Miten rakentaa talonpenkkiä omilla käsillään

Hyvin usein, yksityisen talon rakentamisen suunnittelusta, tulevat asunnon omistajat valitsevat ratapölkyt materiaalina edullisimman vaihtoehtona. Miten rakentaa talon talvikäytävät ja miten tehdä se itse, voit oppia videosta Internetistä ja alla olevista tiedoista.

Edut ja haitat

Rakennuksen kustannustehokkuus on kaikkein selvin etu ratapölkytalon rakentamisen kannalta, koska materiaalin alhaiset kustannukset johtuvat siitä. Lisäksi on muita etuja:

 • Talon korkean lämmönkapasiteetin polttimot, joiden ansiosta se lämpenee nopeasti talvella, ei vapauta lämpöä, ja kesällä se pysyy viileänä hyvin ja luo mukavan ilmapiirin talossa.
 • Materiaalin kestävyys johtuen siitä, että ratapölkyt ovat havupuuta (mänty, lehtikuusi, kuusi, kuusi, yvyt). Tällä puulla on homogeeninen rakenne, joka ei hajoa käsiteltäessä, ja prosessi itsessään on melko kevyt. Se on myös kosteudenkestävä, kestävä, ei mädä prosesseja ja säilyttää ominaisuutensa monien vuosien ajan. Tämän seurauksena rakennettu talo on lämmin ja kuiva, joka ei pelkää sääoloja.
 • Impregnointi kreosootilla, joka uutetaan tislaamalla puusta ja kivihiilitervasta, tuottaa puuta ratapölkkeille, joilla on vahvat antiseptiset ominaisuudet. Tämä mahdollistaa aineen pitämisen jyrsijöiltä, ​​hyönteisiltä ja sieneltä, jopa voimakkaassa käytössä. Ulkopuoli ja sisäpintainen nukkuja voi selviytyä useiden sukupolvien ajan.
Penkkien talo hyvät ja haitat

Kun kaikki edut ovat olemassa, jälkimmäinen voi olla vakava haitta samanaikaisesti. Tosiasia on, että kreosootilla on vahvan epämiellyttävän hajun lisäksi samanaikaisesti karsinogeeninen aine. Siksi sinun tulee noudattaa seuraavia suosituksia, jotta voit suojata mahdollisimman tehokkaasti talosi seinämien haitallisista vaikutuksista:

 1. Missään tapauksessa ei saa hankkia uusia ratapölkkyjä rakentamiseen. Niiden on mentävä perusteellisesti maahan, kreosootti pestään sademäärällä ja kuivataan auringossa. Tämä kestää ainakin 15-20 vuotta, vielä parempaa, jos 50 vuotta on kulunut ponnahduslautojen käytön aloittamisesta.
 2. Huolellinen viimeistely ulkoilman tuuletetuilla julkisivuilla mahdollistaa kreosoottihöyryn haihtumisen ja suojaa rakennuksen hajuja ja höyryjä sisältä suojalevyä.
 3. Rakennettaessa asuntorakennetta, jossa on ratapölkyt, on parempi käyttää niitä, joille ei ole tehty antiseptistä käsittelyä, mutta vain 35 cm.
 4. Älä käytä vain ratapölkkyjä rakennuksen kaikkien rakenteiden ja sisäisten väliseinien rakentamiseen. On suositeltavaa yhdistää ratapölkyt tavalliseen puuhun tai muuhun materiaaliin.

Jos noudatat näitä suosituksia, puhdista huolellisesti talon seinät sisäpuolelta ja ulkopuolelta, kotelo on mahdollisimman turvallinen.

Vaaditut materiaalit

Jotta voisit rakentaa ratapölkytaloja omiin käsiinsä, sinun on hankittava seuraavat materiaalit:

 • Haalarit - asuinrakennukseen, jonka koko on 8x10 m tai 10x10 m, tarvitset vähintään 200 kappaletta.
 • kalusteet
 • Hiekka, murskattu kivi, sementti
 • Valssattu vedeneristysmateriaali pohjalle
 • Hinaus, eristysmateriaali sisäeristykseen
 • Teräsketjut, metalliset kahleet
 • Ikkuna- ja oviyksiköt
 • Materiaalit sisä- ja ulkokäyttöön
 • Katemateriaali.

Rakennusvaiheet

Ennen kuin rakennat talosi, sinun on tyhjennettävä sivuston rakentamiseen ja perustan, se on ensimmäinen rakennusvaihe. Vuorimateriaalin rakenne ei paina liikaa, joten aikaa vievä ja kallis perustus on teippi, joka kestää rakennuksen kuormitusta. Sen korkeuden on oltava 50 cm maanpinnan yläpuolella. Kun se kaadetaan, kiinnityspultteja asennetaan halkaisijaltaan 40 mm yhden metrin välein ja vedeneristyskerros asetetaan pohjalevyn yläosaan. Hinaus on asetettava vedenpitävän kerroksen ja ensimmäisen riviin. Asuinrakennuksen perustan pitäisi olla noin 14 päivää castingin jälkeen.

Talvinen ratapölkyt - nauhan säätiö

Toinen vaihe - seinien rakentaminen. Ensimmäinen rivi on asetettu kiinnittämällä pultit laajan pohjan pohjaan toistensa päälle, tällainen asennus mahdollistaa seinien suuremman eristyksen sekä tasaisemmat ja tiheät rivit. Tukkien kulmaliitokset kiinnitetään "piikkiin" metallikannattimien avulla. Rivit keskenään kiinnitetään napeilla ja myös kiinnikkeillä, joiden reiät on tehty 50-70 cm etäisyydeltä päistä. Lisäksi kehyksen joka 3. rivi kiinnitetään metallikentillä ja antaa jäykkyyden rakenteelle, kummallakin puolella on kiinteä diagonaalisesti 4 mm paksuinen vahvistus, 20-30 mm leveä. Kun muuraus tehdään, jokainen rivi tarkistetaan välttämättä tasolta. Tunnistetuissa ikkunoiden aukkojen kohdissa ratapölkyt voidaan asentaa pystysuoraan. Jokainen rivi on täytettävä hinaamalla ja lasivillalla. Ennen viimeisen rivin asettamista on asennettava kiinnittimet ristikon asentamiseksi.

Kolmas vaihe on katon asennus. Yläreunan riviin sopivat kerros vedeneristys ja eristys. Yleensä katon asennus ei eroa muiden rakennusmateriaalien rakennuksista. Katontekomateriaali valitaan talouksien taloudellisten voimavarojen ja omistajien toivomusten mukaan.

Sisätilojen viimeistely

Sisustuksen ei pidä pelkästään tehdä koristeellisia toimintoja vaan myös suojata nukkuminen asuinrakennus kreosoottihöyryn tunkeutumiselta. Tee tämä ensin luo eriste kalvon muodossa, joka on asennettu neste-lasille peitettyihin lokeihin. Tässä tapauksessa voit käyttää taloudellista eristävää eristettyä vaahdotettua polyeteenikalvoa, jonka paksuus on 200-300 mikronia. Kaikki runkojen väliset nivelet ja saumat on esipäällystettävä tai suljettava rakennusteipillä.

Eristävä kalvo peittää seinät. Lisäksi siinä on täytetty muurausnahka, jonka päälle kipsilevy kiinnitetään. Kaikki kipsilevyjen väliset liitokset on tehty huolellisesti, ja seinät pohjustetaan, peitetään sitten kipsillä tai maalilla.

Lattialle on parempi käyttää puupäällystettä eristyskerroksen ja vedenpitävyyden kanssa. Katto voidaan valmistaa samoilla materiaaleilla kuin seinät.

Ulkopinta

Paras ratkaisu ratapölkkyjen rakennuksen ulkopuolelle on tuuletetun julkisivun asentaminen, joka edistää kreosoottihöyryn säätä. Järjestelyn ajaksi järjestetään ensin sorvaus, johon on kiinnitetty mineraalivillaeristys (ei ole suositeltavaa käyttää polystyreeniä eristykseen). Lisäksi lämpöeristys on peitetty tuulenpitävällä kalvolla. Sen välissä ja eristyksissä laskeutuu 30x30 cm: n puupaneelien lisäpakkaus ilmavälin muodostamiseksi. Tämän jälkeen sivuraide kiinnitetään laatikkoon, tavallisesti vinyyliksi tai metalliksi, mutta voit käyttää myös säännöllisiä seinäpaneeleja.

Miten rakentaa talonpenkkiä itse? Haitallinen tai ei sellainen kotelo!

