetään ulos. seinälle asetetaan tiilimuuraus - älä unohda vesitiivistystä.

  Seitsemän tarinaa huonoista säätiöistä ja vinkkejä sen korjaamiseen

  Itse itsevarmojen miesten absoluuttinen enemmistö uskoo, että lapion avulla voit tehdä itsellesi säätiön. Heidän motto on "se, joka ei tee mitään, ei ole väärässä." Pieni osa pragmaattisista ja luultavasti tylsiä ihmisistä tässä asiassa luottaa vain geologisen etsintämenetelmän, suunnitteluinsinöörin ja rakennushenkilöstön laskelmiin. On oikeudenmukaista sanoa, että asiantuntijoiden houkutteleminen ei takaa menestystä. Foorumillamme on kertynyt paljon tarinoita kosyachny-säätiöistä ja omasta tuotannosta sekä "ammattilaisista". Osa niistä keskustelimme asiantuntijan kanssa.

  "Kaadutin säätiön kylmässä kahdessa vaiheessa. Kun toinen kerros kaadettiin, pienen kerroksen lunta säilyi edellisellä tasolla. Kun se tuli lämpimämpi, hän irrotti muottipesän, ja kahden kerroksen välillä oli pieni aukko 0,5-1 cm (monissa paikoissa) koko nauhan pituudelta. Nyt ihmettelen, miten seisoo korjausseos siellä. "

  "On melko helppo ratkaista ongelma", Terem-Teremokin rakennusjohtaja Aleksey Aleinik sanoo. - Tätä aukkoa on laajennettava, jotta pystytään tekemään lisää pystysuoria leikkauksia pölyn poistamiseksi. Aseta vahvistus rako- ja pystysuorissa urissa ja peitä nopeasti karkottavalla korjausseoksella, esimerkiksi Ceresit CX5.

  "Apua neuvoja. Kaasusilikaatin talo seisoo pohjan betonilohkoilla kentällä. Kellarissa huoneessa vanhat omistajat suunnittelivat pienen uima-altaan, mutta kun he yrittivät kaivaa reiän, maa alkoi murentua ja työ oli ilmeisesti pysähtynyt tästä syystä. Nyt se näyttää kauhealta - vaikutelma on, että lohkot ovat puoli roikkuu ilmassa (yhdessä paikassa fragmentti lohko on täysin poissa). Mitä tehdä?

  - Sinun on aloitettava säätiön korjaamisella, nimittäin sen syventämisellä. On melko yksinkertainen ja tehokas tapa. Kellarin ympärysmitta on jaettu mittareihin. Jotta koko pohja ei heikkene, kaivetaan kaksi metriä kauempaa kahden viimeisen puolen jäänpoiston syvyyteen asti. Aloita kulmassa. Kaivetun tartunnan pohja on tamped alas, peitetty raunioilla. Tee betonipäällyste, jossa on lujitemuovaus, altista muotti ja työnnä betonia. Tuoreen täytteen ja vanhan perustuksen välinen rako värjätään laastilla. Tällaiset kaappaukset tekevät nykyisen perustan syventämisen ja vahvistamisen. Tekniikka on pitkä, mutta se toimii. Samaan aikaan on mahdollista tehdä vesitiiviin pohja.

  "Kesäkehikko seisoo rinteessä. Maaperä on lieppeä. Lohkojen perustus tehtiin kauan sitten, eikä ole tiedossa miten. Sitten he panivat betonilaatan päälle. Useiden vuosien ajan hän seisoi yksin, ja vain viisi vuotta myöhemmin he asettivat hänelle talon. Ja nyt tänä vuonna on kuva: talon sisällä näet, että äärimmäinen levy svensi (5 senttimetriä). Molempien puolien halkeaman perusta. Se on hiipiva... Mitä tehdä? "

  - Tilanne on valitettavaa, talo huonontunut. Todennäköisesti säätiö asetettiin matalaksi 60-70 cm: iin. Talvella alla oleva pilkku jäädyttää ja lisää volyymia, vetovoimat työntävät säätiötä yhdessä uunin ja talon kanssa ylöspäin. Sulatuksen aikana lohkot laskevat uudelleen, eli talon pohja "kävelee". Omistajien on ajateltava säätiön vahvistamista edellä esitetyllä tavalla - sitä on tuettava uudella pohjalla, joka syvennetään liepeiden jäädytyksen alapuolella (1,5 m).

