Kiinteä polystyreeni-vaahtomuotti - hinta- ja asennustekniikka

Nykyisin moderni ja jatkuvasti kehittyvä suunnitelma asuinrakennusten ja hallintorakennusten rakentamisessa ovat monoliittisia rakenteita, jotka on rakennettu käyttäen betonin valumenetelmää muottiin.

kustannuslaskenta

Jotta rakennustuotteen kustannustehokkuus voidaan määrittää jo ennen rakentamisen aloittamista. Tällaiset laskelmat suoritetaan riippuen rakenteen koosta ja materiaalien kustannuksista.

Keskeiset indikaattorit

Laskemiseksi sinun on tiedettävä seuraavien arvojen arvo:

 • Muottien määrä ja kustannukset 1 neliöön.
 • Betonin määrä ja sen kustannukset täyttävät 1 neliö.
 • Vahvistuksen määrä ja kustannukset.
 • Rakennuksen seinien pinta-ala.

Laskentayksikkö

 • Seinien pinta-ala miinus ikkunan ja oven aukko on 180 m2.
 • Muottipinta 3,3 kpl / m2, arvo 490 ruplaa; 180 m2 * 490 rup. = 88,2 tuhatta ruplaa.
 • Betoni 0,15 m3 / m2 3 tuhannen ruplan hintaan. per kuutio; 180m2 * 0,15m3 * 3000 hieroa. = 81 tuhatta ruplaa.
 • Armature: 10 kg / m2 21 tuhatta ruplaa kohti. tonnia kohden; 180m2 * 10 kg * 21,000 hieroa = 37,8 tuhatta ruplaa.

Saadaksesi lopulliset kustannukset, kaikki jäljellä on kerätä tuloksena olevat arvot:

88,2 + 81 + 3,78 = 207 tuhatta ruplaa.

Monoliittiset rakennukset, jotka tekniikka pystyttää käyttäen kiinteää muottirakennetta, ovat nykyisin halvin, pystytetty mahdollisimman lyhyessä ajassa ja samaan aikaan lämpimimmät rakennukset, jotka eivät tarvitse lisäeristeitä.

Muottien tyypit

Muotti on laatatyyppinen rakenne, joka on täytetty sementtilaastilla, jota ilman rakennustyömaata ei ole. Tämäntyyppinen rakenne on välttämätöntä, jotta saadaan aikaan täysin tasainen perustus tai kehys tulevasta rakenteesta.

Rakenteita on kahta tyyppiä:

 1. Irrotettava. Tällaiset rakenteet on koottu useista osista ja ne voidaan purkaa helposti betonilaattojen jälkeen tai on täysin kovettu. Tämäntyyppinen muotti on ihanteellinen perustusten rakentamiseen, monoliittisten kehysten, koriste-elementtien tai portaikkojen luomiseen. Irrotettavat lomakkeet soveltuvat uudelleenkäytettäväksi, voit tehdä ne itse tai vuokrata ne rakennusyritykseltä.
 2. Irrotettava. Tällaiset muodot ovat ehdottomasti irrotettavia ja pysyvät yhtenäisenä, kaadetun liuoksen kanssa. Kun lahti on rakenteeltaan koottu tällainen muoto, ne pysyvät yhtenä kokonaisuutena. Lisäksi eristävä materiaali voi olla erinomainen lämmön-, ääni- ja kosteutta kestävä kerros. Riippuen materiaaleista, joista tällainen lomake on tehty, erotetaan seuraavat tyypit:
  1. Schepotsementnaya.
  2. Arbolite tai fibrolitovaya.
  3. Polystyreenivaahto.
  4. Yleinen, betoni.

Kiinteän muottien edut ja haitat

Kiinteiden lomakkeiden käytön edut ja haitat rakentamisessa tulisi ottaa huomioon tämän materiaalin tärkeimmät ominaisuudet verrattuna muihin rakennusmenetelmiin ja materiaaleihin.

Lämmöneristys

Monoliittisen rakennustekniikan avulla luodut kiinteät lomakkeet täyttävät standardointiasiakirjojen vaatimukset, joiden mukaan venäläisten leveyspiirien osalta rakenteen termisen resistanssin tulisi olla välillä 3,1 - 3,4 m2 * 0 C / W.

Tällaisen seinämän paksuusparametri on 0,25 m, kun taas muiden materiaalien seinämät, joilla on samat lämpöresistanssit, ovat paljon paksumpia:

 • Kevytbetonin lohkot 0,6-0,9 m.
 • Hollow tiili 0.9-1.5 m.
 • Hedelmällinen tiili 2-2,5 m.
 • Puu 0,5m.

On kuitenkin huomattava, että on olemassa yhdistettyjä rakennustekniikoita, joiden avulla saavutetaan sama vastus, jolla on pienempi seinämän paksuus. Esimerkkinä tällaisesta tekniikasta voi olla tiiliseinät, joissa on eristetty, vuorattu julkisivu.

Höyryläpäisevyys

Pysyvistä muotteista valmistetut seinät ovat höyrynkestäviä, joten tämäntyyppisissä rakennuksissa on varmasti hyvä ilmanvaihto- ja pakokaasutyyppi. Kehitysrakentamisessa on mahdollista tehdä ilmanvaihtoa koskeva päätös, koska tällaisten rakennusten seinät ovat myös höyryä läpäisemättömiä.

Tämäntyyppisiin rakennuksiin on saatavana seuraavia tyyppisiä ilmanvaihtoa:

 1. Pakotettu pakokaasu, käyttäen sähköisiä tuulettimia ja ilmakanavia, jotka sijaitsevat seinien ja kattojen takana.
 2. Autonominen, joka tuottaa luonnollista ilmavirtaa erikoistuneiden aukkojen tai ikkunoiden kautta.
 3. Asennus ikkunoiden runkoihin integroidulla venttiilillä jatkuvaan ilmanvaihtoon.

Asennuksen nopeus

Kiinteiden suojien käyttö mahdollistaa mahdollisimman vähäisen rakennusaikan. Jos harkitsemme rakennusten rakentamista eri tekniikoilla, joilla on sama määrä päteviä asiantuntijoita, tämä tekniikka on verrattavissa pienikokoisten kevyiden betonilohkareiden rakenteen tai kehysrakentamismenetelmän toteuttamiseen.

Esimerkiksi yhden kerroksen talon seinät, joiden parametrit ovat 10-12 metriä 5-8 rakennuttajaa, voidaan rakentaa vain 7-14 päivässä.

Äänieristys

Taattu, erinomainen äänieristys sekä ulkoisista melulähteistä että sisäisistä osista.

Jotta ymmärtäisimme talojen äänieristyksen pysyvän muottirakenteen hyvänä, ota huomioon seuraavat indikaattorit eri rakennusmateriaaleille:

 • Kiinteä muotti - 49 dB.
 • Silikaattitiili 1,2 cm leveä - 45 dB.
 • Mineraalivillalla täytetty kipsilevykehys - 48 dB.
 • Vaahtobetonilohko - 41 dB.

Huolimatta siitä, että muottien ja kipsilevyjen indikaattorit ovat hyvin lähellä, on huomattava, että kehysosio tekee täydellisesti iskuja.

Styroksiformulaatio

Kiinteät polystyreeni-vaahtomuodot - yksinkertaisin, kestävä ja tärkein, halpa rakennusmateriaali. Tämäntyyppinen kerros on höyryä läpäisevä ja antaa sinulle mahdollisuuden luoda hengittäviä seiniä parannetulla lämmöneristyksellä. Pienen talon rakentamiseen se on suosituin materiaali.

Jos haluat lopettaa tämäntyyppisten muottien valitsemisen, sinun ei pidä unohtaa sen etuja:

 1. Polystyreenin erinomainen eristyskyky.
 2. Korkea turvallisuus tulipalossa.
 3. Korkea asennusnopeus ja lohkojen asennus.
 4. Alhainen tiheys takaa suojauksen säätimen ylikuormitukselta.
 5. Pieni paino.
 6. Korkea tiiviys ja vedenpitävyys.
 7. Suuri suojaus sieniä, rotua ja loisia vastaan.
 8. Edullinen rakennusmateriaalien suhde rakenteen laatuun ja kestävyyteen.