Vaikeissa päivinä, kun rakennamme omia kotejaan, ihmiset yrittävät säästää materiaaleja tai korvata ne edullisemmilla rakennusrakenteilla. Esimerkiksi rautateiden työntekijöillä, joilla on mahdollisuus ostaa uusia tai toisen kertaisia ​​ratapölkkejä alhaisin kustannuksin, käytä niitä materiaalina ratapölkytalon rakentamiseen.

Haitallinen tai ei tällainen lähestymistapa asuntojen rakentamiseen? Ihmiset eivät aina ajattele tätä asiaa, motivoivat päätöstään taloudellisen tarkoituksenmukaisuuden ja rakentamisen kannalta sopivalla ratapölkytyypillä.

Joka tapauksessa on parempi tutkia välittömästi talon kaikki hyvät ja huonot puolet ratapölkistä, kuin pahoittelemaan mielettömän ajan ja rahan menetystä, kun rakennustyö on valmis.

Ponnauteiden haju - materiaalin tärkein ongelma rakennettaessa taloa

Ole tietoinen siitä, että polttopuiden valmistuksessa ne kyllästetään antiseptisilla aineilla, kuten kreosootilla, kreosolla ja kivihiilellä. Tämä tehdään suojaamaan puuta eri aggressiivisilta vaikutuksilta ja maksimoimaan sen käyttöiän.

Kaikki nämä kemikaalit ovat erittäin myrkyllisiä ja sisältävät syöpää aiheuttavia aineita, kuten naftaleeni, eetterit, fenolit jne.

Antiseptisesti kyllästetyt nukkakuoret

Lisäksi sinun tulisi tietää, että käytetyt ratapölkyt tunsivat aggressiivisen ympäristön vaikutukset. Tavaravaunujen liikkumisen aikana eri kemikaaleja voi päätyä tai heittää ulos.

Muista, että kreosootilla on erittäin terävä, epämiellyttävä tuoksu. Jotkut ratapölkkyjen rakentajat yrittävät eristää seinät kipsillä, mutta tämä ei riitä poistamaan kreosootin tuoksua.

Oletetaan, että päätitte rakentaa talonpenkkiä. Kuinka poistaa haju tässä tapauksessa? Tässä on vinkki:

 1. Sinun tulisi tietää, että tämän materiaalin valmistuksessa käytetään impregnointia paineella ja pinnalla, joka saavuttaa maksimaalisen syvyyden 5-10 mm.
 2. Tässä tapauksessa johtopäätös viittaa siihen, että talojen rakentamiseen on parempi käyttää ponnauspalkkeja pintapinnoitteella. Hyvä eristys vähentävät antiseptisten aineiden vaikutusta minimiin.

Harkitse toinen tärkeä asia. Lämmössä kreosootti alkaa vähitellen haihtua ja tunkeutua pienien halkeamien läpi viimeistelyaineissa. Samanaikaisesti se antaa epämiellyttävän tuoksun ja jättää punaisia ​​pilkkuja pinnalle.

Perusolosuhteet talon talonrakentamiseen

Joten kuitenkin on mahdollista rakentaa nukkumetsän talo vai ei? On mahdollista, jos samanaikaisesti käytetään yksinomaan käytettyjä ratapölkkejä, jotka ovat usean vuoden ajan makaavat maassa.

Yleensä ne tarjoavat 7-30 vuotta (riippuen puun tyypistä ja ulkoisista olosuhteista) ja pääsevät pääsemään eroon tärkeimmistä kyllästyksestä ja voimakkaasta tuoksusta tänä ajanjaksona erilaisten luonnonilmiöiden vaikutuksesta.

Tämän seurauksena kemikaalien pitoisuus vähenee mahdollisimman pieneksi ja tällaisten materiaalien hinta on huomattavasti alhaisempi kuin uudet ratapölkyt.

Kun rakennus on rakennettu, ne on viimeisteltävä huolellisesti sisältä. Tämä vähentää jäljellä olevien haitallisten kaasujen määrää.

 1. Sisäseinien eristämiseksi on mahdollista käyttää esimerkiksi vaahdotettua polyeteenikalvoa tai muuta eristemateriaalia, joka ei salli kreosootin tunkeutua huoneeseen.
 2. Ja sen ulkopuolella on parempi jättää seinät viimeistelemättä useita vuosia paremman tuuletuksen ja haitallisen hajun vähentämiseksi.

Sisäisten väliseinien rakentamistyön aikana ratapölkkyjen sijaan on parempi käyttää tavallista puuta. Tuloksena saat lämpimän ja kuivan talon.

Toinen kysymys syntyy: kuinka monta ratapölkkyä tarvitset talon 10-10 metriä? Ne, jotka ovat jo rakentaneet rakennuksia tästä materiaalista, laskivat, että tämä asuntokoko kestää noin 200 kappaletta massiivipuutavaraa, joka myydään monissa korjaustöissä mukana oleville rautatieyrityksille.

Viime vuosina puiset ratapölkyt on korvattu yhä enemmän betoniteräksillä, eikä niitä ole vaikea löytää. Tietenkin voit käyttää välittäjien palveluita, mutta materiaali maksaa paljon enemmän.

Kuinka rakentaa talon ratapölkistä?

Jos kaikki sopii sinulle, voit aloittaa työn. Ja sitten herää kysymys, millaista säätiötä tarvitaan ratapölkytaloille?

 1. Yleensä he rakentavat pilariarvoja.
 2. Ja jos aiot tehdä lisää kellarin rakennuksen alle, on parempi täyttää nauha.

Tässä artikkelissa, miten tehdään pylväsperusta, ja tässä - nauha.

Vaihtojen rakentaminen talonpenkkien omille käsille:

1. Ennen tukan asentamista on perustuksen yläosassa peitettävä vedeneristys, betoni on päällystettävä sulatulla bitumimateriaalilla, johon on kiinnitettävä useita kerrosmateriaaleja.

2. Seuraavaksi ensimmäinen ratapölkky asetetaan - tasainen (leveä puoli). Alemman kruunun kohdalla on parempi valita vaikeimmat tangot (lehtikuusi, joka on kyllästetty antiseptisellä läpikululla). Pukeutuminen piikit yhteys.

3. Sitten ensimmäisen kruunun päälle asetetaan lämmitin (juutti, hinaus, sammal) ja toinen rivi sijaitsee kapealla puolella (reunalla). Kiinnitys tapahtuu balck-järjestelmässä. Tätä varten ratapölkkien vastakkaisilla puolilla reikiä porataan 60 senttimetrin etäisyydeltä tappien päistä (puupäät, jotka pitävät ratapölkyt).

Rakenne voidaan asentaa ilman eristämistä, joten tiivisteet voidaan tiivistää vaahdolla. Myös rivien kiinnitys kynsillä 200 mm ja suluissa sallitaan.

4. Koska ristisidokset on jaettu eri kokoluokkiin niiden geometristen parametrien mukaan, tässä yhteydessä on valittava samat yksityiskohdat jokaiselle riville.

5. Pystysuuntaisen suunnan tarkistaminen sisäpuolella muninnan aikana suoritetaan lyijylinjalla tai tasolla. Ja ulkoiset epäsäännöllisyydet katoavat sitten julkisivun.

6. Pilarien kulmainen kiinnitys tapahtuu niitteillä ja erikoisella ligaatiolla (kuten tiilen tapauksessa) alla oleva kuva:

7. Seinissä olevien ovien ja ikkunoiden aukot on täytetty pystysuoraan asennettujen ratapölkkyjen tai -levyjen kanssa, jotka ovat 50 mm, ja aukot on suljettu hinaamalla tai kiinnitysvaahdolla.


Siten selvitimme: miten rakentaa talonpylväät omiin käsiisi!

Ketjunostimen käyttö rakennuksen rakentamisen aikana

Rakennettaessa taloa ratapöllyksiltä yksi melko vaikeista toimista on kiivetä rakennuksen yläosaan. No, jos rakennustyössä oli useita ihmisiä, joilla oli kaikki tarvittavat laitteet.

Mitä tehdä, jos rakennat talon yhteen tai yksin? Tällöin tulee käsikäyttöinen ketjunostin.

Myös myyntiin on sähkökäyttöisiä nostimia, jotka ovat mukavampia ja turvallisempia, kiinnittävät erityistä huomiota niiden kantokykyyn. Sen on oltava vähintään 750 kg.

Kuinka käyttää ketjunostinta nostopöydän nostamiseksi talon rakentamiseen? Tätä varten sinun on rakennettava erityinen hissi.

Video: miten nostaa nostamaan lokit yksin.

Mielestäni videon katselun jälkeen olet peruuttanut kaikki kysymykset.

