Mitä ankkuri putkilevyt

Tierilevyjen valmistus (valmistus) GOST: n mukaan. vahvistaminen

Tierilevyjen tuotanto tapahtuu raskaiden betonien avulla. Levyjen lujuusominaisuuksien parantamiseksi käytetään paitsi tavanomaista vahvistamista myös esijännitettä. Riippuen valitusta lähdemateriaalista. saada eri merkintäkilvet.

Teknologisesti tienlevyjen tuotanto ei aiheuta monimutkaisuutta. Kuten useimmilla muilla betoniteräksillä, on muottirakenne asennettuna tiettyjen runkokokojen mukaisesti ja tiukasti kiinnitetty. Sitten vahvistuskammio asetetaan suojakerroksen pidättämiseksi ja betoni kaadetaan.

Tiejuilutuotteet ja käytetyt materiaalit

On erittäin tarkoituksenmukaista käyttää puhdasta hiekkakiveä tietyn tyyppisen pakkasvasteen aikaansaamiseksi, mutta se voi käyttää hiekkasaumaa ja ryöstöä täytteenä.

Tie- levyt, GOST, jotka selvästi rajoittavat käytetyn betonin tuotemerkkiä. joissakin tapauksissa ne voidaan suorittaa käyttäen pehmittimiä, jotka on suunniteltu vähentämään sementin kulutusta ja lisäämällä seoksen jäykkyyttä.

Liitokset on hitsattu ja kuumavalssattu. Jos tienlevyt valmistetaan lujituksen esijännityksestä, käytetään erityisiä muottisuojuksia, joissa on reikiä lähtöakseliin, jotka on kiinnitetty muotin yhdelle puolelle ja syötetty kiristyslaitteen erityisiin uria.

Lisäksi vahvistusta ja sen venyttämistä vähitellen kuumennetaan. sen jälkeen betoniseos kaadetaan muottiin ja pysyy tässä tilassa, kunnes rakenteelle asetettu rakenteellinen lujuus saavutetaan. Kun laajennettavissa oleva vahvike irtoaa pitkittäisestä kuormituksesta, betonilaatta puristetaan, mikä mahdollistaa betonin vetovoimien kompensoimisen työkuorman alla.

Tiejuilutuotanto tehtaalla

Tehdaslaatikoiden tuotannossa tarvittavan in-line-menetelmän tulisi olla hyvin järjestetty. Voit tehdä tämän asettamalla levyjen muottipesät sopivimpaan paikkaan betoniputkesta. Laatan muoto on puhdistettava vanhasta betonista ja voiteltava erityisellä nesteellä, joka vähentää betonin kiinnittymistä muottipinnoitteeseen.

Kun tienlevyt vahvistetaan ja betoni kaadetaan, elementti lähetetään erityiseen kammioon betoniseoksen säätöprosessin lämpökäsittelyä ja kiihdyttämistä varten. Kun betoni on kovettunut, muotti on purettu. Lisäksi valikoitumismenetelmänä käytetään tiemerkkejä, GOST ja tuotemerkki, jotka on vahvistettu erityisessä laboratoriossa.

Valmistetun erän kaikkien ominaisuuksien määrittämisen jälkeen kukin levy on merkitty laboratorion tunnistettujen tietojen mukaisesti ja malli on toimitettu varastoon.

Ajolevyt GOST ja standardit

GOST 21924.0-84 - pääasiakirja, jonka mukaan kaikki koot tienlevyjen valmistuksessa. Asiakirjan sääntely määrittelee useimmat yleisimmin käytetyt tienlevyt:

Tieastian brändi itsessään sisältää tietoja materiaaleista, joita käytetään valmistukseen ja betonituotteen yleisiin ominaisuuksiin, jotka sinun on tiedettävä tehdessään valintasi.

Niinpä putkilevy 1P 30.18-30 voi kestää jopa 30 tonnin kuormitusta, M400-betonia käytetään valmistukseen ja itse rakenne on lisännyt kulutuskestävyyttä, mutta 2P 30.18-30 -laatta on M300-betonista ja on vähemmän kulutusta kestävä, vaikka siinä on myös vetolujuus jatkuvalla 30 tonnin kuormituksella.

Joka tapauksessa tien laatan valitseminen on tärkeää keskittyä rakentamisen laatuun, joka takaa luotettavuuden ja hyvän ajokyvyn tulevassa tiellä.

GOST 21924.2-84 Vahvistettu betonilevyjä, joissa ei-stressaava vahvistus kaupunkiteillä. Suunnittelu ja mitat

BETONIOSTOT
EI KÄYTETTÄVISSÄ VALVONTAA
URBAN-ROADSILLE

IPK: N JULKAISUPUSTE STANDARDIT

ASETA UUSI STANDARDI

KONKRETTIALAT, JOISSA VAHVUUS
URBAN-ROADSEN KÄYTTÖÖNOTTO

Rakenteet ja mitat

Vahvistetut betonielementit, jotka eivät ole painottuneita putkenosien päällysteitä varten.
Rakenne ja mitat

Esittelypäivämäärä 01.1.85

1. Tämä standardi koskee raskaaseen betoniin perustuvaa, jännitteettömällä vahvistuksella varustettuja teräsbetonilaatuja, jotka on tarkoitettu pysyvien ja väliaikaisten teiden pinnoitteiden asentamiseen auton kuorman H-3 0 ja H-1 0 alle ja määrittävät näiden levyjen suunnittelun.

