Miten pätevästi pudota puutarha-alue omalla kädelläsi: purkaa oikea järjestelyn tekniikka

Kaikki maatilojen omistajat eivät ole "onnekkaita" täydellisissä hydrogeologisissa olosuhteissa. Usein se on vain maan viljelyssä tai rakentamisessa, että he ymmärtävät, että pohjavesi on korkea, että tulva-alueella on pitkät lätäköt. Sinun ei pitäisi huolehtia, tämä ongelma poistuu salaojitus. Hyväksy, rakentaa sitä on paljon helpompaa kuin etsiä täydellinen sivusto.

Viemäröintijärjestelmä poistaa maaperän ja kasvillisuuden kerroksen liiallisesta kosteudesta, mikä varmistaa viljelykasvien normaalin kasvun. Se tyhjentää maanalainen vesi kellarista, jos ne koskettavat, suojaavat autotallin kellarista ja tarkastuskaivosta tulvia.

Ne, jotka haluavat järjestää puutarhan alueen ojituksen omilla käsillään tai maaseutuyritysten prikaatin ponnisteluja, löytävät yksityiskohtaiset vastaukset kaikenlaisiin kysymyksiin. Artikkelin kirjoittajat kuvaavat yksityiskohtaisesti pohjavedenpoistojärjestelmien vaihtoehdot ja niiden rakentamisen menetelmät.

Edellytykset vedenpoiston rakentamiseksi

Jätevesijärjestelmä, joka kerää ja päästää ylimäärät pohjavesiä, on tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 1. Tontti on tasainen, ts. ei ole edellytyksiä veden spontaaniselle liikkumiselle rinteessä.
 2. Pohjavesi on merkitty tasolle, joka on lähellä maanpintaa.
 3. Paikka sijaitsee laaksossa, joen laaksossa tai suolla valuma-alueella.
 4. Maaperä ja kasvillisuus kehittyvät savi-maaperillä, joilla on alhainen suodatusominaisuus.
 5. Mökki on rakennettu rinteelle, joka ei ole kaukana sen jalasta, joten vesi kerääntyy ja pysähtyy sademäärän aikana ja sen ympäristössä.

Vedenpoiston asennus on lähes aina tarpeen alueilla, joilla on taustalla olevaa savimaataa: hiekkasauma, sienellä. Ajanjakson aikana runsas sademäärä, sulava lunta, tämäntyyppinen kallio siirtää hitaasti vettä paksuutensa läpi tai ei anna sen kulkea.

Veden pysähtyneisyys maaperän kehityksen tasossa liittyy sen vesistöön. Kosteassa ympäristössä sientä toistuu aktiivisesti, infektiot, tuholaiset (etanat, etanat jne.), Jotka johtavat kasvikasvien sairauksiin, mädäntyvät pensaiden, monivuotisten kukkien ja puiden juuret.

Jos et ratkaise ongelmaa maaperän liiallisen kuivumisen myötä, silloin maapallon eroosio voi tapahtua ajan myötä. Hämärässä ajassa maaperän kerrokset, jotka sisältävät vettä, saavat turvota, mikä voi vahingoittaa säätiötä, päällystettyjä reittejä ja muita välineitä sivuston parantamiseksi.

Sen tarkistamiseksi, onko vedenpoisto tarpeen, on tunnettava maaperän kerrosten kantokyky kapasiteetilla. Tee tämä kaivaa pieni reikä 60 cm syvä ja kaada vettä siihen rajaan.

Jos vettä imeytyy päivässä, sen alapuolella on hyväksyttävät suodatusominaisuudet. Tässä tapauksessa vedenpoistoa ei tarvita. Jos kahden päivän kuluttua vesi ei mene pois, se tarkoittaa, että savi kiviä maaperän alapuolella on maaperän kerroksen alapuolella, ja on olemassa vaarana umpeutuminen.

Jos viemärijärjestelmää ei oteta käyttöön ajoissa, maatilat uhkaavat seuraavia ongelmia:

 • kellareihin, kellareihin ja muihin rakennuksiin, jotka sijaitsevat maanpinnan alapuolella - tämä johtaa myöhemmin seinämateriaalien heikkenemiseen, muotin ja sienten muodostumiseen, mätäneviin huonekaluihin, portaisiin ja muihin puurakenteisiin;
 • maaperän kastelu kosteuden sitomisesta johtuen, mikä johtaa alhaisiin saantoihin, vihannesten, kasvien, puiden kuolleiden ja muiden istutusten juurien mätänemiseen;
 • Paikoilla saattaa muodostua kuoppia, paikkoja, kaivoja, joiden seurauksena päällystetyt polut ja laatat tuhoutuvat - kaikki tämä vaikuttaa negatiivisesti maatilan maisemaan.

Talvikaudella, IRS: n jäädyttämisen ja maanviljelytason yläpuolella olevan maanpinnan alapuolisen maaperän jäädyttämisen myötä maapallon huokosissa oleva vesi laajenee. Maaperän tilavuuden kasvu uhkaa tuhoamalla rakenteita, jotka ovat haudattuja ja lepäävät maassa.

Harkitse vedenpoistojärjestelmät ja niiden ominaisuudet.

Tärkeimmät maaperän viemäröintijärjestelmät

Ennen kuin aloitat työsuunnitelman laatimisen, laitteiden ja materiaalien ostamisen, sinun on määriteltävä, mikä järjestelmä on toteutettava niin, että se toimii mahdollisimman tehokkaasti.

Jätevesijärjestelmää on kolme:

 • pinta (avoin) - on maan pinnalle oika, jota käytetään ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, joka muodostuu yksityisen sateen tai sulavan lumen vuoksi;
 • syvä (suljettu) - vesi tyhjennetään putkien, kuoppien läpi; järjestelmää käytetään siinä tapauksessa, että puu pilaa saostuksella ja / tai pohjavedellä;
 • täyttö - rakenteen periaate on sama kuin syvyys, käytetään vain putkistoa, jossa ei ole tyhjennysainetta; sopii tyhjennyspaikkojen saostukseen.

Jokainen edellä mainituista tekniikoista on sen etuja ja haittoja.

Pintaviemärijärjestelmä yhdistetään usein myrskyviemäreihin, jotka keräävät ja poistavat sademäärän. Jäteventtiili on varustettu kahdella vedenkerääjän tyypillä: pisteen ja lineaarisen.

Todella tehokas täydennys

Storm-jätevesi - joukko tyhjennysputkia, joissa on kaivo kosteuden kertymiseen, jonka kautta se siirretään sisäänottoon. Ennen kuin vesi menee kuoppaan, on erityinen sifoniosa (arina), joka on suunniteltu puhdistamaan tulevan nesteen roskista, minkä seurauksena järjestelmä ei tukkeudu eikä siinä ole epämiellyttäviä hajuja.

Viemärikaivojärjestelmä, jossa on lineaarinen veden keräilijä, on sarja lokeroita, jotka sijaitsevat kallistuskohdassa kohti kosteuden keräyspaikkaa. Säiliöt on asennettu oksiin, joiden pohjalla on soraa. Tätä tekniikkaa käytetään silloin, kun päivän pinta-alan kaltevuus ei ylitä 30 astetta suhteessa horisonttiin.

Pistejärjestelmän ja lineaarisen järjestelmän tärkein ero on se, että pistojärjestelmä käyttää putkijärjestelmää, joka sijaitsee maan alla. Veden keruu tapahtuu niin sanotuilla "pisteillä" - erityisellä sademäärällä, joka on varustettu läpäisevällä ruudulla. Tämä ratkaisu tekee suunnittelusta lähes näkymätön alueella.

Joskus saman tyyppiset järjestelmät eivät riitä alueelle, joten ne voidaan yhdistää ylläpitämään optimaalista kosteustasoa.

