Monoliittisen vaahtobetonin talo

Nykyaikaiset arkkitehdit tutkivat aktiivisesti uusia materiaaleja rakennuskustannusten vähentämiseksi ja aikanaan vähentämiseksi. Eräs esimerkki tällaisista ratkaisuista on monoliittisen vaahtobetonin talo. Tällaisia ​​rakenteita on Euroopassa jo pitkään valittu, leveyspiireissämme, tämä materiaali on suosittu kaupungin ulkopuolisten mökkien rakentamisessa.

Helppo ratkaisu

Millaista tavaraa?

Vaahtobetonia kutsutaan kevyeksi solukkoiseksi (huokoiseksi) rakennusmateriaaliksi. Mielenkiintoista, sitä käytettiin yhdeksännentoista vuosisadalla, ja nyt se on itse asiassa palannut. Talo, rakennettu siitä, ei pelkää tuulta ja pakkaselta. Rakenteensa ansiosta se "hengittää", joten voit luoda ainutlaatuisen mikroilmaston tiloista, lähes samanlainen kuin mitä tapahtuu puurakenteissa.

Valmistamalla monoliittista vaahtobetonin käyttöä:

Tuotantotapa

Huokoinen betoni saadaan sekoittamalla valmiiksi valmistettua vaahtoa (tätä tarkoitusta varten käytetään sekoittimessa tai vaahtogeneraattorissa) sementtiä (hiekkasementtiä) "taikinaa". Ilmakuplia, jotka muodostavat siinä, betonin tiheys putoaa ja lohkot tulevat kevyiksi.

Tekniikan avulla voidaan saada monoliittista vaahtotasetta, jolla on erilainen tiheys riippuen sen tulevasta tarkoituksesta. Tällaisen tuotteen (lohkon, laatan tai tiilen) luominen vaatii 2-4 kertaa vähemmän sementtiä kuin normaalisti.

Materiaalin laatu liittyy suoraan mittasuhteiden noudattamiseen hiekkasementtilaastin valmistuksessa, vaahdotusaineen ja koveteaineen lisäämisellä.

Yksinkertainen rakenne

Ensimmäinen valmistelu

Ennen kuin rakennat taloa valmiiseen säätiöön, kaatamalla vaahtobetonia tai asettamalla monoliittisia lohkoja, on tarpeen suorittaa tiettyjä alustavia töitä. Joten tarvitset:

 • rakentaa runko;
 • asettaa muottiin;
 • sähkökaapeli;
 • valmistele ja asenna ilmanvaihtokanavat.

Huom. Tällaisen materiaalin rakentamista ei pitäisi aloittaa talvella - se vaikuttaa merkittävästi rakennuksen lujuuteen.

Kolme tapaa

Tällaiset talot on rakennettu kolmeen päätyyteen, tällaisten kehysten asentamiseen:

 • Kova (kantavat seinät - tiilimuuraus) Vaahtopetonia käytetään lämpöeristeenä. Ulomman ja sisäisen muurauksen välissä on tilaa, joka tuottaa siteitä. Rivissä asetetaan vahvistava metalliverkko, joka ampuu sen sisälle. Lopullinen massa kaadetaan tuloksena olevaan kapeaan kohtaan.
 • Keuhko - käyttäen laakerivaahtoa (lämpöä johtava profiili). Ne "asetetaan" tulevan valun alla säilyttäen muotti (irrotettava, ei irrotettava, jota käytetään lasimagnesiittia tai GVL-arkkia). Myös huokoista betonia käytetään katon "valuun".
 • Kolmas menetelmä on yhdistetty. Ulkoseinä on tiilistä (sisäpinta), sisäseinä on suojus (huokoisen betonin kovettumisen jälkeen, ne poistetaan tai jätetään jälkikäsittelyyn).
Takaisin sisällysluetteloon

Hyödyt ja haitat

Ilmeiset ansioita

Monoliittisen vaahtobetonin etuja ovat:

 • alhaiset kustannukset;
 • mahdollisuus säästää kellarin rakentamiseen johtuen vaahtomuovin pienestä painosta itseään jopa kiinteiden ulottuvuuksiensa ansiosta;
 • lyhyt aika talon rakentamiseen (esimerkiksi verrattuna tiiliin);
 • käsittelyn helppous (helposti sahattu, porattu, jolloin lohkot voidaan yhdistää monoliittisesti toisiinsa eri kokoonpanojen rakenteissa);
 • ympäristöystävällisyys;
 • hyvä melueristys;
 • erinomaiset lämpöeristysominaisuudet: tällaisissa taloissa oleva korkealaatuinen solupäällyste on "cozier" kuin tiili ja jopa puu, mutta se on tämän kriteerin alainen mineraalivillaa tai polystyreeniä;
 • kosteutta ja lämmönkestävyyttä.
Takaisin sisällysluetteloon

On haittoja

"Miinus" vaahdossa, tai pikemminkin monoliittisten talojen rakentamisesta, voimme kirjoittaa seuraavaa:

 • hauraus, hauraus. Joskus lohkot vahingoittuvat jo kuljetuksen aikana, ne voivat halkeilla terävästi;
 • kyky rikkoa rakenteen kutistumisen jälkeen;
 • Materiaalin hauraus;
 • vaikeuksia palkata hyviä asiantuntijoita, koska ei ole vielä kovin yleistä teknologiaa.

Tärkeä näkökohta, joka on otettava huomioon, on se, että monikerroksisten vaahtoblockien käyttö on mahdotonta (korkeintaan kaksi tai kolme kerrosta).

Mikä on ominaisuus?

Vaahtobetonin (esim. Mökit) rakennusten rakentaminen keskimäärin on noin kolme kuukautta. Ne ovat kestäviä, ja kun käytät GVL, MSS muottiin, ne eivät käytännössä edellytä viimeistelyä - riittää vain kipsi ja maalata sisäpinta. Tarvittavien viestintöjen antaminen ei myöskään ole erityisen vaikeaa. Ikkuna- / oviaukot on luotu keinoilla, joissa on vahvistettua betonia. Päällekkäiselle puulle, teräsbetonilevyt.

Rakentamisen suunnittelussa on syytä muistaa, että viime vuosina materiaalia on käytetty aktiivisesti, eikä vain kiinteitä yrityksiä ole syntynyt, vaan käsityöt, jotka eivät tuota tuotteen haluttua laatua. Omistajat, jotka myöhemmin ovat tyytymättömiä tällaisiin taloihin, todennäköisesti joutuvat häikäilemättömiin "käsityöläisiin", jättäen huomiotta tekniikan.

Yhteenvetona

Monoliittinen asuinrakennus, joka on luotu vaahdon avulla, sopii niille, jotka haluavat täydentää rakentamista nopeammin, vähentäen lopullista arviota. Kuitenkin mukava asuminen tällaisessa talossa on mahdollista vain, kun rakentaminen tehdään asiantuntijoiden ja laadukkaita ainesosia käytetään tuottaa materiaalia. Oman ongelman ratkaiseminen on ongelmallista, joten on parempi palkata prikaati, jolla on hyvä maine markkinoilla.

Monoliittiset vaahtobetonialustat

Asuminen alueella, jossa talvet ovat melko ankaria rakentamisessa, ajattelee paitsi käytettävien materiaalien lujuutta myös lämmönsiirron suhteen. Puuta pidetään tässä suhteessa ihanteena. Ei ilman syytä hakkuut talot eivät ole vain ympäristöystävällisiä vaan myös lämpimiä. Nykyään tällaisen rakenteen rakentaminen maksaa siistin summan. Lisäksi hoito hänelle tarkoittaa yhdisteiden säännöllistä käsittelyä, jotka suojaavat loisilta ja tulelta. Mutta on olemassa erinomainen korvaava monoliittinen vaahtobetoni. Mikä tämä materiaali on hyvä ja kuinka kallista sen tuotanto?

Outoa menneisyydestä

Tämän aineiston patenttihakemus jätettiin yli 100 vuotta sitten. Hyväntekoineen ja isovanhempiensa vertaiset tunsivat tekniikan, joka alkaa vasta laajaa kehitystä ja jakelua. Vaahtobetoni on sama sementti hiekalla, johon lisätään erityisiä aineita, jotka edistävät ilmakuplien muodostumista koko valmistetun osan tilavuudessa. Kovettumisen jälkeen huokoset pysyvät kiinni ja ilmassa niistä muodostuu tyyny, joka estää lämmön ulosvirtauksen.

