Viemärit kesämökillä: tekniikka ja omien käsien rakentaminen

Säätiö on perusta, rakennuksen pylväs ja talon elämä riippuu sen laadusta, voimasta ja koskemattomuudesta. Säätiön eheys on ensin rikki veden alla, joka joutuu kosketuksiin sateen, lumen sulamisen, pohjaveden määrän lisäämisen (tai pysyvän pohjaveden pysyessä pysyvästi) jne., ja kosteus kerääntyy vähitellen ympäri ja lähestyy yläkerroksia.

Kaikki edellä mainitut ongelmat osoittavat, että ajankohtaiset vedenpoistooperaatiot ovat tärkeitä rakennuksen perustamisesta. Lisäksi on tarpeen tyhjentää säätörakenne jopa asuinrakennuksen suunnittelussa, jotta voidaan suunnitella perusteellisesti viemäröintijärjestelmä, laskea kallistuskulma, valita sopivia materiaaleja vedenpoistoon ja laskea syvyys, johon rakenteelliset elementit olisi sijoitettava.

Viemäriputket

Jos noudatat kaikkia suunnittelustandardeja ja käytät vain laadukkaita materiaaleja, niin säätö voidaan tehokkaasti tyhjentää jopa omilla kädilläsi.

Vedenpaine pohjaan veden kanssa ja ilman sitä

Jätevesijärjestelmän suunnitteluvaiheessa on äärimmäisen tärkeää laskea kuormituksen taso, johon astiat ja viemärit altistuvat. Jos kuorma on korkea, materiaalit on valittava hyvin voimakkaiksi, muovi ei tässä tapauksessa toimi, mutta vahva betoni selviää hyvin. Betonit, kuopat ja kanavat voivat kestää jopa 90 tonnin kuormitusta.

Jätteet, jotka vaikuttavat kuivatukseen, voit pidentää käyttöikää, jos käytät valuraudasta valmistettuja suojaverkkoja. Jos ne kiinnitetään huolella, ne sulkevat järjestelmän kaikki ulkoiset elementit.
Lisäksi yksityisen talon alueen ympärillä voidaan sijoittaa myös sadeveden sisääntuloja, jotka keräävät pistevettä. Jotta voit valita materiaalin suorituskyvyn, sinun täytyy tietää käyttöaste.

Seinän viemäröinti on laite, joka tarjoaa vedenpoistoa ja joka koostuu liittimistä ja erityisistä tyhjennysputkista, joissa on rei'itys.

Putket pinotaan etukäteen, joka on valmistettu kuivatuskerroksen täyttämien talo-urien kehällä.

Jotta viemäröintijärjestelmä voidaan käyttää putkena aallotettu ja sileä pinta. Sileäpinta antaa hyvän läpäisykyvyn, joka tehostaa vetäytymistä ja putken aallotus lisää sen jäykkyyttä ja siten sen voimaa.

Säätiön viemäröinti: Laji ja ominaisuudet

 • avoimet luodut ojat;
 • suljettu - viemäriputkien asentaminen;
 • (täyttömenetelmä).

Oman kädet on helppo avata aukaisulla, tässä tapauksessa toimintasarja on seuraava:

Avoimen ja suljetun veden toimijan malli

 • kaivaa ojien ympärillä puoli metriä leveä ja metrin syvä;
 • Ovien valmistaminen: seinien leikkaaminen 30 asteen kulmassa.

Vesi kerääntyy uriin, minkä jälkeen se vedetään pois päävesien ojaan. Luonnollisesti, jos sivusto sijaitsee kulmassa, avoin viemäröintijärjestelmä helpottaa veden poistamista talosta, joten sen tehokkuus on paljon suurempi.

Suljetun vedenpoiston muoto on syvä (puolitoista metriä) kaivantoa, noin 30 cm leveä.

Voimme erotella seuraavat säännöt tällaisen vedenpoiston tekemiselle omiin käsiisi:

 1. Veden päästämisestä vastuussa oleva putki on kallistettava luonnollisen virtauksen kaltevuuden suuntaan tai viemärikaivon suuntaan.
 2. Kaivannon pohja on tiheästi peitetty raunioilla tai hiekalla.
 3. Putket on käärittävä suodatetulla materiaalilla, ja ne on asetettava suoraan kaivantoon, ja ne on täytettävä materiaalilla, joka sitten on vesipitoinen kerros.
 4. Asennuksen jälkeen kaikki ojat on täytettävä maaperällä ja asetettava turve.
 5. Kun putket on kääritty erityisellä materiaalilla, ne asetetaan pohjaan ja ripotellaan materiaalilla, joka myöhemmin toimii vesipitoisen kerroksen roolissa.
Suljetun kuivatuksen asettelu

Nyt oja on peitetty maalla ja poistettu soodi on otettu käyttöön.

Kuinka vetäytyä sulatetun ja sadeveden kellarista

Talon perustan suojelemiseksi sateelta ja sulaveteen voidaan soveltaa sokea alue. Vedenpoistoa voidaan toteuttaa asentamalla pintavedenlaskuja jalkakäytävälle. On syytä muistaa, että keväällä alustat tukkeutuvat nopeasti, koska sulanut vesi kulkee vapaasti jäätyneellä maalla ilman että se imeytyy siihen.

Pohjaosan sokean alueen laite

Lisäksi yöllä lämpötila laskee, vesi jäätyy, sen poistaminen on mahdotonta, ja lokerot tulevat hyödyttömiksi. On hyödyllistä käyttää laitetta lokeroista kesäkaudella: myrskyvesi pääsee vapaasti nurmikoista suoraan vedenpoistolaitteeseen.
Lisäksi voit ohjata vettä omilla käsilläsi lähes vapaana ja tehokkaammin. Tätä menetelmää kutsutaan vesistöjen luomiseksi ja maisema-mallinnukseksi.

Vesialueiden luomiseen tarvitaan vain lapio, rake ja kottikärryt maan kuljetukseen. Ensiksi lasketaan vesipiirin parametrit: muoto, pituus ja leveys. Suora jakolinja toteutetaan suurilla alueilla: lähellä yksityistä taloa, mökkiä, pysäköinti.

Pienikokoiset esineet rajoittuvat valokaaren muotoon, noin neljän metrin etäisyydellä säätiön alusta. Tässä tapauksessa vedenpoisto suoritetaan ojaan tai erityiseen tyhjennysreikään.

Veden luonnollista ohjaamista varten on välttämätöntä tehdä vedenpinnan syvyys kyvetin pohjan yläpuolella ja sokean alueen alapuolella 20 cm: n korkeudella.

Merkittyjen vesistöjen merkitsemisen jälkeen voit alkaa luoda niitä.

Kuinka tehdä vedenjakaja?

Vesialueiden luomiseen on pari tapaa:

Laitteen vesistöalueet

 1. Ensimmäinen menetelmä käsittää kaivamisen pitkin kallion vedenpinnan alaosaa kyvetin suuntaan kallistettuna. Kaltevuusaste lasketaan käyttäen tasoa. Tämän jälkeen on tarpeen kaivaa useita majakan kanavia, jotka menevät sokea alueesta ja lähestyvät ensimmäistä kanavaa. Tämän jälkeen maa poistetaan majakat.
 2. Toinen menetelmä: Pohjaveden pohjan vedenpoiston varmistamiseksi, joka suuntautuu sokean alueen suuntaan, maaperä poistetaan. Lisäksi sama maali tiivistetään vesistöalueen ulkopuolelle, mikä luo rinteestä rakennuksesta. Talon lopulta seisoo hieman korkeudella, mikä antaa hyvän kuivatuksen säältä alas ojaan.

Kuivatuksen lisääminen auttaa myös nurmikoiden istuttamista talon lähellä.

Jos luonnollinen niitty ei estä sadeveden tunkeutumista maaperään, vanhempi, voimakas nurmikko pystyy ohjaamaan vettä rinteeseen, joten kyllästys tapahtuu vain 3-4 cm maaperässä.

Nurmikon suojaava ominaisuus selittyy sen sisältämällä tiheä kuitupitoinen seos, joka (oikean nurmikon avulla) estää veden tunkeutumisen syvyyksiin.

Kuinka kaataa pohjavesi yksityisen talon perustalta?

Pohjimmiltaan mikä tahansa koti, ja ennen kaikkea yksityinen, altistuu pohjaveden kielteiselle vaikutukselle. Koostumuksessaan on sellaisia ​​komponentteja, jotka pystyvät tuhoamaan betonipohjan. Vaikka talo on huolellisesti vedenpitävä ja varustettu tukeilla, se ei takaa suojaa pohjaveden vaikutuksesta ja tuhoamisesta. Anna tällainen suoja, ja tarjota kuivatus voi vain kuivatus säätiön.

Viemäröintilaite talon kellarikerroksen ympärillä

Suljetun kuivatuksen päävaiheet tekevät sen itse:

 1. Kaivaa kaivanto puolet metriä leveä ja puolet puolitoista metriä syvälle. On tarpeen kaivaa kaltevuus ojaan, jossa vesi yhdistyy.
 2. Kaivannon pohjan täyttö hiekalla ja tiivistyminen ottaen huomioon pohjan kallistuskulma.
 3. Kuivatusputkien sijoittaminen hiekkaan (jos ei ole erityisiä rei'itettyjä, voit tehdä ne itse: porata reiät 180 asteen sektorilla tavallisissa putkistoissa).
 4. Jauheputket, ensin suuret ja sitten hieno sora ja tamping maapintakerros ruuan päälle.
 5. Jätevesijärjestelmän mutkassa on asennettava luukku, johon on kiinnitetty putket, joilla on aukkoja. Putket johtavat alueen rajoihin.

