Laajennettujen savilohkojen talo: hyvät ja huonot puolet, asiantuntijaneuvonta

Suhteellisen äskettäin, kun rakennusmateriaalimarkkinoilla ei ollut niin valtavaa valintaa kuin nykyään, sardeldi-betonilohkot olivat vain pelastus yksityisille asuntoille. Kevyt, lämmin ja kestävä, se tuntui olevan ihanteellinen materiaali yksittäisten asuntojen rakentamiselle, ilman ilmeisiä haittoja.

Artikkelin sisältö:

Tekniikka ei pysy paikallaan, ja nykyään seinäaineiden valinta heikentää moninaisuuttaan, koska yksityisten rakennusten alalla alkoi syntyä kiistoja siitä, mitä ja miten rakentaa. Ja sardeldi lohkot puolestaan ​​eivät enää näytä tarpeellisilta.

Nyt yritämme ymmärtää kaikki laajentuneista savibetonilohkareista valmistettujen talojen edut ja haitat, määrittelemme myös, kuinka hyviä he ovat, ja pitäisikö meidän käyttää tätä materiaalia omien asuntojen rakentamiseen.

Kevyiden aggregaattilohkojen pääominaisuudet

Kuten nimestä käy ilmi, laajennettujen savibetonilohkojen päätelisäaine on laajennettu savi. Tämä on erittäin kevyt, huokoinen mutta samalla kestävä materiaali, joka on valmistettu savesta. Kiitos hänelle, tällaisilla lohkoilla on pieni paino ja pieni lämmönjohtavuus.

Laajennetun saven lohkojen tuotanto ei ole kovin monimutkainen prosessi. Lyhyesti sanottuna sardelliittibetoni valmistetaan ensin tarkasti kaikkien hiekka-, sementti-, vesi- ja laajennetun saviosuuksien suhteen. Sitten se kaadetaan valmiiseen muotoon, jonka jälkeen kuivausprosessi tapahtuu.

En aio tunkeutua kaikkiin laajennettuihin savibetonilohkoihin, varsinkin kun useimmat pääkohdat ovat jo kuvannut aiemmissa artikkeleissa, kuten laajennettujen savibetonilohkojen mittasuhteet ja monet muut.

Puhutaan nyt laajentuneista savibetonilohkareista valmistettujen talojen etuja ja haittoja varten sekä rakentamisen aikana että suoraan heidän elämisestään.

Laajentuneiden savilohkojen talojen tärkeimmät edut

 1. Aloitetaan suurimpien betonilohkojen aurinkopaneeleista valmistettujen talojen etuna - tämä on seinien lämmönjohtavuus. Tällaisista lohkoista rakennetut talot pitävät hyvin lämpöä itseensä, jos tietenkin lohkojen tuotannon ja asennuksen tekniikka havaitaan. Tämä johtuu huokoisesta täyteainekerroksesta.
 2. Toinen, mutta ei vähemmän tärkeä etu on sardeldi-betonilohkon pieni paino. Sen lisäksi, että savi itse on erittäin kevyt materiaali - ontot sardeldi-betonilohkojen lisäksi on joitain aukkoja, joiden koko ja määrä riippuu valmistajasta ja muodostavat noin puolet tilavuudesta. Tämän vuoksi talon seinät ovat kevyet, mikä vaikuttaa hyvin taloon koko talon alapuolella.
 3. Huolimatta siitä, että laajennettu savi on suhteellisen kevyt materiaali, sen vahvuus ja kestävyys, joka on vuosien mittaan todistettu, tulee eniten vanhimmille ja kalliille rakennusmateriaaleille. Ja älkää katsoko, että kukin lohko erikseen näyttää hauraalta, ja pienimmässä syksyllä tai osuu se hajoaa. Talon seinässä leveät savibetonit ovat niin vahvoja, että ne kestävät melkein minkä tahansa kuormituksen matalarakentamisessa, olivatpa ne lattiapinnoitteita, erilaisia ​​kulkureittejä, katuja jne.
 4. Yksi laajennetuista savibetonilohkojen talojen tärkeimmistä eduista on kustannukset muihin materiaaleihin nähden ja sekä lohkojen kustannukset että niiden asettaminen. Tästä johtuen tällaiset talot eivät koskaan menettäisi suosiotaan kehittäjien keskuudessa.
 5. Talon toiminnan aikana, jos sen seinät oli vuorattu laadukkaalla materiaalilla, on epätodennäköistä, että halkeamat ja mikrokumit näkyvät seinissä, toisin kuin höyrytetty betoni. Tämä johtuu siitä, että laajentuneen savibetonin lohkot ovat vähemmän alttiita kutistumiselle.
 6. Talon toiminnan tärkeimmät edut ovat se, että talon seinät, jotka on rakennettu laajennetuista savibetonilohkoista, eivät aiheuta haitallisia aineita, koska kaikki osat, joista ne on valmistettu, ovat ympäristöystävällisiä.
 7. Laajennetulla savella on erittäin hyvät äänieristysominaisuudet, joten koko talo kokonaisuutena on hyvin eristetty ulkopuolisesta melusta (ei tietysti ikkunoita).
 8. Kevyyt ja pienikokoiset sardelli-betonilohkot ovat erittäin helppoja asentaa, mikä vaikuttaa positiivisesti talonrakentamisen kokonaiskustannuksiin. Muuten sardelliitti-betonilohkojen seinämien muodostaminen ei ole vaikeaa tehdä omalla kädellä.
 9. On ilo kipata talon, joka on rakennettu laajennetuista savibetonilohkareista, tavallisella sementti-hiekkaseoksella. Laasti kiinnittyy hyvin niihin, eikä kaikki seinämateriaalit voi ylpeillä. Se säästää myös vähän viimeistelyyn.

Arvokkuus, vaikkakin vähäpätöinen, johtuu siitä, että yksinkertaisen ja edullisen valmistusteknologian sekä suosion ansiosta sardeldi-betonilohkot voidaan ostaa lähes kaikissa kaupungeissa ja jopa pienessä kylässä, joka säästää toimitusta.

Tarkastelimme sardelliittibetonielementtien reunustavien talojen tärkeimpiä etuja, kuten me näemme, on valtava määrä niistä, mikä tekee niistä erittäin suosittuja. Mutta kuten tiedätte, he eivät ole vielä keksineet "ihanteellista" materiaalia, heillä kaikilla on omat epäkohtansa, ja sardeldi-betonista ei myöskään riistetä heitä, vaikka heitä ei ole niin paljon.

Haitat rakennetuista aurinkopaneeleista

 1. Kevytrakenteisten lohkojen huokoisuus on plus, samoin kuin kierros, miinus talolle. Siksi ne absorboivat hyvin vettä itseensä ja kun lämpötila laskee nollan alapuolelle - tämä vesi alkaa kiteytyä ja tuhota lohkon rakenteen, jolloin se vahingoittaa koko taloa. Siksi sinun ei pidä käyttää kevyitä yhdistelmälohkoja ilman ylimääräistä suojaa ympäristöaltistukselta, esim. Tiilien edessä. Vaikka lähes kaikki tämän tyyppiset materiaalit kärsivät tästä haitoista.
 2. Pienen koon vuoksi muurauksessa on paljon saumoja, jotka vuorostaan ​​antavat kylmän talon sisällä. Siksi ilman lisäseinämää seinien ulkopuolella - ei riitä. Mutta tämä on miinus useimmista seinämateriaaleista.
 3. Jos verrataan sardeldi-betonilohkojen taloa ja esimerkiksi kaasusilikaattia, toisella on alhaisempi lämmönjohtavuus samalla seinämän paksuudella. Ja tämäkin voidaan kirjoittaa miinus.
 4. Toinen vähäinen haittapuoli on se, että laajentuneiden savibetonilohkojen valmistajilla ei ole paljon valinnanvaraa, on vain tavallinen kanta 390 x 190 x 188 mm ja puolilohkot, jotka poikkeavat vain paksuudesta 90 ja 120 mm. Tämä ei salli erityisesti valita talon seinien paksuutta, joko 19 cm tai 39 cm.