Ennen kuin alat käsitellä ketjunostinta, on parempi suorittaa alustava testi sen voimasta. Voit tehdä tämän kahdella pienellä ratapölkytyksellä, joiden halkaisija on 20 cm ja aloittaa asteittainen nousu, jonka aikana sinun on tarkkailtava huolellisesti kaikkia laitteen mekanismeja.

Ponnauteiden nostaminen korkeintaan puoli metriä korkealle pysäytä mekanismin toiminta ja pidä niitä tässä asennossa 20 minuuttia. Jos varmistat, että ketjunostin toimii kunnolla, eikä toiminnoissa ole rikkomuksia, voit aloittaa sen käytön täydellä voimalla.

Päätelmät. Jos suoritat hyvän sisäisen eristämisen, kreosootin tuoksu ei ole huoneessa, ja se on mahdollista asua sellaisessa talossa. Ja rakentaa vastaava rakenne itsessään on varsin kykenevä. Onnea!

Penkkien talo omilla käsillään

Artikkelin sisältö

 • 1. Materiaalin valinta
 • 2. Vaiheittaiset ohjeet
 • 3. Kuva

Rautateiden lähellä sijaitsevissa kylissä ja siirtokunnissa voi usein nähdä ratapölkkyjä rakennettuja taloja. Pienille budjetille omaaville perheille on oma tapa tehdä kotitekoinen nukkuja talonsa. Epätavalliset ulkonäkörakennuksissa on erinomainen lämmönkestävyys, pitkä käyttöikä, suuri jyrsijöiden, bakteerien ja alhaisten kustannusten vastustuskyky.

Creazotilla hoidetut ratapölkyt eivät ole ihanteellinen rakennusmateriaali niiden karsinogeenisten ominaisuuksien vuoksi, jotka haittaavat ihmisten terveyttä. Jos hyvin harkittu ja noudatettava rakennustekniikkaa sekä seinien ja julkisivujen viimeistelyä, creatsootin negatiivinen vaikutus vähenee minimiin.

Materiaalin valinta

Rakennustöihin sopivia ratapölkkejä on mahdollista ostaa rautatiekisojen korjaamiseen ja rakennuspaikan läheisyydessä. Materiaalin hankkiminen suoraan ilman jälleenmyyjien palveluja auttaa sinua vähentämään merkittävästi talon rakentamisen kustannuksia. Yli 50 vuoden ajan käytössä olleet haalarit soveltuvat asuinrakennusten rakentamiseen.

Talon kannalta on välttämätöntä ostaa käytettyjä ratapölkkyjä, jotka ovat pestyina monivuotisissa sateissa, joita aurinko kuivasi tuulessa, ja jotka ovat jo antaneet suurimman osan creazotista maahan. Heillä on erittäin heikko haju.

Taloon, joka on 8 metriä 10 metriä, tarvitaan tyypiltään 200 puuta kyllästettyä puutavaraa, joiden keskihinta on noin 2 dollaria. On tullut aika oppia rakentamaan talonpenkkiä, niin että rakenne on luja ja luotettava.

Vaiheittainen opetus

Ennen rakennustöiden aloittamista on välttämätöntä valmistautua perusteellisesti oikeaan määrään rakennusaineita ja kiinnittimiä. Vaaditut materiaalit:

 • Säätiölle - murskattu kivi, hiekka, varusteet, sementti, vedeneristysmateriaali.
 • Seinille, lattialle, kattoon - vanhat ratapölkyt, metalliset nastat, hinaus, levyt, lämmöneristys- ja vedeneristysmateriaalit, rakennustelineet.
 • Ikkunat, ovet, kateaineet.
 • Viimeistelyyn - sementtilaasti, kitti, maali.

Vaihe numero 1. Rakennuspaikan valmistelu ja säätiön perustaminen. Talvella ei ole tarvetta rakentaa vahvoja perustuksia. Riittää kaivamaan kaivannon kaistaleen pohjan ympärille rakennuksen kehäksi ja sisäisten kantavien seinien alle. Pohjassa peitä 10 cm: n kerroksittain soraa ja hiekkaa. Asenna muotti- ja vahvistushäkki.

Pohjan yläpinnan korkeuden on oltava 50 cm. Valmista liuos, hiekka ja sementti. Kaada pohja. Yläkerroksen kaatamisen yhteydessä on tarpeen asentaa 40 mm: n halkaisijaltaan enintään yhden metrin etäisyydelle asetetut kiinnityspultit. Talon perustana on oltava vähintään kaksi viikkoa.

Vaihe numero 2. Walling. Aseta vedeneristyskerroksen pohja, vedä ja jatka ensimmäisten ratapölkkyjen asentamista. Aseta nukkuja pohjan alapuolelle ja merkitse paikat ruuvien reikien poraamiseksi. Tee reikiä ja aseta ratapölkyt pohjaan. Pultatus auttaa rakentamaan talon vahva ja vakaa.

Seuraavien rivien kiinnittämiseen on käytettävä metallikannattimia. Talon liittäminen diagonaalisesti metalliliuskan avulla antaa rakenteelle lisää jäykkyyttä.

Kun rakennat taloa ratapölkistä, voit tehdä pystysuorat ja vaakasuorat munat. Tämä lähestymistapa säästää aikaa leikkaamalla ratapölkyt haluttuun kappaletta. Ovi- ja ikkuna-aukkojen yläosan vahvistaminen tehdään horisontaalisten muurien ratapölkkyjen avulla.

Haalareita ei käytetä sisäisten seinien ja väliseinien rakentamiseen.

Talon kulmien kiinnittämiseen on toivottavaa käyttää puutalojen rakennusteknologiaa. Jos et tunne tätä tekniikkaa, on parempi kutsua asiantuntija. Corners ratapölkyt ovat lisäksi kiinnitetty metalli neliöt. Ponnahduslautojen on sovitettava hinaus. Käytä tiivisteenä olkia, sahanpurua ja saviä. Ennen kuin aloitat viimeisen rivin asettamisen, asenna kiinnittimet ristikon kiinnitykseen.

Vaihe numero 3. Talon katon asennus. Rafter-järjestelmä on tehty samalla tavoin kuin muiden rakennusmateriaalien rakennukset. Älä unohda laittaa kerros eristys ja vedenpitävyys. Katemateriaali valitaan niiden kykyjen perusteella. Levyarkkien asennus on yksinkertaisin vaihtoehto.

Vaihe numero 4. Sisäseinät ja lattia.

 1. Ensimmäinen kerros on nestemäistä lasia. Ne peittävät kaikki seinät ja käsittelevät huolellisesti aukkoa. Muista antaa kuivua.
 2. Toinen kerros on vesitiivis kalvo, joka on asetettu päällekkäin.
 3. Kolmas kerros on vyöruusu tai muurausverkko.
 4. Neljäs kerros on kipsi tai koivu, joka on valmistettu saviä oljella.

Lattiatyöt alkavat seinien viimeistelyn jälkeen. Lattia ja katto on peitettävä eristys- ja vedeneristyskerroksilla. Katto voidaan tehdä samoin kuin seinät tai kattaa kipsilevy. Lattialle sopii parhaiten puulattiat.

Vaihe numero 5. Ulkopinta. Talvinen penkit ilman ulkopinta ei näytä kovin esteettiseltä. Ulkopakkaus ei ole lainkaan sopiva. Päällystetyt seinät eivät vapauta creatsoottihöyryn jäänteitä ratapölkistä, ja sitten talo ei asu mukavasti. Viimeistelyyn on käytettävä metallista tai vinyyliä.

Se valmistui talonpenkkien rakentamisen. Jopa tällaisessa talossa voidaan asentaa kaikki tietoliikennejärjestelmät. Tuo vesi taloon Abyssinian kaivosta tai hyvin paikallaan. Asenna sähköverkko käyttäen erityistä alumiinista aallotettua putkea. Paikan päällä sijaitsevaa septisäiliötä voidaan myös rakentaa omalla ponnistuksellasi.

Talvipuutarhojen omistajat huomaavat erityisen lämmönjohtavuudestaan ​​ja erinomaisesta vakaudestaan ​​erilaisissa luonnonkatastrofeissa. Rakentamisen tärkein asia on valita koko ratapölkyt ja toteuttaa kaikki rakentamisen vaiheet korkealla laadulla.

Penkkien talo omilla käsillään

Tavalliset rakennusmateriaalit ovat nykyään kalliita. Siksi rajoitetun budjetin omaavien henkilöiden on kiinnitettävä huomiota asuntorakentamisen epätavanomaisiin tapoihin. Vanhoja ratapölkkyjä on käytetty vuosikymmenien ajan. Ja ratapölkytasot omilla käsillään - talouksien versio massiivipuiden rakentamisesta.

