Shell House

Shell rock, kuori rock, kuori - kaikki nämä ovat yksittäisten rakennusmateriaalien nimet, joista yksityiset talot on pystytetty eteläisillä leveysasteilla, myös Venäjällä. Tässä artikkelissa harkitsemme: rakentaako talo kuoren kallioista, mitkä ovat materiaalin ominaisuudet ja tärkeimmät kohdat, jotka on otettava huomioon suunnittelussa ja asennuksessa.

Millaista materiaalia tämä on?

Rakennusmateriaalit ovat useimmissa tapauksissa luonnollisia. Yleensä ne ovat ympäristön kannalta turvallisia ja suhteellisen halpoja, toisin kuin synteettiset, vaikka poikkeuksia onkin.

Mikä on kuori rock on kivi, eräänlainen kalkkikivi. Se on sedimenttistä alkuperää, kuten nimestä käy ilmi - koostuu valtaosasta simpukoiden kuoreista (kuoret). Monissa kiviä löytyy jopa entisten muinaisten olentojen tulosteita, jotka asuivat satoja ja tuhansia vuosia sitten. Kuten geologit sanovat, roduilla on "eläintieteellinen alkuperä".

Kuoren kallio on pehmeä ja huokoinen kivi, joka on tyypillistä sedimenttikiveille. Sitä käytetään pääasiassa raaka-aineena rakennus- ja viimeistelyaineina, muurauslokerot valmistetaan siitä.

Tekniset tiedot

Suunnittelijat ja suunnittelijat ottavat rakennusmateriaalit teknisten parametriensa perusteella. Kuoren kallioon ne ovat:

Puristuslujuus

Kuoren kallion tiheys on suhteellisen pieni, mutta se voi vaihdella huomattavasti kallioiden välillä eri paikoissa esiintyvien kerrostumien koostumuksen vuoksi. Parametri määritetään laboratoriolla, ja se otetaan huomioon valittaessa materiaalia lohkojen valmistukseen. Tarkempi arvo on ominaispaino (materiaalin puhtausmomentti ilman aukkoja), mutta näytteiden erilaisesta kemiallisesta koostumuksesta voi kuitenkin olla eroja.

Kovin lämmönjohtavuus suuren huokoisuuden vuoksi on suuri, eli seinät estävät nopean lämmönsiirron. Samanaikaisesti ne antavat höyryn läpi, huoneen sisäpinnoilla höyry ei kerääntyy ja muotti ei kasva. Talvella talo on tarpeeksi lämmin ilman korkeita lämmityskustannuksia, ja kesällä se on suhteellisen cool.

Rakennusmateriaalin edut ja haitat

Rakennustarkoituksiin kuoren kiviä käytetään lohkojen muodossa seinien rakentamiseen. Sopivalla lomakkeella voit kerätä pystysuorat rakenteet lyhyessä ajassa.

Kuoren kiven lohkoilla on etuja ja haittoja, kun ne ovat arvioineet, mihin voi päättää niiden käytön tarkoituksenmukaisuudesta.

makeiset

Kuoren etuja ovat monet:

 • Kätevä koko 390 × 190 × 190 mm (universaali);
 • Leikkaamisen ja käsittelyn helppous tekee koquinasta kätevän asennettaessa, mikä nopeuttaa huomattavasti tuotteiden valmistusta seinien rakentamisessa.
 • Erinomaiset tekniset eritelmät;
 • Höyryläpäisevyyden ansiosta seinät voivat "hengittää" viipymättä kosteutta tilojen sisäseinillä;
 • Poikkeuksellisen luonnollinen alkuperä antaa terveellisen mikroilmaston ilman synteettisiä epäpuhtauksia;
 • Kuoren kallio koostuu kalsium-, jodi- ja merisuolayhdisteistä, mikä tarkoittaa, että huoneiden ilmalla on, vaikkakin pieni, mutta parantava ominaisuus.

haittoja

Shellillä on muutamia haittoja, mutta niitä on otettava huomioon:

 • Kivi on epävakaa, joten se on helppo murentaa ja murtaa väärin kuljetettuna, varastoituna ja asetettuna;
 • Suuri höyryläpäisevyys ja merkittävä pehmenemiskerroin edellyttävät seinien huolellista eristämistä veden sisääntulosta ja korkeasta kosteudesta.
 • Suhteellisen pieni kantokyky ei salli suurien talojen rakentamista.

Kuorimossa on samat edut ja haitat kuin itse materiaali: rakenteet ovat kevyitä ja lämpimiä, mutta vaativat huomattavaa höyrysulkua.

Shell Rock Constructionin perusteet

Suunnittelemalla sedimenttistä alkuperää olevan luonnollisen materiaalin taloa on otettava huomioon kuoren kalliorakenteiden erityispiirteet.

perusta

Kuori on suhteellisen kevyt materiaali, mutta vaatii kiinteän perustan. Ihanteellisessa mielessä teräsbetonin nauhan tai paalujen perustaminen - tällaiset pohjat eivät käytännössä "johda", kun maa laajenee. Kuoren perussääntönä on, että seinien on oltava mahdollisimman korkealla maasta niin, että kivi ei absorboi vettä. Korkin minimikorkeus - 40 cm.

Älä käytä kuorta materiaalina säätiön rakentamiseen - tarvitset kalliita vedenpitäviä töitä kellarin sisä- ja ulkoseinille.

seinät

Kalkkikiven ulko- ja sisäseinät kerätään kuten hiilihapotettu betonilohko. Ne sijoitetaan yhteen tai useampaan riviin riippuen rakenteen hyväksytystä paksuudesta saumojen liittämisellä, joskus lujitusta käytetään. Kalkkiin perustuva muurausliuos - tämä ratkaisu on parempi pitää kivi.

Oikein valittu kuoren kiven paksuus seinärakenteessa eliminoi lisäeristyksen tarpeen. Tiiliseinä voidaan käyttää suojaavana kerroksena. Tällainen seinä on rakennettu samalla tavalla kuin monikerroksinen - useita rivejä pystytetään rinnakkain jaksottaisten sidosten kanssa.

hyppääjiä

Aukon yläpuolella oleva ikkuna ja oven aukot ovat betonipalkki. Kuorenrakennus voidaan kuitenkin rakentaa käyttäen samalta materiaaliltaan kuin seinämät. Valinta on aina kehittäjälle. On huomattava, että betonin kulmakertoimen kestää huomattavasti suurempia kuormia kuin kuoren kallion pääty.

Pakollinen edellytys - palkki on vahvistettava kahdella lujituksella, joiden läpimitta on 10-12 mm, mikäli rakentaminen suoritetaan ilman tarkkoja rakenteellisia laskelmia. Suojakerroksen betoni ei saa olla alle 2 halkaisijaltaan vahvistettua.

Jos valintanappulat on valittu, tähän tarkoitukseen on käytettävä tiheää kiveä. Palkki on järjestetty useista paljaista kiilamaisesta rakenteesta.

katto

Kuoren taloon on tehtävä kaikenlaiset kokoonpanot ja kokoiset katot, joista tärkein vaatimus on järjestää maksimaalinen vedenpoisto suojaamattomasta julkisivusta, laite vedenpoistoa varten.

koristelu

Kuori on huokoista materiaalia ja, kuten jo mainittiin, imeytyy hyvin vettä suuren huokoisuuden vuoksi. Tämä on otettava huomioon valittaessa viimeistelymenetelmää. Materiaalien tulee estää veden ja kosteuden pääsyn. Kipsilevyt ja vastapäätä tiiliä ja kiveä auttavat selviytymään tehtävistä.

On parempi kipsi kuin kuoren kivi: tavalliset sementtipohjaiset ratkaisut tai koristepintaiset julkisivut tai sisäkäyttöön soveltuvat laastarit soveltuvat suojaukseen ja pinnoitukseen. Suuren huokoisuuden takia päällyste on hyvin, se tarttuu hyvin ja kestää pitkään. Se ei vahingoita pölyn lohkojen puhdistusta ennen töitä ja syötä siihen syvä tunkeutuminen kiviin.

Rakennus kuori talo: Krimin kokemus

Kivirakentamisen vaiheet Krimassa - säätiön kaatamisesta muurattomiin seiniin.

