MirTesen

Puhumme puutarhojen poluista, kuvittelemme käämitysreittejä, jotka tuuli kukkapenkkien ja puiden välillä.

Ne on valmistettu luonnonkivestä tai sora, koristeltu reunat kapea raja tai pienet kasvit.

Tällaiset reitit ovat epäilemättä kauniita, mutta joskus tarvitset kiinteät, melko suuret tiet, joita voi käyttää puutarhalaitteiden tai omistajien yksityisautolla.

Ja täällä muistamme tienlevyt, jotka kestävät paljon painoa valmistusmateriaalin - raudoitetun betonin takia.

Missä käytetään tienlevyä?

Betonituotteiden päätehtävä - teiden rakentaminen raskaiden koneiden kulkuun. Oikein asennettuja tienlevyjä, jotka kestävät suuren kuormituksen. Tätä ominaisuutta käytetään laitteen pääsyteillä rakennustyömaille, yrityksille ja vaikeasti tavoitettaville paikoille syrjäisillä alueilla. Jotta tie parantuisi ja levyt ovat kiinteät ja suojatut, asfaltin kerros asetetaan päälle.

Yksi betoniterästuotteiden eduista - niiden uudelleenkäyttö, tietenkin, säilyttäen kuitenkin tärkeimmät tekniset ominaisuudet. Väliaikaisten teiden purkaminen ja vanhojen vanhojen uusien teiden rakentaminen johtavat merkittäviin säästöihin. Toissijaisen käytön vastaanottoa käytetään onnistuneesti rakennuskohteissa, joissa ensimmäisestä työpäivästä tarvitaan luotettavia ja kestäviä tietä. Käytetyt levyt eivät ole yhtä hyviä kuin uudet, mutta ne soveltuvat hyvin väliaikaisten teiden luomiseen.

Yksi tienkäyttötuotteiden eduista on kyky nopeasti sijoittaa ilman pitkää valmistelua. Käytetyn tienpinnan poistaminen on myös nopeaa ja helppoa. Erikoislaitteiden avulla tuotteet kootaan ja kuljetetaan uuteen paikkaan, jossa lyhyestä ajasta muodostuu uusi tie, parkkipaikka ja ajotieltä.

Tienlevyjen ainoa haitta on asennusominaisuudet. Asennettaessa saumoja syntyy, jotka kasvavat ajan myötä ja voivat aiheuttaa tienpinnan rikkomista. Yksinkertaisesti sanottuna kaivoja ilmestyy tielle. Tämä voidaan välttää, jos seuraat kuljetusreittien tilaa ja täyttäkää ajoissa betonin kanssa muodostuneet halkeamat.

Kysymys herättää: Voivatko tiebetonituotteet tulla esikaupunkialueen tienrakennuksen materiaaliksi? Näyttää siltä, ​​että tämä on melko yleinen käytäntö, ja tienlevyt ovat käytössä sekä väliaikaisille kulkuväylille että dachan suunnittelun parantamiseksi. Tarkastelkaamme yksityiskohtaisemmin yksi laitealueen raidevalinnoista.

Puutarharakenne

Puutarharakenteen rakenne: 1 - nurmikon reuna. Polun on oltava noin 3 cm nurmikon pinnan alapuolella niin, että ruohonleikkurin leikkaaminen ei kosketa lattiaa. Nurmikon reunojen leikkaamisen helpottamiseksi nurmikon ja puutarhatien väliin jää jäljelle jäänyt maa-alue. 2 - kova pinnoite. Lautaset, lohkot jne. Asetetaan ratkaisun pohjalle. Tällainen päällyste on kestävä ja kova, mikä on erityisen tärkeä kulkuväylälle, joka yleensä jättää auton. 3 - jäykkä pinnoite. Tiilet tai lohkot puristetaan hiekkaan tiukasti, aukot peitetään hiekalla. Tällaisen päällysteen etuna on kyky korvata päällyste pienillä alueilla. 4 - Rajat. Jäykät voidaan järjestää eri tavoin. Kun käytät soraa, murskattua kuorta, tiiliä tai lohkareita, jalkakäytävä on välttämätön, jotta pinnoitusmateriaali ei liiku maaperään puutarhatietä pitkin. On suositeltavaa levittää jalkakäytävää ja kovaa pintaa, kuten tässä tapauksessa, päinvastoin, se estää maata pääsemästä kukkapenkkeiltä ja kukkapenkkeiltä polulle. 5 - säätiö. Puutarhapolun kestävyyden salaisuus on vankka perusta. Säätiön voima ja rakenne määräytyvät tien kuormituksella, maaperätyypillä ja päällystämiseen valitulla materiaalilla. Pohjan alapuolella olevan maaperän on oltava hyvin kaareva. Tyypillinen pohja kovaa pintaa varten on 5 cm paksuinen tiivistetty hiekka, joka asetetaan 5-10 cm paksuisen raunion tai rikkoutuneen tiilen päähän. Ajotielle voidaan tarvita betonipohjaa. Tyypillinen pohja jäykkää pinnoitetta varten - kerros tiivistettyä hiekkaa 5 cm paksu

Puutarppareitin rakentaminen: yksityiskohtaiset ohjeet

Jos haluat esimerkiksi sijoittaa nopeasti esikaupunkialueelle kätevän polun, esimerkiksi lähestymään hautaussäiliötä tai kaivoa, he usein turvautuvat maanteiden laatoihin. Niitä käytetään tilapäisenä suojana, mutta joskus rakenne on niin toimiva ja esteettisesti houkutteleva, että se muuttuu pysyväksi tieksi, jota ei voida korvata. Kestävä, sileä pinta, jolla ei ole kertynyttä vettä sateen jälkeen, on erinomainen vaihtoehto ajo- tai kävelykäyttöön.

Suunnittele suunta ja koko

Valitsemalla maan esineet kuljetusreittien avulla valitsimme niiden suunnan ja muodon. Joskus ne ovat geometrisesti suoria, mutta ei kaikki alue soveltuu tällaisiin kokeiluihin. Useammin kappaleilla on tasaiset kierteet ja pienet poikkeamat suorasta viivasta. Jos pinnoite on suunniteltu kuljetettavaksi, on vältettävä teräviä kierroksia.

Leveys riippuu suoraan tien päämäärästä: optimaalinen auton katto on 2,3-2,5 m, kun taas jalankulkureitille 0,8-1 m riittää - leveys, joka sopii kahden ihmisen kävelemään. Puutarhojen reitit saattavat olla jopa 0,5 m.

Levyjen valinta

Vaikuttaa siltä, ​​mistä valita, jos tiililevy on suorakulmion muotoinen ja huono harmaa väri litteä, vahvistettu betonituote? Se osoittautuu kaukana siitä. Yritykset, jotka harjoittavat betonituotteiden valmistusta, tarjoavat sellaisia ​​erilaisia ​​muotoja ja kokoja, jotka tahtomattaan eksyvät rikas valikoima. Pienet ja suuret tuotteet, jotka ovat kolmion muotoisia, neliöitä, timanttimuotoisia ja jopa pyöreitä, soveltuvat erittäin epätavallisen kappaleiden luomiseen.

Jotta varmistettaisiin liikkuminen kesätakaalevyillä, joilla on vaikuttava aallotettu pinta, ne ovat hyviä. Jopa sateisella säällä ne ovat turvallisia kävelemään, koska ne ovat täysin liukumattomat.

Kuvitteelliset tuotteet, joissa on täyteaine, joka jäljittelee mosaiikkikoristeita ja kuvioita, näyttävät hyvältä luonnollisessa ympäristössä. Joidenkin pintapinta muistuttaa tiiliä tai laattoja.

Ajatus! Yksi mielenkiintoisista vaihtoehdoista on hiotun laattojen rakentaminen. Rikkoutuneen tuotteen kappaleet asetetaan satunnaiseen järjestykseen, mutta ne rajoittavat tiili- tai kivirivin. Jäykkyjen välillä on edelleen suuria aukkoja, jotka ovat täynnä kiviä, raunioita tai yksinkertaisesti särkynyttä hiekkaa. Jos nukahtaa hedelmällisellä maaperällä ja sitten kylvää nurmikkoa tai pieniä monivuotisia kukkia, saat erittäin viehättävän romanttisen polun.