Haalarit ovat havupuuta, joka on kyllästetty erityisellä yhdisteellä - kreosootilla. Tätä fenoliyhdistettä käytetään antiseptisenä, sillä se suojaa maaperää puusta mätänemästä ja bakteerien lisääntymisestä sekä hyönteisten ja jyrsijöiden vahingoittumisesta.

Talvipohjaiset talot ovat lämpimiä ja kuivia, maanjäristyksiä hyvin, toisin kuin tiili- tai paneelirakenteita. Yksikerroksisen hirsitalon rakentamiseksi 10x10 m, tarvitaan noin 350 vahvaa kantta ilman pintavirheitä. Voit ostaa ne rautateiden toimistoissa, jotka suorittavat kappaleiden korjauksen. Nyt se korvaa voimakkaasti puukappaleet betoniin. Käytetyt jälleenmyyjät harjoittavat myös vanhentuneiden tukien myyntiä, mutta ymmärrätte, että niiden hinnat ovat 2-3 kertaa korkeammat kuin nimellishinnat.

Voinko elää ratapölkytaloissa?

Kreosootti on kemiallinen yhdiste, joka on vaarallista ihmisille. Sen höyryt aiheuttavat kasvojen ja käsien turpoamista ja suora kosketus ihoon voi aiheuttaa palovammoja. On jopa todisteita siitä, että sillä on syöpää aiheuttavia ominaisuuksia ja että se voi aiheuttaa syöpää. Onko turvallista asua talossa, joka on kasteltu samanlaisella aineella?

Ensinnäkin, voit käyttää vain vanhoja ratapölkkejä, asettaa maahan. Palvelun keskimääräinen aika on 15 tai 20 vuotta. Tänä aikana auringon ja sateen alla puu menettää suurimman osan kyllästyksestä ja epämiellyttävästä tuoksusta. Näissä näytteissä kemian sisältö on vähemmän ja ne ovat halvempia.

Et voi rakentaa uusista käyttämättömistä ratapölkistä. Tuoreen kreosootin tuoksu on terävä ja tasaista, se kummittelee sinua jatkuvasti ja voimistuu kuumalla säällä. Fenolien seos on öljyinen neste, joka voi tunkeutua minkä tahansa kerroksen läpi: kitti, tapetti tai kipsi - ja jättää kellertävät tahrat seinille.

Toiseksi tarvitaan sisäpuolelta huolellista viimeistelyä, jotta vähennettäisiin kosketuksiin joutuvien huurujen kanssa. Ulompi seinät ympäryksen ympärillä ommellaan sisäpuolelta kalvolla, joka estää kreosootin pääsyn huoneeseen. Ulkopuolella päinvastoin järjestetään hyvin ilmastoitu julkisivu. Sisäosien asentamista varten on parempi luopua ratapölkistä ja käyttää tavallista puuta tai muuta materiaalia.

Kolmanneksi rautatietukien valmistus- ja jalostusmenetelmät ovat erilaisia. Jotkut tuotteet on kastettu antiseptisesti, toiset - vain 3-5 cm. Rakennustarpeiden vuoksi on suositeltavaa ottaa jälkimmäinen.

Miten rakentaa

Kun käsittelemme rakennusmateriaaleja, puhumme suoraan asennuksesta:

 • Ponnistelujen rakentamiseen, samoin kuin kaikkiin puutaloihin, riittää sarakepidikkeet. Jos kellarista tai kellarista on suunniteltu, kaistaleetettä kaadetaan ympäri. Vedenpitävä kerros on asetettava nauhan tai grillataulun yläpuolelle ennen kuin hirsitalo asetetaan.
 • Ensimmäinen puinen rivi on kiinnitetty betonipohjalle, jossa on pitkät pultit, joiden korkeus on 1 m. Tangot asetetaan tasaiseksi, ja ne ovat laajaan reunaan toisistaan. Tämä lisää materiaalin kulutusta, mutta talo muuttuu lämpimämmäksi ja kehys on tasainen ja tiheä ilman suuria aukkoja.
 • Haalarit ovat monenlaisia ​​ja niillä on erilaisia ​​geometrisia parametreja, joten jokaiselle riville on tarpeen valita samankokoisia osia. Naapurilohkot on liitetty "piikkiin" ja kiinnitetty rakennustelineillä.

Nukkumaan nurkkapinoaminen

 • Köysien rivien välissä on molemmissa päissä nastat tai raudat. Niille on porattu reikiä, joiden reunat ovat 50-70 cm.
 • Kun muuraus tehdään, pystysuuntaus tarkistetaan seinien sisäpuolella tasolta ja luodaksi. Sääntöjenvastaisuudet ulkopuolella piilottaa julkisivun.
 • Hirsitalon kulmissa joka kolmas palkki vahvistaa metallikentät. Jotta rakenteen jäykkyys saataisiin kummallekin puolelle, diagonaalisesti kynsiteräsnauhat ovat 4 mm paksuja ja 20-30 mm leveitä.
 • Ikkunoiden aukkojen välissä seinät voidaan asentaa pystysuoraan. Tangot puristettujen ja lämmitettyjen palkkien väliin täyttäen aukot hinaamalla tai lasivillalla.

Kodinsisustus

Talon sisustus

Tumman pimennyspuusta valmistettu hirsirakenne ei näytä liian tyylikkäältä, joten lopputulos on molemmille puolille tarpeellinen.

Sisävuori on suunniteltu suojaamaan kreosoottihöyryjä pääsemästä huoneeseen. Vaahtopolyeteenikalvo, jonka paksuus on 200-300 μm, sopii kestävään eristysaineeseen (myös halpa).

Kaikki saumat ja liitokset on kiinnitettävä huolella rakennusteipillä tai täytettävä vaahdolla.

Sitten kassi pakataan membraanin päälle ja kipsilevy on kiinnitetty. Kaikki halkeamat ja levyjen liitoskappaleet ikkunaan ja oven aukkoihin täytetään huolella lasikuidulla olevilla hämähäkkitelineillä. Voit parantaa suojaa hajuja vastaan ​​myös päällystämällä kipsilevyn pohjustettu pinta maalilla.

Ilmastoitu julkisivu

Ulkopuolelta, ratapölkkyjen rakenne vaatii tuuletetun julkisivun, jossa on mahdollisuus säästää antiseptistä. Tästä syystä talon ulkoiseen eristämiseen on parempi ottaa mineraalivillan sijasta vaahtoa ja vastaavia materiaaleja - seinän pitäisi "hengittää".

Ensinnäkin pystysuora laatikko on valmistettu palkkeista, joiden osuudeksi on 50x50 mm. Lämmitin on kiinnitetty niiden väliin, joten on suositeltavaa valita ristikkotila rullan tai levyn leveyden mukaan. C

top lämmöneristin suljettu tuulenpitävä kalvo. Sitten, jotta tuulettaisiin julkisivu ja kemiallinen kyllästys ja kosteus haihdutettaisiin vapaana, on välttämätöntä jättää pieni ilmaväli viimeistelykerroksen ja eristeen välille. Siksi on helppo asentaa 30 mm: n 30 mm: n puupalkkien helppo valvbreshetka. Talon koristeellinen sisustus on kiinnitetty siihen. Useimmiten käytetty metalli tai vinyyli sivuraide. Toinen vaihtoehto on puinen tai PVC-vuoraus tai vastapäätä tiiliä.

Creosote Impregnated Sleepers

Kolmas rivi asetetaan

Rakennustyypit

On välttämätöntä tehdä tuuletettu julkisivu.

Onko nukkuja talo haitallista terveydelle

Työskentelystä ratapölkyt on kyllästetty kreosoottia nopeasti näkyä voimakasta kasvojen palovammoja (varsinkin posket ja nenä), olkavarret ja kaula, he joutuvat lopettamaan työn jälkeen 0,5-1 tuntia. Lievissä tapauksissa pigmentti saattaa ilmetä sen jälkeen 1-3 päivää, raskaampaa - kuorinta ja pitkittynyt pigmentaatio. Samanaikaisesti 50% työntekijöistä voi kokea: valonarkuus, repeytyminen pienessä määrin - sarveiskalvon vaurio (pitkäaikainen altistus - värjäys). Kreosootin aiheuttama hyperkeratoosi ja karvaiset kasvit voivat kehittyä ihon syöpään, joka metastasoituu imusolmukkeisiin ja kaukaisiin elimiin. Ilmeisesti kreosootin syövän ilmaantuminen edellyttää pitkäaikaisia ​​vaikutuksia kehoon. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan kreosootti pidetään potentiaalisena syöpää aiheuttavana aineena. Tältä osin vuodesta 2003 lähtien kreosootin käyttölupa on kielletty EU-maissa.

Kuinka vaarallinen on nukkuja talo?

Nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan riitä poistamaan kreosootin haitallisia vaikutuksia ihmisiin. Jotkut väittävät, ja sanovat, että heidän talonsa on ratapölkkyjen kanssa hyvä eristys ei tuota hajua, ja niiden isoäitini äiti, isoäiti ja sukulaisten niin talot elivät onnellisina elämänsä loppuun asti.

Osittainen vastaus tähän vastalauseeseen on puupalkkien kyllästämisen laatu ja menetelmä. Ponnauteiden tuotannossa on pinta (5 cm: n syvyyteen) tai impregnoimalla (paineessa).
Niinpä rakennettaessa puiset ratapölkyt, joissa on pinta kyllästys ja hyvä eristys, antiseptisten aineiden haitalliset vaikutukset minimoidaan. Haluaisin myös huomata, että monet ihmiset, jotka omistavat tällaisia ​​"ihmeitä", vastaavat hyvin negatiivisesti.

Ovatko olleet kotiin puupalkkeihin?

En rakenna taloa, ei väliä kuka sanoi mitään siellä. 4. Asuin Etelä-Venäjän maakuntakaupungissa, jossa puuta ei koskaan ollut. Siellä 90% käytetyistä / käytöstä poistetuista ratapölkytaloista on vuorattu tiilillä.

Pölkkyjen + tiilen yhdistelmää pidetään erittäin hyvässä rakenteessa, ei tuoksuja, lämmin talvi, viileä kesällä. Laasti ei repeä. Uskon, että kreosootin vuosikymmeniä kestänyt vahinko on vain kuivasta kuivausöljystä... 5.
... Kazakstanin eteläosassa monet rakensivat ratapölkytaloja. Tärkeintä on, että ratapölkyt olivat vanhoja, loitsu maahan. Kukaan ei luonnollisesti rakensinut uusia. Isoisäni rakensi sellaisen talon.

Miten kreosootti vaikuttaa henkilöön

Puolet talosta rappaus ja haju ei tuntunut. Toisella puoliskolla on, mutta kuten he sanovat silmät eivät satu. Talon purkaminen on viileää, koska Jos sinulla on keinot, on helpompi rakentaa uusi.

Jäsenet Jäsenet Filosofi Filosofi Liittynyt: 29.09.08 Viestejä: 366 Laika: 0 Eli tällä hetkellä koko laajennuksen sisäpuolelta vuorattu kipsilevyjen aiemmin hänen ja ratapölkyt noudattaen polyeteenivaahtomuovien elokuva. Prosessissa muutettiin rakennetta, nimittäin saumoja suljettiin ei vaahdolla, mutta putty-vetonitilla.

Se tuntui minulta luotettavammalta, lisäksi tällaiset saumat antavat seinälle entistä viimeistelyn ja houkuttelevuuden. Tulos: ratapölkyt olivat turvallisesti eristettyjä, haju katosi.

Ostin polttopuun talon, kuinka pääsen eroon kreosootin tuoksusta

Talvella.

Haluatko ostaa ratapölkyt? Loppujen lopuksi sinun on päätettävä, tallentaako terveys vai ei. Edellä esitetyn perusteella en henkilökohtaisesti ehdottomasti neuvota talon rakentamisesta käytettyjen puisten ratapölkkien ja varsinkin uusista puusta.
Käytettyjä puiset ratapölkyt ovat hyväksyttäviä käytettäväksi rakennusteknikkona ankkuripaikkojen rakentamiseen, jossa henkilöllä on hyvin vähän aikaa (tubloki, lato, jne.). Vaikka tällaisten ulkorakennusten omistajat sanovat, että jopa 30 vuoden toiminnan jälkeen, varsinkin lämpimällä säällä, tiloissa on epämiellyttävä tuoksu sekä sisä- että ulkopuolelta. Ja lopuksi, niille, joilla jo on vahva halu rakentaa talon pois puiset ratapölkyt - valitse vain uudet pölkyt, jotka eivät ole vielä kyllästetty myrkyllisiä säilöntäaineita, sitä enemmän kreosootti - talo on lämmin, kuiva ja mukava elämä.
Vaikeus kierrätys ratapölkyt liittyy korkea myrkyllisyys käytetään antiseptiset (kreosootti, kivihiiliöljy, kresoli, jne.), Kreosootti, joka usein kyllästetty ratapölkkyjen estämiseksi mätäneminen on hiili tislaamalla tuote sisältää enemmän kuin 70% aromaattisia hiilivetyjä (fenolit, niiden esterit, kresolit, naftaleeni, antraseeni jne.). Hiilen antiseptisiin aineisiin kyllästettyjen polkumöiden suorat polttaminen on mahdotonta, koska savupäästöt sisältävät jopa 3-4% palamattomista aromaattisista hiilivedyistä.

Sementtiuunit soveltuvat parhaiten tämän ongelman ratkaisemiseen, jossa lämpökemikaaliprosessi tapahtuu korkeammassa lämpötilassa 1700-1800 ° C, jolloin hajoamistuotteiden eliniintymisajat ovat lisääntyneet. Rautateiden ratapölkyt tehokkaaseen käyttöön sementtiuunissa, ne esikäsitellään HAMMEL 750D / DK -murskaimessa.

Rakentaminen ratapölkyt. hyvät ja huonot puolet

11 kuukauden kuluttua oireet nousivat, keltaisuus, maksakipu, epätasaiset oppilaat, vapisevat sormet, huimaus, hikoilu ilmestyivät; veren geyts - ruumiissa. Myrkyllisen polyencefaliitin tapaukset, jotka liittyvät useiden pylväiden kreosoottihoitoon huonosti tuuletetussa autotallissa, liittyvät kreosootin toimintaan.

Ihokosketus kreosootilla aiheuttaa vaaleanpunaisten pilkkujen, papulesien, syyläkasvien, vahvan pigmentaation ja ihon keratinisoitumisen lisääntymisen. Tauti on erityisen akuutti aurinkoisina päivinä.

Rakensimme boo-ratapölkkyjen talon - kreosootin tuoksu tulee maanalaisista: mitä meidän pitäisi tehdä

Ja tämä ei ole sama asia. VASTAAN 1.... rakensimme talon käytettyjä ratapölkkejä, asetimme verkon sisään ja kipseimme, nyt joissakin paikoissa kipsi tahroja ilmestyvät koostumuksesta, jolla ratapölkyt jalostettiin. Mitä tehdä ja miten käsitellä seinät pysäyttää läpäisemisen tahrojen?... 2.... isäni oikaisukauden aikana on rakennettu kesäkeittiö ratapölkkyjä, 12-14 vuosi jo kulunut, en muista tarkalleen, mutta kesällä, kun aurinko prigreet, haju on sisäpuolelta kipsi kohdetta ilmestyi ulkopuolella nosti tina... kuin höyrysulun elokuva... se on sama virhe kuin talon itsensä siteet, ensinnäkin kalvon täyttämisen jälkeen verkkoon tulee seulan, ja toiseksi, se ei ole höyrysulun, vielä vähän, mutta se mahdollistaa ilmassa ja kosteudessa itsestään ja on lyhytikäinen... 3.... paljon taloja rakennettiin ratapölkkyjen.

Sängyt talot ovat haitallisia terveydelle.

Katsottiin puutarhan alueella. Ja paikka on hyvä, ja pyydä halpaa, mutta hämmentynyt, että talo on rakennettu ratapölkyt. Totta, sen ulkopuolella ja sen sisällä on kipsiä. Lähistöllä on keskeneräinen kylpylä, joka on tehty myös liotetuista ratapölkistä. Kuinka vaarallista tämä hoito terveyden ja onko se katoaa ajan myötä? "Gennadi Makhovikov FOR 1.... isoäitini talo ratapölkyt ja iso-isoäiti oli kanssa ratapölkyt kanssa ratapölkyt oli koti isoisäni, hänen vaimonsa, ja ei ollut mitään ongelmia, ei tuoksua, ei päänsärkyä. Se on viileä kesällä sellaisessa talossa, ja lämmin talvella. Ja tämä huolimatta siitä, että hänen isoäitinsä hän vain rappaus sisällä, mutta ulkopuolelta yleensä mitään trim. Itse rakensin autotallin, jossa oli ratapölkyt, ja lopetin kylvyn rakentamisen, pian rakennan talon (niistä). Muuten ehkä levyt ratapölkyt riitelevät. Kun sahain, huomasin, että ne ovat kyllästyneitä 5 mm: n voimalla, ja loput ovat puhtaita puita, ehkä siksi ei ole hajua.

Onko nukkuja talo haitallista terveydelle

Usein maanrakennusten tai -saunojen rakentamiseen ne haluavat valita materiaaleja käsin säästämään rahaa. Esimerkiksi rautatiealan lähiö voi rohkaista puutarhureita rakentaa rakenteita uusista tai käytetyistä ratapölkistä.