Polystyreenilohkojen tyypit

 • Yksityinen - seinän perusta.
 • Loppu - tavallinen lohko, jossa yhdellä reunalla oleva tulppa.
 • Seinä on seinän risteyksessä.
 • U-muotoinen - ikkunan aukon yläosaan.
 • Pyöritettävä polvi liitäntään missä tahansa kulmassa.

Kiinteiden muotojen seinämien ominaisuudet

 • Paksuus ilman viimeistelymateriaaleja on 0,35 m, josta 0,1 m on ulkoinen ja sisäinen eristys ja 0,15 m on betoni monoliitti.
 • Seinäpaino ilman viimeistelyä - 280 kg 1 m2.
 • Lämmönjohtavuus 0,036 W / m * K.
 • Lämmönkestävyys on 3,2 m2 * K / W.
 • Höyryläpäisevyys on 0,032 mg / m * h * Pa.
 • Veden imeytyminen 0,1% päivässä.
 • Äänieristys 53 dB.
 • Palonestoaine, luokka 2, itsestään sammuva materiaali.
Kiinteä muotti "Mosstroy"

ominaisuudet

 1. Esteettinen vetovoima johtuu siitä, että kootut lohkot luovat täysin tasaisen, sileän pinnan. Lisäksi laajennettuun polystyreeniin on helppo tehdä reikiä tai uria piilottamalla johdot tai putki.
 2. Palonkestävyys. Lohkojen valmistuksessa käytetään polymeeriä, jossa on syttyvyysryhmä G-2, ja tämä osoittaa, että sen koostumuksessa on lisäaineita, jotka johtavat itsenäiseen vaimennukseen.
 3. Ekologinen puhtaus. Polymeeri ei ole palava tai radioaktiivinen, yli 95 prosentin lohkot ovat ilmaa. Kosteuden kestävyys ei salli sellaisten olosuhteiden luomista, jotka ovat edullisia sienten, rottien tai homeen kasvulle ja kehitykselle. Hyönteiset ja jyrsijät ovat neutraaleja polystyreeniin.
 4. Pitkä käyttöaika. Laajennettu polystyreeni luo edullisimmat olosuhteet betonille, jossa on vakaa lämpötilajärjestelmä ja pieni kosteus, jonka ansiosta se pystyy pitämään lujuutensa kauemmin.

Hinnoittelupolitiikka

Tällaisen rakennusmateriaalin tuottaminen ei ole liian kallista, joten eri valmistajien muottipalkkojen eroja voi esiintyä myyntialueiden, kysynnän ja ilmasto-olojen mukaan:

 • "Mosstoy" tarjoaa tuotteitaan hintarajoituksissa 500 ruplasta. (seinälohkasuora, paksuus - 0,5 cm) jopa 780 ruplaa. (kulmakappale, paksuus - 0,1 cm), kalvot, pistokkeet ja muut lisärakenteet voivat maksaa 20-30 ruplaa;
 • "Termomonolit" Samara pyytää tuotteitaan 780 ruplaa. ja lisäksi takaa ostajan parantuneen materiaalin suorituskyvyn johtuen ainutlaatuisesta yhdistelmästä muovia ja polystyreeniä lohkoissa.
 • "Technoblock" Moskova tarjoaa kalleimmat lohkot, joiden hinta on 1,77-2,5 tuhatta ruplaa. vuorattu toisella puolella keinokivellä.

Huolimatta siitä, että hinnat saattavat tuntua kaukana halvemmasta, loppujen lopuksi rakentaminen on paljon halvempaa kuin tavallisten tiilien tai kevyiden betonilohkojen talon rakentaminen ja seinien eristäminen.

Asennustekniikka

Kaksi ihmistä riittää rakentamaan talon pysyvistä muottirakenteista, ja se voi olla jopa ammattitaitoisia ammattilaisia ​​ilman erikoistuneita tietoja ja taitoja. Ei ole tarvetta käyttää mitään työkaluja, mutta tärkein asia on, että rakennustyömaalla on kaikki tarvittavat lohkot ja betonilaasturit.

Asennusvaiheet

 1. Polystyreenilohkojen asennus. Ensimmäinen rivi muottiin on asennettava pohjan vedetöntä pintaa varten ja seinien ja pohjaseinien väliin kiinnitettävät lujitustangot tulee pujottaa lohkoihin. Erityistä huomiota on kiinnitettävä rakenteiden suunnittelumittausten noudattamiseen ja väliseinien taivutuspaikkojen esiintymiseen. Jokaisen seuraavan rivin lohkojen on oltava puoliksi poikkeamia edellisestä rivistä. Tämä on tarpeen rakenteen jäykkyyden lisäämiseksi.
 2. Asennusosat. Jokainen lohkon rivi on kiinnitettävä vaakasuoraan lujitetuilla sauvoilla. Tätä varten lohkoilla on erikoistuneita uria sisäisissä hyppyissä. Vavat ovat päällekkäin ja ne on liitetty vaijeriin pystysuuntaisilla tangoilla. Vahvistus mahdollistaa rakenteen lujuuden lisäämisen ja alentaa betonin painetta itse muottiin.
 3. Juotto ratkaisu. Ennen kaatamista on välttämätöntä laittaa muottiin kaikki kaapeliputket ja muut viestit, jotka on tarkoitus sulkea seinään. Betoni kaatamiseksi tapahtuu ilman rakeita tai muita suuria jyviä sisältäviä aggregaatteja. Betoni kaadetaan vaiheisiin, joiden korkeus on enintään metriä (3-4 riviä lohkoa). Betonia ei kaadettu kaulaan. Kaatamisen jälkeen liuos tiivistetään ja tasoitetaan.

Tällä tavoin rakennetta kaadetaan haluttuun korkeuteen.

Kiinteä muotti Tehnoblock-Kombi: näkymä ulko-osasta

Rakennamme kiinteän polystyreeni-vaahtomuovin taloa

Kiinteän polystyreeni-vaahtomuovin talo

Mikä voi olla luotettavampi kuin monoliittinen teräsbetoni talo? Ja jos tällainen talo on lämmin, niin tämä on yleensä lopullinen unelma kiinteälle omistajalle. Lisäksi tällainen talo voi olla myös suhteellisen halpa, ja voit rakentaa sen itse lomasi aikana.

On olemassa useita tyyppisiä kiinteitä muottirakenteita, joista kullakin on omat edut ja ominaisuudet, mutta teknisistä eroista huolimatta juuri rakennusperiaate on kaikissa tapauksissa sama. Tehdasvalmisteisista lohkoista, joiden läpi ontelot, kuten suunnittelija, kootaan talon laatikko, joka on asetettu vahvikkeella ja kaadettu sementillä.

Seuraavassa kuvataan, miten tämä tehdään käyttäen esimerkkiä talon rakentamisesta käyttäen kiinteää polystyreeni-vaahtomuovia. Tällainen kiinteä muotti on saavuttanut suosiota johtuen alhaisesta hinnasta ja korkeista kuluttaja-ominaisuuksista, joita sen käyttöön rakennetun talon hankkii. Kun nimestä tulee välittömästi selkeä, se on tehty laajennetusta polystyreenistä, joka näyttää samanlaiselta kuin voimme nähdä pakkauksen purkamisen yhteydessä televisiolla tai muilla suurilla kodinkoneilla.

Ero on se, että laajennettu polystyreeni kiinteään muottiin on erityisiä lisäaineita, minkä vuoksi se tulee täysin syötäväksi jyrsijöille ja se on epäedullinen muotin ja muiden mikro-organismien ulkonäön suhteen. Kaiken tämän kanssa styrofoam pysyy täysin vaarattomana ihmisille.