Nyt sinun on järjestettävä veden muuttaminen yksityisen verkkotunnuksen ulkopuolelle:

 • kaivaa jälleen kaivanto;
 • tee rinteestä ja ripottele hiekalla;
 • laitamme putket ilman reikiä (tässä emme enää tarvitse kerätä vettä nurmikosta);
 • me nukuimme putkia ja asetimme maapallon ja turpeen paikoilleen.

Siten pohjan kuivatus on toiminto, jota ennen ei ole suositeltavaa ryhtyä suoraan talon rakentamiseen. Viemäröinti suojaa säätä, sen ylimääräisen kosteuden poistoa ja siten rakennuksen pitkäaikaista toimintaa.

Käytännön vinkkejä siitä, miten vettä johdetaan säätiöstä

On tarpeen käsitellä kysymystä siitä, miten vedestä vedetään säätiöstä sulatusjakson aikana ja pitkittyneiden sademäärien vuoksi alhaalla sijaitsevien yksityisten talojen omistajille tai pientaloille, jotka eivät ole varustettu asianmukaisesti suunnitellulla viemäröintijärjestelmällä. He kohtaavat säännöllisesti talon kellarin, kellarin.

Ongelman ratkaiseminen ongelman ratkaisemiseksi on, että vettä on siirrettävä säältä. Nämä käytännön vinkit auttavat selviytymään tulvien ongelmasta. Menestyminen tässä asiassa tarjoaa kolme osaa:

 • jäteveden poisto katosta;
 • paikan päällä olevan viemärijärjestelmän laitteet;
 • talon sokean alueen varusteet.

Kattoveden tyhjennys

Ensimmäinen askel on asentaa vedenkeruujärjestelmä kattorakenteesta. Tämä rakenne on asennettava rinteille, kiinnitettävä erityisiä tyhjennysaukkoja, joiden veteen johdetaan tyhjennysputkia ja niistä poistuu talosta pääputkiputken kautta. Poistumispaikka voidaan valita mielivaltaisesti riippuen mahdollisuudesta. Vesi voidaan siirtää joko viemäriin tai läheiselle kanavalle tai palkkiin. On tärkeää, että jäteveden käsittelykeskus sijaintipaikassa on talon alapuolella.

Viemäröintijärjestelmä

Rakennuksen viemäröintijärjestelmän rakentaminen vaatii melko kauan maanpäällisiä maalajeja ja niiden tarkkaa suunnittelua. Prosessissa saattaa olla tarpeen levittää maaperää joillakin paikoilla, toisilla taas päinvastoin on poistettava maaperän kerros. Jos koko alueen tulvia on, on välttämätöntä luoda kanavien verkko sulatus- ja jätevesien kerääntymispaikoista ennalta varusteltuun viemärikaivoon. Kuivatuskaivon taso on 20 cm kuivattavan pinnan alapuolella ja syvyys on jopa kaksi metriä. Pohjaveden pohja on täynnä ryöstöä suodattamalla jätevesiä, kun ne putoavat pohjaveteen. Prosessissa, jossa varustaminen on viemäröintijärjestelmä, voit ajatella sen esteettistä muotoilua, varustelemalla keinotekoisia minisäiliöitä.

Talon perustuksen sokea alue

Talon sokea alue on yksi tärkeimmistä rakenteista, jotka takaavat säätiön toiminnan turvallisuuden ja kestävyyden. Oikein laskettu sokea alue tarjoaa kätevän kulkueen talon ympärille.

Sokea alue kaadetaan sementti-hiekkalaastista lisäämällä murskattua kivenfraktiota 5-20. Aikaisemmin pieni aukko tehdään rakennuksen ympärysmitta-alueen takana, pohja on vesitiivistynyttä, ensimmäistä 15-20 cm: n savipintakerrosta, joka pitää vettä ja sitten hiekkakankaalla noin 5 cm hiekkakerros täytetään betonilla. Jotta sokea alue olisi vahva eikä säröillä käytön aikana, se on vahvistettava vahvistus- tai vahvistusverkolla. On suositeltavaa päällystää ylempi kerros nestemäisemmällä betoniliuoksella tavallista pienempiä rakeita käyttäen niin, että sokean alueen pinta on tasainen ja sileä.

Jotta sokea alue pystyy selviytymään tehokkaasti tyhjennyksen tehtävistä, sen leveyden on oltava suurempi kuin katon poisto vähintään 20 cm ja kaltevuus - 5 - 10 cm.

Miten päästään eroon ruokoista ja kaataa alue vedestä omilla käsillään, melioraatio

Suolainen maaperä sivustolla - ongelma omistajilleen. Ostettaessa tontti määrittää ylimääräinen kosteus läsnä ruoko, sedges, kiire. Myöhemmin omistajat kohtaavat epämiellyttäviä höyryjä, hyttysiä, huonokasviljelmien kasvua. Kasvit katoavat, koska happea ei ole riittävästi juurille, niiden hajoamiseen, altistumiseen myrkyllisille tuotteille (nitraatit, hapot, alumiinisuolat), jotka muodostuvat myrkyllisille maille.

Kosteikko ja savimaata

On kallis rakentaa talon kosteikkoon. Meidän on rakennettava syvä pylväsperusta.

Kaikki nämä ongelmat eliminoidaan tyhjentämällä alue. Ongelman ratkaisu on olemassa, ja voit yrittää päästä eroon ylimääräisestä kosteudesta itse. Menestyksen avain tässä on ymmärtäminen suon luonnosta.

Eri tilanteita - erilaisia ​​ratkaisuja

Asiantuntijan on joskus vaikea selvittää syytä mustan muodostumiseen. Tässä tilanteessa on tärkeää tutustua ympäristöön, tarkastaa naapurimaiden maita. Ylimääräinen maaperän kosteus on yleensä kaksi pääasiallista syytä:

 1. Laittaminen sijoitetaan alhaiseen veteen, mikä johtaa pohjaveden sijaintiin melko lähellä pintaa. Tätä syytä on harvoin vahvistettu, koska harvat uskaltaisivat tietoisesti ostaa maata suolla.
 2. Veden luonnollisen viemärin aiheuttamat runsaat sateet. Tämä ongelma liittyy useisiin tekijöihin - sijaintipaikan sen naapureiden alapuolella (vesi sateiden jatkuessa virtaa alaspäin), sijainti viskoosisen saven kerroksen pinnan läheisyydestä tai suolaveden lähteen läsnäolo.

Korkea vesipöytä

Pinta-aluevesi ("ylempi vedensyöttö") mahdollistaa suljetun tyypin tyhjentämisen riittävän syvälle. Tällainen vedenpoisto on asennettu pitkin alueen kehää sekä koko sen alueella. Runsailla vedillä, kun vetäytyminen maaperän syviin kerroksiin ei johda tulokseen, tarvitaan tyhjennysaukko ja pumppu, joka kykenee jatkuvasti pumppaamaan vettä ja ohjaamaan sitä alueen ulkopuolelle.

Savi maaperä

Maaperä, jolla on korkea savi, ei anna kosteuden kulkea, ja maa pysyy kosteana pitkään sateen ja lumen sulamisen jälkeen. Jos samanaikaisesti maa-alue sijaitsee kaltevuudella, veden virtaus tulee maan pinnan yläpuolelta. Optimaalinen ratkaisu samankaltaisessa tilanteessa on täyteaineen ja avointen ojien käyttö kosteuden kertymiseen ja poistamiseen syvälle maahan.

Suljetun vedenpoiston organisointi ei ole niin tehokasta, ja suodatuskerroksen muodostaminen maan pinnalle ei ole aina perusteltua. Ks. Myös: "Kuinka kaivaa talon ympärillä talon maaperä omilla kädillä."

nummi

Optimaalinen, mutta erittäin kallis ratkaisu on maanpinnan kohottaminen ja ojan kuivatus pitkin kehää. Ennen alueen tyhjentämistä on tärkeää harkita alueen käyttöä koskevia suunnitelmia ja määrittää vedenpoiston syvyys. Alueen alhaisimmassa osassa voidaan kaivata kaivaa alueen kausittaisella vesikierrolla. Tämän lisäksi on tarpeen ajaa avoimia tyhjennyskanavia, jotka sijaitsevat usein koko alueella. Kalteva alue on suojattava kasvien tai geomien maasta liukastumiselta.

Viemärimaja pitkin juoni

Sijainti laittaa laaksoon

Voit selviytyä vesiohenteesta pumpun ja viemäriverkon avulla. Jos se on tarkoituksenmukainen ja mahdollista, ongelma ratkaistaan ​​säiliössä alimman osan jakamisessa ja suljettuun vedenpoistojärjestelmään, joka toteutetaan koko alueella. Viemäröinti on suoritettava tilaan, jossa rakennusten perustuksia ei tuhota, ja kasvit voivat kehittyä.