Järjestelmän tyyppi on valittava erikseen ottaen huomioon maisemat ja geologiset ominaisuudet. Esimerkiksi jos talo sijaitsee kaukana säiliöstä, voimme vain rajoittaa vedenpoistoa. Jos kartano sijaitsee joen laaksossa maanläheisellä luiskalla, on parempi käyttää useita järjestelmiä samanaikaisesti.

Suljettu tyhjennyslaite

Suljetun tyyppinen järjestelmä on verkosto, jossa putket ja viemäriputket asetetaan. Viemäröinti voidaan sijoittaa koko alueelle ja tiettyyn alueeseen, joka tarvitsee kuivatusta.

Syvä tyhjennysjärjestelmä koostuu seuraavista elementeistä:

 • viemäriputket;
 • hyvin (viemäröintijärjestelmä);
 • pumpun veden pumppaamiseen.

Järjestelmän toteuttamiseksi on tarpeen kaivata kaivannot, asentaa putket ja rakentaa tyhjennysjärjestelmiä.

Jätevesijärjestelmän järjestämiseksi kaivannossa tarvitaan:

Järjestelmää käytetään tehokkaasti silloin, kun pohjavesi on joutunut tulviin.

Elementtien asettelun laatiminen

Ennen töiden suorittamista on tarpeen laatia suunnitelma paikasta, jossa otetaan huomioon asunto-, kotitalous- ja kotitaloustavarat sekä pensaat, puut, kukkapenkit.

Seuraavaksi sinun on määritettävä kuopan paikka ottaen huomioon viemäröintijärjestelmän sijainti. Viemäröintijärjestelmä voi olla viemäriverkko, kaivo tai jokin muu luonnollinen vesilähde.

Sitten sinun on tehtävä kaivannon asettelu. Järjestelmissä on neljä päätyyppiä:

 • käärmeen sijainti;
 • rinnakkaislaite;
 • kalanruoto;
 • trapeziumin sijainti.

Järjestelmä voidaan valita itsenäisesti, mutta useimmin käytetään merkintää "kalanruoto".

Ovia voidaan sijoittaa alueen ympäryksen ja talon ääriviivan ympärille. Kasvikasvien ja kukkien kasvaessa verkko rakennetaan ottaen huomioon vaatimukset, joita käsitellään alla.

Asennustiedot

Kaivantoa rakennettaessa on otettava huomioon seuraavat vaatimukset:

 • syvyyden tulisi olla 1-1,2 m ja leveys 35-40 cm;
 • lähellä puita, kaivanto kaivetaan 1,2-1,5 m: n syvyyteen metsien istutusten lähellä - 70-90 cm, kukkapenkkien lähellä - 60-80 cm;
 • jos turpeen maaperän IRS: n tasolla vallitsevat, sen vuoksi, että se nopeasti asettuu, kaivannon syvyyden ei tulisi olla alle metriä;
 • jos alue on kohokuvioitu, syvyys voi saavuttaa metrin, jos se on lievästi kalteva tai hieman kalteva, ja sitten kaivaa kaivanto, jonka syvyys on alle 1,5 m, on tehotonta;
 • savimaassa: hiekkakivilöytöjä, kaakeloita, kaivantoja 7-10 metrin etäisyydellä toisistaan, hyvin valutetuista hiekko-, sora- ja sora-sedimentteistä - 15-20 m;
 • vedenpoistojärjestelmän on sijaittava yli 1 metrin etäisyydellä talon pohjasta ja pienin sallittu etäisyys aitasta on 50 cm.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän rakenteen pitäisi nostaa erityinen putki, jossa on verkko. Niiden halkaisija voi vaihdella välillä 0,15 - 0,5 cm. On parempi kieltää asbestisementin tai keraamisten viemärien käyttö, koska ne ovat epäkäytännöllisiä, edellyttävät alustavaa valmistelua, usein pesemistä ja nopeasti tukkeutumista.

Suljetun viemäriputken laitetta varten on suositeltavaa antaa etusija polymeerisistä tai komposiittimateriaaleista valmistetuista rei'itetyistä putkista. Joissakin muunnelmissa on erityinen suodatinvaippa (geotekstiili), joka estää järjestelmän tukkeutumisen.

Kerääjän halkaisijan on oltava suurempi kuin putken halkaisija. Jos kehittyneen alueen pinta-ala on yli 0,5 hehtaaria, halkaisijat voivat olla yhtä suuret.

Järjestelmän kaltevuus kerroksen suuntaan tulisi olla 2-3 mm putken halkaisijaltaan 5-10 cm. Jos halkaisijaltaan suurempaa putkea suunnitellaan käytettäväksi, kaltevuuden tulee olla pienempi.

Alueen tai jyrkän kaltevuuden maaperän omistajat joutuvat kohtaamaan ongelman, kun vettä pysähtyy alimmassa kohdassa, kun vedenottoa se voi sijaita korkeammalla. Tässä tapauksessa alueen alaosassa on tarpeen rakentaa keräyskuoppa, jossa on tarpeen ottaa käyttöön viemäripumppu. Sen avulla veden pumppaaminen ylöspäin purkautuu ojaan, kouruun tai muuhun vesivahvistimeen.

Edistyminen järjestelmän rakentamisessa

Ensimmäinen asia, jota ennen kaivamisen kaivaminen on rakentaa kaivoa hyvin. Sen syvyyden tulisi olla 2-3 m ja halkaisija - jopa 1 metri.

Luotettavin hyvin konkreettinen. Betonirenkaiden asentaminen käsin ei kuitenkaan aina ole mahdollista, joten sinun on käytettävä nostolaitteita. Lisäksi korkeat kustannukset ja hauraus ovat betonirakenteiden haitat.

Muovinen hyvin - erityinen polyeteenistä, polypropyleenistä tai polyvinyylikloridista valmistettu muotoilu on käytännöllinen ja laadukas, se kestää tehokkaasti maaperän paineen. Säiliökaivon etu on se, että se tarjoaa putken taivut ja rakenteessa ovat kumihansetit, jotka varmistavat liitosten tiiviyden.

Voit myös laittaa omat tiilikuopat, tehdä kumisten ja muiden romuaineiden suunnittelua.

Jätevesipumppu asennetaan jälkikäteen kaivoon, joka pumpoi vettä viemärijärjestelmään - jätevesiin, kaivoon tai muuhun luonnolliseen sisäänottoastiaan.

Sitten voit aloittaa kaivamalla kaivannot järjestelmän mukaan teknisten vaatimusten mukaan.

Tavallisten muoviputkien tukkeutumista varten käytetään ns. "Ulkoisia" suodattimia, jotka on tehty oljeesta, kuituturvasta ja kudontajätteestä.

Kaivettujen kaivosten jälkeen suorita seuraavat vaiheet.

 1. Kaivo on peitetty 10 cm hiekalla, jonka jälkeen ne sovittavat geotekstilikerroksen niin, että kankaan reunat ovat uran yläpuolella.
 2. Geotekstiilit täytetään 20 cm: n rauniolla.
 3. Päällystetyt viemäriputket.
 4. Putket peitetään sora- tai sora-aineella sedimenttisillä kiveillä korkeuteen 30-40 cm, sitten - karkealla tai sora-alueella 30 cm.
 5. Geotekstiilit putoavat - se pitää pieniä hiukkasia ja antaa järjestelmän tukkeutumisen.
 6. Geotekstiilit sprinklataan hedelmällisen maapallon kerroksen päälle.
 7. Putket liitetään kaivoon.

Täyttöputken suunnittelutekniikka poikkeaa syvästä siinä, että se ei sisällä putkia. Kaivannut ovat täynnä suuria raunioita tai rikkoutuneita tiiliä, peitetty pienellä kivellä tai soralla.

