Pohjakerroksen kanssa tai ilman?

Jo projektin valinnassa sijoittajien on päätettävä, onko tämä rakennus kellarissa tai ilman sitä. Suurin osa talojen luettelosta on suunniteltu ilman kellarissa, mutta monet niistä voidaan helposti rakentaa uudelleen.

On tullut erittäin suosittua, että kellarissa ei tarvita nykyaikaisessa talossa, koska polttoainetta ei tarvitse varastoida, kaasu- tai öljylämmityskattilaa voidaan sijoittaa pieneen kodinhoitohuoneeseen, ja talon rakentaminen kallioperään on paljon suurempi. Mutta kellari ei ole pelkästään tarpeettomien tavaroiden säilytystila, vaan voit järjestää virkistysalueen, eristäytyneen harrastushuoneen tai autotallin.

Talon rakentaminen kellariin olisi otettava huomioon, varsinkin kun meillä on pieni alue, jossa ei ole tilaa autotallille tai ansiorakennuksille ja samaan aikaan taloa ei pidetä vain pahamaineisena "makuuhuoneena". On kuitenkin parempi luopua kellarista talossa, kun korkeat tasot pysyvän pohjaveden pinnalla ovat korkeita, koska vedenpitävyys kustannukset ovat korkeat, eikä ole mitään takeita siitä, että ajan kuluessa ei ole vuotoja.

Suunnitellessaan autotallin sijoittamista kellariin sijoittajien tulisi myös harkita kätevän poistumisen varmistamista ottaen huomioon alueen maasto. Voimakkaan sademäärän aikana se voi siirtyä kellariin, joka kaatuu autotallin oven läpi, kun kadulta virtaava vesi pääsee sisälle.

Kun asennat kattilan, tarvitset termostaatin kattilaan, jotta voit hallita lämmönvirtausta.

Talo, jossa kellari

Joskus talo-projekti tarjoaa vain osittaisen alustan, joka ei ole hyvä ratkaisu kustannussyistä. Itse asiassa osittaisen kellarin rakentamisessa syntyvät kustannukset ovat samat kuin talon koko pinnan kohdalla, ja lisäksi on vaikeuksia kaistaleiden, eristys-, vedeneristys- ja eristysseinien rakentamisessa.

Tyypillisissä ratkaisuissa taloja, joissa ei ole kellareja, kellarinseinien korkeus ensimmäisen kerroksen tasolle on 120-150 senttimetriä. Täydellisen kellarikerroksen korkeus (2,5 m) on syvempi 1,2 metriä. Asuntorakentamisen lisäkustannukset ovat lattiat, portaat, seinien ja lattioiden vedeneristys sekä eristys.

On tärkeää, että hankkeen valinnassa tehdään päätös perustaa kellarista. Seurausten mukaan vaikeimpia ovat rakennustyömaalla ilmestyneet ideat. Aluksi tällaiset ajatukset ovat laittomia, koska kellarin on oltava osa hanketta, jonka perusteella rakennuslupa myönnetään. Toisaalta satunnaiset yhdistelmät ovat usein vaarallisia. Maanalaisella tasolla tarvitaan aina perusteellista tutkimusta koko rakennelmasta. On myös syytä harkita loistavien ideoiden kannattavuutta. Periaatteessa tulos on hyvin kiistanalainen. Pohjakerroksen osan pohjakerroksen alustaminen on usein vain vähäistä halvempaa kuin koko talon täysimittainen alakatto. Ja vaikeudet, jotka syntyvät rakentamisen päätyttyä, ovat hyvin vakavia ja liittyvät rakennuksen epätasaiseen samentumiseen.

On huomattava, että vain harkitut ja yksityiskohtaiset tekniset asiakirjat takaavat sijoittajalle, että kellari ei häiritse sitä monien vuosien ajan.

Talo, jossa kellarikerros: edut ja haitat

Talo, jossa kellarikerros: edut ja haitat

Kuvittelitko kuinka kesäkuumella juoksutat kellariin, missä on miellyttävä viileys?

Ja ehkä unelmoititte unelmissasi menemään talosi kellariin kylmällä talvilomalla ja siellä on siististi järjestettyjä herkkusieniä, kurkkuja, tomaatteja ja muita suolakurkkuja hyllyillä?

Kuka tietää, ehkä olet pitkään haaveillut menemästä alas tyylikkään portaikon omaan viinikellariin? Tai ehkä uima-altaan ja biljardipöydän sauna sijaitsee kellarikerroksessa?

Kuten sanovat, haaveilu ei ole huono. Kuitenkin, jotta unelmasi voidaan toteuttaa todellisissa muodoissa, on selvää, kuinka paljon rahaa käytät talon rakentamiseen kellarikerrokseen. Onko peli kynttilän arvoinen, vai voitteko tehdä täydellisesti ilman kellarissa olevan sisältöä ruokasalilla?

Voit tehdä tämän harkitsemaan kuinka sopivaa on rakentaa talo, jossa kellarissa. Loppujen lopuksi jokainen kehittäjä tuo sinulle paljon argumentteja "ja" vastaan ​​"miehistön rakentamiseksi sekä kellari kerroksessa että ilman sitä.

Toisaalta kellari ei koskaan tule tarpeettomaksi, koska tämän ansiosta voit säästää arvokkaita elintilaa siirtämällä kaikki tekniset huoneet siellä. Lisäksi itse hankkeen mahdollisuuksia laajennetaan.

Toisaalta kellarin rakentaminen lisää mökin rakentamisen kokonaismäärää 15 prosentista 30 prosenttiin. Hyväksyn, tämä on melko ihmisarvoista rahaa.

Edut ja haitat talon kellarissa

Maaperän rakentamisen mahdollisuutta tai mahdottomuutta vaikuttavat useat hydrogeologiset tekijät, joista etusijalle asetetaan maaperä ja pohjaveden esiintymistiheys.

Säätiön kehittäminen kivikasvien viljelyn tapauksessa monimutkaistaa erikoislaitteiden pakollinen osallistuminen. Niinpä maanrakennustyöt tulevat talon tulevalle omistajalle hyvään "penniin".

 • Pohjaveden taso

Kellarin rakentamisen aikana, kun pohjaveden taso on säätiön syvyyden yläpuolella, on myös huomattavia lisäkustannuksia. Loppujen lopuksi talon tulevan omistajan on käytettävä paljon luotettavan vedenpitävyyden hankintaan.

Jos katsomme talon rakentamisen tilaan, jossa ei ole kellarissa samanlaista maa-aluetta, niin vaakasuora vedenpitävä laite perustan kellarikerroksessa olisi riittävä.

Talo, jossa kellari: tärkeimmät edut

Lisätila + mukava oleskelualue. Kellarissa voit etsiä pesutupa, ruokakomero ja kattilahuone, säilyttää työvälineitä ja muita työkaluja. Tästä johtuen pohjakerroksen hyödyllinen elintilaa vapautuu. Jos sivuston helpotus mahdollistaa, kellariin voidaan varustaa autotalli.

Kellarikerros on myös kodikas, suljettu uteliailta silmiltä, ​​rentoutumisalue, jossa kuntosali, biljardihuone tai sauna ja viinikellari sijaitsevat.

Lattialämmityksen ja seismisen vastuksen. Tietenkin, mökissä kellarikerroksessa ensimmäisessä kerroksessa on aina kuiva ja lämmin kerros. Lisäksi yhden kerroksen talo kellarilla on enemmän seismisiä kestäviä kuin perinteinen kaksikerroksinen mökki.