Lisäksi se ei ole herkkä mätä, ei absorboi kosteutta eikä anna vesihöyryä käytännössä ei pala. Ainoa polystyreeniä laajentava asia ei ole erityisen suotuisa suoralle auringonvalolle, jonka alapuolella se muuttuu keltaiseksi kuitenkin menettämättä muita ominaisuuksia. Sen viimeinen piirre on se, että et näe vuokrattuja taloja, jotka on rakennettu käyttäen polystyreenivaahtomuovia ilman ulkoista ja sisäistä pinnoitusta.

Päällystys voi olla melkein mistä tahansa liimasta tiiliin ja laastiin. Koska sisustusta käytetään yleensä arkkia kipsilevy - giprok, holvikartonki tai kaikki sama kipsi.

Päällystetyn polystyreenin pääasiallinen etu on korkeissa lämmöneristysominaisuuksissaan. Näin ollen seinät, jotka on rakennettu käyttämällä polystyreenivaahtoa kiinteää muottitapaa, ovat tässä parametrissa samanlaisia ​​viiden ja puoli metrin tiiliseinän tai seinän puolelta metrin paksuiseen tankoon. Näin talo osoittautuu hyvin, hyvin lämmin, mikä antaa omistajalle mahdollisuuden vähentää lämmityskustannuksia kolme kertaa. Jonkin ajan kuluttua tämä säästö lämmityksessä ylittää talon rakentamisen alkukustannukset, mikä mahdollistaa tällaisen talon puhumisen erittäin kannattavaan investointiin.

Rakennuksen betonirakenne tekee siitä erittäin kestävän, ja betonin ja sisäpinnan sisältävän polystyreenin suojaus takaa kantavien seinän lämpötilan vaihtelut. Suojaus lämpölaajenemiselta ja kosteudelta (materiaalilla on korkea vettä ja jäätymisvastus) estää säröjä ja siruja betonissa.

Polystyreenilohkojen valmistus

Polystyreenirakeet kaadetaan puhallusainesäiliöön, josta kairaus syöttölaite syötetään vaahdotusaineeseen, jossa niitä jatkuvasti sekoittaen suspendoidaan tietyllä lämpötilalla ja paineella olevan höyryvirran avulla. Höyrystysprosessissa kasvaa rakeiden tilavuus. Puhallusainetta sisältävä vaahtoutunut polystyreeni syötetään tuulettimella pneumaattisen putken läpi kuivausastialle, jossa sitä pidetään 24 - 48 tunnin ajan sisäisen paineen tasaamiseksi ja lopuksi rakeiden muodon vakauttamiseksi. Polystyreeniä syötetään varastosäiliöstä puhaltimella pneumaattisen kanavan kautta muotin varastosäiliöön, josta se syötetään muotinkannessa kiinnitettyihin injektoreihin muottiin, kunnes se täytetään kokonaan. Muottien sisäpuolella lämpökäsittelyprosessin aikana höyrypolystyreenirakeet taas lisää tilavuutta. Koska lomakkeessa on suljettu tilavuus, rakeet mutkittelevat keskenään toisiaan, täyttävät aukot ja "hitsataan": lopputuotteen muodostamisprosessi - polystyreeni-vaahdon rakennusosuus tapahtuu. Kun hometta on jäähdytetty vedellä, lopullinen tuote poistetaan automaattisesti siitä ja operaattori tallentaa sen.

Seinämien vaahtopolystyreenilohkot valetaan tehtaalla. Niiden tuotanto koostuu kolmesta vaiheesta: vaahtoaminen, kuivaus ja välikuivaus, muodostaen lohkoja toissijaisella vaahdotuksella

Rakennustyömaalla lohkot ovat valmiina.

Polystyreeni-vaahtolohkojen muoto voi olla hyvin erilainen:

 • väliseinät seinälle;
 • seinäelementit, joissa on tulppa, jotka on asennettu ikkunoiden ja ovien aukkojen alalla;
 • Seinätalot, joissa on ohuet seinät sisäseinille tai kodinhoitohuoneille;
 • kulmakappaleet;
 • pienet pistokkeet epätavallisiin paikkoihin;
 • lohkot seinille epäsuorilla kulmilla.

Polystyreeni-vaahtolohkojen muoto voi olla hyvin erilainen

Lohkot ovat todella hyvin samankaltaisia ​​kuin Lego-konstruktorilla, koska ylä- ja alareunassa on erityisiä lukkoja. Yläosassa on kuperat neliöt, ja alaosassa on täsmälleen sama masennuskoko.

Polystyreeni-vaahtolohkojen muoto

Kun lohkot on liitetty toisiinsa, yhden lohkon kuperat neliöt sovii tiukasti toistensa syvennyksiin.

Kuten tiilen tapauksessa, lohkot asennetaan toisiinsa porrastetusti siten, että jokainen seuraavan rivin lohko pitää yhdessä kaksi lohkoa edellisestä rivistä. Asettelu suoritetaan 250 mm: n monikerroksella, mikä sallii lohkojen pystysuorat aukot (ristikot).

Polystyreenilohkojen asennus

Talotekniikka kiinteän polystyreenivaahtomuovin avulla

Siirry nyt suoraan kuvaukseen siitä, kuinka talo rakennetaan kiinteällä polystyreeni-vaahtomuovilla.

Ja lopulta useat videot raportoivat suoraan rakennustyömaalta. Rakenne toteutetaan käyttämällä kiinteää polystyreenivaahtomuovia.

Rakennuksen seinävahvistuksessa käytettävät kiinteät polystyreenivaahtomuovit:

Kiinteä muotti polystyreenivaahdon pohjalle

Rakennustekniikka on kehittynyt ja hienostunut. Halu rakentaa nopeasti ja edullisesti uusia rakennusmateriaaleja kehittäviä yrityksiä etsimään halpoja korvaavia klassisia tiiliä, puuta ja jopa betonia. Lähes kaikki modernit asuntokannat, toimisto- ja ostoskeskukset, teollisuuslaitokset on rakennettu teräksestä ja betonista. Mikä on elää vahvistetun betonin talossa, ei vain yksi sukupolvi tietää omakohtaisesti, ja tällaisten rakennusten elämänlaatuun liittyvät arvostelut eivät ole aina kirkkaita.

Kukaan ei kiellä kiinteitä ja kustannustehokkaita betonipäällystysmenetelmiä irrotettavalle muottirakenteelle, vain vanha teräsbetoni kaadetaan tänään polystyreeni-vaahtokehykseen. Vanha betoniteräs "karkki", joka on kääritty uuteen kääreeseen polystyreeni-vaahtomuovilla.

Ei-irrotettava muottilevy, joka on tehty polystyreenistä, on niin paha

Rakentamisyritykset, jotka tuottavat vaahtomuovimateriaaleja, tutkimusorganisaatiot antavat valtavan määrän väitteitä, jotka osoittavat talon rakentamisen edut laajennetun polystyreenin jatkuvasta muottirakenteesta:

 • Ensinnäkin kevyen ja kestävän rakennuksen eristys on noin 30-35% korkeampi kuin punaisen tiilitalon samat ominaisuudet, kun taas talon laatikko on kaksi kertaa niin kevyt, mikä tarkoittaa, että säätiön rakentamisen kustannuksia voidaan vähentää;
 • Toiseksi, polystyreenin pysyvä muotti suojaa luotettavasti betonipintaa kosteudelta ja huurteelta, mikä tarkoittaa, että betoniteräksen "elämä" keskimääräinen kesto kasvaa 15-20%;
 • Kiinteäksi polystyreeni-muotiksi valettuun tekniikkaan rakennetun talon hinta on noin 40% halvempaa kuin samanlainen silikaattilainen projekti.

