Puiset talot

Puutaloiden nostaminen on melko tarpeeksi pullon hydrauliliitintä, jonka kapasiteetti on 10 tonnia. Se oli tällainen jack, että nostimme talon tristen, ullakko, katto ja oshalevka seinillä. Talon seinien pituus on 6,5 ja 11,5 metriä.

Kylpy tai pieni maalaistalo voidaan varustaa jopa 5-6 tonnilla.


Yksivärinen hydraulinen nosturi 10 tonnia nostettaessa taloa. Se on konkreettinen. Muussa tapauksessa ei heikennetä. → Kaikki kuvat

Omasta kokemuksestani en suosittele hankkimaan suurempaa kantokapasiteettia johtuen siitä, että se liittyy tämän työkalun kokoon. Suurin ongelma noston korkeuden kanssa - mitä suurempi se on, sitä enemmän tilaa tarvitaan nostamaan noston alkuvaiheessa

On myös syytä kiinnittää huomiota liukuportaiden sylintereiden (tangot) määrään. Samalla kapasiteetilla varustetulla kahdella tangolla varustetulla tikulla on alhaisempi noutamiskorkeus kuin yksisuuntaisella versiolla, vaikka se maksaa enemmän.

Älä käytä pistokkeen ruuviosaa, vaan kierrä se täysin sylinterin sisään. Nostomekanismi, kun seinät nostetaan, toimii mahdollisimman täydellisesti ja jos valmistajat ruuvattu kevyestä teräksestä, niin se voi taipua ja tarttua kierteeseen. Näin tapahtui meidän tapauksessamme - sitä oli vaikea kiristää myöhemmin, eikä tätä ruuvaa koskettanut.

Talon nostamiseksi on valmistella teräslevy, jonka paksuus on 1 cm ja pari metallipinnoitteita. Linjoja tarvitaan tasoittamaan kantapään asentoa betonilevyssä. Levy on välttämätön niin, että nostimen nostopää ei paineta hirsirakennuksen alempaan lokiin. Kuormat nostettaessa taloa ovat kunnolliset ja jopa osa säätiöstä voi uppoutua altaan alle.

Ruuvatyyppisiä liittimiä voidaan myös käyttää talojen nostamiseen. Luonnollisesti niiden on oltava vähintään 10 tonnin kuormitettavuus. Ruuvi-tyyppinen liitäntä menettää hydrauliset mukavuudet. Hydraulinostimen öljyä on helpompi pumpata kuin ruuvimutterilla.

Ihmisillä on paljon tarinoita erikoisrakenteiden tai jopa erityisten nostojärjestelmien käytöstä dieselvetureiden tai autojen hississä. Tietenkin, jos sinulla on erikoistuneiden asiantuntijoiden ryhmä käytettävissänne, tämä ei ole huono, mutta työskentelemällä pienen määrän ihmisiä voitat tämän prosessin tarkkuudella ja perusteellisuudella. Puutalo on melko pehmeä rakennus, jossa on suuri seinän korkeus, päällekkäisyyksien, ikkunoiden rungot, kattotuolit voivat olla epämuodostuneita tai jopa rikki. On parempi suorittaa nousu vähitellen, muutama senttimetri nostaen hirsitalon vuorotellen eri kohdissa. Tämän lähestymistavan avulla voit hallita suuria muodonmuutoksia ja kuormituksia.

Muihin tyyppisiin liittimiin, joita talo ei nosta


Rhombic-auto
liitin voidaan käyttää
rataa varten
Lattia Terassilaudat osoitteessa

Pienimmän korkeuden tartunnan ansiosta on romahtava, pyörivä ja matalatasoinen liitin. Rhombic (käytetään henkilöautoissa) ja podkatny on pieni kantavuus, yleensä 1,5-3 tonnia. Mikä tekee niistä sopimattomia seinien nostamiseksi.

Pienellä nostolavalla on pieni itsepäinen jalka ja lokin alapuolella lokit kääntävät sen sivulle.

Puuportaan seinää voidaan nostaa jopa hyvään napaan käyttäen vipua. Tämä vanha tekniikka on vaikeampi toteuttaa, koska se tarvitsee hyvän vipuvaikutuksen. Lisäksi nousu itse tuottaa kovaa työntekijää elävän painon mukaan. Kuitenkin sellaisen talon nostaminen tällaisella vipuilla on kuvattu kirjojen sivuilta → Hanging log seinät ja nostot talot ja → Korjaus puiset seinät

Jack talon nostamiseen: työn valinta ja tekniikka

Maan talojen omistajien on usein työskenneltävä julkisivun tai säätiön alaosien korjaamiseksi. Näihin tarkoituksiin on tarpeen nostaa koko rakenne tai sen erillinen osa, erityinen liitin voi auttaa tässä.

Tällaiset toimet olisi toteutettava suurella varovaisuudella, ehdotetussa artikkelissa käsitellään sopivia laitetyyppejä sekä mahdollisia keinoja korottaa rakennusta.

Ominaisuudet taloa nostettaessa

Liittimien tyypit

Puulastujen nostamiseen on olemassa useita erilaisia ​​laitteita, joista kaikki käsitellään jäljempänä:

 1. Hydraulipulloaukolla voi olla kuormitettavuus 2 - 100 tonnia. Ainoa merkittävä haitta on melko suuri alku- työskentelykorkeus. Kesämökille tehtävät työt riittävät yleensä jopa 10 tonnin kantokykyisiin malleihin, joiden kustannukset eivät ylitä 1 500 ruplaa; jäljellä olevat vaihtoehdot ovat ammattimaisille rakentajille.
 2. Hydraulinen vierintäpistoolilla on pieni nostokorkeus; nostokapasiteetti ei tavallisesti ole yli 10 tonnia, joten useimmat mallit soveltuvat dachan työhön. Kustannus on paljon suurempi kuin pullo lajike, se voi vaihdella 1 500-40000 ruplaa ominaisuuksien ja käyttöparametrien mukaan.
 3. Hydraulinen lajike, jossa matala nouto on vielä kalliimpi vaihtoehto, sen alkuperäinen kustannus on vähintään 16 000 ruplaa. Tällainen laite tarjoaa enemmän mahdollisuuksia, koska se voi toimia pystysuorassa tai vaakasuorassa asennossa sekä nostaa talon kulmassa. Suurin nostokyky on enintään 25 tonnia.
 4. Rack-versio, jolla on alhainen nouto, on maksimikapasiteetti 10 tonnia, aloituskustannus on 10 000-12 000 ruplaa.
 5. Ruuviliittimet voivat nostaa rakennuksia, joiden paino on enintään 50 tonnia. malleja, jotka on suunniteltu nostamaan talot, ovat puitteissa 2500-5000 ruplaa.

Mitä liittimiä tarvitaan?

Puutaloiden nostaminen sopii mihinkään edellä mainituista tyypeistä. Tärkein edellytys on, että nostetun rakenteen painon kantavuus.

Jacking-tekniikka kotona jackilla

Nosta yhdellä liittimellä

Yksi yhteistä teknologiaa nostetaan yhdellä laitteella, jolloin rakennuksen molemmin puolin on tarpeen nostaa erikseen.

Tämän prosessin aikana on tärkeää varmistaa, että rakennuksen kerroksen korkeus on korkeintaan 5 cm, muussa tapauksessa sen rakenne voi muuttua peruuttamattomasti, mikä johtaa taustakuvion murtumiseen, ikkunan lasin halkeiluun ja ovien vääristymiseen.

Nosto-tekniikkaa kuvataan alla:

 1. Yksi talon sivuista nousee, minkä jälkeen turvapalkit asennetaan tähän kohtaan, johon rakennetta alennetaan.
 2. Välittömästi tämän jälkeen laite poistetaan ja siirretään talon vastakkaiselle puolelle, jossa on tarpeen toistaa tämän toiminnan algoritmi.
 3. Kaksi muuta lähestymistapaa tapahtuu, joiden tuloksena pitäisi olla talon nousu kaikilla puolilla samaan korkeuteen.
 4. Sykli voidaan toistaa useita kertoja, jotta rakennusta voidaan nostaa haluttuun korkeuteen ja samanaikaisesti ei ylitä kertaluonteisen noston marginaalisia indikaattoreita.

Nosto kahdella liittimellä

Rakenteen nostaminen kahden laitteen avulla on helpompaa, mutta on erittäin tärkeää toteuttaa nämä työt täysin seuraavien ohjeiden mukaisesti:

 1. Kaksi mekanismia asennetaan kerralla, mutta niiden sijainti on määritettävä tarkasti, jotta ne eivät häiritse kahden puolen nostamista.
 2. Samanaikainen lähettäminen molemmille puolille kerrallaan ei ole sallittua, kaikki nurkat nostetaan asetetun jonon mukaisesti, muuten on olemassa vaara, että talon väärä liikkuu ja sen myöhempi muodonmuutos.
 3. Muussa tapauksessa nosto suoritetaan samalla tavalla kuin edellisessä tapauksessa.

Neljä nostinta nostamalla

Tämän tekniikan käyttö mahdollistaa rakennuksen nopeimman ja mukavimman noston.

Prosessi on kuvattu alla:

 1. Neljä mekanismia asennetaan - yksi kummallakin puolella taloa. Säästöaika saavutetaan sen vuoksi, ettei tarvetta irrottaa kalusteita siirtyessään uuteen kulmaan.
 2. Jokainen puoli nousee puolestaan ​​siirtymällä kumpaankin kulmaan vuorotellen, kerrallaan nousu on suoritettava useilla senttimetreillä.

Varotoimet puutalojen nostamiseen

Talon nostaminen ei ole vain vaikea vaan myös melko vaarallinen prosessi, joten jos päätettiin tehdä tällainen työ itsenäisesti, muista ensin tutustua seuraaviin varotoimiin:

 1. Valmisteluvaiheessa taloa vahvistetaan kaikissa suunnissa. Lokit voidaan nitoa laudoittain, ja ikkunoiden ja oviaukkojen suojaus vääristymistä vastaan ​​on varustettu välilevyillä.
 2. Jännitteen sijoittamiseksi on aikaisemmin valmistettu erityinen syvennys rakennekulmassa.
 3. Liittimen asennus on sallittu vain melko vahvalla ja leveällä pinnalla.
 4. Nousu on edeltänyt tutkimus alemman kruunun lokeista ja niiden lujuuden tarkistaminen. Köyhät alueet vahvistavat väistämättä näitä tarkoituksia varten metallipalkkien asentamisen.
 5. Alumiinivanteiden vaurioituminen voidaan välttää asettamalla metallilevy sisäänvedettävän sauvan alle. Painopisteessä pitäisi olla pieni sääntöjenvastaisuus.

Puutaloiden liittimet: rakenteen massan ja noston pääkohdat

Puutalon alaosan kruunujen korvaaminen tai osittainen korjaaminen on ongelma, että useimpien tällaisten rakennusten omistajat kohtaavat ennemmin tai myöhemmin. Puumateriaali on elossa ja jos rakentamisen aikana se ei kiinnittänyt riittävästi huomiota sen suojeluun, salongit heikkenevät ensimmäisinä. Puuportaiden nostaminen liittimiin on ehkä yleisin korjaustekniikka, ja keskustelemme tästä edelleen.

Kuva palkin korostuksesta palkissa.

Muutamia sanoja lähteistä itse

Ensimmäinen asia, jonka omistaja ajattelee, kun tämä ongelma ilmenee, on, millaista nosturia tarvitaan puutalon nostamiseen.

Sinun ei pitäisi paljastaa pyörää uudelleen, kahden tyyppisiä rakenteita pidetään perinteisesti yleisinä ja luotettavina - nämä ovat ruuveja ja hydraulisia.

 • Puuportaiden ruuviliittimet testataan aika ajoin. Itsenäisesti muotoilu on yksinkertainen ja ymmärrettävä elementti kaikille, jotka ovat oppineet peruskoulun fysiikan kurssin. Runkopäähän ruuvataan ruuvimeisseli tai kierretään ruuvi, jonka seurauksena nosto suoritetaan. Tangon pää on varustettu metallisella laakeripesällä. Kuormitettavuus riippuu teräksestä ja varsiosasta.
 • Hydrauliikka on kehittyneempi järjestelmä. Tässä nousu suoritetaan pumppaamalla neste erityiseen kammioon. Emme käsittele hydraulisten rakenteiden laitetta, sanomme vain, että näiden malleiden kuormituskyky on paljon suurempi kuin ruuvi, mutta hinta on korkeampi.

Tärkeää: keskikokoiset puurakennukset eivät ole niin raskaita ja päättävät, miten puutaloa kiinnitetään, on paljon tärkeämpää, että mekanismi tarkistetaan, sertifioidaan ja täyttää ilmoitetun kantokyvyn, joka on merkittävä liitteenä oleviin asiakirjoihin tai yksikköön.

Mitä etsiä nostettaessa

Tällaisten rakenteiden nousu on melko hankalaa. Täällä on otettava huomioon useita puhtaasti teknisiä tekijöitä, samoin kuin itse rakennelman tila, sillä huolimatta siitä, että on olemassa yleinen ohje, kunkin rakenteen lähestymistavan on oltava yksilöllinen.

Nostimen yleinen asennusohje.

Rakenteen massan laskeminen

Kuin telakka pystyy nostamaan puutalon suoraan riippuu itse talon massasta. Rakenteen kokonaispainosta saadaan tietoja itsenäisesti. Referenssimateriaali, joka puhuu jonkin tietyn puun tiheydestä ja massasta, on melko helppo löytää. Sen jälkeen mitataan ja lasketaan puurakenteen kokonaistilavuus ja kerrotaan taulukkotietojen avulla, plus 25% kosteudelle.

Älä unohda lisätä tuloksena olevaan arvoon kaiken teknisen viestinnän, putkityöt ja laitteet, joita et pysty purkamaan ja poistamaan. Rakennuksen katto, varsinkin jos se on liuskekivi, lisää sen panos laskelmiisi. Älkää huolehtikaa, että jackin pitäisi nostaa vain neljäsosa koko rakenteen painosta, koska se asennetaan vuorotellen jokaiseen kulmaan, mutta turvallisuuden marginaali on pieni.

Puun massa riippuen tiheydestä.

Vihje: monien asiantuntijoiden kokemusten perusteella keskimäärin tällaisen yksikön kapasiteetin pitäisi alkaa 10 tonnista.
Mutta jälleen, kaikki riippuu rakennuksen koosta ja puun kosteudesta sisällön aikaan.

Kohokohdat noususta

 • Ennen kuin nostat puutalot nostureihin, sinun on valmisteltava paikka tukimekanismeille. Työn suorittamisen syyt voivat olla erilaiset, ja tehtävän lähestymistapa on erilainen. Joten jos aiotte korvata mätänevät kiinnityskruunut, sinun on leikattava kapea vaurioitunut kruunu terveeseen puuhun, jossa alusta pysähtyy. Voi olla tarpeeksi tilaa paitsi telakalle, myös tukeille.
 • Usein omistajat tekevät samanlaista työtä, haluavat nostaa säätiön tasoa. Ihanteellinen, jos säätiö on pylväs, ei ole mitään ongelmia, ja siellä on aina aina asennettava mekanismi. Nauhateollisuudessa sinun on lyödä niche, mikä on melko vaikeaa.

Tärkeää: Talon tiiliseinät on asennettu itsenäiseen säätiöön ja välillisesti liitetty yleiseen rakenteeseen.
Siksi ennen puuportaan nostamista liittimiin on pudonnut lattian uunin ja katon ympärillä oleva katto niin, että se ei pääse törmäämään toisiinsa.

Nousu liuskan alapinnan yläpuolella.

 • On parasta olla tekemättä samankaltaisia ​​töitä omilla käsillänne, prosessia on valvottava samanaikaisesti useissa kohdissa, joten tarvitset apulaisia ​​joka tapauksessa. Ennen työn aloittamista kaikissa kulmissa ja ongelmapisteissä on asennettava ohjauspalkit.
 • Se on yksinkertainen: palkki työnnetään vaakasuoraan maahan ja kynsi lyödään taloon juuri vastapäätä palkkia. Vaikka työ ei ole alkanut, aloitusasema näkyy palkissa. Tilanne on, että talon kulmaa ei voi nostaa yli 1 cm: n ajaksi, muutoin ikkunoiden räjähtävät ja johtavat ovea.
 • Jännitteen tulee perustua vankkaan alustaan, joka yleensä on alusta, joka on poistettu voimakkaasta puupalkista tai paksusta alustasta. Lisäksi alueen koon pitäisi olla riittävä, jotta istuttaminen maahan oli minimaalista.

Järjestelmän korvaava palkki.

 • Betonipohjassa on myös oltava levy, jotta kuormaa jaetaan tasaisesti.
 • Ylhäältä työntötanko on varustettu vahvalla metallisella alustalla, jonka koko on vähintään 100 x 100 mm. Lautanen on oltava koveralla tai keskellä oleva syvennys, jotta sauva ei pääse sivulle.
 • Muutamat alhaisemmat kirjahyllyjoukot talossa tarvitsevat mahdollisimman hyvin kiinnittää levyt ja metallikannattimet. Mitä vahvempi kiinnitys on, sitä vähemmän on kehyksen tuhoaminen.

Kiinnityslokit niitteillä.

 • Oikealla lähestymistavalla keskimääräisen talon nousu voidaan tehdä yhden jackin avulla, mutta valmistaudu siihen, että se on pitkä ja kova. Kun mekanismin tukemiseen tarvittavat aukot on varustettu jokaisella kulmalla ja riittävästi palkkeja ja levyt alustalle on valmistettu, voit aloittaa. Ympäri reunaa kohti kukin nurkki nousee ja alusta asetetaan, minkä jälkeen mekanismi lasketaan ja järjestetään uudelleen.
 • On paljon helpompi työskennellä kahden liittimen kanssa. Ne asennetaan kahteen vastakkaiseen kulmaan ja nostetaan. Mutta kaiken pitäisi myös tehdä vuorostaan, koska jos nostat molempia kulmia toisaalta samanaikaisesti. Mahdollisuus siirtää koko laatikko kotona.
 • Tietenkin, neljällä ohjaimilla työ voidaan tehdä paljon nopeammin. Vaikka nostettava samanaikaisesti kaikilla sivuilla, täällä ei myöskään suositella. Ohjeet ovat samanlaiset kuin edellä, asennetaan mekanismi, nostetaan runko, asetetaan tiiviste päälle ja lasketaan mekanismi. Sitten voit siirtyä seuraavaan kulmaan.

Kanavan ja palkin käyttö alustalle.


Tässä artikkelissa on lisätietoja aiheesta.

johtopäätös

Pieni maalaistalo baarista on täysin mahdollista itsenäisesti nostamaan ja korjaamaan omilla käsillään. Mutta jos puhumme päälavan hirsitalosta, jossa on pari kerrosta, on parempi olla vaarassa ja kutsua asiantuntijoita. Tällaisessa tapauksessa virhe on kallis.

Kuinka nostaa talon omilla käsilläsi: askel askeleelta ohjeita

Puun käyttö mökkien ja maanrakennusten valmistukseen on suosittu. Monet mieluummin pitävät logoja, paneelirakenteita ja palkkeja, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja tarjoavat erikoiskäsittelyn kunnon ja rakennuksen kestävyyden asianmukaisen asennuksen. Puusta valmistettujen talojen toiminnan aikana on tarpeen perustaa peruskorjaus tai tukikruunun vaihtaminen. Pieni paino puurakenteiden avulla voit kiivetä taloon käyttämällä tehokkaita liittimiä.

Tietäen, kuinka nostat talon omalla kädelläsi, voit siirtää yhden kerroksen rakennuksen pystysuoraan ja tilapäisesti kiinnittää sen betonilohkoilla tai metallituilla. On tärkeää estää romahtaminen, säilyttää viimeistelyn eheys, ei häiritä ikkunan ja oven aukkojen geometriaa.

Ennen kuin aloitat talon nostamisen, sinun on tehtävä useita valmistelutöitä.

Vastuullisen päätöksen tekeminen talon rakentamiseksi jack-palkkiin ilman työntekijöiden palkkaamista sinun tulee tehdä töitä, valmistaa nostoon tarvittavat työkalut ja materiaalit sekä myös huolellisesti tutkimaan tekniikkaa. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä varotoimenpiteiden noudattamiseen. Tarkastele yksityiskohtaisesti tätä kysymyssarjaa.

Mitkä talot voidaan korottaa

Nykyaikaiset tekniset keinot ja todistettu tekniikka mahdollistavat yhden kerroksen puurakennusten valmistamisen seuraavista materiaaleista:

 • pyöreät lokit;
 • neliön palkit;
 • puiset kilvet.

Valmistelutyöt, tarvittavat materiaalit ja työkalut

Valmisteluvaiheessa on tarpeen tarkastaa rakennus, arvioida suunnitellun korjauksen monimutkaisuus ja kesto, määrittää nostomenetelmä ja tehdä työtä rakenteen suojelemiseksi vaurioilta liikkeen aikana.

Jos säätiöllä on ongelmia, on olemassa kaksi tapaa - rakentaa uusi talo tai yrittää palauttaa ja vaihtaa sen.

Visuaaliset merkit osoittavat tarvetta korjata nostamalla puurakennusta:

 • huomattava bias tai kallistus talon;
 • sisä- ja ulkotilojen halkeamien verkon ulkonäkö;
 • paikallinen tai täydellinen sakkaus;
 • syvennys kellarikerroksessa;
 • tukikohdan eheyden merkittävä rikkominen.

Rakennuksen pystysuuntainen liike suoritetaan seuraavien tyyppisten toimintojen tuottamiseksi:

 1. Suorita pohjan osittainen tai suuri korjaus.
 2. Sakkauksen rakentamisen estäminen.
 3. Vaihda mätänevät tukipalkit rakennuksen kehän ympäri.
 4. Kohdistus vääristymät laatikot.
 5. Suojaavan puunjalostuksen toteutus.
 6. Poista rakentajien tekemät virheet.

Useimmiten on tarpeen nostaa puutalo, kun säätiöllä on ongelmia

Menetelmän määrittämiseksi, jonka avulla talo kasvaa erityislaitteiden avulla, analysoidaan seuraavia tekijöitä alustavassa vaiheessa:

 • rakentamisen massa. Jokaisen liittimen on tarjottava 40 prosenttia. Tätä varten rakenteen kokonaispaino lasketaan kertomalla laatikon kuutiokapasiteetti puun spesifisellä painolla, joka on 0,8 t / m3. Saatuun määrään summataan päällekkäisyyden, katon ja trimman paino;
 • rakennuksen laatikon mitat. Rakennuspituudeltaan yli kuusi metriä, on suuri todennäköisyys särkyä tai tukkia leikkausvyöhykkeellä. Tukielementtien lisäasennusta liitäntäalueilla vaaditaan;
 • sisemmän vuorauksen läsnäolo. Kipsilevyarkkien käyttäminen huoneen seinien viimeistelyyn tai kipsien levittämiseen vaikeuttaa toiminnan tekemistä. Asennus 50 mm: n paksuisten levyjen kulmien ulkopuolelta mahdollistaa sen, että vältetään korjaukset uudelleen sisätiloissa;
 • maaperän ominaisuuksia. Riippuen maan rakenteesta, johon nostolaitteen alempi taso tuetaan, voi olla tarpeen käyttää betonilohkoja tai erikoistuneita, lisääntyneitä alueita. Tämä estää altaan uppoamisen;
 • liikkeen korkeus. Tangon iskun pituutta rajoittaa nostolaitteen rakenne. Erityisen tyynyjä, jotka on valmistettu kestävästä neliömäisestä palkista, jonka sivukoko on 100-150 mm, saavuttaa vähitellen vaaditun liikkeen korkeuden;
 • korjaustoimien kesto. Korjausjakso määräytyy monimutkaisuuden asteen mukaan, jonka pitkän aikavälin toteutus on, että se ei ole haluton sovittaa sauvan rakennetta. On suositeltavaa käyttää väliaikaisia ​​rakenteita metallista ja puusta, riittävän jalanjälki.

Joskus rakennuksen rakentamiseen on valittu epäonnistunut sivusto, sitten uusi säätiö asetetaan toiseen paikkaan ja taloa vetää

Talon nostaminen tarvittavaan kor- jauskorkeuteen voidaan suorittaa seuraavilla varusteilla:

 1. Nosturinosturi Käytetään lähinnä nostoon siirrettäessä rakennuksia toiseen paikkaan.
 2. Tehokkaat liittimet. Laaja menetelmä puurakenteiden siirtämiseksi pystytasossa.

Suunnitellessasi nostaa talon nostureita, sinun on tehtävä seuraavat:

 • irrota virransyöttö;
 • sammuta kaasunsyöttö;
 • sulkea vesijohto;
 • sammuta viemärijärjestelmä;
 • varmistamaan vapaan liikkumisen itsenäiselle pohjalle asennetun uunin savupiipun katolle;
 • irrota kattilahuone, joka on asennettu yksilöllisesti lämmitysputkista;
 • pura lattia uunin ja lämmityskattilan alueella;
 • kiinnitä laatikon liikkumattomuus kulmilla ruuvattuihin teräslevyihin.

Jack nosta hieman hirsitaloa. Vain 2-3 cm kerrallaan

Työn suorittamiseen tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 1. Hydraulityyppinen liitin, jonka kuormituskyky vastaa suunnitteluarvoa.
 2. Puusta valmistetut tukilaudat, joiden tarkoituksena on vähentää kuormitusta maan päällä asennettaessa hissejä.
 3. Sarja metalli vuori on kooltaan 20-30 cm.
 4. Bulgaria, jossa on levy.
 5. Työkalusarja tukipalkin irrottamiseen rakennuksen kehän ympäri.

Tyyppien liittimet talon nostamiseen

Nostettaessa taloa tarvittavaan korkeuteen korjaustoimenpiteitä varten voidaan suorittaa erilaisia ​​nostolaitteita:

 • ruuvi. Erot ovat suunnittelun yksinkertaisuuden ja nostomekanismin luotettavuuden suhteen. Kuormitus havaitaan tukialustalla, joka on kiinnitetty kierteitetyn ruuvin akseliin nähden kohtisuoraan. Ruuvatyyppiselle nostolle on ominaista lisääntynyt kantokyky, helppo huolto ja pienet mitat;
 • hydraulinen. Toimintaperiaate perustuu paineväliaineen kykyyn siirtää laitteen mäntä. Paineen muodostaminen tapahtuu erikoisvivulla pumppaamiseksi. Hydrauliset laitteet ovat monimutkaisempia verrattuna ruuvi hisseihin.

Laitteiden luotettavuuden ansiosta niitä voidaan käyttää talon nostamiseen.

Suosittelemme, että kiinnität huomiota malleihin, joiden kantavuus on noin 20% enemmän kuin vaaditut

Kuinka nostaa talon omalla kädelläsi - yksityiskohtaiset ohjeet

Talon nostamiseksi nostimella voidaan käyttää eri määrä nostolaitteita riippuen niiden saatavuudesta ja rakenteen massasta:

 • yksi hissi. Vaihtoehtoisesti rakennuksen eri kohtien liikkumisen kannalta on tärkeää, että yksi sykli tuottaa korkeintaan 5 cm: n pystysuoran siirtymän, jolloin vältytään peruuttamattomilta muodonmuutoksilta, jotka voivat johtaa vinoutuneisiin oviin, viimeistelyjen halkeiluun ja lasin eheyden rikkomiseen. Korotettu osa on kiinnitetty palkkeilla ja teline siirtyy seuraavaan osaan. Tehtävien suorittaminen mahdollistaa talon jatkuvan nostamisen samalle tasolle;
 • kahden nostolaitteen käyttö. On välttämätöntä järjestää laite asianmukaisesti pystysuoraan liikkumiseen eikä ripustaa kumpaakin kohtaa samanaikaisesti. Jokainen osa nostetaan vuorotellen, mikä ei salli rakennuksen siirtymistä hisseihin nähden vastakkaiseen suuntaan ja muuttuu vakavasti. Nosto-algoritmi kahden laitteen avulla on samanlainen kuin aiemmin harkittu muunnos;
 • neljän laitteen synkroninen toiminta. Rakennuksen nurkka-alueille asennetun laitteen käyttö mahdollistaa puurakenteen nostamisen mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti siirtämällä sitä kerrallaan 2-4 cm: n päähän. On tärkeää varmistaa synkronisuus, jotta varmistetaan sujuva liike antaa äänikomentoa työntekijöille. On mahdollista käyttää ammattilaistarvikkeita, jotka on varustettu tahdistetulla säätöjärjestelmällä.

Aseta teline tukevalle puupaneelille ja aseta teräslevy, jonka syvennys on pään alla tunkin päätä ja loki, johon se lepää.

Vaiheittainen menetelmä suosittaa toiminnan lisäämistä toiminnan seuraamisen jälkeen:

 1. Määritä nostokuvio ja nostolaitteiden sijainti.
 2. Pienikokoinen maadoitus tunkkipaikoilla.
 3. Aseta tavarat, joilla on suurempi pinta-ala kuormanostolaitteen alla.
 4. Muodosta tukitaso käyttämällä levyjä tangon kosketusalueella.
 5. Suorita nosto kussakin paikassa enintään 2-4 cm: n korkeuteen yhdellä kierroksella.
 6. Asenna kiinnitysalustat tarvittaessa.
 7. Tee työtä säätämällä talon asentoa ja varmistamalla sen yhtenäinen liike.
 8. Aseta voimakkaat pysäyttimet työskentelyalueelle sen varmistamiseksi, että rakenteita ei voida laskea onnettomuustilanteessa tai kuormankäsittelylaitteen häiriöissä.

Jos on tarpeen varmistaa synkroninen liike nostamalla mekanismeja, jotka sijaitsevat rakennuksen vastakkaisilla puolilla, käytä rakennuksen alapuolella sijaitsevaa metallia, joka sijaitsee tangoilla.

Rakennuksen nostaminen liittimillä - varotoimet

Työn suorittamiseen liittyvien turvallisuusvaatimusten noudattaminen on pakollista. Kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • pakkauksen pakollinen vahvistaminen paksujen levyjen avulla;
 • asennuspalkkien asentaminen ovien ja ikkunoiden aukkoihin;
 • takaa paikallaan pysyvän asennon;
 • puun lujuuden ja lujuuden tarkistaminen tukipuiden alueella;
 • erityisten teräslaakereiden käyttö.

Nosta ja varmista rakenteen liikkumattomuus, voit turvallisesti suorittaa korjaustoimenpiteitä

tulokset

Kiinnittäessäsi ammattimaisten rakentajien suosituksia, voit itse korottaa talon tekemällä korjauksia monilla eri tasoilla. Tarvittavan kokemuksen ja itseluottamuksen puuttuessa on toivottavaa antaa tehtävä ammattilaisille, jotka suorittavat sen mahdollisimman tarkasti. Teknisten suositusten noudattaminen varmistaa tasaisen noston ja suojaa rakennetta odottamattomilta vaurioilta.

Tyyppien liittimet ja säännöt nostaa puutalo

Julkisten kruunujen, julkisivujen alapinnan tai puutalon perustuksen korjaaminen - usein syntyy ennen esikaupunkien kiinteistötoiminnan omistajia. Lähes aina sellaista työtä tarvitaan talon tai sen osan nostamiseen. Tämä tehdään sellaisten liittimien avulla, jotka kestävät vaaditun kuorman melko pitkään.

Lue lisätietoja tuotteistamme siitä, mitkä liittimet ovat parempia käyttää ja miten huolellisesti nosta rakennetta vahingoittamatta sen kehystä ja vuorausta.

Mitä tarvitaan liittimiin

Puutaloiden nostamiseen tarvitaan samantyyppisiä liittimiä, joita käytetään autonhoitokeskuksissa ja rengasliikkeissä. Vain ne on suunniteltava huomattavasti suuremman kuormituksen vuoksi. Siksi ennen kuin aloitat nostimen noutamisen, sinun on laskettava oikein, kuinka paljon talo, jonka aiot nostaa, voi painaa nykyisissä sääolosuhteissa:

 • Talon kokonaispaino voidaan laskea seinien, kattojen, väliseinien ja kattojen painojen summana. Tämä arvo voidaan arvioida kertomalla puurakenteiden tilavuus puun tiheydestä;
 • Vastaanotettuun numeroon on lisättävä kaikkien sellaisten sisäisten laitteiden ja viestintöjen massa, joita ei voida irrottaa työnjaksolle;
 • Huonekalujen osuutta, joka on talon sisällä, emme ota huomioon, koska se on otettava pois;
 • Jotta nosturi nosti ja pitää talon, edellisessä vaiheessa laskettua arvoa kasvatetaan 20-25%. Näin ollen otetaan huomioon kosteuden vaikutus, joka on aina puumateriaalin sisällä.

Liitin ei saisi toimia sen ominaisuuksien rajoissa, joten ylimääräinen marginaali on noin 20%.

Liittimien tyypit

Puutaloiden nostamiseksi useimmin käytetään kahdenlaisia ​​nostolaitteita: ruuvi ja hydrauliikka.

 • Ruuviliittimet - yksinkertainen ja luotettava mekanismi, joka on ruuvi, jota pitkin kosketuspinta koskettaa lankaa, joka on tärkein tukielementti. Ruuviliittimillä on suuri kuormituskyky, pienikokoinen ja melko helppo ylläpitää ja käyttää.

Luotettavuuden näkökulmasta kummankin tyyppiset liittimet ovat suunnilleen samanarvoisia, kaikki riippuu siitä, kuinka paljon tämä tai mikä näyte maksaa, kuinka monta tonnia se voi nostaa ja kuinka hyvin se tehdään. Esimerkiksi kiinalaisia ​​liittimiä on käytettävä hyvin varovaisesti, koska monet tämän maan valmistajat eivät ole varovaisia ​​ilmoitettujen parametrien noudattamisesta.

On pidettävä mielessä, että puutaloille käytetään useimmin nostimia, joiden nostokapasiteetti on yli 10 tonnia.

Puustalon talteenotto tekniikka

Puurakennuksen korottamiseen vaaditulle korkeudelle tehtävä työ on riippuvainen talon tyypistä, painosta ja käytettävissä olevista liittimistä.

Yksi nosturi

Jos tikka on yksi, talo nousee puolestaan ​​molemmilta puolilta. Hissin korkeus ei saa olla suurempi kuin 5 cm yhdessä syklissä. Muussa tapauksessa voi tapahtua kohtuutonta muodonmuutosta, ja kalteva kehys aiheuttaa halkeamia, räjähtäviä taustakuvia tai vinoovia.

Turvapalkit sijoitetaan kohotetun kulman alle, jonka jälkeen talon pohja lasketaan. Sen jälkeen nostinta vedetään ulos ja siirretään toiselle puolelle, josta vastaava toiminto suoritetaan. Tästä johtuen puupohjan koko pinta nousee neljään kulmaan samalle tasolle. Soveltamalla tällaista sykliä tarvittava määrä kertoja, joissa on yksi liitos, rakenne voidaan nostaa haluttuun korkeuteen ja saada yhtä paljon vapaata tilaa kuin vaaditaan sileälle työstölle.

Kahden liittimen käyttö

Jos sinulla on kaksi liittimiä, on erittäin tärkeää järjestää ne siten, että ne suorittavat oikein molemmin puolin peräkkäiset nostot. Älkää koskaan ripusta molemmin puolin samaan aikaan, jokainen kulma on nostettava puolestaan. Muussa tapauksessa talo voi liikkua linjojen suuntaisesti ja muodostaa muodonmuutoksen. Muu nostotekniikka on samanlainen kuin edellinen tapaus.

Neljä päätä

Jos sinulla on mahdollisuus sijoittaa yksi napa jokaiseen kulmaan, voit tehdä työtä mahdollisimman nopeasti ja kätevästi. On myös syytä nostaa taloa vuorotellen, kulkemalla kulmasta toiseen ja nostaen ne muutaman senttimetrin kerrallaan.

On syytä huomata, että keskitetyllä ohjauksella on jakojärjestelmiä, jotka voivat siirtää kaikki kohdat synkronisesti. Mutta tällaiset järjestelmät ovat todennäköisimmin ammattimaisia ​​laitteita ja jokapäiväisessä elämässä käytetään melko harvoin.

Varotoimet puutalojen nostamiseen

Puutaloiden nostaminen on vaikea ja vaarallinen työ. Jos päätät tehdä sen itse, muista oppia perusohjeet, jotka tulisi ohjata, jotta ette aiheuttaisi haittaa itsellesi ja muille:

 • Ennen kuin aloitat kiipeilyä, taloa on vahvistettava kaikissa mahdollisissa suuntiin. On parempi kiinnittää lokit paksuilla levyillä useissa paikoissa ja sijoittaa ikkunapalkit ikkunoihin ja oviaukkoihin;

Lopuksi, katso allaolevassa videossa puurakenteiden liittimet oikein.

Minkä tyyppinen jack voi nostaa puutaloa?

Puuportaat on nostettava, jotta ne voivat korvata alemman vanteen tai korjata säätiön. Tässä artikkelissa puhumme siitä, miten nostaa talosi rapuineen jackilla, mitä kiinnität huomiota ja mitä työkalua käytetään. Kerromme myös niistä yleisimmistä virheistä, joita ihmiset tekevät nostettaessa kotona ja niiden seurauksineen.

Mitä sinun tarvitsee tietää talon oikeasta noususta

Puutaloja kasvatetaan eri tavoin ja eri tarkoituksiin. Yleinen periaate ja toiminnan algoritmi ovat kuitenkin kaikissa tapauksissa samat. Se näyttää tältä:

 1. Poista kaikki viestit käytöstä.
 2. Valmista paikka asentamaan liittimet.
 3. Asenna liittimet ja irrota alapinnan alempi kruunu.
 4. Nosta taloa ja liitä rekvisiitta.
 5. Tee korjauksia, joiden vuoksi he nostavat talon.
 6. Laske taloa, poista asteittain rekvisiitta.

Poista viestintä käytöstä

Jos aiot nostaa talon, sinun on katkaista kokonaan kaikki viestintä - sähkö, vesi, kaasu, jätevesi. Jos et tee tätä, niin vakavan vahingon todennäköisyys. Lisäksi on tarpeen leikata kaikki johdot ja putket, jotka liittävät talon maahan. Muussa tapauksessa ne vaikuttavat voimakkaasti nousuun ja voivat rikkoa hirsitalon eheyttä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä uuniin, koska uuni sijoitetaan betoniin, joka ei liity taloon. On myös varmistettava, että savupiippu liikkuu vapaasti katon läpi. Jos kattila asennetaan betonipohjalle, irrota se lämmitysjärjestelmästä. Jos kattila asennetaan seinään, se ei estä talon nousua.

Valmistautuminen liittimien asentamiseen

Nostimen asennusmenetelmä riippuu talon perustasosta. Nauhan ja laattojen pohjalla on leikattava suorakaiteen muotoinen reikä, joko pohjassa tai alemman kruunun. Pylväs- tai pylväsperustuksissa on kiinteät puiset suojat, joihin kiinnitetyt liittimet on asennettu, maahan.

Asennuspaikan varustaminen on välttämätöntä valmistaa tasainen ja kiinteä alusta, joka antaa työkalun kestämään seinän painon, joka usein kestää 3-5 tonnia. Sinun on myös varastoitava metalliset kolmionmuotoiset nelijalkaiset välikkeet (tuet, yöpöydät), joilla on säädettävä korkeus (niitä voi ostaa missä tahansa myymälästä) sekä eri leveyksien ja paksuuksien puiset säleet. On toivottavaa, että säleiden leveys on vähintään 20 cm, optimaalisesti 40-50 senttimetriä. Tällaiset nauhat voidaan valmistaa levyt 50, 25 ja 10 mm paksuiksi, jotka liittävät ne samanpaksuuspuskurien avulla puolipuusta.

Jos aiot kokonaan korvata talon alapuolen ja grillata, tarvitset metallikanavia ja kulmia, jotka hitsaavat tilapäistä rakennetta, joka ottaa talon painon, kunnes olet lopettanut työn ja uusi säätiö löytää haluamansa voiman.

Valitse pistokkeiden paikat niin, että etäisyys kulmasta on 1-2 metriä, ja välissä on 3-4 metriä. Suurten talojen kesto voi kestää jopa 10 kpl.

Älä unohda, että liittimet on asennettava salon (alemman) kruunun alapuolen puolelle. Siksi ensin tarkasta huolellisesti talon määrittääksesi pohja-palkin tai lokeron kruunun. Yläpalkin sivusuunnassa liittimien asennusvaatimukset ovat pienemmät - etäisyys kulmasta on korkeintaan 4 metriä ja liitinten välinen etäisyys on enintään 6 metriä.

Tekninen nostotekniikka - Video

Kun olet valmistanut pistokkeiden paikan ja asentanut ne, aseta yläpuolelle massiivipuinen välikappale ja nosta liittimet siten, että ne lepäävät talon alemman kruunun tai puurustuksen varaan. Jos talon alle on asennettu metallikiinnike, se on leikattava niissä paikoissa, joissa liittimet on asennettu riittävän leveydelle niin, että välike sopii. Kun olet kiinnittänyt talon, irrota peittokruunu pohjasta tai grillata. Tämä toiminto on suoritettava talon ympärillä. Jos unohdat irrottaa kruunun ainakin yhdestä paikasta, se vaarantaa talon eheyden. Jos sinulla on vain yksi liitin, sinun on nostettava talon asteittain, asettamalla puiset nauhat ja siirtämällä nostin paikasta toiseen.

Nostovälineet vähitellen ja enintään 3-5 senttimetriä kerrallaan ja laita välittömästi valmistetut nauhat kruunun alle. Nosta ensin ensimmäistä liitintä vasta, kun kaikki liittimet on nostettu. Jos jokin menee pieleen ja talo putoaa irti, säleet estävät nopeuden ja voimakkaan iskuja. Vaihda ohuet nauhat paksuiksi niin pitkälle kuin mahdollista, ja aseta sitten rekvisiitta. Tämä pitää talon putoamasta tuulen takia. Talon korkeus riippuu siitä, mitä haluat tehdä. Jos haluat korvata yhden tai useamman kruunun, talon korkeuden on oltava yhtä kruunun korkeus plus 10-15 senttimetriä. Vanteiden vaihtamiseksi on siirrettävä välikkeet, muuttamalla ensin tiettyjä seiniä ja sitten muilla.

Kun kaikki korjaustyöt, joille talo nostettiin, on päättynyt, se alkaa alentaa. Tätä varten aluksi hieman korotetaan ja vuohien sijaan lautoilla. Sitten ne vetävät kummastakin kannasta yläpalkin ja varovasti yhden millimetrin, alas talon 2-4 cm: n jälkeen, kun kaikki liittimet ovat laskeneet yhden ympyrän, ne vedetään taas ulos yhdestä palkista ja laskeutuvat vielä 2-4 cm.Jos jack on vain yksi, sitten ensin nosta yksi puoli ja vuohen sijaan laita joukko säleitä. Sitten sama toiminto suoritetaan jäljellä olevilla osuuksilla. Sen jälkeen nosta ensimmäinen osa, vedä yläpalkki ja laske talo, kunnes se on muodostunut jäljellä olevalle paketille. Tämä toiminto suoritetaan ympyrässä, kunnes kaikki nauhat poistetaan. Tämän jälkeen selkäkruunu kiinnitetään pohjaan tai grillata.

Mitä työkaluja tarvitaan

Jos aiot nostaa talon, sinun on valmisteltava kaikki työkalut etukäteen, jotta sinun ei tarvitse käydä kauppaan puuttuvasta työkalusta. Tässä on luettelo työkaluista, joita tarvitaan tähän tehtävään:

 • hydrauliliitäntä, jonka nostovoima on vähintään puolet talon massasta;
 • kestävät puiset kilvet nostolaitteille (vain pino- ja pylväsperustaiset);
 • betoni- moottorisaha (laattojen ja nauhojen perustuksiin ja betoniteräksiksi);
 • eri vuoraukset vähintään 20 cm leveä;
 • korkeudensäätöiset turvavyöt;
 • Bulgariina metallilevyllä (metalli-grilli);
 • Avaimet ja ruuvitaltat kruunun irrottamiseksi pohjasta tai grillata.

Miten valita talon talon korottamiseksi

Jännitettä valittaessa on syytä keskittyä kahteen parametriin: teho (nostovoima) ja muoto. Tarvittavan voiman määrittämiseksi laske talon massa ja jaa se 4: een. Jos talo on pieni, on toivottavaa käyttää nostinta, jonka nostovoima vastaa puolta talon massaa. Tämä johtuu siitä, että suurissa talleissa on jopa 10 kiinnityspistettä, joten työkalu toimii ilman ylikuormitusta ja pienissä taloissa vain 4 pistettä, joten nosturi toimii suurimmalla kuormalla.

Liukuvat ja puhallettavat lippaat, joiden lankut ovat 50-100 mm paksuja ja vähintään 250 mm: n levyiset, soveltuvat hyvin maanpinnan alapuolelle sijoitettavien talojen nostamiseen. Jos etäisyys maasta on yli 30-40 cm, niin pullon ja saksin hydrauliset sekä ruuvi- ja rhombic-liittimet soveltuvat hyvin.

Yleisimmät ja vaaralliset virheet

Nostettaessa puutaloja useimmiten tehdään seuraavat virheet:

 • unohda irrottaa kansi kruunusta pohjasta;
 • nosta yksi puoli liikaa;
 • ei ole selvästi asetettu liittimiä;
 • älä käytä tiivisteitä liittimen ja kruunun välissä;
 • sovita liian kapea vuori.

Jos unohdat irrottaa kannen kruunun grillatahasta ainakin yhdestä paikasta, silloin kun nostat taloa, on todennäköistä, että kansiosa kruunaa, mikä aiheuttaa koko talon vääntymisen. Jos näin tapahtuu, sinun on poistettava paitsi ne kruunut, jotka vaihdat korjausprosessin aikana, mutta kaikki muut.

Jos nostat jonain puolen liikaa (yli 5 cm), ikkunoiden ja ovien kaventaminen ja takavarikointi on erittäin todennäköistä. Lisäksi toisen puolen liiallinen nostaminen johtaa puun tai tukkien vääristymiseen, minkä takia talo on pakattava uudelleen, mikä on vaikeaa ja kallista.

Yksi yleisimmistä ja erittäin vaarallisista virheistä on jackin sumea asennus. Jos nostoa työntää maahan tai muuttaa asentoaan jotenkin, on todennäköistä, että tämä johtaa koko talon muutokseen suhteessa säätiöön. Jos näin tapahtuu, on vaikea palata taloon. Vakavissa tapauksissa on tarpeen purkaa se kokonaan, ja kokoaa se sitten säätöön. Käyttämällä hylsyä ilman "kantapäätä" - sen ja kruunun väliin sijoittaminen johtaa usein jakopalkkiin tai lokiin. Loppujen lopuksi pullon tangon pinta-ala on pieni, ja sen aiheuttamat paineet ovat valtavat.

Toinen erittäin vaarallinen virhe - kapeiden vuorausten käyttö. Loppujen lopuksi korotetussa talossa ei ole mitään tekemistä säätiön kanssa, joten jopa pieni tuuli tuottaa riittävän voiman kallistaa kapeat vuoraukset, joiden seurauksena talo putoaa perustaan ​​ja kaatuu. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä käyttää laajaa vuorausta ja hitsattuja kolmikulmaisia ​​"vuohia", joilla on säädettävä korkeus. Tällaisia ​​"vuohia" käytetään korjaamaan korotettuja autoja. Valittaessa vuohia, varmista, että niillä ei ole 3, mutta 4 jalkaa. "Vuohet", joissa on kolme jalkaa, eivät sovi talon nostamiseen.

Kuinka nostaa taloa ja miten tasoittaa rakenteen liittimiin - vaiheittaiset ohjeet FORUMHOUSE-käyttäjiltä

Jokainen FORUMHOUSE-käyttäjä tietää hyvin, että luotettavuus ja kestävyys kotona riippuvat rakennustyön suunnittelun perusteellisuudesta. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä säätiön rakentamisen vaiheeseen.

Mutta joskus tapahtuu, että säätiön tai rakennuksen ongelmat syntyvät useita vuosia rakentamisen jälkeen.

Säätiö murtui, alhaisempi vanteet murtuivat puutalolta tai kellarin korkeus oli liian alhainen, rakenne kallistui ja kylä istuutui yhteen kulmaan, sen alaosa oli jatkuvasti ylikyllästynyt... Jotta säätiö ei hajoaisi, maatilan omistaja ajattelee korjauksia. Rakentaminen on kuitenkin jo omalla syyllä vaikeutunut.

Tällöin voit nostaa talon, asettaa sen tilapäiseen tukeen, suorittaa tarvittavat korjaustyöt ja laskea sen paikalle korjatulla säätiöllä.

Ja siitä lähtien hinnat rakennusyrityksiltä tällaisista palveluista purevat, niin monet foorumin käyttäjät käyttävät omakustantuotantoaan puutaloa. Ja jos me enemmän tai vähemmän ymmärrämme, kuinka nostetaan maalaistalo jackilla, silloin, kun kyseessä ei ole kesämökki, vaan iso talo ympäri vuoden elin, vaikeudet alkavat.

Lue FORUMHOUSE, miten nostaa paneelitalo omalla kädelläsi ja mitä tarvitset paneelitalon nostoon. Katsokaa, kuinka portaalin jäsenen nosturi teki talon kulman tasoituksen.

Millaista nostinta tarvitaan puutalon nostamiseen

s uchhund:

- Otin itsenäisesti esiin puukehikon, jonka koko oli 6 x 6 m. Syy, joka pakotti minut ottamaan tällaisen askeleen, oli tuhoutuminen vanhan perustuksen ja halu elää "korkeammalta" maasta, pois kosteudelta.

Foorchaninin perusta oli vahvistamaton betoninauha, jonka leveys oli 30 cm ja korkeus 50 cm, 20 cm nauha upotettiin maahan ja jäljellä olevat 30 cm olivat maanpinnan yläpuolella.

Koska perustus perustettiin teknologian rikkomiseen viime vuosisadan 70-luvulla, se alkoi aktiivisesti hajota. Ottaen huomioon talon talon nostamisen ja suunnitelman peruskorjauksen suunnitelmasta, foorumin jäsen sai ensin työkalun: edulliset puutalot (2 kpl), joiden nostokapasiteetti on 8 ja 10 tonnia.

Ennen rakennuksen nostamista on tarpeen laskea likimääräinen massa ja arvioida tarvittavat ponnistelut.

Sitten tällaiset sahaavat erilaisia ​​puupaneeleja ja palkkeja. Tiivisteet ovat välttämättömiä, jotta rakennetta nostettaisiin liittämällä, aseta ne alemman kruunun alle, kunnes se saavuttaa vaaditun korkeuden. Yhteensä forumchanin sahasi 100 eri erikokoista tyynyä.

Lisäksi tällainen kääpiö löi kahdeksan kokoonpanoaukon alapäässä, joka alkoi murentua. Avatussa ja asetetussa liittimessä. Se osoittautui kahteen aukkoon rakennuksen kummallakin puolella.

s uchhund:

- Sen jälkeen, kun betonin taistelu oli selvitetty, asetin liittimet aukkoihin ja aloin kiivetä. Yhdessä kerrassa nostin talon seinän korkeintaan 20 mm, jonka jälkeen laitoin tiivisteet, järjestelin tysin toiseen oviaukkoon ja suoritettiin taas asteittainen nousu.

Talon nousun aikana voit avata ikkunat, sillä se säästää ikkunat mahdollisten halkeamien ilmestymisestä.

Rakenteen nostaminen suoritettiin myötäpäivään. Rakennuksen painon pienentämiseksi foorumin jäsen siirsi kaikki huonekalut ja taloustavarat pois. Kahdessa päivässä rakennusta nostettiin 60 cm: n korkeudelle. Rakennuksen nostaminen vaaditulle korkeudelle, foorumin jäsen otti uuden vanha-nauhan perustuksen vahvistuksen, jonka hajotus oli jo näkyvissä paljaalla silmällä.

s uchhund:

- Kaikki, mikä jäi rakennustyömaan vanhoista varastosta, meni liiketoimintaan. Valitsin köysirungon 12 A-III työskentelevänä, otti kiinnittimet 6 A-I kiinnittimiin. Uuden teipin poikkileikkaus, joka kaadettiin vanhaan, oli 30x50 cm.

Kahden pohjan sidonta yhteen, foorumiin porautui vanhalle nauhalle 6 mm: n ankkureilla kiinnittimien alla. Hän sitoi säätiön koko kehyksen kerralla, paitsi niissä aukkoissa, joissa tilapäiset tuet olivat, jotka osoittautuivat olevan vahvistimen häkissä. Niinpä, että betonissa betonissa on ilmareikiä, jolloin muoviputki läpimitaltaan 150 mm ja sahattu 12 kpl: n pituiseksi 30 cm: ksi. Rakennuksen molemmilla puolilla oli 3 tuuletusputkea. Kaiken kaikkiaan säätiön vahvistamisprosessi kesti 2 päivää.

Lue artikkeli siitä, tarvitsetko ilmaa kellarissa.

Sitten tuli muottien kääntyminen.

suchhund, Moskova:

- Kolkutin levyt laattojen alle kovalevyistä, kooltaan 2x6 metriä. Jäykkyydestä ruuviin 3 levyä, joiden pituus oli kaksikymmentä metriä ja kolme "sorokovka" -levyä, jotka olivat 6 metriä pitkiä levyjä. Paneelin levyn sisäpinta kalvolla ja lisäsin lujuutta terät, jotka läpäisivät muoviputken halkaisijaltaan 22 mm.

Tämän seurauksena muottipesän asentamisen jälkeen, jonka alaosa lepää vanhalle pohjalle, vain kokoonpanoaukot olivat paljastuneet. Ottaen horjuttanut horisontaalisen tason, forumchanin kaatoi uuden säätiön. Seos - "samomes" on valmistettu seuraavilla mate- riaalilla:

 • 1 osa sementtiä M500;
 • 1 osa puhdasta vettä;
 • 3 osaa pestyjokihiekkaa;
 • 2 osa murskattua graniittifraktiota 5-20.

suchhund:

- Betoni häiritsin sekoittimen. Sen jälkeen kun seos oli kaadettu, seosta värisivät syvällä värähtelijällä. Tämä on tehtävä, muuten voit unohtaa laadun perusta. Kun betoni sai voimaa, peitin nauhan yläosan vedeneristämällä ja laskenut talon uuteen perustukseen.

Lue meidän portaali, miten nostaa talon talo lohkojen ja yleensä, miten nostaa puutarha talo.

Asiantuntijoiden antamat ohjeet

Vaikka tällainen tehtiin säätiön korjaamiseen ja tasoittamiseen liittyvien töiden hyvin, sivuston asiantuntijat perehtyivät tähän esimerkkiin saivat pelastamaan ja antoivat vinkkejä ohjaamaan FORUMHOUSE-käyttäjien käyttäjiä, jotka päättivät tehdä omat työstään.

Igor Bekkerev (foorumin Igor3):

- Olen ollut mukana nostamassa ja siirtämässä taloja vuodesta 1984 lähtien. On huomattava, että edellä mainittu väliaikaisen puukalvon asennusmenetelmä on erittäin vaarallinen, ja siksi. Tiivisteiden on taattava koko rakenteen luotettava vakaus, muutoin rakenne voi kallistua. Pohjalevyt ovat parhaiten betonilohkareista, ja ripustustaloissa käytetään erityisiä hitsattuja vuohia (yöpöytät). Ja on parempi kaataa uusi nauha ei erillisissä lohkoissa vaan kokonaisuutena - monoliitteinä.

Piirustuslaitteet talon liittimen nostamiseksi.

Gromozeka:

- Kuvittele: betonikuorien (lohkojen) sijasta - teräskannat, jotka ovat nurkkaan hitsattuja, rinnakkaisnauhoja, paksua vahviketta tai kanavaa. Näissä lohkoissa on vältettävä lujitusta, kiinnitettävä se, laita sitten muotti ja kaada betonia. Tuloksena on yksi monoliittinen nauhan perusrakenne.

Nauhaan upotetut hitsatut jalustat eivät häiritse säätiön kaatamista, ja niihin kiinnitetään vahvistus ja muotti.

Muistettakoon, että mikä tahansa työvaiheen aikana tekemä virhe rakenteen nostamisessa voi johtaa siihen, että se voi taipua, siirtyä väliaikaisista tuista ja laskea. Tällaisista virheistä mainitaan:

 • Nopea, epätasaista ja liian suurta nostetta talon toisella puolella;
 • Väliaikaisten tukien riittämätön vahvuus. Mutta rakennus, vaikka se on "kanan jalkoilla", vaikuttaa edelleen tuulikuormiin;
 • Alustan riittämätön lujuus, jossa kannattimet tukevat;
 • Vahingon laskeminen nostolaitteen nostovoimasta on välttämätöntä talon erottamiseksi alustasta.

Siksi rakennuksen nousun on alettava pakollisella lukemalla lukuisia vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan sekä rakennuksen turvallisuuteen (ikkunat, ovet, kattorakenne jne.) Että talon alaisten "rakennustyöntekijöiden" turvallisuus.

Igor3:

- He kysyvät usein, kuinka nostettava puutalo, jossa ei ole eroa. Yksi neuvo - sinun on ymmärrettävä, missä sovellettujen voimien vektori on suunnattu. Rakennus voi nousta joko myötäpäivään tai päinvastoin. Teemme 3-10 kierrosta (niin kauan kuin tarvitaan), kunnes talo kasvaa riittävälle korkeudelle. En suosittele nostaa sitä yli 350 mm: iin, vaikka nostamme taloja jopa 80 cm, mutta käytämme erikoistekniikkaa ja jopa 1,8 metriä. Nostaessasi, vältä keinuta rakennusta. Se on kokemusta - tunnet jo sen hetken, jonka jälkeen se alkaa menettää vakauden.

Harjoitus osoittaa: nostetaan jopa 7 tonnin painoinen runkorakenne, yksi jack on tarpeeksi 10 tonnin voima. Taloa täytyy nostaa hitaasti ja asteittain järjestää uudelleen jakki eri pisteisiin. Nosta rakennusta (sen toinen puoli) korkeintaan 3-5 cm kerralla, työskentele ympyrässä! Ammattitaitoa varten käytetään kerralla 15-20 kappaletta.

Minkä liitin tarvitaan puutalon nostamiseen.

Metallilevyt sijoitetaan rakennuksen puupalkkien alle. Tukipinnan lisäämiseksi on helpompaa ripustaa puupäällysteitä, jotka mahdollistavat tukialueen kasvattamisen maahan.

Vaakasuoraa korkeutta hallitaan visuaalisesti, läpäisevillä pisteillä, malleilla (trimmattuja levyjä), koska Lasertaso on huonosti näkyvissä päivän aikana.

Kivirakenteita voidaan myös nostaa, mutta käytetään toista teknologiaa, jonka yksityiskohtainen kuvaus kohdistetaan johonkin seuraavista artikkeleistamme. Kivenrakennetta on nostettava kerralla, samanaikaisesti kaikilla puolilla, muuten nousu johtaa rakennuksen tuhoamiseen.

Igor3:

- Voit nostaa talon. Rakennuksia on vaikea nostaa tiilistä. Tällaisten töiden kustannukset ylittävät joskus rakennuksen kustannukset. Siksi jos tiilitaltaan ei ole historiallista tai arkkitehtonista arvoa, on epäkäytännöllistä nostaa tai siirtää sitä.

Kivenrakennuksen tekniikka on seuraava: kellarissa leikkaavat voimakkaiden palkkien aukot. Palkit on hitsattu kiinteään runkoon. Kiven talon nostamiseksi tarvitaan muutamia tusinaa liittimiä, jotka on liitetty toisiinsa letkuilla tai tietokoneen ohjaamana. Käytetään 50 tonnin nostimia.

Tällaiset tekniikat ovat kalliimpia, koska vaativat enemmän laitteita, laitteita ja ammattitaitoisia työntekijöitä.

Lähes pro:

- Kivenrakennusten houkuttelemiseen ammattilaiset käyttävät monia erilaisia ​​laitteita, mukaan lukien erittäin kallis hydraulinen asema hydraulisylintereillä. Vaadittava metalli, I-palkit, hitsaus, monet kiinnittimet, koska koko talon alapuolella on kaksinkertainen metalli runko. Siksi tällaisen työn hinta on sopiva.

Tutustu FORUMHOUSE-ohjelmaan miten (vaihe vaiheelta) vetää napa maasta ja miten nostetaan taivutettu tiili-aita jackin avulla.

Lue artikkeli talon siirtämisestä.

Lue foorumiemme tarina siitä, miten keräämään mökki omalle säätiölle. Myös FORUMHOUSE-käyttäjät voivat oppia nostamaan hirsitalon liittimiin ilman jäsentelyä. Tarjoamme sinulle yksityiskohtaisen raportin puun talon nostamisesta ja säätiön korjaamisesta. Katso videoidemme ongelmien uudistamisesta ja vanhojen talonrakennuksen rekonstruoinnista.

Tällainen kysymys syntyy usein vanhojen puurakennusten omistajilta, kun on tarpeen uudistaa huonontuneita asuntojaan. Et voi nimetä yksinkertaista tehtävää, mutta voit selviytyä itse, jos noudatat artikkelissa annettuja suosituksia ja vinkkejä.

koulutus

Puutarhan nostaminen omilla kädillä ei ole kovin vaikeaa, mutta jotta kaikki menisi niin hyvin, sinun on valmistauduttava perusteellisesti työn suorittamiseen ja toimia kiireesti.

Tämä on tärkeää! Syksyllä ja keväällä on usein sateita, joiden vuoksi maa muuttuu limpäksi (ja pohjaveden korkeus kasvaa), joten liitin tarttuu siihen. On parempi tehdä työtä kuivana kautena.

Talon sisustus ja viestintä

Rakentamisen helpottamiseksi on suositeltavaa poistaa huonekalut talosta.

 • Irrota vesilämmitysputket erillisestä pohjasta asennetusta kattilasta.
 • irrota kaasuputki talosta (työ suoritetaan kaasupalvelun asiantuntijan toimesta);
 • voi joutua katkaisemaan virtajohdot;
 • purkaa osa viemäriverkosta, joka menee ulos

Silmämääräinen tarkastus auttaa määrittämään, mitä muuta pysähtyy - nämä voivat olla puita, niiden oksia, pensaita jne.

Työkalu ja tarvikkeet

Voit nostaa puutaloa (neljä seinää kota) ja yhden jackin, mutta kaksi on kätevämpää.

Tämä on tärkeää! Käytä vain hydraulisia liittimiä, joiden nostovoima on yli 10 tonnia.

Autojen liittimet eivät voi nostaa taloa - ne eivät ole riittävän luotettavia tällaisiin töihin. Myöskään ei ole suositeltavaa käyttää ruuviliittimiä ilman luotettavaa tukea - kun mutteri pyörii, työkalussa syntyy voimakas pyörivä kuormitus ja se voi pyöriä ylös ja ulos.

Nostomekanismin lisäksi tarvitaan:

 1. Puiset säleet. Ne sijoitetaan korkeuksiin, jotka osoittavat seinän nostamisen asteen.
 2. Erilaisia ​​paksuja levyjä tai tankoja. Niitä käytetään tuettujen korokkeiden tukena.
 3. Metallilevyt. Tarkoituksena on suojata lokit halkeamiselta (kanavan romu tai kulma lähestyy).
 4. Paksumetallista metallilevyä.
 5. Bensiini- tai sähkösahat, leikkaamalla kokoonpanoaukot puussa.
 6. Sledgehammer.

Nyt voit siirtyä päävaiheeseen.

Työjärjestys

Puuportaan nostamisprosessi riippuu ensinnäkin siitä, millainen säätiö on, ja toiseksi talon tyypistä.

Näkymä säätiölle. Puuportaan alla kaada kaistaleen pohja tai tee se pylväs. Ensimmäisessä tapauksessa on tarpeen valmistaa paikkoja telineiden asentamiseksi talon alle, ja toisessa rakenteen irrottamiseen on tarpeeksi tilaa.

Talotyyppi. Viiden seinän tai kuuden seinän alle on tarpeen tukea seinää, joka erottaa talon. Nosta chetyrehstenok ole niin hankala.
Katsokaa nyt, kuinka nostat talon päähän.

suosituksia


Koska työ on vaikeaa, sinun on noudatettava suosituksia:

 1. Kun käytät nosturia puisen talon korottamiseen, sinun on tarkistettava tukitilanne, jossa se lepää - se ei saisi olla mätä ja kestävä. Jos et suorita tällaista tarkistusta, tärkeimmässä vaiheessa nostimen pää pystyy painamaan tynnyriin, minkä seurauksena koko rakenne voi kiertyä ja jopa murua. On välttämätöntä, että metallilevy asennetaan tukin ja nostomekanismin väliin.
 2. Riippuen liittimen kapasiteetista sen mitat muuttuvat, minkä seurauksena laitteen vertailualue voi olla hyvin pieni. Jos näin on sinun tapauksessasi, on erittäin tärkeää varmistaa luotettava alusta sen asennusta varten. On suositeltavaa kipata löysää maata.
 3. Säännöllisesti on tarpeen tarkistaa talon asema - onko se alkanut muuttua. Kun offset havaitaan, työ on lopetettava välittömästi, kunnes syy on selvitetty. Sitten talo tasoittuu ja jatkaa nousuaan.
 4. Et voi olla nostetun talon alle! Sinun on myös varmistettava, että satunnaisesti hyppäsi loki ei murskata jalkaa tai kättäsi.

Nosta taloa

Nyt harkitse, kuinka nostat talon jackilla. On tärkeää noudattaa seuraavaa järjestystä:

Asennuspaikkojen valmistelu liittimiin

 1. Nostettaessa taloa, joka seisoo paalupohjalla, luotettavia kannattimia varten. Nauha-pohjainen ruoppaus muuttuu.
 2. Valmistettuja vuoria (säleet, tankoja, levyjä) on valmisteltava riittävästi kunkin ankkuripisteen lähellä.
 3. Tarkastus suoritetaan valmistetuilla osuuksilla, joissa liittimet asennetaan. On välttämätöntä yrittää korottaa taloa niin, että hissi "vie paikalleen" - niin nähdään kuinka hyvin valmistelu on tehty.

Vahvistaminen ja talon nostaminen

 1. Vaakasuora asento tarkistetaan vedellä tai lasertasolla. On erittäin kätevää ohjata kiskot, jotka ovat tukossa rakennuksen jokaisen kulman lähellä - ne merkitsevät talon alempaa tasoa.
 2. Kun olet tarkistanut ja poistamalla kaikki puutteet, käyttämällä puurakenteiden valmistettuja liittimiä, voit aloittaa rakenteen nostamisen. Teos on tehty rakennuksen yhdestä, alimmasta sivusta - käyttäen vähintään 2 nostomekanismia, talon nostetaan kaksi henkilöä noin 4 cm: n korkeuteen.

Prosessi, jossa nostetaan taloa liittimiin ja korvataan säätiö - askel askeleelta videokäsky

Vuori on asennettu (turvaverkko, ja talo nousee vielä 4 cm: n kokoiseksi). Säätiön (tai uuden tuen avulla) asetetaan joukko tyynyjä, rakennusta lasketaan heille.

Tämä on tärkeää! Voit nostaa talon vain yhdellä nostolla, mutta tämä on erittäin hankalaa - sinun on järjestettävä laite säännöllisesti uudelleen ja yhden kerran nostokorkeus on vain 2-3 cm.

 • Työtä tehdään vastakkaisella puolella taloa. Asennetut hissit ja, kuten ensimmäisessä tapauksessa, taloa nostetaan. Vähitellen tarkistaa rakennuksen asentoa, se nousee korkeuteen 16 cm, korvaamalla uudet tuet telalle. On parempi olla käyttämättä laitteen säätösauvaa vaihtoehtona, koska tällaisilla toimilla laitteen tukevuusvakaus pienenee.
 • Työtä toistetaan, kunnes taloa nostetaan haluttuun korkeuteen.
 • Tämä on tärkeää! Nosto-mekanismien avulla (ilman erikoislaitteita) puutalo voidaan nostaa enintään 60 cm korkeuteen.

  Nyt voit korvata mätäkruunun lokin tai korjata säätiön.

  Valmistellaan taloa palaamaan säätiölle

  Vaikka taloa nostettaisiin vain korvatun kruunun korvaamiseksi, on tarpeen tarkistaa säätiön kunto, oli se nauha, pylväs tai ruuvi. Kaikki tukikohdan vaurioituneet tai rikkoutuneet osat on korjattava.

  Tämä on tärkeää! Ruuvipohjalla on rajoitettu käyttöikä. Jos vähintään yksi tuki on heikennetty korroosiota - on parempi korvata kaikki paalut.

  Talo uudessa säätiössä

  Restaurointityön jälkeen, jonka vuoksi talo nousi, se palautetaan säätiölle, jonka yläpuolelle vesitiiviin materiaali on asetettu.

  • kuten nostoaessa, kiihdytystä ei sallita laskun aikana. Jokainen puoli lasketaan vuorotellen lyhyen matkan;
  • Seuraava vaihe on riippuvainen siitä, mihin säätiö oli - hissit irrotetaan hihnasta ja aukot täytetään betonilla.

  Viestit on edelleen kytkettävä ja tarvittaessa suljettava katto savupiipun ympärillä.

  • Vaaditut materiaalit ja työkalut
  • Valmistustyön vaihe talon jackin nostamiseksi
  • Vaihe talon nostamisesta tai työskentely jackin kanssa
  • Lisätietoja

  Kuinka nostat talon jackilla? Ensi silmäyksellä tämä voi tuntua melko vaikealta tehtäväksi, itse asiassa tekniikka on melko yksinkertainen. Tärkeintä on ottaa huomioon kaikki vaatimukset ja toimia tietyn sekvenssin mukaisesti. On ehdottomasti valmistauduttava perusteellisesti talon nostamiseen nostimella, jotta oppisivat kaikki tekniikan yksityiskohdat. On erittäin tärkeää toimia kiireesti vähitellen.

  Kaksi liittimiä riittää, sillä ne täytyy asentaa vuorotellen talon eri puolilta. Neljän liittimen käyttöä (talon jokaiselle kulmalle) ei suositella, koska tällainen työskentelytapa voi aiheuttaa talon siirtymisen sivuttain. Ennen kuin nostat talon liittimellä, sinun on laskettava kunkin nurkkaan likimääräinen kuorma. Näin voit valita sopivan kokoisen optimaalisen materiaalin, jota voidaan käyttää talon tilapäisenä tukena.

  Vaaditut materiaalit ja työkalut

  Ennen kuin nostat talon telineellä, sinun on huolehdittava tarvittavien materiaalien ja työkalujen saatavuudesta:

  Taulukko liittimien ominaisuuksista.

  • rautatie;
  • teräslevy (sopivan kokoinen metallikulma);
  • metalliputki (käytettäväksi luistinrata talon alla);
  • materiaali tuetun talon tukemiseksi (puupalkki on täydellinen);
  • hydraulinen taso;
  • suppilo.

  Tällöin sopivat täydellisesti kuorma-autot (10 tonnin kantavuus).

  Takaisin sisällysluetteloon

  Valmistustyön vaihe talon jackin nostamiseksi

  Ennen kuin aloitat talon nostamisen, sinun on tehtävä useita valmistelutöitä. Ensinnäkin kaksi lamellia lyö maahan maahan jokaisen kulman. Voit suorittaa seuraavat vaiheet hydraulisella tasolla. Tämän laitteen ominaisuutena on kumiletku, jonka päät on liitetty lasiputkiin, joiden pituus on noin 200 - 250 mm. Tämän tyyppisen tason käyttämiseksi vettä kaadetaan letkuun suppilon avulla (sopivaksi, neste voidaan sävyttää tavanomaisella kaliumpermanganaatilla). Putkien vesitason on oltava sama.

  Jokaisella kiskolla hydraulisen tason avulla on merkitty korkeus, johon taloon päästään. Tätä tarkoitusta varten yksi putki on kiinnitetty (sidottu) kiskolle. Toista putkea kohdistetaan jäljellä oleviin kiskoihin, minkä jälkeen merkit tehdään. On välttämätöntä palata putkeen, joka on paikallaan ja tarkista nesteen taso. Tason epäsuhtaessa voidaan päätellä, että letku sisältää ilmakuplia. Kuten ymmärrät, tällainen laite ei sovellu työhön.

  Kaavio kaksiulotteisen talon nostamisesta: 1 - rake, jonka nostokorkeus on merkitty; 2 - säätiö.

  Tilanteen korjaamiseksi tarvitset tasaisen alustan, jossa on hieman kaltevuus. Kun laite on jälleen täytetty vedellä (jälleen suppilon avulla), mene talon ympärille ja laita se teräpalkin tukkeutumaan maahan. Sitten mene takaisin kiinteään putkeen. Tällöin kiskojen tasojen yhteensopivuuden tarkistaminen on edellytys. Jos vahingossa vuotaa nestettä putkesta, prosessin on jatkuttava. Muussa tapauksessa talon nostamiseen liittyviä myöhempiä töitä ei ehkä suoriteta oikein.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Vaihe talon nostamisesta tai työskentely jackin kanssa

  Ennen kuin nostat talon omalla kädellä, on erittäin tärkeää valmistaa alueet, joihin liittimet asennetaan. Suojukset, levyt tai muu materiaali on sijoitettava kuhunkin vaaka-alustaan. Vertailualuetta on toivottavaa tehdä niin suurelta kuin mahdollista. Asennuksen laastarista asunnon alempaan kruunuun asetetaan teräslevy (joka voidaan korvata sopivan kokoisella nurkalla). Näin vältetään laastarin tukkeutumiset. Seuraavaksi kokeile päivitystä, joka on kokeilu. Jos samanaikaisesti nostimien (pystysuorasta) siirtymästä, tukialusta palautuu laitteen (liittimen) alle.

  Nosta talon pitäisi olla niin, että korkeus vaihteli 30-40 mm. Nosto- taloja varten pääsääntöisesti ne käyttävät kaksi lippaa kerralla. Vähintään 2 henkilöä tulee osallistua työprosessiin. Seuraava toimenpide asetetaan talon sisäpuolelle, jonka avulla on mahdollista irrottaa liittimet. Tämän jälkeen kaikkien saman sivun nostaminen. Talon korkeus tällä hetkellä on noin 80 mm. Seuraavaksi sinun on asennettava tyynyt talon alle.

  Kaavio talon nostamisesta tussilla ja levyillä.

  Kun talon ensimmäisen sivun nousu on valmis, sinun tulee jatkaa asennuspisteitä vastakkaisella puolella asumista. Seuraavat toimet ovat samanlaisia ​​kuin aiemmat. Sitten taas palata talon oikealle puolelle. Vakiintuneet nostot, alemmat kaihtimet, muuten työkalu voidaan kääntää asunnon alapuolelta. Tunnetut teot toistetaan samassa järjestyksessä siihen hetkeen asti, kun talon nostaminen on suoritettu loppuun.

  Nostettaessa taloja on erittäin tärkeää harkita seuraavia sääntöjä:

  1. Jos olet epävarma liittimen oikeasta asennuksesta, kotelon nostaminen on lopetettava ja työkalu on asetettava oikein.
  2. Talon nostaminen jackilla ei missään tapauksessa saa ryömiä aluksen alla. Tämä pätee myös käsiin ja jalkoihin riippumatta siitä, kuinka luotettavia tilapäisiä vuorauksia voi tuntua. Tee työ erittäin varovaisesti, jos sinun on nostettava talosi sen jälkeen, kun se on satoi, koska tilapäisesti asennettu tuki tukeutuu epätasaisesti.

  Jos noston aikana siirryt talon sivulle, aseta liittimet alemmalle puolelle. Liittimien asennus on hieman erilainen, niiden sijainti ei saa olla pystysuora, vaan kalteva. Kaltevuus on suunnattava haluttuun asentoon, jossa talon tulisi olla (kulman pitäisi olla noin 60 astetta). Liittimien avulla on tarpeen tukea kruunua asunnosta, sillä tämä vastustuskykyinen aluksella oleva naulakko sopii täydellisesti.

  Ruuviliittimen periaate.

  Näin talossa seisoo entistä turvallisemmin ja ei aloita ryömiä eteenpäin. Kaksi muuta liittintä käytetään nostamaan talon vastakkaista osaa (30 mm). Aseta kruunu putkien päälle, joiden halkaisija on ½ - ¾ tuumaa. Kun talo on nostettu, laske se etukäteen valmistettuihin luisteluun. Seuraavat toimet (kallistettujen nostimien avulla) on suunnattava paitsi talon nostamiseksi, myös liikuttamiseksi vaakasuoraan.

  Tällöin, jos taloa voitaisiin nostaa, mutta sitä ei pystytä siirtämään vaakasuoraan, asenna liittimet pienemmällä kulmalla (työkalun akselin ja maan välillä 45 - 60 astetta).

  Jacking olisi tehtävä ilman kiire, suorittamalla useita lyöntiä vuorotellen kunkin työkalun. Muussa tapauksessa (pitkäaikaistyössä, jossa on vain yksi talon alle sijoitetuista työkaluista), kotelo voi vähitellen liukua ja pyöriä säätöön asennetun pylvään ympäri. On tarpeen nostaa talo tiukasti määritellyssä järjestyksessä.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Useimmissa tapauksissa talon nostaminen on välttämätöntä kruunujen tilalle. Jos työ tehdään tähän tarkoitukseen, on parempi asentaa liittimet alemmassa kruunussa olevaan aukkoon. Kun valmistat ovia itseäsi, pidä mielessä, että vain jackin pitäisi sopia siihen, mutta myös väliaikainen tuki, jonka olet valinnut (voit käyttää ratapölkkyjä tai puupaneeleja tukena).

  Jos talon nostotapahtuma on suunniteltu korkeamman perustan saavuttamiseksi, säätönauha soveltuu parhaiten hylsyjen lävistämiseen.

  Ennen pistokkeiden asennusta on suositeltavaa suorittaa perusteellinen maadoittaminen maaperän alle.

  Jotta kutakin kuormaa voitaisiin jakaa tasaisesti kunkin työkalun alle, sopii laaja levy. Sillä ei ole merkitystä, mikä on perusta (betoni tai maaperä).