Pohjan valmistelu munimiseksi

Jos levyt asetetaan suoraan maahan, ei ole vakautta ja luotettavuutta. Jotta polku tai alusta voisi hankkia siistin, hyvin hoidetun ulkonäön ja toiminnan yli tusinan vuotta, on tarpeen järjestää erikoisvalmisteinen kaivanto.

Merkitse työskentelyalueen rajat ja leikkaa jänteet. Seuraavaksi radan "kanavalla" kaivataan matalaa kaivantoa, jonka syvyyttä määräytyy maaperän koostumuksen mukaan. Tavallisesti riittää 20-30 cm, mutta savi maaperä vaatii enemmän valmistelua, joten syvyys nousee puoli metriä.

Jotta rikkaruohojen hyökkäys ja hiekkaseoksen huuhtelu sateiden aikana estettäisiin, kaivannon pohja leikataan geotekstiilillä. Seuraava kerros on murskattu kivi: tarpeeksi jalankulkijoille
5-7 cm, moottoritielle tai pysäköintialueelle - 10-12 cm. Ylhäältä nukahdutaan hiekalla noin 10 cm paksu. Luotettava on täyttää kaksi annosta (5 cm kukin). Joka kerta, hiekka on painettava huolellisesti, samanaikaisesti kostuttamalla se vedellä.

Varoitus! Kun valitset materiaalin, hävitä joen hiekka - se on kevyempi ja sisältää paljon pölyä. Paras vaihtoehto olisi uravaihtoehto.

Tampereille on parempi käyttää tärisevää levyä, ääritapauksissa, kotitekoista työkalua pienestä lokista, jossa on kädensija poikkipalkin muodossa. Hiekkavyötön tiivistämisprosessissa sen pinnan taso. Täysin tasaisen pohjan luominen, älä unohda sadevesi virtausta. Auton sisäänkäynnin reunoilla voit sijoittaa viemärivettä.

Teemme levytölkit

Tienlevyjen asennus voidaan tehdä kolmella eri tavalla:

 • Kuivasivustustuotteet ovat hyvin lähellä toisiaan ja kostutetulla hiekalla tiivistyvät edelleen liitokset.
 • Märkä muninta - sementtilaastin käyttö, joka yhdistää tuotteen hiekka- ja sora-alustaan.
 • Levyjen asentaminen pohjaan, peitetty kuivan hiekan ja sementin seoksella. Runsaan kosteuden jälkeen sementti "asettaa", kiinnittämällä tuotteet hiekkamaljakkoon.

Valitse levyt tasaisesti. Kaivonrakennuksen johtoa pitkin pystytään helpottamaan tuotteen sujuvuutta. Määritä ensimmäinen rivi kokonaan. Sitten vuorotellen nosta kukin laatta ja käytä sementtilaastia hiekkapohjaan alla. Painamme levyjä tiukasti laudan avulla. Sen varmistamiseksi, että elementtien väliset etäisyydet ovat samat, asennamme puupaneelit 8-10 mm paksuisten väliin. Siten levyt asetetaan pitkin koko tien pituutta.

Ero voi olla enemmän - tulevaisuudessa me täytämme pieniä kiviä, hiekkaa, kiviä, raunioita ja täytämme sen ratkaisulla, joka kestää vähintään kaksi päivää. Jos aukot nukkuvat tavallisella maaperällä, voit välittömästi kylvää ruohonsiemeniä tai kukkia.

Varoitus! Pysäköinti- tai sisääntulolevyt suosittelevat liittämistä, hitsaamalla asennussaranat yhteen (teräsvahvistuksella). Monoliittista betonia käytetään täyttämään aukot, ja pinta on asfaltilla peitetty.

Kuten näette, jopa vahvistavista betonituotteista voi tulla mukava, toimiva, houkutteleva puutarhatuote - kesämökin todellinen sisustus.

Kuinka laittaa tienlevyt maahan

Kuinka perustaa pohja betonilaatan alle? Kuinka kunnolla vahvistaa levyä?

Foorumin keskustelukysymys:

Lisätty: 09.05. 22:41

Yhteistyötä ja mainontaa varten ota yhteyttä in[email protected]

Asennustekniikka

Helmikuu 4, admin

Teräsbetonilaattoja pidetään ainutlaatuisena ja tehokkaana materiaalina erilaisten teiden rakentamiseen, jotka kestävät valtavia kuormia. Tekniikka, jossa putkilevyt # 8212; se on mahdollisuus luoda teitä käytännöllisesti missä tahansa paikassa luonnollisista ja ilmastollisista olosuhteista riippumatta niiden myöhemmässä aktiivisessa hyödyntämisessä.

Betoniseinien, joita käytetään teiden rakentamisessa, on erittäin miellyttävä ominaisuus, joka on niiden käytännöllisyys, ts. niiden uudelleenkäyttömahdollisuus, jos levyt eivät ole kovin kuluneet ja säilyttävät toiminnalliset ominaisuudet, mikä mahdollistaa huomattavan säästämisen rahaa tien rakentamisessa. Käytettyjä mutta hyvin säilyneitä laattoja voidaan käyttää väliaikaisen jalkakäytävän rakentamiseen. Lisäksi levyjen rakenne ja koostumus mahdollistavat asfaltin asentamisen pinnalleen, mikä lisää merkittävästi ajoradan käytännön käyttöä.

Vahvistettu betonipäällystyslaatta on litteä suorakaiteen muotoinen noin 14-18 senttimetriä paksu. Niiden valmistuksessa käytetään taipuisaa tai jännittämättömiä vahvikkeita, jotka antavat levyn jäykkyyden ja taivutuslujuuden ja repäisylujuuden. Levyjen työtaso on uritettu. Päätypinnoilla on yleensä asennuskierteitä, vaikka levyjä voidaan myös tehdä silmukoittamattomille tarttuimille, kun silmukat asennetaan erityisiin syvennyksiin. Betoni, jota käytetään tiililevyn valmistukseen, antaa sille vastustuskyvyn mihin tahansa mekaaniseen ja ilmakehään. Tällaisen laatan paino on pääsääntöisesti vähintään 2,2 tonnia. Kuormitukset, jotka pystyvät kestämään teräsbetonisia tiililevyjä, ovat noin 10 # 8212; 30 tonnia. Luvan sallittu raja on ilmoitettava tuotteen merkinnöissä. Yleisimpiä ovat levyt, joissa on kiristysvahvistus (PDN) 20-18-30, mutta niillä on rajoituksia kuormalle raskaiden kuorma-autojen jatkuvan liikkeen aikana.

Maan pinnan levyt on rakennettava tiiviisti ja valmistettava. Sitten asetetaan hiekkalaatta, joka kaadetaan veden päällä kokonaan kutistua hiekkaa, jonka jälkeen hiekka varovasti tukeutuu erikoisrullalla tai värähtelevällä levyllä. Tämän seurauksena hiekkavyöhykkeen paksuus tulee olla vähintään 15 senttimetriä. Pinnanvalmistusprosessin loppuun saattamisen jälkeen voidaan asettaa tienlevyt, joiden asennukseen käytetään pääsääntöisesti kuorma-nosturia. Asennuksen jälkeen tiililevyjen saranat kiinnitetään rautatangoilla hitsaamalla kiinnityskorvakkeilla. Tämä tapahtuu, jotta levyt eivät pääse liikkumaan toisistaan ​​ja säilyttämään tieliikenteen eheys. Suljettujen saranoiden syvennykset, jotka on hitsattu yhteen, on tiiviisti suljettu betonilla. Teknologisesti oikein asennetut tienlevyt palvelevat useita vuosikymmeniä. Kun tiekarttoja sijoitetaan suoraan maahan väliaikaisten teiden rakentamisen aikana, niiden elinikä voi kestää vain noin kaksi vuotta.