Avoimen version toteutus

Pintajärjestelmien luomiseen käytetään samoja kaivannon rakennesääntöjä kuin syvän kaivannon toteuttamiseen.

Avoimelle järjestelmälle riittää rakentaa ojia, joiden syvyys on 0,7 m ja paksuus 0,5 m. Seinät on tehty kaltevuudella, viistokerroin on 30 astetta. Oja johdetaan viemäriin, joka on yhteinen tontille tai muulle vastaanottavalle vedelle.

Avointen ojakaivojen seinät ovat tiivistettyjä, joskus vahvistettuja mukulakivikoneilla tai raunioina, betonilaattojen kanssa.

Laajenna vedenpoistoelämystä

Lataustyyppinen viemäröintijärjestelmä pystyy toimimaan tehokkaasti 5-7 vuoden ajan, kun taas syvä- ja avoimet kuivatusrakenteet, joissa on korkealaatuiset putket, mahdollistavat 50 vuotta kestäneen vesiohenteisen ongelman unohduksen. Mutta tämä on mahdollista jaksottaisen verkon ylläpidon takia.

Järjestelmän hoidossa on neljä sääntöä.

 1. Paikan päällä, missä putket sijaitsevat, ei pitäisi kulkea suurikokoista laitteistoa - tie on sijoitettava erikseen.
 2. Maapallon säännöllinen irtoaminen parantaa veden läpäisevyyttä, mikä varmistaa järjestelmän hyvän suorituskyvyn.
 3. Kerran 2-3 vuoden välein putket pestävät voimakkaalla vedenpaineella, ja ne puhdistetaan savipartikkeleista ja ruosteesta.
 4. Maavaraa asennettaessa on tehtävä märkä maa.

Seuraamalla yksinkertaisia ​​vinkkejä voit pidentää laitteen käyttöikää ja välttää korjauksia.

Hyödyllinen video aiheesta

Video kertoo kaikista yksityisen salaojitusjärjestelmän vivahteista:

Jäteveden sijoittaminen maahan säästää maanomistajia monista ongelmista. Kun olet asentanut tyhjennysjärjestelmän, sinun ei tarvitse huolehtia viljelykasvien kunnosta, sivuston yleisestä ulkonäöstä kosteuden lisääntyessä.

Taloushallinto ja satamajärjestelmät portaalin käyttäjiltä

FORUMHOUSE-jäsenet jakavat kokemuksensa edullisten tyhjennys- ja sadevesijärjestelmien rakentamisesta.

Kokeneet rakentajat ja maan ihmiset tietävät hyvin, että "ylimääräinen" vesi on paha. Ylimääräinen vesi johtaa kellarin ja kellarin tulviin, pohjan huuhtoutumiseen, vuoteiden tulviin, vesistöön jne. Tämän seurauksena keväällä, syksyllä ja jopa kesällä ei voi kulkea kesämökin läpi ilman kumisaappaita.

Tässä artikkelissa tarkastelemme:

 • Miten varustaa veden kulkeutuminen paikan päällä.
 • Kuinka tehdä budjetin myrskyviemäri omiin käsiisi.
 • Viemäröinti. Miten tehdä kuivaus ja tyhjennä kosteikko edullisesti.

Millainen vesi estää kehittäjää elämästä ja maan omistuksesta

Pinta- ja pohjavesityypit sekä viemäröinti- ja myrskyvesijärjestelmät voivat kirjoittaa erillisen kirjan. Siksi jätämme tämän artiklan soveltamisalan ulkopuolelle yksityiskohtaisen luettelon pohjavesien tyypistä ja syistä ja keskitymme käytäntöön. Mutta ilman vähintään teoreettista tietämystä riippumattoman järjestelyn salaojitus ja myrsky viemäri - heittää rahaa pois.

Tosiasia on, että jopa virheellisesti tehty viemäröintijärjestelmä toimii ensimmäisten vuosien ajan. Sitten johtuen geotekstiilillä käärittyjen viemäriputken tukkeutumisesta (silting), joka oli asetettu saviin, lieppeihin jne. maaperän kuivatus lakkaa toimimasta. Ja viemäröinnin järjestämiseen tarkoitetut varat on jo käytetty ja ennen kaikkea vedenpoiston rakentaminen liittyy suuriin maanrakennustöihin teknologian mukana.

Siksi on vaikeaa ja kallista yksinkertaisesti kaivaa ja siirtää viemäriputkea 3-5 vuotta sen jälkeen, kun se on asetettu. Sivusto on jo asuttu, maisemasuunnittelu on tehty, sokea alue on järjestetty, huvimaja, kylpyamme jne. On asennettu.

Meidän on taisteltava, miten muutetaan salaojitus, jotta koko ala ei kääntyisi.

Näin ollen vedenpoiston rakentamisen tulisi aina perustua maaperän geologisen tutkimuksen tuloksiin (mikä auttaa löytämään vedenpitävän kerroksen savimuodossa 1,5 - 2 m syvyyteen), hydrogeologisiin tutkimuksiin ja selvään tietoon siitä, minkälainen vesi johtaa talon tulviin tai vedenpaisumiseen.

Pintavedet ovat luonteeltaan kausiluonteisia, johtuen lumen sulasta ja sateen runsaudesta. Pohjavesi jakautuu kolmeen pääryhmään:

 • Kapillaari-vesi.
 • Pohjavesi.
 • Kyydissä.

Lisäksi pintavesi muuttuu pohjaveteen, jos sitä ei poisteta ajoissa, kun se imeytyy maahan.

Johtopäätös: pinnan valuminen on poistettava myrsky (sade) jätevedestä, eikä yritä tehdä vedenpoistoa!

Myrskysuodatinjärjestelmä on järjestelmä, joka koostuu maahan kaivetuista lokeroista, putkista tai ojista, veden poistamisesta alueen ulkopuolelta tapahtuvalta viemäriputkalta ja takapihan alueella sijaitsevan helpotuksen organisoinnista. Näin vältytään alueen pysähtyneiltä vyöhykkeiltä (linssejä, altaita), joissa vettä kertyy, millä ei yksinkertaisesti ole sijaa, ja lisää vettä.

Tärkeimmät virheet, jotka tehdään erillisen tyhjennyslaitteen yhteydessä:

 • Jos ruuvatun putkiston oikea kaltevuus ei noudata. Jos otamme keskiarvon, niin kaltevuus säilyy välillä 0,005 - 0,007, ts. 5-7 mm / 1 juoksevan mittarin tyhjennysputki.
 • Käytä tyhjennysputkea geotekstiilikäämityksessä "väärään" maaperään. Geotekstiilien putki, jotta vältytään sen siltingiltä, ​​käytetään maaperässä, joka koostuu puhtaasta väliaineesta ja karkeista hiekoista.
 • Käytä graniitin sijasta halvempaa kalkkikiveä, joka lopulta pestään pois vedellä.
 • Säästää korkealaatuisia geotekstiilejä, joilla on oltava tiettyjä hydraulisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat vedenpoistoon. Tämä on tehokas huokoskoko 175 mikronia, ts. 0,175 mm, samoin kuin poikittainen cf, jonka tulee olla vähintään 300 m / vrk (yhden painekradientin kanssa).

Edullinen myrskyviemäri omiin käsiinsä

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, jotta varustaminen budjetin versio myrskyn viemärijärjestelmän sivusto on asentaa erityisiä tarjottimia.

Laatikot voidaan tehdä betonista tai muovista, mutta niiden hinta "puree". Tämä pakottaa portaalin käyttäjät etsimään edullisempia vaihtoehtoja myrskyjen ja viemärijärjestelmien järjestämisestä sivustolta.