Lisää vedenpoistomenetelmistä

Maaperän allokoituminen voidaan poistaa useilla maanparannustekniikoilla. Ennen kuin valitset oikean, harkitse seuraavia tekijöitä:

 • maaperän vedenkestävyys, sen koostumus;
 • suunta ja pohjaveden pinnan taso;
 • rakennukset puutarhassa;
 • korkeus, jolla haluat alentaa pohjaveden määrää.
Toimitetaan maaperä kasvattamaan alueen määrää

Maaperän toimitus

Nosta tontin pinta-ala mahdollistaa tuoreen hedelmällisen maaperän tuonnin. Jos maa ajetaan, se sekoitetaan viskoosin ja tiheän myllymaidon kanssa, ja puutarhassa on mahdollisuus kasvattaa kasveja. Tällä tavalla viljelty maa ei vaadi lannoitteita useiden vuosien ajan. Suola on kuitenkin kestävä ekosysteemi, joten sen palauttaminen alkuperäiseen muotoonsa ajan myötä ei ole suljettu pois.

Sand making

Jos lisäät hiekkaa samassa suhteessa tontin maaperään, maan laatu paranee ja ilmanvaihto paranee. Lisäämällä humus on mahdollista viljellä vihanneksia, marjoja, vihreitä kentällä. Hiekan lisääminen myrkylliseen maaperään luo tehokkaampia maanparannustekniikoita. Menetelmä on itsessään tehokas, jos sitä käytetään savipohjaisissa maissa, joissa on lievä ylimääräinen pintavesi.

salaojitus

Vedenpoistojärjestelmän parantaminen on tehokkain tapa poistaa pintavesi pitkään aikaan. Voit luoda sen muoviputket, joiden reiät ovat pieniä halkaisijaltaan seinämissä. Ensiksi on välttämätöntä kierrättää putket, joissa on geotekstiloita 1-3 kerroksessa, riippuen maaperän hiukkasten koosta. Ne sijoitetaan valmiiksi valmistettuihin kanaviin seuraavaan syvyyteen:

 • savipinnoille - 65-75 cm;
 • paikoilleen - 70-90 cm;
 • hiekkaisille alueille - jopa 1m.

Viemärit (putkien alla olevat kanavat) kaivetaan kaltevalla rintamalla niin, että vesi virtaa alueen alaosaan (lampi, kanava, kaivo). Kosteikkoalueilla sijaitsevissa puutarhoissa on tavallisesti yleinen vesipurkaus oja. Jos sitä ei ole vielä luotu, sinun on harkittava, miten ylimääräinen vesi ohjataan läheiseen säiliöön. Tyhjennys voidaan täyttää raunioilla tai sora. Tämän tekniikan avulla tilanteen paraneminen on havaittavissa kahden viikon kuluttua. Katso myös: "Pintaviemäröinti tai myrskyjätevarasto yksityisen talon ympärillä alueella, jossa on valuma-alueet omalla kädellään."

Avoimet ja suljetut ojat

Avaa kuivatus ojat poistavat ylimääräisen veden maaperän pinnalta. Ne on tehty vinossa 20 asteen kulmassa. Tämän menetelmän haittapuolena on nopea irtoaminen, lehtien, jätteiden, pysyvän veden saastuminen. Tällaiset tyhjennyslaitteet on puhdistettava säännöllisesti lapion avulla. Avaa kuivatushuoneja ojia ei käytetä alueilla, joilla on hiekkapohjaista maata, koska hiekka on nopeasti pestä ja viemärit ovat tehottomia. On kätevää sijoittaa avoin valuma-oja paikalle pitkin aitaa, jossa se ei vaivaudu ketään.

Suljetut viemärivedet ovat kaivettuja kaivantoja, peitetty hiekkakerroksella ja naamioituina puutarhaväylinä. Heillä on esteettinen ulkonäkö, maaperä ei romahda, vesi ei sisällä kukassa.

Raised beds

Suunnitelmien viljelemiseksi vihreitä, vihanneksia, mansikoita, kosteikkojen alueiden omistajia rakentaa korkeita vuoteita. Ylimääräinen kosteus kerätään vuoteiden väliin, ja viljelykasvien maa kuivuu. Oikealla lähestymistavalla on mahdollista kasvattaa kasveja myös alueilla, joilla on ylimääräistä vettä. Tämä on vakuuttava valokuva puutarhoista Hollannissa, joka on peitetty kanavaverkossa. Tällaiset olosuhteet antavat sinun kasvattaa mitä tahansa.

Korkeiden vuoteiden luominen ei ainoastaan ​​johda ylimääräiseen veteen vaan myös koristele puutarhaa

Kaivaa lampi tai kaivo

Koristeellinen lampi kerää ylimääräisen kosteuden ja antaa sen vähitellen haihtua. Tällöin puutarhan alue tulee huomattavasti kuivemmaksi, ja lampi itsessään koristelee maisemaa. Menetelmän tehokkuus on vakuuttava selkeä esimerkki - Cross-kanava, joka on rakennettu samaan tarkoitukseen Versaillesin puistossa.

Kuopat eivät ole huonoja tehokkuutta oksiin. Luomalla ne alimpaan kohtaan sivuston, he kaivaa kuoppia, jotka ovat peitetty roskaa tai hiekkaa. Niiden halkaisija alaosassa on puoli metriä, yläosassa kaksi metriä ja pituus on noin metriä. Sadan tai sulavan lumen jälkeen ylimääräinen kosteus vähitellen virtaa niihin.

Lampi kerää sadevettä ja sisustaa sivuston

Istutetaan kosteutta rakastavia puita

Kosteutta rakastavat puut erottavat runsaan vihannesten ylimääräisestä vedestä. Kypsät pajut, alder ja koivu tuntuvat hyviltä täällä. Tällaiset puut haihtuvat ylimääräisen nesteen lähteiden kautta. Pellit ja koivut kuivattavat kosteikkoja, mutta kestää useita vuosia tarpeeksi. Voit myös viljellä karpaloita, mustikoita, viburnumia. Kun alue kuivuu, sinun on jatkettava suosikki kasvien viljelyä.

Reeds ja sedges yleensä kasvaa kosteikoilla. Niiden torjumiseksi sinun on tyhjennettävä alue sopivalla tavalla, esimerkiksi tyhjentämällä ylimääräinen kosteus lähimpään virtaan. Näillä kasveilla on voimakas juurihakemisto, ja vain poistamalla se on mahdollista välttää uusia taimia tietyn ajan. Voit tehdä tämän, sinun täytyy kaivaa syviä kaivoja omilla kädilläsi, puhdistaa jokaisen juuren, laita rouberoidia kuoppien pohjalle. Reedin siemenet ovat hyvin levinneet, ja jos maa on märkä, ongelma palaa.

Äärimmäiset toimenpiteet

Jos mikään edellä mainituista talteenottomenetelmistä ei anna haluttua tulosta tai et halua odottaa, voit kutsua asiantuntijoita. Tehokkailla pumppuilla ne pumpata nopeasti tarpeettoman kosteuden, ja vaikutus näkyy jo päivän sisällä. Tämä on kuitenkin kallista palvelua, ja marshiness-ongelma voi lopulta palata.

Märissä olosuhteissa mustikat, viburnum, karpalo, suolaleipä, minttu, buttercups, thuja ja heather kasvaa kauniisti. Hyvä lisä olisi tyttömäinen viinirypäleet, rehevät saniaiset, callas, eräät lajikkeet orkidea kasveja.

Menetelmät käsitellä ylimääräistä kosteutta puutarhassa paljon. Kuitenkin, kun yksikään niistä ei auttanut, sinun on hyväksyttävä ja luotava oma luonnollesi. Suojavaraston omistaja voi menestyksekkäästi kasvattaa puutarhakasveja ja kukkia, vaan myös rakentaa talon. Tätä varten on olemassa monia todistettuja ratkaisuja.

Kuinka vedä vettä kotiin

Maan talon läsnä ollessa et voi välttää kysymystä siitä, kuinka veden talteenotto talteen otetaan talteen. Jokaisella tontilla kukkulalla riittää organisoida sadeveden poistaminen talon katolta ja suojata rakennuksen perustusta liialliselta kosteudelta.

Viemäröintilaite omalla kädellään.

Jos talo sijaitsee laaksossa, on välttämätöntä siirtää pohjavesi ja rakentaa syvä tyhjennysjärjestelmä, mutta sen rakentaminen on parempi antaa asiantuntijoille.

Harkitse veden poistamista talon katosta.

Viemäröintijärjestelmä

Jätevesijärjestelmän tarkoituksena on kerätä sateita talon katolta ja kuljettaa ne tiettyihin vesien keräyspisteisiin. Jos viemärit ovat kadonneet tai järjestetty väärin, talon katolta virtaava vesi kosteuttaa seinät, tuhoaa talon ympärillä olevan sokean alueen ja pesee pohjan. Asennettaessa viemärijärjestelmää on noudatettava pääsääntöä - veden poistaminen talon pohjasta niin, että kosteus ei mene sen alle. Pohjan lähellä oleva maa on löystyneempi kuin kaikkialla, ja vesi imeytyy nopeasti sisään ja kulkee konkreettiseen perustukseen. Talvella jäädyttämällä se laajentaa ja murtaa betonirakenteita. Tämän estämiseksi talon ympärillä rakennetaan noin 1 metrin leveä sokea alue, varustavat altaat tyhjennykseen ja asennetaan vedenpoisto katolta.
Nykyaikainen läpivirtausjärjestelmä on rakenne, joka on rakennettu kouruista, putkista ja suppiloista, jotka on liitetty kiinteästi toisiinsa ja varmistavat oikean sadeveden suun. Tällainen järjestelmä rakennustyömaissa voi ostaa jo täysin varustetuista.

asennus

Suljetun tyhjennyslaitteen kaavio.