Asettelu laatat on dacha

Kun rekisteröinti sivuston dacha ei tehdä ilman laitetta polkuja, alustoja, sokea alueet pohja. Helpoin tapa tehdä tämä on # 8211; päällystyslautojen tai päällystystilojen soveltaminen. Jos seinien ja lattiamateriaalien pinnat edellyttävät kokemusta ja erityisosaamista, niin kaikki kädet ja päiset ihmiset voivat asentaa päällystyslaatat.

Laattojen päällystysreitti ei ole vain kesämökin koristelu, vaan myös luo runsaasti mukavuuksia kesän asukkaille.

Ensimmäinen vaihe työstä # 8211; materiaalin valinta ja tarvittavan määrän laskeminen. Päällystyslaatat tai kivilohkot toimivat vibropressoituna ja vibrocastina. Ensimmäisellä tyypillä on suurempi lujuus, kulutuskestävyys, ei liukuu jäädyttämättä. Mutta sen väri- ja muotoalue on rajallinen. On järkevää laittaa vibropressoituja laattoja korotetuilla kuormilla, esimerkiksi kiireisillä kaduilla ja mökillä # 8211; kun päällystetään autotallin edessä. Vibroituiset laatat ovat monenlaisia ​​muotoja, pintakuvioita ja värejä, ja ne soveltuvat kävelytieille puutarhassa. Kiinnitä huomiota myös levyn paksuuteen. Jos auto ajaa sitä, paksuuden tulisi olla 40 mm. Laattojen lukumäärä lasketaan päällystysalueelta ja 3-5% viimeistelystä ja materiaalin mahdollisesta vahingoittumisesta. Ruuhka vaatii 0,5-1 kuutiometriä ja hiekkaa # 8211; 0,8 kuutiometriä 10 neliömetriä kohden. m neliö. Sementtiä otetaan 100-150 kg kuutiometriä hiekkaa kohden.

Joukko keskeisiä välineitä

 • tärisevä levy tai manuaalinen häiriösuoja;
 • Bulgariini betonilla;
 • lapio, rake;
 • auto, kauhat;
 • lastalla;
 • tasolla;
 • sääntö;
 • kumimetsät;
 • kova moppi;
 • johto;
 • panoksilla
 • 2 putkea ohjeena.

Sivuston valmistelu, toiminnan järjestys

Laatoitus on tarpeen vain itsestäsi, jotta siirrytään vain valmiille alustalle. Tässä tapauksessa vialliset laattaerät on hylättävä.

Ensinnäkin on tarpeen määrittää veden virtauksen kaltevuus. Yleensä maassa tehdään poikkeama talosta kadulle. Kaltevuuden on oltava vähintään 5 mm / m. Näin talon kauimpana oleva sivu on sen alempi taso. Aloita merkinnällä. Voittaa kaksi tappaa kummallakin puolella alemman tason linjaa ja vedä johto niiden väliin. Taso tarkistaa horisontaalisuuden. Ota seuraava säie yhdeltä alemman tason panoksesta oikealla kulmalla ensimmäiseen riviin. Kiinnitä johto kolmanteen tappiin ja vasara se määritetyn kaltevuuden mukaan. Vedä sitten kolmas lanka yhdensuuntaisesti ensimmäiseen, säädä vaaka-asentoa. Yhdistämällä ensimmäiset ja viimeiset tapit kierteellä saat kaltevan tason, jolla asetat päällystyslaatat.

Nyt on tarpeen jakaa osa kaistaleiksi siten, että nauhan leveys marginaalilla on päällekkäin säännön pituuden kanssa. Tee näin mittaamalla etäisyys alemmista panoksista, 30-40 cm lyhyemmäksi kuin säännön pituus, vasaralla tangoilla ja venyttämällä johtoa. Toista toimenpide, kunnes koko osa on jaettu vaaditun leveyden kaistaleiksi.

Seuraava vaihe on # 8211; tasoituslevy Voit tehdä tämän aseta itsesi lapioon ja rakenna maa, jossa se on korkeampi kuin kaksi laattapaksuutta langan määrittämästä tasosta. Niinpä kaada maaperä kaivoihin.

On tärkeää, että laatta ei pääse uppoamaan, joten alue on kasteltava ja varottava huolellisesti.

Ruuan täyttämisen yhteydessä on välttämätöntä tehdä raaka-aine varastolle. Kerroksen tiivistyminen (tamping) voidaan tehdä värähtelevällä kiskolla (vähintään kymmenen kulkua yhdellä radalla) tai improvisoitua laitetta käyttäen.

Jos maaperä on löysä, on parempi poistaa se syvemmältä ja täyttää se sora ja hiekka. Jos mahdollista, on suositeltavaa korvata hiekka graniittiseulalla, mikä vähentää kutistumista. On myös suositeltavaa sijoittaa geotekstiili ennen kuin täytetään hiekka, jotta ruoho ei kasva laattojen läpi.

Ensin sinun on valmistettava sementti-hiekkaseos. Sementtiä hiekalla sekoitetaan suhteessa 1: 6. Laita seos alustalle ja levitä nauhaa pitkin. Aseta sitten putket langan alle niin, että etäisyys putkesta johtoon on 1 cm pienempi kuin laattojen paksuus. Käytä sääntöä putkien läpi, tasoitetaan seos tarvittaessa kaatamalla se reikiin. Nyt voit siirtyä suoraan laatoitukseen. Ensin sinun on laitettava levyt paaluun lähellä valmistettua aluetta. Jos on vikoja, on parempi säästää tällaisia ​​laatat ja käyttää niitä viimeisenä keinona.

Tärkeää: laittaa laatta vain itsestään, niin että siirryt vain valmiille alustalle. Aseta ensimmäinen laatta pohjaan, tasoitetaan tiukasti johtoon ja leimataan kumiharmaalla langalla merkitylle tasolle. Aseta loput elementit samalla tavalla, paina tiukasti toisiaan ja unohda noudattaa piirustusta. Samoin valmistele seuraava nauha ja laita se laatat. Ohjaamatta kaikenlaisia ​​esteitä koko laatta, viimeistely tapahtuu työn loppuun asti.

Jotta laatta ei kurotaisi aikaa, reunoja pitkin laatta asetetaan alustan tai polun reunoille.

Jokainen valmiin alueen tulisi sekoittaa hiekan ja sementin seokseen. Hiekka putoaa halkeamiin vähitellen, joten toimenpide on toistettava useita kertoja.

Jotta estettäisiin laattojen leviäminen ajan myötä, jalkakäytävät sijoitetaan sivuston tai polun reunoihin. Raja asetetaan tasoittain laattaan ja kiinnitetään paksulla sementtilaastilla. Jalkakäytävän viereen on hautamattomia paikkoja, joissa sinun täytyy laittaa rypytettyjä laattoja. Pohja näissä paikoissa on peitettävä perusteellisesti, koska maaperä voi väistyä asennettaessa jalkakäytävää.

Jos sinun tarvitsee laittaa päällystelevyjä puutarhatyylille teelastasi, tämä on helpompaa eikä vaadi sellaista perusteellista valmistelua kuin pihalla.

Säätiö tienlevyillä

Tie-levyjen perustana on laattapohjan halvempi analogi. Se sopii suhteellisen kevyiden rakenteiden rakentamiseen: pienet talot, autotallit, kylpyhuonetilat, ansiorakennukset. Tehdasbetonilaatat asetetaan kokonaan koko rakenteen alle eri alueille. Verrattuna monoliittiseen pohjalevyyn pohjan peruskorjaus pienenee myös, mutta se ei voi tehdä ilman nostolaitteita. Yksinkertaisen teknologian noudattamisen ansiosta voit rakentaa tukirakenne, jolla on melko hyvät suorituskykyominaisuudet.

Tierakennusten pohja ja laskenta

Rakennuksen perustana käytetään putkilevyjä alueilla, joilla on alhainen kantavuus tai erittäin kostea maaperä. Tämä pohja soveltuu myös maaperän huomattavaan jäädyttämiseen tai sen horisontaalisiin liikkeisiin.

Valmis road -laatat ovat lujitetuista, lujitetusta betonista valmistettuja tuotteita, jotka kestävät erilaisia ​​ulkoisia tuhoisat vaikutteet. Niitä käytetään perustana ei-raskaille rakenteille:

 • vähäiset talot, mökit ja mökit (enintään 2 kerrosta);
 • autotallien;
 • piharakennukset (varastot, kesäkeittiöt);
 • kylpy.