Tämä vaihtoehto houkuttelee rakennuksen rahoituksen saatavuutta ja nopeutta. Onko tämä todella kannattavaa vaihtoehtoa? Yritetään selvittää se.

Rakenna tai ei rakenna? Puupalkkien rakentamisen edut ja haitat Tällaisen rakenteen etuja on tunnistettu monien vuosien ajan tällaisten talojen käytölle. Puiset ratapölkyt ovat todellakin kevyitä, ei mätää, kestäviä, hyvin suojattu alhaisilta lämpötiloilta ja jyrsijöiltä. Myös nämä talot näyttävät täydellisesti maanjäristyksissä.

Lisäksi ratapölkkyjen erityinen muoto helpottaa yksinkertaisten rakenteiden taloa.

Miten rakentaa talonpenkkiä omilla käsillään: ohjeita valokuvilla

Mutta entä nuori perhe, joka todella haluaa rakentaa oman talonsa, mutta jolla on hyvin rajallinen budjetti? On tie ulos. Voit rakentaa talon käytetyistä rautatieyhteyksistä romumateriaalien avulla. Tällaisen materiaalin käytöllä on omat ominaispiirteensä ja haittansa, mutta myös paljon etuja. Talvi, joka on valmistettu ratapölkistä, kevyt ja kestävä, lämmin talvi ja viileä kesäisin, koska se on matala lämmönjohtavuus.

Rakentamisen ratapölkkyjen valinta

Raskaiden ratapölkyt kyllästetään kreosootilla siten, että ne kestää kauemmin eikä heikkene ilmakehän ilmiöiden vaikutuksesta maahan. Kreosootti on myrkyllistä. Siksi voit ostaa vain ratapölkyt, joita on käytetty yli 50 vuoden ajan. Tänä aikana kreosootti ratapölistä katoaa ja menee maahan. Ne ovat terveellisempää ja edullisempaa. Myös ratapölkkyjen valinnassa sinun on tiedettävä, että ne ovat kyllästettyjä ja osittain kyllästettyjä. Asuinrakennusten rakentamiseksi kannattaa valita jälkimmäinen.

On parasta ostaa ratapölkyt lähimmässä haarassa, joka harjoittaa rautateiden korjaamista. Koska tämän materiaalin hinta jälleenmyyjiltä on yliarvioitu 2-3 kertaa.

Perustamisen tekeminen

Talon rakentamisen ensimmäinen vaihe on täyttää säätiö. Voit tehdä nauhan perustuksen ympärysmitta, tai sarake-nauha. Kiinnityspultit tulee kiinnittää pohjaan.

Rakennamme talon seinät


Kun säätiön rakenne on päättynyt, voit siirtyä seiniin.

Sinun täytyy rakentaa seiniä näihin sääntöihin mielessä:

 1. Puiset ratapölkyt on asetettava leveälle puolelle, joten ne kestävät paremmin ja muodostavat vähemmän aukkoja, ja tietenkin talo on lämpimämpi.
 2. Ensimmäinen rivi palkkeja asetetaan vedeneristyskerrokseen ja kiinnitetään perustukseen kiinnitettyihin pultteihin.
 3. Jokainen ratapölkky on asennettu eristykseen. Se voi olla: lasivilla, hinaus, savi olkineen.
 4. Jokainen seuraava rivi on kiinnitetty edellisiin metalliosina tai nastat. Tee se 50-70 cm etäisyydeltä päistä. Tällöin molemmat ratapölkyt porataan, sitten avain kiinnitetään alareunaan ja kiristetään yläosaa, joka tiivistää rakenteen kouristusvasaralla.
 5. Kulmat, joka 2-3 riviä, vahvistetaan metallikentillä. Ja koko rakenteen jäykistämiseksi seinän molemmille puolille teräsnauhat kiinnitetään vinosti.
 1. Aseta ratapölkyt, jotka tarvitset seinän sisäpuolelle, tarkista taso ja luoti.
 2. Ponnainten päät on yhdistetty "piikkiin" ja kiinnitetty niitteillä, jotka on eristetty hinaamalla.

Kun seinien asentaminen on melkein ohi, on tarpeen ajatella ja asentaa kiinnittimet linjoille.

Rakennamme katon ratapölkyt

Tällaisen talon katto ei ole erilainen kuin toiset. Suurin budjettivaihtoehto on liuskekatto. Tasojen ylärajan ja katon välissä sinun on asetettava kerros vedeneristys ja eristys.

Kun olet viimeistellyt katon, voit jatkaa ikkunoiden ja ovien asennusta ja lattiaa.

Sisustustyöt talon käytetyissä ratapölkissä

Talon sisäinen viimeistely on välttämätöntä paitsi esteettisen ulkonäön luomiseksi myös kreosoottihöyryjen tunkeutumiseksi taloon.

Eristys muovikalvolla. Laatikko ja kipsilevy kiinnitetään siihen.

Ratapölkkyjen seinien ulkopinta

Ehdotukset näkymät ratapölkyt ovat huono. Siksi on parempi käsitellä niitä ulkopuolelta. Koska olemme tekemisissä haitallisen aineen kanssa, joka haihtuu koko ajan, vuorin on "hengitettävä". Siksi käytämme mineraalivillaa eristykseen ja sivuraide (vinyyli tai metalli) verhousmateriaalina.

Valmis talo ratapölkistä

Kun kaikki rakennus- ja viimeistelytyöt ovat valmiit, saamme edullisen, lämpimän ja kauniin talon.

Aasian ja Tyynenmeren alueen rakennuskompleksi

Harrastukset:

tarkoitus:

Rekisteröidy nyt

Tarvitsetko apua?

Aenean auctor wisi et urna. Aliquam erat volutpat. Duis ac turpis. Kokonainen rutrum ante eu lacus.Vestibulum vapaa nisl, porta vel, scelerisque eget.

jäsen logIn

Onko rakennusten rakenteen arvoista rakentaa?

21-10-2010 60895 5

"Katselimme puutarhavyöhykkeellä. Ja paikka on hyvä, ja pyydä halpaa, mutta hämmentynyt, että talo on rakennettu ratapölkyt. Totta, sen ulkopuolella ja sen sisällä on kipsiä. Lähistöllä on keskeneräinen kylpylä, joka on tehty myös liotetuista ratapölkistä. Kuinka vaarallinen tämä kyllästys on terveydelle ja onko se ajan myötä? "

Gennady Makhovikov

1.... isoäitini talo ratapölkyt ja iso-isoäiti oli kanssa ratapölkyt kanssa ratapölkyt oli koti isoisäni, hänen vaimonsa, ja ei ollut ongelmia, ei haju, ei päänsärky. Se on viileä kesällä sellaisessa talossa, ja lämmin talvella. Ja tämä huolimatta siitä, että hänen isoäitinsä hän vain rappaus sisällä, mutta ulkopuolelta yleensä mitään trim. Itse rakensin autotallin, jossa oli ratapölkyt, ja lopetin kylvyn rakentamisen, pian rakennan talon (niistä). Muuten ehkä levyt ratapölkyt riitelevät. Kun sahain, huomasin, että ne ovat kyllästyneitä 5 mm: n voimalla, ja loput ovat puhtaita puita, ehkä siksi ei ole hajua. Jotkut suutuneet läpi, nämä, luultavasti, antaa haju. Ja vielä päätös on sinun.

2.... ei ole ongelmaa, meillä oli jopa kylpyamme ratapöllyksistä, vaikka tärkein edellytys - nukkumaa olisi käytettävä. "Maata" maahan, hän jo antoi kreosootin pääosaa maahan. Tuoreen nukkujan on eristettävä ulko- ja sisäpinnoilta. Ulkopinta vaipalla, jossa on sivuraide tai "limivuoraus", on parempi kipsi sisällä. Kotelo oli kreosootti, joka läpäisi vanerin etupuolella olevien kynsien läpi, joka oli peitetty tuoreilla ratapölkillä. Väsynyt maalata - vuoden kuluttua se muuttuu mustaksi. Jouduin liimaamaan säteen läpäisemätön materiaali. Ja ensimmäisen kruunun kohdalla nukkuja oli yleensä korvaamaton asia, se oli kyllästetty lisäksi seisomaan, se ei haise lattian alle, mutta se ei käynnistä eläviä olentoja...

3.... Oi, olisin sellaiset ratapölkyt, annan nopeasti heidät aidaksi. Ja ei. En rakenna taloa, ei väliä kuka sanoi mitään siellä.