Rehellisesti on huomattava, että nykyään vain yhdessä tapauksessa voidaan ehdoitta tunnustaa polystyreeni-vaahtomateriaaleista valmistettujen pysyvien muottien valtavat edut. Tällainen vaahtomuottirakenne voi parantaa perustuksen vedenpitävyyttä ja säilyttää betonin kyky kovettua suunnittelumuodossa jopa suhteellisen alhaisissa lämpötiloissa. Esimerkiksi lämpimän kellaribeton, joka on kaadettu 3 - 5 ° C: n lämpötilaan laajennetun polystyreenin ei-irrotettavaksi muodoksi, voi säilyttää juoksevuuden ja plastisuuden ainakin kymmenen tuntia, mikä mahdollistaa lämpöjännitysten välttämisen.

Tavallisessa puisessa muottilaitteessa betoni jäähtyy 5 tunnissa ja lämpimämmät sisäkerrokset kovettuvat nopeammin kuin ulkopinta, mutta sen pitäisi olla toisinpäin.

Talon rakentamisessa tärkeintä on laatikon lämpö tai voima

Tähän mennessä talon rakentamiseen on olemassa kolme päätyyppiä polystyreeni-vaahtomuovia:

 1. Solukkomenetelmä, jossa seinämä on sijoitettu yksittäisistä lohkoista polystyreeniä ja kaatettua betonia. Tässä tapauksessa muotti voidaan esittää soluina, joissa on suuri määrä vaahdotetun muovin soluja, joiden ydin on täytetty teräsbetonilla;
 2. Kiinteän muottitarran klassinen versio, koottu kaksi rinnakkaista levyä laajennetun polystyreenin levyt, jotka on yhdistetty poikittaisliitoksilla. Tällaisen pysyvän muottirakenne on lähes identtinen tavallisen levyn tai puupalkin muodon kanssa;
 3. Parannettu kahden levyn versio kiinteästä muotista. Tärkein ero on menetelmä, jolla kompensoidaan betoniseoksen murskausprosentti muotin sisällä. Levittimien ja varusteiden sijasta käytetään tavallisia puu- tai teräspalkkeja ja palkkeja, joissa on telineitä ja tukia.

Kiinteän muottirakenteen parannetun version etuna on se, että saadaan mahdolliset paksuuden ja muodon seinät riippumatta siitä, onko uudelleentarkistus vai muut kiinnittimet. Lisäksi asennuksessa on käytettävä polystyreenin kulmia elementtejä, jotka mahdollistavat seinien liittämisen suorassa kulmassa. Useimmat yritykset kehittävät omat pysyvät muottijärjestelmät kahden laattaversion perusteella. Tällöin on mahdollista rakentaa ja valmistaa polystyreenistä pysyvää muottirakennetta, täysin käsittämätöntä muotoa ja kokoonpanoa sisältävien rakennusten laatikot.

Seinien valu tekniikka pysyvästä muottirakenteesta

Teoreettisesti yksi tai kaksikerroksinen talo tai autotalli, joka käyttää laajennettuja polystyreeniä sisältävää kiinteää muottirakennusta, voi rakentaa kolmen hengen joukko yhden tai kahden työpäivän kuluessa. Liitännän helppous ja pysyvän muottirakenteen pieni paino vähentävät liikuntaa vähäisiksi. Mutta käytännössä kaikki on paljon monimutkaisempaa.

Ensinnäkin betoniseoksen käyttö rajoittaa pinottujen rivien määrää. Useimmiten asiantuntijat suosittelevat vaahtopolystyreenilohkareiden sijoittamista neljään riviin yhdistelemällä ne pohjaan, betoniin kaatamalla ja odottamaan jonkin aikaa. Pienen kutistumisen jälkeen 3-4 tunnissa lisätään betonia ja lujitusta vapautetaan kasaan pysyvää muottirakennetta tuleville yläluokille.

Toiseksi suuren betoni- massan ansiosta kiinteiden muottien neljän rivi- korkean lohkon, jopa vahvikkeen läsnäollessa, ei ole riittävästi stabiilisuutta, joten ainakin yksi päivä, muuraus tulisi asettua ja vahvistua.

Lisäksi kiinteän muottirakenteen kokoonpanossa vaahtopolystyreenilohkot on yhdistettävä peräkkäin mahdollisimman hyvin. Jos et tarjoa tasaista vaakasuoraa pintaa, lisää vaahtopolystyreenilohkareita, jotka voivat johtaa seinän romahtamiseen, koska betoniin upotetun, ei-irrotettavan vaahtopolystyreenin rakenteen alkuperäinen jäykkyys on huomattavasti pienempi kuin tiilen tai puun.

Lopullinen tekninen toiminta

Asiantuntijat suosittelevat sulkevan pysyvän muottien sisäpinnan laajennetusta polystyreenistä vahvistamalla verkkoa ja kipsiä. Jos talon tila sallii, seinät voidaan sulkea kipsilevyllä. Mutta voit laittaa koristeellinen kipsi ilman mitään viisautta.

Ulkopinnan polystyreeni vaikeampi. Ultraviolettisäteinen auringonvalo voi useiden vuosien ajan muuttaa eristyskerroksen murskamaan massaan, joten ulkopuristetut polystyreeni- kerrokset on suljettava sementti-hiekkakivellä, minkä tahansa sisustuksen voi asentaa päälle - keinokivestä muoviosaan.

Kiinteällä muottilevyllä on vain yksi haitta - laajennetun polystyreenin huono laatu. Jos tuotantoprosessissa oleva polymeeri on saanut tarpeellisen puhdistuksen reaktiotuotteista ja säilöntäaineen pintakäsittelystä, se on teoriassa täysin turvallinen. Muussa tapauksessa bentseenin, styreeni- ja kaasuaineiden höyryt hitaasti hikoilevat kehoa pitkään aikaan. Kumma kyllä, mutta mikään terveys- tai hygieniatodistuksista ei takaa polystyreenivaahdon korkeaa puhdistustasoa. Usein vain polystyreeni-valmistajilla on tällaisia ​​tietoja, eikä edes kaikissa tapauksissa.

Paljon kysymyksiä syntyy pysyvän muottien paloturvallisuudesta. Päävaara ei ole materiaalin syttyvyys, vaan sen hajoamistuotteet korkeassa lämpötilassa. Polystyreeni tässä tapauksessa ei ole poikkeus, se on otettava huomioon valittaessa rakennusmenetelmää.

johtopäätös

Ei ole epäilystäkään siitä, että menetelmä, jolla betoni valetaan pysyväksi muottirakenteeksi lähitulevaisuudessa, surkeaa suurimman osan vanhoista rakennustöistä, erityisesti muiden kuin asuinrakennusten rakentamisessa ja tilojen rakentamisessa. On vain ratkaista polystyreeni-vaahdon polttamisen ongelma. Ehkä jos käytät vaahtopolystyreenieristystä betoniseosten seinien virittämisen yhteydessä, saat kilpailukykyisin ja tehokkain tapa rakentaa rakennuksia.

Kiinteät muottirakennukset - edut ja haitat

Talon pysyvää muottialuetta, jota kutsutaan myös termohouseiksi. Ja täältä miksi. Talon seinät alun perin koottiin ontosta polystyreenilohkoista. Sitten nämä aukot on vahvistettu kehyksen pituussuuntaiselle jäykkyydelle ja kaadetaan betoniseosta. Siitä ilmenee yksi monoliittirakenne. Kun kiinteiden muottien tällaisten seinien paksuus on 25 senttimetriä (vakio lohkokoko 1200x250x250 mm), sen lämmönsäästöindikaattorit ovat verrattavissa 50-65 senttimetrin paksuiseen tiiliseinään.