Artikkelin ensimmäisessä osassa puhumme nykyaikaisista rakentamisen todellisuuksista Krimillä. Nimittäin: paikallisista painopisteistä seinämateriaalin valinnassa, sen ominaisuuksissa ja ominaisuuksissa; talonrakennusteknologia, puun hinta, hiilihapotettu betoni, kalkkikivi, kuori rock ja hiekka. Pohdimme myös sitä, mikä on parempi rakentaa kivitalo: valmistettu hiilihapotetusta betonista tai kummasta Moskovasta, mutta Crimean niemimaalla suosittu "kuoret". Jatkamme aloitettua aihetta ja portin osanottajan kokemuksen perusteella, jolla on lempinimi huntdogs, harkitsemme kuoren talon ja vastaamme seuraaviin kysymyksiin:

 • Haluan linkittää kaksi erilaista säätiötä.
 • Miten rakentaa nauhalevy korkeusero sivustolla.
 • Kuinka paljon se maksaa perustaa säätiö Krímeen.
 • Kuinka kaataa seismiset pylväät talon rakennettu kuori rock kivi.

Miten rakentaa kuori talon kahdella eri säätiöllä

Vaikka huntdogs-rakennus on täydessä vauhdissa, ja paljon on vielä rakennettava, shell rockin talo on jo löytänyt "kasvonsa".

Aikaisemmin kirjoitimme, että huntdogs korjasi alkuperäisen projektin, koska hän päätti olla rakentamatta puoli-kerroksinen rakennus ullakolla ja mieluummin klassinen versio - täysimittainen kaksikerroksinen talo, jossa katto katolla. Varojen puutteen takia suunnitellaan kuitenkin, että mökki rakennetaan ajoissa, ja sen jälkeen lisätään päälaatikkoon toinen terassi ja veranta.

Tässä vaiheessa huntdogsilla oli kysymys siitä, olisiko mahdollista tehdä laajennus erillisellä säätiöllä, aivan päärakennuksen vieressä ja onko tarpeen yhdistää se tärkeimpään bändiin. Seuraavat portaalin käyttäjien vastaukset noudatti.

Minulla on jo kielteinen kokemus sidoksista toissijaisen laatan pääteippaaseen autotalliin. Tulos: kaksi vuodenaikaa kului, ja kaikki meni pois. Perustajilla kukin elää omaa "elämää", ja sukulaisten on nyt säännöllisesti käsiteltävä pystysuuntaisia ​​ja horisontaalisia lähtö- ja vaaka-aukkoja. Mielestäni huntdogsin tapauksessa liitos tehdään parhaiten riippumattomalla säätiöllä, mutta sitten ristikokoonpanon vedeneristysongelma ilmenee, koska Vesi voi virrata kahden säätiön väliin.

Jotta päästä eroon tästä, käyttäjä tarjosi kaataa paalun perustan "korkokengillä" roikkuu grillauksen alla laajennuksen, ennen asennusta kiinnityksiä laakeripylväät kuistin. Sitten verannan rakentamisprosessissa terassikansi irrotetaan, sarakkeet asetetaan ja toinen kerros on pystytetty.

Oma kumppani kaatoi kaksi sitomatonta nauhatulostusta, ja sitten tämä hämmästyttävä henkilö asensivat FBS-korttelin ligaatiolla. Seuraavaksi särkyneet seinät ilmestyivät rappausseiniin. Kaksi riippumatonta perustetta, jokainen "elää" omalla tavallaan.

Kuoren talon rakentaminen ja kuinka kannattava tällainen rakentaminen on

Jos päätät rakentaa kuoren talon omiin käsiisi, se ei vahingoittaisi niin paljon kuin mahdollista, jotta saataisimme tietää tämän maan rakennusmateriaalin ominaisuuksista niin yleisesti maan eteläisillä alueilla. Tiedätkö, että sillä on paljon hyödyllisiä ja jopa ainutlaatuisia ominaisuuksia? Onko rakomateriaalilla rakushnyakilla haittoja ja mitä erityistä huomiota on kiinnitettävä ostajan ostamiseen?

Tässä artikkelissa asremonta.ru korostamme vain joitain hetkiä tällaisesta laaja-alaisesta prosessista kuin kuorirakennuksen rakentaminen. Muista, ei vähemmän tärkeistä kohdista keskustellaan muissa materiaaleissa.

Rakennusmateriaalin edut

 1. Ympäristöystävällisyys. Rakushnyak on tiheä, huokoinen kalkkikiven rakennusmateriaali, joka on täysin orgaanista alkuperää. Koostuu lähinnä meren asukkaiden kuoret ja on täysin puhdas ja vaaraton ihmisille. Tämän kiven luonteesta muodostui yli miljoona vuotta.

Rakennuskivi leikataan leikkaamalla suorakaiteen muotoisia lohkoja kiinteästä kalliosta. Kuoren kallion ainutlaatuinen piirre on se, että se ei ehdottomasti lähetä säteilyä. Sanotaan, että tällaisissa taloissa myös kotitalouden roiskeita tuhoavat eivät aloita. Ja edelleen merenpohja sulkee pois kaikki kemialliset reaktiot muiden rakennusmateriaalien kanssa.

Havainnot osoittavat, että simpukankuori on hypoallergeeninen ja sillä on positiivinen vaikutus ihmisen kehon tilaan.

 • Helppous ja kestävyys. Huomattavat ominaisuudet yksityisasuntoihin - talot, huvilat, mökit 2-3 kerrosta. Näiden ominaisuuksien ansiosta simpukat ovat helppokäyttöisiä, ja voit ajaa ulos tulevan kodin seinät melko nopeasti.
 • Erinomaiset lämmön- ja ääneneristysominaisuudet ilman huokosten vuoksi. Näiden ominaisuuksien ansiosta kuori talon voi rakentaa lämpimästä talveen eikä kesällä kuuma.
 • Suuri höyryläpäisevyys. Tämä on harvinainen ja samalla erittäin hyödyllinen ominaisuus rakennusmateriaalille, joka tekee talosta hengittävän. Tämä tarkoittaa, että talo ei kerry lauhteita ja kosteita kulmat ja seinät. Kun otetaan huomioon tämä kuoren kiven laatu, sinun on myös valittava materiaaleja viimeistelyyn - pohjamaalit, maalit ja lakat - myös keskittymään samankaltaisiin laatuihin. Asiantuntijat suosittelevat niiden ostamista, joiden höyryläpäisevyys on mahdollisimman korkea. Alukkeille ja maaleille on mukavaa yli 130 g / m2 / 24 h (tai Sd = 0,11-0,05 m tai diffuusiopakkaus μ = 1400-1500). Näiden parametrien mukaisesti ostamme viimeistelyaineet.

  Tulevaisuudessa talon höyryn läpäisevyys on otettava huomioon vaaditun ilmanvaihdon laskemiseksi. Höyryrakenteissa se on tavallisesti 15-20% alhaisempi.

 • Huomaa: rakushnyakia ei käytetä uunien, savupiippujen ja tulisijojen rakentamiseen.

  Miinukset rakennusmateriaalina

  "Onko mitään?", Kysyt tällaisen pitkän lainauslistan ansioista. Valitettavasti, mutta melko suuri huokoisuusindeksi pimeää sateenkaari kuvaa. Kaivaminen kivi eri kerrosten, valmistaja saa rakennusmateriaalia eri tiheys ja rakenne. Talon rakentamiseksi on erittäin toivottavaa antaa muuraus yhtenäisillä ominaisuuksilla. On parasta valita kuoren suurempi tiheys. Suosittelemme, että kiinnität erityistä huomiota ostaessasi.

  Mikä on väärin heterogeenisen rakenneyksikön rakenteen kanssa? Ensinnäkin tämä on mahdollisuus erittäin suurille ja jopa huokosten kautta. Tämä tekijä vaikuttaa merkittävästi talon eristysparametreihin. Tällaisen kiven seinien fragmentit voivat olla yksinkertaisesti täynnä reikiä.

  Kuinka välttää avioliitto

  Jos olet jo päättänyt rakentaa kuoren talon omilta käsiltäsi, sinun pitäisi olla suoraan mukana materiaalien hankinnassa. Tässä mikään ei saa jättää valvonta-alueesi. Erityisesti ulko- ja tukiseinämateriaali.

  Joten, kun otetaan huomioon kuoren valinta, suosittelemme, että tarkastat kiven osan, valitsemalla tiheämmän, pienen huokoisen. Näiden elementtien paino on pääsääntöisesti 16 kg ja enemmän. Jos tällainen kivi osuu kovalle pinnalle ja se hajoaa enemmän kuin kolmeen osaan, se tarkoittaa, että sen tiheys on riittämätön. Paras vaihtoehto rakentamiseen on Rakushnyak, merkki M25 tai jopa M35.

  Ei olisi hankala pyytää myyjää esittämään laatusertifikaatti.

  On vielä yksi asia, jota emme voi muistaa. Jotta vesi ja sen liuokset eivät imeydy huokoiseen kiviin, kokeneet käsityöläiset suosittelevat, että rakennusvaiheen päätyttyä seinät käsitellään erityisellä työkalulla, joka suojaa niitä likaa, vesiliukoisia suoloja ja sadetta.