Minun täytyy tehdä edullinen sademäärä, noin 48 metriä pitkä, aidan reunalla, tyhjentää naapurinsa sula vesi. Vesi on ohjattava ojaan. Ajattelin vedenpoistoa. Aluksi se tapahtui minun ostaa ja asentaa erikoislaatikoita, mutta sitten "ylimääräiset" ristikot jäisivät heiltä, ​​enkä tarvitse sateiden erikoisestetiikkaa. Päätin ostaa asbestisementtiputkia ja näki ne kahvimyllyllä saaden näin kotitekoisen tarjottimen.

Huolimatta tämän ajatuksen budjetista, tarve itsenäisesti leikata asbestisementtiputkia ei houkutteli käyttäjää. Toinen vaihtoehto on kyky ostaa vesiputouksia (muovi tai metalli) ja sijoittaa ne valmistettuun pohjaan noin 100 mm betonikerroksessa.

Portaalin käyttäjät varoittavat Denis1235 tästä ideasta ensimmäisen vaihtoehdon puolesta, joka on kestävämpi.

Denis1235 löysi asbestisementtiputkia tuottavan kasvin, joka ei ole halukas sotkeutumaan itsenäiseen putkien leikkaamiseen, mutta joka on välittömästi leikattu paloiksi 2 m pitkäksi aikaa (jotta ne eivät halkeile 4 metriä kuljetuksen aikana) ja tuovat valmiita lokeroita sivustoon.. Jäljellä on vain sellaisen järjestelmän kehittäminen, jossa tarjotaan lokeroita.

Tuloksena oli seuraava "piirakka":

 • Maaperän pohjalla sängyn muodossa.
 • Hiekka tai hiekka ja sora on noin 5 cm paksu.
 • Betoni noin 7 cm.
 • Asbestisementtiputket.

Lopulta tein mökin budjetissa sadevesiä. Kesti: 2 päivää kaivamaan kaivaa, vielä kaksi päivää betonin betonisointiin ja asentamiseen. Vietin 10 tuhatta ruplaa lokeroihin.

Harjoittelu on osoittanut, että raita oli erinomaisesti "talvehtinut", ei halki ja siepasi vettä naapurista, jättäen juoni kuivaksi. Myös mielenkiintoinen on portaalin käyttäjän sateen (myrskyn) jätevirta, jolla on lempinimi yury_by.

koska kriisi ei aio lopettaa, sitten mietin, miten järjestää myrskyjen viemäreitä valumaan sadevettä kotoa. Haluan ratkaista ongelman, säästää rahaa ja tehdä kaiken laadullisesti.

Kun ajattelimme sen, käyttäjä päätti tehdä sadeveden poistoa veden tyhjentämiseksi joustavien kaksinkertaisten seinien aallotettujen putkien perusteella (ne ovat kaksi kertaa pienempi kuin "punertavia" viemäriputket), joita käytetään maadoitusjohtojen maadoittamiseen maan alla. Mutta, koska vedenpoistoreitin syvyys on vain 200-300 mm ja putken halkaisija 110 mm. Yury pelkäsi, että aallotettu putki voisi murtautua talvella, jos vesi pääsee kahden kerroksen väliin.

Tämän seurauksena yury päätti ottaa talousarvion "harmaa" putken, jota käytetään sisäisen jäteveden rakentamisessa. Vaikka hänellä oli huolta siitä, että putket, joilla ei ollut niin jäykkyyttä kuin "punapäälliset" murtautuisivat maahan, käytäntö osoitti, että heille ei ole tapahtunut mitään.

Jos astutte "harmaaseen" putkeen, se muuttuu soikeaksi, mutta siinä paikassa, jossa olen haudannut sen, ei ole merkittäviä kuormia. Vain nurmikko ja jalankulkijoiden kuorma. Putken asettaminen kaivantoon ja sprinklisointi alukkeella varmistin, että ne säilyttävät muodon ja sateet toimivat.

Käyttäjä piti mahdollisuuden asentaa edullinen sadevesi "harmaisiin" viemäriputkistoihin niin paljon, että hän päätti toistaa sen. Kaikki prosessin vivahteet osoittavat selvästi seuraavat kuvat.

Kaivaa kuoppaan kuivatuksen alta veden keräämiseksi.

Tasaa taso tasolle.

Asenna betonirengas.

Seuraavassa vaiheessa - nukahdutaan kuoppaosan 5-20 pohjalla.

Cast konkreettisesta kotitekoisesta kannesta hyvin.

Viemäröinti paikan päällä - ohje veden irrotusjärjestelmän omalla kädellä (115 kuvaa)

Kun olet ostanut tontti maalaistalolle, sinun ei pitäisi suunnitella välittömästi säätiön asettamista, rakennuksen rakentamista ja puutarhan järjestämistä. Samoin älä kiirehdi iloita talon oston jälkeen. Loppujen lopuksi on tärkeä seikka, että monet puuttuvat - vedenpoistojärjestelmän luominen ja nykyaikaistaminen.

Nämä teokset ovat melko monimutkaisia, vaativat erityisiä taitoja ja kykyjä. Mutta voit selviytyä heistä itse. Lisäksi asiantuntijoiden palvelut ovat erittäin kalliita. Kuinka laittaa kuivatusalue omilla käsillään, puhumme tässä artikkelissa.

Yhteenveto artikkelista:

Mikä on vedenpoistoinfrastruktuurin tarkoitus?

Viemäröinti on monimutkainen tekninen viestintä, jonka takia maaperä sekä sula ja sateen kosteus eivät viipyä paikoilla, mikä vähentää alueen vesistöjen vaaraa. Se luonnollisesti siirtyy pois säätiöistä, mikä estää maaperän liikkumista ja puristaa rakennuksen pakkasnopeuden takia.

Myös viemäröintijärjestelmä suojaa kellareja ja kellarikerroksia kosteudelta, eliminoi mahdollisuuden puristaa septisäiliötä pohjaveden vaikutuksesta johtuen, rajoittaa vesijalostusta, huuhtomalla yläkerroksen ja vähentämällä sen hedelmällisyyttä.

Päätös luoda viestinnän tulisi tehdä itse kehittäjä, ottaen huomioon hänen taloudelliset valmiutensa. Mutta tällaisen järjestelmän olemassaolo lisää huomattavasti elämisen mukavuutta. Ja joissakin tapauksissa vedenpoisto on yksinkertaisesti välttämätöntä:

 • Jos kotisi on rakennettu tai se rakennetaan tasaiselle alustalle. Tällöin neste luonnollisesti pysähtyy.
 • Kun talo seisoo alueen alamäessä. Sitten kosteus valuu kohonneista paikoista ja kertyy.
 • Rinteet altistuvat myös vesivirroille. Se yksinkertaisesti pese pois hedelmällisen maaperän kansi.
 • Paikoissa, joissa on savea tai tiivistä maaperä, kosteuden imeytymisprosessi on vaikea. Kun lumi sulaa, se pysyy täällä pitkään.
 • Jos pohjavesi on liian korkea tai pohja on liian syvä.

Mitä salaojitusjärjestelmiä on olemassa

Tyypit salaojitus viestintä voi olla hyvin erilaisia. Ne riippuvat alueen ominaisuuksista - maastosta, maaperätyypistä, ilmastosta ja talon omistajan taloudellisesta kapasiteetista.

Pintaveden poisto

Tämä on yksinkertainen viemäröinti. Se sopii sinulle, kun aiot siirtää vettä, joka on muodostunut sateen tai sulavan lumen jälkeen sekä koneen ja vastaavien teknologisten prosessien puhdistuksen jälkeen. Asiaan liittyvä viestintä ratkaisee rakennusten ja rakenteiden ympärillä.

Kohta tai paikallinen tyhjennys mahdollistaa veden viemisen mistä tahansa tietystä alueesta. Se on asennettu esimerkiksi kattokaivojen alla koneen kastelun tai pesun nostureiden asennusalueella.