Levyjä käytetään alueilla, joilla on arvioitu ulkolämpötila (SNiP 2.01.01 -standardin mukaan rakennuksen alueen kylmimpien viiden päivän keskiarvo) luokassa 40 ° C asti.

Kun levyt käytetään ilmastollisessa suuralueella IVA, SNiP 2.03.01: n lisävaatimukset rakenteisiin, jotka on tarkoitettu käytettäväksi näissä olosuhteissa, olisi otettava huomioon.

Näitä levyjä saa käyttää teillä alueilla, joiden ulkolämpötila on alle 40 ° C, edellyttäen SNiP 2.03.01: n asettamia vaatimuksia rakenteille, jotka on tarkoitettu käytettäväksi näissä olosuhteissa.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2. Levyjen muoto ja perusparametrit - GOST 21924.0: n mukaan.

3. Levyjen tekniset indikaattorit on esitetty taulukossa. 1.

4. Laattojen on täytettävä kaikki GOST 21924.0: n ja tämän standardin vaatimukset.

5. Vahvistinlevyjen on oltava perkeleessä annettuja. 1 - 7.

Teräslevyjen vahvistaminen GOST 10884: n mukaisella termomekaanisesti vahvistetulla At - III C - luokan teräslangalla on samanlainen kuin GOST 5781 - luokan A - III luokan teräs.

Huom. Se on sallittua käyttää lujittavien silmien kiinnittämiseen muiden tyyppisten kiinnittimien K1-K10- ja F1-elementtien sijasta, jotka vahvistavat tämän standardin vaatimusten mukaiset raudoituksen lisäämättä teräskäytön laatan laatua, lukuun ottamatta metallia levyjen etupinnalla betonikerros.

6. Vahvistus- ja kokoonpanopetoselementtien erittely on esitetty taulukossa. 2, näytteenotto teräsbetonista niiden valmistukseen yhdellä levyllä olevasta taulukosta. 3.

5, 6. (Muutettu painos, tarkistus 1).

7. Vahvistus- ja kokoonpanoputkielementtien muoto ja mitat - GOST 21924.3: n mukaan.

8. Taulukossa on esitetty vertailukuorman arvot (ottamatta huomioon levyn omaa painoa) testilevyjen lujuutta ja räpäytystä ja vastustuskykyä varten. 4.

9. Halkeaman aukon säätöleveys levyjen testauksen aikana halkeamiskestävyyden osalta saa olla enintään 0,2 mm.

Tienlevyjen myynti.

Jos päätät ostaa maanteiden laattoja suurta työvoimaa, tämä ei tee sinua. Suuri osa Moskovan ja Moskovan alueen yrityksistä tarjoaa sinulle tämän palvelun. Kysymys on siitä, miten valita tiililevyjen toimittaja, joka täyttää kaikki tieliikenteesi tarjonnan ja laadun edellytykset. Ensin sinun on määritettävä täsmällisesti, mitkä tienlevyt tarvitset, mitat, paksuus, kuormaus? On olemassa paljon lajiteltavia tiililevyjä. Jos tämä ei ole sinulle vaikeaa, odotamme tilauksiamme. Jos et vielä tiedä, asiantuntijat neuvovat sinua tästä asiasta ja auttavat sinua valintasi mukaan.

Tierilevyjen toimitus.

Seuraavaksi tärkeä kysymys on tiekarttojen toimittaminen. Kun tienlevyt on toimitettu asiakkaan käyttöön, on tärkeää ymmärtää, miten ne toimitetaan. Yhtiömme on laivastossaan yli kaksikymmentä erilaisten lastinajoneuvojen yksiköitä. Nämä ovat kuorma-autot, joiden kantavuus on 15-30 tonnia, pituusmäärä, joka pystyy kuljettamaan jopa 20 levyä kerrallaan, 6 manipulaattoria ja kuorma-autot, joiden nostoteho on 5 tonnia ja joka tuottaa 2 levyä 3 x 1,75 metrin kokoisena. Tällaisella laivastolla yritys pystyy toimittamaan 500 tienlevyä päivässä. Lisäksi kaiken tämän takia takaamme tienlevyjen, PAG 14 ja PAG 18 laadun ja niiden noudattamisen ilmoitetuille parametreille. Vähimmäiskustannukset meriliikenteessä on yksi 3,1,75 m: n laatta, joka on 600 ruplaa.

Tie- levyjen myynnissä muun muassa tarjoamme palvelua kuin tienlevyt.

Tienlevyjen hakeminen postitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan. Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen. Puhelimen tiedot (495) 761-98-47

Ostimme käytettyjä levyjä. Teemme tiekarttojen toimituksia Moskovassa ja Moskovan alueella

Tierilevyjen valmistus.