Teknologiahyödyt

Kun analysoimme talojen omistajien arvioita kiinteästä muottirakenteesta, voimme korostaa seuraavia etuja:

 • Talonrakennuksen nopeutettu rakennusaika yhdistettynä edullisiin kustannuksiin;
 • Talon rakentaminen, jossa tällaista kiinteää muottirakennetta käytetään, voidaan suorittaa negatiivisissa ilman lämpötiloissa (-10 ° C asti);
 • Alhainen paine säätöön, mikä mahdollistaa sen kustannusten pienentämisen;
 • Ei tarvitse käyttää voimakkaita nostomekanismeja (niitä voidaan tarvita lattialevyjen asettamiseen);
 • Betoni voidaan kaataa matalapaineisella betonipumpulla tai manuaalisesti erityisen suunnitellun suppilon kautta;
 • Korkeat lämpötilan säästävät seinät;
 • Kyky rakentaa talon minkä tahansa kokoonpanon, helppo kokoonpano runko (lohkot voidaan helposti sahataan ja asennetaan noudattaen periaatetta Lego rakentaja);
 • Tämä tekniikka rakennettu rakenne on suuri;
 • Seinien lujuus niiden pienemmällä paksuudella on verrattavissa tiiliin;
 • Huoneen hyödyllisen tilavuuden lisääntyminen;
 • Asennettujen seinämien lämmittämistä (samoin kuin ääneneristävyys) ei tarvita, lukuun ottamatta rakennuksia, jotka sijaitsevat kylmissä ilmasto-olosuhteissa. Alhaisissa lämpötiloissa tuotetaan paremmat paksuuslokerot (enintään 50 cm);
 • Talon lämmityskustannusten vähentäminen;
 • Saatavilla on suuri valikoima polystyreeni-vaahtomuovielementtejä (kulmaelementit, lohkot, joissa on pistokkeet laitteen avaamiseksi jne.);
 • Helppo viimeistely. Tällaisia ​​seiniä ei tarvitse kohdistaa ennen viimeistelyä. Niille voidaan käyttää kaikkia viimeistelyaineita (sivuraide, palamaton kipsilevy, keraamiset laatat, jne.);
 • Talot, jotka on rakennettu käyttäen polystyreeni-vaahtomuovia, eivät ole alttiita mätää, muotteja ja jyrsijöitä varten;
 • Mahdollisuus antaa viestintä (kaapelit, putket) seinien sisällä. Tätä varten lohkoissa on erityisiä reikiä;
 • Rakennuksen kulmilla on tarkka geometria;
 • Mahdollisuus käyttää tällaisten muottien lohkojen käyttöä lankaliuskan pohjalle. Tällaisen pohjan vedenpitävyys on tarpeeksi järjestelyä viemäröintijärjestelmästä.

Tekniikan puutteita

Polystyreeniin kiinnitetyn muottien haittoihin tulisi sisältyä:

 • Vaara, että suojaamatonta polystyreeni-vaahtoseinää tuhoutuu vuorovaikutuksessa aggressiivisten nesteiden kanssa (bensiini, liuottimet, hapot jne.). Siksi nämä seinät tarvitsevat pakollisen viimeistelyn;
 • Rakennuksen seinämien kuormituksen rajoittaminen (esimerkiksi paine laakerin seinälle ei saa ylittää 70 kiloa);
 • Haitallisten myrkyllisten aineiden vapautuminen kuumentamalla vaahtoa. Siksi suojaa käytetään usein erityisten tulenkestävien kerrosten avulla.

Se on tärkeää! Jotkut tällaisten rakennusten omistajat haluavat purkaa sisemmän polystyreenivaahdon kerrosta. Voit purkaa vaahtoa sisään. On huomattava, että tässä tapauksessa seinien lämmönkestävyys vähenee.

 • Tällaisen muottien huonon höyrykyvyn takia on tarpeen suunnitella talon ilmastointia huolellisesti;
 • Tarvittava maanpäällikkö.

Mitä rakennuksia rakennetaan tällä tekniikalla

Täällä ei käytännössä ole rajoituksia. Tämän tekniikan mukaan voidaan rakentaa:

 • yksityiset talot, mökit, mökit;
 • vähäiset kerrostalot 9 kerrosta;
 • ankkuripaikkoja (karja, broilerikanta jne.);
 • varastot, hangarit;
 • urheilumahdollisuudet (uima-altaat, jääareet, kuntokeskukset);
 • erilaisia ​​julkisia tiloja.

Tärkeitä kohtia

Tällaisten talojen omistajien tarkastelujen perusteella voimme antaa neuvoja - älä käytä vähiten tunnettujen yritysten kiinteää muottiä. Paksun polystyreenin tiheyden on oltava vähintään 25-35 kg / m 3. Muussa tapauksessa se on täynnä:

 • polystyreeni-vaahtolohkojen mureneminen tai halkeilu, mikä edelleen johtaa betonimassan kaatamiseen muottipesästä;
 • muottien kaarevuus betonin painon alle ja tämän seurauksena seinien karheus;
 • vaipan vahvistaminen ja neulominen muottipesät yhteen;
 • myrkyllisten aineiden vapautuminen rakennuksen toiminnan aikana;
 • ja lopulta ajan ja rahan menettäminen.

Ennen kuin ostat tämäntyyppisen muottipuun, muista kysyä myyjältä, että hän antaa hygieenisen todistuksen.

Muut teolliset kiinteät muottipesät

Näihin tyyppeihin kuuluvat:

 1. Kevytrakenteiset lohkot. Vaikuttaa siltä, ​​että ne näyttävät hiukkasilta. Tämä on muotoilun ensimmäinen muoto. Nykyään sitä käytetään harvoin korkeiden kustannusten ja eristysvaatimusten vuoksi.
 2. Lasi-magnesiittirakenteet. Ne ovat kevyitä, mutta niitä ei voi käyttää kantaviin seiniin.
 3. Arbilite-rakenteet. Koostuu sementistä ja puulastuista. Niillä on korkea lämmöneristyskyky, mutta ne ovat melko kalliita.

Pysyvä muotti voidaan tehdä riippumattomasti kosteutta kestävästä vanerista, sementtiä sitovasta lastulevystä tai tasolevystä. Tuloksena on melko voimakas, kosteutta kestävä. Seinällä on kuitenkin vähäiset lämpöeristysominaisuudet. Siksi sinun on lämmitettävä rakennusta, kuten mineraalivillaa. Tarvitset myös vahvistetut vedeneristys- ja kytkentäpidikkeet.

Nopeasti, edullisesti ja luotettavasti: kiinteän muottirakenteen asennus polystyreeni-vaahtomuovista omilla käsillä

Säätiön rakennustekniikkaa parannetaan jatkuvasti ja muutoksia tehdään. Äskettäin ns. Kiinteitä muottirakennuksia on yhä enemmän käytetty. Siinä on useita etuja verrattuna perinteisiin rakenteisiin monoliittirakenteiden valmistukseen, ja lisäksi se voidaan koota käsin.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä: edut ja haitat

Pidennetty polystyreeni muottiin ilmestyi melko äskettäin, mutta se on jo saavuttanut suosiota johtuen sen materiaalin suuresta määrästä, josta se on valmistettu.

Taulukko: Styroksiominaisuudet

Yksi merkittävistä eduista korostaa:

 • polystyreenivaahto ei absorboi kosteutta, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki sementtilaastin valmistuksessa käytettävät mittasuhteet kunnioitetaan joka tapauksessa;
 • tulenkestävä materiaali;
 • säätiö ei tarvitse ylimääräistä lämpenemistä;
 • on mahdollista tehdä työtä myös negatiivisissa ilman lämpötiloissa;
 • nopea asennusprosessi.

Laajennettu polystyreenimuotti on koottu nopeasti ja toimii luotettavasti betonin kovettumisen jälkeen.

Kiinteä muotti on ensimmäisellä silmäyksellä melko kallis. Mutta jos verrataan kaikkia lehtimuotojen, myös lämpöeristeen, puumateriaalin kustannuksia, ylikorvaus on vähäpätöinen. Silti polystyreenivaahdolla on joitain haittapuolia:

 • materiaalin käyttöikä on enintään 20 vuotta, mikä tarkoittaa, että tämän ajanjakson jälkeen säätiö tarvitsee uutta lämpö- ja kosteuseristyskerrosta;
 • On vaikea noudattaa betonin kaatamisen tekniikkaa, sillä on lähes mahdotonta tehdä sitä samanaikaisesti jokaisen säätiön kohdalla itse lohkojen pienen koon takia.