Talo, jossa kellarikerroksessa: suuret rakennuskustannukset ovat tärkein haitta

Korkealaatuisen vedenpitävyys-, ilmanvaihto-, maanrakennustyökalu, jossa on erikoislaitteita - kaikki nämä ovat merkittäviä menoja talon rakentamisessa kellarilla. Siksi joissakin tapauksissa hankkeen toteutuksen korkeat kustannukset ovat tärkein syy kieltäytyä rakentamasta kellarista.

Tuuletuslaite. Jos kellarissa on ohut ilma ja seinät on peitetty lauhteella (tai vielä pahempaa - muotilla), se on käyttökelvoton. Loppujen lopuksi tämä voi johtaa paitsi tavarantoimitusten heikentymiseen myös rakennuksen ja säätiön rakenteellisten osien ennenaikaiseen heikentymiseen. Siksi kellarissa oleva pätevä ilmanvaihtolaite on otettava huomioon talon suunnitteluvaiheessa.

Matalan pohjaveden tapauksessa sekä esimerkiksi kattilahuoneen tai työpaja kellarissa on kiinnitettävä erityistä huomiota ilmanvaihtoon (mukaan lukien pakotettu). Koska tiloissa, vaikka ne lämmitetään, on merkitty korkea kosteus.

Toinen asia, joka on syytä mainita: luoda mukava mikroilmasto, jatkuvasti lämmitys huonetta sijaitsee kellarikerroksessa olisi tehtävä. Tämä vaikuttaa myös talon jatkokäytön kustannusten nousuun.

Vedeneristyslaite. Todennäköisyys tulvia kellarista pohjaveden tai sadeveden kanssa on yksi epämiellyttävä. Jotta vältetään tämä epämiellyttävä ongelma ja korkea kosteus, on tarpeen tehdä työtä vedenpitävä kellari jopa rakentamisen vaiheessa kellarissa ja kellari seinät.

Älä myöskään unohda, että maaperän lämmityskapasiteetti on korkeampi kuin ilman, joten eristeen asennus pohjakerroksessa on välttämätöntä.

Haluan viinikellarin... Mitä tarvitaan tähän?

Viini ei pidä korkeasta kosteudesta, ultraviolettisäteilystä ja vieraista hajuista. Ihanteellinen lämpötila Bacchusin (viinikellarin) kotikulmalle ei ole yli 12 ° C. Mahdollisten ilmasto-olosuhteiden luomiseksi ja viinin suojelemiseksi ulkoisilta vaikutuksilta on suositeltavaa asentaa erityiset "ilmasto-ovet" viinivarastoon.

Säilytystoimintaa varten on parempi ottaa kalkkikiveä, ei puuta, koska kivi stabiloi lämpötilan vaihtelut (avattaessa ovia viinikellariin) eikä se ole niin altis muotille.

Rationaalinen päätös tai haudata rahaa maahan?

Kuten näet, talon rakentaminen kellarilla on kallis liiketoiminta, mutta useimmissa tapauksissa tällaisten talojen omistajat saavat monia miellyttäviä etuja.

Arkkitehtitalolla Pollio on kaikki tarvittavat resurssit monimutkaisten teknisten tutkimusten, geodeettisten ja geologisten tutkimusten suorittamiseksi. Jos olet epävarma siitä, onko mökin rakentaminen kellarikerroksella mahdollista vai ei maata, ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Lisäksi voit käyttää yrityksen palveluita, kun kehität yksilöllisiä ja sopeutuneita kiinteistöhankkeita, kun teet tonttityön teknistä tarkastusta ja houkuttelemaan päteviä asiantuntijoita rakentamisen arkkitehtonisen valvonnan toteuttamiseen.

Kellari yksityisessä talossa, vastaan ​​ja sitä vastaan

Hyvä koko päivän!

Olen edelleen yksi niistä, jotka kirjoittavat tänne seuraavassa aiheessa, jonka "unet ja ideat omasta kodistani ovat edelleen hypoteettisia", mutta koska olen ajatellut vakavasti tätä aihetta, viimein olen erittäin kiinnostunut kellarista. Ymmärrän, että asiantuntijoiden kannalta kysymys on todennäköisesti hauska, mutta silti mielenkiintoinen.

Kuten ymmärrän, niissä ei useinkaan ole, kun ei ole kovin selvää kellarikerroksia, mikä ei ole vielä täysin selvää minulle, haluan ymmärtää hyvät ja huonot puolet. Nyt minulla on kellari mökkiin, se ilmeni spontaanisti: alue on kalteva, säätiö on tehty aidosta lohkosta (rakennettu 80-luvun lopulla), rinteestä johtuen korkeus osoittautui yli 2 metriksi ja ajatus siitä, miksi ei kaivaa maata pois. Koska "hyvä ajattelu tulee jälkikäteen", maa oli poistettava kaivoista jo suljetusta korkista

Mutta tämä on kaikki sanoitukset, mutta kysymyksen ydin on tämä: jos säätiö on nauha, niin se on joka tapauksessa 1,5-2 metrin korkeus (syvyyteen asti syvyyteen + 0,5 metriä kellarista), näyttäisi lisää 1 metriä seinän korkeutta ja saat koko kerroksen pinta-ala, vaikka tietysti ja kellari. Mutta jostain syystä he eivät yleensä tee sitä?
Itse näen useita mahdollisia syitä:

 1. Ero syväteipin ja pylvään (pile) pohjan ja grillauksen kustannusten välillä on sellainen, että summa tämän seinän mittarin kustannusten kanssa lähestyy normaalin kerroksen kustannuksia.
 2. Kellarissa olevien tilojen laatu (kosteus, pienet ikkunat jne.) On sellainen, että kukaan ei tarvitse niitä lahjaksi.
 3. Useimmat talot on suunniteltu pienelle alueelle, joten ei ole kätevää jakaa sitä kolmelle tasolle lainkaan, eikä ylimääräistä tilaa tarvita tai se ei siirry budjetin alle.

Rakenna talo joko kellarilla tai ilman


Tietenkin, jos tällainen tilaisuus on olemassa, on parempi rakentaa talo, jossa on kellari ja vielä parempaa kellarikerroksessa. Tämä, kuten he sanovat, on pelkästään subjektiivinen käsitykseni. Yritän perustella sitä tässä julkaisussa.

Argumentit puolalaisen kellarin tai kellarin puolelle

 • Yksityisen talon kellarissa tai kellarissa oleva huone on aina ylimääräinen käyttökelpoinen alue, ja sen kustannukset maksetaan suurelta osin perustamalla säätiö. Jos tällaisessa huoneessa järjestetään ikkunoita, se on melko rakentavaa ja kätevää käyttää.

 • Talon alapuolella oleva kellari antaa sinulle mahdollisuuden hallita jatkuvasti talon teknisiä järjestelmiä ja luo hyvät edellytykset heidän huollolleen. Tällaisten tilojen puuttuessa kaikki edellä mainitut seikat voivat olla vakava ongelma.

 • Olen jopa lukenut jonnekin, että jotkut ihmiset pystyvät jopa vettä hyvin tai hyvin kellarissa talon. Tämä on perusteltua sillä, että tällainen järjestely vaikuttaa merkittävästi niiden kustannusten alentamiseen ja helpottaa niiden toimintaa.

 • kun talossa sijaitsee monimutkaisella maastoalueella, tällä kerroksella omistaja voi käyttää suurta korkeuseroa maksimaalisen maksimitehokkuuden kanssa.