Käytettäessä paine rakenteesta maahan siirretään tasaisesti koko vertailualueelle.

Ennen rakentamista on tarpeen määrittää pohjan paksuus. Se määräytyy tukirakenteen tulevan kuormituksen suuruudella. Joten autotalliin tai varikkoon riittävän korkeudeltaan korkeintaan 0,2 m, ja kotiin, tämän parametrin pitäisi olla yli 0,25 m.

Laskettaessa perusparametreja:

 • tulevaisuuden rakentamisen paino kaikkien laitteiden, huonekalujen ja muiden tavaroiden kanssa;
 • lumikuorma;
 • maaperän ominaisuudet;
 • alueen ilmastollisia ominaisuuksia.

Koska tukialue on suuri, tienlevyjen pohjalla on suuri kantavuus. Erilliset elementit on yhdistetty toisiinsa vahvistamalla, mikä antaa hyvän rakenteen jäykkyyden.

Mitä raskaammat rakennukset, sitä massiivisempi säätiö olisi sille. Tukirakenteen paksuus määrittelee pystytetyn rakenteen vakauden. Tierilevyistä saadaan kiinteä alusta, joka kestää melko suuria kuormia.

Hyödyt ja haitat alustasta

Tieliikenteen laattojen rakentamiseen on ominaista sekä etuja että haittoja. Ne on esitetty alla olevassa taulukossa.

Materiaalin suosio suhteellisen edullisuuden ja asennuksen helppouden takia. Talon alapuolella on parasta käyttää uusia tuotteita, joilla on vakiintunut laatu, ja käytettyjä rakennusmateriaaleja soveltuu ulkorakennuksiin.

Erotustekniikka

Teknologia tarjoaa työskentelyä useissa vaiheissa. Aluksi sinun on varastoitava seuraavat tarvittavat työkalut ja laitteet:

 • mylly;
 • (laser, vesi tai rakenne);
 • bajonetti ja lapiot;
 • mason sammutus;
 • sorkkarauta;
 • rammer;
 • johto (köysi), tapit;
 • mittanauha.
Laattapohjan kaaviomainen esitystapa

Tekniikka tienrakennuksen tukirakenteen rakentamiseksi on samanlainen kuin monoliittisen levyn rakentaminen. Ennalta rakennettu alue puhdistetaan roskista, kivistä ja kasvillisuudesta.

Kaivaminen, levyn vedeneristys ja eristys

Rakennustyöt alkavat merkitä rakennustyömaalla. Suunnitelman mukaan panokset ja köysi osoittavat säätiön kehän. Tällöin saadun ääriviivan diagonaalien tulee olla yhtä suuret ja kulmat vastaavat 90 °.

Merkinnän jälkeen kaivaa kuoppa kaavin tai kaivukoneen kanssa tarvittavaan syvyyteen. Tee sitten seuraava työ:

 • kattaa saostuneen pohjan tasoitettu pohja 0,2-0,25 m paksuisella hiekkipyyhkeellä, joka on varovasti tamped säännöllisesti kostuttamalla;
 • hiekasta on peitetty vesitiivis päällyste;
 • lämmöneristys on asetettu päälle, jotta lämpöhäviöt voidaan minimoida betonilattian läpi;

Katonmateriaalia ja muita valssattuja tuotteita käytetään usein vedenpitävänä materiaalina. Nauhat asetetaan päällekkäin 10-15 cm, ja saumat suljetaan soihtuilla. Samaan aikaan sivut myös mennä kuoppaan seinille. Tämä antaa korkean tiiviyden.

Eristys voi toimia vaahtona tai ekstrudoituna polystyreenivaahtona. Levyjen päät ovat myös eristettyjä.

Hiekkatyyny ja sen alapuolella oleva maa tulisi siis hyvin painostaa vähentämään sakkauksen todennäköisyyttä rakennuksen edelleen käytön aikana.

Vedeneristys suojaa betonia kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta ja poistaa kosteuden tunkeutumisen taloon. Eristys vähentää lämmön hukkaamista rakennuksen betonikerroksen läpi.

Levyjen ja betonin asennus

Hiekkalaatan asettamisen jälkeen vedeneristys ja eristys etenevät levyjen asentamiseen. Tätä tarkoitusta varten käytetään erilaisia ​​nostolaitteita, koska nämä teräsbetonituotteet ovat raskaita.

Levyjen asennus vedeneristyspäällysteeseen

Asennettaessa tukirakenteen elementit sijoitetaan tiukasti toisiinsa. Kun koko pohja on säädetty, tee näin:

 • asentaa muotti, kiinnittää se pysähtyy;
 • Valmista konkreettinen ratkaisu;
 • ne sulkevat kaikki saumat;
 • laita tasoituskerros noin 3 cm: n kerroksella tasoittamalla laasti käyttämällä sääntöä ja lastalla;
 • kostea betonia määräajoin (asettaa tasaisesti) ja peitä se muovikelmulla;
 • kun tarvittava voima saavutetaan, suojat puretaan.
 • 2,5 cm: n paksuinen puutavara sopii muottiin. Vahvistetut levyt on kiinnitetty ruuveilla tai nauloilla.

Muottien ja säätörakenteen välissä on pieni aukko, joka seulotaan laastilla.

Tarkista käytön aikana, että alustan taso on tasainen.

Betoni tarttuu täydellisesti noin kuukaudessa (aika riippuu alueen ilmastollisista ominaisuuksista). Vain sen jälkeen jatketaan rakennusten rakentamista.

Työskentelyratkaisu voidaan valmistaa itsenäisesti tai ostaa lopullisessa muodossa. Ensimmäisessä tapauksessa tarvitset sementtiä, hiekkaa ja hienoa murskattua kiveä. Komponentteja sekoitetaan vastaavasti suhteessa 1: 3: 2. Sekoita liuos homogeeniseksi.

Levyjen päälle voidaan sijoittaa vahvistusverkko, jonka päälle voidaan tehdä tasoituslevy. Tämä vahvistaa entisestään rakennetta.

Suositukset rakentamista varten

Saadaksesi laadukkaita ja luotettavia tiekarttojen perustaa, sinun on noudatettava joitain yksinkertaisia ​​suosituksia. Niiden käytännön toteutus antaa myös perustaksi pidemmän käyttöiän.

Ammattilaisten tärkeimmät vinkit ovat seuraavat:

 • on käytettävä korkealaatuisia rakennusmateriaaleja;
 • muottien osalta on toivottavaa käyttää samantyyppisiä sileitä levyjä;
 • Liitosten ja tasoitustiivisteen tiivistäminen on tehtävä konkreettisella minimaalisella M300-arvolla, mikä antaa tukirakenteen suuremman lujuuden ja parantaa sen elementtien tarttumista.
 • asettamaan kokonaan koko rakennuksen vaatiman päällekkäisyyden maapallon paineen minimoimiseksi;
 • kustannuksia voidaan pienentää, jos käytetään bitumia rullan vedenpitävyyden sijasta;
 • hiekkalaatta on pakollinen löysästi tai savea.

Jos noudatat tekniikkaa ja annat suosituksia, valmiiden betonituotteiden käyttö antaa sinulle kestävän ja vankan perustan.

Tie-laatat asennetaan alla olevassa videossa.

Tile laitureille maassa

sisältö

Kuinka valaista raita - odottamaton idea

Tiedätkö, miten nainen käy ostoksilla? Kävin illalla jogurttia varten - tulin takaisin makkaraa, kakkua, martini-pulloa ja lahjapakettia varten. Ehkä jopa tapa nähdä joitakin purkkeja bulkkituotteita läheisessä myymälässä nähdäksesi. He periaatteessa tarvitsivat häntä tarpeettomasti, mutta hän piti kuvasta. Se on se, ja tänään menin supermarkettiin välttämättömistä tuotteista. Kaikki oli tiukasti luettelossa, kunnes hän vaelsi myyntiosastoon. Kuvittele, menen sisään, ja siellä - he... Valaisimet antaa aurinkopattereille! Koska olen kelpaamaton kesäasunto-shopaholic, en yksinkertaisesti voinut vastustaa tällaista kiusausta.