Viime aikoina rakennusmarkkinoilla esiintyy yhä useammin avioliittoa. Tämä ei koske pelkästään sardeldi-betonilohkoja, mutta koska nämä lohkot voidaan tehdä missään "autotallissa", meidän tapauksessa tämä ongelma tulee vieläkin kiireellisemmäksi ja se voi menee pois. Tällaisten tapausten välttämiseksi, ennen ostoa, on suositeltavaa tulla paikkaan, jossa nämä lohkot on tuotettu, ja huolehtimaan siitä henkilökohtaisesti, että ne tehdään täsmällisellä tekniikan noudattamisella. Vain silloin suojaat itsesi 100%.

Päätelmät ja vinkit sardeldiitti-betonilohkon rakentamisesta

Edellä olevasta mielestäni voidaan päätellä, että laajennetuista savibetonilohkareista valmistetuilla taloilla on oikeus olemassaoloon. Tässä talossa voit elää lämpimänä ja mukavana, ja seinien kunnollinen eristys. Lisäksi yleensä se maksaa suhteellisen kalliiksi, ja kaikki tämän materiaalin sisältämät haitat voidaan minimoida tai jopa nollata havainnoimalla muuraustekniikkaa ja ominaisuuksia.

Tässä on muutamia vinkkejä asiantuntijoista, joiden avulla voit välttää virheitä:

 1. Älä jätä sardiniittien seiniä pitkään ilman ulkoista viimeistelyä, kuten sanoin, niiden rakenne romahtaa ja koko talon vahvuus suurelta osin laskee.
 2. Kiinnitä erityistä huomiota talon seinien vedenpitävyyteen, ilman asianmukaista vedenpitävyyttä, talo märkä seinät, etenkin alemmat ulkokulmat, jotka ovat täynnä muotia.
 3. Huolimatta siitä, että se on helposti saatavilla olevaa materiaalia, on silti tarpeen laskea sardeldiittibetonilohkot taloon, jotta maksuja ei maksettaisi liian suuriksi.
 4. Keski- ja pohjoiset alueet eivät saa käyttää laajennettuja savibetonilohkoja talon rakentamiseen ilman lisäseinäeristystä. Vaikka ne ovat lämpimiä, mutta ei niin paljon.
 5. Vaikka joissakin tapauksissa on mahdollista tehdä ilman panssarointihihnaa, se on kaikki sama, jos varat sallivat, on parempi tarjota sille laitteisto sardeldi-betoniseinillä.
 6. Ei ole välttämätöntä rakentaa pohjan laajennetuille savibetonilohkoille, ei vedeneristys auttaisi sinne, maan lohkot romahtavat hyvin lyhyessä ajassa. Joissakin tapauksissa niitä käytetään pohjan rakentamiseen, mutta myös täyteläiseen.

Kaiken lisäksi on syytä panna merkille, että laajennetusta savibetonilohkosta valmistettu talo tulee sinulle lämpimäksi ja miellyttäväksi asunnoksi, ei riitä vain laadukkaan materiaalin löytämiseen, sen korkealaatuisen asennuksen tekeminen on välttämätöntä. Siksi, jos et pysty tekemään sitä itse, sinun on palkattava erittäin päteviä ja todistettuja asiantuntijoita.

Rakentamalla talo sardeldi lohkojen tehdä se itse

Asuntorakentamisessa käytettävän keramiittibetonin suosio kasvaa. Siinä on etuja, joiden ansiosta talo, joka on valmistettu laajennetuista savibetonilohkoista, on kestävää, luotettavaa ja säilyttää lämmön. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti laajennetun savibetonista rakennetun rakennuksen ominaisuuksia. Kiinnittäkäämme rakentamisen teknologiaan. Tutustumme omistajien arvosteluihin.

Mikä on slaydite block talo

Hankkeen kehittämisen ja yhden kerroksen talon, maanrakennuksen tai kaksikerroksisen ullakkokartan rakentamisen kannalta on tutkittava rakennusmateriaalin ominaisuuksia, jotka perustuvat seuraaviin osiin:

 • Portland-sementti;
 • rakeistettu savi;
 • seulottu hiekka;
 • vettä.

Tällä hetkellä rakennusmaalia käytetään pääasiassa kahdenlaisten tuotteiden valmistukseen: ontto ja täyteläinen

Keramitsitapolnenny-betonin valmistusmenetelmät mahdollistavat ainesosien sekoittamisen, rakenteen valmistuksen, kapasiteetin täyttämisen ja tärinänvaimennuksen. Rakennusten lohkojen lukumäärän laskeminen on huomattavasti suurempi kuin tiili, ottaen huomioon tuotteiden koon, joka on 200x200x400 mm.

Niiden käyttö on kevyen, kevyen, huokoisen ja samanaikaisesti kestävän laajennetun saven valmistukseen tarkoitettuja tuotteita, jotka ovat erilaisia:

 • pienempi paino. Tämän ansiosta voit vähentää pohjan kuormitusta käytettäväksi kevyiden kantojen tai nauhan pohjana.
 • matala lämmönjohtavuus. Lämmin materiaali pitää huoneen lämpötilan, joka nopeasti lämpenee;
 • pieni kutistuminen. Kun muuraus on valmis, koon muuttaminen on vähäistä, mikä mahdollistaa sen, että ulkopinta viipaloidaan välittömästi;
 • lujuus, mikä osaltaan parantaa seinien yläosan kehällä asennettujen armopoyojen parannusta. Se lisää voimaa ja jakaa tasaisesti puulattian tai betonilaatan massan.

Hollow-tuotteita käytetään sisäisten väliseinien laitteisiin ja joskus - lisäeristekerrokseksi

Kun rakennetaan sardeldiittirakennetta, käytetään seuraavia lohkotyyppejä:

 1. Ontto. Erittäin lämpöeristetty ominaisuus, jota käytetään rakennusosien väliseinien rakentamiseen.
 2. Täysikokoinen Ero lisääntynyt kestävyys, käytetään seinien rakentamiseen ja pohjat, jotka tuntevat huomattavia kuormituksia.

Varoitus! Keramiittibetonituotteiden erityispiirre on lisääntynyt koko, joka mahdollistaa seinien sijoittamisen lohkon lattiaan. Tämä tarjoaa pienemmän seinänpaksuuden mukavan lämpöjärjestelmän.

Karkea pintarakenne helpottaa viimeistelyä. Lisäksi voit eristää seinät edessä tiilen. Miten päättää rakennuksen, kuinka paljon taloudellisia resursseja kuluu, kukin määrittelee erikseen.

Talon laajennettu savi lohkojen hyvät ja huonot puolet

Slaydite-rakennusten tärkeimmät edut:

 • Elämän turvaaminen. Myrkyllisten ainesosien puuttuessa rakennukset ovat ekologisesti turvallisia.
 • Palonkestävyys Slaydite ei polta, mikä takaa rakennusten paloturvallisuuden.

Materiaalin lämmönjohtokyvyn vähäinen kerroin mahdollistaa pienen paksuuden omaavan seinän rakentamisen ja kyvyn alentaa kuormitusta pohjaan ja tukirakenteisiin

 • Lisääntynyt voima. Materiaalin lujuusominaisuudet tarjoavat rakennusten pitkän käyttöiän.
 • Suuri höyryläpäisevyys. Ylimääräinen kosteus poistetaan huoneesta johtuen materiaalin solurakenteesta, joka ei tarvitse höyrysulkua.
 • Matala lämmönjohtavuus. Lämpö talletetaan rakennuksen sisäpuolelle rakennuksen huokoisen rakenteen vuoksi.
 • Ei tarvetta vahvalle perusta. Kevyiden kevyiden aggregaattien käyttö vähentää pohjan kuormitusta, mikä mahdollistaa rakennusten rakentamisen jopa kolmeen kerrokseen.
 • Yksinkertaisuus ja lyhentämisaika. Tuotteiden suuremmat ulottuvuudet mahdollistavat rakennusten nopean pystyttämisen, kun kulutus on vähäpätöinen.
 • Hyväksyttävä kustannustaso rakentamiseen. Verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin laajennetun saven hinta on pienempi.
 • Pienempi mahdollisuus halkeilua. Slaydite-betonin vähäinen kutistumisaste takaa seinien eheyden, joita harvoin peitetään halkeilla.
 • Luotettava äänieristys. Huoneen suojeleminen ulkoisesta äänestä varmistetaan soinnöllisen matriisin avulla tapahtuvan äänen tehokkaan absorption avulla.
 • Helppokäyttöinen kipsi. Kipsiformulaatioiden lisääntynyt kiinnittyminen helpottaa viimeistelyä.