  "He irrotivat muotin ja näkivät juuri tällaisen halkeaman kulmassa. Rakennuttajat sanoivat - älä huoli - perustuksessa luotu palkki. Mitä tehdä?

  - Jos ei ole läpi halkeamia, niin tämä ei ole ongelma. Todennäköisesti tämä johtui siitä, että ne kaatoivat säätiön lämpöön. Betoni alkoi kuivua nopeasti ja säröillä. Jos nauha on kunnolla vahvistettu, halkeama ei aukea enää. Tämän tarkistamiseksi on tarpeen laittaa sementtilietteen leima tähän aukkoon. Jos kuukausi tai kaksi pienempi pysyy ennallaan, niin halkeama ei kasva. Muussa tapauksessa kulmaa on vahvistettava tai vahvistettava uudelleen - irrota vanhat osat, aseta uusi ja täytä se korjausyhdisteellä.

  "Tulotiedot: säätiö on yksinkertainen suorakulmio 9 × 12 m, pääseinä on keskellä. Maaperä - kauhea savea. Kaivettiin 120 cm: n kaivaa, 10 cm: n hiekkaa täytettiin, pohjalle asetettiin viisi teräsvahvistuspalkkia, seinille asennettiin katemateriaalia ja se kaadettiin betonilla maahan. Stuck vertikaalit. Tämä vaihe oli normaali. Mutta häiriö sattui muottiin. Huonosti kiinnitetty, sen seurauksena lähes kaikki alas alas, ei ole yhtä seinää edes. Kuinka tasoittaa seinät pystysuoraan? Tällä hetkellä kuvittelen näin: heitä hienot urat hiomakoneella ja tarkasta taltat taltalla taltalla. Loppu säätiön kaarevuudesta kiinni ratkaisuun tai kipsiin tai eristeeseen 2 cm. "

  - Jos talon arkkitehtuuri sallii, voit tehdä ulkonevan perustan ja piilottaa nämä epäsäännöllisyydet jonkinlaisella viimeistelyaineistolla. Voit tasoittaa tason tekemällä kastike betonista. Näiden väärinkäytösten leikkaaminen on myös mahdollista, mutta se on vaikeampaa. Tämä edellyttää suurta ja voimakasta bulgariaa. Mutta kun lyönti ampuu alas, kuten foorumilla neuvotaan, ylimääräinen betoni on mahdotonta - halkeamat voivat mennä syvälle pohjaan.

  Mutta suosittelen tätä lukijaa kiinnittämään huomiota toiseen ongelmaan. Perustan perusta on hyvin pieni "ikävälle" savelle. Pohjan pohjan alapuolella oleva hiekka (10 cm) ei tasoittaisi voimaa. Tarvitaan siellä niin, että talon pohja on pehmeällä tyynyllä, joka sitten puristuu ja lujitetaan. Myös kellarikerroksessa oleva hiekka nostaa sitä. Nyt tämä on merkityksetöntä, mutta oli tarpeen tehdä seuraavat asiat oikein: kaivaa kaivanto metriä leveä, aseta muotti, asenna raudoituskehys siihen ja täytä se betonilla. Poista sitten muotti, vedenpitävä säätöseinät ja eristä. Maaperän ja pohjan välinen tila tulisi peittää hiekalla ilman kiviä 20 cm: n kerroksilla tampingilla. Tämä täyttö kompensoi venytysvoimaa.

  Myös tällainen vastaanotto on lämmin sokea alue. Jos esim. Et täytä heti täyttöä, sinun on haettava 10 metriä leveä syvennys noin kellertävän kehän ympäri senttimetriä 15-20 cm, laita kalvo tai kattohuopa, puristetusta polystyreenivaahdosta ja täytä betonipinta kulmassa säältä. Tällöin talon pohjaa ympäröivä maa ei jäätyy läpi.