 • Kellari tai pohjakerros sijaitsee puutalon alla, suojaa paremmin rakennuksen seinämät maasta tulevalta kosteudelta.

 • Myös talon alapuolinen kellari, vaikka se ei ole lämmitetty, auttaa vähentämään lämpöhäviötä 1. kerroksen katon läpi, mikä puolestaan ​​parantaa talon koko asuinalueen lämmön tasapainoa.

 • Toinen tällainen lattia on huomattava, koska se mahtuu helposti talon kaikkiin ylimääräisiin ja teknisiin huoneisiin. Esimerkiksi työpaja, pesutupa, kellari, biljardihuone, sauna, kuntosali, kotiteatteri ja luultavasti tärkein asia on kattilahuone.

  Tässä vaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota. Jos päätät laittaa kattilahuoneen talon alle, et voi erityisesti erehtyä tulevan kellarihuoneen ulkoasuun.


  Tosiasia on, että kellarissa samoin kuin yksityisen omakotitalon kellarissa kattilahuone voidaan sijoittaa, jos tällaisen huoneen korkeus on yli 2 metriä.


  Asuminen kellarissa potentiaalisesti vaaralliselle kattilahuoneelle, joka on erityisen tärkeää puutalojen kannalta. Siksi uskon, että puutalossa kellari ei ole tarpeeton, ainakin turvallisuussyistä.

  Tällaisia ​​tiloja vastaan ​​esitetyt väitteet

  Tähän saakka on mainittu perustelut tai kellariin liittyvät tärkeimmät perusteet. Nyt on aika tuoda argumentteja vastaan.

 • Pohjakerros (jos se on täynnä) lisää huomattavasti rakentamisen kustannuksia.

 • Tämän huoneen seinät ovat suorassa kosketuksessa kylmään maahan, minkä seurauksena huoneen lämmittämisen yksikkökustannukset ovat aina korkeammat kuin talon keskiarvo.

  Ehkä se on kaikki. Aritmeettinen kannattaa selvästi kellarissa. Seuraava askel on ymmärtää, mitä taloudesi kertoo sinulle tai toisin sanoen taloudelliset mahdollisuutesi.

  Suosittelen niitä, jotka päättivät rakentaa talon, jossa on kellari, muista katsella tätä videota.

  Rakenna talo, jossa tai ilman kellarissa valokuvia ja videoita. Kuinka tehdä se itse

  Alla löydät hyödyllisen videon rakentamisesta.

  Ja nyt katsotaan, mitä lukijamme ajattelevat tällaisesta rakentamisesta. Jos sinulla on kysymys tai haluat jakaa kokemuksesi, kirjoita kommenttisi alla olevaan lomakkeeseen. Älä myöskään unohda jakaa tätä artikkelia muiden kanssa.

  Talo joko kellarineen tai ilman? Kaikki hyvät ja huonot puolet

  Talon rakentaminen kellarikerrokselta on yhä harvinaisempi ratkaisu. Kun sitä pidettiin ilmeisenä välttämättömänä, oli kattilahuone, pesutupa, kuntosali ja jopa biljardipöytä. Tästä huolimatta tänään, kun otetaan huomioon täydelliset ja kompakteemmat laitteet, sekä tarpeet suuren polttoainemäärän säilyttämiseen, herää kysymys: onko se tarpeen? Punnitaan etuja ja haittoja.

  Kustannukset rakennuksen talon kellarissa

  Talo, jossa kellarissa on korkeampia kustannuksia sekä rakentamisen että käytön aikana. Ensinnäkin tarvitset lisää aikaa ja rahaa maanrakennukseen ja kaatamisen perustaan. Kellarin ja kellarin välinen päällekkäisyys on välttämätöntä, eristäminen ja vedenpitävä ulkoseinät on toteutettava, nostettava tikkaat ja toteutettava myös kellarin karkea pinta (kipsi- ja maalausseinät, sähkö-, putkityöt jne.). Kustannukset ovat vakavat, jos uskot tilastojen - tämä on hinta nousu kotona vähintään 15-20% ja useammin enemmän.

  Mutta se ei ole kaikki, myös käyttökustannukset nousevat, sillä vaikka kellari ei ole asuinaluetta, sen pitäisi silti olla vähintään vähäisin lämmitys, muuten ensimmäisessä kerroksessa oleva lattia on liian kylmä. Myös sähkölaskujen määrä kasvaa - pohjassa ei ole luonnollista valoa, mikä tarkoittaa, että päivällä on myös otettava käyttöön keinotekoinen valaistus.

  Miksi sitten rakentaa kellari?

  Joissakin tapauksissa talon rakentaminen kellarineen ja lisäkustannukset ovat kuitenkin edelleen perusteltuja. Esimerkiksi jos sinulla on pieni tontti, ylimääräinen kerros mahdollistaa talon suuremman ja toiminnallisemman miehityksen pienellä alueella. Kyllä, kellarissa olevia olohuoneita ei voi varustaa, mutta kaikki tekniset - on helppoa.

  Myös kellari voi olla erittäin hyödyllinen, jos siellä on autotalli autoon. Kun hylkäät perinteisen maanrakennuksen, säästät, joten kellari ei ole niin kallis. Alhaalla olevan autotallin lisäksi voit sijoittaa ruokakomero, työpaja, kattilahuone ja siten vapauttaa ulkotilaa tarpeettomilta rakennuksilta.

  Onko aina mahdollista rakentaa kellari?

  Yhteenvetona voidaan todeta, että kellarin rakentaminen ei aina ole mahdollista. Niissä tilanteissa, joissa sivustolla on alhainen vesitaso, tällaisten hankkeiden toteuttaminen ei ole toivottavaa - tämä on erittäin vaarallista. Tässä tapauksessa voit kuitenkin yrittää rakentaa kellarin - eli osa kellarista on jätettävä maan alle ja osa (noin 1-1,5 metriä ja kellarin korkeus 2,4 metriä) yläosassa. Tällainen "korkea" kellari on turvallisempi.

  Rakenna kellari vai ei? Vertailu lukuihin

  Jopa asiantuntijat ovat eri mieltä: "rakentaa kellari tai ei?". Jotkut uskovat, että kellari on välttämätön, ja jotkut väittävät, että ei ole sopivaa haudata rahoja maahan.

  Esimerkiksi ulkomailla useimmissa yksityisissä talouksissa ei ole kellareja. Mutta voit ratkaista tämän kysymyksen sinun täytyy ripustaa etuja ja haittoja.

  Jalustan rakentamisen edut ovat:

  - Rakennustilan järkevä käyttö;
  - talon ylimääräinen käyttökelpoinen alue;
  - maksimaalinen mukavuutta asukkaille talossa, ei tarvitse mennä kauas päästä ulkorakennuksiin;
  - jos kellari kuumennetaan, niin ensimmäisen kerroksen lattia on kuiva ja lämmin.

  Haittatekniikan talon rakentaminen:

  - suuri määrä maanrakennustöitä, mikä lisää talon rakentamisen kustannuksia;
  - vesieristys- ja eristyskellon kustannukset;
  - kellarin järjestelyn ja sisustuksen kustannukset.

  Esimerkki talon rakentamisen laskemisesta kellarista ja ilman kellarista.