4. Asuin Etelä-Venäjän maakuntakaupungissa, jossa puuta ei koskaan ollut. Siellä 90% käytetyistä / käytöstä poistetuista ratapölkytaloista on vuorattu tiilillä. Pölkkyjen + tiilen yhdistelmää pidetään erittäin hyvässä rakenteessa, ei tuoksuja, lämmin talvi, viileä kesällä. Laasti ei repeä. Uskon, että kreosootin vuosikymmenien aikana esiintynyt haitta ei ole enää kuivaa kuivausöljyä.

5.... Kazakstanin eteläosassa monet rakensivat ratapölkytaloja. Tärkeintä on, että ratapölkyt olivat vanhoja, loitsu maahan. Kukaan ei luonnollisesti rakensinut uusia. Isoisäni rakensi sellaisen talon. Isäni, tädit ja setä kasvoivat hänessä, ja sen jälkeen olemme lapsenlapsia. Ja kukaan ei kuollut, koska talo on nukkuja. Ponnahduslautojen välissä vanhat rätit täytettiin halkeilla (jotka sitten täytettiin) ja kastettiin savella. Sisällä täytettyjä "vyöruusuja" ja kipsiä savi ja olki. Tämän jälkeen lopullisessa - savessa, hiekassa ja sementissä. Ja mikään hajua ei ollut! Älä kuuntele niitä, jotka sanovat, etteivät voi elää tällaisessa talossa - terveysriskiä. Suurissa kaupungeissa "allergikoille" ja syöpäkuolleille on monia. Emme perheillämme eikä naapureilla, tämä ei ollut.

6.... Minulla on ensimmäiset 3-4 ramppia. Mutta koska hirsitalo on rakennettu hyvin pitkään, se on peitetty "turkislakalla", eristys, säänsuoja ja sivuraide ulkona, kipsattu sisäpuolelta ja "rappaus" - ei ole hajua. lainkaan. En tue ratapölkkyjä kovin paljon, puu on sekä kuivempaa että lämpimämpää, ja se sahaa helpompaa ja ei ole niin kallista...

7. Mielestäni emme saa asettaa yhtäläistä merkkiä kreosootin ja huoneen välillä, jossa ratapölkyt ovat siististi ja turvallisesti peitettyjä. Lisäksi talon talo on erilainen. Penkereistä valmistetut talot, joissa ratapölkyt ovat eristyksissä jonkin verran (luonnollisesti ne ovat haitallisia terveydelle), mutta ne on varustettu ratapölkillä, jotka on luotettavasti eristetty huoneista. Ja tämä ei ole sama asia.

1.... rakensimme käytettyjen ratapölkkien talon, jonka sisällä laatoimme ruudukon ja päällystettiin, nyt joissakin paikoissa kipsi tahrojen läpi, jotka näkyvät koostumuksesta, jolla ratapölkyt käsiteltiin. Mitä tehdä ja miten käsitellä seiniä pysäyttämään tahrojen tunkeutuminen.

2.... isäni rakensi kesäkoneen poikasetista perestroikan aikana, 12-14 vuotta on kulunut, en muista tarkalleen, mutta kesällä aurinko lämpenee, haju voi olla, paikat näkyvät kipsi sisäpuolelta, se peitetään tinaa ulkona. Höyrysulkukalvon osalta. tämä on sama virhe kuin talossa itse ratapölkistä, ensinnäkin kalvo sen jälkeen, kun verkko muuttuu seulaksi, toiseksi se ei ole höyrysulku, koska se on vielä vähän, mutta se mahdollistaa ilman ja kosteuden itsessään ja lyhytikäisiä.

3.... paljon taloja oli rakennettu ratapölkkyistä. Yhdessä tällaisessa talossa kävin ja oli surullisen hämmästynyt. Heti kun tulin taloon, huomasin heti, kuinka vaikeaa oli hengittää siihen. En tiedä, miten omistajat, mutta heti saivat dieselöljyn ja polttoöljyn hajua. Huolimatta siitä, että talon julkisivu on maalattu kirkkailla väreillä, se ei suostunut silmiin. Mutta minusta tuntuu, että terveys on tärkeämpää, ja siksi suosittelen kaikkia valitsemaan ympäristöystävällisiä materiaaleja rakennettaessa taloa...

4.... se on oikein, talot on rakennettu ratapölkkyistä koko kyliin. Mutta ne on rakennettu enimmäkseen kaikki kyllästämättömät ratapölkyt. Oli tietenkin ainoita, jotka eivät välittäneet terveydestään, mutta heistä on hyvin vähän. Yrität kesällä lämpöä vain seisomaan polvien vieressä, liotettuna kreosoottiin ja se, että se vuodattaa junasta monta vuotta. Köyhille rautatieliikenteen työntekijöille, jotka palvelevat naapurustoaan, illalla kasvot kasvavat. Mitään ei voida säästää tästä "haisusta", joko tiilillä tai kipsillä...

5.... on mahdotonta erottaa hajua täysin. Voit vähentää vain sen tuhoisaa vaikutusta. Näin kaverin, hän poltti kätensä kreosootilla, näytti siltä, ​​että käsi kaadettiin hänen palavan hartsinsa päälle. Ja vain jotain vetää tuoreita ratapölkkejä lämpöön...

6.... kreosootilla liotettujen tuoreiden ratapölkkyjen purkamisen yhteydessä annetaan tavalliset haalarit, mutta ne ovat kertakäyttöisiä. Koska 2-3 tunnin purkamisen jälkeen kaikki leviää. En tiedä ihosta, mutta rautateiden työntekijät sanovat, että kreosootti palaa hyvin...

7.... noin 15 vuotta sitten, naapurit maalla laittavat seinät puoleensa ratapölkkyjen talosta. Haju pidettiin pitkään, noin kymmenen vuotta. Muistan, että ratapölkyt eivät olleet uusia. Läheisyydessä on kasvi, joka käyttää fenolia tuotannossa. Ja ratapölkkien talo on hyvin samankaltainen kuin kaasukammio.

8. Rakensin talon itse käytetyistä talvikäytävät kyllästetyistä... Kipsin sisäpuolella vyöruusuilla savea laastilla alabasterin päällä. Talon ulkopuolella on vuorattu tiili. Kreosootin tuoksu voidaan sanoa ja tuntuu - tottui siihen, mutta joka "joku muu" tulee, hän tuntee. Laitoin talon vuonna 1995, niin en tiennyt fenolin haitallisuudesta, ja monet tekivät, koska toiselle ei ollut rahaa, mutta halusin elää jonnekin. Auta minua, kiitos, kuka on pätevä, niin paljon kuin mahdollista, varmistamaan itsensä ilman puskutraktoria. En rakenna toista taloa, ja asuminen tässä talossa ei ollut ollenkaan miellyttävä. On monia epäilyksiä, kuten he sanovat: "Elämän työ on kissa". Ei rakennettua taloa, vaan kaasukammio, mutta kuinka paljon työtä ja rahaa sijoitettiin. Ehkä ei aivan pelottavaa? Kerro, että elämämme riippuu siitä...

9.... tunnen paljon ihmisiä, jotka asuivat tällaisissa talleissa. Ja he eivät näyttäneet valittavan erityisesti talon terveydestä ja hajuista. Mutta kun tulet käymään heille, ei ole mahdollista hengittää. He ovat jo härkiä, eivät tunne tätä "haisua". Mutta he elävät vähemmän kuin ne, jotka elävät ympäristöystävällisemmissä kodeissa. Vuodet valehtelevat poluilla eivät tee mitään kreosootilla. Haalarit pysyvät terveydelle vaarallisina kuin kyllästetyt. Rakentaminen nukkujalta on vain vihollisia, ja tuomitsin tällaisia ​​rakentajia liialliselle julmuudelle. Älä houkutella halpoja ratapölkkejä, niin lapset ja lastenlastenne kiroavat sinua.

10.... Huomasin, että ratapölkyt ovat kyllästyneet kreosootin läpi. Tällaiset ratapölkyt alkavat kukistua noin 40-50 vuodessa, suunnilleen tällaisessa ajassa kreosootti katoaa. Mielestäni ei aina ja ei kaikkialla ollut ristisidoksia liotettu niin laadullisesti, ja on mahdollista, että jos kyllästetty kerros on pieni, kreosootti on jo haihtunut ja talot eivät haise. Mutta en silti asu sellaisessa talossa, se on edelleen kemia, eikä ole mikään mikään mikro-organismi, joka asuu ratapölissä. Loppujen lopuksi jotkut kemian sairaudet ilmenevät kymmeniä vuosia ja jopa seuraavien sukupolvien aikana. Yleensä fenoli on erittäin myrkyllinen aine ja puun rakentaminen sen sisällöllä, epävarma säästö, on erittäin epävarma. Rakastettujen ja lasten terveydentila ei ole sen arvoinen.