  "Nauhan monoliittinen säätiö talon jo taitettujen ja peitettyjen laatikoiden ympärillä kaadettiin niin kuin olisi, mutta se kaadettiin väliseinien alle ja suoraan maahan (ei hiekkakiviä), jonka jälkeen säätiö peitettiin hiekalla. Kaarisilikaatista valmistetut väliseinät laskeutuvat (aukot ilmenevät paikoissa, jotka sijaitsevat seinien vieressä 1 cm: n korkeudelle.) Nämä katot ovat rakenteeltaan metallisia, eikä lattiaa kaadeta, joten harkitsen mahdollisuutta yhdistää väliseinien pohja aluslaudoitukseen vahvistamalla. merkitse tai ehkä kosketa mitään? "

  "Ilmeisesti nämä eivät ole vain väliseinät, vaan sisäseinät," sanoo Aleksey Aleinik. - Ja säätiön on noudatettava niitä. Siksi palaamme vahvistamiseen - meidän on kaivauduttava alle 0,5 metrin syvyyteen ja tehostettava betonilla. Mutta ennen kuin teet tämän, sinun on poistettava kuorma palkkien seinistä. Tätä varten sinun on asennettava rekvisiitta (sinulla on puupalkkeja) ja kiinnitä ne ylös. Vanhojen väliseinien perustaminen lujituksella lujituksen avulla ei auta - kytkin murtuu.

  "Rakennamme yksityistä taloa, urakoitsijan teknologia aiheuttaa hämmennystä ja epäluuloa. Kaivosta kaivettiin kaivoon 1,7 m: n syvyyteen. Betoni kaadettiin maan pinnalle ilman minkäänlaista raudoitusta, mutta vain pohja oli paikoillaan. Satoi nauhan pinnalla pesty saippualla. Aseta muotti. He porattivat reiät jäädytettyyn betoniin ja asensivat pystysuorat vahvikkeet reikiin. Lisäksi reiät ovat vain hieman suurempi kuin raudoituksen halkaisija, betoni ei mielestäni voi vuotaa raudoituksen välistä rakoa. Vahvistus asetettiin (4 sauvaa on hitsattu toisiinsa lanka, rakenteen poikkileikkaus on neliö), kaikki vahvikkeet sidottiin toisiinsa ja pystysuora vahvistaminen lanka. Nyt he tulevat pesemään savesta pakastetusta betonista ja kaataa pohjan yläpuolinen osa. Tietäen työntekijöiden pofigism, hyväksyn täysin ajatuksen, että he voivat hiljaa kaataa betonia ilman pesemällä savea (tai pahoin pesemällä sitä) - kuinka kriittinen on se?

  - Se, että kaivannon pohja on jäätymisen syvyyden alapuolella, on hyvä. Mutta kaada betonia ilman vahvistusta on väärä. Kaivannon pohjalle oli tarpeen asentaa lujitusholkki. Ja pystyttää pystysuorat raudoitustulokset, joihin ylemmän monoliittisen hihnan runko sopii. Siitä, että rakentajat ovat porattaneet reikiä ja asettaneet pystysuorat vahvikkeet niihin, ei kuumaksi eikä kylmiksi. Voimme sanoa, että maanalainen osa kellarista tehdään oikein 30%, korotettu osa - 100%. Tietenkin rakentajat tallentuvat laitteisiin. Tällaiset säästöt ovat kuitenkin kyseenalaisia, koska on epäselvää, mitä ongelmia tulevaisuudessa ilmenee. Ei ole täysin väärin kaataa kaistaleita kahdessa vaiheessa - ei ole mitään, että monoliittista säätiötä kutsutaan - sen pitäisi olla monoliitti eikä kerros kakku. Kuvatussa tapauksessa savesta on pestävä pois. Jos et ole varma rakentajista, kannattaa tarkistaa ne. Ja ennen seinien rakentamista suosittelen ottamaan yhteyttä suunnittelijaan, kertomaan hänelle, millaista taloa ja materiaaleja rakennetaan, mitä perusta on jo olemassa. Se laskee kuorman, eli se sopii tai ei sovellu. Ei tarvitse säästää tähän.

  Oma neuvoja kaikille, jotka alkavat rakentaa: jos näet hakata säätiövaiheessa, lopeta työntekijät ja sanokaa heille hyvästit. Se on vielä pahempaa.

  Voit kysyä kysymyksiä rakentamisen aiheista ja saada nopeasti konsultointia, jakaa kokemuksia ja keskustella muiden lukijoiden kanssa foorumillamme.