Ja heti mentaalisesti lensi sivustollesi. Ilta tulee alas maahan, sirkat alkavat lauluja jasmiinipihkassa, herkkä tuoksu yöruusu sekaantuu savusta grilliin. Heti kun aurinko asetetaan, pyöreät lyhdyt tulevat pääväylän sivuille. Heidän valonsa on edelleen hämärä, mutta kun se on jo täysin tumma, he valaisevat polun hyvin. Joten lopeta! Polku... Tämä kauhea polku, joka kulkee kukkapenkkien välissä, tullaan ylpeänä kutsumaan maakyliä? No, minun on kiireellisesti suunniteltava ja tarkennettava sitä.

Kuinka valita laatta kaistalle

Luoti lähti ulos päivittäistavarakaupasta, ryntäsin rakennusmarkkinoille. Ensin sinun täytyy miettiä, miten järjestää kappaleet sivustolla. Oma dacha ei ole suurta alueittain. Maisemasuunnittelijat suosittelevat tällaisissa tapauksissa luopua suorista kujileistä. Loppujen lopuksi suoria linjoja yhdistää portti talon kanssa, huvimaja, jossa leikkialue. Boring! Jotta näkyvästi suurennettaisiin tilaa, pienellä alueella on parempi koristella koristeellisia kappaleita pyöreillä kierroksilla. Se sopii suorakaiteen muotoisiin väyliin, jotka ympäröivät kukkapenkkejä ja nurmikoita, joilla on säännöllinen geometrinen muoto. Lisäksi ne eivät saa ylittää vihreän alueen keskeistä osaa.

Kuinka laatoittaa

Kuinka laittaa kappaleen ulos laatta? Koko tekniikka on maasältöjen asettaminen. Periaatteessa mikään monimutkainen, haluttaessa, minä itse selviydyn tällaisesta tehtävästä. Ensinnäkin sinun pitäisi tehdä merkintä kentällä - laittaa ääriviivat tulevan kujän. Sopivat tapit, jotka on valmistettu puusta tai venytetystä köydestä. Poista varovasti maaperän yläkerros varovasti. Rajat on tehtävä täysin tasaisesti - muista piirustustunne. Poista vähintään 10 cm turpeesta, sen sijasta kaadetaan hiekkaa, rakentajat kutsuvat sitä hiekkapyyhkeeksi. Se on varovasti tamped ja päällystyslaatat on asetettu päälle mökki. Ainoa työkalu, jota käytetään, on hirviö.

Materiaalin valinta - erilaisia ​​laatat

Kesällä asukkailla on laaja valikoima materiaaleja, joista voit tehdä kappaleita sivustolla. Suosituimmat:

 • luonnonkivi
 • puu (levyt tai leikkeet),
 • päällystyskivi
 • muovia,
 • betoni,
 • tiili,
 • soraa.

Jokainen muotoiluasiantuntija kertoo sinulle: sinun on valittava materiaali, josta puutarhakalusta tehdään, ottaen huomioon sivuston yleinen tyyli. Maatalo tiilistä? Rakenna punainen tiilipolku sille. Embody ekologisen suunnittelun ideoita? Käytä puuhauta vihreän nurmikon ruohon taustalla. Haluatko tehdä kuviot kuistilla? Moniväriset kivilohkot soveltuvat parhaiten tähän tarkoitukseen.

Kivipolku

Yleiskäyttöinen materiaali - kivi. Se sopii täydellisesti mihin tahansa dcha-maiseman tyyliin. Täällä tärkein vaatimus on, että ainakin yksi kiven etuosa on tasaista. Luonnonkiven kuja on kestävä, tämä on sen tärkein etu.

Puun polku

Puuta voidaan käyttää tiekuviona. Tiiviisti leikatut puukappaleet näyttävät erittäin mukavilta. Voit käyttää saman halkaisijan ympyröitä tai eri paksuisia puita. Toinen vaihtoehto - kaikenlaiset muodot ja koot. Ne voidaan maalata, mikä antaa mahdollisuuden päivittää dacha vähintään joka kausi.

Pavers Path

Jalankulkijan paras vaihtoehto on päällystyskivi, joka kestää lämpötilan muutoksia, kosteutta ja raskaita kuormituksia. Sen tärkein etu - ankkuroitavat laatat antavat mahdollisuuden luoda kauniita kuvioita polulle.

Mutta faneille säästää päällystystä ei toimi. Koska tämä materiaali on ostettava hyvällä varastolla. Tosiasia on, että jos avioliitto on jopa hieman havaittavissa erillisellä laatoilla, sitä ei voida enää käyttää. Pienin halkeama antaa paljon vaurioita, ja tämä on täynnä ongelmia.

Tiilipolku

Jos pidät "kuviollisista" kujistä, voit käyttää tiiliä rakennusmateriaalina. Tällaiset laatat maan raidalle sopivat ratkaisuun, toisin kuin kaikki muut tyypit. On välttämätöntä tehdä jalkakäytävä sivuilla, muuten muutaman vuoden kuluttua se hajoaa.

Muuten valitsemat lyhdyt, joista puhumme jo alussa (muista?), Yhdistetään ihanteellisesti minkä tahansa kappaleen kanssa. Minkälainen materiaali valitsen, olkoon se katukaupunki dachaksi tai ekopuuksi, he korostavat mieluisasti romanttista tunnelmaa kotisivullani. Ostin taskulamput, mutta kaduilla kunnostetaan minun täytyy odottaa. Rakas lukijani, mistä vaihtoehdoista äänestätte? Ehkä olet jo toteuttanut suunnittelun fantasiat sivustossasi? Kerro kokemuksestasi, mikä on parempi ostaa laattoja maan raidalle?

Tyyppihyväksynnät ja putkilevyt

Teiden, tilapäisten kulkuväylien, varastoalueiden ja jalkakäytävien rakentamiseen käytetään laajalti tiekiskoja, jotka ovat tehdasvalmisteisia litteitä teräsbetonituotteita, jotka kestävät raskaita kuormituksia. Niitä voidaan käyttää tavarankuljetusajoneuvoissa ja erikoislaitteissa, jalankulkijoiden liikenteessä, materiaalien varastossa jne.

Laaja valikoima erilaisia ​​betonituotteita ja niiden muotoja, joita tarjotaan nykyään rakennusmateriaalien markkinoilla, mahdollistaa nopean ratkaisun suurissa tehtävissä, jotka liittyvät jalkakäytävän, varastointi- ja tuotantoalueiden järjestämiseen sekä puutarhatyökaluihin.

Hakemuksen edut ja haitat

Tie-levyjen käytön tärkeimmät edut ovat:

 • yksinkertainen muotoilutekniikka, joka lisää asennusnopeutta ja yksinkertaistaa rakennustyötä säilyttäen samalla korkealaatuiset pinnoitteet;
 • käytettyjen materiaalien suhteellisen alhainen hinta;
 • vähentää maaperän kehityksen ja siihen liittyvän työn kustannuksia;
 • pinnoitteen korkea luotettavuus, kestävyys ja pakkasenkestävyys;
 • mahdollisuus kierrättää materiaalia purkamisen jälkeen.

Suurin haitta on saumojen läsnäolo, jotka eivät salli täysin tasaisen pinnan saamista. Kuitenkin asfaltin käyttö päällystekerroksena tai saumojen liittäminen laastiin auttaa poistamaan tämän epäkohdan ja parantamaan pinnan laatua.

Aerodromilevy PAG.

luokitus

Ajoneuvot luokitellaan niiden tarkoituksen, geometrisen muodon ja koon mukaan GOST 21924.0-84 mukaisesti. Tarkoituksenmukaisesti ne on tehty pysyvistä ja väliaikaisista jalkakäytävistä. Erillisyyppinä tuotteina pidetään PAG-lentopelti- laattoja, joilla on lisääntynyt lujuus. Tuotelaji määräytyy merkinnällä. Jos ensimmäistä numeroa käytetään "1", tämä tarkoittaa materiaalin käyttämistä pysyvänä kansi- na, ja kuva 2 tarkoittaa tilapäistä.