Vaahtobetonin valmistukseen käytetään erityistä asennusta. Siinä voi olla erilaisia ​​kokoonpanoja ja mittoja. Siinä, kuten betoniseoksessa, sekoitetaan vettä, hiekkaa ja sementtiä, jonka jälkeen vaahtoa pumpataan paineen alaisena. Usein tällainen laite on tehty liikkuvaksi niin, että se voidaan helposti toimittaa rakennustyömaalle. Tällaisen laitteen käyttäminen on hyvä asia, mutta sen kustannukset eivät maksa yhdestä rakennuksesta. Jos olet ammattimaisesti mukana tässä, on järkevää ostaa se ja niin - on parempi vuokrata.

Otamme huomioon kaikki vivahteet

Taloa ei rakenneta tietyn ajan. Yleensä lasketaan, että lapset ja lapsenlapset voivat käyttää sitä. Siksi kannattaa kaiken hyvä ajatella ja punnita kaikki positiiviset näkökohdat ja haitat suhteessa vaahtobetoniin. Tätä varten sinun pitäisi tietää seuraavista vaahtobetonin eduista:

 • vaahtobetoni on helppokäyttöinen monimutkaisten rakennusten rakennuksille;
 • säästö säästöön johtuen vaahtobetonin pienestä painosta;
 • materiaalin hyvä tiiviys;
 • yksinkertaisuus monoliittisten seinien muodostamisessa;
 • helppo käsitellä kovettumisen jälkeen;
 • melko korkea ympäristöystävällisyys vaahtobetonista;
 • erinomainen ylimääräisen melun imeytyminen;
 • vaahtobetonin kestävyys lämpövaikutuksille;
 • vaahtobetonin alhaisemmat lämmityskustannukset;
 • lisätä huoneiden tilaa harvennusseinien vuoksi;
 • korkea aukko täyttöaste;
 • Nostolaitteita ei tarvitse käyttää asennettaessa vaahtobetonia.

Täyden tietoisuuden saavuttamiseksi on otettava huomioon vaahtobetonin haitat:

 • tarve viimeistellä seinän ulkopinta niin, että se ei jäätyy;
 • vaahtobetonin kantokyvyn rajoittaminen;
 • helppoa vahinkoa, voit leikata sen tavallisella haavasillä;
 • valmiiden rakennusten kutistumisprosesseissa olevien halkeamien mahdollisuus;
 • osa päälliköiden pätevyydestä.

Oikeanlainen lähestymistapa monoliittisen vaahdon yhden talon rakentamiseen kestää noin 3 kuukautta, mikä on vain erinomainen indikaattori. Periaatteessa on helppo tehdä monoliittista vaahtobetonia omiin käsiisi. Ja tämä tarkoittaa, että kaikki työ on helppo tehdä minimaalisilla kustannuksilla.

Valmistelutyöt

Monoliittisen vaahtobetonin rakentamisen kannalta on helpompaa valmistella laitetta. Kaikki alkaa hiivaamalla ja puhdistamalla tarpeettomia puita. Jos mahdollista, pinta tasoitetaan niin, että ylivuotoa ei ole. Merkintä- suunnittelutyöt toteutetaan. Ne merkitsevät parasta paikkaa vaahtobetonin tulevan rakenteen sijaintiin.

Piirustukset siirretään maastoon. Vaaka-betonin tulevan rakentamisen kulmissa on tukossa 2 tappea. Niiden välinen etäisyys on yhtä suuri kuin tulevan säätiön leveys. Tämäntyyppisessä talossa on tarpeeksi 40 cm: n koukkuja. Kaaviot tarkistetaan, jotta kaikki sivut ovat tasaisia. Lanka mahdollistaa paremman suuntauksen kaivannon kaivamisen yhteydessä. Se riittää syvälle 1 metriin tai hieman vähemmän. Se ei enää ole välttämätöntä, koska monoliittinen vaahtobetoni on kokonaispainoltaan alhaisempi kuin tiiliseinien ja jopa vaahtolohkojen, koska sideaineena käytetään jälkimmäistä.

Seuraavassa vaiheessa asetetaan hihat suunnitellulle viestinnälle monoliittisen vaahtobetonin talossa. Alareunassa asetetaan hiekkakerros 15 cm: n päähän ja sama määrä raunioita. Top vedeneristys ja kivet tai muut kannattimet, jotka asetetaan raudoitusbetonin runkoon täyttämään sen alla oleva tila. Kehys on parempi asentaa paikalleen. Sen pitäisi työntyä maanpinnan yläpuolelle vielä 90 cm. Tämä on vaahtobetonin tulevan talon kellarikerros. Muotti on asennettuna ja valettu suoritetaan. Joten kaikki huokoset ovat täynnä, ja turvatyynyjä ei ole jäljellä, tarvitset syvän värähtelijän.

Monoliittisen vaahtobetonin rakentamisen perusta on selvitettävä. On tärkeää jatkuvasti kostuttaa tuloksena oleva nauha niin, että se ei repeä eikä sitä tarvitse uudistaa. Kuumakaudella voit järjestää automaattisen kastelun mekaanisella ajastimella tai kattaa koko alueen bituminauhalla tai kalvolla. Tämän jälkeen sisätila voidaan täyttää monoliittisella levyllä tai täyttää eristys, johon lattia asennetaan.

Valinnaisten muottien valinta

Monoliittisen vaahtobetonin talojen rakentaminen sisältää materiaalin kaatamista. Levyjen leviämisen estämiseksi käytetään eri tyyppisiä laattoja:

 • kaksipuolinen kiinteä;
 • kiinteä yksipuolinen;
 • väliaikainen muotti.

Ensimmäinen tyyppi tarkoittaa monoliittisen vaahdon käyttöä eristeenä. Ulkopuoli ja sisäseinä ajetaan tiilestä. Ulkoilu voi esimerkiksi olla koristekivistä, mikä myöhemmin poistaa viimeistelyn tarpeen. Voit laittaa liitoksen alle. Sisäinen voi olla kuori rock tai punainen tiili. Niiden välille on välttämätöntä valmistaa silkkisillat niin, että monoliittisen vaahtobetonin kaatamisen aikana ei ole siirtymiä. Haittana on lisäkustannukset lohkojen luovuttamisesta.

Yksipuolinen vaahtomuovitekniikka merkitsee vain koristeellisen ulkoseinän läsnäoloa. Sisäpuolelta on asennettu väliaikainen, jonka jälkeen täyttö on tehty. Tämän tyyppisellä tavalla voit säästää materiaalia osittain ja tehdä kipsilevyn sisälle ja uudelleenjärjestelyksi.

Tilapäiseen muottiin tarvitset kosteutta kestäviä OSB-, SIP-paneeleja tai lasimagnesiittilevyjä. Sinun on myös huolehdittava sideainemateriaalista: lasikuituvahviste tai erikoinen metalliprofiili. Tämäntyyppinen muotti tarjoaa mahdollisuuden rakentaa monoliittisen vaahtobetonin täyskokoisen talon.

Pääteokset

Kiinteiden kaksipuolisten ja yhdistettyjen muottien suhteen periaatteessa kaikki on selvää, joten harkitse monoliittisen vaahtobetonin talon rakentamista väliaikaisesti. Koko prosessin nopeuttamiseksi on parempi, että arkkia ei liueta puoliksi. Jotta estettäisiin kosteuden nousu pohjasta monoliittiseen vaahtobetoniin, se on eristettävä. Tämä voidaan saavuttaa bitumimastilla tai kateaineilla. Ne on pinottu pienellä pihalla alakerrassa.

Seuraava askel on muottien asennus. Jotta se olisi helpompaa, säätiö on aluksi 10 cm leveämpi. CIP- tai SML-paneelit, jotka ovat toisiaan vastapäätä, asetetaan yhden päälle maan päällä. Poran läpi porataan reikä, jonka läpimitta on 10 tai 12 mm. Ne on asennettu säätöön, jonka välissä on yhtä suuri kuin vaahtobetonin monoliittisten seinien leveys. Reikätulppa työnnetään reikiin. Pähkinät on asennettu molemmille puolille niin, etteivät arkit hajoa. Ulkopuolelta on lisäksi puupalkkeja. Lasikuituliittimet asetetaan sisään ja kaadetaan monoliittista vaahtobetonia.

Monoliittisen vaahtobetoniseinän seinämän ensimmäisen kerroksen kiinteyttämisen jälkeen puretaan. Seinämän osan yläpää puhdistetaan siten, että paras tartunta seuraa monoliittisen vaahtobetonin kerrosta. Liimattu levy asetetaan päälle. Jalkoja ei enää tarvita, koska ne pidetään hyppääjinä. Tason tai halkeaman avulla seurataan tulevan monoliittisen vaahtobetoniseinämän pystysuuntaisuutta. Tämä täyttää tarvittavan korkeuden.