Tienlevyjen valmistus nykyaikaisissa olosuhteissa on fantasiakirjallisuus. Kukaan ei kiinnitä erityistä huomiota GOSTin vaatimuksiin, tilaisuus kehittää omia spesifikaatioitaan on ilmestynyt. Ja täällä, jokainen valmistaja loisti kuin he voivat. Ulospäin kaikki tienlevyt näyttävät samoilta. Tarkista geometria ja kaikki koot ostajalle ei ole helppoa. Tätä varten tarvitset säännöllisen mittanauha mitaten kaikki koot ja kaikki. Toinen asia on tarkistaa laatan betonin ja sisäisen lujituksen lujuus. Nämä ovat tärkeimpiä indikaattoreita, jotka vaikuttavat tieliikenteen laattojen suorituskykyyn. Betonin lujuuden tarkistamiseksi tarvitset erikoislaitteita. Vahvistuksen tarkistaminen on ainakin ristiriitaista, muttei se, että jäljellä olevat laatat ovat samanlaisia. Perustele sitten, miksi tienlevy on puhjennut paljon ensimmäisinä päivinä. Yleisimpiä näistä, väärin laittaa uuni paikalleen. Ja se alkoi murentua, koska se puhkesi hyvin jne. Sen jälkeen on selvää, että laatan laatu ei vastaa ilmoitettua, tietenkin se on mahdollista, mutta on mahdotonta palauttaa rahaa huonolaatuiselle tuotteelle. Mutta älä ole surullinen. Useimmat tiililevyjen valmistajat arvostavat maineensa ja kykenevät tekemään tiekarttoja. Ja rehellisesti varoittakaa ostajat, että ostamaan tienlevyn, joka täyttää GOST 21924.0-84: n vaatimukset halvalla, on lähes mahdotonta. Mutta jos asiakas tarvitsee edullisen hinnan, emme kysy kysymyksiä.

Otetaan samoja esimerkkejä siitä, mistä tienlevy on 3x1.75 m, mikä vastaa GOST 21924.0-84. Miksi levyjä on 1,75x3 metriä, mutta koska ne ovat helpoimpia. Tätä varten tarvitset metallilomakkeen tiemerkkien, raudoituksen, tiettyjen brändien betonien ja vähän taitojen tuottamiseen, ja seuraavana päivänä saat ensimmäisen tienalusi.

Tie-levy 1P 30.18-30 GOST 21924.0-84

Tie-levy pysyviä teitä varten kestää jatkuvasti kuormitusta 30 tonnia. Levyn pituus 3 metriä, leveys 1,75 metriä, paksuus 17 senttimetriä. Suorakulmainen muoto, jossa on kaksinkertainen lujitus vahvistusverkolla, joka koostuu pitkittäisestä ja poikittaisesta vahvikkeesta. Viisi pituussuuntaista tukipylvästä, joiden halkaisija on 12 mm ja yhdeksän poikkipalkkia, joiden halkaisija on 10 mm. Laattojen työpinta (päällysteen yläpinta) on uritettava. Laattojen valmistukseen käytetty betoni brändi M 400 (B30) graniitilla. Ja niin pysyvien teiden tiiliseinien valmistukseen tarvitset:

 • Betonibrändi M 400 - 0,88 m 3
 • Asennus A3 12 mm - 37,06 kg
 • Liittimet A3 10 mm - 23,5 kg
 • Armature A1 10 mm - 0,6 kg
 • Armature A1 12 mm - 3,76 kg
 • Johdin BP1 5 mm - 1,36 kg
 • Metallin kokonaiskulutus yhteensä - 66,26 kg

Lisäksi tarvitaan kiinnitysvälineitä vahvistamiseen, neulomakiviä sitomiseen sekä ponnisteluja lujittavan verkon sitomiseksi, asentamiseksi metallimuottiin ja kaadetaan kaikki betoniin. Vaikka et käytä lämpöhoitoa (TVO) tai vain höyryssä, muutaman päivän kuluttua voit purkaa pakkauksen ja muutaman päivän kuluttua liesi on valmis käytettäväksi. Yksinkertaisilla aritmeettisilla operaatioilla voit itse laskea tiekartan likimääräisen hinnan. Olkoon pieni kotitehtäväsi. Ja ajattele sitä, kun saat tarjouksen ostaa tiilisuoja 1P 30-18-30 erittäin edulliseen hintaan.

Ajolevy 1P 30.18-10 GOST 21924.0-84

Pysyvien teiden maantiekerroksella kestää 10 tonnin jatkuva kuormitus. Levyn pituus 3 metriä, leveys 1,75 metriä, paksuus 17 senttimetriä. Suorakulmainen muoto, jossa on kaksinkertainen lujitus vahvistusverkolla, joka koostuu pitkittäisestä ja poikittaisesta vahvikkeesta. viisi pitkittäistä tukkia, joiden halkaisija on 10 mm ja yhdeksän poikittaista tukkia, joiden halkaisija on 8 mm. Laattojen työpinta (päällysteen yläpinta) on uritettava. Laattojen valmistukseen käytetty betoni brändi M 400 (B30) graniitilla. Ja niin pysyvien teiden tiiliseinien valmistukseen tarvitset:

 • Betonibrändi M 400 - 0,88 m 3
 • Asennus A3 10 mm - 25,74 kg
 • Armature A3 8 mm - 15.02 kg
 • Armature A1 10 mm - 0,6 kg
 • Armature A1 12 mm - 3,76 kg
 • Johdin BP-1 5 mm - 1,36 kg
 • Metallin kokonaiskulutus yhteensä - 46,48 kg