  Öljyn hydrofobista koostumusta käytetään taloja, joissa julkisivu julkisivuja. Bakterisidisiä liuoksia käytetään estämään seisokeissa sammaleita, sieniä ja jäkälää. Erityisiä käsittelymenetelmiä tarjotaan myös orgaanisista liuottimista, maaleista, hapoista ja niin edelleen.

  Kuoren talon suojaaminen ulkoisten tekijöiden vaikutuksilta mahdollistaa saranoidun tuuletetun julkisivun luomisen. Voit myös valita perinteisemmän ja edullisemman vaihtoehdon viimeistellä "hengittävä" kipsillä tai tiilellä, joka on sijoitettu ilmanvaihtoaukkoihin seinistä.

  muuraus

  Jos päätät tehdä talon rakentamisen kuoresta itsenäisesti, kannattaa huolehtia pehmeästä muoviratkaisusta. Samaan aikaan seoksen ei tulisi levitä. Kuoren kallion tapauksessa kovien ratkaisujen tekeminen on erittäin vaikeaa, ellei mahdotonta. Jotta sementin, hiekan ja veden seokseen lisättäisiin liuoksen sakeutta, käytetään erityistä lisäainetta, esimerkiksi PLITONIT-ACTIVE SuperSten, DOMOLIT-TR, jne. Jos jostain syystä et voi ostaa tällaisia ​​lisäaineita, voit käyttää nestemäistä saippuaa tai pesuainetta (10 ml: 1 l vettä).

  Talon ulkoseinien asentaminen alkaa tavallisesti kulmista. Niiden tekeminen on yksi tärkeimmistä ja vaikeimmista tehtävistä. Koko talon oikea geometria riippuu sen onnistuneesta toteutuksesta. Siksi jos sinulla ei ole aiemmin ollut kokemusta tällaisen työn suorittamisesta, on parempi turvautua osaavan avustajan tai ainakin konsultin avulla. Tärkeä asia tässä on kyky soveltaa asianmukaisesti rakennustasoa.

  Kun kulmat ovat alttiina, voit "ajaa" seinät ilman erityisiä vaikeuksia. Tämä työ on mahdollista myös amatöörirakentamisen kannalta. Kuitenkin, jotta kuorikerroksen riviä voidaan sileäksi, on tarpeen kiristää erityinen tasohihna kulmasta kulmaan. Shell rock -lohkot on sijoitettava siten, että etäisyys niiden yläkaarista lankaan on noin 2 mm. Jos elementit koskettavat, johto repeytyy ja lohkojen rivi muuttuu epätasaiseksi.

  Jos teet seinän paksuksi kuin kivi, on tarpeen asettaa muuraus "vanteilla" joka neljännen rivin väliin. Tämä tehdään pinoamalla lohkot seinälle tai tekemällä saumoja 50: 50: 4 mm: n verkolla. Pukeutumisen vastaanottaminen luo monoliittisen talon vaikutuksen.

  Talon hankkeita

  Rakentaminen talo, joka on tehty shell rock eikä vain, on yksinkertainen ensi silmäyksellä. Varsinkin jos pidät paitsi ulkonäköä ja joukkoa huoneita, myös kaikkia apuhuoneita ja viestintää. Siksi on parasta antaa tämä tehtävä ammatilliselle arkkitehdille. Kun otetaan huomioon toiveesi, kokenut asiantuntija kehittää suunnitelmia ja piirroksia ottaen huomioon maaperän, maiseman ja rakennusaineiden ominaisuudet.

  Moderni tietotekniikka antaa sinulle mahdollisuuden kuvitella tulevaisuuden kotisi ja suunnitella vaiheessa oikaisuja ja ajatella tarpeellisia näkökulmastasi. Lyhyesti sanottuna viihtyisän kodin viileä projekti ei saisi johtua säästöstä, koska koko rakentamisen tulos riippuu sen onnistuneesta toteutuksesta.

  Kuorenrakennusprojekti

  Varmasti jokainen ihminen, joka päätti rakentaa oman talonsa ja siulottaa eri rakennusmateriaalien kautta valitsemalla sopivimman, kuullut shell rockista. Ei ole mitään yllättävää. Joillakin alueilla kuori rock on tärkein rakennusmateriaali. Esimerkiksi monet Krimin ja muiden maiden maakuntien talot, jotka sijaitsevat meren läheisyydessä, rakennetaan shell-rockilla.

  Talo ruskushnikista Krimassa

  Nykyään tavaraliikenteen kehityksen ansiosta voimme ostaa kuorikallioita missä tahansa suurkaupungissa Venäjällä riippumatta siitä, kuinka kaukana se sijaitsee merestä ja tämän kauniin rakennusmateriaalin talletuksista. Kuitenkin ennen kuin rakennat asuntosi kuoresta, kannattaa oppia lisää siitä, sen rakenteesta, eduista ja haitoista. Vain silloin oikea päätös voidaan tehdä - objektiivinen ja hyvin harkittu.

  Mikä on kuori rock

  Kuoren kivi on yksi erityisistä kalkkikivilajikkeista. Se on vuoristoinen sedimenttikivi, jonka luonto itse luo monen tuhansien vuosien ajan suuren meren pohjalle. Tuhansia ja miljoonia vuosia eri yksisoluisia mikro-organismeja ja nilviäisiä kuoli heidän kuolemaansa ja putosivat meren pohjaan. Korkeassa paineessa ne puristettiin, muuttuivat kestäviksi huokoisiksi materiaaleiksi, joita käytetään nykyään laajasti rakentamisessa.

  Siksi kuorikalli (tai, kuten sitä kutsutaan myös kuorikallioksi), ei ole muuta kuin suolaisten merellisten pienten asukkaiden kuoret ja palaset. Tästä syystä asiantuntijat viittaavat sen eläinlääkkeen kiviin.

  Lähes 100% coquina on kalsiumkarbonaatti.

  Kuitenkin kalsiumin lisäksi sen koostumus sisältää tietyn määrän jodia ja merisuolaa. Tätä voidaan pitää merkittävänä etuna, mutta palaamme tähän kysymykseen tarkemmin myöhemmin.

  Shellwood-hankkeet

  Coquina-talojen hankkeet vaikuttavat moninaisuuteen. Monipuolisuutensa ja muodonsa vuoksi (tämä on pala materiaalia), on mahdollista rakentaa minkä tahansa geometrian rakennus, jossa on kaikki arkkitehtoniset herkut.

  Esimerkkisuunnitelma kuoriotalolta, jossa on alkuperäinen geometria

  Kuoria voidaan käyttää kellarin rakentamiseen, jota käytetään ensimmäisen ja toisen kerroksen pääpäätyisten seinien rakentamiseen rakentaa ullakko siitä. Jokaiselle erityiselle ratkaisulle valitaan erityinen materiaalin laatu. Tämä varmistaa täydellisen tasapainon rakenteen luotettavuuden ja painon välillä.
  Lohkareiden talojen hankkeiden heikko kohta ovat parvekkeet, jotka on poistettu.

  Niiden järjestelyä varten on käytettävä erityistä levyä, josta tulee parvekkeen pohja. Konsolin liitetiedostoja ei käytännössä käytetä. Mutta se näyttää hyviltä parvekkeilta, sijoitettu niille ja piilotettu julkisivun geometriassa.

  Ulkomateriaalivalinnan ulkonäkö ja tyyli eivät toimi. Kuoren kallioista he luovat sekä yhden tarinan kartanoita että kahden tai kolmen kerroksen huviloita.

  kolmen kerroksen talo

  Tämä voi olla klassisia eurooppalaisia ​​taloja, joissa on laatoitettu katto, ja goottilainen linnoja, joissa on tornit ja kattoikkunat. Simpukka on täydellinen talon ympärivuotiseen asumiseen ja maanrakennukseen, jota käytetään kausiluonteisesti. Materiaalin huokoisuudesta johtuen kuoren kalliot talot lämmitetään nopeasti vaadittuun lämpötilaan, jota pidetään yksinkertaisesti ilman lisäkustannuksia.

  Kaikki hankkeet kuoren kivestä poikkeuksetta edellyttävät julkisivun pakollista koristelua.

  Se ei ole vain asian esteettinen puoli. Shell rock itse, jos se ei todellakaan ole koristeellinen julkisivu, mutta rakennusmateriaalimateriaali, näyttää hyvin epäsuorasti. Kuoren kallion erityinen rakenne on sellainen, että materiaalin huokoset voivat olla jatkuvia. Ja tässä tapauksessa on mahdotonta saavuttaa valmistajan lupaamaa lämmönsäästöä.