On mahdollista asentaa tämäntyyppinen muotti välittömästi monoliittisen vaahtobetonin seinämän koko korkeudelle. Tämä vaatii enemmän kustannuksia, mutta monoliittisen seinän koko kehä voidaan kaataa lyhyemmäksi ajaksi. Levyjä ei tarvitse purkaa. Ne voidaan jättää monoliittisen vaahtobetonin suojaamiseksi. Tulevien ikkunoiden paikoissa kaadetaan raskaaseen betonirakenteita, joissa on vahvistusta. Myös tulevaisuuden ristikkojärjestelmässä tarvitaan sama vahvistuva vyö. On tärkeää, että vaahtobetonin monoliittiset seinät eivät pääse katkumaan katon painon alle.

Kun monoliittiset seinät on kokonaan suulakepuristettu, voit asentaa katon, asentaa ikkunat ja ovet. Viimeinen vaihe on ulkoa ja sisustusta.

Kun näit monoliittisten seinien rakentamisen melko hankalaa ja aikaa vievää tehtävää. Mutta tulos on kaiken vaivan arvoinen. On olemassa tiettyjä haittoja, jotka ovat päällekkäisiä lukuisilla eduilla. Työn tekeminen itsellesi tai uskottavuus ammattilaisille on valinta, mutta tekniikan perusasiat, voit hallita koko prosessia.

Monoliittinen vaahtobetoni - teoria, käytäntö portaalin käsityöläisiltä

Monoliittinen vaahtobetoni: kuvaus, teknologian soveltaminen FORUMHOUSE-jäsenillä.

Monoliittinen asuntorakentaminen on yhä yleisempi yksityisellä sektorilla, mutta jos et enää hämmästytä ketään klassisesta betonista eri muunnelmissa, niin vaahtobetoni on paljon harvinaisempi. Tämä johtuu siitä, että itse tekniikka kehitettiin viime vuosisadan alussa ja materiaali on varsin kilpailukykyinen ominaisuuksissakin. Mutta jos joku ei ole edes kuullut häntä, niin porttisi FORUMHOUSE -hankkeen osanottajat ovat jo rakentaneet siitä ja jakaneet kokemuksensa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tästä aiheesta.

Vaahtobetoni

Vaahtobetoni on solumuovityyppi, tekniikka tämän keinokivituotteen tuottamiseksi keksittiin viime vuosisadan 20-luvulla. Perusparametreilla se on mahdollisimman lähellä luonnollista puuta, se on kevyt, ympäristöystävällinen materiaali, jolla on alhainen lämmönjohtavuus. Se saa tällaisia ​​ominaisuuksia huokoisen rakenteensa ansiosta - kun valmisvaahto lisätään sementti-hiekkaseokseen tai kun liuosta sekoitetaan vaahdottimen kanssa. Koska molemmissa tapauksissa prosessin mukana seuraa komponenttien perusteellinen sekoittuminen, ilmaverot muodostetaan tasaisesti koko tilavuudelle ja kiinteytymisen jälkeen saadaan homogeeninen rakenne.

Lohkot on valmistettu vaahtobetonista tai monoliitti kaadetaan irrotettavaan tai ei-irrotettavaan muottiin. Massan tiheydestä ja lujuudesta riippuen materiaalia käytetään sekä lämpöeristykseen (sulkeutuvat rakenteet, ensimmäisten että muiden kerrosten lattiat) ja rakenteellisina, kantavien seinien rakentamiseen. Minimaalisen lämmönjohtavuuden vuoksi monoliittisen vaahtobetonin seinät eivät tarvitse lisäeristeitä, ja rakenteellinen lujuus varmistetaan käyttämällä materiaalia, jonka tiheys on vähintään D600. Lisäksi vahvistusaineena kuitua lisätään liuokseen, mutta turvaverkkoon itsehankkijat käyttävät perinteistä lujitushihnaa ja erilaisia ​​kaatoraudat.

Yksi monoliittisen vaahtobetonin talojen rakentamisen tekniikan leviämisen rajoittavista tekijöistä on valmistusmenetelmä - tarvitaan erikoislaitteita. Yksityiskäyttöön ja suhteellisen pienen tilavuuden kaatamiseen käytetään tavallisesti kompakti, liikkuvaa palkin asetusta. Niiden avulla voit sekoittaa tiheämpää liuosta, jonka vesipitoisuus on alhaisempi suhteessa sementtiin, mikä vähentää edelleen kutistumista. Kaikki komponentit tiukasti määriteltyinä mittasuhteina asetetaan ilmatiiviiseen sekoittimeen, ilma toimitetaan paineen alaisena. Sekoittamisen jälkeen ilmaa rikastettu massa puretaan muottiin. Yksi porttimme käsityöläisistä käytti tätä yksikköä talonsa rakentamiseen, hänen kokemuksensa ja ideansa ovat hyödyllisiä kaikille, jotka ajattelevat tätä seinämateriaalia.

Monoliittinen vaahtobetoni, tai rakentaa "ilman rahaa"

Aihe ei tietenkään ole ihmeellisestä tekniikasta, joka ei vaadi taloudellisia investointeja, vaan itse taloudellisen rakentamisen todellisesta kokemuksesta.

Rakennamme monoliittisen vaahtobetonin taloa ja yritän kuvata prosessit, kaikki onnea ja virheitä, hyvä, mikä tahansa kokemus, mielestäni, on hyödyllinen. Tietenkin on myös mahdollista rakentaa se kokonaan ilman rahaa, mutta ei vain kämpä, koska "ilman rahaa" tarkoittaa rakentaa tavallinen työntekijä, jolla on tavallinen palkka ilman kolmansien osapuolten tuloja ja joka hoitaa taloudellisen, mutta laadullisesti ja tunnollisen. Jos haluat tehdä hyvin, tee se itse, niin teemme kaiken itse.

Kaikki alkoi tyhjästä - sopivan kohteen ostaminen, panemalla se järjestykseen poistamalla rikkaruoho, tasoittamalla se tuodulla maaperällä ja kyntöosalla puutarhassa. Sähkön taistelu maksaa 550 ruplaa (virallinen yhteyskustannus), joka päättyi voittoon, vaikkakin suuressa kustannuk- sessa, kuoppaan (nimittäin liittämällä rei'itetty putki alas vesistöön). Talon alapuolinen kellari, jossa kaivo valmistettiin, aluksi yrti kaivaa ylhäältä käsin käsin, mutta tämän taistelun aikana kävi ilmi, että kannattaa säästää rahaa järkevästi ja joissakin tilanteissa olisi paljon tarkoituksenmukaisempaa houkutella laitteita.

Säästää rahaa, yrittää tehdä kaikkea itseäsi, ei aina ole totta - loppujen lopuksi se voi olla kalliimpaa kuin rahan ansaitsemiseen käytetty aika ja vuokrata traktoria, autoa tai muuta laitetta. Se on otettava huomioon, kaikki on otettava huomioon!

Puhumme kuitenkin palkkausteknologiasta, kun taas vuokraus fugi1 on negatiivinen.

Minun on vielä miettinyt houkutella työntekijöitä sivulta: jos ansaitsen niin paljon kuin työskentelen minulle, niin mikä on minulle, että siirrän saman summan paikasta toiseen ja päädyin tuntemattomaan laatuun?

Siksi hän päätti toteuttaa kaikki rakentamisprosessit omasta puolestaan ​​ja toisinaan pyytää apua veljiltään ja vaimonsa avustuksella.

Pohja on nauha, joka on upotettu 80-90 cm: iin (kaivanto on kaivettu traktoriin), sama pohja ulottuu maanpinnan yläpuolelle, hiekka tyyny, vahvike häkki (päällekkäinen mittarilla, kulmat ovat täynnä, taivutettu). Ratkaisu on itsenäinen, mutta kaikki osat on huolellisesti punnittu, ei "silmällä". Lisäksi se on muunnettu pehmittimellä - lisäaine on parantanut paitsi työtehoa myös valmiin betonin ominaisuuksia, ja nyt ilman mitään ratkaisuja ammattitaitoinen työntekijä ei aloita ratkaisua. Prosessin aikana keksittiin pitkä vahvistaminen ilman erikoislaitteiden osallistumista - koneella, jolla oli nimbus. Talvella tämä alue oli aidattu, valaistuksella, kellarilla ja kaatoilla.