  Tee laskemalla seuraava talo: talon hyödyllinen alue, jossa on ullakko ja autotalli, on 175,4 m2, kellarialue on 80 m2. Laskenta suoritetaan 2,1 metrin korkeudelle, pohjan perustan syvyys on 1,1 m, tyynyn leveys on 0,6 m. Pehmusteena käytetään käänteisiä pohjaseinä. Laitetta ja kellarin sisustusta pidetään 1000 UAH / m2. Tähän hintaan sisältyy teknisten verkkojen (ilmanvaihto, putkisto, sähkö), tiilimuurien, lattialämmityksen ja sisustuksen asennus.

  Talossa kellarissa

  Talossa, jossa ei ole kellarissa

  Lukumäärä

  Kustannukset, UAH

  Lukumäärä

  Kustannukset, UAH

  Laskennan tulosten mukaan on selvää, että talon rakentaminen kellarineen on paljon kalliimpaa rakentaa. Nyt päätät rakentaa talon joko kellarilla tai ilman.

  Tämä rakennusasiakirjojen tilaus ei ole lopullinen.

  Palvelujen kustannukset kiinteistöjen rahallista arvostusta varten muodostuvat pääsääntöisesti.

  Mukaan äskettäin hyväksytty laki Ukrainan "sääntelystä kaupunkisuunnittelua."

  Mieti rahallisen arviointikertomuksen tyypillistä rakennetta: Seuraava »

  Tulokset "korville" piirretään
  Kellaripainotuksen pääkerroin oli "Sisärakenne ja kellarin viimeistely" 1000 UAH / m2.. Brad.
  Afflicator: Menemällä asuinalueelle? Jos et ota huomioon "Sisärakenne ja viimeistely kellarissa", niin määrä menee UAH 162426.
  Eli 76873 UAH. Saat 80 m2 huonetta, joita voit käyttää: autotalli, työpaja, varastot, kylpysauna, wc, lepohuone, kuntosali, kattilahuonehuone, tekniset laitteet. Eli alle 1000 UAH / m2 Count itsesi. ja on ensimmäistä kertaa helpompaa käyttää kellarissa, kunnes keräät rahaa viimeistelyyn. kuin ajatella, missä se on kaikki prim.

  Mistä 320m2 tuli sisäkerroksen ja kellarikerroksen viimeistelyyn?! Loppujen lopuksi lasku on vain 80m2, kuten kirjoitit artikkelin alussa! Selitä, jos jotain ei ymmärretä.

  Seinien ja katon alue, koska kellari on ryhmä huonetta.

  Andrew sanoo:
  10.20.2011 23:27

  Tulokset "korville" piirretään
  Kellaripainotuksen pääkerroin oli "Sisärakenne ja kellarin viimeistely" 1000 UAH / m2.. Brad.
  Afflicator: Menemällä asuinalueelle? Jos et ota huomioon "Sisärakenne ja viimeistely kellarista", määrä menee UAH 162426.
  Eli 76873 UAH. Saat 80 m2 huonetta, joita voit käyttää: autotalli, työpaja, varastot, kylpysauna, wc, lepohuone, kuntosali, kattilahuonehuone, tekniset laitteet. Eli alle 1000 UAH / m2 Count itsesi. ja on ensimmäistä kertaa helpompaa käyttää kellarissa, kunnes keräät rahaa viimeistelyyn. kuin ajatella, missä se on kaikki prim.
  Ja itsestäni: riita, jossa on tai ei ole kellari, on ikuinen kiista työntekijöiden ja laiska ihmisten välillä.
  Kun he tulevat teidän kellariin ja kateellinen vastustajat rakentaminen kellarissa, sitten katsoa miten polttaa heidän silmänsä nähdessään viinin varaston, jossa on biljardipöytä, työpajassa kellarissa... Kattila, LVI, rakennusmateriaalit, roskaa, polkupyöriä, suksia, reet ja jopa kone... ja jotain rahaa haudattu maahan: betoni - säätiö, lisäsi hieman ja käyttää tätä perustaa, hieman halvempia kuin ensimmäisessä kerroksessa, koska ei ole verhoja tai kattokruunut parketin eivät tarvitse!

  Teremok

  Maka Laseretäisyysmittari

  Lasermittalaitteet ovat yhä suosittuja ja kysyntää rakennus- ja korjaustöissä. Ensinnäkin tarkkuus kasvaa merkittävästi.

  Vuotoohjausjärjestelmä

  Vesi vuotaa asunto on melko epämiellyttävä tapahtuma. Ja paitsi sinun tiloissasi myös myös naapureiden alla. Vaikka se tapahtuu toisinpäin.

  Suuri käyntikortti

  Kansainväliset ja ulkomaiset opiskelijat. Opiskelu ulkomailla.

  Putket lattialämmitykseen

  Vesijärjestelmät "lämmin kerros" ovat erittäin suosittuja yksityisten talojen ja mökkien omistajien kanssa. Tämä johtuu siitä, että lämpöä ohitetaan.

  Uusi PVC-profiili KBE

  Kuten PVC on toistuvasti korostettu, modernit PVC-ikkunat ovat monimutkainen ja luotettava muotoilu. Ja mitä tämä "luotettavuus" teit.

  Katto icopal 3D

  Kaikki virtaa ja kaikki muuttuu... Tämä lause soveltuu hyvin katemateriaaleihin. Nykyään katto jokaiseen makuun, väriin ja.

  Muoviset ikkunat VEKA

  Päättänyt ostaa muovi-ikkunat? Ajatus on erinomainen ja nyt on vielä tehtävä valinta. Ja kuten käytäntö osoittaa, ostaja ensin valitsee.

  Laminoidun viilutankojen talo

  Liimattu laminoitu puu on suosittu rakennusmateriaali, joka erottuu ympäristöystävällisyydestä ja korkeasta teknisestä suorituskyvystä. Talot on pystytetty.

  Mökkien rakentaminen

  Rakenna kotisi - monien kansalaisten unelma. Mutta mökin tai maatilan rakentaminen ei koske vain suuria materiaalikustannuksia.

  Puutalo avaimet käteen

  Puutalojen rakentaminen "avaimet käteen" vuosittain tulee yhä suositummaksi. Ja tähän on olemassa objektiivisia syitä. Eniten.

  Estää talon

  Block house on suosittu viimeistelymateriaali, joka on melko houkutteleva ulkonäköä, käytännöllistä ja monipuolista. Pinta-ala vuorattu lohkotalo.

  Venäjän puutalo

  Maalaistalot perinteisessä venäläisessä tyylisessä baarissa ovat erinomainen vaihtoehto modernille lohkojen ja tiilien mökille. Ja jos sisäiset mukavuudet.

  Kevyt säätiö

  Kevyet perustilohkot ovat erinomainen tukikohta esineiden, kuten kehyskiskot, puutaloille.

  Suomalaiset puutalot

  POLAR LIFE HAUS tarjoaa puurakenteita baarista. Hänellä on 100 vuoden kokemus puunjalostuksesta ja on tällä hetkellä mukana rakentamisessa.

  Kuitujen sementtiliima CEDRAL

  Useimmat meistä tunnistavat vinyyliä. Kuitenkin kehittämällä rakennustekniikkaa, uusi viimeistely.

  Champion korvaavat ikkunat

  On aika ajatella ikkunoiden korvaamista nykyaikaisilla ikkunoilla. Champion korvaavat ikkunat -

  MARGAROLI pyyhekuivain

  MARGAROLI - laatu ja tyylikkyys Lämmitetyssä pyyhekuvassa kylpyhuoneessa on kaksi tehtävää: ensinnäkin se kuivaa pyyhkeet ja vaatteita ja toiseksi se soittaa.