Tie-levy 2P 30.18-30 GOST 21924.0-84

Tie-levy väliaikaisille teille, kestää tilapäisen kuorman 30 tonnia. Levyn pituus 3 metriä, leveys 1,75 metriä, paksuus 17 senttimetriä. Suorakulmainen muoto. Sillä on kaksoisvahvistus vahvistusverkolla, joka koostuu pitkittäisestä ja poikittaisesta vahvikkeesta. Viisi pitkittäistä tukkia, joiden halkaisija on 10 mm ja yhdeksän poikittaista tukkia, joiden halkaisija on 8 mm. Laattojen työpinta (päällysteen yläpinta) on uritettava. Laattojen valmistukseen käytetään betonimerkkiä M 300 (B22, 5) soraa. Niinpä väliaikaisten teiden tiililevyjen valmistukseen tarvitset:

 • Betonibrändi M 300 - 0,88 m 3
 • Asennus A3 10 mm - 25,74 kg
 • Armature A3 8 mm - 15.02 kg
 • Armature A1 10 mm - 0,6 kg
 • Armature A1 12 mm - 3,76 kg
 • Johdin BP-1 5 mm - 1,36 kg
 • Metallin kokonaiskulutus yhteensä - 46,48 kg

Tie-levy 2P 30.18-10 GOST 21924.0-84

Tie-levy väliaikaisille teille, kestää tilapäisen 10 tonnin kuorman. Levyn pituus 3 metriä, leveys 1,75 metriä, paksuus 17 senttimetriä. Suorakulmainen muoto. Sillä on kaksoisvahvistus vahvistusverkolla, joka koostuu pitkittäisestä ja poikittaisesta vahvikkeesta. viisi pitkittäistä tukkia A3-liittimistä, joiden halkaisija on 8 mm ja yhdeksän poikittaista tukkia A1-putkista, joiden halkaisija on 8 mm. Laattojen työpinta (päällysteen yläpinta) on uritettava. Laattojen valmistukseen käytetään betonimerkkiä M 300 (B22, 5) soraa. Niinpä väliaikaisten teiden tiililevyjen valmistukseen tarvitset:

 • Betonibrändi (V22.5) M 300 - 0,88 m 3
 • Asennus A3 8 mm - 16,5 kg
 • Armour A1 8 mm - 15.02 kg
 • Armature A1 10 mm - 0,6 kg
 • Armature A1 12 mm - 3,76 kg
 • Johdin BP-1 5 mm - 1,36 kg
 • Koko metallin kulutus - 37,24 kg

Miksi aloitimme tarinan tienlevyillä 1P 30.18 ja 2P 30.18, mutta koska se on tällä hetkellä suosituin tyyppikilpi, jota käytetään Moskovassa ja Moskovan alueella. Ja ne ovat helpoin tehdä. Moskovan alueella on paljon pieniä ja suuria yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet 3000x1750x170 mm: n kokoisten tiililevyjen tuotantoon. Yrityksemme, joka on tielevyjen 2P 30.18-30 ja 2P 30.18-10 valmistaja, on näiden levyjen jatkuva saatavuus Odintsovon tukikohdassa sijaitsevassa varastossa. Tarvittavien ajoneuvojen osto ja toimitus varastosta ei ole vaikeuksia. Tätä varten sinun on lähetettävä pyyntö sähköpostiimme Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan. Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen. tai ota yhteys puhelimitse +7 (495) 761-98-47.

Tiejyrsin vahvistaminen

Betoni, jota käytetään putkilevyjen valmistukseen, on suuri puristuslujuus. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että vastustuskyky tällaisten kuormien rasvattomasta kivestä on vähäistä.

Veto- ja taivutuskuormituksella betoniteräs nopeasti halkeaa, joten sitä käytetään vain pienissä päällystyslaatoissa. Kaikenlaiset laatat (tie, lattia, seinä) ja muut rakennuselementit valmistetaan yksinomaan raudoituksen avulla. Niitä kutsutaan teräsbetoniksi.

Teräslevyn vahvistaminen

Nykyisten määräysten (GOST, SNiP) mukaan jokainen tieliima on valmistettava lujittamalla kuumavalssattujen teräselementtien kanssa, jotka on hitsattu yhteen ainoaksi lujarakenteeksi.

Monoliittisen tiililevyn vahvistaminen voidaan suorittaa käyttämällä ei-korostettua tekniikkaa tai aksiaalisten sauvien esijännitystä. Tuotteet, joilla on esijännitys, ovat vahvempia kuin ei-stressaamattomat, sillä tienlevyt merkitsevät suurempaa kuormitusta.

Esijännityksen tekniikka koostuu vahvistuspalkkien kiinnittämisestä telineen erityisiin kiinnikkeisiin, joita seuraa venyttämällä nippusiteillä tai lämmittämällä. Betoni kaadetaan vahvikkeeseen venytetyillä tankoilla ja pidetään tiettyyn kovettumisvaiheeseen asti. Sitten salvat vapautetaan ja laatta lähetetään varastoon "kypsymiselle".

