Talojen rakentaminen pysyvästä muottirakenteesta

Jos rakentamisen aika on rajallinen, voit nopeuttaa prosessia rakentamalla talon pysyvältä muottirakenteelta. Rakenne on koottu polystyreeni-vaahtolohkoista, jotka on valmistettu tehtaalla, vahvistettu ja kaadettu betoniin. Tämän tekniikan ansiosta voit säästää huomattavia varoja tilan lämmitykseen, joten voit rakentaa jopa 9 kerrosta.

Talojen etuja kiinteästä muottirakenteesta

Kiinteiden muottien talojen monilla eduilla on tiili- ja lohkorakenteita:

 • Rakennuksen vakavuuden pienentäminen, seinä on ohuempi ja kevyempi ja lämmön säästö on korkeampi.
 • Lisää kodin hyödyllistä aluetta.
 • Talon pohjan rakentamisen kustannusten vähentäminen.
 • Kaikkien lomakkeiden tarkka geometria, lohkojen helppo liittäminen, suunnittelija.
 • Rakentaminen milloin tahansa vuoden aikana.
 • Kehyksen kokoonpano on helppoa, mahdollisuutta asentaa minkä tahansa kokoonpanon suunnittelu.
 • Mahdollisuus kommunikoida seinien sisällä.
 • Merkittävä lämmityskustannusten aleneminen käyttämällä polystyreenilohkoja.
 • Muottiyksiköt eivät pelkää kosteudelle altistumista ja toimivat sisäisten betonielementtien suojana vettä vastaan.
 • Seinämiä ei tarvitse tasoittaa ennen viimeistelyä.
 • Pitkä käyttöikä.
Lohkot kootaan konstruktoriksi.

Vaahtopolystyreenimuottia voidaan käyttää myös nauhan pohjaan.

Kaada betoniliuos muotoon manuaalisesti tai matalapainetulla letkulla.

puutteet

Kuten minkä tahansa teknologisen prosessin yhteydessä, talojen rakentaminen pysyvistä muottirakenteista aiheuttaa joitakin haittoja:

 • Älä laita kantavia seiniä yli 70 kg / 1 m2.
 • Seinien on oltava valmiit suojaamaan vaahtoa ulkopuolisilta tekijöiltä tuhoamiselta. Suojaamaton kerros tuhoutuu vuorovaikutuksessa aggressiivisten aineiden kanssa.
 • Polystyreeni ja paisutettu polystyreeni ovat palavia aineita. Kuumennettaessa ne vapauttavat haitallisia aineita. Talon sisäpuolelle suojautuu erityinen palokerros.
 • Tällaisilla taloilla on huono höyryjohtavuus, joten on välttämätöntä tuottaa ilmanvaihtokanavia.
 • Rakennus tarvitsee maadoitusta.

Joskus talon rakentamisen jälkeen omistajat purkavat vaahtokerroksen huoneeseen, mikä johtaa talon lämmön säästöön.

Monoliittinen rakennustekniikka

Päällystämättömiä muottilohkoja valmistetaan useimmiten laajennetusta polystyree- nistä kahden levyn muodossa, jotka on yhdistetty väliseinillä. Sisällä on onteloita, joihin betoniliuos kaadetaan.

Monoliittisen rakentamisen tekniikan ansiosta yhden teknologisen jakson aikana useita toimintoja suoritetaan samanaikaisesti. Molemmilla puolilla eristettyä monoliittista seinää rakennetaan.

Ulkopakkaus laajennetusta polystyreenistä suojaa seinää altistumiselta ilmakehän vaikutuksille. Sisäkerros toimii esteinä lämmönvaihtoon huoneissa ja seinissä olevan lämmitetyn ilman välillä.

Asumismuodot kotona

Kodille on olemassa useita tyyppisiä pysyviä muottirakenteita. Se on luokiteltu valmistuksen materiaaleista riippuen.

Chip-sementtilohkot

Kaavaillut lohkot Alankomaissa. Ne on valmistettu havumetsistä, joita käsitellään erityisillä yhdisteillä. Sideaineena käytetään sementtiklinkkeriä, kipsiä, Portland-sementtiä ja muita koostumuksia. Lohkojen koko on 30 x 500 x 2000 mm.

 • lohkot ovat kevyitä ja samalla vahvoja;
 • korkea äänieristys ja lämmön säästö;
 • kosteuden ja lämpötilan putoamisen vastustuskyky;
 • eivät aiheuta mätää;
 • he antavat höyryn, tämän ansiosta terveellinen mikroilmasto muodostuu talosta;
 • materiaali on helppo leikata ja käsitellä, kun asennetaan muotti, elementit liitetään toisiinsa langalla.
Arbolite-muotti.

Paloturvallisuuden saavuttamiseksi materiaalia käsitellään erityisillä yhdisteillä. Sirun sementtilohkojen vahvistaminen suoritetaan 250-300 cm: n askeleella. Betoni kaadetaan yhteen juoksuun kahteen riviin nähden. Sekoita sementtilaasti liittämällä.

kevytsoran kevytbetoni

Ne tekevät sementtipohjia, joiden ansiosta materiaali sallii höyryn läpäistyä ja hengittää. Ne tuottavat kantavia rakenteita, vaaka- ja pystysuoria palkkeja, väliseinämiä, sarakkeiden, vyönauhojen rakentamista varten.

Laajentuneen saven talon rakentaminen.

polystyreenituotteet

Useimmin talojen rakentamiseen. Se on ontto lohko, jossa on eri paksuus seinät. Ulompi puoli on paksumpi kuin sisempi, koska se tarjoaa lämpöeristystä.

Materiaalilla on kohtuuhintainen hinta, se on kestävä kestämään muottiin kaadettavan betoniliuoksen paineen.

Pysyvän muottirakenteen lujuuden lisäämiseksi kokoonpano suoritetaan 1/3: n poikkeama, muurausmuoto.

Vahvistus suoritetaan 1 metrin välein, pystytangot yhdistyvät toisiinsa.

Ennen kuin betonia kaadetaan, tiedonsiirto tapahtuu rakenteellisten elementtien reikien kautta.

Styroksi ei hengitä, ei salli höyryä. Kun käytetään tällaista muottia, tarvitaan ilmanvaihtokanavia.

Laajennetut polystyreenilohkot.

Pysyvää muottirakennetta voidaan myös valmistaa halvemmista materiaaleista: kosteutta kestävästä vanerista, sementtipohjaisesta lastulevystä, profiloidusta lattiapäällysteestä tai sileän liuskekiven levyistä. Se näyttää voimakkaalta, ylläpitää ilmakehän vaikutuksia, mutta ei tarjoa suurta lämmöneristystä. Talon lämmittäminen vaahtoa tai mineraalivillaa tarvitaan.

Mitä sinun tarvitsee tietää, kun valitset muottipesän

Jotta kodin muodostaminen osoittautuisi korkealaatuisiksi, kestäviksi ja pitkäksi aikaa palvelevaksi, sinun on valittava tunnettujen valmistajien materiaalit, joilla on hyvä maine.

Paksun polystyreenin tiheyden tulisi olla vähintään 25-35 kg / kuutiometri. Jos tiheys on pienempi, rakenne ei kestä kestomagneetin paineita. Lohkot repäisevät ja betoni pääsee ulos. Jos murtuma ei tapahdu, seoksen paineen alaisena muoto voi olla epämuodostunut, minkä seurauksena seinät ovat kaarevia.

Pienitiheyksisellä polystyreeni-vaahdolla se voi kaatua, kun asennat vahvistuskammion.

Laadun avain on hygieenisen todistuksen olemassaolo.

Talon asennus kiinteästä puusta

Talon rakentaminen pysyvästä muottirakenteesta voidaan suunnitella eri kokoonpanoissa. Koska polystyreeni on helppo käsitellä, saat lähes kaiken suunnittelun.

Ne tekevät merkinnät tontista, kiristä johto tiukasti tason mukaan, ne ohjataan sen kokoonpanon yhteydessä.

Lohkojen päätyosissa on kielekarhun tyyppi lukitusliitäntä. Tämä kiinnike pystyy kestämään betoniliuoksen painon.

Säätiön asennus

Talon perusta valitaan maaperän ominaisuuksien, pohjaveden, ilmasto-olosuhteiden ja talon ominaisuuksien mukaan. Rakennamme talon sopivimpien laskennallisten indikaattorien perusteella.

Nauhapohjaa sovelletaan useimmiten yksinkertaisuuden ja luotettavuuden kustannuksella. Pohjan asettaminen maaperän jäädytyksen alapuolelle on keskimäärin 1,5 m.

Jos rakennustyömaalla on suuri korkeusero, asenna sarakepohja.

Maaperälle, joka on altis liikkumiselle tai jos tuleva asuntorakenne sijaitsee seismisesti aktiivisilla alueilla, valitse laattapohja. Hänen laitteensa on kallis, mutta joskus se on ainoa mahdollinen vaihtoehto talon vankalle perustalle.

Voit säästää rahaa rakentamalla säätiön rakentamatta kellarista. Säästöt ovat 15% kokonaiskustannuksista, käyttäen esivalmistettua nauhatyyppistä perusrakennetta. Tämäntyyppisessä rakennuksessa on oltava vedenpitävä kerros.

Ensimmäisen rivin asettaminen

Muottien asennus alkaa kulmasta. Lujittavan häkki työnnetään lohkoihin, elementit kiinnitetään yhdessä solmion kanssa.

On erittäin tärkeää laatia laadukas ja tasoinen ensimmäinen muottirakenne, riippuen siitä, kuinka sileät ja vahvat seinät ovat.

Varmista, että hanat asennetaan sisäisten väliseinien väliin, jolloin aukko eteisten ovien asennusta varten.

Ensimmäisessä vaiheessa kaikki viestit, jotka asennetaan muottien onteloihin, suoritetaan. Anna aukot ilmanvaihtokanavien poistamiseksi.

Toisen, kolmannen rivin asettaminen

Toinen ja jokainen seuraava rivi on asetettu offset, kuten tiilimuuraus. Tämä varmistaa muotin jäykkyyden ja lujuuden. Lohkojen yhdistämisen yhteydessä on tärkeää varmistaa, että ne napsahtavat tiukasti yhteen ja eivät poiketa vaaka- ja pystytasosta.

Kolmas rivi on tärkein, se toimii vertailukohtana siitä, kuinka helposti lohkot on asennettu.

Betonikotelo

Kolmannen rivin asentamisen jälkeen muotti on täytetty betonilla. On välttämätöntä valmistaa niin paljon betonia, että se riitti täyttämään koko kolmen lohkon rungon ympärysmitan. Käytä sementtiä, joka ei ole pienempi kuin merkki M200.

Täyteharjoittelu kulmasta, siirtymässä asteittain keskustaan. Tämä auttaa minimoimaan ilmakuplien muodostumisen liuoksessa.

Täytä betonin muoto yhdellä passilla manuaalisesti tai letkusta pienen paineen alaisena. Jos laitat ratkaisun korkeaan paineeseen, se voi murtaa muottipesän.

Äärimmäinen rivi kaadetaan puoliin niin, että liu'uttamisen aikana liuos ei pääse ulos ja kaada lukitusyhdiste yllä. Pinta ei tasoiteta, jotta asetusaste voidaan lisätä myöhemmällä rivillä kaadettuun liuokseen.

On tärkeää, että liuos liukuu tiukasti niin, että sisällä ei ole aukkoja ja kaikki ilmakuplat tulevat ulos.

Ylärivien asettaminen

Seuraavat rivit asetetaan yllä olevan järjestelmän mukaisesti. Kolmannen rivin jälkeen betonia kaadetaan.

Rivissä, jossa on lattiapalkkeja tai lattialevyjä, tehdään lovi. Leikattu osa ei saa olla yli ¼ osaa muottipesästä. Asenna sitten palkit ja suorita täyttö.

koristelu

Ulkopuolella tehtävään viimeistelyyn voi valita käytännöllisesti katsoen kaiken materiaalin, joka on pysyvästä muovista: koristeellinen kipsi, luonnonkivi, sivuraide jne.

Vaahtoa ei saa jättää avoimeksi, koska se kaatuu auringonvalon vaikutuksen alaisena ja voi aiheuttaa tulipalon vahingossa tulevasta tulesta.

Seinät eivät vaadi tasoitusta, mutta lisävahvuutta varten voit asentaa kipsilevylevyjä laajennettuun polystyreeniin.

Seinät voidaan peittää koristeellisella kipsillä, mikä mahdollistaa ainutlaatuisen muotoilun luomisen huoneessa. Jos kutsut erikoislääkärin, hän voi luoda todellisen mestariteoksen seinälle. Piirtämällä piirtämällä kosteaa tai kuivaa kipsiä luodaan erilaisia ​​aiheita.

Edullisempi vaihtoehto on kittiseinät, niiden alusta ja tapetit. Voit noutaa rullia jokaiseen makuun: paperi, vinyyli, kuitukangas ja muut. Kalliimpia ja kestäviä ovat lasikuidusta valmistetut tapetit maalausta varten.

Yksityiskohtaisempia tietoja talojen kiinteästä puutavarasta on mahdollista nähdä videoilla:

Kiinteät muottirakennukset - edut ja haitat

Talon pysyvää muottialuetta, jota kutsutaan myös termohouseiksi. Ja täältä miksi. Talon seinät alun perin koottiin ontosta polystyreenilohkoista. Sitten nämä aukot on vahvistettu kehyksen pituussuuntaiselle jäykkyydelle ja kaadetaan betoniseosta. Siitä ilmenee yksi monoliittirakenne. Kun kiinteiden muottien tällaisten seinien paksuus on 25 senttimetriä (vakio lohkokoko 1200x250x250 mm), sen lämmönsäästöindikaattorit ovat verrattavissa 50-65 senttimetrin paksuiseen tiiliseinään.

Teknologiahyödyt

Kun analysoimme talojen omistajien arvioita kiinteästä muottirakenteesta, voimme korostaa seuraavia etuja:

 • Talonrakennuksen nopeutettu rakennusaika yhdistettynä edullisiin kustannuksiin;
 • Talon rakentaminen, jossa tällaista kiinteää muottirakennetta käytetään, voidaan suorittaa negatiivisissa ilman lämpötiloissa (-10 ° C asti);
 • Alhainen paine säätöön, mikä mahdollistaa sen kustannusten pienentämisen;
 • Ei tarvitse käyttää voimakkaita nostomekanismeja (niitä voidaan tarvita lattialevyjen asettamiseen);
 • Betoni voidaan kaataa matalapaineisella betonipumpulla tai manuaalisesti erityisen suunnitellun suppilon kautta;
 • Korkeat lämpötilan säästävät seinät;
 • Kyky rakentaa talon minkä tahansa kokoonpanon, helppo kokoonpano runko (lohkot voidaan helposti sahataan ja asennetaan noudattaen periaatetta Lego rakentaja);
 • Tämä tekniikka rakennettu rakenne on suuri;
 • Seinien lujuus niiden pienemmällä paksuudella on verrattavissa tiiliin;
 • Huoneen hyödyllisen tilavuuden lisääntyminen;
 • Asennettujen seinämien lämmittämistä (samoin kuin ääneneristävyys) ei tarvita, lukuun ottamatta rakennuksia, jotka sijaitsevat kylmissä ilmasto-olosuhteissa. Alhaisissa lämpötiloissa tuotetaan paremmat paksuuslokerot (enintään 50 cm);
 • Talon lämmityskustannusten vähentäminen;
 • Saatavilla on suuri valikoima polystyreeni-vaahtomuovielementtejä (kulmaelementit, lohkot, joissa on pistokkeet laitteen avaamiseksi jne.);
 • Helppo viimeistely. Tällaisia ​​seiniä ei tarvitse kohdistaa ennen viimeistelyä. Niille voidaan käyttää kaikkia viimeistelyaineita (sivuraide, palamaton kipsilevy, keraamiset laatat, jne.);
 • Talot, jotka on rakennettu käyttäen polystyreeni-vaahtomuovia, eivät ole alttiita mätää, muotteja ja jyrsijöitä varten;
 • Mahdollisuus antaa viestintä (kaapelit, putket) seinien sisällä. Tätä varten lohkoissa on erityisiä reikiä;
 • Rakennuksen kulmilla on tarkka geometria;
 • Mahdollisuus käyttää tällaisten muottien lohkojen käyttöä lankaliuskan pohjalle. Tällaisen pohjan vedenpitävyys on tarpeeksi järjestelyä viemäröintijärjestelmästä.

Tekniikan puutteita

Polystyreeniin kiinnitetyn muottien haittoihin tulisi sisältyä:

 • Vaara, että suojaamatonta polystyreeni-vaahtoseinää tuhoutuu vuorovaikutuksessa aggressiivisten nesteiden kanssa (bensiini, liuottimet, hapot jne.). Siksi nämä seinät tarvitsevat pakollisen viimeistelyn;
 • Rakennuksen seinämien kuormituksen rajoittaminen (esimerkiksi paine laakerin seinälle ei saa ylittää 70 kiloa);
 • Haitallisten myrkyllisten aineiden vapautuminen kuumentamalla vaahtoa. Siksi suojaa käytetään usein erityisten tulenkestävien kerrosten avulla.

Se on tärkeää! Jotkut tällaisten rakennusten omistajat haluavat purkaa sisemmän polystyreenivaahdon kerrosta. Voit purkaa vaahtoa sisään. On huomattava, että tässä tapauksessa seinien lämmönkestävyys vähenee.

 • Tällaisen muottien huonon höyrykyvyn takia on tarpeen suunnitella talon ilmastointia huolellisesti;
 • Tarvittava maanpäällikkö.

Mitä rakennuksia rakennetaan tällä tekniikalla

Täällä ei käytännössä ole rajoituksia. Tämän tekniikan mukaan voidaan rakentaa:

 • yksityiset talot, mökit, mökit;
 • vähäiset kerrostalot 9 kerrosta;
 • ankkuripaikkoja (karja, broilerikanta jne.);
 • varastot, hangarit;
 • urheilumahdollisuudet (uima-altaat, jääareet, kuntokeskukset);
 • erilaisia ​​julkisia tiloja.

Tärkeitä kohtia

Tällaisten talojen omistajien tarkastelujen perusteella voimme antaa neuvoja - älä käytä vähiten tunnettujen yritysten kiinteää muottiä. Paksun polystyreenin tiheyden on oltava vähintään 25-35 kg / m 3. Muussa tapauksessa se on täynnä:

 • polystyreeni-vaahtolohkojen mureneminen tai halkeilu, mikä edelleen johtaa betonimassan kaatamiseen muottipesästä;
 • muottien kaarevuus betonin painon alle ja tämän seurauksena seinien karheus;
 • vaipan vahvistaminen ja neulominen muottipesät yhteen;
 • myrkyllisten aineiden vapautuminen rakennuksen toiminnan aikana;
 • ja lopulta ajan ja rahan menettäminen.

Ennen kuin ostat tämäntyyppisen muottipuun, muista kysyä myyjältä, että hän antaa hygieenisen todistuksen.

Muut teolliset kiinteät muottipesät

Näihin tyyppeihin kuuluvat:

 1. Kevytrakenteiset lohkot. Vaikuttaa siltä, ​​että ne näyttävät hiukkasilta. Tämä on muotoilun ensimmäinen muoto. Nykyään sitä käytetään harvoin korkeiden kustannusten ja eristysvaatimusten vuoksi.
 2. Lasi-magnesiittirakenteet. Ne ovat kevyitä, mutta niitä ei voi käyttää kantaviin seiniin.
 3. Arbilite-rakenteet. Koostuu sementistä ja puulastuista. Niillä on korkea lämmöneristyskyky, mutta ne ovat melko kalliita.

Pysyvä muotti voidaan tehdä riippumattomasti kosteutta kestävästä vanerista, sementtiä sitovasta lastulevystä tai tasolevystä. Tuloksena on melko voimakas, kosteutta kestävä. Seinällä on kuitenkin vähäiset lämpöeristysominaisuudet. Siksi sinun on lämmitettävä rakennusta, kuten mineraalivillaa. Tarvitset myös vahvistetut vedeneristys- ja kytkentäpidikkeet.

Pysyvä muotti

Mikä on pysyvä muotti - tekniikka, laajuus, kokemus portaalin käyttäjistä.

Rakennustekniikan runsaus mahdollistaa jokaisen kehittäjän valita parhaan mahdollisen rakenteen, joka sopii hänelle kaikilta osin. Viime vuosina kiinteä tiilimuuraus on lisätty perinteisesti vaadittuun tiili-, lohko- ja kehysrakentamiseen - tekniikka, joka aiheuttaa paljon kiistoja ja jolla on sekä kannattajia että vastustajia. FORUMHOUSE-portaalin käyttäjien keskuudessa tämä aihe on myös merkityksellinen, on järkevää tarkastella sitä tarkemmin.

FORUMHOUSE -sivustolla on artikkeli irrotettavasta tai pienestä paneelista.

Lämmin muoto

Kiinteän muottien tekniikka mahdollistaa rakenteen rakenteen ja lämmityksen samanaikaisesti, ja sitä käytetään sekä perustuksen että laatikon rakentamiseen. Tämä on yleinen menetelmä, jota käytetään yksityisissä ja korkeajärjestelyissä. Se perustuu monoliittisten teräsbetonirakenteiden periaatteeseen: lujitushäkki kaadetaan betonilla, mutta muotti ei ole purettu laastien jälkeen, mutta se on edelleen "kakun" osa. Pohjimmiltaan muotti on muoto, joka sallii lujitetun betonin "täytteen" tietyn geometrisen muodon toteuttamiseksi. Mutta kiinteän version tapauksessa se on lämmitin, jonka käyttö vähentää merkittävästi rakennuksen lämpöhäviötä. Pysyvän muottien käyttö alkoi perustuksilla, jatkuu suorakulmaisilla seinillä, tänään säteittäiset lohkot vapautetaan: jos haluat - erkkeri-ikkunan tai jos haluat - fantasia-allas.

Tarvittavat lisäelementit on myös tuotettu - kulmakappaleet, kruunu, korkit ja vastaavat. Aluksi kolmen tyyppisiä raaka-aineita käytettiin pysyvien muottien tuottamiseen.

 • Polystyreeni - pohjassa on vaahtoa (PSB) ja polystyreeni vaahtoa (PPS).
 • Polystyreeni-betoni - muuraus sideaineesta (sementti) ja rakeistetusta (polystyreeni) täyteaineesta.
 • Chipocement - lohkoissa ja laatoissa - jopa 90% orgaanista täyteainetta ja sementtiä sideaineena. Orgaanista ainetta edustavat yleensä suurikokoiset puulastut, mutta jotkut tuottajat voivat lisätä seokseen muita kasvimateriaaleja (ruoko, ruoko, olki). Sekä lohkojen sisällä että ulkoseinien sisäpuolella olevissa laatissa - eristekerros on laajennettu polystyreeni (puolet sisäisestä tilavuudesta), sisäisten väliseinien lohkot ovat tyhjät.

Nyt myynnissä Moskovan myymälöissä ja maamme kaikilla alueilla on myös yhdistettyjä vaihtoehtoja, kun ulkoseinä on PPP tai PSB ja sisäseinä on arkistomateriaaleista kuten OSB tai TsSP. Koska tällaisen sisäkerroksen lämmönjohtavuus on korkeampi kuin PPS (PSB), ulkopinnan paksuus on paljon suurempi kuin kiinteissä polystyreeni-vaahtolohkoissa. Lohkon aloitusseinämän paksuus on 50 mm, mutta tämä kerros on riittävän lämminilmastoon sisälle ja ulkokäyttöön, kylmillä alueilla ulkokerroksen on oltava 100 mm. Muita suosittuja tapoja lämmittää kotiin on kuvattu artikkelissa "Eristys yksityinen talo."

Talon muotti on lämmitetty.

Jotta et joudu pettämään, rakennustyömaamme ammattimaisesti harjoittamamme portaalin käyttäjä, neuvoo kiinnittämään huomiota painoon - hänen mukaansa korkean laadun ja tiheän muottien 1 m should on painava vähintään 15 - 16 kg.

Eristettyjen monoliittien tärkeimmät edut eivät koske ainoastaan ​​rakennusprosessin nopeutta ja taloudellista kohtuuhintaisuutta, vaan myös mahdollisuutta itse pystyttämiseen ilman asianmukaista pätevyyttä. Lisäksi plussit on tallennettu täysin tasalaatuisiksi (oikein asennettuina) pintoihin, joissa ei tarvita paksua kipsi kerrosta. Ulkopuolella on tarpeeksi koristeellinen kipsi tai asennettu näyttö, ja sisäpuolelta ne ovat useimmiten päällä kipsilevyllä.

Teknologian vastustajien pääasiallinen haitta on PPS: n haitallisuus ja matala höyryläpäisevyys - seinät voivat vapauttaa aggressiivisen kemian ilmaan ja taloksi tulee termos.

He rakensivat ystävänsä talon pysyvän muottien tekniikan mukaan - kyllä, talo osoittautuu lämpimäksi, mutta täysin hengittämättä - talvella ikkunoiden sumu, talon kosteus on hullu. Otin yhteyttä asiakkaaseen, joka myös rakennettiin käyttämällä tätä tekniikkaa - sama ongelma.

Materiaalin hypoteettinen aggressiivisuus lohkojen valmistajien omuudella - korkealaatuiset raaka-aineet ja valmistusmoduulien tekniikan noudattaminen minimoivat mahdollisuuden eristää haihtuvat yhdisteet. Jos on epäilyksiä, houkuteltu materiaali voidaan toimittaa paikalliselle SES-laboratoriolle testausta varten. Jos haluat suojata itsesi myrkystä, sinun on huolellisesti valittava toimittaja, eikä sitä saa tehdä liian alhaisin hinnoin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää siru-sementtiä tai yhdistettyä muottirakennetta. Thermoksen vaikutuksen välttämiseksi autetaan kunnolla järjestettyä ilmanvaihtoa, mikä ratkaisee kosteuden ongelman ja rikkomusten tapahtuessa muotti voi esiintyä tiili- ja lohkoseinillä. Vaikka jotkut FORUMHOUSE-osallistujat eivät huomanneet huoneen kosteuden ongelmia, ilman ilmanvaihtoa.

Ilmastoinnin osalta - alueellamme ilmasto, tiedät, on kostea, jopa hyvin - ei lisäystä. näissä taloissa ei ole ilmanvaihtoa. No, siellä ei ole tällaista ongelmaa, se on käytännössä.

Ottaen huomioon, että portaalin osallistujan asuinpaikka on Kaukoidässä, kiinteä muotti on erityisen tärkeä korkean seismisen vastuksen vuoksi: monoliittinen rakenne on vähemmän altis muotoutumiselle.

Asennustekniikka

Optimaalinen perusta pysyvälle muotille on nauha. Jos käytetään betonilohkoja, on toivottavaa täyttää 30 cm paksuinen monoliittinen hihna. Pohjaan kaatamisen yhteydessä asennetaan siihen pystysuorat vahvikapit (halkaisija - 10 mm), mikä auttaa lisäksi yhdistämään pohjan ja laatikon yhdeksi tilarakenteeksi. Kuten missä tahansa rakennusprosessissa, vedeneristys tehdään säätiön ja ensimmäisen rivin välillä. Valssatut kalvot tai kalvotangot nastat. Päällystettyjä bitumimastetteja ei suositella käytettäviksi polystyreenilohkoissa, mieluiten polyeteeniä tai asfalttipinnoitteiden kattoa. Tietyissä olosuhteissa, ei ilman vedeneristys.

Tein nauhan, vapautin raudan, ei pinota vedeneristys. Mutta sitten kellarikerroksen seinät vaipivat DSP: n ja vedenpitävät tallennetulla materiaalilla. Kellari on noin 1,8 metriä.

Ensimmäisen rivin kokoaessa on noudatettava tarkasti tasoa. Taipuma tasoitetaan liimalla tai sementtilaastilla. Lohkot alkavat leikata kulmilla, jotka vaurioittavat vahvistamista. Ensimmäisen rivin kokoamisen jälkeen horisontaalinen vahvike on päällekkäin ja uritetut pystysuorassa, joista jotkut käyttävät muovisia siteitä. Toinen rivi menee samaan tapaan. Muuraus jäljittelee tiiliä - vierekkäisten rivien siirtymistä monoliitin lujuuden lisäämiseksi. Urajärjestelmä lisäksi kiinnittää ja tiivistää saumat ja liitokset, urat eivät salli eroa, muuten saadaan kylmäsiltoja. Lohkojen tai levyjen tyypistä ja valmistajan suosituksista riippuen voidaan toistensa välillä myös kiinnittää langat tai niitit. Dmitriy Kov, joka rakensi itse talon polystyreeni-vaahtolohkojen kiinteän muottirakenteen mukaan, loi seuraavan vahvistuskorin.

Pystysuora vahvistus asetettu noin kuusikymmentä senttimetriä, horisontaalinen - kahteen riviin. Luonnollisesti kaikki ikkuna- ja oviaukot nostettiin: sivut - kaksi vahvikeparia, päälle - neljä kappaletta, kaikissa kulmissa ja risteyksissä - myös neljä kappaletta. Jos autotallille on aukko - yläosassa on kuusi kappaletta, varuste on sidottu odotetulla tavalla, jonka päällekkäisyys on noin. Kaikki vahvikkeet seinissä, joiden läpimitta on 10 mm, grillata - kuusi kappaletta, kukin 12 mm. Tessa on 43 pylvästä, jotka on valmistettu TISE-augerista, jonka jatke on 0,5 metriä.

Hankkeen mukaan ensimmäisten riveiden asettamisen yhteydessä muodostuu sisäisten väliseinien ja oviryhmien sisäpuolisia taivutuksia, jotka on asennettu teknisiin yhteyksiin: uria leikataan lohkoiksi, tässä vaiheessa tarvittavat putket asetetaan. Kun lohkot on asennettu, lujitusholkki muodostuu toisiinsa liitetyistä pystysuorista ja pitkittäisistä sauvoista. Monoliitin lujuus ja sen muodonmuutoksen kestävyys riippuvat suurelta osin raudoituksen halkaisijasta, useimmiten runko on neulottu halkaisijaltaan 10 - 12 mm.

Koska kaksi tai neljä riviä kaadetaan kerrallaan (riippuen tuotemerkistä ja muotojen tyypistä), pumppauslaitteiden osallistuminen on perusteltua suurilla kvadratuurilla sijaitsevilla rakennuskohteilla, kun useita kuutioita liuosta sijoitetaan näihin useisiin riveihin. Jos kyseessä on tekniikan loukkaaminen ja useampien rivien samanaikainen kaataminen, on mahdollista sekä lohkojen pullistuminen - "vatsa" että tyhjennysten ja kuopojen muodostuminen. Liuoksen tiivistämiseksi käytetään molempia täryttimiä ja "tyke-menetelmää" - käyttämällä pitkää vahviketta tai puukahvaa.

Koska täytettäessä liuoksella on mahdollista osittain täyttää urat, jotka estävät seuraavan rivin asentamisen, yksi portaaliosapuoli, Lordi Kyron, valmistettiin metalliset U-muotoiset kehykset yhtä leveäksi lohkojen seinämiin ja peittivät pinnan samalla, kun seinäosa täytettiin. Rivejä kootaessa, sekoittamalla laasti, asentamalla vahvike häkkiin ja kaatamalla monoliitti, se houkutteli suosituimpia yksityisten kauppiaiden "Tadžik-stroy" työvoimana. Ja avioliiton mahdollisuuden minimoimiseksi valvoi tarkasti ensimmäisen krs: n ja sen jälkeisen prosessin asettamista. Jos huomaat pullistuneen segmentin ajoissa, kunnes ratkaisu on tarttunut, riittää vain tasoittaa se.

Ja ottaen huomioon, että jokaista seuraavaan kerrokseen ei kaataa täydellistä asettamista, mutta lyhyen ajan kuluttua, betonin lopullisen kypsymisen prosessissa muodostuu täydellinen, eristetty monoliitti.

Muotti ei itse ole kantokahva, joten kaikki lattialevyt ja lokit sijoitetaan suoraan betonityöstöön, josta vastaavat urat leikataan laajennetun polystyreeni-kerroksessa. Rakennuksen lämpökapasiteetin lisäämiseksi, joka erittyy eristeen takia, sisäiset väliseinät tehdään joskus muilta seinämateriaaleilta - tiililtä, ​​lohkoilta, kipsilevyrakenteilta. Yksi mahdollisista vaihtoehdoista on kaataa monoliitti muottiin ja rakenteen kiinteytymisen jälkeen - poistamaan polystyreeni-seinät.

koristelu

Kiinnitettyä muottirakennetta on kehitettävä korottavien vaikutusten lisäämiseksi ja materiaalin suojelemiseksi ulkoisilta vaikutuksilta, ja tämä koskee myös useimpia lohko-lajikkeita ja ruhoja. Koska seinämää ei tarvitse tasata, älä paksua kipsi kerrosta. Runsaasti lasikuitu- tai ruostumattomasta verkosta valmistettua vahvikekerrosta liimamastalla ja sen jälkeen koristelevy tai kittiyhdistelmä.

Seinien lujuus riittää raskaammille materiaaleille - laattoille tai kiveille, ja sivuraide ei ole yhtä suosittu. Sivuraide asennetaan osajärjestelmään, joka on asennettu joko suoraan betoniin tai, kun kaiuttimet ovat muovisissa lohkoissa, vaipuihin. Tänään myynnissä on eräänlainen koristeellinen muotti - sillä on jo edessä oleva kerros, joka jäljittelee kiven julkisivua. Mutta koska tämän vaihtoehdon suhteellisen korkeat kustannukset eivät ole kovin kysyttyjä. Portaalin jäsen AlexIll22 käänsi tyypillisen rakennuksen eksklusiiviseksi mielenkiintoisella viimeistelyllä.

Ulkopinnan viimeistely: ruudukko kiven alapuolella - ruostumaton teräs, seinässä oleva verkko - maali, kivi - nyt joka kolmas kulmassa talon viimeistelyä varten kolme vuotta sitten, oli melko harvinainen ja mielenkiintoinen väri. Myydään levyillä, joiden paksuus on 10-50 mm. Neuvoa, mutta ei koea, laita kivi uima-altaiden liimaan - ilmastomme on suurin, jopa 90 cm: n suuruisella katolla. Seinät ovat polymeeristä, julkisivun kipsistä, joka sävyttää suoraan myyjä.

Hankkeet talojen pysyvältä muottirakenteelta

 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti

Voronezhissa on laaja suosio kiinteistä puusta talojen projekteista. Pysyvän muottien talojen tärkein etu on heidän taloudensa, lujuutensa ja kestävyytensä. Säästöt saavutetaan vähentämällä talon rakentamiseen käytettyä aikaa ja rakennusmateriaalien kustannuksia. Korkean lämpötehon ja pienemmän seinämän paksuuden ansiosta kiinteiden muottien talon hyödyllinen pinta-ala nousee 10 prosenttiin.

Kaikki vakiorakenteiset rakennusten ja mökkien vakiohankkeet on mukautettu rakennusalueelle (maaperä ja paikalliset ilmasto-olosuhteet Voronezhin alueella) ja asiakkaiden toiveet seinämateriaaleille ovat ILMAISIA (lukuun ottamatta hankkeita, jotka tarjotaan varastoon alennuksella). Tarvittaessa voidaan tehdä muutoksia rakennustöiden vakiomuotoisiin rakennustöihin (pienet muutokset projekteissa tehdään maksutta, merkittäviä muutoksia - pienen lisämaksun vuoksi).

Talon rakentaminen

Puiset tai tiilitalot oikeutetusti ovat faneja. Mutta kaikilla hyveillä heillä on yksi erittäin merkittävä miinus - niiden rakentaminen ei ole nopeaa. Ne, jotka ajattelevat oman kodin rakentamista, mutta joilla ei ole riittävästi aikaa varastossa eikä heillä voi olla suurta osaamista rakentamisessa, on edelleen valittava monoliittinen tapa rakentaa asuntoja. Artikkeli keskittyy pysyvien muottien taloon.

sisältö:

Jotta voidaan täyttää säätiön ja seinät tällaisen talon käytetään muotti. Se voi olla irrotettava (eli purettava sen jälkeen kun työ on valmis) tai kiinteä. Toinen vaihtoehto pysyy paikallaan laastin kaatamisen ja kovettumisen jälkeen, ja kaikki ulkoiset viimeistely suoritetaan suoraan muottien päällä.

Talo pysyvän muottien tekniikasta

 • Muotti ei ole muuta kuin lomake. Muistat lapsesi peleistä hiekkalaatikkoon tai kuvittele, että emäntä kaada taikinan kakun päälle erityisissä säiliöissä leivontaan. Mutta toisin kuin annetut esimerkit, lomake pysyy paikallaan, jolloin se tulee osa seiniä tai säätiötä.

Talot kiinteästä puutavaran valokuvasta

 • Pysyvä muotti on koottu lasten suunnittelijan periaatteen mukaan eri kokoonpanolohkoiksi. Asennuksen periaate muistuttaa tiilimuurausta. Rakenteilla on urat tai erityiset lukitustyyppiset liitännät.
 • Kiinnitä tarvittaessa vastakkaiset lohkot kiinnittimiin. Varmista, että käytät pystysuoraa vahviketta ja että rakenne kestäisi sisäpuolelta kohdistettua painetta laastilla, kaataminen suoritetaan sarjassa. Kussakin lähestymistavassa sementti täytetään korkeudella, joka on yhtä kuin kolme tai neljä riviä lohkoa.
 • Muottielementit on tehty laajennetusta polystyreenistä tai eräistä muista materiaaleista, jotka edistävät lämmöneristystä.

Pysyvän muottien käytön edut

 • Monoliittiset rakenteet ovat kestäviä itsenäisesti. Vasen muotti luo uuden kehyksen, joka vahvistaa tulevan talon seiniä.
 • Monoliittiset seinät asettavat vähemmän painetta säätöön, joten kun kehitetään malleja taloja varten pysyvästä muottirakenteesta, on mahdollista laskea variantti, jossa talon kerrosten lukumäärä kasvaa.
 • Asunnon ääni ja lämpöeristys. Polystyreeni-vaahto on erinomainen materiaali kodin eristämiseksi, ja sen ominaisuuksia täydentää se, että se täydellisesti tukahduttaa äänet. Kiinteän puunhankinnan rakentaminen on omalla tavallaan samanaikaisesti lämpenemisen ja äänieristyksen kanssa.
 • Vähemmän aikaa työvoimaa. Säästä, kun rakennat omaa kotisi, tarvitset viisaasti. Vuokraa kalliit rakennuslaitteet poistetaan monoliittitalon arvioista. Kyllä, ja vapaaehtoiset tai työntekijät eivät tarvitse paljon. Kaatoprosessi on nopea. Tämä tarkoittaa sitä, että työntekijöiden ei tarvitse maksaa ylimääräistä lisäaikaa laitoksessa.
 • Tilaa tilaa. Vapaa tila, jopa yksityisten talojen sisällä, suunnitellut henkilökohtaiset projektit, ei koskaan riitä. Monoliittiset seinät ovat ohuempia kuin tiilet, mutta ne suojaavat omistajiaan aivan kylmältä, ja ne säästävät paljon tilaa sisällä.
 • Jatkamalla keskustelua säästämisestä, minun on sanottava, että kiinteän muottien ansiosta et voi ylilataa lämmitykseen talon myöhempää käyttöä varten.
 • Kestävyys. Jos noudatat tekniikkaa pienimpiin yksityiskohtiin, polystyreenilohkoilla ja betonilla muodostuvat seinät kestävät ainakin vuosisadan.
 • Helppo viimeistely. Lohkot luovat hyvän seinän litteän pinnan, joka mahdollistaa ilman vaivattomuutta ja ylimääräisiä kustannuksia tasojen tasoittamiseksi tekemään lopullisen viimeistelyn sekä kadulta että talon sisällä.

Mikä on pysyvä muotti

Laajennetut polystyreenilohkot ei-erotettavissa olevien muottien asennusta varten

 • Nämä ovat onttoja elementtejä, joilla on eri paksuus. Materiaalin ulkopuoli on paljon sisäistä - se on vastuussa lämmön säilyttämisestä talossa. Lohkot itsessään ovat riittävän vahvoja, jotta liuos täyttyy, ei-hygroskooppinen ja kohtuuhintainen.
 • Tiilimuodossa oleva kokoonpano lisää rakenteen lujuutta ja lisää jäykkyyttä seinään lisää lujitusta. Venttiilin tankoja, jotka sijaitsevat pystysuorassa, ovat päällekkäin. On tärkeää valita oikea halkaisija sekä betonin merkki.
 • Viestintä, mukaan lukien sähköjohdotus, asetetaan lohkojen esileikkautuvien reikien läpi. Kaikki työ on suoritettava ennen valun aloittamista. Lähtö on eräänlainen voileipä, jossa raudoitetun betonin "täyttö" suljetaan eristyskerrosten väliin.
 • Laajennetun polystyreenin vastustajat korostavat, että tämä materiaali ei ole ympäristöystävällinen. Mutta se on pikemminkin valmistajan valitseminen. Kaikilla standardeilla ja määräyksillä valmistettu polystyreeni ei aiheuta vaaraa terveydelle. Riittävät sanoa, että nälkäiset eurooppalaiset palkkiot ja tutkimukset sallivat tämän synteettisen materiaalin käytön yhdessä ruoan kanssa. Siksi hankkimalla materiaalia, sinun kannattaa tutustua laatuvarmenteisiin, äläkä ajautua epäilyttävien rahaetuuksien jälkeen.
 • Mutta polystyreenin höyrynläpäisevyyden vuoksi asiat ovat todella huonoja. Mutta ongelmia ei esiinny, jos hyvin harkittu ilmanvaihtojärjestelmä.

Polystyreeni-betoni on hengittävä materiaali.

 • Se on höyryä läpäisevä, koska se perustuu sementtiin. Lohkojen asettamisella on erityinen liima, sitova vahvistus ja sitten kaadetaan. Vahvuuden suhteen ne ylittävät vaahtoutuneen polystyreenin muotti.
 • Sementtipohjaiset lohkot vaihtelevat myös erinomaisesti. Joten on olemassa useita eri kokoja ja muunnoksia varten tehtyjä seinämateriaaleja, voit ostaa erikseen elementtejä pylväiden, pystysuorien tai kantavien lattiapalkkien, vaipan tai vyönauhojen muottiin.

Chip-sementtilohkot

 • Tämä hollantilaisten kehittäjien keksintö. Ne tunnetaan vuosisadan 30-luvulta. Niiden tuotantoa varten käytetään suuria havupuita (se muodostaa noin 80-90% koko materiaalikoostumuksesta). Siruja käsitellään erityisillä lisäaineilla ja suljetaan kipsin, sementtiklinkkerin ja joidenkin muiden lisäaineiden (Portland-sementti) seoksella.
 • Edut ympäristöystävällisyyden lisäksi ovat ilmeisiä:
  • korkea lujuus taustan pienellä painolla;
  • höyryläpäisevyys;
  • lämmön- ja äänieristysominaisuudet;
  • säänkestävyys;
  • pakkasvaste.
 • Paloturvallisuus saavutetaan erikoiskäsittelyllä, ja tällaiset lohkot eivät myöskään pelkää mätää, homeita ja tuholaisia. Ne leikataan ja työstetään helposti. Muottirakenteita valmistettaessa laatat on sijoitettu toisiaan vasten ja kiinnitetty lankavastuksilla. Ne eivät liitä vain rakenteellisia elementtejä, mutta eivät salli seinän poiketa pystysuorasta. Materiaalin mitat ovat standardit: 2000 × 500 × 35 mm.
 • He löysivät toisen käytön: usein siruja - sementtilevyjä käytetään eristämään julkisivuja tai rakentaa pieniä paneeli taloja, jotka on suunniteltu elämään kesällä.
 • Vahvistaa rakennetta on vähemmän. Vahvistukset edellyttävät kynnysikkunaa ja oviaukkoja, sarakkeita. Ja itse seinät on vahvistettu merkittävällä 2,5 tai 3 metrin välein (polystyreeni vaahtolohkojen muottiin, väli on 1 metri). Yhden lähestymistavan mukaan kaadetaan seosta, joka liikkuu kehän ympäri, mittarin korkeuteen (kaksi riviä). Tiiviste kaatoi betonia liittämällä.
 • Koska pysyvän muottirakenteen materiaalin ensimmäinen versio on yleisempi, tarkastele esimerkiksi esimerkkinä polystyreenivaahtolohkojen rakentamisen tekniikkaa.

Rakennetaan taloja pysyvistä laatoista omilla käsillään

Joten, on säätiö, joka on sopivin tapa maaperälle. Useimmiten se on nauhapohja. Joka tapauksessa se peitetään ensin kerroksella vedeneristysmateriaalia ja sisään vedetään vahvistetut sauvat.

Ensimmäisen rivin asettaminen

 • Lohkot kiinnitetään varovasti vahvikkeeseen, joka kiinnitetään toisiinsa valmistajan suositusten mukaisesti (langankiinnikkeet). Aloita kulmaelementit. Niiden välillä on kätevää vetää johtoa tarkastamalla sen kanssa, kun jäljellä olevat lohkot asetetaan peräkkäin. Materiaalin päissä on harjanteita ja uria. Tämän tyyppinen liitäntä pitää kaikki muotin osat paikallaan. Ensimmäinen kerros on tulevan rakennuksen perusta. Tässä vaiheessa asetetaan sisäisten väliseinien ja sisääntuloryhmien aukot. Kaikki tekniset viestinnät muodostetaan välittömästi. Lohkojen konstruktiivinen ominaisuus (sisäiset tyhjät tilat) antavat kätkeä kaikki tarvittavat johdotukset seinien sisäpuolelle. Älä unohda tuuletusta.

Toisen rivin asettaminen

 • Toisen rivin lohkot on pinottu syrjään, kuten tiiliä. Tällainen ligaatio antaa lujuutta ja jäykkyyttä. On tärkeää varmistaa, että pinoisten lohkojen sivut ovat kohdakkain. Muista tarkistaa taso, jotta se ei pääse poispäin pystysuorasta. Ensimmäisen ja toisen rivin kiinnitysosat ovat helppoja. Elementtien pinnan urat suljetaan kevyen paineen jälkeen.
 • Kolmas polystyreeni-vaahtolohkon rivi asennetaan samalla tavalla kuin toisen tason asennus.

Juotto ratkaisu.

 • Betoni kaadetaan ympäröivän alueen ympärille pystysuoralla muottirakenteella. On tärkeää täyttää täytetty seos. Täyttösulun matalalla syvyydellä voit käyttää tätä tarkoitusta varten vahvistuspalaa: se toimii kuin pikaliitos - ne puristavat betonia voimakkaasti tyhjentääkseen tyhjiä aukkoja ja tuhoavat ilmakuplat. Optimaalinen pituus lasketaan seuraavasti: lohkon korkeus on kerrottava arvolla 3. Mutta syvä värähtelijä hankkii työn nopean suorittamisen. On paljon tehokkaampaa selviytyä ratkaisun tiivistämisestä. Tällöin sen työosan halkaisija ei saa olla yli 4 cm.
 • Asiantuntijat suosittelevat, ettei sementtiä siirrä lohkojen yläkerroksen päälle loppuun asti. Jos täytät puolen viimeisen rivin, sauma piilotetaan polystyreeni-vaahtomuottien elementteihin. Joten seinät vahvistuvat. Neliömetriä kohti sinun tulee kaataa 0,075-0,125 m³ laastia.

Neljännen ja sitä seuraavan rivin asettaminen

 • Seuraavissa rivissä olevilla lohkareilla on sama algoritmi, joka on kuvattu. Kun kuudes rivi tulee paikalleen - betonin kaatamisen toiminta toistuu. Slab-muotti toimii parhaiten asiantuntijoiden tuella. Teknologia on seuraava. Lohkareiden rivissä, jossa lattiapalkkeja (tai lattiamateriaaleja) suunnitellaan, tarvittavat mitat ruopataan. Leikkausfragmentti ei saa olla suurempi kuin 1/4 muottielementistä. Nyt palkit asennetaan paikoilleen ja täyttö on tehty.

Lopullinen vaihe

 • Pysyvän muottien talon viimeistely on yksinkertaista. Lohkojen kovaan tarttumiseen kipsiseoksesta johtuen se sallii tasaisen ja helposti. Monoliittisiin taloihin tehdyt kattopinnat eivät poikkea kattorakenteiden rakentamisesta eri teknologioihin rakennetuissa rakennuksissa.

Kiinteiden muottien videotalo

Mitä voit tehdä perimätiedostosta?

Jos kotiopettajalla on vahvuus tarkalleen, täsmällisesti ja johdonmukaisesti toiminnoissaan, hän voi itse valmistaa kiinteän muodon säätiölle. Sinun on valittava useita sopivia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri,
 • sementtijuova-aluksella,
 • tasainen liuskekivi.

Kaikki ne ovat melko vahvoja, kosteutta kestäviä, joustavia. Ainoa indikaattori, joka näillä materiaaleilla ei ole, on lämmöntuotanto. Sen vuoksi sinun on myös hankittava jotain lämpöä varten (esimerkiksi mineraalivilla). Tarvitset myös vedenpitävät materiaalit, varusteet, sementti-hiekkakomponentit, sarjan kytkentäruuvit ja mutterit rakenneosien kiinnittämiseen yhteen.

Kiinteä muotti polystyreenivaahdosta

Lämmin esivalmistetut monoliittitalot

Polystyreenin kiinteä muotti on suunniteltu eri korkeuksien monoliittisten rakennusten nopeaan rakentamiseen. Tämä lämpöä säästävä tekniikka lämmönkestävyyden, äänen eristyksen, mukavuuden, yksinkertaisuuden, nopeuden ja kestävyyden sekä rakennusten kestävyyden takia kuuluu korkeaan teknologiaan rakennusalalla. Sen käyttö on erittäin tehokasta, kun rakennuksen suuri nopeus ja rakennuksen lämpöhyötysuhde ovat olennaisen tärkeitä.

Pysyvän muottirakenteen lohkot "Lämmin talot" ovat kaksi levyä laajennetusta polystyreenistä, jonka lukitusjärjestelmä on yhdistetty laajennetun polystyreeni- tai metallipuskureiden kanssa. Levyjen välinen sisätila on vahvistettu ja täytetty betonilla. Lukkojen järjestelmä, joka sijaitsee yläpuolella, alapuolella ja lohkon päissä, yhdistää kiinteät lohkot kiinteästi seinämien asentamiseen ja poistaa betonin virran.

Säästä rakennuksen ja käytön mukaan

1. Seinien korkea lämpötehokkuus on keino välttää korkeita kustannuksia kalliiden lämmityslaitteiden hankinnasta, polttoaineen kuljetuksesta, käyttöajoista ja työvoimakustannuksista. Talvella lämmitystoiminta ja ilmastointilaite kesällä rakennuksessa, joka on rakennettu "lämmin koti" -tekniikalla, on 3-3,5 kertaa pienempi kuin tiilitalo.

2. Rakennusajan lyhentäminen, yksi tärkeimmistä sijoitetun pääoman tuotto-indikaattoreista. Perinteisiä materiaaleja käytettäessä talon rakentaminen venytetään vuosia. Sama seinäalue on 10 kertaa nopeampi kuin tiili. Siksi käytät noin 3-4 kertaa vähemmän rakennuttajien työvoimakustannuksista kuin perinteisten tiilien rakentamisesta.

3. Muita hyödyllisiä alueita. "Lämmin talon" seinien paksuus on vain 25 cm, mikä on verraten pienempi kuin muiden rakennusmateriaalien seinämien paksuus samalla lämmönkestävyysominaisuudella.

4. Tuotannon helpottaminen. Halutessasi ja taidoilla voit rakentaa talon omaan ja säästää rahaa.

5. Säästäminen säätiön rakentamisessa, sillä "lämmin kodin" seinät luovat paljon pienemmän kuorman säätöön verrattuna muihin seinämateriaaleihin.

6. Säästää seinäaineiden kustannuksia. "Lämmin talon" seinämän hinta on noin 1,5 kertaa pienempi kuin tiilien seinän kustannukset, jotka ovat samanlaisia ​​kuin lämmön säästö.

7. Helppo asentaa viemärit, vesiputket ja sähköjohdot. Tämän seurauksena säästöt näissä töissä.

Kiinteä muotti polystyreenivaahdon pohjalle

Rakennustekniikka on kehittynyt ja hienostunut. Halu rakentaa nopeasti ja edullisesti uusia rakennusmateriaaleja kehittäviä yrityksiä etsimään halpoja korvaavia klassisia tiiliä, puuta ja jopa betonia. Lähes kaikki modernit asuntokannat, toimisto- ja ostoskeskukset, teollisuuslaitokset on rakennettu teräksestä ja betonista. Mikä on elää vahvistetun betonin talossa, ei vain yksi sukupolvi tietää omakohtaisesti, ja tällaisten rakennusten elämänlaatuun liittyvät arvostelut eivät ole aina kirkkaita.

Kukaan ei kiellä kiinteitä ja kustannustehokkaita betonipäällystysmenetelmiä irrotettavalle muottirakenteelle, vain vanha teräsbetoni kaadetaan tänään polystyreeni-vaahtokehykseen. Vanha betoniteräs "karkki", joka on kääritty uuteen kääreeseen polystyreeni-vaahtomuovilla.

Ei-irrotettava muottilevy, joka on tehty polystyreenistä, on niin paha

Rakentamisyritykset, jotka tuottavat vaahtomuovimateriaaleja, tutkimusorganisaatiot antavat valtavan määrän väitteitä, jotka osoittavat talon rakentamisen edut laajennetun polystyreenin jatkuvasta muottirakenteesta:

 • Ensinnäkin kevyen ja kestävän rakennuksen eristys on noin 30-35% korkeampi kuin punaisen tiilitalon samat ominaisuudet, kun taas talon laatikko on kaksi kertaa niin kevyt, mikä tarkoittaa, että säätiön rakentamisen kustannuksia voidaan vähentää;
 • Toiseksi, polystyreenin pysyvä muotti suojaa luotettavasti betonipintaa kosteudelta ja huurteelta, mikä tarkoittaa, että betoniteräksen "elämä" keskimääräinen kesto kasvaa 15-20%;
 • Kiinteäksi polystyreeni-muotiksi valettuun tekniikkaan rakennetun talon hinta on noin 40% halvempaa kuin samanlainen silikaattilainen projekti.

Rehellisesti on huomattava, että nykyään vain yhdessä tapauksessa voidaan ehdoitta tunnustaa polystyreeni-vaahtomateriaaleista valmistettujen pysyvien muottien valtavat edut. Tällainen vaahtomuottirakenne voi parantaa perustuksen vedenpitävyyttä ja säilyttää betonin kyky kovettua suunnittelumuodossa jopa suhteellisen alhaisissa lämpötiloissa. Esimerkiksi lämpimän kellaribeton, joka on kaadettu 3 - 5 ° C: n lämpötilaan laajennetun polystyreenin ei-irrotettavaksi muodoksi, voi säilyttää juoksevuuden ja plastisuuden ainakin kymmenen tuntia, mikä mahdollistaa lämpöjännitysten välttämisen.

Tavallisessa puisessa muottilaitteessa betoni jäähtyy 5 tunnissa ja lämpimämmät sisäkerrokset kovettuvat nopeammin kuin ulkopinta, mutta sen pitäisi olla toisinpäin.

Talon rakentamisessa tärkeintä on laatikon lämpö tai voima

Tähän mennessä talon rakentamiseen on olemassa kolme päätyyppiä polystyreeni-vaahtomuovia:

 1. Solukkomenetelmä, jossa seinämä on sijoitettu yksittäisistä lohkoista polystyreeniä ja kaatettua betonia. Tässä tapauksessa muotti voidaan esittää soluina, joissa on suuri määrä vaahdotetun muovin soluja, joiden ydin on täytetty teräsbetonilla;
 2. Kiinteän muottitarran klassinen versio, koottu kaksi rinnakkaista levyä laajennetun polystyreenin levyt, jotka on yhdistetty poikittaisliitoksilla. Tällaisen pysyvän muottirakenne on lähes identtinen tavallisen levyn tai puupalkin muodon kanssa;
 3. Parannettu kahden levyn versio kiinteästä muotista. Tärkein ero on menetelmä, jolla kompensoidaan betoniseoksen murskausprosentti muotin sisällä. Levittimien ja varusteiden sijasta käytetään tavallisia puu- tai teräspalkkeja ja palkkeja, joissa on telineitä ja tukia.

Kiinteän muottirakenteen parannetun version etuna on se, että saadaan mahdolliset paksuuden ja muodon seinät riippumatta siitä, onko uudelleentarkistus vai muut kiinnittimet. Lisäksi asennuksessa on käytettävä polystyreenin kulmia elementtejä, jotka mahdollistavat seinien liittämisen suorassa kulmassa. Useimmat yritykset kehittävät omat pysyvät muottijärjestelmät kahden laattaversion perusteella. Tällöin on mahdollista rakentaa ja valmistaa polystyreenistä pysyvää muottirakennetta, täysin käsittämätöntä muotoa ja kokoonpanoa sisältävien rakennusten laatikot.

Seinien valu tekniikka pysyvästä muottirakenteesta

Teoreettisesti yksi tai kaksikerroksinen talo tai autotalli, joka käyttää laajennettuja polystyreeniä sisältävää kiinteää muottirakennusta, voi rakentaa kolmen hengen joukko yhden tai kahden työpäivän kuluessa. Liitännän helppous ja pysyvän muottirakenteen pieni paino vähentävät liikuntaa vähäisiksi. Mutta käytännössä kaikki on paljon monimutkaisempaa.

Ensinnäkin betoniseoksen käyttö rajoittaa pinottujen rivien määrää. Useimmiten asiantuntijat suosittelevat vaahtopolystyreenilohkareiden sijoittamista neljään riviin yhdistelemällä ne pohjaan, betoniin kaatamalla ja odottamaan jonkin aikaa. Pienen kutistumisen jälkeen 3-4 tunnissa lisätään betonia ja lujitusta vapautetaan kasaan pysyvää muottirakennetta tuleville yläluokille.

Toiseksi suuren betoni- massan ansiosta kiinteiden muottien neljän rivi- korkean lohkon, jopa vahvikkeen läsnäollessa, ei ole riittävästi stabiilisuutta, joten ainakin yksi päivä, muuraus tulisi asettua ja vahvistua.

Lisäksi kiinteän muottirakenteen kokoonpanossa vaahtopolystyreenilohkot on yhdistettävä peräkkäin mahdollisimman hyvin. Jos et tarjoa tasaista vaakasuoraa pintaa, lisää vaahtopolystyreenilohkareita, jotka voivat johtaa seinän romahtamiseen, koska betoniin upotetun, ei-irrotettavan vaahtopolystyreenin rakenteen alkuperäinen jäykkyys on huomattavasti pienempi kuin tiilen tai puun.

Lopullinen tekninen toiminta

Asiantuntijat suosittelevat sulkevan pysyvän muottien sisäpinnan laajennetusta polystyreenistä vahvistamalla verkkoa ja kipsiä. Jos talon tila sallii, seinät voidaan sulkea kipsilevyllä. Mutta voit laittaa koristeellinen kipsi ilman mitään viisautta.

Ulkopinnan polystyreeni vaikeampi. Ultraviolettisäteinen auringonvalo voi useiden vuosien ajan muuttaa eristyskerroksen murskamaan massaan, joten ulkopuristetut polystyreeni- kerrokset on suljettava sementti-hiekkakivellä, minkä tahansa sisustuksen voi asentaa päälle - keinokivestä muoviosaan.

Kiinteällä muottilevyllä on vain yksi haitta - laajennetun polystyreenin huono laatu. Jos tuotantoprosessissa oleva polymeeri on saanut tarpeellisen puhdistuksen reaktiotuotteista ja säilöntäaineen pintakäsittelystä, se on teoriassa täysin turvallinen. Muussa tapauksessa bentseenin, styreeni- ja kaasuaineiden höyryt hitaasti hikoilevat kehoa pitkään aikaan. Kumma kyllä, mutta mikään terveys- tai hygieniatodistuksista ei takaa polystyreenivaahdon korkeaa puhdistustasoa. Usein vain polystyreeni-valmistajilla on tällaisia ​​tietoja, eikä edes kaikissa tapauksissa.

Paljon kysymyksiä syntyy pysyvän muottien paloturvallisuudesta. Päävaara ei ole materiaalin syttyvyys, vaan sen hajoamistuotteet korkeassa lämpötilassa. Polystyreeni tässä tapauksessa ei ole poikkeus, se on otettava huomioon valittaessa rakennusmenetelmää.

johtopäätös

Ei ole epäilystäkään siitä, että menetelmä, jolla betoni valetaan pysyväksi muottirakenteeksi lähitulevaisuudessa, surkeaa suurimman osan vanhoista rakennustöistä, erityisesti muiden kuin asuinrakennusten rakentamisessa ja tilojen rakentamisessa. On vain ratkaista polystyreeni-vaahdon polttamisen ongelma. Ehkä jos käytät vaahtopolystyreenieristystä betoniseosten seinien virittämisen yhteydessä, saat kilpailukykyisin ja tehokkain tapa rakentaa rakennuksia.