Se koostuu vaadittavasta määrästä kouruista ja putkistoista sekä vaaditusta määrästä kiinnittimiä - kannattimia, pidikkeitä, kiinnittimiä. Kourujen läpimitat vaihtelevat 10 - 13 cm: n välein ja eri osuudet ja putkiston halkaisijat veden virtaukselle ovat 7-10 cm. Suosituimmat kouruissa on puoliympyrän poikkileikkaus, jota voidaan käyttää useimmissa kattotyypeissä. Virtausjärjestelmän kokoamisen aikana on noudatettava joitain suosituksia. Kanavien kiinnittimien tukien välisen raon on oltava 40-70 cm, ei enempää. Kourujen täytyy olla kiinnitetty 1-2 asteen kulmalla tyhjennysputken suuntaan. Asennettu näin, ne itse puhdistavat sadeveden virtauksen. Tasokattoisten talojen omistajien on varmistettava, että niiden tyhjennysjärjestelmä puhdistetaan aina. Ainoastaan ​​tällä tavoin se toimii oikein. Sen vuoksi tyhjennysaukot ja urat pitää säännöllisesti puhdistaa lehdistä, jolloin vesi ei roiskuu, viipyy ja hiljaa virtaa tietyssä suunnassa.

Virtaava vesi

Kysymys siitä, mihin suuntaan virtaava vesi ja miten sen hävittäminen myöhemmin tapahtuu. Jos se tyhjennetään viemärikaivoon, voimakas ja pitkittynyt sademäärä voi ylivuodosta ja ylivuodosta, joten on parempi siirtää tämä vesi erityisiin ojiin.
Voit myös lähettää sen johonkin konttiin ja sitten vettä puutarhaan. Tämä antaa mahdollisuuden säästää kasteluun, lisäksi sadevesi on käyttökelpoisempi kasveille kuin vesijohtovedestä peräisin oleva kloorattu vesi. Myös sadevettä voidaan käyttää korjauksen tai rakentamisen aikana.
Muissa tapauksissa vesi joko viedään välittömästi julkiseen tai yksityiseen jätevesijärjestelmään tai se kerätään keräilijän keräilijään, josta se poistetaan pumppulla alueen alueen ulkopuolella.

Säätiön suoja

Jätevesijärjestelmän lisäksi on hyvä istuttaa nurmikko talon ympärillä. Tämä on helpoin tapa estää sadevesi talon perustalle. Aikuisen nurmikolla vesi virtaa kaltevuuden läsnäollessa ja maaperää vuotaa vain 2-3 cm, sillä nurmikon ruohon juuret kasvavat ajan myötä ja eivät anna veden päästä syvälle maaperään.

Nurmikon kylvöä talon ympärille on poistettu maapohjan kerros ja tehdään pieni kaltevuus, 3-4 cm hiekkaa ja sama hedelmällinen maa kaadetaan vedenpoistoon. Sitten kylvää nurmikko ruohoa, lisää kylvösiementen rajaa 2 kertaa. Ruohon kasvaessa he säännöllisesti leikkaavat, sillä se edistää nurmikon ruohonjuuritason kasvua.
Myös sivureunojen kohdalla tehdään avoin viemäröintijärjestelmä - ojitusjärjestelmä, jossa vesi virtaa talosta. Yksinkertaisten kuivatuskaivojen luominen ei ole vaikeaa, mutta täydellinen maaperän viemäröintijärjestelmä, joka yhdistää talon vettä ja kuivaa itse alueen, vaatii lisälaskutoimituksia ja ammattimaista asennusta. On parempi houkutella ammattilaisia ​​tällaiseen työhön, se on halvempaa kuin tyhjennysjärjestelmän virheiden kustannukset, korjaukset ja muutokset.

Maanalainen viemäröinti

Taistelu korkean pohjaveden kanssa käyttää suljetun maanalaisen vedenpoiston. Tämä on erittäin huolellinen työ, mutta kun teet sen, sinut on vakuutettu useimpiin ongelmiin tulevaisuudessa. Tällöin talon laidalla 2-3 metrin korkeudelta pohjaan kaivetaan kaivoita 1,5 m ja 25-40 cm leveisiin syvyyksiin siten, että talonrakennuksesta poikkeaminen kuivatuskaivaan tai luonnolliseen säiliöön, esimerkiksi lampiin, järvelle tai pienelle joelle. Hiekka kaadetaan kaivettujen ojien pohjaan, ja tähän tyynyyn on sijoitettu putkia, joissa on erityisiä reikiä (ns. Viemäreitä).

Jotta putket ja niiden sisältämät reiät eivät sulkeutuisi silt ja maa, ne on kääritty suodatusmateriaaleilla. Useimmiten käytetään muoviputkia, joiden halkaisija on 5 cm - 20 cm, useimmiten putkilla, joiden halkaisija on 10 cm suodattimella.

Kun putket on asetettu, kaivantoa kaadetaan hiekalla varustetulla hiekalla, jonka yläpuolella ne lisätään pisaroittain maapallolla, johon on istutettu kerros, tai nurmikko ruoho kylvetään.
Viemäriputkien läpi kulkeutuva vesi kerätään talteen ja tyhjennetään valuma-aineen keräilijään ja sitten vedenottoaukkoon, josta se pumpataan lähimpään valumaan.
Jos vedenpoisto on tehty oikein, pohjaveden määrä laskee, maaperä tulee hedelmällisemmäksi.

Viemäröinti kesämökilläan: helpoin tapa tyhjentää ylimääräinen kosteus

Täsmälleen tärkeä hydraulitoiminta katsotaan kuivausrumpuksi. Helpoin tapa parantaa maaperän vesitasapainoa olisi oltava pakollinen, koska kosteuden suhde eri vuodenaikoihin voi muuttua paitsi luonnollisten tekijöiden takia. Joskus lähellä oleva rakennus voi rikkoa tasapainon.

Yksinkertainen vedenpoistojärjestelmä rakennuksesta

Kanavat auki ja kiinni

Maaperän viemäröinti voidaan toteuttaa käyttämällä avoimia kaivoksia tai erikoistuneita putkia, jotka on sijoitettu maahan. Ensimmäinen niistä on yksinkertaisia ​​laitteissa, mutta ne eivät näytä kovin esteettiseltä. Tässä mielessä jotkut kehittäjät luovat suljettuja kanavia, jotka eivät riko maiseman houkuttelevuutta.

Avaa kuivatus ympäröivän asuinkerrostalon avulla

Pintaviivat

Vaikka keräysjärjestelmät ovat suhteellisen yksinkertaisia, niiden ansiosta voit tehokkaasti poistaa kosteuden paikoilta saostumisen muodossa. Erityislevyille ja onteloille vesi ohjataan keskikanavaan tai viemärikaivoon. Etuista voidaan tunnistaa:

 • korkea rakentamisnopeus;
 • pienet kulut;
 • riittävä tehokkuusaste;
 • helppo puhdistaa.

Viemärikaivanto maan kohdalla

Suljetut viemäröintijärjestelmät

Syväradoilla varustetut järjestelmät sopivat erinomaisesti sekä lähivesien että pohjavesien läheisyyteen. Useimmiten ne on järjestetty käyttäen polymeeriputkia, jotka upotetaan maaperään tietyn matkan päähän.

Suljettu putkistojärjestelmä paikallaan kosteuden keräämiseksi

Käytännössä kahta suljettujen kanavien tyhjennysvaihtoehtoja on hyvin sovellettavissa:

 • kohta (veden keruu tapahtuu yhdessä paikassa);
 • lineaarinen (kosteus kerätään koko putkistossa erikoisreikien kautta).

Kiinnitä huomiota! Yhdessä paikassa esitetyt lajit voidaan yhdistää. Esimerkiksi pisteiden keräämistä voidaan käyttää talon viemäröintijärjestelmään ja lineaariseen pohjaveteen.

Kaadetaan hyvin syvälle järjestelmälle putkesta, jonka halkaisija on suuri

Viemäröinti on dacha: helpoin tapa laittaa tiettyihin olosuhteisiin

Ennen kuin teet tyhjennysjärjestelmän sivustossa, sinun on valittava sen tyyppi operatiivisten ominaisuuksien perusteella. On syytä harkita optimaalisia vaihtoehtoja laitteen kuivatusjärjestelmille, jotka ovat suosittuja tietyin edellytyksin.

Asutuksen rakentaminen talon perustalta

Esimerkki vedenpoistosta korkeilla pohjavesien pinnalla

Jos pohjavesi on lähellä pintaa, syvä lineaarityyppinen järjestelmä voi olla paras vaihtoehto. Se tyhjentää kosteuden kaikkialta alueelta viemäreihin, kauraan tai ojaan, joka sijaitsee yhden tason alapuolella. Peruselementteinä on tarkoitus käyttää rei'itettyjä muoviputkia geotekstilisuodattimessa.