  Vanhan puutalon pelastaminen: säätiön korjaaminen tai korvaaminen

  On mahdollista selvittää, onko perustus tarvita korjausta varten heittäen vain yhden silmäyksen siihen. Se, että talon perustamispäivät on jo numeroitu, on osoitettu rakennuksen esijännityksestä, seinämien halkeilusta ja talon samentumisesta. On mahdotonta turvata rakennusta tällaisia ​​muodonmuutoksia vastaan, koska ajan myötä perusaineet tuhoutuvat. Näin ollen yksi päivä tunti tulee, kun puutalon omistajat joutuvat päättämään, mitä korjaus tehdään - osittainen tai täydellinen.

  Osittaiset ja kunnostustilat

  Säätiön vahinkojen määrittämiseksi ja tarvittavien toimenpiteiden määrittämiseksi sen palauttamiseksi on tutkittava huolellisesti säätiön nykytilaa ja tunnistettava ominaisvirheet, jotka voivat vaikuttaa rakennuksen tai sen yksittäisten elementtien lujuuteen ja eheyteen.

  Jos halkeamia ilmestyy pohjalle, sinun täytyy miettiä tarvetta korjata se.

  Säätiö palautuu hajanaisesti, jos se laskee, mutta ei aloittanut romahdusta. Täydelliseen korjaukseen käytetään halkeamien ja muiden vaurioiden tunnistamista.

  Päätös siitä, millä perusteilla täysin vaurioitunut rakenne korvataan, otetaan huomioon maaperän tyyppi, maasto ja alunperin luotu perusta.

  Jos talon perusta meni maahan, on aika korjata se

  Nauhapohjalla tehdään usein seuraavasti: tuhoutuneet alueet puretaan ja rakenne vahvistetaan kehän ympäri. Jos teatterin kellari on vakava tuhoaminen, päätä sen täysi korvaaminen.

  Jos kyseessä on vakava puute vyönauhalla talon, on järkevää ajatella sen täydellistä korvaamista.

  Pylväspohjan korjaus suoritetaan lähes aina kokonaan: kaikki vanhat rakennustukit korvataan uusilla. Tätä varten talo nostetaan pylväiden korkeuteen liittimiin. Uusi luotettava tuki vahvistettu teräsbetoniin "tyynyihin".

  Pilarin säätiö korvataan usein kokonaan uudella.

  Puun perusta, joka on jo onnistunut pilkkelemaan sientä, korvataan yleensä nauhalla tai pylväsrakenteella. Tällöin rakennusta nostetaan tiettyyn tasoon ja siihen asetetaan betonilohkoja tai tiiliä.

  Puun talon perustamisen vahvistaminen

  Säätiön korjaaminen on järkevää vahvistaa sitä välittömästi. Tämä voidaan tehdä, jos olet varma maaperän vakaudesta, joka on talosi perustason alapuolella. Rakennuksen alla olevan rakenteen vahvistamista voidaan vaatia, jos talon suunnitellaan toisen kerroksen, mutta epäillään, että aikaisemmin asennettu säätö ei kestä suurennettua kuormitusta.

  Vahvista säätiö kahdella tavalla riippuen sen kuormituksesta, jota hänen täytyy kestää.

  Ohjeet nauhanrakenteen vahvistamiseksi

  Jotta säätiö olisi kestävämpi, suorita seuraava työ:

  1. Kaivanto kaivetaan pohjan pohjan päälle. Kuon on oltava leveä, muuten se on hankalaa työskennellä. Lisäksi on otettava huomioon, että uusi säätiö on tehokkaampi.
  2. Löytyneestä kellarista kaavitaan maata. Voit tehdä tämän käyttämällä metallisella siveltimellä.

  Kaivannon on oltava riittävän leveä, jotta se olisi mukava siinä.

  Lujitustangot porataan reikien sisään, joihin pystysuora ruudukko on kiinnitetty

  Vahvikehikko yhdistää kiinteästi vanhan perustuksen betonin lujarakenteeseen

  Vahvikehän ympärille asennetaan muottilaatta ja siihen kaadetaan betonia. Kun vahvistuskerros kovettuu, muotti poistetaan

  Vahvistuksen ansiosta puurakenteen paino jakautuu suuremmalle alueelle. Tällä menetelmällä voit lopettaa talon uppoamisen ja tuhoutumisen.

  Video: miten vahvistaa teippausta

  Pohjan perustaminen puun rakentamisen alle

  Jalustan vaihtamismenetelmä riippuu sen tyypistä.