  Yleisimpiä materiaaleja julkisivujen viimeistelyyn - puu ja PVC. Erikoispaneelit on asennettu koottuun runkoon. Tämä tekniikka mahdollistaa hyvän tuuletuksen, joka vaatii kalkkikiveä, mutta samalla suojaa niitä tuulelta ja luonnoksilta. Ei ole suositeltavaa käyttää koristeellisia kipsiä ja maalausta, sillä se heikentää materiaalin höyrysulkuominaisuuksia ja vaikuttaa rakennuksen ympäristöystävällisyydestä.

  Jos pidät lohkojen ja tiilien taloja, mutta niiden kustannukset pelottavat sinua, voit turvallisesti katsoa talojen hankkeet kalkkikivestä tai muokata projektia, jonka haluat käyttää rakennusmateriaalina. Useimmissa tapauksissa on mahdollista säästää materiaalia ja vähentää työn kustannuksia, mutta myös parantaa käyttöominaisuuksia: lämmönkestävyys, äänieristys, höyryläpäisevyys.

  Kuumavesisäiliön lämpöeristyskaavio

  Tästä johtuen rakenna todella ympäristöystävällinen talo, jossa on erinomainen mikroilmasto ja itsesäätelevä kosteus.

  Mitä voidaan tehdä shell rockista

  Kuorirakentaminen on melko yleistä monilla maamme alueilla. Mutta mitä juuri tästä materiaalista voidaan rakentaa? Kuten käy ilmi, sitä voidaan käyttää lähes missä tahansa yksityisen rakentamisen alueella. Sieltä voit rakentaa:

  • Ulkoiset ja sisäiset seinät ja väliseinät;
  • Ullakkokerroksen seinät, joiden massan tulisi olla mahdollisimman pieniä tukirakenteen kuormituksen vähentämiseksi;
  • Tee tiiliseinien eristys, aseta kuori rock sisä- ja ulkopuolelta;
  • Rakennusten ulko- ja sisäpinta;
  • Sisustustilat täydentävät koristeelementit;
  • Seinät, aidat, kukkapenkit ja lukuisat muut maisemasuunnittelun kohteet.

  Kuten näette, riittävän laadukkaan kuorirakenteen avulla voit helposti rakentaa itse talon, mutta myös koko sen vieressä olevan alueen. Siksi ei ole yllättävää, että tämän materiaalin kysyntä on erittäin korkea ja sen vastaukset, jos niitä käytetään oikein, ovat äärimmäisen positiivisia. Kuitenkin, jotta et tule katumaan tulevaisuudessa, että valitsit kuorikallion talon rakentamiseksi, ei ole tarpeetonta tietää sen eduista ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, miinukset.

  Yhden kerroksen talo, jossa on parvi ullakko Takaisin sisällysluetteloon

  Kuoren kiven etuja ja haittoja

  Jokaisella rakennusmateriaalilla on tiettyjä haittoja ja etuja. Tietenkin shell rock ei ole poikkeus. Aluksi kannattaa kertoa sen eduista: ne ovat paljon lukuisampia kuin haitat.

  1. Kuoren kallio on erittäin vähäinen lämmönjohtavuus. Ikän ja talletuksen mukaan sen tiheys voi vaihdella 700 - 1300 kg / m3. Vertailun vuoksi: tavallisen rakennustehtaan tiheys GOST: n mukaan on 2000 kg / m3. Tämän ansiosta talot kuoren kallioista ovat melko helposti lämmitettäviä, ja on mahdollista säilyttää korkean lämpötilan niissä jopa kaikkein huurimmilla talvipäivillä polttamalla vähimmäismäärä energiaa.
  2. Ekologinen puhtaus. Kuori on luonnollinen materiaali, jota ei käsitellä monimutkaisissa käsittelyprosesseissa. Lisäksi talojen rakentaminen kuorikalliosta ei käytä monimutkaisia ​​kemiallisia yhdisteitä, jotka voivat vähentää tämän materiaalin ekologista puhtautta. Joten jos todella välität terveydellesi ja rakkaiden terveydelle valitsemalla kuorikalliota, et tule katumaan tätä päätöstä ja rakentamaan ympäristöystävällistä taloa.
  3. Suuri höyryläpäisevyys, jonka ansiosta se on aina mukava olla huoneissa. Puun tavoin koquina on hengittävä materiaali. Mutta sen korkean huokoisuuden ansiosta se on vielä hengittävä. Hyvä esimerkki kuoren kiven huokoisuudesta

  Huoneet eivät ole koskaan liian kuivia tai liian märkiä. Mutta ensimmäinen ja toinen ovat yhtä vaarallisia ihmisten terveydelle. Suuri kosteus vaikuttaa huonosti huonekaluihin ja koristeaineisiin, mutta myös edistää erilaisten patogeenisten bakteerien nopeaa kehittymistä. Ja alhainen kosteus voi usein aiheuttaa erilaisia ​​hengitysteiden sairauksia (astma on tunnetuin ja yleisin). Ylimääräinen kosteus imeytyy yksinkertaisesti huokoiseen materiaaliin, sitten tuo se kadulle. Jos ilman kosteus on liian alhainen, koquina imee kosteuden kadulta ja siirtää sen huoneisiin. Tämän ansiosta ylläpidetään hyvin monimutkaista tasapainoa, joka on optimaalinen ihmiselle, jota ei voida saavuttaa edes uusimpia ja kalliita kostuttimia käyttäen. Siksi on erittäin mukavaa olla kuorimossa sekä kesällä että talvella.

 • Korkea äänieristys. Tämä kuoren kallio johtuu myös sen rakenteen suuresta huokoisuudesta. Autot voivat ajaa pitkin kadun, naapurit voivat kuunnella musiikkia äänekkäästi - sinua ei häiritse. Toisin kuin betoni- ja tiiliseinät, kuoren kivirakenteiset seinät eivät tarvitse ylimääräistä äänieristystä, jolla on erinomaiset indikaattorit.
 • Nämä ovat vain materiaalin tärkeimmät edut. Mutta tämä riittää myös sellaiselle henkilölle, joka ei edes ole kovin perehtynyt rakentamiseen ja rakennusmateriaaleihin, ymmärtämään, ettei hänen tarvitse pahoitella tällaista valintaa. On kuitenkin syytä mainita puolueettomuuden vuoksi tämän aineiston puutteet.

  1. Ruma. Valitettavasti, sen kaikki edut, shell rock tuntuu äärimmäisen epäsuorasti. Siksi monet päättävät viimeistellä ulkoseinien sisä- ja ulkopinnan. Mutta tässä on syytä olla hyvin varovainen: virheellisesti valittujen materiaalien käyttö voi hylätä kuoren kiven tärkeimmät edut, kuten höyryläpäisevyyden ja ekologisen puhtauden.
  2. Vaikka maan eteläisillä alueilla, joissa kuoret pääasiassa kaivetaan, tämän materiaalin talot näyttävät hienolta, se ei ole sopiva rakentamiseen kaikilla Venäjän alueilla. Alas, erittäin matala lämpötila ja korkea kosteus, seinät voivat jäädytyä. Seinien riittävän suuri paksuus antaa luotettavan suojan kylmältä, joten myös kylmimpien talvipäivien aikana huoneissa on erittäin lämmin ja viihtyisä. Mutta älä unohda, että kuoren kallion korkea huokoisuus ei ole liian kylmää kestävää materiaalia. Usein lämpötilan muutokset suurella kosteudella voivat vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen - kuori rock yksinkertaisesti romahtaa sisältä. Kyllä, ongelma voidaan ratkaista seinien ulkoreunalla, mutta kuten edellä mainittiin, tämä johtaa höyryläpäisevyyden häviämiseen.

  Shell-talon sisustus

 • Muottien muodostuminen. Kuten muitakin luonnonmateriaaleja, kuori rock voi kärsiä muotista. Useimmiten se ilmestyy keväällä, ja taisteleminen on melko vaikeaa. Jotkut ihmiset ratkaisevat ongelman radikaalisti - he käsittelevät materiaalia erityisellä antiseptikalla. Valitettavasti ympäristöystävällisyys ja materiaalin turvallisuus ovat huomattavasti pienempiä.
 • No, nyt tiedät sekä tämän aineiston ammattilaiset että haitat. Joten voit päättää: rakentaa unelmiesi mökit kuorikalliosta tai mieluummin toisen rakennusmateriaalin.

  Joitakin mielenkiintoisia faktoja shell rockista

  Varmasti monet ihmiset, jotka ovat päättäneet rakentaa talonsa kuorikalliosta, ovat tyytyväisiä siihen, että ainetta ainutlaatuisen kemiallisen koostumuksensa vuoksi ei ole ollenkaan pelkää korroosiota ja hajoamista. Lisäksi se ei polta ollenkaan, mutta pitkällä kosketuksella avotulen kanssa se voi menettää voimaa ja yksinkertaisesti romahtaa.