Laajennetuilla polystyreenilohkoilla on korkea ympäristöystävällisyys edellyttäen, että luotettavat valmistajat ja jakelijat hankkivat laadukkaita materiaaleja.

Rakenne, joka on valettu polystyreeni-vaahtolohkojen muottiin, ei tarvitse lämmittää

Polystyreenivaahdon rakentamisen kustannukset

Rakennusmateriaalien markkinoilla on erilaisia ​​muotoja, kokoja, tyyppejä sisältäviä polystyreenilohkoja. Tämän materiaalin muotojen kustannukset riippuvat tästä. Keskimääräisiä arvoja voidaan kuitenkin arvioida arvioiden valmistelussa:

 • mittoja pidetään standardina 125 * 250 * 250 cm tai 100 * 300 * 250 cm. Tällaisten lohkojen hinta vaihtelee 250: stä 500 ruplaan;
 • sinun on hankittava erikseen kulmakappaleita, jotka maksoivat 200 ruplasta;

Betonirakenteiden ulko- ja sisäkaarien suunnitteluun tuotetaan erityisiä kulmayksiköitä.

Päätylohkot ilman pohjaa asennetaan toiseen ja seuraavaan muottirakenteeseen

Lohkojen erilaisten muotojen ansiosta rakennuksessa voi olla mikä tahansa muoto.

Kustannusarvioiden osalta sinun on ensin laadittava luonnos rakenteesta, jonka jälkeen, kun tiedät lohkojen koon ja rakennuksen parametrit, voit helposti laskea vaaditun rakennusaineiston määrän. Muista, että romuihin ja jätteisiin on lisättävä vastaanotettu määrä 10%.

Pysyvän muottirakenteen asennus tekniikka

Rakenteen asennus on niin yksinkertaista, että jopa aloittelija voi hallita tätä tekniikkaa.

Asennus kostruktsii polystyreeni vaahto

Lohkot asennetaan pohjaan, joka on esipinnoitettu vedeneristyskerroksella. Ne on asennettava läpiviennistä varren tangoista, jotka on asetettava etukäteen. Lohkojen sivusuuntaus tapahtuu erityisten paikkojen avulla.

Pysyvien muottien lohkot on liitetty toisiinsa erityisten urien avulla ja kiinnitetty kierteillä olevilla siteillä

On olemassa tiettyjä vivahteita, jotka on otettava huomioon asennettaessa kiinteää muottia laajennetusta polystyreenistä omiin käsiisi:

 1. Ennen kaatamista on välttämätöntä huolehtia viestintäputkien reikiin.

Putkien reikien on huolehdittava ennen betonin kaatamista

Polystyreenilohkojen tekniikka muistuttaa tiilimuurausta, mutta tässä tapauksessa jokainen rivi tulee hieman horjuttaa vaakasuorassa suhteessa edelliseen. Tämä takaa kiinnityslohkojen luotettavuuden.

Perinteisen rakennuksen tekniikka, jolla on pysyvä muotti, on yhdistelmä rakennusaineita ontolta lohkoilta ja täyttöaikoja betonilla

Kuvagalleria: Esimerkkejä polyuretaanivaahtomuovien käyttämisestä yksityisessä ja teollisessa rakentamisessa

Kiinteät polystyreeni-vaahtomuovit tekevät itse: askel askeleelta ohjeita

On helppoa varustaa kiinteä puutavara kädellä, jos se seuraa vaiheittaista ohjeistusta:

 1. Merkitse sivusto säätiön alle. Tärkeintä on varmistaa, että jokainen kulma on hyvin kalibroitu rakennustasolla.
 2. Kaivamaan kaivantoa, jonka korkeus on 40 cm ja leveys 50 cm. Kaivannon pohjan on oltava täysin tasainen, koska seuraavissa vaiheissa seinien peruspinta ei ole tasainen.

Kaivannon pohjan tulee olla täysin tasainen.

Ensimmäisen rivin polystyreeni-vaahtolohkot sijoitetaan vahvikkeelle

On välttämätöntä kaataa betonia lohkoihin siten, että aukkoja ei ole

Kiinteä polystyreeni-vaahtomuotti: tarkistukset

Olen kerran käsitellyt tätä asiaa itsekoulutuksen vuoksi. Periaatteessa tekniikalla on etuja, mutta on olemassa pari miinaa ja vivahteita: 1) Näin yhden valtion laitoksesta tutkimuksen yhden kiinteän muottirakenteen teknologiasta. Johtopäätös tehtiin seuraavasti: kiinteiden muottirakenteiden (polystyreeni-teräsbetonipolystyreeni) mukaisten talojen rakentamisen aikana suositellaan FORCED-tuuletusjärjestelmää. Ilman tätä en halua rakentaa itseäni pysyvää muottirakennusta. 2) Nämä ovat erittäin kalliita vaihtoehtoja. Myyjinä myyjät ovat valmiita sanomaan jotain. Itse asiassa pysyvä muotti on halvempaa kuin muutamia muita vaihtoehtoja korkeintaan 10%, ja jopa melkein yhtä paljon arvoa. Ja miksi tässä tapauksessa nousta vaahtoon?

a991ru

https://www.forumhouse.ru/threads/29713/

Tämä on tietysti oma mielipiteeni, mutta silti uskon, että talojen rakentaminen tämän tekniikan avulla aiheuttaa useita haittoja. Halusin kerran soveltaa tätä tekniikkaa. Mutta kun kysyivät ihmisiä, jotka rakensivat taloja kiinteällä muottialueella, hän päätti luopua tästä ideasta. Tärkein syy - jos kaadatte betonia nopeasti, rakenne alkaa "kellua" betonin painosta. Tämä merkitsee rakennusajan kasvua. Toinen ei ole kovin kätevä viimeistellä työtä. Koska sisäpuolelta se on laajennettu polystyreeni, sinun täytyy sulkea se jotain. Jälleen haitta.

vit3305

https://forum.derev-grad.ru/fundamenti-f2/nes-emnaya-opalubka-iz-penopolistirola-otzyvy-t2488.html

Guys, olet hämmentävä jotain, kiinteä muotti on, sikäli kuin tiedän, sahanpuru puita, vaahtomuovi, betoni sahanpuru puita, ja betoni tunkeutuu nämä sahanpuru ja se osoittautuu vankka, kiinteä rakentaminen. Joten reikiä sormillasi ei toimi. Ja tuuletuksesta, ehkä olet oikeassa, mutta elää termossa - mielestäni - HEAT;)

irene

http://vashdom.tut.by/forum/index.php?topic=288.0

Video: kiinteä muotti, joka on valmistettu polystyreenistä

On yksinkertaista tehdä kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä omiin käsiisi, koska tämä materiaali on helposti siirrettävissä ja käsiteltävissä. Kun otetaan huomioon tällaisen ratkaisun kaikki edut, sitä voidaan pitää lähes ihanteellisena huolimatta korkeista kustannuksista verrattuna perinteisiin lajeihin.

Onko se hyvä kiinteä muotti polystyreenivaahdosta?