Lineaarinen muotoilu keskittyy kosteuden poistamiseen alueen suurilta alueilta. Tässä tapauksessa käytetään erilaisia ​​lokeroita ja kanavia, joita täydentävät hiekkakuvat, suojaverkot jne.

Deep rakentaminen

Tehokkaampi tapa tyhjentää paikka ja suojata se ylimääräisen kosteuden kertymiseltä on asennus monimutkaisten poistoputkien asennukseen. Ne on asetettu kaltevuus kohti kaivoa tai kerääjä.

Putkien asennus voidaan tehdä 1,5 metrin syvyydellä, ts. tulee olemaan pohjan alapuolella. Joten voit tarjota korkealaatuista pohjaveden tyhjennystä. Siksi ne asetetaan paitsi rakennusten ympärille, myös keskelle tonttia, jossa on joulukuusia kohti kaivoa 10-20 metrin välein.

Jos talo sijaitsee rinteessä, niin tällaista järjestelmää on helpompi varustaa tilanteeseen verrattuna, kun rakennus on sijoitettu tasaiselle alustalle. Tällöin on syytä muuttaa kaivantojen syvyyttä, mikä luo kaltevuuden 10-30 mm / 1 m putkesta.

Mutta pitkillä viemäreillä on suuri korkeusero, joka merkittävästi rikkoo muotoilua. Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää useita kaivoja:

 • Käännettävä - asennetaan putkien liitoksissa ja puhdistaa koko järjestelmän.
 • Veden otto - kerätään kosteutta, jota seuraa pakotettu pumppaus.
 • Imeytyminen - yli 2 m: n syvyys mahdollistaa ylimääräisen veden purkamisen pohjasta hiekka- tai hiekkasaumomaan. Tällaisen kuopan pohjalle luodaan suodatus kerros hiekkaa, soraa, roskaa.

Näet kahden ehdotetun tekniikan erityispiirteet ja erot esikaupunkialueilla rakennettavan kuivatusjärjestelmän kuvassa.

Pintaveden poisto

Huolimatta siitä, että tämä vaihtoehto ei vaadi monimutkaisia ​​teknisiä laskelmia, sivuston tyhjennysjärjestelmä olisi vielä oltava. Tämä vaihtoehto on yleinen, kun tyhjennetään pieniä alueita. On suositeltavaa valmistaa raidat, jotka on rakennettu "kalanruotalla". Viemärien välinen etäisyys riippuu maaperän ominaisuuksista. Esimerkiksi savea maaperä on vähemmän, hiekkaille on enemmän.

Työvaiheessa ura kaivetaan 350 mm: n syvyyteen. Jos tietoliikenne sijoitetaan hiekkaiseen maahan, kaivannon leveys on sama. Savi-maaperille ja paikoille tarvitaan laajempi pohja - jopa 450 mm. On tarpeen varustaa yksi keskusputki, jossa ja lähettää kaikki sivuputket.

Veden sisäänotto on asennettava alueen pohjalle. Kuopan kaivon mitat määräytyvät säiliön koon mukaan. Jos asennus on suunniteltu hiekkapohjaiselle maaperälle, niin vaihtoehto suodatuskaivolla tekee.

Veden tyhjentäminen paikasta oli tehokkain, tarkkaan noudatettava kaltevuutta. Kaivannon läpikulun varmistamiseksi on hyvä vedenpaine. Jos se kulkee nopeasti ja viivyttelemättä viemäriputkissa, rakenne rakennetaan oikein. Viivästysten tapauksessa on tarpeen kaltevien urien korjaus.

Orava tai niiden järjestelmä on peitettävä kalvolla tai telineellä. Käytettyjen geotekstilaisuuksien tulisi kattaa paitsi pohja myös myös rinteille. Eristysmateriaali on kiinnitettävä tukevasti kynsillä ja vahvistettu seinillä, joilla on välikappaleet.

Kaivannon pohja on täytettävä 100 mm: n kokoisella sirulla ja sitten pienellä sora-, rauniolla tai aiemmin poistetulla maalla. Ura voidaan betonoitua, mutta tämä menetelmä on työläämpi ja kallis. Tyhjennysputkien asennus ja hulevesien käyttö parantaa koko viemäröintijärjestelmän laatua.

Syvävedenpoisto

Jos haluat oppia tekemään tyhjennyspaikan sivustolla, niin paljon kuin mahdollista suojellessasi maastasi taloa tulvilta, sinun on tutkittava yksityiskohtaisesti syvän rakenteen järjestelyn tekniikka. Se on erityisen tärkeää alueilla, joilla on korkea pohjavesi. Pidetty tekniikka auttaa täydellisesti tyhjentämään maata säilyttäen maiseman ulkoisen esityksen.

Alkuvaiheessa luodaan suunnitelma putken sijoittelun piirtolinjoilla. Ohjauksen suunta on rinteestä. Putkien asentamisen syvyys määräytyy maaperätyypin mukaan - hiekkajärjestelyä varten, kaivantoa kaivetaan 1 m, ja tiheäksi maaperäksi riittää 0,5 m

Huomioi ympäristön lämpötila talvella. Loppujen lopuksi, pitkään pakkasella, on olemassa vaara, että putki putoaa jäljelle jääneen veden kanssa, ja maaperäliikkeet voivat helposti murskata ne.

Suuri pohjaveden pinta-alan kuivatus muuttuu luotettavammaksi ja kestävämmäksi, jos käytetään rei'itettyjä muoviputkia. Lisäksi ne on peitettävä tekstiileillä paremman eristämisen vuoksi.

Kaivon leveys - yli 300 mm. Kaikki putket vähennetään yhteiseen järjestelmään, joka takaa kosteuden pääsyn yhdeksi pisteeksi. On tarpeen aikaansaada kaltevuus 20-40 mm / 1 m putkesta.

Alueen alapäässä rakennetaan vastaanottotie. Jos järjestelyalue on pieni, voidaan käyttää varastointi- ja suodatustyyppejä vastaanottimia. Varsinaisilla alueilla, joissa on savimaita ja mustikoita, varastotiloissa on tilaa 1000 litraa kohti.

Kaivannon pohja on peitetty hienolla sora, ja sen päälle on geofabrinen. On tärkeää varmistaa, että materiaali on päällekkäisiä rinteiden kanssa ja kiinnitä koukut. Ylhäältä on täytettävä murskattua kiveä, keskimäärin murto-osalla. Ja vain silloin pitäisi asentaa putki. Sen halkaisijan on oltava vähintään 110 mm.

Kun viemärit kääntyvät, on tarpeen asentaa tarkastuskaivoja, joiden mittasuhteet riippuvat liikkuvan veden ennustetusta tilavuudesta. Putki on liitetty asennusreikään liittimen avulla tiivisteen esikäsittelyllä.

Tätä tekniikkaa käytetään myös kiinnitettäessä viemäriä kaivon putkeen. Ainoastaan ​​tällä tavalla pystyt tekemään hyvää kuivatusta dachassa. Älä unohda testata järjestelmää!

Putkikerrosten päälle asetetaan:

 • pieni sora;
 • geotekstiilit;
 • uran hiekka;
 • maahan.

Veden liiallinen kertyminen maan maaperään voi pilata kaikki jäljelle jääneet vaikutelmat. Siksi asunnon olisi oltava erittäin varovainen asennettaessa viemärijärjestelmää, joka mahdollistaa sedimentin ja pohjaveden oikea-aikaisen ja täydellisen purkautumisen.

Tämä ei ole liian helppoa, mutta välttämätöntä. Joten suojaat talon perustan ja hedelmällisen maaperän puutarhassa.