Monoliittinen vaahtobetoni on itsekantava materiaali, mutta fugi1 päätti pelata sitä turvallisesti ja kaataa useita RC-sarakkeita ja liittää ne RCB-palkkien jälkeen niin, että kuormitus kattorakenteesta ja kattorakenteesta asetettiin niihin. Muotoon / lomakkeeseen leikataan viemäriputket, kiinteät osat alumiinisilla kulmilla ja pultit aluslevyineen. Hän vahvisti pylväitä neljällä lujittavalla sauvalla, kaatai ​​sen kerroksiin (sementtikuori kuoriutui ja pestiin), osoittautuivat sarakkeiksi 2,8 m korkea ja halkaisijaltaan 15 cm.

Monoliittisen laatan alla tukisarakkeet kaadettiin OSB-muottiin (15 kappaletta), ontelot täytettiin seulomilla, raudoituksella vahvistuksella ja tieverkolla, metalliputkien muottiin (60x40 mm) ja pintaa tasoitettiin putkella. Laatta on myös karkea kerros, jossa kaikki sen alaiset viestit.

Vaahtobetonin tuotantoa hankittiin veljen kanssa. Tämän aineiston valinta selittyy taloudellisella tarkoituksella.

Miksi vaahtoa betonia? Koska ne laskivat seinien kokonaiskustannukset: seinä, sisäpinta, eristys, sisustus, rakennuskustannukset, eristys- ja lämmityskustannusten hinta tulevaisuudessa. Ja kävi ilmi, että asennuksen, muottien ja kulutushyödykkeiden hankkiminen on kannattavampaa kuin betonilohkojen seinämien sijoittaminen ja päinvastoin, sekä eristyksen hankkiminen ja sen jälkeen paljon aikaa ja terveyttä rakennusseinillä.

Jotta voitaisiin välttää betonin halkeilua kutistumisen ja nopeasti kuivuvan auringon aikana, käsityöläinen tuli esiin yksinkertaisella, mutta tehokkaalla tippuviljelyjärjestelmällä. Käytetään ensin levyn kosteuden ylläpitämiseen, sitten - suojaamaan seinämien halkeilua vastaan.

Löytyi kerran ostanut mekaanisen päivittäisen ajastimen, gradation - 15 minuuttia. Laitoin vanhan venttiilin veden pesukoneesta ja kytkin sen ajastimen avulla, jonka asetin kellonajan mukaan: useammin yöllä, yöllä kerran. Ostin 150 metriä putkea tippua kastelulle, yhdistin sen venttiiliin ja seuraavana päivänä kaatamisen jälkeen, aamulla, aseta se tuoreeseen betoniin. Kaikki! Nyt betoni on märkä koko ajan!

Ajastimen lisäksi käsityöläinen rakensi vibro-siemenet hiekalle improvisoiduista keinoista, sillä ratkaisun laatu riippuu suurelta osin sen laadusta.

Värähtelyä varten hän otti vanhan moottorin split-järjestelmän (35W-220V) ulkoyksiköstä, laittoi sen päälle happea ja sitoi painot, suojasi sitä ja yhtäkkiä lensi. Jalkojen heikkous korvaa jousitusjouset.

Vesitiivis laminoidun vanerin (arkin levyt) levyt, kiinnitysmetallikulmana, muoviputkien palkeet, muotti oli alunperin sidottu neulomalla, kiinnitetty kahdella ruuvilla. Yhden keskustelun osanottajan lausunnon jälkeen hän alkoi myöhemmin käyttää metallisia nappuloita. Asennuksen tuottavuus mahdollistaa seinien kaatamisen nopeutetulla vauhdilla, mutta muottirakenteen uudelleen järjestäminen hidastaa prosessia. Jos käytät kiinteää tai käytät rahaa suurille sirpaleille (koko arkille), se nopeutuu.

Fugi1-liuos tehtiin laitoksen valmistajan reseptin mukaan - sekä asettelua että mittasuhteita. Ainoa vedenpoisto oli pehmennettyä vettä (kovaa) kalsinoidulla soodalla, kuten vaahdotuksen ohjeissa suositellaan. Testiliuoksen konsistenssi osoittautui hyytelömäiseksi, jäädyttämättä kuitenkaan kutistumista tai delaminaatiota.

Seoksen tarkka koostumus seinien täyttämiseksi:

 • lämmin vesi - 25 litraa, kovaa vettä lisäämällä soodaa (280 g / m2);
 • kuitu - 120 grammaa (noin puoli litraa, kevyesti kaadettu);
 • vaahdotinta (PB-Lyuks, PB-2000) - 75 g;
 • Kiihdytin-pehmitin (Fort-Unitary Enterprise 2) - 240 g liuosta, laukku (20 kg) laimennetaan sataan litraan, 200 g / l;
 • sementti - 37 kg;
 • seulottu puhdas hiekka (hienompi, sitä parempi) - 36 kg.

Ilmanpaine ei ole yli 0,6 ilmakehää, sekoita 3-5 minuuttia, purkaa.

Kapillaarivuodon estämiseksi laatta peitettiin ensin kerroksella bitumimateriaalia (briketti sytytettiin bensiinillä) kerroksen jälkeen katonvesieristys (seinämien alle, alla olevat pylväät olivat myös bitumi, eristys). Monoliitin vahvistaminen tieverkolla (3 mm, 10x10 mm), jossa on yksi palkki päällekkäisyydellä ja kiinnitys neulelangalla, suojaava kerrospaksuus - 2 cm, etäisyys rinteistä - 5 cm.

Talon rakentaminen

Nopeasti, edullisesti ja luotettavasti - nämä lausekkeet sopivat erinomaisesti monoliittisen vaahtobetonin valmistukseen. Haluatko rakentaa kohtuuhintaisen omakotitalon omilla käsillänne? Monoliittinen vaahtobetoni - kustannustehokkain ratkaisu. Lue rakentamisen perussalaisuuksista ja monoliittisen asuntorakentamisen eduista.

Sisällysluettelo:

Monoliittisen betonin edut ja sen ominaisuudet

Yksityisen talon rakentaminen on monimutkainen ja pitkäkestoinen ja kallis prosessi. Jos taloudellinen puoli on rajallinen, suosittelemme tarkastelemaan monoliittisen talon rakentamistapaa.

Vaahtobetoni valmistetaan suoraan rakennustyömaalla, ja se tuottaa tällaisia ​​etuja:

 • monikerroksisten rakennusten tuotanto;
 • monimutkaisten kokoonpanojen luominen;
 • Puskuriliitosten puute;
 • sulkemista;
 • kyky säätää seinien paksuutta talossa;
 • suurien huoneiden luominen.

Monoliittisen rakennustekniikan ansiosta palkkikulutus vähenee kaksikymmentä prosenttia. Vähennetään energiakustannuksia 40 prosenttia.

Monoliittisella vaahtobetonilla on seuraavat haitat:

 • ei voida käyttää negatiivisissa lämpötiloissa;
 • seinien jäädyttäminen johtaa niiden nopeaan tuhoamiseen.

Kun työskentelet vaahtobetonin kanssa talvikaudella, noudata suosituksia:

 • lisätä jäätymisenestoaineiden tai sitovien aineiden ainesosia rakenteisiin;
 • Ennen kuin kaatoa yhdistettä, lämmitä se saumojen optimaalisen lujuuden saavuttamiseksi.
 • vaahtobetonin lämmitys suoritetaan erikoislämmittimillä, jotka sijoitetaan säiliön sisään betonilla;
 • on mahdollista käyttää ostettua liuosta, joka myös kuumennetaan sekoittimissa;
 • jotkut rakentajat käyttävät lämmitettyä muottirakennetta.

Talvirakentamisen kustannukset ovat paljon korkeammat kuin kesällä. Siksi, jos haluat säästää, tee kaikki työ kesällä.

Ominaista teknologiaa monoliittinen täyttö

Monoliittiset rakenteet ovat monoliittisen vaahtobetonin lajikkeita sekä laastirakenteissa että rakennustyömailla. Ratkaisun valmistelussa syötetään vaahdonestoainetta, jonka ansiosta sen lujuus on varmistettu.

Vaimennuksen hallitseminen käyttämällä erikoista tarkkuuselektroniikkaa. Valmiin koostumuksen täyttö täytetään pumpattavalla laitteella.

Vaahtobetonin kaatopaikka on kahta tyyppiä:

Optimaalinen vaihtoehto - kevyt muovimuotti. Kiinteä muotti on tehty tiili-, kivi- tai lasikuidusta.

Synteettinen eristys parantaa vaahtobetonirakenteiden eristyskykyä. Lisäeristyksillä varustetuilla seinillä on suuri energiansäästö.