Geometrisesti muotoillut tiebetonilaatat on jaettu seuraavasti:

 • suorakulmaiset merkit P;
 • yhdellä tai kahdella yhdistelmällä - PB, PBB;
 • PT - tasainen trapetsiopinta;
 • PSh, PShD, PShP, DPSh, PPSh - kuusikulmaiset mallit ja niiden lisäelementit.

Yleisimmät tuotteet ovat muodoltaan suorakaiteen muotoisia, koska ne ovat helpoimpia valmistamaan, muotoilemaan ja nauttimaan parhaasta kysynnästä. Niiden pituus voi olla välillä 1,75-6,00 metriä ja leveys 1,00 - 3,75 metriä. Tarkemmat tiedot annetaan taulukoissa.

 • HDPE 6 × 2 - esijännitetty vahvike, 6,0 m pitkä ja 2,0 m leveä;
 • HDPE 3 × 1,5 - jännitetyllä vahvistuksella, 3,0 × 1,5 metriä;
 • tienlevy 2П 30 18 30 - tilapäisillä teillä, 3,0 × 1,8 m, suunniteltu sallituksi 30 tonnin painon mukaan;
 • 2H30.18-10 - tilapäisillä teillä, 3,0 × 1,8 m, suunniteltu sallittuun painoon enintään 10 tonnia.

Muut lajit on merkitty samalla tavalla, mukaan lukien tiedot niiden tarkoituksesta, geometriasta ja koosta.

Materiaalien käyttö lentokenttien lattialle teiden rakentamisen aikana mahdollistaa erittäin kestävän ja kestävän päällysteen saamisen pehmeällä aallotetulla pinnalla, mikä takaa auton pysyvyyden tiellä. Lujitetun raudoituksen valmistamiseen käytetään tuotemerkkejä ja korkealaatuista betonia.

Teräsbetonilaattojen rakentaminen

Rakenteellisesti levyt ovat litteitä betonituotteita, joiden paksuus on 140-240 mm, jossa on esijännitetty tai ei-rasitettu vahvike. Sopivassa asennuksessa niillä voi olla metallilenkkejä, jotka ovat piilossa monoliittisen rakenteen runkoon ja eivät työntyvät tienpinnan pintaan.

Valmistuksen päärakennusmateriaali on betonia, joka kattaa lujittavan vahvistusrakenteen haitallisista ilmakehän ja mekaanisista vaikutuksista. Tieliikenteen laattojen valmistukseen käytettiin betonia, jossa on vähintään 150 sykliä ja tiheys 2,2-2,5 tonnia / m 3.

Esijännitetyn vahvikekatoksen valmistuksessa käytetään teräsraudoituksia A-5, AT-5 ja AT-4. Kuormittamattomien rakenteiden tapauksessa käytetään vahvistuslajia A-1, A-3 ja A-3C sekä halkaisijaltaan 6-8 mm: n BP-1-lanka.

Kun valmiit tuotteet varastoidaan, ne on pinottu tasaiselle kiinteälle alustalle käyttäen poikittaisia ​​puupalkkeja. Varastoon sijoitetaan edelleen tiililevyjä, joissa käytetään kaikkien puiden välisiä puupaneeleja.

Tehdasvalmistus

Vahvitetun betoniseinämän muodostamisen tekniikka alkaa muodon valmistelusta. Tässä vaiheessa kaikki muotin seinät voidellaan erityisellä voiteluaineella helpottamaan tulevan purkamisen prosessi. Tämän jälkeen:

 • asennetaan kaksi vahvistavaa silmää oikean spatiaalisen asennon kohdalle, jossa "ympyrän" tai "tähtimerkin" muoviset pidikkeet on asennettu lujitustangolle;
 • betoniseos asetetaan muotoon ja tiivistetään tärinän avulla;
 • suorita betonin lämpökäsittely kuumalla höyryllä lämmityskammiossa 8-12 tuntia;
 • valmiin tuotteen purkaminen, tuotannon laadunvalvonta ja merkinnät levyn tyypin mukaan.

Seuraavaksi tuote lähetetään Sladille, jossa sitä säilytetään, kunnes se on toimitettu ostajalle vähintään 92 tuntia (4 päivää).

Tekniikka, joka on julkisesti tärkeillä teillä

Monipuolisuutensa ansiosta raudoitettuja betoniseinämiä käytetään paitsi laajamittaisessa tienrakentamisessa, myös yksityisten rakennusten takapihoilla varustettujen moottoriajoneuvojen päällystystilojen ja ajoväylien käytölle.

Teiden ja yleisten teiden kaatamisen yhteydessä säätiön valmistelu riippuu tien päämäärästä käyttötarkoituksen keston suhteen. Pidetään riittävänä valmistella hiekkainen pakattu tyyny väliaikaisille teille, ajoreiteille ja laitureille ja sijoittaa tienlevyt itselleen ilman, että asennat reunakiviä.

Betoniteiden pysyvä käyttö tulisi asettaa monikerroksiseen perustukseen, joka koostuu seuraavista:

 • murskatut kuivatuskerrokset;
 • ei-kudotut geotekstiililattiat;
 • tiheä hiekkalaatikko.
Hiekkapyyhkeiden käyttö on tärkeää.

Samanaikaisesti reunakivien asentaminen tien reunaan on pakollinen. Joka 10 metrin välein kiviä kohti on välttämätöntä jättää 5-7 cm: n raot normaalin sadeveden laskemiseksi tiestä.

Viemärikerros kaadetaan "kouruun", joka saadaan poistamalla maaperän yläkerros koko tulevan tien leveydeltä 25-30 cm syvyyteen.

Tämän jälkeen murskattu kivi kuoriutuu hyvin ja peitetään geotekstilikerroksella, johon on kaadettu 10 - 15 cm paksua hiekkalaatikkoa. Tierilevy sijoitetaan tiivistettyyn hiekkaan, jonka jälkeen seinät kiinnitetään saranoilla sementtilaastilla tai hienorakeisella betonilla. Ajoradan äärimmäisiksi elementteinä on suositeltavaa sijoittaa PB tai PBB yhdistettyihin sivuulokkeisiin, jotka ovat reunakiviin vierekkäin.

Jalkakäytävän laadun parantamiseksi pinta voidaan kääriä asfaltilla tai peittää jatkuvalla betonikerroksen kerroksella.

Teräsbetonilaattojen käyttö yksityisessä rakentamisessa

Puutarhojen alueen järjestelyissä käytettyjen tienlevyjen avulla voit nopeasti ja edullisesti tehdä sisäänkäynnit rakennukselle, puutarhatylille tai jalkakäytävälle. Samanaikaisesti autojen kulkuväylät ja -paikat käyttävät yleensä 3-6 metriä pitkiä suurikokoisia levyjä, joiden sallittu kuormitus on enintään 10 tonnia. Esimerkiksi 2P30.18-10, 2P60.1,8-10 tai tienlevy PND 6000x2000x140. Tehokkaampia tuotteita yksityisessä rakentamisessa käytetään epäkäytännöllisenä.

Tieliikenteen kestävyyden takaamiseksi raskaiden tienlevyjen asentaminen olisi tehtävä valmistetulla pohjalla, jossa on murskattua kuivatuskerrosta ja geotekstiilipäällysteinen välikerros, joka estää välilevyjen juurikasvien itämisen.

Kävelyreiteillä on kätevää ja edullista käyttää heksagonaalisia, puolisuunnikkaan muotoisia tai pienikokoisia, suorakulmaisia ​​tuotteita, joiden suhteellisen pieni lujuus, koska tällaisten pintojen kuorma on pieni.

Pohjaksi tiivistetty hiekkalaatta on melko riittävä, ja geotekstilikerros levitetään. Tämä materiaali estää rikkakasvien mahdollisen itämisen ja samanaikaisesti sallii sadeveden pääsyn maahan helposti. Jotta voidaan taata radan geometristen mittojen säilyminen, on toivottavaa saada betonijyrsin.