  Kuoren kiven huokoisuus voi vaihdella huomattavasti - 22 prosentista 70 prosenttiin.

  Se riippuu purkamispaikasta sekä kuoren kallion iästä. Tämä vaikuttaa luonnollisesti lujuuteen ja lämmöneristysominaisuuksiin. Siksi ennen rakentamisen aloittamista on hyödyllistä tietää tietyn materiaalin ominaisuudet.

  Kuori rockin hinta on melko monimutkainen kysymys. Jos voit ostaa kuorikallioita paikoissa, joissa sitä kaivataan yksinkertaisesti hämmästyttävän alhaiselle hinnalle, niin muilla alueilla hinta voi olla useita kertoja korkeampi. Ja mitä kauempaa kaupunkiesi on kuorikallistosta, sitä korkeammat ovat materiaalin kustannukset.

  Näyttää siltä, ​​että kuorikerroksen talletus.

  Joten etukäteen, selvitä erikoismyymälästä, jossa materiaali tuodaan ja mistä sen kustannukset ovat. Näin voit laskea materiaalin hankintakustannukset entistä tarkemmin, ja et varmasti ole pettynyt liiallisiin kustannuksiin, kun päätät rakentaa talosi talon tästä materiaalista.

  Kuoren kiven väri riippuu myös talletuksesta. Joissakin paikoissa se on runsaasti keltainen tai vaaleanruskea, kun taas toisissa se on valkoinen tai harmaa. On myös mahdollista valtava määrä sävyjä. Siksi on suhteellisen helppo valita juuri sellainen väri, joka täyttää kaikki tarpeesi.

  Eri tavaramerkkien cockleshellit louhitaan Venäjällä: M-15: stä M-35: een. Ne eroavat paitsi väreistä, myös suorituskyvystä. Esimerkiksi M-35 pystyy kestämään merkittävää fyysistä rasitusta, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää kellarin tai säätiön varustamiseen.

  Mutta kuorimerkki M-15, jolla on koostumuksessaan suuri määrä hiekkaa, ei voi ylpeillä kovalla voimalla. Siksi sitä käytetään useimmiten lämpöeristysmateriaalina ja itsekantavien väliseinien rakentamiseen.

  Shellwoodin rakennusprosessi

  Useimmiten kuorikalliosta valmistetut lohkot ovat 18x18x38 senttimetriä. Siksi yhden seinän neliömetrin rakentamiseksi yhden korttelin paksu, tarvitset 30 korttelia. Jos olet päättänyt rakentaa puolipilareita, tarvitset vain 18 korttelia.

  Lämmöneristysominaisuuksien mukaan yksi lohko kuoren kallio on verrattavissa 7-9 tavalliseen tiiliin (riippuen kuoren kiven merkki).

  Maapallomme useimmilla alueilla yhden seinän paksuinen seinä pystyy tarjoamaan riittävän lämpöeristyksen asuinrakennuksille. Jotta vältytään tuulen altistumisen vuoksi seinämien liialliselta jäähdyttämiseltä, on suositeltavaa asentaa erityisiä tuulenesteitä. Jos päätät säästää rahaa rakentamalla puoli lohkon paksu talo, sinun on investoitava sopivaan lämpöeristys taloon.

  Kuumavesisäiliön lämpöeristyskaavio

  Coquinan pieni paino tasaisilla reunuksilla tekee muurausseinistä mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista: jopa ilman erikoisosaamista voit tehdä suurimman osan työstä. Asennusprosessia yksinkertaistetaan edelleen materiaalin leikkaamisen helpottamiseksi. Ei ole tarpeen käyttää murskainta: tavallinen saha, melko käsin, lähestyy.

  Lisäksi pienen painon vuoksi voit kieltää kalliiden ja aikaa vievän käytön monoliittisen tai laattasäteilylle. Useimmissa tapauksissa kaistale tai jopa kasa (riippuen rakennusten kerrosten lukumääristä ja maaperätyypistä) riittää.

  Rakennettaessa taloa kuoren kallion avulla voidaan käyttää kaikentyyppisiä kerroksia - metalli, puu ja teräsbetoni - apumateriaaleina. Kuitenkin, jos arvostat kodin ympäristön puhtautta, on parasta antaa etusijalle puupalkit. Pidä tämä mielessä, kun tilaat projektit kuorien taloja varten.

  Sisällä on lähestyttävä, huolellisesti harkittava jokaista vaihetta. Ei ole toivottavaa käyttää kipsilevyä tai kipsiä: ne rikkovat seinien höyryn läpäisevyyttä. Parempi maalaus. Se ei ole vain hieno ulkonäkö (joka ei selvästikään riitä kuorikalliolle), mutta sillä on myös hyvä höyryläpäisevyys. No, nyt tiedät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää kuori rockista. Ja varmasti voit tehdä oikean päätöksen rakennettaessa talosi.

  Shell House

  Rakentaminen kuori talo Sevastopol (ihmiset ovat shell rock, kuoret) on perusteltua päätöstä rakentaa talon Krimissa.

  On yllättävää, että 21. vuosisadalla, ympäristöystävällisen kiven piirteet eivät aina toista mitään keinotekoisesti luotua materiaalia.
  Harkitse krimille rakennettuja kuorikallioita rakennetun talon etuja ja haittoja.

  Ammattilaisia.

  1. Shell on 100-prosenttisesti ympäristöystävällinen materiaali.
  Sen muodostumisen aikana se kyllästettiin merisuolalla ja jodilla, mikä vaikuttaisi positiivisesti terveytesi elävään kuorihuoneeseen.
  Jodin suuren pitoisuuden takia kuorikalliolla on ainutlaatuinen ominaisuus - se suojaa luotettavasti säteilyä vastaan, mikä vahvistaa useiden tutkimusten tulokset. Kuoren talossa ei käynnisty useita haitallisia jyrsijöitä.

  2. Matala lämmönjohtavuus.
  Kruunun kuoren kallion huokoisuudesta johtuen talosi talon kaikissa vuodenaikoina sinulla on lämpötila ja mukavuus ilmasto, jota tarvitset.

  3. Suuri höyryläpäisevyys.
  Venäjällä tämä tarkoittaa, että kotona on "hengittävät seinät".

  4. Helppo käsitellä.
  Rakushnyakin on täysin sahattu moottorisahalla tai hiekoitettua betonia leikattavalla sahalla, ja kivirakentajat työskentelevät kivenhakkaajien kanssa, ja he onnistuvat käyttämään 600-800 gramman kaltaista kirvesmiehenä, jonka avulla he pilkkovat kiveä ja hankkivat talon rakentamiseen tarvittavan kiven koon.
  Lisäksi kuorikerroksen (suuremman tilavuuden vuoksi) asentamista varten ei ole välttämätöntä, että muurauslajin kaltainen kallistus, kuten esimerkiksi tavallisten tiilien sijoittaminen, ei edellytä.

  5. Hyvä äänieristys ja äänenvaimennus.
  Ensimmäinen ominaisuus saavutetaan kuorikerroksen suuren massan ja vastaavasti tiheyden vuoksi, toinen johtuen pääasiassa muurausseinämien materiaalin huokoisuudesta.

  6. toimii suodattimena haitallisilta aineilta.
  Kuorirakenteensa huokoisen rakenteen ansiosta se vahingoittaa haitallisia aineita ulkopuolelta.

  7. Kuori ei polta.
  Toisin kuin monet modernit materiaalit, joilla on erilainen (ei aina ymmärrettävä) syttymisaste, kuorikalli ei tue palamista, ei syty eikä polteta ollenkaan. Eli se ei täysin polta. Jos haluat, tule meihin rakennustyömaalla, joka on valmis osoittamaan sinulle tämän aineellisen omaisuuden.

  8. Suotuisa ilmasto talossa.
  Jodin suuren pitoisuuden takia kuorikalliolla on ainutlaatuinen ominaisuus - se suojaa luotettavasti säteilyä vastaan, mikä on toistuvasti vahvistettu useiden tutkimusten tulosten perusteella. Myös kuoren kallion talossa ei käynnisty useita haitallisia jyrsijöitä.

  9. Kuoren kalliolohkareiden jäätymislujuus f-50 - f 70 asti.
  Tältä osin kuorikalli ei ole tavanomaisen tiilen alapuolella ja se on lähes kaksi kertaa suurempi kuin hiilihapotettu betoni ja vaahtobetoni.

  10. Materiaali on suhteellisen kevyt.
  Lohko, joka on valmistettu kuoresta, jonka koko on 180 * 180 * 380 mm (joka on 5,5 kertaa keraamisia tiiliä enemmän) painaa 9 - 25 kg - tiheyden mukaan.