Erityiset rei'itetyt putket ja geotekstiilit

Yksi helpoimmista keinoista vedenpoistoon pohjavesien kesämökillä, joka sijaitsee lähellä pinnan, vähenee seuraaviin järjestelmiin:

 • Kaivanto vedetään ulos maaperän jäädyttämisestä. Sen kaltevuuden tulisi olla 2 cm / lineaarimittari nesteen keräyspisteen suunnassa. Hiekkakerros kaadetaan kohdistukseen.
 • Geotekstiilit levitetään valmistetulla pohjalla niin, että sen reunat ovat päällekkäin kaivon seinämien kanssa vähintään 1-2 m. Pienen kerroksen soraa kaadetaan päälle.
 • Sitten muoviputket asetetaan, minkä jälkeen ne täytetään uudelleen noin samankaltaisella sora- kerroksella. Geotekstiilien päät on taitettu, muodostaen suojaavan esteen. Loput kaivosta on täynnä maata.

Suljetun tyypin kuivatuksen visuaalinen kaavio lineaarisella keräyksellä

Korkealla GWL: llä vedenpoistojärjestelmällä on puumainen ulkonäkö.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Septinen säiliö korkean GWL: n antamiseen. Erillisessä materiaalissa on tietoja laitteesta, jossa on suuret GWL-, asennus- ja käyttöohjeet.

Laite avaa vedenpoisto kädet sivuston kanssa savea maaperä

Maa, jossa savea maaperä on sopivampi järjestelmä avoimella kanavajärjestelyllä. Kun putkistojärjestelmä on suljettu, vesi ei pääse läpi tällaisen maaperän läpi ja menemään erikoistuneisiin septitankkeihin tai muihin sopiviin paikkoihin.

Maa toimii viemäröintilaitteella

Veden kertymispaikoissa ojia kaivetaan vähintään 50 cm: n syvyyteen, jolloin niiden leveys kasvaa, kun ne lähestyvät vastaanottopaikkaa. Leveimpi on tehdä kaivanto, joka kerää vettä sen ohella olevista ooksista. Jotta kuivatus olisi helpompaa ja reunojen tiivistys estettäisiin, sivuseinät leikataan 30 asteen kulmassa.

Koska kaivantojen avoin näkymä heikentää juonien ulkonäköä, on tarpeen tehdä niiden koristelu. Se ei ainoastaan ​​paranna esteettisiä ominaisuuksia, vaan vahvistaa myös avointen viivojen sivupintoja. Tältä osin järjestelmän toiminta kasvaa merkittävästi.

Prosessi koristaa avoimia kanavia

Materiaalina kaivojen koristelemiseen voit käyttää eri kokoja. Suurin niistä on sijoitettava pohjalle, keskelle ja pienelle - päälle. Jos on hyviä taloudellisia mahdollisuuksia, pinta voidaan täyttää marmoripaloilla, mikä antaa kunnollisen ilmeen haaran viivoille.

Jos rahat ovat tiukat, hyvä rekisteröintivaihtoehto voi olla yleinen harja. On välttämätöntä löytää kuivat oksat mistä tahansa puulajista, jotka kasvavat lähistöllä. Ne on kiinnitettävä rypäleisiin ja sijoitettava ojan pohjalle asennettuihin erikoistukeen.

Sivuston näkymättömässä osassa olevia viivoja voidaan vahvistaa tavallisella liuskekivellä.

Harjapuun nippujen paksuus ei saa olla korkeintaan 30 cm. On parempi sijoittaa oksat niin, että suuremmat ovat keskellä, ja pienemmät reunat sijaitsevat.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Talon vedenpoistojärjestelmä. Kuivatuslaite, asennustyön vivahteet ja hyödylliset suositukset verkkolehden erikoisjulkaisussa.

Keskitetyt avaimet käteen -ominaiskäytön hinnat

Monet yritykset tarjoavat asiantuntevia palveluja vedenpoistojärjestelmien asennukseen, mutta ne eivät ole niin halpoja. Työn aikana käytetään kaksoisseinäistä putkea geotekstilisuodattimella.

Putki on kytketty muovikaivoon.

Viemäröinti talon kellarista

Jos talon perustusta rakennetaan kaikkien sääntöjen mukaisesti ottaen huomioon maaperän ominaispiirteet ja rakennustekniikan mukaisesti, vain maaperän ja maaperän kosteus vaarantaa sen lujuuden ja kestävyyden. Talon pohjan koskemattomuuteen voi vaikuttaa maaperään pudotettava sade ja sulavisto, eikä sillä ole mahdollisuutta ajankohtaiseen hoitoon pohjavesien kausittaisen nousun vuoksi tai jos ne kulkeutuvat pinnan lähelle.

Perinteen ympärillä olevan maaperän liiallisen kuivumisen seurauksena sen rakenteen yksityiskohdat muuttuvat kosteiksi, ja ne voivat alkavat korroosiota ja eroosiota epätoivottavista prosesseista. Lisäksi kosteus on aina ehdoton edellytys haitallisen mikrofloorin sienten tai muiden edustajien rakennusrakenteiden tuhoamiselle. Siementen pesimättömät pesäkkeet sulkevat nopeasti alueen, pilaavat koristeen ja vaikuttavat kielteisesti asukkaiden terveyteen.

Viemäröinti talon kellarista

Näitä ongelmia on käsiteltävä rakennuksen suunnittelussa ja rakentamisessa. Tärkeimmät toimenpiteet ovat rakenteen rakenneosien luotettava vedenpitävyys ja asianmukaisesti järjestetty vesien kulkeutuminen talon perustalta. Vedeneristys on erityinen keskustelu, mutta vedenpoistojärjestelmä vaatii tarkkoja laskelmia, sopivien materiaalien ja osien valinta on hyvä, ne ovat nyt laajalla valikoimalla erikoistuneissa myymälöissä.

Tärkeimmät vedenpoistoon liittyvät menetelmät rakennuksen perustuksesta

Talon pohjan suojaamiseksi ilmakehästä ja maaperän kosteudesta käytetään erilaisia ​​malleja, jotka yleensä yhdistetään yhteen järjestelmään. Tähän kuuluvat talon katon päällysteet, myrskyviemärit, joissa on katon tyhjennysjärjestelmä, myrskyvesien sisääntulo, vaakasuora viemärit kuljetusputkien, tarkastus- ja keräyskaivojen ja keräimien kanssa. Jotta voit ymmärtää, mitä nämä järjestelmät ovat, voit tarkastella niitä tarkemmin.

Talon ulkokehän sokeita alueita voidaan kutsua pakolliseksi elementiksi sateen ja sulaveden poistamiseksi pohjasta. Yhdessä katon tyhjennysjärjestelmän kanssa he pystyvät tehokkaasti suojaamaan talon pohjaa jopa ilman monimutkaisia ​​myrskyviemäreitä, jos alueen kausittaiset sademäärät eivät ole kriittisiä ja pohjavesi virtaa syvältä pinnalta.

Laadukkaasti pudotetut sokeat alueet vähentävät merkittävästi vesistöön pääsyn määrää säätiölle sateiden ja lumen sulamisen aikana

Sokeat alueet on valmistettu eri materiaaleista. Pääsääntöisesti niiden sijoitus on suunniteltava 10-15 asteen kulmalla talon seinästä siten, että vesi virtaa vapaasti maaperään tai myrskyjen viemäreihin. Sokeat alueet sijaitsevat koko rakennuksen kehällä pitkin, kun otetaan huomioon, että niiden on oltava 250 ÷ 300 mm leveämpiä kuin ulkonevat ulokkeet tai katon yläsuojat. Hyvällä vedenkestävyydellä, sokea alue toimii myös perustan eristyksen ulkoreunojen rajoilla.

Sokean alueen rakentaminen - miten se tehdään oikein?

Jos teet kaiken "mielesi mukaan", niin tämä on erittäin vaikea tehtävä. On syytä ymmärtää perusteellisesti mallia, tietää, mitkä materiaalit ovat optimaalisia tietyille rakentamisen olosuhteille. Kaikkien tarvittavien yksityiskohtien avulla sokean alueen rakentaminen talon ympärille on esitetty portaalin erityisessä julkaisussa.

 • Storm-jätevesi, jossa on viemärijärjestelmä

Jokaiseen rakennukseen tarvitaan vedenvetojärjestelmä. Sen puuttuminen tai väärä asettelu johtaa siihen, että sula ja sadevesi putoavat seinille, tunkeutuvat talon pohjaan ja heikentävät säätiötä vähitellen.

Vaikka täysimittaista myrskyjäähdytysjärjestelmää ei luota, yksi sen pääkomponenteista, kattokaivojärjestelmä, olisi asennettava mihin tahansa rakennukseen.

Vesi poistuu viemäröintijärjestelmästä mahdollisimman kauas talon pohjasta. Tätä tarkoitusta varten käytetään useita laitteita ja elementtejä yhden tai toisen tyyppisiä myrskyviemäreitä - myrskyn vedenottoaukkoja, avoimia kouruja tai putkia, jotka on piilotettu maanpäällisen romutuksen, hiekkasilmukoiden, suodattimien, tarkastus- ja keräyskaivojen, keräilijöiden, varastosäiliöiden ja muiden altaiden ympärille.

Kattolevyjärjestelmä - otamme itse

Ilman kunnollista järjestelyä vedestä huomattavasta katosta, on naurettavaa puhua tehokkaasta vedenpoistosta säätiöstä. Miten lasketaan, valitaan ja asennetaan itsenäisesti metallijäähdytysjärjestelmä katolle - kaikki tämä on maalattu portaalin erityisessä julkaisussa.