Tie-levyjen vahvistaminen voidaan suorittaa vain kunkin standardikokoon GOST 21924.2-84 perustetun järjestelmän mukaisesti. Se esittää tyypillisiä piirustuksia, joissa on merkitty elementit, jotka muodostavat panssaroituneen rakenteen.

Kunkin levyn erittelyjen taulukossa on indekseillä merkittyjen elementtien lukumäärä:

 • vahvistava verkko - C;
 • vahvistuskori - K;
 • kiinnityslenkki - P;
 • kiinnike - Ck;
 • pidätin - F;
 • erillinen ydin - sanalla.

Toisessa taulukossa määritellään elementtien parametrit - halkaisija, teräslaatu ja metallin kokonaispaino.

Tie- levyjen vahvistamisen piirustukset antavat meille mahdollisuuden laskea metallin kustannukset ja työn monimutkaisuus teräsrakenteiden valmistukseen.

Kuinka tienlevyn lujuus riippuu vahvistamisesta

Monoliittisen tiililevyn nimi sisältää tietoja sallitusta kuormituksesta. Se määräytyy suurelta osin vahvistamalla. Niinpä kun verrataan kahta samanlaista levyä 2P30-18-30 ja 2P30-18-10, näet, että ne on valmistettu saman tyyppisestä betonista ja samoista elementeistä piirustuksissa - ristikot (2 kpl), kehykset (2 kpl), erilliset sauvat ja kiinnityskorvakkeet.

Vain teräslaadut ja verkon ja hylsyjen tankoja ovat erilaiset - toisessa laatassa ne ovat pienempiä. Ensimmäisen metallin paino on 46,5 kg ja toinen 37,2 kg. Mutta suurin ero sallitussa kuormassa: ensimmäistä, se on 30 tonnia, vain toiselle 10. Ero 9 kg: n raudoituspainossa ja teräslajissa muuttaa kuormitusarvoa kolme kertaa.

Samalla tavalla ei-rasitettujen ja esijännitettyjen vahvikkeiden levyjen lujuusominaisuudet eroavat toisistaan.

Kilpailukykyinen tapa vahvistaa tiekarttoja

Monoliittisen tien laatan vahvistaminen voidaan tehdä ei teräksestä vaan komposiittivahvistuksesta. Tämä sisältää elementtejä:

 1. lasikuituvahviste ASP - hartsien ja lasikuitujen seoksista;
 2. ABP-basaltti-muovivahvikkeet - basaltikuitujen ja -hartsien seoksista;
 3. lasi vahvistettu polyeteeni refluksointivahvistus ASPET;
 4. hiilikuituvahvisteinen AUP.

Komposiittiraudoituksen edut:

 1. korkea kosteudenkestävyys ja korroosion puute;
 2. vahvuus ei ole alempi kuin teräsvastaiset;
 3. edulliset kustannukset;
 4. pieni paino, alhainen lämmönjohtavuus, dielektriset ominaisuudet.

Vastuullisten teiden rakentamisessa vaaditaan GOST- ja SNiP-standardeja noudattavat laatat. Väärinkäytösten ja valitusten välttämiseksi kannattaa ostaa ne vain luotettavilta ja todistetuilta valmistajilta ja tavarantoimittajilta. Esimerkiksi meillä on laaja valikoima putkilevyjä Pietarissa.

Tyyppihyväksynnät ja putkilevyt

Teiden, tilapäisten kulkuväylien, varastoalueiden ja jalkakäytävien rakentamiseen käytetään laajalti tiekiskoja, jotka ovat tehdasvalmisteisia litteitä teräsbetonituotteita, jotka kestävät raskaita kuormituksia. Niitä voidaan käyttää tavarankuljetusajoneuvoissa ja erikoislaitteissa, jalankulkijoiden liikenteessä, materiaalien varastossa jne.

Laaja valikoima erilaisia ​​betonituotteita ja niiden muotoja, joita tarjotaan nykyään rakennusmateriaalien markkinoilla, mahdollistaa nopean ratkaisun suurissa tehtävissä, jotka liittyvät jalkakäytävän, varastointi- ja tuotantoalueiden järjestämiseen sekä puutarhatyökaluihin.

Hakemuksen edut ja haitat

Tie-levyjen käytön tärkeimmät edut ovat:

 • yksinkertainen muotoilutekniikka, joka lisää asennusnopeutta ja yksinkertaistaa rakennustyötä säilyttäen samalla korkealaatuiset pinnoitteet;
 • käytettyjen materiaalien suhteellisen alhainen hinta;
 • vähentää maaperän kehityksen ja siihen liittyvän työn kustannuksia;
 • pinnoitteen korkea luotettavuus, kestävyys ja pakkasenkestävyys;
 • mahdollisuus kierrättää materiaalia purkamisen jälkeen.

Suurin haitta on saumojen läsnäolo, jotka eivät salli täysin tasaisen pinnan saamista. Kuitenkin asfaltin käyttö päällystekerroksena tai saumojen liittäminen laastiin auttaa poistamaan tämän epäkohdan ja parantamaan pinnan laatua.