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Kuinka tehdä kuivaus talon ympärillä omilla kädillä - askel askeleelta tekniikkaa

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Talon ympärillä on useita tapoja tehdä viemäröintiä. Mutta jos tarkastelet tätä asiaa, voit selvittää, että paras vaihtoehto on vain suljettu salaojitusjärjestelmä.

Talon vedenpoisto

Pohjaveden taso veden kanssa ja ilman sitä

Yksi hyvin yleinen väärinkäsitys on luonnostaan ​​kaikkien kokemattomien mutta rikkaiden ihmisten kannalta: vedenpoisto voi hyvin korvata säätiön vedenpitävyyden. Itse asiassa se ei ole niin! Vaikka on hyvä eristää pohja veden tunkeutumiselta, se tarvitsee joka tapauksessa vedenpoistojärjestelmän. Tämän syiden selvittämiseksi on välttämätöntä "kypsyä juurille" - vaihtoehtoinen savimaata savi talon alla ja pohjaveden korkeus voi vaihdella eri vuodenaikoina.

Toinen tärkeä tekijä on pihan korkeus suhteessa maastoon. Mitä pienempi tämä korkeus, sitä tarvitsevampi vedenpoisto kodin ympärillä. Myös täällä pitäisi olla maaperän sadetta ja läpäisevyyttä. Sanalla on paljon tällaisia ​​tekijöitä, niitä on mahdoton ottaa huomioon, ennen kuin talon rakentaminen alkoi. Mutta kaikki heistä ilmestyvät pian joko sammalta tai muotona.

Liiallisen kosteuden haittojen välttämiseksi on viemäröinti asennettava jo ennen rakennuksen rakentamista maanrakennustöissä. Muiden vedenpoistumismenetelmien osalta on pikemminkin uppoavan aluksen reikien poistaminen. Ehkä tehokkaasti, mutta tilapäisesti.

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

On useita salaojitusvaihtoehtoja, mutta taas, on parempi käyttää suljettua. Muut munityöt eivät ole toivottavia.

 1. Suljettu tyhjennysvaihtoehto. Erityisiä tyhjennysputkia käytetään, se on täysin turvallinen, on mahdollista huoltaa sekä useita järjestelyvaihtoehtoja.
 2. Avaa vaihtoehto. Tällöin talo kaivetaan kaivosta, jonka syvyys ylittää säätiön syvyyden. Se voi olla kapea, mutta aina rinteessä, jotta vesi voi virrata luonnollisesti. Tämän seurauksena saamme eräänlaisen aukon alueella, joka täysin tuhoaa kaiken houkuttelevuutensa. Voit koristella sitä jotain, yrittää peittää sen, mutta todennäköisyys, että lapsesi putoavat siellä on erittäin korkea.
 3. Täyttö huuhtelujärjestelmään. Periaatteessa on sama kaivanto talon ympärillä, mutta ylhäältä se on peitetty raunioilla ja peitetty rikkoutuneella tiilellä, jos halutaan, sodding on mahdollista. Kukaan ei voi pudota tähän, mutta huolto ei ole kysymys. Jos viemäröintijärjestelmä tukkeutuu, kirjaimellisesti kaikki on rikki, koska et voi määrittää visuaalisesti, missä tukos on tapahtunut.

Valikoima putkista vedenpoistoon

Kun olemme päättäneet vedenpoistojärjestelmän tyypistä, on valittava putket.

Kotimaisten ja ulkomaisten viemäriputkien lajikkeet

 1. Polymeerien putket, joista polypropeeni, polyeteeni ja muut muovimassat. Niille on ominaista alhaiset kustannukset ja helppous, yksinkertainen asennus ja pitkä käyttöikä. Lähes 90% kaikista viemäröintitöistä tehdään muoviputkien avulla.
 2. Asbestisementtiputket - kestävimmät, luotettavat ja samaan aikaan raskaat. Runsaasti haittaa tuottaa viiden millimetrin sahausleikkauksen, noin 20 cm: n välein, mutta asbestisementtiputkien valmistajat keskittyvät tuotteiden kestävyyteen, jotka voivat kestää noin 50 vuotta tai jopa enemmän.
 3. Huokoiset putket, joiden valmistukseen käytetään laajennettua savea, muovista betonia ja muuta materiaalia. Kuten nimestä käy ilmi, tällaisilla putkilla on jo huokoinen rakenne, joten lisärei'itystä ei tarvita. Kosteus kerääntyy seinämiin eräänlaisten kapillaarien kautta. Hyvin kalliita putkia, joiden vaadittu tehokkuus voidaan saavuttaa vain suurilla halkaisijoilla.

Polymeeriputket tyhjennysjärjestelmille

Se on tärkeää! On parasta käyttää putkia jo olemassa olevien rei'itysten kanssa, koska se helpottaa huomattavasti asennusta. Tällöin sopivimpia ovat polymeeriputket, joissa halkaisija voi olla erilainen, mutta pääasiassa tyhjennykseen käytetään pääasiassa 100-110 mm.

Suljettu vedenpoisto tekee sen itse

Alla on vaiheittainen tekniikka vedenpoistoon. Se koostuu useista vaiheista.

Maanmittaukset

Ensin sinun on määritettävä sivustosi alin pisteen. Tulevaan kaivantoon tulee täällä, ja tässä tulee olemaan tyhjennys. Tämä johtuu siitä, että kellarikerroksessa jopa hometta ei ole kovinkaan toivottavaa, mutta sivuston suolla oleva maaperä ei tuota hyötyjä. Jos sivustosi on tasainen, korkea ruoho kasvaa, tai on olemassa toinenkin komplikaatio, niin vain yksi asia auttaa sinua teodoliittia.

Tämä työkalu on parempi lainata joltakulta tai vuokrata, ostaa se ei ole kannattavaa.

Ovia ympäröivien ojien tulee olla yhden senttimetrin keskimääräisen kaltevuuden alla. Näyttää siltä, ​​että tämä on liikaa, koska vesi virtaa viiden millimetrin kulmassa, mutta todellisuudessa se ei ole. Likaava vesi virtaa viemärijärjestelmän läpi hiekalla ja savella, jolloin putkeen muodostuu ajan mittaan raidat, joten senttimetrin kaltevuus on eniten ja työmäärä kasvaa tästä, mutta samalla järjestelmän kestävyys lisääntyy.

Ditch kaivaminen, täyttö

Oja suljetulle viemäröintijärjestelmälle

 1. Kaivaa oja yhden metrin etäisyydeltä seinämän pinnalta, kun ojan pohjasta tulee hieman alhaisempi kuin talon pohja. Ojan leveydestä tulee olla sellainen, että siihen voidaan sijoittaa 11 senttimetrin halkaisijaltaan oleva polymeeriputki. Lisäksi kummallakin puolella on oltava jäljellä vielä 10 senttimetriä, jotta täyte täytettiin mahdollisimman korkealla.
 2. Oven pohja on täynnä 10 senttimetrin paksuista kerrosta tasoitettuna. Älä unohda tarvittavaa puolueellisuutta. Edellä sijoitamme soraa soraa, jonka paksuus on noin 15 senttimetriä.
 3. Käytä mahdollisuuksien mukaan geotekstiloita asennettaessa. Se myydään rullina, leveys on 1,3 metriä. Aseta materiaali kaivannon pohjalle ja kiinnitä telan päät seinilleen.

Nyt voit jatkaa viemäriputkien asentamista.

Viemäriputkien asennus

Se on tärkeää! Älä unohda, että putket on asetettava kaltevuuteen tyhjennysaukon suuntaan!