On tarpeen leikata tai rikkoa raudoitettuja betonilaatoja vaadittuun kokoon olemassa olevan raudoituksen tai yli, vähintään 250 mm: n etäisyydellä reunasta. Kaikki silmukan aukot on täytettävä hienorakeisella betonilla, ja neulat saatiin nestemäisellä sementtilaastilla.

Uusia tyyppejä teräsbetonilaatoille päällystämiseen

Nykyään valmistajat tarjoavat betonituotteita yksityisille kehittäjille neliön, suorakulmion, kolmiomaisen, romaanisen, monikulmion muotoisten ja muiden muotojen pinnoittamiseksi. Tällöin tiililevyjen pinta voi olla sekä väri että normaali harmaa. Betonipinta on sileä tai kohokuvioitu pienentämään liukumisen todennäköisyyttä märälle pinnalle.

Asettuneen levyn asento.

Käyttämällä niitä voit tehdä hyvin alkuperäisen rakennuksen puutarhan ympärillä. Sen saa käyttää yhdistelmää, jossa on tiheäsiemateriaaleja, joissa on värillinen sora, päällystyskivet, päällystyslaatat ja muut materiaalit. Niiden perustana tulisi olla kaksikerroksinen sora-hiekkalaatta.

Oikeat raidamerkinnän perusperiaatteet

Merkintä on ensimmäinen vaihe jalankulkijoiden päällystetyn peitteen järjestelystä. Alueen ulkonäkö, kestävyys ja käytettävyys riippuvat paljolti sen asianmukaisesta toteutuksesta.

Kävelyn leveyden tulee olla sellainen, että kokouksen aikana vapaasti hajottavat 2 henkilöä, mutta vähintään 0,8 metriä.

Kulkuneuvoon kulkeva kävelytie varmistaisi henkilön turvallisen liikkeen, kun auto liikkuu.

Kiinnitetty kova päällyste on sijoitettava vähintään 1,5 metrin etäisyydelle puutarhapuista, jotta kasvavat juuret eivät vahingoita pohjaa. On tarpeen varmistaa radan pinnan rinteiden sateen ja sulaveden poistamiseksi. On tärkeää sulkea pois todennäköisyys heidän pääsynsä asunnon ja sivurakenteiden puolelle.

Yksinkertainen ja monipuolinen tiekarttojen perustaminen kotiin


Kehysrakennusten rakentaminen on yhä suosittu.

Lisäksi, jos tämä tekniikka on käytetty useita vuosia sitten yksinomaan esikaupunkien kausiluonteisten rakennusten rakentamiseen, sitä käytetään laajalti myös asuinrakentamisessa.

Työsuunnitteluprosessissa ensimmäinen asia, joka tulee esiin, on valita luotettava ja edullinen perusta. Runkorakennetyyppien erilaisista perustyypeistä on saada aikaan säätiö, jonka perustana on monoliittinen teräsbetonilaatta. Tämä vaihtoehto on taloudellinen, nopea ja suhteellisen helppo rakentaa.

Artikkelissa on tietoja siitä, miten levyjä käytetään säätiössä: koot ja hinnat niille.

Yleistä tietoa


Tie- levyt ovat teräsbetonituotteita, jotka on tarkoitettu teiden, rautateiden, teiden raskaan tela- ja ajoradan rakentamiseen.

Käytetään tiekannan rakentamiseen erityisen vaikeissa maissa, keinotekoisessa, turve- ja suolavedessä, maaperässä, joka on horisontaalinen kausittainen siirtymä.

Kun pääkaupungin rakentaminen on osa "tyynyä", levyt asetetaan asfaltikangaan alle muodostaen luotettavan perustan, käyttö tilapäisiin tarkoituksiin edellyttää, että elementit asetetaan suoraan päällyskerrokselle ja sitomaan ne yhteen.

Tällainen laattojen pohja sen laitteella on samanlainen kuin monoliittinen teräsbetonilaatta, mutta on joitain eroja. Se on muovinen teräsbetonipohja, joka sijaitsee hiekka-sora-alustalla eristyksen ja vesitiivistyksen avulla.

Jotta saataisiin täysi tuki kehysrakennukselle, riittää, että kaadetaan sementtilaatikko ylhäältä ja odottavat sen kiteyttämistä.

Käytetään myös zhb levyä lohkoperustan alla.

Talon tiilien pohjaa käytetään melko laajalti:

 1. Far Northin alueet ja permafrostin alueet.
 2. Talojen rakentaminen kallistus- ja hiekkateollisuudessa.
 3. Rakennettaessa maaperään, jossa on voimakas vaakasuora siirtymä.
 4. Niitä käytetään vuoristoalueilla, joissa syvennys maaperään ja paalujen liikkeellepano muiden perustusten rakentamiseksi on mahdotonta.
 5. Lisäksi on mahdollista käyttää tavallisilla maaperillä missä tahansa ilmastovyöhykkeessä, mutta se ei ole taloudellisesti toteutettavissa.

Kuten luettelosta voidaan nähdä, rakennusten rakennustyöt on mahdollista käyttää lähes millä tahansa maaperällä ja missä tahansa ilmastovyöhykkeessä.

Se on tärkeää! Monoliittinen betonirakenteinen betoni on erilainen toiminnallisissa ominaisuuksissaan. Siksi rakennuksen suunnittelussa on tarpeen valita oikea paksuus ja tyyppi.

Tyyppikilvet


Monoliittinen teräsbetonilaatta, jonka perustana on tässä artikkelissa käsitelty, tuotetaan eri käyttöolosuhteissa, joten sen ominaisuudet ovat erilaiset.

Seuraavat ovat yleisimpiä perustilanteissa käytettäviä tienlevyjä:

 • Plate road (PD) 2P-30-18-10. Mitat 300 * 175 * 17 cm. Suunniteltu tilapäiseen asentamiseen, kantavuus 10 tonnia;
 • PD 2P-30-18-30. Mitat ovat samat, kantavuus on 30 tonnia;
 • PD 1P-30-18-10. Jatkuvassa asennuksessa;
 • PD 2P-60-20-30. Mitat 600 * 200 * 140 cm, kantavuus 30 tonnia.

Näiden lisäksi on muita erityisiä levytyyppejä, esimerkiksi tuotemerkkejä PAG, ne on tarkoitettu lentokenttien rakentamiseen eikä niitä käytetä yksityisissä asennuksissa. Myös betonilaattoja aidatus voidaan käyttää. Tie- levyt ja lujituksen jännitysaste ja sivupinnan valmistuksen muoto eroavat toisistaan, mikä on myös merkityksetön rakennustelineen rakentamisessa.

Kun asennat säätiön yksityisille rakenteille, voit käyttää kaikkia edellä mainittuja tienlevyjä. Kaikki riippuu itse rakennuksen materiaalista ja sen tarkoituksesta. Esimerkiksi kehysrakennuksen rakentamiseen on suositeltavaa käyttää 14 cm paksua levyä alhaisen painonsa takia.

Jos aiot rakentaa tiili- tai betonilohkojen rakennetta, sinun on käytettävä 30 tonnin nostokapasiteettia ja paksuutta 17 cm. Tarvittavat parametrit kullekin tapaukselle on laskettava oikein.

Säätiön laskenta


Tarkka laskelma suorittaa erityisorganisaatiot, mutta yksittäisissä rakennuksissa, joissa rakennuksen korkeus on korkeintaan kaksi kerrosta, se kykenee täysin tekemään tämän itsenäisesti.

Laattojen paksuus riippuu rakenteen massasta, toisin sanoen suoraan valmistusmateriaalista. Tärkeää on myös pohjaveden taso, maaperän rakenteellinen kestävyys, rakenteen pinta-ala ja hiekan ja sora-tyynyjen paksuus.