 • Viemärikaivoja

Jätevesikaivoja itsenäisinä, itsenäisinä vesi-viemäröintisysteeminä käytetään yleensä kylpylä- tai kesäkeittiöiden järjestämiseen, joita ei ole kytketty kotitalousjätevesijärjestelmään.

Yksinkertaisin tyhjennys, esimerkiksi jäteveden kerääminen kylvystä tai keittiöstä

Tällaisen kaivon rakentamiseksi voit käyttää metallia tai muovia, jossa on rei'itettyjä seiniä. Tämä säiliö on asennettu kaivamaan kaivoon ja sitten täynnä raunioita tai rikkoutuneita kiviä. Kylvyn tyhjennysjärjestelmä on yhdistetty kaivoon kouralla tai putkella, jonka kautta vesi poistuu pohjasta.

Tämä järjestelmä on tietenkin äärimmäisen epätäydellinen ja missään tapauksessa sitä ei voi yhdistää myrskyn jäteveden kanssa, kuten rankkasateilla, on mahdollista nopea ylivuoto viemäriveden läpi, mikä ei varmasti ole kovin miellyttävä. Kuitenkin maanrakennuksen olosuhteissa he turvautuvat siihen melko usein.

 • Viemäröintijärjestelmä

Täysipainoisen viemäröintijärjestelmän asentaminen yhdessä myrskyjäteveden kanssa on erittäin vastuullinen ja työläs prosessi, joka edellyttää huomattavia materiaalisia investointeja. Monissa tapauksissa se on kuitenkin mahdotonta ilman sitä.

Jotta tämä järjestelmä toimisi tehokkaasti, on suoritettava perusteelliset tekniset laskelmat, joita asiantuntijat luottavat useimmiten.

Ihanteellinen ratkaisu mihin tahansa kohtaan on yhdistelmä korkealaatuisia viemärijärjestelmiä ja myrskyviemärejä.

Koska tämä on kaikkein vaikein mutta samalla tehokkain vaihtoehto veden poistamiseksi rakennuksen pohjasta ja sitä voidaan suorittaa eri tavoin, sitä on tarkasteltava tarkemmin.

Talon vedenpoistojärjestelmä

Onko viemäröintijärjestelmä aina välttämätöntä?

Yleensä on erittäin toivottavaa, että kuivatus on järjestetty minkä tahansa rakennuksen ympärille. Kuitenkin joissakin tapauksissa vedenpoistojärjestelmä on yksinkertaisesti elintärkeä, koska tähän liittyy useita objektiivisia syitä, joihin kuuluvat:

 • Pohjavesi sijaitsee pinnan lähellä olevien maakerrosten välissä.
 • Merkittäviä kausiluontoisen pohjaveden nousun amplitudia havaitaan.
 • Talo sijaitsee lähellä luonnonvaraista säiliötä.
 • Rakennustyömailla hallitsevat savi- tai lianmuotoiset maaperät, kosteikot tai orgaanisen aineksen kyllästyiset suoita.
 • Sivusto sijaitsee mäkisellä laaksossa alamäessä, jossa voi selvästi sulaa tai sateita vettä.

Talot usein tulvilla alueilla, maaperällä, jossa on lähellä maanalaisia ​​vesistöjä ilman viemärijärjestelmää, ei voi tehdä

Joissakin tapauksissa voit jättää pois viemärijärjestelmän järjestelyn, kustannusjalkakäytävän ja asianmukaisesti järjestetyn viemärin. Täydellistä tyhjennyspiiriä ei siis tarvitse kiireesti tarvita seuraavissa tilanteissa:

 • Rakennuksen perustana on pystytetty hiekka, karkea tai kivinen maaperä.
 • Pohjavesi kulkee kellarikerroksen alle vähintään 500 mm.
 • Talo sijaitsee kukkulalla, jossa sulata ja sadevettä ei koskaan kerätä.
 • Talo rakennetaan kaukana vedestä.

Tämä ei tarkoita sitä, että tällaista järjestelmää näissä tapauksissa ei tarvita ollenkaan. Yksinkertaisesti sen mittakaava ja kokonaisteho saattavat olla pienempiä, mutta tämä on jo määritettävä erikoistekniikan laskelmien perusteella.

Lajien viemäröintijärjestelmät

On olemassa useita erilaisia ​​vedenpoistojärjestelmiä, jotka on suunniteltu valumaan eri luonteeltaan kosteiksi. Siksi valinta tehdään ennalta suunniteltujen geoteknisten tutkimusten perusteella, jotka määräävät, mitkä vaihtoehdot sopivat parhaiten tietylle sivustolle.

Viemäröinti voidaan jakaa seuraaviin sovellusmuotoihin: sisäinen, ulkoinen ja säiliö. Usein riittää asentamaan kaikki lajikkeet, esimerkiksi pohjaveden poistamiseen kellarista, käytetään sisäistä salaojitusvaihtoehtoa ja maaperää - ulkoista.

 • Säiliön tyhjennystä käytetään lähes aina - se asettuu koko rakennuksen alle ja on hiekkainen, murskattu kivi tai sora "tyyny", eri paksuus, enimmäkseen 100 ÷ 120 mm. Tällaisen vedenpoiston käyttö on erityisen tärkeää, jos pohjavesi on riittävän korkea kellarikerroksen pinnalle.

Hiekka-sora "tyynyt", jotka kaadetaan ja puristetaan lähes kaikentyyppisten perustusten muodostamisella, ovat itse säiliön vedenpoiston elementtejä.

 • Ulkoinen viemäröintijärjestelmä on asennettu tiettyyn syvyyteen tai sijoitettu pinta-alaan rakennuksen seinien ja aluetta pitkin, ja se on yhdistelmä kaivantoja tai rei'itettyjä putkia, jotka on asennettu kaltevuuteen kohti valuma-aluetta. Näiden kanavien kautta vesi tyhjennetään viemärikaivoon.
 • Sisäinen viemäröinti on rei'itettyjen putkien järjestelmä, joka on sijoitettu talon kellarikerroksen alle ja tarvittaessa suoraan koko talon alapuolelle ja poistetaan viemärikaivoon.

Ulkopuolinen viemäröintijärjestelmä

Ulkoinen kuivatusjärjestelmä on jaettu avoimeen ja suljettuun.

Avoin osa on pohjimmiltaan järjes- telmä myrskyn tai sulaveden keräämisestä katon tyhjennysjärjestelmästä sekä betonisoitujen, asfalttien tai vuorattuina aluslaatat. Keräysjärjestelmä voi olla lineaarinen - esimerkiksi pinta-alaltaan pitkien lokeroiden avulla, esimerkiksi ulkorakennetta pitkin tai kaistaleiden ja laattojen reunojen tai pistesuodattimen avulla - ja toisiinsa yhteydessä olevat myrskyvesisyötteet ja maanalaiset putket muodostavat kuopat (keräimet).

Sadeveden ja haudoitettujen viemäröintijärjestelmien pintojen yhdistelmä

Suljetussa viemäröintijärjestelmässä on rakenteeltaan rei'itettyjä putkia, jotka on haudattu maahan syvyyteen, jonka hanke määrittää. Hyvin usein avoimet (myrskyt) ja suljetut (maanalaiset viemäröintijärjestelmät) yhdistetään yhteen ja käytetään kompleksissa. Tällöin putkien vedenpoistosuunnat sijaitsevat myrskytuulettimien alapuolella - tyhjennys, kuten "puhdistaa", mitä "sadeveden" ei pystynyt selviytymään. Varastointikaivo tai keräilijä voidaan yhdistää.

Suljettu tyhjennysjärjestelmä

Kun aloitat puhumisen asennustyöstä viemäröintijärjestelmän järjestelyssä, sinun on ensin ilmoitettava, mitä materiaaleja tarvitaan tässä prosessissa, jotta voit määrittää välittömästi tarvittavan määrän.

Joten asennetaan suljettu viemäröintijärjestelmä:

 • Irtotavaran rakennusmateriaalit - hiekka, sora, karkea sora tai laajennettu savi.
 • Geotekstiilit (dornit).
 • Bitumin vedeneristys.
 • Aaltopahvin PVC-putket, joiden halkaisija on 315 tai 425 mm. Kuopat on asennettu kaikissa suunnanmuutospisteissä (kulmissa) ja suorissa osissa - 20 ÷ 30 metrin välein. Kaivon korkeus riippuu tyhjennysputken syvyydestä.
 • Läpimitaltaan 110 mm: n rei'itetyt PVC-viemäriputket sekä niiden liitososat: neulat, kulmaliittimet, liittimet, adapterit jne.
 • Kapasiteetin keräyskapasiteetti.

Esimerkki yksinkertaisesta suunnitelmasta tyhjennys- ja hulevesien tyhjennysjärjestelmien sijoittamiselle

Kaikkien tarvittavien elementtien ja materiaalien määrä lasketaan etukäteen vedenpoistojärjestelmän suunnitellun järjestelmän mukaisesti.

Jotta ei voitaisi sekoittaa putkien valintaa, on tarpeen sanoa muutamia sanoja niistä.