Varoitus! Yksinkertaisen tekniikan avulla tuotettujen sardelliittibetonilohkojen suosio mahdollistaa materiaalin hankinnan missä tahansa paikassa, mikä mahdollistaa toimitukseen liittyvät kustannukset.

Käytännöllisesti rajoittamattomia mahdollisuuksia erilaisten materiaalien käyttämiseen sekä julkisivujen sisustukseen että sisustukseen, mikä mahdollistaa melkein minkä tahansa arkkitehtuurin tai suunnittelun idean

Monien etujen lisäksi sardeldittibetonilla on heikkouksia:

 • epäedullinen ulkonäkö. Rakennusten seinät on viimeisteltävä verhousmateriaaleilla, joita käytetään julkisivuraksina, laattoina tai sivuraideina;
 • ulkoisen eristyksen tarve. Seinien rakentamisen yhteydessä muodostuu kylmäsiltoja, jotka edellyttävät lisää lämpenemistä mukavan lämpötilan ylläpitämiseksi.
 • voimakkuuden vähentäminen ilman ulkoista viimeistelyä. Huokoinen materiaali imee kosteutta, mikä vaikuttaa negatiivisesti rakenteen kestävyyteen.

Se on tärkeää! Yksittäisten valmistajien tuotantoprosessin noudattamatta jättäminen aiheuttaa tiheyden ja geometristen ulottuvuuksien poikkeamisen. Rakennuksen perustan laskemiseksi on tarpeen määrittää rakennuksen tarkka massa tekemällä todellisia mittauksia.

Slaydite-lohkojen rakentaminen

Oman kätesi savielementtejä noudattaen rakentamisen tekniikkaa noudattamalla on helppo rakentaa maalaistalo tai laajennus nykyiseen rakennukseen. Rakennuksen algoritmi mahdollistaa seuraavien toimintojen vaiheittaisen toteuttamisen:

 1. Laskelmien ja suunnittelun suorittaminen.
 2. Säätiön rakentaminen.
 3. Seinien, väliseinien ja kattojen rakentaminen.
 4. Viimeistely ja lämpeneminen.

Lohkojen yksinkertainen tuotanto mahdollistaa ainutlaatuisten materiaalien tuottamisen erittäin kohtuuhintaan ja kilpailukykyiseen hintaan.

Valmisteluvaiheessa on tarpeen kehittää rakennusprojekti tai käyttää valmiita, ottaen huomioon rakenteen erityispiirteet:

 • ulkoiset ja sisäiset mitat;
 • kerrosten lukumäärä;
 • ulkoasun ominaisuudet;
 • hajoaminen toimivat huoneet.

Rakennuksen ulkoasun tulisi sisältää rakenteen edellyttämät aukot ja kantavat seinät. Rakennamme rakennuksen seuraavia materiaaleja käyttäen:

 • rakentavia eristeitä, joiden ominaispaino on enintään 1,2 t / m3. Seinärakenteisiin käytetään kokoa 19x19x39 cm.
 • osituselementit, joiden tiheys on enintään 1 t / m3. Tuotteet eroavat leveydeltään 9 - 12 cm, ja ne levittävät väliseinien rakentamiseen.

Talon rakentamiseksi sinun on tiedettävä, kuinka paljon rakennusmateriaalia tarvitaan ja miten laskenta tehdään oikein. On parempi määrittää rakennusmateriaalien tarve laskimen avulla. Seuraa seuraavaa algoritmia:

 1. Lisää seinien ja väliseinien pituus.
 2. Kerro tulos lohkojen paksuudesta ja huoneen korkeudesta.
 3. Jaa tuloksena oleva arvo tuotteen tilavuudella.

Tuloksena on arvioitu määrä saveja.

On syytä muistaa, että laajentuneista savielementeistä rakennetuista ulkoseinistä ei pidä säilyttää pitkään ilman verhousta, koska tämä voi merkittävästi vähentää rakennuksen kestävyyttä johtuen sen alhaisesta kosteudenkestävyydestä.

Se on tärkeää! Suoritettaessa laskelmia, älä ota huomioon aukkojen mittoja tai osta rakennusmateriaaleja kertomalla arvioitu määrä kertoimella 1.2.

Mitkä ovat parhaimmat lohkot käytettäväksi? Materiaalin valinta on helppoa. On tärkeää noudattaa suosituksia:

 1. Tarkista varmenteet.
 2. Hanki teollisessa ympäristössä valmistetut tuotteet.
 3. Kiinnitä huomiota virheiden puuttumiseen.
 4. Hallitse kokoa.
 5. Määritä tiheys laskemalla punnitsemalla tuote ja jakamalla tuloksena oleva tilavuusmäärä.

Valmisteluvaiheessa on tarpeen suorittaa teknisiä ja geodeettisia tutkimuksia, valvoa maarakennetta rakennustyömaalla, pohjavesiä ja määrittää, mitä säätiötä käytetään ja onko mahdollista rakentaa sardeldiitti-betonirakenne. Riittävästi kestävä nauhaosasto varmistaa laajennetun savimaatan rakennuksen vakauden.

Tee säätiön rakentaminen toiminnan seurauksena:

 • Poista kasvit ja roskat paikassa, suunnittele pinta.
 • Merkitse pohjan ääriviivat, jotka ohjaavat hankkeen vaatimuksia.
 • Muodosta 50 cm syvä kaivo, suunnittele pohja ja seinät.
 • Kokoa muotit täyttämään nauhan jalka.

Ennen kuin aloitat talon rakentamisen, sinun on vedenpitävä säätö suojatakseen lohkoja kostean maaperän ympäristön vaikutuksilta

 • Täytä kaivannon pohja soran ja hiekan sekoituksella, tamp.
 • Kokoa vahvistuksen alueellinen runko käyttäen neulontankoa.
 • Sekoita hiekkaa, soraa ja sementtiä lisäämällä vettä, valmistamaan betonimerkki M400.
 • Täytä muotti laastilla, irrota ilmakuplat, tiivistä betoni.
 • Pehmeä pinta ja varmista kuorintamahdollisuus kuukauden ajan.
 • Poista muotti ja vedenpitävä säätö.

Tee claydite-lohkot seuraavan algoritmin mukaan:

 1. Valmista sementtiliuos.
 2. Aseta alarivi aloittaen asennuksen kulmasta.
 3. Tarkista peruslohkojen vaakataso.
 4. Jatka rivien rakennusta, varmistamalla, että lohkot ovat puolet paksuudesta.
 5. Vahvistaa silmä- tai teräspalkkeja 3-4 tasoa käyttäen.
 6. Vahvista oven ja ikkunan aukot.
 7. Betoni panssaroidun vyön kehän ympärillä, joka on kannen asennuksen perusta.

Asenna kattotelineet ja asenna katto "laatikon" pystyttämisen jälkeen.

Rakennuksen edessä on lämpöeristin, johon käytetään yleensä basaltivillaa. Laajennettujen savilohkojen rakenne vaatii ulkoista pinnoitetta suojaamatta tuhoa.

Tiilikuori tai keraaminen laatta, keinotekoinen kanootti, klinkkeri jne. Ovat sallittuja.

Viimeistelyyn käytetään seuraavia materiaaleja:

 • edessä tiili;
 • keinotekoisia viimeistelyaineita;
 • kipsi;
 • sivuraiteelle.

Sisäpinta on peitetty kipsillä, kipsilevyllä, liimapuilla tai laattoilla.

Katsaukset sardeldi-lohkojen talosta

Laajennettujen savirakenteiden omistajat kertovat seuraavista positiivisista kohdista:

 • laajentuneen saven vaarattomuus terveydelle;
 • yksinkertaistaminen ja alhaiset arvioidut kustannukset;
 • vähentää eristetyn talon lämmityskustannuksia;
 • huoneen mukava lämpöjärjestelmä, jossa se ei ole kuumaa kesällä eikä lämmin talvella;
 • ei ylimääräistä kosteutta huoneessa.

On myös negatiivisia arvosteluja:

 • tiivistyminen seinille;
 • kiinnittimien kiinnitysongelmat;
 • näkymättömät näkymät rakennuksista.

Laajentuneiden savilohkojen talo on kodikas ja luotettava asunto, joka voidaan rakentaa omille. Päätöksen tekemiseksi on tarpeen analysoida materiaalin etuja ja haittoja, tarkastella arvosteluja ja rakentamisen tekniikkaa. Koska luottamusta kykyihin ei ole, käytä rakennusalan ammattilaisia, jotka ammattimaisesti suorittavat seinien rakentamisen.