11.... ainakin kukaan, joka muistaa kuinka paljon kulkevien junien WC: stä läikkynyt, nämä ratapölkyt, joita käytetään talonrakentamisessa? Loppujen lopuksi kaikki maailman sairaudet vuosien varrella "odottavat" aikansa näillä ratapölkillä. Sana: "rakentaa" viihtyisä huoneisto "julkisesta wc: stä. Vain "kuinka päästä eroon virtsan hajuista? Voitteko kertoa minulle? "

12. Minulla on ystäviä. Itse talo oli rakennettu ratapölkistä 20 vuotta sitten. Onneksi koko kaupunki rautateillä "sidottu". Aviomies, vaimo ja poika. Aviomies vaimosta vuosi sitten, mieheni on myös matkalla... En tiedä poikani.. se on mielestäni helpompaa asua hostellissa, elohopea kiloa sängyn alla. ja et rasita rakentamisen aikana ja "lähde" ​​nopeammin...

13.... Suosittelen niitä, jotka suunnittelevat rakentaa nukkumoottorimyymälän mennä onkologiatehtäviin ja nähdä kreosootin ominaisuudet ja kestävyys ja sen seuraukset etenkin keuhkojen syöpäkasvaimille varsinkin lapsuudessa. Vaikka et haisi, suosittelen uudelleen, kysy...

"Luinen" ratapölkyt - materiaali on melko halpaa, joten vuosikymmenien yleinen pulaa hän oli suosituin puutarhurit. Mutta lääkärit kategorisesti eivät suosittele kreosootilla kastettujen ratapölkkien käyttöä asuntojen rakentamiseen.

Haju - tämä ei ole pahinta tällaisessa materiaalissa. Ajan myötä tietenkin se heikkenee, mutta ei täysin katoa. Kun kesällä vanhan talon ovet ovat avaamattomia, sitä ei tuskin tunnu. Mutta on tarpeen sulkea talon vähintään viikon tai lämmittää liesi, koska "nukkuja" henki ilmestyy uudelleen. Se haju vielä lämpimämmäksi lämpöä, eikä kipsi säästää sitä. Ja kylpylän rakentaminen ratapöllyksiltä ei ole lainkaan keskustelun kohteena: kuumennettaessa ponnahduslautaset vapauttavat voimakkaasti erittäin haitalliset aineet ilmaan. Tästä syystä ratapölkyt eivät saisi sallia myöskään polttopuuta, koska ne aiheuttavat paljon palamistuotteita palamisessa.

Jotta voisimme arvioida asuntojen vaaraa ratapöllyksiltä, ​​annamme Ecohome.ru-sivuston ekologeilta vastauksen kysymykseen: kuinka haitallinen on kreosootin vaikutus ihmiskehoon? Tämä on leikkaus viitteestä "Haitalliset aineet teollisuudessa" (käsikirja kemisteille, insinööreille ja lääkäreille, ed., Seitsemäs, trans., Ja lisätään kolmessa tilavuudessa, osa I. Orgaaniset aineet. N. V. Lazareva ja lääketieteen tohtori E.N. Levina L., "Chemistry", 1976):

Työntekijä tunnisti myrkytyksen, kaatui vaatteiden päälle kreosoottiöljyllä eikä korvannut niitä pitkään aikaan. Oireet: päänsärky, heikkous, yskä, pahoinvointi, oksentelu, ripuli. Kun toistuva kosketus kreosoottiöljyyn (laitettiin samalle päällysvaatteelle) ilmeni syanoosi, jatkuva päänsärky, yleinen heikkous, keltainen hiusväri. 11 kuukauden kuluttua oireet nousivat, keltaisuus, maksakipu, epätasaiset oppilaat, vapisevat sormet, huimaus, hikoilu ilmestyivät; veren geyts - ruumiissa.

Myrkyllisen polyencefaliitin tapaukset, jotka liittyvät useiden pylväiden kreosoottihoitoon huonosti tuuletetussa autotallissa, liittyvät kreosootin toimintaan. Muutaman tunnin kuluttua uhri ilmestyi diplopia, nystagmus, silmänlihaksen halvaus, puhehäiriö, ataksia ja vasemmanpuoleinen hemiparesis. Silmän ja veren fundus ilman poikkeamia; kaikki oireet hävisivät 2 viikon kuluttua, eikä niitä mainita (Arieff, Altas).

Ihokosketus kreosootilla aiheuttaa vaaleanpunaisten pilkkujen, papulesien, syyläkasvien, vahvan pigmentaation ja ihon keratinisoitumisen lisääntymisen. Tauti on erityisen akuutti aurinkoisina päivinä. Työntekijät, jotka kyllästyivät ratapölkkeihin kreosootilla, kehittivät hyvin nopeasti kasvojen (varsinkin poskien ja nenän), kyynärvarren ja kaulan palovammoja, jotka joutuivat lopettamaan työskentelyn 0,5-1 tunnin kuluttua. Lievissä tapauksissa 1-3 päivän kuluttua pigmentaatio ilmestyi, raskaampaa - kuorinta ja pitkittynyt pigmentaatio. Samanaikaisesti 50% työntekijöistä koki valokehystä ja repimistä; muutamassa tapauksessa - sarveiskalvon vaurio (pitkittyneellä vaikutuksella - värjääminen).

Kreosootin aiheuttama hyperkeratoosi ja karvaiset kasvit voivat kehittyä ihon syöpään, joka metastasoituu imusolmukkeisiin ja kaukaisiin elimiin. Ilmeisesti syövän syntyminen kreosootista kestää kauan. Kuitenkin 4-vuotisen kokemuksen omaava taidemaalari 4 vuotta kreosootin työn lopettamisen jälkeen paljasti kasvoille 5 syöpälää, keratinoitavia papilloomia, kasvojen ja käsien ihon pigmentaatiota (Lenson).

Yksilöllinen suoja. Ehkäisevät toimenpiteet.

Ihon ja silmien suojaamiseksi suositellaan kasviöljyistä valmistettuja suojaavia voiteita, joissa on titaanioksidia, tummia suojalaseja, kasvonsuojaimia (esimerkiksi paperimassaa). Kasvojen ja käsien pakollinen pesu saippualla ja vedellä tai teollisilla ihonpuhdistusaineilla. "

Puisten ratapölkkyjen hyödyntäminen

Rautateiden ratapölkkyjen hyödyntämisongelma on akuutti ongelma liikennealalle. Tällä hetkellä Venäjän rautateiden divisioonissa on kertynyt yli 500 tuhatta tonnia puunpalkkeja, jotka on kyllästetty antiseptisiin aineisiin. Alueelliset teollisuusjätteen kaatopaikat ovat useimmiten liian täynnä, ja teiden osa-alueet joutuvat keräämään kuolleet ratapölkyt paikoissa, joita ei ole varattu niiden varastointiin. Tällainen luvaton jätehuolto on kalliita ratapölkkyjen omistajille.

Vaikeus kierrätys ratapölkyt liittyy korkea myrkyllisyys käytetään antiseptiset (kreosootti, kivihiiliöljy, kresoli, jne.), Kreosootti, joka usein kyllästetty ratapölkkyjen estämiseksi mätäneminen on hiili tislaamalla tuote sisältää enemmän kuin 70% aromaattisia hiilivetyjä (fenolit, niiden esterit, kresolit, naftaleeni, antraseeni jne.).

Hiilen antiseptisiin aineisiin kyllästettyjen polkumöiden suorat polttaminen on mahdotonta, koska savupäästöt sisältävät jopa 3-4% palamattomista aromaattisista hiilivedyistä. Sementtiuunit soveltuvat parhaiten tämän ongelman ratkaisemiseen, jossa lämpökemikaaliprosessi tapahtuu korkeammassa lämpötilassa 1700-1800 ° C, jolloin hajoamistuotteiden eliniintymisajat ovat lisääntyneet.

Rautateiden ratapölkyt tehokkaaseen käyttöön sementtiuunissa, ne esikäsitellään HAMMEL 750D / DK -murskaimessa. Hiomisprosessissa metalliosat erotetaan samanaikaisesti puusta käyttäen magneettista erotinta. Murskatut tuotteet sekoitetaan muuntyyppisten jätteiden kanssa, mikä osaltaan vähentää aromaattisten yhdisteiden pitoisuutta sekä parantaa saatujen tuotteiden teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia - sementintuotannon lisäaineita, jotka vastaavat TU 5743-001-84050842-09.

Puisten ratapölkkyjen hävittäminen on ympäristöystävällistä, resursseja säästävää ja täysin jätteetöntä.