Aerodromilevy PAG.

luokitus

Ajoneuvot luokitellaan niiden tarkoituksen, geometrisen muodon ja koon mukaan GOST 21924.0-84 mukaisesti. Tarkoituksenmukaisesti ne on tehty pysyvistä ja väliaikaisista jalkakäytävistä. Erillisyyppinä tuotteina pidetään PAG-lentopelti- laattoja, joilla on lisääntynyt lujuus. Tuotelaji määräytyy merkinnällä. Jos ensimmäistä numeroa käytetään "1", tämä tarkoittaa materiaalin käyttämistä pysyvänä kansi- na, ja kuva 2 tarkoittaa tilapäistä.

Geometrisesti muotoillut tiebetonilaatat on jaettu seuraavasti:

 • suorakulmaiset merkit P;
 • yhdellä tai kahdella yhdistelmällä - PB, PBB;
 • PT - tasainen trapetsiopinta;
 • PSh, PShD, PShP, DPSh, PPSh - kuusikulmaiset mallit ja niiden lisäelementit.

Yleisimmät tuotteet ovat muodoltaan suorakaiteen muotoisia, koska ne ovat helpoimpia valmistamaan, muotoilemaan ja nauttimaan parhaasta kysynnästä. Niiden pituus voi olla välillä 1,75-6,00 metriä ja leveys 1,00 - 3,75 metriä. Tarkemmat tiedot annetaan taulukoissa.

 • HDPE 6 × 2 - esijännitetty vahvike, 6,0 m pitkä ja 2,0 m leveä;
 • HDPE 3 × 1,5 - jännitetyllä vahvistuksella, 3,0 × 1,5 metriä;
 • tienlevy 2П 30 18 30 - tilapäisillä teillä, 3,0 × 1,8 m, suunniteltu sallituksi 30 tonnin painon mukaan;
 • 2H30.18-10 - tilapäisillä teillä, 3,0 × 1,8 m, suunniteltu sallittuun painoon enintään 10 tonnia.

Muut lajit on merkitty samalla tavalla, mukaan lukien tiedot niiden tarkoituksesta, geometriasta ja koosta.

Materiaalien käyttö lentokenttien lattialle teiden rakentamisen aikana mahdollistaa erittäin kestävän ja kestävän päällysteen saamisen pehmeällä aallotetulla pinnalla, mikä takaa auton pysyvyyden tiellä. Lujitetun raudoituksen valmistamiseen käytetään tuotemerkkejä ja korkealaatuista betonia.

Teräsbetonilaattojen rakentaminen

Rakenteellisesti levyt ovat litteitä betonituotteita, joiden paksuus on 140-240 mm, jossa on esijännitetty tai ei-rasitettu vahvike. Sopivassa asennuksessa niillä voi olla metallilenkkejä, jotka ovat piilossa monoliittisen rakenteen runkoon ja eivät työntyvät tienpinnan pintaan.

Valmistuksen päärakennusmateriaali on betonia, joka kattaa lujittavan vahvistusrakenteen haitallisista ilmakehän ja mekaanisista vaikutuksista. Tieliikenteen laattojen valmistukseen käytettiin betonia, jossa on vähintään 150 sykliä ja tiheys 2,2-2,5 tonnia / m 3.

Esijännitetyn vahvikekatoksen valmistuksessa käytetään teräsraudoituksia A-5, AT-5 ja AT-4. Kuormittamattomien rakenteiden tapauksessa käytetään vahvistuslajia A-1, A-3 ja A-3C sekä halkaisijaltaan 6-8 mm: n BP-1-lanka.

Kun valmiit tuotteet varastoidaan, ne on pinottu tasaiselle kiinteälle alustalle käyttäen poikittaisia ​​puupalkkeja. Varastoon sijoitetaan edelleen tiililevyjä, joissa käytetään kaikkien puiden välisiä puupaneeleja.

Tehdasvalmistus

Vahvitetun betoniseinämän muodostamisen tekniikka alkaa muodon valmistelusta. Tässä vaiheessa kaikki muotin seinät voidellaan erityisellä voiteluaineella helpottamaan tulevan purkamisen prosessi. Tämän jälkeen:

 • asennetaan kaksi vahvistavaa silmää oikean spatiaalisen asennon kohdalle, jossa "ympyrän" tai "tähtimerkin" muoviset pidikkeet on asennettu lujitustangolle;
 • betoniseos asetetaan muotoon ja tiivistetään tärinän avulla;
 • suorita betonin lämpökäsittely kuumalla höyryllä lämmityskammiossa 8-12 tuntia;
 • valmiin tuotteen purkaminen, tuotannon laadunvalvonta ja merkinnät levyn tyypin mukaan.

Seuraavaksi tuote lähetetään Sladille, jossa sitä säilytetään, kunnes se on toimitettu ostajalle vähintään 92 tuntia (4 päivää).

Tekniikka, joka on julkisesti tärkeillä teillä

Monipuolisuutensa ansiosta raudoitettuja betoniseinämiä käytetään paitsi laajamittaisessa tienrakentamisessa, myös yksityisten rakennusten takapihoilla varustettujen moottoriajoneuvojen päällystystilojen ja ajoväylien käytölle.

Teiden ja yleisten teiden kaatamisen yhteydessä säätiön valmistelu riippuu tien päämäärästä käyttötarkoituksen keston suhteen. Pidetään riittävänä valmistella hiekkainen pakattu tyyny väliaikaisille teille, ajoreiteille ja laitureille ja sijoittaa tienlevyt itselleen ilman, että asennat reunakiviä.