 1. Kun polymeeriputket asetetaan, me taas nukahduvat samankaltaisella sora- kerroksella, jonka paksuus on 15 senttimetriä. Tätä seuraa toinen geotekstiilikerros, joka käännetään ojan seinämille. Reunat kiinnitetään millä tahansa sopivalla menetelmällä.
 2. Yhdistämme viimeisen putken kaivoon, joka aiemmin rikkoo vedenottoaukon, jonka taso on vähintään yhden metrin matalampi kuin viimeinen putki.
 3. Kaivon sisäpinta peitetään geotekstil- lillä, jonka jälkeen asetetaan muovisäiliö, jossa on valmiiksi poratut reiät.
 4. Liitämme ja kiinnitämme viimeisen putken säiliöön niin, ettei se tule "pureskelemaan" tulevaan pintaan, ja täytä sitten saatu rakenne soraa käyttäen.
 5. Lopuksi peitämme soraa maan päällä, runsaasti jäljellä ojan kaivamisen jälkeen.

Koko tyhjennysjärjestelmä on asennettava liittimiin. Teemme tämän ennen kuin täytämme viimeisen sora-kerroksen.

Avaa tyhjennystekniikka

Avoin salaojitus on helpoin tapa suojata taloa sademäärästä. Materiaalikustannukset ovat vähäiset, työ on vähäistä, mutta on olemassa vaara, että joku saattaa joutua tällaiseen vedenpoistoon. Tarvitsemme vain lapiota ja mittanauhan. Kaivamme talon ympärillä 50 cm leveä ja 70 cm syvä oika, noin metrin päästä seinältä. Seinien tulee olla suunnilleen 30 °. Kaivoon menevä vesi virtaa erityisen luodun jätevesiin, joka voidaan tehdä useille rakennuksille. Veden viemiseksi kaivoon kaivaamme suuren ojan, joka yhdistää kaikki toissijaiset.

On suositeltavaa täyttää ojan pohja rauniolla siten, että veden virtaus ei heikennä maaperää.

Avaa kuivatus oja

Se on tärkeää! Avoin kuivatus on erityisen tehokasta lumen sulamisen yhteydessä.

Jos esikaupunkialue sijaitsee rinteessä, avata tyhjennysjärjestelmät poistavat tehokkaasti vettä. Tällöin kaltevuudelta kaivetut ojat "sieppaavat" virtaavan veden, jonka jälkeen jälkimmäinen ohjataan valtavirtaan ja sitten viemärin reikään pihan ulkopuolelle.

Takatäytön tekniikka

Kuten aiemmin mainittiin, täyttövesijärjestelmän rakentamiseksi tarvitsemme seuraavia materiaaleja:

 • Suuri murskattu kivi;
 • sora;
 • Rikkoutunut tiili (soran sijasta tai sen kanssa).

Yleensä latausjärjestelmän tekniikka on paljon kuin suljettu, mutta putkia ei käytetä täällä - niiden sijaan oja on puolet täynnä suuria jakeita tai rikkoutuneita tiiliä. Seuraavaksi sora kaadetaan, viimeistelykerros on maaperä, jossa on turve.

Mutta tämäntyyppiset tyhjennys tukkeutuu melko nopeasti, ja on yleensä erittäin vaikeata puhdistaa sitä. Tästä syystä täyteannostelun katsotaan olevan vähiten tehokas ja kestävä. Jotta ainakin osittain kiinnitettäisiin tämä, on suositeltavaa sijoittaa geotekstiilien soraa ja maata ja jopa parempaa tektoniaa - ojan seinät ja pohja on peitetty materiaalilla. Sen jälkeen vettä ei imeydy maahan. Tällaisen vedenpitävyys ei saa peittää täysin ojaan, vaan myös ylittää sen noin 0,3 metrin päähän kummallakin puolella. Sitten murskattu tiili tai murskattu kivi täyttyy, joka peitetään ylhäältä materiaalin vasemmalla reunalla. Sen jälkeen viimeistelykerros asetetaan.

Tecton-valmistuksessa käytetään nykyaikaista tekniikkaa, jonka avulla saadaan materiaali, joka ei juurikaan syöpyisi veden kanssa. Ja tämä on loistava tilaisuus lisätä tällaisen epäluotettavan järjestelmän tehokkuutta kuin täyttöveden tyhjennys.

Muut tapit asentaa viemäröinti. Säätiön sokea alue

Säätiön sokea alue on betonin tai asfaltin kaistale, joka on järjestetty koko talon ympärille. Se tehdään tungoksella suhteessa seinän pintaan. Tämä ei ole vain tehokas tapa suojata säätä kosteudelta, vaan myös talon koriste-elementti. Sokea-alueen toiminta on yksinkertaista - vetää hyllyltä tai sadevedeltä kellarista.

Se on tärkeää! Jos maaperä, johon talo on rakennettu, on epäselvä ja kuiva, tai lisäksi talon pohja on pylväs, niin ei ole tarvetta sokea alue. Kaikissa muissa tapauksissa on tarpeen tehdä tämä, koska märkä säätiö ei kestä pitkään aikaan.

Mikä materiaali valitaan sokea alueelle?

Tätä tarkoitusta varten voimme käyttää jotain seuraavista materiaaleista:

 • Galvanoitu teräslevy;
 • Karkea kivi;
 • asfaltti;
 • savi;
 • Betonilaatat;
 • tiili;
 • Betoni.

Näistä betoni on suosituin erinomaisten ominaisuuksiensa vuoksi - vahva ja kestävä. Mutta on olemassa toinen materiaali, joka on suhteellisen "nuori" ja joka ei siis ole kenenkään tuntematon - profiilipinnoitteiset PVP-kalvot, jotka ovat hyvin eristettyjä kosteuden tunkeutumiselta ja joita ei ole peitetty halkeilla käytön aikana.

Tällainen kalvo on maassa ja hiekkaa ja roskaa asetetaan päälle. Voit piirtää tämän mallin lähes kaiken, jopa kukkasen tai nurmikon yläpuolella. Tee näin, levitä toinen kerros noin 20 senttimetrin paksuisesta patoon roskaan.

Lopuksi, helpoin tapa tehdä kuivatus talon ympärillä on ottaa muovi putki ja leikata se pitkittäin kahteen osaan. Katkaise putki, joka asetetaan pitkin kehää hieman vesivirran suuntaan. Myös tähän tarkoitukseen on valmistettu erityisiä tyhjennyskanavia, jotka on varustettu muovisuojusuojilla.

Ja muistan! Kaikki muut tyhjennysmenetelmät ovat aiemmin kaivetun kaivannon järjestelmän lisäksi sekundaarisia. Niiden tehokkuus on huomattavasti alhaisempi, mutta kestävyyttä ei voi puhua.

Kuinka kaatopaikalle tehdään kaatopaikka: vähitellen ymmärrämme työn piirteet

Suuremman ilmankosteuden alueellasi on täynnä tuhoisia seurauksia: vesi tukahduttaa kasvikasvien juurtajärjestelmän, joka aiheuttaa heidän sairautensa ja kuoleman. Lisäksi kosteus heikentää rakennuksen ja ulkorakennusten perustan, joten rakennukset ovat tulvia ja alkavat nopeasti romahtaa. Onko mahdollista välttää tällaisia ​​ongelmia? Paras vaihtoehto varoituksille on vedenpoisto laite huvivenesataman alueella. Tämä menettely ei ole niin monimutkaista, että palkata ammatillisia rakentajia - voit tehdä sen itse. Jotta voit menestyä, pyydämme teitä oppimaan lisää vedenpoiston etuja ja ominaisuuksia ja tutustumaan yksinkertaisiin tapoihin järjestää se.

Miksi minun täytyy kuivattaa

Joka kesä joka asuu, kysyy aina yhtä ja samaa kysymystä: onko hänen sivustonsa todellakin tarvittu salaojitus? Löydät vastauksen itse - arvioi vain dachin alueesi. Puutarha kasvaa usein sedgeineen, paikoilla on paikoillaan pitkään sateen jälkeen, maa kuivuu pitkään kastelun tai sulamisen jälkeen lumen ajaukset ovat ensimmäisiä merkkejä, joita et voi tehdä ilman vedenpoistoa. Jotta voisit vielä olla vakuuttuneempia tästä, tee yksinkertainen kokeilu: kaivaa 50-70 cm: n syvä reikä - jos päivässä se on täynnä vettä, aloittakaa järjestelmän rakentaminen epäröimättä.