Vaahtobetonin yhtenäisyyden ansiosta se on erittäin kestävä. Monoliittisen talon seinissä ei ole kylmäsiltoja. Seinä on erilainen sen tasaisuudesta, se ei tarvitse ylimääräistä kohdistamista. Talon pystyttämisen aika vaahtobetonista on kaksi, kolme viikkoa. Koska työvaiheessa käytetään mobiililaitteita ja työvoiman intensiteetti on vähäinen, työn kustannukset ovat varsin alhaiset jopa valmiisiin vaahtolohkoihin verrattuna. Monoliittisille rakenteille on ominaista pitkä käyttöikä, turvallisuus ja ympäristöystävällisyys.

Monoliittista vaahtobetonia käytetään paitsi ulkoisten seinien muodostamiseen myös lämmittämään lattiaa, kattoa, säätiötä ja muita apuvälineitä teknisiin tarkoituksiin.

Alkuvaiheessa rakennetaan puinen, tiili- tai teräsmuotti. Seuraavaksi kehys on viimeistelty kipsilevyllä, tiilillä tai huokoisilla lohkoilla. Irrotettava muotti on tehty vanerista tai levyistä.

Tätä seuraa prosessi, jolla betonia kaadetaan muottiin. Jos käytetään pysyvää muottirakennetta, asenna esiasennetut kaapelit, johdotukset ja muut viestit. Näin saamme monikerroksisen monoliittisen rakenteen, joka ei tarvitse ulkoista viimeistelyä.

Laitteet monoliittiselle vaahtobetonille

Itsenäinen vaahdon tuotanto kotona, moninkertaisesti vähentää monoliittisen talon rakentamisen kustannuksia. Alla esitetyistä laitteista on mahdollista muodostaa D600-tuotemerkin vaahtobetoni. Työvaiheessa tarvitaan seuraavia:

Puun, metallin tai muovin avulla käytettävien lomakkeiden valmistukseen. Vaahtolohkojen mitat valitsevat useimmiten vakiona. Käytä muottiin valmistukseen. Tämä materiaali on kestävin ja pystyy kestämään yli sata työtapaa. Rakenna suorakulmainen muoto, joka on jaettu useisiin soluihin. Kaikki päittäiselementit ovat ulkona, joten lohkon sisäpinta on sileä.

Seuraava elementti vaahtobetonin tuotannossa - sekoittimessa. Betonimyllyjen mahdollinen käyttö. Pienen liuoksen valmistukseen sopii myös sähköpora erityisellä suuttimella. Tällöin tarvitset astian vaivaamiseen astian, suuren kylpyammeen tai kattilakiven muodossa.

Säiliön koko liuoksen vaivaamisen tulisi vastata vaahtolohkojen kokoa. Lomakkeen osittainen täyttäminen liuoksella ei ole sallittua. Tämä vaikuttaa negatiivisesti saadun materiaalin laatuun.

Monimutkaisin rakenneosa on vaahtomuovaaja. Ota teräsputki, asenna tulo- ja poistoventtiilit ja kompressoriasennukset. Lähtöventtiilin on oltava hieno säleikkö. Täytä säiliö vedellä ja paisuttamalla. Säädä vaahtoamista käyttämällä kompressoria ja vaahtoavaa ainetta. Vaahtoa syötetään paineen alaisena, ja hieno arina varmistaa tasaisen jakautumisen. Vaahdon suunnittelu on tärkein prosessi, jonka laatu määrittelee suoraan koko järjestelmän menestyksen.

Vaahtobetonin itsesuotanto - askel askeleelta ohjeet

Ehdoimme ehdottomasti jakaa monoliittisen vaahtobetonin tuotetta kahdessa vaiheessa:

Alkuvaiheessa järjestää työpaikka siten, että työmukavuus on mahdollisimman tehokas. Tuo rakennustyömaalle jatkuva vesihuolto, sähköntuotanto, valmistele työtä, työkaluja ja säiliöitä ratkaisuun. Valmista komponentit sementin, veden, aggregaattien, vaahdotusaineina.

Jotta et saa sekoittaa mittasuhteita, tulosta taulukko tarkalla määrällä ainesosaa ja pidä se aina kiinni. Kiinnitä huomiota tuotantoprosessin luonnollisiin olosuhteisiin, optimaalinen käyttölämpötila on 15-20 astetta ja kosteus 40-60%.

Ominaisuudet luoda monoliittinen talo - ohjeet kaatamalla vaahtobetonia:

1. Valmista valumuotteja valuun. Asenna ne tasaiselle ja tukevalle alustalle. Voitele muotin sisäosuus moottoriöljyllä tai kasviöljyllä. Siten on mahdollista helpottaa lohkojen vetämisen prosessi. Asenna muotti säänkestävään paikkaan.

2. Mittaa hiilihapotetun liuoksen ainesosat. Yhdistä hiekka sementillä toisiinsa aikaisemmin valmistetulla betonisekoittimella. Osuudet kaksi toista. Käytä keltaista joen hiekkaa, puhdistetaan ja pestään hyvin. Kun komponentit sekoitetaan perusteellisesti, lisää niihin vaahtoava aine. Valmistajan on ilmoitettava osuudet. Vaahtoavan aineen keskimääräinen arvo sementtilaastin kilogrammaa kohden on kolme grammaa. Vaihtoehto vaahdotusaineen vaahtoballien korvaamiseksi.

3. Täytä lomakkeet ratkaisulla, tee työ nopeasti. Liuos kuivataan kahden päivän ajan kesällä. Poista valmiit vaahtolohkot muotista ja käytä haluttua käyttöä.

Vaahtobetonin monoliittisten seinämien muodostamiseksi lomakkeet korvataan muottipesällä. On kaksi vaihtoehtoa - irrotettava ja irrotettava. Tuloksena on saumaton, täysin sileä seinä, jolla on hyvät lämmöneristysominaisuudet.

Rakennamme monoliittisia seiniä omiin käsiimme

Seinien täyttämiseksi vaahtobetonilla suosittelemme jättämään pysyvän muottirakenteen. Pysyvä muotti tarjoaa parempaa lämpöeristystä ja lisää koko rakenteen elämää. Prosessissa, jossa työskentelet talon seinille, tarvitaan läsnäolo:

 • vaahtobetoni;
 • puutavaraa rakennettaessa;
 • kynnet ja vasara;
 • kosteutta kestävä kipsilevy;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • ruuvimeisseli.

Ennen täytön aloittamista valmistele runkorakenne. Vaahtobetonilla on nestemäinen sakeus, joten kaatopaikan on oltava täysin suljettu. Ensinnäkin rakenna puuta ja lautasia. Kiinnitä ne yhteen, käytä kynsiä. Tarkista rakenne tasaisuuden rakentamisen tasolle.

Kiinnitä palkki lattialle ja kattoon puolet metrin välein, asenna seuraava. Kiinnitä puu käyttäen teräksisiä kiinnikkeitä. Aseta levyt poikittain puuhun, niiden kiinnitysväli on myös puoli metriä. Kehysosassa on asennettu viimeistely kipsilevyn muodossa. Kiinnitä se ruuveilla. Itsekierteittävien ruuvien asennusvaiheen tulisi olla minimaalinen, koska rakenteessa tulisi olla mahdollisimman tiukka. Lisäksi käsitellä liitoksia kipsilevytiivisteestä ja silikonipohjaisesta.

Aikaisemmin valmistettu vaahtobetoni kaadetaan rakenteen sisälle. Vaahdon täyttämiseksi käytä kauhaa tai kauhoa. Käytä suuria määriä työtä erikoispumppauslaitteilla. Aikaisemmin seinien sisällä on juokseva vesi, lämmitys, sähkö.

Toinen vaihtoehto monoliittisten vaahtobetoniseinien muodostamiselle - irrotettavien muottien käyttö. Koska vaahtobetonilla on nestemäinen sakeus, tämä menetelmä on hankala ja vaikea suorittaa. Tässä tapauksessa suosittelemme vaahtobetonin korvaamista polystyreenibetonilla.

Irrotettavien muottien valmistukseen on käytettävä valmiita arkkia tai laminoitua vaneria. Vaahtobetonin täydellisen kovettumisen jälkeen muotti on purettu. Tämän menetelmän avulla tehdyt seinät ovat vähemmän kestäviä ja niissä on alhaiset lämmöneristysominaisuudet.

Irrotettavan muottiosan sisäosan on oltava eri maksimaalinen sileys turvallisen purkamisen jälkeen kaatamisen jälkeen. Käytä siksi muovi- tai laminaattikokoonpanoa.