Betoniteiden pysyvä käyttö tulisi asettaa monikerroksiseen perustukseen, joka koostuu seuraavista:

 • murskatut kuivatuskerrokset;
 • ei-kudotut geotekstiililattiat;
 • tiheä hiekkalaatikko.
Hiekkapyyhkeiden käyttö on tärkeää.

Samanaikaisesti reunakivien asentaminen tien reunaan on pakollinen. Joka 10 metrin välein kiviä kohti on välttämätöntä jättää 5-7 cm: n raot normaalin sadeveden laskemiseksi tiestä.

Viemärikerros kaadetaan "kouruun", joka saadaan poistamalla maaperän yläkerros koko tulevan tien leveydeltä 25-30 cm syvyyteen.

Tämän jälkeen murskattu kivi kuoriutuu hyvin ja peitetään geotekstilikerroksella, johon on kaadettu 10 - 15 cm paksua hiekkalaatikkoa. Tierilevy sijoitetaan tiivistettyyn hiekkaan, jonka jälkeen seinät kiinnitetään saranoilla sementtilaastilla tai hienorakeisella betonilla. Ajoradan äärimmäisiksi elementteinä on suositeltavaa sijoittaa PB tai PBB yhdistettyihin sivuulokkeisiin, jotka ovat reunakiviin vierekkäin.

Jalkakäytävän laadun parantamiseksi pinta voidaan kääriä asfaltilla tai peittää jatkuvalla betonikerroksen kerroksella.

Teräsbetonilaattojen käyttö yksityisessä rakentamisessa

Puutarhojen alueen järjestelyissä käytettyjen tienlevyjen avulla voit nopeasti ja edullisesti tehdä sisäänkäynnit rakennukselle, puutarhatylille tai jalkakäytävälle. Samanaikaisesti autojen kulkuväylät ja -paikat käyttävät yleensä 3-6 metriä pitkiä suurikokoisia levyjä, joiden sallittu kuormitus on enintään 10 tonnia. Esimerkiksi 2P30.18-10, 2P60.1,8-10 tai tienlevy PND 6000x2000x140. Tehokkaampia tuotteita yksityisessä rakentamisessa käytetään epäkäytännöllisenä.

Tieliikenteen kestävyyden takaamiseksi raskaiden tienlevyjen asentaminen olisi tehtävä valmistetulla pohjalla, jossa on murskattua kuivatuskerrosta ja geotekstiilipäällysteinen välikerros, joka estää välilevyjen juurikasvien itämisen.

Kävelyreiteillä on kätevää ja edullista käyttää heksagonaalisia, puolisuunnikkaan muotoisia tai pienikokoisia, suorakulmaisia ​​tuotteita, joiden suhteellisen pieni lujuus, koska tällaisten pintojen kuorma on pieni.

Pohjaksi tiivistetty hiekkalaatta on melko riittävä, ja geotekstilikerros levitetään. Tämä materiaali estää rikkakasvien mahdollisen itämisen ja samanaikaisesti sallii sadeveden pääsyn maahan helposti. Jotta voidaan taata radan geometristen mittojen säilyminen, on toivottavaa saada betonijyrsin.

On tarpeen leikata tai rikkoa raudoitettuja betonilaatoja vaadittuun kokoon olemassa olevan raudoituksen tai yli, vähintään 250 mm: n etäisyydellä reunasta. Kaikki silmukan aukot on täytettävä hienorakeisella betonilla, ja neulat saatiin nestemäisellä sementtilaastilla.

Uusia tyyppejä teräsbetonilaatoille päällystämiseen

Nykyään valmistajat tarjoavat betonituotteita yksityisille kehittäjille neliön, suorakulmion, kolmiomaisen, romaanisen, monikulmion muotoisten ja muiden muotojen pinnoittamiseksi. Tällöin tiililevyjen pinta voi olla sekä väri että normaali harmaa. Betonipinta on sileä tai kohokuvioitu pienentämään liukumisen todennäköisyyttä märälle pinnalle.

Asettuneen levyn asento.

Käyttämällä niitä voit tehdä hyvin alkuperäisen rakennuksen puutarhan ympärillä. Sen saa käyttää yhdistelmää, jossa on tiheäsiemateriaaleja, joissa on värillinen sora, päällystyskivet, päällystyslaatat ja muut materiaalit. Niiden perustana tulisi olla kaksikerroksinen sora-hiekkalaatta.

Oikeat raidamerkinnän perusperiaatteet

Merkintä on ensimmäinen vaihe jalankulkijoiden päällystetyn peitteen järjestelystä. Alueen ulkonäkö, kestävyys ja käytettävyys riippuvat paljolti sen asianmukaisesta toteutuksesta.

Kävelyn leveyden tulee olla sellainen, että kokouksen aikana vapaasti hajottavat 2 henkilöä, mutta vähintään 0,8 metriä.

Kulkuneuvoon kulkeva kävelytie varmistaisi henkilön turvallisen liikkeen, kun auto liikkuu.