  IKO pehmeät kattotiilet

  IKO pehmeä laatta IKO joustava laatta on tunnistettu laadunvarmistus, todistettu aika ja käytäntö. Se on pitkään ollut aksiomio ndash.

  Pehmeä katto GAF

  Pehmeä katto GAF-vyöruusut American Corporation of GAF Materials Corporation on kattotuotteiden lippulaiva.

  Joustava kattolaatta SHINGLAS

  Joustava vyöruusu SHINGLAS - hinta- ja toiminnallisuus Harmony Joustavat vyöruusut SHINGLAS - juuri tämä kattotiili.

  Artikkelit »Jaamme kokemuksia

  Talo talon kanssa tai ilman?

  Hyvin usein yksityiset kehittäjät kohtaavat kysymyksen - onko sen arvoista rakentaa talo, jossa on täysi kellarihuone vai ei? Ja kuinka rakentaminen kellariin vaikuttaa asuntojen loppukustannuksiin? Jos haluat ratkaista tämän ongelman itsellesi, pyydä itseltäsi muutamia kysymyksiä:

  • Tarvitsetko todella sellaisen kellarin?
  • Kuinka paljon olet valmis nostamaan talon rakentamisen kustannuksia?

  Jos et aio rakentaa korkealaatuista taloa 3-4 kerrosta, ja haluat rakentaa 1-1.5-tasoisen mökin, todennäköisesti kellari on erittäin hyödyllinen. Siellä voit sijoittaa ruokakomeroa, pyykinpesua, kattilahuoneita jne., Mutta ei rajoita elinympäristöä. Kellari lisää merkittävästi talon hyödyllistä aluetta muuttamatta sen mittoja. Hyvässä kellarissa voit varustaa biljardihuoneen, kuntosalin ja jopa uima-altaan.

  On kuitenkin olemassa yksi ongelma - on tarpeen tehdä yksityiskohtaisia ​​teknisiä ja geologisia tutkimuksia rakennustyömaalla saadakseen selvityksen pohjaveden pitoisuudesta, maaperätyypistä ja muista parametreista.

  Pohjaveden korkea taso (2 metriä tai enemmän) on ominaista alamäki- ja suotaville alueille, joilta ja järviltä. Tähän kuuluu myös vedenpitävien ja vedenpoistolaitteiden järjestäminen, mikä puolestaan ​​johtaa kellariin korkeampiin hintoihin. Lisäksi jopa pienet virheet laskutoimituksissa ja tekniikoissa voivat johtaa siihen, että kellarissa tulee jatkuvasti kosteutta.

  Maaperän erityispiirteet paikan päällä voivat myös aiheuttaa lisäaineinvestointeja. Jos talo on rakennettu turvetuhvelle tai se on irtolasti, jonka kantavuus on pieni, tarvitaan erityisiä laskelmia ja rakentavia toimenpiteitä.

  Tämän perusteella voimme päätellä. Rakentaa talon kellarissa pitäisi hoitaa hankkeen tilaama ammatillisia asiantuntijoita, jotka ottavat huomioon kaikki vivahteita sivuston, tuottaa tarvittavan engineering laskelmat ja edistää projektin kaikki tarvittavat toimenpiteet. Jos olet ostanut malliprojektin, se on sovitettava paikallisiin olosuhteisiin. Kuten käytännössä käy ilmi, täysimittaisen kellarin laite voi maksaa 1,5 - 2 kertaa kalliimpaa kuin pohjakerroksen rakentaminen.

  Talot, joissa on kellareja - edut ja haitat

  Tähän mennessä talot, joissa on kellari tai kellari, ovat hyvin suosittuja. Tällaisia ​​hankkeita ovat pääsääntöisesti 1-2 kerrostalattiaa, ullakko, parveke, ullakkotila jne. Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla esitelty materiaalien ja teknologioiden valikoima antaa omistajille mahdollisuuden toteuttaa kaikkein rohkeimmat päätökset.

  Tyypillinen talo kellarilla on yleensä perinteinen maalaistalo, joka on kaksi kerrosta ja sijaitsee pienellä tontilla. Hyvin usein omistajat tekevät talon viimeistelyn omilla käsillään, ja kellarista käytetään ylimääräistä elintilaa.

  Kellarin läsnäololla on paljon etuja, joten tilastojen mukaan yli 90% viimeisten 10 vuoden aikana rakennetuista maalajeista on kellari tai kellari.

  Mitkä ovat hankkeet?

  Talon suunnitteluvaiheessa asiantuntijat pyrkivät hyödyntämään täysimääräisesti juonialueen koko kohdistettua aluetta. Tätä varten usein rakennetaan vain maanalaisia ​​huoneita, jotka voivat olla kellari, kellareja, kellareja jne. Jos kaikki suunnittelun ja rakentamisen normit ja normit täyttyvät, työn tuloksena omistajat saavat talon vapaan tilan huomattavan kasvun. Tämä tila voidaan varata tekniseen tai kodinhoitohuoneeseen tai olohuoneeseen.

  Yleisimpiä hankkeita voidaan kutsua yhden tarinan taloksi. Kun otetaan huomioon se, että tällaisella talolla on tavallisesti pienet mittasuhteet, tunkkia käytetään täten vyöhykkeinä tietoliikennejärjestelmien, lämmityskattiloiden jne. Sijoittamiseksi.

  Kellari voidaan sijoittaa talon osan alle.

  Kaksikerroksisten talojen hankkeissa löytyy usein myös kellari- ja kellarihuoneita. Tällaisen talon suunnitelma edellyttää tavallisesti pienen kellarikerroksen läsnäoloa, jossa viestintä tehdään tai järjestetään työpaja, varasto tai kellari. Alle asuintilaa rakennetaan uudelleen harvemmin, mutta äskettäin asunnonomistajat ovat alkaneet aktiivisesti tutkia tätä aihetta.

  Talon suunnitelma kellarilla ja ullakolla merkitsee yleensä vain yhden, jos sitä voidaan sanoa, täysimittainen lattia. Yleensä tässä kerroksessa on olohuone, käytävä, keittiö, kylpyhuone ja wc. Tekniset tilat ja kodinhoitohuoneet puhdistetaan kellarissa ja makuuhuoneissa - ullakolla. Tämä vaihtoehto on myös erittäin suosittu.

  Rakenteiden ominaisuudet

  Suunnitelma talon rakentamiseksi kellariin useimmissa tapauksissa edellyttää yhden tärkeimmän teknologisen hankkeen käyttöä. Tässä tapauksessa toteutettavien töiden oletetaan olevan seuraavat:

  • Kaivaa kaivantoa maahan. Louhinnan syvyys lasketaan ottaen huomioon, että maatilan kellari sijoitetaan kaivoon, mutta myös paksua soraa, hiekkaa, vedenpitävyyttä jne.
  • Pohjakerrostalojen rakentaminen tarjoaa myös betonilattia maanalaiseen huoneeseen, joka kestää pohjavettä ja suojaa rakennusta kausiluonteisesta maaliikenteestä. Näiden tekijöiden puuttuessa laite voi olla laatoitus tai puulattiat. On syytä huomata, että kellarin rakentaminen olisi toimitettava hankkeessa.
  • Kellarin seinät ovat usein syvennetyn nauhan perustan jatkuminen. Seinät voidaan kuitenkin rakentaa myös tiilien, vaahtobetonin ja betonilohkareiden, hiilihapotetun betonin jne. Avulla.
  • On tarpeen rakentaa kellari niin, että se on täysin eristetty kosteuden tunkeutumisesta mistä tahansa puolelta, mukaan lukien päällekkäisyydet. Tätä ennen betonipohjan kaatamiseksi valssattu vedeneristysmateriaali asetetaan viemäröintitasolle (perinteistä katemateriaalia voidaan käyttää), ulkoseinät on huolellisesti päällystetty bitumimateriaalilla ja päättynyt myös eristyksellä. Sisäinen eristys ei periaatteessa anna paljon vaikutusta.