Edut, monoliittirakenteiden haitat - monoliittisten rakenteiden hoito

Monoliittisen talon rakentaminen on melko nopea ja kustannustehokas prosessi. Vaahtobetonin käyttö vähentää merkittävästi kaiken työn kustannuksia. Monoliittisten talojen etujen joukossa mainitsemme:

 • rakennusten eri muodot ja kokoonpanot;
 • mahdollisuus talon itserakentamiseen;
 • rakentamisen nopeuttaminen useaan kertaan verrattuna muihin tekniikoihin;
 • erinomainen lämmön- ja äänieristysominaisuudet;
 • koko tuotantoprosessin toteuttaminen suoraan paikan päällä;
 • teknisen viestinnän helppokäyttöisyys;
 • ei tarvetta valmistaa taloa ulkokoristeluun;
 • ei saumoja, kylmäsiltoja, tuloksena olevan rakenteen voimakasta vahvuutta.

Monoliittisen rakentamisen puutteista huomataan:

 • tarvetta käyttää erikoislaitteita vaahtobetonin tuottamiseen;
 • suuri määrä "märkiä" töitä;
 • suoritetaan töitä yksinomaan lämpimän kauden aikana, muutoin saadun rakenteen laatu vähenee;
 • vaikuttava paino tuloksena olevasta rakenteesta, joka tarvitsee massiivisen perustan;
 • seinämien alhainen höyryläpäisevyys johtuen saumojen puutteesta.

Tuloksena olevan seinämän laadun parantamiseksi, kun monoliittista vaahtobetonia kaadetaan, se vaatii lisää huolellisuutta:

 • niin että koostumus tasaisesti ja tasaisesti tarttuu, täytetään hiekalla tai sahanpurulla;
 • kesäkauden aikana kastele seiniä vedellä estääkseen niiden kuivumisesta;
 • levitetään seinille kalvolakka tai emulsioliuos, joka suojaa ulkoisia ärsyttäjiä vastaan;
 • Liuoksen liiallisen kuivauksen estämiseksi peitä se polyeteenikalvolla.

Jos talvella käytetään monoliittista vaahtobetonia, sen valmistuksen aikana on käytettävä pakkasenkestäviä lisäaineita, jotka estävät veden jäätymisen.

Monoliittinen vaahtobetoni - universaali materiaali, jonka tulevaisuus

Vaahto-betonilohkot, jotka on valmistettu sementistä, vedestä ja hiekasta erityisellä vaahdotusaineella, ovat osoittautuneet hyvin kuluttajien keskuudelle. Niistä on helppoa, nopeaa ja edullista rakentaa. Ja vielä nopeammin (ja usein vahvemmaksi) saadaan, jos käytät monoliittista vaahtobetonia, joka kaadetaan muottiin suoraan rakennustyömaalla.

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet

Tämä materiaali alkoi tuottaa 1800-luvun alkupuolella (Saksa sai patentin vuonna 1890). Kuitenkin se alkoi käyttää massoja paljon myöhemmin - viime vuosisadan lopulla.

Vakiosementtikoostumukseen lisätyn synteettisen tai mineraalisen vaahdon ansiosta oli mahdollista saada keinotekoinen kivi, jolla oli positiivisia ominaisuuksia. Kuituvahviste lisäsi tarvittavan lujuuden, ja valmistusliike liikkui merkittävästi kiihtyi rakennustöitä (erityisesti kehysrakennusten rakentamista varten).

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet kertovat tämän videon:

edut

Tämän materiaalin edut:

 • Ympäristöystävällinen - koostumuksessa ei ole haitallista ainetta.
 • Rakennusten luotettavuus, jotka eivät ole alttiina rotuille ja muille tuhoisille tekijöille.
 • Kyky säilyttää lämpö merkittävästi vähentää lämmityskauden kustannuksia (enintään kolmasosa) monoliittisessa vaahtobetonialustassa.
 • Seinät, joissa huokoset "hengittävät", kuten puuta. Näin voit saada hyvän mikroilmaston.
 • Rakentamisen aikana ei ole "likainen" prosesseja, ja kiinteä muotti on asennettu nopeasti ja helposti.
 • Huokoinen rakenne - hyvä äänen imeytyminen.
 • Korkea tulenkestävyys - materiaali ei pala eikä sula.
 • On monia sovellusvaihtoehtoja - lämpenemisestä ja talojen rakentamisesta rakennusten kattoihin ja lattiaan.
 • Materiaalinkäsittelyn helppous mahdollistaa hienojen muotojen ja malleja.
 • Materiaalien, työvoiman ja ajan kustannukset ovat vähäiset. Viimeistely vie melko vähän. Tuotteiden takaisinmaksuaika on enintään kolme kuukautta (ja lohkorakenteiden osalta enintään kaksi vuotta).
 • Rakennusten hyödyllinen pinta-ala kasvaa, koska seinien paksuutta voidaan vähentää.
 • Kaadetun seoksen juoksevuus antaa sinun täyttää jopa pienet aukot.
 • Materiaalin korkea kosteusvastus (jos vertaamme erityisesti hiilihapotettuun betoniin).
 • Edullinen.
 • Ei kustannuksia valmiin materiaalin kuljettamisesta (koska tuotanto tapahtuu suoraan rakennustyömaalla).

puutteet

Monoliittisen vaahtobetonin haitat:

 • Suurempi hauraus ja hauraus (verrattuna klassiseen tekniikkaan tuotettuun betoniin - ei huokoista).
 • Laakerikapasiteetilla on rajoituksia.
 • Ei liikaa jäätymisvastus - jopa 35 sykliä.
 • Se vie jonkin aikaa, kunnes materiaali saa halutun voiman.
 • Rakennuksen aikana on oltava höyrysulku.

Kuitenkin muutamat haitat eivät ole niin kriittisiä. Ja tällä hetkellä monoliittisen vaahtobetonin rakentamisen laajuus on melko laaja. Ihmiset haluavat halvalla, nopeasti rakennettuja ja laadukkaita asuntoja.

tuotanto

Materiaali valmistetaan STO-001-50845180-2008 ja TU 5745-002-50845180-2006 mukaisesti. Teoksia tehdään ympäristön lämpötilassa yli 10 astetta.

 1. Tarvittava määrä pääkomponentteja (hiekka, portlandsementti ja vesi) asetetaan sekoittimeen, kun niiden perusteellinen sekoitus täydentää valmiin vaahdon.
 2. Tämän jälkeen seos voidaan kaataa muottiin, joka ei useinkaan ole irrotettavissa.
 3. Koristeellinen vuori on tehty ylhäältä.

Koska tuotanto tapahtuu "kenttäolosuhteissa", on käytännöllistä käyttää mobiiliasennuksia vaahtobetonin tuottamiseen. Se voi olla sekä kompakti barosstanovki että klassiset järjestelmät, joissa on vaahtogeneraattori.

 • Ensimmäinen plus on kyky toimittaa valmiin seoksen paineessa pitkiä matkoja ja korkeuksia pitkin.
 • Klassista periaatetta sovelletaan suosittu venäläisen tilan "Sovbi" laitoksissa, joiden avulla voidaan säädellä vaahtogeneraattorivaahdon suhdetta.

Monoliittisen vaahtobetonin tuotantoteknologia on esitetty alla olevassa videossa:

Ominaisuudet ja erottavat ominaisuudet

Ulkopuolisesti hiukan hohkovaa muistuttavaa, sementtiä sisältävä keinotekoinen huokoinen kivi sisältää lukuisia suljetun ilman huokosia tasaisesti jakautuneen koko tilavuudelta. Se voi olla erilainen tiheys (riippuen pääasiassa sementin koostumuksesta). Se on vahva, se on hyvä lämmöneristin ja kohinaneriste, se on riittävän vesitiivis.

Monoliittisen vaahtobetonin ominaisuudet:

 • Lämmönjohtavuuskerroin - 0,05 - 0,15 W / m · ° C. Vähintään - lämpöeristetyissä merkkeissä, maksimi - rakenteellisissa tuotemerkeissä, kestävämpi.
 • Tiheys - 150 - 1200 kg / m 3. Enimmäisarvot vastaavat tasoitusrasiat ja perustukset.
 • Ympäristöystävällisyyden kannalta materiaali läpäisi vain puun, jolla on ympäristöystävällisyyskerroin 1 (monoliittisessa vaahtobetoniassa, tämä parametri on 2). Vertailussa: tiilissä tämä kerroin on 10.
 • Puristuslujuusluokka on B0.75 (lämmöneristyslaatu) B12.5 (rakenteellinen laatu).

Seuraavaksi kerromme laitteista monoliittisen vaahtobetonin tuottamiseksi ja omien käsien tekemisestä.

Kuinka tehdä talon monoliittista vaahtobetonia

6. elokuuta 2014 Rakentaminen 1.645 katselua

Esikaupunkirakennuksessa solukerrosta käytetään paitsi tunnettujen hiilihapotettujen betoni- tai vaahtobetoni-lohkojen muodossa myös monoliittirakenteiden muodossa. Tässä artikkelissa kuvataan, miten maalaistaloja valmistetaan monoliittisesta vaahtobetonista.