Mutta neljä muuta ehtoa, joiden leviäminen on pakollista:

 • pohjavesi on erittäin korkea;
 • mökki on tiheässä savimaassa;
 • paikka sijaitsee voimakkaassa rinneessa tai päinvastoin - alamäkeen;
 • Alueellisessa vyöhykkeessä raskas sakkaus laskee säännöllisesti.

Kuten näet, vedenpoisto on välttämätön lähes kaikilla alueilla. Joten, jos haluat kasvien ja puiden olevan tyytyväisiä niiden kasvuun, polut eivät ole epämuodollisia, ja dacha ei ole tulvinut, jatka rakennustyötä.

Järjestelmien tyypit: pinta-ala ja syvä tyhjennysalue

Kun kysymys vedenpoiston tärkeydestä on päättynyt, päätä mikä järjestelmä tarvitset. Se voi olla kahta tyyppiä.

Pinta - yksinkertaisin versio vedenpoistosta. Sen funktionaalinen tarkoitus on siirtää vettä, joka putoaa maa-alueelle erilaisten sedimenttien muodossa, esimerkiksi sateessa tai lumessa. Tämä järjestelmä toimii hyvin tasaisella maastossa ilman huomattavia rinteitä. Tämä viemäröinti on pohjimmiltaan ojan järjestelmä, joka sijaitsee koko alueen kehällä. Vesi, joka kerääntyy ojaan ajan myötä tai se purkautuu erityiseen valuma-altaaseen tai yksinkertaisesti haihtuu. Pintajärjestelmät voidaan yhdistää perinteisiin myrskyviemäreihin.

Deep - closed drainage. Tällainen järjestelmä on tarpeen, jos sivustosi:

 • epätasaisella maaperällä;
 • on savimaassa;
 • on korkea pohjavesi;
 • muusta syystä sitä on vaikea käyttää.

Syväkuivatus voi tehokkaasti suojata kosteuden lisäksi myös puutarhan ja puutarhan viljelyä, mutta myös itse talon ja kaikki talouteen liittyvät tilat.

Neuvoston. Koska syvän tyhjennysjärjestelmän asennus vaatii vakavia maanrakennustöitä, suosittelemme tekemään sen jo ennen kuin alat istuttaa suurimman osan viljelykasveista. Vielä optimaalisempi vaihtoehto, jos se on mahdollista, on vedenpoiston järjestely rinnakkain säätelyn asettamisen kanssa.

Valmistelutyöt

Viemäröinti - suunnittelurakenne, joka on laaja kaivanto- ja putkijärjes- telmä. Kaikki sen elementit ovat toisiinsa yhteydessä ja hajallaan pääsääntöisesti alueen kehän ympärillä. Edellä mainittujen ominaisuuksien perusteella asennustöitä ei voida aloittaa ilman viemäröintijärjestelmän selkeää muotoilua.

Hankkeessa olisi eriteltävä seuraavat seikat: kaikkien kuivatuskaivojen sijainti, veden virtaus, vertikaalisten viemäröintöjen leikkaukset, kaivojen sijainti ja viemäröinnin syvyys. On myös tärkeää määrittää kaikkien järjestelmän komponenttien koko ja niiden kaltevuus ylempään maahan. Tällainen yksityiskohtainen hankesuunnitelma antaa sinulle mahdollisuuden navigointijärjestelmän kaikkien osien sijaintiin nopeasti järjestelyn aikana, toisin sanoen yksinkertaisesti helpottaa työtäsi.

Konstruktiorakenteiden tärkeä osa on asennustöiden kannalta välttämättömien työkalujen ja tarvikkeiden valmistelu:

 • rei'itetyt putket, joiden halkaisija on 75-100 mm;
 • tiedot putkien liittämisestä - liittimet ja liittimet;
 • kuivatuskaivokset;
 • vannesahan;
 • tamping työkalu;
 • rake;
 • rakennustaso;
 • geofabrinen vedenpoistoon;
 • sora;
 • hiekka;
 • lapio;
 • kottikärryt maan kuljetukseen ja rakennusmateriaalien toimituksiin.

Pintakuivatusjärjestelmä

Tällaisen vedenpoiston suorittaminen on teknisesti yksinkertainen prosessi.

 1. Kaivaa kaivanto kaivon alueen koko kehälle: syvyys - 70 cm, leveys - 50 cm, sen kaltevuuden tulee olla vähintään 25-30 astetta veden suuntautumiseen.
 2. Kaivaa apukaapit samaan kulmaan.
 3. Tuo kaivanto ja ojat yhdelle tyhjennysreikään.

Seuraavaksi tee tyhjennys itse. Se voi olla täyttö ja kouru. Jos valitset ensimmäisen vaihtoehdon, sinun on suoritettava seuraavat toimenpiteet:

 1. Aseta tyhjennysgeotekstiilit valmiisiin kaivantoihin.
 2. Kaada kaivannot, joissa on monimuotoisia raunioita geofabrista: kaksi kolmasosaa on suuria jyviä ja yksi kolmasosa on pieniä jyviä.
 3. Laita kerros sakkaroita murskattu kivi turf.

Toisessa tapauksessa vedenpoiston rakentamisen jatkaminen kaivannon louhinnan jälkeen on seuraava:

 1. Valmista muoviset tyhjennyslevyt.
 2. Laita hiekkakerros, jonka korkeus on enintään 10 cm kaivannon pohjalla. Vedä se hyvin manuaalisella pakkauksella.
 3. Asenna muovilaatikoita kaivoon.
 4. Asenna hiekkasilmukat.
 5. Asenna koristeelliset säleiköt lokeroihin - ne suojaavat kuivatusta roskista ja lehdistä ja antavat myös sen kauniimman ulkonäön.

Syvä tyhjennys savealla ja muulla vaikealla maaperällä

Syväsuunnittelun algoritmi vaikeilla alueilla on seuraava:

 1. Kaivaa kaivanto: 60 cm: n savialtaalla, 80-90 cm: n liepeillä - 100 cm. Kaltevuus on korkeintaan 30 astetta.
 2. Laita hiekka kaivannon pohjaan, korkeintaan 10 cm, ja paina sitä alas.
 3. Peitä pohja geofabrilla: sen reunojen tulee olla kaivetun kaivannon sivuille.
 4. Peitä geotekstiili hienolla sora-aineella 20 cm: n kerroksessa.
 5. Aseta tyhjennysputket reikiin alas ruumiin yli. Säädä niiden asentoa.
 6. Peitä putket uudella kerrostumalla ja kääri geofabrian reunat. Sinun pitäisi saada eräänlainen "rulla": hiekka-geofabrinen-sora-putki-sora-geofabric. Tällainen rakenne suojelee vedenpoistoa silting: geofabric ja murskattu kivi antaa veden virtaa, mutta se säilyttää maaperän, estäen sen pääsemästä putkeen.

Kuten näet, drakan tyhjennysjärjestelmän laitteessa ei ole mitään epärealistista, joten älä pelkää ottaa tällaista työtä itse. Tärkeintä - määrittää tarkan vedenpoiston ja noudattaa sen asennuksen sääntöjä. Ja älä unohda, että tekemällä ponnistuksia vain kerran, voitte suojata itseään vastaan ​​monia ongelmia tulevaisuudessa, nimittäin puutarhan ja puutarhakasvien kuolemaa ja oman kesämökin tulvaa vastaan.