Perinteisesti betonirakenteiden ja -seinien valmistuksessa betoni kaadettiin väliaikaiseen muottiin, joka poistettiin betonin kuivuttua. Rakennustekniikka pysyvän muottien avulla on vaihtoehto tällaiselle rakenteelle. Muotti on valmistettu laajennetusta polystyreenistä, joka taittaa kuten lego-lohkot. Muotoilun asennuksen jälkeen vahvistin asennetaan, muotti on tasaantunut ja betoni kaadetaan siihen. Kun betoni kuivuu, koko rakennuselämän ajan polystyreenivaahto toimii eristysmateriaalina. Vaikuttaa siltä, ​​että erittäin nopea talon rakentamisen tekniikka näyttää. Kevyt muotti, jota ei tarvitse poistaa, takaa jätteen todellisen puuttumisen. Rakennukset, jotka on rakennettu käyttämällä kiinteitä muottirakenteita, ovat lisänneet voimaa ja sijoitettu energiaa säästäviksi ja ympäristöystävällisiksi. Mutta onko se todella hyvä kiinteä vaahtomuotti?

Kiinteällä muottialustalla on useita haittoja:

Ensinnäkin ympäristöystävällisellä vaahtopolystyreeni

On huomattava, että laajennetulla polystyreenillä, jolla on erittäin suuri venytys, voidaan osoittaa ympäristöystävällisiä materiaaleja. Kuitenkin se on niin usein merkitty. Tämä on totta, ellei sitä pidä sitä näkökulmasta:

Ihmisen altistuminen - styreeni, josta valmistettu polystyreeni on myrkyllistä ihmiselle, polymeroidaan laajennetulla polystyreenillä, mutta ei täysin, joten myrkkyä vähitellen vapautuu ympäristöön ja valon, hapen, lämmön jne. Vaikutuksesta. hän alkaa erottua entistä aktiivisemmin. Tulessa se palaa hyvin korkeassa lämpötilassa 1100 ° C, tuhoaa jopa metallirakenteet ja vapauttaa myrkyllisiä aineita. Tietenkin modernia laajennettua polystyreeniä käsitellään palonestoaineilla, joten he puhuvat paloturvallisuudesta, mutta palonsuoja-aineet eivät myöskään ole vaarattomia ihmisille.

Ympäristövaikutukset - Polystyreeni vaahto jätetään kaatopaikalle sen jälkeen, kun se on loppunut, mutta se on satoja vuosia, myrkyttää ympäristöä, koska sillä on huonot biohajoamisominaisuudet.

Kysymys: Tarvitsetko tällaista "ympäristöystävällistä" materiaalia?

Talon muuttaminen kiinteästä puusta

Kiinteiden muottien taloja on vaikea rekonstruoida. Meidän on harkittava talon suunnittelua ja ennakoida kaikki mahdolliset muutokset tulevaisuudessa. Esimerkiksi ikkunan tai oven lisäämiseksi sinun on leikattava monoliittinen betoniseinä, joka ei ole ollenkaan helppoa ja vie paljon aikaa. On myös tärkeää harkita etukäteen kaikkia viestintäjärjestelmiä: sähköjohdot, putkistot, tuuletus jne., Koska rakentamisen päätyttyä on vaikea toteuttaa kaikkia näitä viestintää.

Hyönteiset tai vettä voi hiipua seiniin.

Lohkosegmenttejä on asennettava hyvin tiukasti, muutoin seinän ulkoeristeestä voi tulla erinomainen asuinpaikka hyönteisille ja pohjavesi voi imeytyä siihen. Mutta tämä on osittain ratkaistava ongelma, hyönteismyrkkyllä ​​käsiteltyjä lohkoja ja veden suojaamista. Yleensä tällaiset lohkot ovat kuitenkin kalliimpia kuin tavalliset.

Tarvitset ammattitaitoista työvoimaa

Tämä rakentamisen tekniikka on suhteellisen uusi Venäjä, joten on vaikea löytää päteviä harjoittelijoita, jotka ovat täysin oppineet rakentamismenetelmän. Se myös lisää rakentamisen kustannuksia, koska ammattitaitoiset työntekijät ovat kysyttyjä ja heidän työnsä on kalliimpaa.

Voit rakentaa vain lämpimän kauden

Alle 0 ° C lämpötilassa betonin kovettuminen lähes pysähtyy, se on kaadettava yli 5 ° C: n lämpötiloihin. Myös kuumalla ajanjaksolla saatat joutua kostuttamaan betonia vedellä.

Korkea kosteus talossa rakentamisen jälkeen

Välittömästi talon rakentamisen jälkeen voi olla ongelmia suurella kosteudella. Kosteuden lisääntyminen talossa johtuu siitä, että betoni on vielä parhaillaan kovettumassa. Kun se on täysin jäädytetty, ilman kosteustaso voi saavuttaa normaalin tason. Ilman kuivaamiseksi voit käyttää ilmakuivainta.

Thermos-talo

Tällä tavalla pystytetyt seinät eivät hengitä hyvin, koska laajennetulla polystyreenillä on alhainen höyryläpäisevyys. Siksi talossa on välttämätöntä aikaansaada pakollinen ilmanvaihto.

Pakollinen maadoitus ja nollaus talosta

Metalliliittimien käyttö vaatii maadoituspiirin ja maadoituslaitteen.

Talonrakentamisen tekniikka pysyvistä muotteista on ilmeisiä etuja, mutta sillä on myös useita haittoja, jotka liittyvät lähinnä laajennetun polystyreeniin. Jos talonrakentamisen tekniikkaa valittaessa otetaan huomioon rakentamisen nopeus ja kustannukset, mutta myös muita tekijöitä, tekniikka, jossa käytetään kiinteää muottirakennetta, ei ole paras valinta.

Kuvakaappaus youtube.com / House of foam formwork (osa 3)

Lue myös artikkeleita:

22 vastausta

Sergei

noin "House thermos". Onko olemassa ainakin yhtä rakennusta, jossa on nykyaikaiset ilmatiiviät ikkunat ja ovet, joissa ei tarvita tuuletusta? Ottakaa esimerkiksi olohuone, eri sandaaleille jne., Vähintään yksi lentoliikenne tunnissa (mutta tarvitset paljon enemmän). huone 5 x 3 x 3 = 45 m3 / h. mitkä seinät kaipaan niin paljon? Lisäksi on otettava huomioon, että kaikki seinät eivät ole ulkoisia, joten alue on vähentynyt voimakkaasti. Ja meidän on vähennettävä se ikkunat ja ovet...

Anastasia Litvinova

Tämä viittaa höyryläpäisevyyteen, ts. materiaalin kyky kulkea tai viivyttää höyryä. "Pakotetun ilmanvaihdon puuttuessa polystyreeni-vaahto estää kosteuden pääsemästä asunnosta seinän läpi, mikä huonontaa huoneen elinympäristöä." Laajennetun polystyreenin seinillä on todennäköisesti kondensoitumista. Venäjän GOSSTROY: n vaatimusten mukaisesti pakotettu syöttö- ja poistoilmastointi on tarpeen rakennuksissa, joissa lämmitettäessä käytetään laajennettua polystyreeniä. Tietenkin, epätarkoituksenmukaisella talon rakentamisella, joka käyttää muita tekniikoita, myös seinämissä voi esiintyä kondensaatiota, joka oli esimerkiksi meidän asunnossamme (meillä oli jopa jäätä), koska eristys oli huonosti suoritettu ja ilmanpoistojärjestelmä katkenneet, kun kaikki palautettiin, lauhde pysähtyi muodostaa.

Sergei

"Styrofoam häiritsee kosteutta", mutta sillä on hyvä vaikutus seinämateriaalin käyttöikään. katsokaa täällä: //xn--80ajbwpejjci7c.xn--p1ai/?rid=20140725150150hckmjwg. riittää, että siihen lisätään 0,1 mm polyeteeniä (tämä on vinyylipäällyste tai jotain vastaavaa), eikä se ole enää tiivistynyt seinää vasten. pps tekee saman asian.
"Venäjän GOSSTROY: n vaatimusten mukaisesti pakokaasu- ja poistoilmanvaihto on tarpeen rakennuksissa, joissa käytetään laajennettua polystyreeniä lämmittimenä." Esitä esimerkki rakennuksen rakentamisesta, jossa pakotettu ilmanvaihto ei ole välttämätöntä.