  Mitä sijoittaa maanalaiseen huoneeseen?

  Jos talossa on kellari, jonka olet rakentanut, niin älä kiirehdi kääntämään sitä varastoksi. Tutustu eräisiin perusmenetelmiin maanalaisten kerrosten järkevästä käyttämisestä:

  • Useimmissa tapauksissa apotilat ja varastotilat on edelleen järjestetty kellariin. Täällä säilytetään kotitaloustarvikkeet, vanhoja ja tarpeettomia asioita, säilykkeitä jne. Näiden tavoitteiden mukaisesti kellari on tavallisesti kesannoitu huonosti ihmisten tai laitteiden mukavaan oleskeluun.
  • Kellarissa tai kellarikerroksissa käytetään usein viestintää. Esimerkiksi suosituin vaihtoehto on tee-se-itse kattilahuone. Kellarissa voit asentaa kattilan tai lämmityskattilan niin, että ne eivät vie ylimääräistä tilaa ensimmäisessä tai toisessa kerroksessa. Kattilahuoneen rakentamiseksi kellari on rakennettava siten, että se täyttää kaikki tekniset vaatimukset, joiden mukaan teknisten laitteiden sijoittaminen on sallittua.
  • Fanit tekemään kaiken omilla käsillään kellarissa voidaan varustaa mukavalla ja tilavalla työpaikalla. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto, koska rakentaa sivustolle erillinen rakenne näihin tarkoituksiin on aina tai kerran tai epämukavaa.
  • Jos talossa on tilava kellari, voit ajatella mahdollisuutta lisätä asuintilaa. Tontit toimivat pääsääntöisesti toimistoihin, vaatehuoneisiin, käytäviin, kuntosaleihin, makuuhuoneisiin, keittiöihin. Kun järjestät asuintilaa omilla käsilläsi, sinun on harkittava huolellisesti lämmitys- ja eristysongelmia.

  Esimerkki tilojen käytöstä työpaja.

  Jopa tuntematon kellari voidaan muuttaa siistiksi ja hyödylliseksi huoneeksi. Pääasiassa on suojata lattiaa ja seiniä kosteudelta, huolehtia lämpöeristyksestä ja tehdä mahdollisimman yksinkertainen viimeistely.

  Edut ja haitat, joissa on kellari talossa

  Yksi tärkeimmistä etuja talon kellarissa ovat seuraavat näkökohdat:

  • Rakennuksen ensimmäisen kerroksen korkean lämmöneristyksen takia lattian alapuolella oleva lämmin huone (erityisen hyvä kun kellari on täysin lämmitetty ja asuinrakennus).
  • Omistaja saa ylimääräistä vapaata tilaa talossa ja merkityksettömin kustannuksin. Esimerkiksi ylimääräisen kerroksen rakentaminen omiin käsiisi maksaa paljon enemmän kuin perustamalla kellari- tai kellarihuone.
  • Jos asut sellaisella alueella, jossa maanjäristykset ovat todennäköisiä, talon kellarikerroksen läsnäolo tarjoaa hyvän rakennuksen seismisen vastuksen.

  Tietenkin taloja sisältävien talojen hankkeet ovat haittoja. Valitse ne:

  • On mahdollista rakentaa talon kellarilla vain alueella, jossa maaperäolosuhteet sen sallivat. Esimerkiksi keskellä kaistalla on paikkoja, joissa on korkea pohjavesi tai kelluva maaperä, joten sääntelyviranomaisten on kiellettävä talojen rakentaminen kellarikerroksella.
  • Luonnollisesti talon projektin kellarikerroksen leviäminen lisää jonkin verran sen arvoa. Siksi, jos resursseja on hyvin vähän, niin sinun ei pitäisi valita suunnitelmaa talon rakentamisesta tähän huoneeseen. Tai sinun pitäisi yrittää tehdä suurimman osan työstä kellarijärjestelyssä omiin käsiinsä.

  Joten, tärkein haitta rakentaminen talon kellarissa on rahoituspuolella kysymys. Ja joillakin alueilla ja maaperässä - fyysisen mahdottomuuden laitteen kellarissa.

  On tärkeää huomata, että jos päätät tehdä kellarikerroksessa jo rakennetussa talossa, tämän hankkeen toteuttamiseksi on tarpeen kutsua asiantuntijoita. Oman käden avulla on parempi olla tekemättä rakennustöitä talon tukirakenteiden turvallisuuden vuoksi.

  Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

  Talon rakentaminen kellarilla. Tai ilman häntä?

  Monet ihmiset, jotka päättävät rakentaa talon, ajattelevat usein kellarista. Mutta ajatella hanketta, jossa on maanalainen vaihe on välttämätöntä, ei niin paljon suunnittelupäätösten näkökulmasta vaan pikemminkin kustannusten näkökulmasta. Rakennuksen maanalaisen osan rakentaminen on kalliimpaa kuin maanpäällinen. Lisäksi tapaus on melko monimutkainen ja rakennusvirheet ovat hyvin vaikeita ja kalliita korjata.

  Rakentamisen terminologiassa kellari on tilaa haudattu maahan yli 2/3 sen korkeudesta. Asiantuntijoiden mukaan juuri tällaisen kellarin rakentaminen on kolmasosa kalliimpaa kuin samanlaisen kokoisen maanpäällisen rakenteen.

  Samaan aikaan on olemassa useita olosuhteita, kun talon rakentaminen talon alle voi olla hyödyllistä. Ja tämä on ymmärrettävää, muuten kukaan ei rakenna kellareja.

  Perinteisesti kellari on suunniteltu useiksi sivurakenteiksi. Melko yleinen ilmiö on autotalli kellarissa. Mutta ennen kuin päätät panna täytäntöön kellarissa olevan projektin, on ymmärrettävä, että maanalaisen rakenteen rakentamisen aikana virheiden todennäköisyys on useita kertoja suurempi kuin maanpinnan yläpuolella. Ja se ei ole pelkästään kellarin itseongelmia. Jos kellarissa tehdään virheitä, se usein aiheuttaa sen yläpuolella olevien huoneiden mikroilmaston heikkenemisen ja voi myös uhata koko rakennuksen koskemattomuutta.

  Talonrakentamisen ja työvoimakustannusten peruskorjaus voi ylittää sen alkuperäisen arvon. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että jos kehittäjällä on varoja talon rakentamiseen kellarilla, on sen kannattavampaa hankkia paras sivusto ja olla järkyttynyt korkealla tasolla. Mutta on tilanteita, joissa kellarin rakentaminen on perusteltua.

  Kun koti tarvitsee kellarin

  Ensinnäkin, kellari oikeutuu rinteessä sijaitsevaan taloon. Tämä ei kuitenkaan enää ole kellarissa suorassa merkityksessä, vaan puoliksi upotettu taso, joka ei ole aivan sama asia. Kaltevuuden puolelta tällainen kellari näyttää rakennuksen pohjakerrokselta. Vastaavasti tällaisen kellarin rakenteella on vähemmän riskejä ja se on halvempaa kuin kaikkiin sivuihin upotetut.