Esimerkiksi lasketaan tien laatan paksuus, joka on tarpeen 8 * 8 m: n mittaisesta puupuusta valmistetun yksikerroksisen talon rakentamiseksi:

 1. Laske kokonaispaino kotona. Puun tilavuus on noin 50 kuutiometriä. Puun tiheys on 700-800 kg / kuutiometri. Tällöin lokin massa tulee noin 40 tonnia. Lisää katon ja eristyksen massat sekä sisäosat ja saavat 70-80 tonnia.
 2. Talon massa sekä huonekalut ja muut taloustavarat eivät ylitä 100 tonnia.
 3. Laske kuorman massa 1 neliömetrin pohjalla. Säätiön kokonaispinta-ala on noin 70 neliömetriä. Tuloksena on, että likimääräinen kuorma on 1400 kg / neliö.
 4. Valitsemme levyn paksuuden hakemistossa. Yksinkertaisin levy, 14 cm paksu ja 6 m pitkä, kestää jopa 30 tonnin kuormat, joiden pinta-ala on 12 neliömetriä. Yksi neliömetri voi kestää jopa 2,5 tonnia kuormaa.
 5. Piirrä päätelmät. Toisin sanoen tällaisen laatan käytöllä on perustan noin kaksinkertainen turvamarginaali, jonka vaadittu marginaali on 1,3 kertaa. Siksi tätä merkkilevyä voidaan käyttää.

Se on tärkeää! Säätiö asetetaan monoliittiseen b / b-levyyn huolellisesti noudattaen koko "kakun" tuen teknologiaa. Ei ole järkevää tehdä kuorman laskemista laattoja ja rakentaa taloa, jos betonilaattojen koko perustus "kelluu" epäasianmukaisesti toteutettujen maa-alueiden vuoksi.

tekniikka

1. Alueiden valmistelu. Suunnitellun rakenteen alue on puhdistettu roskista, ruohosta, jos on puita, ne on hävitettävä. Levyt kuljetetaan ja puretaan vapaasti.

2. Alueen merkitseminen. Ensinnäkin tulevan perusta on äärimmäinen kulmakohta. Tulevan rakennuksen tarvittava pituus mitataan siitä. Metalli- tai puupinoja ajetaan molemmissa kohdissa ja rakennuksen johto kiristyy niiden väliin. Lisäksi elementaaristen matemaattisten mittausten avulla löydetään seuraava kulma ja sitten viimeinen, neljäs. Sitoudumme kaikki nastat köysiin. Lopullinen sukupuutto suoritetaan mittaamalla tuloksena olevan nelikulmion lävistäjät. Niiden on oltava tasavertaisia.

3. Louhintatyöt. Ensinnäkin säätökuoppi vedetään pohjaveden alapuolelle. Tämä on noin 1 - 1,5 metriä alueesta riippuen.

Kuopan pohja tasoitetaan ja hiekka kaadetaan päälle 40-50 cm: n kerroksessa. Jokainen 20 cm kerros on kaadettava veden päällä ja painettava tärinää levyllä tai tamperillä. Samassa vaiheessa kaikki maanalaiset viestinnät asennetaan.

Hiekalle levitetään geotekstiilikerros, jonka päälle on päällekkäiset 20 cm kerrokset päällekkäin estääkseen hiekan ja raunioiden sekoittumisen. Geotekstiilien pylvääseen kertyy paksua ja keskipitkistä soraa, 30-40 cm paksu, joka toimii vedeneristyksenä ja jakaa kuorman levyiltä.

Ylhäältä murskattu kivi vuotaa sementtimon kanssa, kunnes yksittäisten kivien väliset raot ovat täynnä. Ylhäältä käsin liuoksen tulee kattaa murskattu kivi, jonka kerros on 2-3 cm. arvoisesti.

4. Jalkojen täydellisen jäädyttämisen jälkeen on tarpeen levittää vedeneristyskerrokset. Käytä tavallisesti kateaineita kahdessa kerroksessa, mutta voit käyttää muita materiaaleja. Katemateriaalin kaistaleet ovat päällekkäin 5-10 cm ja juotettu taskulampulla tai puhallusputkella.

Se on tärkeää! Vedenpitävyys on suurempi kuin perusala ja ylittää sen 40-50 cm.

5. Eristyskerros asetetaan vedeneristyskerrokseen. On suositeltavaa käyttää vaahtoa tai vaahtoa. Kerroksen paksuus voi vaihdella 10 - 15 cm riippuen ilmastovyöhykkeestä, mutta samanaikaisesti eristeen ei pitäisi olla korkeampi kuin maaperän taso. Materiaalilevyjen liitokset on päällystetty perusteellisesti mastiksella tai vaahdolla vaahdotettuina.

Se on tärkeää! Lämmöneristysmateriaalin on oltava tiheämpi, sillä se on pohja betonisten tiililevyjen asettamiselle.

6. Muottien asennus. Voit käyttää valmiita muottiosastoja tai tehdä ne paikoilleen, jotka ovat vähintään 2,5 cm: n paksuisia. Muottien on oltava yhtä suuri kuin levyt korkeudeltaan 5 cm. kynnet.

Halutessasi voit laittaa polymeerisen eristyksen muottipesän sisäpuolelle ja vedenpitävät päiden loppua, kun se asetetaan eristeen alle. Tämä säästää tulevaisuudessa tarvetta tehdä kaivaustyötä säätiön eristämiseksi.

7. Tierilevyjen asettaminen. Valmistetussa alustassa rakennuslaitteiden avulla pinottu levyjä. Ne sopivat läheisesti toisiinsa, 10 cm: n rako on jätettävä vain muottien ja elementtien reunojen väliin.

8. Kun kaikki säätöosat on asetettu, pintaa kaadetaan betonilla, jonka laatu on vähintään M300. Levyjen väliset liitokset huuhtoutuvat huolellisesti, levyjen yläpuolella on 5 cm paksua teräslevyä, poikkileikkaukseltaan 5 mm ja poikkipinnalla 10 cm. Pinta on huolellisesti tasoitettu.

9. Täydellisen jähmettymisen jälkeen (pohjan alapuolella betonilevy kovettuu noin kuukaudeksi), suoritetaan muottien purkaminen ja perustuksen peruspinnan toistuva vedenpitävyys koko alueella.

Edut ja haitat

 1. Monipuolisuus. Tierilevyjen perustus voidaan rakentaa lähes missä tahansa ilmasto-olosuhteissa, kaikentyyppisissä maissa, lukuun ottamatta syviä märehtijöitä. Tämä johtuu suuresta tukialustasta kentällä ja sen seurauksena koko säätiön hyvästä vakaudesta.
 2. Helppokäyttöisyys. Rakentamisessa käytetään alkeistyökaluja ja vähimmäisosaamista. Saman tyyppinen ja yksinkertainen työ.
 3. Kestävyys ja luotettavuus, joka on verrattavissa monoliittisen raudoitetun betonijohdon ominaisuuksiin.
 4. Taloutta. Samankaltaisilla suorituskyvyn ominaisuuksilla tällainen säätiö on puolitoista kertaa halvempaa kuin monoliittinen.
 5. Tällaisen säätiön rakentamisen aika on pienikokoinen ja verrattavissa työaikaan, kun rakennetaan nauhalevy, jolla on vertaansa vasti parempia ominaisuuksia.
 1. Ostettaessa käytettyjä materiaaleja ei ole mahdollista arvioida niiden jäljellä olevaa laatua.
 2. Jos haluat toimittaa tuotteita rakennustyömaalle ja merkitä ne kaivoon, sinun on käytettävä raskaita laitteita.
 3. Käytettäessä tällaista perustusta ei ole mahdollista varustaa kellarista tai kellarista.
 4. Mahdollisuus korjata tai korjata maanalaisia ​​kodinhoitolaitoksia ilman merkittävää pohjan purkamista.

Ennen rakentamista kannattaa myös tutustua kaikkien laattojen perustuksiin.
On olemassa myös muita tyyppejä, kuten yhdistetty pile-levypohja, eristetty ruotsalainen tai suomalainen liesi.

Kuinka alla olevat kuvat näyttävät tienpohjilta?

Hyödyllinen video

Näet visuaalisesti prosessin, jossa laatoitetaan alla oleva video:

tulokset

Tieastioiden perustaminen on kohtuullinen ja järkevä ratkaisu, jonka avulla voit rakentaa suhteellisen edullisen perustan, jolla on vaikuttavat luotettavuusominaisuudet suhteellisen lyhyessä ajassa. Tällainen ratkaisu olisi ihanteellinen kehysrakennuksen rakentamisessa missä tahansa paikassa.