  Strip-säätiön vaihto

  Peruskorjaus nauhan muodossa suoritetaan vaiheittain:

  1. Alustan painemisen vähentämiseksi huonekalut poistetaan talosta, lattiat puretaan ja uuni puretaan. Ainoastaan ​​lämmityslaitteita, jotka seisovat erillisellä betonialustalla, ei ole purettu.
  2. Rakenne nousee hieman. Jos talo on pienikokoinen, sen tasoa suhteessa maahan muutetaan käyttämällä eräänlaista painonostovipua, joka on 8x8 cm, joka sijaitsee rakennuksen kulmassa. Sen tukena on loki. Raskasta rakennetta varten on parempi valita puu paksumpi. Puurakenne nousee ja painaa puuta.

  Talo kohottaa ja alustaa väliaikaisia ​​rekikoja

  Talo nousee tasaisesti useilla liittimillä. Vakuutuksesta tukipalkkien ympärille suljetut puupalkit

  Vanhan emäksen hävittämiseksi lävistämällä

  Rakenteilla, joissa on vahvikekehys, vahvistetaan sivuseinällä ja kaadetaan betonilla

  Muutamaa päivää muottien poistamisen jälkeen pohja peitetään vedeneristysmateriaalilla.

  Video: miten korjata teippi betonipohja

  Tukipyyntöjen korjaus

  Korvataan pylväsperusta seuraavasti:

  1. Talo on nostettu vanhan tukikohdan yläpuolelle niin korkealle, että oli kätevää purkaa vanhat pylväät ja asentaa uudet. On tärkeää, ettei se liikaa, muuten talon alempi kruunu voi kaatua.

  Korjausajankohtana voit asettaa tilapäistukien sijasta sarakkeen perustan

  Uudet pilarit, jotka ovat jonkin matkan päässä vanhasta

  Jos on tarpeen korvata vain muutamia pylväitä, ne toimivat eri tavalla: niiden sijaintipaikassa ne kaivaavat alla, ne upotetaan ja kaadetaan betoniin. Vanhat kannattimet puretaan liuoksen kovettumisen jälkeen.

  Video: tee-se-itse sarake säätiön korvaaminen

  Säätiön muuntaminen tiilestä tai tiilestä monoliittiin

  Koska tiilen perustukselle on ominaista lisääntynyt epävakaus, on parempi korvata se betonialustalla.

  Jotta rakennettaisiin konkreettinen säätiö tiilen tai roska-pohjan sijasta, suoritetaan seuraavat toimet:

  1. Vanhojen tiilien tai raakapuun kivitöiden purkaminen osissa. Irrota joka puolet metriä rakennusta ensin asentamalla jack ja myöhemmin - metalliset tuet, ottamalla rakennuksen paino.

  Vanha säätö puretaan osissa, ja sen sijaan asennetaan metalliset tukipalkit.

  Uuden pohjan alla ne muodostavat muottien, jossa on vahvikehys ja täytetään betonilla

  Video: tiilisäädön korjaus

  Korjaa puutalon perusta omilla käsillä

  Puinen perustus koostuu pääasiassa männystä tai lehtikuusta. Puun rakentaminen edellyttää aina täydellistä korvaamista, sillä ajan mittaan se on kokonaan peitetty sienellä ja rotilla. Tällaisen pohjan vanhojen elementtien vaihto uusilla toteutetaan seuraavasti:

  1. Kannen avulla taloa nostetaan vanhan perustuksen yläpuolelle niin korkealle, että oli kätevää tehdä töitä vanhojen pilarien purkamiseksi ja uusien asentamiseksi. On tärkeää, ettei se liioitele sitä, muuten talon alempi kruunu voi halkeilla tai kaatua.

  Talon nurkka nostetaan ylös niin, että vanha kansi voidaan poistaa.

  Puiset sauvat ennen asennusta on peitettävä kerroksella vedeneristys

  Vahingoittuneen puutalon vioittunut perusta voidaan järjestää. Tätä varten sinun on hankittava tarvittavat tiedot ja valittava korjaustekniikka tai vaihto. Talon pohjan peruskorjaus voidaan tehdä omalla kädelläsi, jos sinulla on halu ja ainakin vähän kokemusta rakennustöiden tuotannosta.