Rei'itetty aallotettu putki - nykyään ne ovat niitä, jotka ovat suosituimpia järjestettäessä viemärijärjestelmää

On selvää, että tyhjennysputkia ei käytetä sadeveden tyhjentämiseen, koska vesi joutuu sokeiden alueiden tai pohjan läpi reikien läpi. Siksi rei'itetyt putket asennetaan vain suljetuissa viemäröintijärjestelmissä pohjaveden poistamiseksi rakenteesta.

PVC-putkien ohella kuivatusjärjestelmät kootaan keraamisista tai asbestiputkista, mutta niillä ei ole tehdasreikiä, joten ne eivät ole toiminnassa. Niiden reikiä on porattava itse, joka vie paljon aikaa ja vaivaa.

Aaltopahvin rei'itetyt PVC-putket ovat paras vaihtoehto, koska niillä on pieni massa, huomattava joustavuus, helppo asentaa yhteen järjestelmään. Lisäksi valmiiden reikien läsnäolo seinissä mahdollistaa optimaalisen saapuvan veden määrän. Joustavien PVC-putkien ohella löydät kovaa myyntiä, joilla on sileä sisä- ja aallotettu ulkopinta.

PVC-viemäriputket luokitellaan lujuuden mukaan ja niissä on merkintä SN ja numeeriset arvot 2 - 16. Esimerkiksi tuotteet SN2 soveltuvat vain piireille, joiden syvyys on enintään 2 metriä. 2-3 metrin syvyyteen tarvitaan jo mallia SN4-merkinnällä. Neli metrin syvyydessä on parempi sijoittaa SN6, ja hyvin, SN8 voi tarvittaessa käsitellä jopa 10 metrin syvyydet.

Jäykät putket ovat halkaisijaltaan 6 tai 12 metriä pitkiä, ja joustavat putket myydään 50 metriä keloissa.

Rei'itetty kookos suodatinputki

Hyvin onnistunut osto on putkia, joille suodatinkerros on jo toimitettu päälle. Tässä ominaisuudessa käytetään geotekstiilejä (sopivampia hiekkasävyille) tai kookospähkinäkuidut (ne osoittavat niiden tehokkuutta hyvin savimaalla). Nämä materiaalit luotettavasti estävät tukosten nopean syntymisen kapeissa rei'issä rei'issä putkissa.

Kytkimet ja liittimet mahdollistavat haaroitettujen viemärijärjestelmien kokoamisen ilman erityisiä työkaluja.

Putkien asentaminen yhteiseen järjestelmään ei vaadi erityisiä työkaluja tai laitteita - osiot liitetään manuaalisesti erikoisliittimiin tai liittimiin mallin mukaan. Liitosten tiiviyden vuoksi tuotteissa on erityisiä kumitiivisteitä.

Ennen asennustyön kuvausta on tarpeen selventää, että viemäriputket asetetaan aina maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle.

Suljetun viemäröintijärjestelmän asennus

Jätevesijärjestelmän järjestelyn kuvauksen aloittamisesta on mainittava ja selkeästi esitettävä se, että se voidaan sijoittaa paitsi talon ympärille myös koko paikan päälle, jos se on hyvin märkä ja vaatii jatkuvaa kuivausta.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä asennetaan usein talon ympärille, mutta myös sellaiseen paikkaan, joka on altis jatkuvalle vesiliikenteelle.

Asennustyöt toteutetaan etukäteen laaditulla projektilla, jota kehitetään ottaen huomioon kaikki järjestelmän normaaliin toimintaan tarvittavat parametrit.

Rei'itetty tyhjennysputki roskan ja geotekstiilin suodattimessa "patruuna"

Kaaviomaisesti tyhjennysputken sijainti on tässä kuvassa esitetty.

Myrskyn ja sulaveden poisto

Ominaisuudet myrskyviemäri

Ulkopuolinen viemäröintijärjestelmä kutsutaan joskus avoimeksi, pitäen mielessä sen tarkoituksen, että sadeveden tyhjennys katon viemäriputkesta ja sivuston pinnasta. Todennäköisesti se olisi oikein kutsua sitä myrskyviemäriin. Muuten, jos se kootaan pisteperiaatteen mukaan, se voidaan myös sijoittaa piilotetuksi.

Tehokas keino veden poistamiseksi pohjasta on myrskyviemäri

Näyttää siltä, ​​että tällaisen vedenpoistojärjestelmän asentaminen on helpompaa kuin syvennetty vedenpoisto, koska asennusvaiheessa tarvitaan pienempiä maanrakennustöitä. Toisaalta ulkoisen suunnittelun elementit ovat tärkeitä, mikä vaatii myös tiettyjä kustannuksia ja lisäponnisteluja.

Yksi tärkeä ero on. Viemäröintijärjestelmä on yleensä suunniteltu jatkuvalle "sileälle" työlle - jos kausittaiset muutokset maaperän kosteuden kyllästymisessä tapahtuvat, ne eivät ole niin kriittisiä. Myrskysuodatinjärjestelmän pitäisi pystyä nopeasti nopeasti kirjaimellisesti minuutteina tyhjentämään suuret määrät vettä viemäreihin ja kaivoihin. Siksi sen suorituskykyvaatimuksia kasvatetaan. Ja tämä suorituskyky on varmistettu asianmukaisesti valituilla putkistoilla (tai suuttimilla - lineaarisella järjestelmällä) ja niiden asennuksen kaltevuuteen veden vapaan virtauksen kannalta.

Suolaveden suunnittelua varten alue on yleensä jaettu osiin - huoltovyöhykkeiden vastuualueiden mukaan

Suunnitellessaan myrskyviemäreitä alueet levitetään tavallisesti veden keräysalueille - yksi tai useampi myrskyvuoto on vastuussa jokaisesta osasta. Erilliset tontit ovat aina talon katto tai muut rakennukset. Loput kohtalosta yritetään ryhmitellä samanlaisten ulkoisten olosuhteiden mukaan - ulkoinen pinnoite, koska jokaiselle niistä on ominaista veden imeytymisen erityispiirteet. Joten, katolta sinun täytyy kerätä kaikki 100% saostettu määrä myrsky vettä ja alueelta, riippuen tietyn sivuston.

Jokaiselle tontille lasketaan vesistön keskimääräinen keräys kaavojen perusteella - se perustuu q20-kertoimeen, joka osoittaa keskimääräisen sademäärän intensiteetin kullekin alueelle.

Kartta q20-kertoimen määrittämiseksi alueellesi

Halutun veden määrän tunteminen tietystä osasta on helppo määrittää putken nimellishalkaisija ja tarvittava kallistuskulma taulukon avulla.

Jotta voimme torjua lukijaa kaavojen ja laskelmien avulla, annamme tämän liiketoiminnan erityiselle online-laskimelle. On ilmoitettava mainittu kerroin, tontin alue ja sen kattavuus. Tulos saadaan litroina sekunnissa, litraa minuutissa ja kuutiometreinä tunnissa.

Laskin laskemalla myrskyjen jäteveden määrä tietystä paikasta

Sitten myrskyvesisyötteet ryhmitellään tarkastuskaivoilla, joille suorituskykyindikaattorit on jo tiivistetty, sitten tyhjennys- tai keräyskuopat - ja niin edelleen, "hierarkian" mukaisesti kaikkien myrskyvesien lopullisen keräyksen kohdalle.

Esimerkki onnistuneesta yhdistelmästä myrskyjen ja viemärijärjestelmien

Kuten jo mainittiin, usein myrskyviemäreihin liitetään kuopat ja keräimet, joissa on viemärijärjestelmä. Tämä on kätevää - kerätty veden saastumisaste on suunnilleen verrattavissa, ja nämä varastot, erityisesti puhdistuksen jälkeen, voidaan käyttää esimerkiksi agroteknisiin tarpeisiin.

Kotimaisen jätevesijärjestelmän kanssa ei kuitenkaan ole mitään viemärijärjestelmää eikä viemärijärjestelmää.

Esimerkki myrskyviemärin asennuksesta

Katsotaan esimerkki asennus lineaarinen osa myrsky viemäri.

Asennukseen tarvitaan tässä tapauksessa seuraavat materiaalit:

 • Sementti ja hiekka.
 • PVC-putkiputki, jonka läpimitta on 150 mm ja lisäelementit, teespistokkeet jne., Kehitetyn hankkeen mukaan.

Viemäröintilavat ja pistesuodatin

 • Muovinen, betoni tai keraaminen kouru, jossa suojaava ja koristeellinen säleikkö.
 • Storm-viemärit.
 • Koristeellinen kivi tai kaakeli sisustukseen tarvittaessa.

Vedenpoistoelementit voidaan asentaa viemärijärjestelmän putkien alapuolelle, pihan rinteille, koko talon kehälle, sokea pitkin tai niissä pisteissä, joissa rinteillä on keinotekoinen kaltevuus.

Lähtöaukon lineaarisen osan periaatteena on, että vesi kerätään luistossa, sitten se tulee haudattuun tuloaukkoon ja sieltä se kuljetetaan maanalaisilla putkilla lähimpään kaivoon.

Kourujen alapuolella myrskyjä ja viemäriputkia asennetaan tavallisesti ennen sokean alueen rakentamista. Muissa tiloissa myös kouruja pyritään asentamaan ennen pihaa päin koristemateriaalia. Kuitenkin, jos tämä ongelma aiemmin jäi huomiotta, kiireellistä tarvetta järjestelmän osista saattaa hyvinkin upottaa kappaleiden ja alustojen valmis kattavuus.