  Kellari sopii myös talon rakentamiseen hiekka- tai kiviseudulle edellyttäen, että pohjavesi on syvempi kuin talon pohja.

  No, tietenkin kellari voi olla ainoa mahdollisuus laajentaa asuintilaa, jos juoni on niin pieni, että jokainen neliömetri sen alue on sen arvoinen kulta.

  Lopullinen päätös kellarin rakentamisesta olisi kuitenkin tehtävä vasta sen jälkeen, kun maa on testattu. Ilman asiantuntijoita täällä ei riitä. Maaperän arvioinnin tulee suorittaa hydrogeologiset insinöörit, jotka poraavat useita reikiä jopa 10 metrin syvyyteen ja ottavat näytteitä. Tutkimuksen jälkeen maaperä kuopat, he voivat antaa vastauksen. Liity asiantuntijat ei ole järkevää, jos maaperä sovellu rakentamiseen kellarissa osoittavat ulkoisia merkkejä, jotka voidaan nähdä paljain silmin. Joten, luopuminen kellarista on vettä tai tulvilla alueilla aikana tulva. Jos alue näyttää näyttää kuivaa ja hydrogeologisen tutkimuksen ei sovi budjetin, voit tehdä riippumatonta tutkimusta maahan vanhanaikaisesti: sivustolla tulevaisuuden rakentaminen on tarpeen kaivaa reikä syvyys 2,5 m ja tarkkailla muutaman päivän, onko se täyttää vedellä. Jos kolmen päivän kuluttua kuopan pohja pysyy kuivana, voit kaivaa kuopan tässä paikassa. Pohjaveden taso voidaan määrittää myös naapurikaivojen syvyydestä. Jos talossa on kellari, joka pysyy kuivana ympäri vuoden, niin suurella todennäköisyydellä voit myös rakentaa talon kellarissa sivustossasi. Kuitenkin, jos naapureiden kellarit ja kellarit ovat ajoittain tulvia, on parempi unohtaa oma kellarisi.

  Hankkeen ominaisuudet kellarissa

  Tyypillisiä taloja, joissa on kellari, jäävät harvoin ennalleen. Useimmiten niitä on käsiteltävä perusteellisesti ottaen huomioon maaperän ja alueen lieventämisen.

  Yksi peruskiven seinämien tärkeimmistä vaatimuksista - niiden on oltava kestäviä ympäröivän maaperän ulkoiselle paineelle sekä riittävälle kantavuudelle ja estettävä kosteuden tunkeutuminen. Kaivon syvyys talon rakentamiseen kellarin kanssa tulisi olla vähintään 210 cm ja 250 cm, jos kattilahuone sijaitsee kellarissa. Monet asiantuntijat kohtuullisesti uskovat, että rakennuksen tasainen saostuminen on tärkeää, että kellari sijaitsee koko rakennuspaikan alla. Teoriassa kuitenkin kellari voi olla osittainen, mutta tätä varten pohja on suunniteltu siten, että sen reunat muodostavat lopullisen kaltevuuden enintään 30 °. Mutta porrastetun säätiön rakentamisen kustannukset ovat verrattavissa täydellisen kellarirakenteen rakentamiseen.

  Perusseinät, jotka ovat myös kellareja, on pystytetty kiinteästä betonista tai betonista, tiilestä, ontosta sementistä tai sardeldiittibetonista. Monoliittinen betoni ja betoniseinät ovat turvallisempia kuin kivi, mutta betonin laatuun asetetaan erityisvaatimukset. On toivottavaa, että betoniseos valmistettiin tehtaalta. Betonien valmistusta käsin kellari seinämistä ei suositella. Äärimmäisissä tapauksissa on hyvä betonisekoittimen käyttö. Seosvaatimus on seuraava: 1 osa Portland-sementistä ei ole alempi kuin M500, 3 osaa hiekkaa, 4 osaa murskattua kiveä, 1 osa vettä. Monoliittiset seinät on valettu betonista useissa vaiheissa ja niiden toiminta on vähäistä.

  Kellariseinien paksuus riippuu materiaalista:

  • teräsbetoni - vähintään 20 cm;
  • kiinteä betoni - vähintään 25 cm;
  • tiilestä, kevyestä kasaumasta tai sementtilohkosta - vähintään 50 cm.

  Ulkoseinien tukemiseksi (riippumatta kellarista) sisäseinät on pystytettävä, jos säätiön ulkosivujen välinen etäisyys on yli 6 metriä. Sisäseinät on rakennettu samasta materiaalista kuin ulkoiset.

  Kellarikon rakentamisen monimutkaisuus

  Rakennettaessa taloa kellarilla kaivon on oltava 1 metriä leveä rakennuksen kummallakin puolella. Löyhän maaperän on vahvistettava kaivon seiniä. Mutta tärkeimmät työvoimakustannukset on käytettävä eristystyössä. Kellarin vedenpitävyys tulee olla jatkuvaa ja erittäin korkealaatuista. Tässä tapauksessa materiaalien säästöt ovat ehdottomasti perusteettomia, koska vedeneristyksen korjaaminen maksaa paljon enemmän.

  On erittäin tärkeää rakentaa kellari mahdollisimman nopeasti ja kuivalla säällä niin, että sadanta ei kastele suojaamattomia kellariseinämiä. Jos vielä sataa, on välttämätöntä peittää seinät folio- tai pressuilla.

  Basement Vedeneristys

  Tämä vaihe on kalliimpi ja aikaa vievää. Samanaikaisesti väärentämisen kustannukset ovat erittäin korkeat. Mutta erityisesti kellareiden vedeneristys on tärkeää talojen, jotka rakennetaan lähellä luonnontilaisia ​​?? säiliöitä.

  On parasta vedenpitävä kellarin seinät ulkopuolelta, ei sisäpuolelta, koska maaperän ja veden paine tässä tapauksessa painaa vedenpitävyyttä rakennetta kohtaan eikä repeä sitä.

  Vesitiiviissä kellareissa kiinnitetään tai maalataan vedeneristys. Ensimmäisessä tapauksessa se on valssattuja bitumimateriaaleja. Liimautumisen yhteydessä on tärkeää, että se ei vahingoita kudoksen eheyttä eikä saumoja varovasti. Viime aikoina käytetään usein tasomaisia ​​tai vahvistettuja vedenpitäviä kalvoja, jotka ovat 10-15 cm: n päällekkäisiä ja liitokset sulake tai liima. Halvempia materiaaleja ovat bitumipäällysteet, jotka muodostavat pohjaseinän pinnalle vedenpitävän ja elastisen kerroksen levittämisen ja kuivauksen jälkeen. On kuitenkin parasta käyttää yhdistelmää, esim. Kipsi + liimaus useilla kerroksilla rullaavaa vesitiivistystä, jossa nivelet ovat 1/3 -1/2.

  Korkean pohjaveden pinnan ollessa kyseessä on tarpeen lisäksi suojata kellarinseinien vedeneristys suorasta kosketuksesta veden kanssa. Tätä varten ulkona rakennetaan tiiliseinä, jossa on puoli-tiili tai savi linna. Samaan aikaan maanalainen vedeneristyskerros tulisi nostaa 15-20 cm: n korkeuteen nollamerkin yläpuolella. Profiiloitu kalvo voi myös suorittaa suojatoiminnon.