Valmistusprosessissa sekä hiilihapotettu betoni että vaahtobetoni kaadetaan valtavaan astiaan, jossa ne kypsyvät ja kovettuvat. Mutta koska valtava betonirakenne on vaikea käyttää rakentamisessa, se leikataan erillisiin lohkoihin. Yksi ilmastetun betonin eroista on se, että yhtenäisen solurakenteen ylläpitämiseksi sen lopullinen jähmettyminen tapahtuu yksinomaan autoklaavissa. Vaahtobetoni voi saavuttaa voimaa ilman ylimääräistä kosteudenkäsittelyä, riittää, että se yksinkertaisesti kuivuu. Tämä tekninen ominaisuus mahdollisti vaahtobetonin pohjalta uuden talonrakennusteknologian ja rakentaa monoliittisen vaahtobetonin taloja.

Vaahtobetonin tuotannon komponentit ovat vesi, portlandsementti ja vaahdotus. Näiden ainesosien sekoittamisen seurauksena saadaan sementtiä vaahtoa, joka kaadetaan säiliöön vaahtobetoni-lohkojen valmistuksen aikana. Monoliittisen vaahtobetonin talojen rakentamisen ydin on se, että betoniseos valmistetaan liikkuvassa asennuksessa suoraan rakennustyömaalle eikä kaadeta johonkin konttiin, vaan suoraan talon seinämiin ja lattiaan rakennettavaan muottiin. Tuloksena on yksi monoliittinen vaahtobetonirakenne talon seinistä ja lattioista. Tämä tekniikka mahdollistaa huomattavasti yksinkertaisemman seinien pystyttämisprosessin, koska seinää ei tarvitse pinota erillisiltä lohkoilta vaan yksinkertaisesti kaada vaahtobetoniseos muottiin letkun läpi.

Monoliittinen vaahtobetoni on ennen kaikkea tehokas eristys, sillä 150-250 kg / m3: n tiheydellä se täyttää nykyiset 30 cm: n seinämänpaksuusrakenteiden rakennusten lämpösuojaukset. Rakennustyöt tällä tekniikalla rakennetulla talolla on puusta tai LSTC (kevyt terässeinäiset rakenteet). Tällöin koko runko on vaahtobetoniseinien paksuus, joka tulipalon sattuessa suojaa sitä tulen vaikutuksilta ja ei salli rakennuksen romahtamista. Tämän tekniikan avulla rakennetun talon neliömetrihinta on alueella 17-20 tuhatta ruplaa ja kun käytetään LSTC: tä - 23 - 28 tuhatta. Pysyvän muottien päälle voit tehdä minkä tahansa viimeistelyn, mikä mahdollistaa talosi ulkoasun tarkalleen mitä halusit.

Nyt harkitsemme vaiheittain, miten talo rakennetaan tämän tekniikan avulla:

1. Kuten muidenkin talojen tapauksessa, rakentaminen aloitetaan perustuksella, jolla runko on valmistettu laminoidusta viilupuusta.

2. Kun kehys on kokonaan koottu ja katto peitetty, pysyvän muottirakenne alkaa.

3. Muotoilun perustana on "Sevel-Block" -järjestelmä, joka koostuu erillisistä polypropeenielementeistä, jotka on kiinnitetty toisiinsa turvallisesti.

4. Muottielementtien identiteetin takia seinä on sileä ja koko talon seinien kokoonpanon kokoaminen kestää vain muutaman päivän.

5. Talon runko sekä kaikki viestintälinjat sijoitetaan muottiin. Monoliittisen vaahtobetonin kaatamisen jälkeen ne ovat vaahtobetoniseinän paksuudessa.

6. "Sevel-Blok" voi olla muodoltaan ja väriltään luonnonkivi. hiekkakivi, marmori, graniitti jne. Tässä tapauksessa ulkokerroksena käytetään sementtilangan levyjä, jotka myöhemmin kastetaan verkkoon.

7. Sisästä, muotti on peitetty kosteudenkestävällä kipsilevyllä. Sisäseinät valmistetaan kipsilevyjen galvanoidun profiilin pohjalta ja kipsilevyllä päällystettyinä.

8. Kun pysyvän muottirakenteen kokoaminen on valmis, rakennustyömaalle tuodaan mobiiliasennuksena monoliittisen vaahtobetonin "SOVBI 10E" valmistukseen. Asennus koostuu avoimesta sekoittimesta, jonka kapasiteetti on 1 m3 - vaahtogeneraattori 230 litraa kohden ja gerotoripumppu.

9. Ensiksi vettä kaadetaan sekoittimeen.

10. Sitten lisättiin Portland-sementtiä, joka sekoitettiin perusteellisesti veden kanssa.

Kun vaahtobetoni kovettuu, talo on valmis asentamaan ikkunat, ovet ja koristeen alku.

Tuloksena olevasta sementtimaitosta lisätään erityinen vaahdotusaine vaahto ja koko seos sekoitetaan uudelleen, kunnes saadaan homogeeninen vaahto.

12. Gerotoripumpun avulla valmiin vaahtobetonin seos syötetään letkun kautta kaatopaikkaan.

13. Jotta ei aiheuttaisi liiallista kuormitusta muottiin, vaahtobetonisekoitus kaadetaan kerroksille, joiden korkeus on 40-50 cm. Tällä tavoin seinätaso on täytetty vaahtobetoniseoksella yläosaan.

Igor Volkov, Maalaistalo 08.2014. Kiitämme yritystä "SOVBI" ja yritys "Sevel Project" avusta materiaalin valmistelussa

Talojen rakentaminen monoliittisesta vaahtobetonista

Talojen rakentaminen monoliittisesta vaahtobetonista - 13 500 ruplaa / m²

Vaahto - suhteellisen uusi materiaali, jos tiili yli 3000 vuotta sitten hän ainakin 100. On keinotekoista huokoinen kivi, joka voi jopa uida vedessä, ja samalla täyttää kaikki vaatimukset normatiivisten asiakirjojen vaatimukset rakennusmateriaalien, lujuus, pakkaskestävyys, muodonmuutoskyky. Vaahtobetoniin lisätään veden kestävyys, säänkestävyys ja kestävyys lisäävät koko käyttöiänsä. Lämmönkestävät ominaisuudet ovat 3-12 kertaa korkeammat kuin tiilen. Vaahtobetonin seinämä "hengittää", mikä luo hyvän mikroilmaston sisätiloihin, kun taas toisin kuin puulla, jolla on samat ominaisuudet, vaahtobetoniin on ominaista korkea tulipalo ja biologinen kestävyys.

"Monoliittisen vaahtobetonin" talo

Jos haluat pienentää talon rakentamista ja käyttöä, niin yrityksellämme voit rakentaa nopeasti ja tehokkaasti ympäristöystävällisen, kestävän, kauniin, tulenkestävän ja energiatehokkaan talon jokaisen arkkitehtonisen monimutkaisuuden.

Talon rakentamisen kustannukset ulkonäöillä, tekninen viestintä, valmiina viimeistelyyn ovat - 17 500 ruplaa neliömetriä kohden. metri.

Yrityksemme tarjoaa kaikille asiakkailleen yksinkertaisen, ja mikä tärkeintä, taloudellisen menetelmän monoliittirakenteisille talojen ja mökkien rakentamiselle.

Merkittävä läpimurto matalissa rakennuksissa on tekniikka, joka yhdistää tunnetun tekniikan runko-paneeli rakenne puuta, muovia tai kevytmetallia, ja uusinta teknologiaa työmaan monoliittisen, ei-autoklaavissa, lämmöneristys, akustinen eristys ja rakenteellisten vaahto käytetään kaikki elementit ja solmut talon, kellarista ja katolle.

Valitsemalla cast-frame-tekniikan avulla vähentää merkittävästi kustannuksia rakentamisen ja käytön talon, ja voit nauttia elämästä puhtaana, kestävä, kaunis, paloturvallinen ja energiaa säästävä talo tahansa arkkitehtoninen monimutkaisuus. Tällaiset talot lämpenevät nopeasti, ne on helpompi säilyttää optimaalisissa lämpöolosuhteissa. Jopa katkera kylmä, kun lämmitys on sammutettu, huonelämpötila laskee vain muutaman asteen. Erityisen rakenteellisen järjestelmän ansiosta ne ovat mukavia talvella ja viileinä kesäisin. Tämän tekniikan pohjainen rakenne täyttää kaikki SNIP: n ympäristövaatimukset ja turvallisuusvaatimukset.