Kiinnitetty kova päällyste on sijoitettava vähintään 1,5 metrin etäisyydelle puutarhapuista, jotta kasvavat juuret eivät vahingoita pohjaa. On tarpeen varmistaa radan pinnan rinteiden sateen ja sulaveden poistamiseksi. On tärkeää sulkea pois todennäköisyys heidän pääsynsä asunnon ja sivurakenteiden puolelle.

Tierilevyjen vahvistaminen

Viime vuosina tiettyjen raudoitettujen betonituotteiden tyyppihyväksynnän käytäntö on vahvistunut betoniterästuotteiden markkinoilla, säästämällä materiaaleja ja myynnin alhaisemmilla hinnoilla. GOST-nimisen vastuullisen valmistajan on usein mahdotonta kilpailla tällaisissa olosuhteissa. Ensinnäkin se vaikutti tienlevyihin, joiden tuotannossa ne säästävät sekä betonibrändiä että käytettyjä varusteita. Kaikki tämä johtaa käyttöominaisuuksien vähenemiseen ja usein levyjen rikkoutumiseen. Valmistajan aikomusta ei ole helppo todistaa, koska asennuksen aikana on lähes aina mahdollista korostaa rikkomuksia.

Tierilevyjen vahvistaminen suoritetaan GOST 21924.3-84 "KIINNITYS- JA ASENNUSYKSIKÖN TUOTTEET" mukaisesti. Kun kyseessä on 2P30-18-30-levy, pääkuorma on 2 C11-ristikko, joka on vahvistimesta A III, jonka halkaisija on 10 mm pituussuunnassa ja halkaisija 8 mm poikittaissuunnassa. Runkorakenteet K4 (2 kpl) tarvitaan ylemmän ja alemman verkon liittämiseen toisiinsa. Valmistettu lanka-brändistä BP-I, jonka halkaisija on 5 mm. Kiinnityspaneelit P4 (4 kpl) on valmistettu lujitemuovasta A I, jonka halkaisija on 10 ja 12 mm. Paneelin reunan ja erityisesti kiinnityspaneeleiden vahvistamiseksi käytetään myös erillisiä nro 25 sauvoja (4 kpl) lujitetta A III, jonka halkaisija on 10 mm.

Teräksen kokonaiskulutus:

 • Ja III dia. 8mm = 15,02 kg.
 • Ja III dia. 10mm = 25,74 kg.
 • AI dia. 10 mm = 0,6 kg.
 • AI dia. 12mm = 3,76 kg.
 • BP-I dia. 5 mm = 1,36 kg.
 • YHTEENSÄ = 46,48 kg

2P30-18-10 -tyylilevy = 37,24, vaikka se on valmistettu samasta lujuusluokasta (V22.5) olevasta betonista, mutta sen teräksen kulutus on hieman pienempi, joten alempi kantavuus. C12: n tärkeimmät työverkot on jo valmistettu A III- ja A I -venttiileistä, joiden läpimitta on 8 mm. Vavat ovat vakiotasoisia, mutta paino on pienempi johtuen teräksen pienemmästä paksuudesta. Kehyksiä käytetään samaa K4: ta varten lankabrändistä BP-I, jonka läpimitta on 5 mm. Kiinnityssaranat ovat myös samanlaisia ​​kuin P4 A-I-vahvikkeesta, jonka läpimitta on 10 ja 12 mm. Yksittäiset sauvat ovat kuitenkin heikommat kuin nro 27 (4 kpl) A III -varusteista, joiden halkaisija on 8 mm. Teräksen kokonaiskulutus verrattuna 2H30-18-30: een on vähemmän kuin 20%, mikä johtaa kustannusten pienenemiseen alhaisemman kantavuuden kustannuksella.

Teräksen kokonaiskulutus:

 • A III 8mm = 16,5 kg.
 • Ja olen 8mm = 15,02 kg.
 • AI 10 mm = 0,6 kg.
 • AI 12 mm = 3,76 kg.
 • BP-I 5 mm = 1,36 kg.
 • YHTEENSÄ = 37,24 kg

1P30-18-30-tie-aihio on tarkoitettu pysyville teille, sillä sen lujuus on huomattava, mikä ilmaistaan ​​korkeammassa betonityyppisessä betonissa (B30) sekä vahvemmassa vahvistamisessa. C10: n tärkeimmät työverkot on valmistettu vain jaksollisesta vahvikkeesta A III, jonka halkaisija on 12 mm pituussuunnassa ja halkaisija 10 mm poikittaissuunnassa. Kehyksiä käytetään K3 langan tuotemerkillä BP-I halkaisijaltaan 5 mm, jonka kulutus on hieman pienempi johtuen kehyksen pienentyneestä korkeudesta. Kiinnityssaranat ovat täsmälleen samat P4-merkin A I halkaisijaltaan 10 ja 12 mm. Yksittäiset sauvat numero 22 ja 24 on myös tehty jaksollisesta vahvikkeesta A III, jonka halkaisija on 12 mm pituussuunnassa ja 10 mm poikittaisessa.

Teräksen kokonaiskulutus:

 • A III 12mm = 37,06 kg.
 • A III 10mm = 23,5 kg.
 • AI 10 mm = 0,6 kg.
 • AI 12 mm = 3,76 kg.
 • BP-I 5mm = 1,34 kg.
 • YHTEENSÄ = 66,26 kg