  Kellarin eristys

  Kellarissa olevan lämpötilan ei tulisi laskea alle +5 ° C: n lämpötilaan, eikä sen seinämien pitäisi jäätyä. On oikeampaa lämmittää kellarin seinät ulkona, joten tämä prosessi suoritetaan ennen perustuksen täyttämistä. Ulkopuolella oleva eristin suojaa lisäksi vedenpitävyyttä mekaanisilta vaurioilta, mikä lisää sen luotettavuutta. Kuitenkin eristyksen tässä tapauksessa tulisi olla erityinen, ei-imukykyinen vesi. Ekstrudoitu polystyreenivaahto on tämän ominaisuuden omaava. Tämä on sopiva materiaali lämpöeristykseen kellareissa. Se ei murskata maan painon alla eikä pelkää kosketusta veden kanssa. Suulakepuristettujen polystyreenilevyjen liimauksen tulee olla 5-6 päivän kuluttua vedeneristysten päättymisestä. Voit tehdä tämän käyttämällä kylmää bitumimastaria, mutta joka tapauksessa ei kuumaa.

  Kellarin seinät voidaan lämmittää muiden lämmittimien kanssa, mutta sen jälkeen vedeneristyskerros tulee sijoittaa ulkopuolelle. Tällä menetelmällä on monia haittoja. Eristys ei erityisesti suojaa vedenpitävyyttä maaperän paineesta ja suorasta kosketuksesta kosteuteen. Lisäksi on olemassa vaara, että kostutetaan hygroskooppinen eristys, jonka jälkeen se menettää eristysominaisuutensa ja siirtää kosteutta kellarin seiniin.

  Tarvitsen kellarissa talon?

  Jokainen tuleva talon omistaja väistämätön kysymys: "Entä vapaata aluetta rakennuksen alla? Niin paljon tilaa ei käytetä, joten miksi ei varata jotain hyödyllistä ja tarpeellista, esimerkiksi kellari, autotalli, kattilahuone, biljardihuone, sauna ja mahdollisesti viinikellari. " Tässä artikkelissa olemme yrittäneet vastata, missä tapauksissa on suositeltavaa järjestää kellari ja kun talonrakennushankkeiden osoittautuminen on järkevämpää.

  Mikä on kysymyksen hinta?

  Keskeytyslaitteen toteutettavuuden tärkein tekijä on rakentamisen hinta, koska sekä kellari että pohjakerros ovat kallis ilo, mikä lisää merkittävästi työn kokonaiskustannuksia. Vaikka joudutkin rakentamaan köyhälle maaperälle ja syvästi syvemmälle maan pohjalle, kellarin lattian järjestely osuu merkittävästi taskuun. Keskimäärin talo, jossa kellarissa kasvaa 20% -35%, mutta jos sinun täytyy rakentaa kellari kovan kallion maaperälle, se ei ole liioiteltu "kulta".

  Kaikissa maissa kalleimmat vaiheet ovat vesi- ja lämpöeristeen asennus sekä lattialaitteet kellarissa. Huomaa, että nämä kohteet eivät ole kustannuksia, jos talo on rakennettu ilman kellarissa.

  Missä tapauksissa kellarin laite on perusteltu?

  Suurista investoinneista huolimatta monissa tapauksissa talonrakennushankkeet, joissa on kellari (jossa on kellari) tai perusrakennusten kehittäminen, ovat perusteltuja.

  Milloin se toimii?

  1. Jos perheellä on suuria tarpeita, ja rakennuksen juoni on pieni, jos maa on huono ja jos rahaa on riittävästi maanalaisen kerroksen järjestämiseksi. Tällöin ei ole tarvetta maa-alueiden rakentamiseen, sillä kaikki tekniset tilat sijaitsevat talon alla.

  2. Jos sivustolla on suuri eronkorkeus. Tällaisia ​​paikkoja varten on kehitetty rinteessä sijaitsevia taloja koskevia erikoishankkeita, joiden osalta on tarpeen järjestää tasainen vaakatasoinen rakennuspaikka, joka katkaisee osan rinteestä. Osassa, joka kuuluu leikkaukseen, on suositeltavaa järjestää kellari- tai kellarihuone.

  3. Sinulla on tarpeeksi rahaa varustaa kellarissa, ja haluat vain sen olevan talossa.

  Mitkä huoneet pitäisi järkiperäisesti sijaita kellarissa

  Ensin sinun on selvitettävä, mitä juuri kellarissa on, joten voimme tutustua eri tilojen teknisiin ominaisuuksiin ja vaatimuksiin.

  Pesutupa Jotta pesupaikka voidaan järjestää kellarikerroksessa, on tarpeen varustaa järjestelmä käytetyn veden pumppaamiseksi pumpulla, sillä tässä tapauksessa tavallinen tyhjennys, jossa jätevedet tyhjenevät painovoimalla, eivät toimi. Tämä on kellariin järjestetty pesula maksaa enemmän.

  Kattilahuone. Jotta tämä huone täyttää DBN-standardit, on tarpeen tehdä ikkuna ja ulko-ovi, eli kattilahuoneen varustaminen kellarikerroksessa on melko vaikeaa, mutta kellariin varustaminen on täysin hyväksyttävää (kellari on haudattu maahan enintään puoleen).

  Tekniset laitteet. Kellariin sijoitetut ilmanvaihtolaitteet eivät ole tehokkaita, koska tähän tarkoitukseen

  vaativat runsaasti materiaalien kulutusta. Kellarissa tai kellarissa on järkevää järjestää vesijohtosolmu, on myös järkevää asentaa vedenkäsittelylaitteita.

  Autotalli. Auton huone on kätevä varustaa sekä kellarissa että kellarissa ja sinun on tehtävä melko tasainen sisäänkäynti, jonka kaltevuuskulma on enintään 10 ° -12 °, lisäksi on välttämätöntä järjestää sisäänkäyntiraudoituksen pakotettu poisto (esimerkiksi sulatusjärjestelmä).

  Virkistysalue. Kellarissa tai kellarissa voit järjestää kirjaston, biljardihuoneen, kuntosalin, työpaja jne. Jos aiot viettää yli 2 tuntia täällä, sinun on varattava ilmanvaihtojärjestelmä, täydellinen valaistus, lämmitys, joka on kaikki, mikä on välttämätöntä elämää varten jossakin muussa kerroksessa. Lisäksi voi olla tarpeen varustaa kylpyhuone täällä (tässä tapauksessa on tarpeen varmistaa pumpun pumppaaminen pumpun avulla).

  Sauna. On mahdotonta järjestää saunaa kellarissa - tämä DBN: n sääntöjen mukaan on kielletty, mutta voit varustaa tällaisen huoneen kellarissa.

  Taloja, joissa on kellari tai mökkien kehittäminen kellarilla, on järkevää käyttää tapauksissa, joissa maaperän luonteen vuoksi suunnitellaan suurta louhintatapaa eli jos talon koko ei ole talon SÄNNÖN SISÄPUOLELLA, on verrattavissa talo, jossa on SISÄPALVELUN kaivostöitä. Tällöin laitealusta muuttuu toisen kerroksen rakentamiseksi. Jos otat huomioon tilojen järjestämisen, talonrakennuskohteet ovat käytännöllisempää, mutta tässä tapauksessa saattaa käydä ilmi, että talon sisäänkäynti ei ole yhtä helppoa.