Kevytrakenteiset talot - materiaalien edut ja haitat. 80 valokuvaa keraamilohkojen talon parhaista projekteista

Kun rakennat yksityistä taloa tai mökkiä, tärkein asia on valita paikka paikan päällä ja laadukas rakennusmateriaali. Estetiikan lisäksi kukin omistaja haluaa rakentaa iankaikkisen "perhepesän", jotta jälkeläiset kiittäisivät rakennuksen voimaa, mukavuutta ja energiatehokkuutta. Valikoidut materiaalit auttavat säästämään paljon rahaa korjauksiin, lämmitykseen jne.

Yhteenveto artikkelista:

Ominaisuudet keramsit

Nyt rakennusten rakentamiseen käytetään tiiliä, puuta, betonia tai erilaisia ​​koostumuspalikoita: kuona betonia tai vaahtosbetonia. Mutta yksityiskohtaisesti puretaan - laajennettu savi.

Suurempi suosio saavutetaan sardelliitti-betonilohkon rakentamisella. Rakennusten rakentamiseen tekniikka on samanlainen kuin tiili- tai hiutaleet, mutta paras hinta / laatusuhde toi sardiinin myynnin kärkeen. Rakenteensa erityispiirteet antavat erinomaiset suorituskykyominaisuudet.

Salmen koostumus on palloja, joissa on sponsirakenne, joten lohkon paino on huomattavasti matalampi kuin tiili. Tämä ei pelkästään vähennä koko rakenteen kustannuksia, vaan säätiöön kohdistuvaa painetta. Ja työn tuottavuus kasvaa dramaattisesti.

Huokoinen rakenne suojaa täydellisesti kaikelta melulta, pitäen lämpöä. Helppo asennus mahdollistaa erilaisten ulkoisten seinien ja huoneiden vaihtoehdot.

Kevyiden betonirakennusten etuja

 • Ympäristöystävälliset tuotteet ilman vaarallisia epäpuhtauksia, joten voit käyttää sisustusta.
 • Kosteudenkestävyys.
 • Kestävyys ja kestävyys.
 • Tulenkestävyys, materiaali ei pelkää korkeita lämpötiloja, on vaikea sytyttää.
 • Matala lämmönjohtavuus. Hiilihapotettuihin betonilohkoihin verrattuna sardeldi on 1,5 kertaa matalampi.
 • Erinomainen melun eristäminen.
 • Pieni paino ja korkea työn tuottavuus, mikä vähentää rakennuksen rakennusaikaa.

Kevyiden betonirakenteiden haitat

Pakollinen viimeistely (ulkoinen ja sisäinen). Jos näin ei tehdä, parin vuoden aikana materiaalin voimakkuus vähenee, sillä on huono vaikutus koko rakennuksen jäykkyyteen.

Kevyitä yhdistelmälohkoja (KBB) ei voida käyttää talon perustusten rakentamiseen. Sen huokoinen rakenne ei kestä raskaita kuormia.

Kuinka laskea materiaalin määrä?

Oikea materiaalien laskenta on tärkeä rakennuskohde. Käyttämätöntä materiaalia on vaikea myydä, vain suurella alennuksella, joka vaatii kustannuksia.

Valitse ensin talon mallit. Valmistajat tuottavat tavanomaisia ​​laajennettuja savimaita:

 • ulkoseinään 190 * 190 * 360 mm;
 • sisäpuolisille väliseinille 190 * 90 (120) * 360 mm.

Kaikkien seinien pinta-ala on tarpeen taittaa ottaen huomioon muurausparametrit. Ota pois oviaukkojen ja ikkunoiden kokonaispinta-ala.

Yleiset virheet rakennusmateriaalin laskennassa:

 • Laskettaessa usein unohtaa sisällyttää tarrat.
 • CBB: n sijoittamisen yhteydessä on otettava huomioon sisäseinät.
 • Kun asennat armopoyas, se on vähennettävä seinien korkeudesta.
 • Kun seinäpintaan kohdistuu, savi-betoniseinät rakentuvat hieman vähemmän kuin ulkoseinät.

KBB: n seinämien korkeus on usein lohkoelementtien korkeus moninkertaisella saumalla (0,2 m). Tämä tarkoittaa, että ilman panssaroidun vyön seinien korkeus on moninkertainen (2.4, 2.6, 2.8).

Se on tärkeää! KBB: tä ei aina tarvita kokonaislukuja, saatat tarvita lisäosia. Myös purkamisen yhteydessä voi olla vioittuneita kohteita, jotka eivät ole sopivia rakentamiseen.

Laskentayksikkö

Talon koko: 10x10 m, 2 ikkunaa 1,6 metriä kumpaankin, kaksi ovea 1 m kummallakin, sisäpinnan pituus on 9,2 metriä.

Talo (1. kerros), jossa II palat ja jaan huoneen sisällä. Ulkoseinät ovat 19 cm paksuja (tämä on lohkon leveys) ja sisäseinä 39 cm (tämä on I-lohkoelementin pituus).

Se on tärkeää! Jos vuori on tiilistä, on edelleen eristystä, mikä tarkoittaa, että kaikki seinät ovat 15 cm pienempiä kummallakin puolella (ts. 0,3 m vähemmän).

Seinien kokonaispinta-ala on 9,7 mx 4 m = 38,8 m.

Ensimmäisen rivin lohkojen lukumäärä koko kehällä: 38,8 m / 0,4 = 97 kpl, missä 0,4 on I-elementin pituus sauman suhteen.

Sitten kerrotaan rivien määrällä (eli seinien korkeudella):

 • 2,6 m = 13 riviä;
 • 2,8 m = 14 riviä.

Tässä esimerkissä korkeus otettiin huomioon 2,8 metriä (eli 14 muuraustasoa): 97 * 14 riviä = 1358 kappaletta.

Poista molemmat ikkunat (niiden koko on 1,6 * 1,4) = 56 kappaletta. Ovet (korkeus 2 mx leveys 1 m) = 25 kappaletta. Otamme pois ovet ja molemmat ikkunat saaduista lohkoelementeistä yhteensä: 1358 - 56 - 25 = 1277 kappaletta.

Tätä lukumäärää ulkoseiniä varten tarkastellaan myös laakerin seinässä sisätiloissa. Sen paksuuden tulisi olla II kertaa niin suuri (39 cm - I-elementin pituus).

Laakeri seinä (ilman ovea) - 594 kappaletta.

Taitamme: 1277 + 594 = 1871 yksikköä.

Kummassakin päässä (korkeus 2 m ja pituus 9,7 m) = 242,5 kpl.

On oikein aloittaa laskeminen koko rivillä, vain II - elementtien arkistoinnilla, lisäämme 2 riviä: 242.5 + 48.5 = 291 kappaletta. Yli 300 kappaletta, ottamaan huomioon kaiken (avioliitto, leikkaus jne.). Yhteensä: 1871 + 300 = 2171 yksikköä.

Se on tärkeää! Jos tarvitaan tarkka laskenta, jokainen seinä voidaan laskea erikseen: 24 elementtiä + ¼ (per leikkaus). Muista tarvita varastossa noin 8%. Ne myyvät kuormalavoja, joten kannattaa tarkistaa valmistajan kanssa etukäteen, ne auttavat laskuissa.

Tarkista materiaalien laatu ja tarkista varmenteet yritykseltä.

Voit ostaa täysi-ikäisiä lohkoja I-kerroksiselle rakennukselle ja multislot-lohkoja kaksikerroksiselle. On arvokasta, että niillä on telakointiurat urien kytkemiseksi päihin, mitään ratkaisua ei tarvita.

Rakennusten perustaminen

Pinta-alayksiköiden talo vaatii laadukkaan perustan. Jos kellarissa halutaan luoda kuntosali, kattilahuone, tarvitset betonilohkoja. Ilman kellarista voit tehdä kaistaleen, 50 cm: n kaivannon ja leveyden, joka on yhtä suuri kuin seinät ja 1 m.

Pohjassa - hiekkalaatikko, ja levyiltä (DSP, OSB) valmistetaan lujitustangot ja muotti. Kaada betonia, tiivistäen jokaisen kerroksen 20 cm.

Työjärjestys

Kellarin pinta on taipunut kutistumisen jälkeen, se tasoitetaan tasolta. Kerrosmateriaali asetetaan säätökerrosten väliin ja yläpinnalle asetetaan vesitiiviin kateaine.

KBB: n asettaminen on aloitettava nurkasta, tästä jännitysköydestä (johto). Jatkuva ohjauspiikki ja taso on tärkeä, laita ensin ensimmäinen rivi pitkin koko kehää jne.

IV-rivin jälkeen on suositeltavaa vahvistaa reunusseinää, peittää se laastilla ja jatkaa työntöä. Jos seinät ovat kaksinkertaiset, kaksi riviä asetetaan samanaikaisesti.

Kaksikerroksisessa talossa on 40 cm lattian paksuus. Valmistajat tuottavat suuria kokoja 590 x 400 x 200 mm lohkoja.

Kun ensimmäinen kerros on valmis, ylempi kerros vahvistetaan vahvistusvyöllä niin, että kuorma jakautuu tasaisesti. Usein tiilihihna tai betoniteräkset on lämmitettävä.

Tyypit viimeistelevät

Hyvän lämmöneristyksen varmistamiseksi on välttämätöntä viimeistellä sardelliitti-betonirakennukset:

Julkisivu voidaan eristää polystyreeni-vaahtolevyillä (enintään 50 cm). Kauneus käyttää värillisiä kipsiä tai koriste-laatat.

Suositut "tuuletetut" julkisivut, joissa käytetään alumiinifoliota (höyrysulku), sitten kiinteä mineraalivilla. Ylhäältä asennetaan vedenpitävyys, sulje sitten sivuraide tai muu kallis menetelmä, mutta se palvelee pitkään, niin monikerros antaa lämpöä talossa.

Kuvagallerissa on kuvattuja sardeldi-betonilajikkeita.

House of claydite lohkoja omilla käsillä

Laajennettu savi - yksi moderneista ja helppokäyttöisistä materiaaleista yksityisen maan rakentamiseen. On yksinkertaista rakentaa talon savielementeistä omiin käsiisi. Luotettavuuden kannalta se ei tuota tiiliin, ja koko rakennusprosessi on paljon halvempaa. Kyse on rakennusmateriaalin ominaisuuksista.

Lohkot on valmistettu laajennetusta savesta eli tuoreesta savesta ja sementti-hiekkaseoksesta. Kiillotusaineen ansiosta tekokivet on helppoa ja täysin turvallista ihmisille ja ympäristölle. Rakenteet ovat kuivia ja "hengittävät" hyvin, koska ne ovat täysin höyryä läpäiseviä. Seos, joka sisältää betonista valmistettua saviä, absorboi kosteutta lähes kolme kertaa pienemmäksi kuin ominaisuuksiltaan samanlainen vaahtobetoni. Ja rakennusmateriaalien lämmöneristyskyky riippuu suoraan kosteuden kestävyydestä: tällaisen muurauksen laskettu lämmönjohtavuus on 1,5 kertaa matalampi kuin samanpaksuinen tiili, ja lähes kaksi kertaa matalampi kuin vaahtosbetoni.

Talon laajennettuja savipaloja

Alhaisen nousun rakentamisessa keramitbetonia on käytetty menestyksekkäästi yli vuosikymmenen ajan. Koossa yksi lohko korvaa 7 tavallista tiiliä ja samaan aikaan painaa 2,5 kertaa vähemmän. Siksi työ on paljon nopeampaa ja jopa ei-kokeneiden masonien voima. Koulutettu muurari voi antaa noin 3 m 3 laajennettua savi betoniseosta päivässä. Se on kolme kertaa nopeampi kuin tiilenrakentaminen. Sementtilaastin kulutusta vähennetään 60%, mikä myös vähentää kustannuksia.

Vaativimmat lohkot ovat 390 × 290 × 188 mm tai 390 × 190 × 188 mm. Asennusmenetelmästä riippuen seinien paksuutta voidaan vaihdella. Eteläisille alueille ja talon korkeudelle enintään kaksi kerrosta, 40 cm: n seinä riittää edellyttäen, että ulkopuolelle asetetaan eristys ja kasvokivi tai kipsi. Kylmällä talvella, on parempi valita leveys 80 cm. Muualla kuin asuinympäristössä tai lämmitys ei ole odotettavissa, 20 cm vuorauksen eristys riittää.

Yleensä sardeldi-betonin lujuus mahdollistaa viisikerroksisten rakennusten pystyttämisen ja teräsvarsilla varustetun muurauksen vahvistamisen.

Miten laskea

Kuinka laskea savi lohkojen talossa

Rakennuspalikoiden lukumäärän määrittämiseksi tarvitaan täydellinen projekti, jossa on kaikki ulottuvuudet:

 1. On tarpeen laskea kaikkien ulkoisten seinämien pituus ja kaikkien kantavien väliseinien pituus;
 2. Tuloksena oleva pituus kerrotaan katon korkeudella;
 3. Lisälaskelma riippuu seinien paksuudesta, eli lohkojen valinnasta ja asennusmenetelmästä - yhdestä tai kahdesta rivistä. Laske laskettu kvadratuuri kertomalla arvioitu paksuus. Tämä luku on seinien kokonaistilavuus.

Ostohetkellä on tarpeen lisätä laskettuun numeroon vielä 10-15%, mikäli osa elementistä on vahingoittunut kuljetuksen ja purkamisen aikana. Muuten tämä materiaali on melko hauras ja se hajoaa helposti osumasta, joten sinun on huolehdittava telineistä kuljetukseen ja tarkkaan purkuautoon.

Miten rakentaa

Keraamilohkot tulevat erilaisiin muutoksiin: kiinteä ja ontto. Alemmat lattiat ja peruskuorman odotetaan olevan edullista ottaa ensimmäisen tyyppiset tuotteet sekä rakennusten yläosat ja itsekantavat väliseinät - toinen. Moninkertaiset elementit mahdollistavat muurauksen lämmön säästöominaisuuksien parantamisen.

Jos lattiat suunnitellaan monoliittisiksi tai tehdasvalmisteisesta teräsbetonista, käytä kiinteitä lohkoja seinissä. Lisäksi valmiin laatikon alle tarvitaan 20 cm: n vahvuista vahvistusvoimaa, joka on eristettävä ulkopuolelta. Puulattiat sopivat moniulotteisiin valoihin.

Tärkein vaatimus sekä näiden että muiden lohkojen asettamisessa on lujittavien sauvien pakollinen käyttö. Korkealaatuisissa tuotteissa on erityisiä lovia.

Koska laajennetun savi-lohkon talo painaa vähemmän kuin saman alueen tiili, voit säästää hieman säätiöön. Paras ratkaisu olisi laiton rakentaminen ilman kellarista kasaantuneita tukia. Jos kellarista on suunniteltu, kaatamaa kaadetaan ja siihen asetetaan betonilaatat. Sellaiset sementtilohkot, joiden koko on 590x290x200 mm ja urat, jotka on kiinnitetty telineeseen, soveltuvat parhaiten jalustaan.

Sisustustekstiilien rakentaminen

Aerial-osan asentaminen alkaa kulmista. Aseta äärimmäiset elementit sementti-hiekka-seokseen 3 cm: n kerroksella. Tällöin nurkkien väliin vedetään johto kohdistaa kaikki muut kivet. Jotta liuos ei pääse virtaamaan aukkoihin, ne peitetään hienojakoisella verkolla. Jokainen rivi muurata on tarkistettava vaaka-ja pystysuuntainen rakennus tasolla.

Kevytrakenteinen betoni on melko helppo käsitellä. Kun asennat ovi- ja ikkuna-aukkoja, samoin kuin tavanomaisia ​​arkkitehtonisia yksityiskohtia, lohkot voidaan leikata yksinkertaisella hiomakoneella, jossa on timanttilevy tai erityinen vaahtobetonin haarukka.

Eristys ja viimeistely

Ulkokyllästettyä lämpöeristettä mineraalivillalla, jossa on kalvokerros, pidetään optimaalisena. Sopii myös lasivillaa, joka on suojattu sisäpuolelta kipsilevyllä ja ulkopuolelta vaahtomuovilla.

Sade-seinämän näkymä ei ole kovin houkutteleva, joten vaikka ulkoista eristystä ei olisi, sinun on harkittava pinnoituksen viimeistelyä. Lisäksi lievästä hygroskooppisuudesta huolimatta ei ole välttämätöntä jättää tällaista seinää yli 2 vuoden ajan viimeistelemättä. Lämpötilan muutosten ja jäätymisen vaikutuksen alaisena se alkaa halkeilla ja romahtaa.

Sementti- ja hiekkakipsiä, koristeellisia klinkkeri- tiiliä, luonnonkiveä, sivuraidea käytetään koristeelliseen viimeistelyyn, ja laajennetusta savesta valmistetut talot voidaan peittää millä tahansa näistä materiaaleista. Höyryläpäisevyyden vuoksi julkisivujen kokoonpanossa ei ole edes välttämätöntä jättää ilmanvaihtoaukkoa. Tietenkin tämän lisäksi lämpöeristeen on oltava hengittävä.

Sides house trim

Voit käyttää termopaneleja, jotka koostuvat polyuretaanivaahdosta ja klinkkerilevyistä. Tämä on uusi ja taloudellinen menetelmä samanaikaiselle eristykselle viilulla. Termopaneelit ovat kevyitä ja ympäristöystävällisiä, niiden asennus ei vaadi erityisiä työkaluja ja ammattitaitoisen työntekijän voimaa. Styrofoam pitää lämpöä talossa kylmällä säällä ja antaa jäähtyä lämpöön.

Laajasti valmistettuja ja asianmukaisesti leikattuja laajennettuja savilohkoja voidaan käyttää 50-100 vuotta.

video

Tarjoamme katsomaan videota laajennetun savielementtien talon rakentamisesta.

Kuinka rakentaa talo sardeldi lohkojen omalla kädellä?

Ehkä ei ole yhtään perhettä, joka ei unelmoi viihtyisästä, lämpimästä kodista. Usein unelmat rikkoavat elämän todellisuutta, joka liittyy asian aineelliseen puoleen. Tällaisissa tapauksissa sinun on kiinnitettävä huomiota laajennetun savibetonilohkon taloon. Rakennusmarkkinoilla tämän kevytbetonin tuotteet eivät ole menettäneet suosiotaan useiden vuosikymmenien ajan edullisen hinta-laatusuhteen ansiosta. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin rakennusmateriaalien ominaisuuksia, tekniikkaa sen kanssa työskentelemisen kanssa. Selvitämme, kuinka rakentaa sardeldi-betonilohkojen talo, jotta se lämmittää lämpöä paitsi meille, myös lapsillemme, lastenlapsillemme ja lastenlastensa.

Talon laajennettuja savipaloja

Laajennettu savi - ominaisuudet, edut, haitat

Kevytbetonista valmistetut tuotteet, joiden pääasiallinen täyte on paistettuja savipellettejä, ovat erittäin vaatimattomia pienien kerrosten yksityisten talojen rakentamisessa sekä maanrakennusten ja lisärakennusten rakentamisessa. Laajennettu savi - kevyt, ympäristöystävällinen, huokoinen ja samalla kestävä materiaali.

Kun pelletit sidotaan sementtilaastiin, saadaan tuotteita, joilla on monia positiivisia pisteitä:

 • korkea lämmönjohtavuus. Savirautaa sisältävien suurien ilmatyyppien vuoksi jopa sardelli-betonilohkojen puoli-lohko-talo takaa täydellisesti lämmön talvella ja viileyden kesällä;
 • pieni paino Jos haluat vähentää pohjan kuormitusta, käytetään savi-betonilohkoja. Omistajien arviot vahvistavat, että kuormituksen vähentäminen vaikuttaa myönteisesti säätiön toimintaan;
 • lujuusominaisuudet. Ensimmäisellä tuntemuksella materiaaliin saattaa tuntua, että laajentuneiden savilohkojen talon rakentaminen ei ole perusteltua lisääntyneen haurauden vuoksi. Materiaali on todellakin altis iskujen kuormitusten vaikutuksille. Mitä tulee puristusvoimiin, tässä indikaattorissa oleva komposiitti on monien rakennusmateriaalien edellä;
 • parannetut äänieristysominaisuudet. Täyteaineen sisältämien samanlaisten aukkojen ansiosta seinämateriaaleja, jotka perustuvat laajennettuun saveen, erotetaan äänieristyksellä. Kun ikkunoiden ja oviaukkojen äänenvaimennus on asianmukainen, jopa kiireisessä kaupunkialueella, tällaisissa rakennuksissa on aina mukava äänenvoimakkuus;

 • ympäristöystävällisyys. Koska valmistuksessa käytetään vain luonnon alkuperää olevia komponentteja, ympäristöystävällisyysindikaattori on melko korkea;
 • alhaiset kutistumisnopeudet. Tämä indikaattori voidaan ymmärtää rakennuksen toiminnan aikana. Pitkän ajan kuluttua halkeilua ei näy seinille, kuten usein ilmastoiduilla betonituotteilla.
 • Edut, jotka eivät vaikuta työn laatuun, mutta parantavat mielialaa materiaalin hankinnassa ja rakennustoiminnan valmistuksessa, ovat:

  • alhaiset tuotantokustannukset. Käytettäessä helposti saatavilla olevien komponenttien valmistuksessa voit ylläpitää useimpien kehittäjien käytettävissä olevaa hintaluetta.
  • helppo laittaa. Yksittäisten elementtien pienet mitat ja paino mahdollistavat nopeammin asennuksen;
  • lisääntynyt pinnan karheus, joka parantaa adheesiota viimeistelykoostumuksilla ja helpottaa vuorauksen työtä.

  Tutkittaessa ansioita, voit tehdä hätäinen johtopäätös, että ihanteellinen talo on valmistettu laajennettu savi betonilohkoja. Omistajien arviot vahvistavat suurelta osin tämän lausunnon.

  Mutta rakennusmateriaalien valitseminen ei ole kannattavaa, jotta sattumanvarkaisiin haittoihin, joihin kuuluvat:

  • lisääntynyt huokoisuus. Suuri määrä ilman huokoset vaikuttavat toisaalta parantamaan lämmönjohtavuutta ja lisäävät äänieristysominaisuuksia ja toisaalta parantaa kosteuden imeytymistä. Siksi seinien pakolliseen vedenpitävyyteen liittyvien sardelliittibetonielementtien talojen rakentaminen;

  Laajennettu savi lohko osassa

 • vähentää lämmönjohtavuutta verrattuna solujen betoniin. Tältä osin laajennetuista savibetonilohkojen talojen hankkeet sisältävät laatikon eristysvaatimukset;
 • ulkonäkö, joka tarvitsee lisää viimeistelyä. Peitteenä, voit käyttää koriste-paneelit, laatat, sivuraide.
 • Edut ja haitat auttavat valmistamaan asianmukaisesti valmistelutöitä.

  Laskin keramzitobetonnyh estää talon

  Yksi rakentamisen valmisteluvaiheista on suunnitteluvaihe. Hankkeen kehittämisen ja koordinoinnin jälkeen on tarpeen laskea materiaalien tarve. Määritä tarvittava määrä rakennusmateriaalia voi olla itse. Otetaan esim. Yksikerroksinen betonibetonilevy, jonka mitat ovat 10x20 m ja kattokorkeus 3 m.

  Laskenta voidaan tehdä kahdella tavalla:

  Kun lasketaan tarvittava määrä elementtejä ensimmäisessä suoritusmuodossa, toimimme seuraavan algoritmin mukaisesti:

  1. Määritä seinien kokonaispinta-ala. Meidän tapauksessamme - (10 + 10 + 20 + 20) х3 = 180 m².
  2. Laske yksiköiden määrä per m². Elementille, jonka mitat ovat 400x200x200 mm, tämä on 12,5 kappaletta (1 / 0.4x0.2 = 12.5).
  3. Kerro seinien kokonaispinta-ala ja määrä 1 m² - saamme vaaditun määrän tuotantoyksiköitä - 180x12,5 = 2250 kappaletta.
  Kuinka monta savi lohkoa tarvitsee rakentaa talon

  Laskennan toinen versio on samanlainen kuin ensimmäinen, vain laskujen suorittamisen yhteydessä, mutta ei käytettyjen pinta-alaindikaattoreiden vaan muurausmäärien ja yhden tuotantoyksikön arvot.

  On syytä korostaa, että ikkunan ja oven aukkoja ei oteta huomioon laskentaprosessissa. Tämä tehdään tietoisesti rakennusmateriaalien menetyksen aikana työn aikana.

  Rakennamme talo sardeldi lohkojen

  Kun olet käsitellyt tuotteiden ominaisuuksia, etuja ja haittoja, kun olet tutkinut rakennusmateriaalien tarpeellisuuden laskentamenetelmiä ja ostanut sen, voit jatkaa rakennustöitä. Rakentaa vahva ja kestävä sardeldi-betonilohkon talo omalla kädelläsi kiinni todistetuista tekniikoista.

  Yleinen rakennealgoritmi sisältää:

  • perusta rakentaminen;
  • Walling;
  • kattojärjestely;
  • vedenpitävä, eristys, vuori.

  Pidäthän jokaisesta asiasta.

  Pohjapaneeli laajennetun savibetonilohkon taloon

  Kun valitset perustan, sinun on ensin keskityttävä maaperän rakenteeseen ja koostumukseen sekä pohjaveden tasoon.

  Pohjapaneeli laajennetun savibetonilohkon taloon

  Kevytbetonista valmistetuista rakenteista on vain kolme tyyppiä:

  Maan analysoinnin jälkeen rakennustyömaalla voit määrittää, mitkä säätiöt olisivat edullisia. Laattapohja on perusteltua liikkumattomille epävakaalle maaperälle. Suuren alueen ja suuren lujuuden ansiosta se pystyy kompensoimaan taivutuskuormat ja estämään materiaalin halkeilua maaperän leikkureiden aikana. Mutta on olemassa vivahde, jonka täytyy tietää - laattapohja on työläs järjestelyssä.

  Pile-pohjalla on monia etuja, kun se on pystytetty maaperään, joka on altis pakkaselle. Se on korvattavissa tapauksissa, joissa on tarpeen rakentaa rakennusta paikalle, jossa on kaltevuus. Mutta paalusäätiö epätasaisesti jakaa maaperän liikkeiden aiheuttamat kuormat. Siksi ruuvirakenteen valinta kevytbetonin taloon punnitse huolellisesti edut ja haitat.

  Optimaalinen, pohjaveden vähäinen esiintyminen on nauhan perusta.

  Siinä on useita etuja verrattuna muun tyyppisiin alustoihin:

  • jakaa tasaisesti kuorman, joka estää halkeamien esiintymisen;
  • voit itse täyttää, koska työvaiheessa ei tarvita suuria laitteita;
  • sallii täydellisen kellarin järjestelyn.
  Kuinka kaataa nauha säätiö

  Tee työtä kaistaleen juoksuttamiseksi seuraavan algoritmin mukaisesti:

  1. Suunnittele sivuston pinta. Juurata puut ja pensaat. Poista matala kasvillisuus käsin tai kemikaaleilla.
  2. Aseta pohja tappeilla ja köydellä.
  3. Kaivaa kaivo syvyyteen, joka on suurempi kuin maaperän jäädyttäminen. Trimmaavat kaivon seinät ja pohja.
  4. Valmistele ja asenna muotti. Muotoilua varten voit käyttää leikkuulaudat tai käyttää vaneripaneeleja.
  5. Kaada roska-hiekka seos kaivantoon. Tee tamper.
  6. Kokoa vahvikeharja. Metallivarsien liitos voidaan tehdä hitsaamalla tai sidotuilla langoilla.
  7. Valmista konkreettinen ratkaisu reseptin mukaan. Käytä konkreettista ratkaisua, joka ei ole alempi kuin M400.
  8. Kaada valmis yhdiste kaivantoon. Liuota liuos varovasti ilmakuplien poistamiseksi.
  9. Tasaa pinta. Peitä polyeteeniä kosteuden säilyttämiseksi.
  10. Kun kovettumisprosessi on valmis, poista muotti.
  11. Käytä vedenpitävää pohjaa.

  Kun vahvuusjoukko on edennyt laatikon rakentamiseen.

  Muurausseinät

  Rakennustöiden tarkoituksena on rakentaa sora-betoni-lohkojen kaksikerroksisen talon seinät sekä yleinen algoritmi sardelliitti-betonilohkojen maa-talo:

  1. Aseta ensimmäinen rivi. Aloita työntäminen kulmavyöhykkeeltä.
  2. Tee horisontaalinen ohjaus tason kanssa.
  3. Aseta seuraava krs, siirrä elementit alempaan tasoon kolmanteen tai puoleen paksuudesta.
  4. Vahvista muuraus joka 3-4 riviä. Käytä tätä metallitankoa tai vahvistusverkkoa varten.
  5. Vahvista oven ja ikkunan aukot.
  6. Ylimmällä tasolla heittää panssaroidun hihnan asentamalla kattorakenne.

  Työn päätyttyä siirrä katon asennus.

  Kattojärjestely

  Katto ja säätiö - rakenteen kestävyyden lupaus. Ennen kuin asennat katon, harkitse suunnittelua, valitse sopiva lattiamateriaali. Säästä, kun valitset katemateriaalin ei ole sen arvoista.

  On tärkeää, että se on:

  • kestävä;
  • kestävä;
  • kestävät luonnolliset tekijät;
  • ympäristöystävällisiä.
  Kotikatto

  Valmistakaa seuraavat materiaalit katon asennukseen:

  • puupalkki 150x150 mm Mauerlatille;
  • laatikoiden leikkuulauta;
  • kateaineita;
  • laitteisto rakenneosien asennukseen.

  Ohjaa dokumentaatio, koota runko ja kiinnitä kateaine.

  Laajennettujen savilohkojen talon lämmitys

  Sisäpohjan rakennukset on eristettävä. Kehittäjillä on usein kysymys siitä, miten eristää sardeldi-betonilohkon talo. Mikroilmaston ylläpitämiseksi on toivottavaa asentaa lämpöeristys sekä sisä- että ulkopuolelle. Tällainen integroitu lähestymistapa eristykseen pienentää edullisen lämpötilan ylläpitokustannuksia.

  Sen sijaan lämmittää taloa laajennetuista savibetonilohkoista ulkona

  Ulkoinen eristys on tärkeää valita paras lämmöneristin.

  Sardelliittien lämpöeristys

  Yleisimpiä insulanteja ovat:

  • vaahtomuovi. Se on ominaista alhainen hinta, helppokäyttöisyys ja helppokäyttöisyys. Haitat - Jyrsijöiden syttyvyys ja vahingot;
  • mineraalivillaa. Kustannukset vaihtelevat kohtuullisella hinnalla, lisääntyneet lämmöneristysominaisuudet. Kun laitat sen rakennuksen ulkopuolelle, on ehdottoman tärkeää käyttää vedenpitävyyttä;
  • etupaneelit. Ero korkeaan hintaan ja lisääntynyt asennuskustannusten taso. Asennustekniikka takaa lämpöeristyksen tehokkuuden.

  Jokin ehdotetuista vaihtoehdoista on oikeus elämään. Valinta riippuu taloudellisista mahdollisuuksista.

  Arvioidut rakennuskustannukset

  Rakennuksen arvioidut kustannukset voidaan saada summalla seuraavat menot:

  • hankkeen dokumentaation kehittäminen ja hyväksyminen;
  • materiaalien hankinta säätiön, seinien, kattojen, viimeistelyn;
  • rakennusmateriaalien toimituskustannukset työmaalle;
  • työntekijöiden palveluiden kustannukset.

  Nykyisillä hinnoilla voit saada likimääräisen hinnan ja suunnitella tulevien kustannusten määrän.

  Tee se itse

  Jos rakennat talon sardeldi-lohkojen, tee se itse! Loppujen lopuksi se on taloudellinen, nopea ja melko yksinkertainen. Ja kevytrakenteisen alhaisen lämmönjohtavuuden ansiosta 30 cm paksuiset seinät eivät edellytä ulkoista eristämistä, mikä vaikuttaa merkittävästi rakentamisen lopullisiin kustannuksiin.

  Rakennetaan säätiö talon kanssa, joka on valmistettu laajennetuista savibetonilohkoista omiin käsiisi

  Säätiö on koko rakennuksen luotettavuuden perusta. Hänen valintansa oikeellisuudesta ja laitteen tekniikan noudattamisesta riippuu talon elämästä. Loppujen lopuksi heikko ja "kelluva" säätiö aiheuttaa murtumia seinämiin, eikä tämä enää toimi enää.

  Säätiön valinta

  Koska laajennettu savi on ontto ja melko kevyt materiaali, yhden kerroksen talojen rakentaminen ei vaadi monimutkaista perustetta. Jos maaperänäytteillä ei ole korkeaa pohjavettä, ja itse maaperä on hiekkaista tai hiekkaista, tällaiset rakennukset sopivat pylväspohjaksi valuraudalla tai matalalla nauhamaisella pohjalla.

  Jos suunnittelet kaksikerroksisen talon ja maaperä on epävakaa tai maaperänäytteitä ei ole mahdollista, on parempi kiinnittää ja kaataa nauhaosuus syvyyteen maaperän jäädyttämisen alapuolelle (riippuen alueesta, joka on 1-1,5 m).

  Myös epävakaalla maaperällä ruuvipallot käyttäytyvät erinomaisesti, mikä syventää vakaa maaperäkerros. Tämä pohja soveltuu myös alueille, joilla on vahva korkeusero, jolloin voit säästää rakennuspaikan tasoittamiseen.

  Ribbon säätiön kaataminen

  Itsekiinnitysnauhalle tarvitset:

  • betonin sekoittamista varten, mutta on parempi käyttää betonisekoitinta;
  • kauhat ja lapiot - betonin sekoittamiseen ja tasoittamiseen;
  • manuaalinen häiriö tai värähtelijä - poistamaan ilmakuplat kaatuneesta betonista.

  Säätiön rakentamisprosessi vaatii hoitoa ja tietyn taidon:

  1. Poistettiin hedelmällinen maakerros. Älä unohda tätä kohtaa - maa on käyttökelpoinen laitteen sänkyihin tai puutarhaan.
  2. Vahvistuksen ja kiristyslinjan avulla kaivon alla oleva alue on merkitty. On tärkeää mitata tarkasti kulmat tarkastaen diagonaalien tasa-arvoa.

 • Säätiön leveys riippuu valitun alustan tyypistä. Upotettu pohja on jo tehty seinästä ja kaiutin on laajempi.
 • Kaivantoaukot tehdään laajemmiksi - muottien asentamiseksi.
 • Alareunassa kaadetaan soraa ja toinen 20-30 cm hiekkaa, joka on vuodatettu vedellä ja kaadettu. Jotta hiekka ei "pääse" maahan, on parempi kaataa se hiekalle asetettuihin geotekstiileihin.

 • Muotti on asetettu sisään ja vahvistusverkkoa neulotaan. Ankkuri on liitetty johdolla, hitsattaessa on mahdotonta hitsata. Metallipuihin ei saa mennä hiekkaan, jonka alle suljetut erityiset telineet löyhälle maaperälle.

 • Perussäiliön täyttö on tehtävä yhdellä kerralla, joten jos tilavuus on suuri, on parempi tilata valmiin betonin.

 • Kun koko säätiö on tulvinut, se kiinnitetään varovasti, ja on parempi käydä vibro rammerin läpi. Huonosti täytetyssä betonissa ilmatyynyt voivat jäädä, mikä vähentää sen voimaa.

 • Betoni voittaa voimaa veden vuoksi, joten sitä on jatkuvasti kostutettava ja estettävä kalvon peittämä kosteus.

  Kuukautta myöhemmin, kun säätiö on lopulta kovettunut, voit jatkaa seinien rakentamista.

  Sardelliittien seinien rakentaminen

  Walling ei ole teknisesti vaikea tehtävä, mutta vaatii tiettyjä taitoja. Lohkojen sijoittamisen tulisi olla mahdollisimman varovainen, käden täytyy olla luja, muuten, jos olet poikennut pystysuunnassa jopa pari senttimetriä seinää, sinun on tasoitettava se sekä ulkona että sisälle.

  Kevytrakenteisten lohkojen muurausseinät

  Savi-lohko voidaan laittaa sekä sementtilaastille että erityiselle liimalle. Ensimmäinen vaihtoehto sopii epäsäännöllisen lohkojen louhoksiin, koska sen avulla voit piilottaa kaikki muurattujen paksuuksien aiheuttamat puutteet. Mutta ennen viimeistelyä se vaatii lisää tasoituskerros kipsiä.

  Liimaa käytetään vain lohkojen kanssa, joilla on oikea geometria, sileät seinät ja vailla vikoja. Pohjan pinnan on oltava tasainen. Tällä asetuksella voit tehdä saumoja, joiden paksuus on vain 3-5 mm, jolloin voit säästää karkeaseen kipsiin.

  Savi-lohkojen valmistusprosessi on lähes sama molemmille vaihtoehdoille:

  • Vedeneristys asetetaan pohjalle, joka suojaa ensimmäistä sardeldiitti-betoniriviä nousevalta kosteudelta.
  • Kulmaosat on asennettu. Niiden välissä on ohjausviira vedetty.

 • Liuos levitetään pohjaan ja liima lohkojen pohja- ja sivupintoihin.
 • Lohkon taso tarkistetaan sekä vaakasuoraan että pystysuoraan, tarvittaessa korjataan lohko kumimetsällä.
 • Yhden seinän rivin päätyttyä koko pinnan tasaisuus pitkällä tasolla tarkistetaan myös kahdessa tasossa.
 • Toinen rivi sijoitetaan puolen korttelin päällekkäisyydellä.

 • Joka kolmas tai neljäs rivi on vahvistettava sauvoilla tai erikoisverkoilla.

 • Myös vahvistettu rivi ikkunan aukon alla 90 cm: n etäisyydellä kummallakin puolella.

 • Se voidaan asentaa valmiiksi betoniseksi ikkunaksi ja ovikattoiksi tai se voidaan kaataa itse tekemällä puinen muottirakenne ja asettamalla siihen vahvistusverkko.

 • Toisen kerroksen lattiat asetetaan upottamatta lohkoon. Puulattian päät on kääritty vesitiiviiksi.

  Kun toisen (tai ullakkokerroksen) lattian seinät päättyvät, voit siirtyä katon laitteeseen.

  Kellarin lämmitys ja sokea alue

  Jalustan lämmittäminen omilla käsillä on parhaiten EPS: n kanssa, koska se ei ole hygroskooppinen ja helppo asentaa. Jos talossa ei ole kellarissa tai kellarissa, ekstrudoituja polystyreenivaahtolevyjä voidaan kiinnittää tukipuilla. Jos pohjaan vedettäisiin ulkopuolelta, kiinnitys tyllien kanssa on vasta-aiheista - ne läpäisevät vedenpitävän kerroksen, mikä estää kaiken työn.

  Tätä varten kaivetaan kaivoa talon ympärillä sokea alueella 30-40 cm syvä ja 1-1,5 m leveä.

  Kun pohja on eristetty, voit nukahtaa ja ram hiekka tyyny. Vedenpitävyyskerros asetetaan hiekkapohjaiselle tyynylle ja siihen asetetaan EPS-levy. Sen jälkeen laita metallinen vahvistusverkko ja kaikki kaadetut betonipinnoitteet.

  On tärkeää muistaa poikkeaminen talosta ulkopuolelle - veden virtausta sokea pitkin. Siksi muotti tehdään aluksi siten, että ulkoinen puoli on pienempi kuin sisäinen.

  Sementtibetonin talon katto

  Talon pitäisi olla mukava ja viihtyisä, joten katon valintaa tulisi lähestyä viisaasti. Yksinkertaisin vaihtoehto on aaltopahvista tehty kaksinkertainen kalteva katto. Tämä materiaali on suosituin, koska se on edullinen ja kestävä, ei vaadi kiinteää muottirakennetta, eikä sen painon vuoksi ole myöskään tarvittavia vahvistettuja kattotuolia.

  1. Viimeisen rivin seinälle on asennettu mauerlat - puuta, joka yhdistää kattotuolit ja seinän.

 • Mene alas järjestelmään maahan. Ensinnäkin nostetaan äärimmäiset ristikkorakenteet ja asennetaan, niiden väliin venytetään ohjaussilmukka, johon kaikki muut kiskot altistuvat.

 • Vedeneristys leviää ja kiinnitetään vastateräksellä pitkin kaareja. Pintamaalaus on täytetty ja ammatillinen lattia on asetettu.

  Hyvin ymmärrettävä ja selkeä videon esittämä katon rakentamisen prosessi:

  Sadebetonin talo on hyvä ja edullinen vaihtoehto niille, jotka haluavat liikkua kaupungista, varsinkin jos meluisa Moskova on jo kyennyt väsyksiin!