Ehdotetun tekniikan tärkein etu on kyky toteuttaa nopeasti säästäviä, edullisia ja mukavia koteja. Samanaikaisesti yleisesti käytettyjen mineraalivilla- tai polystyreeni-lämmittimien korvaaminen vaahtobetonin kanssa takaa rakennusten vakavaraisuuden, palonkestävyyden ja kestävyyden verrattuna kehyskyltitiloihin. Kuten vesihöyryn läpäisevyys kevyt vaahto ei ole huonompi puu soveltamisessa "hengittää" pysyvä muotti (alkaen GKVL, SCP, OSB, kevytbetoni, tiili, jne.), Ei vaadi ilmanvaihtoa, mikä vähentää merkittävästi käyttökustannuksia.

Miksi on parempi rakentaa monoliittisesta vaahtobetonista:

Ekologinen puhtaus. Vaahtobetoni ei sisällä haitallisia kemikaaleja.

Matala lämmönjohtavuus. Pienitiheyksinen vaahtobetoni ei ole alhaisempi kuin polystyreeni- vaahto ja mineraalikuitulevyt sen lämmöneristysominaisuuksille. Lisäksi kiinteällä vaahdolla ei ole kylmäsiltoja.

Kosteudenkestävyys. Toisin kuin autoklavoidussa vaahtobetonissa, ei-autoklavoiduilla on suljetun huokosrakenne, joten se ei käytännössä absorboi kosteutta.

Kestävyys. Vaahtobetonin käyttöikä normaaleissa käyttöolosuhteissa ei ole rajoitettu. Vuosien varrella se vain vahvistuu.

Palosuojaus. Vaahtobetoni kuuluu ryhmään NG (palamattomat) materiaalit.

Seinän monoliittisen vaahdon paksuus on 30 cm, on samat eristysominaisuudet kuin tiili paksuus 160 cm. Rakennukset asetusten (SNP) vaativat nykyään lukemat seinä lämmönkestävyys siten, että paksuus on niitä, jotka perustuvat tiili on oltava vähintään 2,3 metriä, ja teräsbetoni - 6 metriä! Tämä on lähes mahdotonta ilman vaahtobetonin käyttöä.

Monoliittisen vaahtobetonin edut

Lämmöneristys. Yksi vaahtobetonin arvokkaimmista ominaisuuksista on sen erinomainen lämmöneristysominaisuus. Korkean ilman kyllästymisen vuoksi tämä materiaali on 5 kertaa suurempi kuin tiili lämmön säästöominaisuuksissa. Monoliittisen vaahtobetonin talon korkean lämmönkestävyyden ansiosta lämpöä kertyy, mikä vähentää lämmityskustannuksia 20-30%.

Mikroilmaston. Vaateteollisuudesta valmistetut talot ovat hengittäviä - huone "hengittää". Estää merkittävä lämpöhäviö talvella, kostea materiaali ei pelkoa vältetään liian korkeat lämpötilat kesällä ja säännellä huoneen ilmankosteus kosteuden vaihto, mikä edistää suotuisa ilmapiiri (mikroilmasto joka vastaa puinen talo).

Luotettavuutta. Monoliittinen vaahtobetoni on kestävä, sillä on kiven voimakkuutta, ei vaikuta aika. Tiloista valmistetut talot ovat paljon kevyempiä kuin tiilet, koska materiaalilla on paljon pienempi tiheys, mikä mahdollistaa talonrakentamisvaatimusten minimoimisen, perustuksen massan ja maaperän kantavuuden. Tällainen talo pysyy pitkään, koska vaahtobetonin käyttöikä on käytännössä rajoittamaton. Lisääntynyt puristuslujuus, joka sallii käytön alhaisemman tilavuuspainon rakentamisessa, lisää edelleen seinien lämpöresistanssia.

Äänieristys. Monoliittisella vaahtobetonilla on erinomaiset äänieristysominaisuudet, joten voit suojata huoneen äänenvoimakkuudesta jopa 60 dB. Solubetonista rakennetuissa rakennuksissa täyttyvät kaikki äänieristykseen liittyvät nykyiset vaatimukset.

Ympäristöystävällisyys. Monoliittisen vaahtobetonin talot miehittäytyvät kunniallisesti toisesta paikasta puun jälkeen, jota pidetään standardina. Vertailua varten: vaahtobetonin ympäristöystävällisyyskerroin - 2, puu - 1, tiili - 10, laajennetut savilohkot - 20.

Estetiikka ulkonäkö. Materiaali on helppo käsitellä, joten on mahdollista tehdä erilaisia ​​kulmia, kaaria, pyramideja. Näin voit antaa kodistasi kaunis ulkonäkö ja arkkitehtoninen ilme. Vaahtobetonin konkreettinen lisä on, että sen rakenteet eivät vaadi paljon työtä seinien viimeistelyssä. Niitä voidaan käsitellä millä tahansa teknologialla, joka soveltuu eri pinnoille (betonista, tiilestä, hiekkalaatikosta). Useimmin kipsi, kipsilevy, vinyyli seinäpaneelit, koriste-tiili ja etulevy käytetään loppuun vaahtobetonin seinät.

Taloutta. Rakentamisen hinnan alentaminen johtuu työvoiman vähimmäistasosta ja materiaalin voimakkuudesta. Standardoitujen tuotteiden kokoonpanon yksinkertainen suunnittelu ja liikkuvan tuotantolaitteiston käyttö rakennuskohteessa mahdollisti jättävän raskaiden laitteiden (kuorma-nosturi, betonipumppu), mikä takaa korkeat rakennusmäärät ja vähentää merkittävästi kustannuksia. Yleensä monoliittisen vaahtobetonin rakentaminen on kolminkertainen materiaalien säästöihin verrattuna. Vaahtobetonin maalaistalo on erinomainen vaihtoehto niille, jotka tuntevat paljon nykyaikaisista rakennusmateriaaleista ja haluavat tehdä rakentamisen vähimmäiskustannukset.

Paloturvallisuus. Monoliittisesta vaahtobetonista valmistetut tuotteet luotettavasti suojaavat tulen leviämistä vastaan ​​ja vastaavat ensimmäistä palonkestävyyttä, mikä varmistetaan sopivilla testeillä. Siten se sopii hyvin käytettäväksi tulenkestävissä rakenteissa. Kun se altistuu pinnalle voimakkaalle kuumuudelle (kuten puhallusputki), se ei hajota eikä räjähtää, kuten raskaaseen betoniin.

Käyttötarkoitus: lämmön ja äänieristys kattojen, lattian, putkien eristämisen, esivalmistettujen lohkojen ja rakennusten väliseinien valmistukseen sekä lattian ja perustusten suuremman tiheyden.


Kuinka paljon talo rakennetaan?

Talojen rakentaminen monoliittisesta vaahtobetonista

Kestävä, kevyt ja kaunis materiaali, monoliittinen vaahtobetoni mahdollistaa nopeasti ja kohtuulliseen hintaan talonrakennuksen, talonrakennuksen ja muiden rakennusten rakentamisen. Itse asiassa tekniikka tulee alas käyttämällä kiinteää muottirakennetta ja kaatamalla monoliittista, ei-autoklaavoitua vaahtobetonia.
RegionRemStroy tarjoaa rakennusteknologiaa, joka perustuu monoliittiseen vaahtobetoniin käyttämällä kiinteitä, tulenkestoisia ja kosteutta kestäviä laatikoita.

Säätiö: matala syvyys. Monoliittinen raudoitettu betoniterä, jonka leikkaus on 400x500 mm, tehdään suoraan hiekkaperinteessä. Tarvittaessa tehdään halkaisijaltaan 300 mm halkaisijaltaan halotut paalut tai lasketaan.

Laakerirunko: monoliittiset teräsbetonipylväät, joiden leikkaus on 250 x 300 mm, panssaroidut vyöt, joiden leikkaus on 250 x 200 mm.

Sisäkatot: puukerroksilla tai monoliittisillä.

Seinät: runkorakenne valmistettu sinkitystä metalliprofiilista. Ulko- ja sisäkäyttöiset kiinteät, tulenkestävät, kosteutta kestävät levyt. Interroom-väliseinät GKLV (12,5 mm) galvanoituun profiiliin. Täyttö on monoliittista kuitulujitettua betonia merkillä D 600. Ulkoisten ja sisäisten kantavien seinien paksuus on 300 mm (mikä vastaa 1,6 metriä tiiliseinää).

Katto: metallilevy tai joustava laatta, puinen ristikkojärjestelmä.

Ikkunat ja sisäänkäyntiovet: kotimainen metalliovet, PVC-ikkunat.

Viestintä: sähköjohdot, viemäriputket