Anastasia Litvinova

Tietysti kondensoitumista seiniin voidaan hallita eri tavoin. Voit tehdä ilman ilmanvaihtoa, mutta se ei täytä GOSSTROYn vaatimuksia, koska ymmärrän sen. Ja jos asia asetetaan polymeeripussiin, se todennäköisesti tallennetaan paremmin ja tämä on loogista. Kaikki eivät kuitenkaan halua elää polymeeripaketissa, vaikka monet pitävät tällaisista taloistakin eivätkä valittaa.

SNiP 2.04.05 - 91 "Lämmitys, ilmanvaihto ja ilmastointi"
4.3. Ilmanvaihto keinotekoisella induktiolla tulisi sisältää:
a) jos ilman sääolosuhteita ja ilman puhtautta ei voida käyttää tuuletusta luonnollisella vauhdilla;
b) huoneissa ja vyöhykkeissä, joissa ei ole luonnollista tuuletusta.
Sen on sallittava suunnitella sekoitettu tuuletus, jossa osittainen käyttö luontaisen induktiolähteen sisäänvirtaukseen tai ilman poistoon.

Paladin

Voin antaa teille esimerkin. Klassinen hirsitalo, kirjoittunut kirveellä ja kerätty sammal tai hinaus, ei vaadi ilmanvaihtoa, tarpeeksi ilma kulkee vuotavan rakenteen läpi. mutta tietenkin modernin snip -tuotteen se ei täsmää.

Valery Ivanovich

Rakennuksen lämmitystekniikan sääntöjen mukaan aidat rakenteet toteutetaan optimaalisesti niin, että eristys sijaitsee ulkona.
Käytetyn polystyreenin (PPP) käyttö tehokkaana lämpöeristeenä on muodollisesti perusteltu, koska Kaikki houkuttelevat matala lämmönjohtavuuskerroin (W / m * K), joka on yhtä suuri kuin 0, 029 (Penoplex-levy 35) ja 0,031 (merkkien 45).
Mutta jostain syystä kukaan ei ole hämmentynyt PPP-tuotteiden käyttöikää, sen suurta vaaraa käytön aikana ja kuolevaisvaara tulipalojen aikana. Yksityiskohtaisemmin näillä kysymyksillä voit lukea kommenttini porttisi Taloasi foorumilla "Kuinka eristää matala-syvempi säätiö".
Totta, jos olet foorumilla ottamaan yhteyttä kysymyksiin, niin anna minulle anteeksi, et saa vastausta, koska foorumin ylläpitäjän mielestä olin mukana "vetouistelussa", ja siksi pääsy kaikille tämän portaalin foorumeille on kielletty minulle.
Voit ottaa yhteyttä e-m: [email protected]

Vuorottelevat vuonna 2013. Kaksi lattiaa samanlaisesta muottipesästä! Ensimmäinen kerros on autotalli, toinen asuu! En ole tyytyväinen 126 m / 2 800-p: seen. Olohuoneen sisällä seinät on alun perin valmistettu kipsilevystä ja OSB: stä. Ensimmäinen talvi maksoi kaksi 1,1 kW: n sähkölämmitintä.
Davolen hullu!

Vladislav

Muottien tuotanto, myynti, vuokraus. Muottipakkauseräsuunnitelma on mahdollinen //gkartel.ru/
https://vk.com/opalubka_artel

Sergei

Olen polystyreeni-vaahdon valmistaja. Haluan huomata, että polystyreenivaahdon käyttö betonilaatikossa on huono. Ensinnäkin: seinää ei tarvitse eristää sisältä, vaan se on melko tekninen "muutos" muottien tuotannosta. Toinen on lauhde. PSB: n korkea höyryläpäisevyys ei salli sitä sijoittaa ennen betonia, vasta sen jälkeen.
Ja tuuletus on oikein sanottu - on välttämätöntä tarjota pakattu tuuletus mille tahansa "laatikolle", lukuunottamatta oksasta tehtyjä kanoja. Nykyaikaisia ​​asuntoja ei ole, ja seinillä on riittävästi luonnollista ilmanvaihtoa.

Anastasia Litvinova

Sergey, kiitos kommentista!

Vladislav

Myynti, vuokraus, asennusplanking. Laatoitus: kehysmuotti, teleskooppitelineiden muotti. Muottihissiakselit, muurausseinät, muottipylväät. On mahdollista vuokrata minkäänlaista ulkoasua missään vaiheessa //gkartel.ru

Artel-Teh LLC on muottialan valmistaja Rostov-on-Donissa. Pohjimmiltaan tarjota alhaisempi kuin kukaan.

Alexander

Lue nämä artikkelit ja saat hämmentynyt... kirjoittaa artikkeli kirjoittaaksesi..))) Yksi lause siitä, mitä se kannattaa on "hyönteiset tai vettä voi hiipiä seiniin"... jos ne sopivat tällä tavalla, niin he voivat hiipiä mihin tahansa seiniin... On mielenkiintoista nähdä, miten vesi sneaks... Sivuttain tai ryömii... Hän ryöstää puiset seinät? Eikö hän ole menossa? Ja kun tiiliseinien kutistuminen tapahtuu... Eivätkö he tee tiensä siellä? Tai onko hyönteisiä ja vettä vain esteenä taloja vastaan ​​pysyvästä muottirakenteesta?
Mitä ympäristöystävällisyydestä... ja millaista tuotantoa ympäristöystävällinen ympäristö on? Puunkorjuun kirjaaminen? Tai savi ja hiekka louhitaan louhosten kehityksessä, kun luonnonmaisemat tuhoutuvat ja louhoksen paikassa sijaitseva metsä...
Jos kirjoitat polystyreeni-myrkkyä, anna numerot... kuinka paljon myrkyllisiä aineita päästetään ilmaan... ja vertaa esimerkiksi sitä, mitä me hengittävät kaupungissa... tai kun pysymme liikenneruuhissa ja hengitämme pakokaasuja...

Anastasia Litvinova

Alexander, hello, kiitos kommenttisi. Mutta hyönteisiä koskeva ongelma koskee kuitenkin taloja kiinteästä muottirakenteesta, eikä tiilitalosta materiaalien kerrostumisen vuoksi. Tietenkin lähes jokainen ihmisen toiminta johtaa voimavarojen ehtymiseen, mutta jotkut aktiviteetit ovat vähemmän "pilalla" ja esimerkiksi metsää voidaan palauttaa osittain. Ympäristöystävällisyydestä kirjoitin tässä artikkelissa. Muovin käyttö johtaa kuitenkin pelkästään luonnonvarojen hävittämiseen, mutta myös roskien ongelmaan, joka luultavasti hitaasti hajoaa. Voit lukea siitä artikkelissani biohajoamisesta. Ei ole tiedossa, miten tulevaisuudessa voimme selviytyä mikroplastista. Muuten, voitko itse auttaa minua antamaan hyvän esimerkin haitallisten aineiden määrästä. Kysymyksen perusteellinen tutkimus on ihana! Kuitenkin yksi sivusto on erittäin vaikea vetää! Auta, jos näyttää siltä, ​​etten anna yksityiskohtaisia ​​tietoja. Loppujen lopuksi se tosiasia, että syön täällä, on vain puhdas innostus. Joten olen kiitollinen avusta.

Vitali

Minulla ei ole hyönteisiä - autotalli nesёmistä. muotti on jo 8 vuotta vanha. Ja puun talossa on täynnä hyönteisiä, heidän linnunsa poimivat talvella ja siellä on vielä enemmän hiiriä.

Denis

Hei, Anastasia, kerro minulle, miksi he käyttävät kertakäyttöisiä ruokailuvälineitä, elintarvikepakkauksia, jotka varastoivat ja valmistavat ruokaa kulutukseen laajennetusta polystyreeniä? Onko niin paha?

Anastasia Litvinova

Hei, Denis. Koska muovilla on erinomainen suorituskyky ja se on halpaa.