Suihkun asennus toteutetaan hydraulisen laskennan ja teknisten ratkaisujen pohjalta laaditun hierarkkisen järjestelmän mukaisesti - kuten edellä mainittiin.

Paljon hyödyllistä tietoa myrskyviemäristä

Sateen ja sulan veden poistoon perustuva järjestelmä on erittäin laaja tehtävä, ja sen ratkaisuun voi olla monia vaihtoehtoja. Tiedot tehokkaan myrskyn viemärijärjestelmän luomisesta - lue erityinen portaaliemme julkaisu.

Sisäinen vedenpoisto kellarissa

Emme saa unohtaa sisäistä salaojitusjärjestelmää, koska se on myös suunniteltu veden poistamiseksi säältä, mutta jo kellarista ja kellarista.

Tämäntyyppinen vedenpoisto asennetaan yleensä asennusvaiheessa, sillä viemäriputket on sijoitettava kellarin kerroksen alle, sen tilan ympärille tai jopa pohjalevyn alle.

Jotta voidaan ymmärtää sekvenssi, jossa työ suoritetaan, päävaiheet tutkitaan tarkemmin käyttäen esimerkkiä viemäröintijärjestelmästä kotona nauhateollisuudessa.

Kaavakuva talon kellarijärjestelmästä, joka on rakennettu liuskajohdolle.

Jos asennat kellarin viemäröinnin kaikkien sääntöjen mukaan, eli talon rakentamisen vaiheessa, teokset tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • Monoliittisen perustan nauhan valmiuden tai kellari seinien (kellari) rakentamisen jälkeen voit aloittaa kuivatusjärjestelmän järjestämisen.
 • Pohjakerroksen kellarikerroksessa on 150 ÷ ​​180 mm paksu tyyny. Tämä paksuus on välttämätön, sillä hiekassa muodostetaan syvennyksiä upotusvesiputkien asennukseen. Hiekka on kostutettava ja perusteellisesti tamped, mikä parhaimmillaan - tärisevällä levyllä.
 • Viemäriputket asetetaan tavallisesti rinnakkain 2500-3000 mm: n etäisyydelle toisistaan. Jos huoneen pinta-ala on 4,5 ÷ 5 m², niin se riittää putkien sijoittamiseen vain seinien puolelle, kellarikerroksen ympärille. Tämän vuoksi hiekkalaatan tyhjennyskanavien syvennykset tulisi tehdä seinämillä.
 • Seuraavana vaiheena on geotekstilien asettaminen hiekkalaatikon päälle, joka sijoittaa seinille 150 ÷ ​​200 mm: n huoneet. Se voidaan väliaikaisesti kiinnittää pinnalle "nesteenkynsien" avulla. Materiaalikanvot ovat päällekkäin 130 ÷ 150 mm.
 • Lisäksi ulkorakennon kaukana kulmassa, jossa pohjavesi virtaa, asennetaan katselu- tai tarkastuskaivo, joka voi koostua aallotetusta PVC-putkesta, jonka halkaisija on 200-250 mm. Jos joustava tyhjennysputki on valittu asennettavaksi, ei ole tarpeen asentaa kaivoa, vaikka on vielä toivottavaa, että kellarissa on tarkistuspiste.
 • Seuraavaksi geotekstillin yläpuolella oleva askel on täyttää pesty hiekka tai karkea sora. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla 100 ÷ 120 mm. Täyte tulee tasaisesti jakautua pinnalle pitämällä putken asennuksen syvennykset. Pengertointi tehdään siten, että sen päälle asetettujen putkien kaltevuus on 10 mm kullekin putken pituudelle.
 • Lisäksi makadamaisen pengerteen yläpuolelle on sijoitettu halkaisijaltaan 100 mm tyhjennysputket, jotka on liitetty toisiinsa suljetussa silmukassa. Sitten putken pää, joka yhdistää ja on alhaisempi kuin muualla oleva kellari, johdetaan kellarista tähän jäljellä olevaan reikään etukäteen, ja se kiinnitetään ulkoiseen kokoonpanoon (kertynyt) kaivoon sen alaosassa 100-150 mm: n korkeudelta pohjasta. Kanava on asennettu tuloputken vastakkaiselle puolelle, joka tyhjentää vettä kaivosta viemärijärjestelmään, viemärin ojaan jne.
 • Jätevesijärjestelmän päälle on täytetty toinen kerros raskasta (sen paksuuden tulisi olla 80 ÷ 100 mm) ja tällä kertaa se on jaettava vaakasuoraan ilman kaltevuutta.
 • Pinta-alan tasoittamisen jälkeen se on peitetty vedeneristyskalvolla, jonka kankaat sopivat myös päällekkäin, mutta ne on liimattava liitosjohtoon kosteudenkestävillä leveillä liimateipillä, koska päällysteen on oltava ilmatiivis.
 • Nyt voit siirtyä betoniteräkselle, joka toimii luotettavana kuivana kerroksena kellarissa.

Tietoa korkealaatuisen tasoituksen täyttämisestä - erillinen keskustelu

Kaikkien näennäisen yksinkertaisuuden vuoksi on välttämätöntä siirtää kauniisti korkealaatuista betonipintakerrosta kaikkiin kerroksiin - sinun on vielä voitava! Portaalin erityinen julkaisu kertoo sinulle lukuisista vivahteista kaatamalla betoniraita omilla käsillään.

Jos on tarpeen asentaa viemäröinti kellariin aikaisemmin varustetulla kerroksella, sinun on valittava yksi mahdollisista vaihtoehdoista:

 • Irrota betonipäällyste kokonaan, ja sitten tuottaa koko edellä mainittujen teosten sarjan.
 • Asenna viemäröintijärjestelmä vanhan päälle, josta on tullut epäluotettavia, betonirauta, jota infusoidaan jatkuvasti alhaalta. Tätä menetelmää valittaessa on kuitenkin otettava huomioon, että huoneen lattia nousee vähintään 350 ÷ 400 mm. Jos kattokerroksen kattokorkeus sallii, tämä vaihtoehto on paljon helpompi suorittaa kuin betonipinnoitteen poistaminen huoneesta, jossa on erityisen vaikeaa asentaa erikoislaitteita.

Työskentely tyhjennysasennuksessa pitkäkestoiseen ja kosteaan kellariin on seuraava:

 • Ensimmäinen asia on kuivata huone. Tämä prosessi on varsin monimutkainen, mutta sen järjestämiseen on useita tapoja.

Kellarien ja kellareiden ikuinen vihollinen - korkea kosteus.

Tietenkin lisääntynyt kosteus viittaa huonosti järjestettyyn tuuletukseen näissä erityisissä tiloissa ja ilman sen normalisointia on naiivia toivoa menestyksestä. Mutta ennen työskentelyn aloittamista huone on kuivattu. Miten tämä tehdään? - Tämä auttaa neuvomaan altaan kuivaamista koskevia suosituksia, jotka mainitaan portaalin erityisessä julkaisussa.

 • Seuraavassa vaiheessa kaikki seinät ja katot on käsiteltävä vedeneristysmateriaaleilla - nämä voivat olla erityisiä impregnointeja tai koostumuksia, jotka perustuvat nestekumeen tai bitumiin.
 • Lisäksi likaisen vanhan betonipinnan päälle kaadetaan murskattua kiveä, jonka paksuus on vähintään 100 mm.
 • Porausalueen päällä on viemärijärjestelmä, jonka poistoputki on sijoitettava viemärikaivoon tai varastoon kaukana talosta.
 • Järjestelmä on suljettu toisella vastaavalla kerroksella.
 • Sitten murskattu kivi peitetään vedenpitävällä materiaalilla (kalvo ja vielä parempi - valssattu materiaali bitumipohjassa), joka nousee seiniin 100 ÷ 120 mm.
 • Tämän jälkeen koko "kakku" kaadetaan vähintään 70 mm: n vahvuisella betoniteräksellä.

Mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista - viemäröintijärjestelmä asetetaan talon perustuksen rakentamisen alkuvaiheisiin

On tarpeen lisätä, että joskus viemäriverkko asennetaan jo ennen kuin pohja on pystytetty kaivettuun kaivantoon. Tällainen sijainti välittömästi auttaa välttämään kosteuden esiintymistä paitsi lattialla myös myös kellarin seinillä, ja siksi koko talosta. Ja yhdessä ulkoisen viemärijärjestelmän ja laadun salaojitus - talon pohja ja kellari pysyvät aina kuivina.

Joten, kun tutustut jonkin tyyppisten viemäröintijärjestelmien ominaisuuksiin, voit päättää, mikä niistä sopii parhaiten tiettyyn tapaukseen. Tällaisen arvioinnin tärkeimmät perusteet ovat alkuperäiset tiedot - millainen vesi on poistettava talon perustasta: pohjavettä, sadevettä, maata tai kaikkia toimenpiteitä tarvitaan poistamaan liiallinen kosteus sekä rakennuksen seinien lähellä että koko paikan päällä.

Julkaisun lopussa, niin sanotusti, "menneisyyden vakiinnuttamiseksi" katsokaa mielenkiintoista videota siitä, miten sivuston tyhjennysjärjestelmä perustetaan itsenäisesti: