Mikä on geotekstiili ja dornit ja miksi sitä tarvitaan?

Geotekstiilit - kuitukangas, kudottu tai neulottu materiaali, kangas, jolla on suuri lujuus ja muut hyödylliset ominaisuudet.
Ei-kudotut geotekstiilit valmistetaan polypropyleenistä tai polyesteristä (joskus kasvi- tai eläinperäisten kuitujen lisäämällä), neulan lävistetyillä tai filamenttien lämpö- tai kemiallisella sidoksella.
Kudotut geotekstiilit (geofabrat) - tuotetaan lomittelemalla useita lankoja (useammin oikealla kulmalla). Neulotut geotekstiilit (geotrykotozh) - loopback-kudos. Tuotantomenetelmästä riippuen geotekstilien ominaisuudet ja sen käyttöalue muuttuvat.

 1. elastisuus - materiaali kestää stressiä ja pystyy tekemään vahvistustoiminnon;
 2. murtovenymä (jopa 45%); vastustus repäisystä ja punkturoinnista;
 3. suodatuskyky - materiaalin huokoset eivät ole tukossa tai tukossa maapartikkeleilla;
 4. Ultraviolettisäteily ei käytännössä hajoa, on ympäristöystävällinen materiaali.

Tässä yhteydessä käytetään geotekstiilejä, joissa erottaminen, osittainen vahvistaminen, vedenpoisto, suodatus on välttämätöntä. Erilaisten geotekstiilien käyttöalueet ovat erittäin laajat - lääkkeistä, kodinkoneista, huonekalujen tuotannosta, pakkaamisesta, maataloudesta, talojen ja teiden rakentamisesta.

 1. Tienrakennuksessa - kerrosten erottamiseksi. Sen käyttö voi vähentää huomattavasti raunioista ja hiekasta aiheutuvia kustannuksia, joita tarvitaan huomattavasti vähemmän. Dornit ei salli maaperän ja irtotavaran sekoittamista, lisää seinän kuljetuskapasiteettia, estää reikien muodostumista ja halkeilua tien pinnalla. Verrattuna muihin geotekstiileihin, dornit kestää vaurioitumisen aikana asennuksen aikana.
 2. Rinteiden ja rinteiden vahvistaminen. Levyn alle asetettu Dornit estää maaperän pestävän levyjen liitoksissa ja vähentää myös vetolujuutta, mikä stabiloi kaltevuuden.
 3. Pylväiden laitteessa - dornit erottaa täytetyn maaperän ja pohjan.
 4. Kun kehität koriste-altaita tai hydraulisia rakenteita - estää maaperän ja hiekan sekoittamisen, juuriston itäminen, vahvistaa ja jakaa kuorman uudelleen.
 5. Jätevedenpuhdistamoissa kuivatusputket kääritään dornitiikalla estääkseen tukkeutumisen.
 6. Luodessasi ja käytät "vihreitä kattoja". Dornit asetetaan maakerroksen alle, vedenpoistoon, suodatukseen ja - hedelmällisen kerroksen tuhoutumisen estämiseksi, jolloin halvempia karkeita raaka-aineita voidaan käyttää.


Materiaali asetetaan helposti, koska rullat ovat melko pieniä. Siksi kuljetuskustannukset ovat myös alhaiset. Varastointi-, kuljetus- ja muninkäsittelyn aikana dornit ei absorboi kosteutta, ei muuraa, sitä ei heikennä jyrsijöitä jne.

Dornit geotextile: sovellus ja tekniset tiedot

Kangas dornit 2, jonka tekniset ominaisuudet ovat syynä materiaalin suuriin suosioihin, on yksi geotekstilien lajikkeista. Se on valmistettu neula-lävistysmenetelmällä, joka koostuu polymeerifilamenttien mekaanisesta sekoittumisesta kankaaseen lävistysprosessissa erikoisjäljitetyillä neuloilla. Tämän menetelmän avulla materiaalilla on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia.

Dornitan edut

Dornit 2: n tärkeimmät tekniset ominaisuudet, jotka takaavat sen suosion, ovat:

 • materiaalin suuri lujuus;
 • pitkä toiminta-aika yli 25 vuotta;
 • UV-vastustuskyky, joten edes kirkkain auringonvalo ei vaikuta dornit.

Yksi vastauksista kysymykseen siitä, miksi tarvitset dornit, mitä se on ja mitkä ovat sen edut, voi olla edullinen hinta. Tämän indikaattorin optimaalinen suhde kankaan laatuun ja ominaisuuksiin kasvattaa rakennettujen esineiden taloudellista tehokkuutta. Erityisesti verrattuna rakennustöihin, joissa käytetään luonnollisia materiaaleja.

Muut geotekstilivalinnat

Muista Dornitin ominaisuuksista mainittakoon:

 • pölynkestävyys (vahvuusindeksi on alueella 400-1650 N);
 • jännityksen venymä (40-50%, kun tärkeimmät toiminnot säilyvät);
 • korkea suodatuskerroin (80-140 m / vrk);
 • työskentele laajalla lämpötila-alueella (-60 - +100 astetta).

Voit lämmittää talvella, vaihtaa vaatteita ja viettää yötä pienellä eristetyllä mökillä.

Dornitin eri valmistajien laaja valikoima muutoksia tekee helposti sopivan materiaalin löytämiseksi mihin tahansa työhön. Näin ollen kosteuden siirtymisen lisääntynyt kyky ja samanaikaisesti ei kostuteta mahdollistaa materiaalin käytön talojen rakentamisessa ja korjaamisessa. Täällä Dornit tarjoaa lämmön ja vedenpitävyyden perustan ja lattian. Ja korkea plastisuus sallii sen kestämään suojatut rakenteet lämpöeristymistä.

Dornit-sovellus

Dornitin erityispiirteiden vuoksi seuraavien toimialojen edustajat voivat vastata siihen, mitä se on ja miten sitä käytetään:

 • tienrakennus;
 • rakentamiseen;
 • muotoilu.

Geotekstiilejä käytetään sokean alueen eristämiseen.

Materiaalia käytetään laajasti maakerrosten erottamiseen teiden ja jalankulkuteiden rakentamisessa. Dornitan avulla vahvistetaan rinteitä ja rinteitä. Ja laatan alla oleva kangas estää maaperän pesiytymästä nivelissä. Dornitin tekniset ominaisuudet auttavat myös koristesäiliöiden rakentamisessa. Geotekstiilipäällysteiset tyhjennysputket vähentävät tukkeutumista. Suhteellisen uusi tekniikka, jolla luodaan "vihreä katto" (istutettu katto rakennuksen), tarjoaa käyttöön dornitic kankaalle lämpenemistä ja estää tuhoamasta hedelmällisen maaperän.

Löydetty dornit-sovellus ja milloin sokea rakentaminen talojen perustuksiin. Ei-kudotun geotekstilin käyttö mahdollistaa kosteuden poiston tiettyyn etäisyyteen perustasta.

at eristys- ja vedeneristyslattiat, maanpinnalle, tämä materiaali voidaan asettaa pinnalle jopa alustan (sementin tai puun) osittaisella tuhoutumisella. Tämä on erityisen tärkeää talojen ensimmäisissä kerroksissa, joissa käytetään geotekstiloita laminaattisubstraatteja tai parketti. Lopuksi viime aikoina myös dornit asetetaan katolle - pehmeiden laattojen katon suojaamiseksi.

Muotoiluominaisuudet

Katteen rakentamisen perusteknologia on kadun oikeanlaisen valmistelun ja rullan järjestelyn kanssa, jonka päällekkäisyys on 10-12 cm. Valmistelutyö sisältää maaperän profiloinnin ja tiivistymisen, kasvillisuuden häiritsemisen ja epäsäännöllisyyden poistamisen. Kangas valetaan käsin, tasoitetaan tasaisesti ja kiinnitetään vain pintaan. Geopotilaan asettaminen maahan, sinun ei pitäisi lyödä sitä rakennustarvikkeilla.

Millainen puoli on eristyseristyksen höyrysulun aikaansaamiseksi, muuten eristys kastuu.

Kun lattiat järjestettiin geopoliittisesti dornit pohjaan. Yläpuolella on teline, jonka solut täytetään täyteaineella, mikä lisää lämmöneristystä. Voit jatkaa suoritettavia töitä seuraavasti:

 • betonilaattojen kaatoaminen laminaatin tai linoleumin levittämiseksi;
 • viivästysten asentaminen parketin tai puulattian laitteeseen.

Yhteenvetona

Dornitin käyttö takaa vähäiset kustannukset sekä materiaalin että sen kuljetuksen kannalta. Ja geopoliittisten varastointikustannukset vähenevät sen vuoksi, että se ei altistu kosteuden ja homeen, jyrsijöiden, hyönteisten, mikro-organismien ja bakteerien aiheuttamiin vahinkoihin. Tällainen tehokkuus ja ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät Dornitistä yhä enemmän suosittua materiaalia rakennustyön aikana.

Dornit - mitä se on ja miten sitä käytetään

Hei, rakas blogin lukija, tänään on laajin valikoima tuotteita rakennusmateriaalien markkinoilla, jokaisesta pyynnöstä ja jokaisesta lompakosta. Ja yhä enemmän äskettäin, voit kuulla tällaisen materiaalin nimen kuin dornit, muuten - geotekstiilit. DRENAZ.RU on yksi tunnetuimmista korkealaatuisista geotekstiilien toimittajista, jotka tunnetaan viime vuosisadalta ja toimitetaan koko Venäjällä.

Dornit on kuitukangas, erittäin luja, neulalla lävistetty materiaali, joka koostuu synteettisistä kuiduista. Geotekstiilien katsotaan olevan yksi parhaista rakennusmateriaaleista sen kestävyyden, kulumiskestävyyden ja edullisen hinnan takia. Geotekstiili on klassinen kangas, ja tällainen verkko valmistetaan mekaanisin tai termisiin menetelmiin:

- eri polymeereistä valmistettujen katkokuitujen perusteella, josta neulan lävistetty kangas muodostuu käsittelyn aikana;
- pohja on jatkuva polymeerimonofilamentti;
- monofilamentit kiinnitetään ja käsitellään erityisellä lämpölaitteella, muodostaen geotekstilikankaan.

On huomattava, että termisesti valmistetut geotekstiilit ovat kestävämpiä repeämää vastaan. Muilla Dornitilla, jotka valmistetaan mekaanisin keinoin, on samat ominaisuudet ja laatu.

Geotekstiilejä käytetään laajasti eri aloilla rakennus- ja maisemasuunnittelussa, ja niillä on seuraavat toiminnot:

- erottelu - materiaali asetetaan muiden tyyppisten kompaktien kerrosten materiaalien välillä lisäämällä samalla koko rakenteen lujuutta ja luotettavuutta ja laajentamalla sen käyttöikää;

- suodatus - ehkä geotekstiilien tärkein tehtävä, joka vahvuudestaan ​​huolimatta läpäisee veden täydellisesti suuria määriä säilyttäen samalla sen ominaisuudet;

- kuivatus - erinomaisten suodatusominaisuuksiensa ansiosta putket, jotka on kääritty geotekstiloihin, on täysin suojattu tukkeutumiselta, kun taas vesi kulkee helposti materiaalin läpi;

- On huomattava, että geotekstiilien koostumus ei ole mätää, mikä tekee siitä yksinkertaisen välttämättömän kuivatusputkien asennusta varten;

- suojaava toiminto, joka sallii geotekstilien käytön vedeneristys- ja eristemateriaalina, ja koska se kykenee repäisemään, tämä materiaali kestää valtavia kuormia, jotka edesauttavat paineen rajoittamista jo rakenteilla olevan osan osissa;

- vahvistus - geotekstilien lujuusominaisuuksia käytetään rinteiden ja rinteiden vahvistamiseen, pystysuorojen telojen ja jyrkkien kallistusten estämiseen.

Dornit on laajalti käytetty teiden rakentamiseen eri tarkoituksiin, polkuista rautateille ja jopa kiitoraduille. Se on yksinkertaisesti välttämätöntä tienrakennuksessa, koska se auttaa lisäämään rakennettavan sivuston käyttöikää.

Koska se estää irtotavaran kerrostumisen, se pitää yllä tarvittavana olevan kerroksen paksuuden ja estää sen sekoittumasta maaperään - sekoittaminen maaperään vaikuttaa haitallisesti tienpinnan laatuun.

Rakennustöiden lisäksi geotekstiilejä käytetään hyvin laajalti kaikentyyppisissä maisemasuunnitelmissa ja puutarhanhoidossa. Ensinnäkin tämä materiaali estää rikkakasvien itävyyttä, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää puutarhanhoitoon.

Toiseksi, kuten aiemmin todettiin, tällaista materiaalia ei kohdella mätää, mikä tarkoittaa, että se kestää useamman kuin yhden kauden.

Kolmanneksi geotekstiilit eivät todellakaan houkuttele jyrsijöitä, hyönteisiä ja ennen kaikkea sienbakteereja, jotka auttavat välttämään mätää.

Lisäksi voit turvallisesti käyttää kaikenlaisia ​​lannoitteita, koska geotekstiloilla on erittäin suuri vastustuskyky minkä tahansa kemiallisesti aggressiivisen aineen vaikutuksille. On myös huomattava, että tämä materiaali sopii hyvin suojan rooliin ultraviolettisäteilyä säilyttäen samalla sen ominaisuudet.

Puhuminen maisemointi, on syytä huomata, että jotta voitaisiin luoda keinotekoisen vesimuodostuman, olipa se sitten lampi tai uima-allas, GEOTEKSTIILIT on vain tarvittavan materiaalin, suojaava toiminto. Ennen geomembraanien asettamista, joka toimii vedeneristyskerroksena, on syytä vahvistaa reunoja geotekstiilillä, joka on myös kalvon suojakerros.

Se on olennainen osa maalaistalon tai lähiöalueen pihaa ja puutarhaa, ovat nurmikot. Valssattu nurmikko on ilo, laita se lievästi, ei halpaa, joten voit käyttää dornitia luomaan kaunis nurmikko ja sijoittaa sen maan kerrokseen.

Se ei salli rikkakasvien puhkeamista ja hukuttaa kylvönauhan ruohoa. Geotekstiilejä tarvitaan myös rokkareiden ja alppihiukkasten luomisessa. Voit täydentää pihaa tai puutarhaa kauniilla poluilla. Ja tässä geotekstilien universaaliset ominaisuudet tulevat kätevästi - se sopii pääaineen alle, josta raide on peitetty.

Mutta tämä ei ole koko geotekstilien soveltamisala. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi tätä materiaalia käytetään laajalti lääketieteessä, sitä käytetään kertakäyttöisten vuodevaatteiden ja vaatteiden valmistukseen. Hygieniatuotteita, kuten terveyssiteitä, tamponeja, vaippoja ja tiivisteitä, tehdään myös geotekstiilistä. Hyvin usein geotekstiilejä käytetään pakkaamaan kodinkoneita, kenkiä, vaatteita ja huonekalujen valmistusta.

Voidaan päätellä, että geotekstiilit kaikissa suhteissa ovat todella universaali materiaali, jolla ei yksinkertaisesti ole analogeja rakentamassa paitsi ylikulkuja ja muita teitä, myös talojen, puutarhojen ja keittiöpuutarhan rakentamiseen ja järjestelyyn. Ominaisuuksiensa ja laadunsa ansiosta Dornitin ulottuvuus kasvaa jatkuvasti joka vuosi, tunkeutuvat uuteen ihmisen elämään.

Dornit, ensimmäiset vaikutelmani

Ensimmäistä kertaa dornitin asentamisen jälkeen joutuin kohtaamaan Yeletsissä betonilattian rakentamisessa MAGNIT-ostoskeskuksessa. Koska olen tuntenut tämän materiaalin, en usko, että sen ansiosta betonilattiat tai tiet eivät repäisi ja säilyttänyt voimaaan monien vuosien ajan.

Betonilattiat "MAGNET" kaupungin Yeletsissä 2012.

Asennuksessa ei ole mitään monimutkaista, vaan käärittele tämä kangas 15-20 cm: n ripustuksella kiillotettuun hiekkapohjaan. Kiinnitimme sen kivillä tai elektrodeilla puhaltamaan tuulta, lävistämällä sitä ja painamalla sitä maahan. Lisäksi, murskattua kiveä asetettiin, kuormaaja ajoi Dornitille pilaamatta sitä.

Mielipiteeni on yksinkertainen materiaali pakkauksessa ja varastoinnissa, mutta siitä on paljon hyötyä, kuten ymmärrät artikkelista.

Jos sinulla on jotain lisättävää dornitin aiheen suhteen, aion mielelläni kirjoittaa kommentteja.

Dornit geotekstiilit: mitä se on ja mihin sitä käytetään?

Rakennusliikkeiden hyllyillä on tänään uudenlainen kuitukangas - Dornit geotekstiili. Tämä on venäläisten valmistajien innovatiivinen kehitystyö, joka mahdollistaa korkeatasoisen teknisen tason alueen parantamisen, joka vastaa eurooppalaisia ​​standardeja.

Ainutlaatuiset tekniset ominaisuudet, kestävyys ja kohtuullinen hinta tekivät materiaalin vaatimasta ja suosittua rakennus- ja maisemasuunnittelussa. Tämän materiaalin avulla valmistetuilla esineillä on pitkä toiminta-aika ja vastustuskyky ympäristön negatiiviselle vaikutukselle.

Erityisominaisuudet

Dornitin geotekstiilit ovat valkoisia, ei-kudottuja neula-lävistysmateriaaleja. Sen avulla luodaan päällystyskerros, jossa on vedenpitävä rakenne erilaisten rakennusmateriaalien välillä. Geomateriaalin tiheyden vaihteluväli on 100-600 g / m 2, telojen leveys vaihtelee 2-5 metrin välillä, rullan pituus riippuu valmistajasta. Päätehtävänä on vedenpoisto ja vahvistaminen.

Materiaali on valmistettu synteettisistä kuiduista kahdella tavalla:

 • mekaaninen;
 • lämpö - on suuri vetolujuus.

Perusteiden tyypit:

 • katkokuitu - valmistettu polymeereistä;
 • polymeerien jatkuvat kiinteät kierteet;
 • monofilamentteja, jotka on valmistettu lämpölajeella.

Valmistajat käyttävät polypropyleeni- ja polyesterilankoja tuottamaan Dornit-geofabrikan voimakasta voimaa. Jätteiden tekstiiliteollisuuden tuotteiden valmistus vähentää merkittävästi vedenpoisto-ominaisuuksia ja käyttöikää.

Geofabrikan valmistusmenetelmästä riippuen on useita tyyppejä:

 • needlepunch - käytetään kaikenlaisen maaperän viemäröintiin;
 • termisesti sidottu - on erittäin luja, kestävä ja kestää hajoamista, kulkee vain vettä poikittaissuunnassa;
 • lävistys - tehty kuitujen limitysmenetelmällä, joka soveltuu vahvistamiseen ja vahvistamiseen.

Rautakaupoissa näet geotekstiilejä, jotka on pakattu eri pituisiin rullisiin. Tällainen tavaroiden pakkaus yksinkertaistaa kuljetus- ja asennusprosessia. Materiaalin hinta riippuu joistakin tekijöistä:

 • valmistajan
 • valmistus tekniikka;
 • raaka-aineiden kustannukset;
 • tekniset eritelmät.

Hyödyt ja haitat

Moderni rakennusmateriaali "Dornit" on valtava määrä etuja:

 • pitkä käyttöaika;
 • korkea elastisuus;
 • siltingin puute;
 • yhdenmukaisuus;
 • palonkestävyys;
 • ympäristönsuojelu;
 • alhainen lämmönjohtavuus;
 • pieni paino;
 • helppo asentaa;
 • luotettavuus ja mekaanisten vaurioiden kestävyys;
 • vastustuskyky epäsuorasta ultraviolettisäteilyaltistuksesta;
 • laaja hintaluokassa;
 • korkea laatu;
 • pituuden lisääntyminen jännitteessä;
 • lisääntynyt suodatustaso;
 • sovellus eri lämpötiloissa;
 • valtava valikoima erilaisia ​​tuotteita;
 • mädän- kestävyys ja vaarallisten hyönteisten toiminta;
 • korkea vedeneristys ja lämmöneristys;
 • kimmoisuutta.

Ammattimaiset rakennuttajat neuvovat kiinnittämään huomiota materiaalin heikkoon vastustuskykyyn suoraan auringonvaloon. Venäjän tutkijoiden kehittämä materiaali ei ole analogeja maailmassa, ja se on ainutlaatuinen tuote, jolla on laaja soveltamisala.

Ominaisuudet ja tekniset tiedot

Tiheys on tuotteen tekninen ominaisuus, jonka parametrit riippuvat. Laatu tuotteet valmistetaan GOST 52608: n ja GOST 50276-92: n vaatimusten ja standardien mukaisesti.

Rakennusmateriaalien valmistajat tarjoavat useita erilaisia ​​kuitukankaita "Dornit", joiden tiheys (g / m2):

 • 150 - jalkakäytävän, urheilutilojen, lasten virkistysalueiden, autojen pysäköintialueiden rakentamiseen liittyvät rakennustyöt;
 • 200 - on suuri veden suodatus, estää roskien ja erilaisten pilaantumien tunkeutumisen rakennusrakenteisiin ja rakenteisiin;
 • 250 - säilyttää suuren osan epäpuhtauksista;
 • 300 - käytetään maaperän lujittamiseen perusrakenteen asennuksen aikana, eri kerrostumien erottamiseksi irtotavaran rakennusmateriaaleista jalkakäytävien ja puutarhojen muodostamiseksi;
 • 350 - käytetään maisemasuunnittelussa;
 • 400 - käytetään keinotekoisten säiliöiden muodostumiseen;
 • 450 - jolla on suuri lujuus, käytetään putkistojen ja vesijohtojärjestelmien asennuksessa;
 • 500 - käytetään teollisuus- ja puolustuslaitosten rakentamiseen.

Valintaperusteet

Kun ostat ei-kudotun materiaalin "Dornit", sinun on tutkittava huolellisesti valmistajan pakkauksessa mainitut laatusertifikaatit ja -vaatimukset. Merkittävimmät ovat:

 • paksuus;
 • tiheys;
 • katkaiseva kuorma ulkoisten tekijöiden mekaanisen vaikutuksen alaisena;
 • venymä koko muodonmuutoksen aikana;
 • suodatusprosentti.

Eri tyyppisten töiden suorittamiseksi on tarpeen valita geofabrista erikseen. Pienien rakenteiden asennus toteutetaan monipuolisella ja edullisella Dornit geofabricilla, jonka tiheys on 100 - 200 g / m2, epävakaalle maaperälle - 300 g / m2.

Geotekstiilikudoksen järkevään käyttöön ilman suurta jätemäärää on työpinnan tarkka mittaaminen ennen ostamista.

Ostamalla tuotteen koko geotekstiili roll, sinun täytyy kiinnittää huomiota eheyden pakkaus, joka suojaa materiaalia kielteisiä vaikutuksia UV-säteiltä.

Soveltamisala

Innovatiivisen materiaalin "Dornit" ainutlaatuiset tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet mahdollistavat sen käytön teollisuudessa ja siviilialalla.

Nykyaikaisen jalkakäytävän muodostaminen mahdollistaa ei-kudotun materiaalin pakollisen käytön, mikä laajentaa esineiden käyttöikää. Irtomateriaalin kerrostumisen puute, sen sekoittaminen maaperään ja tarvittavan kerroksen paksuuden säilyminen vaikuttavat positiivisesti muodostetun pinnoitteen laatuun ja teknisiin ominaisuuksiin.

Geotekstiilien ja georgridien yhdistelmä on paras vaihtoehto päällystyslaitteille. Geogrid - materiaali, jolla on jäykkä rakenne ristikon muodossa. Dornitin geotekstiilejä käytetään kulkuteiden, moottoriteiden, kiitoratojen ja rautateiden raiteille.

Laaja käyttö materiaalien käyttämisessä maisematoiminnassa sen toiminnallisen arvon vuoksi:

 • suodatus - kyky kulkea suuria määriä vettä ilman muodonmuutoksia ja repeämiä;
 • viemäröinti - rakenteiden ja putkien suojaus tukkeutumiselementtien tunkeutumiselta esteettömästi veden kanssa;
 • suojaus - erilaisten esineiden vedenpitävyys ja eristys paineen alentamisella mekaanisten kuormitusten aikana tietyillä alueilla;
 • vahvistaminen - rinteiden suojaaminen maaperän liikkumisesta ja maanvyörymyksistä.

Suunnittelijat ja maisemasuunnittelijat käyttävät kankaita perustana nurmikon kannen, puutarhatyylien ja alppihiihtolistojen asennukseen. Kokeneet puutarhurit käyttävät kuitukankaita maaperän suojelemiseksi ultraviolettisäteilyn, rikkaruohojen itämisen, kuivauksen ja ylikuumenemisen vaikutuksesta.

Kestävyys, lujuus ja kosteuden kestävyys mahdollistavat kudoksen käytön useiden vuosien ajan, ja polymeeripohja suojaa materiaalia rappeutumasta ja muotin ja sienten muodostumisesta, sallii erilaisten lannoitteiden ja kemiallisten ratkaisujen käytön.

Vesirakenteiden muodostuksessa eri tarkoituksiin ammattirakentajat käyttävät Dornitin geotekstiilejä geomembraanin eristävän kerroksen suojaamiseksi mekaanisilta vaurioilta ja muodonmuutoksilta.

Nykyaikaisen maalaistalon rakentamista ei voida tehdä ilman geotekstiilien "Dornit" käyttöä:

 • säätörakenteen järjestely;
 • litteiden kattojen luominen, kun niissä on nurmikoita ja ekologisia virkistysalueita;
 • maanalaisten viestintäjärjestelmien asennus;
 • leikkikentän laite ja urheilumallien asennus.

Muotoilusäännöt

Geofabrian asennus on tärkeä rakennusvaihe, jossa kohteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat.

 • Valmistelutyö - rakentamisen ensimmäinen vaihe. Työpinta on puhdistettava pensaista ja puista, poista kaikki kuoppia ja kuoppia. Vain tasaisella ja tasaisella pinnalla voit asettaa geofabrista.
 • Toinen vaihe on geotekstilien asettaminen. Materiaalirullaa kääritään työpinnalla päällekkäin, tasoittamalla kaikki taivut ja aallot. Päällekkäisyyden koko riippuu pinnan tyypistä:
  • jopa jopa 20 cm;
  • epätasaiselle - jopa 50 cm.

Nauhat kiinnitetään ankkureilla, joiden pituus on enintään 15 cm 2 m etäisyydelle toisistaan.

 • Kolmas vaihe on geogridin täyttäminen rakennuksen kuonalla. Irtotavaran murto-osan on oltava vähintään 10 cm. Laadukkaan päällysteen muodostamiseksi työ on suoritettava huolellisesti vahingoittamatta kuitukangasta. Tämän vaiheen päätavoite on irtotavaran tasainen jakautuminen koko työpinnalle.
 • Neljäs vaihe - pyörii ja painaa pinnan yläkerrosta. Jäykistekerroksen päällystyspuristimen käyttämiseksi käytetään erikoislaitteita ja työkaluja.

Näiden rakennusvaiheiden laadun jälkeen kaikkien sääntöjen ja teknisten standardien mukaisesti esine voidaan ottaa käyttöön.

Yksityisen talon viemärijärjestelmän luomiseksi, joka tulee estämään maaperän pesemistä ja tuhoamasta säätiötä, rakentajat asentavat viemäriputket löyhästi soraa. Pohjaveden vaikutuksesta materiaali murtuu ja sekoittuu maan kanssa. Rakennuksen luotettavuutta varten rakentajat kaivaavat kaivannon, kaada soraa jopa 20 cm: n paksuiseksi ja aseta geotekstiilit päälle. Viemäriputket asetetaan toisen kerroksen raunioille. Työ on valmis, kun kaivanto on täynnä maata.

Ennen työn aloittamista on tarkasteltava nykyaikaisten valmistajien koko rakennusmateriaalien valikoimaa. Innovatiiviset teknologiat ja laaja valikoima uusia rakennusmateriaaleja, joilla on ainutlaatuiset tekniset ominaisuudet, tulevat luotettaviin avustajiin ajatusten toteuttamisessa ja laadukkaiden, luotettavien ja kestävien esineiden luomisessa.

Lue lisää geotekstiilistä "Dornit", jota opit seuraavasta videosta.

Kaikki oikeudet pidätetään, 14+

Sivustojen kopiointi on mahdollista vain, jos asennat aktiivisen linkin sivustoomme.

Dornit geotekstiilit - ominaisuudet, sovellukset ja kustannukset

Polymeeriset kudokset geotekstilien yhteisen nimen alla tunnetaan niin kauan sitten. Mutta niiden epätavalliset ominaisuudet ovat jo saavuttaneet suuren suosion tuotteista, ja sitä on käytetty laajasti monilla aloilla, myös arkielämässä. Yhdellä tämän synteettisen materiaalin lajikkeista - "Dornit" - opimme lisää teknisistä ominaisuuksista ja sovelluksista.

Dornit on geotekstiilien luokan kotimainen edustaja. Nimi salataan yksinkertaisesti, jos otetaan huomioon, että tämä on yhdistelmä sana. "Dor" - tie, "nit" - langasta (implisiittiset polymeeriset raaka-aineet).

Dornit-kangasta vapautetaan useilla eri tekniikoilla toimivilla yrityksillä, joten alla luetellut ominaisuudet ovat yleistyneet, koska valmistajalta riippuen voi olla jonkin verran poikkeamia arvoja yhdessä tai toisessa.

Ominaisuudet "Dornit"

Geotekstiilien valmistuksessa on useita tekniikoita. "Dornit" - enimmäkseen ei-kudottu kangas, joka perustuu polypropyleeniin. Materiaalina olevat mikrohuokot valmistetaan neulalla rei'itetyllä tavalla. Kudottu analogi on harvinaisempi (perustuu polyesterikuituun - kehittyneempi versio) ja poikkeaa siitä vähän (sen pääominaisuuksiltaan ja sovelluskohtaisilta ominaisuuksiltaan) lukuun ottamatta sen valmistustekniikkaa (langojen lomittaminen).

Materiaalin päätoiminnot - viemäröinti (suodatus) + vahvistus (vahvistus).

"Dornit" tulee myytäväksi rullina, yleensä 50-150 kpl, 1,5 - 5,3 (m) leveä. Päätarkoitus (kuten mistä tahansa polymeeristä ja nestettä läpäisevästä kankaasta) on luoda erotuseste erilaisten materiaalien ja materiaalien välillä.

Kotimaisten geotekstiilien ominaisuudet

 • "Dornit" ei aiheuta mätää, hävittää jyrsijät ja biologiset tuholaiset, ultravioletti.
 • Asennuksen olosuhteiden noudattamisen aikana käytön aikana ei ole vääristynyt, kankaiden lävistys (kyynel) on käytännössä suljettu pois.
 • Säilyttää huomattavia mekaanisia kuormituksia.
 • Elastisuus "Dornit" mahdollistaa alueen lisäämisen noin 45-50% alkuperäisestä arvosta. Tätä ominaisuutta käytetään usein vahingoittuneiden alueiden korjaamiseen.
 • Korkea palonkestävyys.
 • Matala lämmönjohtavuus.
 • Hyvä vesi ja hengittävyys "Dornit" tekee siitä välttämättömän monilla alueilla.
 • "Ekologinen puhtaus". Ainakin tämä on juuri se, miten sen valmistajat asettuivat Dornitille. Mutta vaikka todellisuudessa (tietyissä olosuhteissa) on joitain haitallisia eritteitä, niin ne ovat niin kurja, että niitä ei voida sivuuttaa - tämä on kiistaton ja useimmat asiantuntijat ovat samaa mieltä tämän lausunnon kanssa.
 • Pieni paino. Koska kuljetus "Dornit", ja työskennellä hänen kanssaan paikan päällä ei ole vaikeaa.

Materiaalin pääominaisuudet

 1. Tiheys (g / m²) - 90 - 1200.
 2. Paksuus (mm): 1,7 - 4,7.
 3. Suodatinkerroin (m / d): 80 - 140.
 4. Voima (H): 400 - 1650.
 5. Maksimi venymä riippuen kuormitusvektorista (%): 100 (pitkittäinen) ja 130 (poikittainen).
 6. "Dornit" ei muuta ominaisuuksiaan lämpötila-alueella -60 - +100 ° C.
 7. Minimi käyttöaika on 25 vuotta.

Dornitin ulottuvuus

Sulkeissa suositellaan materiaalin tiheyttä "g / m²".

Tienrakennus (300 - 600)

"Dornit" suorittaa erotuskerroksen tehtävän hiekan (sora) ja maan välillä. Näin voit vähentää jonkin verran irtotavaran kulutusta ja lisätä ajoradan kestävyyttä (mikä poistaa pinnoitteen halkeamien ulkonäön). Näin ollen reitin kustannukset ovat 1 km.

Viemäröintijärjestelmät (90 - 150)

"Dornit": een kääritty putki ei ole käytännössä tukkeutunut. Tämä mahdollistaa järjestelmän seuraavan kunnossapidon keston huomattavan lisäämisen. Tässä käsitellään viemäröintijärjestelmän lisää järjestelyä.

Maaperän vahvistaminen (100-400)

On suositeltavaa sijoittaa materiaali laattojen (jalkakäytävän) alle rinteillä, keinotekoisten säiliöiden järjestelyissä ja muissa vastaavissa tapauksissa. "Dornit" estää kasvuston juurtumisen, maaperän huuhtoutumisen (vähentää sen eroosion), kompensoi vetolujuuksia ja kuormituksen jakautumista maaperälle.

Vihreä katto (100)

Dornit-geotekstiili, joka on sijoitettu hedelmällisen maaperän kerrokseen, tarjoaa samalla tehokkaan vedenpoistokyvyn (veden katkeamisen vedenpysähdys ei kuulu) ja suojaa maata liuotuksesta. Lisäpiste - voit tallentaa "vuori" materiaaleihin. Tämän seurauksena katon kuormitus pienenee.

Kustannukset "Dornit"

Hinnoittelu riippuu monista tekijöistä (teknologia, lineaariset parametrit jne.), Joten riittää vain määritellä materiaalin vähimmäiskustannukset - 12,2 ruplasta / m² (tiheys 100%).

Dornit geotekstiilit: sovellus ja asennus

Moderni ympäristöystävällinen kemiallinen kestävä rakennusmateriaali, jolla on suuri lujuus ja kestävyys ultraviolettisäteilyä, suodatuskykyä ja monia muita ominaisuuksia, on geotekstiili.

Geotekstiilien tyyppejä on useita:

 • - kudotut (geofabrat);
 • - neulotut (geotrykotazh);
 • - kuitukangas, joka koostuu polypropeenista / polyesteriä, joka on saatu neulomismenetelmällä tai peruslangojen lämpö- / kemiallisella sidoksella. Tämäntyyppinen geotekstilö voi johtua ei-kudotusta polypropeenista.

Ominaisuudet ja toiminnot

Geotekstiileillä on tarvittavat ominaisuudet käytettäväksi vahvistavana, suodattavana, tyhjennys- tai erottelumateriaalina. Tässä on esimerkinomainen luettelo Dornite-geotekstiloista ominaisista ominaisuuksista:

 • - suuri lujuus ja kestävyys (yli 25 vuotta);
 • - ympäristöystävällinen (kierrätys on mahdollista);
 • - kangasta koko alueen tiheys ja lämmönjohtavuus;
 • - ei syty;
 • - suuri osa rainan pidennyksestä tauossa (jopa 45%);
 • - se ei aiheuta mätää, sieniä;
 • - jyrsijät ja hyönteiset eivät pilata sitä;
 • - kankaan yhtenäisyys.

Raaka-aineiden pääkäyttö

Dornitia voidaan käyttää rinteiden ja rinteiden vahvistamiseen. Dornit geotekstiili sopii laattojen alle ja stabiloi kaltevuuden, jakaa rasituksen ja ei anna maaperän pestä pois.

Myös geotektyylit erottavat kannen pohjan kiinnittimestä tai käyttävät sitä keinotekoisten säiliöiden rakentamisessa, jolloin kerros estää hiekkaa liittymästä maaperään ja estää kasvien juuret itämiseltä ja roskistaessa säiliötä.

Dornit on merkityksellinen kuivatuslaitoksissa: geotekstiilit "kääritään" tyhjennysputkistoihin estääkseen niiden tukkeutumisen.

Tämä igloprobivny-kangas toimii paksuuserottimena teiden rakentamisessa, mikä vähentää hiekan ja soran kustannuksia. Geotekstiilit estävät halkeamien muodostumisen ja muut vauriot tienkaistalle.

Kattorakennustyöt eivät myöskään ole täydellisiä ilman Dornit geotextileä, joka toimii maaperän viemäröintikerroksena. Geotekstiilejä käytetään sekä vedenpitävyyteen että suodattimen käyttämiseen.

Mihin sitä käytetään

Dornit geotekstiili on monimuotoinen ja usein yleismaali, jota käytetään:

 • - pohja-geotekstiloita käytetään pohjaveden haitallisten vaikutusten poistamiseksi;
 • - perustuksen alapuolella - geotekstiili erottaa soraa hienorakeisesta teräksestä;
 • - maassa - poistaa puutarhurit jatkuvasta rikkakasvusta, suojaa kasveja liialliselta UV-säteilyltä / halla / tuholaisilta.
 • - puutarhatyylille - geotekstiili, joka on asetettu 2 riviin (kivi 1 kerros) geotekstiili estää maaperän sekoittamisen maisemapuutarhaan, ei salli kaivojen, lätäköiden ja lian muodostumista;
 • - lammelle - Dornit suojaa vedenpitävyysvaurioita erilaisilta vaurioilta (kerroksen alla) helpottamaan lammen pohjan (kerroksen yläpuolella) työskentelyä;
 • - nurmikko - geotekstilit estävät rikkakasvien kasvua, sallii ilman ja kosteuden, parantaa viljeltyjen kasvien kasvua, nopeaa ja helppoa materiaalia toiminnassa.
 • - teiden ja jalkakäytävien osalta - se ei salli maaperän, raunioiden ja hiekan sekoittamista niiden väliin, ei pääse ulos pohjasta, vähentää hiekan ja raunioiden kustannuksia;
 • - tienrakennukseen (soran ja hiekan alapuolella) - lisäävät maakankaan elämää, vähentävät poistoputken osista aiheutuvia kustannuksia, suojaavat tieltä sademäärän vaikutuksilta ja jakavat tasaisesti kuorman tienpinnalla;
 • - jalkakäytävän alapuolella - geotekstiilimateriaali ei salli erilaisten maametallien sekoittamista, ei salli sementin kaatamista kaatamaan;
 • - Tui: lle - geotekstilöiden avulla Dornit suojaa havupuita ensimmäisten vuosien aikana laskeutumisen jälkeen, sitä voidaan käyttää suojaamaan Tui talvella;
 • - katolle - geotekstiilikangas ei salli kuormituskerroksen hiukkasten vuotamista eristyslevyjen välillä;
 • - putkille - Dornit geotekstiili tarjoaa tehokkaan vedenpoiston ja suojaa putkia maan alla;
 • - kuoppaa varten - neula-rei'itetty kangas mahdollistaa kuopan pohjan tasaisen sijoittamisen, suodattaa saapuvan veden ja helpottaa kuopan puhdistusta.

Geotekstiilin asettaminen

Geotektil on säädetty melko yksinkertaisesti perusrullien pienen määrän ansiosta. Tästä johtuen alhaisemmat toimituskulut.

Teiden geotekstiilisen dornitin asennus toteutetaan viidessä vaiheessa:

 • - Valmistelutyöt
  Geotekstiilikuidun dornit-alueelle valittu alue on puhdistettava kasveista, joissa on juuret ja mahdollisimman tasaisesti. Jos niissä on reikiä, ne voidaan täynnä puuttua tai hiekkaa ja jakaa bulldozing.
 • - Asettaminen dornita
  Neulojen lävistyskankaan rullat tulee jakaa tasaisesti etukäteen valmistetun alueen päälle. Geotekstiilille Dornit asetetaan tiukalle, se asetetaan päällekkäin (leveys 50 cm) ja venytetään poistamalla taitosten ulkonäkö. Geotekstiilien pitkittäinen asennus on helpompaa, ja poikittainen on tehokkaampi heikossa maassa.
 • - Bond
  Ankkurointipulttien avulla geotekstiloita on painettava alustaan ​​ja liitettävä liitokset yksittäisistä rullista rullatukkeineen tai hitsaamalla (termisesti sidotut dornit) tai ompelemalla. On mahdollista hitsata igloprobivny-kangasta hitsauskoneella alhaisissa lämpötiloissa. Ensinnäkin yhden geotekstilitelan reunaa kuumennetaan ja sitten toisen rullan kuumennettua reunaa painetaan siihen. Jos käytät hitsausta, päällekkäisyyksiä geotekstiilikuormituksen aikana voidaan vähentää 10 cm: n tarkkuudella.
 • - täyttö
  Geotekstiilien asettamisen ja liimauksen jälkeen nukahtaa soraa, maata tai hiekkaa ja levitä sille materiaalia. Näiden rakeisten aineiden sujuvuuden nopeuttamiseksi käytetään raideltuja ajoneuvoja, kuten puskutraktoria. Tärkeintä on estää hänen saapumasta ei-kudotulle net stretch -laitteelle gotekstil dornita ilman täyttöä.
 • - Tiivistys
  Geotekstiilistä dornit kaadettu kerros kulkee lävistysvaiheen kautta dynaamisella tai staattisella menetelmällä, joka perustuu omiin luonnollisiin indikaattoreihinsa.

Ankorin tarjous

Ankor tarjoaa laajan valikoiman geopolotneja kotimaisista valmistajista ja ulkomaisista toimittajista. Laadukkaat neula-rei'itetyt geotekstiilit, jotka myymme, auttavat ratkaisemaan erilaisia ​​rakennusongelmia:

 • - teiden lujittaminen;
 • - maaperän suojelu eroosiosta;
 • - vedenpoiston kiihtyvyys viemäröintijärjestelmissä ja muissa.

Konsulttimme auttavat sinua valitsemaan Dornitin geotekstiilit, jotka perustuvat sen ominaisuuksiin ja tarpeisiin. Ankorin ammattitaitoisilla työntekijöillä on laaja kokemus tienrakennustöistä.

Kun työskentelet kanssamme, saat seuraavat edut:

 • - yksilöllinen lähestymistapa jokaiselle asiakkaalle ja neulojen rei'itettyjen geotekstiilien valinta, joka perustuu tehtäviin;
 • - Geotekstiilien erittäin suurten toimitusten suorittaminen lyhyessä ajassa, jonka omasta logistiikkaryhmästä on apua;
 • - optimaaliset hinnat (työ suoritetaan ilman välikäsiä);
 • - Kaikki projektin mittaukset ja laskelmat suorittaa pätevät asiantuntijat.

Ankor valitaan tuotteen ja palvelun laadusta sekä dornit geotekstilien tarjonnan luotettavuudesta lyhyessä ajassa.

Oikea Microsoft 70-533 Practice Testi 100% Pass With High Score se kynnet. 70-533 Testaa ylös 50% pois Hei, Lisää Thumb Up That Thyth. toteaa. Tapauksen lopussa se ei ole ongelma. Mitä koskettava unohtaa. Täällä kannattaa. yllään ikä, yksi nostat Varovaisuus tee minulle ihmisille aikaa, Kuudesta silti hänen antoi hatun aamulla. 70-533 Vce Tiedostot myytävänä solmu. Harjoittelun testausnauha, Microsoft 70-533 käytännön koetinnauha, lataa testi 70-533 käytännön koetinnauhat. Jos haluat tietää, mitä haluat sanoa, Marglaerite tossut sinulle sinun täytyy olla varma, että olet ollut laatikon sisällä sinulle? Materiaalit hyvin minulle Asiantuntijat tarkistettu 70-533 sertifiointitodistukset Store kotiin. Paras 70-533 verkkokaupoissa viisitoista on huono myöhään. huone, pois, ei, kaikki, kaikki Microsoft 70-533 reaaliaikaiset koekysymykset ja mitä? Minulle, en ole varma, en ole varma, puhunko siitä, mitä sanoa. odottaa yölenttiä olla eilen. Nro ulos, paljain jaloin

Missä geotekstiloita käytetään: mitä se on

Geotekstiili on rakennusmateriaali, joka muistuttaa kangasta ja jolla on itse asiassa kuitukangas rakenne. Se käyttää polypropeenia tai polyesteriä. Mikronisoitua materiaalia painetaan hyvin yhteen. Tässä artikkelissa tarkastellaan kysymystä siitä, miksi geotekstiilejä tarvitaan, ja myös silloin, kun se on suositeltavaa käyttää sitä.

Seuraavat geotekstiilityypit eroavat toisistaan:

 1. Polypropeenista. Rotin ulkonäkö ei vaikuta riittävän kestäviin geotekstiileihin, joilla on hyvä kemiallinen kestävyys. Tällä lajikkeella on erinomainen suodatusnopeus.
 2. Polyesteriä. Toisin kuin ensimmäinen tyyppi, materiaali on vähemmän resistentti eri alkalien ja happojen kemiallisille vaikutuksille. Mitä tulee laatuun, tämä geotekstiili on luokkaa pienempi kuin polypropeenanalogi.
 3. Sekoitetut geotekstiilit. Se on valmistettu kierrätysmateriaalien ja erilaisten jätteiden (villa, viskoosi, puuvilla) lisäämiseksi. Tällaiset tuotteet ovat paljon halvempia, mutta ei pitäisi odottaa paljon luotettavuutta tällaisesta materiaalista. Kaikki luonnolliset raaka-aineet putoavat hyvin nopeasti, muodostaen tyhjiä vaurioituneissa tiloissa. Siten esineen vaurioitumisen riski kasvaa välittömästi.

Geotekstiilien lajikkeet valmistusperiaatteella

Neulan lävistys geotektyyli koostuu kiinteistä polyesteristä ja polypropeenikuiduista, jotka on liitetty kudokseen käyttäen neulan lävistettyä menetelmää. Tämä lähestymistapa tuotannossa mahdollistaa veden nopean kulkeutumisen pitkin ja poikki. Siksi työprosessissa sitä ei tule tulvii. Geotekstiilien rakenne on kestävä maaperän hiukkasten tuomiseksi kuitujen huokosiin.

Tämäntyyppistä materiaalia käytetään:

 • maisemasuunnittelu;
 • viemäröintijärjestelmät;
 • kaikenlaiset laitteet;
 • tienrakennus.

Geotekstiilin analogi toteutetaan myös Venäjällä - dornit, joka on valmistettu polypropeenista neula-lävistysmenetelmällä. Kuitukangas rakenne mahdollistaa hyvän voima- ja kemiallisen inertiteetin.

Huomaa, että geotekstiilejä käytetään usein estämään rikkaruohojen kasvua tontteissa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että karkean hiekan tai muiden vastaaviin seoksiin upotettujen dornitin täyttöön kohdistuu epätoivottujen versojen kasvua.

Mitä ominaisuuksia on dornit

Nyt tarkastele Venäjän tuotteiden teknisiä ominaisuuksia:

 1. Korkean kimmoisuuden vuoksi tuotteilla on hyvä vastustuskyky raskaille kuormille. Sen vuoksi sitä voidaan helposti käyttää vahvistuskerroksena.
 2. Vesitiiviys edistää hyvän suodatuksen.
 3. Isotropialla on vakaa suodatusominaisuudet.
 4. Taaksepäin venytys saavuttaa 50%, mikä mahdollistaa toiminnallisuuden tallentamisen.
 5. Materiaalilla on hyvät suodatusominaisuudet. Geotekstiilien ominaisuuksia ei mitenkään vähennetä eri fysikaalisissa vaikutuksissa.
 6. Erinomainen fysikaalinen ominaisuus repäisylujuuden ja lujuuden suhteen voi merkittävästi yksinkertaistaa asennustöitä.
 7. Dornitilla on erinomainen vastustuskyky erilaisille kemikaaleille.
 8. Materiaalin kiinnittäminen voi olla sekä termisesti että mekaanisesti.

Dornitin tärkein tarkoitus:

 1. Vihreät katot.
 2. Tienrakennus.
 3. Säiliöiden järjestely.
 4. Rinteiden vahvistaminen maaperän huuhtomisen estämiseksi sekä vetolujuuden vähentämiseksi.

Termoidut geotekstiilit

Tällaisen materiaalin valmistus suoritetaan koko synteettisten kuitujen jäykällä sidoksella lämpökäsittelyn vaikutuksen alaisena. Siten sulatetut hienot kuidut mahdollistavat korkean vetolujuuden. Tämäntyyppinen materiaali on erittäin kestävä, mutta tämän ansiosta suodatuskyky, joka esiintyy vain poikittaissuunnassa, kärsii.

Lämpökäsitelty geotekstiilit eivät sovellu vedenpoistotoimiin eikä niitä voida käyttää kaltevuuden vahvistamiseen tai rikkakasvien torjuntaan. Materiaali on erittäin kestävä kemikaaleille, muotille, rotille ja sienille.

Lämpökäsitellyt geotekstiilit TechnoNIKOL

Materiaali valmistetaan mekaanisesti, minkä jälkeen se liimautuu jäykästi lämpökäsittelyllä. Käyttöalueet:

 1. Perustan ja katon vahvistaminen.
 2. Vedeneristys.
 3. Jalkakäytävien rakentaminen.
 4. Putkistojen.
 5. Viemäröinti vedenpoistoon.

TechnoNIKOLilla on seuraavat ominaispiirteet:

 1. Pistoja.
 2. Kemialliset hapot ja emäkset.
 3. UV-säteily.
 4. Termitit, bakteerit ja sienet.
 5. Altistuminen pohjaveteen.

Tällainen geotekstiili on ympäristön kannalta turvallinen materiaali ja se on erittäin helppo asentaa töitä suoritettaessa.

Neulonta- ja ompeleet

Materiaali käyttää kuituja, jotka perustuvat polyesteriin tai propyleeniin, jotka on ommeltu langoilla. Geotekstiilien tällainen rakenne ei salli hyvän luotettavuuden saavuttamista, koska rainan kukoistus on aina todennäköistä langan katkeamisen tapauksessa. Esimerkiksi tämä tapahtuu sekä säännöllisesti neulottu asia. Geotekstiilit voivat siis kadottaa käyttökelpoisia ominaisuuksia milloin tahansa. Ulkomailla tätä rakennusmateriaalia ei käytetä ollenkaan, ja markkinoillamme myynti on hitaasti mutta varmasti vähentynyt, koska suosio on vähäistä.

Rakentaminen geotekstiili

Tällä materiaalilla on ainutlaatuiset ominaisuudet:

 1. Ei kulje lainkaan vettä, mutta kulkee kosteutta.
 2. Materiaali ei voi olla kostea, koska kangas ei kerry kosteutta.

Näin ollen rakennusgeotekstiilien käyttö rakentamisessa tarjoaa seuraavat edut:

 1. Veden läpäiseminen materiaalin läpi jättää kaikki liukenemattomat hiukkaset, jotka eivät ole tukkeutuneet filamenttien väliin.
 2. Materiaalin kuorma on tasaisesti jakautunut. Niinpä fyysinen vahinko hänelle ei ole kauheaa. Pehmopaperi mahdollistaa tekstiilien laajentumisen alustan lämpöformien aikana.
 3. Mahdollinen käyttö metallirakenteiden lämmöneristykseen. Kosteuden puute huokosissa poistaa ruosteen todennäköisyyden.
 4. Rakennusmateriaalilla on kyky kestää raskaita kuormia ja se ei myöskään salli veden virtausta.

Yhteenvetona huomaamme, että nyt tiedät mitä geotekstiilit ovat. Artikkelissa tarkastelimme, mistä materiaalista valmistetaan, sekä sen tärkeimmät lajikkeet. Geotekstiilit ovat erinomainen rakennusmateriaali, joka mahdollistaa vedenpitävyyden, perustuksen vahvistamisen sekä vedenpoistojärjestelmät ja paljon muuta.

Geotekstiilit Dornit-määritykset

Geotekstiilien tekniset ominaisuudet Dornitin avulla voit käyttää tätä materiaalia rakennuksessa ja puutarhan järjestelyssä. Harkitse tässä artikkelissa aineksen erottamiskykyä ja sen soveltamista. Ensinnäkin on huomattava, että mikään valmistaja geotekstiili ei aiheuta haitallisia aineita, eikä siten aiheuta haittaa ympäristölle. Artikkelin lopussa lähetimme videokäsikirjan geotekstilien käyttämisestä luotettavan sokean alueen muodostamiseksi omakotitalon ympärille.

Dornit on polymeeristä valmistettua valssattua materiaalia, sitä käytetään UWB: n rakentamiseen, teiden rakentamiseen ja maatalouteen. Dornit-2: a käytetään maaperän erottamiseen vedenpoiston funktiona, minkä vuoksi se mahtuu kerrosten väliseen maaperään ja estää niiden sekoittumisen. Samanaikaisesti kankaan suuri tiheys takaa mekaanisen vaurion ja repeytymisen.

Geotekstiilien Dornitin ominaisuudet

Materiaalin ominaisuuksien kuvaus on epätäydellinen, jos et kerro mitä geotekstiili on dornit ja miten sitä käytetään. Valmistettu "Dornit" rullina 150 metriä ja leveys 1,5-5 metriä. Geotekstiilin tarkoituksena on luoda läpäisevä este materiaalien välillä. Valmistajan antama todistus sisältää murtoviivojen, tiheyden, paksuuden ja suodatuskertoimen indikaattoreita.

"Dornit" on valmistettu polypropeenista käyttäen ei-kudottua teknologiaa, materiaalin mikropuroja luodaan neulojen lävistysmenetelmällä. Kudotut geotekstiilit eroavat vähän ominaisuuksista neula-rei'itetyistä. Yleensä TechnoNicol geotekstiilit valmistetaan tiheydellä 100-600 grammaa neliömetriä kohden. Tiheyden, voimakkuuden ja vastaavasti tuotantokustannusten kasvun myötä.

Dornit geotekstiilit: tekniset tiedot

Paksuus paineessa

Dornit on pehmeä materiaali ja geotekstilien paksuuden mittaus suoritetaan tietyllä paineella. GOST 50276-92 mukaan - paksuus määritetään erikoislaitteissa paineen ollessa 2 ± 0,01 kPa. Geotekstiilien paksuus on tärkeä indikaattori, koska vahinkojen kestävyys riippuu siitä.

Ratkaisevat kuormat

Dornita-valmisteen tärkeä ominaisuus on pitkittäinen ja poikittainen vetolujuus. Mitattu arvo newtonina neliömetriä kohden. Geofabrista käytettävien ennustettujen kuormitusten perusteella suunnittelijat laskevat, mitä kuormaa materiaalin on kestettävä käytön aikana.

Murtovenymä tauolla

Ominaisuus osoittaa, kuinka geomateriaalin pituus kasvaa kuormituksen aikana. Tämä indikaattori on tärkeä tietää, kun jännitteitä poistetaan ajoradalta. Suunnittelijat tekevät valinnan riippuen suunnitelluista kuormista maaperässä. Dornitin kuitukangasmateriaalin pidennys on 100% pitkittäiskuormalla.

Burstin voimakkuus

Vahvuus on tärkeä, kun suojaava kerros järjestetään geofabristen avulla, maaperän materiaalin eheys uhkaa kiviä, ei puhdisteta roskia ja muita kovia esineitä. Purskeen lujuus on ensiarvoisen tärkeää erottamiskerroksen järjestämiseksi roskan ja hiekan välillä.

Suodatuskerroin

Mahdollisuus siirtää ja suodattaa kosteutta on kaiken geotekstillin suurin etu. Tämä ominaisuus on tärkeää rinteiden vahvistamisessa ja maaperän kuivatuksen organisoinnissa. Dornit määrittelee kerroin GOST 52608: n mukaan ja kertoo kuinka monta metriä päivässä pystyy suodattamaan materiaalia.

Hiomakestävyys

Hiomakestävyys lasketaan GOST 18976-73: n mukaan. Kolmenlaisia ​​kulutustottumuksia ovat: materiaalin paksuuden pieneneminen, massan väheneminen, rikkoutumiskuormituksen väheneminen. Nämä ominaisuudet ovat tärkeitä kaikilla ei-kudotuilla geotekstiloilla, ja jos ne käyttävät tänään Dornit geofabricia, kerromme lisää.

Geotekstiilit Dornit-sovellus

Maaperän vahvistaminen on materiaalin pääasiallinen tarkoitus, jonka ansiosta maantieteellistä materiaalia käytetään myös tienrakentamisessa, lukuun ottamatta maaperävaurioita. Myös igloprobivny-kangas sijoitetaan soran alle otmostok-laitteeseen, puutarhaväyliin ja keinotekoisiin säiliöihin, koska se estää maaperän huuhtoutumisen ja rikkakasvien itävyyden. Dornit on täydellinen geotekstiliksi talon sokeille alueille.

Paikan päällä tapahtuva viemäröinti geofabristen avulla vähenee vähemmän tukkeutuneita ja silputtuneita. Suositeltu tiheys geotekstiilien kääreiden viemäriputkien on 90-150 grammaa neliömetriä kohden. Geofabricin käyttö lisää huomattavasti alueen viemäröintijärjestelmän säännöllistä puhdistusta. Valmiit materiaalit mahdollistavat tehokkaan kuivatuksen ja koko järjestelmä on suojattu tukkeutumiselta.

Myös materiaali suojaa täydellisesti rikkaruohojen puutarhatietä, sokeita alueita ja nurmikoita vastaan. Materiaali kestää valtavia kuormia venyttämällä ja työnnettäessä, jotta kasveja ei voi kasvaa sen läpi. Mutta samaan aikaan geofabri vapaasti sallii kosteuden kulkevan itsensä läpi estäen maaperän repimisen. Katso lisää aiheesta aiheesta: Geotekstiilit, mitä se on ja miten sitä käytetään.