  11. Rakennuksen nopeus.
  Kiven suuren tilavuuden ja kokonaismittojen ansiosta saavutetaan suuri konstruktio nopeus. Yrityksemme rakentaa Sevastopolin kuorirakennuksen seinät keskimäärin jopa 100 m2 1,5-2 kuukauteen milloin tahansa vuoden aikana.

  12. Luonnonmateriaalin ulkonäkö ja houkuttelevuus.
  Kivi voidaan asettaa saumattomasti tai liitoksen alle, joka ei vaadi lisäkipua. Seinät, joissa tämä muuraus näyttää ultramodernilta, luonnollisesti ja luonnollisesti, modernin trendin sisustuksessa.

  13. Älä laita multa ja sieniä.
  Jodin ja suolan ansiosta, joka on kertynyt tuhansien vuosien ajan tämän materiaalin muodostumisen ja höyryn läpäisevyyden vuoksi, ei ole mahdollista muodostaa muotia kuoren kiven seinämiin.

  14. Se on erittäin tarttuva.
  Varsinkin jos peset kuoren ennen istuttamista tavallisella vedellä. Mutta ilman tätä ei hankalaa menettelytapaa, kivi "vie" itsestään kipsi-sementtilaasti.

  15. Hinta.
  Shell-talon rakentaminen Sevastopolissa, Jaltassa, Simferopolissa ja koko Crimeassa on erittäin tarkoituksenmukaista, koska se on paikallisen alkuperän luonnollinen kivi. Se louhitaan täällä, logistiikkakustannukset ovat vähäiset ja toimitusaika kohteelle hakemuksen jälkeen on enintään 1 päivä. Vuoden 2017 hinnoilla tästä luonnonkivestä Crimean kivirakentaminen on 30-45% alhaisempi kuin jopa hiilihapotetusta betonista, puhumattakaan Crimean kalliimmista ja harvinaisimmista materiaaleista (tai kalliista toimituksen takia).

  miinukset:

  1. Suhteellisen pieni kantavuus.
  Tämä kuori rockin ominaisuus riippuu voimakkaasti brändistä.
  Käytännössä tämä tarkoittaa vain sitä, että rakennat taloa enemmän
  yksi kerros tai 1-kerroksinen rakennus, jossa monoliittinen päällekkäisyys,
  Rakennuksessa on käytettävä kuorta, joka ei ole alle 25, ja mieluiten 35. merkki.
  Krimillä on rakennettu kalliokivistä rakennettuja taloja, ja monet niistä ovat enemmän
  50-100 vuotta. Useimmat niistä ovat yli 2 kerrosta.
  On olemassa monia kuoren kalliotaloja, jotka on rakennettu ilman laakeroivia pylväitä, jotka ovat vahingoittumattomia ja halkeamia yli kymmenen vuoden ajan.
  Niinpä Sevastopolin keskustaan ​​rakennettiin useita tusinaa taloja, joiden korkeus oli 3-4 kerrosta.
  Monet heistä selviytyivät täysin ja pysyivät 100% sopivina elää vahvan maanjäristyksen jälkeen vuonna 1927.
  Nykyään vuoden 2016 ja 2017 vaihteessa kunnolliset kehittäjät, jotka ovat kiistattomia
  olemme - yritys Sevas-Dom, rakentaa monoliittinen-kehyksen menetelmä. Vahvistetut betonipohjat ja pylväät, joiden koko on vähintään 400-400 mm, sekä panssaroitu vyö jokaisessa kerroksessa, mikä vähentää merkittävästi kantavien seinien kuormitusta.
  Ja oikea laskeminen raudoituksen ja betonin tahansa talon, jopa seismiset
  ominaisuuksia Crimea, rakennettu kuoret Sevastopol, yhtiömme on taattu kestävän vähintään 100 vuotta.

  2. Vahvat kiinnityspidikkeet.
  Tämä miinus voi tulla havaittavaksi vain m-15 -merkin kuoressa, 25- ja 35-merkkien kuori, jonka huokoisuus on jopa 50%, on täysin luotettava tässä mielessä ja se kestää helposti keittiön kaapit tai lasten seinät. On myös syytä mainita, että monet modernit kiinnittimet helposti ratkaise tämän ongelman. Jopa erikoiskiinnittimien puuttuessa Neuvostoliiton alijäämän aikana löytyi yksinkertaisia ​​ratkaisuja raskaiden esineiden kiinnittämiseen kuoren kivirakenteisiin, jotka eivät ole suurimpia tiheyksiä. Jos olet kiinnostunut keskustelemaan näiden ja muiden ominaisuuksien kanssa shell rockista, niin johtajamme kertoavat mielellään sinulle yksityiskohtaisista tiedoista ja siitä, miten työskennellä sen kanssa.

  3. Kaivostoiminnan louhosten tarkka geometrian puuttuminen.
  Kiven ei kuitenkaan ole täysin tarkkoja kokonaismittoja, joskus ristiriitaiset "tanssit" 1-2 cm. Mutta tämä tapahtuu äärimmäisen harvoin, mutta kokenut muuraus korjaa tämän virheen ja seinät näyttävät melko tasaisilta ennen kipsipaloiden levittämistä tai jos viimeistely on kipsilevyä.

  4. Veden imeytyminen.
  Seinien asianmukainen suoja talon ulkopuolella (kipsi, tuulettuva julkisivu, eristys, käsittely erityisillä vettähylkivillä ratkaisuilla), tämä miinus on täysin näkymätön ja täysin suljettu pois. Talon seinät on suojattava sateelta ennen talon asettumista. Emme suosittele tilojen viimeistelyä, ennen kuin talon koko julkisivu valmistuu eristeellä. Tiedämme kuitenkin vain muutamia tapauksia, joissa ihmisten talon talonrakentamisen puutteesta johtuen talon talon uudistamiseen ja talon talvehtimiseen sekä virtaavaan kosteuteen heijastuu talon sisäpuolella. Ja sivuttaisella tuulella sateen kanssa, he yrittävät nopeasti sulkea kalkkikiven paljain seinän.

  Hieman kuivia numeroita:
  Suhteellinen lämmönjohtavuus - 0,3-0,8
  Kosteuden imeytyminen - 17-20%
  Mitat mm - 180x180x380
  Määrä 1 m3 - 63
  Yhden korttelin paino - 9-25
  Tavallisten tiilien määrä yhdessä korttelissa - 5,5 kpl.

  Onnea valitsemaan oikean ja luotettavan materiaalin kotiisi seinille!

  Kuoren talon rakentaminen: ominaisuudet ja edut

  Maalaistalot ovat hyvin suosittuja, koska jokainen suuren kaupungin asukkaista unelmoi hiljaisesta ja ympäristöystävällisestä kodista. Rakennusmateriaalin valitseminen suosittelemme, että kiinnität huomiota kuorikallioon. Tämä materiaali mahdollistaa projektin tekemisen ja houkuttelevan ulkoasun taloon. Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka rakentaa taloa kuori rockista.

  Materiaalin ominaisuudet

  Kuori on kivi-kaltainen huokoinen kalkkikivi, joka sisältää puristettuja simpukkakuoria. Tämä luonnonmateriaali on vailla virheitä ja on erinomainen rakennustuote. Useimmiten sitä käytetään alueilla, joilla on korkea kosteus.

  Lisätietoja! Rakushnyak kykenee torjumaan säteilyä, eikä materiaali reagoi muiden materiaalien valmistuttua.

  Aineisto ilmeni sen takia, että tuhansia vuosia mikro-organismit ja nilviäiset putosivat meren pohjaan. Siellä nämä hiukkaset puristettiin korkeassa paineessa ja muutettiin huokoiseksi materiaaliksi. Kuoren koostumus sisältää kalsiumia, jodia ja merisuolaa, joilla on positiivinen vaikutus ihmisen terveyteen.

  Aineiston edut ja haitat

  Rakennettu talo kuoren kallio on tällaisia ​​etuja:

  • Ympäristöystävällisyys. Kuori on täysin orgaaninen materiaali, joka ei sisällä haitallisia aineita. Kiinteän kerroksen leikkaamiseksi tehdyn kiven rakentamiseen. Tällaiset koteja eivät pelkää jyrsijöitä ja hyönteisiä.
  • Kevyt materiaali. Kovuus- ja kestävyytensä ansiosta kuori rock on varsin suosittu eri projektien talojen rakentamisessa. Materiaalin avulla voit nopeasti ja tehokkaasti rakentaa seiniä.
  • Korkea lämmön- ja äänieristysominaisuudet. Nämä ominaisuudet saavutetaan huokosten muodostumisen kautta. Tällaiset talot ovat lämpimiä talvella ja viileä kesäisin.
  • Materiaali ei kaada ja ei pala.
  • Rakennuskuoren rakentaminen maksaa vähemmän käyttää tiili- tai vaahtotasetta. Yleensä kustannukset yhden tarinan talo on 22 tuhatta dollaria.
  • Materiaalin avulla voit suorittaa hankkeen mistä tahansa monimutkaisuudesta. Lohkot voidaan helposti käsitellä, kiillottaa ja leikata.
  • Talot ovat houkuttelevia.
  • Rakushnyakin universaalisuus antaa mahdollisuuden käyttää sitä sekä päärakennukseen että maisemasuunnitteluun.

  Se on tärkeää! Shell-kuorta ei käytetä tulisijojen tai uunien rakentamiseen.

  Tämän materiaalin haitat ovat melko pienet, tärkein on tuotteen suuri huokoisuus. Kun ostat materiaalia, suosittelemme korkean tiheyden omaavien tuotteiden valitsemista. Kuoren, läpivientien ja suurien huokosten heterogeeninen pinta pystyy puhaltamaan talon lämpöä.

  Talon rakentamisen tärkeimmät vaiheet

  Kuoren rakentamisessa käytetään kahden tyyppisiä kalkkikiveä M 15 ja M 35. M15-tyyppiä käytetään itsekantavien väliseinien ja lämpöeristysmateriaalin rakentamiseen. M 35 käytetään kellarin tai pohjan rakentamiseen. Yksikön paino on 20-25 kg.

  Säätiön laite

  Talon perusta on pidettävä kestäväksi, koska kivi on melko suuri paino. Paras vaihtoehto olisi nauha-vahvistettu betoni- tai betonirakenteinen säätiö. Kuorella on suuri veden imeytyminen, joten asiantuntijat suosittelevat korkean kellarinrakennuksen (40 cm) rakentamista ja perustan vedenpitävyyttä. Coquinaa ei ole suositeltavaa perustaa kellarin rakentamiseen materiaalin suuren huokoisuuden ja hygroskooppisuuden takia.

  Se on tärkeää! Ennen kuin aloitat talon rakentamisen, tee oikeat laskelmat laakerikuormasta lattialle ja rakennuksen katolle.

  Muurausseinät

  Seinän muuraus tehdään usealla eri tavalla: yksirivinen, kaksirivinen ja monirivinen ja saumojen pakollinen pukeutuminen. Kaksi- ja monirivityyppien tapauksessa käytetään vuorotellen lusikka- ja nipistyslohkoja. Yhden rivin menetelmä käsittää seinän sijoittamisen tiililattialle. Muista noudattaa pystysuorien liitosten täyttöä, koska joskus ne kaatoivat ratkaisun päälle. Pystysankaan paksuus on 20 mm ja vaakasuora - 15 mm. Laakerin seinät on valmistettu lohkosta, jonka pituus on 390-490 mm, ja sisäiset väliseinät ovat 190-240 mm lohkareita. Seinien rakenteeseen on liitettävä vaakasuora vedeneristys.

  Katto ja katto

  Kuoren katto ja katto eivät eroa talli- tai vaahtolohkojen talosta. Katon ylitys suoritetaan 250: stä 700 mm: iin, ja itse katto voi olla mikä tahansa muoto, monimutkaisuus ja tyyppi.

  Lisätietoja! Kuorirakennetta käytettäessä voit käyttää kaikenlaisia ​​päällekkäisyyksiä: metalli, puu tai raudoitettu betoni.

  Viimeistely ja seinäeristys

  Kuorimuseon seinät päällystetään pääsääntöisesti käyttäen sementtiä, koriste-kipsiä tai vastapäätä olevaa tiiliä. Kun kipsiä käytetään verkkoon. Talon sisäpuolella käytetään kipsiä tai laastia, jossa muuraus alunperin on tehty, ja viimeinen vaihe on kipsilevy, kipsilevy tai koriste-kipsi. Huoneissa, joissa on korkea kosteus sementti-hiekkapäällysteellä.

  Seinien eristys suoritetaan käyttämällä materiaalia, jonka höyryläpäisevyys on monta kertaa suurempi kuin kuoren kallio, esimerkiksi mineraalivillaa voidaan käyttää. Kun yhdistetty seinäeriste on sijoitettu tiilien ja kalkkikivien väliin. Kiinnitä eristyslevyt liimaseokseen tai muoviputkiin.

  Talon hankkeita

  Pääsääntöisesti kuorikallion malleja harjoittavat asiantuntijat. Hanke voi olla ehdottomasti mikä tahansa ja täyttää kaikki asiakkaan toiveet. Neliömetri on täysin riippuvainen talon kokoonpanosta.

  Kustannukset 150 dollaria neliömetriä kohden ovat:

  Hinta 190 dollaria neliömetriä kohti sisältää:

  • säätiöt;
  • box;
  • katto;
  • kellari vedenpitävä;
  • monoliittinen levy 100 mm;
  • karkeuslevyt;
  • ilmanvaihtokanavien asennus;
  • sisäiset väliseinät;
  • ikkunat ja ovet.

  Kustannukset 240 dollaria neliömetriä kohden ovat:

  • säätiöt;
  • box;
  • katto;
  • kellari vedenpitävä;
  • monoliittinen levy 100 mm;
  • karkeuslevyt;
  • ilmanvaihtokanavien asennus;
  • sisäiset väliseinät;
  • ikkunat ja ovet;
  • ulkopinta koristeilla;
  • (sähkö, viemäröinti, viemäröinti).

  Kuoren talot ovat vahvoja ja riittävän luotettavia. Rakentaminen on kaikkien saatavilla, ja koko prosessin kesto on 1-2 kuukautta.

  Talon rakentaminen kuoresta

  Kuorirakentaminen on levinnyt lähinnä alueille, joilla on luonnollista rakennusmateriaalia. Rakenteet talojen seinät ovat ympäristöystävällisiä, niukempi lämmönjohtavuus kuin tiili ja vaativat vähemmän työvoimaa niiden rakentamiseen. Tässä artikkelissa on tietoja kuoren kalkkikivestä rakennusmateriaalina, ominaisuuksina ja tekniikana talon rakentamisesta.

  Artikkelin sisältö:

  Rakentaminen talon shell rock (shell rock) - nopeasti ja edullisesti

  Kalkkikiven kuori on yksi ympäristöystävällisimmistä ja suhteellisen edullisista rakennusmateriaaleista.
  Kuten muissa materiaaleissa olevien kivitalojen rakentamiseen: tiili, hiilihapotettu betoni, posliinilohko, tämän materiaalin talon seinät voivat olla erilainen paksuus ja muotoilu.

  Kalkkikiven kuoren kivirakenteet voivat olla kolmesta koosta: 390x190x188, 390x190x288 ja 490x240x188 mm. Vaikka käytännössä usein tällaisia ​​lohkoja leikataan poikkeamalla näistä standardeista, siksi mittaukset on tarkistettava. Kivilohkon massa sekä sen lämmönjohtavuus ja lujuus riippuvat sen tiheydestä.

  Talon seinien rakentamiseen käytettävät kuorilohkot on luokiteltava M15: stä M35: een, missä kuvio osoittaa materiaalin puristuslujuuden laboratoriokokeiden mukaan. Pienemmät myyntikelpoiset kivet eivät sovellu pienen lujuuden vuoksi, kun taas suuremmat ovat liian tiheitä ja raskaita, jolle on ominaista vähemmän veden imeytymistä ja "kylmää". Tarvittaessa samaa keskimääräistä tiheyttä olevat lohkot voidaan leikata tavallisella haarahalla, kädellä, sähköllä tai moottorisahalla. Näiden sekä muiden käsityökalujen ansiosta tällainen yksikkö voi olla muodoltaan, varsinkin jos sen rakenne on riittävän yhtenäinen.

  Tyypillisesti lohkon paino on noin 20 - 25 kg (M15 - 35) eikä se saa olla yli 40 kg.

  Suurta tiheyttä oleva kuori (M 50-100) voidaan käyttää kellarin tai kellarin rakentamiseen. Tällaiset lohkot ovat raskaita ja niillä on vähemmän veden imeytymistä.

  Etusivu säätiö

  Kuoren talon pohja on rakennettava luotettavaksi ja kestäväksi, koska se on kivimateriaali ja sen huokoisuus on melko hyvänpainoinen. Parasta kaikesta tällaisesta talosta on sopiva nauha-vahvistettu betoni tai butoh-betoniperusta.

  Kalkkikiven kuori eroaa melko suuresta veden absorptiosta, joten talonrakennusmateriaaleista on parempi järjestää korkein socle (vähintään 40 cm) ja vaakasuora vedenpitävä kellari.

  Itse kuorikerroksen käyttö säätiölle ei ole toivottavaa, koska se on melko huokoinen ja hygroskooppinen (imee vettä) rakennusmateriaalia. Tällaisen perustuksen rakentamisessa on välttämätöntä suorittaa erittäin perusteellinen ja kallis vedeneristys.

  Kellarin tai kellarin rakentamiseen voidaan käyttää vain uudelleenkiteytettyä kalkkikivi - kuori rockia. Se on erittäin tiheää (puristusraja 50-100 kg / cm3 ja enemmän) eikä käytännössä absorboi kosteutta. Mutta kaikki talletukset eivät ole tällaisia ​​laatuja, sillä uudelleenkiteytetty kalkkikivi on erittäin kovaa ja vaikeaa leikata pois massiivista.

  Muurausseinät

  Kuoren seinämien asentaminen suoritetaan tavallisesti yksirivisissä, kaksirivisissä tai monirivisissä menetelmissä, jolloin saumojen ligaatio. Kaksi- ja monirivisessä menetelmässä muninta tehdään vuorottelevalla lusikalla (asetettu seinää pitkin) ja pylvääseen (asetettu seinälle) riveille. Kaksirivisessä lohkareitämenetelmässä lusikka ja selkäreput jatkuvasti vaihtelevat, ja usean rivin tapauksessa asetetaan useita lusikan riviä (3-5), jonka jälkeen pudotusviiva asetetaan. Yksittäisen rivin valmistusmenetelmä toteutetaan puolen tiilen seinän rakentamisessa.

  Kaikissa tapauksissa on varmistettava, että pystysuorat liitokset ovat riittävän täytettyjä. Joskus sinun täytyy kaataa ratkaisu niihin ylhäältä. Pystysuuntaisten saumojen paksuus ei saa olla yli 20 mm ja vaakasuora - enintään 15 mm.

  Tukiseinien paksuus vastaa tavallisesti lohkon pituutta: 390 tai 490 mm. Kuoriarkin sisäseinät tai väliseinät, jotka eivät ole kantoaaltoja, on tavallisesti sijoitettu puolilohkoon: 190 - 240 mm. Ne on myös pystytetty kiinteisiin perustuksiin, joissa on vaakasuora vedenpitävyys.

  Muurauslaasti

  Kuorirakennuksen yhteydessä seinien asentaminen tehdään parhaiten kalkilla (kalkki: hiekka - 1: 3) tai sementti-kalkkilaastilla (sementti: sammutettu kalkki: hiekka - 1: 1: 6-8). Joskus tällaista asennusta tehdään sementtilaastilla (sementti: hiekka - 1: 4 tai 1: 5 sementtityypistä riippuen) tai savi ja hiekka (1: 1-3). Kun käytetään tavallista saviä sideaineena, se on esikyllästetty suurella kapasiteetilla vähintään yhden päivän ajan. Tätä ei vaadita, jos käytetään pakattua jauhettua savea. Kaikkien edellä mainittujen ratkaisujen vaatimukset ovat samanlaiset: sen on oltava riittävän muovinen ja sen on varmistettava muurauksen lujuus asetuksen jälkeen.

  hyppääjiä

  Ikkunan tai oviaukkojen yläpuolella olevat kattot on valmistettu samasta kivirakenteesta, tiilestä (terä tai rivi) tai useammin betonista. Betonikattiloita käytetään valmiina tai kaadetaan paikoilleen puupalkilla ja teräsvahvikkeella. Kattokokojen vahvistaminen on parasta suorittaa kahdella rivillä pituussuuntaista horisontaalista lujitemuotoa, jonka halkaisija on 12-16 mm ja joka on yhdistetty jäykäyn runkoon 8-10 mm halkaisijalla ja pehmeällä neuleliitoksella. Pihdit voidaan tehdä itsenäisesti. Sen sijaan voit käyttää vahvistusosia. Vahvistus on suljettava betonikerroksella, kummallakin puolella, vähintään 5 cm.

  Jos kuoren kallia käytetään teräteräksi, on tarpeen valita tiheät lohkot yhtenäisellä rakenteella. Lohkot asetetaan sementtilaastille kulmassa kahdelta puolelta, ja keskellä päällysteen asettaminen on päättynyt lukolla - kiilakorkista leikattu kiila.

  Muuraus: lattia tai lujitushihna

  Yläosassa seinien asentaminen on suoritettava sementtilaasti tasoituslevyllä, jonka tehtävänä on tasoittaa seinän yläosaa vaakasuoraan, koska kuoren kallionkappaleet eivät aina ole samassa korkeudessa ja yläosa voi olla epätasainen. Tällä tasoituslevyllä sen asettamisen jälkeen on toivottavaa järjestää tiilen tai betoniteräksen vahvistusvyö.

  Rakentamalla tiilihihnaa sementtilaastille asetetaan kaksi tai kolme riviä korkealaatuista, täyteläistä keraamista tiiliä, vuorottelevat solmitut ja lusikkaat rivit, joissa on sidos. Tiilien päälle asetetaan sementtilaastieriste.

  Jos betonirunkoinen hihna on järjestetty, se toteutetaan rakennuksen koko kehän ympäri, mikä on paras tai ainakin seinien, joille lattiaelementit asetetaan (palkit, laatat, ristikot). Laitteen hihnaa varten voit käyttää halkaisijaltaan 8-10 mm: n liittimiä tai hitsatusta vahvistusverkosta. Tällaisen hihnan korkeus riippuu sen päälle sovitettavan päällekkäisyyden painosta ja tyypistä, ja se voi olla 10-20 cm.

  Lämpöhäviön vähentämiseksi betonireservoidulla hihnalla voidaan asettaa seinän ulkoseinälle yksi tai kaksi lusikan riviä savesta (puoli-tiiliä) tai paksua eristyskerrosta (esimerkiksi tavallista tai puristettua polystyreenivaahtoa), ja raudanbetoni-armeja voidaan tehdä sisäpuolelta. Tiili tai eristys, tässä tapauksessa, myös suorittaa pysyvän muottirakenteen.

  Yhdistetyt muurausseinät

  Yhdistetty seinien muodostaminen on mahdollista: kuoren kallion sisällä (lohko tai puoli lohko), sen ulkopuolella on tavallinen savi tai punaista tiiliä, silikaattia tai "rikkoutua kiviä".
  Kalkkikiven ja tiilen lohkojen välissä tavallisesti sopii eriste (mieluiten mineraalivilla).
  Kalkkikiven kalkkikivi ja tiilet ovat toisiinsa liitettyjä G- tai U-muotoisia teräsvaijereita, joiden läpimitta on 4-6 mm. Aukkojen aukkojen kohdalla seinän koko leveydelle on järjestetty tiilimuovaus - vähintään 3 riviä.

  Yhdistetyn seinärakenteen (tiilen + kalkkikivipysähdyksen) vuoksi on toivottavaa valita lohkot, joiden korkeus on useita kerroksia (ottaen huomioon saumat), koska kalkkikiven lohkot leikataan leimattujen tai kaatettujen sijasta, niiden mitoilta on lähes aina poikkeamia standardin sekä korkeudelta että leveydeltä. Tätä on tarkasteltava.

  Kattoluukku ja kattolaite

  Katto ja katto kuoren rakentamisen aikana on järjestetty melkein samalla tavoin kuin rakennettaessa taloja tiilistä, vaahtolohkoista tai hiilihapotetusta betonista.

  Koska tämä rakennusmateriaali voi absorboida kosteutta, talon katon yli tulee olla vähintään 250 mm ja edullisesti 600-700 mm. Itse katto voi olla käytännössä kaikenlaista, muotoa ja monimutkaisuutta.

  Viimeistely ja seinäeristys

  Kalkkikiven kuoren seinät on kipsattava sementtilaastilla, koristelevyllä tai tiilestä. Rappaus tehdään parhaiten valmiiksi asetetulla ja kiinteällä kipsilevyllä. Sisästä voit ensin kipsiä laastilla, johon muuraus levitettiin tai lime-sementtilaastiaan, ja lopettaa sitten viimeistely (kipsilevy, kipsikitti tai koriste-kipsi).

  On suositeltavaa suorittaa seinien eristys ulkopuolelta, materiaaleilla, joiden höyrynläpäisevyys on suurempi kuin keikkakivet (mineraalivilla), ja sen jälkeen kipsiä vahvistusverkkoa tai tiililinkaa pitkin. Vaikka ulkolämpöeristykseen käytetään usein tavallista, mutta suurta tiheyttä tai suulakepuristettua polystyreeniä. Samanaikaisesti eristelevyt kiinnitetään liimaseoksella ja muovisilla tapilla - "sateenvarjot".

  Kun yhdistetty muuraus (kuori rock + tiili) eristys sijoitetaan usein seinän sisäpuolelle kalkkikiven ja tiilen välille työn aikana. On parasta käyttää mineraalivillaa levyjen muodossa tähän. Mutta joskus käytetään myös polystyreenivaahtoa.